Een lekker en gezond hapje hoeft niet noodzakelijk moeilijk te bereiden of duur te zijn. In deze bundel vind je een variatie van hapjes: hapjes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een lekker en gezond hapje hoeft niet noodzakelijk moeilijk te bereiden of duur te zijn. In deze bundel vind je een variatie van hapjes: hapjes"

Transcriptie

1 gezonde recepties

2 GEZONDE RECEPTIES

3 Een lekker en gezond hapje hoeft niet noodzakelijk moeilijk te bereiden of duur te zijn. In deze bundel vind je een variatie van hapjes: hapjes waarvoor je weinig tot geen kookmateriaal en tijd nodig hebt en hapjes die iets meer inspanning vergen. De kostprijs varieert van goedkoop tot iets duurder. In deze bundel vind je inspiratie voor nieuwjaarsrecepties, dankfeestjes, huldigingen, verwelkomingen nieuwe inwoners, seniorennamiddagen, personeelsfeestjes De recepten zijn opgesteld voor ongeveer 20 hapjes. 3

4 KOUDE HAPJES SNELLE KOUDE HAPJES 4

5 5 CROSTINI MET TOMAAT Benodigdheden 20 tomaten bosje basilicum 5 ciabatta s peper en zout olijfolie Bereidingswijze Ontpit de tomaten en snij in kleine blokjes. Hak de basilicum fijn. Meng de tomaten met de basilicum, peper, zout en olijfolie. Snij de ciabatta s in plakjes en rooster ze. Beleg met de tomatenmengeling.

6 KOUDE HAPJES SNELLE KOUDE HAPJES Z 6

7 7 GEROOKTE ALMPHAPJES Benodigdheden 3 eetlepels lightmayonaise 3 eetlepels magere yoghurt 2 koffielepels wasabipasta 24 mini rijstcrackers of andere crackers gram gerookte zalm 24 kleine stukjes gember 1 koffielepel limoenzeste Bereidingswijze Voeg de wasabipasta bij de lightmayonaise en yoghurt. Leg een stuk gerookte zalm op een rijstcracker, hierop een beetje mayonaise, de gember en een beetje limoenzeste.

8 KOUDE HAPJES SNELLE KOUDE HAPJES 8

9 9 LEPELHAPJE MET MELOEN EN PARMAHAM Benodigdheden 2 cavaillon meloenen 8 sneden parmaham peterselie cocktaillepels of prikkers Bereidingswijze Snij de meloen open en verwijder de zaadjes. Verwijder de vetrandjes van de ham en snij in reepjes. Haal met hulp van een bolletjesboor bolletjes uit de meloen (of snij in blokjes). Wikkel elk meloenbolletje in een reepje ham. Leg in ieder cocktaillepeltje een bolletje en versier met peterselie. (of steek het op een prikker).

10 KOUDE HAPJES TOASTJES, SNELLE EENVOUDIG KOUDE EN HAPJES LEKKER! 10

11 11 GEMARINEERDE OLIJVEN EN FETA Benodigdheden 500 gram gesneden en ontpitte olijven (groene of zwarte naar keuze) 250 gram feta 4 eetlepels olijfolie 2 limoenen, sap en schil 2 grote lookteentjes 2 koffielepels gehakte rozemarijn gemalen peper 2 lange ciabatta s Bereidingswijze Mix de olijven, feta, olijfolie, limoenschil en sap, look, rozemarijn, gemalen peper in een kom. Snij de ciabatta s in stukken en rooster in de oven. Doe de marinade op de sneetjes ciabatta en serveer.

12 KOUDE HAPJES SNELLE KOUDE HAPJES 12

13 13 TAPAS VAN KAAS Benodigdheden 100 gram manchego (kaas) 8 zongedroogde tomaten 1 groot teentje knoflook 4 eetlepels olijfolie 1 takje verse tijm 3 à 4 theelepels citroensap peper /zout sla Bereidingswijze Snij de kaas in blokjes en de tomaten in stukjes. Pel de knoflook en pers hem boven de olijfolie uit. Pluk de blaadjes tijm van het takje. Meng de kaas met de tomaat, de knoflookolie, de tijm en het citroensap en breng op smaak met zout en peper. Serveer in kleine schaaltjes, op een blaadje sla.

14 KOUDE HAPJES SNELLE KOUDE HAPJES 14

15 15 SPIESJES VAN SCAMPI EN PERZIK Benodigdheden 5 perziken (vb. uit blik- op eigen nat) 20 scampi s 3 eetlepels olijfolie halve citroen 1 mespunt currypoeder peper en zout cocktailprikkers Bereidingswijze Snij de perzik in partjes. Schuif elk partje op een houten spiesje. Plooi een scampi en druk bovenkant en onderkant op het spiesje zodat hij niet los kan komen. Kruid lichtjes met peper en zout en bak de spiesjes aan beide zijden in olijfolie (4 minuten in totaal). Meng twee eetlepels olijfolie met het sap van een halve citroen, currypoeder, peper en zout. Gebruik deze vinaigrette als dipsaus. Tip: Je kunt de perzik ook niet meebakken. Bak de scampi s dan apart en rijg een gebakken scampi en een perzikpartje naderhand samen op een prikker.

