Digitale leerlingdossiers en omgaan met privacy/de Wbp. Waar moet ik rekening mee houden?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Digitale leerlingdossiers en omgaan met privacy/de Wbp. Waar moet ik rekening mee houden?"

Transcriptie

1 Digitale leerlingdossiers en omgaan met privacy/de Wbp. Waar moet ik rekening mee houden?

2 De Wbp De wet bepaalt wat wel en wat niet mag worden geregistreerd etc.: de wet biedt dus houvast; In complexe gevallen laat de wet ruimte; Persoonlijke, professionele afwegingen zijn dan doorslaggevend in het handelen; Dit handelen dient altijd de wettelijke toets der zorgvuldigheid te kunnen doorstaan.

3 De Wbp en het verzamelen van gegevens; een ezelsbruggetje Waarvoor wil ik gegevens verwerken (doelbinding) Als ik ze voor een ander doel heb verzameld, mag ik ze dan verder verwerken? Waarom wil ik gegevens verwerken (grondslag/aanleiding)? Welke gegevens zijn daartoe noodzakelijk? Weegt de verwerking op tegen de inbreuk? Kan ik mijn doel niet, via een minder ingrijpende weg, bereiken?

4 De eisen waaraan de (vast te leggen) gegevens moeten voldoen De persoonsgegevens moeten: juist nauwkeurig toereikend ter zake dienend en niet bovenmatig zijn.

5 Het dossier Bevat: Feitelijke gegevens (dus: geen meningen en interpretaties!) Gegevens die een waardering inhouden Gevoelige gegevens (bijvoorbeeld hulpverlenerscontacten, bijzondere (gezondheids )gegevens) Eigen dossier of werkaantekeningen? Hoe mee omgaan?

6 Zorgleerlingen en hun dossier A. Reguliere taak onderwijs: geen informatieplicht B. Bespreking in intern of multidisciplinair zorgteam: eisen Verplicht informeren wettelijk vertegenwoordigers; info in schoolgids e.d. niet voldoende! Hoewel het daar wel moet zijn opgenomen. Doelbinding is hier de leidraad. Helder moet zijn welk doel de bespreking heeft: eis aan nauwkeurigheid en noodzakelijkheid Wanneer wettelijk vertegenwoordigers informeren: Ouder geeft zelf info: voorafgaand Via derden: zodra je gegevens vastlegt (denk aan observaties, gegevens van een andere school) Ook na afloop informeren wat besproken is

7 Recht op informatie Als de school persoonsgegevens wil vastleggen, gebruiken of doorsturen, is zij verplicht de ouders hierover te informeren. Dit heet de informatieplicht. Wanneer? Voorafgaand aan de bespreking: vanuit transparantiebeginsel, een van de basisbeginselen van de Wbp Uitzonderingen: 1. Ter voorkoming van, opsporing en vervolging van strafbare feiten; 2. Ter bescherming van de betrokkene of van de rechten en vrijheden van anderen. Besluit daarover mag niet lichtvaardig genomen worden.

8 Gescheiden ouders (1) Bij gezamenlijk gezag: informatieplicht blijft gelijk (zie vorige sheets); Beide ouders hebben dan gelijke rechten en moeten gelijk behandeld worden: kan in de praktijk lastig uitvoerbaar zijn; denk aan vechtscheidingen. Men/de informatieverstrekker mag dit echter niet blokkeren.

9 Gescheiden ouders (2) Eén ouder belast met gezag: heeft de andere ouder recht op informatie, deze informatie moet de met het ouderlijk gezag belaste ouder verstrekken. Dit betreft informatie over gewichtige aangelegenheden van het kind en over het vermogen. T.a.v. schoolse aangelegenheden: de ouder die niet belast is met gezag heeft recht op informatie van derden (bijv. school dus), maar deze moet daar zelf om vragen! Een derde is een persoon die beroepshalve beschikt over informatie het kind aangaande.

10 Gevoelige informatie en geheimhouders (1) Geheimhouders: bijvoorbeeld: Jeugdzorg Schoolarts en jeugdverpleegkundige Maatschappelijk werkende/school maatschappelijk werkende Functionarissen die een vertrouwensberoep hebben: bepaalde deskundigheid vereist, opleiding en ervaring, om naar behoren hun taak uit te kunnen voeren. Kortom: iedereen die gebonden is aan een geheimhoudingsplicht vanuit beroep of ambt (ambtenarenwet) of wettelijke regeling. Wel of niet in dienst van de school: maakt niet uit.

11 Gevoelige informatie en geheimhouders (2) Leraren zijn geen geheimhouders, tenzij: Ambtenaar in de zin der wet (openbaar onderwijs) Dit opgenomen is in de aanstellingsbrief Toch: Eis van zorgvuldigheid blijft gelden! Dit maakt zomaar vrijuit spreken niet mogelijk!

