Beoordelingsformulier Creatief paspoort

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordelingsformulier Creatief paspoort"

Transcriptie

1 Beoordelingsformulier Creatief paspoort bij hoofdstuk 1 Reisverlangens Verhalen van pioniers Naam student: Beoordelende doent: Beoordelingsriteria Te behalen Behaalde Toelihting Je hebt helder en op reatieve wijze in beeld gebraht wat je al in huis hebt. Je belangstelling is goed weergegeven en de ompetenties die je wilt ontwikkelen zijn goed onderbouwd. Je persoonlijke reisplannen voor de subul- tuur die je onderzoekt zijn goed in beeld gebraht. De beroepsrelevantie van je leer- en ontwik- kelreis is helder in beeld gebraht. Je paspoort is op reatieve, persoonlijke wijze in beeld gebraht. Totaal: 100

2 Beoordelingsformulier Groen liht Creatief plan bij paragraaf.6 Opleiding / Beoordelende doent: Beoordelingsriteria O V G Toelihting Oriëntatie en ambitie zijn beshreven. De motivatie is beshreven en de keuze voor de drie deelidentiteiten uit de diversiteitsirkel en het thema is onderbouwd. Er is onderbouwd dat de subulturele groep een andere ulturele ahtergrond heeft dan die van jullie zelf. Het verblijf van de (sub)ulturele groep in Nederland is beshreven en er is aangegeven hoe de projetgroep life met hen in ontat kan komen. Er is onderbouwd dat het thema voldoende mogelijkheden biedt om inhoudelijke diepgang aan te brengen. Het thema is van deze tijd (of van alle tijden). De inpassing van het thema binnen de inhoudelijke ontext van het studieonderdeel en de soiaalagogishe relevantie. De entrale onderzoeksvraag is beshreven. Organisatie en planning van de verkenningsfase zijn onreet beshreven. Organisatie en planning van het onderzoeksproes zijn onreet beshreven. De vershillende teamrollen zijn beshreven en onderbouwd. De vershillende fasen en de te behalen eind resultaten zijn beshreven in een planning. Groen liht: ja / nee

3 Beoordelingsformulier Begroeten en ontmoeten bij paragraaf. Naam student: Beoordelende doent: Beoordelingsriteria Te behalen Behaalde Toelihting Uit het resultaat blijkt dat je ziht op en inziht in vershillende ontmoetingen en begroetingen uit twee vershillende etnishe ulturen hebt gekregen, waarbij je vershillen kunt aangeven tussen ouderen en jongeren. Uit het resultaat blijkt dat je de belangrijkste woorden in de taal die je goed kunt gebruiken bij begroeten, ontmoeten en ontat maken je eigen hebt gemaakt en weet hoe je deze taal kunt toepassen. Uit het resultaat blijkt dat je in staat bent om op adequate wijze ontat te maken en vertrouwen te reëren. Uit het resultaat blijkt dat je ziht hebt op en inziht hebt gekregen in vershillende manieren van afsheid nemen in twee vershillende etnishe ulturen, waarbij je vershillen kunt aangeven tussen ouderen en jongeren. Uit de resultaten blijkt dat je meer ziht hebt gekregen op en inziht in verbale en non-verbale interationele regels en expressie en daarmee in interulturele ommuniatie effetief kunt omgaan. Totaal: 100

4 Beoordelingsformulier Interviewen en partiiperend observeren bij paragraaf.6 Beoordelende doent: Beoordelingsriteria O V G Toelihting De entrale onderzoeksvraag is beshreven en onderbouwd vanuit vooronderzoek op basis van literatuur. Brainstorm- en reatieve divergentiefase zijn beshreven. Er is een aantal topis gekozen en de fous van deze topis is onderbouwd. Er is een vragenlijst of topilijst gemaakt. Er is beshreven op welke manier je via een netwerk op zoek gaat naar personen die je wilt interviewen. Je hebt beshreven en verantwoord hoeveel mensen je ten minste wilt spreken om een goed beeld te kunnen krijgen.

5 Beoordelingsformulier Bezoek Community artprojet bij paragraaf.7 Lesgroep: Beoordelende doent: Beoordelingsriteria O V G Toelihting De keuze voor het ommunity artprojet is onderbouwd met theorie over ommunity art en sluit aan bij je onderzoek. Er is een heldere samenvatting en analyse van het projet gegeven. Het mogelijke doel en de funtie van het projet zijn beshreven. De beoordeling van het kunstzinnig projet is in een verslag kritish onderbouwd. De waarde van het kunstzinnig projet is beshreven. Je eigen visie op het projet is helder beshreven en onderbouwd.

6 Beoordelingsformulier Handelen in interulturele ommuniatie* bij hoofdstuk Slow traveling Community art Naam student: Beoordelende doent: Beoordelingsriteria Te behalen Behaalde Toelihting Je neemt verbale en non-verbale taal waar met al je zintuigen, kunt adequaat omgaan met vershillen en houdt voldoende rekening met de taalpositie van de ander. Je luistert atief en erkent de ander. Je speelt atief in op de manier van kijken en de ordening van de ander. Je ben in staat om de interatie en de opstelling in de betrekking bespreekbaar te maken. Je bent daarbij in staat de positie in te nemen van de neutrale getuige. Je speelt atief in op de inzet van de ander. Je stelt open vragen om betekenissen te verhelderen en bent in staat betekenissen adequaat uit te leggen. Je kunt adequaat werken met het effet van deze ommuniatie. Totaal 100 * Dit formulier is gemaakt bij de Training Creatief met Interulturele ommuniatie. (Trainsters Toinette Loeffen en Herma Tighelaar). In deze training stond de methode van interulturele gespreksvoering van Edwin Hoffman entraal. Hoffman, E. (0) Interulturele gespreksvoering. Theorie en praktijk van het TOPOI-model. Houten/Diegem: Bohn Stafleu van Loghum.

7 Beoordelingsformulier Cultuurvershillen onderzoeken met het analyse-instrument van Geert Hofstede & Gert-Jan Hofstede bij paragraaf. Beoordelende doent: Beoordelingsriteria O V G Toelihting Je hebt de vijf dimensies van H&H toegepast op je eigen ultuur. Je hebt de vijf dimensies van H&H toegepast op de subulturele groep die je onderzoekt. Je toont orginaliteit en reativiteit in je benadering van inhoud en vorm. Je verwoordt je leerrendement n.a.v. het werken met het materiaal over ultuurdimensies van H&H op diversiteit.

