Voortgangsrapportage januari-juni 2015 Vrouwenproject Ethiopië

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voortgangsrapportage januari-juni 2015 Vrouwenproject Ethiopië"

Transcriptie

1 Voortgangsrapportage januari-juni 2015 Vrouwenproject Ethiopië Farmer Households Empowered through Women project Projectperiode : 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2017 Project is halverwege Send a Cow Ethiopia werkt samen met lokale partner Akam (Alliance of Knowledge and Action for Sustainable Livelihood Management Association 1 ) aan het duurzaam verbeteren van de voedselzekerheid, economische zelfredzaamheid en weerbaarheid tegen klimaatproblemen van arme boerengezinnen in zes afgelegen dorpen in het Dendi District in Ethiopië vrouwen en 300 mannen, georganiseerd in 65 boerengroepen worden ondersteund om landbouw- en veehouderijopbrengsten op milieuvriendelijke wijze te verhogen, sterke boerengroepen op te bouwen, betere toegang tot markten te krijgen, de positie van vrouwen te verbeteren en toegang te krijgen tot schoon drinkwater en sanitaire basisvoorzieningen. 20 van deze 65 boerengroepen hebben al eerder in een soortgelijk project van Send a Cow Ethiopia deelgenomen. Zij worden nauw bij het project betrokken, niet in de laatste plaats als voorbeeld. Belangrijkste geplande activiteiten van deze periode Activiteit voltooid Doorgeven van nakomelingen Distributie groentezaden, graanzaden en appelboompjes Formeren en trainen nieuwe groepen Voortzetting trainingen Voorlichtingen man-vrouwverhoudingen en culturele gebruiken Uitwisselingsbezoeken boer-tot-boer uitgesteld Aanleg van moestuinen en energiezuinige ovens Bevoorrading boomkwekerijen Continuering drinkwatervoorziening Voorlichting op scholen: milieuclubs, persoonlijke hygiëne en sanitatie 1 AKAM is a word in the local Afaan Oromo language, which means welcome. It denotes entry, respect, equity, love, peace and alliance.

2 Activiteiten: De laatste groepen zijn deze periode geformeerd en gelijk getraind in groepsdynamiek, leiderschap en manvrouwverhoudingen. Met deze nieuwe 11 groepen zijn er nu 66 groepen in het project: de 30 bestaande groepen uit het voorgaande project en 36 groepen gedurende deze projectperiode. Van de projectdeelnemers is 81% vrouw. Het doel van 65 groepen waarbij boerinnen met minimaal 70% zijn vertegenwoordigd, is hiermee gehaald. Dieren: Er zijn geen dieren geplaatst deze maanden door Send a Cow (OP: Originele Plaatsing). Wel zijn er voor het eerst nakomelingen geboren die zijn doorgeven aan nieuwe families (POG: Passing on the Gift): 10 gezinnen ontvingen schapen en 13 kregen kippen. Er waren niet genoeg dieren om iedereen 2 schapen per huishouden te geven of 5 kippen. Zij zullen bij de eerstvolgende Passing on the Gift ceremonie hun resterende dieren ontvangen. Item Gepland aantal Gerealiseerd (hh) Vorige Totaal huishoudens totaal jan-jun periodes OP POG OP POG OP POG OP POG Fokstieren Ezels Schapen (2 per hh) Kippen (5 per hh) Groentezaden (260 nieuw) Pootaardappelen Appelboompjes Zaden veevoergewas Graanzaden (0 nieuw) Landbouw: De nieuwe lichting boeren heeft trainingen in duurzame landbouw en veehouderij gevolgd. 220 boerinnen hebben mais ontvangen en geplant op hun akkers. Dit is een aanvulling op de graanzaden (gerst en tarwe) die gezinnen eerder hebben ontvangen. Het totaal aantal gezinnen voorzien van graanzaden blijft hierdoor 460. De deelnemers van het eerste uur hebben zaden van hun gerst- en tarweoogst doorgeven aan andere families. Bij het ontwikkelen van het projectplan was het doorgeven van gerst en tarwe niet voorzien. De projectmedewerkers en de groepsleden zien dit als een gemiste kans en hebben dit onderdeel ingevoerd. Zo kunnen nog meer mensen hun oogst en dus inkomsten uitbreiden. De aardappeloogst viel dit jaar wat tegen. Er konden hierdoor geen producten worden doorgegeven aan andere families. Groentezaden voor de moestuinen zijn dit

3 keer in grote getalen uitgedeeld. 720 boeren ontvingen diverse zaden; 460 als aanvulling op eerder ontvangen zaden en 260 nieuwe families kunnen nu aan de slag met hun zaaigoed. Het planten van appelboompjes wat vorig jaar gepland stond is deze periode volbracht. 173 gezinnen hebben ieder 5 boompjes op hun erf geplant. Hieraan voorafgaand hebben ze diverse lessen gevolgd over de juiste verzorging en planting. De kennis uit de trainingen die deze periode zijn gegeven over oogstopslag en -verwerking en het spaarsysteem wordt toegepast. Eén van de clusters (samenvoeging van meerde boerengroepen) is druk bezig met het bouwen van een opslagschuur. Zo kunnen zij in de toekomst de oogst op een veilige manier opslaan en tegen een gunstige prijs verkopen. De geleerde lessen over bedrijfsvoering en boekhouding komen hier ook goed van pas. Trainingen: De 36 groepen uit deze projectperiode hebben weer een divers aanbod van trainingen gekregen van de getrainde voorbeeldboeren en projectmedewerkers van Send a Cow Ethiopia: spaarsystemen, boekhouding, management, duurzame landbouw en veehouderij, en gender. Daarnaast zijn er ook bijeenkomsten georganiseerd waarbij er over lastige onderwerpen werd gepraat zoals alcoholisme, huwelijk op jonge leeftijd en gebruiken waarbij kinderen uitgesloten worden van bepaalde voedingswaren. Bij de trainingen en bijeenkomsten waren in totaal 720 boeren betrokken, met name vrouwen. Er zijn 10 nieuwe voorbeeldboeren, gekozen uit de nieuwe groepen, getraind en voorzien van materialen. Er zijn nu 40 voorbeeldboeren die als leiders en trainers in het project zullen optreden. Naast de voorbeeldboeren zijn er deelnemers die uitblinken in het uitvoeren van projectonderdelen. Om deze mensen te belonen en zo de andere leden nog meer aan te moedigen, hebben zij een prijs ontvangen: een schop, overal of kruiwagen. De groepsleden hebben zelf een ranking gehouden en de winnaars op een democratische manier gekozen. Er is geen tijd geweest voor uitwisselingsbezoeken van boeren onderling. Dit zal de komende periodes weer georganiseerd worden. Moestuinen: In samenhang met de bijeenkomsten over het gebruik waarbij kinderen uitgesloten worden van bepaalde voeding, zijn er ook meer algemene voorlichtingen gegeven over voeding. Hierbij is ingegaan op het belang van een gebalanceerd dieet en het bereiden van eten op een veilige manier. De 11 nieuwe groepen (240 boerinnen) hebben training genoten in het aanleggen van moestuinen en milieubehoud. Al veel gezinnen gingen hun voor: boeren uit het voorgaande project hebben met eigen middelen hun moestuin aangelegd en gedurende deze projectperiode al 720 gezinnen (522 deze periode). In totaal zijn er families die hun maaltijd uitbreiden met groenten uit eigen tuin. 2 In de rapportage januari-jun 2014 werd 900 gemeld, dit moet 600 gezinnen zijn.

