Vrienden van Heliomare

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vrienden van Heliomare"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Vrienden van Heliomare Zomer 2015 Vrienden leveren Vrienden op! Weet u een kandidaatvriend in uw omgeving..? De medewerkers van Heliomare hebben de afgelopen periode veel aanvragen gedaan bij de commissie Stichting Vrienden van Heliomare. Aanvragen voor een financiële bijdrage ten gunste van leerlingen, cliënten en patiënten. Het gaat immers om hen. Heel veel van deze aanvragen hebben we kunnen honoreren, dankzij uw steun. hangen. Iedere maand wordt de leukste, mooiste, ontroerendste wens werkelijkheid. Lees het verhaal van Mats. Hij heeft een zware beperking, is slechtziend en dol op schaatsen. Hij ging naar Thialf. Of van Thijs: zijn dochter had hem nog nooit zien lopen. Door het Ekso skelet is dit mogelijk gemaakt. Mede met uw steun! Kijk nu op vriendenvanheliomare.nl! Vorig jaar is met behulp van de Vrienden een wensboom gerealiseerd in de centrale hal van het revalidatiecentrum. Cliënten, patiënten en medewerkers kunnen daar een wens in Bedankt daarvoor! Cees Raaijmakers, Voorzitter Raad van Bestuur Sail Amterdam 2015 Van 19 t/m 23 augustus wordt Sail Amsterdam 2015 gehouden. De intocht van de grote schepen door het Noordzeekanaal is op woensdag 19 augustus en Heliomare is daarbij! Dit jaar hebben wij de beschikking over een groot gedeelte van de kade van MEO b.v. Al 25 jaar zijn patiënten, cliënten en medewerkers van Heliomare bij dit feestelijke gebeuren aanwezig! Sponsoring Uiteraard is het een hele organisatie om meer dan 500 cliënten met begeleiding te vervoeren en een plaats te geven aan het Noordzeekanaal in Beverwijk. Ook de nodige (verpleegkundige) materialen, (aangepaste) toiletten, afzethekken en catering moeten naar de kade gebracht worden en een plekje krijgen. Wilt u ons sponsoren? Heel graag! Via vrienden@heliomare.nl kunt u contact met ons opnemen. Vrienden mogen mee! Wilt u mee? Ook dat kan. De eerste 25 vrienden van Heliomare die zich aanmelden via: krijgen de mogelijkheid om samen met patiënten en cliënten dit spektakel bij te wonen. U kunt per vriend 1 introducee meenemen. Misschien wordt er een helpende hand van u gevraagd. Maar dat vindt u als vriend van Heliomare vast niet erg. Vanwege de beperkte parkeermogelijkheid op de kade vertrekken we allemaal vanaf Heliomare Wijk aan Zee. U krijgt persoonlijk bericht met vertrektijden als u mee kan. Heliomare onderwijs revalidatie wonen arbeidsintegratie dagbesteding sport

2 STOERwinterweken Van Kluns tot slalom Jaarlijks vinden de STOERwinterweken plaats. Het doel van deze weken is om kinderen en jongeren met een motorische beperking in aanraking te brengen met diverse soorten wintersporten, waarbij het plezier in bewegen en het verkennen en verleggen van grenzen centraal staan. Ieder jaar gaat een groep leerlingen van het Heliomare College mee. Bewegingsagoog Jan van der Ploeg: Op zondag 11 januari was het zo ver: s ochtends om uur verzamelden we in Nieuwegein langs de A27. Tijdens de lange reis maakten we kennis met de groepen van de andere mytylscholen. Al tijdens de eerste stop werd er door onze leerlingen contact gemaakt met de leerlingen van de andere scholen. Na enig oponthoud kwamen we aan in Neukirchen. De eigenaar van het appartementencomplex stond ons al op te wachten. De hele boel werd verbouwd, zodat we de hele week één grote huiskamer hadden waar we gezamenlijk aten en s avonds gezellig bij elkaar zaten. Niet te lang, want de volgende ochtend ging de wekker weer vroeg. Skiles en ander vertier Naast 5 dagen hard oefenen, was er voldoende tijd voor ontspanning en plezier: Après-ski, shoppen, (badkleding-)sauna en een heuse feestavond met prijsuitreiking. Er zijn heel wat grenzen verlegd: van kluns tot mooie slalom, samenwerken met anderen om een mooie show te geven ( Hollandisch Ballet ), samen de tafel dekken en het eten uitdelen, goed je eigen grenzen aangeven. En er zijn veel nieuwe vriendschappen gemaakt! Verschillende leerlingen hebben nog steeds contact met elkaar en zijn besmet door het STOERwinterwekenvirus. Dit keer mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Heliomare. Waarvoor veel dank! Snoezelbed De docenten van Heliomare Onderwijs wilden heel graag voor de leerlingen van Dynamica een waterbed, waar zij lekker op kunnen liggen en genieten. Dynamica is een nevenvestiging van Heliomare Onderwijs waar ernstig meervoudig gehandicapte kinderen onderwijs, zorg en revalidatie krijgen. Dynamica heeft een snoezelruimte waar, buiten de kinderen van Heliomare, ook kinderen van andere instellingen gebruik van maken. Deze is dus vaak bezet. Veel van onze leerlingen kunnen niet de hele dag in de rolstoel zitten en als zij er dan uitgaan, liggen ze vaak op matten op de grond. Niet voor iedereen ideaal! Met de komst van het waterbed in de eigen klas kunnen een paar leerlingen heerlijk op het waterbed chillen. Zij genieten daar volop van. Ook tijdens de ontspanningslessen wordt het waterbed gebruikt. Docenten zijn geen tijd meer kwijt met het heen en weer lopen naar de desbetreffende snoezelruimte, daardoor hebben ze meer lestijd. Leerling Barry over het waterbed: Het bed ligt heerlijk en het is zo lekker dat we er bijna niet meer af willen!!!! Bedankt bedrijf Barry Emons!

