Een pension voor honden en katten starten? Hoe er aan beginnen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een pension voor honden en katten starten? Hoe er aan beginnen?"

Transcriptie

1 Een pension voor honden en katten starten? Hoe er aan beginnen? Als u een pension voor honden of katten wenst te starten, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. U dient een erkenning aan te vragen. Na ontvangst van een voorlopige erkenning kan het pension geopend worden. Nadien volgt nog een controle en definitieve goedkeuring door de dienst Dierenwelzijn. U moet ook ten allen tijde de Dierenwelzijnswet respecteren. 1. Definities Pension Een inrichting waar gedurende een beperkte tijd en tegen vergoeding, onderdak en de nodige zorgen aan door hun eigenaar toevertrouwde honden of katten worden verleend. Beheerder/zaakvoerder van het pension Hij/zij levert de infrastructuur en beheert het pension. Hij/zij ondertekent de erkenningsaanvraag. Hij/zij stelt een contract op met een erkende dierenarts die door hem/haar wordt betaald. De beheerder staat in voor de goede werking van het pension. Verantwoordelijke van het pension Hij/zij staat in voor het rechtstreeks toezicht en de verzorging van de dieren. Hij/zij verzorgt de contacten met de klanten. De beheerder en de verantwoordelijke kunnen één en dezelfde persoon zijn. Contractdierenarts De contractdierenarts is een erkende dierenarts. Hij/zij controleert regelmatig het welzijn, de gezondheidstoestand, de verzorging en de huisvesting van de dieren. Tussen de dierenarts en de beheerder wordt een contract opgesteld. 2. Wetgeving Dierenwelzijnswet: Wet van 14/08/1986 betreffende de bescherming en het welzijn der dieren Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010): erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren bepaalt de erkenningsvoorwaarden voor pensions voor honden en katten.

2 3. Voorwaarden voor het oprichten van een pension De voorwaarden voor de erkenning van een pension staan beschreven in Hoofdstuk II van het KB van 27 april Ga na bij uw gemeentebestuur welke andere vergunningen u nodig heeft zoals stedenbouwkundig, milieu of inzake brandveiligheid. Neem eventueel contact op met een Ondernemingsloket of Kruispuntbank van Ondernemingen Infrastructuur De vereisten voor de infrastructuur staan vermeld in artikel 4 van het KB van 27 april De minimumnormen voor de dierenverblijven zijn vastgelegd in bijlage II van het KB en dienen volledig gerespecteerd te worden. De huisvesting moet stevig en veilig zijn zonder ontsnappingsmogelijkheden. De dierenverblijven moeten aangepast zijn aan de noden en het gedrag van de diersoort (temperatuur, luchtvochtigheid, ventilatie, licht, ). De ruimtes moeten voldoende verlucht worden. Er moet natuurlijke lichtinval zijn voor een normaal dag- en nachtritme, ook op de sluitingsdagen. De vloer is droog en gemakkelijk te reinigen. Na gunstig advies van de Inspectiedienst, kan een bijkomende ruimte bedekt met gras, grind of een ander geschikt materiaal worden toegelaten. Bij eventuele buitenverblijven beschikken de dieren over een beschutting tegen koude, zon, tocht en neerslag. Een verharding beschermt hen tegen een vochtige bodem. Het diervoeder wordt hygiënisch opgeslagen. Bederfbare voedingswaren worden in gepaste koelsystemen bewaard. Afvalopslag gebeurt in een lokaal dat afgescheiden is van de lokalen waar de dieren verblijven en waar het diervoeder wordt bewaard. Als er geen permanent toezicht is, moet een brandalarm aanwezig zijn dat tot buiten de inrichting hoorbaar is. Daarnaast moet een telefoonnummer van de persoon die in geval van nood gecontacteerd kan worden, duidelijk en leesbaar aan de ingang van de inrichting vermeld staan. Pensions waar meer dan 50 volwassen honden of katten kunnen verblijven, moeten over 2 extra lokalen voor specifieke doeleinden beschikken: een verzorgingslokaal waarvan de muren en de vloer afwasbaar en makkelijk te ontsmetten zijn, uitgerust met stromend water, een onderzoekstafel, ontsmettingsproducten, een stopcontact, een isoleerkooi en voldoende verlichting om ingrepen te kunnen uitvoeren; een afzonderingslokaal waarvan de muren en de vloer afwasbaar en makkelijk te ontsmetten zijn.