16 TOASTJES TOASTJES, EENVOUDIG EN LEKKER! 16

17 17 SLAATJE VAN VERSE KAAS Benodigdheden 10 broodjes doormidden gesneden/ 10 sneetjes brood 250 gram magere verse kaas (vb. Philadelphia) of platte kaas 1/2 komkommer 12 radijsjes peper bieslook Bereidingswijze Schil de komkommer, snij in zeer kleine stukjes. Je kunt de komkommer ook raspen. Meng de komkommerblokjes en de fijngesnipperde bieslook onder de verse kaas. Kruid met peper. Besmeer de boterhammen/ halve broodjes met dit mengsel. Snij de radijsjes in schijfjes en leg ze op het kaasmengsel.

18 TOASTJES TOASTJES, EENVOUDIG EN LEKKER! 18

19 19 HAM ASPERGE SLAATJE Benodigdheden 10 broodjes doormidden gesneden/ 10 sneetjes brood 125 gram magere verse kaas 10 asperges (uit blik of bokaaltje) 200 gram gekookte hesp in blokjes eventueel fijngesnipperde peterselie peper Bereidingswijze Snij de asperges in blokjes. Meng de verse kaas met de hespblokjes, de asperges en eventueel fijngehakte peterselie. Breng op smaak met wat peper.

20 TOASTJES TOASTJES, EENVOUDIG EN LEKKER! 20

21 21 ZALMSALADE Benodigdheden 10 broodjes doormidden gesneden/ 10 sneetjes brood 200 gram gerookte zalm of zalm uit blik 1 grote ajuin of 2 kleine (zeer fijn gesnipperd) 4 eetlepels magere platte kaas 4 eetlepels ketchup eventueel fijngesnipperde peterselie cayennepeper, paprikapoeder Bereidingswijze Schil de ajuin en snij heel fijn. Meng voor het maken van de cocktailsaus, de platte kaas met de ketchup, de cayennepeper en de paprikapoeder. Knip met een schaar de gerookte zalm in kleine stukjes en doe in een kom. Voeg de cocktailsaus toe, de fijngesnipperde ajuin en eventueel ook een beetje fijngehakte peterselie en meng alles goed onder elkaar.

22 RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS 22

23 23 RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS Stukjes rauwe groenten zijn de bekendste vorm van groenten als aperitief hap. Er is keuze genoeg: reepjes paprika, staafjes wortel en knolselder, roosjes bloemkool en broccoli, witloofblaadjes, radijsjes, cocktailtomaatjes, Geef de gasten verscheidene lichte dipsausjes, vb. knoflookdressing met citroen, tartaarsaus, cocktailsaus.

24 SAUSJES RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS 24

25 25 KNOFLOOK DRESSING MET CITROEN Benodigdheden 3 eetlepels citroensap 4 teentjes look 1 deciliter magere yoghurt 3 eetlepels lightmayonaise zout en peper 2 eetlepels fijngehakte peterselie Bereidingswijze Meng het citroensap met de geperste teentjes knoflook. Voeg de yoghurt, lightmayonaise, een snuifje zout, peper en de peterselie toe.

26 SAUSJES RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS 26

27 27 TARTAAR SAUS Benodigdheden 50 gram magere platte kaas 1 koffielepel mosterd sap van een halve citroen peper en zout 1 hardgekookt ei bieslook en peterselie 2 sjalotjes Bereidingswijze Meng de platte kaas, de mosterd, het citroensap en peper en zout. Plet het ei met een vork. Snij de sjalotjes fijn. Meng alles heel goed.

28 SAUSJES RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS 28

29 29 COCKTAIL SAUS Benodigdheden 100 gram magere platte kaas 5 eetlepels tomatenketchup 2 druppels tabasco snuifje cayennepeper snuifje paprikapoeder koffielepel citroensap Bereidingswijze Doe alle ingrediënten in een kom. Meng het geheel tot een sausje.

30 SAUSJES RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS 30

31 31 PAPRIKADIP Benodigdheden 3 geroosterde paprika s (pot) 1 teentje knoflook 3 gepelde halve walnoten 1 theelepel gemalen komijn (djinten) mespunt chilivlokken citroensap Bereidingswijze Snij de paprika s in stukken. Maak het teentje knoflook schoon. Hak de walnoten met de knoflook met een staafmixer of in de keukenmachine klein. Voeg de stukken paprika, de komijn en de chilivlokken toe en pureer alles fijn. Breng de puree op smaak met wat citroensap. Roer er eventueel een beetje water door.

32 SAUSJES RAUWE GROENTEN MET DIPSAUS 32

33 33 TZATZIKI Benodigdheden 2 grote komkommers 4 teentjes knoflook 1 liter Griekse yoghurt 3 eetlepels olijfolie zout Bereidingswijze Was de komkommers en rasp deze. Laat vijf minuten liggen in een vergiet. Druk het vocht eruit. De knoflook raspen en deze samen met de yoghurt, komkommer en zout in een slakom mengen. Roer dit tot een samenhangende massa. Voeg de olijfolie beetje bij beetje toe onder voortdurend roeren. Laat ongeveer een uur in de koelkast staan voor het opdienen.