8 Beoordelingsformulier Geshiedenis van anderen in beeld bij paragraaf 6. Beoordelende doent: Beoordelingsriteria* Te behalen Behaalde Toelihting De themakeuze is inzihtelijk gemaakt met een diversiteitsirkel van de gekozen subulturele groep. De themakeuze is relevant in het leven van de subulturele groep en wordt verantwoord. Het materiaal wordt op een aansprekende manier gepresenteerd aan de medestudenten. Er is gebruik gemaakt van bronnenmateriaal: autobiografieën, historishe doumenten, websites, interventies. Er wordt op orrete wijze omgegaan met bronnenmateriaal, zowel met itaten als bronvermeldingen (APA-systeem). Totaal: 100 * Al naar gelang de opbouw van het studieprogramma kunnen een of meerdere van de volgende riteria worden toegevoegd (uiteraard moet dan de sleutel voor de toekenning worden aangepast). Er wordt verband gelegd met de leerativiteit Breng je eigen geshiedenis in beeld. Er wordt verband gelegd met de leerativiteit Geshiedenis en Real Life. Er wordt verband gelegd met de Podiumpresentatie.

9 Beoordelingsformulier Draaiboek en Generale bij hoofdstuk 7 Reisverhalen Een reatieve performane Beoordelende doent: Beoordelingsriteria O V G Toelihting De vershillende teamrollen en verantwoordelijkheden voor het produtieproes zijn beshreven. Repetities, vormgevingsbijeenkomsten, taken, verantwoordelijkheden en resultaten zijn geonretiseerd. Afspraken over kostuum, grime en gebruik van attributen zijn beshreven. Er is een plan gemaakt over tehnishe logistiek. Aties en taken voor tehniek, liht en geluid zijn gepland en beshreven. Organisatie tijdens de voorstelling is uitgedaht en beshreven.

10 Beoordelingsformulier Podiumpresentatie bij hoofdstuk 7 Reisverhalen Een reatieve performane Beoordelende doent: Beoorde- Onderzoeks- en Samenwerking en inzet Eindprodut van de ling voorbereidingsproes podiumpresentatie goed Uit je bijdrage in de voorbereidingsbijeenkomsten blijkt dat je een groot aandeel hebt gehad in het onderzoeksproes. Uit je bijdrage in de voorbereidingsbijeen-komsten blijkt dat je een groot aandeel hebt gehad in het produtieproes Je hebt tijdens het onderzoeks- en produtieproes zeer professioneel samengewerkt met medestudenten, betrokkenen en doenten. Hieronder verstaan we dat je: atief feedbak hebt gegeven, ontvangen en verwerkt; een atieve, betrokken bijdrage hebt geleverd in het teamwerk in de vorm van overleg, taakverdeling, elkaar binnen de projetgroep kunnen en durven aanspreken op taken en verantwoordelijkheden; uitstekend verantwoordelijkheid hebt genomen voor het proes en hulp hebt gezoht bij moeilijkheden. De inhoud van het onderzoek: komt zeer goed overeen met de inhoud van het stuk en is gestaafd; is vernieuwend, verrassend, heeft diepgang en is op zeer reatieve, inspirerende wijze overgedragen. De podiumpresentatie is op zeer reatieve, inspirerende wijze in beeld gebraht en vormgegeven. De overgangen en organisatie verliepen zeer soepel. Onderdelen uit de training (zoals tableaus, beginmidden-eind, dramatish onflit, spanningsopbouw, inzetten van fysiek, oogontat maken, overtuigend spel, theatrale middelen) zijn uitstekend toegepast in de podiumpresentatie.

11 voldoende Uit je bijdrage in de voorbereidingsbijeen-komsten blijkt dat je een evenredig aandeel hebt gehad in en voldoende inzet hebt geleverd aan het onderzoeksproes. Uit je bijdrage in de voorbereidingsbijeen-komsten blijkt dat je een evenredige bijdrage aan en inzet voor het produtieproes hebt geleverd. Je hebt tijdens het onderzoeks- en produtieproes professioneel samengewerkt met medestudenten en doenten. Hieronder verstaan we dat je voldoende feedbak hebt gegeven, ontvangen en verwerkt; een noodzakelijke bijdrage hebt geleverd in het teamwerk in de vorm van overleg, taakverdeling, elkaar binnen je projetgroep kunnen en durven aanspreken op verantwoordelijkheden; voldoende verantwoordelijkheid hebt genomen voor het proes en hulp hebt gezoht bij moeilijkheden. De inhoud van het onderzoek komt voldoende overeen met de inhoud van het stuk en is voldoende gestaafd; is voldoende vormgegeven en is helder overgedragen. De podiumpresentatie is helder in beeld gebraht. De overgangen en organisatie verliepen redelijk. Onderdelen uit de training (zoals tableaus, beginmidden-eind, dramatish onflit, spanningsopbouw, inzetten van fysiek, oogontat maken, overtuigend spel, theatrale middelen) zijn voldoende toegepast in de podiumpresentatie. onvoldoende Uit je bijdrage in de voorbereidingsbijeen-komsten is gebleken dat je aandeel van en inzet voor het onderzoeksproes onvoldoende zijn geweest. Uit je bijdrage in de voorbereidingsbijeen-komsten is gebleken dat je aandeel van en inzet voor het produtieproes onvoldoende zijn geweest. Je hebt tijdens het onderzoeks- en produtieproes onvoldoende professioneel samengewerkt met medestudenten en doenten. Hieronder verstaan we dat je: nauwelijks feedbak hebt gegeven, ontvangen en verwerkt; onvoldoende bijdrage hebt geleverd aan het teamwerk in de vorm van overleg, taakverdeling, elkaar binnen de projetgroep kunnen en durven aanspreken op verantwoordelijkheden voor taken binnen je projetgroep. onvoldoende verantwoordelijkheid hebt genomen voor het proes en niet of te weinig hulp hebt gezoht bij moeilijkheden. De inhoud van het onderzoek: komt onvoldoende overeen met de inhoud van het stuk en/of is niet of te weinig gestaafd; is onduidelijk vormgegeven en overgedragen. De podiumpresentatie is onsamenhangend in beeld gebraht. De overgangen en organisatie verliepen rommelig. Onderdelen uit de training (zoals tableaus, beginmidden-eind, dramatish onflit, spanningsopbouw, inzetten van fysiek, oogontat maken, overtuigend spel, theatrale middelen) zijn niet of nauwelijks terug te zien in de podiumpresentatie.