12 Uitzonderingen Wanneer men moet spreken vanuit een wettelijke plicht Men belast is met of noodzakelijkerwijs betrokken is bij de behandeling van een cliënt/leerling, dan mogen gegevens uitgewisseld worden door beroepsbeoefenaren onderling (denk aan: GGZ, Jeugdzorg, schoolarts etc.) Bij toestemming (uit vrije wil!) van de cliënt of diens wettelijke vertegenwoordigers, dan nog professionele afweging maken Bij conflict van plichten: overmacht of noodzaak: bespreken binnen de organisatie en vastleggen

13 Interne leerlingenzorg Interne leerlingenzorg en verwerken gegevens 1. Verwerken van leerlinggegevens mag: in kader van de organisatie van en het geven van onderwijs aan en de begeleiding van leerlingen bij hun ontwikkeling in de onderwijsinstelling 2. Vloeit voort uit onderwijsovereenkomst of publiekrechtelijke taak 3. En gerechtvaardigd belang om daartoe gegevens te verwerken 4. Uit 1. vloeit voort dat degenen die belast zijn met die activiteiten, overleggen voeren over leerlingen, etc. etc. 5. Hieronder kunnen ook derden vallen.

14 Interne Zorgstructuur Interne zorgstructuur gaat verder dan interne leerlingenzorg Hieruit vloeien ook besprekingen voort: bijvoorbeeld over de pedagogische leerlingenzorg, psychosociale begeleiding. Ook dit valt onder 2. van de vorige sheet publiekrechtelijke taak van onderwijs en dus gerechtvaardigd belang om gegevens te verwerken etc. Ook hierbij kunnen derden betrokken zijn, bijvoorbeeld Jeugdzorg. Letten op dubbele pet: mag alleen zorg aan de leerling betreffen binnen de onderwijssetting (geen verkapte intake) Voor al deze overleggen geen toestemming nodig. Eis: belast met of noodzakelijk betrokken bij de leerlingbegeleiding

15 1. Toestemming vragen Toestemming vragen voor gegevensverwerking of niet? Niet voor elke stap: wel informatieplicht: zie sheet 6 en 7 Geheimhouders wel Niet geheimhouders: op basis van een gerechtvaardigd belang, toestemming is dan extra waarborg voor bescherming persoonlijke levenssfeer Soms gewoon handig om te vragen 2. In algemene zin begin schooljaar is geen rechtsgeldige toestemming, deze moet altijd gericht zijn op beoogde verwerking 3. Men moet het begrijpen; verstrekken gegevens aan derden valt ook niet onder algemene toestemming 4. Hoeft niet schriftelijk; dient als bewijs achteraf.

16 Toegang tot dossiers Hiervoor geldt onderscheid tussen leerling dossier en zorgdossier; Leerlingdossier: medewerkers van de school (niet de conciërge) ofwel degenen die betrokken zijn bij de onderwijsgevende taak Zorgdossier: t.b.v. versterken leerontwikkeling van een leerling; dit bevat gevoelige gegevens en hiervoor geldt dus een beperkte toegang: betrokken leerkracht, IB er, directeur Geheimhouders hebben daarnaast hun eigen dossier Digitale dossiers: bovenstaande onverminderd van toepassing!

17 Toelating op/overgang naar een andere school Welke gegevens heb je nodig? Is toelating mogelijk? Op basis van wettelijke toelatingscriteria? Mag je meer vragen aan ouders? Additionele gegevens dus. Doel moet zijn: aansluitende pedagogische zorg, goede opleiding en begeleiding etc. Mag niet onverenigbaar zijn met doel waar ze ooit voor zijn verzameld: naarmate gegevens gevoeliger zijn, wordt het meer en meer onverenigbaar. Wat is noodzakelijk? Vb.: Niet gegevens m.b.t. leesproblemen in groep 4 zen als leerling uiteindelijk eindniveau haalt/bereikt Inbreuk evenredig? Beste is aan leerling en ouders vragen! Denk ook hier/altijd aan het ezelsbruggetje!