34 SOEPJES 34

35 35 SOEPJES Serveer eens soep in kleine kommetjes, het stilt de honger en je kunt gemakkelijk een grote portie op voorhand klaar maken.

36 SOEPJES SOEPJES 36

37 37 ITALIAANSE SOEP Benodigdheden 1 middelgrote courgette 6 wortelen 2 ajuinen 1 blikje tomatenpuree 2 liter water 2 magere bouillonblokjes 2 eetlepels olijfolie 2 eetlepels oregano (gedroogde) peper, laurier, tijm eventueel cayennepeper Bereidingswijze Schil de courgette, doe eventueel de pitjes eruit en snij ze in blokjes. Schil de wortelen en snij ook in blokjes. De ajuinen proper en hak fijn. Doe de olijfolie in een soepkookpot en laat warm worden. Doe de courgette, de wortelen en de ajuinen erbij en laat kort aanstoven. Doe het water, de bouillonblokjes de kruiden peper, laurier, tijm en de tomatenpuree erbij. Breng aan de kook en laat 30 minuten koken op een zacht vuur. Voeg de oregano toe en mix de soep. Breng op smaak met (cayenne)peper.

38 SOEPJES SOEPJES 38

39 39 WITLOOF SOEP Benodigdheden 2 liter water 2 magere kippenbouillonblokjes peper 1 kilogram witloof het wit van 2 preistengels 2 ajuinen 1 eetlepel bakboter eventueel fijngehakte verse of gedroogde peterselie Bereidingswijze Pel de ajuinen en snij fijn. Was het witloof en de prei en snij ze ook fijn. Bak de fijngesneden ajuin samen met het witloof en de in ringen gesneden prei in een grote soepketel aan in 1 eetlepel bakboter. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat alles ongeveer 20 minuten sudderen met het deksel op de kookpot. Mix de soep en breng op smaak met peper en fijngehakte peterselie.

40 SOEPJES SOEPJES 40

41 41 COURGETTE SOEP Benodigdheden 2 courgettes 1 grote ui 1 eetlepel olijfolie 2 magere groentebouillonblokjes Ongeveer 100 gram magere kruidenkaas 2 liter water Eventueel verse fijngehakte peterselie. Bereidingswijze Was de courgettes goed (schillen is niet nodig) en snij ze in blokjes. Schil de ajuin en snij hem ook in blokjes Fruit de ui en de courgettes even in de olie. Voeg de bouillonblokjes en het water toe. Laat ongeveer 25 minuten koken Mix de soep Doe er magere kruidenkaas bij en roer goed Breng op smaak met peper Voeg vlak voor het opdienen eventueel een beetje fijngehakte verse peterselie toe.

42 SOEPJES SOEPJES 42

43 43 KOMKOMMER SOEP Benodigdheden 2 ajuinen 3 komkommers 2 liter water 2 kippenbouillonblokjes Eventueel kerriepoeder, fijngehakte peterselie, peper 1 eetlepel zachte bakmargarine of olie. Bereidingswijze Pel de ajuin en snij ze in grote stukken Schil de komkommer met een dunschiller en snij ze in blokjes Stoof de ajuin en de komkommer in een beetje bakmargarine zonder dat deze bruin worden. Voeg de bouillon of het water met twee bouillonblokjes toe en laat gedurende 20 minuten gaarkoken. Mix de soep Voor het opdienen eventueel een beetje kerriepoeder en/ of fijngehakte peterselie aan de soep toevoegen.

44 SOEPJES SOEPJES 44

45 45 GAZPACHO Benodigheden 8 rijpe tomaten 3 teentjes knoflook 1,5 komkommer 1,5 rode paprika 3 ajuinen 4 sneden (oud) brood (bij voorkeur grijs brood) eventueel 3 blaadjes verse basilicum enkele komijnzaadjes, peper, snuifje zout 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel wijnazijn, 2 liter water Bereidingswijze Dompel de tomaten 1 minuut in kokend water, pel en ontpit ze. Leg 2 tomaten opzij. Schil ¾ van de komkommer en snij in blokjes. Was de paprika, snij in stukjes en haal de zaadjes eruit. Hak de ajuinen fijn. Doe deze groenten samen met de knoflook, de komijn, eventueel 3 blaadjes verse basilicum, 2 sneden brood en het water in een kom en mix alles fijn. Voeg de olijfolie, peper, eventueel een beetje zout en (naargelang smaak) wijnazijn toe. Laat twee uur in de koelkast rusten. Snij de overgebleven tomaten, komkommer en de sneden brood in kleine gelijke blokjes. Dien apart op met de soep. Indien de gazpacho bij het opdienen te dik is, kan je er water en ijsblokjes aan toevoegen.

46 WARME HAPJES WARME HAPJES DIE IETS MEER TIJD VERGEN 46

47 47 BRUSCHETTA MET GEGRILDE COURGETTE EN PARMEZAAN Benodigdheden 3 teentje knoflook 3 eetlepel olijfolie 2 grijze stokbroden 1 grote of 2 kleine courgettes tijm stukje parmezaanse kaas Bereidingswijze Verwijder het vliesje van de knoflook en snij het teentje in een paar stukken. Verwarm de olijfolie met de knoflook tot het gaat geuren. Snij het stokbrood in schijven van ongeveer 1 tot 1,5 cm. Bestrijk het brood met wat van de knoflookolie en rooster het brood in een hete grillpan of onder de grill licht bruin. Was de courgette en schaaf in dunne plakken. Schep de rest van de knoflookolie door de courgette. Gril de courgette in de grillpan of onder de grill licht bruin. Beleg het brood hiermee en strooi er wat tijm over. Schaaf er een paar krullen parmezaanse kaas over.

