PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN"

Transcriptie

1 PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2015/2016 Internationaal vermaarde ensembles en musici uit Muiden geven acte de presénce in de serie Proefkamermuziek. Zij staan garant voor bevlogen optredens, een rijk palet van muziekstijlen en theatrale presentaties. Na de informele uitvoeringen van circa vijf kwartier worden er heerlijke wijnen geschonken en is het tijd voor napraten. Proefkamermuziek is een serie van ontmoetingen, een gelegenheid om een cultureel avondje uit te gaan in het mooie stadje Muiden. De serie wordt geopend met een ode aan Vincent van Gogh door het Hexagon Ensemble en beeldend kunstenaars uit Muiden en omgeving. Tijdens het traditionele kerstconcert wordt de Messiah van Händel uitgevoerd en met Jan Willem de Vriend en The Amsterdam Consort gaan we in januari op de koffie bij Bach. In maart staat een intieme en eigentijdse setting van Le nozze di Figaro van Mozart op het programma. Verder zijn er de vertrouwde gezichten van musici van Amsterdam Sinfonietta en het Nederlands Blazers Ensemble. U bent van harte welkom. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot! Albert Adams, initiatiefnemer

2 HEXAGON ENSEMBLE zaterdag 26 september uur tentoonstelling vanaf uur Ontmoeting met Vincent van Gogh, schilderijen en muziek muziek o.a. Gustav Holst - Kwintet opus 14 in As Francis Poulenc - Trio opus 43 Joseph Jongen - Rhapsody Claude Debussy - uit Six Épigraphes Antiques: Pour un tombeau sans nom Albert Roussel - Divertissement Het leven en de werken van Vincent van Gogh zijn de inspiratiebron in dit programma. Amateurschilders uit Muiden en omgeving worden uitgenodigd om op basis van Vincent van Gogh zijn leven en schilderijen hun eigen Van Gogh te maken. Beeldend kunstenaar Juliette Swillens zal hen begeleiden. De schilderijen worden voorafgaand aan het optreden in de kerk geëxposeerd. Tijdens het optreden van het Hexagon Ensemble wordt muziek uit de periode van Van Gogh gecombineerd met een visuele show van deze schilderijen en die van Vincent van Gogh. Na afloop van de voorstelling worden de schilderijen van de amateurs geveild. De opbrengst is voor het Jeugdcultuurfonds. Het belooft een bijzondere uitvoering en middag te worden voor jong en oud! Het Hexagon Ensemble viert in 2015 zijn 25-jarig jubileum. De eigenzinnigheid en veelzijdigheid van de musici gaan hand in hand met de gedrevenheid om artistieke grenzen te verkennen en op te rekken. Deze curiosité permanente komt tot uitdrukking in talloze avontuurlijke verbindingen met andere muziekstijlen en (podium)kunsten zoals dans, toneel, literatuur en beeldende kunst. Het ensemble trad eerder op in de serie Proefkamermuziek met De Verbeelding en La Cenerentola. Beide voorstellingen waren een groot succes.

3 AMSTERDAM SINFONIETTA SOLISTEN zaterdag 7 november uur Intieme juwelen muziek Franz Schubert - 3 Moments Musicaux op 94 D 780, Trio voor viool, altviool en cello D 851 Edward Elgar Pianokwintet in a, opus 84 viool Candida Thompson, Jacobien Rozemond altviool Daniel Bard cello Kaori Yamagami piano Nino Gvetadze Artistiek leider Candida Thompson en aanvoerders uit de gelederen van Amsterdam Sinfonietta spelen een programma rond Schubert en Elgar. Te gast is de Georgische pianiste Nino Gvetadze. Deze topsoliste was al eerder te gast bij Amsterdam Sinfonietta voor concerten in Nederland en Rusland. Elgars Pianokwintet werd geschreven tijdens de zomer van 1918 in Sussex. Het is een groots opgezet en dramatisch werk met haast orkestrale sonoriteiten. Het wordt zelden gespeeld en is een van de favoriete kamermuziekwerken van Candida Thompson. Het concert begint met drie intieme Moments Musicaux voor piano solo, waarna het zelden uitgevoerde Strijktrio in Bes van Schubert volgt. Een werk vol humor, elegantie en lichte melancholie.

4 KERSTCONCERT OP DE ZONDAGMIDDAG zondag 20 december uur Messiah van Georg Friedrich Händel sopraan Tineke Roseboom alt Franske van der Wiel tenor Stephan Neijenhuis bas Ruben Olthof koor Koor van de Koorschool Midden Gelderland ensemble Muidens Ensemble en muzikale vrienden dirigent Albert Wissink De kerstuitvoeringen van het Muidens Ensemble zijn inmiddels uitgegroeid tot een Muidense traditie die mensen met elkaar verbindt. Dit jaar zal voor het eerst de Messiah van Händel worden opgevoerd, samen met circa 40 jonge zangers en solisten van de Koorschool Midden-Gelderland. De Messiah werd door Händel in slechts 24 dagen gecomponeerd en voor het eerst uitgevoerd in 1742 in Dublin als benefietconcert. Dames werden verzocht niet in hoepelrok te komen om meer kaarten te kunnen verkopen. De tekst van de Messiah is verdeeld over Oud en Nieuw Testament en doorloopt alle christelijke feestdagen. Händel beperkte zich bij de eerste uitvoering van het werk tot een ensemble met strijkers, trompet en pauken. Een prachtige intieme setting zoals die ook in de Grote Kerk te beluisteren zal zijn. Om nog meer in de kerstsfeer te geraken wordt na afloop glühwein geschonken.

