Infosessies IMJV 2009

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Infosessies IMJV 2009"

Transcriptie

1 21 januari 2009 Elektronische Nieuwsbrief In de kijker: Uw gepersonaliseerde aangifteformulier NIEUWE EXCELTOOL VOOR DE AFVALSTOFFEN- MELDING -internetloket: wat wijzigt er? Inhoud: aangifte Wat verandert er in 2009? 3 Werking internetloket 4 Toegang loket 5 Helpdesk en handleidingen 6 De -website 7 Infosessies 2009 In februari 2009 worden praktische infosessies georganiseerd. De -wetgeving voor 2009 blijft ongewijzigd tov Op de infosessies zal de nadruk dan ook voornamelijk op het gebruik van het internetloket liggen. Vooral de wijzigingen die werden aangebracht aan het internetloket zullen toegelicht worden, dit voor de delen identificatie, luchtemissie en de afvalstoffenmelding. Deze opleidingsessies worden georganiseerd door VMC en gaan door op dinsdag 03 februari 2009 en dinsdag 10 februari Voor meer informatie kan u terecht op onze website Nieuwe exceltool voor het opladen van afvalstoffen in het internetloket lees meer op pagina 4 Kalender van het 2008 U ontvangt voor 1 februari 2009 per post de nodige documenten voor de -aangifte. Vanaf 1 februari 2009 kan u ook terecht in het - internetloket. Alle delen van het zullen vanaf 1 februari beschikbaar zijn in het internetloket. Indien u (een deel van) het niet heeft ontvangen of u wenst alsnog uw aangifteformulier op papier te ontvangen dan moet u dit voor 15 februari 2009 melden aan het -team. Uiterste datum voor het indienen van de aangifte is 15 maart 2009.

2 Elektronische Nieuwsbrief De -aangifte in 2009 Pagina 2 van 7 Voor de aangifte in 2009 werden er geen nieuwe delen aan het toegevoegd. Eind januari 2009 worden alle documenten voor de -aangifte (ongeveer dossiers) op de post gedaan. Voor de aangifte van het ontvangt u per post: Een begeleidend schrijven - met een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor de toegang tot het internetloket en het gepersonaliseerde formulier met de daaraan gekoppelde toelichtingen. Of enkel een begeleidend schrijven - met een nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord voor de toegang tot het internetloket - indien u de voorgaande jaren heeft aangegeven het elektronisch te willen indienen. In het aangifteformulier dat uitgestuurd wordt zijn de onderdelen Wateremissie en Luchtemissie nog niet toegevoegd. Indien u ook de delen Wateremissie en Luchtemissie moet indienen, dan kan u deze vanaf 1 februari 2009 mét vooraf ingevulde gegevens als PDF-document downloaden via het internetloket. Hiervoor heeft u wel een token of elektronische identiteitskaart (eid) nodig. Wat is vooraf ingevuld? Omdat we de aangifte voor u zo eenvoudig mogelijk willen houden, werd het gepersonaliseerde aangifteformulier in de mate van het mogelijke reeds vooraf ingevuld met de gegevens van uw bedrijf of organisatie. Identificatiegegevens: naam, adres, contactpersoon luchtemissie: installaties, apparaten, lozingspunten (fakkels,...) Wateremissie: activiteiten, lozingspunten, stoffenlijst (de vaste gegevens) Afvalstoffenmelding voor producenten: opgehaalde afvalstoffen van negen afvaloverbrengers. Meer informatie hierover vindt u op onze website. Grondwaterstatistiek: de grondwatervergunningen en de putten (pomputten, peilputten en installaties) In 2009 zullen voor meer dan de helft van de bedrijven/ organisaties die een afvalstoffenmelding producenten moeten invullen, de gegevens reeds vooraf ingevuld zijn in het internetloket! U hoeft deze dan enkel nog na te kijken en elektronisch te handtekenen

