Hoofdstuk 1 - Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoofdstuk 1 - Algemeen"

Transcriptie

1 Hoofdstuk 1 - Algemeen Artikel 1 - Het bestuur 1. De doelstelling van Stichting NSZK is: a. Een studenten zwem- en studenten waterpolo competitie verzorgen tussen de studentensteden die vertegenwoordigd worden door studenten zwem- en waterpoloverenigingen, in overeenkomst met de Koninklijke Nederlandse Zwem Bond (KNZB). b. De zwem- en waterpolo sport onder studenten bevorderen. c. De gemeenschapszin binnen de studenten zwem- en waterpoloverenigingen en hun leden onderling te stimuleren. En al het andere wat rechtstreeks of zijdelings verband houdt of bevorderlijk kan zijn voor de studenten zwem- en waterpolo sport. 2. Het bestuur bestaat uit minimaal drie en maximaal vijf leden. De functies binnen het bestuur zijn: voorzitter, secretaris, penningmeester, zwemcommissaris en waterpolocommissaris. Een bestuurslid kan een dubbele functie uitoefenen. 3. De algemene taken van Stichting NSZK zijn: a. De studenten zwem- en waterpoloverenigingen faciliteren in hun benodigdheden. b. Contact met de KNZB onderhouden. c. De Integratiebingo stand bijhouden. d. Het verzorgen van de (wissel)bekers voor de zwem- en waterpolocompetitie. 4. De taken van de voorzitter zijn: a. De algemene leiding van Stichting NSZK. b. De externe contacten handhaven. c. Het voorzitten van een Algemene Afgevaardigde Vergadering. d. Het begeleiden van studenten met een intentie een nieuwe studenten zwemvereniging op te richten, dan wel zich bij een bestaande studenten zwemvereniging aan te sluiten. 5. De taken van de secretaris zijn: a. Het verzorgen van de correspondentie van Stichting NSZK. b. Het notuleren van de vergaderingen van Stichting NSZK. c. Het verzorgen van de administratie van Stichting NSZK. d. Het beheren van het archief van Stichting NSZK. e. Dispensatie bij de KNZB aanvragen aan het begin van het seizoen. 6. De taken van de penningmeester zijn: a. Algemeen financieel beheer van Stichting NSZK. b. Het maken van de uitgaven die zijn goedgekeurd door het bestuur van Stichting NSZK. c. Het opstellen van de begroting van Stichting NSZK. d. Het maken van een realisatie aan het einde van het jaar. e. Begrotingen en realisaties van NSZK s en NSWK s beheren en bewaken.

2 7. De taken van de zwemcommissaris zijn: a. Het controleren en ondersteunen van verenigingen die één van de volgende wedstrijden organiseren: I. Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie (NSZK). II. Nederlands Kampioenschap Studenten (Open Water) Zwemmen. b. De toewijzing van het Nederlands Kampioenschap Open Water Zwemmen coördineren. c. Het aandragen van het roulatieschema betreffende de NSZK s en het NK Studenten. d. Het aandragen van het wedstrijdprogramma voor de wedstrijden van de NSZK s en het NK Studenten. e. Het bijhouden van de studentenrecords. f. Het coördineren van vragen over SPLASH. 8. De taken van de waterpolocommissaris zijn: a. Het controleren en ondersteunen van verenigingen die één van de volgende wedstrijden organiseren: I. Nederlandse Studenten Waterpolo Kompetitie (NSWK). b. Het aandragen van het roulatieschema betreffende de NSWK s. c. Het aandragen van het wedstrijdschema voor de competitiedagen van de NSWK s. d. Het bijhouden van de puntentelling van NSWK s. 9. Bij afwezigheid van een bestuurslid, wordt de functie van het afwezige bestuurslid onder een van de andere bestuursleden ondergebracht. Onder welk bestuurslid dit zal zijn, wordt door het zittend bestuur bepaald. 10. Een bestuurslid kan een functie maximaal twee jaar bekleden. 11. Het kandidaatsbestuur dient uiterlijk voor het laatste NSZK van het seizoen bekend te worden gemaakt bij de besturen van de studenten zwem- en waterpoloverenigingen. 12. Bij een bestuursoverdracht draagt het aftredende bestuur er zorg voor dat het aantredende bestuur op een verantwoorde wijze wordt ingewerkt. Het aftredende bestuur neemt daarbij gedurende de startperiode een adviserende rol op zich. 13. In alle gevallen waarin Statuten dan wel Huishoudelijk Reglement niet voorzien, beslist het bestuur. Artikel 2 - Algemene Afgevaardigden Vergadering (AAV) 1. Tijdens de AAV komen de afgevaardigden van de studenten zwem- en waterpoloverenigingen samen. Iedere vereniging dient door één afgevaardigde vertegenwoordigd te worden. 2. Bestuursleden van Stichting NSZK kunnen niet gemachtigd worden een vereniging te vertegenwoordigen. 3. Op uitnodiging van het bestuur of op verzoek van een vereniging en na toestemming van het bestuur van Stichting NSZK, kunnen er andere personen aanwezig zijn bij een AAV.

3 4. Het bestuur van Stichting NSZK dient minimaal twee weken van tevoren schriftelijk of per e- mail de afgevaardigden van de verenigingen op de hoogte te stellen van de vergadering. Tegelijkertijd dient het bestuur van Stichting NSZK een agenda voor de AAV mee te sturen met daarbij alle voor de vergadering relevante stukken. 5. Het bestuur van Stichting NSZK is verplicht ingediende moties in behandeling te nemen. Voor aanvang van de vergadering ingediende voorstellen worden aan de agenda toegevoegd indien de vergadering hieraan haar goedkeuring verleent. 6. Voorstellen tot wijziging van het Huishoudelijk Reglement dienen minimaal drie weken vóór een AAV-Algemeen schriftelijk te worden ingediend. Het bestuur van Stichting NSZK neemt dit op in de agenda, welke goedgekeurd dient te worden door de AAV. 7. Wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement gaan per direct in na een stemming tijdens de AAV-algemeen. 8. Wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement en een stemming welke personen betreft, worden aangenomen wanneer minimaal twee derde van de afgevaardigden voor heeft gestemd. Dit aantal wordt naar boven afgerond. 9. Een stemming welke personen betreft, dient anoniem gedaan te worden. 10. Andere zaken waarover gestemd moet worden, worden aangenomen wanneer minimaal de helft van de afgevaardigden voor heeft gestemd. Dit aantal wordt naar boven afgerond. 11. Een vereniging kan een time-out vragen voor een door de AAV bepaalde tijdsduur om overleg te plegen. Elke vereniging kan dat eenmaal aanvragen per AAV. 12. Bepalingen AAV-Overdracht: a. De AAV-Overdracht vindt minimaal eenmaal per jaar, en op de eerste besturendag plaats. b. Het bestuur van Stichting NSZK evalueert het afgelopen seizoen. c. Het kandidaatsbestuur presenteert de plannen voor het komende seizoen. d. Het huidige bestuur en het kandidaatsbestuur worden, na goedkeuring, tijdens de AAV-Overdracht gedecharcheerd danwel geïnstalleerd. e. Er vindt stemming plaats over de Raad van Advies en de Kascommissie. f. Alle (kandidaats)bestuursleden van studenten zwem- en waterpoloverenigingen mogen aanwezig zijn bij de AAV-Overdracht. Slechts één afgevaardigde, bij voorkeur de voorzitter, heeft spreekrecht. g. De begroting van Stichting NSZK en de hoogte van de contributie worden tijdens de AAV-Overdracht vastgesteld. h. Het convenant met de daarin geldende afspraken tussen Stichting NSZK en de desbetreffende studenten zwem- en waterpolovereniging dient getekend te worden.

