Onderwijzen in het bed van Procrustes? : Deel 5 Met leerstijlentest, onderwijsstijlentest en godentest aan de slag

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderwijzen in het bed van Procrustes? : Deel 5 Met leerstijlentest, onderwijsstijlentest en godentest aan de slag"

Transcriptie

1 Wie is hij? Hij is de oppergod van de Olympische goden en daardoor de machtigste god. Hij is de heerser van de hemel en eveneens de god van donder en regen. Hij was onder andere gehuwd met Hera. Zijn broers zijn Neptunus, god van de zee en Hades, god van de onderwereld. Bij de Romeinen wordt hij Jupiter genoemd. Hij wordt vaak afgebeeld als een krachtige man met baard, gezeten op zijn troon met een scepter of een bliksemschicht en een adelaar. Is Zeus sterk aanwezig in jou Je neemt graag de leiding en bent een haantje de voorste. Om iets te bereiken, ben je bereid om risico s te nemen. Je vindt het belangrijk om de buitenwereld te laten zien waar je staat. Je vindt het belangrijk om het respect van je familie en vrienden te krijgen. Je hebt veel wilskracht en je neemt graag initiatieven. Je houdt graag de touwtjes in handen. Je verwacht te vaak dat je wil wet is, en je houdt onvoldoende rekening met anderen. Je wil te vaak de macht voor jou alleen en je sluit anderen uit. Je stopt maar al te vaak je ware gevoelens weg, waardoor je je niet zo gemakkelijk bloot geeft. Je wil iets te vaak het laatste woord. Een job waarin je leiding kunt geven. Een job waarin je initiatief mag nemen. Een job die een belangrijke plaats in je leven zal innemen. weet dat Je liever je eigen baas bent dan voor iemand anders te werken. Je gevoelig bent voor complimenten.

2 De Godentest Wie is hij? Hij is de god van de zee, stormen en aardbevingen en onverwachte verwoesting door de kracht van de natuur. Hij is de broer van Zeus en Hades. De Romeinen kennen hem als Neptunus. Hij wordt afgebeeld als een krachtige man met baard, meestal met een drietand in de hand. Hij rijdt met zijn wagen over de golven van de zee, voortgetrokken door witte paarden. Hij wordt omringd door spelende zeemonsters. Is Poseidon sterk aanwezig in jou dan zijn dit je sterke kanten : Je kent en voelt alle emoties. Je bent m.a.w. een gevoelsmens. Je reageert op alles zeer intens en spontaan. Je bent een zeer creatief type. Je gaat helemaal op in wat je boeit. Je kan de gevoelens van anderen lezen en ze ook inschatten. Je bent zeer zelfstandig en overtuigd van je eigen kunnen. Je bent soms te impulsief. Je wilt alles hier en nu. Je bent teveel op jezelf gericht. Je kunt een nederlaag moeilijk aanvaarden en je bent te vaak wraakzuchtig. Een job waarin je je temperament en enthousiasme kwijt kan. Een job in de creatieve wereld van vb. reclame, cultuur, theater, architectuur... Een job waarin je aanleg voor het werken met de natuur, kunst, cultuur maar ook met de menselijke natuur, aan bod kan komen. weet dat... Je emoties je soms beletten om nuchter na te denken en strategisch te werk te gaan. Je collega s het soms moeilijk zullen hebben met je emotionaliteit.

3 Wie is hij? Hij is de god van de onderwereld, de god van de rijkdom en de heerser over het dodenrijk. Hij is streng, rechtvaardig en onverbiddelijk. Hij is de broer van Poseidon en Zeus. De Romeinen kennen hem als Pluto. Hij wordt vaak afgebeeld als een volwassen man met een baard en met een hoed, die hem onzichtbaar maakt. Men ziet hem ook vaak met de hoorn des overvloeds, waaruit vruchten en groenten stroomden of edelstenen, goud en zilver. Is Hades sterk aanwezig in jou Je kan zeer goed alleen werken. Je laat anderen in de belangstelling staan. Als je iets onderneemt, ben je meestal ernstig en plichtsgetrouw. Je denkt goed en lang na voor je een beslissing neemt. Je hebt soms last van een minderwaardigheidsgevoel. Je bent soms iets te gesloten, waardoor je niet zo makkelijk nieuwe vriendschappen op bouwt. Je hebt het soms moeilijk om te communiceren met andere mensen. Je vindt het soms lastig om mensen je vertrouwen te geven. Een job waarin je degelijk en kwaliteitsvol werk kan leveren. Een werkomgeving waar je helemaal jezelf kan zijn. Een job die voor jou echt iets betekent. weet dat Oppervlakkig bezig zijn niks voor jou is. Je eerder afwachtend bent en weinig sociaal vaardig.

4 De Godentest Wie is hij? Na Zeus is hij de belangrijkste Griekse god. Hij is de god van de zon, de kunst, het voorspellen en het boogschieten. Hij is een zoon van Zeus en Leto en de broer van Artemis. Zijn interesse voor de geneeskunde houdt misschien verband met de pest, die hij zelf verspreidde. Hij wordt afgebeeld als een knappe jongeman met golvend, goudkleurig haar. Hij houdt van pijl en boog. Zeven is zijn heilig getal, de laurier is zijn heilige plant en zwanen zijn zijn heilige dieren. Is Apollo sterk aanwezig in jou Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent zeer betrouwbaar. Je bent in staat om zeer realistische doelen te kiezen. Je let soms te veel op het uiterlijke. Je hecht te veel belang aan winnen. Je kan soms iets te arrogant uit de hoek komen. Een job waarin er aandacht is voor verantwoordelijkheid, duidelijkheid en orde maar ook voor schoonheid en harmonie. Een job met mogelijk een lange opleiding want dat schrikt je niet af. Een job waarin je moet werken aan doelen op lange termijn ligt je wel. Af en toe kunnen uitblinken belangrijk is voor jou. Je er niet van houdt om je kwetsbaar op te stellen.

5 Wie is hij? Hij is de god van het onverwachte, van geluk en van toeval. Hij is de uitvinder van de lier (instrument), de getallen en het alfabet. Hij is de zoon van Zeus en de nimf Maia. De Romeinen kennen hem onder de naam Mercurius. Hermes wordt meestal afgebeeld als een jongeman. Hij draagt een hoed met brede randen en met twee vleugeltjes aan de zijkanten. Hij draagt gevleugelde sandalen en een herautenstaf, een stok met twee linten of slangen eromheen. Hij is de listigste, sluwste en meest mensvriendelijke van de Olympus. Is Hermes sterk aanwezig in jou Je bent zeer creatief in het vinden van oplossingen voor problemen. Je durft je zonder voorbehoud aan nieuwe dingen te wagen. Je bent niet op je mond gevallen en kan het zeer goed uitleggen. Je bent vriendelijk en communicatief. Je kan zeer overtuigend uit de hoek komen. Je bent soms te weinig bezorgd over wat je doet. Je blinkt uit in het impulsieve. Je bent sommige dingen te snel beu. Een job waarin je je grenzen kunt aftasten en die je vindingrijkheid stimuleert. Een job waarin je niet te veel op details moet letten. Een job waarin communicatie, snelheid van denken en handelen belangrijk zijn. Een job waarbij je mensen moet overtuigen. Je niet graag volgens het boekje werkt en soms ook list en bedrog durft te gebruiken om je doel te bereiken. Je nood hebt aan flexibiliteit en afwisseling in een job. Anderen je soms zien als een jobhopper.