3 Pagina 3 van 7 Wetgeving Elektronische Nieuwsbrief 2009: Wat verandert er? Er werden geen nieuwe delen aan het toegevoegd. De -wetgeving blijft ongewijzigd ten opzichte van In 2008 werd wel opnieuw werk geleverd om het gebruik van het internetloket verder te optimaliseren. Vanaf 2009 zal voor de rapportering van het gebruik gemaakt worden van de nieuwe nacebelcodelijst die sinds 2008 in werking is. Afvalstoffenmelding voor overbrengers wordt niet uitgestuurd Het deel afvalstoffenmelding voor overbrengers blijft opgenomen in de wetgeving, maar wordt in 2009 niet uitgestuurd. U hoeft voor het meldingsjaar 2008 dus geen afvalstoffenmelding voor overbrengers in te dienen. Het -internetloket 2009: de werking Er werden geen grote wijzigingen aangebracht in de delen van het internetloket Zoals de voorgaande jaren werd wel hard gewerkt om het gebruik van het internetloket verder te optimaliseren. De delen identificatie en de delen voor de afvalstoffenmelding in het internetloket werden herschreven: Deel identificatie: - Het opzoeken van adresgegevens werd vereenvoudigd en de schermopbouw werd gebruiksvriendelijker gemaakt. - Vanaf 2009 wordt gebruikt gemaakt van de nieuwe nacebelcodelijst Deel Afvalstoffenmelding voor producenten en verwerkers: - Nieuwe functionaliteit die de gebruiker toelaat om via de euralwizard de euralcode voor de afvalstof op te zoeken, waarna deze automatisch wordt ingevuld - Nieuwe functionaliteit die het toelaat om de afvalgegevens die door de afvaloverbrengers vooringevuld werden, af te halen, aan te vullen en nadien opnieuw op te laden.

4 Elektronische Nieuwsbrief Pagina 4 van 7 VOOR HET OPLADEN VAN DE AFVALGEGEVENS IN HET INTERNETLOKET WORDT VANAF 2009 EEN NIEUWE EXCELTOOL IN GEBRUIK GENOMEN. U kan de afvalgegevens dus niet meer opladen via de exceltool van vorig jaar ( 2008). Deze nieuwe exceltool kan u vanaf 1 februari 2009 afhalen in het internetloket of op de -website. De opmaak van de exceltool blijft wel behouden. Indien u uw afvalgegevens in het oude formaat heeft bijgehouden, kan u deze dus heel eenvoudig kopiëren naar de nieuwe exceltool voor de afvalstoffenmelding Het deel Luchtemissie werd verder geoptimaliseerd: - Maatgericht: U krijgt enkel de relevante hoofdstukken voor uw activiteiten aangeboden. - De meetmethoden die u opgeeft in hoofdstuk 5 worden opnieuw aangeboden bij het ingeven van de emissies. Het is heel belangrijk dat u voordat u het internetloket gebruikt, de toelichting en vooral de handleiding van het internetloket doorneemt. Deze handleiding komt vanaf eind januari 2009 online. In februari 2009 worden ook praktische infosessies georganiseerd. U vindt alle informatie hierover op deze website. Gegevens opladen in het internetloket 1) XML-schema Alle gegevens die 'manueel' worden ingevoerd via het internetloket, kunnen eveneens 'in bulk' worden opgeladen door middel van een XML-bestand. Het XML-schema (XSD) beschrijft de informatie die via een XML-bestand kan opgeladen worden. Enkel in het startscherm van het loket kan een XML-bestand opgeladen worden. Indien u via XML gegevens wenst op te laden, dan vindt u op onze website het XMLschema (XSD) om de XML voor het te genereren. Bedrijven die hun via een XML bestand (wateremissies, luchtemissies en grondwaterstatistiek) willen indienen nemen best contact op met onze technische helpdesk via of via telefoon 02/ Het -team zal u dan helpen om dit bestand op een goede manier in te laden en uw in te dienen.

5 Pagina 5 van 7 Elektronische Nieuwsbrief U kan het XML-schema (XSD) terugvinden op onze website onder de rubriek Het -loket > XML. 2) Nieuwe exceltool voor de afvalstoffenmelding Deze excel-tool bestaat enkel voor de afvalstoffenmelding. Via de excel-tool die voor de afvalstoffenmelding beschikbaar is, kan u uw gegevens in excel invullen en opladen in het internetloket. De vooringevulde afvalgegevens kan u ook in deze exceltool afhalen in het internetloket, aanvullen en nadien opnieuw opladen. De excel-tool met handleiding is vanaf 1 februari 2009 beschikbaar op de -website. Toegang tot het -internetloket Vanaf 1 februari 2009 kan u toegang krijgen tot het -internetloket via onze website Lees aandachtig het begeleidend schrijven vooraleer u zich aanmeldt in het internetloket. De toegang tot het loket is afhankelijk van de delen van het die u in 2009 moet invullen. Indien u enkel een afvalstoffenmelding moet indienen: kies dan voor de knop 'Naar het -loket enkel afvalstoffenmelding'. Indien u ook nog andere delen van het moet indienen: kies dan voor de knop 'Naar het -loket met token of EID'. andere delen van het kunnen zijn: luchtemissie, wateremissie, energie of grondwaterstatistiek Nadat u de juiste toegang tot het loket heeft gekozen, vindt u op een volgende pagina de knop om u aan te melden in het loket. Op deze pagina vindt u ook de nodige informatie voor de instellingen van uw internetbrowser, de toestand van het internetloket en andere nuttige tips om de aangifte vlot en eenvoudig online in te dienen. Meer informatie over de toegang tot het loket vindt u ook op onze website onder de rubriek 2009 > Hoe uw aangifte indienen?.