3 Tafels vol Troost Wat is troost? Wat zijn bronnen van troost en wat troost mij? Wanneer heb ik troost nodig? Wat is ultieme troost? Met deze vragen zijn 200 cliënten van het Centrum voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel (Heliomare Amsterdam) samen met 100 kinderen en oudere wijkbewoners uit Amsterdam oud-zuid het thema troost gaan onderzoeken. Hun verhalen en ervaringen hebben zij uitgewisseld en vormgegeven in diverse kunstdisciplines. Gedurende drie periodes vonden workshops plaats. Het traject wordt afgesloten door een tentoonstelling voor familie, vrienden en de buurt. De tentoonstelling is te zien tot en met 26 augustus in de Openbare bibliotheek in het Olympisch kwartier. Tafels met troost is tot stand gebracht door Centrum voor mensen met NAH Heliomare, Stichting Jura, buurtorganisaties en scholen. Sponsors: het Oranjefonds, Revalidatiefonds en de Stichting Vrienden van Heliomare. Steun via Support Actie De Support Actie is een nationale loterij waarmee Nederlandse verenigingen, organisaties, goede doelen, stichtingen en instellingen fondsen kunnen werven. Door de verkoop van loten aan Supporters, genereert de Vrienden van Heliomare extra structurele inkomsten. Elk kwartaal vindt er een trekking van de loterij plaats. Supporters maken daarbij kans op mooie prijzen. Dat betekent dus sámen winnen! Wanneer u wint, maakt de organisatie dat aan u bekend. De volgende trekking is op donderdag 9 juli Meer informatie over de prijzen en trekkingen: Super blij met de Vogelnestschommel Woensdag 13 mei werd de vogelnestschommel bij de school van Heliomare onderwijs aan de Maerten van Heemskerkstraat officieel in gebruik genomen. Een schommel die geschikt is voor kinderen met een beperking. Een vogelnestschommel was een grote wens van de kinderen, maar zó duur! Een schenking van Necarbo (groothandel in chemische producten te Beverwijk) kwam op het juiste moment. De Stichting Vrienden van Heliomare heeft het een en ander begeleid, en zodoende konden de vogelnestschommel en een veilige ondervloer aangeschaft worden. De kinderen konden bijna niet wachten tot de schommel officieel in gebruik werd genomen. Op het schoolplein hingen ballonnen en een draaiorgel zorgde voor feestelijke muziek. Een afvaardiging van Necarbo en de Vrienden van Heliomare waren uiteraard aanwezig. Een van de leerlingen knipte een lint door en de kinderen stonden in de rij om op de schommel te kunnen. En nu is het iedere dag schommelfeest. De leerlingen genieten van de ervaring van het schommelen. Soms met een heel stel tegelijk in het nest en soms heerlijk in hun eentje. Schommelen, schommelen, schommelen, De kinderen zijn aan het schommelen heen en weer, op en neer, ja we schommelen nog een keer!

4 Een droom komt uit Toen Yuriandy Martina nog op Curaçao woonde, werkte hij daar mee aan een tijdschrift. Een tijd geleden kwam hij in het Woontrainingscentrum van Heliomare wonen en al snel nam hij het initiatief om hier ook een tijdschrift te beginnen. Na een oproep voor medewerkers werd een start gemaakt. Veel vragen kwamen op de redactie af; Wat moest er in? Hoe gaan we Achterste rij in het midden: Yuriandy Martina het in elkaar zetten? Wat kost het? Yuriandy had al snel mensen gevonden die wilden sponsoren, de lay-out wilden verzorgen en gratis foto s wilden maken. En natuurlijk ook mensen die wel wilden worden geïnterviewd. Onder de naam Young Quality Swag werd het een blad voor en door jongeren, met en zonder beperking. Yuriandy: We zijn allemaal gelijk, de een heeft iets meer of minder dan de ander, maar uiteindelijk moeten we het samen doen. Dat het blad zo mooi is geworden, is geweldig. Iedereen is enthousiast. De Vrienden van Heliomare hebben de tweede editie gesponsord. Op dit moment heeft het blad een oplage van 250 stuks. Het kan besteld worden bij: info@yqsholland.nl T-shirts voor Racerunners Onder de naam Racerunner, deden in september 20 kinderen van Heliomare Onderwijs mee aan de Mini Dam tot Dam loop. Het was voor de kinderen een fantastisch ervaring. Ieder kind deed op zijn eigen manier mee, in de rolstoel, lopend, met een rollator of racerunner. Om herkenbaar te zijn hadden de kinderen allemaal een Heliomare shirt aan. Maar die waren veel te groot. In september 2015 doen de kinderen weer mee en hebben zij een passend Heliomare shirt dankzij de Vrienden van Heliomare. Glaspanelen sieren de wanden Dankzij een bijdrage van de Vrienden van Heliomare hebben de entree-ruimtes van de klinische afdelingen van het revalidatiecentrum een nieuwe frisse uitstraling gekregen. Door middel van foto s op glas zijn de wanden van de etages bij de lift opgefleurd met kleurige printen. Deze komen overeen met de etage-gebonden kleuren zand, helm(groen) en lucht(blauw). Deze aankleding is opnieuw een stap naar een vriendelijkere uitstraling van de kliniek. Voor de patiënten is het ook een teken van herkenbaarheid. Met name patiënten met niet-aangeboren hersenletsel herkennen hun afdeling nu beter. Foto s: Martin Cloose