6 De Godentest Wie is hij? Hij is de god van de oorlog. Hij is de zoon van Zeus en Hera. De Romeinen noemen hem Mars. Hij wordt vaak afgebeeld als een sterke, krachtige man. Meestal draagt hij een helm, een schild, een zwaard en een speer. Hij heeft geen andere vaste symbolen. Is Ares sterk aanwezig in jou Je weet van aanpakken. Je doet meteen wat je denkt dat er moet gebeuren. Je bent zeer trouw aan je vrienden. Je bent zeer vrijgevig. Je gaat door het vuur voor je echte vrienden. Je hebt een nogal opvliegend temperament. Je zegt te makkelijk ja, zonder aan de gevolgen te denken. Je wil de dingen altijd op je eigen manier doen. Een werkomgeving die de mogelijkheid biedt tot fysiek werk, voldoende beweging en met de nodige risico s. Een job waarin je met andere mensen kunt samenwerken en met directe, open contacten. Een job die een belangrijk deel is van jou, van je leven. Je je niet thuis voelt in een afgeborstelde, gesofisticeerde wereld. Je niet graag volgens het boekje werkt. Je soms te open zegt wat je denkt waardoor je soms brokken maakt.

7 Wie is hij? Hij is de god van de smeedkunst en werd beschouwd als de godheid van het onderaardse vuur. Hij was de minst bevoorrechte van de goden en was de enige god die werkte. Hij is een zoon van Zeus en Hera. De Romeinen kennen hem als Vulcanus. Hij werd afgebeeld als een grote, zwaargebouwde en gespierde man. Meestal wordt hij voorgesteld met een krachtige behaarde borst. Hij liep mank omdat hij een klompvoet had. Hij heeft geen andere symbolen. Is Hephaistos sterk aanwezig in jou Je toont vaak een zeer grote inzet. Je bent zeer handig en creatief. Je bent niet echt competitief ingesteld. Je gaat volledig op in de dingen die je nauw aan het hart liggen en die voor jou zeer belangrijk zijn. Je bent soms iets te introvert. Je kan niet zo goed met je emoties omgaan. Je blijft te vaak een buitenstaander. Je kan moeilijk communiceren met anderen, tenzij het over jouw favoriete onderwerp gaat. Je schat sommige situaties soms verkeerd in. Een job waarin je helemaal kunt opgaan in wat je doet. Een job waarin je met je handen kunt werken en waarin je grote inzet en uithoudingsvermogen een troef zijn. Een job waarin je werkt zonder zorgen en ballast over concurrenten, winst maken en andere zakelijke toestanden. Je erg teruggetrokken bent en moeilijk contacten legt. Je sociale vaardigheden je zwakke punt zijn.

8 De Godentest! Wie is hij? Hij is de god van de wijn en de extase. De hele natuur behoorde tot zijn domein. Geboren uit Zeus en Semele. De Romeinen noemden hem Bacchus. Hij werd vaak afgebeeld als een klein kind, of als een jonge man met een krans van klimop en wijnranken. Typische dieren voor hem zijn de stier, de bok, het hertenjong, de leeuw, de tijger, de ezel en de dolfijn. De wijnrank, de klimop, de vijg en de den waren aan hem gewijd. Is Dionysos sterk aanwezig in jou Je kan erg hartstochtelijk praten over dingen die je nauw aan het hart liggen. Je bent nogal individualistisch ingesteld. Je legt vrij makkelijk contacten met nieuwe mensen. Je bent meestal vrolijk en goedgemutst. Je voelt je goed in je vel als observator en denkt grondig na over de dingen. Je bent snel aangetrokken tot ongewone dingen en mensen. Je vindt jezelf soms een ietsje te belangrijk. Je hebt te weinig regelmaat en standvastigheid. Je bent soms niet consequent in de manier waarop je je gedraagt. Een job vol afwisseling, met veel interactie en veel contacten. Een job waar je helemaal kunt in opgaan, je werk is je hobby! Een job waarin het hier en nu belangrijk is. Je soms zo in je werk opgaat dat je uur en tijd vergeet. Je er geen behoefte aan hebt om een carrière uit te bouwen. Anderen soms vinden dat je niet serieus genoeg met je job bezig bent.

9 Wie is ze? Zij is de godin van de jacht en van de maan. Zij is de dochter van Zeus en Leto en ze is de tweelingzus van Apollo. Bij de Romeinen heet ze Diana. Hoe wordt ze afgebeeld? Zij wordt afgebeeld, gekleed in een korte tuniek met een zilveren boog en met een pijlenkoker op de rug. Verschillende dieren symboliseren haar eigenschappen: het hert, de hinde, de leeuwin, de beer en het everzwijn. Is Artemis sterk aanwezig in jou Je gaat recht op je doel af. Je bent vrij idealistisch. Je bent ongebonden en zelfstandig. Je bent actief en erg energiek. Je bent altijd enthousiast. Je kan nogal moeilijk je gevoelens tonen. Je houdt mensen te vaak op een grote afstand. Je ziet de dingen soms te zwartwit. Je hebt minder aandacht voor orde. Een job waarin je jezelf kunt zijn in wat je doet. Een job waarin je geleid wordt door een ideaal of iets waar je sterk in gelooft. Een job waarin je je mannetje kunt staan. Een job waarbij je kunt samenwerken en waar men je geen stereotiepe rollen wil opdringen. Je ook prestatiegericht bent en competitief ingesteld. In een job die je geen voldoening schenkt je gevaar loopt depressief te worden.

10 De Godentest " Wie is ze? Het is een mooie en statige krijgsgodin. Ze is de beschermster en raadgeefster van de stad Athena. Zij is de godin van de wijsheid, van de wevers, de goudsmeden, de pottenbakkers en de kleermakers. Zij is de dochter van Zeus, geboren uit zijn hoofd. De Romeinen kennen haar onder de naam Minerva. Hoe wordt ze afgebeeld? Zij wordt afgebeeld met een schild over de arm, een speer in de hand en een schaal of een weefklos. Ze is vaak in het gezelschap van een uil, en op haar schild zien we een motief van ineengekronkelde slangen. Is Athena sterk aanwezig in jou Je kan zeer helder denken en je bent zeer praktisch ingesteld. Je kan je aan de traditionele normen en waarden aanpassen. Je wil iets bereiken en je wil daarvoor hard werken. Je bent vrij geduldig. Je hebt, ook in lastige situaties, aandacht voor feiten en details. Je bent zeer trouw. Je kiest vaak de gulden middenweg. Soms maak je een te berekende indruk. Je bent te vaak bezig met de school of iets waar je aan werkt. Het komt wel eens voor dat je alleen maar aan het resultaat denkt en niet of iets juist of eerlijk is. Een job waarin je iets wil bereiken en waarvoor je bereid bent hard te werken. Een job waarin je helder moet denken, ook in stress-situaties. Een job waarin je bij voorkeur mannelijke collega s hebt want daar voel je je goed bij. Je iemand bent die altijd met haar werk bezig is. Anderen je soms hard en koel vinden.