4 13. Bepalingen AAV-Algemeen: a. De AAV-Algemeen vindt minimaal tweemaal per jaar plaats, bij voorkeur op een besturendag. b. Van de studenten zwem- en waterpoloverenigingen is één afgevaardigde, bij voorkeur de voorzitter, aanwezig bij de AAV-Algemeen. c. Tijdens de AAV-Algemeen worden HR-wijzigingsvoorstellen behandeld en ter stemming gebracht. 14. Bepalingen AAV-Zwemmen: a. De AAV-Zwemmen vindt minimaal vijfmaal per jaar plaats na een wedstrijddag. b. Van de studenten zwem- en waterpoloverenigingen is één afgevaardigde, bij voorkeur de zwemcommissaris, aanwezig bij de AAV-Zwemmen. c. Tijdens de tweede AAV-Zwemmen van het seizoen vindt de toewijzing van het NK Studenten Open Water plaats. d. Tijdens de laatste AAV-Zwemmen van het seizoen wordt het roulatieschema van de twee daaropvolgende seizoenen goedgekeurd. e. Tijdens de laatste AAV-Zwemmen van het seizoen wordt het wedstrijdprogramma van het daaropvolgende seizoen goedgekeurd. 15. Bepalingen AAV-Waterpolo: a. De AAV-Waterplo vindt minimaal tweemaal per jaar plaats na een wedstrijddag. b. Van de studenten zwem- en waterpoloverenigingen is één afgevaardigde, bij voorkeur de waterpolocommissaris, aanwezig bij de AAV-Waterpolo. Artikel 3 - Brassen 1. Het is toegestaan verenigingsobjecten van een andere vereniging tijdens de bijbehorende activiteiten in het weekend van een zwem- en of waterpolowedstrijden of constitutieborrels georganiseerd door bij Stichting NSZK aangesloten studenten zwem- en waterpolovereniging te ontvreemden. 2. Binnen 48 uur dient het bestuur van de vereniging waarvan het verenigingsobject is ontvreemd een bericht te ontvangen ter mededeling over het ontvreemden. 3. Binnen zeven dagen dient het bestuur van de vereniging waarvan het verenigingsobject is ontvreemd een bericht te ontvangen met daarin de eisen van de tegenprestatie. Indien een vereniging zich niet houdt aan deze termijn, vervalt de ontvreemding. 4. Het verenigingsobject dient uiterlijk de volgende wedstrijd teruggegeven te worden. In overleg kan een verenigingsobject eerder terug worden gegeven, mits beide verenigingen het hierover eens zijn. 5. Het verenigingsobject dient onbeschadigd teruggegeven te worden. In geval van beschadiging kan de oorspronkelijke eigenaar van het verenigingsobject de schade verhalen op de personen die het verenigingsobject hebben ontvreemd.

5 6. Het verenigingsobject mag niet vastgelegd worden aan een ketting. Een uitzondering hierop vormt het gastenboek. Overige verenigingsobject mogen wel worden vastgelegd met andere middelen, deze middelen mogen echter ontvreemd dan wel vernield worden. Mocht er niet aan deze voorwaarden worden voldaan, is het bestuur van de Stichting NSZK gerechtigd om sancties te nemen tegen de desbetreffende personen of vereniging. 7. Een verenigingsobject welke zich bevindt in een tas, mag niet worden ontvreemd. 8. Verenigingsobjecten mogen alleen door andere partijen ontvreemd worden, waarvan op het moment van ontvreemding een verenigingsobject aanwezig is. Een uitzondering op deze regel vormen de constitutieborrels. 9. Tijdens constitutieborrels gelden bestuursleden van de vereniging die zich constitueert als verenigingsobjecten. 10. De wisselbeker van de NSZK s is te alle tijden te ontvreemden. 11. Het is strikt verboden geweld toe te passen bij het ontvreemden van een verenigingsobject. 12. De Stichting NSZK-vlag kan niet worden ontvreemd, derhalve doet het bestuur van Stichting NSZK niet mee aan het brassen. 13. Mocht er naar aanleiding van een situatie van ontvreemding commotie ontstaan, dan dienen beide partijen zich tijdig te melden bij het bestuur van de Stichting NSZK. Dit doen zij door middel van het schrijven van een binnen 14 dagen waarin zij hun kant van het verhaal beschrijven. Het bestuur van de Stichting stelt samen met de eerstvolgende AAV een oordeel, wat opgevolgd dient te worden opgevolgd door beide partijen. Hoofdstuk 2 - Sporters Artikel 4 - Sporters 1. De sporters dienen lid te zijn van een deelnemende vereniging, aangesloten bij Stichting NSZK en hebben aantoonbaar volledige toegang tot de trainingsfaciliteiten van de vereniging. Sporters dienen te studeren aan een hbo- of wo-instelling als bachelor- of masterstudent, of zijn daar niet langer dan één jaar geleden afgestudeerd. a. Sporters die aan twee van de drie bovenstaande eisen voldoen mogen meedoen aan een NSZK, maar deze zwemmen buiten mededinging (BM). Bij onvoldoende capaciteit bestaat er de mogelijkheid deze zwemmers te weigeren. Het bestuur van Stichting NSZK dient minimaal twee keer per seizoen te controleren op de eisen om mee te mogen doen aan een NSZK. b. Sporters die aan twee van de drie bovenstaande eisen voldoen mogen meedoen aan een NSWK, maar het team moet voor 80% uit deelnemers bestaan die voldoen aan de drie eisen. c. Indien een sporter lid is van één studenten zwem- en waterpolovereniging, en tijdelijk ook volledig lid is van een andere studenten zwem- en waterpolovereniging (bijvoorbeeld gedurende een minor), ligt de keuze voor welke vereniging hij/zij uitkomt bij de desbetreffende sporter. Een sporter kan dus gedurende hetzelfde seizoen voor verschillende verenigingen uitkomen.