12 Beoordelingsformulier Individueel onderzoeksverslag Cultuur en diversiteit bij de overall opdraht Individueel onderzoeksverslag ultuur en diversiteit Naam student: Beoordelende doent: Toetsvoorwaarde: Het werkstuk voldoet aan de eisen die aan shriftelijke werkstukken worden gesteld qua bronvermelding, opbouw, vormgeving, orret taalgebruik en spelling. ja / nee Indien het werkstuk niet aan deze eisen voldoet, wordt het werkstuk niet beoordeeld. Het werkstuk zal in de herkansing opnieuw eerst op deze voorwaarde getoetst worden. De student verliest dus een tentamengelegenheid. Beoordelingsriteria Te behalen Behaalde Toelihting Je geeft een heldere beshrijving en onderbouwing van je ompetentieontwikkeling. Je geeft een algemeen beeld van de door jou onderzohte subulturele groep en van het thema dat jullie als projetgroep hebben onderzoht. Je leerativiteiten rond Geshiedenis (H6) heb je hierin adequaat verwerkt. Je verwoordt een eigen individuele onderzoeksvraag en verantwoordt de relevantie van je individuele onderzoeksvraag voor je beroep. Je beantwoordt je onderzoeksvraag. Je refleteert op het interview met personen uit de gekozen subulturele groep, waarbij je aantoont dat je je atief in hen verplaatst en verdiept hebt. Je kent en overstijgt de lihés over de door jullie onderzohte subulturele groep.

13 Je verwerkt in je refletie ook de leerativiteit (H1) en beshrijft de relevantie van je onderzoek voor je toekomstige werk als soial worker (of ander beroepenveld). Je maakt duidelijk welke vershillen er zijn tussen jouw eigen afkomst en deelidentiteiten en die van de door jou onderzohte (sub) ulturele groep. De theorie van tenminste drie diversiteitsfilosofen uit de hoofdstukken, en 6 zijn in je verslag verwerkt, en wel in een visie waarin je laat zien wat jij geleerd hebt voor je beroep. Je toont dat je in staat bent samenhang aan te brengen tussen de vershillende onderdelen van het verslag. Voorwaardelijke riteria Je gebruikt ten minste één databank en één tijdshrift. Als bijlagen heb je opgenomen: de diversiteitsirkel van jezelf; de diversiteitsirkel van de door jou onderzohte groep; het verslag van de interviews; de deelopdraht j / n

Toets Een creatief plan

Toets Een creatief plan Toets Een reatief plan bij paragraaf 2.6 Deze voorwaardelijke deeltoets dient om je als studiegroep/projetgroep voor te bereiden op een podiumpresentatie. Een podiumpresentatie voorbereiden en vormgeven

Nadere informatie

Aanwijzingen en algemene richtlijnen voor structuur en inhoud bij de opbouw van het Individueel onderzoeksverslag

Aanwijzingen en algemene richtlijnen voor structuur en inhoud bij de opbouw van het Individueel onderzoeksverslag Aanwijzingen en algemene rihtlijnen voor strutuur en inhoud bij de opbouw van het Individueel onderzoeksverslag Bij de opbouw van het Individueel onderzoeksverslag kunnen voor strutuur en inhoud de volgende

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER

BEOORDELINGSFORMULIER Faculteit Geesteswetenschappen Versie maart 2015 BEOORDELINGSFORMULIER MASTER SCRIPTIES Eerste en tweede beoordelaar vullen het beoordelingsformulier onafhankelijk van elkaar in. Het eindcijfer wordt in

Nadere informatie

Model van de logische niveaus

Model van de logische niveaus Model van de logishe niveaus 3 Logishe niveaus van Dilts De logishe niveaus van Dilts geven een ondersheid in niveaus aan waarop doelen stellen, visie en missie op het persoonlijke vlak zih afspelen. Hierdoor

Nadere informatie

Reflectie en lesvoorbereiding: Een geheim waar je groot van wordt

Reflectie en lesvoorbereiding: Een geheim waar je groot van wordt Refletie en lesvoorbereiding: Een geheim waar je groot van wordt Marianne Pijl Hoofdstuk 8 Carll Cneut Filosoferen met kinderen is een avontuur en een waagstuk. Aan de hand van het prentenboek Een geheim

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk 2015-2016

Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Het Sectorwerkstuk 2015-2016 Inhoud Inleiding... 3 Het Sectorwerkstuk... 4 De opbouw... 4 De voorbereiding... 5 Het onderzoek... 6 De verwerking... 7 De presentatie... 7 Het filmpje... 7 Het werkstuk...

Nadere informatie

Sectorwerkstuk. Kandinsky College. locatie Sint Jorisschool

Sectorwerkstuk. Kandinsky College. locatie Sint Jorisschool Sectorwerkstuk Kandinsky College locatie Sint Jorisschool schooljaar 2015-2016 1 Wat is het sectorwerkstuk? Het sectorwerkstuk is een werkstuk dat je maakt in klas vier over de door jou gekozen sector.

Nadere informatie

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk Lyceum Elst Deel 1: onderzoeksvoorstel (havo/vwo)

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk Lyceum Elst Deel 1: onderzoeksvoorstel (havo/vwo) Beoordelingsmodel Profielwerkstuk Lyceum Elst 2016-2017. Deel 1: onderzoeksvoorstel (havo/vwo) Afspraken Om te worden beoordeeld, moet worden voldaan aan de volgende voorwaarden: 1) Het onderzoeksvoorstel

Nadere informatie

SECTORPROJECT 4 VMBO - T

SECTORPROJECT 4 VMBO - T SECTORPROJECT 4 VMBO - T 2016-2017 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORPROJECT VOOR 4 VMBO-T Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8

Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8 Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8 Student(en): Debby Aloserij 500618648 Patty Beenakker 500620935 Martine de Bruin 500618063 Sabine Giesen 500544626 Amy Groot 500622407 Adinda de Jong

Nadere informatie

BIJLAGE 1: BEOORDELINGSFORMULIER PLAN VAN AANPAK

BIJLAGE 1: BEOORDELINGSFORMULIER PLAN VAN AANPAK BIJLAGE 1: BEOORDELINGSFORMULIER PLAN VAN AANPAK Naam student:,,niki Luiks, Naam begeleider: Datum eindbeoordeling: voldoende (cijfer 7) Handtekening:.. Cesuur: Het plan van aanpak dient met een voldoende

Nadere informatie

WERKSTUK Taalexpert PRIMO 2015-2016

WERKSTUK Taalexpert PRIMO 2015-2016 HANDLEIDING VOOR HET SCHRIJVEN VAN EEN WERKSTUK Taalexpert PRIMO 2015-2016 VIA VINCI ACADEMY 2015-1 - In het portfolio worden per module* werkstukken opgeslagen, welke door de docent positief zijn beoordeeld.