11 Wie is ze? Zij is de godin van de haard en van de tempel. Een huis of tempel kon pas in gebruik genomen worden als Hestia er was binnen gegaan. De Romeinen noemen haar Vesta. Hoe wordt ze afgebeeld? Haar symbool was de cirkel, een heilig brandend vuur in het midden van een huis. Zij is de enige godin die niet in een menselijke gedaante wordt afgebeeld. Is Hestia sterk aanwezig in jou Je bent een rustig en vrij onopvallend type. Je kan een rustige en warme sfeer rondom jezelf creëren. Je hebt je eigen normen en waarden. Je vindt het prettig om soms eens alleen te zijn. Je straalt erg veel wijsheid uit. Je laat je soms vereenzamen. Je bent soms te weinig assertief. Je hebt soms iets te weinig zelfrespect. Een job waarin je niet op de voorgrond moet komen en bijna onzichtbaar je ding mag doen. Een job waar veel geduld en rust voor nodig is. Een job waarin je zorg voor warmte en geborgenheid, orde en rust aan bod kunnen komen. Je het moeilijk hebt om je te weren bij conflicten. Je werk soms zo vanzelfsprekend wordt gevonden dat men het vaak niet ziet.

12 De Godentest Wie is ze? Zij is de godin van het huwelijk. Zij is de vrouw van de oppergod Zeus. Zij stamt af van Chronos en Rea. Bij de Romeinen heet ze Juno. Hoe wordt ze afgebeeld? Zij wordt afgebeeld als een mooie, statige en koninklijke vrouw met grote mooie ogen. De melkweg, de lelie, de mooie ogen van de koe en de pauwenstaart staan symbool voor haar. Is Hera sterk aanwezig in jou Je bent zeer trouw. Je vertoont veel respect. Je kijkt verder dan je neus lang is. Je vindt meestal je werk of school van ondergeschikt belang. Je voelt je goed in een vast stramien. Je hebt te weinig waardering voor wat je zelf presteert. Je denkt soms te vaak in hokjes. Je houdt je bij conflicten soms op de achtergrond. Je hebt het vaak moeilijk om andere mensen in te schatten. Een job met duidelijk afgebakende taken en werktijden. Een job waarin je je werktijden makkelijk kan aanpassen aan de zorg voor je partner. Werk voor jou iets is wat je doet maar niet zo n belangrijke plaats inneemt in je leven. Je af en toe voor dilemma s komt te staan waarbij je moet kiezen tussen je job en je partner

13 # Wie is ze? Ze is de godin van het graan en wordt ook gezien als de vruchtbaarheidsgodin. Zij is een dochter van Chronos en Rea. De Romeinen noemen haar Ceres. Hoe wordt ze afgebeeld? Ze wordt afgebeeld als een bijzonder mooie vrouw met goudkleurig haar of als een moederlijk zittende vrouw. Ze gaat vaak gekleed in een lang, blauw gewaad. Vaak zien we haar met een korenschoof. Is Demeter sterk aanwezig in jou Je bent zeer nuchter en vaak positief ingesteld. Je bent heel zorgzaam, vooral voor de mensen die het moeilijk hebben. Je bent vrijgevig en behulpzaam. Je doet met plezier een extra inspanning. Je bent betrouwbaar en erg plichtsbewust. Je bent soms iets te dominant. Je kan zeer moeilijk neen zeggen. Je hebt soms niet genoeg ambitie. Een zorgend beroep waarin je mensen kan helpen groeien of genezen. Een job waarin je de moeder van de organisatie bent waarop iedereen steunt. Een job waarin je moederlijke aard zich kan manifesteren. Je dikwijls het slachtoffer wordt van je eigen inzet. Anderen soms vinden dat je hen onvoldoende ruimte laat.

14 De Godentest Wie is ze? Zij werd op twee manieren vereerd: als jong meisje (Kore) en als koningin van de onderwereld. Als koningin regeerde ze over de dode zielen en leidde ze levende bezoekers rond in de onderwereld. Zij is de vrouw van Hades. De Romeinen kennen haar als Proserpina. Hoe wordt ze afgebeeld? Als Kore was ze een mooie, slanke godin. Als koningin van de onderwereld was ze een volwassen godin. Er werd vaak de link naar haar gelegd met vruchtbaarheidssymbolen, zoals de granaatappel, het graan en de narcis. Is Persephone sterk aanwezig in jou Je bent meestal erg bescheiden. Je neemt niet graag risico s. Je probeert om het iedereen naar de zin te maken. Je hebt een groot aanpassingsvermogen. Je bent zeer plichtsbewust. Je bent vrij onzeker en introvert. Je stelt je vaak iets te passief op. Je probeert soms iets te veel om de dingen naar je hand te zetten. Je kiest zeer vaak de makkelijkste weg. Eigenlijk weet je dat nog niet zo goed! Een job waarin weinig initiatief en leiderschapscapaciteiten gevraagd worden. Een job met heldere en duidelijke opdrachten die je direct kunt uitvoeren. Je soms te veel afwacht en taken uitstelt. Je niet onder stress kan werken. Er nogal wat kans bestaat dat je nog dikwijls van baan wisselt vooraleer je er één vindt die je echt interesseert.

15 Wie is zij? Zij is de godin van de liefde en van de schoonheid. Zij was de mooiste van alle godinnen. Zij is een dochter van Zeus. Bij de Romeinen heet zij Venus. Hoe wordt ze afgebeeld? Zij wordt meestal naakt of halfgekleed afgebeeld. Men linkt haar vaak met duiven, zwanen, rozen, gouden appels en granaatappels. Is Aphrodite sterk aanwezig in jou Je toont een grote interesse in kunst en muziek. Je houdt ervan om echt contact te maken met andere mensen. Je bent erg spontaan. Je bent in staat om heel erg ergens van te genieten. Je voelt je goed in een groep mensen, ook al ken je ze niet. Je hebt heel snel een verveeld gevoel en je wordt zaken snel beu. Je bent soms iets te onbeheerst. Je hebt weinig gevoel voor orde. Een job waarbij je je emotioneel betrokken voelt. Een job met afwisseling en intensiteit en waarin je kunt opgaan in wat je doet. Een job waarin je een speciale band kunt ontwikkelen met mensen. Een job waarin je volledig kunt opgaan in een creatieve activiteit. Een repetitieve job met steeds terugkerende werkzaamheden aan jou niet besteed is. Je de voorkeur geeft aan een weinig betaalde job die je boeit dan aan een beter betaalde maar in jouw ogen saaie baan.

Godinnen. in ieder van ons

Godinnen. in ieder van ons Godinnen in ieder van ons 7 godinnen = 7 archetypen 1. Persephone 2. Demeter 3. Artemis 4. Athena 5. Hestia 6. Hera 7. Aphrodite Innerlijk basispatroon Invloed vanuit: Levensfasen Impact van gebeurtenissen

Nadere informatie

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie.

Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Dit is een digitale voorbeeldversie van de opdrachten voor de leerlingen. Mail naar kiesvaardig@lerenkiezen.nl voor de originele versie. Via dit mailadres kunt u ook informatie aanvragen over de docentenhandleiding

Nadere informatie

Zes Reizigers Wat willen de verschillende klanttypen? Spoorparade, 20 oktober 2014, Amersfoort. Dr. Mark van Hagen

Zes Reizigers Wat willen de verschillende klanttypen? Spoorparade, 20 oktober 2014, Amersfoort. Dr. Mark van Hagen Zes Reizigers Wat willen de verschillende klanttypen? Spoorparade, 20 oktober 2014, Amersfoort Dr. Mark van Hagen Elke klant is anders Domein specifieke segmentatievorm Algemene segmentatie Domein specifieke

Nadere informatie

Geschiedenis hoofdstuk 3

Geschiedenis hoofdstuk 3 Geschiedenis hoofdstuk 3 Romeinse rijk 500 v Christus 500 na Christus Rome de eeuwige stad : deze stad bestaat al eeuwenlang. De tijdlijn Het Romeinse rijk begint 500v Chr. En eindigt 500 na Christus.

Nadere informatie

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan

Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan Kwaliteit van leven Een hulpmiddel bij de voorbereiding van een zorgplan De zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking moet erop gericht zijn dat de persoon een optimale kwaliteit

Nadere informatie

Voorwoord 1. Hoofdstuk 1: Waarden 2. Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3. Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5. Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7

Voorwoord 1. Hoofdstuk 1: Waarden 2. Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3. Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5. Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7 Extra opdracht LOB Inhoudsopgave: Inhoud: Pagina: Voorwoord 1 Hoofdstuk 1: Waarden 2 Hoofdstuk 2: Ontdek je talent! 3 Hoofdstuk 3: Keuzestijlen 5 Hoofdstuk 4: Kwaliteiten 7 Hoofdstuk 5: Beschrijving van

Nadere informatie

Verbinding voelen met je omgeving

Verbinding voelen met je omgeving 2 Verbinding voelen met je omgeving Doel: We horen allemaal bij elkaar We zijn met heel veel mensen op deze wereld. Daar ben je jezelf niet van bewust. Meestal zie je alleen de mensen waarbij je woont

Nadere informatie

Maartje Voorbeeld 10.03.2014

Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld 10.03.2014 Maartje Voorbeeld / 10.03.2014 / Talentrapportage 2 Inleiding De wereld en de arbeidsmarkt zijn constant in beweging. Maar waarheen? Niemand weet exact hoe het werkveld er

Nadere informatie

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1.

Competence Navigator - Individueel rapport. Piet Pienter 16.03.2015. Competence Navigator - Individueel rapport Piet Pienter 16.03.2015 11:05 1. 16.03.2015 16.03.2015 11:05 1. Algemene verdeling van de indicaties Aantal deelnemers: 7, Aantal indicaties 136 / 140 In het 360 diagnose proces over jouw competenties, hebben 7 mensen, waaronder jijzelf,

Nadere informatie

Persoonlijk Profiel Van VROUW

Persoonlijk Profiel Van VROUW Persoonlijk Profiel Van VROUW Datum Persoonlijk Profiel Het Persoonlijk Profiel bestaat uit 2 delen: Deel 1 Relatieve scores. Hier wordt weergegeven in een percentage hoe de godinnen zich ten opzichte

Nadere informatie

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren?

Leven in een groep. Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Leven in een groep bij DHG Hoe gaat dat en wat vinden jongeren? Jij bent belangrijk! Als je thuis woont, is je opvoeding een taak van je ouders. Woon je bij De Hoenderloo Groep, dan zorgen de groepsleiders

Nadere informatie

Tussendoelen sociaal - emotionele ontwikkeling - Relatie met andere kinderen

Tussendoelen sociaal - emotionele ontwikkeling - Relatie met andere kinderen Tussendoelen sociaal - emotionele ontwikkeling - Relatie met andere kinderen 1. Kijkt veel naar andere kinderen. 1. Kan speelgoed met andere kinderen 1. Zoekt contact met andere kinderen 1. Kan een emotionele

Nadere informatie

Onweer. Adelaar Opp. Justitie Re. Metamorfose. Almachtig Pa

Onweer. Adelaar Opp. Justitie Re. Metamorfose. Almachtig Pa 34 Zeus 35 Onweer Adelaar Opp Justitie Re Vreem Metamorfose Almachtig Pa 36 Bliksem ergod chtspraak dgaan n Halfgoden tricide 37 the old & the new Zeus Zeus is de oppergod, die heerste vanaf de berg Olympus.

Nadere informatie

Het Feest in Griekenland Module Theater Groep 5-6

Het Feest in Griekenland Module Theater Groep 5-6 Het Feest in Griekenland Module Theater Groep 5-6 Teksten: Stella van Lieshout Illustraties: Tjarko van der Pol ABC Cultuur is een initiatief van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk www.abccultuur.nl

Nadere informatie

Interessen: Wat vind ik leuk?

Interessen: Wat vind ik leuk? Interessen: Wat vind ik leuk? Opdracht 1: Zet een kruisje bij de punten die je leuk vindt om te doen. Omcirkel vervolgens drie punten die je het allerleukst vindt om te doen. Ik vind het leuk om iets van

Nadere informatie

Reünistenvereniging Marnix Gymnasium. De Marnix Mythologie Quiz. 12 april 2014

Reünistenvereniging Marnix Gymnasium. De Marnix Mythologie Quiz. 12 april 2014 Reünistenvereniging Marnix Gymnasium e Marnix Mythologie Quiz 12 april 2014 1 Van wie was Helena de vrouw voordat ze door phrodite werd geschaakt en als vrouw werd gegeven aan de Trojaanse prins Paris?

Nadere informatie

Persoonlijkheidstest (PTA)

Persoonlijkheidstest (PTA) Persoonlijkheidstest (PTA) Student1 2013 TalentFocus 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden

Nadere informatie

Interviewvragen DRIJFVEREN

Interviewvragen DRIJFVEREN Interviewvragen DRIJFVEREN Achter iemands persoonlijke intrinsieke motivatoren komen is niet makkelijk. Hoe geeft iemand op zijn eigen wijze uiting aan zijn drijfveren? De enige manier om hierachter te

Nadere informatie

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK

Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK Naam: Stefan van Rees Studentnummer: 0235938 Klas: CMD D1 Datum: nov/dec 2009 Creative Marketing Opdracht 1: Het merk IK 1 50 vragenlijst, 10 antwoorden 1. Wat is je sterkste karaktereigenschap? Waarschijnlijk

Nadere informatie

HAND- OUT GRATIS VIDEO CURSUS HOOGGEVOELIG KIND. Janneke van Olphen

HAND- OUT GRATIS VIDEO CURSUS HOOGGEVOELIG KIND. Janneke van Olphen HAND- OUT GRATIS VIDEO CURSUS HOOGGEVOELIG KIND Janneke van Olphen Aan welk gedrag herken je een hooggevoelig kind? Neemt subtiele veranderingen snel waar (in beeld, geluid, textuur, in sfeer) Heeft oog

Nadere informatie

1. Wat voor werk wil ik doen?

1. Wat voor werk wil ik doen? Studiewijzer 1 Verken jezelf Het kiezen van een studie begint bij kijken naar jezelf. Als je studie aansluit op je eigenschappen en je interesses, dan zit je daar straks beter op je plek. De onderstaande