5 Samen eten groot succes Wensen vervuld! Sinds eind vorig jaar staat er een wensboom in de centrale hal van Heliomare in Wijk aan Zee, mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Heliomare. Iedere maand worden alle wensen uit de wensboom geïnventariseerd en een aantal vervuld. Vaak met medewerking van bedrijven en van onze collega s. In het voorjaar werd Eetcafé t Souterrain in het Woontrainingscentrum van Heliomare Wonen in Wijk aan Zee feestelijk in gebruik genomen. Door een gezellig eetcafé in te richten met buffet, kunnen de jongeren nu zelf bepalen met wie ze eten, wat ze eten en op welk tijdstip. Het eetcafé is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden en door middel van deals die zijn gemaakt op de beursvloer IJmond Noord. Eten in een echt restaurant Elke donderdagochtend lopen de kinderen van klas MB van Heliomare Onderwijs langs het bedrijfsrestaurant, om naar de gymles te gaan. Het restaurant maakt dan altijd diepe indruk op de kinderen. Zij wilden graag ervaren hoe het is om in een echt restaurant te eten. Donderdag 5 maart was het zo ver en mochten de leerlingen komen lunchen in de Orangerie. Zij werden gezellig ontvangen met kinderchampagne en na het proosten, mochten zij plaats nemen aan een mooie gedekte tafel vol met lekkers. Alles was prima verzorgd door de medewerkers van het restaurant. De begeleiding en de kinderen willen iedereen heel vriendelijk bedanken voor het realiseren van deze wens. Het was super! Thialf bezoeken tijdens een schaatswedstrijd De grote wens van Mats (leerling van Heliomare Onderwijs) is in vervulling gegaan. Hij had de wens om een live schaatswedstrijd in Thialf te bezoeken. Op 7 februari was het zover! Omdat Mats blind en rolstoel gebonden is, werd voor hem en zijn ouders een goede plek geregeld. Tot groot genoegen van Mats kon hij vanaf deze plek de speaker, de starter en het startschot goed horen en kon hij de schaatsers zelfs voorbij voelen gaan. Mats heeft een top dag gehad! Aïsha ziet haar vader lopen! Thijs Feenstra (patiënt van Heliomare Revalidatie) wilde heel graag staan en lopen in het EKSO skelet (looprobot) van Heliomare. Enkele uren nadat hij hoorde dat hij vader zou worden, kreeg Thijs in 2002 een ernstig auto-ongeluk. Hij raakte verlamd en rolstoel gebonden. Vanwege zijn aanstaande vaderschap was hij extra gemotiveerd om zijn revalidatietraject in te gaan met de hoop dat zijn dochter Aisha hem ooit zou zien lopen. Die wens kwam begin april uit. Na het opmeten, aanpassen van het skelet en een korte instructie, maakte Thijs de eerste stappen. Dat Thijs er veel zin in had, blijkt wel uit de gegevens na het lopen: 20 minuten gestaan, waarvan ongeveer 10 minuten gelopen met welgeteld 256 stappen. Het was voor iedereen die erbij was een moment van kippenvel. Kunst aan de muur De afgelopen maanden is hard gewerkt op de trainingslocatie van Arbeidsintegratie in Heerhugowaard. De meubels waren aan vervanging toe en ook de muren konden een nieuw kleurtje gebruiken. De medewerkers hebben de handen ineen geslagen en zijn hard aan de slag gegaan met als resultaat dat de locatie nu helemaal up to date is. Om het compleet te maken heeft de Stichting Vrienden van Heliomare geholpen de gedateerde posters en schilderijen te vervangen door iets nieuws. Kunst aan de muur werkt inspirerend voor de cliënten. Geen kale muren meer, maar vier prachtige nieuwe posters op de locatie. Medewerkers en cliënten zijn blij met het resultaat.

