Concept verslag gemeentevergadering Oud Katholiek Zeeland zondag 17 mei 2015 blad 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept verslag gemeentevergadering Oud Katholiek Zeeland zondag 17 mei 2015 blad 1"

Transcriptie

1 blad 1 aanwezig: Henk en Ada Visser, Janny Aldewereld, Margreeth Labee, Philip Jonker, Maarten (gast), pastor Remco Robinson en David Ross (notulist) 1. Opening Ondanks de lage opkomst heet Remco iedereen welkom op deze voorjaars gemeentevergadering van Oud-Katholiek Zeeland. 2. Vaststelling agenda Er worden geen nieuwe onderwerpen voor de vergadering aangedragen. 3. Ingekomen stukken en mededelingen Van het bisschoppelijk bureau in Amersfoort hebben we bericht ontvangen dat de aartsbisschop begin november een werkbezoek aan de statie Zeeland wil brengen. Vanwege de lopende financiële perikelen (zie onder punt 5) hebben we aangegeven dit aan te houden tot dat daar een oplossing voor gevonden is. Ook de kerkwijding is om dezelfde redenen aangehouden. Op zaterdag 6 juni is er de Bisdomdag in Utrecht. Hier is al kort aandacht aan besteed. Meer informatie in de volgende nieuwsbrief en op de website. Op zondag 14 juni is er de regiodag in Dordrecht. Ook hiervoor meer informatie in de volgende nieuwsbrief. Aanmelden kan bij het secretariaat van de parochie Dordrecht. Omdat er onvoldoende belangstelling is voor een dienst op Pinksteren gaat deze niet door. 4. Notulen gemeentevergadering voorjaar 2014 Er is slechts één opmerking m.b.t. het verslag: Bij de aanwezigen zijn Remco en David niet vermeld. Het verslag zal nog een keer op de website opgenomen worden. 5. Financieel jaarverslag Henk heeft een overzicht vervaardigd (zie bijlage 1) van de financiële situatie, deelt dit uit onder de aanwezigen en geeft een toelichting. Dit betreft een concept verslag omdat er onder andere nog een discussie loopt met de landelijke kerk. Het draait hierbij om twee punten: 1) de nog te ontvangen solidariteits subsidies. Over de jaren 2011 t/m 2016 is in 2012 een beleidsplan opgesteld waarbij rekening mee gehouden is dat we deze subsidie zouden ontvangen. Dit is echter nog niet gebeurd. Om deze reden zijn ook de afdrachten aan de landelijk kerk over de jaren 2011 tot en met 2014 nog niet gedaan; 2) door de slechte toestand van de kerkvloer hadden we vorig jaar een tegenvaller van euro. Op basis van een gesprek met een vertegenwoordiging van de Commissie Financieel en Materieel (CFM) hebben wij de werkzaamheden aan de vloer uit laten voeren, er van verzekerd zijnde dat deze kosten gedekt waren. Uiteindelijk hebben wij het bedrag gekregen, niet als gift, maar als lening. Dit komt onze financiële positie niet ten goede.

2 blad 2 Al sinds vorig jaar proberen wij met de landelijke kerk rond de tafel te zitten om een oplossing voor deze punten te vinden zodat wij daarna op eigen benen verder kunnen. Afgezien van deze punten is onze financiële situatie stabiel en positief. Mede door de verhuur van de kosterswoning, de verhuur van de kerkruimte aan de groep Katholiek Apostolen en de Franstalige Afrikaanse kerk en de verhuur voor een aantal concerten en koorrepetities. Naar verwachting zal eind juni een gesprek tussen een delegatie van ons kerkbestuur en de landelijke kerk plaatsvinden. Daarnaast wordt nog gewerkt om de tenaamstelling, van de ultimo 2013 aan de Lutherse Kerk verstrekte BRIM Subsidie, op onze Statie te krijgen. 6. Pastoraal jaarverslag Remco licht het pastoraal jaarverslag toe (zie bijlage 2). De ontwikkeling in de voorgaande jaren is goed geweest. De verhuizing van Goes naar Middelburg heeft vruchten afgeworpen. Er zit een lichte stijging in het aantal leden en kerkbezoekers. Ook de inzet van de verschillende vrijwilligers draagt bij aan deze positieve ontwikkelingen. 7. Verslag werkgroep diaconie Ook vanuit de werkgroep diaconie zijn er positieve geluiden te horen. De opbrengst van de collectes ten bate van de verschillende projecten zijn mooi. Er is ook een mooie afwisseling in internationale, landelijke en lokale projecten zodat er op allerlei vlakken aandacht is voor menselijke nood. Op basis van de onder de gemeenschap gehouden inventarisatie zijn er voldoende doelen voorhanden voor de komende periode. We hadden gehoopt een eigen project voor de Filippijnen op te kunnen starten. Dit is helaas niet echt van de grond gekomen. Een mogelijk alternatief bied de komst van het nieuwe asielzoekers centrum (AZC). Vanuit de gezamenlijke kerken zijn initiatieven opgestart. Remco en David hebben hierover een tweetal bijeenkomsten bijgewoond. Naast vrijwilligers zal men daar op termijn ook nog wel financiële steun kunnen gebruiken. Als daar meer over bekend is komen we daar op terug. Margreeth geeft aan dat zij zich nu een aantal jaar ingezet heeft voor de diaconie en dat zij graag plaats wil maken voor iemand anders. Daarom kijken wij nu uit naar iemand die deze taak van haar over wil nemen. 8. Evaluatie, verwachtingen en wensen voor de toekomst van onze gemeenschap. Remco geeft aan hier wat van gedachte te wisselen over de ontwikkelingen, onze verwachtingen en wensen voor de toekomst. Henk; had op iets meer groei gehoopt. Margreeth; hoopte ook iets meer mensen aan te trekken. Verder moeten we in beeld zien te blijven van het kerkelijke veld en zouden we eens kunnen kijken wat de behoefte van jongeren zijn. Remco: omdat de gemiddelde leeftijd redelijk hoog licht zal het niet makkelijk zijn jeugd aan te trekken omdat het leeftijdsverschil te groot is. We kunnen ons beter richten op de wat minder oude zoekenden van niet-kerkelijke huize.