4 Duurzaam landgebruik: Er is een tweedaagse training gegeven aan diverse groepen over composteren. Op gemeenschapsniveau is er werk verricht om bodemerosie tegen te gaan, zoals de bouw van houten dammetjes, graven van greppels en kleine zandruggetjes. De volgende lichting boompjes zal gekocht worden van kwekerijen in de gemeenschap. Deze periode zijn er 5 kwekerijen bevoorraad met stekjes, gereedschap en de juiste kennis. De verwachting is dat hier boompjes gekocht kunnen worden voor de projectdeelnemers. Hierbij zijn onze boeren en boerinnen voorzien en levert het tegelijkertijd inkomsten op voor de boomkwekerijen. Net als voorgaande maanden hebben tientallen huishoudens materialen en kennis ontvangen en een energiezuinige oven gebouwd. In totaal zijn nu 182 ovens gebouwd die aanzienlijk minder hout nodig hebben. Dit betekent minder houtkap, waardoor meer bomen (regen)water en voedingsstoffen vast kunnen houden wat ten goede komt aan de bodemvruchtbaarheid. Op vijf middelbare school is voorlichting gegeven aan milieuclubs (331 leerlingen) over duurzame landbouw, klimaatverandering en milieubehoud. Water: Er zijn handpompen aangelegd waar 57 projectdeelnemers direct van profiteren. De aanleg van het drinkwatersysteem is afgerond. De officiële overdracht aan de gemeenschap is uitgesteld omdat pijpleidingen schade hebben opgelopen, veroorzaakt door wegwerkzaamheden van de lokale overheid. Send a Cow gaat in overleg met de betrokken instanties om dit probleem op te lossen. de De nieuwe lichting boeren heeft water en sanitatie trainingen gevolgd. 199 gezinnen hebben hierna een degelijk toilet gebouwd, 69 hebben een tip-tap en droogrekken op hun erf. De watercommissies zijn getraind om de 12 omliggende waterpunten schoon te houden, zodat er geen ziektes uit kunnen breken. Op een basisschool, waar recentelijk nieuwe toiletten zijn aangelegd, is voorlichting gegeven aan 600 meisjes over persoonlijke hygiëne en sanitatie. Spaarsystemen: De nieuwe groepen hebben kennis gemaakt met de basisprincipes van spaarsystemen en zijn ook begonnen met sparen.

5 Impact op de families De geplande evaluatie van juli 2015 is verzet naar september/oktober. De overheid is in mei gestart met de renovatie van de toegangswegen naar het projectgebied, waardoor het gebied tijdelijk niet toegankelijk was. Toen deze renovatie gereed was begon het regenseizoen, waardoor het gebied opnieuw niet bereikt kon worden. Wanneer het regenseizoen voorbij is zal de tussentijdse evaluatie van start gaan. In de volgende rapportage zal informatie worden gegeven over de impact van het project tot dusver op de doelgroep. Uitdagingen Er zijn geen noemenswaardige dingen waar Send a Cow Ethopia mee worstelt. Zoals bij elk project zijn er een aantal hobbels op de weg. Werken in droge en afgelegen gebieden waarbij de ontwikkeling van de mensen voorop staat is niet altijd te vatten in een projectplan. Maar zoals eerder vermeld gaat Send a Cow Ethiopia hier flexibel en inventief mee om, zodat de projectdoelen niet in gevaar komen. Activiteiten komende periode jaar staan onder meer de volgende activiteiten gepland: Coördineren van Passing on the Gift Voortzetting diverse trainingen Overdracht drinkwatervoorziening Ondersteuning van de clusters op ondernemerschap Monitoren boomkwekerijen en planten van bomen Tussentijdse evaluatie Het komende half

Voortgangsrapportage juli - december 2016 Vrouwenproject Ethiopië

Voortgangsrapportage juli - december 2016 Vrouwenproject Ethiopië Voortgangsrapportage juli - december 2016 Vrouwenproject Ethiopië Farmer Households Empowered through Women project Projectperiode: 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2017 Send a Cow Ethiopië werkt samen met

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe

Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Voortgangsrapportage Januari Juni 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Goat Value Chain for Food Security 2014-2017 Projectperiode : 1 maart 2014-28 februari 2017 Financiering Heifer Nederland

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Vrouwenproject Ethiopië

Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Vrouwenproject Ethiopië Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Vrouwenproject Ethiopië Farmer Households Empowered through Women project Projectperiode : 1 juli 2013 tot en met 30 juni 2017 Send a Cow Ethiopië werkt samen met

Nadere informatie

Voortgangsrapportage juli - december 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen

Voortgangsrapportage juli - december 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Voortgangsrapportage juli - december 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Far North II 2013-2015 In het verre Noorden van Kameroen heerst er grote armoede op het platteland. Dit wordt onder

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari - juni 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen

Voortgangsrapportage januari - juni 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Voortgangsrapportage januari - juni 2014 Geïntegreerd veeteeltproject II Noord Kameroen Far North II 2013-2015 Onder andere vanwege de droogte en grote bevolkingsdruk heerst er grote armoede op het platteland

Nadere informatie

Voortgangsrapportage juli december 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe

Voortgangsrapportage juli december 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Voortgangsrapportage juli december 2015 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Goat Value Chain for Food Security 2014-2017 Projectperiode : 1 maart 2014-28 februari 2017 Financiering Heifer Nederland

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari juni 2016 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe

Voortgangsrapportage januari juni 2016 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Voortgangsrapportage januari juni 2016 Ontwikkeling van de Geitenmarkt - Zimbabwe Goat Value Chain for Food Security 2014-2017 Projectperiode : 1 maart 2014-28 februari 2017 Dit is het laatste projectjaar

Nadere informatie

Landbouw voor Gezonde Voeding Ethiopië

Landbouw voor Gezonde Voeding Ethiopië Landbouw voor Gezonde Voeding Ethiopië Voortgangsrapportage januari - juni 2018 Sustainable Agriculture & Rural Opportunities project Projectperiode: juli 2016 - juni 2019 3 jaar Deelname Heifer Nederland:

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari - juni 2015 Zuivelproject Malawi

Voortgangsrapportage januari - juni 2015 Zuivelproject Malawi Voortgangsrapportage januari - juni 2015 Zuivelproject Malawi Malawi Dairy Development Project Phase II (MSDD II) 2013-2016 Dit project heeft als doel de armoede en honger op het platteland van het Mchinji

Nadere informatie

Boerinnen in melkveehouderij - Malawi

Boerinnen in melkveehouderij - Malawi Boerinnen in melkveehouderij - Malawi Voortgangsrapportage juli - december 2017 Women Integrating in Nutrition Dairy Value Chain (WINDVC) Projectperiode: juli 2017 - juni 2020 Korte omschrijving project

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Onderwijsproject voor kansarme jongeren en kinderen Ghana

Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Onderwijsproject voor kansarme jongeren en kinderen Ghana Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Onderwijsproject voor kansarme jongeren en kinderen Ghana Learn for Work project Projectperiode: 1 januari 2015 tot en met 30 juni 2017 1 2 e projectjaar Zoals in

Nadere informatie

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique

Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Eindverslag Water, Sanitatie en voedselzekerheid in Nicane en Nanquilili in Mozambique Contact details: Stichting Connect International Jan van Houtkade 50 2311 PE Leiden T: 071-5141111 W: www.connectinternational.nl

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari juni 2016 Landbouwproject Gomboro, Burkina Faso ( )

Voortgangsrapportage januari juni 2016 Landbouwproject Gomboro, Burkina Faso ( ) Voortgangsrapportage januari juni Landbouwproject Gomboro, Burkina Faso (2012 ) Sinds 2012 voert Heifer Nederland in samenwerking met de Burkinese partner Asudec (Africa s Sustainable Development Council)

Nadere informatie

Voortgangsrapportage juli-december 2015 Zuivelproject Malawi

Voortgangsrapportage juli-december 2015 Zuivelproject Malawi Voortgangsrapportage juli-december 2015 Zuivelproject Malawi Malawi Dairy Development Project Phase II (MSDD II) 2013 2016 Laatste projectjaar Dit project heeft als doel de armoede en honger op het platteland

Nadere informatie

Voortgangsrapportage april-september 2015 IGUNGA Ecovillage

Voortgangsrapportage april-september 2015 IGUNGA Ecovillage Voortgangsrapportage april-september 2015 IGUNGA Ecovillage 2015-2019 Het Igunga Ecovillage project is een samenwerking tussen Heifer, Aqua For All, ICIPE (een onderzoeksinstituut) en de lokale Tanzaniaanse

Nadere informatie

Duurzame landbouw voor gezonde voeding

Duurzame landbouw voor gezonde voeding Duurzame landbouw voor gezonde voeding Januari 2017 December 2019 Korte omschrijving project Met dit driejarig project wordt de positie van 3.000 families (18.000 mensen 1 ) verbeterd. Deze families wonen

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Zuivelproject Malawi

Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Zuivelproject Malawi Voortgangsrapportage januari-juni 2016 Zuivelproject Malawi Malawi Dairy Development Project Phase II (MSDD II) 2013 2016 Laatste projectjaar Dit project heeft als doel de armoede en honger op het platteland

Nadere informatie

Voortgangsrapportage juli-december 2015 PASIFIK

Voortgangsrapportage juli-december 2015 PASIFIK Voortgangsrapportage juli-december 2015 PASIFIK Providing Analytical Services for Informed Farming In Kenya (PASIFIK) 2013-2017 Nederlandse boeren laten regelmatig hun bodem en ruwvoer analyseren. Dat

Nadere informatie

Voortgangsrapportage juli-december 2014 Zuivelproject Malawi

Voortgangsrapportage juli-december 2014 Zuivelproject Malawi Voortgangsrapportage juli-december 2014 Zuivelproject Malawi Malawi Dairy Development Project Phase II (MSDD II) 2013-2016 Dit project heeft als doel de armoede en honger op het platteland van het Mchinji

Nadere informatie

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage

Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan. Eindrapportage Afghanistan Schoon drinkwater en verbeterde hygiëne voor de bevolking van Deh Sabz, Centraal Afghanistan Eindrapportage Een door ZOA gebouwde latrine in het dorp Omer Khel in Dez Sabz Land: Afghanistan,

Nadere informatie

REDEMPTION CHILDREN S HOME

REDEMPTION CHILDREN S HOME REDEMPTION CHILDREN S HOME JAARVERSLAG 2015 P.O. Box DM 4, Damongo, Tel: (+233) 024 4726 732 Email: abrahamsaaka@gmail.com, redemptionchildren@gmail.com 1 Jaarverslag 2015 Redemption Children s Home 2015

Nadere informatie

Samenvatting sponsorproject SDN 1012. Verbetering voedselbeschikbaarheid en verbreding inkomensmogelijkheden voor boeren 2010-2013