3 3.2. Verzorging van de dieren Artikel 5 van het KB van 27 april 2007 bepaalt de voorwaarden voor de verzorging van de dieren. Personeel Voldoende en bekwaam personeel voor de verzorging van de dieren en voor het dagelijks beheer van de inrichting is een vereiste. Voeding en verzorging De dieren krijgen een voeding die aangepast is aan hun behoeften. Het voeder wordt verstrekt in propere recipiënten en op een manier dat alle dieren van eenzelfde hok gelijktijdig kunnen eten. Drinkbaar water is permanent beschikbaar. Zieke dieren worden afgezonderd bijv. in het afzonderingslokaal. Nieuw binnengekomen dieren staan onder toezicht en worden indien nodig afgezonderd. De vacht van de dieren wordt onderhouden en de nagels worden indien nodig geknipt. De nodige maatregelen worden getroffen om agressie onder de dieren te vermijden en om dieren die niet met elkaar kunnen opschieten van elkaar te scheiden. De dieren zitten in een niet-vertrouwde omgeving en moeten bijzondere aandacht krijgen. Hoogdrachtige dieren en vrouwelijke dieren met niet-gespeende jongen moeten beschikken over geschikt nestmateriaal. Pups moeten over manipuleerbare voorwerpen beschikken. De honden moeten beschikken over bijtvoorwerpen. Voor katten moet er klimmateriaal zijn en voorwerpen waaraan ze hun nagels kunnen scherpen, evenals rustplaatsen op meerdere niveaus en een kattenbak met proper strooisel. Het strooisel wordt geregeld ververst. De lokalen waar de honden verblijven worden regelmatig gereinigd en ontsmet. Er worden maatregelen getroffen om parasieten en ongedierte te bestrijden Opvolging door een contractdierenarts Artikel 6 van het KB van 27 april 2007 beschrijft de taak van de contractdierenarts. Een model van een contract is opgenomen in bijlage V van het KB. De contractdierenarts controleert het welzijn en de gezondheidstoestand van de dieren. Er is minstens 1 bezoek per trimester. Voor pensions waar meer dan 20 plaatsen zijn, is dit minstens 1 keer per maand. Bij elk van deze verplichte bezoeken, maakt de contractdierenarts een verslag op met de datum van zijn bezoek, zijn waarnemingen en opmerkingen en zijn eventuele aanbevelingen. Dit verslag wordt als een register bijgehouden door de verantwoordelijke van de inrichting en staat ter beschikking van de Inspectiedienst. Bij gezondheids-, gedrag- of andere problemen met de dieren, moet meteen een beroep worden gedaan op de contractdierenarts. De Inspectiedienst kan een hogere frequentie van de bezoeken van de contractdierenarts opleggen.

4 3.4. De hond of kat Artikel 23 van KB van 27 april 2007 bepaalt waarop u de hond of kat moet controleren. Vooraleer u een hond/kat mag opnemen, moet u de vaccinatiestatus van het dier controleren aan de hand van het paspoort of het vaccinatieboekje: Voor honden: ziekte van carré, parvovirose, hepatitis contagiosa canis, bordetellose en influenza (kennelhoest) Voor katten: panleukopenie (tyfus), rhinotracheitis (coryza), leucose. Dieren die niet in orde zijn, mogen niet worden toegelaten. Het vaccinatieboekje (kat) of het paspoort (hond) van het dier blijft in het pension zolang het dier daar verblijft. 4. Verblijfscontract Artikel 24 van het KB van 27 april 2007 vermeldt welke gegevens in het contract moeten staan. Wanneer een hond/kat wordt ondergebracht in een pension, sluit de verantwoordelijke een contract af met de eigenaar. Dit document wordt in tweevoud opgesteld en ondertekend door beide partijen. Elke partij ontvangt een één exemplaar. Het contract vermeldt: Het volgnummer van het contract De naam van het pension, naam van de verantwoordelijke, het adres en het ondernemingsnummer van het pension; De naam, het adres en het telefoonnummer van de eigenaar van het dier of eventueel het ondernemingsnummer van de Kruispuntbank van Ondernemingen; De duur van het verblijf met datum van aankomst en voorziene vertrekdatum; De verbintenis van de verantwoordelijke van het pension om het dier alleen dan wel in groep te huisvesten, om het dier op een vooraf overeengekomen manier te voederen en om een bepaalde dierenarts te raadplegen indien nodig; De naam, het adres en het telefoonnummer van een door de eigenaar gemandateerde persoon indien hijzelf niet bereikbaar is; De naam van het dier; Het identificatieteken van het dier of bij gebrek daaraan zijn signalement; De belangrijkste eigenschappen van het dier; De gewoonten van het dier (eetgewoonten, gedrag, ); Eventuele ziekten of aandoeningen, de te verstrekken behandeling en eventueel de laatste behandelingen die het dier kreeg; De naam van de behandelende dierenarts. In de overeenkomst kan tevens overeengekomen worden dat het dier onaangekondigd bezocht kan worden door de eigenaar of een door hem aangewezen persoon. De contracten worden door de verantwoordelijke van het pension bewaard gedurende minstens 6 maanden na het vertrek van het dier en zijn op elk moment ter beschikking van de controlerende overheid.

5 Tijdens het verblijf van het dier Doordat de dieren zich in een niet-vertrouwde omgeving bevinden, moet de verantwoordelijke of zijn personeel bovendien bijzondere aandacht schenken aan die dieren, eventueel door hen vertrouwelijke voorwerpen ter beschikking te stellen (deken, mand, speelgoed). 5. Controles Dierenpensions zijn onderworpen aan onverwachte controles om na te gaan of de vereisten inzake het dierenwelzijn worden nageleefd. Deze controles gebeuren systematisch bij het onderzoeken van elke erkenningsaanvraag en worden vervolgens herhaald volgens een algemene planning of naar aanleiding van klachten. De controles hebben zowel betrekking op de administratie als op de uitbating van de inrichting. 6. Maatregelen en sancties De maatregelen en sancties zijn deze die bepaald zijn in de wet of haar uitvoeringsbesluiten. Ze zijn afhankelijk van de ernst van de inbreuk. Voorbeelden van maatregelen en sancties zijn: een verhoogde frequentie van de bezoeken van de contractdierenarts indien een gezondheids- of welzijnsprobleem wordt vastgesteld. een verwittiging het proces-verbaal met een administratieve boete of een rechtsvervolging. de intrekking van de erkenning met eventueel een tijdelijke of definitieve verbod om een nieuwe erkenning aan te vragen. het verbod om een beheersfunctie of een toezichthoudende functie uit te oefenen in een inrichting voor dieren.