6 Duo-fiets Wonen Krommenie veel in gebruik Vorig jaar werd een aanvraag ingediend door de medewerkers van Heliomare Wonen Krommenie. In deze woonvorm wonen met name mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Hetty Driessen, regiomanager Wonen Zuid: Het is voor onze cliënten heerlijk om zo nu en dan naar buiten te gaan. Lekker met de fiets erop uit. Helaas kunnen ze niet altijd alleen met de fiets weg. Een duo-fiets zou voor onze cliënten geweldig zijn, als therapievorm en ook om hen te motiveren er meer op uit te trekken. Met de duo-fiets kunnen familie, vrijwilligers en medewerkers samen met cliënten naar buiten of naar een activiteit. Tijdens een verwantenavond reden medewerker Carla Frinking en cliënt Friso Hamburg op de duo-fiets opeens de zaal in. Iedereen was blij verrast. De fiets is al veelvuldig gebruikt. Kamiza-ni-rei! vanuit Dynamica Leerlingen op Dynamica krijgen judolessen als therapie aangeboden. Deze lessen worden verzorgd door de afdeling kinderfysiotherapie in samenwerking met de klassenassistenten. In het verleden werd gewerkt met losse matten die van elkaar weggleden en door de kinderen moeilijk zelf te verplaatsen waren. Met de hulp van de Vrienden is de zogenaamde puzzelmat aangeschaft. Deze werkt perfect! Colofon Kleine kinderen kunnen communiceren via spraakcomputer Diverse kinderen van de vroegbehandeling hebben behoefte aan een spraakcomputer om te kunnen communiceren. Dankzij een gift van de Vrienden, beschikt deze afdeling nu over de Mobi 2, een spraakcomputer met veel mogelijkheden. Kitty Rietman vakgroepcoördinator vroegbehandeling: Ieder kind is anders en heeft zijn eigen communicatie-behoeften. Met de Mobi 2 kan o.a. worden uitgezocht welke spraakcomputer het beste past bij een bepaald kind. Voordat ouders thuis zo n duur apparaat aanschaffen, kunnen wij nu dus heel gericht advies geven. De kinderen én wij zijn heel blij met deze gift. Kijk maar naar het glunderende koppie van Rayvano, die met de Mobi 2 zelf aan kan geven wat hij wil en vragen kan beantwoorden. Stichting Vrienden van Heliomare Postbus 78, 1940 AB Beverwijk T E vrienden@heliomare.nl Bankrekeningnummer: IBAN NL85RABO Deze nieuwsbrief ontvangt u twee keer per jaar. De vormgeving van de nieuwsbrief wordt belangeloos verzorgd door RAADHUIS voor creatieve communicatie (raadhuis.com), een van onze Vrienden. (Eind)redactie Linda Hienkens, Redactie, Yvonne Molenaar, Marije Pronk Teksten Medewerkers Heliomare Fotografie Mike Bink, Medewerkers Heliomare Drukwerk VHP drukkers, Heemskerk

Nieuwsbrief september 2015

Nieuwsbrief september 2015 Nieuwsbrief september 2015 Beste Sponsors en andere geïnteresseerden, Voor u ligt een nieuwe nieuwsbrief van Stichting Moz Kids met daarin veel informatie over wat er de afgelopen tijd in Mozambique en

Nadere informatie

Vrienden van Heliomare

Vrienden van Heliomare Nieuwsbrief Vrienden van Heliomare Winter 2014 Vrienden leveren Vrienden op! Weet u een kandidaat-vriend in uw omgeving..? Lees de informatie op keerzijde! Vrienden hebben we allemaal nodig! Daarom zijn

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen

Nieuwsbrief nr. 3, september 2013. Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Nieuwsbrief nr. 3, september 2013 Hoge opkomst ontbijtbijeenkomsten Aalsmeer en Amstelveen Amstelveen, donderdagochtend 29 augustus om 7.45 uur s ochtends op het plein voor het raadhuis. Een vriendelijk

Nadere informatie

De Schoolkrant. De Schoolkrant

De Schoolkrant. De Schoolkrant De Schoolkrant De Schoolkrant December 2014 SO Alphons Laudy Van de redactie Dit is de tweede schoolkrant van dit schooljaar Deze keer zijn de volgende thema s aan bod geweest: Herfst, Sint en Kerst. Deze

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015

Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 Nr. 32 30 april schooljaar 2014-2015 C.B.S. Willem Alexander Oranjestraat 2 7753 TK Dalerpeel info@waschooldp.nl 0524-571956 www.waschooldp.nl info@waschooldp.nl www.waschooldp.nl Hallo kinderen en ouder(s)/verzorger(s)

Nadere informatie

Beste ouders, Agenda:

Beste ouders, Agenda: Beste ouders, Op 3 december krijgen we bezoek van een inspecteur. We hebben vorig jaar voor de derde keer onder de eindnorm gescoord bij de Cito-toets en dan krijg je als school een inspectiebezoek. Oorzaken

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA

De Pollewop NR 4. In deze nieuwsbrief: AGENDA Nieuwsbrief mei 2010 Uitgave van Stichting Polliewollie De Pollewop NR 4 AGENDA 23 AUGUSTUS 1 e dag open! SEPTEMBER Openingsfeest In deze nieuwsbrief: Polliewollie Spring SALE groot succes! Verbouwing

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers

November 2015. Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers November 2015 Welkom op onze school. Nieuwe leerlingen in de maand november zijn: Lisa Vahlkamp Krijn Zweers We wensen jullie allebei een fijne tijd op onze school. Afsluiting Kinderboekenweek Op vrijdag

Nadere informatie

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl

MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl November 2009 MS Vereniging Nederland Regio Brabant West Paganinistraat 11 5144 XN Waalwijk T 0416-333074 www.msvereniging.nl Beste Leden, Met deze nieuwsbrief informeren wij u graag over de laatste ontwikkelingen

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Natuur doet je goed. Natuurbeleving met cliënten. Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking

Natuur doet je goed. Natuurbeleving met cliënten. Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking Natuur doet je goed Natuurbeleving met cliënten Training voor begeleiders van: ouderen, mensen met dementie, mensen met een (meervoudige) beperking Op naar buiten Frisse buitenlucht en beweging is gezond

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool

NIEUWSBRIEF. St. Aloysiusschool St. Aloysiusschool Boskamp 19 8121CW Olst Tel: 0570-561564 E-mail: aloysius@mijnplein.nl LEEF LEER LACH NIEUWSBRIEF Januari 2016 Sinterklaas opent de Bieb op school en leent het eerste boek op de St. Aloysiusschool.