Nadere informatie

Training. Zakelijk communiceren

Training. Zakelijk communiceren Training Zakelijk communiceren Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Nienke Koopman Inhoudelijke redactie: Floortje Vissers Titel: Factor-E Welzijn

Nadere informatie

Exameneisen NLP Practitioner

Exameneisen NLP Practitioner Exameneisen NLP Practitioner Het examen Onze opleiding wordt afgesloten met een toetsmoment. Wij vinden het belangrijk dat elke deelnemer voor zichzelf helder heeft waar hij/zij staat ten opzichte van

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Reflecteren BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Inleiding en leerdoelen Reflectie is de weerkaatsing van licht in bijvoorbeeld een spiegel. Reflectie zoals je dat in deze opdracht zult leren is eigenlijk

Nadere informatie

Samenspraak Examen Nederlands Spreken en Gesprekken voeren 3F

Samenspraak Examen Nederlands Spreken en Gesprekken voeren 3F Samenspraak Examen Nederlands Spreken en Gesprekken voeren 3F Inhoudsopgave Informatie voor alle betrokkenen... 2 Examenboekje voor de kandidaat... 4 Bijlage 1. Input voor Student 1... 7 Bijlage 2. Input

Nadere informatie

Beoordelingsformulieren

Beoordelingsformulieren Beoordelingsformulieren In elke prestatie zitten zoals hierboven uiteengezet (p. 81) vijf elementen verpakt. Het Takenblad is daarop gebaseerd. Om elk van die vijf elementen grondig te kunnen beoordelen

Nadere informatie

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER

BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL OPLEIDINGEN MAATSCHAPPELIJKE ZORG AVENTUS APELDOORN / DEVENTER STUDIEWIJZER BOL PBGZ 12 / PBSD 9 Coördinatie, kwaliteit en voorlichting, profielfase Cohort 2016 2019 kwartiel 11 INSTROOMVEREISTEN:

Nadere informatie

Kinderen Ontwikkelen en Leren 2012-2013. Bijeenkomst 10: ontwikkeling

Kinderen Ontwikkelen en Leren 2012-2013. Bijeenkomst 10: ontwikkeling Kinderen Ontwikkelen en Leren 2012-2013 Bijeenkomst 10: ontwikkeling Bijeenkomst 9 Terugblik Cognitieve ontwikkeling: Vermunt leerstijlen Probleem oplossen Lereniseenmakkie.nl Bijeenkomst 9 opdrachten

Nadere informatie

Het Sectorwerkstuk. Naam leerling

Het Sectorwerkstuk. Naam leerling Het Sectorwerkstuk Nakijkboekje: Naam leerling Naam docent Titel werkstuk Het werkstuk wordt nagekeken met behulp Van de formulieren in dit boekje door de begeleider en eventueel (afspreken!) een andere

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3

BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Faculteit Geesteswetenschappen BEOORDELINGSFORMULIER STAGES BACHELOR NIVEAU 3 Onderstaand formulier betreft de beoordeling van het stageverslag en het onderzoeksverslag. Deze wordt door de begeleidende

Nadere informatie

Profielwerkstuk. Kandinsky College. locatie Jorismavo

Profielwerkstuk. Kandinsky College. locatie Jorismavo Profielwerkstuk Kandinsky College locatie Jorismavo schooljaar 2018-2019 1 Wat is het profielwerkstuk? Het profielwerkstuk is een werkstuk dat je maakt in klas vier over het door jou gekozen profiel. In

Nadere informatie

6 7 NORM= het niveau waarop het vak volgens de doelstelling van het onderwijsprogramma wordt afgesloten 8 9 Excellent

6 7 NORM= het niveau waarop het vak volgens de doelstelling van het onderwijsprogramma wordt afgesloten 8 9 Excellent Bachelor Opleiding Sociale Geografie & Planologie Beoordelingsprotocollen Wetenschappelijk Rapporteren en Presenteren, Groepsonderzoekproject & Bachelorproject De Beoordelingsprotocollen van Wetenschappelijk

Nadere informatie

Leeractiviteit Spelen met tableaus bij hoofdstuk 1 Reisverlangens Verhalen van pioniers

Leeractiviteit Spelen met tableaus bij hoofdstuk 1 Reisverlangens Verhalen van pioniers Leerativiteit Spelen met tableaus bij hoofdstuk 1 Reisverlangens Verhalen van pioniers [ioon: samenwerking experi- Zon: verkennen & experimenteren] verkennen Toelihting Met deze opdraht doe je ervaring

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 2013-2014

SECTORWERKSTUK 2013-2014 SECTORWERKSTUK 2013-2014 1 HET SECTORWERKSTUK Het sectorwerkstuk is een verplicht onderdeel voor alle leerlingen uit het Mavo. Het maken van een sectorwerkstuk is een manier waarop je, als eindexamenkandidaat,

Nadere informatie

PWS - Fase 1 - Plan van aanpak Behaald 0 van de 25 punten

PWS - Fase 1 - Plan van aanpak Behaald 0 van de 25 punten PWS - Fase 1 - Plan van aanpak Behaald 0 van de 25 punten Beoordeling Te behalen Behaald 1. Past het onderwerp/ontwerp bij het vak/de vakken? 1 Herkenbaarheid van het vak of de vakken. Past het onderwerp

Nadere informatie

Profielwerkstukplus HAVO

Profielwerkstukplus HAVO Profielwerkstukplus HAVO Inleiding Aan het eind van je schoolloopbaan laat je zien dat je klaar bent voor je vervolgopleiding. Het profielwerkstukplus (PWS+) is daar één van de middelen voor. Je maakt,

Nadere informatie

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn.

Zorg dat je een onderwerp kiest, waarvan je echt meer wilt weten. Dat is interessanter, leuker en makkelijker om mee bezig te zijn. Werkstukwijzer Deze werkstukwijzer helpt je om een werkstuk in elkaar te zetten. Je vult eerst een formulier in. Op dit formulier komt te staan waar je werkstuk over gaat en hoe je het aanpakt. Met behulp

Nadere informatie

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL

Proeve van Bekwaamheid. Onderzoeken en presenteren. Crebonummer 93500. Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL Proeve van Bekwaamheid Onderzoeken en presenteren Crebonummer 93500 Opleiding Onderwijsassistent Kwalificatieniveau 4 BOL/BBL EXAMENBANK PROVE2MOVE Kwalificatiedossier 2012-2013 Inhoudsopgave Inleiding

Nadere informatie

Voorlichtingstijdschrift maken over leefstijl Preventie en Gezondheidsvoorlichting

Voorlichtingstijdschrift maken over leefstijl Preventie en Gezondheidsvoorlichting Voorlichtingstijdschrift maken over leefstijl Preventie en Gezondheidsvoorlichting Opleiding: Verzorgende IG / Verpleegkunde Cohort: 2016-2017 Mijlpaal: 2 Auteurs: R. de Graaff en J. van der Veen 1 INHOUDSOPGAVE