18 Uitwisselen met multidisciplinair zorgteam of andere instellingen Veel gebruikte methode is anoniem leerlingen bespreken Wat is anoniem? Leerling mag niet identificeerbaar zijn en ook indirect identificeerbare gegevens moeten achterwege gelaten worden. Mondeling overleg is ook gebonden aan Wbp

19 Multidisciplinair team(1) Ten aanzien van Multidisciplinair team geldt: Definiëren wat de publiekrechtelijke taak is Welk belang men heeft bij delen van info die daaruit voortvloeit: gemeenschappelijk doeleinde. Voorbeeld: veiligheidsnetwerk. Vergt vaak begrenzing van uitwisselen persoonsgegevens van leerlingen of derden Samenwerking is vaak niet vrijblijvend. Bij info uitwisseling kunnen andere organisaties deze gebruiken bij hun taakuitoefening gevolgen voor de leerling

20 Multidisciplinair team(2) Met andere woorden: beste is afspraken vast te leggen in een convenant. Daarin beschrijven: Gemeenschappelijk doel van de gegevensuitwisseling Wie de verantwoordelijke is voor de verwerking van de persoonsgegevens De verdere werkwijze en omvang van de gegevensuitwisseling En: dit convenant kan iemand niet dwingen om altijd gegevens uit te wisselen. Handig: geheimhoudingsverklaring opnemen voor alle betrokken deelnemers/organisaties.

21 Leerling bespreken in Multidisciplinair team (1) 1. Pas weer ezelsbruggetje toe 2. Doel: vroegtijdig signaleren van problemen en z.s.m. geschikte hulp of zorgverlening 3. Grondslag: waarom. 4. Voorwaarden voor uitwisselen gegevens: Leerling en wettelijke vertegenwoordigers vooraf informeren over doel en welke gegevens! Schriftelijk vastleggen evenals volgende punt: Redelijke termijn geven om daartegen bezwaar te maken. Kan niet terzijde geschoven worden, alleen in bijvoorbeeld geval van conflict van plichten zoals dat voor geheimhouders geldt (sheet 10)

22 Omvang uitwisseling van informatie 3 doeleinden: 1. Deskundigheidsbevordering en advisering: meestal anonieme casusbesprekingen, geen restricties. 2. Diagnose vaststellen en aanpak bespreken: vaak al tegen de grens 3. Signaleren en meest geschikte hulp/zorgverlening binnen bereik betrokkenen brengen: beperkt gegevens doorgeven, niet gehele dossier (proportionaliteit) Afstemming en terugkoppeling naar bijvoorbeeld Bureau jeugdzorg: geheimhouding geregeld; in belang onderwijs: akkoord. Buitenkant informatie: voorbeeld: vooruitgang is te verwachten bijvoorbeeld van therapie. Alle geheimhouders: eigen regelingen

23 Tip In alle gevallen geldt: Raadpleeg het ezelsbruggetje!

24 Welke rechten en plichten regelt de WBP zoal? In de WBP is een aantal rechten en plichten vastgelegd. Het betreft het recht op: informatie; inzage en correctie; motivatie; verzet

25 Recht op inzage en correctie Als ouders willen weten welke gegevens de school (of het bestuur) van hun kind/hen heeft, dan kunnen zij schriftelijk een verzoek tot inzage doen. De school is verplicht om binnen vier weken schriftelijk antwoord te geven. Blijken de gegevens niet correct te zijn, dan moet de school deze gegevens corrigeren en de vergoeding teruggeven. ( 4,50) De school kan het verzoek weigeren, wanneer dat noodzakelijk is in het belang van de vervolging van strafbare feiten of om de rechten van anderen te beschermen.

26 Wie heeft recht op inzage? De betrokkene: dus de leerling Echter: jonger dan 16 jaar: moeten wettelijke vertegenwoordigers aanvraag doen en richt het antwoord zich tot hen Leerling ouder dan 16 jaar: kan zelf om inzage vragen Tussen verzoeken om inzage moeten redelijke termijnen zitten

27 Wanneer de gevraagde en welke informatie verstrekken? Binnen 4 weken na het ingediende verzoek om inzage Antwoord moet in begrijpelijke vorm: Een volledig overzicht geven van de verwerkte gegevens Een omschrijving geven van het doel of doeleinden van de gegevensverwerking, van de categorieën waarop deze betrekking heeft, van de ontvangers of categorieën ontvangers Alle beschikbare informatie geven over de herkomst van de gegevens Weigeren: ter bescherming van betrokkene of van de rechten en vrijheden van anderen

28 Recht op correctie en verwijdering Indien: 1. De gegevens onjuist zijn 2. Voor het doel of doeleinden niet toereikend of ter zake dienend 3. Op andere wijze in strijd met de wet worden verwerkt

29 Recht op motivatie Informeren waarom u als school welke gegevens verwerkt. Gegevens niet relevant voor de schoolloopbaan: mag men weigeren dat deze verwerkt worden.

30 Recht op verzet Als het verwerken van persoonsgegevens gebeurt in strijd met bijzondere persoonlijke omstandigheden. Hiermee kan men bezwaar maken tegen bijvoorbeeld verstrekken/inbrengen van gegevens in zorgbespreking. Altijd belang afwegen: wel of geen gebruik maken van de gegevens: wat weegt zwaarder in belang van de leerling Let op: informatieplicht! Binnen 4 weken laten weten of u bezwaar honoreert.