5 THE AMSTERDAM CONSORT vrijdag 29 januari uur Bij Bach op de koffie muziek Johann Sebastian Bach - Sinfonia van Cantata Non sa che sia dolore BWV 209, Orkestsuite nr. II in b kl.t. BWV 1067, Kaffee Kantate BWV 211 Schweigt stille, plaudert nicht regie Eva Buchmann muzikale leiding Jan Willem de Vriend ensemble The Amsterdam Consort met solisten Eigenlijk is de Kaffee Kantate een komische mini opera, waarin vader Schlendrian zijn dochter berispt, dat ze koffie drinkt. Een vrouw hoorde thee te drinken. Dochter Liesgen laat zich echter niet van de koffie afbrengen. Daarop verzint vader Schlendrian een list. Hij belooft zijn dochter een echtgenoot. Liesgen is evenwel niet voor een gat te vangen en laat in het huwelijkscontract opnemen, dat ze zoveel koffie mag drinken als ze wenst. Orkestsuite II is het buitenbeentje van de vier orkestsuites. De instrumen tale bezetting wijkt sterk af van die van de andere suites. Aan de strijkersbezetting is slechts een fluit toegevoegd, waardoor de suite veel weg heeft van een intiem fluitconcert, met als slot de beroemde Badinerie van Bach. De musici van The Amsterdam Consort hebben elkaar niet alleen op het podium gevonden, maar ook in hun liefde voor cultuur. De kunst en cultuur in Italië zijn, naast het goede leven in Toscane, favoriet en vaak onderwerp van gesprek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat van dit ensemble optredens in Nederland en Italië te bezoeken zijn. De passie en het speelplezier spatten er vanaf.

6 JOHANNETTE ZOMER, FRANS FISELIER, PETER LUSSE zaterdag 5 maart uur Nozze per due muziek Wolfgang Amadeus Mozart - Le Nozze di Figaro Sopraan Johannette Zomer en bas-bariton Frans Fiselier brengen samen met TV- en musical-acteur Peter Lusse Mozarts misschien wel bekendste opera: de Bruiloft van Figaro. Maar deze keer is het wel een iets ander verhaal... Waar Mozart ruim drie uur muziek, een groot orkest en minstens 11 solisten nodig heeft om tot de plot van het verhaal te komen, zijn het in deze productie alleen Johannette en Frans die de vele rollen en aria s voor hun rekening nemen. Peter Lusse houdt op zijn welbekende en hilarische wijze voor het publiek de verhaallijn in de gaten. De Nederlandse teksten - te volgen voor groot én klein - zijn van Ivo de Wijs. Ook de orkestpartij is omgevormd tot een handzame versie voor alleen piano, die in deze prodcutie is toevertrouwd aan pianist Roele Kok. Dit alles zorgt voor een bondige, maar nog steeds enerverende versie, van deze wereldberoemde opera-bruiloft. Zeg maar de Figaro light... Dat de toeschouwers eigenlijk ook bruiloftsgasten zijn wordt duidelijk aan het eind van deze unieke opera-uitvoering.

7 NEDERLANDS BLAZERS ENSEMBLE zaterdag 23 april uur Schumann + muziek Robert Schumann - Davidsbündlertänze Als de grote romanticus Robert Schumann eindelijk het ja-woord krijgt van zijn geliefde Clara, componeert hij in een gelukzalige stemming meteen de Davidsbündlertänze. Achttien muzikale juweeltjes vertolken de stemmingen van Schumann s twee alter-ego s, de onstuimige Florestan en de bedachtzame Eusebius, van grote opwinding tot al voorvoeld verlies. Het werk is vol van huwelijksgedachten zegt Schumann in zijn dagboek, maar hij noemt het stuk ook ein Polterabend, de avond voor het huwelijk waarop je servies kapot gooit. Want scherven brengen geluk. Hoboïst en artistiek leider Bart Schneemann vertelt aan de hand van het geprojecteerde manuscript waarom het stuk zo bijzonder is en soms al eeuwen musici en luisteraars blijft fascineren. De plus reeks is een nieuw concept van het Nederlands Blazers Ensemble waarin de mooiste meesterwerken van de klassieke muziek onder de loep worden genomen. Het NBE is een groep van ruim twintig topmusici die zo n tachtig keer per jaar samenkomen om in binnen- en buitenland bijzondere programma s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn.

8 INFORMATIE Losse plaatsbewijzen Middenschip stoel 29 Middenschip bank 25 Zijbeuk 10 Reserveren losse kaarten Overige info Prijzen incl. consumptie 3,00 en reserveringskosten 3,50 Abonnementen Bestellen via het bestelformulier: Alleen voor plaatsen in het middenschip Naar keuze 4-6 optredens Prijzen vanaf 80 (= 20% korting op losse plaatsbewijzen) Let op: reserveringen worden op volgorde van binnenkomst verwerkt en donateurs hebben voorrang Wordt donateur en geniet van de voordelen - De beste plaatsen vooraan in de kerk - 65 korting op een abonnement (6 concerten) - Donatie 125 per person per jaar (fiscaal aftrekbaar!) - Meerjarige donateurs zijn goedkoper uit dan reguliere abonnementhouders - Meer informatie over donaties: Alleen met uw steun kan de serie in Muiden behouden blijven! Proefkamermuziek is een initiatief van Stichting Art connects People en een samenwerking van Amsterdam Sinfonietta, Nederlands Blazers Ensemble, Nederlands Kamerkoor en lokale partners. Fotografie Sussie Ahlburg Wout van den Berg Hans van der Woerd Partners

2015-2016. Proefkamermuziek. Proeven van muziek en wijn

2015-2016. Proefkamermuziek. Proeven van muziek en wijn Klassiek 2015-2016 CULTURA-EDE.NL Proefkamermuziek Proeven van muziek en wijn P R O E F KAMER MUZIEK Rijk palet aan klanken, smaken en geuren De avontuurlijke serie Proefkamermuziek is als een muzikale