Nadere informatie

BIJBELS GRIEKS LES 3

BIJBELS GRIEKS LES 3 Pagina:1 3.1 Meervoud In de vorige les hebben we ons uitsluitend beziggehouden met woorden in het enkelvoud. In deze les komt het meervoud aan de orde. Zie het volgende overzicht. geslacht manlijk vrouwelijk

Nadere informatie

Rapport Carriere Waarden I

Rapport Carriere Waarden I Rapport Carriere Waarden I Kandidaat TH de Man Datum 18 Mei 2015 Normgroep Advies 1. Inleiding Carrièrewaarden zijn persoonlijke kenmerken die maken dat u bepaald werk als motiverend ervaart. In dit rapport

Nadere informatie

Persoonlijkheidstest (PTA)

Persoonlijkheidstest (PTA) Persoonlijkheidstest (PTA) student 47 2013 TalentFocus 1. Inleiding Dit is jouw persoonlijkheidsprofiel. Het profiel is gebaseerd op de antwoorden die jij hebt gegeven in de vragenlijst. Jouw antwoorden

Nadere informatie

HANDEL DIPLOMATIE CADUCEU REIZEN

HANDEL DIPLOMATIE CADUCEU REIZEN 580 Hermes 581 SNELHEID BOOD HANDEL COMMUN DIPLOMATIE CADUCEU REIZEN 582 SCHAPPER HERDER NICATIE E VLEUGELS S GELDBUIDEL HAAN 583 THE OLD & THE NEW Hermes Hermes is de zoon van de oppergod Zeus en de

Nadere informatie

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen

wat is passend? naar aanleiding van Paulus brief aan de Kolossenzen wil ik dat uitwerken voor 4 categorieën vier kringen vandaag wil ik dit gebod toepassen op het geloofsgesprek onderwerp van de gemeenteavond komende week onze overtuiging is dat zulke gesprekken hard nodig zijn voor de opbouw van onze gemeente tegelijk is

Nadere informatie

taal reliëf > stadstaten (polis / poleis) machtstrijd poleis (Athene <> Sparta) zelfde vijand Homerus

taal reliëf > stadstaten (polis / poleis) machtstrijd poleis (Athene <> Sparta) zelfde vijand Homerus H2 GRIEKENLAND 1. Eenheid en verdeeldheid > Waarom? taal reliëf > stadstaten (polis / poleis) religie machtstrijd poleis (Athene Sparta) zelfde vijand Homerus Polis: - Acropolis - bestuur, rechtspraak,

Nadere informatie

Lees Zoek op Om over na te denken

Lees Zoek op Om over na te denken Welkom bij de Online Bijbelcursus van Praise De bijbelcursus is wat voor jou als je: 1. Als je wilt weten wat christenen geloven. 2. Als je meer wilt begrijpen van de bijbel. 3. Als je wilt groeien in

Nadere informatie

In je handen houd je een orakel van de drievoudige

In je handen houd je een orakel van de drievoudige Jouw Weg naar Geluk In je handen houd je een orakel van de drievoudige schikgodin Modron. Zij is de Keltische Oermoeder van het leven en in de gedaanten van maagd, moeder en wijze vrouw is zij de vrouwe

Nadere informatie

Liefde ik heb je zo lief! Kijktocht Voortgezet onderwijs havo vwo onderbouw

Liefde ik heb je zo lief! Kijktocht Voortgezet onderwijs havo vwo onderbouw Liefde ik heb je zo lief! Kijktocht Voortgezet onderwijs havo vwo onderbouw 1 zaal 3 2 zaal 4 zaal 5 Liefde ik heb je zo lief! zaal 2 zaal 1 Ingang Uitgang begane grond Als je verliefd bent wil je er over

Nadere informatie

SPOED competenties en gedragsindicatoren

SPOED competenties en gedragsindicatoren SPOED competenties en gedragsindicatoren Leidraad voor coaches Situering: Fase 2 Analyse Gebruik: - Doel: door de vragenlijst in te vullen krijgt de coachee een zicht op zijn/haar competenties - Doelgroep:

Nadere informatie

Workshop Ontdek je talent

Workshop Ontdek je talent Workshop Ontdek je talent Effective talentmanagement Mariska Karcher Tel.nr. 06 18 08 01 59 20-3- 2015 Opdracht: Successen Doel Inzicht krijgen in kwaliteiten van jezelf in verschillende omstandigheden

Nadere informatie

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl

GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl Hoe kleurrijk ben jij? Werkcafe Berkelland 25 November GEERT KLEIN BRUININK www.enneavision.nl DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in jezelf. DOELSTELLINGEN Inzicht in anderen. Inzicht

Nadere informatie

INLEIDING. Inleiding

INLEIDING. Inleiding INLEIDING 13 Inleiding Je hebt besloten dit boek te lezen. Waarschijnlijk heb je op dit moment een relatie. En waarschijnlijk ben je benieuwd hoe je je relatie kunt verbeteren: je begrijpt je partner niet

Nadere informatie

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga

In gesprek met God. In gesprek met God. In gesprek met God. m n. Marlies Medema & Agnes Huizenga Voelt bidden voor jou soms als het doen van een lange reeks verzoekjes aan God? Mis je inspiratie om met God in gesprek te gaan? Dit werkboekje geeft je handvatten om je gesprekken met God eens over een

Nadere informatie

ORIËNTATIERAPPORT XXX

ORIËNTATIERAPPORT XXX ORIËNTATIERAPPORT XXX DOEL ORIËNTATIERAPPORT Doel van dit rapport is een duidelijk beeld te geven van de voornaamste persoonlijke gedragskenmerken van de betrokkene. Op basis van deze bevindingen worden

Nadere informatie

Competenties verbonden aan het ComPas

Competenties verbonden aan het ComPas Competenties verbonden aan het ComPas 5 kerncompetenties en 8 erg waardevol competenties 1. Kunnen samenwerken... 2 2. Contactvaardig zijn... 3 3. Inlevingsvermogen/empathie bezitten... 4 4. Zelfreflectie...

Nadere informatie

O&O-competentietest. Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum:

O&O-competentietest. Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum: O&O-competentietest Ben je een onderzoeker of een ontwerper, een denker of een doener? O&O-competentietest van: Ingevuld door: Datum: Ontwikkeld door Expertisecentrum technasium Januari 007 Vormgeving

Nadere informatie

Profielschets. Algemene informatie: Geslacht: man / vrouw Geboortejaar:. Functie: Werkverband: voltijd / deeltijd

Profielschets. Algemene informatie: Geslacht: man / vrouw Geboortejaar:. Functie: Werkverband: voltijd / deeltijd Profielschets Algemene informatie: Geslacht: man / vrouw Geboortejaar:. Functie: Werkverband: voltijd / deeltijd Overzicht: Score hoog = 4-5 Score gemiddeld = 3 Score laag = 1-2 Deel 1: Gezondheid. Gemiddelde

Nadere informatie

Theodoor van Thulden ('s-hertogenbosch 1606 - 's-hertogenbosch 1669)

Theodoor van Thulden ('s-hertogenbosch 1606 - 's-hertogenbosch 1669) De barok (1600 1720) In de noordelijke Nederlanden vormde de rijke stedelijke burgerij de belangrijkste groep opdrachtgevers. Zij schilderden vooral onderwerpen uit het dagelijks leven en de natuur: landschappen,

