gewoon' en aandacht hebben voor elkaar. Daarom sprak de sfeer in Brummen me eigenlijk meteen al aan." Kleur als inspiratie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "gewoon' en aandacht hebben voor elkaar. Daarom sprak de sfeer in Brummen me eigenlijk meteen al aan." Kleur als inspiratie"

Transcriptie

1 23e jaargang - april 2013 Even voorstellen: Nel Bruil, onze nieuwe manager Klant & Vastgoed Met ingang van 1 januari 2013 is Nel Bruil de nieuwe manager Klant & Vastgoed bij Woningstichting Brummen. Zij is in deze functie de opvolger van Kees van Kampen, die we in de vorige editie uitzwaaiden. En ze heeft haar plek hier al helemaal gevonden: "De klik is er, het goede gevoel was er al tijdens het sollicitatiegesprek." "Ik ben echt een relatiemens" Geen stadse Nel woont in Nijmegen met haar man, een zoon van 18 en een dochter van 16. Ze rijdt elke dag heen en weer, maar vindt dat geen bezwaar. Integendeel: "Het is maar een klein uurtje en ik geniet er echt van. Prachtige landschappen, rivieren... Ik raak er niet op uitgekeken. Ik hou van het platteland. Ik woon dan wel in een stad, maar ik ben geen stadse. De dorpse mentaliteit spreekt me veel meer aan, dat gevoel van 'doe maar gewoon' en aandacht hebben voor elkaar. Daarom sprak de sfeer in Brummen me eigenlijk meteen al aan." Kleur als inspiratie Terwijl we met de fotograaf in het pand op zoek gaan naar kleurige achtergronden om Nel te portretteren, vertelt Nel dat kleur in haar leven een heel belangrijke rol speelt: "Kleur doet met mij wat muziek met veel andere mensen doet. Het prikkelt, geeft positieve energie. Het stemt mij. Kleur staat ook voor diversiteit, en dat past ook goed bij me. Ik vind niet snel iets gek, sta altijd open voor andere ideeën. Ik zoek ook graag de ruimte op om anders naar dingen te kijken. Van de huidige economische situatie kun je bijvoorbeeld heel negatief worden. Maar als je kijkt wat je echt wilt en de passie hebt om daarvoor te gaan, komen de oplossingen vanzelf wel langs. Dat is niet hetzelfde als positief denken. Het is een ander vertrekpunt: wat kan er wél, wat wil je?"

2 Korte lijnen In het begin van haar loopbaan heeft Nel veel woningbouwverenigingen leren kennen. Ze werkte toen als adviseur bewonerszaken voor een landelijke organisatie: "In die tijd heb ik van alles meegemaakt. In Lelystad had een corporatie bijvoorbeeld last van leegstand, kun je het je voorstellen? Ik ben bij duizenden mensen over de vloer geweest en heb veel ervaring opgedaan. Op mijn 30 e ben ik gaan werken bij een woningbouwvereniging in Groesbeek. Dat was een club die in de loop der jaren flink groeide door fusies, en ik groeide mee. Maar op een gegeven moment heb ik vastgesteld dat ik toch meer iemand ben voor een kleinere organisatie. Ik was op het laatst vooral bezig met beleid en vergaderen. Ik miste de betrokkenheid, de korte lijnen. Dat was voor mij de aanleiding om op zoek te gaan naar iets anders. En dat is dus Brummen geworden." Echte liefde Bij Woningstichting Brummen vond Nel niet alleen een compacte organisatie, maar ook een visie die haar aansprak: "Corporaties zijn de afgelopen jaren erg veel bezig geweest met leefbaarheid en andere grote thema's. Op zich een goede zaak, maar de individuele huurder werd wel eens een beetje vergeten. Hier in Brummen hebben ze dat scherp op het netvlies. Er is echte liefde voor de klant, en die klant ervaart dat ook zo. Dat versterkt elkaar, want werken met tevreden klanten is weer fijn voor onze medewerkers. Ik voel me daarbij thuis, ik ben echt een relatiemens. Maar de verhouding tussen het individu en het geheel moet natuurlijk wel kloppen." Wat wil die klant? Wat vindt Nel de mooiste uitdaging die haar in Brummen wacht? "De grote tevredenheid van onze klanten geeft aan dat onze dienstverlening goed is. Maar wat ik ook wil weten is: wat wil die klant nou precies van ons? Als je dat weet, kun je pas echt klantgericht werken. Daar ga ik de komende tijd werk van maken, op alle punten waarover we besluiten moeten nemen. Dus ook als het gaat Ik ben bij duizenden mensen over de vloer geweest en heb veel ervaring opgedaan. om bezuinigingen, of ouderen langer thuis laten wonen. Ook omdat we juist in deze tijd goed moeten nadenken voordat we richtingen kiezen." Prijsvraag Kent u uw dorp? Herkent u welk stukje Brummen dit is? Als u herkent welk stukje Brummen dit is, laat dit ons dan uiterlijk 1 juli weten. Uw oplossing kunt u schriftelijk of via de mail (algemeen@woningstichtingbrummen.nl) aan ons doorgeven. Onder de goede inzendingen verloten wij een cadeaubon van 25,00 en een mooie bos bloemen. De winnaar De foto uit de vorige OpenHuis is door veel huurders herkent. Dit was een stuk van een rietendak van de nieuwbouwappartementen van Klein Engelenburg. De winnaar is mevrouw Memelink. Gefeliciteerd!