6 7. Aanvraag van een erkenning De erkenningsvoorwaarden en procedure staan beschreven in KB 27 april U kan uw aanvraag slechts indienen wanneer de inrichting volledig gebruiksklaar is Procedure Met volgende documenten vraagt u uw erkenning aan: het formulier Aanvraag tot erkenning (bijlage I van het KB) volledig ingevuld en ondertekend door de beheerder een kopie van het contract met de contractdierenarts (bijlage V van het KB) een schematisch plan van de inrichting met nauwkeurige vermelding van de functies en afmetingen van de verschillende lokalen een betalingsbewijs van de kosten (75 euro). Dit bedrag moet u storten op rekening: BE Opgelet: voor aanvragen vanaf 1/1/2015 moet u het bedrag storten op BE U stuurt uw aanvraag naar: Vlaamse overheid LNE Dierenwelzijn Koning Albert II laan 20 bus Brussel Wanneer uw dossier volledig is, ontvangt u een voorlopig erkenningsnummer waarmee u uw activiteit kan opstarten. Na controle en goedkeuring van de dienst Dierenwelzijn ontvangt u een definitieve erkenning (binnen de 4 maand na ontvangst van het volledige dossier). Het afgeleverde erkenningscertificaat moet u op een zichtbare plaats in het pension ophangen. Een erkenning is 10 jaar geldig maar kan op elk moment worden ingetrokken wanneer niet meer aan de voorwaarden wordt voldaan. Na een negatieve controle wordt de erkenning geweigerd Meerdere inrichtingen op hetzelfde adres Wanneer meerdere erkenningsplichtige inrichtingen op dezelfde plek gevestigd zijn, moeten aparte erkenningsaanvragen worden ingediend. Wanneer een andere inrichting gevestigd is op hetzelfde adres, mag er geen enkel rechtstreeks contact zijn tussen de dieren van dezelfde soort die gehuisvest zijn in de verschillende inrichtingen (voorbeeld: geen enkel contact tussen de katten van een pension en de katten van een kwekerij gevestigd op hetzelfde adres).

7 8. Wijzigingen Alle wijzigingen meldt u aan de Inspectiedienst Dierenwelzijn (artikel 2 van KB van 27 april 2007) Wat? Wanneer? Hoe? Sluiting Binnen de maand Via aangetekend schrijven Overname door een andere beheerder Herstart na een inactiviteit van 2 maand. Verandering aan de inrichting (verhoging maximumcapaciteit, uitbreiding van ruimtes, andere diersoort, ) Andere contractdierenarts Hernieuwing van de erkenning Binnen de 2 maand Binnen de 8 dagen na sluiting van het nieuw contract Uiterlijk 6 maand voor het verstrijken van de erkenning + Origineel erkenningscertificaat terugsturen. Via aangetekend schrijven Nieuwe aanvraag Nieuwe aanvraag Een kopie van het nieuwe contract + kopie aangetekend schrijven opzeggen contract Via mail/brief kenbaar maken dat men de activiteit wil verder zetten. 9. Intrekking van de erkenning De minister kan op elk moment de erkenning van een inrichting intrekken wanneer deze niet meer voldoet aan de voorwaarden vastgelegd in de wet en haar uitvoeringsbesluiten. Er wordt dan een informatieprocedure opgestart waarbij de betrokkene beschikt over een termijn van twee weken om toelichting te verstrekken aan de Dienst Dierenwelzijn. Meer info? Vlaamse Infolijn. Bel het gratis nummer Dierenwelzijn@vlaanderen.be Versie: 1 december 2014

Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten

Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Dierenwelzijn Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Koning Albert II laan 20, bus 8 1000 Brussel E mail: dierenwelzijn@vlaanderen.be Het koninklijk

Nadere informatie

Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten

Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010) houdende erkenningsvoorwaarden

Nadere informatie

Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten

Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Informatiebrochure voor pensions voor honden en katten Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010) houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden

Nadere informatie

Informatiebrochure voor dierenasielen

Informatiebrochure voor dierenasielen Informatiebrochure voor dierenasielen Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010) houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de

Nadere informatie

Informatiebrochure voor dierenasielen

Informatiebrochure voor dierenasielen Informatiebrochure voor dierenasielen Dierenwelzijn Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Koning Albert II laan 20, bus 8 1000 Brussel E mail: dierenwelzijn@vlaanderen.be Het koninklijk besluit van

Nadere informatie

Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten

Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten Dierenwelzijn Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Koning Albert II laan 20, bus 8 1000 Brussel E mail: dierenwelzijn@vlaanderen.be Het koninklijk

Nadere informatie

Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten

Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010) houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden

Nadere informatie

Informatiebrochure voor dierenhandelszaken. Dierenwelzijn. Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Koning Albert II laan 20, bus 8 1000 Brussel

Informatiebrochure voor dierenhandelszaken. Dierenwelzijn. Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Koning Albert II laan 20, bus 8 1000 Brussel Informatiebrochure voor dierenhandelszaken Dierenwelzijn DIERENHANDELSZAAK Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Koning Albert II laan 20, bus 8 1000 Brussel E mail: dierenwelzijn@vlaanderen.be Het

Nadere informatie

Hondenhokken erkenning als fokker, e.d.

