NEGEN DAGEN IN VOORBEREIDING OP BARMHARTIGHEIDSZONDAG. De hele mensheid - Barmhartigheid - Dag 1 van 9 (Goede Vrijdag)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NEGEN DAGEN IN VOORBEREIDING OP BARMHARTIGHEIDSZONDAG. De hele mensheid - Barmhartigheid - Dag 1 van 9 (Goede Vrijdag)"

Transcriptie

1 NEGEN DAGEN IN VOORBEREIDING OP BARMHARTIGHEIDSZONDAG De hele mensheid - Barmhartigheid - Dag 1 van 9 (Goede Vrijdag) Leid vandaag de hele mensheid, en in het bijzonder de zondaars, naar Mij toe en dompel ze onder in de oceaan van mijn barmhartigheid. Zo verminder je mijn bittere pijn om de verloren zielen. Barmhartige Jezus, U bent van nature vol medelijden en vergeving. Let niet op onze zonden, maar op het vertrouwen in uw oneindige goedheid. Neem ons allen op in uw barmhartig Hart en stoot niemand af. We vragen het U omwille van uw liefde, die U met de Vader en de heilige Geest verenigt. Eeuwige Vader, zie met barmhartige ogen neer op de hele mensheid, en vooral op de arme zondaars. Wij zijn allen opgenomen in het barmhartig Hart van uw Zoon Jezus. Omwille van zijn smartelijk lijden, schenk ons uw barmhartigheid, opdat we samen uw almacht in eeuwigheid mogen prijzen. Amen. De priesters en kloosterlingen- Barmhartigheid - Dag 2 van 9 (Stille Zaterdag) Leid vandaag alle priesters en kloosterlingen naar Mij toe en dompel ze onder in mijn onpeilbare barmhartigheid. Zij gaven Mij de kracht om mijn bitter lijden te doorstaan. Zij zijn de kanalen waardoor Ik mijn barmhartigheid over de hele mensheid zal uitgieten. Barmhartige Jezus, van wie al het goede komt, vermeerder de genade in de zielen van de priesters en kloosterlingen, opdat ze waardig en vol vertrouwen de werken van barmhartigheid verrichten, door woord en daad hun naaste tot de barmhartige hemelse Vader leiden en Hem in eeuwigheid de verheerlijking schenken die Hem toekomt. Eeuwige Vader, zie met barmhartige ogen neer op de uitverkorenen in uw wijngaard, de priesters en de kloosterlingen, en schenk hun de genade van uw zegen. Geef hun uw licht en uw kracht, omwille van het liefdevol Hart van uw Zoon, om de mensen voor te gaan op de weg naar het heil, om zo met hen eeuwig uw grenzeloze barmhartigheid te verheerlijken. Amen.

2 De trouwe zielen - Barmhartigheid - Dag 3 van 9 (Pasen) Leid vandaag alle trouwe en vrome zielen naar Mij toe en dompel ze onder in de oceaan van mijn barmhartigheid. Deze zielen sterkten Mij op mijn lijdensweg. Ze waren druppels van troost in een zee van bitterheid." Barmhartige Heiland, U schenkt de genadeschatten van uw barmhartigheid overvloedig aan alle mensen. Neem alle trouwe christenen op in uw barmhartig Hart en sluit niemand uit. We vragen U dit omwille van de wonderbaarlijke liefde die U koestert voor de hemelse Vader en die uw Hart verteert. Eeuwige Vader, zie met barmhartige ogen neer op de trouwe zielen, die het erfdeel van uw Zoon zijn. Omwille van zijn bitter lijden, schenk hen uw zegen en omring ze eeuwig met uw bescherming. Laat niet toe dat ze de liefde en de geloofsschat verliezen, zodat ze, samen met de engelen en heiligen, uw barmhartigheid eeuwig mogen loven. Amen. De zoekende zielen - Barmhartigheid - Dag 4 van 9 (Paasmaandag) Leid vandaag de ongelovigen en allen die Mij nog niet kennen naar Mij toe. Tijdens mijn bitter lijden heb Ik aan hen gedacht en hun latere ijver troostte mijn Hart. Dompel ze nu onder in de oceaan van mijn barmhartigheid. Barmhartige Verlosser, Licht van de wereld, neem de zielen van alle ongelovigen die U nog niet kennen, op in uw barmhartig Hart. Moge het licht van uw genade hen verlichten, opdat ze samen met ons de heerlijkheden van uw barmhartigheid eeuwig mogen loven. Eeuwige Vader, zie met barmhartige ogen neer op de zielen van de ongelovigen die U nog niet kennen. Ook zij zijn in het barmhartig Hart van uw Zoon Jezus Christus geborgen. Leid ze naar het licht van het evangelie, opdat ook zij het geluk mogen kennen, U te beminnen. Maak dat ook zij de vrijgevigheid van uw barmhartigheid eeuwig mogen loven. Amen.