48 WARME HAPJES WARME HAPJES DIE IETS MEER TIJD VERGEN 48

49 49 AUBERGINE ROLLETJES Benodigdheden 4 kleine aubergine 2 eetlepel olijfolie 12 plakjes rauwe ham 200 gram cottage cheese cocktailprikkers Bereidingswijze Was de aubergines en snij de steelaanzet en het uiteinde er af. Snij de aubergines in de lengte in dunne plakken. Bestrijk de plakken met een beetje olijfolie. Gril de aubergines op een hete grillpan in een paar minuten gaar. Laat ze afkoelen. Snij de plakjes rauwe ham in de lengte in tweeën. Leg op ieder plak aubergine een reepje ham en verdeel de cottage cheese er over. Rol de plakken aubergine op. Snij de rollen in vier stukken en steek elk stukje op een prikker.

50 DRANKJES ALCOHOLVRIJE DRANKJES 50

51 51 PINKIE Benodigdheden 1 liter wit druivensap 200 ml citroensap 100 ml frambozensiroop 200 ml vloeibare honing fijngestampt ijs Bereidingswijze Vul eerst de shaker met fijngestampt ijs. Giet er vervolgens het wit druivensap, het citroensap, de frambozensiroop en de vloeibare honing bij. 20 seconden goed schudden. Serveer onmiddellijk in hoge champagneglazen, het ijs doe je er niet bij. Deze mocktail wordt in de shaker klaargemaakt.

52 DRANKJES ALCOHOLVRIJE DRANKJES 52

53 53 APPLE SPLASH Benodigdheden 250 ml vers geperst citroensap 250 ml grenadinesiroop 1 liter appelsap 1 liter bitter lemon ijsblokjes Bereidingswijze Doe 3-4 ijsblokjes in een longdrinkglas. Giet het citroensap, de grenadinesiroop en het appelsap erover en roer goed. Vul het drankje aan met bitter lemon, roer nogmaals goed en serveer met een rietje.

54 DRANKJES ALCOHOLVRIJE DRANKJES 54

55 55 VEGGIE DELUXE Benodigdheden 1400 ml tomatensap een halve groene paprika 2 bosuitjes 2 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels mierikswortel 2 theelepels worcestersaus 1 theelepel suiker 1 theelepel chilisaus bleekselder en citroenschijfjes ter versiering (eventueel) Bereidingswijze Verwijder de zaadjes van de paprika en snij hem fijn. Snij de bosuitjes fijn. Gebruik alleen het onderste gedeelte. Pureer het tomatensap met de paprika, de bosuitjes, de peterselie, de mierikswortel, de suiker, de wortelsaus en de chilisaus (2 tot 3 min.) in een keukenmachine, tot je een glad mengsel hebt. Serveer de groentemocktail met wat crushed ice en versier hem eventueel nog met wat bleekselder en citroenschijfjes.

56 DRANKJES ALCOHOLVRIJE DRANKJES 56

57 57 MUNT LIMONADE Benodigdheden 2 bosjes verse munt sap van 4 citroenen suiker naar eigen smaak 8 draaien van de pepermolen 2 liter spuitwater 20 ijsblokjes Bereidingswijze Hak de munt superfijn. Overgiet met citroensap, suiker en peper. Voeg er spuitwater en ijsblokjes bij. Laat 10 minuten trekken. Giet door een zeef en serveer ijskoud.

58 DRANKJES ALCOHOLVRIJE DRANKJES 58

59 59 STRAWBERRY ZAPPY Benodigdheden 20 aardbeien 1 liter appelsap 150 ml citroensap scheutje limoendiksap ijs Bereidingswijze Blend alle ingrediënten samen met ijs tot een gladde massa. Garneer met een kleine aardbei op een rietje

60 HAPJES GEZONDE KNABBELTJES 60

61 61 GEZONDE HAPJES Zet gezonde knabbels op de tafels. Denk hierbij aan ongezouten nootjes, olijven, gevulde paprika s, rozijnen, gedroogde abrikozen, pijnboompitten, geroosterde pompoenpitten en vers hapklaar fruit zoals druiven, aardbeien, Hoeveel drank en hapjes voorzien? Reken op drie drankjes per persoon tijdens het eerste uur. Daarna kun je tellen op twee per persoon. Voor hapjes geldt dezelfde regel.