Nadere informatie

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015

Penseelstreekje. Informatiebulletin van o.b.s. Het Palet Opheusden, 27 maart 2015 Nummer 14, schooljaar 2014 / 2015 Patrijsstraat 2 4043MR Opheusden Tel: 0488-441451 Email: info@paletopheusden.nl www.paletopheusden.nl AFWEZIGHEID DIRECTIE Ik wil u informeren over mijn afwezigheid de komende periode. Helaas staat mij

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken

Van boomgaard tot droomhuis. Binnenkijken Binnenkijken Van boomgaard tot droomhuis Ruim een jaar woont Kristel van Leeuwen nu met haar gezin in hun nieuwe huis. Een bekende plek voor hen, want ze hebben eerst zes jaar in de aangrenzende boerderij

Nadere informatie

Meesters en juffendag / open dag

Meesters en juffendag / open dag Nederwoudseweg 19a, 3772 TD Barneveld Tel. 0342-415635 info@plantijn.org www.plantijn.org schooljaar 2014-2015 nummer 17, vrijdag 5 juni 2015 Meesters en juffendag / open dag Beste ouders/ verzorgers van

Nadere informatie

Alle kinderen uit groep 7 B zijn inmiddels op de hoogte gebracht. We hopen dat u uw kind ook thuis goed opvangt als hij/zij erover wil praten.

Alle kinderen uit groep 7 B zijn inmiddels op de hoogte gebracht. We hopen dat u uw kind ook thuis goed opvangt als hij/zij erover wil praten. Bladzijde 1 Overlijden Bladzijde 2 Nieuwe leerlingen Uitslag MR verkiezingen Het beste paard van stal Avondvierdaagse Bladzijde 3 Penningmeester gezocht Klusjes schoolplein Zomerlezen Bladzijde 4 Zonnetje

Nadere informatie

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling.

Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Leerzaam, leuk, nieuwe contacten opgedaan, nieuwe ideeën. Het open Space concept is geweldig. Met een rugzakje vol info ga ik naar huis, veel gesprekken, leuke manier van middagvulling. Ontspannen maar

Nadere informatie

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari

december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender Januari CBS De Regenboog Mars 1 Postbus 285 9600AG Hoogezand 0598-321031 december ------------------------------------------------------------------------------------------------ ------- kalender december Kalender

Nadere informatie

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda

Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Jaargang 29, nummer 12, 6 februari 2014 Agenda Vrijdag 7 februari Creamiddag groep 3-4 Maandag 10 februari Spreekavond 4 (van 7) Dinsdag 11 t/m donderdag 13 februari Cito groep 8 Vrijdag 14 februari Vrije

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Sponsoractie Oranje Fonds

Sponsoractie Oranje Fonds Sponsoractie Oranje Fonds Handboek Wat fijn dat uw school voor het Oranje Fonds mee doet! Als school organiseert u vaker een evenement. U weet als geen ander hoeveel tijd en moeite er in de organisatie

Nadere informatie

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied.

JANUARI 2014. leerlingen nieuwe ervaringen kunnen opdoen. Vrijwilligers zullen vanuit school begeleid worden op vakinhoudelijk en didactisch gebied. UITGAVE NR 2 ATELIER SPECIAAL JANUARI 2014 Eerste Atelier Speciaal een groot succes In november vond de eerste Atelier Speciaal plaats op Olivijn. Mede dankzij een groep van 16 enthousiaste vrijwilligers

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair

Nieuwsbrief nr. 21. De Fairytale Fair Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 21 12 e jaargang Vrijdag 17 juli 2015 De Fairytale

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB september 2013

Nieuwsbrief SHIB september 2013 Nieuwsbrief SHIB september 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB SHIB 10 jaar en meer Al eerder lieten we weten: SHIB bestaat dit jaar 10 jaar!

Nadere informatie

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen.

Jij durft over jouw gevoelens praten. Complimenten geven is voor jou kinderspel. Jij ligt s nachts niet te piekeren. Jij hebt vat op de dingen. Jij bent echt een kanjer! Om op te eten! Jij durft over jouw gevoelens praten. Jij hebt een topconditie. Wat zit jouw haar oké! Complimenten geven is voor jou kinderspel. Ik ben jaloers op jouw spierballen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat?

Nieuwsbrief. Juni 2015. Juf Marije voortaan als Marije Maassen van den Brink door het leven gaat? In deze nieuwsbrief: Nieuwsbrief Juni 2015 Wist u dat? Nieuws uit groep 1 & 2 Musical groep 8 Groepsindeling 2015-2016 Uitnodiging Feestelijk Overblijven Onderzoek continurooster Oud papier Zomerlezen

Nadere informatie

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl

Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Gerardusschool Klingerveld 6 Postbus 97 5750 AB DEURNE telefoon: 0493 314144 e-mail: gerardusschool@prodas.nl www.bs-gerardus.nl Deurne, 16-03-2016 Nummer 14 Beste ouders, graag maken wij u attent op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong

Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Nieuwsbrief nr.4-2014 Voorschool Thusanong Beste ouders De afgelopen maanden hebben er heel wat leuke en leerzame activiteiten plaatsgevonden op de Voorschool. In het kader van Koningsdag hebben de kinderen