Nadere informatie

Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon 1 / 5

Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon 1 / 5 Samenvatting E-Scan voor zzp-ers 28/10/2011 17:51 van Voorbeeld Persoon Mijn eigenschappen en kwaliteiten Mijn ondernemersdenkstijlen 1 / 5 Mijn eigenschappen en kwaliteiten Vergeleken met de feedback

Nadere informatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie

Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Hoe Zeker Ben Ik Van Mijn Relatie Weet jij in welke opzichten jij en je partner een prima relatie hebben en in welke opzichten je nog wat kunt verbeteren? Na het doen van de test en het lezen van de resultaten,

Nadere informatie

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind

MEE Nederland. Raad en daad voor iedereen met een beperking. Moeilijk lerend. Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind MEE Nederland Raad en daad voor iedereen met een beperking Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Moeilijk lerend Uitleg over het leven van een moeilijk lerend kind Inhoudsopgave

Nadere informatie

SPOED competenties en gedragsindicatoren

SPOED competenties en gedragsindicatoren SPOED competenties en gedragsindicatoren Leidraad voor coaches Situering: Fase 2 Analyse Gebruik: - Doel: door de vragenlijst in te vullen krijgt de coachee een zicht op zijn/haar competenties - Doelgroep:

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Talentenwijzer. 1 ) Optimistisch Ik ben een optimistisch, enthousiast en positief ingesteld persoon.

Talentenwijzer. 1 ) Optimistisch Ik ben een optimistisch, enthousiast en positief ingesteld persoon. Talentenwijzer Hieronder vind je jouw persoonlijke uitkomst van de Talentenwijzer. Nummer 1 betekent meest op mij van toepassing, nummer 31 betekent minst op mij van toepassing. 1 ) Optimistisch Ik ben

Nadere informatie

Diversiteit en beroepsvaardigheden Leer jezelf kennen Basishouding en diversiteit Discriminatie Gedrag bij diversiteit Pesten. Hoofdstuk 2: werken

Diversiteit en beroepsvaardigheden Leer jezelf kennen Basishouding en diversiteit Discriminatie Gedrag bij diversiteit Pesten. Hoofdstuk 2: werken Diversiteit en beroepsvaardigheden Leer jezelf kennen Basishouding en diversiteit Discriminatie Gedrag bij diversiteit Pesten Hoofdstuk 2: werken Werkwijze en opdrachten Boek en laptop nodig voor iedere

Nadere informatie

Golf van de Rode Maan

Golf van de Rode Maan Golf van de Rode Maan Data waarin de golf van de Rode Maan valt: 11-2 t/m 23-2-2015 *29-10 t/m 10-11-2015 *16-7 t/m 28-7-2016 *2-4 t/m 14-4- 17 18-12 t/m 30-12 -2017 * 4-9- t/m 16-9-2018 * 22-5 t/m 3-6-2019

Nadere informatie

Nieuw licht op Nehalennia

Nieuw licht op Nehalennia Nieuw licht op Nehalennia Over een Zeeuwse Moedergodin uit de vaderlandse geschiedenis Dr. Annine E.G. van der Meer Inhoudsopgave 9 13 14 18 19 20 27 27 28 28 Woord vooraf 1 Nehalennia en de wateren 1.1

Nadere informatie

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU?

E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? E-CURSUS 1: WELKE WAARDEN ZIJN VAN WEZENLIJK BELANG VOOR JOU? Thuis en op school heb je allerlei waarden meegekregen. Sommigen passen bij je, anderen misschien helemaal niet. Iedereen heeft waarden. Ken

Nadere informatie

14 Februari: De dag van de Liefde. Geschiedenis en achtergronden van deze spannende dag!

14 Februari: De dag van de Liefde. Geschiedenis en achtergronden van deze spannende dag! 14 Februari: De dag van de Liefde Geschiedenis en achtergronden van deze spannende dag! In de Romeinse tijd was dit de dag van het inwijdingsfeest van de Godin Juno, de vrouw van de oppergod Jupiter. Juno

Nadere informatie

5 manieren om je eigen pad te bewandelen

5 manieren om je eigen pad te bewandelen 5 manieren om je eigen pad te bewandelen Hierbij het nieuwe artikel met als onderwerp: 5 manieren om je eigen pad te bewandelen. Het is geschreven door wandelcoach Tineke Franssen. Tineke wandelt al een

Nadere informatie

WIJ zijn hier gekomen niet alleen om jullie en alle anderen hier te

WIJ zijn hier gekomen niet alleen om jullie en alle anderen hier te SAMENVATTING VAN DE REDEVOERINGEN GEHOUDEN VOOR DE JEUGD IN SURINAME EN DE NEDERLANDSE ANTILLEN Willemstad, 19 oktober 1955, Oranjestad, 22 oktober 1955. Paramaribo, 5 november t 955 WIJ zijn hier gekomen

Nadere informatie

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd

9 Vader. Vaders kijken anders. Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd 53 9 Vader Wat doe ik hier vandaag? P Ik leer mijn Vader beter kennen. P Ik weet dat Hij mij geadopteerd heeft. P Ik begin steeds beter te begrijpen dat het heel bijzonder is dat ik een kind van God, mijn

Nadere informatie

Training: (gast)psychologie

Training: (gast)psychologie Training: (gast)psychologie Training 3 Laura de la Mar Gemeente Oldenzaal Facilitair 8 januari 2015 1. Terugblik training 2 en opdracht bespreken 2. Zelfkennis 3. Wie is je klant? 4. Wat zijn je uitdagingen?

Nadere informatie

Hooggevoelige kinderen. Joke Klein Ikkink 27 maart 2014

Hooggevoelige kinderen. Joke Klein Ikkink 27 maart 2014 Hooggevoelige kinderen Joke Klein Ikkink 27 maart 2014 Programma Voorstellen Uitleg hooggevoeligheid deel 1 Oefening Uitleg hooggevoeligheid deel 2 Vragen Programma Voorstellen Uitleg hooggevoeligheid

Nadere informatie

rome van je De Sleutels Dit is een uitgave van:

rome van je De Sleutels Dit is een uitgave van: Dit is een uitgave van: ITIP school voor leven en werk Marspoortstraat 16 7201 JC Zutphen Telefoon: 0575-510 850 E-mail: opleiding@itip.nl Website: www.itip.nl De Sleutels rome van je Ik hou van de mystieke

Nadere informatie

Ont - moeten. www.psysense.be

Ont - moeten. www.psysense.be Ont - moeten www.psysense.be Definitie van relatie Een relatie is iets waarbij je geeft en neemt, je streeft naar een win/win situatie. Je toont een relatie in een gebaar. De gebaren zijn vaak oprechter

Nadere informatie

Londen 2012! Meer dan 2000 jaar geleden. Gerwin De Decker. Grieken hun goden vereerden. De enige. bewoners waren priesters, die de

Londen 2012! Meer dan 2000 jaar geleden. Gerwin De Decker. Grieken hun goden vereerden. De enige. bewoners waren priesters, die de Gerwin De Decker Sportievelingen zullen zich tijdens de zomervakantie niet vervelen. Want de Olympische Spelen komen er weer aan! Van 27 juli tot en met 12 augustus 2012 zullen alle topatleten van de hele