3 Klussen mag! Veel mensen denken dat je in een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Doe je dit wel en wil je verhuizen, dan moet je alles weer in de oude staat terugbrengen. Deze regel is bij Woningstichting Brummen gelukkig verleden tijd. Tegenwoordig kunt u uw huis bijna helemaal naar eigen wens aanpassen. Doet u dit in overleg met ons, dan kunnen de veranderingen in de meeste gevallen blijven zitten wanneer u gaat verhuizen. Soms geven wij bij verhuizing zelfs een vergoeding voor de verandering. Zekerheid Met een bestand van ongeveer 1500 woningen moet Woningstichting Brummen rekening houden met veel mensen en net zoveel wensen. Graag geven we onze huurders zoveel mogelijk de vrijheid om hun woning naar eigen smaak aan te passen. Tegelijkertijd moeten de woningen voor toekomstige huurders kwalitatief goed en aantrekkelijk blijven. We hebben dan ook een aantal voorwaarden gesteld aan het klussen in de woning: is intact en functioneert; mag niet leiden tot overlast, schade of gevaar voor u, uw huisgenoten en uw buren; voldoet aan de eisen van de overheid en de gemeente (denk hierbij aan bouwvergunningen); brengt de verhuurbaarheid van de woning niet in gevaar; mag onderhoud en goed woningbeheer door Woningstichting Brummen niet bemoeilijken. U hoeft geen toestemming te vragen als u gaat klussen in uw woning, als u er maar voor zorgt dat de verandering voldoet aan de hierboven genoemde voorwaarden. Maar als u zeker wilt weten dat u de verandering later niet weg hoeft te halen, vraag dan vooraf toestemming aan ons. Als uw klus aan alle voorwaarden voldoet, krijgt u van ons schriftelijke toestemming. Verhuizen Op het moment dat u gaat verhuizen en veranderingen in uw woning heeft aangebracht, zijn er drie mogelijkheden: 1. u mag uw verandering in de woning achterlaten en in bepaalde gevallen ontvangt u van ons hiervoor een vergoeding; 2. Wij nemen de verandering niet over, maar u mag de verandering wel aanbieden aan de volgende huurder. Wanneer de nieuwe huurder daar geen interesse in heeft, bent u verplicht de verandering te verwijderen en de woning terug te brengen naar de oude (standaard) situatie. 3. als de verandering niet aan onze voorwaarden voldoet, bent u verplicht de verandering te verwijderen en de woning terug te brengen naar de oude (standaard) situatie. Wilt u gaan klussen en wilt u in de toekomst niet voor vervelende verrassingen komen te staan? Neem dan contact op met een van onze opzichters. Zij geven u graag advies en zijn elke werkdag het best bereikbaar tussen 9.00 tot uur op telefoonnummer (0575) Graag geven we onze huurders zoveel mogelijk de vrijheid.

4 Column Elk nadeel heeft zijn voordeel Ik heb afgelopen tijd regelmatig aan Johan Cruijff gedacht. Niet omdat ik voetballiefhebber ben en zijn vaak onnavolgbare passes bewonder, maar om zijn (eveneens onnavolgbare) uitspraken. Ieder kent wel Elluk nadeel heb z n voordeel. Ik heb het voordeel niet kunnen vinden... Het Woonakkoord Verhuurderheffing In het Regeerakkoord is opgenomen dat alle woningcorporaties gezamenlijk een verhuurderheffing moeten betalen die oploopt tot 2 miljard per jaar vanaf Om dat bedrag te kunnen betalen mogen we de huren verhogen met meer dan de inflatie. Voor mensen met een inkomen boven ,- zelfs met 6,5 % (4% boven de inflatie). Ik schrijf hier mogen ; eigenlijk is het 'moeten'. Omdat de woningcorporaties anders binnen de kortste keren failliet gaan. Om wat voor bedragen gaat het bij Woningstichting Brummen? In 2013 is het nog een klein bedrag, maar dat loopt al snel op tot zo'n 1,4 miljoen per jaar. Waarbij we in theorie maximaal ,- aan extra huurverhoging kunnen innen. Ofwel, we komen jaarlijks ,- tekort. En daarom moeten we snijden in onze plannen; sommige gaan niet door, andere worden versoberd of uitgesteld. Om daar verantwoorde keuzes in te kunnen maken, zijn we druk bezig met het kijken naar alternatieven en naar besparingen op onze uitgaven. Wat als de jaarlijkse heffing niet was opgelegd? Dan hadden we onze plannen allemaal kunnen uitvoeren: een groot aantal van onze woningen aan kunnen passen aan de nieuwste milieunormen; woningen kunnen renoveren; een aantal woningen kunnen slopen en vervangen door toekomstbestendige nieuwbouw. Dan was de malaise in de bouw wat minder geweest. En dan was het voordeel voor de overheid: minder werkelozen dus minder uitkeringen, meer belasting ontvangen, meer BTW binnenkrijgen omdat de koopkracht minder afneemt en ook vennootschapsbelasting ontvangen over de winst die bedrijven gaan maken. Dus: Elluk nadeel heb zijn voordeel..? Inkomensafhankelijke huur Dat mensen die wat meer verdienen ook iets meer betalen voor hun (te goedkope) huurwoning, daar zijn wij in principe niet op tegen. Dat extra geld wordt gebruikt voor extra huurtoeslag voor mensen die dat nodig hebben, daar hebben we ook niets op tegen. In het Regeerakkoord stond dat deze groep huurverhoging op huurverhoging zouden kunnen krijgen totdat ze vertrekken naar een duurdere woning (boven de huurtoeslaggrens) of gaan kopen. Gelukkig is bij het Woonakkoord afgesproken dat de maximale huurgrens op basis van het Woningwaarderingsstelsel (de huurpunten) niet mag overschrijden. En dat er hardheidsclausules worden opgesteld voor schrijnende gevallen. Eigenlijk is de inkomensafhankelijke huurverhoging een verkapte belastingmaatregel. Ze zegt niets over de kwaliteit van de woning. Een hogere huur omdat de woning een bepaalde kwaliteit heeft, dat zou ik nog kunnen begrijpen. Een goed geïsoleerde woning kost minder aan energie en mag dan ook wat meer kosten. Een woning op een fantastische plek ook. Maar déze huurverhoging, enkel en alleen gebaseerd op het inkomen? Misschien moeten we de huurverhoging maar versturen in die bekende blauwe enveloppes Het voordeel van deze maatregel? Dat corporaties iets meer huur binnenkrijgen dat meteen doorgesluisd wordt om de verhuurderheffing te kunnen betalen? Dat kunnen we geen voordeel noemen. Het weegt niet op tegen het grote nadeel. Jammer genoeg kunnen we nu niet anders.

5 Buurtweg in Oeken Groot onderhoud en nieuwbouw woningen Wij zijn gestart met de bouw van de nieuwe woningen aan de Buurtweg en de Voorsterweg. De bouw verloopt voorspoedig! Wij verwachten de nieuwe woningen rond september 2013 op te leveren aan de nieuwe huurders. De woningen die nog niet verhuurd zijn aan de terugkerende huurders zijn geadverteerd via Woonkeus Stedendriehoek. Op het merendeel van de woningen hebben veel woningzoekenden positief gereageerd. Als er geen passende kandidaat is, adverteren wij de woning opnieuw via Op de Buurtweg in Oeken bouwen wij ook twee koopwoningen. Een van deze woningen is verkocht. Als u interesse heeft in de andere woning, kunt u contact opnemen met Thoma Zutphen op telefoonnummer (0575) of een mailtje sturen naar zutphen@thoma.nl Wij starten binnenkort met het onderhoud aan de woningen van de 55+ woningen aan de Cortenoeverseweg, Leeuweriksstraat en de Baron van Sytzamastraat. Deze woningen krijgen een hele nieuwe uitstraling en worden qua energieniveau aanzienlijk verbeterd. Het label gaat bij de meeste woningen met twee stappen omhoog! In het vorige OpenHuis schreven wij al over het groot onderhoud aan de woningen aan de Wielewaalstraat, Patrijsstraat, Bosuilstraat, Fazantstraat, Kampweg en Valkstraat. Het onderhoud is nu bijna gereed. Wij vervingen de kozijnen, brachten extra isolatie en een vraaggestuurd ventilatiesysteem aan. Huurders maakten zelf de keuze of wij ook in hun woning zaken wilden vervangen. Voorsterweg in Brummen