Hondenhokken erkenning als fokker, e.d. Hondenhokken erkenning als fokker, e.d. Al enkele keren werd ik gecontacteerd met de vraag naar de ideale afmetingen van een hondenhok. De buitenren zo ruim mogelijk zou ik zeggen, de binnenren en/of slaaphok

Nadere informatie

Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten

Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten Informatiebrochure voor kwekers van honden of katten Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010) houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden

Nadere informatie

Informatiebrochure voor dierenhandelszaken

Informatiebrochure voor dierenhandelszaken Informatiebrochure voor dierenhandelszaken DIERENHANDELSZAAK Het koninklijk besluit van 27 april 2007 (laatste wijziging op 15/11/2010) houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de

Nadere informatie

(PAARDEN-) ASIELEN, IN BESLAGNAME EN OPVANG IN VLAANDEREN: REGELGEVING KARLIEN DE PAEPE - DIENST DIERENWELZIJN

(PAARDEN-) ASIELEN, IN BESLAGNAME EN OPVANG IN VLAANDEREN: REGELGEVING KARLIEN DE PAEPE - DIENST DIERENWELZIJN (PAARDEN-) ASIELEN, IN BESLAGNAME EN OPVANG IN VLAANDEREN: REGELGEVING KARLIEN DE PAEPE - DIENST DIERENWELZIJN 2 (Paarden-) asielen, in beslagname en opvang in Vlaanderen: Regelgeving Karlien De Paepe

Nadere informatie

Het Kennelbesluit van de Vlaamse Overheid is grondig gewijzigd.

Het Kennelbesluit van de Vlaamse Overheid is grondig gewijzigd. Newsletter Het Kennelbesluit van de Vlaamse Overheid is grondig gewijzigd. Beste Fokkers, De Vlaamse Overheid, departement Omgeving, afdeling dierenwelzijn, legt aan de fokkers in Vlaanderen een aantal

Nadere informatie

Dierenwelzijn. Dienst Dierenwelzijn 8/12/2016. TT Chow

Dierenwelzijn. Dienst Dierenwelzijn 8/12/2016. TT Chow Dierenwelzijn TT Chow Dienst Dierenwelzijn Sinds 1 juli 2014 regionale bevoegdheid Vroeger FOD Dierenwelzijn Nu: Departement Leefmilieu, Natuur en Energie van de Vlaamse overheid Structuur Inspectiedienst

Nadere informatie

Oktober Procedure voor de goedkeuring van een quarantaine- / isolatieruimte

Oktober Procedure voor de goedkeuring van een quarantaine- / isolatieruimte I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Levende dieren Alle landen die een quarantaine / isolatie vereisen voorafgaand aan de uitvoer III. Algemene voorwaarden Definities Quarantaine / isolatie

Nadere informatie

DPA 2098 BESCHERMING EN WELZIJN VAN KALVEREN IN KALVERHOUDERIJEN [2098] v5

DPA 2098 BESCHERMING EN WELZIJN VAN KALVEREN IN KALVERHOUDERIJEN [2098] v5 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... DPA 2098 BESCHERMING EN WELZIJN VAN KALVEREN IN KALVERHOUDERIJEN [2098] v5 C : conform

Nadere informatie

Rapport controle gezondheid en welzijn van dieren. Artikelen 36 en 37 GWWD Bevindingen Toelichting / opmerkingen. Toelichting / opmerkingen

Rapport controle gezondheid en welzijn van dieren. Artikelen 36 en 37 GWWD Bevindingen Toelichting / opmerkingen. Toelichting / opmerkingen Doc. 24 Rapport controle gezondheid en welzijn van dieren Controle Teamleider AID AID KVK Naam gecontroleerde Adres Rapportnummer 244/13/0015 Postcode Datum rapport 30-07-2013 Woonplaats Controlegegevens

Nadere informatie

Augustus All-out = alle dieren verlaten op hetzelfde moment in de quarantaineruimte / isolatieruimte.

Augustus All-out = alle dieren verlaten op hetzelfde moment in de quarantaineruimte / isolatieruimte. I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Levende dieren Alle landen die een quarantaine / isolatie vereisen voorafgaand aan de uitvoer III. Algemene voorwaarden Definities Quarantaine / isolatie

Nadere informatie

Advies van de Brusselse Raad voor Dierenwelzijn (21/09/2018)

Advies van de Brusselse Raad voor Dierenwelzijn (21/09/2018) Advies van de Brusselse Raad voor Dierenwelzijn (21/09/2018) betreffende een wettelijk kader voor opvanggezinnen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Inleiding en probleemstelling In het Brussels Hoofdstedelijk

Nadere informatie

PRI 3078 Houden van kalveren (vetmesten) - Dierenwelzijn [3078] v2

PRI 3078 Houden van kalveren (vetmesten) - Dierenwelzijn [3078] v2 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 378 Houden van kalveren (vetmesten) - Dierenwelzijn [378] v2 C : conform NC : niet-conform NA : niet

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 381 Houden van runderen (behalve vetmesten kalveren), schapen en geiten, gekweekt tweehoevig wild en

Nadere informatie

BESLUIT HOUDERS VAN DIEREN

BESLUIT HOUDERS VAN DIEREN BESLUIT HOUDERS VAN DIEREN (nieuwe wetgeving per 22 augustus 2014, die het honden en kattenbesluit van 1999 vervangt). Let op: dit is een persoonlijke opsomming en bewoording van het besluit, beperkt tot

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren

Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren gewijzigd bij : (1) KB van 14 september 2007 (2) KB

Nadere informatie

gearchiveerd op 04/07/2008

gearchiveerd op 04/07/2008 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 221 Dierenwelzijn: legkippen in batterij [221] v4 C : conform NC : niet-conform NA

Nadere informatie

Gearchiveerd op 06/01/2014

Gearchiveerd op 06/01/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 224 Hygiëne en infrastructuur in de verzamelcentra [224] v2 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

PRI 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v4

PRI 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v4 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 22 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [22] v4 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

27 APRIL Koninklijk besluit houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren

27 APRIL Koninklijk besluit houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 27 APRIL 2007. - Koninklijk besluit houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren

Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren gewijzigd bij : (1) KB van 14 september 2007 (2) KB van 18 maart 2009 (3) KB van 15 november 2010 Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de