31 Belangrijk In digitaal dossier: Doelbinding staat voorop Alleen feitelijke gegevens, ter zake doend en toereikend Van een verslag alleen feiten: conclusies en afspraken Geen schaduwdossier Geen werkaantekeningen: zodra gedeeld met een collega behoren deze tot het dossier, dus werkaantekeningen in digitaal dossier is niet handig!

32 Wanneer mag een school gegevens doorgeven? In WBP staan zes gronden wanneer gegevensverstrekking is toegestaan. Die zes gronden zijn: toestemming; overeenkomst; wettelijke verplichting; vitaal belang van de betrokkene; uitvoering van een publiekrechtelijke taak; gerechtvaardigd belang. (toereikend/niet bovenmatig)

33 Tip In alle gevallen geldt: Wees zorgvuldig!

34 Met vriendelijke groet, Edux Onderwijsadvies Naam: Annette de Koning Meeùs Functie: Organisatieadviseur/GZ Psycholoog Telnr.:

Privacy en passend onderwijs Mr drs Harry Nijkamp 10 oktober 2014 Tweedaagse passend onderwijs

Privacy en passend onderwijs Mr drs Harry Nijkamp 10 oktober 2014 Tweedaagse passend onderwijs NijkampConsult Privacy en passend onderwijs Mr drs Harry Nijkamp 10 oktober 2014 Tweedaagse passend onderwijs 2 Privacy: hoe gaan we ermee om? 3 Privacy in een big brother samenleving? Programma Wat speelt

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Beckers

Privacyreglement Bureau Beckers Privacyreglement Bureau Beckers Bureau Beckers houdt zich aan het privacyreglement zoals dat door de Branchevereniging wordt aangegeven en in het vervolg van dit document is opgenomen. De nu volgende aandachtspunten

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder:

In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder: Privacy Reglement Second Chance Force Versie 1.1, datum 31-03-2015 PARAGRAAF 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Mag een klassenfoto op de website van de school worden geplaatst?

Mag een klassenfoto op de website van de school worden geplaatst? Mag een klassenfoto op de website van de school worden geplaatst? Deze en vele vergelijkbare vragen worden door scholen regelmatig aan onze juridische helpdesk gesteld. Mede door de opkomst en de toename

Nadere informatie

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK.

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. SF-BIKUDAK neemt privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Op deze

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld.

In dit reglement zullen we vastleggen hoe bij SPEL de privacy van persoonsgegevens is vastgesteld. Privacyreglement Inleiding: Ouders en kinderen van SPEL moeten er van op aan kunnen dat er zorgvuldig wordt omgegaan met wat hij/zij aan een professional vertelt en dat er niets buiten hem/haar om gebeurt.

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. maakt werk van de apotheek. Stichting Bedrijfsfonds Apotheken. Paragraaf 1. Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT. maakt werk van de apotheek. Stichting Bedrijfsfonds Apotheken. Paragraaf 1. Algemene bepalingen maakt werk van de apotheek Postbus 219 3430 AE Nieuwegein T 030 600 85 20 F 030 600 85 20 E sba@sbaweb.nl W www.sbaweb.nl PRIVACYREGLEMENT Stichting Bedrijfsfonds Apotheken Paragraaf 1 Artikel 1 Artikel

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT. Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling 1. In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302)

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement Inleiding en doel Iedereen heeft recht op de bescherming van zijn of haar persoonlijke gegevens. Dit privacyreglement is opgesteld op basis van de Wet Bescherming Persoonsgegevens en beschrijft

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Hulp bij ADHD

Privacyreglement Hulp bij ADHD Privacyreglement Hulp bij ADHD Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Verwerking van de verstrekte gegevens door de Politie vindt plaats overeenkomstig de Wet Politie Gegevens.

Verwerking van de verstrekte gegevens door de Politie vindt plaats overeenkomstig de Wet Politie Gegevens. Bijlage 5: GEGEVENSVERWERKING IN HET KADER VAN DEZE HANDREIKING Gegevens die worden verwerkt Onder "signaal" Mensenhandel wordt in deze handreiking verstaan hetgeen daarmee in bijlage 3 van de Aanwijzing

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement CURA XL

Privacyreglement CURA XL Artikel 1. Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) daaraan

Nadere informatie

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT NEW TARGET VISION BV (met betrekking tot verwerking persoonsgegevens)

KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT NEW TARGET VISION BV (met betrekking tot verwerking persoonsgegevens) KLACHTEN- EN PRIVACYREGLEMENT NEW TARGET VISION BV (met betrekking tot verwerking persoonsgegevens) Artikel 1 - Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist

Privacyreglement. WerkPro privacyreglement pagina: 1 van 5 Versiedatum: Eigenaar: Bedrijfsjurist Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam

Privacyreglement. Stichting Rapucation Postbus NL Amsterdam Stichting Rapucation Postbus 15989 1001 NL Amsterdam www.rapucation.eu info@rapucation.eu 088-3777700 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik

Privacyreglement. Artikel 1. Bereik Privacyreglement Privacyreglement Artikel 1. Bereik 1.1 Dit reglement is van toepassing op de geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde verwerking van persoonsgegevens. Het is eveneens van toepassing op

Nadere informatie

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp Privacyreglement ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp 1 Vastgesteld MT Altra 11 november 2016 INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte Rechtmatige verwerking persoonsgegevens 3. Doel

Nadere informatie

Privacyreglement van Stichting 070Watt;

Privacyreglement van Stichting 070Watt; Privacyreglement van Stichting 070Watt; Stichting 070Watt treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd zijn hiermee

Nadere informatie

Praktijkwijzer Protocol dossiervorming en dossierbeheer van leerlingen

Praktijkwijzer Protocol dossiervorming en dossierbeheer van leerlingen Praktijkwijzer Protocol dossiervorming en dossierbeheer van leerlingen In het voorliggende Protocol dossiervorming en dossierbeheer van leerlingen worden beknopt de regels en afspraken zoals die binnen

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT 1. Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTEN FOODVALLEY

PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTEN FOODVALLEY Behorend bij BIJLAGE 4 deelovereenkomst Jeugdhulp FoodValley PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTEN FOODVALLEY Inleiding Dit privacyreglement beschrijft hoe en onder welke

Nadere informatie

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE

29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE 29 PRIVACYREGLEMENT PERSONEELS- EN SALARISADMINISTRATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ======== ===== * Begripsbepaling en 29:1:1 * Reikwijdte 29:1:2 * Beheer van de persoonsgegevens 29:1:3 * Doelstellingen

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Cliëntenzorg. Document Cliëntenzorg PRIVACYREGLEMENT. St. Schuilplaats, D/Cliëntenzorg/Privacyreglement, versie 1.1, Pagina 1 van 8

Cliëntenzorg. Document Cliëntenzorg PRIVACYREGLEMENT. St. Schuilplaats, D/Cliëntenzorg/Privacyreglement, versie 1.1, Pagina 1 van 8 Cliëntenzorg Document Cliëntenzorg PRIVACYREGLEMENT St. Schuilplaats, D/Cliëntenzorg/Privacyreglement, versie 1.1, 12-01-2016 Pagina 1 van 8 A. VERWERKING PERSOONSGEGEVENS Paragraaf 1: Algemene bepalingen

Nadere informatie

Is uw onderneming privacy proof?

Is uw onderneming privacy proof? Is uw onderneming privacy proof? Seminar Privacy 6 november 2014 Floor de Roos Advocaat handelsrecht 1 De Wet bescherming persoonsgegevens in vogelvlucht 2 1. Is sprake van persoonsgegevens? Ruim begrip:

Nadere informatie

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder:

1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Datum: 19 september 2018 Van: stichting Welzijn Capelle, 010 707 49 00 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Nadere informatie

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

a) Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT QPPS LIFETIMEDEVELOPMENT treft hierbij een schriftelijke regeling conform de Wet Bescherming Persoonsgegevens voor de verwerking van cliëntgegevens. Vastgelegd

Nadere informatie

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) Inleiding Vanaf 25 mei 2018 is de Algemene Verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Elke organisatie krijgt dan meer verplichtingen. De nadruk ligt - meer dan nu - op onze verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Convenant gegevensuitwisseling

Convenant gegevensuitwisseling veilig Ontwikkeling Maatschappelijke Ontwikkeling Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon (038) 498 21 10 Fax (038) 498 32 71 GR.van.Dijk@zwolle.nl www.zwolle.nl werkgroep hulpverlening

Nadere informatie

5. Betrokkene: degene op wie de Persoonsgegevens betrekking hebben, in het algemeen de patiënt. Artikel 3 Wijze van verkrijging van de gegevens

5. Betrokkene: degene op wie de Persoonsgegevens betrekking hebben, in het algemeen de patiënt. Artikel 3 Wijze van verkrijging van de gegevens Privacy reglement Artikel 1 - Algemeen De tandartsenpraktijk zorgt ervoor dat er met Persoonsgegevens die patiënten verstrekken zorgvuldig wordt omgegaan. Uiteraard nemen wij bij de Verwerking van Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams "Samen Doen" worden uitgevoerd in opdracht van het