3 blad 3 Ada; of het niet zou lukken de slapende leden wat meer te activeren. Remco: uit de praktijk blijkt dat dit bijna niet lukt omdat ze daar geen behoefte aan hebben. Remco; of er behoefte is aan activiteiten naast de twee-wekelijkse zondagsvieringen. David: heeft daar wel behoefte aan, maar het zal moeilijk zijn om mensen te vinden. Diverse aanwezigen geven aan dat het probleem is dat de groep zo verspreid zit. Remco geeft aan het graag te horen als er op dit punt wensen zijn. David komt met een voorstel om een soort stilteplek te creëren waar we onze Augustinus icoon kwijt kunnen en waar mensen een kaarsje op kunnen steken. Als voorbeeld laat hij een mogelijkheid zien waarvoor in Mijdrecht gekozen is. De aanwezigen reageren positief op dit voorstel/ontwerp. Helaas is de groep wat aan de kleine kant. Gesuggereerd wordt dit nog eens na de vakantieperiode ter sprake te brengen na een dienst. 9. Sluiting Volgens planning wordt de vergadering om 13:00 uur afgesloten.

4 blad 4 Bijlage 1, Financieel jaarverslag.

5 blad 5

6 blad 6 Bijlage 2, Pastoraal jaarverslag Pastoraal jaarverslag Gemeentevergadering 17 mei 2015 Het jaar is voor onze gemeenschap een goed jaar geweest. Het project dat we eind 2011 gestart zijn, het vinden van een nieuw kerkelijk thuis, is in januari 2014 afgerond door de aankoop van de kerk. De volgende stappen waren de herinrichting en het verhuren van het kerkcomplex. Eind 2014 was ook dit gereed, waarbij we een sympathieke, oecumenische huurder hebben gevonden voor de pastorie en de tuinkamer. Bovendien hebben we een derde kerkgenootschap gevonden voor onze kerk, een katholiekapostolische groep, waar onze kerk op andere plekken ook al contacten mee heeft. Zij huren nu de kerk op maandagochtend en woensdagavond. Hierdoor komen er maandelijks goede inkomsten voor onze gemeenschap binnen (waar we wel 25% van moeten afdragen aan de landelijke kerk). Daarnaast wordt ons kerkgebouw weer volop verhuurd voor concerten. Met name Bram de Wolf, maar ook Janny Eckhart en Gea Jonker droegen hieraan bij. Heel recent is het aanbrengen van de kroon- en wandluchters die dankzij een reeds bestaande stichting t.b.v. dit kerkgebouw en verschillende bedrijven in Middelburg en omgeving, mogelijk zijn gemaakt. Een bijzondere rol daarbij heeft Marien Louws gespeeld, die de Lutheranen altijd heeft bijgestaan bij dit gebouwencomplex. Een volgende stap is wellicht het opknappen van de kamers boven. Vorming en toerusting Begin 2015 zijn we begonnen met een maandelijks aanbod voor vorming en toerusting. Er zijn verschillende onderwerpen aanbod gekomen zoals de diaconie, de geschiedenis van onze kerk en verbondenheid. Op het programma staat o.a. nog de gezags- en bestuursstructuur van onze kerk. Thema s en vragen kunt u altijd aandragen. Liturgie De stap van 1 viering per maand op zaterdagochtend naar 2 vieringen per maand op zondagochtend was een risico, omdat mensen dan moeten kiezen naar welke kerk ze gaan. Er zijn bovendien mensen die slechts een keer per maand naar de kerk willen. Toch is de kerkgang op beide zondagen redelijk goed en regelmatig komen er nieuwe mensen langs, van wie enkelen ook blijven komen. Laten we hen blijven verwelkomen. We hebben ondertussen een derde mis ingestudeerd, de Martinusmis. Zo kunnen we gedurende het jaar meer variëren. Een derde ontwikkeling is de structurele inzet van onze lector, David Ross. Minder gebruikelijk in onze kerk maar volkomen normaal in de Anglicaanse kerk is een grotere liturgische rol van de lector. Het voordeel voor u als gemeente is meer afwisseling, voor David dat hij in zijn bediening beter tot zijn recht kan komen en voor mij dat ik mijn aandacht beter kan richten op kerntaken. Ik wil tenslotte nog de aandacht vestigen op de liturgische bijdragen van de Gemeenschap van de Goede Herder. Broeder Gino en Johan zijn inmiddels al niet meer weg te denken als het gaat om de psalm en andere speciale liturgische gezangen. Daarnaast helpt Gino bij de voorbereiding van de liturgie met

7 blad 7 suggesties, o.a. bij de Paaswake. Verder helpt zuster Chiara Margreeth en Nanny af en toe met de bloemen, iets waar we misschien nog meer van kunnen maken en heeft zij het grote koffiezetapparaat gerepareerd en wat is de liturgie nu zonder de koffie na? Bernadette en Janny moeten natuurlijk ook in dat verband genoemd worden. PR Onze belangrijkste PR-man is natuurlijk David, die voortdurend de website en Facebookpagina bijhoudt. Ook maakt hij de raamposters en foldertjes. Ook Bram is belangrijk voor de PR, aangezien hij de muzikale contacten heeft, die ervoor zorgen dat onze kerk regelmatig voor concerten gebruikt wordt. Overigens kunnen we allemaal aan PR doen via de mond tot mond reclame voor onze gemeenschap. Niet dat we bij elke gelegenheid nou mensen naar de kerk moeten slepen, maar wel kunnen we mensen die op zoek zijn uitnodigen. Wel en wee Onze gemeenschap kent een aantal ouderen die niet meer naar de kerk kunnen komen maar gelukkig via parochianen wel in contact blijven met onze kerk. Hier is de onderlinge herderlijke zorg belangrijk. Groei Onlangs is onze landelijke kerk overgegaan op een nieuw ledenadministratiesysteem, waar we als statie aan deelnemen. Het is niet langer nodig om met de landelijke kerk de lijsten te vergelijken. Via beveiligd internet kunnen we voortdurend de lijst up to date houden. Met hulp van David heb ik de lijst nu bijgewerkt en samen met de nieuwe leden en gastleden zijn we van 55 personen naar 64 personen gegroeid. Gemiddeld kerkbezoek : 24,85 (in 2011 was dit 23) Gemiddelde bijdrage eerste collecte: 64,28 (in 2011 was dit 60,60) Gemiddelde bijdrage tweede collecte: 59,71 (in 2011 was dit?) Er is dus nog steeds een lichte stijging. Pastor Remco Robinson 1 (exclusief feestdagen en oecumenische vieringen)