Nadere informatie

DPA 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v3

DPA 2102 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [2102] v3 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 22 Bescherming en welzijn van varkens in veehouderijen [22] v C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

21 APRIL Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen

21 APRIL Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen 21 APRIL 1983. - Koninklijk besluit tot vaststelling van de nadere regelen voor erkenning van artsen-specialisten en van huisartsen BS 27/04/1983 in voege 07/05/1983 Gewijzigd door: KB 08-08-1984 BS 07/09/1984

Nadere informatie

Gearchiveerd op 05/05/2014

Gearchiveerd op 05/05/2014 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2516 Veemarkt - Samenbrengen met het oog op verhandelen van landbouwhuisdieren -

Nadere informatie

Wakkensesteenweg TIELT

Wakkensesteenweg TIELT ALGEMENE VOORWAARDEN A. Wat met de jaarlijkse vaccinaties? In ons hotel is het verplicht dat uw hond en kat zijn jaarlijkse vaccinaties gekregen heeft. Voor de hond: Parvovirose (kattenziekte), Carré (hondenziekte

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : IEC 151 Grensinspectiepost voor de invoer van levende dieren of dierlijke producten of aan een dergelijke

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren

Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren en de voorwaarden inzake de verhandeling van dieren gewijzigd bij : (1) KB van 14 september 2007 (2) KB

Nadere informatie

Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht

Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht Bijlage bij het memorandum over het verkrijgen van een vergunning als onafhankelijk financieel planner naar Belgisch recht De wetgeving over de onafhankelijk financieel planners 1 bepaalt dat de personen

Nadere informatie

PRI 2509 Bescherming en welzijn van legkippen - Dierenwelzijn [2509] v3

PRI 2509 Bescherming en welzijn van legkippen - Dierenwelzijn [2509] v3 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 2509 Bescherming en welzijn van legkippen - Dierenwelzijn [2509] v C : conform NC

Nadere informatie

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v7

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v7 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 22 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [22] v7 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

DPA 2231 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [2231] v6

DPA 2231 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [2231] v6 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... DPA 221 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [221] v6 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v6

PRI 2102 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [2102] v6 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 22 Houden/fokken van varkens - Dierenwelzijn [22] v6 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

VR DOC.0180/2BIS

VR DOC.0180/2BIS VR 2019 1502 DOC.0180/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor dieren

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende het welzijn van

Nadere informatie

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden

25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 25 APRIL 2014. - Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden FILIP, Koning der Belgen,

Nadere informatie

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES

GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES GEMEENTELIJK REGLEMENT GEMEENTELIJKE ADMINISTRATIEVE SANCTIES Zoals goedgekeurd in de gemeenteraad van Hamme van 18 juni 2014. HOOFDSTUK 1: TOEPASSINGSGEBIED... 2 HOOFDSTUK 2: SANCTIES... 2 AFDELING 1:

Nadere informatie

Checklist Codiplan PLUS Varken Spotaudit - enkel te gebruiken in het kader van de 20% Codiplan PLUS Varken Spotaudits.

Checklist Codiplan PLUS Varken Spotaudit - enkel te gebruiken in het kader van de 20% Codiplan PLUS Varken Spotaudits. esluit Na corr. ctie CODE Opmerking/ commentaar Interpretatiehulp voor de auditor checklist_codiplanplus_160101_n.xlsx Checklist Codiplan PLUS Varken Spotaudit - enkel te gebruiken in het kader van de

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :... C NC Punten NA. 1. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... IEC 2507 GIP voor de invoer van levende dieren of dierlijke producten of aan een dergelijke

Nadere informatie

Stage beëindigd en nog niet erkend: Indara Robyns Juriste Vlaams Artsensyndicaat. wat nu?

Stage beëindigd en nog niet erkend: Indara Robyns Juriste Vlaams Artsensyndicaat. wat nu? Stage beëindigd en nog niet erkend: Indara Robyns Juriste Vlaams Artsensyndicaat wat nu? Hoe vraag ik mijn erkenning aan? 6 de Staatshervorming: bevoegdheid tot erkenning overgeheveld naar de gemeenschappen

Nadere informatie

Inspectiestrategie. en procedure voor de inbeslagname van dieren. Dienst Dierenwelzijn Bertrand LHOEST en Marie-Astrid MASSA

Inspectiestrategie. en procedure voor de inbeslagname van dieren. Dienst Dierenwelzijn Bertrand LHOEST en Marie-Astrid MASSA Inspectiestrategie van LB en procedure voor de inbeslagname van dieren Dienst Dierenwelzijn Bertrand LHOEST en Marie-Astrid MASSA 1. Inspectiestrategie van LB 1.1. Context 1.2. Wettelijke bepalingen 1.3.

Nadere informatie

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van dierentuinen - Principiële goedkeuring

NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING. - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning van dierentuinen - Principiële goedkeuring DE VLAAMSE MINISTER VAN MOBILITEIT, OPENBARE WERKEN, VLAAMSE RAND, TOERISME EN DIERENWELZIJN NOTA AAN DE VLAAMSE REGERING Betreft: - Ontwerp van besluit van de Vlaamse Regering betreffende de erkenning

Nadere informatie

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM

Reglement Administratieve Sancties. Politiezone HEKLA. Gemeente EDEGEM - 1 - Reglement Administratieve Sancties Politiezone HEKLA Gemeente EDEGEM Goedgekeurd in de gemeenteraad op 18 april 2007. - 2 - HOOFDSTUK I: TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 Dit reglement is - behoudens andersluidende