Privacy protocol gemeente Hardenberg. de activiteiten van de gebiedsteams Samen Doen worden uitgevoerd in opdracht van het O0SOPo 01-04-15 Hardenberg Privacy protocol gemeente Hardenberg Burgemeester en wethouders van de gemeente Hardenberg; Gelet op de: Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Privacyreglement Work4People Privacyreglement

Privacyreglement Work4People Privacyreglement Privacyreglement VERWERKING PERSOONSGEGEVENS $ 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT BEST

PRIVACYREGLEMENT BEST PRIVACYREGLEMENT BEST BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN BEST; gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens en artikel 4 van de Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Best; B E

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Bijlage I Privacyreglement bij samenwerkingsconvenant ketensamenwerking huwelijksdwang en achterlating

Bijlage I Privacyreglement bij samenwerkingsconvenant ketensamenwerking huwelijksdwang en achterlating Inleiding Om de doelstellingen voor de aanpak van huwelijksdwang en achterlating te bereiken is het uitwisselen van gegevens onvermijdelijk. Partijen leggen de door hen afgesproken vorm en inhoud van de

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACY REGLEMENT Algemene bepalingen Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2 Gezondheidsgegevens / Bijzondere

Nadere informatie

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid

Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid Rubriek Onderwerp Nummer Datum document KWALITEIT - BELEID Privacybeleid 1.1.01 20160122 Artikel 1 1.1 Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTE NIJKERK

PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTE NIJKERK BIJLAGE 2 PRIVACYREGLEMENT HOREND BIJ DE GRONDSLAG ZORG EN VEILIGHEID GEMEENTE NIJKERK Inleiding Dit privacyreglement beschrijft hoe en onder welke voorwaarden gegevensverwerking plaatsvindt door de aangesloten

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt

Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Privacyreglement Stichting Houtdatwerkt Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde

Nadere informatie

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015

Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Privacyreglement Werkvloertaal 26 juli 2015 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal Pagina 1 van 6 Algemeen Privacyreglement Werkvloertaal De directie van Werkvloertaal, overwegende, dat het in verband

Nadere informatie

PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V.

PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V. PRIVACYBELEID STICHTING SECTORINSITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK, EN SECTORINSTITUUT TRANSPORT EN LOGISTIEK B.V. EN STL WERK B.V. Beleid over de bescherming van persoonsgegevens en waarborgen voor de zorgvuldige

Nadere informatie

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon Privacyreglement Artikel Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Nadere informatie

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer.

Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde bedrijven of Opdrachtnemer. PRIVACY REGLEMENT Betreffende bedrijven Dit Privacyreglement betreft de volgende bedrijven: o Optimaal Werk BV o Optimaal Arbo BV o Verzuim Beheer BV Verder in dit document te noemen Optimaal Werk en gelieerde

Nadere informatie

2 Privacyreglement Bureau Jeugdzorg

2 Privacyreglement Bureau Jeugdzorg Privacyreglement Bureau Jeugdzorg Bureau Jeugdzorg treft hierbij conform artikel 13, eerste lid, en artikel 52 van de Wet op de jeugdzorg een schriftelijke regeling voor de verwerking van cliëntgegevens.

Nadere informatie

Privacyreglement/ Geheimhouding

Privacyreglement/ Geheimhouding / Geheimhouding Autoschadetraining.nl B.V. en Ecarr Inleiding Autoschadetraining.nl B.V. hecht veel waarde aan zorgvuldigheid met betrekking tot klantgegevens, klanten moeten ervan op aan kunnen dat gevoelige,

Nadere informatie

- bewerker: degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen;

- bewerker: degene die ten behoeve van de verantwoordelijke persoonsgegevens verwerkt, zonder aan zijn rechtstreeks gezag te zijn onderworpen; PRIVACYREGLEMENT Divers-City A. VERWERKING PERSOONSGEGEVENS B. Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet Bescherming

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV)

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting

Nadere informatie

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018)

Privacyreglement Esma dienstverlening (februari 2018) Privacyreglement (februari 2018) Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct

Nadere informatie

Dit reglement is van toepassing op iedere verwerking van persoonsgegevens van betrokkene en van Stichting De Paarse Pelikaan, gevestigd te Hilversum.

Dit reglement is van toepassing op iedere verwerking van persoonsgegevens van betrokkene en van Stichting De Paarse Pelikaan, gevestigd te Hilversum. Privacy Reglement Reglement ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer in verband met de verwerking van persoonsgegevens van cliënten van Stichting De Paarse Pelikaan. Paragraaf 1 - INLEIDENDE BEPALINGEN

Nadere informatie

Gegevensverzameling: verzameling van persoonsgegevens over een cursisten of medewerkers met daaraan ten grondslag een bepaald doel.