Concept verslag Gemeentevergadering Oud-Katholiek Zeeland zondag 5 juni 2016 Blad 1

Concept verslag Gemeentevergadering Oud-Katholiek Zeeland zondag 5 juni 2016 Blad 1 Blad 1 Aanwezig: David Ross, Janny Aldewereld, Nanny van Oosterwijck, Margreeth Labée, Philip Jonker, Gea Jonker, Jeroen Castel, Br. Gino, Br. Johan, Henk Visser en pastor Remco 1. Opening Pastor Remco

Nadere informatie

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk

Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk Alles is genade en Stel, ik zoek een kerk De Werkgroep Vorming en Toerusting ontwikkelde een programma voor de parochies om te benutten bij de promotie dvd en het artikel Alles is genade uit het Identiteitsnummer

Nadere informatie

Beleidsplan voor OK-Zeeland

Beleidsplan voor OK-Zeeland Beleidsplan voor OK-Zeeland Inleiding Onderstaand beleidsplan is gemaakt op basis van het Canvasmodel van Osterwalder en Pigneur (2009). Het voordeel van dit model is het het in 1 oogopslag duidelijk maakt

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. 1. Inleiding 2. Situatieanalyse 3. Visie 4. Stappen 5. Evaluaties

Inhoudsopgave. Inleiding. 1. Inleiding 2. Situatieanalyse 3. Visie 4. Stappen 5. Evaluaties Beleidsplan September 2011- September 2016 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Situatieanalyse 3. Visie 4. Stappen 5. Evaluaties Inleiding In het verleden werden de oud-katholieken in Zeeland bediend vanuit

Nadere informatie

Handreiking bij een spirituele zoektocht.

Handreiking bij een spirituele zoektocht. Handreiking bij een spirituele zoektocht. Deze handreiking hoort bij: Oud- en nieuw- katholiek. De spirituele zoektocht van die andere katholieken. Door Joris Vercammen. Valkhof pers 2011. Het boek is

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Cijfers 2015 - Algemene rekening 2013 2014 2015 2015 2016 Inkomsten Realisatie Realisatie Begroting Realisatie Begroting Giften en collectes eigen leden 64.757 77.366

Nadere informatie

PAROCHIEAVOND 22 NOVEMBER Welkom

PAROCHIEAVOND 22 NOVEMBER Welkom PAROCHIEAVOND 22 NOVEMBER 2018 Welkom WAT WILLEN WE VANAVOND BEREIKEN? Parochieleden krijgen inzicht in de voorliggende keuzes van de komende jaren Parochieleden moeten de gelegenheid hebben om feedback

Nadere informatie

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen

Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Bespreeknotitie voor de geloofsgemeenschappen Standpunt van parochiebestuur en pastoraal team over de toekomst van de geloofsgemeenschappen en de kerkgebouwen van de parochie. Amersfoort, september 2012.

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek!

PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Mijn kerk inspireert Kortom: de Andreaskerk is een inspirerende plek! PAROCHIE H. ANDREAS 2016 Van 17 tot en met 31 januari wordt de jaarlijkse actie Kerkbalans gehouden. Alle kerken vragen hun leden dan om gul te geven voor de plaatselijke kerk. Ook onze parochie doet mee.

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht Noord-West

Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht Noord-West Jaarrekening 2012 Gereformeerde kerk Utrecht NoordWest Samenvatting resultaat 2012 Afgelopen jaar hebben we als Opstandingskerk 18.983, meer uitgegeven dan binnengekregen. Dit tekort is kleiner dan we

Nadere informatie

H. Maria Sterre der Zee. Presentatie Regionale bijeenkomst Reynaert College. 02 Juni Gebouwencommissie

H. Maria Sterre der Zee. Presentatie Regionale bijeenkomst Reynaert College. 02 Juni Gebouwencommissie H. Maria Sterre der Zee Presentatie Regionale bijeenkomst Reynaert College. 02 Juni 2014. AGENDA 20:00 uur 20:05 uur Welkom en Inleiding. Algemene, fusie en bestuur gerelateerde zaken. Stan Bosman 20:10

Nadere informatie

Informatieavond parochiefusie

Informatieavond parochiefusie Informatieavond parochiefusie woensdag 21 november 2012 Parochie Sint Jans Onthoofding Liempde opgericht op 28 april 1603 Waar gaan we het over hebben? Parochiespiegel Sterkte- en zwakteanalyse Activiteitenplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni. Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 26 mei tot 2 juni Lichtbron-inspiratie - Welkom Heilige Geest Welkom Heilige Geest, daal op ons neer, vervul iedere dag, ons hart steeds weer. Jezus heeft het onszelf

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015

JAARVERSLAG. Stichting Kledingbank Amersfoort JAARVERSLAG STICHTING KLEDINGBANK AMERFOORT 2015 JAARVERSLAG 2015 Stichting Kledingbank Amersfoort Adres Argonweg 10, 3812 RB Amersfoort Internet www.kledingbank-amersfoort.nl E-mail info@kledingbank-amersfoort.nl Bankrekeningnummer NL95 RABO 0118 6286

Nadere informatie

Begroting 2016 Protestantse Wijkgemeente Emmaüs BEGROTING BEGROTING WERKELIJK Uitgaven 2016 2015 2014 1. Predikanten, kerkelijk werkers, kosters en organisten 331.600 316.900 312.432 2. Gebouwen 109.000

Nadere informatie

Toekomstbeeld Z. Titus Brandsma Parochie. Informatiebijeenkomsten locaties Bennekom, 8 september 2015