6 2. Een sporter mag op een NSZK uitkomen op maximaal twee individuele afstanden. 3. Als een sporter op een zwemwedstrijd onder de naam van een andere sporter start, zullen beide sporters voor al hun individuele afstanden op de desbetreffende wedstrijd op BM worden gezet, inclusief de eventuele estafettes waarin zij starten. Bezwaar hiertegen kan worden ingediend bij Stichting NSZK. Hoofdstuk 3 - Zwemmen Artikel 5 - Wedstrijd 1. De organisatie van een zwemwedstrijd staat onder toezicht van Stichting NSZK. Daarnaast is Stichting NSZK verantwoordelijk voor de puntentelling. Stichting NSZK zal na bekendmaking van de KNZB-wedstrijdkalender, in overleg met de organiserende vereniging, de datum van de wedstrijd vaststellen. Middels overleg tussen Stichting NSZK en organiserende vereniging wordt een geschikt zwembad benaderd. De organiserende vereniging reserveert het zwembad voor de wedstrijd. 2. Elk academisch jaar worden er vier NSZK-wedstrijden gehouden. 3. Elk academisch jaar wordt er één NK Studenten Zwemmen en één NK Studenten Open Water Zwemmen georganiseerd. Deze wedstrijden staan onder toezicht van de KNZB. 4. De organiserende vereniging mag buitenlandse teams uitnodigen voor het NK Studenten (Open Water) Zwemmen, mits er vooraf toestemming is gevraagd aan de Stichting NSZK. Na toestemming krijgt de wedstrijd het predicaat Open NK Studenten. De buitenlandse zwemmers dingen niet mee voor de prijzen. 5. Stichting NSZK vereist van de organisatie van een zwemwedstrijd op financieel gebied minimaal het volgende: a. De begroting van de zwemwedstrijd dient minimaal zes weken vóór de wedstrijd te worden ingeleverd bij de penningmeester van Stichting NSZK, die de begroting moet goedkeuren. b. De organiserende vereniging is financieel verantwoordelijk voor de te organiseren zwemwedstrijd. c. De resultatenrekening van de afgelopen zwemwedstrijd dient uiterlijk na twee maanden te worden ingeleverd bij de penningmeester van Stichting NSZK.. 6. Stichting NSZK vereist van de organisatie van een NSZK-wedstrijd of NK Studenten bij het opstellen van de begroting het volgende: a. De kosten die de organisatie mag vragen voor een NSZK-wedstrijd of NK Studenten zijn: I. Bijdrage wedstrijd: maximaal 6,50. II. Bijdrage eten en feest: maximaal 5,00. III. Bijdrage slapen en ontbijt zaterdag- en zondagochtend: maximaal 1,50 per nacht en ontbijt.

7 7. De deelnemende verenigingen dienen de bijdragen voor de wedstrijd, het eten, het feest en de overnachting inclusief ontbijt na maximaal drie maanden aan de organiserende vereniging te betalen. Dit moet per bankoverschrijving en kan niet contant op de wedstrijd. 8. Bij de puntentelling worden de tijden op alle individuele afstanden en estafettes teruggebracht tot 50 meter tijden. Voor de puntentelling telt per vereniging het volgende mee: a. 50 meters en 100 meters: snelste twee zwemmers per vereniging. b. 200 meters en 400 meters: snelste zwemmer per vereniging. c. Estafettes: snelste team per vereniging. Vervangende tijden voor niet opgevulde programma's worden bepaald aan de hand van FINA-tijden. Hiervoor worden voor zowel de dames als de heren 200 punten genomen van tijden die in respectievelijk een 25 of 50 meter bad zijn gezwommen. De vervangende tijden worden in het begin van het seizoen bekend gemaakt en blijven het gehele seizoen gelden. 10. Het aantal estafetteteams per vereniging per programmanummer mag niet meer zijn dan: a. Voor 4 x 50 meter estafettes: 3 teams. b. Voor 4 x 100 meter estafettes: 3 teams. c. Voor 8 x 50 meter estafettes: 3 teams. Indien een vereniging aanspraak wil maken op een extra team om de serie op te vullen, kan een vereniging dit na de eerste deadline en bekendmaking van het voorlopige programma aanvragen bij Stichting NSZK. Door middel van loting wordt bekend welke vereniging een extra team in kan schrijven. Verenigingen die eerder een serie mochten opvullen met een extra team, maken een volgende keer minder kans dit nogmaals te mogen doen. 11. Vóór de wedstrijd dient er overleg te zijn tussen de scheidsrechter en de afgevaardigden van alle verenigingen, bij voorkeur de zwemcommissaris, over de te volgen procedures tijdens de wedstrijd. 12. Wijzigingen in de opstelling mogen tot 4 dagen voor de wedstrijddatum 12:00 worden aangedragen door de betreffende commissaris bij de organiserende vereniging. Het is echter niet toegestaan nieuwe deelnemers aan te melden. 13. Deelnemende verenigingen mogen alleen deelnemers ziekmelden of wijzigingen aanbrengen in de estafettes. Bij individuele afstanden is alleen afmelding mogelijk; wijzigingen in de individuele afstanden zijn niet toegestaan. 14. De wedstrijd moet zo snel mogelijk maar uiterlijk veertien dagen voor de wedstrijddatum aangemeld zijn op de KNZB-webkalender. Artikel 6 - Garantiefonds 1. Indien verenigingen, aangesloten bij de Stichting NSZK, bij de organisatie van een NSZKwedstrijd of het NK Studenten (Open Water) Zwemmen hun begroting niet sluitend kunnen krijgen, kunnen zij aanspraak maken op een financiële bijdrage in de vorm van een subsidie of garantstelling. Deze zal voortvloeien uit het garantiefonds van de Stichting NSZK. 2. De hoogte van deze garantstelling is maximaal 10% van de gehele begroting met een maximum bedrag van 350,-.