Nadere informatie

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit

IV.4 PA/E/S IBO MB Dit is een gecoördineerde versie. De datum van de laatste versie is steeds de datum van het laatste wijzigingsbesluit Ministerieel besluit van 12 juni 2001 houdende vaststelling van de procedure tot het verlenen, het verlengen, het weigeren of het intrekken van een principieel akkoord, een erkenning en subsidiëring van

Nadere informatie

Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2)

Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2) Bijlage VIII A bij het Koninklijk besluit van 27/04/2007 Verklaring van afstand van een hond in te vullen door de verantwoordelijke van het dier (pagina 1/2) Deze pagina bevat gegevens die zullen meegedeeld

Nadere informatie

VR DOC.0399/2BIS

VR DOC.0399/2BIS VR 2018 2704 DOC.0399/2BIS Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het welzijn van in gevangenschap gehouden roofvogels DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de bijzondere wet van 8 augustus 1980 tot hervorming

Nadere informatie

PRI 2231 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [2231] v5

PRI 2231 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [2231] v5 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... PRI 221 BESCHERMING EN WELZIJN VAN LEGKIPPEN IN HOKKEN [221] v5 C : conform NC : niet-conform

Nadere informatie

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE

Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE Standaard informatie voor de aanvraag tot goedkeuring van een GEMEENSCHAPPELIJKE DIENST VOOR FYSISCHE CONTROLE 0. Reglementaire basis Artikel 23.1.1 van het Koninklijk Besluit van 20 juli 2001 voor de

Nadere informatie

PRI 2102 Houden van varkens - Dierenwelzijn [2102] v11

PRI 2102 Houden van varkens - Dierenwelzijn [2102] v11 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 22 Houden van varkens - Dierenwelzijn [22] v11 C : conform NC : niet-conform NA :

Nadere informatie

Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken

Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken Reglement voor het bekomen van een tap- en exploitatievergunning voor uitbating van horecazaken Inhoud Hoofdstuk I : Definities... 2 Hoofdstuk II : Aanvraag van de tap- en exploitatievergunning... 2 Hoofdstuk

Nadere informatie

ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid art. 29 ;

ten opzichte van de verwerking van persoonsgegevens (hierna WVP), inzonderheid art. 29 ; 1 Advies nr 07/2016 van 24 februari 2016 Betreft: Adviesaanvraag aangaande het ontwerp van besluit van de Waalse regering betreffende de identificatie en registratie van katten (CO-A-2016-004) De Commissie

Nadere informatie

Kweek en handel in gezelschapsdieren

Kweek en handel in gezelschapsdieren Vlaamse overheid Afdeling Strategie, internationaal beleid en dierenwelzijn Koning Albert II-laan 20 bus 8 1000 BRUSSEL T 02 553 15 08 www.omgevingvlaanderen.be Vlaamse Raad voor Dierenwelzijn ADVIES 27/06/2018

Nadere informatie

Omzendbrief ten attentie van de. Handelaars in levende dieren. 1. Context

Omzendbrief ten attentie van de. Handelaars in levende dieren. 1. Context Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Controlebeleid Directie Dierengezondheid en Veiligheid van de Dierlijke producten WTC III Simon Bolivarlaan, 30 B-1000 Brussel Tel. 02 208 34

Nadere informatie

09-03-2011 VERSIE INTERNETCONSULTATIE

09-03-2011 VERSIE INTERNETCONSULTATIE 09-03-2011 VERSIE INTERNETCONSULTATIE WIJ BEATRIX, BIJ DE GRATIE GODS, Concept KONINGIN DER NEDERLANDEN, PRINSES VAN ORANJE-NASSAU, ENZ. ENZ. ENZ. Besluit van houdende regels met betrekking tot bedrijfsmatige

Nadere informatie

Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijven voor producten afkomstig van categorie 2- en 3 materiaal

Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijven voor producten afkomstig van categorie 2- en 3 materiaal Toelatingsvoorwaarden voor opslagbedrijven voor producten afkomstig van categorie 2- en 3 materiaal Bijlage III.7.1. bij het koninklijk besluit van 16 januari 2006 tot vaststelling van de nadere regels

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 249 Bescherming en welzijn van voor landbouwdoeleinden gehouden dieren - gekweekt

Nadere informatie

Wet van 2 oktober 2017 vergunning voor het exploiteren van een onderneming voor camerasystemen.

Wet van 2 oktober 2017 vergunning voor het exploiteren van een onderneming voor camerasystemen. Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken Algemene Directie Veiligheid en Preventie Directie Private Veiligheid Aan de ondernemingen voor camerasystemen Uw contactpersoon T Uw referentie Bijlagen 02

Nadere informatie

Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus.

Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus. Bijkomende informatie bij de PFM-overeenkomst Gelieve de PFM-overeenkomst per E-mail terug te sturen naar uw Corporate Consultant of naar ons MyProximus Team: L3.L4.E-services@proximus.net Wij vragen u

Nadere informatie

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de lijst van reptielen die gehouden mogen worden

Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de lijst van reptielen die gehouden mogen worden Besluit van de Vlaamse Regering tot vaststelling van de lijst van reptielen die gehouden mogen worden DE VLAAMSE REGERING, Gelet op de wet van 14 augustus 1986 betreffende de bescherming en het welzijn

Nadere informatie

Erkenning van privé-tewerkstellingsagentschappen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Erkenning van privé-tewerkstellingsagentschappen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Erkenning van privé-tewerkstellingsagentschappen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest Erkenning van privé-tewerkstellingsagentschappen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest INHOUDSOPGAVE Erkenning 3 Waarom

Nadere informatie

Meldmanier Melddatum donderdag 10 juli :01 Gegevens klager (Mag naam klager genoemd worden: Zie ingevuld formulier)