6 Elektronische Nieuwsbrief Helpdesk en handleidingen Page 6 van 7 Voor de helpdesk kan u vanaf 1 februari 2009 met problemen of vragen terecht bij de volgende diensten: De 1700 (vroegere Vlaamse Infolijn) voorziet de eerstelijns opvang en dispatching. Hier kan u terecht voor algemene vragen over het. Voor dossiergebonden vragen kunt u terecht bij het Vlaams Agentschap Ondernemen (VLAO), dit voor algemene vragen bij het invullen van de delen van het op papier of via het internetloket. Het VLAO is georganiseerd per provincie. U kan de afdeling van het VLAO in uw provincie tijdens de werkdagen bereiken van 9:00 tot 17:00u. Indien u (een deel van) het niet heeft ontvangen of indien u problemen en vragen heeft over de werking van het internetloket, (aanmelden, foutmeldingen, handtekenen, gebruiken van de XML, maken van PDFformulieren,..), dan belt u best rechtstreeks naar de technische helpdesk helpdesk op het nummer 02/ tijdens de werkdagen van 9:00 tot 17:00u). De meer inhoudelijke vragen kunnen best gericht worden naar de betrokken diensten van VMM en OVAM. Alle telefoonnummers en adressen staan op de website onder de rubriek Helpdesk. Er bestaan ook enkele handleidingen die u vanaf 1 februari 2009 kan afhalen via de website onder de rubriek Helpdesk/handleidingen : een korte handleiding voor de doelgroep die enkel een afvalstoffenmelding dient in te vullen een handleiding voor het gebruik van de excel-tool bij de afvalstoffenmelding. per deel van het, een uitgebreide handleiding voor het gebruik van het internetloket; dit is een compilatie van de helpteksten voor elk scherm. Deze helpteksten kunnen ook geraadpleegd worden op de website (rubriek helpdesk/helpteksten e-loket ).

7 Vlaamse Overheid Departement Leefmilieu, Natuur en Energie Aangifte Integraal Milieujaarverslag Koning Albert II laan 20 bus Brussel België De -website Toegang tot het Internetloket en alle informatie over de wetgeving en de verschillende delen van het kan u terugvinden op de -website. Onder de rubriek nieuws heet van de naald vindt u de meest actuele berichten terug. Deze rubriek wordt continu up-to-date gehouden met het laatste nieuws rond het. of U vindt ons op het Web! Kom kijken op: imjv.milieuinfo.be

Toepassing Urbain (URBAnistic Information Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING

Toepassing Urbain (URBAnistic Information Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING Toepassing Urbain (URBAnistic Information Network) GEBRUIKERSHANDLEIDING 1 INLEIDING... 2 2 TOEGANG TOT URBAIN... 3 2.1 Gebruikers van de FOD Financiën... 3 2.2 Gebruikers van de gemeentebesturen... 4

Nadere informatie

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3

Inhoud... 1. 1 Aanmelden... 2 1.1 Aanmelden...2 1.2 Abonnement opzeggen...2. 2 Inloggen... 3 Handleiding 7x24.nl Algemeen In deze handleiding kunt informatie vinden over de algemene werkwijze van de site van 7x24.nl. Aspecten als aanmelden, informatie en de helpdesk komen hier aan de orde. Inhoud

Nadere informatie

Workanizr CRM Functionaliteiten

Workanizr CRM Functionaliteiten Workanizr CRM Functionaliteiten Relatiebeheer... 2 Beheren van bedrijfs- en relatiegegevens... 2 CRM op maat... 2 Categorisering... 2 Zoeken en filteren... 2 Zoekfunctie... 2 Filters... 3 Contacten en

Nadere informatie

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN

OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN OFFERTES INDIENEN VIA INTERNET E-PROCUREMENT VOOR ONDERNEMINGEN juli 2014 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 3 2. Vereisten... 4 2.1. Een computer uitgerust met :... 4 2.2. Voorzieningen voor het werken met