6 Wie doet wat? Ieder huis heeft onderhoud nodig. Grote en kleine reparaties zorgen ervoor dat de woning in goede staat blijft. Dit is een zaak die ons beiden aangaat, u als huurder en Woningstichting Brummen als verhuurder. Maar welk onderhoud komt nu voor rekening van Woningstichting Brummen en wat is uw verantwoordelijkheid? Als antwoord op deze vraag hebben wij een handig onderhoudsoverzicht voor u ontwikkeld. In de folder 'Onderhoud van uw woning van A t/m Z' hebben we voor u op een rijtje gezet wie verantwoordelijk is voor welk onderhoud of herstel van allerlei zaken in en om uw woning. Deze folder kunt u bij ons aanvragen op telefoonnummer (0575) of van onze website downloaden ( Het Servicefonds Als u kleine klussen en reparaties, die behoren tot het huurdersonderhoud niet zelf wilt of kunt uitvoeren, kunt u zich bij Woningstichting Brummen voor 2,27 per maand tegen kleine en grotere ongemakken verzekeren. U neemt dan een abonnement op het Servicefonds, wat inhoudt dat Woningstichting Brummen een groot deel van het huurdersonderhoud voor u uitvoert. Dat kan u in veel gevallen niet alleen het werk, maar ook nog geld besparen. Als u zelf een vakman moet inschakelen bent u alleen aan voorrijkosten al snel 25,00 kwijt! Aan het Servicefonds is een aantal voorwaarden verbonden: Bij gelijktijdige afsluiting met een nieuwe huurovereenkomst betaalt u geen entreegeld van 25,00. Er geldt een opzegtermijn van 1 maand. Het abonnement vervalt automatisch als de huur van de woning wordt opgezegd. Reparaties of vervangingen ten gevolge van opzet of grove schuld van de deelnemer, huisgenoten of derden, vallen uiteraard niet onder het abonnement. Onderhouds- en reparatiewerkzaamheden aan een door de huurder zelf aangebrachte voorziening zijn uitgesloten. Het Glasfonds Het vervangen van gebroken ruiten binnen en buiten is voor rekening van de huurder. Dit kan hoog oplopen, zeker als u dubbel glas heeft. Het is daarom verstandig om u tegen glasbreuk te verzekeren. Bij Woningstichting Brummen kunt u een voordelige glasverzekering afsluiten voor 0,91 per maand. U kunt gebruik maken van deze glasverzekering door een aanmeldingskaart te gebruiken. Deze kaart is op ons kantoor te verkrijgen. Deelnemers aan de glasverzekering kunnen glasschades rechtstreeks melden op ons kantoor. Voor meer informatie en het afsluiten van het abonnement kunt u telefonisch contact met ons opnemen, maar u kunt natuurlijk ook een mailtje sturen naar info@woningstichtingbrummen.nl Inkomensafhankelijke Huurverhoging 2013 De Eerste en Tweede Kamer heeft ingestemd met het kabinetsvoorstel om de huurverhoging 2013 afhankelijk te stellen van de hoogte van het inkomen. Het kabinet wil met deze huurverhoging de doorstroming bevorderen en het scheefwonen tegengaan. De huurverhoging 2013 is onderdeel van een groter woningmarktpakket en moet ook worden gezien in het licht van een extra heffing die aan corporaties wordt opgelegd. Woningcorporaties kunnen de huren bij huurders met een (huishoud)inkomen onder op 1 juli verhogen met maximaal 4 procent. Bij huishoudens met een inkomen tussen en kan de huur 4,5 procent omhoog. Voor huishoudens boven geldt een maximum van 6,5 procent. Woningstichting Brummen verhoogt haar huren met de toegestane percentages. Deze inkomsten zijn voor Woningstichting

7 Zwaar weer in corporatieland Na het openbaar worden van het Regeerakkoord is duidelijk geworden dat de komende jaren de corporaties flink zullen moeten bijdragen aan het begrotingstekort. Alle woningcorporaties gaan een verhuurdersheffing betalen. Op 12 februari heeft het Kabinet een akkoord gesloten met D66, CU en SGP. Daarin is afgesproken dat de verhuurdersheffing daalt van 2 miljard in 2017 naar 1,75 miljard. De extra huurverhogingen die de corporaties mogen innen om dit bedrag te kunnen betalen zijn in vergelijking tot het oorspronkelijk regeerakkoord gedaald. De verhuurdersheffing daalt van 2 miljard naar 1,75 miljard. Dat betekent voor Woningstichting Brummen in plaats van 1,6 miljoen in 2017 nu 1,4 miljoen moeten afdragen. Als wij de extra huur die wij bij onze huurders in rekening brengen, aftrekken van dit bedrag blijft er nog een enorm bedrag over dat wij aan de staat moeten afdragen. Eén en ander heeft consequenties voor onze bedrijfsvoering. We zijn ambitieus geweest toen het nog kon. Met de bouw van uitstekende woningen. Met hoogstaande renovaties of plannen daarvoor. Door het Regeerakkoord moet nu het roer om en moet Woningstichting Brummen duidelijk een andere (lees: zuinigere) koers volgen. Hoe? Dat gaan we in 2013 invullen. We zullen moeten besluiten waar we ingrijpen. Wordt dat in nieuwbouw en renovaties? In onze milieudoelstellingen, ons uit te voeren onderhoud of onze dienstverlening aan de huurders en woningzoekenden? Of in alle genoemde sectoren? De ingrepen zullen fors maar weloverwogen zijn. Het uitgangspunt is dat Woningstichting Brummen de komende jaren financieel verantwoord met haar beperkte middelen om gaat. Waarbij onze doelstelling, een goede en betaalbare woning voor onze primaire doelgroep, overeind blijft èn Woningstichting Brummen financieel gezond blijft. Woningstichting Brummen houdt u op de hoogte van ontwikkelingen in corporatieland. Brummen hard nodig vanwege de heffingen die de overheid bij woningcorporaties neerlegt en veel invloed heeft op ons investeringsvermogen. Om dit vermogen gedeeltelijk in stand te houden, moeten wij zoveel mogelijk inkomsten generen door de huren te verhogen. Alle huurders van Woningstichting Brummen ontvangen voor 30 april het huurverhogingsvoorstel, waarin de huurverhoging afhankelijk is van het huishoudinkomen. Het inkomen van inwonenende kinderen onder de 23 jaar telt alleen dat deel van het inkomen mee dat boven het minimum inkomen ligt. In de Huurkrant 2013 die elke huurder bij deze brief ontvangt, staat uitgelegd hoe men bezwaar kan maken tegen dit huurverhogingsvoorstel. Hier zijn vanuit de overheid richtlijnen voor opgesteld.