Nadere informatie

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning

Voorwoord Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Voorwoord Voor u ligt een proeve van bekwaamheid voor de opleiding Helpende Zorg & Welzijn, niveau 2, voor de kerntaak 1: Bieden van zorg en ondersteuning op basis van een werkplanning Deze proeve sluit

Nadere informatie

Bijlage 2-9. Richtlijnen voor de prestatie

Bijlage 2-9. Richtlijnen voor de prestatie Bijlage 2-9 Richtlijnen voor de prestatie Inleiding Tijdens de stage leveren studenten in feite voortdurend prestaties. Ze doen dingen die (nog) geen dagelijkse routine zijn, waar wilskracht en overtuiging

Nadere informatie

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Samenwerken

BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Persoonlijke ontwikkeling Samenwerken BBL-4, topklinisch traject RdGG Pagina 1 van 5 Inleiding en leerdoelen Als verpleegkundige werk je niet alleen. Je hebt veel contact met anderen, onder andere collega s, patiënten en andere disciplines.

Nadere informatie

Opleiding Verpleegkunde Stage-opdrachten jaar 3

Opleiding Verpleegkunde Stage-opdrachten jaar 3 Opleiding Verpleegkunde Stage-opdrachten jaar 3 Handleiding Voltijd Jaar 3 Studiejaar 2015-2016 Stage-opdrachten Tijdens stage 3 worden 4 stage-opdrachten gemaakt (waarvan opdracht 1 als toets voor de

Nadere informatie

PROGRAMMA. Interculturele Hulpverlening: Wie past zich aan, aan wie? . WELKOM. FILMPJES. THEORIE. STELLINGEN (interactief)

PROGRAMMA. Interculturele Hulpverlening: Wie past zich aan, aan wie? . WELKOM. FILMPJES. THEORIE. STELLINGEN (interactief) Simeacongres 8 april 2011 PROGRAMMA Interculturele Hulpverlening: Wie past zich aan, aan wie?. WELKOM. FILMPJES. THEORIE. STELLINGEN (interactief) Theodora van Hall Greetje Heerlien-Poll Marionne Smit

Nadere informatie

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl Not just another minor Bachelor Consultancy Project 2019 maeur.nl Inhoudsopgave Inleiding Waarom het BCP? Het BCP als minor Het proces Ervaringen Veelgestelde vragen 3 4 5 6 8 10 Contact 11 2 Inleiding

Nadere informatie

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT

Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Nr. HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESDOCENT INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesdocent Portfolio Groepslesdocent Fit!vak Deelopdrachten 1: Het

Nadere informatie

Communiceren met ouders. Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland

Communiceren met ouders. Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland Communiceren met ouders Silke Jansen Orthopedagoog Gezin en Gedrag REC 4 Vierland Inhoud van de workshop 1. Kind binnen systeem 2. School en ouders gelijkwaardig? 3. Richtlijnen bij oudercontacten 4.

Nadere informatie

Lesvoorbeeld: Een interactieve les

Lesvoorbeeld: Een interactieve les Lesvoorbeeld: Een interatieve les Marjan Knipping-Bosh Hoofdstuk 7 Het is de bedoeling de student in één les kennis te laten maken met vershillende symboolvelden én manieren om deze te onderzoeken en ontdekken.

Nadere informatie

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR

HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR HANDLEIDING PORTFOLIO GROEPSLESINSTRUCTEUR INFORMATIE VOOR DE CURSIST / EXAMENKANDIDAAT Stappenplan Proeve van Bekwaamheid Fit!vak Groepslesinstructeur A Verwerven competenties Theorieexamen Portfolio

Nadere informatie

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1

INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES. Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 INTERNATIONAL LIFESTYLE STUDIES Studiegids LSW 1 DROMEN Jaar 1 HEALTH LEISURE APPEARANCE FOOD HUMAN MOVEMENT LIVING Pagina Stagegids 3 INHOUDSOPGAVE Pagina 4 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 10 Pagina 11 1 INLEIDING

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER BEROEPSPRODUCTEN MASTER SEN. Claudia Maria Willemsen

BEOORDELINGSFORMULIER BEROEPSPRODUCTEN MASTER SEN. Claudia Maria Willemsen Student vult deze gegevens volledig in BEOORDELINGSFORMULIER BEROEPSPRODUCTEN MASTER SEN Volledige naam student i Claudia Maria Willemsen Studentnummer 1096286 Cohort 2015 Windesheim-e-mail Modulecode

Nadere informatie

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Bij ons leer je de wereld kennen Leiden Leadership Programme Voor wie? In het Leiden Leadership Programme ontwikkel je als

Nadere informatie

Het profielwerkstuk. 2. Eisen en voorwaarden Het profielwerkstuk moet aan een aantal eisen en voorwaarden voldoen:

Het profielwerkstuk. 2. Eisen en voorwaarden Het profielwerkstuk moet aan een aantal eisen en voorwaarden voldoen: -1- Het profielwerkstuk 1. Inleiding Hier staat hoe u te werk gaat bij het maken van het profielwerkstuk. Ook de eisen waaraan het moet voldoen zijn opgesomd. Verder geeft het u een voorbeeld van een plan

Nadere informatie

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk

De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk De CBP: Competentie Beoordeling Praktijk Op de HBOV van de Hogeschool Leiden wordt sinds het studiejaar 2013-2014 gewerkt met CBP s, Competentie Beoordelingen in de Praktijk. Gedachte hierachter is, dat

Nadere informatie

Algemene Informatie. 3 leerlijnen

Algemene Informatie. 3 leerlijnen 2 0 1 2 Algemene Informatie Buro Beeldwerk is voor iedereen die vanuit zijn vakgebied met vormgeving en creativiteit te maken heeft. De minor is een creatief lab waarin mensen vanuit verschillende disciplines

Nadere informatie

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk HAVO/ VWO

Beoordelingsmodel Profielwerkstuk HAVO/ VWO Beoordelingsmodel Profielwerkstuk HAVO/ VWO 201-201 Begeleider: Naam: Examennummer: Profielvak: Het profielwerkstuk is een onderdeel van het examendossier en wordt beoordeeld met een cijfer. Het is een

Nadere informatie

Bewijs Reflectie Formulier

Bewijs Reflectie Formulier Bewijs Reflectie Formulier Naam: Student nummer: 2034865 Marina Hoogeveen Docent: Blokonderdeel: Competentie raakvlakken: Activiteit: Bestandsnaam Bewijzen: Lara de Hoogd Creative School Creatief denken

Nadere informatie

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 Beste student, De afgelopen periode ben je bezig geweest met het ontwikkelen