8 3. Het vaststellen van de definitieve hoogte van de subsidie vindt plaats nadat er een financiële verantwoording is overgelegd. 4. Uitkering van de toegekende bedragen vindt in de regel plaats binnen één maand nadat deze bedragen zijn vastgesteld. 5. Het maximumbedrag in het garantiefonds bedraagt 700,-. 6. Indien er bij een NSZK winst wordt gemaakt door de organiserende vereniging, dient deze volledig te worden afgestaan aan: a. Het garantiefonds, tot deze het maximumbedrag bereikt heeft. b. De deelnemende verenigingen; indien het maximumbedrag van het garantiefonds is bereikt, wordt naar rato lager gefractureerd naar de deelnemende verenigingen. Hoofdstuk 4 - Waterpolo Artikel 7 - Wedstrijd 1. De organisatie van een NSWK-wedstrijddag staat onder toezicht van Stichting NSZK, waaronder ook de puntentelling. 2. Stichting NSZK vereist van de organisatie van een NSWK-wedstrijddag dat minimaal vier weken voor de wedstrijd een bevestiging van badwater wordt ingeleverd bij de waterpolocommisaris. 3. Stichting NSZK vereist van de organisatie van een NSWK-wedstrijddag op financieel gebied minimaal het volgende: a. De begroting van de NSWK-wedstrijddag dient minimaal zes weken vóór de wedstrijd te worden ingeleverd bij de penningmeester van Stichting NSZK die de begroting moet goedkeuren. b. De factuur voor de zwembadhuur wordt ingeleverd bij Stichting NSZK en is tevens het bewijs van reservering van het zwembad. c. Kosten buiten de deelnemerskosten om worden gefactureerd bij de deelnemende verenigingen. d. De organiserende vereniging is financieel verantwoordelijk voor de te organiseren NSWK-wedstrijddag. e. De resultatenrekening van de afgelopen NSWK-wedstrijddag dient uiterlijk na twee maanden te worden ingeleverd bij de penningmeester van Stichting NSZK. 4. Indien er verlies wordt gemaakt bij het organiseren van een NSWK-wedstrijd, mag er door de organiserende vereniging aanspraak worden gemaakt op de bestemmingsreserve waterpolo van Stichting NSZK, mits er sprake is van onvoorziene omstandigheden die niet redelijkerwijs door de organiserende vereniging vermeden hadden kunnen worden en die leiden tot een substantieel financieel nadeel voor de organiserende vereniging. 5. De deelnemende verenigingen dienen de bijdragen voor het eten na maximaal 30 dagen aan de organiserende vereniging te betalen. Dit moet per bankoverschrijving en kan niet contant op de wedstrijd.

9 6. Iedere vereniging draagt zelf de verantwoordelijkheid voor het aanleveren van voldoende spelers op de NSWK-speeldagen. Indien een vereniging minder dan vijf spelers heeft op een speeldag, verliezen ze automatisch alle gespeelde wedstrijden op de speeldag. 7. Een verenigingsteam mag aangevuld worden met spelers van andere verenigingen. Mits het team uit minimaal vijf spelers blijft bestaan, speelt het team voor de punten. 8. Indien een vereniging tweemaal of vaker verzuimt voldoende spelers aan te leveren bij een NSWK-speeldag, kan Stichting NSZK besluiten om die vereniging deelname aan de NSWKspeeldagen te ontzeggen zonder restitutie. Artikel 8 - Spelregels 1. Voor zover niet nader bepaald in dit HR, hanteert de Stichting de door de KNZB bepaalde spelregels. 2. De speeltijd wordt aan het begin van elke wedstrijddag vastgesteld door de waterpolocommissaris. 3. Er wordt geen gebruik gemaakt van 30 seconden of time-outs. 4. Er dient minimaal één scheidsrechter de wedstrijden te fluiten, diploma s zijn niet van belang. 5. De jurytafel wordt voorzien van minimaal twee personen die de score en tijd bij dienen te houden. 6. Bij geschillen gedurende de wedstrijddag neemt de waterpolocommissaris van Stichting NSZK besluiten. Deze kunnen aangevochten worden op de AAV-Waterpolo.

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie

Huishoudelijk Reglement van de Stichting Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie Huishoudelijk Reglement van de Stichting Nederlandse Studenten Zwem Kompetitie Opnieuw opgemaakt op 20 mei 2005 Laatste wijzigingen: 4 juni 2005 / 3 september 2005 / 18 november 2005 / 26 januari 2006

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Artikel 1 HUISHOUDELIJK REGLEMENT Delftse Studenten Turnvereniging Pegasus Versie juni 2016 Lidmaatschap Rechten van gewone leden De rechten van gewone leden zijn: 1. Het bijwonen van algemene ledenvergaderingen,

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement MKB Hapert

Huishoudelijk reglement MKB Hapert Huishoudelijk reglement Artikel 1. Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten: de laatste statuten van de vereniging zoals deze bij notariële akte zijn vastgesteld; b. Huishoudelijk

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Amsterdamse Studentenzwemvereniging SPONS

Huishoudelijk Reglement. Amsterdamse Studentenzwemvereniging SPONS Huishoudelijk Reglement Amsterdamse Studentenzwemvereniging SPONS Laatst gewijzigd: Algemene Ledenvergadering 20 september 2016 Artikel 1.0 Algemene bepalingen 1.1. Het huishoudelijk reglement is van toepassing

Nadere informatie

Stichting NSZK Beleidsplan 2014-2015

Stichting NSZK Beleidsplan 2014-2015 Stichting NSZK Beleidsplan 2014-2015 VOORWOORD Beste besturen, Sinds afgelopen jaar heeft de Stichting NSZK naast het zwemmen ook het waterpolo voor studenten onder haar hoede. Ook vond er een zeer goed

Nadere informatie

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma.

1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. Spelregels Provinciaal en Nationaal Schoolzwemkampioenschap 1. Deelnemers aan de Schoolzwemkampioenschappen dienen in het bezit zijn van een zwemdiploma. 2. Indeling Schoolzwemkampioenschappen: Jong: Onderbouw

Nadere informatie

Overdracht Afgevaardigden

Overdracht Afgevaardigden Beste afgevaardigde, Voor je ligt een overdrachtsdocument wat je helpt bij alles wat in verband houdt met de Stichting NSZK. Denk hierbij aan de Afgevaardigde Algemene Vergaderingen, besturendagen en wat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen

Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Huishoudelijk Reglement STUGG - 1 Huishoudelijk Reglement 'STUGG' Studenten Turngroep Groningen Leden Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Rechten van de gewone leden zijn 1. Deelname aan trainingen

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013.

Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Huishoudelijk Reglement van Studentenvolleybalvereniging UvO Versie juni 2013. Artikel 1. Algemeen. 1.1 Op iedere plaats in dit reglement dient men voor hij te lezen hij/zij en voor zijn zijn/haar. Artikel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement OSVV 040

Huishoudelijk Reglement OSVV 040 Versie 4.0 dd. 02 april 2014 Artikel 1. Algemene bepaling 1.1. De vereniging draagt de naam OSVV 040, hierna te noemen de vereniging. De vereniging is gevestigd te Eindhoven. 1.2. De vereniging is opgericht

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Delftse Studenten Zwemvereniging WAVE

Huishoudelijk Reglement. Delftse Studenten Zwemvereniging WAVE Huishoudelijk Reglement Delftse Studenten Zwemvereniging WAVE Laatste aanpassing: Algemene Vergadering 65 14 maart 2018 Huishoudelijk Reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Het huishoudelijk reglement

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito

Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Huishoudelijk Reglement der Utrechtse Studievereniging voor Cognitieve Kunstmatige Intelligentie Incognito Als vastgesteld door de ALV op 28 februari 2011 Begripsbepaling De vereniging - De Utrechtse Studievereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Delftse Studenten Zwemvereniging WAVE

Huishoudelijk Reglement. Delftse Studenten Zwemvereniging WAVE Huishoudelijk Reglement Delftse Studenten Zwemvereniging WAVE Laatste aanpassing: Algemene Vergadering 50 30 mei 2012 Huishoudelijk Reglement ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 Het huishoudelijk reglement vormt

Nadere informatie

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE

AANMELDING. Wat krijg je als je lid wordt? CONTRIBUTIE AANMELDING Aanmelden doe je bij de ledenadministratie. Het telefoonnummer is te vinden op de website degendten.nl (onder algemene informatie) en op het publicatiebord bij de ingang van zwembad de Blenk

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT BRIDGECLUB V.O.G. DE LEDEN ART.1 AANNAME NIEUWE LEDEN Zij, die werkend lid wensen te worden van de vereniging, geven van hun verlangen kennis aan het bestuur. Het besluit tot aanneming

Nadere informatie

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW

Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Koninklijke Limburgse Biljartbond VZW Huishoudelijk reglement Lijst van errata en wijzigingen 13/02/2014 aanpassing art. 24 13/02/2014 aanpassing art. 26 13/02/2014 aanpassing art. 30 13/02/2014 aanpassing

Nadere informatie

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin.

T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Paragraaf 1 Paragraaf 2 Doel van de vereniging T.S.S.V. Spartacus stelt zich ten doel: a. Het bevorderen van fitness en krachtsport in de meest ruime zin. T.S.S.V. Spartacus tracht

Nadere informatie

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu.

Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Statuten, club- en huishoudelijk reglement Biljartvereniging De Vette Keu. Artikel 1; Naam De vereniging draagt de naam Biljartvereniging De Vette Keu en is opgericht op 1 juni 2017 te Asten voor onbepaalde

Nadere informatie

Dynamic Tennis Bond Nederland

Dynamic Tennis Bond Nederland TOERNOOIREGLEMENT DYNAMICTENNIS BOND NEDERLAND (DTBN) Vastgesteld op de ALV d.d. 24 april 2010 en van kracht m.i.v. 01-01-2012 BEGRIPPEN Artikel 1 toernooi Een samenstel van wedstrijden en/of meerkampen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE HANDBOOGSCHIETVERENIGING DE ALPENJAGERS. Opgericht 16 juli 1933. art.1. Op 16 juli 1933 is opgericht een vereniging, die de naam Alpenjagers draagt. Ze is gevestigd te Sittard

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Halfjaarlijkse ALV, 13 februari 2017 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld

Nadere informatie

G.S.Z.V. De Golfbreker

G.S.Z.V. De Golfbreker HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. 1. De aanmelding dient te geschieden conform artikel 6 van de statuten door middel van het inleveren van de digitale ledenverklaring op de website, dan wel het inleveren

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen

Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huishoudelijk Reglement Stichting Huurdersbelang Stadswonen 1. Begrippen Huurdersbelang Stichting Huurdersbelang Stadswonen Huurdersvertegenwoordiging Huurdersvertegenwoordiging zoals opgetekend in de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement der Studievereniging Pedagogische Wetenschappen PAP Zoals vastgesteld op de Tweede- ALV, 11 februari 2016 1 1 Gebaseerd op het HR van het bestuur 2009-2010, zoals vastgesteld op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen

Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen - 0 - Huishoudelijk Reglement Activiteiten vereniging DWK Zutphen Inhoud Blz. 1 Algemeen 1 2 Lidmaatschap 1 3 Geldmiddelen 1 4 Bestuur 2,3 5 Ledenvergadering 3 6 Onderafdelingen 4 7 Beheerders schap 5

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VERENIGING: Vereniging van Notariële Studenten aan de Vrije Universiteit (V.I.V.A.) Zoals vastgesteld in de op 15 januari 2018 te Amsterdam gehouden algemene ledenvergadering.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland

Huishoudelijk reglement van het bridgedistrict Noord-Holland Begripsbepalingen Artikel 1. In dit reglement wordt verstaan onder - NH : de vereniging Bridgedistrict Noord-Holland - NBB : de Nederlandse Bridge Bond - Vereniging : het Bridgedistrict Noord-Holland -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar

Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Huishoudelijk reglement van de biljartvereniging De Buitenmolen te Zevenaar Naam en zetel Artikel 1 De vereniging draagt de naam, biljartvereniging "De Buitenmolen" en is gevestigd te Zevenaar. Duur doel

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT. van de afdeling Jong. van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT 21-8-2013 huishoudelijk reglement 1afdeling Jong van de PV RIVM/BBio/PD-ALT HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de afdeling Jong van de Personeelsvereniging van het RIVM/BBio/PD-ALT Artikel 1 Lidmaatschap 1. Zij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015

HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015 HUISHOUDELIJK REGLEMENT PERSONEELSVERENIGING KONTAKT Vastgesteld Algemene Ledenvergadering 19 november 2015-3. - LEDEN Artikel 3 Leden, Ereleden en Bijzondere leden (statuten) 1. Indien anderen, dan leden,

Nadere informatie

VERENIGING VSE. Postbus 499, 8000 AL, Zwolle.

VERENIGING VSE. Postbus 499, 8000 AL, Zwolle. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING VSE versie:10 december 2009 Postbus 499, 8000 AL, Zwolle vse@gbouw.nl VERENIGING VSE INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen... 3 Artikel 1 Aanwezigheid en geldige besluitvorming...