Toekomstbeeld Z. Titus Brandsma Parochie. Informatiebijeenkomsten locaties Bennekom, 8 september 2015 Toekomstbeeld Z. Titus Brandsma Parochie Informatiebijeenkomsten locaties Bennekom, 8 september 2015 Toekomstbeeld Z. Titus Brandsma Aanleiding Voorzieningenniveau niet langer handhaven door: - afnemend

Nadere informatie

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017

JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 JAARPLAN HV AFDELING OOST-BRABANT 2017 Inleiding De afdeling Oost-Brabant van het Humanistisch Verbond bestaat nu twee jaar en we mogen rustig zeggen dat het HV ondertussen stevig geworteld is in onze

Nadere informatie

Beleidsplan parochie Den Helder voor de komende 5 jaar ( )

Beleidsplan parochie Den Helder voor de komende 5 jaar ( ) Beleidsplan parochie Den Helder voor de komende 5 jaar (2011-2016) Onze Oud-Katholieke parochie van de heilige Nicolaas te Den Helder bevindt zich op het moment in een tussenfase. Pastoor K. van Oosterhout

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015

Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel verslag Hoop voor Noord 2015 Financieel jaarverslag 2015 1/5 Algemeen We hebben over 2015 een positief resultaat van 3.225 Euro. In de begroting voor 2015 stond een tekort van 5.000 euro waar

Nadere informatie

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder

ANBI publicatie Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder A. Algemene gegevens Naam ANBI: Christelijke Gereformeerde Kerk te Den Helder Telefoonnummer (facultatief): 0223-610538 RSIN/Fiscaal nummer: In aanvraag bij belastingdienst Website adres: http://www.kruisanker.nl

Nadere informatie

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen!

Inleiding. En uw parochie kan daaraan meedoen! MaS In de Parochie Inleiding De maatschappelijke stage (MaS) is definitief begonnen en in volle gang. In Nederland zijn middelbare scholieren verplicht gedurende hun middelbare school carrière een maatschappelijke

Nadere informatie

De actie Kerkbalans 2017 is voor onze parochie van heel groot belang. Ter toelichting even wat feiten op een rijtje: voor de actie van dit jaar zijn

De actie Kerkbalans 2017 is voor onze parochie van heel groot belang. Ter toelichting even wat feiten op een rijtje: voor de actie van dit jaar zijn De actie Kerkbalans 2017 is voor onze parochie van heel groot belang. Ter toelichting even wat feiten op een rijtje: voor de actie van dit jaar zijn er zo'n 1800 enveloppen de deur uit gegaan. Uit ervaring

Nadere informatie

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Eerste zondag van de Advent Aanvang van Jaar B 30 november 2014 Oud-katholieke parochie van de H. Georgius, Amersfoort Van harte welkom! Vandaag vieren we eerste zondag van Advent. Advent

Nadere informatie

Cijfers. Kerkbalans 2016

Cijfers. Kerkbalans 2016 Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Cijfers Kerkbalans 2016 Mr. J.L.W.M. Zuijdwijk R.-K. Economencollege Inleiding In 2018 wordt voor de 45 e maal de landelijke actie Kerkbalans gehouden. Aan

Nadere informatie

BEGROTING. over het boekjaar 2014. opgesteld door het College van kerkrentmeesters. Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord

BEGROTING. over het boekjaar 2014. opgesteld door het College van kerkrentmeesters. Protestantse Gemeente Hoogland/Amersfoort-Noord Algemene Informatie Begroting 2014 BEGROTING van de Protestantse Gemeente * Protestantse Gemeente Protestantse gemeente i.w./gefedereerde gemeente ¹) Hervormde Gemeente Gereformeerde Kerk Evangelisch Lutherse

Nadere informatie

ENQUETE-FORMULIER ALTERNATIEVEN PAROCHIEKERK

ENQUETE-FORMULIER ALTERNATIEVEN PAROCHIEKERK In april 2013 is onder de parochianen in Dokkum een enquête gehouden naar alternatieven voor de bestaande parochiekerk. De aanleiding hiervoor ligt in de financiële situatie van onze parochie: niet helder

Nadere informatie

De procedure m.b.t. in- en uitschrijven en andere veel gestelde vragen m.b.t. de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland

De procedure m.b.t. in- en uitschrijven en andere veel gestelde vragen m.b.t. de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland De procedure m.b.t. in- en uitschrijven en andere veel gestelde vragen m.b.t. de kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland De kerkledenadministratie van de Rooms-Katholieke Kerk

Nadere informatie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie

Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie 1 van 8 26-1-2016 11:59 Enquête 2016 Thomas a Kempisparochie In deze enquête stellen wij u een aantal vragen over uw ervaringen met de Thomas a Kempisparochie. Ons doel is beter in beeld te krijgen waar

Nadere informatie

Parochie Sint Christoffel

Parochie Sint Christoffel Parochie Sint Christoffel Vorming & Gesprek 2018-2019 St. Paulus Bekering St. Joseph RK Open Hof H. Maria Koningin St. Caecilia H. Jozef Voorwoord Mede gezien de kosten ervan, zullen er dit jaar geen boekjes

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden. Juni 2013 Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juni 2013 Inleidend woord : Open kerk In de loop van de maand (de 22 e ) houden we in Hengelo met een aantal kerken kerkennacht.