Nadere informatie

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen

Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Varanen 1 of 5 25/06/2015 20:54 Share Forward Digitaal Beste vrienden van Hellabeem, Welkom aan weer nieuwe digitale lezers! Daar zijn we blij mee. Het scheelt papier en porto. We wensen u veel leesplezier! Helène

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel:

Volgende week zullen we in de groepen aandacht besteden aan de regel: In deze nieuwsbrief Regel van de week Hulp tijdens Sinterklaas Pietengym GGD flits (ingezonden bericht) Vergadering ouderbetrokkenheid Serious Request Kom in actie voor 3FM Serious Request Dance & Ballet

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015 April / mei: Belangrijke data: Berichten van de locatie VVE thema: reuzen en kabouters 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten 14 mei Hemelvaarstdag

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Paasviering

In deze Nieuwsflits: Paasviering schooljaar 2014-2015 aflevering 14 In deze Nieuwsflits: Paasviering Goede Vrijdag en Tweede Paasdag Studiemiddag dinsdag 21 april 2015 Koningsspelen Moestuinproject kleuters MR/Kwaliteitsgroep zoekt versterking

Nadere informatie

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug

Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Zomeraanbod - programma week 33 10 aug t/m 16 aug Deze week: activiteit: Improvisatietheater door: Alludens, trainingen en entertainment leeftijd: 2 groepen: 12+ en 18+ activiteit: Speelse muzikale workshop

Nadere informatie

Activiteiten programma De Meerstede December 2015

Activiteiten programma De Meerstede December 2015 Dinsdag 1 december Mozaïek De laatste keer in dit jaar. Het wordt een kleurrijke middag. Locatie: 1 e etage creatief-centrum + materiaalgeld Kosten intern: materiaalgeld Zaal open 14.00 uur Aanvang 14.15

Nadere informatie

Schoolnieuws. Leuke school!

Schoolnieuws. Leuke school! Nieuwsbrief mei 2016 In deze nieuwsbrief: Schoolnieuws Leuke school! Kalender Zomerschool Utrecht Opbrengst sponsorloop Koningsspelen Schoolreisjes Verlof juf Sarah en juf Maaike Interview eindcito Nieuws

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2015 OVERZICHT Algemeen Middenbouw (3-5) Bovenbouw (6-8) Algemeen / Persoonlijke noot In de afgelopen maand hebben we 2 ouderavonden georganiseerd die druk bezocht zijn en daar zijn

Nadere informatie

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl.

Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Chatten Dit boek heeft het keurmerk Makkelijk Lezen gekregen. Wilt u meer weten over dit keurmerk kijk dan op de website: www.stichtingmakkelijklezen.nl. Colofon Een uitgave van Eenvoudig Communiceren

Nadere informatie

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor:

Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching. Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Nieuwsbrief Gerdien Jansen Kindcoaching Jaargang 4: Nieuwsbrief 1 (januari 2015) In deze nieuwsbrief aandacht voor: Terugblik Kinderyoga Rots & Water De Sterrenplukmachine Theaterweek Thema avond (hoog)gevoeligheid

Nadere informatie

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Welkom in De Laurenburg!

Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg Welkom in De Laurenburg! De Laurenburg is een eigentijdse woonvorm voor mannen en vrouwen tussen de 18 en 65 jaar met niet-aangeboren hersenletsel of een spierziekte. Je woont hier zoveel

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen.

Het is voor ons prettig om te weten hoeveel kinderen er aanwezig zullen zijn. Zodoende kunnen wij beter groepen vormen of vervoer regelen. Kindercentrum ZieZoo t Loo Prinses Margrietlaan t.o. huisnr. 9 2273 BP Voorburg, T 070 221 0092 loo@ziezoo.nl www.ziezoo.nl Nieuwsbrief Januari In deze nieuwsbrief een verslag van de afgelopen maanden,

Nadere informatie

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen...

SAMENSPRAAK. In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4. Korte Mededelingen... Nieuwsbrief VPG De Samenhang samen gaan wij het maken! Jaargang 13, Nummer 55, December 2014 SAMENSPRAAK In deze uitgave o.a. 1. Van de redactie... 2 2. Sinterklaas... 4 3. Nieuw! Wie Ben Ik??... 5 4.

Nadere informatie

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL

*SINT JOSEPH* BASISSCHOOL *SINT JOSEPH* BASISSCHOOL ROZENHOUTSTRAAT 3 072-5715314 1704 CD HEERHUGOWAARD NOORD Nieuwsbrief 10 Vrijdag 30 oktober 2015 Beste Ouders, Personeel. Helaas is meester Paul ziek. Gelukkig hebben we juf Mariska

Nadere informatie

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top.