Meldmanier  Melddatum donderdag 10 juli :01 Gegevens klager (Mag naam klager genoemd worden: Zie ingevuld formulier) Doc. 18.3 Algemene info bij nummer 341794.00 Doc. 19 Meldmanier Email Melddatum donderdag 10 juli 2014 20:01 Gegevens klager (Mag naam klager genoemd worden: Zie ingevuld formulier) Telef. Mobiel E-mail

Nadere informatie

Nathalie MAQUET Tom RIJSSELAERE Dienst Dierenwelzijn Dept Inspectie en verontreinigde bodems

Nathalie MAQUET Tom RIJSSELAERE Dienst Dierenwelzijn Dept Inspectie en verontreinigde bodems Voorstelling van de Dienst Dierenwelzijn (Leefmilieu Brussel) en perspectieven voor toekomstige samenwerking Nathalie MAQUET Tom RIJSSELAERE Dienst Dierenwelzijn Dept Inspectie en verontreinigde bodems

Nadere informatie

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr: Adres : C NC Punten NA 1. BETROKKEN DIEREN.

Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr: Adres : C NC Punten NA 1. BETROKKEN DIEREN. Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :............ 2. BIJHOUDEN VAN REGISTERS N uniek DPA 2049 Bescherming en welzijn van voor landbouwdoeleinden

Nadere informatie

Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee?

Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee? Verhuist uw contract voor elektriciteit en aardgas met u mee? U verhuist. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet

Nadere informatie

Bioveiligheid, mijn bedrijf is beschermd!

Bioveiligheid, mijn bedrijf is beschermd! STOP dierenziekten Bioveiligheid, mijn bedrijf is beschermd! Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen STOP dierenziekten Het voorkomen van besmettelijke dierenziekten is van het grootste

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het koninklijk besluit van 10 juli 2006 betreffende het rijbewijs voor voertuigen van categorie B; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het koninklijk besluit van 11 mei 2004 betreffende de voorwaarden voor erkenning van scholen voor het besturen van motorvoertuigen en het koninklijk besluit

Nadere informatie

HOOFDSTUK 2. Trainers

HOOFDSTUK 2. Trainers HOOFDSTUK 2. Trainers 1. Definitie. Wordt als trainer aanzien, hij die van de Jockey Club de toelating gekregen heeft om de training van galoprenpaarden te leiden. 2. Algemene voorschriften. a. Alle paarden

Nadere informatie

Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon)

Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) Bijlage 2 : Vragenlijst controle-uitoefenende aandeelhouders en vennoten van de kandidaat-tussenpersoon (rechtspersoon) v. 2014-02 I. Identiteit van de tussenpersoon Naam van de tussenpersoon Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Gearchiveerd op 02/01/2012

Gearchiveerd op 02/01/2012 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator : Adres :... N uniek......... DIS 222 Vleeswinkel ambulant: Infrastructuur, inrichting en hygiëne [222] v C : conform

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 3301 Samenbrengen met het oog op verhandelen van landbouwhuisdieren - Verzamelcentrum klasse 2 - INFRASTRUCTUUR,

Nadere informatie

Home ROTARY PROGRAMMA YEP/SEP BELGIË/LUXEMBURG D 1620 - D 1630 - D 2170. Reisreglement voor de YEP/SEP INBOUNDS

Home ROTARY PROGRAMMA YEP/SEP BELGIË/LUXEMBURG D 1620 - D 1630 - D 2170. Reisreglement voor de YEP/SEP INBOUNDS Page 1 sur 5 Home ROTARY PROGRAMMA YEP/SEP BELGIË/LUXEMBURG D 1620 - D 1630 - D 2170 Reisreglement voor de YEP/SEP INBOUNDS BASISPRINCIPES 1. Geen reizen tijdens schoolperiode (de examenperiode inbegrepen)

Nadere informatie

Charter: Dierenasiel Gent Stop het dierenleed!

Charter: Dierenasiel Gent Stop het dierenleed! Charter: Dierenasiel Gent Stop het dierenleed! Stop Dierenmishandeling INFO@STOPDIERENMISHANDELING.BE Inleiding: Het Koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen

Nadere informatie

HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen

HOOFDSTUK 1. Algemene bepalingen 5 FEBRUARI 2016 Besluit van de Vlaamse Regering betreffende de identificatie[, registratie en sterilisatie] 1 van katten (geconsolideerde versie op 01.04.2018) De Vlaamse Regering, Gelet op de wet van

Nadere informatie

PRI 3076 Houden van varkens - Dierenwelzijn [3076] v1

PRI 3076 Houden van varkens - Dierenwelzijn [3076] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 376 Houden van varkens - Dierenwelzijn [376] v1 C: conform NC: Niet-conform NA: niet van toepassing

Nadere informatie

De Bosbes. Algemene Voorwaarden. Versie 2

De Bosbes. Algemene Voorwaarden. Versie 2 De Bosbes Algemene Voorwaarden Versie 2 10-08-2016 Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 3 Artikel 2 Algemeen... 4 Artikel 3 Eerste inschrijving... 4 Artikel 4 Reserveringssom... 5 Artikel 5 Betaling...