Gegevensverzameling: verzameling van persoonsgegevens over een cursisten of medewerkers met daaraan ten grondslag een bepaald doel. Privacyreglement Stichting VluchtelingenWerk Inburgering 2018 1. Algemeen Dit reglement is een uitwerking van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Hiermee wordt de privacy van cursisten en medewerkers

Nadere informatie

Privacyreglement Potenco

Privacyreglement Potenco Privacyreglement Potenco Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy Reglement Flex Advieshuis

Privacy Reglement Flex Advieshuis Privacy Reglement Flex Advieshuis Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens en het Besluit Gevoelige Gegevens wordt in dit reglement

Nadere informatie

Privacyreglement ten behoeve van Personeel

Privacyreglement ten behoeve van Personeel 1 van 6 Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens (Staatsblad 2000, 302) verstaan onder: a. de wet: de Wet bescherming

Nadere informatie

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0

: Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 Titel : Privacyreglement Datum : 14 mei 2018 Versienummer : V1.0 We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

Beleid gebruik persoonlijke gegevens leden 1

Beleid gebruik persoonlijke gegevens leden 1 Beleid gebruik persoonlijke gegevens leden 1 1. Inleiding Doel van het beleid is een vastlegging van de maatregelen die Badminton Nederland heeft genomen om zeker te stellen dat zorgvuldig met Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacy reglement / Geheimhouding

Privacy reglement / Geheimhouding Privacy reglement / Geheimhouding Frans Hoevenaars / Thea van Zevenbergen Dit document is het privacy reglement van Anchore 2 B.V. Het is een onderdeel van het kwaliteitshandboek.. Anchore 2, Kijk vooruit

Nadere informatie

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD

verantwoordelijke: de Algemeen directeur/bestuurder van het CVD CVD REGLEMENT VERWERKING PERSOONSGEGEVENS CLIENTEN 2018 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE IN AANMERKING NEMENDE: dat bij de Stichting Eduroute verschillende educatieve distributeurs zijn aangesloten; dat deze educatieve distributeurs

Nadere informatie

Privacyreglement Auto huren op Curacao

Privacyreglement Auto huren op Curacao Privacyreglement Auto huren op Curacao We houden van simpel. Dus ook dit privacyreglement willen we simpel houden. Dat kun je dan wel willen, maar zo n reglement is ook een juridisch document. Jammer.

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte... 3 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 Artikel 4 Verwerken van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement Tekst en Toelichting 2014

Privacyreglement Tekst en Toelichting 2014 Privacyreglement Tekst en Toelichting 2014 Voorwoord Yvoor legt, in het kader van de hulpverlening, diverse gegevens van zijn klanten vast, die afkomstig zijn van de burger zelf maar ook van anderen, zoals

Nadere informatie

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. PRIVACYREGLEMENT 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Privacyreglement. NLeducatie

Privacyreglement. NLeducatie Privacyreglement NLeducatie Artikel 1 Algemene en begripsbepalingen 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6

Privacyreglement. Privacyreglement, eigenaar bedrijfsjurist, datum bewerking: Pagina 1 van 6 Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: - de wet: de Algemene Verordening Gegevensbescherming; - persoonsgegeven: elk gegeven over een herkenbaar persoon; - verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V.

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Inleiding Van alle personen die door Bureau Streefkerk worden begeleid, dat wil zeggen geadviseerd en ondersteund bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een

Nadere informatie

Privacy reglement. Inleiding

Privacy reglement. Inleiding Privacy reglement Inleiding De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) vervangt de Wet persoonsregistraties (WPR). Daarmee wordt voldaan aan de verplichting om de nationale privacywetgeving aan te passen

Nadere informatie

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit

1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit Privacyreglement van Dutch & Such ARTIKEL 1. ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens

Wettelijke kaders voor de omgang met gegevens PRIVACY BELEID SPTV Namens SPTV wordt veel gewerkt met persoonsgegevens van (ex-) medewerkers. De persoonsgegevens worden voornamelijk verzameld voor het goed uitvoeren van de pensioenregelingen. De (ex-)

Nadere informatie

Privacy Protocol sociaal domein gemeente Landsmeer 2016

Privacy Protocol sociaal domein gemeente Landsmeer 2016 Privacy Protocol sociaal domein gemeente Landsmeer 2016 Inleiding De gemeente Landsmeer werkt met een aantal publieke en private organisaties samen om aan de inwoners van de gemeente integrale en effectieve

Nadere informatie

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen

Privacyreglement. 1. Begripsbepalingen Privacyreglement 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: De wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; Persoonsgegeven: elk gegeven over een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Privacy reglement Geluk in werken

Privacy reglement Geluk in werken Privacy reglement Geluk in werken Privacy reglement Pagina 1 van 6 Versie mei 2016 1 Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt

Nadere informatie

Privacy: visie & beleid Hoe gaan we om met persoonsgegevens van onze cliënten

Privacy: visie & beleid Hoe gaan we om met persoonsgegevens van onze cliënten Privacy: visie & beleid Hoe gaan we om met persoonsgegevens van onze cliënten Markt 1b, 5701 RH Helmond Postbus 72, 5700 AB Helmond T 0492-763 403 F 0492-763 405 E info@focusadvocaten.nl W www.focusadvocaten.nl

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING

PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING PRIVACYREGLEMENT VAN PANTARHEI ZORG BV & PANTA RHEI BEHEER EN BEWIND BV, LEVEN EN WERKEN IN BEWEGING Panta Rhei Zorg BV en Panta Rhei Beheer & Bewind BV kent een privacyreglement welke ten doel heeft het

Nadere informatie

Privacyreglement Interactive Blueprints BV

Privacyreglement Interactive Blueprints BV Privacyreglement Interactive Blueprints BV Deventer, juni 2016, versie 1.1 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens; persoonsgegeven: elk

Nadere informatie

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding

Privacyreglement Rosemarijn Gezinsbegeleiding Privacyreglement respecteert de privacy van cliënten en de gebruikers van haar website en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Dit privacyreglement

Nadere informatie

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf

Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Privacy Reglement Nuis BV te Zwanenburg, hierna genoemd het bedrijf Uitgangspunten: Het bedrijf gaat op een veilige manier met persoonsgegevens om en respecteren de privacy van betrokkenen. Het bedrijf

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT BETREFFENDE DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS. Paragraaf 1 Algemene bepalingen

PRIVACYREGLEMENT BETREFFENDE DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS. Paragraaf 1 Algemene bepalingen PRIVACYREGLEMENT BETREFFENDE DE VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS Paragraaf 1 Algemene bepalingen Artikel 1 Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3

Privacyreglement. Voorwoord Privacybepalingen Begripsbepalingen Toepassingsgebied... 3 PRIVACYREGLEMENT Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Privacybepalingen... 3 1. Begripsbepalingen... 3 2. Toepassingsgebied... 3 3. Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 4. Verwerking van Persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement Picos B.V.

Privacyreglement Picos B.V. Privacyreglement Picos B.V. Picos Rietveldenweg 14 5222 AR s-hertogenbosch Internet: www.picosbv.nl Privacyreglement Picos: versie december 2016 Pagina 1 van 5 Privacyreglement Picos B.V. Inleiding Picos

Nadere informatie

Richtlijn Bescherming Persoonsgegevens

Richtlijn Bescherming Persoonsgegevens Wonen Wittem Richtlijn Bescherming Persoonsgegevens juli 2015 Versie 1 28-7-2016 RICHTLIJN BESCHERMING PERSOONSGEGEVENS Stichting Wonen Wittem legt gegevens vast van haar klanten voor het uitvoeren van

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting Zorglandgoed 't Huisven

Privacyreglement Stichting Zorglandgoed 't Huisven Privacyreglement Stichting Zorglandgoed 't Huisven Paragraaf 1; Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In aanvulling op de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt in dit reglement

Nadere informatie

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder:

Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve. Inwerkingtreding: 1 september In dit reglement wordt verstaan onder: Privacyreglement Zorgboerderij De Geijsterse Hoeve Inwerkingtreding: 1 september 2016 Artikel 1 Definities In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland

PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland PRIVACYREGLEMENT Springkussenverhuur Nederland Naam: Springkussenverhuur Nederland Adres: Sydneystraat 140-142 Telefoonnummer: 010 303 1302 E-mail: info@springkussenverhuur-nederland.nl Artikel 1. Algemeen

Nadere informatie

Privacyreglement. Care2manage

Privacyreglement. Care2manage Privacyreglement Care2manage Versie 22 februari 2015 Inhoudsopgave Privacyreglement Care2manage 1. Paragraaf 1: Algemene Bepalingen..3 2. Paragraaf 2: Doel.4 3. Paragraaf 3: Rechtstreekse toegang tot en

Nadere informatie

Gegevensverwerking en Privacy bij samenwerking rond arbeidsparticipatie Analyseren van knelpunten

Gegevensverwerking en Privacy bij samenwerking rond arbeidsparticipatie Analyseren van knelpunten Gegevensverwerking en Privacy bij samenwerking rond arbeidsparticipatie Analyseren van knelpunten Léon Sonnenschein Programma Uitwisseling Persoonsgegevens en Privacy Sociaal Domein leon@leonsonnenschein.nl

Nadere informatie

Versie Privacyreglement. van Gilde Educatie activiteiten BV

Versie Privacyreglement. van Gilde Educatie activiteiten BV Versie 02-01-2017 Privacyreglement van Gilde Educatie activiteiten BV 2 ARTIKEL 1 ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt

Nadere informatie