3 De dwalende zielen - Barmhartigheid - Dag 5 van 9 (Dinsdag) Breng vandaag de zielen van hen die dwalen naar Mij toe en dompel ze onder in de oceaan van mijn barmhartigheid. Zij waren het die mijn Lichaam en mijn Hart, dit is de Kerk, verscheurden tijdens mijn bitter lijden. Als ze echter in de schoot van de Kerk terugkeren, genezen ze mijn wonden en ondervind Ik troost in mijn lijden. Barmhartige Verlosser, U bent één en al goedheid en U ontzegt het Licht niet aan hen die ernaar op zoek zijn. Neem allen die in het geloof dwalen op in uw barmhartig Hart. Breng hen door het Licht van uw genade terug in de schoot van de Kerk. Laat hen altijd uw bescherming ondervinden en geef dat ook zij de onuitputtelijkheid van uw barmhartigheid loven. Eeuwige Vader, zie genadig neer op de zielen van hen die dwalen in het geloof. Zij hebben uw gaven misprezen en misbruikt door in hun fouten te volharden. Let niet op de hardheid van hun gemoed, maar op de liefde en het bitter lijden van uw Zoon, die zo vurig heeft gebeden: opdat allen één zijn. Geef dat ze spoedig tot de kudde terugkeren en samen met ons uw barmhartigheid eeuwig loven. Amen. De nederige zielen en kinderen - Barmhartigheid - Dag 6 van 9 (Woensdag) Leid vandaag de zachtmoedige en nederige zielen en de zielen van de kleine kinderen naar Mij toe. Dompel ze onder in mijn barmhartigheid. Zij zijn het meest gelijkvormig aan mijn Hart en zij sterkten Mij in mijn smartvolle doodstrijd. Toen zag Ik ze als engelen mijn altaren bewaken. Over hen zal Ik stromen van genade gieten, want enkel de nederige ziel, die haar vertrouwen geheel in Mij stelt, is in staat mijn gaven te ontvangen. Barmhartige Verlosser, U hebt gezegd: Leer van Mij dat Ik zachtmoedig en nederig van hart ben. Neem de zielen van de kleine kinderen en van hen die zachtmoedig en nederig geworden zijn op in uw barmhartig Hart. Zij brengen de hemel in vervoering en de hemelse Vader schept een immens behagen in hen. Ze zijn als welriekende bloemen voor de Goddelijke Troon, waar God vreugde vindt in de geur van hun deugden. Laat deze zielen voortdurend in uw Hart verblijven en onophoudelijk de liefde en de barmhartigheid van God

4 bezingen. Eeuwige Vader, blik genadig neer op de zachtmoedige en nederige zielen en op de zielen van de kleine kinderen, die het Hart van uw Zoon Jezus bijzonder dierbaar zijn. Door hun eigenschappen zijn ze het meest aan Jezus gelijkvormig en bezitten ze daardoor onvergelijkelijke macht bij de troon van God, de Vader van alle troost. Goede en barmhartige Vader, zegen de ganse wereld uit liefde tot deze zielen en omwille van het eerherstel dat ze U schenken, opdat we onophoudelijk uw barmhartigheid mogen bezingen. Amen. De devote zielen - Barmhartigheid - Dag 7 van 9 (Donderdag) Leid vandaag de zielen die mijn barmhartigheid heel bijzonder vereren en verheerlijken naar Mij toe. Deze zielen namen het meest aan mijn lijden deel en drongen het diepst in mijn geest door. Ze zijn levende beelden van mijn barmhartig Hart. Deze zielen zullen in het komend leven bijzonder stralen, en geen van hen zal in de hel gestoten worden. In het uur van hun dood zal Ik hen bijstaan. Barmhartige Verlosser, wiens Hart één en al liefde is, neem alle zielen die de grootheid van uw barmhartigheid vereren en verspreiden onder de bescherming van uw barmhartig Hart. In de sterkte van Gods kracht, met een niet aflatend vertrouwen in uw oneindige barmhartigheid en vol overgave aan Gods wil, dragen ze de ganse mensheid op hun schouders en bekomen ze voor haar onophoudelijk genade en vergiffenis van de hemelse Vader. Mogen ze in hun ijver nooit verslappen. Wees in hun doodsuur niet hun Rechter maar hun barmhartige Verlosser. Eeuwige Vader, zie genadig neer op de zielen die heel bijzonder uw ondoorgrondelijke en onbegrijpelijke barmhartigheid vereren en verheerlijken. Geboren in het Hart van uw barmhartige Zoon, zijn ze als een levend evangelie. Hun handen zijn vol barmhartigheid. Hun ziel, die overstroomt van vreugde, zingt U een loflied toe. We bidden U, milde God, toon hun uw barmhartigheid naar de maat van het vertrouwen en de hoop die ze op U stellen, opdat de belofte van de Verlosser wordt vervuld, toen Hij zei: "Ik zal degenen beschermen die het mysterie van mijn barmhartigheid vereren en verspreiden, reeds in dit leven en vooral in het uur van de dood". Amen.