Nadere informatie

PRI 3045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3045] v1

PRI 3045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [3045] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 045 Dierlijke producten (rauwe melk) - geneesmiddelen en bedrijfsbegeleiding [045] v C: conform NC:

Nadere informatie

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops

STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops STAD RONSE - Reglement betreffende de uitbating van nachtwinkels, privaat bureaus voor telecommunicatie, club-vzw s en automatenshops Artikel 1 Begripsomschrijving Voor de toepassing van dit reglement

Nadere informatie

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004

ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING. Uitgave juni 2004 ERKENNINGSREGELING KEURMERK OPLEIDINGSINSTITUTEN BEDRIJFSHULPVERLENING Uitgave juni 2004 NIBHV 2004 Artikel 1 Begrippen Hierna wordt verstaan onder: Erkenningsregeling: de Erkenningsregeling Keurmerk Opleidingsinstituten

Nadere informatie

Zorgboerderijovereenkomst WIJZIGING - STOPZETTING

Zorgboerderijovereenkomst WIJZIGING - STOPZETTING Zorgboerderijovereenkomst WIJZIGING - STOPZETTING Vlaamse Overheid Departement Landbouw en Visserij Afdeling Duurzame Landbouwontwikkeling Ellips 6e verdieping Koning Albert II laan 35, bus 40 1030 BRUSSEL

Nadere informatie

VR DOC.0784/2QUINQUIES

VR DOC.0784/2QUINQUIES VR 2018 1307 DOC.0784/2QUINQUIES Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van diverse bepalingen van het koninklijk besluit van 27 april 2007 houdende erkenningsvoorwaarden voor inrichtingen voor

Nadere informatie

GAAT U OP VAKANTIE? VERGEET UW HUISDIER NIET!

GAAT U OP VAKANTIE? VERGEET UW HUISDIER NIET! GAAT U OP VAKANTIE? VERGEET UW HUISDIER NIET! UW HUISDIER KAN NIET MEE OP VAKANTIE? 1. Vraag een oppas aan huis Een kat blijft liefst in haar eigen omgeving. Daarom is een oppas aan huis een goed idee

Nadere informatie

Mededeling van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de DIERENARTS

Mededeling van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de DIERENARTS Mededeling van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus aan de DIERENARTS Beste Dokter, In overeenkomst met UPV en SAVAB Flanders, wenst de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus in nauwe samenwerking

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU

FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU FEDERALE OVERHEIDSDIENST VOLKSGEZONDHEID, VEILIGHEID VAN DE VOEDSELKETEN EN LEEFMILIEU 25 APRIL 2014. Koninklijk besluit betreffende de identificatie en registratie van honden Gewijzigd bij: (1) BVR van

Nadere informatie

PRI 2102 Houden van varkens - Dierenwelzijn [2102] v12

PRI 2102 Houden van varkens - Dierenwelzijn [2102] v12 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... PRI 212 Houden van varkens - Dierenwelzijn [212] v12 C : conform NC : niet-conform NA

Nadere informatie

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL

Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan BRUSSEL Vlaams Ministerie van Onderwijs en Vorming Onderwijsinspectie Hendrik Consciencegebouw Koning Albert II-laan 15 1210 BRUSSEL doorlichtingssecretariaat@ond.vlaanderen.be www.onderwijsinspectie.be Verslag

Nadere informatie

Inhoud. Nieuwe regels voor het houden van roofvogels. Wat en waarom?

Inhoud. Nieuwe regels voor het houden van roofvogels. Wat en waarom? Nieuwe regels voor het houden van roofvogels. Wat en waarom? Ester Peeters Dienst Dierenwelzijn, Vlaamse overheid Studiedag 4 oktober 2018 Inhoud Geschiedenis Publicatie en inwerkingtreding Besluit van

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

DIEREN IB.AA Algemeen Maart Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s

DIEREN IB.AA Algemeen Maart Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s I. Toepassingsgebied Productomschrijving GN-code Land Honden 010619 / Katten 010619 II. Algemene certificaten Code FAVV Titel van het certificaat Totaal aantal pagina s EX.VTL.AA.17.02 Veterinair certificaat

Nadere informatie

U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L

U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L R EGLEMENT U NI Z O E - C O M M E R C E L A B E L Teneinde handelaars te stimuleren een veilige en klantvriendelijke webwinkel te ontwikkelen, heeft UNIZO het e-commerce label ontwikkeld (het UNIZO e-commerce

Nadere informatie

Vul energieovernamedocumenten in.

Vul energieovernamedocumenten in. U verhuist? Vul energieovernamedocumenten in. Waarop moet u letten en welke formulieren hebt u nodig als u verhuist? In deze folder ontdekt u alles wat u voor elektriciteit en/of aardgas moet regelen.

Nadere informatie

30330 BELGISCH STAATSBLAD 05.09.2000

30330 BELGISCH STAATSBLAD 05.09.2000 30330 BELGISCH STAATSBLAD 05.09.2000 MINISTERIE VAN SOCIALE ZAKEN, VOLKSGEZONDHEID EN LEEFMILIEU 7 JUNI 2000 Ministerieel besluit tot vaststelling van minimumnormenvoor het houden van vogels in dierentuinen

Nadere informatie

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand

A renovatie van de voorgevel B verfraaiing van de commerciële ruimte C beide. eigenaar van het pand Vak bestemd voor administratie Dossiernummer:... Aanvraagdatum:... Aanvraagformulier toelage renovatie handelspanden Met dit formulier dient u een aanvraag in voor het verkrijgen van een toelage voor de

Nadere informatie

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING

FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING FORMULIER EERSTE AANVRAAG VERGOEDING/VERLENGING VERGOEDING EERSTE AANVRAAG AANVRAAG TOT VERLENGING OPGELET: 1) Enkel de werken die plaats vinden in de toekomst kunnen het onderwerp vormen van een vraag

Nadere informatie

Voorschriften verzamelcentra algemeen

Voorschriften verzamelcentra algemeen Voorschriften verzamelcentra algemeen Norm Algemene voorwaarden 01 De deelnemer heeft een actueel overzicht van de bedrijfsgegevens. Controleer of de bedrijfsgegevens zijn ingevuld Licht 02 03 04 05 Er

Nadere informatie