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie

Nieuwsbrief De Lichtbron mei Lichtbron-inspiratie Nieuwsbrief De Lichtbron 11 18 mei 2018 Lichtbron-inspiratie Kliederkerk in de Lier Afgelopen dinsdag was op NPO2 in het programma Met hart en ziel de Kliederkerk in de Lier te zien. http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434434/met_hart_en_ziel.html

Nadere informatie

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom

Gemeenteavond De Hoeksteen 15 oktober De Toekomst van De Hoeksteen. Welkom De Toekomst van De Hoeksteen Welkom Opening Lied 276 Zomaar een dak, boven wat hoofden deur die naar stilte open staat Gebed Agenda De plaatselijke regeling van De Hoeksteen Ruud Heijloo De financiële

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Interne organisatie. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Interne organisatie. Financiën. Conclusies en aanbevelingen JAARVERSLAG 2016 1 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Interne organisatie Financiën Conclusies en aanbevelingen 2 Voorwoord: Dit jaarverslag is opgesteld om zonodig aan de sponsoren van

Nadere informatie

En nu? Begroting Marcusgemeente 2015 Gerard Jansen

En nu? Begroting Marcusgemeente 2015 Gerard Jansen .nl Mijn kerk... Geeft u aan Kerkbalans? Dan komt uw geld terecht bij de Marcuskerk, de kerk waar u ingeschreven staat. Dankzij uw gift blijven de kerkdeuren van de Marcuskerk open. Maar ook allerlei sociaalmaatschappelijke

Nadere informatie

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort

R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort R.K. Parochie Onze Lieve Vrouw van Amersfoort Geloofsgemeenschap St. Joseph Hooglanderveen-Vathorst Pastorie: van Tuyllstraat 29, 3829 AB Hooglanderveen Secretariaat geopend op vrijdagmorgen 9.00 12.00

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie.

Nieuwsbrief. Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015. kleedjesboekenmarkt. gr.7-8 vrij i.v.m. mijnpleinstudiedag. herfstvakantie. Nieuwsbrief Schooljaar 2015/2016 nr. 3 - oktober 2015 Belangrijke data: Oktober 2015 M 5 12 19 26 hofdluiscontrole D 6 13 kleedjesboekenmarkt 14.30 uur 20 27 schoolverpleegkundige spreekuur 13.00 uur W

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Tweestromenland

Protestantse Gemeente Tweestromenland Protestantse Gemeente Tweestromenland Beleidsplan jaren 2013-2016 1. ALGEMEEN EN INLEIDING 3 2. PROFIEL VAN DE PG TWEESTROMENLAND 3 3. EREDIENSTEN 3 4. KERKENRAAD 4 5. PASTORAAT 4 6. DIACONIE 5 7. COLLEGE

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014

Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Verslag van de vergadering van de Wmo adviesraad Medemblik d.d. 28 april 2014 Aanwezig: Dhr. S.H. Koenen Dhr. H. Vrieze Mw. N. Swart-Kolenberg Mw. I. Koen-Paap Mw. E. Singer Mw. F. Fikry Mw. H. Sijm-Wissink

Nadere informatie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie

Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Analyse van de tien waarden voor een cultuuromslag in de parochie Bron: Fr. James Mallon, Divine Renovation Guidebook, 2016, p. 74-79. Bewerkt door Alpha Nederland en Centrum voor Parochiespiritualiteit,

Nadere informatie

De Goede Herder Gereformeerde Kerk te Valkenburg ZH. Evaluatie beleidsplan Concept. 6 mei 2016

De Goede Herder Gereformeerde Kerk te Valkenburg ZH. Evaluatie beleidsplan Concept. 6 mei 2016 De Goede Herder Gereformeerde Kerk te Valkenburg ZH Evaluatie beleidsplan 2014-2018 Concept 6 mei 2016 Ons diepste verlangen is dat de gemeente niet alleen Huis van God is, maar ook een plek waar iedereen

Nadere informatie

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden

Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Juli 2011 Johannes 15,1 Ik ben de ware wijnstok en mijn Vader is de wijnbouwer. De wijnstok is een struik die heel wat verzorging

Nadere informatie

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof

Zondag 19 januari 2014. Viering in de Week van Gebed. voor de eenheid van de christenen. Paulusgemeenschap en. Protestantse Gemeente de Eshof Zondag 19 januari 2014 Viering in de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen Paulusgemeenschap en Protestantse Gemeente de Eshof Hoevelaken Thema: Is Christus dan verdeeld? (1 Kor. 1,13) 1 / 7

Nadere informatie

Kerkelijk initiatief voor sociale huisvesting in Brussel

Kerkelijk initiatief voor sociale huisvesting in Brussel Kerkelijk initiatief voor sociale huisvesting in Brussel Herman COSIJNS, Adjunct van Mgr De Kesel INLEIDING De problematiek van de sociale huisvesting enerzijds en de wens van de Kerk om mee te werken

Nadere informatie

http://www.federatiegouda.nl/doopsgezinde-gemeente/ sasportengen@hetnet.nl

http://www.federatiegouda.nl/doopsgezinde-gemeente/ sasportengen@hetnet.nl A. Doopsgezinde Gemeente Gouda Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Doopsgezinde Gemeente Gouda 0182618541 818932351 Website adres: http://www.federatiegouda.nl/doopsgezinde-gemeente/

Nadere informatie

Titus Brandsma Parochie. Vervolg op De Regionale Bezinningsdag 16 juni Doel bijeenkomst

Titus Brandsma Parochie. Vervolg op De Regionale Bezinningsdag 16 juni Doel bijeenkomst Titus Brandsma Parochie Vervolg op De Regionale Bezinningsdag 16 juni 2008 Doel bijeenkomst Bijpraten ontwikkelingen Toekomst verkennen Opdrachten meegeven aan delegatie naar regioraad van 30 juni 2008

Nadere informatie

Enquête-uitslag. van de gehouden enquête onder de leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde

Enquête-uitslag. van de gehouden enquête onder de leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde Enquête-uitslag van de gehouden enquête onder de leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde 1 Inleiding In het laatste kwartaal van 28 is er onder alle leden van de Gereformeerde Kerk te Vlagtwedde

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi

Jaarverslag 2014 Hospice Amandi Jaarverslag 2014 Hospice Amandi 1 Voorwoord van de voorzitter Voor u ligt het jaarverslag van het Hospice Amandi. 2014 was het eerste volle jaar van onze jonge stichting. Er is veel werk verzet in de verschillende

Nadere informatie

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017

Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Beleidsplan wijkgemeente De Bron voor 2016/2017 Dit beleidsplan bestaat uit de volgende onderdelen: I. Missie en Visie (algemeen) II. Beleidsplan eredienst en pastoraat III. Missie en Visie van de diakenen

Nadere informatie

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016

Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Jaarverslag 2016 Nijmegen, 28 maart 2017 Jaarverslag 2016 Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen Wie zijn wij? Het Oecumenisch Citypastoraat Nijmegen heeft ook in 2016 als