5 De gelouterde zielen - Barmhartigheid - Dag 8 van 9 (Vrijdag) Leid vandaag de zielen in de Laatste Loutering naar Mij toe en dompel ze diep onder in de afgrond van mijn barmhartigheid, opdat hun lijden wordt verzacht door de stromen van mijn Bloed. Al deze zielen zijn Mij dierbaar; ze brengen eerherstel aan de Goddelijke Gerechtigheid. Jij kunt hun lijden verzachten door aflaten en offers van eerherstel, geput uit de bronnen van de Kerk Als je eens wist hoezeer ze lijden, dan zou je onophoudelijk de aalmoes van je gebed laten opstijgen om hun schuld aan mijn Gerechtigheid af te betalen. Barmhartige Verlosser, U hebt gezegd: Wees barmhartig, zoals mijn hemelse Vader barmhartig is. Wij bidden U: neem de arme zielen in de Laatste Loutering, die u zo dierbaar zijn en de Goddelijke Gerechtigheid voldoening schenken, onder de bescherming van uw barmhartig Hart. Laat het bloed en het water, die uit uw barmhartig Hart stromen, de vlammen van het vagevuur doven, opdat ook daar de macht van uw barmhartigheid wordt geprezen. Eeuwige Vader, zie met barmhartige ogen neer op de zielen in de Laatste Loutering. Omwille van het smartelijk lijden van onze Verlosser en omwille van de bitterheid die in deze uren zijn allerheiligste Hart vervuld heeft, toon uw barmhartigheid aan degenen die onder uw gerechte blik staan. We bidden U, wil op deze zielen neerzien door de wonden van uw meest geliefde Zoon Jezus Christus, wiens goedheid en barmhartigheid grenzeloos zijn. Amen. De lauwe zielen - Barmhartigheid - Dag 9 van 9 (Zaterdag) Leid vandaag alle lauwe zielen naar Mij toe en dompel ze onder in de zee van mijn barmhartigheid. Deze zielen hebben mijn Hart het ergst verwond. Van hen walgde Ik het meest in de Hof van Olijven. Zij ontrukten Mij de klacht: Vader, laat deze kelk aan Mij voorbijgaan, doch niet mijn wil, maar uw Wil geschiede. Voor hen is mijn barmhartigheid de laatste redding. Barmhartige Verlosser, U bent de goedheid zelf. Neem alle lauwe zielen onder de bescherming van uw barmhartige Hart. Laat deze ijskoude zielen, die lijken op de ontbinding van de dood en U daardoor met afschuw vervulden, zich verwarmen aan het vuur van uw reine liefde. O goedertieren Jezus, wend uw barmhartigheid aan en neem hen op in de gloed van uw liefde, opdat ook zij,

6 door nieuwe ijver bezield, u mogen dienen. Eeuwige Vader, blik genadig neer op de lauwe zielen, die immers ook delen in de liefde van het barmhartige Hart van uw Zoon Jezus Christus. God van barmhartigheid en van alle troost, we bidden U, omwille van het smartvol lijden van uw geliefde Zoon en zijn drie uur durende doodsstrijd aan het kruis, doe hen in liefde ontvlammen, opdat ze opnieuw de verhevenheid van uw barmhartigheid mogen verheerlijken in eeuwigheid. Amen. Barmhartigheidszondag! Hoe concurreer je met Pasen? Onmogelijk! Er is maar één Goede Week en de Verrijzenis is het bewijs en de hoop dat we na ons vallen en opstaan hier op aarde voor altijd mogen 'verrijzen'. Als Hij verrijst, dan zullen ook wij verrijzen! Maar hoe zit het dan met die Zondag van Gods Barmhartigheid? Deze situeert zich een week later, op beloken pasen, overduidelijk na de climax?! Waarom dus daar nu al de aandacht op vestigen? Wel, de climax, de verrijzenis, bevat de kracht voor de rest van het kerkelijk jaar, voor de rest van onze feesten in de Kerk. De tijd staat niet stil en zeker niet de kerkelijke tijd. Er moet van de bron van de paas-genade gedronken worden en als het aan God ligt, op excessieve, bijna overdadige wijze. Gods aanbod is altijd groter dan de vraag. Het kan niet op! De genade is zo moeilijk te missen op de zondag van Gods Barmhartigheid, ware het niet voor ons log hart en ons gebrek aan focus op de belangrijke dingen. Veertig dagen bereiden ons voor op de climax, op Pasen. En negen dagen bereiden ons voor op de bijzondere paas-genade die een week later volgt. Aan de hand van een negen-dagen-voorbereiding, houden we ons klaar voor een ware geestelijke reset. Let nu op hoe de paas-genade zich manifesteert op Barmhartigheidszondag. Het gaat er bij Jezus altijd om, dat we ons hart bekeren en ons in zijn armen werpen, een echte terugkeer en communio met Hem. De Kerk, als lichaam van Christus, spreekt dus diezelfde boodschap: Bekeer je doorheen een goede biecht en verenig je met Christus doorheen de eucharistische communie. Maar op de dag van Barmhartigheid ontvangen we méér dan vergeving van zonden! Onze ziel wordt ook op zulk een wijze gereinigd dat we meteen de hemel kunnen binnentreden alsof we op die dag voor het eerst gedoopt werden. Deze genade is dus gelijkwaardig aan de genade verkregen bij het

7 werden. Deze genade is dus gelijkwaardig aan de genade verkregen bij het ontvangen van het sacrament van het Doopsel. Dit is bijzonder! Deze kans wordt je slechts één maal per jaar aangeboden en dit nog maar sinds het jubeljaar 2000 toen paus Johannes Paulus II dit feest instelde. Om ten volle te kunnen genieten van de prachtige gaven die de Heer ter gelegenheid van dit feest schenkt, moeten we die dag: in staat van genade zijn door een goede biecht te spreken op deze dag de eucharistische Communie ontvangen een volledig vertrouwen in God (inwendig) uitspreken op die zondag de barmhartige Jezus vereren in de Kerk (plaats de icoon) de keuze maken om het komende jaar een actieve liefde tot de medemens te beoefenen HET KROONTJE VAN BARMHARTIGHEID (wordt gebeden op de kralen van de rozenkrans) Bid vijf tientjes. Vang elk tientje aan met dit openingsgebed: Eeuwige Vader, ik offer U het Lichaam en het Bloed, de Ziel en de Godheid van uw geliefde Zoon, onze Heer Jezus Christus, tot eerherstel voor onze zonden en die van de hele wereld. Bid dit gebed op elk van de tien kralen: Omwille van Zijn smartelijk lijden, wees barmhartig voor ons en de hele wereld. Bid dit gebed na de vijf tientjes: Heilige God, almachtige God, eeuwige God, wees barmhartig voor ons en voor de hele wereld. Heilige God, almachtige God, eeuwige God, wees barmhartig voor ons en voor de hele wereld. Heilige God, almachtige God, eeuwige God, wees barmhartig voor ons en voor de hele wereld. JEZUS, IK VERTROUW OP U! - thuiskomen in je gezin