Nadere informatie

Kleurrijk Netwerken. Click to edit Master text styles

Kleurrijk Netwerken. Click to edit Master text styles Kleurrijk Netwerken Click to edit Master text styles Ik wil best met je koffiedrinken, maar what s in it for me? Ik vind dat werkgevers zich veel beter aan de sollicitatiecode moeten houden! Click to edit

Nadere informatie

Voorwoord. Rome en de Romeinen

Voorwoord. Rome en de Romeinen Voorwoord Rome en de Romeinen Dit verhaal speelt in Rome, ongeveer 2000 jaar geleden. Rome was toen een rijke stad, met prachtige gebouwen. Zoals paleizen voor de keizers, voor de Senaat en voor de grote

Nadere informatie

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl

B².DNA Strategische GedragsVerbetering. Visie op Leiderschap. www.b2dna.nl Visie op Leiderschap Leiderschapsvisie? Kortweg: een visie is wat er over 1 tot twee jaar moet staan, hoe dat functioneert en voelt. En: jouw visie op leiderschap is de toetssteen en de leidraad voor de

Nadere informatie

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES

VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES ONDERWIJSMAGAZIJN VOOR LOB VRAGEN BIJ DE COMPETENTIES Landelijk Stimuleringsproject LOB in het mbo VRAGEN BIJ ONTDEK COMPETENTIES JE PASSIE MOTIEVEN INLEIDING In LOB-trainingen en tijdens gesprekken met

Nadere informatie

een zee Sparta Sparta is een stad in Griekenland. Rond 600 voor Christus waren de steden in

een zee Sparta Sparta is een stad in Griekenland. Rond 600 voor Christus waren de steden in Werkblad 9 Ω Grieken en Romeinen Ω Les : Grieken: goden en mensen Sparta Sparta is een stad in Griekenland. Rond 600 voor Christus waren de steden in Griekenland heel belangrijk. Ze werden stadstaten genoemd.

Nadere informatie

Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)?

Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)? ACTIES Hoe overleef jij... je beste vriend(in)? Deze acties horen bij aflevering 3 Hoe overleef ik... je beste vriend(in)? De vriendschapstest waar Sascha Rosa toe dwingt verloopt niet zo best. Op het

Nadere informatie

Wat bepaalt in jouw leven wie en wat je bent en hoe je leeft?

Wat bepaalt in jouw leven wie en wat je bent en hoe je leeft? Wat bepaalt in jouw leven wie en wat je bent en hoe je leeft? 2 Kor. 5:1-2 en 8-10 1 Wij weten dat wanneer onze aardse tent, het lichaam waarin wij wonen, wordt afgebroken, we van God een woning krijgen:

Nadere informatie

Maanden. groep 5/6. september oktober november. december januari februari. maart april mei. juni juli augustus

Maanden. groep 5/6. september oktober november. december januari februari. maart april mei. juni juli augustus Maanden maart april mei juni juli augustus september oktober november december januari februari groep 5/6 Inleiding Maanden Ben jij dol Ons op chocolade? jaar telt 12 maanden. Op een reep? Ze hebben allemaal

Nadere informatie

Blaadjes 24 augustus 2013 Het Aantal Troeven

Blaadjes 24 augustus 2013 Het Aantal Troeven Blaadjes 24 augustus 2013 Het Aantal Troeven Veel van onze tarot traditie is eigenlijk pas laat in de loop van de tijd ontstaan. Zo zijn de tweeëntwintig troeven die ons zo vertrouwd zijn hoogst waarschijnlijk

Nadere informatie

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr.

Handleiding SHARE. Regio College. Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO. Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Regio College Handleiding SHARE Een spel bij het onderzoek Juf het is school! 2012 Auteur: L.E. Sinnema 31-1-2013 Master Professioneel Meesterschap MBO Opleiders: Drs. Trudy Moerkamp Dr. Tirza Bosma 1

Nadere informatie

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN

OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN OM HET VERSCHIL TE MAKEN, MOET JE VERSCHILLEN ZIEN Let s play cards lees je kaarten houd de kaarten die waar zijn voor jou geef anderen kaarten die op hun van toepassing zijn leg weg wat je niet herkent

Nadere informatie

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu

Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Tel: 06 239 475 38 esther@ikhouvanmij.eu www.ikhouvanmij.eu Met dit Ebook wil ik je graag inzichten geven in hoe je van jezelf kunt (leren) houden. Dit bereik je (wellicht helaas) niet door even een knop

Nadere informatie

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week

Online Titel Competentie Groepsfase Lesdoel Kwink van de Week onderbouw Les 1 Online Dit ben ik! Besef van jezelf Forming Ik kan mezelf voorstellen aan een ander. Ken je iemand nog niet? Vertel hoe je heet. Les 2 Online Hoe spreken we dit af? Keuzes maken Norming

Nadere informatie

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans

Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Je kind in balans Caroline Penninga-de Lange Je kind in balans Op weg naar emotionele stabiliteit UITGEVERIJ BOEKENCENTRUM ZOETERMEER Van Caroline Penninga-de Lange verschenen eerder bij Uitgeverij Boekencentrum:

Nadere informatie

Schoolkind. Kind op de basisschool. Een rustige ontwikkeling tussen driftige peuter en dwarse puber!?!

Schoolkind. Kind op de basisschool. Een rustige ontwikkeling tussen driftige peuter en dwarse puber!?! Schoolkind Oorspronkelijke tekst Hilde Breet Wilma Poot Illustraties Harmen van Straaten Uitgave: januari 1998 Herziene uitgave: maart 2010 Het is toegestaan deze folder in ongewijzigde vorm te multipliceren

Nadere informatie

Project Prehistorie, Grieken en Romeinen ABC

Project Prehistorie, Grieken en Romeinen ABC Project Prehistorie, Grieken en Romeinen ABC Week 1ABC: Algemeen Info: Prehistorie De geschiedenis in Nederland begint al heel lang geleden. Lang voordat de Romeinen in Nederland kwamen, waren er al mensen.

Nadere informatie

Auteur: Vreven Sander Illustraties: Yoeri Slegers

Auteur: Vreven Sander Illustraties: Yoeri Slegers Auteur: Vreven Sander Illustraties: Yoeri Slegers Talentvent is gemaakt door Vreven Sander (sander.vreven@gmail.com) in opdracht van de KHLim, departement Lerarenopleiding. De illustraties zijn verzorgd

Nadere informatie

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN

MANIEREN OM MET OUDERPARTICIPATIE OM TE GAAN Blijf kalm; Verzeker je ervan dat je de juiste persoon aan de lijn hebt; Zeg duidelijk wie je bent en wat je functie is; Leg uit waarom je belt; Geef duidelijke en nauwkeurige informatie en vertel hoe

Nadere informatie

HET ANTI-PEST-BELEID VAN ONZE SCHOOL

HET ANTI-PEST-BELEID VAN ONZE SCHOOL Stationsstraat 81 3370 Boutersem 016/73 34 29 www.godenotelaar.be email: directie.nobro@gmail.com bs.boutersem@gmail.com HET ANTI-PEST-BELEID VAN ONZE SCHOOL 1. Het standpunt van de school: Pesten is geen

Nadere informatie

Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg

Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg Zingeving, spiritualiteit en verpleegkundige zorg Annemieke Kuin humanistisch geestelijk verzorger Westfriesgasthuis, Hoorn Spiritualiteit / Zingeving Aandacht voor eigen spiritualiteit In gesprek gaan

Nadere informatie

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht:

Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: Wie zijn jouw vrienden? Opdracht: 1. Maak een spinnenweb van jouw belangrijkste vrienden. 2. Schrijf er telkens bij waar je die vriend hebt leren kennen. 3. Schrijf de meest positieve eigenschap als vriend

Nadere informatie

Feedback. in hapklare brokken

Feedback. in hapklare brokken Feedback in hapklare brokken Jan van Baardewijk Zorgteamtrainer Op zorgteamtraining.nl is de meest recente versie van feedback gratis beschikbaar. Mocht je willen weten of je de meest recente versie hebt,

Nadere informatie

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft.