Samenvatting sponsorproject SDN 1012. Verbetering voedselbeschikbaarheid en verbreding inkomensmogelijkheden voor boeren 2010-2013 Zuid-Sudan Samenvatting sponsorproject SDN 1012 Verbetering voedselbeschikbaarheid en verbreding inkomensmogelijkheden voor boeren 2010-2013 Mede gefinancierd door: Uit te voeren door ZOA-South Sudan en

Nadere informatie

Voortgangsrapportage oktober 17 maart 18 IGUNGA Ecovillage

Voortgangsrapportage oktober 17 maart 18 IGUNGA Ecovillage Voortgangsrapportage oktober 17 maart 18 IGUNGA Ecovillage 2015-2019 Het Igunga Ecovillage project is een samenwerking tussen Heifer, Aqua For All, ICIPE (een onderzoeksinstituut) en de lokale Tanzaniaanse

Nadere informatie

Boerinnen in melkveehouderij Malawi

Boerinnen in melkveehouderij Malawi Boerinnen in melkveehouderij Malawi Korte Omschrijving Project Dit zuivelproject heeft tot doel de levensomstandigheden van 1.000 vrouwen en hun gezinnen in het Thyolo district in Malawi te verbeteren.

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari-juni 2014 Zuivelproject Malawi

Voortgangsrapportage januari-juni 2014 Zuivelproject Malawi Voortgangsrapportage januari-juni 2014 Zuivelproject Malawi Malawi Dairy Development Project Phase II (MSDD II) 2013-2016 Dit project heeft als doel de armoede en honger op het platteland van het Mchinji

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari juni 2014 Landbouwproject Gomboro, Burkina Faso (2012 2016)

Voortgangsrapportage januari juni 2014 Landbouwproject Gomboro, Burkina Faso (2012 2016) Voortgangsrapportage januari juni 2014 Landbouwproject Gomboro, Burkina Faso (2012 2016) Sinds 2012 voert Heifer Nederland het landbouwproject uit in samenwerking met de Burkinese partner Asudec (Africa

Nadere informatie

Serving. the. One. who. serves

Serving. the. One. who. serves Serving the One who serves UITDAGING Afrika telt naar schatting 50 miljoen boerengezinnen die lijden aan ondervoeding. Deze kleinschalige boeren zouden de oplossing kunnen zijn voor het wereldvoedselprobleem.

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HEIFER NEDERLAND 1 JULI 2013-30 JUNI 2014

JAARVERSLAG 2014 STICHTING HEIFER NEDERLAND 1 JULI 2013-30 JUNI 2014 JAARVERSLAG 2014 STICHTING HEIFER NEDERLAND 1 JULI 2013-30 JUNI 2014 Jaarverslag Heifer Nederland 2014 COLOFON Dit jaarverslag is een uitgave van Heifer. Het jaarverslag is als PDF document beschikbaar

Nadere informatie

Voortgangsrapportage oktober 16 maart 17 IGUNGA Ecovillage

Voortgangsrapportage oktober 16 maart 17 IGUNGA Ecovillage Voortgangsrapportage oktober 16 maart 17 IGUNGA Ecovillage 2015-2019 Het Igunga Ecovillage project is een samenwerking tussen Heifer, Aqua For All, ICIPE (een onderzoeksinstituut) en de lokale Tanzaniaanse

Nadere informatie

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt

developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt developing sustainable welfare Projecten voor drinkwater, basisgezondheid, landbouw en veeteelt the well foundation Developing sustainable welfare, daar staat The Well foundation voor. Meer dan 10 jaar

Nadere informatie

Voortgangsrapportage april - september 16 IGUNGA Ecovillage

Voortgangsrapportage april - september 16 IGUNGA Ecovillage Voortgangsrapportage april - september 16 IGUNGA Ecovillage 2015-2019 Het Igunga Ecovillage project is een samenwerking tussen Heifer, Aqua For All, ICIPE (een onderzoeksinstituut) en de lokale Tanzaniaanse

Nadere informatie

NIEUWS VROUWEN STIJGENDE MELKPRODUCTIE AFREKENEN MET HONGER EN ARMOEDE BELOFTES JANUARI 2015

NIEUWS VROUWEN STIJGENDE MELKPRODUCTIE AFREKENEN MET HONGER EN ARMOEDE BELOFTES JANUARI 2015 NIEUWS JANUARI 2015 WIJ WILLEN U BEDANKEN VOOR UW STEUN EN BETROKKENHEID HET AFGELOPEN JAAR, OOK NAMENS DE BOEREN! WE HOPEN ER, SAMEN MET U, WEER EEN MOOI JAAR VAN TE MAKEN! STIJGENDE MELKPRODUCTIE IN

Nadere informatie

NIEUWS VROUWEN STIJGENDE MELKPRODUCTIE AFREKENEN MET HONGER EN ARMOEDE BELOFTES JANUARI 2015

NIEUWS VROUWEN STIJGENDE MELKPRODUCTIE AFREKENEN MET HONGER EN ARMOEDE BELOFTES JANUARI 2015 NIEUWS JANUARI 2015 WIJ WILLEN U BEDANKEN VOOR UW STEUN EN BETROKKENHEID HET AFGELOPEN JAAR, OOK NAMENS DE BOEREN! WE HOPEN ER, SAMEN MET U, WEER EEN MOOI JAAR VAN TE MAKEN! STIJGENDE MELKPRODUCTIE IN

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2014 Voorwoord In het kader van de nieuwe ANBI-regeling per 1 januari 2014 zijn stichtingen met een ANBI status, zoals Stichting Furaha, verplicht hun jaarverslag te publiceren via internet. Stichting Furaha

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal januari - Juni 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2015

Voorwoord. Gegevens van de stichting. ANBI-Jaarverslag 2015 Voorwoord Stichting Furaha hoopt met de publicatie van dit jaarverslag te voldoen aan haar verplichting als stichting met een ANBI-status, haar jaarverslag op internet te publiceren. Gegevens van de stichting

Nadere informatie

Livelihood support for widows and orphans

Livelihood support for widows and orphans UWAID GHANA EINDVERSLAG 2014-2017 ULLO WIDOWS ASSOCIATION IN DEVELOPMENT Livelihood support for widows and orphans maart 2017 1 INHOUD 1. Aanvraag ingediend bij Wilde Ganzen 2013 pag. 1 2. Budget en geplande