Nadere informatie

FAQ versie 19-05-2011

FAQ versie 19-05-2011 Internetbankieren:... 3 Wanneer is het systeem beschikbaar?... 3 Wie kan er een rekening openen?... 3 Kunnen personen die van oorsprong niet Nederlands zijn een rekening openen?... 3 Kunnen Nederlanders

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

Handleiding DocRoom Klanten

Handleiding DocRoom Klanten Handleiding DocRoom Klanten Boomstructuur 2.0 31 oktober 2014 Versie: 2.0 Auteur: Tineke Stalmans Inhoudstafel 1 Voorwoord... 3 2 Inleiding... 4 3 Hoe ECM (DocRoom) starten?... 5 3.1 Inloggen... 5 3.2

Nadere informatie

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie.

In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Handleiding digitale zorginkoopapplicatie Achmea Zorgkantoor Zorginkoop 2016 In deze handleiding leest u hoe u een offerte invult en verstuurt met behulp van de webapplicatie. Achmea Zorgkantoor 31 mei

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding: Directe bankkoppeling ABAB-Internetboekhouden Handleiding: Directe bankkoppeling 0 1. Inleiding.. 2 2. Aanvragen directe bankkoppeling.. 2 2.1 Aanvraag bij de ABN AMRO...3 2.2 Aanvraag bij de Rabobank. 6 3. Activeren directe

Nadere informatie

Omniwize. Handleiding

Omniwize. Handleiding Omniwize Handleiding www.omniwize.net Handleiding Omniwize pag. 1 Handleiding Omniwize... 1 1. Omniwize... 5 1.1 De modules... 5 1.1.1 Agenda... 5 1.1.2 Rapport... 5 1.1.3 Leerlingen... 5 1.2 Het gebruik

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen DDB/2006/63 3

uw bericht van uw kenmerk Ons kenmerk Bijlagen DDB/2006/63 3 Federale Overheidsdienst FINANCIËN PATRIMONIUMDOCUMENTATIE Kabinet van de Administrateur-generaal Brussel, 3 januari 2007 Algemene administratie van de North Galaxy, toren B bus 50 Koning Albert II laan,

Nadere informatie

Deelhandleiding 1 Aanvraag Kwaliteitskeurmerk bij- en nascholingsactiviteiten voor paramedici

Deelhandleiding 1 Aanvraag Kwaliteitskeurmerk bij- en nascholingsactiviteiten voor paramedici Deelhandleiding 1 Aanvraag Kwaliteitskeurmerk bij- en nascholingsactiviteiten voor paramedici Utrecht, januari 2011 Stichting Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) 1 Dit document betreft

Nadere informatie

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951

Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol. Denk ondernemend. Denk Bol. Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Gebruikersinstructie Mijn Bol voor gebruikers van Mijn Bol Datum: d.d. 26-11-2014 Helpdesk voor Mijn Bol t. (024) 36 66 951 Denk ondernemend. Denk Bol. Inhoudsopgave 1. Welke voordelen biedt Mijn Bol?...

Nadere informatie

ONLINE HELPDESKSYSTEEM

ONLINE HELPDESKSYSTEEM ONLINE HELPDESKSYSTEEM Voor al uw gebruikersvragen betreffende Sportlink Club Sportlink Services 21-03-2012 1. GEBRUIKERSONDERSTEUNING Indien u vragen, problemen of wensen heeft met betrekking tot Sportlink

Nadere informatie

Fast-Audit Handleiding

Fast-Audit Handleiding Fast-Audit Handleiding 1 P a g e Inhoudstafel 1. Algemene informatie... 3 2. Gebruiksaanwijzing... 3 a. Stap 1 : Registratie... 4 b. Stap 2: Login... 5 c. Stap 3 : Een nieuwe audit maken... 6 d. Stap 4:

Nadere informatie

MijnAccountantsPortal

MijnAccountantsPortal MijnAccountantsPortal - gebruikershandleiding - 1 Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 3 Publiek en indeling... 3 2 AANMELDEN BIJ MIJNACCOUNTANTSPORTAL... 4 Inloggen via Philipsen Accountants Adviseurs... 4 Rechtstreeks

Nadere informatie

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009

HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE. versie 4.0.2.0 januari 2009 HANDLEIDING PREMIE BEREKENING SOFTWARE versie 4.0.2.0 januari 2009 Inhoudsopgave Downloaden Premie Berekening Software 3 Installatie Premie Berekening Software 7 Gebruik Premie Berekening Software 13 Algemene