Beroepsmatige instelling Bij beroepsmatige instelling wordt gekeken naar wat u motiveert en welke doelstellingen u op werkgebied heeft. Pagina 1 van 21 BIP-werkgerelateerde persoonlijkheidsvragenlijst Dit rapport geeft een overzicht van uw positie op de vier persoonlijkheidsdimensies die relevant zijn voor het functioneren in een werkomgeving:

Nadere informatie

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN

AMIGA4LIFE. Hooggevoelig, wat is dat? WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN AMIGA4LIFE Hooggevoelig, wat is dat? 7-10 jaar WWW.AMIGA4LIFE.NL T. 06-424 99985 @AMIGA4LIFECOACH VLAARDINGEN 1 voorlichtingsbrochure hooggevoeligheid - www.amiga4life.nl Ik heb een talent! Ik kan goed

Nadere informatie

Cursusspel. GGNet Communicatie

Cursusspel. GGNet Communicatie Cursusspel Bij GGNet worden verschillende dingen (activiteiten) gedaan om mensen te helpen. Bepaalde therapieën (zo word het wel genoemd om je ergens mee te leren omgaan) of cursussen. Denk aan muziektherapie,

Nadere informatie

Deze handreiking is van:

Deze handreiking is van: 9 lessen over het volgen van Jezus Deze handreiking is van: Deze cursus is geschreven Beryl Voorhoeve en opgemaakt door Judith Maarsen. Ten behoeve van de kinderstudiegroepen voor de bovenbouw Gebruikte

Nadere informatie

Online Assessment System. imotiv. Overzichtsrapport. Meneer T.S.T Proefpersoon. imotiv selfassessment Construct 29.03.2012

Online Assessment System. imotiv. Overzichtsrapport. Meneer T.S.T Proefpersoon. imotiv selfassessment Construct 29.03.2012 OASYS Online Assessment System Overzichtsrapport 29.03.2012 OASYS is een product van Cubia en CONSTRUCT bedrijfspsychologie Aangemaakt op 30.03.2012 08:43 Uur OASYS Inzicht in uw motieven en drijfveren

Nadere informatie

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam.

Rapportage. Vertrouwelijk. De volgende tests zijn afgenomen: Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens. D. Emo. Naam. Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Persoonsgegevens Aanvullende persoonsgegevens Persoonlijkheidstest (MPT-BS) Status Voltooid Voltooid Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek Emailadres

Nadere informatie

ontdek de kracht van het geven

ontdek de kracht van het geven ontdek de kracht van het geven Berghummerstraat 15 7591 GX Denekamp T 053 53 75 777 F 053-53 75 760 E gerardusmajella@zorggroepsintmaarten.nl ontdek de kracht van het geven 02 Welkom. Ontdek de kracht

Nadere informatie

een zee Volksverhuizingen Het Romeinse Rijk is heel rijk. Veel volkeren willen een deel van die rijkdom.

een zee Volksverhuizingen Het Romeinse Rijk is heel rijk. Veel volkeren willen een deel van die rijkdom. Werkblad 7 Ω De Franken Ω Les : De volksverhuizingen Volksverhuizingen Het Romeinse Rijk is heel rijk. Veel volkeren willen een deel van die rijkdom. Het wordt steeds moeilijker om de grenzen van het grote

Nadere informatie

HZO Beroepenzoeker. Hollands Zelfonderzoek voor beroeps- en loopbaankeuze. John Doe

HZO Beroepenzoeker. Hollands Zelfonderzoek voor beroeps- en loopbaankeuze. John Doe HZO Beroepenzoeker Hollands Zelfonderzoek voor beroeps- en loopbaankeuze ID 256-1 Datum 22.01.2015 3 / 14 OVER MENSEN EN BEROEPEN Het Hollands Zelfonderzoek helpt mensen werkomgevingen en beroepen te vinden

Nadere informatie

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk

Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Dé 14 fundamentele stappen naar geluk Van de Amerikaanse psycholoog Michael W. Fordyce 1. Wees actief en ondernemend. Gelukkige mensen halen meer uit het leven omdat ze er meer in stoppen. Blijf niet op

Nadere informatie

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen

Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 2 van 17 Naam: Maarten de Boer Afnamedatum: 16.12.2011 09:28 Normgroep: Bevolking Nederland en Vlaanderen, Mannen en Vrouwen Pagina 3 van 17 NEO-PI-R Uitgebreide interpretatie van de resultaten

Nadere informatie

[DE 3 MAGISCHE SMSSEN]

[DE 3 MAGISCHE SMSSEN] 2012 Life Coach Désirée Desiree [DE 3 MAGISCHE SMSSEN] Hoe je op een subtiele en liefdevolle manier je man kunt manipuleren zodat hij zich realiseert hoe blij hij mag zijn met jou. De 3 magische smssen

Nadere informatie

Differentieer in elke les. Omgaan met verschillen in Human Dynamics

Differentieer in elke les. Omgaan met verschillen in Human Dynamics Differentieer in elke les Omgaan met verschillen in Human Dynamics Omgaan met verschillen https://www.youtube.com/watch?v=qp PYdMs97eE skoda reclame https://www.youtube.com/watch?v=v3iprbrgsjm Card trick

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander.

Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. Liefde is vrij van zichzelf, om te leven voor de ander. HHKalender DEF_2 ct.indd 1 Romantiek in een liefdesbrief 01-06-15 21:37 ROMANTIEK in een liefdesbrief Schrijf een liefdesbrief aan je geliefde. Verwerk

Nadere informatie

Reis mee door de tijd

Reis mee door de tijd Reis mee door de tijd Stelt u zich eens voor Ineens komt u oog in oog te staan met een dinosaurus, Helena van Troje, Attila de Hun, Karel de Grote en Christoffel Columbus. En u moet ze weer naar hun eigen

Nadere informatie

Een mens met dementie is een persoon met wensen, gevoelens en voorkeuren. En geen dode geest in een nog levend lichaam. Met deze presentatie willen

Een mens met dementie is een persoon met wensen, gevoelens en voorkeuren. En geen dode geest in een nog levend lichaam. Met deze presentatie willen 1 Een mens met dementie is een persoon met wensen, gevoelens en voorkeuren. En geen dode geest in een nog levend lichaam. Met deze presentatie willen we de clichés omtrent dementie bijstellen. Het beeld

Nadere informatie

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft!

150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft! Scott de Jong http://www.positiefleren.nl - 1 - Je leest op dit moment versie 2.0 van het Ebook: 150 Tips om kinderen te laten zien dat je om ze geeft.

Nadere informatie