8 Klacht? Ontevreden? Als (ex-)huurder of woningzoekende kunt u met veel vragen en problemen bij ons terecht. We doen uiteraard ons uiterste best om u zo goed mogelijk te helpen. Ondanks de inzet en de goede bedoelingen van Woningstichting Brummen is het mogelijk dat u niet altijd tevreden bent over de afhandeling van uw verzoek, vraag of klacht. We zijn ons er van bewust dat een klacht kan leiden tot vervelende situaties. Voor u kan het vervelend zijn omdat u met een ontevreden gevoel blijft zitten, of omdat u zich niet serieus genomen voelt. Voor ons als corporatie is het vervelend omdat een goede en zorgvuldige afhandeling van vragen en klachten juist bijdraagt aan een goede relatie met u als klant. Mocht het zover komen dat u niet tevreden bent met de oplossing die zij u biedt, dan kunt u uw klacht voorleggen aan een onafhankelijke geschillencommissie of de Huurcommissie. Wij hebben onze geschillenregeling ondergebracht bij de Geschillencommissie Regionale Woonruimteverdeling van de Stichting Woonkeus Stedendriehoek. Wanneer u meer informatie wilt over de klachtenprocedure en mogelijkheden, kunt u contact met Marit Muijtjens opnemen. Zij is op dinsdag, donderdag en vrijdag van tot uur telefonisch bereikbaar op (0575) Zowel wij, medewerkers van Woningstichting Brummen, als u hebben dus belang bij een goede klachtenregeling. Graag horen wij van u wanneer u ontevreden bent over handelingen of het nalaten van handelingen van ons of van bedrijven die voor ons werken. Hierover kunt u Marit Muijtjens een (m.muijtjens@woningstichtingbrummen.nl) of een brief sturen. In eerste instantie zal zij, samen met de directie, proberen met u naar een goede oplossing te zoeken. Maak kans op 25,00 Mogen wij uw adres? adres maakt u kans op een cadeaubon Steeds vaker maken wij gebruik van van 25,00. Elke 100 ste huurder die adressen om met elkaar te ons zijn of haar adres doorgeeft, communiceren. Zo ook de ontvangt een cadeaubon! mede werkers van Woningstichting Brummen. Van veel huurders hebben Ons adres is wij nog geen adres. Als u ons info@woningstichtingbrummen.nl een mailtje stuurt met uw naam en Openingstijden Maandag t/m vrijdag tot uur. Storingen Tel. (0575) Voor spoedeisende reparaties zijn wij, ook buiten kantoortijd, op dit nummer te bereiken. Concept en realisatie Amazing, Apeldoorn Woningstichting Brummen, 23e jaargang, april 2013 Kampweg 31, Brummen Postbus 117, 6970 AC Brummen Tel. (0575) Fax (0575) algemeen@woningstichtingbrummen.nl Aan de inhoud van dit bewonersblad kunnen geen rechten worden ontleend.

De relatie tussen buren

De relatie tussen buren Een uitgave van Woningstichting Brummen 22e jaargang - maart 2012 De relatie tussen buren wordt er vaak een stuk beter van Het is vervelend, maar het kan gebeuren: buurtbewoners die een conflict met elkaar

Nadere informatie

Service- en Glasfonds. Geef lastig onderhoud uit handen

Service- en Glasfonds. Geef lastig onderhoud uit handen Service- en Glasfonds Geef lastig onderhoud uit handen Woningstichting Brummen Service- en Glasfonds Breng het lastige onderhoud onder in het Servicefonds Een groot voordeel van het huren van een woning

Nadere informatie

Zelf klussen in uw woning

Zelf klussen in uw woning Zelf klussen in uw woning Informatie over veranderingen in uw woning Zelf klussen in uw woning Klussen mag! Veel mensen denken dat je in een huurhuis niets naar eigen wens mag veranderen. Doe je dit wel

Nadere informatie

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012

Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Verslag van het overleg Huurdersvereniging Brummen - Woningstichting Brummen d.d. 15 november 2012 Aanwezig: Huurdersvereniging Brummen: De heer B. van Boven, mevrouw E. Groot, mevrouw B. ten Hoeve, de

Nadere informatie

I N F O R M A INFORMA T I E TIE

I N F O R M A INFORMA T I E TIE HEEFT HEEFT U U EEN EEN KLACHT? INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en

Nadere informatie

"Dit is een club die bij de weg blijft"

Dit is een club die bij de weg blijft 22e jaargang - december 2012 Afzwaaiende Kees van Kampen kijkt met plezier terug op 'Brummen' "Dit is een club die bij de weg blijft" Sinds zijn komst in 2005 maakte hij zich sterk om Woningstichting Brummen

Nadere informatie

"De wijk is er echt van opgeknapt"

De wijk is er echt van opgeknapt Een uitgave van Woningstichting Brummen 20e jaargang - december 2010 Bewoner Jan Elshof tevreden over ingrijpende renovatie "De wijk is er echt van opgeknapt" In een vorige editie van dit blad lieten wij

Nadere informatie

beleid: juli 2006, versie: 2014

beleid: juli 2006, versie: 2014 Zorgeloos huren beleid: juli 2006, versie: 2014 Waterweg Wonen verhuurt circa 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die

Nadere informatie

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel

Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Zorgeloos huren... u rekent op kwaliteit! Kwaliteit met het KWH-Huurlabel Uw huis gebruikt u iedere dag. U woont en leeft er. Dat uw huis van een goede kwaliteit is, vindt u daarom vanzelfsprekend. Maar

Nadere informatie

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement

Onderhoud, reparaties en serviceabonnement uitgave juli 2015 Onderhoud, reparaties en serviceabonnement Wat moet ik zelf doen? En wat regelt De Zes Kernen? In een veilig en betrouwbaar huis kunt u prettig wonen. De Zes Kernen vindt het daarom belangrijk

Nadere informatie

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte

Huren bij Actium. Algemene informatie over het huren van woonruimte Huren bij Actium Algemene informatie over het huren van woonruimte U gaat een woning huren bij Actium. Wij wensen u veel woonplezier in uw nieuwe woning! In deze brochure hebben wij de belangrijkste informatie

Nadere informatie

Heeft u een klacht De stappen

Heeft u een klacht De stappen Heeft u een klacht De stappen Klachtenafhandeling bij De medewerkers van doen er alles aan om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Ondanks onze inspanningen kan het toch voorkomen dat u niet helemaal

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2014 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv

E E ALGEMEENN Vormgeving en druk: Woudenbergse Drukkerij bv ZORGELOOS zorgeloos HUREN huren ALGEMEEN KLUSSEN K Wilt u een woning van Vallei Wonen huren of bent u al huurder bij ons? Dan is het goed om te weten dat wij veel waarde hechten aan een hoge kwaliteit

Nadere informatie

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting.