Nadere informatie

Investeren in werkgelegenheid in Pader, Noord Uganda. Samenvatting projectvoorstel. Kinderen in Pader, Noord Uganda

Investeren in werkgelegenheid in Pader, Noord Uganda. Samenvatting projectvoorstel. Kinderen in Pader, Noord Uganda Uganda Investeren in werkgelegenheid in Pader, Noord Uganda Samenvatting projectvoorstel Kinderen in Pader, Noord Uganda Uitvoerende organisatie: Verantwoordelijk manager: Uitvoeringsperiode: Locatie:

Nadere informatie

Herfstbrief en Jaarplan 2005 Centra voor kansarme kinderen in Burkina Faso

Herfstbrief en Jaarplan 2005 Centra voor kansarme kinderen in Burkina Faso Herfstbrief en Jaarplan 2005 Centra voor kansarme kinderen in Burkina Faso Introductie Deze brief vormt een aanvulling op de rapportage over de periode 01/10/03 tot 30/06/04. Tevens wordt het Jaarplan

Nadere informatie

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni

Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Uit het voortgangsverslag 2012, van januari tot juni Een verhaal over dorpsontwikkeling Mijn naam is Daw Htu Sent en ik woon in het dorp Hu Gyi. World Concern werkt in ons dorp sinds 2004. Ik ben één van

Nadere informatie

Natuur- en Milieuonderwijs in het Boliviaanse Amazonegebied

Natuur- en Milieuonderwijs in het Boliviaanse Amazonegebied Natuur- en Milieuonderwijs in het Boliviaanse Amazonegebied Natuur- en Milieuonderwijs in het Boliviaanse Amazonegebied Een fotoverslag van het project Natuur- en Milieuonderwijs in het Boliviaanse Amazonegebied

Nadere informatie

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016

STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016 STICHTING CHILD OF UGANDA JAARVERSLAG 2016 1 Inhoud 1. Onze projecten in 2016.... 3-4 2. Doel en werkwijze. 5 3. Organisatie..... 6 4. ANBI Communicatie. 7 6. Financieel jaarverslag 9-20 Onze projectbegeleiders

Nadere informatie

Lokale Dialogen - 2. Beschrijving van de krutu in Apoera

Lokale Dialogen - 2. Beschrijving van de krutu in Apoera Lokale Dialogen - 2 Beschrijving van de krutu in Apoera Lokale dialogen: Apoera 23-24 November 2012 Inhoud Inleiding... 3 1. Thema: Introductie klimaatverandering... 4 2. Thema: REDD+... 5 3. Thema: Overzicht

Nadere informatie

Noodhulp Zuid-Sudaneze vluchtelingen

Noodhulp Zuid-Sudaneze vluchtelingen Zuid-Sudan, Ethiopië en Uganda Noodhulp Zuid-Sudanese vluchtelingen Een jaar later Zuid-Sudaneze vluchtelingen in Ethiopië Land: Zuid-Sudan, Ethiopië en Uganda Project: Noodhulp Zuid-Sudaneze vluchtelingen

Nadere informatie

Interviews met projectdeelnemers (zie ook: nieuwsbrief 5)

Interviews met projectdeelnemers (zie ook: nieuwsbrief 5) Interviews met projectdeelnemers (zie ook: nieuwsbrief 5) De echtgenote van de heer Gabriel Coyocosi Sullca uit Pacor Mojon in Caicay Eerder woonden we niet in zo'n verbeterd huis. Sinds Leren van de Besten

Nadere informatie

Voortgang van het 3 de Project Leren van de Besten in Pitumarca

Voortgang van het 3 de Project Leren van de Besten in Pitumarca Oktober 2017 Cusco Perú Rotterdam - Nederland Voortgang van het 3 de Project Leren van de Besten in Pitumarca http://www.pachamamaraymi.org/ 1 Voortgang van het project in Pitumarca Gemeenschappen Achtergronden

Nadere informatie

Eindverslag Duurzame landbouw in de Sahel

Eindverslag Duurzame landbouw in de Sahel Eindverslag Duurzame landbouw in de Sahel 2016 Samenvatting. Stichting Aman-Iman is in april 2007 opgericht met als doelstelling om schoon en veilig drinkwater te verzorgen in het dorp Inadougoum. Hiervoor

Nadere informatie

Nieuwe uniformen. Nieuwsbrief Juli/Augustus 2014

Nieuwe uniformen. Nieuwsbrief Juli/Augustus 2014 Nieuwsbrief Juli/Augustus 2014 Beste mensen, Hij is er weer; de onregelmatig verschijnende nieuwsbrief van de Omara Foundation! Met 170 kinderen op de Omara Foundation scholen, 5 sponsorkinderen in andere

Nadere informatie

Het project waar wij als kunstenaars voor gaan schilderen

Het project waar wij als kunstenaars voor gaan schilderen Aan: Jos Soons Van: Dianne Lugard namens 4 van haar mede soroptimistegenoten. Ria Wigt, Denise van Reede, Helma Nijssen, Floor de Jager Datum: 30 augustus 2009 Het project waar wij als kunstenaars voor

Nadere informatie

STICHTING ADRA NEDERLAND VERKORT JAARVERSLAG

STICHTING ADRA NEDERLAND VERKORT JAARVERSLAG STICHTING ADRA NEDERLAND VERKORT JAARVERSLAG 2013 VOORWOORD STICHTING ADRA NEDERLAND JAARVERSLAG 2013 Dit is een beknopte weergave van het Algemeen Jaarverslag 2013 van ADRA Nederland. Bent u in het gehele

Nadere informatie

Wandelen voor Water Kenia, Oeganda en Tanzania 2016-2018

Wandelen voor Water Kenia, Oeganda en Tanzania 2016-2018 Kenia, Oeganda en Tanzania 2016-2018 is de landelije sponsorloop waarbij basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 ervaren hoe de toegang tot schoon drinwater verschilt in Nederland en Afria. Tijdens lopen

Nadere informatie

Kleine boeren oogsten succes dankzij zaden op krediet

Kleine boeren oogsten succes dankzij zaden op krediet Kleine boeren oogsten succes dankzij zaden op krediet Bestemd voor: Wim Klein Nagelvoort, ZWO Ontmoetingskerk te Rijssen Aansluitend bij het thema: voedselzekerheid, landbouw, duurzaamheid en klimaat.