Nadere informatie

Divers DEnken Reflectie-instrument voor leraren Studiedag OMIG 25/05/11 Helena Sienaert

Divers DEnken Reflectie-instrument voor leraren Studiedag OMIG 25/05/11 Helena Sienaert Divers DEnken Reflectie-instrument voor leraren Studiedag OMIG 25/05/11 Helena Sienaert I. ESF-project II. OMIG III. DIDE III.1. wat zijn IC? III.2. wat is IG? III.3. wat is het TOPOI-model? III.4. hoe

Nadere informatie

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld

Alle competenties moeten met voldoende zijn beoordeeld BEOORDELINGSFORMULIER / Artistieke Praktijk II jaar 4 Blad 1 Toetscode: Datum: Handtekening student: Beoordelaar 1: Handtekening beoordelaar 1: Beoordelaar 2: Handtekening beoordelaar 2: Extern deskundige:

Nadere informatie

Het certificeringstraject

Het certificeringstraject Het ertifieringstrajet Naar dit doument wordt verwezen in Hoofdstuk 6 6 Hierna wordt in negen stappen het ertifieringstrajet geshetst. 1 Bepalen moment van ertifieren Het heeft pas zin om een externe audit

Nadere informatie

Vraag 1. Vraag 2. Vraag 3. Vraag 4. Vraag 5. Vraag 6. Feedbackvragen Samenwerken en onderhandelen. Lees de Leerdoelen die bij deze casus horen

Vraag 1. Vraag 2. Vraag 3. Vraag 4. Vraag 5. Vraag 6. Feedbackvragen Samenwerken en onderhandelen. Lees de Leerdoelen die bij deze casus horen Feedbackvragen Samenwerken en onderhandelen Vraag 1 Lees de Leerdoelen die bij deze casus horen Geef per doel aan of je dit al beheerst, waarbij N = nee, O = om verder te ontwikkelen en J = ja. Type achter

Nadere informatie

Werken als artiest drama

Werken als artiest drama 08763 Atirst Drama 29-10-2008 11:52 Pagina 1 werkproces 1 1 2 3 4 5 6 Werken als artiest drama Artiest Drama Wat laat je zien? Je hebt passie voor theater Je laat jezelf zien Je gaat ervoor en je zet door

Nadere informatie

Docentonderzoek binnen de AOS Bijeenkomst 8 Feedbackformulier bij het onderzoeksinstrument

Docentonderzoek binnen de AOS Bijeenkomst 8 Feedbackformulier bij het onderzoeksinstrument Docentonderzoek binnen de AOS Bijeenkomst 8 Feedbackformulier bij het onderzoeksinstrument Het doel van deze opdracht is nagaan of je instrument geschikt is voor je onderzoek. Het is altijd verstandig

Nadere informatie

Structuur van het resultaatgericht adviesgesprek

Structuur van het resultaatgericht adviesgesprek Structuur van het resultaatgericht adviesgesprek Vooraf: Contact en Contract De onderwijsprofessional legt een vraag op tafel. Dat is de start van het contact en het contract. Past deze vraag bij jou als

Nadere informatie

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te

Rondleiding collega. Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te Rondleiding collega Bij deze opdracht toon jij vaardigheden en werkhouding aan door een rondleiding op je stagebedrijf te verzorgen aan een collega van het stagebedrijf. Jouw stagebegeleider en/of docent

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Het eindwerkstuk GGCA Schooljaar 2015-2016

Het eindwerkstuk GGCA Schooljaar 2015-2016 Het eindwerkstuk GGCA Schooljaar 2015-2016 Lucas Sint, Luc van Roemburg en Monique de Hoop September 2015 Inhoudsopgave Inleiding: Wat is het eindwerkstuk?...3 Jaarplanning.4 De beoordeling van het eindwerkstuk.6

Nadere informatie

Pre-Academisch Onderwijs. Ontwikkelingslijnen en leerdoelen

Pre-Academisch Onderwijs. Ontwikkelingslijnen en leerdoelen Pre-Academisch Onderwijs Ontwikkelingslijnen en leerdoelen LEERDOELEN PER ONTWIKKELINGSLIJN Ontwikkelingslijn 1: De leerling ontwikkelt een wetenschappelijke houding 1.1 De leerling ontwikkelt een kritische

Nadere informatie

Spreek tot de verbeelding

Spreek tot de verbeelding De beste training; spreken met PowerPoints Unieke training pakt alle aspecten voor inspirerende presentaties Voor wie - sprekers - Directeuren - Managers - Adviseurs - jou Wat - Presenteren van plannen

Nadere informatie

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM

1/19/2015 Samenwerken. Project 2. Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM 1/19/2015 Samenwerken Project 2 Esat Karaer HOGESCHOOL ROTTERDAM Inhoudsopgave Individueel procesverslag... 3 Reflectieverslag Thema Leiderschap en leiderschapsstijlen... 6 Observatieformulier... 7 Test

Nadere informatie

CHALLENGE#09. Ga een dag erop uit in de zorg! Deze challenge hoort bij de skill: Initiatief nemen Voor niveau: 3-4. gedrag

CHALLENGE#09. Ga een dag erop uit in de zorg! Deze challenge hoort bij de skill: Initiatief nemen Voor niveau: 3-4. gedrag Challenge voor de sector: Zorg, welzijn & Sport Beschrijving van de challenge: Je volgt een studie in de sector Zorg & Welzijn. Je gaat een dag meelopen in de zorg voor praktijkervaring. Vind een plek

Nadere informatie

HANDLEIDING SECTORWERKSTUK. Naam: Klas: Begeleider: Sectorwerkstuk 2015 2016 Pagina 1 1

HANDLEIDING SECTORWERKSTUK. Naam: Klas: Begeleider: Sectorwerkstuk 2015 2016 Pagina 1 1 HANDLEIDING SECTORWERKSTUK Naam: Klas: Begeleider: Sectorwerkstuk 2015 2016 Pagina 1 1 - INHOUDSOPGAVE - -------------------- Uitleg & Theorie -------------------- Stappenplan sectorwerkstuk 3 FASE 1:

Nadere informatie

Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12

Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12 Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12 Naam student: Studentnummer: Naam beoordelende docent: Datum: Toets code Osiris: Algemene eisen (voor een voldoende beoordeling van het

Nadere informatie

Nieuw! : Kies je eigen programma

Nieuw! : Kies je eigen programma Informatiebijeenkomst 2015 Lucas Onderwijs Master Sen opleiding Nieuw! : Kies je eigen programma Lucas Onderwijs & het Seminarium voor Orthopedagiek regio Zuidwest-Nederland Seminarium: Innovatief opleiden!