62 62 Bronvermelding: Kookboek Genk Gezellig Gezond, OCMW Genk Retro Mocktail Party. Happy Mocktail to You verjaardagskalender, CAD Limburg

63 Colofon Gezond lekker snel Uitgave: De deputatie van de provincieraad van Limburg: Herman Reynders, gou - verneur-voorzitter, Marc Vandeput, Ludwig Vandenhove, Igor Philtjens, Frank Smeets, Jean-Paul Peuskens, Inge Moors, gedeputeerden en Renata Camps, provinciegriffier Verantwoordelijke uitgever: Bérengère Adriaens Directie Welzijn, provincie Limburg, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt Redactie: Ruth Vandeweert, Directie Welzijn, provincie Limburg en Limburgse Logo s Vormgeving: Jan Beulen, Grafische Studio, Dienst Informatie en Communicatie, provincie Limburg Fotografie: Shutterstock.com Druk Printkamer, provincie Limburg

64 v.u.: Bérengère Adriaens, Directie Welzijn, Universiteitslaan 1, 3500 Hasselt limburg.be provincie Limburg Universiteitslaan 1 B-3500 HASSELT GEZOND ETEN DAT VOELT BETER.BE

CROSTINI MET TOMAAT KOUDE HAPJES SNELLE. Benodigdheden 20 tomaten bosje basilicum 5 ciabatta s peper en zout olijfolie

CROSTINI MET TOMAAT KOUDE HAPJES SNELLE. Benodigdheden 20 tomaten bosje basilicum 5 ciabatta s peper en zout olijfolie gezonde recepties 3 GEZONDE RECEPTIES Een lekker en gezond hapje hoeft niet noodzakelijk moeilijk te bereiden of duur te zijn. In deze bundel vind je een variatie van hapjes: hapjes waarvoor je weinig

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

Voedingswaarde per glas: 50 kcal

Voedingswaarde per glas: 50 kcal Feestelijke hapjes Dranken Apple nojito 5 limoenen 40 ijsblokjes of crushed ice 1 liter appelsap ½ liter koolzuurhoudend bronwater Was de limoenen en snijd er 15 mooie plakjes van. Pers de rest van de

Nadere informatie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie www.powerslim.nl 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie Iedereen heeft wel eens een avondje voor de televisie. Lekker met de benen omhoog, onder

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas

Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas Vijgen met gorgonzola en dadels met serranoham en Parmezaanse kaas 5 vijgen 200 gram gorgonzola 10 dadels 5 dunne plakjes serannoham 100 gram parmezaan Zout & peper Bereidingswijze vijgen: Verwarm de oven

Nadere informatie

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be

PROOF. fingerfood. www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood www.powerslim.nl.be PROOF fingerfood Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min.

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min. 4 sonen LENTE-ZOMER voor 10 45 4 Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons 6 tomaten, gepeld en doormidden gesneden 3 rode paprika s, ontpit en in kwartjes gesneden 4 kl olie 4 sneetjes

Nadere informatie

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi.

3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij klein en spoel deze schoon. 4. Prak het gehakt plat met een vork en kruid het gehakt met wat maggi. GROENTESOEP Bouillon Wortelen Selderij Prei Gehakt Soepvlees Maggi Vermicelli GROENTESOEP 1. Breng de bouillon aan de kook. 2. Snij het soepvlees klein. 3. Snij ondertussen de wortel, prei, en selderij

Nadere informatie

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen

Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Tussendoor recepten van Judith Rolf Voor 2 personen Boodschappenlijstje (de voorkeur gaat uit naar de biologische producten wanneer mogelijk) 1 potje asperges, of verse asparges (van april t/m juni) 1

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Gerechten Koken met Kids 2013

Gerechten Koken met Kids 2013 Gerechten Koken met Kids 2013 GROEP 1 Kipspies (zoetzuur) Ingrediënten (ca. 24 stuks): 500 gram kipfilet 2 tenen knoflook (uitgeperst) zout & versgemalen peper 125 ml citroensap 1½ eetlepel olijfolie 1

Nadere informatie

Wokken met Flandria-groenten

Wokken met Flandria-groenten wok Wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een hedendaagse snelle en gezonde manier van koken die oorspronkelijk ontstond in Azië. U hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en u kunt

Nadere informatie

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap

Werkblad 13 Tapas. Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap Brood met makreelspread Ingrediënten (voor 4 personen) 50 gram makreelfilet 4 sprieten bieslook 1 eetlepel magere kwark citroensap handje rucola 4 sneetjes volkoren stokbrood schaar vork eetlepel schaaltje

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes t vaak gezien als een moeilijke Afvallen en een sociaal leven word je sociale leven even stop willen ook dan combinatie. Het liefste zou je bent. Een verjaardag, een borrel of zetten

Nadere informatie

Gele paprikasoep met mascarpone

Gele paprikasoep met mascarpone 1 Inhoudsopgave Gele paprikasoep... 3 Gele paprikasoep met mascarpone... 3 Rode paprikasoep... 4 Rode paprikasoep met boursin... 4 Paprikasalade... 5 Mousse van rode paprika en tomaat met mozzarella...

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Lekker eten met weinig koolhydraten

Lekker eten met weinig koolhydraten Lekker eten met weinig koolhydraten Groentenrolletjes Geroosterde 1 courgette 1 rode paprika 2 eetlepels olijfolie enkele takjes peterselie 100 gram roomkaas 2 teentjes knoflook 8 sneetjes Atkins koolhydraat

Nadere informatie

Aperitieven met restjes

Aperitieven met restjes Aperitieven met restjes Rijstkroketjes overschot gekookte rijst ongeveer 2 koppen ¾ kop gemalen noten 1 ei 2 koffielepels marjolein of curry cayenne en zout paneermeel Meng al deze grondstoffen samen,

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

Power Slim Proof Hapjes

Power Slim Proof Hapjes Power Slim Proof Hapjes Afvallen en een sociaal leven wordt vaak gezien als een moeilijke combinatie. Het liefste zou je dan ook je sociale leven even stop willen zetten wanneer je aan het afvallen bent.