Nadere informatie

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin

Katakle Business Plan 2011 2018. Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin Katakle Business Plan 2011 2018 Groeiplan voor het programma van The Hunger Project in Benin 0 1. Inleiding Achtergrond De Katakle investeerdersgroep werkt sinds 2008 met The Hunger Project aan het einde

Nadere informatie

STEPPING S T O N E L I B E R I A MET LANDBOUW EEN EINDE MAKEN AAN HONGER EN ARMOEDE IN LIBERIA

STEPPING S T O N E L I B E R I A MET LANDBOUW EEN EINDE MAKEN AAN HONGER EN ARMOEDE IN LIBERIA STEPPING S T O N E L I B E R I A MET LANDBOUW EEN EINDE MAKEN AAN HONGER EN ARMOEDE IN LIBERIA Waar is Stepping Stone Liberia (SSL) werkzaam? Ons team werkt in de ver afgelegen en geisoleerde provincie

Nadere informatie

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017

Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 Stichting Wondem nieuwsbrief mei 2017 De nieuwe bibliotheek in Kobastil De nieuwe waterput in Kobastil 50 alleenstaande moeders Centrale toiletten en douchekamers Boeken in de nieuwe bibliotheek van Mezezo

Nadere informatie

Overleg met het schoolbestuur

Overleg met het schoolbestuur Dagboek 3 16 oktober 2017 Vandaag hebben we een viertal gasten op bezoek, namelijk Frank en Alie van Pijkeren en Yvonne en Dick, hun dochter en zoon. Ze zullen de komende drie dagen met ons meereizen langs

Nadere informatie

Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles!

Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles! Vastenactie 2019 Schoon water verandert alles! Even je handen wassen, een glas water pakken, de wc doortrekken of thee zetten: we staan er in Nederland nauwelijks bij stil wat een luxe het is dat we kranen

Nadere informatie

WASH & Learn. Rotary Waterseminar Sandra van der Willigen Eventmanager

WASH & Learn. Rotary Waterseminar Sandra van der Willigen Eventmanager WASH & Learn Rotary Waterseminar 07-04-2018 Sandra van der Willigen Eventmanager Inhoudsopgave 1. Introductie Simavi 2. Belang van water, sanitatie en hygiëne 3. Het WASH & Learn Programma 4. Discussie

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom.

Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2. Dank u voor het maken waar van mijn droom. Nieuwsbrief van Stichting Wondem- november 2012- nummer 2 Dank u voor het maken waar van mijn droom. De droom van Wondem Wondem is vijf keer in Ethiopië geweest. Toen hij daar op bezoek was, werd hij heel

Nadere informatie

SAMEN WERKEN BESTRIJDEN VAN HONGER EN ARMOEDE AAN HET HEIFER.NL

SAMEN WERKEN BESTRIJDEN VAN HONGER EN ARMOEDE AAN HET HEIFER.NL SAMEN WERKEN AAN HET BESTRIJDEN VAN HONGER EN ARMOEDE HEIFER.NL LAAT BOEREN ZELF HUN ARMOEDE OVERWINNEN Sinds de oprichting in 1999 hebben wij met behulp van onze donateurs al meer dan 40.000 gezinnen

Nadere informatie

Stichting Guacamaya activiteiten 2011

Stichting Guacamaya activiteiten 2011 Stichting Guacamaya activiteiten 2011 Stichting Guacamaya activiteiten 2011 Inleiding De activiteiten van de Stichting Guacamaya in Guatemala hebben zich in 2011 erg succesvol ontwikkeld. Er zijn vier

Nadere informatie

Voortgang van het 3 de Project Leren van de Besten in Pitumarca

Voortgang van het 3 de Project Leren van de Besten in Pitumarca September 2016 Cusco Perú Rotterdam - Nederland Voortgang van het 3 de Project Leren van de Besten in Pitumarca http://www.pachamamaraymi.org/ 1 Voortgang van het project in Pitumarca Gemeenschappen Achtergronden

Nadere informatie

Tussenrapport Contribute Foundation bronnen Tanzania 2018

Tussenrapport Contribute Foundation bronnen Tanzania 2018 Tussenrapport Contribute Foundation bronnen Tanzania 2018 Januari 2019 De dorpen die geholpen zijn door de sponsoring van de Contribute Foundation liggen in het Ruangwa district in het zuiden van Tanzania.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nr 1 februari Een nieuw jaar nieuwe kansen

Nieuwsbrief. Nr 1 februari Een nieuw jaar nieuwe kansen Nieuwsbrief Nr 1 februari 2017 Stichting Hibiscus wil verbeteringen realiseren op het gebied van milieu, hygiëne en educatie in Indonesië. In samenwerking met haar zusterorganisatie ter plaatse worden

Nadere informatie

Noodhulp in de Hoorn van. Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie

Noodhulp in de Hoorn van. Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie Noodhulp in de Hoorn van Afrika Jeroen Jurriens, Disaster Management Unit ICCO & Kerk in Actie Wat is er aan de hand? Hoe komt dat? Wat kunnen we er aan doen? Een paar praktijkvoorbeelden Opbouw presentatie

Nadere informatie

Voortgangsrapportage januari-juni 2015 PASIFIK

Voortgangsrapportage januari-juni 2015 PASIFIK Voortgangsrapportage januari-juni 2015 PASIFIK Providing Analytical Services for Informed Farming In Kenya (PASIFIK) 2013-2017 Nederlandse boeren laten regelmatig hun bodem en ruwvoer analyseren. Dat stelt

Nadere informatie

Nieuwsflash 2014-4. Beste allemaal,

Nieuwsflash 2014-4. Beste allemaal, Beste allemaal, Een nieuw schooljaar is alweer in september begonnen. Dit schooljaar hebben we maar liefst 172 kinderen (wederom) verwelkomd voor een nieuw schooljaar op de Bolera Palms School. En met

Nadere informatie

Zij maken een wereld van verschil Vodafone World of Difference 2007

Zij maken een wereld van verschil Vodafone World of Difference 2007 Zij maken een wereld van verschil De Vodafone Netherlands Foundation organiseert dit jaar voor de derde maal het World of Difference project. World of Difference is een zeer succesvol project dat bevlogen