Nadere informatie

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. "Geef voor je kerk"

ACTIE KERKBALANS. Voor de campagne van 2018 is het thema. Geef voor je kerk ACTIE KERKBALANS Voor de campagne van 2018 is het thema "Geef voor je kerk" Een plek om tot jezelf te komen of anderen te ontmoeten, een plek om te vieren en te geloven voor iedereen heeft de kerk een

Nadere informatie

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode:

DoRe Meppel Vledderstraat 20 (geen postadres) Postcode: A. Algemene gegevens Naam ANBI: Telefoonnummer (facultatief): RSIN/Fiscaal nummer: Website adres: E-mail: Remonstrantse Gemeente Meppel 0522-240988 http://doremeppel.webklik.nl/page/homepage DoRe Meppel

Nadere informatie

Editie juli/augustus 2016 Van de redactie

Editie juli/augustus 2016 Van de redactie Editie juli/augustus 2016 Van de redactie De zomer is weer in aantocht en daarmee verandert het aangezicht van Zeeland flink. Deze vergrijzende krimpprovincie verandert in een levendig vakantieoord, waar

Nadere informatie

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Begroting College van Diakenen Inclusief ZWO 2018 Penningmeester Diaconie Gereformeerde kerk B. van Winkoop Brederodelaan 4 3852 BC Ermelo INKOMSTEN Diaconie COLLEGE

Nadere informatie

nieuwsbrief 9 TUSSENSTAP: PERSONELE UNIE rene grotenhuis 1 van :45 Nieuwsbrief - september 2017

nieuwsbrief 9 TUSSENSTAP: PERSONELE UNIE rene grotenhuis 1 van :45 Nieuwsbrief - september 2017 nieuwsbrief 9 rene grotenhuis di 19-9-2017 17:01 Aan:Secretariaat Ludgerusparochie ; Nieuwsbrief - september 2017 TUSSENSTAP: PERSONELE UNIE De

Nadere informatie

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE

PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE PROVINCIALE RAAD VAN KERKEN IN GRONINGEN EN DRENTHE JAARVERSLAG 2016 *Inleiding De leden van de raad De provinciale raad van kerken in Groningen en Drenthe (voortaan de raad ) bestaat uit leden die namens

Nadere informatie

Totale exploitatie Begroting Protestantse Gemeente te Zutphen. Begroting Begroting Rekening Baten

Totale exploitatie Begroting Protestantse Gemeente te Zutphen. Begroting Begroting Rekening Baten Totale exploitatie Begroting 2017 Baten Begroting Begroting Rekening 80 baten onroerende zaken 64.800 70.500 127.671 81 rentebaten en dividenden 2.000 4.766 83 bijdragen levend geld 280.500 283.000 303.604

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017

Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 Nieuwsbrief De Lichtbron 2017 van 3 tot 10 Lichtbron-inspiratie Op zondag 22 oktober was de tweede Kliederkerk Wateringen in de Pieter van der Plasschool. Samen met de andere kerken in Wateringen organiseerden

Nadere informatie

Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn

Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn Protestantse Gemeente Alphen aan den Rijn Oudshoorn / Ridderveld Wijkgemeente van Bijzondere Aard Oudshoornse Kerk Diaconaal Beleidsplan 2011-2016 van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn Vastgesteld

Nadere informatie

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar.

Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) We luisteren naar elkaar. Vrijdag 10 juni 2016 Agenda 15 t/m 17 juni Kamp groep 8 24 juni Onderbouwdag (groep 1 t/m 4 is vrij) Regel van de week: We luisteren naar elkaar. Storing bij het versturen van e-mails Afgelopen week hebben

Nadere informatie

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan

Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum. Beleidsplan Protestantse gemeente Kantens Stitswerd - Rottum Beleidsplan 2013-2018 Inleiding In dit beleidsplan proberen wij een beeld te geven van onze werkzaamheden op dit moment en in de komende drie jaren. We

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015

NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 NIEUWSBRIEF H. MARIA PAROCHIE WALCHEREN JAARGANG 8 AFLEVERING 203 25 juli 2015 Petrus en Pauluskerk Onze Lieve Vrouwekerk Dishoek Domburg Vrouwenpolder Zoutelande Een lezersreactie, die we u niet willen

Nadere informatie

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon:

Bezoekadres: Krijtstraat GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat NL Telefoon: Inloophuis Uitzicht Bezoekadres: Krijtstraat 20 4201 GD Gorinchem Correspondentieadres: mevr. Mr. L. Ribbius Peletierstraat 22. 4207 NL Telefoon: 0183-624774 Jaarverslag 2017 Inhoud 1. Voorwoord... 3 2.

Nadere informatie

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren.

Anke spreekt het voornemen uit om de vergaderingen dit schooljaar niet langer dan 1 uur te laten duren. OuderVereniging Cortemich E-mail OV: ov-cortemich@hotmail.nl Notulen Datum: 9 september 2015 Onderwerp: OV bestuursvergadering Aanwezig: Anke Willems, Yvonne Sweers, Yvonne Hermans, Rob Vinken, Sanserai

Nadere informatie

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur)

Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Dinsdag 3 februari 2015 Aanvang: 20.00 uur (Inloop vanaf 19.45 uur) J a a r g a n g 1 0, n r. 5 2 1 j a n u a r i 2 0 1 5 Informatieavond Vijf Gelijke Dagen Model Toename aantal leerlingen: We starten met een derde groep 1/2. Belangrijke data 2 1 2 Informatieavond Vijf

Nadere informatie

Totale exploitatie Begroting Protestantse Gemeente te Zutphen. Begroting Begroting Rekening Baten

Totale exploitatie Begroting Protestantse Gemeente te Zutphen. Begroting Begroting Rekening Baten Totale exploitatie Begroting 2018 Baten Begroting Begroting Rekening 80 baten onroerende zaken 58.500 64.800 93.525 81 rentebaten en dividenden 2.300 83 bijdragen levend geld 255.500 280.500 288.490 84

Nadere informatie

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout

Jaarplan 2015. Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Jaarplan 2015 Parochie Sint Maarten Kern: Sint Bartholomeus Voorhout Ter inleiding: Voor u ligt het jaarplan 2015 van de parochiekern Sint Bartholomeus. Dit jaarplan is opgesteld door de Commissie Pastoraal

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 1. Ledenaantallen... 3. 2. Balans kerk... 4. 3. Exploitatierekening kerk... 6. 4. Specificatie werkgroepen... 8

Inhoudsopgave. 1. Ledenaantallen... 3. 2. Balans kerk... 4. 3. Exploitatierekening kerk... 6. 4. Specificatie werkgroepen... 8 JAARREKENING Inhoudsopgave 1. Ledenaantallen... 3 2. Balans kerk... 4 3. Exploitatie kerk... 6 4. Specificatie werkgroepen... 8 1. Ledenaantallen In de toelichting op de kerkorde staat het volgende geschreven

Nadere informatie

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is.