Kwaliteit bij de WSN. k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k. Woningstichting. Kwaliteit bij de WSN k w a l i t e i t s b e l e i d v a n d e W o n i n g s t i c h t i n g N i j k e r k Woningstichting Nijkerk Inleiding De Woningstichting Nijkerk streeft naar tevreden klanten. Niet

Nadere informatie

Veel gestelde vragen huurverhoging 2015. 1. Huurverhoging algemeen

Veel gestelde vragen huurverhoging 2015. 1. Huurverhoging algemeen Naar aanleiding van de huurverhoging per 1 juli 2015 en vragen daaromtrent hebben wij de veel gestelde vragen onderstaand weergegeven en voorzien van een beantwoording. Hierbij hebben we de volgende indeling

Nadere informatie

Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder. Informatie over de regionale geschillencommissie van

Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder. Informatie over de regionale geschillencommissie van 101210658 Wonen Limbug - Folder Geschillencommissie 15-12-2010 07:57 Pagina 1 Omdat u het niet altijd eens bent met uw verhuurder Informatie over de regionale geschillencommissie van woningcorporaties

Nadere informatie

Huren. De leukste plekjes in de buurt

Huren. De leukste plekjes in de buurt Huren De leukste plekjes in de buurt De groeiplek Helemaal je eigen plek Elke woning en buurt heeft z n eigen charme. Het is maar net waar je van houdt en wat op dat moment het best past in je leven. En

Nadere informatie

Kwaliteit, zo werkt het

Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo werkt het Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Een huurwoning kopen. Uw eigen huis kopen van Leystromen

Een huurwoning kopen. Uw eigen huis kopen van Leystromen Een huurwoning kopen Uw eigen huis kopen van Leystromen U huurt een woning van Leystromen, maar heeft u er wel eens aan gedacht om uw woning te kopen? Wij bieden regelmatig huurwoningen te koop aan. En

Nadere informatie

Schriftelijk opzeggen

Schriftelijk opzeggen De huur opzeggen Als u gaat verhuizen, moet u de huur opzeggen en de woning heel, schoon en leeg opleveren. Een nieuwe huurder komt uw huis misschien bekijken. En medewerkers van Trivire komen de woning

Nadere informatie

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015

Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015 Veel gestelde vragen en antwoorden over de inkomensafhankelijke huurverhoging per 1 juli 2015 Algemeen Hierna zijn veel gestelde vragen gerubriceerd in de volgende vijf categorieën: a. Huurverhoging b.

Nadere informatie

Onderhoud & reparaties

Onderhoud & reparaties Onderhoud & reparaties Samen verantwoordelijk voor prettig wonen Leystromen vindt het belangrijk dat u prettig woont. Dat betekent dat wij uw woning goed onderhouden. Zaken die kapot gaan, repareren wij

Nadere informatie

KWALITEIT, ZO WERKT HET

KWALITEIT, ZO WERKT HET KWALITEIT, ZO WERKT HET Kwaliteit, zo Werkt Het U huurt een woning bij de Veenendaalse Woningstichting of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat de Veenendaalse Woningstichting doet om de kwaliteit

Nadere informatie

Zelf klussen. in uw huis

Zelf klussen. in uw huis Zelf klussen in uw huis voorwaarden en toestemming Wilt u zelf een nieuwe keuken of een bad installeren, parket leggen of ergens een wand tussen plaatsen of verwijderen? Dat kan! Aan het zelf klussen in

Nadere informatie

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht

Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Huren zonder zorgen bij Patrimonium Barendrecht Wanneer u een woning huurt bij Patrimonium of u bent dat van plan, dan is het goed om te weten wat u kunt verwachten en wat de woonvereniging doet om de

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN

VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN VEELGESTELDE VRAGEN ALLES RONDOM PASSEND TOEWIJZEN Passend toewijzen 1. WAT IS PASSEND TOEWIJZEN? Passend toewijzen betekent dat wij bij de toewijzing van een huurwoning rekening houden met uw inkomen,

Nadere informatie

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen

Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Uw woning, uw smaak uw wensen! Over zelf aangebrachte voorzieningen Een strakke keuken, mét kookeiland. Eindelijk een dakraam, een houten vloer, beneden én boven U wilt graag een en ander in uw woning

Nadere informatie

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer...

Nieuws. Jaarlijkse uitgave. Huurverhoging. Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Nieuws Jaarlijkse uitgave Huurverhoging Uitleg en achtergronden Wat betekent het voor u? Zo werkt het De meest gestelde vragen En meer... Info Algemeen Postbus 1502 320 BA Oud-Beijerland Lamborghinilaan

Nadere informatie

Klachten? Samen lossen we het op!

Klachten? Samen lossen we het op! Klachten Klachten? Samen lossen we het op! Bij Stek zijn we pas tevreden als u tevreden bent. Helaas kan dat niet altijd. En dus kan het voorkomen dat u niet tevreden bent. Over een reparatie of over

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016

Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016 Veelgestelde vragen over de huurverhoging 2016 Wat is de 'inkomensafhankelijke huurverhoging'? De regering wil graag dat de woningmarkt beter doorstroomt en dat er minder mensen scheefwonen (mensen met

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Ik zoek een huurwoning

Ik zoek een huurwoning Ik zoek een huurwoning Bij ons bent u aan het goede adres Zoekt u een huurwoning? Dan bent u bij Leystromen aan het goede adres. Wij verhuren zo n 10.000 woningen. Van appartementen tot eengezinswoningen,

Nadere informatie

Dienstverlening van SallandWonen

Dienstverlening van SallandWonen Dienstverlening van SallandWonen 100% wonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen Wat kunt u verwachten van een kwaliteitscorporatie 3 Even voorstellen U huurt een woning bij SallandWonen of bent dat van plan.

Nadere informatie

Bent u tevreden? Of juist niet?

Bent u tevreden? Of juist niet? Bent u tevreden? Of juist niet? Trivire zet zich in voor goede dienstverlening aan iedere klant. Wij horen graag wat u van ons vindt. Als we een compliment verdienen, maar óók als er iets misgaat. Want

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing.

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. 1 Huuraanpassing 2017 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing. Huuraanpassing 2017 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning. Inhoud

Nadere informatie

Wat te doen bij een klacht?

Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Wat te doen bij een klacht? Alle medewerkers van ProWonen doen dagelijks hun best om ervoor te zorgen dat u plezierig kunt wonen. Meestal lukt dat prima, maar helaas gaat er

Nadere informatie

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen

Twee bezoeken: wat u kunt verwachten. Uw huur opzeggen Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? Ik ga verhuizen. Hoe zeg ik mijn huur op? U huurt een woning* bij Woonpalet en wil deze opzeggen. In deze brochure leest u wat daar bij komt kijken. Wij vertellen

Nadere informatie

Kado Drielse Missionarissen

Kado Drielse Missionarissen 1 mei 2009 Openingstijden en telefoonnummers: Kado Drielse Missionarissen Openingstijden van ons kantoor: maandag, dinsdag donderdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur. Telefonisch zijn we op werkdagen

Nadere informatie

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging

Huurverhoging 2015. Over het hoe en waarom van de huurverhoging Huurverhoging 2015 Over het hoe en waarom van de huurverhoging 2 3 Inhoud 1 Spelregels 4 2 Wat doet Rochdale met de huuropbrengst? 8 3 Bezwaar tegen de huurverhoging 10 4 Huurtoeslag en inkomensdaling

Nadere informatie

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen

Geschillen adviescommissie. Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Geschillen adviescommissie Als het u niet lukt om uw klacht samen met uw woningcorporatie op te lossen Klachtenprocedure in 5 stappen Een goede woning bieden in een prettige buurt. Dat is waarvoor uw woningcorporatie

Nadere informatie

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG

VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG VEELGESTELDE VRAGEN ONTWIKKELING SPORTWEG EN MEERWEG HUURPRIJS 1.1. HOE HOOG WORDT MIJN HUURPRIJS BIJ MODERNISERING? Wij gaan met u in gesprek over de mogelijkheden bij modernisering. Een aantal maatregelen

Nadere informatie

Een klacht? Daar komen we samen wel uit

Een klacht? Daar komen we samen wel uit Een klacht? Daar komen we samen wel uit December 2013 2 De medewerkers van Groninger Huis doen hun uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn. Gelukkig ervaren de meeste huurders dat ook zo

Nadere informatie

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken

Zorgeloos huren. regionaal & betrokken regionaal & betrokken Zorgeloos huren U huurt een woning bij een corporatie of bent dat van plan. Dan is het goed om te weten wat uw corporatie doet om de kwaliteit van dienstverlening op orde te houden.

Nadere informatie

Het beëindigen van de huurovereenkomst Samen werken aan een snelle en soepele oplevering. Samenwerken, dat levert (met) gemak op!

Het beëindigen van de huurovereenkomst Samen werken aan een snelle en soepele oplevering. Samenwerken, dat levert (met) gemak op! Het beëindigen van de huurovereenkomst Samen werken aan een snelle en soepele oplevering Samenwerken, dat levert (met) gemak op! Wat uw reden ook is, u heeft waarschijnlijk meer aan uw hoofd dan het opzeggen

Nadere informatie

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen?

wanneer kunt u de huurcommissie inschakelen? Bent u het niet eens met uw verhuurder of huurder over de huurprijs, het onderhoud, servicekosten of kosten van nutsvoorzieningen van de woning? En komt u er samen niet uit? Dan kunt u mogelijk de Huurcommissie

Nadere informatie

Sociaal Plan bij herstructurering

Sociaal Plan bij herstructurering Het Sociaal Plan is een overeenkomst tussen Woonstichting Groninger huis en bewoners van een wijk of straat waar sloop of ingrijpende renovatie plaats zal vinden. Het Sociaal Plan behandelt de rechten

Nadere informatie

meestgestelde vragen huurverhoging

meestgestelde vragen huurverhoging HOE HOOG MAG DE HUURVERHOGING ZIJN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING VAN MERCATUS AFHANKELIJK VAN HET INKOMEN? WAAROM IS DE HUURVERHOGING NIET VOOR IEDEREEN GELIJK? HOE KAN HET DAT DE HUURPRIJS VOOR DEZELFDE

Nadere informatie

Onderzoek Inkomensafhankelijke huurverhoging

Onderzoek Inkomensafhankelijke huurverhoging Onderzoek Inkomensafhankelijke huurverhoging 18 april 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 6.914 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee die in een huurhuis wonen. Hiervan wonen 5.488 mensen

Nadere informatie

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS

VERHALEN ACHTER DE CIJFERS VERHALEN ACHTER DE CIJFERS Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid Eva de Bakker, beleidsmedewerker April 2015 2 INHOUD INHOUD Inleiding 4 Huurverhogingen 5 Het onderzoek 6 De resultaten 7 Voorstellen 9 Bijlage:

Nadere informatie

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen.

Huur opzeggen. Inleiding. Hoe zeg ik de huur op? Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. Via Mijn OFW op onze website kunt u eenvoudig uw huur opzeggen. INHOUDSOPGAVE Inleiding 2 Hoe zeg ik de huur op? 3 De opzegtermijn 3 De voorinspectie 4 De nieuwe huurder 5 Overname 6 De tusseninspectie

Nadere informatie

Klussen in huis? Dat mag!

Klussen in huis? Dat mag! Klussen in huis? Dat mag! Waterweg Wonen verhuurt ruim 12.000 woningen in Vlaardingen. Een aanzienlijk deel van die woningen is bereikbaar voor huishoudens met lage inkomens die goed en betaalbaar moeten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID

NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID HUURDERSBELANGENCOMMISSIE 212 GEEREN-ZUID NIEUWSBRIEF GEEREN-ZUID De afgelopen weken vonden de blokgesprekken plaats in uw buurt. Singelveste AlleeWonen heeft daarin informatie gegeven over het hoe en

Nadere informatie

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis?

Wonen in Gouda. Hoe vind je in Gouda een huis? Hoe vind je in Gouda een huis? In deze brochure beantwoorden we de meest gestelde vragen over het kopen of huren van een huis in Gouda. Staat uw vraag er niet bij? Neem voor een sociale huurwoning contact

Nadere informatie

Mijn woning verbeteren? buitengewoon. Dat kan altijd!

Mijn woning verbeteren? buitengewoon. Dat kan altijd! Mijn woning verbeteren? buitengewoon Dat kan altijd! Inhoudsopgave Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! 3 Niet noodzakelijke aanpassingen 1. U brengt zelf verbeteringen aan 5...een vergoeding achteraf

Nadere informatie

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27

9,65 x 15,8 mm. Sluisweg. 4,9 x 5,25 mm. verslag 2015-01-27 9,65 x 15,8 mm Sluisweg 4,9 x 5,25 mm verslag 2015-01-27 Verslag van de bijeenkomst met de bewoners van de Sluisweg op dinsdag 27 januari 2015 om 19.30 uur in het EMS gebouw aan de Sluisweg 67 E. Aanwezigen:

Nadere informatie

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT

VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT VIJF KEUZES VOOR DE BEWONERS VAN DE GROENE WONINGEN IN DE ZEEHELDENBUURT Beste bewoner, In dit boekje leest u welke vijf keuzes u heeft als bewoner van de te slopen woningen in de Zeeheldenbuurt. Mocht

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING VERSIE 1.1

PRIVACYVERKLARING VERSIE 1.1 PRIVACYVERKLARING VERSIE 1.1 INLEIDING Privacy gaat over je persoonlijke vrijheid en het recht om zelf te bepalen wie welke informatie over jou krijgt. Dat geldt ook voor persoonsgegevens zoals je naam,

Nadere informatie

NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT

NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT NIET TEVREDEN? KLACHTENPROCEDURE PATRIMONIUM BARENDRECHT Niet tevreden? Patrimonium Barendrecht heeft goede dienstverlening hoog in het vaandel staan. De medewerkers proberen u altijd correct te woord

Nadere informatie

U gaat een woning huren, wat nu?

