NIEUWSBRIEF. V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel #03

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel #03"

Transcriptie

1 #03 NIEUWSBRIEF Augustus V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel

2 p2 INLEIDING... Beste inwoners van Sint-Kruis-Winkel en Mendonk Na de voorstelling van onze eerste gids Het groene boekje, gids voor de Gentse kanaalbewoner (1) en de bekendmaking van de resultaten van de dorpsbevraging Dorp Inzicht (2) op 17 februari 2008 heeft onze bewonersgroep niet stil gezeten. Graag berichten wij u via deze nieuwsbrief van de lopende dossiers en kondigen we enkele leuke toekomstige activiteiten aan. Weet dat u ook steeds onze website kunt raadplegen voor een uitgebreidere berichtgeving. Graag wil ik ook al meegeven dat onze website eind augustus een volledige restyling zal krijgen. Om u nog beter van dienst te kunnen zijn zal onze website immers uitgebreid worden met een evenementenkalender, een zoekfunctie, een maandelijkse poll, een geschiedkundig luik, een fotoreportage, etc. Maar meer hierover verneemt u verder in deze nieuwsbrief. Zin om Sint-Kruis-Winkel en Mendonk op een andere manier te leren kennen? Neem dan zeker deel aan het project DE GRENS met aansluitend de eerste MOERVAARTCAMPING. Veel plezier alvast! De bewonersgroep Sint-Kruis-Winkel en Mendonk vzw 1 Deze gids is bovendien nog steeds gratis te verkrijgen bij het secretariaat. We voorzien één gids per gezin. De gids bevat nuttige informatie over de kanaaldorpen Sint-Kruis-Winkel en Mendonk. Er worden ruim 150 havengebonden begrippen in verduidelijkt. 2 Ook de resultaten van de dorpsbevraging zijn nog steeds op te halen bij het secretariaat. Vraag eens na of uw buren al een exemplaar hebben en bezorg ook uw buren de resultaten.

3 p3 ONZE MISSIE... PEOPLE/PROFIT/PLANET De vereniging heeft als doel in het algemeen bij te dragen tot de leefbaarheid in de deelgemeente Sint-Kruis- Winkel en de woninggroep Mendonk, alsmede de belangen behartiging van de inwoners. Het willen zorgdragen voor de milieu- en landschappelijke kwaliteit van dit gebied, door onder meer te ijveren voor een goede buffer tussen de economische activiteiten in de nabijgelegen haven en ons woongebied. Alle dorpsbewoners en bedrijven uit de kanaalzone sensibiliseren om aan een duurzame levenswijze / bedrijfsvoering te doen. Wij lichten hen in en steunen hen om groene projecten te realiseren. Het trachten een orgaan te zijn dat functioneert tussen de diverse overheden, bedrijven en onze inwoners. Dit door actief de communicatie tussen de diverse groepen proberen te verbeteren. Het trachten de vragen van inwoners te kunnen beantwoorden. Op te treden als een informatieve vereniging die de dorpsbewoners informeert over wat er leeft in dit gebied en welke kansen ze kunnen benutten. Het optimaliseren van de mobiliteit en de infrastructuur van ons woongebied. Het proberen bij te dragen aan de leefbaarheid van dit gebied door verdraagzaamheid en cultuur te promoten Organisatie van activiteiten om de mensen van Sint-Kruis-Winkel en Mendonk beter te leren kennen, buurtbijeenkomsten te organiseren in de vorm van een buurtfeest, sport- en ontspanningsontmoetingen, culturele activiteiten, gespreksavonden,. Twee maal per jaar een nieuwsbrief uit te geven met informatie over nuttige en interessante zaken die verband houden met onze buurt en leefwereld. Het promoten van ons woongebied als een aantrekkelijke zone. Het streven naar twee dorpskernen waar mensen zich goed en veilig voelen. Het geven van alle kansen aan de kinderen in de buurt om op te groeien in een omgeving waar alle noden voor een kind voorhanden zijn. sport, recreatie en spel Het ondersteunen van de zelfstandigen in de dorpen. Het streven naar extra woon in -en uitbreiding ter ondersteuning van het economisch, maatschappelijk en culturele draagvlak van de bevolking en het aantrekken van nieuwe gezinnen. Dit alles binnen een niet-politiek georiënteerde groep die zich ook onthoudt van godsdienstige en religieuze standpunten.

4 p4 Project in de kijker DORP MET TOEKOMST: DE GRENS Sint-Kruis-Winkel en Mendonk is dit nog Gent? Vol verbazing horen we vaak mensen deze vraag stellen. Uiteraard zijn wij nog Gent! En dit willen we op zaterdag 13 september ludiek maar ook letterlijk aantonen. Met het project DE GRENS willen we, zoals de naam verklapt, de noordelijke grens van Gent te voet afstappen. We laten ons niet afschrikken door weiden, velden, grachten, beken, de Moervaart, etc. en gaan, net zoals Kamagurka in het programma Man bijt Hond, een witte kalklijn aanbrengen op de noordelijke grens. Na deze avontuurlijke wandeling worden we aan de grens in Mendonk opgewacht door de fanfare de Bevlekte Ontvangenis die ons begeleid naar de prachtige tuin van Le Jardin Bleu. We houden halt aan het buurtfeest van Electrabel en proeven er in een schitterend kader van een heerlijk aangeboden walking dinner. Wanneer de smaakpapillen bevredigd zijn trekken we naar de weide aan de Mendonkbrug (bij de bunker) voor een muzikaal avondprogramma. Het leuke is dat iedereen er ook kan overnachten. Breng dus zeker uw tentje en slaapzak mee en overnacht mee aan de Moervaart! De volgende ochtend is iedereen (ook de niet kampeerders) welkom voor een gratis ontbijt! Het project zal gefilmd worden door de bewonersgroep en deze film wordt later op de website geplaatst. HET PROJECT DE GRENS KWAM TOT STAND DANKZIJ DE ONDERSTEUNING VAN DE STAD GENT: DIENST GEBIEDSGERICHTE WERKING, DIENST FEESTELIJKHEDEN EN DEPARTEMENT CULTUUR ALSOOK DANKZIJ DE PROJECTGROEP DORP MET TOEKOMST 2008 EN ELECTRABEL.