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen)

Recepten half vast naar vast voedsel. Thaise kippensoep (4 personen) Recepten half vast naar vast voedsel Thaise kippensoep (4 personen) 400 ml kokosmelk (met laag vetgehalte) 1 grote ui, fijn gehakt een teentje knoflook, fijn gehakt 1 eetlepel verse gember, fijn gehakt

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Kookles voor mannen 2015

Kookles voor mannen 2015 Kookles voor mannen 2015 Kir Ingrediënten 15 ml crème de cassis of crème de framboise 120 ml droge witte wijn Bereiding Schenk de crème in een flûteglas Voeg de wijn toe Niet roeren, de crème blijft op

Nadere informatie

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten

BURGER WRAPS VEGGIE CHILI. Slank En Fit Diner recepten Slank En Fit Diner recepten BURGER WRAPS Mager rundergehakt hamburgers ( hoeveelheid naar aantal personen) 1 kopje sperziebonen in stukjes gesneden 1/2 kop gehakte verse koriander Verse rode peper in stukjes

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde BBQ gezond 9 01 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur gehaald.

Nadere informatie

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200

zonder salade (groenten) tot 1400 kcal, met salade (groenten) 1400-200 4 kipfilets 4 theel crema van zongedroogde tomaat (potje 140gr) 4 takjes basilicum (bakje 15 gr) 3 el olijfolie 4 semi-zongedroogde tomaten, zeer fijn gesneden Vershoudfolie Cocktailprikkers 1. Voorbereiden

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 11+12 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 11+12 Dag 11 Ontbijt: Ontbijtrepen 1 portie dessertlepels pittenmix (zonnebloem- en pompoenpitten gemengd) 2 sneetjes

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum

Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Gustatio: eieren gevuld met ansjovis en tonijn olijven brood mulsum Mensa prima: gehaktballetjes met pijnboompitten in een saus van rode wijn en druivensap krokant gebakken wortelschijfjes patina van ei

Nadere informatie

RECEPT GELE PAPRIKAROOM MET GEMBER

RECEPT GELE PAPRIKAROOM MET GEMBER GELE PAPRIKAROOM MET GEMBER - 4 gele paprika s - het wit van 6 (jonge) preistengels - 500 g aardappelen - 2 à 3 sjalotten - 5 cm verse gember - 2 spl olijfolie - 2 l groenten (of kippen-) bouillon - 200

Nadere informatie

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn)

Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Ananas con vinho do porto (ananas met robijnrode portwijn) Bereidingstijd: minimaal 4 uur. Voor 8 personen. 1 grote rijpe verse ananas of 1 groot blik ananasschijven 125 milliliter rode portwijn Suiker

Nadere informatie

Kerstmenu: voor 4 personen

Kerstmenu: voor 4 personen Kerstmenu: voor 4 personen Broccolisoep met zalm of spitskoolsalade **** Witlofschuitjes met kipfilet en appel bieten salade; stoofpeertjes gegratineerde aardappelschotel **** Kersenkwark godenspijs Dit

Nadere informatie

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN

GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN GEBAKKEN RUNDVLEES MET OOSTERSE GROENTEN 100 gram Zero Rice 100 gram runderbiefstuk 120 gram wortels 100 gram peultjes 1 rode ui 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamico azijn 1 thleelepel honing verse

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

Griekse recepten inhoud:

Griekse recepten inhoud: Griekse recepten inhoud: voorgerechten Pag: 3. Griekse sla Pag: 4. Tzatziki Pag: 5. Gemista Pag: 6. Gegrilde rode paprika's pag: 7. Griekse auberginepuree pag: 8. Griekse courgettesla pag: 9. Kippensoep

Nadere informatie

a cup of soup every day keeps the doctor away

a cup of soup every day keeps the doctor away a cup of soup every day keeps the doctor away SOEP RECEPTEN 2018 Inhoudsopgave Komkommersoep... 2 Champignonsoep... 3 Groentesoep... 4 Kervelsoep... 5 Waterkerssoep... 6 Courgettesoep... 7 Bloemkoolsoep...