Nadere informatie

Wat Doel Voorbereiding TL overleg Actie / gedrag tijdens overleg Afronding

Wat Doel Voorbereiding TL overleg Actie / gedrag tijdens overleg Afronding Week 1 Vorig 1 Reflectie / evaluatie lln 1 Huidig Terugkoppelen van leerlingevaluatie aan experts. Door middel van reflectie lln evalueren. Terugkoppeling opbrengsten evaluatie. Je kunt iets vertellen

Nadere informatie

PROFIELWERKSTUKBOEKJE

PROFIELWERKSTUKBOEKJE PROFIELWERKSTUKBOEKJE HAVO/ATHENEUM 2012/2013 Naam: Klas: HET PROFIELWERKSTUK LEERLINGENBOEKJE HAVO4/ATHENEUM 5 2012-2013 Een van de onderdelen van het examen is het profielwerkstuk (PWS). In dit werkstuk

Nadere informatie

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg

Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Handleiding Plannen van Zorg BBL-CombiCare Gehandicaptenzorg Verzorgende-IG/Medewerker Maatschappelijke Zorg Werkproces VZ-IG 1.1 Stelt (mede) het zorgplan op De verzorgende-ig verzamelt gegevens om de

Nadere informatie

Kim Dalessi. K.dalessi@student.fontys.nl

Kim Dalessi. K.dalessi@student.fontys.nl 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Hallo!!...3 Aflevering 1...7 Opdracht 1...7 Opdracht 2...8 Aflevering 2...9 Opdracht 3...9 Opdracht 4...10 Aflevering 3...11 Opdracht 6...12 Opdracht 7...13 Werkblad Logboek...14

Nadere informatie

Stappenplan Ontdekken van de Wereld

Stappenplan Ontdekken van de Wereld Stappenplan 2.1.2 Ontdekken van de Wereld In dit document lees je wat het beroepsproduct bij de onderwijseenheid Ontdekken van de Wereld inhoudt en volgens welke stappen je er aan kunt werken. Inleiding

Nadere informatie

SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015

SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015 SECTORWERKSTUK 4VMBO - T 2014-2015 handleiding leerlingen inhoud: inleiding stappenplan logboek beoordelingsformulier tijdpad 1 INLEIDING SECTORWERKSTUK VOOR 4 VMBO Alle leerlingen van het vmbo theoretische

Nadere informatie

Keuze opleiding Geef hieronder de opleiding van je voorkeur aan (markeer dit met een x) Civiele Techniek (CT) Verkeerskunde (VK)

Keuze opleiding Geef hieronder de opleiding van je voorkeur aan (markeer dit met een x) Civiele Techniek (CT) Verkeerskunde (VK) Windesheim, Het studiekeuzegesprek: een schakel in de keten Bijlage 5: School of Built Environment & Transport, digitale vragenlijst studiekeuzegesprekken Beste (toekomstige) student, Stuur de volledig

Nadere informatie

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film:

Datum: Jaar van verschijnen: Duur van de film: NAAM: Kijk / luisterformulier Speelfilm Naam: Datum: Titel van de film: Regisseur: Jaar van verschijnen: Duur van de film: Lees de vragen op dit formulier voor het kijken en luisteren door. Je weet dan

Nadere informatie

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie!

Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden. Jouw talent, onze ambitie! Trainingen en workshops voor praktijkopleiders en leidinggevenden Jouw talent, onze ambitie! Je vindt het belangrijk om te blijven investeren in je eigen ontwikkeling. Zeker als je nieuwe vaardigheden

Nadere informatie

Handleiding Assessment Startbekwaamheid

Handleiding Assessment Startbekwaamheid Handleiding Assessment Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO Opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding Bachelor of Sport and Physical Education Domein Bewegen, Sport en Voeding Februari 2013 Inhoud Introductie

Nadere informatie

Profielwerkstuk. Het profielwerkstuk is een verplicht onderdeel bij het behalen van het HAVO- of VWO diploma.

Profielwerkstuk. Het profielwerkstuk is een verplicht onderdeel bij het behalen van het HAVO- of VWO diploma. Profielwerkstuk Het profielwerkstuk is een verplicht onderdeel bij het behalen van het HAVO- of VWO diploma. Begin op tijd met het profielwerkstuk en onderschat dit onderdeel niet! - 1 - Inleiding Het

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Vragenlijst project Kiek Media-educatie binnen het cultuurmenu Kleintje Cultuur. Beste pedagogische medewerker,

Vragenlijst project Kiek Media-educatie binnen het cultuurmenu Kleintje Cultuur. Beste pedagogische medewerker, Vragenlijst project Kiek Media-educatie binnen het cultuurmenu Kleintje Cultuur Beste pedagogische medewerker, In de afgelopen periode heb je gewerkt met Kiek, een project media-educatie voor peuters van

Nadere informatie

Hogeschool van Amsterdam opleiding IAM/CMD. Beoordelingsformulier afstudeerproject Ondertekening. handtekening. Student Studentnr:

Hogeschool van Amsterdam opleiding IAM/CMD. Beoordelingsformulier afstudeerproject Ondertekening. handtekening. Student Studentnr: Beoordelingsformulier afstudeerproject 2011-12 Ondertekening naam handtekening Student Studentnr: Afstudeerdocent Tweede lezer Externe deskundige Organisatie: Datum Toelichting Het afstudeerproject bestaat

Nadere informatie

Werken en professionaliseren bij de Hogeschool van Amsterdam

Werken en professionaliseren bij de Hogeschool van Amsterdam Werken en professionaliseren bij de Hogeschool van Amsterdam Professionele ontwikkeling functioneren en beoordelen creating tomorrow Inhoudsopgave Voorwoord 1 Professionele ontwikkeling 2 Jaargesprek 3

Nadere informatie

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie?