U gaat een woning huren, wat nu? Een nieuwe woning Welkom in uw nieuwe woning! Deze folder geeft snel antwoord op veelgestelde vragen. U vindt nuttige informatie over huren bij Beter Wonen; of het nu gaat om onderhoud, het betalen van

Nadere informatie

Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid

Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid Kopen naar Wens: Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid initiatief van woningcorporaties Kopen naar Wens Een betaalbare woning in het Gooi wordt werkelijkheid Uw wens: een betaalbaar koophuis

Nadere informatie

het bildt ferwerderadiel menaldumadeel franekeradeel ZELF AAN DE SLAG Pas uw woning aan naar uw eigen wensen. Huur- en koopwoningen tussen Wad & Stad

het bildt ferwerderadiel menaldumadeel franekeradeel ZELF AAN DE SLAG Pas uw woning aan naar uw eigen wensen. Huur- en koopwoningen tussen Wad & Stad het bildt ferwerderadiel menaldumadeel franekeradeel ZELF AAN DE SLAG Pas uw woning aan naar uw eigen wensen. Huur- en koopwoningen tussen Wad & Stad ZELF AAN DE SLAG U moet zich als huurder thuis voelen

Nadere informatie

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk

Wooninfo. Nijkerk NIJKERK. Woningstichting. Nijkerk Wooninfo INFORMATIEFOLDER IN OVER DE DE VERDELING GEMEENTE VAN HUURWONINGEN NIJKERK Nijkerk Woningstichting Nijkerk Woningstichting Nijkerk Bezoekadres: Van t Hoffstraat 40 3863 AX NIJKERK Postadres: Postbus

Nadere informatie

Huur beleid Ru t te II. Een overzicht van de impact. van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector.

Huur beleid Ru t te II. Een overzicht van de impact. van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector. Huur beleid Ru t te II Een overzicht van de impact van het huidige huurbeleid op huurders, woningzoekenden en de huursector. Januari 2015 Inleiding De huren zijn de afgelopen twee jaar fors gestegen.

Nadere informatie

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden

Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Huurverhoging 2019 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2019?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging.

Huurverhoging 2016. Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. 1 Huurverhoging 2016 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huurverhoging. Huurverhoging 2016 Met behulp van deze informatie, kunt u nagaan hoe het huurverhogingspercentage voor uw woning is bepaald.

Nadere informatie

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten!

> Melden van klachten. Niet tevreden? Laat het ons weten! > Melden van klachten Niet tevreden? Laat het ons weten! > Inhoudsopgave > Wat te doen bij klachten? 1 Wat te doen bij klachten? 2 Waar kunt u met uw klacht terecht? 4 Voor welke klachten kan ik terecht

Nadere informatie

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT

ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT ALS JE HUURWONING GERENOVEERD WORDT Als je in een huurwoning woont die gerenoveerd wordt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weten waar je aan toe bent en wat je van ons kunt verwachten. Dat vertellen

Nadere informatie

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph

Woonruimteverdeling. Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling Een woning huren van St. Joseph Woonruimteverdeling 1. Inleiding Woningstichting St. Joseph verhuurt circa 460 woningen in Stramproy en omgeving. We willen graag dat de juiste woning

Nadere informatie

Allianz Arbeidsongeschiktheids-

Allianz Arbeidsongeschiktheids- Allianz Inkomensverzekeringen Nederland Schadeverzekering N.V. Allianz verzekeringen Wagenparkmanagement Arbeidsongeschiktheids- Zekerheid over uw eigen inkomen Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Nadere informatie

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014 Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2014 Deze bijlage Huurinformatie is een uitgave van Dunavie. In deze bijlage staat informatie over de huurverhoging, huurtoeslag en servicekosten. Meer

Nadere informatie

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6

Géén huurverhoging per 1 juli Waarom krijg ik per 1 juli 2018 géén huurverhoging?... 6 Huuraanpassing 2018 Vragen en antwoorden Inhoud Algemeen... 3 1. Waarom verhoogt Mooiland ieder jaar de huur (meer/minder)?... 3 2. Hoeveel mag de huur maximaal stijgen per 1 juli 2018?... 3 3. Hoe bepaalt

Nadere informatie

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013

Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013 Huurinformatie Bijlage bij de huuraanzegging van 2013 Deze bijlage Huurinformatie is een uitgave van Dunavie. In deze bijlage staat informatie over de huurverhoging, huurtoeslag en servicekosten. Meer

Nadere informatie

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken

MEE. Ondersteuning bij leven met een beperking. Leren & Werken MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Leren & Werken Steeds opnieuw raak ik mijn baan kwijt. Waar ligt dat nou aan? Welke vervolgopleiding zou iets voor mij zijn? Is er voor mij extra ondersteuning

Nadere informatie

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën

U huurt de woning Huurovereenkomst Nazorg en evaluatie Werkzaamheden, wensen, ideeën LARIS OVER HUREN Wanneer u een woning betrekt van Laris zijn er allerlei zaken waar u mee te maken krijgt. Om u daarbij vooraf al van dienst te zijn, staat in deze folder beschreven wat er gebeurt als

Nadere informatie

Presentatie Alert. Resultaten van enquête ondernemingsstrategie

Presentatie Alert. Resultaten van enquête ondernemingsstrategie Presentatie Alert Resultaten van enquête ondernemingsstrategie Digitale enquête Ingevuld door vijf groepen : Medewerkers (271) Klanten (1.217) Stakeholders (188) Woningzoekenden (1.914) Social media (109)

Nadere informatie

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers)

Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Sociaal plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) d.d. 21-02-2019 Sociaal Plan Gele Lisstraat 1 t/m 143 (oneven nummers) Uw galerijwoning aan de Gele Lisstraat wordt gesloopt en er komt nieuwbouw

Nadere informatie

Zorgeloos wonen bij SallandWonen

Zorgeloos wonen bij SallandWonen Zorgeloos wonen bij SallandWonen 100% wonen Reparatieverzoeken en onderhoudsservice Duidelijke afspraken en snelle service Onze woningen verkeren in goede staat. Toch kunnen reparaties nodig zijn. SallandWonen

Nadere informatie

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking

Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Kwaliteit in wonen Kwaliteit in wonen: een eerste kennismaking Welkom buurman! Welkom buurvrouw! Kwaliteit in wonen Goed, we wonen dan wel niet direct naast u, maar we voelen ons toch een beetje uw buurman.