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1

Italiaans torentje: Veldkost # 24 Pagina 1 Italiaans torentje: ½ komkommer 2 tomaten 8 plakjes mozzarella 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4 cherrytomaatjes

Nadere informatie

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels

Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Kooksessie vrijdag 14 maart 2014 Guido Roels Scampivlinder in een sherrysausje Wortelsoepje met kokosschuim *** Pannetje van Sint-Jacobsvruchten met Zuiderse tomaten en croutons *** Kalkoenroulade gevuld

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto

Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto Italiaans torentje. ½ komkommer 2 tomaten 2 bollen mozzarella in 8 plakjes 4 plakjes geroosterde paprika 4 sneetjes brood ½ eetlepel basilicumpesto 2 eetlepels olijfolie 4-8 blaadjes verse basilicum 4

Nadere informatie

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap

Menu 14 maart plattelands menu. Duo van toastjes Krabsla & kipcurry. Erwtensoep. Sheperd s Pie. Rijstpap Duo van toastjes Krabsla & kipcurry Erwtensoep Sheperd s Pie Rijstpap Smakelijk Toastje met kipcurry Ingrediënten: Aperitief 1 kipfilet ½ fijngehakt teentje look currykruiden mayonaise kurkuma mosterd

Nadere informatie

Vegetarische recepten. Receptengids

Vegetarische recepten. Receptengids Vegetarische recepten Receptengids GezondheidsNet stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand twee receptenboekjes: één voor de vleesliefhebber,

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Recepten. Basisingrediënten

Recepten. Basisingrediënten TurboMax 119 verbluffende recepten Basisingrediënten 4 middelgrote eieren 15 ml melk Zout en peper Kies één van de onderstaande recepten. Mix de ingrediënten in de TurboMax met het lemmet. Voeg de basisingrediënten

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

SOEPACTIE december 2014

SOEPACTIE december 2014 SOEPACTIE december 2014 Wat doet onze school? De leerkrachten maken soep. Wij verkopen die soep in de pauze in de voormiddag tussen 10u15 en 10u30 en tussen 12u en 13u. Eén soep kost 1 euro. Als je soep

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Happy mocktail for you! Retro. M ocktail

Happy mocktail for you! Retro. M ocktail Happy mocktail for you! Retro M ocktail Party De Happy Mocktail Kalender! De Centra voor Alcohol- en andere Drugproblemen (CAD Limburg) bieden u met deze receptenkalender, die tegelijkertijd ook een verjaardagskalender

Nadere informatie

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen

Menu Marokkaans. Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines. Soep met lamsvlees en linzen Menu 60. - Marokkaans Zeebrasem met tomatenvulling Marokkaanse salade van gekookte aubergines Soep met lamsvlees en linzen Couscous Bodaoui met 7 groenten Couscouspudding Lhot Dbi Maammer Maa Matischa

Nadere informatie

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014

RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 RECEPTEN ROSARIO Januari 2014 Vrijdagavond - 31 januari 2014 Fettucine met courgetten 5OO gr Fettucine Olijfolie 1.300 gram courgettes 150 gr. Parmezan Pijnboompitten Kook de pasta in ruim kokend water.

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water

BASISRECEPTEN DEEG. Pasteideeg Ingrediënten 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water BASISRECEPTEN DEEG Pasteideeg 1,5 kg bloem 15 g zout 250 g boter of reuzel 3,75 dl water Meng alle ingrediënten tot er een deegmassa ontstaat. Dek het deeg vervolgens af en laat het 3 uur rusten. Rol het

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Gratin de moules (gegratineerde mosselen).

Gratin de moules (gegratineerde mosselen). Gratin de moules (gegratineerde mosselen). 150g spinazie 1 kg kleine mosselen 125 ml droge witte wijn 1 sjalotje, gesnipperd 250 ml slagroom 1 el olijfolie 2 eierdooiers kruidenboter stokbrood Was de spinazie

Nadere informatie

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje

Carnavalsmenu Februari **** Carnavalssoep. **** Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok. **** Alaaftoetje Carnavalsmenu Februari 2019 Carnavalssoep Dreumelvlees Steppegras Vastelaovend-wok Alaaftoetje Carnavalssoep 125 gr. Spekblokjes 500 gr. Gehakt 1 gele paprika 1 groene paprika 1 rode paprika 1 klein blikje

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel

Weekmenu 1. Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Weekmenu 1 Maandag Toscaanse kapucijnerschotel* Kropsla Magere yoghurt met appel en kaneel Dinsdag Vlaamse stooflappen* Gekookte aardappelen Sperziebonen Magere vanillevla Woensdag Heldere groentesoep

Nadere informatie

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3)

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3) Dessrt Desserts: Chocolademousse met kokos Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Houd 4 el slagroom apart voor de garnering. Meng het cacaopoeder, kokosschaafsel en de kaneel met de mascarpone. Roer

Nadere informatie

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde

met pompoen Gratis Gratis recepten recepten gezonde Varieer met pompoen 10 Gratis gezonde recepten 01 Gratis gezonde recepten Pompoenrecepten Pompoen is lekker en gezond. En natuurlijk een typische herfstgroente. Dit keer tien heerlijke pompoenrecepten!

Nadere informatie

Gestoomde scholrolletjes

Gestoomde scholrolletjes Gestoomde scholrolletjes 5 stuks scholfilet Garnalen gepeld 3 lente uitjes alleen het groene deel 2 tl maïzena 1 tl sake Snijd de filets in de lengte doormidden. Bak de garnalen en snijd ze heel klein,

Nadere informatie

CHIA MOUSSE KIP MET GEWOKTE GROENTJES EN SPELTPASTA INGREDIENTEN BEREIDING INGREDIENTEN BEREIDING

CHIA MOUSSE KIP MET GEWOKTE GROENTJES EN SPELTPASTA INGREDIENTEN BEREIDING INGREDIENTEN BEREIDING RECEPTEN CHIA MOUSSE 8 gram Agar 100 ml sojamelk 3 eetlepels Panela 2 eetlepeld Chia zaad 200 gr Tofu Verwarm de sojamelk en panela in een steelpan. Breng aan de kook. Pureer de tofu tot hij romig wordt.