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN In de serie Proefkamermuziek staan artiesten en internationaal vermaarde ensembles garant voor gepassioneerde optredens,

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot! Albert Adams, initiatiefnemer

PROEFKAMERMUZIEK. Reserveer tijdig want de belangstelling is groot! Albert Adams, initiatiefnemer PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren Grote Kerk van Muiden seizoen 2014/2015 De programmering van Proefkamermuziek is als een muzikale reis over grenzen. Het rijke palet van muziekstijlen,

Nadere informatie

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur

SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur SEIZOEN 2016-2017 7 Concerten op de zondagmiddag Dorpskerk, Abcoude, aanvang 15:00 uur 25 sep - 23 okt - 20 nov - 18 dec 15 jan GHC 12 feb - 12 mrt www.abcoudeconcerten.nl 25 september 2016 - Domenica

Nadere informatie

seizoen 2012/2013 Grote Kerk van Muiden

seizoen 2012/2013 Grote Kerk van Muiden seizoen 2012/2013 PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren Grote Kerk van Muiden In het derde seizoen van Proefkamermuziek geven internationaal vermaarde ensembles en musici uit Muiden

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2017/2018. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2017/2018. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2017/2018 Proefkamermuziek is een concertserie van ontmoetingen, een prachtige gelegenheid om gezellig een avond

Nadere informatie

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013

amsterdam chamber orchestra concertserie concertgebouw 2012-2013 concertserie concertgebouw 2012-2013 het bestaat in de basis uit een kleine groep internationale topstrijkers waaraan afhankelijk van het te spelen repertoire blazers wordt gevoegd. doel van het is om

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2004

NIEUWSBRIEF oktober 2004 NIEUWSBRIEF oktober 2004 Voor u ziet u de laatste Nieuwsbrief van dit jaar ten behoeve van de vrienden van de Stichting Hans Kox, bol van de informatie en voor een belangrijk gedeelte gewijd aan de activiteiten

Nadere informatie

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN

KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN 2017-2018 Theo Driessen Instituut Willem Prinzenstraat 43, Helmond www.theodriesseninstituut.nl 1 KAMERMUZIEKCYCLUS THEO DRIESSEN zondag 8 oktober 2017 om 15.30 uur DUTCH

Nadere informatie

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00

PROGRAMMA. vr. 4 okt 20:30 Tour de Chanson Matthias Kadar Ç 16,00 (Internetprijs) / Ç 20,00 PROGRAMMA Klassiek vocale muziek van Hõndel tot Verdi en Wagner, en van Franz Schubert tot Georges Brassens en Ramses Shaffy op verschillende locaties in Zuid Limburg en Aken, met meer dan 100 uitvoerenden,

Nadere informatie

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen.

Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici. Waarom muzemaatjes. Het begin. Wat doe je bij muzemaatjes. Kan ik ook meedoen. Muziekmiddagen voor en door gevorderde amateur-musici Waarom muzemaatjes Het begin Wat doe je bij muzemaatjes Kan ik ook meedoen Regels Thema s vanaf het begin Fotos van de middagen Agenda Meer informatie

Nadere informatie

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF:

IN DEZE BIJLAGE VAN DE NIEUWSBRIEF: NIEUWSBRIEF Bijlage 29 oktober 2015 nr. 3A ------------------------------------------------------- Alle informatie die in deze bijlage staat is een weergave van activiteiten in uw woonomgeving. De Boomgaard

Nadere informatie

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder

Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Kies. foto 2. Kies. foto 1. Kies. foto 3. Evenementenkalender Vivium De Bolder Evenementenkalender Vivium De Bolder Kies foto 2 Kies foto 1 Kies foto 3 en Najaar winter 2017 Benieuwd naar concerten & evenementen in De Bolder? Vivium helpt u verder Concerten & evenementen > De Bolder

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

concertavond dankzij de Business seat-formule

concertavond dankzij de Business seat-formule @ Inne Helsen Een onvergetelijke concertavond dankzij de Business seat-formule Ook dit seizoen heeft het orkest een aantal aantrekkelijke formules voor u klaar om uw professionele contacten, klanten of

Nadere informatie

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

SEIZOEN 14// 15. vereniging Vrienden. óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ SEIZOEN 14// 15 vereniging Vrienden óók toegankelijk voor niet-leden! ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vriendentafels Muziekkenner Frank de Munnik neemt u mee langs bijzondere opnamen en verhalen uit de wereld

Nadere informatie

(schrijf je je naam hierboven op?) Dit materiaal is ontwikkeld door en eigendom van van Marieke voor de Wind.

(schrijf je je naam hierboven op?) Dit materiaal is ontwikkeld door en eigendom van van Marieke voor de Wind. Naam: Bach (schrijf je je naam hierboven op?) Inhoud Welkom! blz. 3 De Barok blz. 4 Johann Sebastian Bach blz. 9 De familie Bach blz. 11 De Cantate blz. 13 Het Concert blz. 15 Voor de ouders: Uw kind doet

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016

N I E U W S B R I E F A P R I L 2016 A P R I L 2016 Terugblik Kloosterconcert 6 maart 2016 Terugblik Afrikaanse avond Kunstuitje Agenda 2016 Samen met Podium Oudewater hebben we op zondag 6 maart 2016 voor de 10 e keer het Kloosterconcert

Nadere informatie

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810.

Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Classicisme 1. Wanneer? Classicisme is een korte tijdsperiode in de muziek. Ze loopt van 1750 tot 1810. Dit is de periode van de industriële revolutie. De technologie en de wetenschap kennen een grote

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN 10-JARIG JUBILEUM GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2019/2020 In het 10-jarig jubileumseizoen van de serie Proefkamermuziek worden jonge talenten

Nadere informatie

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt,

Rozentea op 24 juni. Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Vrienden van Berbice: extra nieuwsbrief rozentea en concert View this email in your browser Beste belangstellende voor wat zich op Berbice afspeelt, Op 7 juni was er een drukbezochte lezingenavond rond

Nadere informatie

Een avond om van te dromen

Een avond om van te dromen Het Jostiband-jubileum én de mooiste VIP-arrangementen Een avond om van te dromen Het Concert Ziggo Dome Maandag 5 september 2016 Op TV AVROTROS, NPO2 Zaterdag 10 september 2016 We gaan de wereld wat laten

Nadere informatie

DER AA-KERK in GRONINGEN

DER AA-KERK in GRONINGEN PROEFKAMERMUZIEK Een rijk palet aan klanken, smaken en geuren DER AA-KERK in GRONINGEN seizoen 2014/2015 Het vierde seizoen van de serie Proefkamermuziek in de Der Aa-kerk in Groningen staat geheel in

Nadere informatie

Oboefolia. o.l.v. Paul Dombrecht

Oboefolia. o.l.v. Paul Dombrecht Ardooisesteenweg 381 8800 Roeselare T +32 51 24 35 02 M +32 476 519 582 E info@stelito.be W www.stelito.be Btw be 469 441 891 o.l.v. Paul Dombrecht Inleiding! " #$# #!%! #! & # #! $ ' ' (!' ) ## $ *! '

Nadere informatie

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.

MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1. MCO Educatie Voortgezet Onderwijs. Muziek. moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www. MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 1 MCO Educatie Voortgezet Onderwijs Muziek moet je maken! Muziekcentrum van de Omroep www.mco/educatie MCO_VO_krant_23_10 25-10-10 09:15 Pagina 2 Muziek moet je

Nadere informatie

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn.

Enthousiasme, passie, gedrevenheid, inzet en veel energie blijkt de sleutel tot succes te zijn. www.fbach.nl FBach Koor en Orkest - een nieuwe weg naar de muziek Het begon allemaal eind 2010 met een oproep van dirigent Arjan van Baest op Facebook. Een simpele vraag wie doet mee met de Hohe Messe?

Nadere informatie

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN

DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN DIE SCHÖPFUNG van JOSEPH HAYDN Solisten: Clara de Vries Aart Mateboer Bert van de Wetering Orkest: Ensemble Conservatoire Dirigent: Wolfried Kaper VRIJDAG, 11 NOVEMBER 2011-20.00 uur - KONINGSKERK, LANDSHEERLAAN,

Nadere informatie

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel

WARME ROMANTIEK. Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano. zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel WARME ROMANTIEK Roeland Hendrikx, klarinet Anthony Gröger, cello Liebrecht Vanbeckevoort, piano zondag 21 mei 2017 Oude Brouwerij Keyser Carel - Gelieve uw gsm uit te schakelen! PROGRAMMA Trio opus 11

Nadere informatie

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw:

Het Symfonie orkest. Lessuggestie bovenbouw: Lesdoelen: Lesopbouw: Lessuggestie bovenbouw: Het Symfonie orkest Lesdoelen: Kinderen maken kennis met klassieke muziek. Ze weten welke instrumenten er in een symfonieorkest te vinden zijn. De kinderen kunnen de verschillende

Nadere informatie

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750.

De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Barok 1. Wanneer? De term barok wordt gebruikt voor kunst die gemaakt werd tussen 1600 en 1750. Wat bestond er al? Scheepvaart. Verre afstanden moesten per boot afgelegd worden. Zelfs de duikboot bestond

Nadere informatie

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel

1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel 1. Lampenmakers - Het Zuidelijk Toneel & Parktheater - Toneel Speciaal voor het afscheid van de oud president-directeur van Philips organiseren de naaste medewerkers een groots feest. Echter, achter de

Nadere informatie

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel

Ken uw Klassiekers 2013-2014. in desingel Ken uw Klassiekers 2013-2014 in desingel wo 25 sep 2013 Camerata Bern olv. Antje Weithaas p.2 vr 11 okt 2013 B Rock olv. Bejun Mehta p.4 do 14 nov 2013 Le Concert Olympique p.6 wo 19 mrt 2014 Le Concert

Nadere informatie

Delden klassiek. 46 e seizoen

Delden klassiek. 46 e seizoen Delden klassiek 46 e seizoen Geachte muziekvrienden, Met veel genoegen bieden wij u hierbij het muziekprogramma 2015-2016 aan. In deze brochure vindt u zowel informatie over onze kerk - als over onze kasteelconcerten.

Nadere informatie

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS

PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS PRACHTIGE KLASSIEKE MUZIEK OP UNIEKE LOCATIES IN ZUID-LIMBURG! AVONDCONCERTREEKS 20-30 AUGUSTUS 2015 INTERNATIONAAL KAMERMUZIEK FESTIVAL & CONCOURS Henk Guittart Artistiek leider 20-30 AUGUSTUS 2015 Het

Nadere informatie

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2018/2019. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN

PROEFKAMERMUZIEK SEIZOEN 2018/2019. GROTE KERK van MUIDEN EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN PROEFKAMERMUZIEK EEN RIJK PALET AAN KLANKEN, SMAKEN EN GEUREN GROTE KERK van MUIDEN SEIZOEN 2018/2019 Ons stadje Muiden verwelkomt de komende jaren vele nieuwe inwoners. De concertserie Proefkamermuziek

Nadere informatie

JAAROVERZICHT Stichting

JAAROVERZICHT Stichting JAAROVERZICHT 2015 Stichting In 2015 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Een bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop met

Nadere informatie

Basiscursus Klassieke muziek

Basiscursus Klassieke muziek Basiscursus Klassieke muziek George Frideric Handel (1685-1759) Watermusic (1717) Door Hélène Codjo Les 02 Kenmerken van de Barok 1. Instrumenten Violoncello, contrabas en klavecimbel = Basso continuo

Nadere informatie

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet

1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet 1. Zwanenmeer - Ballet en Orkest van de Staatsopera van Tatarstan - Ballet Het Zwanenmeer is één van de hoogtepunten van het klassiekromantische balletgenre. Het Ballet van de Staatsopera van Tatarstan

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz!

Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! Hartelijk welkom bij Porgy en Bizz! 1956: de opera Porgy en Bess die geen opera mocht heten draait in Europa. 1957: Frank Koulen de Neger van Terneuzen laat zich inspireren en start op 20 april Lunchroom

Nadere informatie

MuziekgebouwEindhoven.nl. Zing mee met Fauré Requiem Cantique de Jean Racine

MuziekgebouwEindhoven.nl. Zing mee met Fauré Requiem Cantique de Jean Racine MuziekgebouwEindhoven.nl Zing mee met Fauré Requiem Cantique de Jean Racine ZA 4 JUNI 2016 zing mee! Traditiegetrouw organiseren Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en de Eindhovense Koren Federatie ook

Nadere informatie

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ

MuziekgebouwEindhoven.nl. óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16. Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ MuziekgebouwEindhoven.nl óók toegankelijk voor niet-leden! SEIZOEN 15// 16 Vereniging Vrienden ALLE ACTIVITEITEN OP EEN RIJ Vereniging Vrienden VAN MUZIEKGEBOUW EINDHOVEN Achter de schermen van Muziekgebouw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER

NIEUWSBRIEF NOVEMBER pagina 1 van 5 bekijk de web versie afmelden NIEUWSBRIEF NOVEMBER Beste meneer Otten, November is een bijzondere maand: zes dagen lang staat het theater geheel in het teken van de musical 'Wieërt zéshoongerd-en-ein'

Nadere informatie

Aan de slag bij het orkest

Aan de slag bij het orkest Aan de slag bij het orkest Een introductie van het symfonieorkest Groep 7-8 en VO onderbouw Docentenhandleiding Vooraf Voor u ligt de docentenhandleiding bij de educatieve website Introductie van het symfonieorkest

Nadere informatie

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest

Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Jaaroverzicht activiteiten Stichting Vrienden van het Radio Filharmonisch Orkest Na de oprichting in november 2014 was 2015 het eerste jaar waarin we activiteiten georganiseerd hebben voor onze vrienden.

Nadere informatie

a m m r a g rstellen p r o o vo

a m m r a g rstellen p r o o vo p r o g r a m m a voorstellen Een ander verhaal Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkwartet bij alle mogelijke componisten tot de verbeelding. Het Dudok Kwartet brengt het verhaal in

Nadere informatie

Zing mee met het Requiem van Mozart o.l.v. Martin

Zing mee met het Requiem van Mozart o.l.v. Martin MuziekgebouwEindhoven.nl Zing mee met het Requiem van Mozart o.l.v. Martin van der Brugge Z0 10 SEP 2017 zing mee! Traditiegetrouw organiseren Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven en de Eindhovense Koren

Nadere informatie

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS

METROPOLE ORKEST IN DE KLAS V1.1-2/5/2014 DOCENTENHANDLEIDING METROPOLE ORKEST IN DE KLAS Op maandag 12 mei gaat het Metropole Orkest een deel van hun repetitie voor het concert Games in Concert live uitzenden (streamen) voor scholieren.

Nadere informatie

Messiah. Opera in de Kerk

Messiah. Opera in de Kerk Messiah Opera in de Kerk Heiligdomsvaart Maastricht 24 mei t/m 3 juni 2018 Messiah Opera in de Kerk Toptalent in uitvoering Sybrand van der Werf regisseur Manon Meijs dirigent Patrick Vaessens koordirigent

Nadere informatie

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert

Egmont Ouverture Op. 84 Ludwig van Beethoven. Symphony No. 5 in Bb majeur Franz Schubert Het Neretva Ensemble Het ensemble is gegroeid uit de gelegenheids-begeleidingsgroep van het Antwerpse PIH koor (opgericht in 1999) onder leiding van dirigent Bart Van Casteren. Na een kooroptreden in Wilrijk

Nadere informatie

Informatie voor docent: Les 1

Informatie voor docent: Les 1 Informatie voor docent: Les 1 a. Eigen antwoord. b. De Eerste Wereldoorlog: Stravinsky verbleef in de jaren voor de oorlog al een aantal maanden per jaar in Zwitserland met zijn familie. Door de Eerste

Nadere informatie

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen

salonclassique het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal presenteert in seizoen presenteert in seizoen 2018-2019 het koninklijk concertgebouw Kleine Zaal 8 NOVEMBER 2018, 20:15 UUR SALON 'MEDITERRANEO' Gitaar en strijkers Paganini, De Fossa, Boccherini... 16 MEI 2019, 20:15 UUR SALON

Nadere informatie

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein,

Beste muziekliefhebbers, beste Maria Milstein, Speech directeur-generaal Cultuur en Media bij het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Barbera Wolfensberger bij uitreiking Nederlandse Muziekprijs, 27 januari 2018, Concertgebouw Amsterdam

Nadere informatie

KRUISWEGSONNETTEN 2010

KRUISWEGSONNETTEN 2010 Wouter van Belle KRUISWEGSONNETTEN 2010 voor kamerkoor, fluit, althobo en fagot tekst Nanne Nauta 2009 Partituur in c (partituur met althobo in f beschikbaar) 2010 Wouter van Belle www.woutervanbelle.nl