Noveen tot de Goddelijke Barmhartigheid

Noveen tot de Goddelijke Barmhartigheid Noveen tot de Goddelijke Barmhartigheid voor de bekering van de aborteurs en van allen die schuldig en medeplichtig zijn aan de massamoorden op de ongeborenen kinderen Uit het dagboek van zuster Faustina:

Nadere informatie

Jezus, ik vertrouw op U. 1

Jezus, ik vertrouw op U. 1 Jezus, ik vertrouw op U. 1 NOVEEN TOT DE GODDELIJKE BARMHARTIGHEID Uit het dagboek van zuster Faustina: Jezus beval me deze noveen neer te schrijven en te bidden gedurende de negen dagen die aan het feest

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Bijlage : Gebeden Gebed om verlossing (ontvangen 16 november 2010)

Bijlage : Gebeden Gebed om verlossing (ontvangen 16 november 2010) Bijlage : Gebeden Gebed om verlossing (ontvangen 16 november 2010) Al Mijn kinderen moeten zich bewust worden van dit onheil als zij elkaar willen redden, zeker uit liefde voor hun eigen familie. Mijn

Nadere informatie

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III

Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Noveen tot de H. Teresia van het kindje Jezus III Bijgedragen door Johfrael Tuesday 14 April 2009 Laatst bijgewerkt op Tuesday 14 April 2009 in de Geest van Gebed Noveen tot de H. Teresia van het kindje

Nadere informatie

Wees barmhartig, zoals uw Vader.

Wees barmhartig, zoals uw Vader. PAROCHIE IN HERZELE-HOUTEM 23-24 februari 2019 7 de zondag door het jaar C Wees barmhartig, zoals uw Vader. Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens

1. Priester: Licht en leven vinden we bij God, want Hij wil niet dat de mens Voorbede Na de homilie van de diaken of de priester volgt de Voorbede. In de Voorbede bidden we als geloofsgemeenschap voor de intenties die in ons hart zijn. Uiteraard gaan de beden in het geval van een

Nadere informatie

De vrucht van de Geest is liefde Galaten 5:22

De vrucht van de Geest is liefde Galaten 5:22 1 Zondag: De vrucht van de Geest is liefde Wij snakken naar liefde en naar geborgenheid. We willen gekend en begrepen worden. God heeft ons geschapen naar Zijn beeld en gelijkenis. Hij kent ons. Hij weet

Nadere informatie

Litanie (1) Bescherming tegen de Valse Profeet

Litanie (1) Bescherming tegen de Valse Profeet Litanie (1) Bescherming tegen de Valse Profeet Zondag 19 augustus 2012 22.56u Ik wil jullie dat jullie allemaal beginnen met een nieuwe litanie van gebeden om bescherming tegen de Valse Profeet en bid

Nadere informatie

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3

Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Bijbelrooster 13 november t/m 19 november Thema: Zalig zijn Dinsdag 13 november De armen van geest Zalig zijn de armen van geest; want hunner is het Koninkrijk der hemelen. Mattheüs 5:3 Dat het koninkrijk

Nadere informatie

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin

Heer, U zocht mij, toen ik was weggegaan U bracht mij veilig in Uw gezin U vergaf mij, mijn schuld is weggedaan U gaf mijn leven een nieuw begin Met Deliver zingen we voor de dienst; Dat is genade! - Opwekking 722 Heer ik dank U Voor wat U heeft gedaan Ik kon niet doorgaan op eigen kracht Maar dankzij Jezus mag ik nu voor U staan U spreekt mij

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk

Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Kruistocht van gebed (22) Katholieke priesters handhaaf de Leer van de Kerk Vrijdag 28 januari 2012 23.50u Mijn dochter, Ik geef de wereld dit kruistochtgebed (22) om gebeden te worden door de katholieke

Nadere informatie

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN

EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN EEN PAAR BELANGRIJKE VRAGEN Vaak wordt u zelf niets wijzer van vragen die aan u gesteld worden. Hier willen we u een paar heel belangrijke vragen voorleggen, die juist wel vooral voor uzelf van belang

Nadere informatie

ONTVANG DE HEILIGE GEEST!

ONTVANG DE HEILIGE GEEST! ONTVANG DE HEILIGE GEEST! I. OPENING VAN DE DIENST Allen staan tot na het openingsgebed INTREDEPROCESSIE EN INTREDELIED Op de adem van de Geest zoeken wij het diepe spoor van de Heer die in ons leeft ook

Nadere informatie

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken.

Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Ziekenzalving: Ik zal u rust en verlichting schenken. Intredelied: Gedenken wij dankbaar de daden des Heren Strofe 1 en 2 Begroeting: In de naam van de Vader de Zoon en de Heilige Geest. Van harte welkom

Nadere informatie

Voor de dienst zingen we:

Voor de dienst zingen we: Voor de dienst zingen we: Looft de Here, alle gij volken, prijst Hem, alle gij natiën, want zijn goedertierenheid is machtig over ons, en des Heren trouw is tot in eeuwigheid. Halleluja (8x) Ben je groot

Nadere informatie

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013

Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Paulus II. Parochietour 2013 Noveengebed op voorspraak van de Zalige Paus Johannes Parochietour 2013 NOVEENGEBED PAROCHIETOUR 2013 Beste meebidder! Het gebed is van onschatbare waarde. Waarom bidden we dan zo weinig? Dat is een vraag

Nadere informatie

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016

Eucharistieviering. m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort. Vijfde zondag van Pasen. 24 april 2016 Eucharistieviering m.m.v. Taizé-jongerengroep Amersfoort Vijfde zondag van Pasen 24 april 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Uitnodiging tot de communie Jezus Christus zelf

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 11 januari 2015 Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Welkom door kerkmeester

Nadere informatie

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers

Liturgie 23 juni bevestiging ambtsdragers Liturgie 23 juni 2019 bevestiging ambtsdragers Votum en groet Zingen Hemelhoog 475 God maakt vrij In de naam van de Vader, in de naam van de Zoon, in de naam van de Geest voor Uw troon, zijn wij hier gekomen

Nadere informatie

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven

Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Hartelijk welkom in de kerk! Thema 3 Genade, fundament om op te leven Mededelingen Wilt u aub uw mobiele telefoons uitzetten i.v.m. storing van de beeldopnames? Lied van de week Opwekking 412 Kom tot Mij

Nadere informatie

Openingslied. Begroeting. Welkomstwoord. Schuldbelijdenis. Bij binnenkomst bruidspaar. A. Amen. A. Heer, ontferm U over ons.

Openingslied. Begroeting. Welkomstwoord. Schuldbelijdenis. Bij binnenkomst bruidspaar. A. Amen. A. Heer, ontferm U over ons. 2 Openingslied Bij binnenkomst bruidspaar Begroeting P. In de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest. Welkomstwoord Schuldbelijdenis P. Broeders en zusters, belijden wij onze zonden, bekeren

Nadere informatie

De boodschappen van het jaar 2012

De boodschappen van het jaar 2012 2 januari 2012 "Lieve kinderen, wanneer ik, met moederlijke zorg in uw harten kijk, zie ik er enkel pijn en lijden. Ik zie er een gewond verleden en een onophoudelijk zoektocht. Ik zie Mijn kinderen die

Nadere informatie

Goede vrucht voortbrengen

Goede vrucht voortbrengen PAROCHIE HERZELE HOUTEM 27ste zondag door het jaar A 7-8 oktober 2017 Goede vrucht voortbrengen Intredelied: Wij willen samen vieren (ZJ 545, 1-2) Ref. Wij willen samen vieren de daden van de Heer, wij

Nadere informatie

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming

Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Eucharistieviering van 15 augustus 2013 Maria Tenhemelopneming Openingslied: ZJ 501: Magnificat, strofen 1 en 2. Begroeting en inleiding P. Op het feest van de ten hemelopneming van Maria, Jezus moeder,

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN

n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN GEBEDEN n de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. AMEN nze Vader, die in de hemelen zijt, geheiligd zij Uw naam. Uw Rijk Kome, Uw wil geschiede op aarde als in de hemel. Geef ons heden

Nadere informatie

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest

Doopviering. Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Doopviering Ik doop je in de naam van de vader en de zoon en de heilige geest Welkom Beste, Wij zijn hier samengekomen om de geboorte te vieren van dit nieuwe leven. Dagelijks worden er kinderen geboren,

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken

Uitvaart. Orde I Gebedsdienst. Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken In kerk aula Uitvaart Orde I Gebedsdienst Allen staan terwijl de gestorvene wordt binnengedragen Kaarsen kunnen worden aangestoken bemoediging Onze hulp is in de naam van de Heer, die hemel en aarde gemaakt

Nadere informatie

Geloven in Jezus Christus

Geloven in Jezus Christus Geloven in Jezus Christus Zoon van God Jezus krijgt God een menselijk gezicht. Immanuel wordt Hij genoemd: God met ons. Het is de naam die Hij bij zijn geboorte krijgt. ZIn Daar begint zijn bijzondere

Nadere informatie

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed?

Vraag: Wat kun jij leren voor jouw gebed uit de structuur van het volmaakte gebed? ONZE VADER - dinsdag Aanhef en slot Lezen: Mattheüs 6:5-15 Deze week denk jij na over het gebed des Heeren. Jij kent dit gebed waarschijnlijk als het Onze Vader. De Heere Jezus geeft dit gebed aan Zijn

Nadere informatie

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen

Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen 2 Heilige Mis ter gelegenheid van de Eerste Heilige Communie in de St.Lambertuskerk te Swalmen Basisschool.. Basisschool.. Thema... 200. 3 Binnenkomst communicantjes Muziek door. Welkomstwoord Door pastoor

Nadere informatie

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn?

Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk daarvan zijn? Voor 16 jaar en ouder! Zondag 24 Zondag 24 gaat over de goede werken. Zondag 24 vraag en antwoord 62, 63 en 64. Vraag 62 : Maar waarom kunnen onze goede werken niet de gerechtigheid voor God of een stuk

Nadere informatie

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016

Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 Liturgie bij de avonddienst op 14 februari 2016 We luisteren naar: Zie hoe Jezus lijdt voor mij (Sela) Zie hoe Jezus biddend strijdt met de pijn, verlatenheid. Zo alleen, verwond roept Hij: Mijn God, waarom

Nadere informatie

De boodschappen van het jaar 2007

De boodschappen van het jaar 2007 2 januari 2007 "Lieve kinderen, ik smeek jullie: laat in deze heilige tijd, die vervuld is van Gods genade en Gods liefde die mij naar jullie stuurt, jullie hart niet van steen zijn. Laat het vasten en

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

Voor u persoonlijk! SAMPLE. Evangelie-nieuws voor eeuwige redding

Voor u persoonlijk! SAMPLE. Evangelie-nieuws voor eeuwige redding Voor u persoonlijk! Evangelie-nieuws voor eeuwige redding Voor u persoonlijk! Zo is het: Gods hart gaat naar de mens uit, naar alle mensen, want het evangelie is voor alle mensen op de gehele aarde, en

Nadere informatie

Dien jij de Heer? Intredelied: Welzalig wie de rechte wegen gaan (ZJ 550, 1-5)

Dien jij de Heer? Intredelied: Welzalig wie de rechte wegen gaan (ZJ 550, 1-5) PAROCHIE HERZELE HOUTEM 21 e zondag door het jaar B 25-26 augustus 2018 Dien jij de Heer? Intredelied: Welzalig wie de rechte wegen gaan (ZJ 550, 1-5) Welzalig wie de rechte wegen gaan, wie in de regels

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Openbaringen 3 vers 14 t/m 22 Gezang 253 vers 1 (Bundel 1938) Psalm 67 vers 3 (Schoolpsalm) Psalm 65 vers 1 en 2 (Nieuwe Berijming) Psalm

Nadere informatie

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten

Het sacrament van. De ziekenzalving. Sacramenten Het sacrament van De ziekenzalving Sacramenten Sacramenten In de Bijbel Deze geloofsboekjes gaan over de zeven sacramenten. Sacramenten zijn tekens, in woord en gebaar, die we in Jezus Naam in de gemeenschap

Nadere informatie

Doop van kinderen Orde III

Doop van kinderen Orde III Doop van kinderen Orde III Presentatie De voorganger leidt de doopbediening kort met eigen woorden in. Hij noemt daarbij de namen van de doopouders en de dopeling(en). Onderwijzing Jezus Christus heeft

Nadere informatie

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265

1. Gods eigendom. Op Toonhoogte 265 Jaarreeks 1: Jaarreeks 1: 1. Gods eigendom Abba, Vader, U alleen U behoor ik toe. U alleen doorgrondt mijn hart. U behoort het toe. Laat mijn hart steeds vurig zijn, U laat nooit alleen U behoor ik toe.

Nadere informatie

HET HART VAN HET KRUIS

HET HART VAN HET KRUIS HET HART VAN HET KRUIS CRUCIALE INZICHTEN 13 maart 2016 19:00 uur Voorganger: ds. Werner Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Organist: Jan van den Brink Lector: Aone Koopmans Koster: Arjan vd Bor/ Gerrit

Nadere informatie

De boodschappen van het jaar 2008

De boodschappen van het jaar 2008 2 januari 2008 Lieve kinderen! Met al de kracht van mijn hart hou ik van jullie en geef ik mijzelf aan jullie. Zoals een moeder vecht voor haar kinderen, bid ik voor jullie en vecht voor jullie. Ik vraag

Nadere informatie

Mogen allen één zijn!

Mogen allen één zijn! Dekenaat Herzele Houtem Zevende zondag van Pasen C-jaar 11 en 12 mei 2013 Mogen allen één zijn! Intredelied (ZJ 503, 1 +2): Zingt een nieuw lied voor de Heer Zingt een nieuw lied voor de Heer, alle landen.

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Orde I Schrift, zegen en gebed

Orde I Schrift, zegen en gebed Orde I Schrift, zegen en gebed groet en inleidend woord Vrede voor jou N en vrede voor jou N. Alles wat goed is en gelukkig maakt, het kome over jullie beiden. Vrede voor u allen, zoals wij hier bij elkaar

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk

BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God. Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk BIJBELSTUDIE Hoe versterk ik mijn relatie met God Door het jongerenbestuur van de Moeder Godskerk 1 GEBED 2 Welkom Hoe versterk ik mijn relatie met God Methodes en technieken delen hoe dit te bereiken

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST (Heilig Avondmaal).

ORDE VAN DIENST (Heilig Avondmaal). ORDE VAN DIENST (Heilig Avondmaal). Voorbereiding: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Onze hulp is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Heer, vergeef ons al wat

Nadere informatie

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer.

Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. Gehele lied 2x zingen 1. We zijn hier bij elkaar om de Koning te ontmoeten. We zijn hier bij elkaar om te eren onze Heer. 2. We zijn hier bij elkaar om te vieren dat Hij goed is. En wij prijzen en aanbidden

Nadere informatie

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten

De gelijkenis van de twee zonen. Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten De gelijkenis van de twee zonen Lees : Mattheüs 21:28-32 Eerst lezen Daarna volgen er vragen en opdrachten Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag

Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Eucharistieviering van 13 oktober 2013 Achtentwintigste zondag door het jaar (C) Nationale ziekendag Intredelied: ZJ 585: Dankt, dankt nu allen God. Begroeting P. In de naam van de Vader, de Zoon en de

Nadere informatie

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen

Orde van dienst Hervormde Gemeente te Sellingen Orde van Dienst Zondag 27 januari 2019 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 8: 1 en 3 Heer onze Heer, hoe heerlijk en verheven 1. Heer, onze Heer, hoe heerlijk en verheven hebt Gij uw naam op aarde uitgeschrevenmachtige

Nadere informatie

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein.