5 p5 Project in de kijker VERVOLG: DORP MET TOEKOMST: DE GRENS PROGRAMMA DE GRENS Zaterdag 14 september vanaf 11 uur: onthaal aan de weide aan de Mendonkbrug 12 uur: start wandeling DE GRENS 18 uur: muzikale beleiding van fanfare de Bevlekte Ontvangenis leidt ons naar Le Jardin Bleu 20 uur: vertrek naar weide voor avondprogramma 21 uur: start avondprogramma met: - live beatbox - stand -up komedie door Olly (123 Comedy Club) - kampvuurgezangen begeleid met gitaar door Lieven Lamote - een optreden van de J-JAG BAND ( Drankjes aan democratische prijzen voorzien. Een gezellig kampvuur. Er worden beelden genomen door gspotlive@com en visoog en uiteraard is er de allereerste Moervaartcamping Zondag 15 september 9-11 uur: gratis ontbijt met o.m. spek met eieren voor IEDEREEN op een reuze picknickdeken in aanwezigheid van burgemeester Termont! Aansluitend optreden van oproep Artiest zoekt feestneus U leest het al U wordt verwacht in grote getale! Jong en oud. Deelname is gratis. Graag inschrijven vóór 7 september 2008.

6 p6 Project in de kijker DORP MET TOEKOMST INTERACTIEVE WEBSITE: Ontdek vanaf eind augustus onze NIEUWE WEBSITE Eind augustus komen we met een nieuwe website! De website zal véél aandacht besteden aan de verenigingen en beschikken over een evenementenkalender waar alle activiteiten in ons gebied op vermeld kunnen worden. Graag doen we dan ook een oproep aan alle verenigingen uit de dorpen om de informatie op de website te controleren op hun juistheid. Merkt u een foutje in uw gegevens, laat ons dit dan zo spoedig mogelijk weten. Bovendien kunnen alle verenigingen hun activiteiten aankondigen op de website. Op deze manier is iedereen op de hoogte van alle activiteiten binnen de dorpen zodat overlapping van activiteiten niet meer mogelijk is. Met de website gaan we ook mee met onzen tijd (of zijn we zelfs onzen tijd vooruit?!..). De website zal immers een interactief luik bevatten. Wat verstaan we hieronder? Er zal onder meer een maandelijkse poll georganiseerd worden, waarbij u uw mening over een bepaalde stelling kwijt kunt, de plaatsen filmpjes online, we versturen de nieuwsbrief online naar uw adres, we voorzien een 360 zicht over de dorpen, etc Kortom wij zijn klaar voor 2020! U ook? WAT MET DE ZITBANKENACTIE Uit de dorpsbevraging bleek dat heel wat bewoners nood hebben aan straatmeubilair. Onze bewonersgroep zag dit als een concreet en snel te realiseren actiepunt en zocht naar een oplossing om deze lacune weg te werken. Via het project Dorp met toekomst dienden we een subsidiedossier in voor de plaatsing van banken in de dorpen en de aanpassing van de website met een evenementenkalender. Dit dossier werd goedgekeurd. Vol enthousiasme maakten we met enkele leden van de groep een wandeling door het dorp op zoek naar goede locaties voor het plaatsen van zit- of picknickbanken. Aan de hand van affiches spoorden we jullie, bewoners, aan om een voorkeurslocatie door te geven. Helaas ontvingen we ondertussen het bericht vanuit de Stad Gent dat het plaatsen van banken in de openbare ruimte door een bewonersgroep niet mogelijk is. Omwille van juridische redenen kregen we bijgevolg geen goedkeuring van de stad Gent. Wel heeft de stad Gent alle voorgestelde locaties (met jullie voorkeurstemmen) ontvangen en werd de belofte gemaakt om vanuit het stadsbestuur extra banken te plaatsen. We volgen dit verder op en blijven stad Gent stalken tot de banken er zijn.

7 p7 Personenvervoer op spoorlijn 204 van Gent St-Pieters naar Arcelor Mittal Gent Is het een go of niet? Onze vereniging heeft op 26 maart 2007, tijdens de vergadering Stuurgroep Netwerk Gentse Kanaalzone, de huidige stand van zaken opgevraagd van actiepunt uit het jaarprogramma 2007 van het Netwerk Gentse Kanaalzone. Punt omschrijft het volgende: Onderzoek naar de mogelijkheden personenvervoer langs beide R4 s en dan voornamelijk voor wat betreft de bereikbaarheid van Sint-Kruis-Winkel via de spoorlijn 204. De NMBS heeft toen aangevuld dat deze studie nog in opmaak is en er geen resultaten kunnen worden toegelicht. Gouverneur Denys heeft dhr. Rogge van de NMBS aangespoord op de volgende vergadering van de stuurgroep een toelichting over de stand van zaken van deze haalbaarheidsstudie te geven. De NMBS zou dus de studie uitvoeren tegen de volgende vergadering zijnde 3 mei Ondertussen bleef de idee van lightrail/treinverbinding sterk spelen en werden door ons al actie ondernomen. We namen contact op met diverse instanties waaronder VeGHO vzw (Vereniging van Gentse Havengebonden Ondernemingen). VeGHO bleek de idee van duurzame mobiliteit zeer genegen en liet met middelen van het Pendelfonds zelf een haalbaarheidsstudie uitvoeren door een onafhankelijk bureau zijnde Traject. Deze haalbaarheidsstudie bleek zeer positief. Enkele van de positieve argumenten uit de haalbaarheidsstudie zijn: Het goederenverkeer zou niet gehinderd worden indien men extra ritten zou inschakelen voor personenvervoer. Er ligt reeds een dubbelspoor tot aan de Desteldonkstraat 59 % van de werknemers uit de Gentse haven of werknemers (!) zouden kunnen gebruik maken van deze treinverbinding. Lege terugritten kunnen mogelijkheid bieden voor pendelaars vanuit de omliggende dorpen en gemeenten (Sint-Kruis-Winkel, Mendonk, Wachtebeke, Zelzate) De lege ritten komen quasi overeen met de schooluren. De volledige haalbaarheidsstudie is te downloaden op onze website. Tijdens de laatste stuurgroep van juni 2008 is beslist dat de NMBS tegen uiterlijk oktober 2008 een standpunt moet innemen in dit dossier. Onze vzw zorgt ervoor dit dossier nog voor oktober in de gemeenteraad van Gent, de Kamer en in de Senaat wordt besproken! Hoe meer ruchtbaarheid aan dit dossier gegeven wordt, hoe beter! Volg het dossier verder op via onze website! Méér info komende maanden...

8 p8 Bedrijfsbezoek OVMB Zaterdag 23 augustus van 9 tot 11 uur Zin om één van de nabijgelegen bedrijven beter te leren kennen? OVMB stelt de deuren open voor de bewoners van Sint-Kruis-Winkel en Mendonk en geeft u de kans de stortplaats van dichtbij te bezichtigen. Tijdens het geleide bezoek komt u meer te weten over de werking van het bedrijf, de opbouw van de ondergronden, de werking van het laboratorium, het toekomstige uitzicht van de stortplaats, etc. Het bezoek wordt aangevuld met een unieke wandeling op de 32 ha grote site, opgedeeld in verschillende sectoren. Iedereen is van harte welkom om het gratis geleid bezoek deel te nemen. We vragen u enkel op voorhand uw aanwezigheid te bevestigen door een te sturen naar info@moervaartvallei.be, telefonisch bij Sofie ( ) of door langs te gaan bij het secretariaat. Inschrijven kan tot 16 augustus. We verzamelen om 8.30 uur aan het pleintje (bij frituur). Voorzie stevige wandelschoenen of gummilaarzen om de site te bewandelen. Bij hevig regenweer, wordt het bezoek aan de site uitgesteld. Met dank aan OVMB (Oost-Vlaams Milieubeheer n.v.), J.Kennedylaan 50, Opmerkelijke inwoner uit onze dorpen Jos Creve Op 17 en 18 oktober 2008 vertegenwoordigt Jos Creve uit de Spanjeveerstraat 28 te Mendonk onze Belgische driekleur in Kiaergaard te Denemarken met de discipline PLOEGEN tijdens het Europese ploegkampioenschap 2008 Met de bewonergroep zijn we trots op Jos die na een Provinciale en Nationale nu misschien ook een Europese titel zal binnen halen. We wensen hem alvast héél veel succes toe.

#02 NIEUWSBRIEF. December 2007. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk

#02 NIEUWSBRIEF. December 2007. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk #02 NIEUWSBRIEF December 2007 WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk p2 INLEIDING... van de voorzitter Jan Roelen: Beste inwoners van Sint-Kruis-Winkel / Mendonk De bewonersvergadering

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel #04

NIEUWSBRIEF. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel #04 #04 NIEUWSBRIEF December 2008 WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel p2 INLEIDING... Beste inwoners van Sint-Kruis-Winkel

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel #07

NIEUWSBRIEF. WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel #07 #07 NIEUWSBRIEF Augustus 2010 WWW.MOERVAARTVALLEI.BE V.U. : VZW bewonersgroep Sint-Kruiswinkel/Mendonk Sint-Kruis-Winkeldorp 9, 9042 Sint-Kruis-Winkel Met financiële ondersteuning van de Wijk aan Zet voorlopig_augustus_2010.indd

Nadere informatie

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE

OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE OUD GENTBRUGGE EN GENTBRUGGE Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI

ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI ELISABETHBEGIJNHOF-PAPEGAAI Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één

Nadere informatie

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT!

In te vullen door de Stad Gent - Dienst Cultuurparticipatie. In te vullen door de aanvrager - LEES EERST HET REGLEMENT! AANVRAAGFORMULIER 'ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS' 2013-2014 voor straat- en buurtfeesten van 1 augustus 2013 tot 30 juni 2014 en van 1 augustus 2014 tot 31 december 2014 In te vullen door de Stad Gent - Dienst

Nadere informatie

Project Gentse Kanaalzone. Veerle De Bock Terreinbezoek Zeeland Seaports

Project Gentse Kanaalzone. Veerle De Bock Terreinbezoek Zeeland Seaports Project Gentse Kanaalzone Veerle De Bock 04-10-2013 Terreinbezoek Zeeland Seaports 2 Wat is Project Gentse Kanaalzone? Actie! (1) Wat is Project Gentse Kanaalzone? 3 1 van de 4 Vlaamse zeehavens, goed

Nadere informatie

Dossier : Light Rail R4 oost

Dossier : Light Rail R4 oost Dossier : Light Rail R4 oost Samen werken aan duurzame mobiliteit in de Gentse Kanaalzone. Beschrijving van de huidige situatie: Langzij de R4-oost (John Kennedylaan) ligt spoorlijn 204 (Gent- Terneuzen).

Nadere informatie

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten

Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten Aanvraagformulier Artiest zoekt Feestneus voor straat- en buurtfeesten In te vullen door Artiest zoekt Feestneus Volgnummer dossier Ingediend op Ontvankelijk verklaard? Ja Neen + reden: Dossier goedgekeurd?

Nadere informatie

Beste bewoner. Daniël Termont burgemeester

Beste bewoner. Daniël Termont burgemeester DRONGEN Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één enkele debatavond,

Nadere informatie

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement

Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Aanvraag voor ondersteuning van een sportief evenement Sportdienst Unit Ondersteuning Bezoekadres Postadres Openingsuren - Bereikbaarheid Zuiderlaan 13 9000 Gent tel.: 09 266 80 00 Stadhuis Botermarkt

Nadere informatie

SUBREGIONAAL NETWERK GENTSE KANAALZONE Afsprakennota betreffende de samenwerking (hierna het SRN Gentse Kanaalzone genoemd) (d.d.

SUBREGIONAAL NETWERK GENTSE KANAALZONE Afsprakennota betreffende de samenwerking (hierna het SRN Gentse Kanaalzone genoemd) (d.d. Provincie Oost-Vlaanderen Dienst 81 Projectbureau Gentse Kanaalzone 081/GP/GK/PRJB/05/06-002 SUBREGIONAAL NETWERK GENTSE KANAALZONE Afsprakennota betreffende de samenwerking (hierna het SRN Gentse Kanaalzone

Nadere informatie

D E V R I E N D E N K R A N T

D E V R I E N D E N K R A N T J a a r g a n g 2, n u m m e r 8 D E V R I E N D E N K R A N T S e p t e m b e r 2 0 0 9 IN DEZE NIEUWSBRIEF VAN ONZE VOORZITTER JUBILEUMRECEPTIE EEN PAAR FOTO S NIEUW VOORZITTER JEUGDCOMMISSIE REGELING

Nadere informatie

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT

ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT ORGANISEER EEN SNERTWERKEVENEMENT Een vereniging biedt kansen voor bedrijven. Uiteraard in het ledenbestand, maar ook in het zakelijk netwerk dat achter de verenging schuilgaat. Veel clubs organiseren

Nadere informatie

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen

Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Samen actief in de blauw-groene gemeente Drimmelen Auteur: Corine Polak Datum: 24-11-2014 Telefoon: 06 222 41 090 Email: corine@corinepolak.nl Versie: 1.0 definitief Besproken met: Sjoerd van Dijk, Catharina

Nadere informatie

Colofon. Redactie: West-Vlaamse Logo s Lay-out: Logo Brugge-Oostende V.u.: An Casteleyn, Ruddershove 4, 8000 Brugge. www.logowvl.

Colofon. Redactie: West-Vlaamse Logo s Lay-out: Logo Brugge-Oostende V.u.: An Casteleyn, Ruddershove 4, 8000 Brugge. www.logowvl. Colofon Redactie: West-Vlaamse Logo s Lay-out: Logo Brugge-Oostende V.u.: An Casteleyn, Ruddershove 4, 8000 Brugge www.logowvl.be MENUKAART Afval verbranden in de tuin is geen goed idee. Het is ongezond,

Nadere informatie

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK

WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK WILD TAÏGA MULTI-ACTIVITEITENWEEK Het Kalevala Hotel is prachtig gelegen aan de oever van het Lammasjärvi-meer in Oost-Finland vlakbij de Russische grens. Deze regio die bekend staat omwille van de vele

Nadere informatie

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en

Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en KAJOGI DECEMBER Hallo Vincies & ouders, De laatste maand van 2018 is aangebroken. Maar niet getreurd: het belooft een maand vol warmte, gezelligheid, plezier en samenzijn te worden. Hij komt, hij komt,!

Nadere informatie

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen

Huren bij De Zorgcirkel. veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Huren bij De Zorgcirkel veilig & vertrouwd wonen voor ouderen Inhoudsopgave Welkom bij De Zorgcirkel Wonen bij De Zorgcirkel Zorgcirkel services 4 De Zorgcirkel vestigingen 6 Meer informatie 7 5 6 Welkom

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014

KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 KKF 2015 Bokkendonk: Nieuwsbrief 2 november 2014 De eerste bijeenkomst met de deelnemende dorpen ligt alweer een paar weken achter ons. Ook het 11/11 feest is achter de rug en de datum voor het Keinderkupkesfestival

Nadere informatie

Project Gentse Kanaalzone

Project Gentse Kanaalzone Project Gentse Kanaalzone Veerle De Bock Saro 25-10-2017 2 Zelzate 3 Rieme Sint-Kruis- Terdonk Winkel Doornzele Kerkbrugge/ Desteldonk Langerbrugge Muide/Meulestede Oostakker Deel Wondelgem Omgeving Hoge

Nadere informatie

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID

IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID IMPULSFONDS VOOR HET MIGRANTENBELEID HANDLEIDING VOOR DE WEBAPPLICATIE Op deze pagina s vindt u de nodige informatie om te werken met de webapplicatie van het Impulsfonds. Wij raden u aan om deze pagina

Nadere informatie

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES

KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES KENA ZOMERKAMPEN EN JEUGDVAKANTIES 3 KENA organiseert kampen in hartje Limburg voor 8 tot 12-jarigen en voor 12 tot 16-jarigen tijdens de schoolvakanties. Een kamp duurt één week. De kampen worden gedragen

Nadere informatie

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0

MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 1 MYMERODE Gebruikershandleiding Versie: 1.0 hcmerode@gmail.be www.hcmerode.be Inhoudstafel Wat is ONLI MYMERODE?... 2 Mijn account... 2 Hoe een login aanvragen?... 2 Foto s... 3 Persoonlijke foto... 3

Nadere informatie

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen.

Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. RANST DE WEG VOORUIT Met CD&V/WIJRanst werken WIJ aan leefbare dorpen. CD&V/ WIJRanst, wie zijn WIJ? CD&V is naast een politieke partij een brede beweging die actief is in Ranst om er een goede leefomgeving

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema:

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten. Blader hier

Nadere informatie

En toen kwam er een varken met een lange snuit en

En toen kwam er een varken met een lange snuit en Beste ouders, En toen kwam er een varken met een lange snuit en Zo eindigen heel wat verhalen en ook dat van het schooljaar 2014-2015. Een heel jaar hebben we hard gewerkt en vooral veel gelezen. Het zou

Nadere informatie

leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40

leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40 leeswijzer bij de kenningsgevingsnota Plan-MER ontsluiting Haspengouw - E40 WelkoM Hallo, Deze leeswijzer begeleidt u doorheen de kennisgevingsnota van het milieueffectenrapport voor de ontsluiting Haspengouw

Nadere informatie

7u40: Verwelkoming door mevr. Ria Beeusaert-Pattyn, burgemeester van Lichtervelde.

7u40: Verwelkoming door mevr. Ria Beeusaert-Pattyn, burgemeester van Lichtervelde. Persnota Onderwerp: lancering online enquête Spoort u (nog) goed? Datum: dinsdag 15 september 2015 Uur: 7u40-8u10 Locatie: Station Lichtervelde Programma: 7u40: Verwelkoming door mevr. Ria Beeusaert-Pattyn,

Nadere informatie

Beleidsparticipatie. Van inspraak tot actieve participatie. Weten, zeggen en doen

Beleidsparticipatie. Van inspraak tot actieve participatie. Weten, zeggen en doen Beleidsparticipatie Van inspraak tot actieve participatie Weten, zeggen en doen Ge moogt het weten Informeren via nieuwsbrieven, infovergaderingen, infomarkten, informatieve tentoonstellingen en geleide

Nadere informatie

Gebiedsgerichte Werking

Gebiedsgerichte Werking Wat komt er aan bod? Inleiding Historiek Gebiedsgerichte Werking Gent Gebiedsgerichte Werking 1. Doelstellingen 2. Organisatie 3. Proces 4. Instrumenten 4 december 2007 Even terug in de tijd GGW heeft

Nadere informatie

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent

RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent RUP Stedelijk Wonen versterkt woonbeleid Stad Gent Het Gentse stadsbestuur maakt een thematisch ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op, het RUP Stedelijk Wonen. Daarmee wil de Stad stedenbouwkundige problemen

Nadere informatie

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. April Nieuwsbrief Nieuwsbrief April 2016 Nieuwsbrief Musical De DJ draait door Op donderdag 7 en vrijdag 8 april hebben we prachtige optredens van de kinderen gezien in het café. We hebben op school met veel plezier de

Nadere informatie

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig

Fonds Leefbaarheid. dan onderneemt u actie! Dat kan met het Fonds Leefbaarheid. In deze brochure leest u hier alles over. U woont graag plezierig Fonds Leefbaarheid Lekker leven? Met het Fonds Leefbaarheid! Als we nu eens buiten kunnen zitten met dat mooie weer Een zitje bij ons woongebouw. Misschien zelfs extra verlichting! Gezellig samen een praatje

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR ONLINE BESTELLEN ANFORS.COM. Uw persoonlijke ingang naar Anfors voor tijdwinst, meer kennis en gemak

HANDLEIDING VOOR ONLINE BESTELLEN ANFORS.COM. Uw persoonlijke ingang naar Anfors voor tijdwinst, meer kennis en gemak HANDLEIDING VOOR ONLINE BESTELLEN ANFORS.COM Uw persoonlijke ingang naar Anfors voor tijdwinst, meer kennis en gemak Geachte relatie, Wij waarderen uw klandizie en interesse in onze producten ten zeerste.

Nadere informatie

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST

EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST EVALUATIE BEWONERSPLATFORM RENINGELST REALISATIES VAN HET BEWONERSPLATFORM RENINGELST Informatie Bewoners geven aan dat er via de stadskrant van Poperinge al heel wat informatie wordt doorgegeven aan de

Nadere informatie

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling

Landschap en ruimtelijke ontwikkeling WINVORM 19 mei 2015 MAARTEN HOREMANS ruimtelijk planner stedenbouwkundig ambtenaar Landschap en ruimtelijke ontwikkeling een noodzakelijk duo voor een kernversterkend beleid Situering Situering Situering

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2016

Nieuwsbrief maart 2016 Nieuwsbrief maart 2016 Nieuws van de Cliëntenraad Jaarverslag 2015 De cliëntenraad heeft een jaarverslag gemaakt van haar activiteiten in 2015. In dit artikel vinden jullie een link naar het jaarverslag.

Nadere informatie

ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS

ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS ARTIEST ZOEKT FEESTNEUS Stad Gent Dienst Cultuurdienst Veldstraat 82A 9000 Gent tel: 09/269 84 80 cultuurdienst@gent.be www.gent.be/feestneus Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014 Gewijzigd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II

Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Nieuwsbrief Continental 7x7 35/45+ voetbal District Zuid II knvb.nl In dit terugkerende item worden de ontwikkelingen van het Continental 7x7 35/45+ voetbal

Nadere informatie

Het project betreft het plaatsen van windturbines in het industrieterrein Skaldenpark

Het project betreft het plaatsen van windturbines in het industrieterrein Skaldenpark Pagina 5 van het Mer rapport Situering en korte schets van het project Het project betreft het plaatsen van windturbines in het industrieterrein Skaldenpark In Skaldenpark worden 8 windturbines ingeplant.

Nadere informatie

UiT-kalender. Kalender. Wat is UiT? Uitkalender juni Uitkalender juli-augustus Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in

UiT-kalender. Kalender. Wat is UiT? Uitkalender juni Uitkalender juli-augustus Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in UiT-kalender Kalender Uitkalender juni 2017 1 Uitkalender juli-augustus 2017 2 Wat is UiT? Het gemeentebestuur biedt samen met UiT in Vlaanderen aan, een lokale toepassing van de UiTdatabank die een digitale

Nadere informatie

Werken met S@S Leerkracht

Werken met S@S Leerkracht Werken met S@S Leerkracht S@S is een systeem om op een makkelijke manier, zonder technische kennis op onze website te kunnen schrijven. Het is even makkelijk als het intikken van een tekst in Word of WordPerfect.

Nadere informatie

RABOT - BLAISANTVEST

RABOT - BLAISANTVEST RABOT - BLAISANTVEST Beste bewoner Wijk van de Maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het college van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse wijken. Niet langer één enkele

Nadere informatie

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe

Beste inwoner, Alvast bedankt! Namens het gemeentebestuur, H. Verschave G. Liefooghe Bevraging aan de inwoners van Alveringem Beste inwoner, Het meerjarenplan moet worden opgemaakt voor de periode 2014-2020. In zo n meerjarenplan staat wat het bestuur allemaal zou willen en moeten kunnen

Nadere informatie

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015

Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 0 Casa KLJ, jaarthema 2014-2015 Het lokaal, een veel besproken onderwerp bij verschillende KLJafdelingen. Het is te klein, te rommelig, niet in orde Het betekent vaak een bron van zorgen voor de leiding.

Nadere informatie

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen?

Wilt u ook gratis Milly s Mozaïekkrant ontvangen? Milly s Mozaïekkrant, uitgave januari 2014 Winkel: Mandenmakerstraat 102 b Hoogvliet Webwinkel: www.millyswinkel.nl Beste lezers, Emailadres: info@millyswinkel.nl Weer een nieuwe editie van de mozaïekkrant

Nadere informatie

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar

16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar 16 Daagse Camp-Safari met Strandverlening op Zanzibar Een voordelige manier om de nationale parken in Tanzania te bezoeken is door tijdens de safari de nachten kamperend door te brengen. Tijdens de Safari

Nadere informatie

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015

Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen. .. Agenda. Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Jaargang 6: nummer 19 09-07-2015 Redactie: Lieke Akkermans/Petra Janssen.. Agenda 14 juli Musical, 19.30 uur in Overloon 15 juli Wisselochtend 16 juli Campingdag Picknick en ouderbedankactiviteit, 17.00

Nadere informatie

(er zit) Muziek in de Buurt

(er zit) Muziek in de Buurt (er zit) Muziek in de Buurt Vzw Het Schuurke nodigt u allen uit, jong en oud, op ons jaarlijks groots buurtfeest. Het evenement vindt terug plaats op het terrein van VKSJ Sint-Kruis Male aan het Paalbos.

Nadere informatie

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk

Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk Beste bewoner, familie, bezoeker, Graag willen wij jou laten kennismaken met ons zomerprogramma. Dit jaar in het thema: Vakantie NATUURlijk In dit Zonneblad vind je een overzicht van al onze grotere activiteiten.

Nadere informatie

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro

8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro 8 14 februari 2019 Winter-Hike 455 euro Doel? We laten de maatschappij even achter en trekken de wilde natuur in. Bedekt door een mooi laagje sneeuw wandelen we met sneeuwraketten helemaal waar we willen.

Nadere informatie

open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei

open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei open ruimteproject Moervaartvallei 5 juli 2017 open ruimteproject moervaartvallei open ruimte project Moervaartvallei. met alle betrokkenen werk maken van een breed open ruimte project voor de Moervaartvallei.

Nadere informatie

Project Gentse Kanaalzone. Alain Moerman EVO Regiobestuur Zeeland

Project Gentse Kanaalzone. Alain Moerman EVO Regiobestuur Zeeland Project Gentse Kanaalzone Alain Moerman 28 05 2014 EVO Regiobestuur Zeeland 2 1. De Gentse kanaalzone 2. Project Gentse Kanaalzone 3. Lopende projecten (1) De Gentse Kanaalzone 3 1 van de 4 Vlaamse zeehavens,

Nadere informatie

Jaarverslag seniorenbeleid District Deurne 2004

Jaarverslag seniorenbeleid District Deurne 2004 Jaarverslag seniorenbeleid District Deurne 2004 Februari 2005 Han Van den Kieboom Seniorenconsulente district Deurne Inhoudstabel Inhoudstabel 2 Inleiding 3 1 Dienstverlening 3 1.1 De aangepaste sociale

Nadere informatie

De échte klassieker, de Vlaamse Druivencross Overijse

De échte klassieker, de Vlaamse Druivencross Overijse www.desportvriendenoverijse.be desportvriendenoverijse@skynet.be NIEUWSBRIEF > 10 NOVEMBER 2011 INHOUD 11 December > Vlaamse Druivencross VIP & Hospitality 8 December 2011 > Gespreksavond met Michel Wuyts

Nadere informatie

SAMENVATTING TAKEN VOORZITTER Omschrijving Taakspecificaties SECRETARIS Omschrijving Taakspecificaties PENNINGMEESTER Omschrijving

SAMENVATTING TAKEN VOORZITTER Omschrijving Taakspecificaties SECRETARIS Omschrijving Taakspecificaties PENNINGMEESTER Omschrijving SAMENVATTING TAKEN Hier een summiere samenvatting van taken die betrekking hebben op het besturen van onze kring. Ik heb deze al aan een functie gelinkt. Sommige van deze functies zijn vast gelegd via

Nadere informatie

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014

Royal Antwerp Hockey Club. Sponsordossier Galabal 2014 Royal Antwerp Hockey Club Sponsordossier Galabal 2014 I N T R O D U C T I E Geachte Heer, Mevrouw, Op vrijdag 14 maart 2014 bundelen enkele leden van Royal Antwerp Hockey Club hun krachten om een spetterend

Nadere informatie

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner

Beleidsverklaring 15 thema s u als inwoner Beste inwoner, Wij stellen u graag onze Beleidsverklaring voor. Een mooi woord om te zeggen hoe we onze gemeente willen besturen de volgende 6 jaar. We werken rond 15 thema s. In deze folder leest u een

Nadere informatie

De kracht van bewonersplatforms

De kracht van bewonersplatforms De kracht van bewonersplatforms Schets achtergrond en context Bewonersplatforms: het model Rollen Enkele resultaten Evaluatie Smaakmaker Context 14 dorpen + centrum 16.512 inwoners Oppervlakte: 5.439 ha.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MYBEE

Gebruikershandleiding MYBEE Gebruikershandleiding MYBEE Versie: 2.0 R. Beerschot T.H.C. Groeningenlei 62 2550 Kontich Tel 03 457 27 49 E-mail: info@beerschot.org www.beerschot.org Inhoud Wat is ONLI MYBEE?... 2 Hoe een login aanvragen?...

Nadere informatie

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s

Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Is Haaren ouderenproof? Aanvullingen van ouderen op de DOP s Drs. Sj. Cox PON Instituut voor advies, onderzoek en ontwikkeling in Noord-Brabant

Nadere informatie

DigiGIDS@work Criteria voor het bewaren van e-mails

DigiGIDS@work Criteria voor het bewaren van e-mails DigiGIDS@work Criteria voor het bewaren van e-mails Colofon Archief en Museum voor het Vlaams leven te Brussel Arduinkaai 28 1000 Brussel Auteur: Stephanie Aertsen Vormgeving: Kevin Van Campenhout Afbeeldingen:

Nadere informatie

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016

Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Antwerp Ski Team Club reglement 2015-2016 Lidmaatschap: - Steunend Lid = steun aan club. - Lid = lidmaatschap AST, SNEEUWSPORT VLAANDEREN licentie - Lid met piste = lidmaatschap AST + SNEEUWSPORT VLAANDEREN

Nadere informatie

Nieuwsbrief mei

Nieuwsbrief mei Nieuwsbrief mei 2011 Met de uitgave van een nieuwsbrief zullen we u in de toekomst regelmatig informeren over interessante activiteiten van de Historische Vereniging Den Dolder. Website Historische Vereniging

Nadere informatie

Resultaten enquête. Onderzoek van Leen Leys. Master in de pedagogische wetenschappen

Resultaten enquête. Onderzoek van Leen Leys. Master in de pedagogische wetenschappen Resultaten enquête Onderzoek van Leen Leys Master in de pedagogische wetenschappen Voorwoord van de directie BESTE OUDERS, In wat volgt, tonen we de resultaten van een enquête die tijdens het eerste trimester

Nadere informatie

Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft

Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft Stadsvernieuwingsproject Ledeberg leeft Participatief Beleid VVBB 24 september 2010 Uitgangspunt Het stadsbestuur hecht veel belang aan de betrokkenheid van de Gentenaar bij de ontwikkeling van de stad

Nadere informatie

DATA VOLGENDE AKTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2015: zondag 15 november: Gewestelijke sportnamiddag, Palaestra.

DATA VOLGENDE AKTIVITEITEN NOVEMBER/DECEMBER 2015: zondag 15 november: Gewestelijke sportnamiddag, Palaestra. LEDENBRIEF afdeling Petegem 7/2015 november/december 2015 Beste leden, Dit is de laatste ledenbrief voor 2015. Naast aankondigingen voor de laatste aktiviteiten van dit jaar, kunnen we u ook reeds een

Nadere informatie

Zet je dorp aan het denken

Zet je dorp aan het denken Zet je dorp aan het denken Ik ben blij met de aanpak van Landelijke Gilden om dorpsateliers te organiseren. De bewoners kunnen daardoor nadenken over de evoluties in hun dorp. Ik weet dat ze met die kennis

Nadere informatie

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben.

Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. ZOMERSPELEN 2015 Leuk dat je meedoet aan de Zomerspelen van dit jaar! Als je dit gele boekje goed leest, weet je alvast iets over de leuke week die je zult hebben. De zomerspelenweek is dit jaar van 17

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD

NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD NIEUWS UIT DE NOORD ZUIDADVIESRAAD Intro Met deze nieuwsbrief willen we de leden van de Noord - Zuidadviesraad en geïnteresseerden informeren over de werking van de Noord Zuidadviesraad van Zwevegem en

Nadere informatie

Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016

Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016 Evaluatie Kwaliteitsplanning 2016 Lokale dienstencentra OCMW Brugge Ganzenstraat 33-8000 Brugge Lokale Dienstencentra Ganzenstraat 33 8000 BRUGGE Van toepassing op de lokale dienstencentra OCMW Brugge

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Agenda Leefbaarheid en vitaliteit Mogelijke maatregelen Openbare ruimte en groen Welzijn en zorg Leren en spelen Wonen Sport

Nadere informatie

- De Noordzuid raad van Stad Kortrijk heeft op 11 juni 2018 beslist om het Ethiopië project te steunen voor een bedrag van

- De Noordzuid raad van Stad Kortrijk heeft op 11 juni 2018 beslist om het Ethiopië project te steunen voor een bedrag van - Vorig werkjaar steunden 18 Rotary clubs ons project en werd het comité van coördinerende clubs uitgebreid van 3 naar 6 (RC Oostrozebeke-Mandeldal, RC Tielt, RC Kortrijk Groeninghe, RC Izegem, RC Harelbeke

Nadere informatie

Misverstand #2 over de Wmo 2015

Misverstand #2 over de Wmo 2015 Jeugd, zorg en werk Informatie over de drie transities Per 1 januari 2015 is de gemeente Oosterhout verantwoordelijk voor (bijna) alle ondersteuning op het gebied van werk en inkomen, zorg en welzijn en

Nadere informatie

Korhoenstraat An Vermeire BRUGSE POORT - ROOIGEM

Korhoenstraat An Vermeire BRUGSE POORT - ROOIGEM Korhoenstraat An Vermeire BRUGSE POORT - ROOIGEM Beste bewoner Wijk van de maand is de nieuwe naam van de ontmoetingen tussen het College van burgemeester en schepenen en de bewoners van de 25 Gentse

Nadere informatie

organisaties instellingen lokale overheden diversiteit

organisaties instellingen lokale overheden diversiteit organisaties instellingen lokale overheden diversiteit Vlaanderen is divers. Van alle vormen van diversiteit is etnisch-culturele diversiteit wellicht het meest zichtbaar en het meest besproken. Diversiteit

Nadere informatie

Uitnodiging infoavond

Uitnodiging infoavond Uitnodiging infoavond uw kenmerk ons kenmerk datum aantal bijlagen 20632A infoavond juni 2015 3 + folder contactpersoon tel. e-mail Rik Spanhove 03 450 45 45 contact@aquafin.be Werken in Sint-Kruis-Winkel:

Nadere informatie

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs

Bijzonder. nieuws. Een wereld te winnen met bewegen! Nummer 2, 2014. Nieuwsbrief voor donateurs Bijzonder Nummer 2, 2014 nieuws Nieuwsbrief voor donateurs Een wereld te winnen met bewegen! Fonds verstandelijk gehandicapten is onderdeel van Stichting Meedoen mogelijk maken. Nieuws Geachte donateur,

Nadere informatie

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017

Vitaal Vogelenzang: een tussenstand. Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Vitaal Vogelenzang: een tussenstand Dorpsbijeenkomst Vogelenzang 14 maart 2017 Zorgen over leefbaarheid en vitaliteit in Vogelenzang Sociale samenhang: Eenzaamheid ouderen Contact tussen dorpsbewoners

Nadere informatie

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015

SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 SAMEN AAN DE SLAG: BELEIDSREGELS BEWONERSBIJDRAGE GEMEENTE DRIMMELEN 2015 Het college van Burgemeester en Wethouders, Gelet op de Algemene subsidieverordening Drimmelen 2007; overwegende dat; Het college

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

GEZINSDAG. 17 mei 2009

GEZINSDAG. 17 mei 2009 GEZINSDAG 17 mei 2009 1 1. KlasCement wandel- & fietsdag. Ontspanning, leuke ontmoetingen, samen met het ganse gezin, Het zijn maar enkele van de kernwoorden voor de KlasCement gezinsdag. Een dag vol plezier

Nadere informatie

Lesmateriaal voor het (V)MBO

Lesmateriaal voor het (V)MBO Lesmateriaal voor het (V)MBO Binnenkort nemen uw leerlingen deel aan een Jongerengemeenteraad. Het project Jongerengemeenteraad laat jongeren in de leeftijd van 14 19 jaar zien hoe beleid tot stand komt

Nadere informatie

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT?

ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? ZIN IN EEN ACTIVITEIT IN UW BUURT? dienst co dienst informatie en feestelijkheden Zin in een activiteit in uw buurt? Wil je met je straat of buurt een activiteit organiseren? Dat kan! Het gemeentebestuur

Nadere informatie

Een echte Interland BELGIE-NEDERLAND in duivenland

Een echte Interland BELGIE-NEDERLAND in duivenland Kampioenendag DUIVENBOND DUFFEL-MIJLSTRAAT Zaterdag 23 Januari 2010. Plaats : Chalet van de fanfare De Trouwe Vrienden Wandelingstraat 10 Programma : 13 tot 13.30 uur : binnenbrengen van de te koop aangeboden

Nadere informatie

Deze fiche lijst alle aspecten op waarmee rekening moet gehouden worden bij het vastleggen van deze trajecten.

Deze fiche lijst alle aspecten op waarmee rekening moet gehouden worden bij het vastleggen van deze trajecten. 1 Vriendelijk Anders Pendelen Liften onder Buren Inlichtingenfiche over de gemeente Update van 17 12 2012 De gemeente is het best geplaatst om de trajecten te bepalen die het meest geschikt zijn om VAP

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

Procedure werving MR-ouderlid

Procedure werving MR-ouderlid Procedure werving MR-ouderlid 1. Opstellen wervingstekst voor Nieuwsslinger en Facebook 2. Verzamelen ingekomen reacties 3. Versturen bevestiging naar geïnteresseerden met daarin uitleg over de vervolgprocedure

Nadere informatie

Nieuwsbrief 44. Beste Leden. Nieuwjaarsborrel - zondag 13 januari 2008. Open podium - zondag 3 februari 2007 om 14.00u

Nieuwsbrief 44. Beste Leden. Nieuwjaarsborrel - zondag 13 januari 2008. Open podium - zondag 3 februari 2007 om 14.00u Nieuwsbrief 44 Beste Leden Het einde van 2007 nadert met rasse schreden. Hoewel we in 2008 weer een jaartje ouder worden, komt ook een nieuw zeilseizoen dichterbij. In afwachting van het effectieve watersportseizoen

Nadere informatie

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers.

APZ Nieuws. Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. APZ Nieuws Vergadering van 25 september 2015 Op 20 september 2015 reed onze voorzitter mee in de Geitestoet te Wilrijk. Deze stoet trekt jaarlijks massa toeschouwers. Paardenwijding Op 08 november 2015

Nadere informatie

Algemeen - Vragen & antwoorden CityDepot Brugge

Algemeen - Vragen & antwoorden CityDepot Brugge 1 Algemeen - Vragen & antwoorden CityDepot Brugge Wat is de eigenlijke opdracht die Citydepot van de stad Brugge heeft gekregen? CityDepot werd gevraagd een haalbaarheidsstudie op te stellen voor de stad

Nadere informatie

Croonpassage 37 Boxtel penthouse

Croonpassage 37 Boxtel penthouse Croonpassage 37 Boxtel penthouse LUXE PENTHOUSE WONEN AAN DE MARKT Boxtel biedt mogelijkheden De gemeente Boxtel heeft haar inwoners veel te bieden. Er is een gezellig centrum met een typisch Brabantse

Nadere informatie

NIEUWSBRONNEKE. 15 de jaargang nr. 3 INHOUD BLAD 1 INHOUDSOPGAVE BLAD 2 SPORTIEF MET GSF: BADMINTON VERVOLG BADMINTON

NIEUWSBRONNEKE. 15 de jaargang nr. 3 INHOUD BLAD 1 INHOUDSOPGAVE BLAD 2 SPORTIEF MET GSF: BADMINTON VERVOLG BADMINTON 1 15 de jaargang nr. 3 NIEUWSBRONNEKE INHOUD BLAD 1 INHOUDSOPGAVE BLAD 2 SPORTIEF MET GSF: BADMINTON BLAD 3 VERVOLG BADMINTON BLAD 4 ONTBIJTDAG BLAD 5 KINDEROPPASDIENST SINT-MAARTENSHAPPENING 2008 MA-KE-TIS-MEE-WEEKEND

Nadere informatie

Overzicht vragen aanvraag Inventaris Vlaanderen

Overzicht vragen aanvraag Inventaris Vlaanderen Arenbergstraat 9 1000 BRUSSEL cjm.vlaanderen.be Overzicht vragen aanvraag Inventaris Vlaanderen //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften

Dorpsraad Kermt. Visietekst. 1. Situering. 2. Behoeften Dorpsraad Kermt Visietekst 1. Situering Meer en meer burgers krijgen het gevoel dat de ziel verdwijnt uit onze deelgemeente. De toekomstplannen die er voor onze deelgemeente gemaakt worden, liggen onvoldoende

Nadere informatie

N i e u w s u i t d e l e e f g r o e p v a n S a a r

N i e u w s u i t d e l e e f g r o e p v a n S a a r Nieuws uit leefschool De Oogappel Kleuter- en Lager onderwijs Bisdomkaai 1-9000 Gent 18 de jaargang nummer 26 tel 09 233 85 32 30 mei 2013 fax 09 224 30 60 www.bsdeoogappel.be bs.de.oogappel@pantarhei.be

Nadere informatie

DRAAIBOEK INBURGERINGSCEREMONIE

DRAAIBOEK INBURGERINGSCEREMONIE DRAAIBOEK INBURGERINGSCEREMONIE integratie-inburgering.be EEN INBURGERINGSCEREMONIE? Jaarlijks ronden duizenden inburgeraars in Vlaanderen hun inburgeringstraject af. Als bewijs hiervan krijgen ze een

Nadere informatie

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter

ZOMERKAMPEN. Hof Ter Couter ZOMERKAMPEN Hof Ter Couter 2015 Beste ouder, Ook in 2015 staat Hof Ter Couter alweer met zomerkampen klaar. In deze brochure stellen we alle kampen even aan u voor. Paardrijden is een mooie sport, waarbij

Nadere informatie