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014 Stichting

JAARVERSLAG 2014 Stichting JAARVERSLAG 2014 Stichting Stichting Mano a Mano Op 27 september 2011 is de stichting Mano a Mano opgericht met als doel: Het verlenen van hulp aan de inwoners van de Dominicaanse Republiek, waar deze

Nadere informatie

Zelfhulp ter bevordering van efficiëntie en saamhorigheid van de gemeenschap

Zelfhulp ter bevordering van efficiëntie en saamhorigheid van de gemeenschap Zelfhulp ter bevordering van efficiëntie en saamhorigheid van de gemeenschap Wat is zelfhulp? Constructie van de Annai benab (inheemse hut) die tot stand is gekomen door middel van zelfhulp Zelfhulp wordt

Nadere informatie

Gezondheidsproject Miski Wawa VI Verkorte eindrapportage

Gezondheidsproject Miski Wawa VI Verkorte eindrapportage Centrum ter ontwikkeling van kind en volwassene in Peru Mozartstraat 46 4003 LD TIEL Tel: 0344 627923 E-mail: info@vilcabamba.nl Postbanknr: 9595983 KvK nr.: 28097696 www.vilcabamba.nl. Gezondheidsproject

Nadere informatie

Jaarverslag 2013. Stichting Heifer Nederland 1 juli 2012-30 juni 2013

Jaarverslag 2013. Stichting Heifer Nederland 1 juli 2012-30 juni 2013 Jaarverslag 2013 Stichting Heifer Nederland 1 juli 2012-30 juni 2013 Jaarverslag Heifer Nederland 2013 Colofon Dit jaarverslag is een uitgave van Heifer. Het jaarverslag is als PDF document beschikbaar

Nadere informatie

I: Het project: Stepping stone

I: Het project: Stepping stone I: Het project: Stepping stone De Vitsangalaweni school De Vitsangalaweni basisschool ligt in het Kwale-district in Zuid-Oost Kenia tegen de grens met Tanzania. Het Kwale-district is één van de armste

Nadere informatie

Rampenmanagement Zuid-Soedan

Rampenmanagement Zuid-Soedan Rampenmanagement Zuid-Soedan In Zuid-Soedan zijn honderdduizenden mensen op de vlucht. Er is groot gebrek aan schoon water, voedsel en medicijnen. De dreiging van hongersnood groeit, miljoenen mensen zullen

Nadere informatie

Hulp bij Onderwijs en WASH 1 in Amudat

Hulp bij Onderwijs en WASH 1 in Amudat Hulp bij Onderwijs en WASH 1 in Amudat Project Proposal UGD1725 Pokot vrouwen en meisjes vieren de opening van hun dorpsschool Datum: 29 Mei 2017 1 WASH = Water, Sanitation en Hygiëne 1 Hulp bij Onderwijs

Nadere informatie

Het project wil in Mesera een educatief-medisch centrum realiseren.

Het project wil in Mesera een educatief-medisch centrum realiseren. Kititenebo, (allemaal samen) noodhulp voor de kinderen februari 2017 De aanhoudende droogte in Afrika bereikt het nieuws in Europa. In de Standaard (25.02.2017) stond het te lezen: nomaden zoeken wanhopig

Nadere informatie

Por Eso! Ook gaan we het aantal kooklessen uitbreiden. Want uiteindelijk moeten ook Peruaanse kinderen aan de spruitjes...

Por Eso! Ook gaan we het aantal kooklessen uitbreiden. Want uiteindelijk moeten ook Peruaanse kinderen aan de spruitjes... In Peru is de grote vakantie voorbij; dus wij zijn ook weer begonnen! Dit jaar geven we in 9 dorpen elke week les en bereiken we ruim 700 families en 500 kinderen. Zij hebben voortaan GROENTEN op het menu.

Nadere informatie

Geluk geef je door. Nalaten aan Heifer

Geluk geef je door. Nalaten aan Heifer Geluk geef je door Nalaten aan Heifer Geluk geef je door Mensen zoals u maken het mogelijk dat Edith Wogisha en Beatrice Vlodeya een beter leven kunnen opbouwen. Veel mensen steunen tijdens hun leven een

Nadere informatie

Stichting Soduon. Jaarverslag 2015

Stichting Soduon. Jaarverslag 2015 1. Inleiding Stichting SODUON werd op 03 augustus 2010 opgericht vanuit de wens van een aantal Burundese-Nederlanders om wat te kunnen betekenen voor kansarme families en hun kinderen en de wens om dat

Nadere informatie

Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis -doelstelling - missie - visie - werkgebieden - middelen

Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis -doelstelling - missie - visie - werkgebieden - middelen Inhoudsopgaven I. Voorwoord II. Drijfveer III. Geschiedenis doelstelling missie visie werkgebieden middelen IV. Locatie V. Doelgroep VI. Activiteiten VII. Financiën VIII. Planning 20122013 1 Stichting

Nadere informatie

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal

Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Halfjaarlijks verslag voor afdeling Neerpelt-Overpelt Water en Sanitatie in Nepal Juli - december 2016 Het project Amper 24% van de gezinnen heeft een toilet in 18 wijken van de dorpen Raikawar en Shankarpur,

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2017 STICHTING HEIFER NEDERLAND

JAARVERSLAG 2017 STICHTING HEIFER NEDERLAND JAARVERSLAG 2017 STICHTING HEIFER NEDERLAND 1 JULI 2016-30 JUNI 2017 COLOFON Dit jaarverslag is een uitgave van Heifer. Het jaarverslag is als PDF document beschikbaar op de website www.heifer.nl, zodat

Nadere informatie

Beide bakken na het oogsten van de sla, de linkerfoto is de bak van 15cm en de rechter 30cm.