Innerlijke genezing. Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesde Zondag door het jaar (B) 10 en 11 februari 2018 Innerlijke genezing Door medelijden bewogen stak Hij de hand uit, raakte hem aan en sprak tot hem: Ik wil, word rein. [Marcus

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

- Gemeenschappelijke -

- Gemeenschappelijke - - Gemeenschappelijke - - Ziekenzalving - Welkom Beste mensen, wij zijn hier bij elkaar gekomen om de Ziekenzalving te ontvangen. Wij zullen nu samen bidden en daarna zal de priester U de handen opleggen

Nadere informatie

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst

De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst De Rozenkrans Werkboekje voor de Kinderwoorddienst Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds herhaald wordt. Zo is er ook een gebed met herhaling:

Nadere informatie

Opnieuw geboren. Omdat ge Mij gezien hebt gelooft ge? Zalig die niet gezien en toch geloofd hebben. [Johannes 20,29]

Opnieuw geboren. Omdat ge Mij gezien hebt gelooft ge? Zalig die niet gezien en toch geloofd hebben. [Johannes 20,29] PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM Tweede zondag van Pasen Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid van Jezus 22-23 april 2017 Opnieuw geboren Omdat ge Mij gezien hebt gelooft ge? Zalig die niet gezien en toch

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal).

ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). ORDE VAN DIENST 1 (Heilig Avondmaal). Voorbereiding: In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. amen. Onze hulp is in de naam van de Heer die hemel en aarde gemaakt heeft. Heer, vergeef ons

Nadere informatie

Kroontje van de H. Aartsengel Michaël

Kroontje van de H. Aartsengel Michaël Kroontje van de H. Aartsengel Michaël en begin met de eerste grote kraal (1), zeggend: Eerste Groet (1) Door de voorspraak van de H. Michaël en van het Koor der Serafijnen, Heer God, ontsteek in onze harten

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

De rozenkrans... hoe bid je dat?

De rozenkrans... hoe bid je dat? De rozenkrans... hoe bid je dat? Wie naar de WJD in Keulen is geweest, heeft er zeker eentje gekregen: een WJD mini-rozenkrans. En wie er niet bij was, heeft misschien wel eens een rozenkrans zien liggen

Nadere informatie

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen.

Sterker dan de dood. Wij komen hier bijeen om gezegend en gezonden te worden, in de naam + van de Vader, de Zoon en de heilige Geest. Amen. PAROCHIE HERZELE HOUTEM 5 6 november 2016 32 ste zondag door het jaar C Sterker dan de dood Intredelied: Eens komt de grote zomer (ZJ 918, 1-2) Eens komt de grote zomer waarin zich 't hart verblijdt. God

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet

ORDE VAN DIENST. Bemoediging en groet Liturgie zondag 30 december 2018 Avonddienst Andreaskerk Putten Voorganger ds. Reinoud Koning Organist Ans Kuus Lector Marlies de Vroom Koster Hans van Polen Techniek Mark van den Bor ORDE VAN DIENST Welkom

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 >

Mededelingen. De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané. Schoollied Opwekking 331 > Mededelingen De bloemen gaan vandaag naar Broeder F.L. Milané Schoollied Opwekking 331 > Breng dank aan de Eeuwige, breng dank aan de Heilige, breng dank aan onze Vader die ons Jezus zond. Opwekking 331

Nadere informatie

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal

Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Orde voor de voortzetting van het heilig Avondmaal Na Lied of Klein Gloria verloopt de dienst als volgt: Apostolische geloofsbelijdenis (gezongen, of gelezen en beantwoord met een lied) Nodiging De Heer

Nadere informatie

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018

Een leer met gezag. PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) januari 2018 PAROCHIE IN HERZELE HOUTEM 4 de zondag door het jaar (B) 27-28 januari 2018 Een leer met gezag Intredelied: Dit huis, gereinigd en versierd (ZJ 549, 1-2) Dit huis, gereinigd en versierd, waar Gods gemeente

Nadere informatie

Week 3. Voorbereiding Heilig Avondmaal

Week 3. Voorbereiding Heilig Avondmaal 1 Week 3 2 Zondag Want alzo lief Johannes 3:14-21 Overdenk vandaag Gods liefde voor uw en mijn redding in Jezus de Messias. Gods liefde gaat uit naar een wereld verloren in zonden en schuld. Ook wij waren

Nadere informatie

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek.