Alleen in Nisse is nog een zondagsschool, waar ook een paar kinderen uit 's-heer Abtskerke opzitten. We zijn blij dat er nog een zondagsschool is. BELEIDSPLAN NISSE EN S-HEER ABTSKERKE herziening beleidsplan 6 mei 2014 VOORAF: Dit beleidsplan is vooral een beschrijving van wat we als gemeenten doen en in ieder geval zo willen houden. Dat is niet

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde

Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Protestantse Gemeente Lichtenvoorde Jaarwerkplan voor kerkenraad, predikant en kerkelijk werker voor 2015 I. Procedure 1. Dit Jaarwerkplan is een afgeleide van het (meerjarig) beleidsplan van onze kerkelijke

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

PROTOCOLLEN januari 2013

PROTOCOLLEN januari 2013 PROTOCOLLEN januari 2013 1 2 Pastoraal Team Vinkeveen, januari 2013 Beste mensen, In de afgelopen jaren hebben wij een aantal afspraken gemaakt over sacramentenbediening en uitvaarten. We hebben ze nog

Nadere informatie

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland

Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland ANBI Informatie Naam gemeente: Protestantse Gemeente te Nieuw- en Sint Joosland RSIN/Fiscaal nummer: 824129933 Adres: Kerkplein 1 Postcode: Plaats: Contact adres: 4339 AM Nieuw- en Sint Joosland Scriba:

Nadere informatie

Samen op weg naar een stabiel jeugdwerk Het jeugdwerk van

Samen op weg naar een stabiel jeugdwerk Het jeugdwerk van Samen op weg naar een stabiel jeugdwerk Het jeugdwerk van 2014-2020 Voorwoord Alles wat leeft verandert.. Zo is het ook met het jeugdwerk in Tinte. Er is een stabiele basis van jeugdwerk. Door de verandering

Nadere informatie

Het kerkgebouw aan de Beukenlaan (1918) JAARVERSLAG 2017 Evangelisch-Lutherse gemeente Ede

Het kerkgebouw aan de Beukenlaan (1918) JAARVERSLAG 2017 Evangelisch-Lutherse gemeente Ede Het kerkgebouw aan de Beukenlaan (1918) JAARVERSLAG 2017 Evangelisch-Lutherse gemeente Ede Van de kerkenraad Dit jaar is de kerkenraad flink gewijzigd qua samenstelling. Drie nieuwe ambtsdragers treden

Nadere informatie

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo

Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Diaconie Gereformeerde Kerk Ermelo Begroting College van Diakenen Inclusief ZWO 2016 INKOMSTEN Diaconie COLLEGE VAN DIAKENEN GECONSOLIDEERDE DIACONIE/ZWO BEGROTING 2016 Resultatenrekening Begroting Begroting

Nadere informatie

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING

OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING HET BELEIDSPLAN HERVORMDE GEMEENTE OMMELANDERWIJK-ZUIDWENDING 2017-2021 Beleidsplan 2017 2021 van de Hervormde Gemeente Ommelanderwijk Zuidwending. Wat voor gemeente zijn wij De Hervormde Gemeente Ommelanderwijk

Nadere informatie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie

EVALUATIE LITURGISCH BELEID. Pastoraal team. HH. Franciscus en Clara Parochie EVALUATIE LITURGISCH BELEID Pastoraal team HH. Franciscus en Clara Parochie Notitie voor evaluatie met allen die betrokken zijn bij de liturgie 1 EVALUATIE LITURGISCH BELEID FRANCISCUS EN CLARA PAROCHIIE

Nadere informatie

NOTULEN PAROCHIEBIJEENKOMST 1 FEBRUARI 2016 PAROCHIEBESTUUR RK AMSTELLAND

NOTULEN PAROCHIEBIJEENKOMST 1 FEBRUARI 2016 PAROCHIEBESTUUR RK AMSTELLAND NOTULEN PAROCHIEBIJEENKOMST 1 FEBRUARI 2016 PAROCHIEBESTUUR RK AMSTELLAND Alle parochianen zijn door het bestuur uitgenodigd om bij de Parochiebijeenkomst van 1 februari 2016 aanwezig te zijn. Het doel

Nadere informatie

De stuurgroep overlegt maandelijks. De coördinator zit de vergadering voor.

De stuurgroep overlegt maandelijks. De coördinator zit de vergadering voor. VIJF JAAR YOT [april 2002 april 2007] I. SITUATIE EN EVOLUTIE 2002-2007 A. Structuur 1. OVERLEGSTRUCTUUR a. DE STUURGROEP Na de realisatie van het architectuurproject in april 2002, krijgt de bestaande

Nadere informatie

Inleidend woord: een woord van afscheid van uw rector pastoor Klaas Jan Homan

Inleidend woord: een woord van afscheid van uw rector pastoor Klaas Jan Homan Maandelijkse Nieuwsbrief Oud-Katholieke Statie H.Lebuïnus Twente en Ommelanden Augustus 2012 Inleidend woord: een woord van afscheid van uw rector pastoor Klaas Jan Homan Dit huis is een huis waar de deur

Nadere informatie

PAROCHIE H. ANDREAS 2017

PAROCHIE H. ANDREAS 2017 PAROCHIE H. ANDREAS 2017 Jaarlijkse actie De actie Kerkbalans is dit jaar van 21 januari tot en met 5 februari. De kerken doen dan een beroep op hun leden om ruimhartig te geven voor de plaatselijke kerk.