Handleiding Mbo-hbo doorstroomassessment jij en het hbo ..een succesvolle combinatie? Handleiding jij en het hbo..een succesvolle combinatie? Inhoudsopgave Leeswijzer 3 Inleiding 4 1. Het portfolio 5 1.1 Kwaliteitseisen 5 1.2 Samenstelling van het portfolio 5 1.3 Inleveren portfolio 6 1.4

Nadere informatie

WORKSHOP 1: Anatomie Werkproces: 2.1, 2.6

WORKSHOP 1: Anatomie Werkproces: 2.1, 2.6 Workshops en Praktijkopdrachten Periode 1 Schooljaar 2015-2016 Opleiding: Maatschappelijke Zorg Groep: HWEMZO4P, niveau 4 WORKSHOP 1: Anatomie Werkproces: 2.1, 2.6 In je werk zal je mogelijk soms, in meer

Nadere informatie

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen

Een winstgevende praktijk in 12 weken Week 2: Jouw doelgroep kiezen Jouw doelgroep kiezen voor je praktijk! Het kiezen van een doelgroep is cruciaal voor het succes van je praktijk. Vaak is jouw doelgroep een groep mensen waar jij affiniteit mee hebt. Het zijn mensen met

Nadere informatie

Modulebeschrijving FINSLC0106

Modulebeschrijving FINSLC0106 Modulebeschrijving FINSLC0106 Naam module FINSLC0106 (onderdeel van stagenorm jaar 3 voor de BE-studenten) Vakgebied(en) Studieloopbaancoaching Studiepunten 1 EC (wordt in blok 4 uitgekeerd voor de AC-,

Nadere informatie

Bijlage 2. Beoordelingsformulier Gesprekstechnieken LEH 6 2014-2015. Summatief docentoordeel: voldoende (7)

Bijlage 2. Beoordelingsformulier Gesprekstechnieken LEH 6 2014-2015. Summatief docentoordeel: voldoende (7) Beoordelingsformulier Gesprekstechnieken LEH 6 2014-2015 Bijlage 2 BEOORDELING: Naam: Marieke Schuurmans Studentnummer: 2200843 Docenten: Gerrie van de Ven / Lonneke Schilders Datum: 2 april 2015 Summatief

Nadere informatie

Sectorwerkstuk 2012-2013

Sectorwerkstuk 2012-2013 Sectorwerkstuk 2012-2013 Namen: ---------------------------------------------------------------------------------------- Klas: -------------------- Sector: --------------------------------------------

Nadere informatie

Beoordelingsmodel scriptie De beoordelaars gaan niet over tot een eindbeoordeling indien een van de categorieën een onvoldoende is.

Beoordelingsmodel scriptie De beoordelaars gaan niet over tot een eindbeoordeling indien een van de categorieën een onvoldoende is. Beoordelingsmodel scriptie De beoordelaars gaan niet over tot een eindbeoordeling indien een van de categorieën een is. Plan van aanpak 1.aanleiding (10 punten) Er is geen duidelijk omschreven aanleiding

Nadere informatie

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire

Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire 1 1 1 1 1 1 0 1 0 0 Opdrachtformulier Het participeren in een voortgangsgesprek van een stagiaire Naam student: Datum: 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen.

Nadere informatie

Workshops en Praktijkopdrachten Periode 1 Schooljaar 2015-2016 Opleiding: Maatschappelijke Zorg Groep: HWEMZO3V, niveau 4

Workshops en Praktijkopdrachten Periode 1 Schooljaar 2015-2016 Opleiding: Maatschappelijke Zorg Groep: HWEMZO3V, niveau 4 Workshops en Praktijkopdrachten Periode 1 Schooljaar 2015-2016 Opleiding: Maatschappelijke Zorg Groep: HWEMZO3V, niveau 4 Workshop 1: Ouderenzorg Werkproces: 1.1, 1.2, 2.1, 2.2, 2.3, 2.4, 2.6, 3.1, 3.6

Nadere informatie

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs

Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Bijlage 5 Interviewformulier studieadviseurs Studentnummer: Naam aanmelder: Stap 1. Welkom heten en uitleggen wat het onderzoek inhoudt (Tijd: 5 minuten) Landelijk en bij de FEM is er sprake van een hoge

Nadere informatie

Handboek taalgericht vakonderwijs

Handboek taalgericht vakonderwijs Observatie-instrumenten, overzihten en andere hulpmiddelen bij Handboek taalgeriht vakonderwijs Maaike Hajer & Theun Meestringa o u t i n h o bussum 9 Dit extra materiaal hoort bij het boek Handboek taalgeriht

Nadere informatie

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier

2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier 2.9 Lesplan opzet workshop 8 Lesformulier Naam docent: Onderwerp van de les/training/ workshop: Aantal deelnemende studenten: Datum: Presenteren Beginsituatie: Groep kent elkaar nu al redelijk goed. Er

Nadere informatie

project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn

project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn project: Introductie Helpende Zorg & Welzijn. > Cas us Vmbo Morgenland heeft een afdeling Zorg & Welzijn. De school merkt dat de leerlingen van deze afdeling graag wat meer willen weten over het beroep

Nadere informatie

Beoordeling Stage 2 Code: ST2

Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Beoordeling Stage 2 Code: ST2 Student: Ben v.d. Heijden Cijfer docentbegeleider Studentnummer: 247958 8 Docentbegeleider: PKK Cijfer praktijkbegeleider Praktijkbegeleider: Hans v.d. Dobbelsteen 8 Stageperiode:

Nadere informatie

De spreekbeurt. In welke groepen wordt een spreekbeurt gehouden? De spreekbeurt wordt gehouden in de groepen 5 t/m 8.

De spreekbeurt. In welke groepen wordt een spreekbeurt gehouden? De spreekbeurt wordt gehouden in de groepen 5 t/m 8. De spreekbeurt mei 2011. Wat is een spreekbeurt? Onder een spreekbeurt verstaan we een vertelbeurt voor de klas. De leerling leert in het openbaar voor een groep te durven spreken over een bepaald onderwerp.

Nadere informatie

Evaluatierapport Social Media Professional opleiding Juni 2015 www.mediaenmaatschappij.nl

Evaluatierapport Social Media Professional opleiding Juni 2015 www.mediaenmaatschappij.nl Evaluatierapport Social Media Professional opleiding Juni 15 www.mediaenmaatschappij.nl De Social Media Professional opleiding wordt als goed en zelfs uitstekend beoordeeld, door enthousiasme en duidelijkheid

Nadere informatie

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen.

3.3 Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. EN_interventie_werkboek_niv4_201 27-6-201 15:01 Pagina 125 Fase. Schrijfdoel en publiek bepalen In deze paragraaf oefen je met de schrijfstrategieën schrijfdoel en publiek bepalen. Taalgebruik Als je een

Nadere informatie

AMETHIST Developing People

AMETHIST Developing People AMETHIST Developing People COMMUNICEREN MET KINDEREN AMETHIST Developing People Argonweg 7 11 3812 RB Amersfoort 033 7370182 www.amethistdevelopingpeople.nl Waarom? Wie kent het niet? Het gevoel van machteloosheid

Nadere informatie

VOORWOORD. De opbouw van de leereenheden

VOORWOORD. De opbouw van de leereenheden VOORWOORD Angerenstein SB (Sport en Bewegen) is een complete serie leermiddelen voor het kwalificatiedossier Sport en Bewegen. Angerenstein SB bestaat uit boeken met theorie en opdrachten, online verdiepingsstof

Nadere informatie