Nadere informatie

zangen van zoeken en zien

zangen van zoeken en zien NIEUWSBRIEF nr 10 - NAJAAR 2015 presentatie nieuwe oecumenische liedbundel Sportlaan 4-47 9728 PH Groningen T +31 (0)50 851 75 85 M +31 (0)6 53 79 96 35 E c.w.a.fictoor@gmail.com W www.chris-fictoor-foundation.nl

Nadere informatie

UITNODIGING ZUIDERZEECONCERT Het verhaal van Spakenburg en de Zuiderzee

UITNODIGING ZUIDERZEECONCERT Het verhaal van Spakenburg en de Zuiderzee UITNODIGING ZUIDERZEECONCERT Het verhaal van Spakenburg en de Zuiderzee Beste leden, Op vrijdagavond 19 juni 2015 wordt in het kader van de opening van recreatiepark de Zuiderzee en de Zuiderzeehaven een

Nadere informatie

Blazers in de balzaal

Blazers in de balzaal Maandagenda december 2015 Kijk voor actuele informatie op www.hetgeldersorkest.nl Blazers in de balzaal Het Gelders Blaaskwintet Gudrun Bourel fluit Bram Kreeftmeijer hobo Irene Teepe klarinet Mette Laugs

Nadere informatie

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting.

We hopen dat we u ook dit jaar mogen begroeten bij een of meerdere activiteiten van onze Stichting. Stichting de Kerk in Klooster Secretariaat: Postbus 1 4587 ZG Kloosterzande (Ned.) Bank: RABO-Bank rek.nr.: 1421.38.371 Anbi verklaring aanwezig Kloosterzande, september 2011 Geachte Lezer, Bij dezen ontvangt

Nadere informatie

RSZK t Hofhuys. Betekenis pictogrammen. Betekenis iconen: Spel. Winkel

RSZK t Hofhuys. Betekenis pictogrammen. Betekenis iconen: Spel. Winkel Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement RSZK t Hofhuys Betekenis pictogrammen Betekenis iconen: Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben vrij toegang

Nadere informatie

ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano

ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano Beste vrienden, Op woensdag 8 december wordt het concert in onze serie verzorgd door het duo ROMANA GOUMARE - dwarsfluit & ANI AVRAMOVA - piano Romana, woonachtig in Weesp, is geen onbekende in onze serie:

Nadere informatie

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen.

De symfonie. Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. De symfonie Welke symfonie hoor je? Schrijf de juiste volgorde in de kaders bij de cd-hoezen. Welke van deze symfonieën spreekt je het meest aan en waarom? Welke van deze symfonieën spreekt je het minst

Nadere informatie

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion

Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86. Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Nieuwsbrief Stichting Duyschot Concerten April 2019 nr. 86 Golden Circle Ensemble - Johannes Passion Korte toelichting op het concert van 13 april maart 2019 Na het prachtige orgelconcert van Jaap de Wit

Nadere informatie

Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1. Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015

Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1. Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015 Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december 2014 pagina 1 Het bestuur van de St. Randmeerconcerten wenst u een gelukkig en muzikaal 2015 Randmeerconcertbulletin seizoen 41 nr. 7, 28 december

Nadere informatie

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER

MIDSUMMER MOZARTIADE > PERSDOSSIER 2017 02.07 > 09.02 PERSDOSSIER 1. PERSBERICHT Het tweede Midsummer Mozartiade festival pakt uit met Don Giovanni De tweede editie van Midsummer Mozartiade, het festival dat de schijnwerpers op Mozarts

Nadere informatie

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest

Apenootje Rotterdams Philharmonisch Orkest Apenootje U bezoekt met een groep een concert van het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen. Voor veel kinderen kan het de eerste keer zijn dat ze een concert meemaken in de Doelen. Wij geven u

Nadere informatie

Jaarprogramma Amusement RSZK Kerkebogten. 1 Amusement RSZK Kerkebogten

Jaarprogramma Amusement RSZK Kerkebogten. 1 Amusement RSZK Kerkebogten Amusement Welzijn Mei Jaarprogramma Amusement 1 Amusement Amusement Welzijn Mei Betekenis pictogrammen Betekenis iconen: Spel Muziek/theater Winkel Verwen Cliënten die in de RSZK woonzorgcentra wonen hebben

Nadere informatie

Hans en Grietje. Lesmateriaal ontwikkeld en vormgegeven door Marieke voor de Wind in opdracht van Moving Arts

Hans en Grietje. Lesmateriaal ontwikkeld en vormgegeven door Marieke voor de Wind in opdracht van Moving Arts Hans en Grietje Drie introductielessen van 45 minuten voor groep 3/4, 5/6 en 7/8 voor de voorstelling Hänsel und Gretel door Attima in de Koninklijke Schouwburg Den Haag op 23 oktober 2011 Lesmateriaal

Nadere informatie

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016

S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum. Beleidsplan Mei 2016 S0ch0ng Raadhuisconcerten Hilversum Beleidsplan 2017 Mei 2016 Inhoudsopgave Stichting Raadhuisconcerten Hilversum Pagina Inhoudsopgave 2 Introductie 3 Programmering 4 Organisatie 6 Bijdrage aan doelen

Nadere informatie

Presentatie nieuwe Jaarprogrammaboek Kunst&Cultuur 2014-2015 Vrijdag 19 september 2014, Rendez-vous, vanaf 16.00 uur

Presentatie nieuwe Jaarprogrammaboek Kunst&Cultuur 2014-2015 Vrijdag 19 september 2014, Rendez-vous, vanaf 16.00 uur Cultuuragenda Parc Imstenrade 7 e jaargang, nr. 28, september 2014 Door een technische storing kon deze agenda niet eerder gedrukt en bezorgd worden. Presentatie nieuwe Jaarprogrammaboek Kunst&Cultuur

Nadere informatie

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert

2013-2014. seizoensbrochure. vijf jaar bezielend! 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2009 Oprichting Orkest Zuid Premièreconcert 2010 Circus Maximus Zoeken in de Oersoep Op Liefde en Dood seizoensbrochure 2013-2014 2011 Dies Natalis - TU/e 55 jaar Koning en Queen Als op een Winternacht

Nadere informatie

Partners spelen mee!

Partners spelen mee! philharmonie zuidnederland Partners spelen mee! De philharmonie zuidnederland is hard op weg te behoren tot één van de top-3 orkesten van Nederland. Ambitieuze musici spannen zich tot het uiterste in om

Nadere informatie

Kwartetten met Beethoven

Kwartetten met Beethoven Kwartetten met Beethoven met het Dudok Quartet Amsterdam 6+ HET CONCERT KWARTETTEN MET BEETHOVEN is een concert voor iedereen vanaf 6 jaar vol fantasievolle beelden, beweging en magie met de mooiste muziek

Nadere informatie

schubert en elgar Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Daniel Bard altviool Kaori Yamagami cello Programma *

schubert en elgar Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Daniel Bard altviool Kaori Yamagami cello Programma * schubert en elgar Amsterdam Sinfonietta Solisten Candida Thompson viool Jacobien Rozemond viool Daniel Bard altviool Kaori Yamagami cello Nino Gvetadze piano Donderdag 29 oktober, 20.15 uur Meppel, Schouwburg

Nadere informatie

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan.

Als u naar aanleiding van deze berichten vragen of opmerkingen hebt, bel of mail ons dan. We zullen u graag te woord staan. Geachte belangstellende, Allereerst bieden wij u bij het begin van dit nieuwe jaar onze beste wensen voor 2015 aan. Graag brengen wij u ook nu weer op de hoogte van het laatste nieuws over de activiteiten

Nadere informatie

ORLANDO QUINTET CCHA.BE

ORLANDO QUINTET CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) CCHA.BE ZO 29.10.17 - CLARENHOFKAPEL ORLANDO QUINTET Brandend ijs NORDIC NIGHT(S) PROGRAMMA Kalevi Aho ( 1949) Kvintetto no.1

Nadere informatie

Maatwerk in samenspel

Maatwerk in samenspel Maatwerk in samenspel Beste ondernemer, Het stemt mij blij u kennis te laten maken met philharmonie zuidnederland. Het orkest ontplooit een enorm breed spectrum aan activiteiten, iets wat mij met trots

Nadere informatie

BELEIDSPLAN periode

BELEIDSPLAN periode BELEIDSPLAN periode 2016-2020 Stichting Strijkorkest de Haagse Beek Statutaire zetel: Den Haag Adres: Van der Aastraat 54, 2597 SM, Den Haag KvK-nummer: 50313223 Geactualiseerd: december 2016 1. Inleiding

Nadere informatie

JAAROVERZICHT 2014. Stichting

JAAROVERZICHT 2014. Stichting JAAROVERZICHT 2014 Stichting In 2014 organiseerde Stichting Opera aan de Schie Vier maal de bootcamp La Mélodie Française o.l.v. Jean-Baptiste Milon Zes maal het Klassiek Open Podium Een tweedaagse workshop

Nadere informatie

De Matthäus-Passion. Cursusmateriaal bij het boek Een mier op je bord. Kinderen leren wat mooi is.

De Matthäus-Passion. Cursusmateriaal bij het boek Een mier op je bord. Kinderen leren wat mooi is. De Matthäus-Passion Cursusmateriaal bij het boek Een mier op je bord. Kinderen leren wat mooi is. Ineke de Jong den Hartog Mei 2018 2 Toelichting Deze opdracht hoort bij bijeenkomst 4 in de cursusmap Kinderen

Nadere informatie

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari

Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari N IEUWS B RI E F MA A RT 2 0 1 9 Terug- & Vooruitblik Donateursmiddag 10 februari Terugblik- & Vooruit- blik Donateursmiddag Zondagmiddag 10 februari organiseerde de Haastrechtse Kring een middag voor

Nadere informatie

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen!

Naam project Omschrijving Duur Locatie Prijs. Blazen, strijken, trommelen en zingen! Blazen, strijken, trommelen en zingen! We horen van veel scholen dat ze muziek erg belangrijk vinden en hun leerlingen graag met echte instrumenten in aanraking willen brengen. In dit project kan dat!

Nadere informatie

DELDEN KLASSIEK 45e seizoen

DELDEN KLASSIEK 45e seizoen Delden klassiek 45 e seizoen INSCHRIJVING OP ABONNEMENTEN Abonnement 6 kerkconcerten 72 (losse kaarten: 16). Abonnement jeugd/studenten 50 (losse kaarten: 12). Losse kaarten Losse kaarten zijn te bestellen:

Nadere informatie

WWW.KERSTCIRCUS.NL EEN ONVERGETELIJKE REIS DOOR DE MAGISCHE WERELD VAN KERSTCIRCUS AHOY HOOGGEËERD PUBLIEK

WWW.KERSTCIRCUS.NL EEN ONVERGETELIJKE REIS DOOR DE MAGISCHE WERELD VAN KERSTCIRCUS AHOY HOOGGEËERD PUBLIEK HOOGGEËERD PUBLIEK Het GROOTSTE en LANGSTLOPENDE kerstcircus van Nederland Van 23 DECEMBER 2011 T/M 5 JANUARI 2012 vindt de 41E editie plaats Spectaculaire TOPACROBATEN, CLOWNS en adembenemende circusacts

Nadere informatie

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

restaurant la tasca Open: maandag t/m zaterdag Keuken open: 18:00-22:00 Voor groep reserveringen kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 1 Restaurant La Tasca Aan één van de mooiste grachten van Delft, de Voldersgracht, vindt u Restaurant La Tasca. Al sinds de opening in 1998 staan Robin en Bert hier in de keuken om met veel liefde, zorg