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel Algemeen De vereniging SPORTVERENIGING DE LIER wordt geacht te zijn opgericht op één april negentienhonderd twee en dertig en is aangegaan voor onbepaalde tijd. De vereniging

Nadere informatie

G.S.Z.V. De Golfbreker

G.S.Z.V. De Golfbreker HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1. 1. De aanmelding dient te geschieden conform artikel 6 van de statuten door middel van het inleveren van een ondertekende ledenverklaring bij de secretaris van de vereniging.

Nadere informatie

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT ASCN HUISHOUDELIJK REGLEMENT Ten geleide Dit is het huishoudelijk reglement van de ASML Sailing Club the Netherlands (ASCN). Het huishoudelijk reglement is een beperkte uitwerking van de statuten. Dit

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven

Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Huishoudelijk reglement van Ondernemersvereniging MKB Duiven Artikel 1 Begripsbepalingen In de regeling wordt verstaan onder: a. Statuten Statuten oprichting van de vereniging d.d. 15 oktober 1998 gewijzigde

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement ZBSD

Huishoudelijk Reglement ZBSD Huishoudelijk Reglement ZBSD Artikel 1: naam zetel duur -oprichting De vereniging heeft de naam Zeeuws- Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) en is gevestigd te Bergen op Zoom Zij is opgericht op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet

Uitnodiging en bepalingen Regionale Minioren Club Meet Zaterdag 25 november 2017 te Groningen Geachte verenigingen, Hierbij nodigen wij jullie uit om deel te nemen aan de op zaterdag 25 november 2017 in het Helperzwembad in Groningen. Naast de reguliere Minioren

Nadere informatie

BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015. Bepalingen Nationale Zwemcompetitie. Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit:

BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015. Bepalingen Nationale Zwemcompetitie. Algemeen De Nationale Zwemcompetitie bestaat uit: BEPALINGEN NZC en ZCG 2014-2015 Dit document bevat twee hoofdstukken, te weten hoofdstuk 1 bepalingen Nationale Zwemcompetitie (NZC) en hoofdstuk 2 bepalingen Zwemcompetitie Gehandicapten i (ZCG). Bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Grondslag Artikel 1 Respect voor alle leden vormt de grondslag van de vereniging. Naam en zetel Artikel 2 De vereniging draagt de naam V.C. t Aogje. Zij is gevestigd te Breda. Dagelijks

Nadere informatie

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet

BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK. 8ste JUMBO Multi Meet BEPALINGEN ZWEMVERENIGING ZWK MERLET CUIJK Beste sportvrienden, Zwemvereniging Merlet organiseert op 20 en 21 februari 2016 een internationale wedstrijd, 8ste JUMBO Multi Meet 1. Algemeen De wedstrijd

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Faculteitsvereniging van Utrechtse Filosofiestudenten Als voorgesteld op 15 maart 2017 Joost van der Putten Algemeen Artikel 1 Het huishoudelijk reglement, hierna te noemen HR,

Nadere informatie

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018

Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Huishoudelijk regelement Rugby Club The Smugglers Geldig sinds 6 april 2018 Grondbeginsel Het Huishoudelijk reglement is met grote zorgvuldigheid opgesteld met de basis afspraken binnen de vereniging.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst

Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Huishoudelijk Reglement Badmintonclub Grubbenvorst Artikel 1. Doelstelling huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de statuten, alsmede de inrichting en verdere werkzaamheden

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Het Huishoudelijk Reglement vormt een aanvulling op de Statuten van de Rotterdamse Studenten Zwem & Waterpolo Vereniging Ragnar, verder in dit reglement aan te duiden met Ragnar.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERENIGING GEPENSIONEERDEN SCHIPHOL (november 2015) Leden. Artikel 1. Een ieder die lid van de Vereniging Gepensioneerden Schiphol (VGS) wil worden dient voor dit doel gebruik te

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Artikel 1 Leden Onder leden worden verstaan de aangesloten lidverenigingen conform artikel 5 van de statuten. Artikel 2 Indirecte leden Onder indirecte leden worden verstaan de

Nadere informatie

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

ZPV Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel 2910 AH AANMELDINGSFORMULIER ZPV BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Nationaliteit : Adres : Postcode : Woonplaats: Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er*:

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden

Huishoudelijk Reglement. Algemeen. Leden Huishoudelijk Reglement 2 e Bestuur der studievereniging Versatile Vastgesteld door de Algemene Vergadering op 16 juni 2014 te Utrecht Algemeen Artikel 1 Dit Huishoudelijk Reglement is gebaseerd op de

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement U.S.D.V. U Dance Huishoudelijk reglement van de Utrechtse StudentenDansVereniging U Dance, zoals bedoeld in artikel 12 van de statuten. Artikel 1 Algemene Bepalingen 1. De in dit

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WATERVRIENDEN HOOFDDORP

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WATERVRIENDEN HOOFDDORP HUISHOUDELIJK REGLEMENT WATERVRIENDEN HOOFDDORP Overal waar de mannelijke vorm is gebruikt kan ook de vrouwelijke vorm worden gelezen. Indien gewenst kan een kopie van dit reglement worden opgevraagd bij

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto HUISHOUDELIJK REGLEMENT Basketbalvereniging Pluto 1. Algemeen 1.1 Dit reglement is vastgesteld tot regeling van al die zaken, waarin de statuten niet voorzien, waarvan regeling door de statuten wordt geëist

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Break Stars

Huishoudelijk Reglement Break Stars Huishoudelijk Reglement Break Stars Goedgekeurd op de Algemene Ledenvergadering van 7 oktober 2009 1.ALGEMEEN Art 1.1.Ieder lid wordt geacht de statuten en het huishoudelijk reglement te kennen en na te

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE VOETBALVERENIGING D.E.S. GEVESTIGD TE ZUIDLAND NAAM EN ZETEL Artikel 1. De vereniging draagt de naam "Door Eendracht Sterk" (D.E.S.), zij wordt echter aangeduid met "v.v.zuidland";

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Olympus, d.d. 1 juli 2016 Behorende bij de statuten van de vereniging, bij de notaris vastgesteld op 18 december 2003 en gewijzigd op 18 juli 2007, vastgesteld d.d. 30 maart 2005

Nadere informatie

OVERZICHT THEMA. - Behaal punten voor je vereniging met je tijd - Zwem je persoonlijk record - Behaal bingo-punten

OVERZICHT THEMA. - Behaal punten voor je vereniging met je tijd - Zwem je persoonlijk record - Behaal bingo-punten Zwemmers! De zomer is bijna over, dus het is tijd om nieuwe doelen te stellen voor dit seizoen. We zijn blij om je te melden dat je uitgenodigd bent voor het Nationaal Studenten Zwem Competitie (NSZK)

Nadere informatie

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden.

26 juli 2011 Pagina 1. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. HUISHOUDELIJK REGLEMENT van de Vereniging Van Psychodiagnostisch werkenden. LIDMAATSCHAP Aanmelding Artikel 1 1. De aanmelding van nieuwe leden verloopt volledig via de website van de VVP. Na het invullen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 Artikel 10 Artikel 11 Artikel 12 Artikel 13 Artikel 14 Artikel 15 Lidmaatschap, toelating

Nadere informatie

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg

Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 Afdelingsreglement Jonge Democraten Limburg Hoofdstuk 1:

Nadere informatie

ALGEMENE BEPALINGEN: Artikel 1 Begripsbepalingen:

ALGEMENE BEPALINGEN: Artikel 1 Begripsbepalingen: ALGEMENE BEPALINGEN: Artikel 1 Begripsbepalingen: 1. Voorzitter: de voorzitter van de vereniging West Friese Judo Competitie; 2. Penningmeester: de penningmeester van de vereniging West Friese Judo Competitie;

Nadere informatie

Huishoudelijk Regelement

Huishoudelijk Regelement Huishoudelijk Regelement 1 Artikel 1. Lidmaatschap 1. Algemeen 1. Door zijn toetreden tot All Terrain onderwerpt ieder lid zich aan de statuten en het huishoudelijk reglement en alle andere bepalingen

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool

Huishoudelijk reglement. Oudervereniging Lambertusschool Huishoudelijk reglement Oudervereniging Lambertusschool Versie 27augustus 2012 LAMBERTUSSCHOOL NU VOOR STRAKS Oudervereniging Mari van Eschstraat 2 5254 JE Haarsteeg www.lambertusschool.nl Kvk nr: 55501141

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub

Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub Huishoudelijk Reglement Brielse Badmintonclub VAN DE LEDEN Artikel 1 - De aanmelding van het lidmaatschap van de vereniging dient schriftelijk te geschieden aan het secretariaat van de vereniging. - Toetreding

Nadere informatie

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement

Bridge Vereniging Lienden. Wedstrijd Reglement DE WEDSTRIJDLEIDING Artikel 1 De leiding van de wedstrijden is in handen van de wedstrijdleider. Tijdens de wedstrijd dienen de leden de aanwijzingen van de wedstrijdleider strikt op te volgen. DE WEDSTRIJDLEIDER

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012

HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 HUISHOUDELIJK REGLEMENT versie augustus 2012 Aanvragen/toekennen lidmaatschap Artikel 1 verzoek tot lidmaatschap Een verzoek om lidmaatschap van de vereniging wordt ingediend bij het secretariaat van de

Nadere informatie

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004

STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 NAAM, ZETEL EN DUUR STATUTEN Van de vereniging: Federatie van Assurantieclubs na statutenwijziging d.d. 13 december 2004 Artikel 1. 1.1. De naam van de vereniging is Federatie van Assurantieclubs. In deze

Nadere informatie

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten. Huishoudelijk Reglement Aqua Duiktechniek Weert Algemeen Artikel 1. Dit reglement bevat regels en bepalingen met betrekking tot de gang van zaken binnen de vereniging en tijdens verenigingsactiviteiten.

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 20 en 21 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS

HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS HUISHOUDELIJK REGLEMENT S.V. ARGUS BESTUUR S.V. ARGUS 2017 2018 OKTOBER 2017 HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN S.V. ARGUS, BEHORENDE BIJ HET STATUUT VAN S.V. ARGUS. VASTGESTELD D.D. 31-08-2016 WAARIN OPGENOMEN

Nadere informatie

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel

Van Vliet Barracuda Zwem- en waterpolovereniging Nieuwerkerk a/d IJssel AANMELDINGSFORMULIER VAN VLIET BARRACUDA Naam : Voorletter(s) : Roepnaam : Geslacht : M / V Geboortedatum : Adres : Postcode : Woonplaats : Telefoonnummer (s): E-mailadres zwem(m/st)er: @ Naam ouder/verzorger

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT LIDMAATSCHAP Artikel 1. Het lidmaatschap verkrijgt men door indiening van een volledig ingevuld inschrijfformulier bij het secretariaat van de vereniging en betaling van het inschrijfgeld

Nadere informatie

=========================================================

========================================================= Inhoudsopgave Statuten bladzijde Artikel 1 Naam, duur en zetel 1 Artikel 2 Doel van de vereniging 1 Artikel 3 Lidmaatschap 1 Artikel 4 Duur van het lidmaatschap 1 Artikel 5 Middelen 2 Artikel 6 Bestuur

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd.

Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht achttien februari negentienhonderd achtentachtig, duurt voor onbepaalde tijd. HUISHOUDELIJK REGLEMENT Artikel 1 - NAAM EN ZETEL 1. De vereniging draagt de naam: Friese Darts Bond, bij afkorting genaamd: F.D.B. 2. Zij heeft haar zetel te Sneek. Artikel 2 - DUUR De vereniging, opgericht

Nadere informatie

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.

HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO. N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr. HANDBOEK NATIONALE EVENEMENTEN WATERPOLO N.K. E jeugd (0.11 jr.) N.K. D jeugd (o.13 jr.) N.K. C jeugd (o.15 jr.) N.K. A jeugd (o.19 jr.) INHOUDSOPGAVE: Algemeen Het wedstrijdreglement Draaiboek Algemeen

Nadere informatie

Inhoud. Versie september

Inhoud. Versie september Inhoud 1. Algemeen... 3 2. Lidmaatschap... 3 3. Contributie... 5 4. Het bestuur... 5 5. Ledenvergaderingen... 6 6. Stemmen... 6 7. Boetes en straffen... 7 8. Aansprakelijkheid en verzekering... 8 9. Overige...