Beide bakken na het oogsten van de sla, de linkerfoto is de bak van 15cm en de rechter 30cm. VIERKANTEMETERBAKKEN PROEFPROJECT; OP DE LANDBOUWUNIVERSITEIT EN BIJ ACHT GEZINNEN THUIS Plaatsing van de twee proefbakken op de landbouwuniversiteit. Een bak van 15cm en een bak 30cm diep beide gevuld

Nadere informatie

Het Groenste Idee. De Vrije School. Wie Zijn Wij. Onderwijs voor hoofd, hart en handen

Het Groenste Idee. De Vrije School. Wie Zijn Wij. Onderwijs voor hoofd, hart en handen Het Groenste Idee De Vrije School Onderwijs voor hoofd, hart en handen Wie Zijn Wij De Vrije School Almelo vierde in 2018 haar 40-jarig bestaan. De school telt ruim 200 leerlingen die verdeeld zijn over

Nadere informatie

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community

Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015. Change the game to change the community Nieuwsbrief van Stichting Wondem november 2015 Change the game to change the community Schoon water: de eerste stap naar een betere gezondheid Water voor mensen en dieren Volgens een recent rapport van

Nadere informatie

Dagboek 5 27-31 juli 2015

Dagboek 5 27-31 juli 2015 Dagboek 5 27-31 juli 2015 s Morgens gaat rond een uur of 6 de wekker. Eigenlijk is dat niet nodig. We worden al vroeg in de morgen gewekt door de kraaiende hanen, blaffende honden, zingende monniken en

Nadere informatie

Stichting Wondem. Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland. tel.: 31 (0) website:

Stichting Wondem. Cornelis Krusemanstraat ND Amsterdam Nederland. tel.: 31 (0) website: Stichting Wondem Cornelis Krusemanstraat 27-1 1075 ND Amsterdam Nederland tel.: 31 (0)6 40 72 52 28 website: www.wondemfoundation.org e-mailadres: addis.ababa@online.nl Nieuwsbrief 9 Bouw van openbare

Nadere informatie

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso

Stichting ASAP. Projectvoorstel. Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Stichting ASAP Projectvoorstel Sponsoring studenten particuliere middelbare agrarische school, Burkina Faso Februari 2012 Inhoud 1. Aanvrager... 2 2. Wie is stichting ASAP... 2 3. Doelstelling en werkwijze

Nadere informatie

+31 [0]

+31 [0] DEZE INFORMATIEBROCHURE MEENEMEN? GRAAG! DOORGEVEN AAN ANDEREN: NOG BETER! +31 [0]6 11 42 78 19 info@vdt.nl WWW.VDT.NL STICHTING VERKAART DEVELOPMENT TEAM VAN KANSARME WEESMEISJES NAAR ZELFSTANDIGE EN

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 All Nations Business For Mission

Jaarverslag 2018 All Nations Business For Mission Jaarverslag 2018 All Nations Introductie All Nations zet zich sinds 1993 in voor het stichten van kerken en christelijke gemeenschappen, het maken van discipelen en trainen van leiders in hulpbehoevende

Nadere informatie

Aardoliealarm in het bos

Aardoliealarm in het bos de graad > Landbouw > lesmateriaal > spelkaarten Aardoliealarm in het bos BIOBOER Om goed te kunnen zaaien, moet de aarde los. Daarvoor gebruik je een tractor. Dat gaat vlot. Neem reuzenpassen en ga 5

Nadere informatie

MAGAZINE DE BESTE WENSEN VOOR 2019! VAN BOER TOT BOER LEAD FARMERS LEIDEN DE WEG JUBILEUMJAAR! EUNICE WERKT AAN HAAR TOEKOMST

MAGAZINE DE BESTE WENSEN VOOR 2019! VAN BOER TOT BOER LEAD FARMERS LEIDEN DE WEG JUBILEUMJAAR! EUNICE WERKT AAN HAAR TOEKOMST MAGAZINE HEIFER NIEUWS NR. 1 JAARGANG 7 JANUARI 2019 DE BESTE WENSEN VOOR 2019! VAN BOER TOT BOER LEAD FARMERS LEIDEN DE WEG JUBILEUMJAAR! HEIFER NEDERLAND BESTAAT 20 JAAR DE OEGANDESE EUNICE WERKT AAN

Nadere informatie

Bijlage 3a: Leerlingenwerkblad Bij les 1

Bijlage 3a: Leerlingenwerkblad Bij les 1 15 Leerlingenwerkblad Bij les 1 Wat kun je vertellen bij de volgende vragen: Succes!! Naam: 1) Je hebt nu een heleboel gehoord en gezien over grafheuvels. Wat komt er als eerste in je op als jij iets over

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2015 STICHTING HEIFER NEDERLAND

JAARVERSLAG 2015 STICHTING HEIFER NEDERLAND JAARVERSLAG 2015 STICHTING HEIFER NEDERLAND 1 JULI 2014-30 JUNI 2015 COLOFON Dit jaarverslag is een uitgave van Heifer. Het jaarverslag is als PDF document beschikbaar op de website www.heifer.nl, zodat

Nadere informatie

Stellingen over de uitdagingen voor de boeren in de Cordillera

Stellingen over de uitdagingen voor de boeren in de Cordillera Stellingen over de uitdagingen voor de boeren in de Cordillera MIJNBOUW AKKOORD OF NIET AKKOORD? STELLING 1 Bodemrijkdommen moeten ingezet worden voor de ontwikkeling van het land De overheid in de Cordillera:

Nadere informatie

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling

Jaarverslag april 2010 juni 2011. Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Jaarverslag april 2010 juni 2011 Stichting Jyambere Aanmoediging tot ontwikkeling Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Doelstelling stichting Jyambere... 5 3 Visie van de stichting Jyambere... 5 4 Werkwijze

Nadere informatie

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia

Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Eindverslag Watervoorziening voor de Ooffa School Wolaita, Ethiopia Dit project is mogelijk gemaakt door een gift van de Dorpsschool te Bathmen. Dankzij deze gift beschikt de Ooffa school in Wolaita nu

Nadere informatie

In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag

In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag In dit nummer: Touwpomp dé oplossing voor Afrika? Hét kippenverhaal TMF een kippenverhaal? Projectnieuws Spotlight Henk Holtslag Van de nieuwe Voorzitter Deze nieuwsbrief staat in het teken van vernieuwing.

Nadere informatie

VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders

VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders VERSLAG: ZES MAANDEN IN ETHIOPIE VOOR TREES FOR FARMERS Door Line Kelders Als net afgestudeerde bio-ingenieur trok ik dit jaar voor zes maanden naar Ethiopië, land van bergen en koffie, en van prachtige

Nadere informatie