MEI 2016 NIEUWSBRIEF. Succesvolle actie Help meester Paul naar de top. NIEUWSBRIEF MEI 2016 Beste ouder(s) Na twee weken meivakantie (de eerste zullen we qua weer snel vergeten) zijn we afgelopen maandag weer fris en fruitig aan de start verschenen. We maken ons op voor het

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2013

Nieuwsbrief december 2013 Nieuwsbrief december 2013 Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag 2 Juf Monique studieverlof 3 4 5 Sint Groep 1 t/m 4 12 uur vrij Groep 5 t/m 8 13 uur vrij 6 Groep 1/2 vrij Juf Lucille ADV 9 Juf Lucille

Nadere informatie

informatie voor cliënten

informatie voor cliënten Colofon Redactie: Jose Schilderinck, Frank Nijhuis en Gerdi Verkerk Contact en algemene vragen: Postadres 820, 7550 AV Hengelo t. 088 777 60 00 e. info@ambiq.nl i. www.ambiq.nl Concept en ontwerp: Vanille

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Welkom namens Annet & Renate Welkom namens Patrick en Alexander

Welkom namens Annet & Renate Welkom namens Patrick en Alexander Welkom namens Annet & Renate Welkom namens Patrick en Alexander Agenda Nieuws van Ons Huis Evenement 2015 Werving NSGK Planning Ons Huis doelen 2015 (Annet) Info evenement - Aantal inschrijvers & vrijwilligers

Nadere informatie

Woensdag 7 oktober 2015

Woensdag 7 oktober 2015 04 Woensdag 7 oktober 2015 Agenda: Donderdag 8 oktober: Studiedag: kinderen vrij Maandag 12 oktober: Intekenen voor de oudergesprekken na de herfstvakantie Donderdag 15 oktober: Kinderboekenmarkt op de

Nadere informatie

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013

JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 JAARVERSLAG STICHTING OUDERRAAD OBS HET ZAND Schooljaar 2012 / 2013 Beste Ouders en Verzorgers. Met enige trots presenteert de Stichting Ouderraad OBS Het Zand haar allereerste jaarverslag! Sinds 11 maart

Nadere informatie

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN

&Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN &Ons Tweede Thuis VOLWASSENEN & & VOLWASSENEN Ondersteuning voor mensen met een beperking Heb je een beperking of heeft je zoon of dochter een beperking? Dan is wat ondersteuning soms erg welkom. Ons Tweede

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders.

Daphne. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Wij hebben de g.k.ij. op bezoek gekregen. We hebben spelletjes gedaan. Dat moest bij. Met 1 arm of iets anders. Zo konden we voelen hoe is om gehandicapt te zijn. Ik zelf vond het heel leerzaam en heb

Nadere informatie

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij

KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM. Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij KUNSTRONDE KUNSTEILANDEN AMSTERDAM Speciale Kunstronde van zondag 11 December 2011 Extra Events : Wijnproeverij, Muziek & Kunstloterij Extra KEA evenementen... Wijnproeverij van de Wijnkelder Brouwersgracht.

Nadere informatie

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek

April 2013. Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek April 2013 Beste allemaal, Burgemeester Aboutaleb op bezoek Wat een geweldige feestweek! De hele week heeft in het teken gestaan van de kroning van prins Willem Alexander tot Koning van ons land. Maandagmorgen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF augustus 2014

NIEUWSBRIEF augustus 2014 NIEUWSBRIEF augustus 2014 Beste ouders/ verzorgers en kinderen, De zon laat zich helaas niet meer zoveel zien, de dagen totdat de scholen beginnen zijn alweer op twee handen te tellen..kortom, het einde

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

Ouderen en seksualiteit:

Ouderen en seksualiteit: Ouderen en seksualiteit: een oud taboe of een sexy verhaal? Vaak denken jongeren dat mensen van boven de 60 geen seks meer hebben, of daar toch zeker niet van genieten. Niets is minder waar. Maar ook in

Nadere informatie

Datum: donderdag 3 september 2015

Datum: donderdag 3 september 2015 Datum: donderdag 3 2015 Populierenblaadje Algemeen: Uitnodiging Vrijdag 4 Luizencontrole Ouderavond over werkweek, kamp, Voortgezet onderwijs en algemene zaken Wanneer: woensdag 9 Tijd: 20.00 uur Plaats:

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Olivijn Nieuwsbrief 1

Olivijn Nieuwsbrief 1 Olivijn Nieuwsbrief 1 Jaargang 4 30-8-2013 www.olivijn.almere-speciaal.nl De tweede editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: Donderdag 26 september 10 minuten gesprekken Woensdag

Nadere informatie

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014

Opening bibliotheek. Agenda. 12 december 2014 12 december 2014 Opening bibliotheek Vorige week vrijdag is de bibliotheek in It Bynt geopend door Sinterklaas. Sinterklaas was speciaal wat langer op school gebleven om de openingshandeling te kunnen

Nadere informatie

HET PRIKBORD. Houd je tafel en vak netjes! Mijn moeder is bij mij, ik ben blij. Toch ben ik wel een beetje bang, Want ik hoor mensen op de gang.

HET PRIKBORD. Houd je tafel en vak netjes! Mijn moeder is bij mij, ik ben blij. Toch ben ik wel een beetje bang, Want ik hoor mensen op de gang. HET PRIKBORD Nieuwsbrief van de Immanuelschool Schooljaar 2014-2015 27 maart 2015 0546 572478 info@immanuelwierden.nl www.immanuelwierden.nl Beste ouders Dank allereerst voor alle attente blijken van medeleven

Nadere informatie

Vrienden van Heliomare

Vrienden van Heliomare Nieuwsbrief Vrienden van Heliomare Bedankt vrienden! De scholen zijn gesloten, het is rustig op straat, men viert vakantie en alles verloopt in een trager tempo. Eindelijk zomer! Dat zo n zomerperiode

Nadere informatie

Saam bou aan die toekoms

Saam bou aan die toekoms Nieuws over Stichting Table Mountain en onze jubileum reis naar Zuid-Afrika. View this email in your browser Saam bou aan die toekoms Lieve mensen, Over één dag is het zover: op 12 december vliegen we

Nadere informatie

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis...