Nadere informatie

Huurdersinformatie. Woningruil

Huurdersinformatie. Woningruil 1 Huurdersinformatie Woningruil Woningruil Bent u op zoek naar een nieuwe woning? Maar komt u met uw inschrijftijd of woonduur nog niet in aanmerking voor een andere woning via WoningNet? Dan kunt u denken

Nadere informatie

Een woning huren in Brummen

Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen Informatie voor woningzoekenden Een woning huren in Brummen Een woning huren in Brummen: Hoe gaat dat in zijn werk? Woningzoekenden die belangstelling hebben voor een huurwoning

Nadere informatie

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen

Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen Bijlage veelgestelde vragen Passend Toewijzen A) WONINGWET: ALGEMEEN 1. Wat is de nieuwe Woningwet? De nieuwe Woningwet geeft nieuwe regels voor de sociale huursector. Met de herziening wil de overheid

Nadere informatie

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen!

Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Samenvatting ondernemingsplan Samenvatting ondernemingsplan Overleven doe je in je eentje, dingen verwezenlijken doe je samen! Dat is

Nadere informatie

Klachten en geschillen. waar je thuis bent...

Klachten en geschillen. waar je thuis bent... Klachten en geschillen waar je thuis bent... Gericht op tevreden klanten Onze dienstverlening is er op gericht om onze klanten zo goed mogelijk te helpen. Meestal slagen we daar ook in. Toch kan het voorkomen

Nadere informatie

Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN

Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden. Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Hoe werkt het? Een woning zoeken in regio Haaglanden Haaglanden WOONNET HAAGLANDEN Een woning zoeken in regio Haaglanden Als u bent ingeschreven als woningzoekende in de regio Haaglanden kunt u op zoek

Nadere informatie

Een bijzonder project op het gebied van begeleid wonen "We zijn samen echt een woongemeenschap"

Een bijzonder project op het gebied van begeleid wonen We zijn samen echt een woongemeenschap Een uitgave van Woningstichting Brummen 21e jaargang - maart 2011 Een bijzonder project op het gebied van begeleid wonen "We zijn samen echt een woongemeenschap" Stichting Heimdall in Brummen levert kleinschalige

Nadere informatie

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist?

Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Verhuizen zonder zorgen! Waar moet u aan denken als u verhuist? Stapels lege dozen staan in de gang, klaar om in te pakken. De verhuizer is gebeld en de adreswijzigingen liggen klaar. U gaat nog één keer

Nadere informatie

TE WOON Kopen of huren? U kiest!

TE WOON Kopen of huren? U kiest! TE WOON Kopen of huren? U kiest! Goed Wonen Zederik wil graag meer keuzemogelijkheden bieden voor haar klanten. Kopen of huren van dezelfde woning? Dat bepaalt u zelf! U kunt hierbij kiezen uit vier mogelijkheden:

Nadere informatie

Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd!

Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! Mijn woning verbeteren? Dat kan altijd! U wilt graag uw woning aanpassen aan uw eigen wensen. Prima, dat is zeker mogelijk. Iedereen wil immers graag wonen in een huis dat naar zijn zin is. Wij helpen

Nadere informatie

Klachten. Niet tevreden? Vertel het ons!

Klachten. Niet tevreden? Vertel het ons! Klachten Niet tevreden? Vertel het ons! Woningstichting Barneveld wil graag dat haar klanten tevreden zijn. Daar werken onze medewerkers elke dag hard aan. Toch kan het voorkomen dat u teleurgesteld bent

Nadere informatie

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje

Zelf klussen Woningaanpassingen volgens het boekje Woningaanpassingen volgens het boekje Soms wilt u uw woning aan uw eigen smaak aanpassen. Plicht Getrouw doet daar niet moeilijk over. Wanneer handige doe-het-zelvers verbeteringen willen aanbrengen of

Nadere informatie

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis

Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Kernboodschappen Woningcorporaties Nederland dicht bij huis Oktober 2014 Thema 1 Goed wonen en een goede dienstverlening We vinden het in Nederland normaal dat iedereen goed kan wonen. Maar niet iedereen

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing 1 Huuraanpassing 2019 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing Huuraanpassing 2019 Deze informatie staat op de website www.rochdale.nl/huuraanpassing Inhoud 1 Spelregels 2 2 De huuraanpassing

Nadere informatie

Kennis maken met Slagenland Wonen

Kennis maken met Slagenland Wonen Raadhuisstraat 2 5165 CH Waspik Postbus 36 5165 ZG Waspik t 0416 31 23 96 f 0416 31 32 15 Nieuwe huurder? Wij leggen u alles uit Als u in aanmerking komt voor een woning ontvangt u alle informatie over

Nadere informatie

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing

Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing 1 Huuraanpassing 2018 Uitleg over het hoe en waarom van de jaarlijkse huuraanpassing Huuraanpassing 2018 Deze brochure hoort bij de brief met het voorstel voor aanpassing van de huur voor uw woning Inhoud

Nadere informatie

HEEFT U EEN KLACHT? INFORMATIE

HEEFT U EEN KLACHT? INFORMATIE INFORMATIE Ook als u niet tevreden bent horen wij dat graag Een tevreden klant is het belangrijkste doel van Vallei Wonen. Daar richten wij onze dienstverlening op in en daar werken onze medewerkers elke

Nadere informatie

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten?

Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? Welkom bij Ressort Wonen! Wat kun je van ons verwachten? In je woning wil je je echt thuis voelen. Het moet in goede staat zijn en in een fijne leefomgeving hebben. Wij zetten ons in om betaalbaar wonen

Nadere informatie

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door?

U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U bent niet tevreden... laat het ons weten! Hoe geeft u een klacht aan ons door? U wilt prettig wonen. In een veilige en goed onderhouden woning. Dat begrijpen wij. En daar is onze dienstverlening dan

Nadere informatie

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid!

Wonen in je eigen koopwoning. Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Wonen in je eigen koopwoning Een woning helemaal van jou? Je koopt hem bij Wonen Zuid! Huren of kopen? Natuurlijk heeft u uw eigen wensen als het gaat om wonen. Wonen Zuid realiseert zich dat als geen

Nadere informatie

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk

Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Werkloos? Weener XL helpt u op weg naar werk Hulp op weg naar inkomen Soms gebeuren er dingen in het leven die u liever anders had gezien. U wordt werkloos of mag minder uren werken, uw relatie strandt.

Nadere informatie