Nadere informatie

Menu Spaanse -avond. Sangria. Tapa s

Menu Spaanse -avond. Sangria. Tapa s Sangria Tapa s Tortilla Patatas bravas Scampi met spek en curry Gevulde dadel met gorgonzolakaas Gazpacho Paella Panna cotta geparfumeerd met sinaasappellikeur en romige karamelsaus Smakelijk Aperitief

Nadere informatie

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min

KOOK mee. Voorgerecht, 4 personen / 15 min Pompoensoep met geroosterde pompoenpitten en pompoenpitolie Voorgerecht, 4 personen / 15 min - 1 ui - ½ cm gember - 1 dl olijfolie - 2 laurier blaadjes - 1 teen knoflook - 1 kilo pompoen - 2 l groentebouillon

Nadere informatie

Gratis E-zine. 10 heerlijke suikervrije zomerse recepten uit het SUGARCHALLENGE kookboek. Zomers Genieten!

Gratis E-zine. 10 heerlijke suikervrije zomerse recepten uit het SUGARCHALLENGE kookboek. Zomers Genieten! Gratis E-zine 10 heerlijke suikervrije zomerse recepten uit het SUGARCHALLENGE kookboek Zomers Genieten! Simpel Suikervrij koken! Welkom in mijn suikervrije wereld! Graag gun ik jou een blik in mijn keuken,

Nadere informatie

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Weekmenu 2 Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Dinsdag Gegrilde ribkarbonade Aardappelpuree Groene kool Magere kwark met muesli* Woensdag Chili sin carne* Citrusfruitsalade

Nadere informatie

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen

Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen Gekruide kalkoenfilet met groentesaus 4 personen 600 gram kalkoenfilets (rauw gewicht) 300 gram roma tomaten, in partjes 150 gram prei 350 gram courgette 2 takjes tijm Theelepel Golden vegetable 4 eetlepels

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Stoofpotje van groene kool, pastinaak, witte bonen en spekjes Maandag energiedag Penne met tomatensaus, basilicum, aubergines en ricotta 4 personen - 20 minuten

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

Braziliaanse avacado s

Braziliaanse avacado s Braziliaanse avacado s 2 grote rijpe avocado's citroensap zout, peper 50 gr fijngehakte paranoten 50 gr geraspte cheddarkaas 2 eetlepels Parmezaanse kaas 2 afgestreken eetlepels fijngesneden verse peterselie

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze

Recepten pre operatief dieet. Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze Recepten pre operatief dieet Pannenkoekjes met vers fruit naar keuze (1 persoon) 2 eiwitten 2 eetlepels kokosnoot meel 50 gram magere yoghurt 25 gram vanille eiwit poeder ½ theelepel bakpoeder Olijfolie

Nadere informatie

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be TEGEN KANKER Greet lybaert Polenstraat 169a 9940 Evergem tel: 09 357 60.86 Knoflooksoep Ham-persilladerolletjes spinazie-basilicumolie-of pesto aardbei-chocoladefondue www.mamagreet.be - greet.lybaert@greetlybaert.be

Nadere informatie

Bijgaande treft u een aantal recepten aan van onze kok. Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft en vooral: Eet smakelijk!

Bijgaande treft u een aantal recepten aan van onze kok. Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft en vooral: Eet smakelijk! Bijgaande treft u een aantal recepten aan van onze kok. Wij hopen dat u er veel plezier aan beleeft en vooral: Eet smakelijk! Düğün çorbası - Bruiloftssoep Deze fijne soep wordt traditioneel bij een bruiloft

Nadere informatie

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn

10 verse eieren 250 gram oesterzwammen 1 el citroensap 1 ui 200 gram risottorijst 1 l groentebouillon (warm) 1 dl witte wijn Risotto Voeg de saffraan toe aan de witte wijn en laat deze even marineren. Maak de paddenstoelen schoon (niet wassen, zo nodig schoonborstelen), scheur ze in grove stukken en bedruppel ze met citroensap.

Nadere informatie

IN DE KEUKEN. 200 recepten voor elke dag

IN DE KEUKEN. 200 recepten voor elke dag IN DE KEUKEN 200 recepten voor elke dag IN DE KEUKEN 200 recepten voor elke dag INLEIDING Ik heb besloten de recepten met u te delen die karakteristiek voor mij zijn als kok en die eenvoudig thuis te

Nadere informatie

ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH

ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH ANDERS ETEN RECEPTEN BROODLUNCH Maak wat van die boterham! Schaf een goede lunchbox aan met aparte vakjes zodat je de nattere ingrediënten mee kunt nemen en je boterham ter plekke kunt klaarmaken. - 2

Nadere informatie

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon

Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui. Asperges met mosterd-tuinkruidensaus. Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Menu 91. Aspergesoep met kip en bosui Spiesje van tijgergarnalen met asperges Asperges met mosterd-tuinkruidensaus Banaan en kokoskoek overgoten met sabayon Aspergesoep met kip en bosui Ingrediënten (4

Nadere informatie