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur

FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016 om 20:00 uur VZW Rotary Club Leuven www.rotaryleuven.be Leuven, 30 november 2015 24 e LENTECONCERT ROTARY CLUB LEUVEN Geachte Mevrouw, Geachte Heer, FELICITAZIONE Aula Pieter De Somer, KULeuven Vrijdag 11 maart 2016

Nadere informatie

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR

zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR www.hillegomsemuziekschool.nl INFORMATI E 2017-2018 zangles klarinetles vioolles blokfluitles CULTUURKEUR Ruim aanbod instrumenten De Hillegomse Muziekschool is een actieve muziekschool met een groot aanbod

Nadere informatie

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016

PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 PROGRAMMAVOORSTELLEN 2015 2016 EEN ANDER VERHAAL HET DUDOK KWARTET ZOEKT NAAR CONTEXT EN BETREKT DE LUISTERAAR BIJ DIE ZOEKTOCHT Van Haydn tot Xenakis: al eeuwenlang spreekt het strijkkwartet bij alle

Nadere informatie

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014

Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Artistiek Jaarverslag Amerfortissimo editie 2014 Met Amerfortissimo editie 2014 hebben we op veel gebieden enorme stappen gemaakt. Met name op het gebied

Nadere informatie

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra

donderdag 4 juni: Trio BraamDeJoodeVatcher feat. Peter van Bergen meets Royal Improvisers Orchestra De Nieuwe Slag en Prinseneiland Producties presenteren: ROYAL FLUSH zaterdag 18 april: Tobias Delius 4tet meets Royal Improvisers Orchestra vrijdag 8 mei: ICP Orkest meets Royal Improvisers Orchestra donderdag

Nadere informatie

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.

TOG KORT NIEUWS GEBOREN: EVA DE LAAT! zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15. IN DE MAAT INFOBULLETIN HARMONIE TOG november 2013 TOG INTERNATIONAAL AGENDA 2013-2014: TOG KORT NIEUWS zo. 17 november: Concert met Philharmonisch orkest Het Gelre in Perron-3 in Rosmalen. Aanvang 15.00u

Nadere informatie

Een overzicht van alle programma s van het Hexagon Ensemble voor het seizoen

Een overzicht van alle programma s van het Hexagon Ensemble voor het seizoen Wout van den Berg fluit Bram Kreeftmeijer hobo Arno van Houtert klarinet Marieke Stordiau fagot Christiaan Boers hoorn Frank Peters - piano Een overzicht van alle programma s van het Hexagon Ensemble voor

Nadere informatie

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool)

Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Een muziekles over Haydns Schöpfung (voorbeeldles basisschool) Paul Knöps Dit materiaal is onderdeel van het compendium christelijk leraarschap dat samengesteld is door het lectoraat Christelijk leraarschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief ZHC. Inhoud. Juli 2012. Kijkt u er ook zo naar uit... Het hoofdprogramma is samengesteld door. vormen voor alweer de 6 de editie van het

Nieuwsbrief ZHC. Inhoud. Juli 2012. Kijkt u er ook zo naar uit... Het hoofdprogramma is samengesteld door. vormen voor alweer de 6 de editie van het Nieuwsbrief ZHC Inhoud Zuider Havendijk Concert 6 e editie Foto en film wedstrijd Vrienden Facebook Juli 2012 Voorbereiding Sponsors Colofon: Stichting Zuider Havendijk Concert p/a Zuider Havendijk 52

Nadere informatie

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw

Seizoen Sponsormap BachPlus vzw Seizoen 2016-2017 Sponsormap BachPlus vzw Het ensemble Het ensemble Het barokensemble BachPlus werd in 2010 opgericht door sopraan Elisabeth Hermans en klavierspeler/dirigent Bart Naessens. In oorsprong

Nadere informatie

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur

Datum Witte Donderdag 21 april 2011, aanvang uur Johannes Passion, BWV 245 Johann Sebastian Bach (1685 1750) Uitvoerenden Diane Verdoodt sopraan Liesbeth van der Loop alt Bart de Kegel tenor (aria s) Hans de Vries bas (aria s) Jeroen de Vaal tenor (Evangelist)

Nadere informatie

IN DE VOETSPOREN VAN BACH

IN DE VOETSPOREN VAN BACH IN DE VOETSPOREN VAN BACH Cellist René Berman bestudeert dagelijks de zes Suites die Johann Sebastian Bach (1685-1750) voor cello schreef. Bach trekt daarmee een rijk spoor door Bermans muzikale leven.

Nadere informatie

Aanwezig: Jolanda Wedage (directeur Vincent van Goghschool), Adeline van Campen (Philharmonie ZuidNederland), Ingrid Ruijgh (Kunstbalie)

Aanwezig: Jolanda Wedage (directeur Vincent van Goghschool), Adeline van Campen (Philharmonie ZuidNederland), Ingrid Ruijgh (Kunstbalie) Verslag 2 e overleg op de Vincent van Goghschool te Etten-Leur dd 3 december 2014 in kader Investeringsprogramma De CultuurLoper. Aanwezig: Jolanda Wedage (directeur Vincent van Goghschool), Adeline van

Nadere informatie

klassiek proef kamer muziek

klassiek proef kamer muziek klassiek 2017 2018 proef kamer muziek Muziek voor fijnproevers een Rijk palet aan klanken smaken en geuren De avontuurlijke serie Proefkamermuziek is als een muzikale reis over grenzen. De ensembles en

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl muziek Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... muziek jouw passie voor Luistercursussen Klassiek cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Luistercursussen Klassieke Muziek Al sinds vele jaren geven een tweetal

Nadere informatie