Nadere informatie

Het wedstrijdreglement is van toepassing. Nijmegen, juni Organisatie en officials NSK Teams 2016

Het wedstrijdreglement is van toepassing. Nijmegen, juni Organisatie en officials NSK Teams 2016 Wedstrijdreglement NSK Teams 2016 Inleiding Het wedstrijdreglement van het NSK Teams 2016 is een verzameling spelregels en richtlijnen om dit kampioenschap technisch en organisatorisch in goede banen te

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten

Huishoudelijk Reglement. Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive. te Houten 10-12-2007 Huishoudelijk Reglement Onderwatersport & Zwemvereniging Hi-Dive te Houten Inhoudsopgave Het Bestuur 2 1.1 Leden. 3 1.2 Toelating tot de vereniging. 3 1.3 Verenigingsjaar en Contributie. 3 1.4

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge

Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool de Esdoorn, Weerdinge Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School :

Nadere informatie

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand

Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Reglement Stichting Ouderraad OBS Het Zand Begripsbepaling Bestuur ouderraad: Ouderraad (OR): Commissie: Ouders: School: De bestuurders van de Stichting Ouderraad OBS Het Zand, zoals vastgesteld in de

Nadere informatie

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement

Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief. Huishoudelijk Reglement Versie : 0.3 Datum : 16 maart 2017 Status : Definitief Huishoudelijk Reglement Inhoudsopgave Lidmaatschap... 2 Artikel 1: Leden... 2 Artikel 2: Aanmelding... 2 Artikel 3: Opzegging... 2 Artikel 4: Contributie...

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD HUISHOUDELIJK REGLEMENT STICHTING SENIORENBELANG VALKENSWAARD Artikel 1 1.1 Krachtens het in artikel 16 van de Statuten van de Stichting SeniorenBelang Valkenswaard (verder te noemen SBV) bepaalde is er

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born

Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub Het Anker te Born Julianalaan 25. 6124 AG Papenhoven, tel. 046-4856571 Email 7540@badminton.nl Huishoudelijk Reglement van Badmintonclub "Het Anker" te Born Hoofdstuk 1: Lidmaatschap van de vereniging. Toelatingsbeleid

Nadere informatie

JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017

JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017 JUNIOR SWIM CUP EINDHOVEN Pieter van den Hoogenband zwemstadion Zondag 9 april 2017 Voor de zesde keer organiseren wij als onderdeel van de Swim Cup Eindhoven een unieke wedstrijd voor meisjes junioren

Nadere informatie

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013

Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Programma Nederlandse Sprint Kampioenschappen Zwemmen 2013 Zaterdag 29 juni, series Inzwemmen 08.00 uur, aanvang series 09.00 uur 1. 50 m. vrije slag meisjes

Nadere informatie

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is.

Het bestuur mag en kan een ledenstop afkondigen als dit wenselijk of noodzakelijk is. Huishoudelijk Reglement Judo Vereniging Gilze I. Algemene Bepalingen Artikel 1: Door toetreding tot de Judo Vereniging Gilze, hierna te noemen de vereniging, en het lid worden daarvan, onderwerpt ieder

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND HUISHOUDELIJK REGLEMENT VAN DE OOST-GELDERSE KEGELBOND DEFINITIES. OGK. De Oost Gelderse Kegelbond. KNKB. De Koninklijke Nederlandsche Kegelbond. OGK-lid. Een lid van de OGK is een club inclusief al haar

Nadere informatie

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011

CONCEPT HUISHOUDELIJK REGLEMENT DISTRICT NOORD-HOLLAND versiedatum 16-03-2011 TOEPASSINGSGEBIED Artikel 1 1. Dit reglement is van toepassing op de vereniging "Bridgedistrict Noord-Holland. 2. In dit reglement worden de begrippen gebruikt zoals vastgesteld in artikel 1 van de statuten.

Nadere informatie

Basisreglement NFB Ultimate Competities

Basisreglement NFB Ultimate Competities 1. Algemeen Dit Competitie Reglement bepaalt de gang van zaken bij de door de Nederlandse Frisbee Bond (NFB) in Nederland georganiseerde competitie in Ultimate van alle divisies en klassen. Het gestelde

Nadere informatie

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr

Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr Bridgeclub BODB gevestigd te Haarlem. Ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel nr. 34310858 Huishoudelijk reglement Vastgesteld op de Algemene Ledenvergadering van 25 september 2008.

Nadere informatie

De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus

De SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus HUISHOUDELIJK REGLEMENT (gewijzigd vastgesteld 19 april 2006). Artikel 1 De "SCHEIDSRECHTERSVERENIGING IJMOND is opgericht een en twintig augustus negentienhonderd twee en zeventig. De vereniging is gewoon

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.)

HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT Dartsvereniging De Stedendriehoek (D.V.S.) HUISHOUDELIJK REGLEMENT. 1. Bestuur. 1.1 Posities binnen het dagelijks bestuur moeten zijn: Voorzitter, Secretaris, en Penningmeester.

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING

Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING Huishoudelijk Reglement POOLS-NEDERLANDSE KULTURELE VERENIGING 1. Leden 1.01 Ieder lid heeft recht op: a. een uitnodiging voor toegang tot Algemene Vergaderingen en andere voor de leden georganiseerde

Nadere informatie

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade.

De wedstrijd wordt gesponsord door Martinez Chocolade. De Dolfijn organiseert op 19 en 20 december a.s. de Martinez Cup. Deze wedstrijd biedt met name de Nederlandse jeugd- en senioren zwemmers de mogelijkheid om zich aan het eind van het jaar nog eenmaal

Nadere informatie

Het Huisleaguereglement

Het Huisleaguereglement Het Huisleaguereglement Hoofdstuk 1: Algemene Bepalingen en Opzet. 1.1 1.1.2 1.1.3 1.2 Onder de huisleagues worden bowlingcompetities verstaan, die door Bowlingvereniging Leiderdorp (BVLD) worden georganiseerd.

Nadere informatie

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld.

4. De statuten en het HR zijn bij de Secretaris van de Contactgroep aanwezig en op verzoek wordt een kopie aan de leden ter beschikking gesteld. 1. Inleiding 1. De vereniging Contactgroep Postactieven regio Soesterberg is gevestigd op de vliegbasis Soesterberg, gemeente Soest. De vereniging heeft notarieel vastgelegde statuten en is ingeschreven

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement van de vereniging Verzekeringsplatform Overheden (V.P.O.) hierna te noemen de vereniging gevestigd te Rotterdam (ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken voor Rotterdam

Nadere informatie

Club van 50. Informatieboekje

Club van 50. Informatieboekje Inhoud Onderwerp Bladzijde De Club van 50 3 Inschrijfformulier Club van 50 5 Reglement Club van 50 7 2 Club van 50 Wat is de Club van 50 en wat doet de Club van 50? Voor veel mensen die V.V. Stellendam

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING

HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING HUISHOUDELIJK REGLEMENT SCHIPPERSVERGADERING DOCUMENTNUMMER : HR-SV VERSIE : 2.0 STATUS : Vastgesteld DOCUMENTDATUM : 25 april 2014 Inhoud 1 Orgaan... 4 2 Definitie van een schipper... 5 3 Rechten van

Nadere informatie