Inhoudsopgave...2. Voorwoord...3. Inleiding...3. Hoofdstukken...4. 1. Wat is een verpleeghuis?...4. 2. De geschiedenis van het verpleeghuis... Naam: School: Groep: 8 Laurens Tap De Trinoom Datum: 10 december 2012 Hoofdstuk: Inhoudsopgave Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave...2 Voorwoord...3 Inleiding...3 Hoofdstukken...4 1. Wat is een verpleeghuis?...4

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden

Nieuwsbrief CliëntAanZet Regio Waardenlanden Nummer 5 Juni 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen

Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Nieuwsbrief VSO N. 5 Op weg naar Pasen Belangrijke Data Paasviering op school paasweekend Koningsspelen Meivakantie Eerste schooldag na meivakantie Donderdag 2 april Vrijdag 3 april t/m maandag 6 april

Nadere informatie

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen

In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering. Koningsspelen schooljaar 2014-2015 aflevering 15 In deze Nieuwsflits: Terugblik Paasviering Koningsspelen Meivakantie Luizencontrole Vrije dagen mei Bieb gesloten Oudergesprekken mei Bericht van de OR Femke stelt zich

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 december 2015

Nieuwsbrief 18 december 2015 Nieuwsbrief 18 december 2015 De Waalse school ontmoet burgemeester Aboutaleb! Woensdagmiddag is door burgemeester Aboutaleb in de Centrale Bibliotheek de tentoonstelling 'Samen leven' geopend. In deze

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth

Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Nieuwsbrief Vrienden van Elisabeth Beste vrienden en vriendinnen, EDITIE 7, november 2012 De koude dagen staan weer voor de deur. Maar de heeft genoeg positieve energie om er de winter mee door te komen!

Nadere informatie

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren

BSO De Dolfijn De Tuimelaars en De Zeesterren Vakantie Activiteiten Thema: Dromen Datum: maandag 7 t/m vrijdag 11 juli Dromen dat we winnen! Maandag: 7 juli Dinsdag: 8 juli Woensdag: 9 juli Donderdag: 10 juli Vrijdag: 11 juli Week 1 De droom is natuurlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool

Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief van de Kon. Beatrixschool Nieuwsbrief Juli 2013 Patricia van Brakel Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief voor de vakantie ligt voor u. We wensen u weer veel leesplezier en alvast een heel

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie

Nieuwskraker. nr. 4, 2 oktober 2015

Nieuwskraker. nr. 4, 2 oktober 2015 Nieuwskraker nr. 4, 2 oktober 2015 Agenda 5 oktober: Dag van de Leraar 6 oktober: Opening Kinderboekenweek thema: RAAR maar WAAR! 7 oktober: Koffiehoek ouders 8.30 9.15 uur 9 oktober: Koffiehoek ouders

Nadere informatie

29 januari 2016. Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers

29 januari 2016. Nieuwsbrief De Zon. Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers Schooljaar: 2015/2016 nummer 8 Nieuwsbrief De Zon Digitale nieuwsbrief van RKBS De Zon voor ouders/verzorgers In deze nieuwsbrief wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen: - Schoolregel van de

Nadere informatie

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren

Talentenverkenning. Wat kan jij? Enthousiasmeren Enthousiasmeren Talentenverkenning Mensen willen best graag wat doen voor hun buurt, maar dan moet u ze er wel voor vragen. Een algemene oproep voor vrijwilligers is niet altijd even effectief. Het werkt

Nadere informatie

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld

37% 63% Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 12 maart 2015 t/m 5 april 2015 Aantal evaluaties : 73. ingevuld niet ingevuld Aantal geregistreerde deelnemers : 115 Periode evaluatie : 1 maart 015 t/m 5 april 015 Aantal evaluaties : 7 Lowys Porquinstichting PCPO Midden Brabant Stichting Openbaar Basisonderwijs Westbrabant Stichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 1 september 2014

Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Nieuwsbrief 2 1 september 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, De leerlingen van groep 8 waren in de afgelopen week op kennismakingskamp in Hellendoorn.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top

8 januari 2016. Met vriendelijke groet, namens het team, J.H. Top Nieuwsbrief 8 januari 2016 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie De eerste week van het nieuwe jaar 2016 zit er al weer op. Ook namens de collega s wens ik u een heel goed

Nadere informatie

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken

BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken BRANDINGNIEUWS Samen doelgericht de wereld ontdekken Nieuwsbrief nr. 34 26 mei 2016 INHOUD: Actieve ouders gezocht. Wie helpt mee boeken plastificeren? Sportdag Sponsor gezocht Wenmiddag / ochtend Typecursus

Nadere informatie

Nieuwsbrief 3 november 2014

Nieuwsbrief 3 november 2014 Nieuwsbrief 3 november 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Sommige ouders gaven aan de nieuwsbrief snel te lezen. Daarom nog even een tip: Kijk altijd

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 7: 16.10.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 7: 16.10.2015 Belangrijke data: 16 oktober oud papier 22 oktober fietsverlichtingscontrole 23 oktober studiedag 26-30 oktober herfstvakantie 2 november vanaf deze week start schoolfruit

Nadere informatie