Nadere informatie

Handleiding. Activeren en gebruik Rabobank koppeling. In samenwerking met. -Copyright Asperion

Handleiding. Activeren en gebruik Rabobank koppeling. In samenwerking met. -Copyright Asperion Handleiding Activeren en gebruik Rabobank koppeling In samenwerking met -Copyright Asperion Doel van deze handleiding De modules van Asperion kunnen op velerlei manieren ingesteld worden om daarmee optimaal

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

pagina 1 van 8 Landbouw en Visserij Vlaamse overheid - www.vlaanderen.be/landbouw U bent hier: Vlaanderen.be > Landbouw en Visserij > Home > Nieuws > Nieuws landbouw > Premies & subsidies > Aanvraag voor

Nadere informatie

Handleiding DocProof ELA

Handleiding DocProof ELA Handleiding DocProof ELA t.b.v. voor de klant Versie: 2.1 DigiNotar B.V. Postbus 340 1940 AH Beverwijk www.diginotar.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen op DocProof ELA...4 2.1 PASS registratie...

Nadere informatie

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1)

GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) GIDS Online aanvraag fytolicentie (1/09/2013; v.1) Aandacht! De browsers voor optimale weergave van de applicatie zijn Internet Explorer 8 en 9. Mogelijks niet correcte weergave van de applicatie bij gebruik

Nadere informatie

Je opent eerst de aanvraag. Om een kandidaat voor te stellen klik je vervolgens op kandidaat aanbieden.

Je opent eerst de aanvraag. Om een kandidaat voor te stellen klik je vervolgens op kandidaat aanbieden. HANDLEIDING INHUURDESK ZIGGO Hoe kan ik inloggen? De Inhuurdesk Ziggo is bereikbaar via de volgende internetpagina: http://inhuurdeskziggo.nl. Hier kan je inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord.

Nadere informatie

Installatiehandleiding Business Assistent

Installatiehandleiding Business Assistent Installatiehandleiding Business Assistent Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Omschrijving Status 0.1 25-09-2014 Eerste opzet van het installatie Concept document. 1.0 04-11-2014 Geen: Commercieel maken

Nadere informatie

e-masspost User Guide

e-masspost User Guide e-masspost User Guide Laatste wijziging: januari 2011 1 Inleiding... 3 1.1 Wat is e-masspost?...3 1.2 Welke zijn de principes om tot e-masspost toegang te hebben?...3 2 Hoe toegang krijgen tot e-masspost?...

Nadere informatie

Voorstelling Computers and Communications nv Ambachtstraat 8 9700 Oudenaarde Tel: +32(0)55/300.320 Fax: +32(0)55/300.104 info@cac.be http://www.cac.

Voorstelling Computers and Communications nv Ambachtstraat 8 9700 Oudenaarde Tel: +32(0)55/300.320 Fax: +32(0)55/300.104 info@cac.be http://www.cac. Voorstelling Computers and Communications nv Ambachtstraat 8 9700 Oudenaarde Tel: +32(0)55/300.320 Fax: +32(0)55/300.104 info@cac.be http://www.cac.be 1. DIAS, zoveel meer dan een digitaal archief 1.1.

Nadere informatie

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com

Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet. Van der Valk Internet info@internet.valk.com Handleiding voor Corporate boekingen bij Van der Valk Internet Van der Valk Internet info@internet.valk.com Inhoudsopgave Het Van der Valk concept... 4 Over Van der Valk... 4 Hoteloverzicht Van der Valk...

Nadere informatie

LoonBapi. Inhoudsopgave: LoonBapi Algemene opmerkingen:

LoonBapi. Inhoudsopgave: LoonBapi Algemene opmerkingen: LoonBapi Inhoudsopgave: LoonBapi Algemene opmerkingen:... 1 Certificaten aanvragen... 2 Certificaten importeren...16 EBV aanvraag (digitale postbus)... 19 EBV gegevens invoeren (digitale postbus)... 23

Nadere informatie

Handleiding Document Management Systeem (DMS)

Handleiding Document Management Systeem (DMS) Handleiding Document Management Systeem (DMS) 1/16 INDEX: 1.Wat?... 3 2.URL + aanmelding... 3 3.Opladen van documenten*... 7 4.Link voor externen:... 9 Download url:... 12 Inleiding:... 12 Instellingen...

Nadere informatie