Nadere informatie

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft

Vergaderen. Auteur: Mark van der Lee. Plaats: Delft. Datum: 17 januari 2014. Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Vergaderen Auteur: Mark van der Lee Plaats: Delft Datum: 17 januari 2014 Organisatie: Haagsche Hogeschool Delft Binnen projecten is het erg belangrijk dat er communicatie is. Dit kan op verschillende manieren

Nadere informatie

La vita è bella! Het leven is mooi

La vita è bella! Het leven is mooi La vita è bella! Het leven is mooi Hier zien jullie een aantal foto s van vrienden en activiteiten die ik met vrienden heb gedaan. Links bovenin: Bezoeken van een AS Roma voetbalwedstrijd met collega s

Nadere informatie

Cijfers. Kerkbalans 2017

Cijfers. Kerkbalans 2017 Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland Cijfers Kerkbalans 2017 Mr. J.L.W.M. Zuijdwijk R.-K. Economencollege 1 Inleiding In 2019 wordt voor de 46 e maal de landelijke actie Kerkbalans gehouden. Aan

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2017

Jaarplan en begroting 2017 Jaarplan en begroting 2017 In het beleidsplan 2016-2018 zijn de doelen van het Gilde Haaksbergen vastgelegd. Dit jaarplan en begroting geeft de doelen voor het jaar 2017 afgeleid van dat plan aan. Onze

Nadere informatie

Personele Unie Informatiebijeenkomst 13 mei 2014

Personele Unie Informatiebijeenkomst 13 mei 2014 Personele Unie Laren - Blaricum - Huizen Wat doen we vanavond? Achtergrond huidige ontwikkelingen Introductie Personele Unie Huidige situatie Laren Zorgpunten Te ondernemennemen acties Communicatie Laren

Nadere informatie

Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers. Welkom!

Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers. Welkom! Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers Welkom! Informatie avond 26 Mei 2016 Agenda 1. Opening 2. Voortgang Juli-2015 tot Mei-2016 3. Financien 4. Stand van zaken verbouwing 5. Vervolg

Nadere informatie

H. Andreas & Antonius Oostelbeers Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers. Welkom! Informatie avond

H. Andreas & Antonius Oostelbeers Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers. Welkom! Informatie avond H. Andreas & Antonius Oostelbeers Stichting Dorpshuis Oostelbeers / Dorpsraad Oostelbeers Welkom! Informatie avond 24 Juni 2015 Agenda 1. Opening 2. Nieuws vanuit het Parochiebestuur 3. Voortgang Sept-2014

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2014 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken

Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken Format voor in het kader van de ANBI-transparantie te publiceren gegevens door een rechtspersoon behorende tot de Nederlands Gereformeerde Kerken A. Algemene gegevens Naam ANBI: Nederlands Gereformeerde

Nadere informatie

BELEIDSPLAN JEUGDDIACONAAT

BELEIDSPLAN JEUGDDIACONAAT BELEIDSPLAN JEUGDDIACONAAT 2012-2016 INHOUDSOPGAVE VOORWOORD 3 1. INLEIDING...4 2. BESTUUR..5 3. VORMING.6 4. ACTIVITEITEN VAN HET JEUGDDIACONAAT...7 5. FINANCIËLE EN ANDERE MIDDELEN 8 6. TOT SLOT..9 BIJLAGE.10

Nadere informatie

Vredeskerk. Lede 117, 3075 HH Rotterdam

Vredeskerk. Lede 117, 3075 HH Rotterdam Protestantse Wijkgemeente Rotterdam-Zuid Vredeskerk - Breepleinkerk www.vredeskerkrotterdam.nl Vredeskerk Lede 117, 3075 HH Rotterdam Voor alle informatie: Gerda den Dunnen tel. 010-419 25 73 e-mail: gj.den.dunnen@hetnet.nl

Nadere informatie

Achter iedere taak op dit formulier kunt u aangeven hoe u er tegenover staat:

Achter iedere taak op dit formulier kunt u aangeven hoe u er tegenover staat: DIT IS EEN VOORBEELDFORMULIER VOOR HET BENADEREN/WERVEN VAN VRIJWILLIGERS VOOR TAKEN BINNEN DE (WIJK)GEMEENTE. HET IS AAN TE BEVELEN OM HET TE KOPPELEN AAN B.V. EEN (STARTZON)DAG ROND SAMEN GEMEENTE-ZIJN

Nadere informatie

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Interne organisatie. Financiën. Conclusies en aanbevelingen

Inhoudsopgave: Voorwoord. Activiteiten. Publiciteit. Interne organisatie. Financiën. Conclusies en aanbevelingen JAARVERSLAG 2015 1 Inhoudsopgave: Voorwoord Activiteiten Publiciteit Interne organisatie Financiën Conclusies en aanbevelingen 2 Voorwoord: Dit jaarverslag is opgesteld om zonodig aan de sponsoren van

Nadere informatie

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde

EVANGELIE. hoogfeest christus koning. Bidden met het Evangelie. Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde Bidden met dit Evangelie: zie achterzijde EVANGELIE hoogfeest christus koning I MATTEÜS 25:31-46 n die tijd zei Jezus tot zijn leerlingen: Wan neer de Mensenzoon komt in zijn heerlijkheid en vergezeld

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Informatieavond parochiefusie

Informatieavond parochiefusie Informatieavond parochiefusie Maandag 6 oktober 2014 Parochie Sint Jans Onthoofding Liempde Opgericht op 28 april 1603 Waar gaan we het over hebben? Wat de vorige keer Pijlers startdocument Pastorale team

Nadere informatie

Zes kerken en een dobbelsteen

Zes kerken en een dobbelsteen Zes kerken en een dobbelsteen 2015 Stel je voor: een stellage op de Plantage. De gemeente eromheen. Hervormd en gereformeerd door elkaar. Een korte inleiding. En dan mag uit alle wijkgemeenten iemand de

Nadere informatie