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek. Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. Thema: Vrede zij u! *Inleidende muziek *Welkom en Votum *Zingen Op Toonhoogte lied 110 : 1, 2 en 3 en Psalm 97 : 1 en 7 1.U

Nadere informatie

dinsdag uur Completen

dinsdag uur Completen dinsdag 19.00 uur Completen U bent van harte uitgenodigd deel te nemen aan deze gebedsdienst. Bij de zang van de monniken kunt u aansluiting zoeken op zachte toon. Completen De completen zijn het laatste

Nadere informatie

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen

De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen De Rozenkrans St. Lambertusparochie Rotterdam - Kralingen Deze rozenkrans mag je mooi inkleuren. Het Rozenkransgebed Er zijn liedjes waarin eenzelfde zin steeds weer herhaald wordt. Zo is er ook een gebed

Nadere informatie

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav

LEVITICUS 23:40. etrog en lulav DE LOOFHUT HET LOOFHUTTENFEEST Wijst op het Koninkrijk van God Belangrijk feest in het leven en onderwijs van Jezus Centraal in het feest: de (loof)hut (sukkot); een tijdelijke verblijfsplaats Kern: Het

Nadere informatie

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen

Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Voorganger: Ds. W. Gugler Ouderling: Ariëtte van Kempen Muziek: Double DJ Music Koster: H. Hoorn / J. Hijmissen Welkom Opwekking 623 met wierook van aanbidding. met de wolk van mijn Geest. met het brood

Nadere informatie

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd

Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Eucharistieviering van 17 maart 2013 Vijfde zondag van de veertigdagentijd Nieuwe kansen geven Openingslied: ZJ 576: Bouwen aan een wereld van rechtvaardigheid. Tijdens het intredelied en de intredeprocessie

Nadere informatie

San Damiano, weg naar het heiligdom

San Damiano, weg naar het heiligdom God, onze Leidsman, de eeuwen spreken van Uw stem, die gehoord werd door mensen die vanuit de diepte van hun hart uitzagen naar Uw licht. Uw roepstem hebben wij verstaan en onbevreesd zijn wij op weg gegeaan.

Nadere informatie

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij:

Pastoor Reneerkens. De volgende mensen zijn er ook bij: 2 Papa Mama Peter Meter.... Pastoor Reneerkens De volgende mensen zijn er ook bij: 3 BEGROETING EN WELKOMSTWOORD Alles went, zeggen we wel eens, zelfs het wonder wat altijd weer opnieuw gebeurt, wordt

Nadere informatie

De Bijbel open 2013 47 (30-11)

De Bijbel open 2013 47 (30-11) 1 De Bijbel open 2013 47 (30-11) Zie, hij bidt. Dat lezen we in Hand. 9 over Paulus. Zie hij bidt., het wordt verteld na zijn bekering op de weg naar Damascus. En het wordt gezegd alsof het iets heel bijzonders

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter.

Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat hem te wachten, het ander laat hij achter. PAROCHIE HERZELE HOUTEM Zesentwintigste zondag door het jaar C 24-25 september 2016 Intredelied: Wie naar het altaar gaat (ZJ 534, 1-2-3) Wie naar het altaar gaat, moet kennen goed en kwaad. Het één staat

Nadere informatie

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1.

Uitvaart voorbede Voorbeeld 1. Uitvaart voorbede Voorganger: Genadige en barmhartige God. U ziet ons hier bijeen in ons verdriet rond het sterven van N. Hij / zij was één van ons, wij zullen hem / haar missen. Geef ons de kracht samen

Nadere informatie

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep

assie voor het leven Noteer voor jezelf een aantal opmerkingen en kernwoorden Lees de tekst nog eens door en bespreek met elkaar als groep Galaten 5: 13 en 14, 16 en 17, 22 tot 25 Broeders en zusters, u bent geroepen om vrij te zijn. Misbruik die vrijheid niet om uw eigen verlangens te bevredigen, maar dien elkaar in liefde, want de hele

Nadere informatie

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort

Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort Eucharistieviering Tweede zondag van de Veertigdagentijd 21 februari 2016 Oud-katholieke parochie van de heilige Georgius, Amersfoort In de Veertigdagentijd is er iedere zondag kinderkerk. De kinderkerk

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

4. Welk geloof wordt bedoeld? Het gaat om het zaligmakende geloof. Dus niet om een historiëel, tijd- of wondergeloof.

4. Welk geloof wordt bedoeld? Het gaat om het zaligmakende geloof. Dus niet om een historiëel, tijd- of wondergeloof. NGB artikel 1: DE ENIGE GOD Wij geloven allen met het hart en belijden met de mond, dat er een Enig en eenvoudig geestelijk Wezen is, dat wij God noemen: eeuwig, ondoorgrondelijk, onzienlijk, onveranderlijk,

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Een schat in de hemel

Een schat in de hemel PAROCHIE HERZELE HOUTEM 28ste zondag door het jaar B 13 en 14 oktober 2018 Een schat in de hemel De Heer wil ik prijzen, elk uur van de dag, mijn mond is altijd vol van zijn lof. Laat mijn leven een loflied

Nadere informatie

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl

Onze Vader. Amen. www.bisdomdenbosch.nl Onze Vader Onze Vader Onze Vader, die in de hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde zoals in de hemel, Geef ons heden ons dagelijks brood, en vergeef ons onze schuld,

Nadere informatie

PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 ste zondag dhj 3-4 september 2016

PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 ste zondag dhj 3-4 september 2016 PAROCHIE HERZELE HOUTEM 23 ste zondag dhj 3-4 september 2016 Intredelied: Here Jezus, om uw woord (ZJ 809, 1-2 ) Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in t hart dat naar U hoort uw

Nadere informatie

Onze hulp is de Naam van de Heer, Laten wij in vertrouwen op Gods barmhartigheid onze schuld belijden.

Onze hulp is de Naam van de Heer, Laten wij in vertrouwen op Gods barmhartigheid onze schuld belijden. Gesproken eucharistieviering Hemelvaart van de Heer 10 mei 2018 Parochie St. Joris op t Zand Amersfoort INLEIDING Ik zal opgaan tot het altaar Gods, tot God, die altijd weer mijn ziel met vreugd vervult.

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie