Faculteitskrant. Alumni in de pers... Internationalisering... december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Faculteitskrant. Alumni in de pers... Internationalisering... december 2012"

Transcriptie

1 Faculteitskrant Alumni in de pers... Wetenschappers van de vakgroep Bodemkunde van de UGent trokken half september naar het graafschap Wiltshire om het gebied rond het stenen monument Stonehenge te scannen. Dergelijke toestemming wordt slechts heel uitzonderlijk verleend. Eén van de onderzoekers was Valentijn Van Parys, oud-student agro- en biotechnologie, afstudeerrichting landbouw. Een artikel over dit onderzoek verscheen o.a. in het Laatste Nieuws dd. 16 augustus 2012 en De Standaard dd. 17 augustus Tijdens de tweede editie van de vakbeurs Hout & Habitat werd voor het eerst de 'Houten Kop' uitgereikt. Deze nieuwe award gaat naar een bedrijf uit de houtsector dat zich het voorbije jaar heeft laten opmerken met het meest innovatieve product, de meest vernieuwende techniek of de origineelste toepassing van hout. De firma Demonie uit Westrozebeke werd één van de twee winnaars met een totaal nieuw systeem van houtbouw. Het laag energiekantoor waarmee het houtbedrijf in de prijzen viel, werd uitgetekend en ontworpen door schrijnwerker-technisch tekenaar bij Demonie, Jelle Desender uit Nieuwkerke. Jelle is oud-student van de opleiding houttechnologie. De aanzet van het winnende ontwerp werd reeds tijdens zijn stageperiode gegeven. Internationalisering... Groepsfoto van onze laatstejaars vastgoed landmeten tijdens de meerdaagse landmeetbeurs Intergeo in Duitsland. Intergeo is de Europese beurs van de landmeters en via de goede contacten met beroepsverenigingen boden zij onze studenten deze internationale ervaring. Studenten leerden de allernieuwste technologieën en technieken in de wereld van de landmeter kennen. Ze kwamen in contact met landmeters uit alle hoeken van Europa en leerden de beroepsverengingen ook beter kennen.

2 Faculteitskrant Terugblik... Ouderavond Om de overgang van het secundair naar het hoger onderwijs zo vlot mogelijk te laten verlopen en om ouders kennis te laten maken met de faculteit, organiseerden we traditioneel op dinsdag 16 oktober 2012 de ouderavond. We mochten maar liefst 350 geïnteresseerde ouders verwelkomen. Een geslaagde avond met tevreden ouders! HoGent opent ProWood Op 21 oktober 2012 organiseerde de Bouwunie de vakbeurs ProWood, een seminarie over de kwaliteitsnormen van het hedendaagse schrijnwerk. De editie draaide rond de afwerking van hout en houtderivaten. Collega Jonathan Alaerts (houttechnologie) opende het seminarie met een lezing over de toekomst van houtafwerking. Interieur 2012 Het FabLab van de opleiding elektromechanica werd voor 10 dagen verhuisd naar Interieur 2012 in Kortrijk. Design Vlaanderen bracht 4 juweelontwerpers samen met de collega s van het Fablab en testten wat 3D printing kon betekenen in de wereld van design, juwelen en kunst. Het was verrassend hoeveel mensen spontaan begonnen mee te denken over de mogelijkheden van 3D printen in hun werk (zelfs Prinses Mathilde).

3 Terugblik... Plechtige diploma-uitreiking en afterparty Op 26 oktober werden onze afgestudeerden gevierd in het ICC-Gent. Voor de eerste maal vonden 2 diploma-uitreikingen plaats. Onze gastsprekers van de avond waren Geert Moerman, directeur VOKA Oost- Vlaanderen, en Karel Van Eetvelt, gedelegeerd bestuurder UNIZO. De plechtige zitting werd muzikaal opgeluisterd door Snowhites. Aansluitend op het plechtige gedeelte en de receptie volgde een Graduation Party in Mub art. Dé ideale gelegenheid voor oud-studenten om docenten in een andere hoedanigheid te leren kennen :). Een mooi initiatief dat op veel positieve reacties kon rekenen! h p:// Scaling Up - Mode en Textiel Thomas Maeyaert "Ik leerde m'n klas na 3 jaar studeren eindelijk kennen op de graduation party" - voor Brecht die geen facebook heeft. Samenvatting van die avond, 't was vré wijs'. Gent BC nam de onderzoeksgroep Mode en Textiel op in hun Scaling-Up reeks. Tijdens de avond van 6 november 2013 werd de onderzoeksgroep voorgesteld en kregen de dertigtal deelnemers een getuigenis vanuit de industrie, in de persoon van Karl Huylebroeck (Roltex). Hij charmeerde met zijn verhaal over de zoektocht naar dienstbladen die volgens een bepaald procédé gedrukt moesten worden. Een zoektocht waarin de HoGent hem heeft bijgestaan, en die er uiteindelijk voor zorgde dat hij een voorsprong op zijn concurrenten kon uitbouwen.

4 Een geslaagd 13de CIB Vastgoedcongres! CIB Vlaanderen, de beroepsvereniging van vastgoedprofessionals in Vlaanderen, organiseerde haar 13de congres DE NIEUWE VASTGOEDMAKELAARSWET. EVOLUTIE OF REVOLUTIE? in het Kursaal in Oostende. Het CIB Vastgoedcongres bracht op vrijdag 23 november maar liefst vastgoedprofessionals naar Oostende. Een recordopkomst! Onze opleiding vastgoed makelaardij was ruim vertegenwoordigd! Wist je dat collega Vincent Willemyns, studiebegeleider campus Schoonmeersen, zal optreden tijdens de komende kerstmarkt op St. Baafsplein? Hij brengt een repertoire van de Evergreens. Het volledige programma vind je terug via alle facultaire logo s, kleuren, typografie, briefpapier, handtekening, PowerPoint, Word, marketingtoepassingen en promomateriaal te vinden zijn op het intranet van de HoGent? Via vind je alle alle informatie over de nieuwe huisstijl. Of surf naar onze facultaire website en klik op personeel - nieuwe huisstijl... de HoGent sweaters te koop zijn? Ze zijn verkrijgbaar in de 4 facultaire kleuren en kunnen aangekocht worden aan de democratische prijs van 17 euro het stuk.

5 Wist je dat het resultaat van een onderzoeksproject m.b.t. de ontwikkeling van superhydrofebe sportkledij, uitgevoerd door TO2C in opdracht van de firma Decca, werd uitgezonden op de regionale zender Kanaal Z? Neem een kijkje via de HoGent, na het stappenplan, dit jaar de focus legt op evenwichtige voeding en gezonde levensstijl? De werkgroep Gezond Bezig! wil werk maken van gezonde werknemers en zal elke maand een voedingsthema in de kijker zetten. Heb je ook ideeën of suggesties? Neem contact op met Lieve Coddens, gezondheidsambassadeur van de faculteit Natuur en Techniek. Meer info via: personeelsleden van de HoGent slechts 5 euro (i.p.v. 8 euro) betalen voor een schaatsbeurt tijdens Winterdroom op het Sint-Pietersplein Gent?... de faculteit over een facebookpagina beschikt? een scheidingsmuur in de steden en voorsteden op gemeenschappelijke kosten met je nabuur kan opgericht worden? De muur van je nabuur geïntegreerd kan worden als steunmuur bij het oprichten van een nieuwbouwvolume? De collega s van de vakgroep Makelaardij & Landmeten hebben, voortvloeiend ui een onderzoeksproject, een boek over deze materie gepubliceerd. Het boek De gemene muur & muurovername wordt officieel voorgesteld aan het publiek op een colloquium op 7 februari Alle collega s van de HoGent zijn van harte welkom.

6 Familienieuws Geboortes - Collega Kristien De Rouck en Saskia melden met trots de geboorte van Sep. Sep werd geboren op 5 augustus Petra De Feyter en Lieven zijn de trotse ouders van Erine. Op 23 september 2012 kreeg broer Carsen er een flinke zus bij. - Karina De Wageneire is voor de tweede maal oma geworden. Nora werd geboren op 4. Proficiat! Overlijden - Collega Isabelle Van Keymeulen, september 2012 te Tenerife. - Oud-collega Patrick Ghys, 13 september 2012 te Venetië. - Julien De Keukeleere, student vastgoed, 20 september Toon Van den Kerckhove (student houttechnologie acedemiejaar ), 7 oktober Niels Verheyden, student houttechnologie, 13 okober Klaas D Hondt, echtgenoot van collega Jo Van de putte, 13 november Ludo Meulemans, vader van collega Dirk Meulemans, 4. Onze oprechte deelneming. Actviteitenkalender Nieuwjaarsreceptie campus Schoonmeersen De gezamenlijke faculteiten van campus Schoonmeersen nodigen jullie allen uit op de nieuwjaarsreceptie op maandag 7 januari 2013 om uur in de foyer van het B-gebouw. Inschrijven is noodzakelijk via SID IN Elk jaar organiseren de centra voor leerlingenbegeleiding en het Agentschap voor Onderwijscommunicatie in de vijf Vlaamse provincies studieinformatiedagen (SID-in). laatstejaars secundair onderwijs maken er kennis met de brede waaier aan studie- en beroepsmogelijkheden na het secundair onderwijs. Data: West-Vlaanderen 10 t.e.m. 12 januari 2013 Vlaams-Brabant 17 t.e.m. 19 januari 2013 Oost-Vlaanderen 24 t.e.m. 26 januari 2013 Limburg 31 t.e.m. 2 februari 2013 Antwerpen 14 t.e.m. 16 maart 2013

7 Actviteitenkalender Personeelsvergadering Op woensdag 16 januari 2013 vindt de tweede personeelsvergadering van plaats. Iedereen is uitgenodigd om uur in het auditorium van het D-gebouw. Aansluitend organiseren we een wandelbuffet in de foyer van het B-gebouw. Aangezien we tijdig de aantallen dienen door te geven aan de cateraar vragen wij uw aanwezigheid voor het wandelbuffet te bevestigen vóór 8 januari 2013 bij Lieve Coddens (lieve.coddens@hogent.be). Agriflanders 2013 De Vlaamse land- en tuinbouwbeurs vindt plaats in Flanders Expo Gent van donderdag 10 tot en met zondag 13 januari Op standplaats 4120 stelt de opleiding agroen biotechnologie, samen met de collega s van de faculteit Toegepaste Bio-Ingenieurswetenschappen, haar onderzoek en dienstverlening voor. Event ere-ambassadeurs en huldiging prijswinnaars De alumniwerking van de faculteit nodigt iedereen uit op het event van donderdag 24 januari Om 20 uur worden de HoGent ere-ambassadeurs van 2013 bekend gemaakt. Voor Natuur en Techniek is dit de heer Tom Segers, general manager Hesse Benelux NV en oud-student van de opleiding houttechnologie. Nieuw tijdens deze editie is de huldiging van de HoGent-prijswinnaars Voor onze faculteit zijn dit Thomas Couckuyt die de Erasmusprijs in de wacht mocht slepen en Jelle Desender die de Houten Kop in ontvangst mocht nemen. Inschrijven kan tot uiterlijk 17 januari 2013 via of via Een mooi en voorspoedig 2013! Deze nieuwsbrief kan je ook nalezen op onze website - faculteit - faculteitskrant.

Faculteitskrant December 2015

Faculteitskrant December 2015 Activiteitenverslag De vakgroepen en opleidingen organiseerden alweer tal van events, studiedagen, workshops, lezingen en feestelijkheden tijdens dit eerste semester. Anderen waren van de partij op vak-

Nadere informatie

Technologie nieuwsbrief

Technologie nieuwsbrief Technologie Olympiade 2011 HoGent zet mee haar schouders onder de pilooteditie van de Vlaamse Technologie Olympiade (VTO), een wedstrijd voor leerlingen uit het secundair onderwijs met feeling voor wetenschappen

Nadere informatie

Faculteitskrant Februari 2014

Faculteitskrant Februari 2014 HoGent Doen! SID-in 2014 Vooreerst bedanken wij alle collega s die zich tijdens deze editie (hebben) in(ge)spannen om studiekiezers te informeren over onze opleidingen. Voor wie niet in de mogelijkheid

Nadere informatie

Faculteitskrant December 2014

Faculteitskrant December 2014 Iedereen beroemd! Ken je de jongeman nog die geen geen flauw idee had welke richting hij wou uitgaan na het secundair onderwijs? Brecht Herteleer mocht, op de hielen gezeten door een cameraploeg van Iedereen

Nadere informatie

Faculteitskrant. Nieuw aan de faculteit Natuur en Techniek: de opleiding vastgoed-makelaardij in afstandsonderwijs.

Faculteitskrant. Nieuw aan de faculteit Natuur en Techniek: de opleiding vastgoed-makelaardij in afstandsonderwijs. Nieuw aan de faculteit Natuur en Techniek: de opleiding vastgoed-makelaardij in afstandsonderwijs. Met 2 kleine kinderen is de me-time beperkt. Toch wil ik meer zijn dan alleen een mama. Want hoe fantastisch

Nadere informatie

Faculteitskrant December 2013

Faculteitskrant December 2013 Bachelor worden, een goede keuze! Op een paar uitzonderingen na, kan je in het studieniveau van professionele bachelor eigenlijk alleen maar goede keuzes maken, zegt een studie van de VDAB. De opleidingen

Nadere informatie

Decaan. Adresgegevens campussen. Organisatiestructuur. FACULTEITSKRANT september 2014. Decaan Patrick Steelandt. Adres campus Schoonmeersen

Decaan. Adresgegevens campussen. Organisatiestructuur. FACULTEITSKRANT september 2014. Decaan Patrick Steelandt. Adres campus Schoonmeersen Decaan Decaan Patrick Steelandt Campus Schoonmeersen Gebouw C, lokaal C2.056 T 09 243 27 01 G 0477 61 49 58 patrick.steelandt@hogent.be Campus Melle Gelijkvloers, lokaal C0.005 T 09 243 27 01 G 0477 61

Nadere informatie

Nieuwsbrief NATUUR en TECHNIEK

Nieuwsbrief NATUUR en TECHNIEK Faculteit Natuur en Techniek stelt voor... Inez Adriaensen: diensthoofd Internationalisering Internationalisering loopt als rode draad doorheen mijn hele leven. Als 18-jarige ruilde ik de stille Kempen

Nadere informatie

Technologie nieuwsbrief

Technologie nieuwsbrief Prowood De opleiding houttechnologie was standhouder op de houtvakbeurs Prowood van 10 tot 14 november 2009 in Flanders Expo. Niet minder dan 2429 leerlingen uit de derde graad SO kwamen op donderdag even

Nadere informatie

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES

INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES INFORMATIE ZOEKEN OP WEBSITES Je wil studeren aan een hogeschool of universiteit. Op het internet kan je alle informatie vinden die je nodig hebt. Wat moet je doen? 1. Lees de instructie op blad 2. 2.

Nadere informatie

Regionale SOM-fora 1.2

Regionale SOM-fora 1.2 ORGANISEERT Regionale SOM-fora 1.2 SOM verbindt: 5 data - 5 locaties - 1 thema: WERKBAAR WERK - hoe zie jij dat? generaties op de werkvloer flexibiliteit diversiteit loopbaanpaden/trajecten creativiteit

Nadere informatie

Werkzoekende schoolverlaters in Vlaanderen 26ste studie 2011-2012

Werkzoekende schoolverlaters in Vlaanderen 26ste studie 2011-2012 Vlaanderen Buitengewoon secundair onderwijs (BuSO) Aantal Bouw 98 1 99 25 1 26 25,5% 100,0% 26,3% Decoratieve technieken 25 6 31 9 4 13 36,0% 66,7% 41,9% Handel 32 37 69 11 10 21 34,4% 27,0% 30,4% Hout

Nadere informatie

Faculteitskrant. Nieuw beeldmateriaal! februari 2013

Faculteitskrant. Nieuw beeldmateriaal! februari 2013 Nieuw beeldmateriaal! Ereambassadeur HoGent Natuur en Techniek 2013 Tom Segers, General Manager Hesse Benelux NV. Over zijn ereambassadeurschap en de relatie met de opleiding houttechnologie... http://fnt.hogent.be/alumni/ereambassadeurs/

Nadere informatie

Job- en Stage-event. Voorwoord. Geachte heer, Geachte mevrouw,

Job- en Stage-event. Voorwoord. Geachte heer, Geachte mevrouw, Job- en Stage-event Voorwoord Geachte heer, Geachte mevrouw, Wij zijn zeer verheugd om u in naam van de studentenkring Hermes ons jaarlijkse Job - en Stage-event te mogen voorstellen. Dit evenement hebben

Nadere informatie

Hogescholen denken aan verhoging studiegeld

Hogescholen denken aan verhoging studiegeld De Morgen Hogescholen denken aan verhoging studiegeld Miljoen euro is het bedrag waar de hogescholen naar op zoek zijn. Oorzaak is het recordaantal inschrijvingen Nooit eerder studeerden er zo veel jongeren

Nadere informatie

Faculteitskrant Februari 2015

Faculteitskrant Februari 2015 Iedereen beroemd (nog eens) Iedereen beroemd streek neer op campus Schoonmeersen. Manon Van Driessche, studente voedingsmiddelentechnologie, kreeg onverwacht bezoek van haar oma. Zij kreeg in het format

Nadere informatie

Textieltechnologie. Bachelor via studieomvangvermindering NIEUWE TRAJECTEN TOT EEN UNIEKE OPLEIDING

Textieltechnologie. Bachelor via studieomvangvermindering NIEUWE TRAJECTEN TOT EEN UNIEKE OPLEIDING Textieltechnologie Bachelor via studieomvangvermindering vanuit een bachelor in de modetechnologie vanuit een bachelor in het industrieel productontwerpen of in de productontwikkeling vanuit een technisch-wetenschappelijk

Nadere informatie

nr. 187 van INGEBORG DE MEULEMEESTER datum: 13 januari 2015 aan HILDE CREVITS

nr. 187 van INGEBORG DE MEULEMEESTER datum: 13 januari 2015 aan HILDE CREVITS SCHRIFTELIJKE VRAAG nr. 187 van INGEBORG DE MEULEMEESTER datum: 13 januari 2015 aan HILDE CREVITS VICEMINISTER-PRESIDENT VAN DE VLAAMSE REGERING, VLAAMS MINISTER VAN ONDERWIJS Leerplichtige leerlingen

Nadere informatie

TELEFONEREN NAAR DE BIBLIOTHEEK

TELEFONEREN NAAR DE BIBLIOTHEEK Patrick studeert aan de universiteit. Hij zoekt een rustige plaats om te studeren. Hij wil in de bibliotheek gaan studeren. In de bibliotheek kan je ook de computers. Hij weet niet wanneer de bibliotheek

Nadere informatie

Studiek e uze. Neem je tijd voor belangrijke stappen!

Studiek e uze. Neem je tijd voor belangrijke stappen! Studiek e uze Neem je tijd voor belangrijke stappen! Alles over studiekeuze Vlaamse infolijn - Onderwijs tel. 1700 (gratis nummer) Onderwijskiezer www.onderwijskiezer.be Departement Onderwijs www.ond.vlaanderen.be

Nadere informatie

BACHELOR IN HET VASTGOED - LANDMETEN EN MAKELAARDIJ) MODELTRAJECT 1

BACHELOR IN HET VASTGOED - LANDMETEN EN MAKELAARDIJ) MODELTRAJECT 1 BACHELOR IN HET VASTGOED - LANDMETEN EN MAKELAARDIJ) MODELTRAJECT 1 ONTHAALWEEK WOENSDAG 16 SEPTEMBER 2015 8.15 uur 9.15 uur Voorstelling Bib en aanverwante diensten door dhr. Bruno Bevernaegie, bibliothecaris,

Nadere informatie

Inspiratiedag 27 november 2014

Inspiratiedag 27 november 2014 Inspiratiedag 27 november 2014 LINC vzw Team Leespromotie Leesfeest Pluizer Voorleesvormingen Team Digitaal Mediawijs.be E-inclusie.be MO6 (Tablets in de bib) Mediacoach Apestaartjaren Digitale week 1.

Nadere informatie

Het event vindt plaats op ons departement, zodat u uw bedrijf in een gemoedelijke sfeer kunt voorstellen aan onze studenten.

Het event vindt plaats op ons departement, zodat u uw bedrijf in een gemoedelijke sfeer kunt voorstellen aan onze studenten. 24 februari 2011 Job- en stage-event Hogeschooll Gentt Departtementt Toegepastte Ingeniieurswettenschappen Woord vooraf Geachte heer, Geachte mevrouw, Met trots stellen wij van de studentenvereniging Hermes

Nadere informatie

Startbaanenquête 2019

Startbaanenquête 2019 Startbaanenquête 2019 Wat is de Startbaanenquête? De Startbaanenquête is een enquête die verstuurd wordt naar alle bio, burgerlijk en industrieel ingenieurs die recent afgestudeerd zijn. In deze enquête

Nadere informatie

GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie.

GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie. GROENGRIJS is een fotoproject van het Centrum voor Beeldexpressie en Natuurpunt. Meer info: www.beeldexpressie.be GROEN NATUURFOTOGRAFIE IN DE STAD foto Marko van der Steenhoven PERSBERICHT Antwerpen,

Nadere informatie

Steunmaatregelen voor milieu- en energiebewust ondernemen

Steunmaatregelen voor milieu- en energiebewust ondernemen organiseert informatiesessies Steunmaatregelen voor milieu- en energiebewust ondernemen Dinsdag 18 september 2007, 15.30 u. Ubicenter - Philipssite, Leuven In samenwerking met: VEA Vlaams Energieagentschap

Nadere informatie

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief

Nieuwsbrief. september. Nieuwsbrief Nieuwsbrief september Nieuwsbrief De maand september loopt op zijn einde. Met deze nieuwsbrief blikken we kort terug naar de voorbije maand, maar we kijken vooral vooruit wat dit schooljaar nog brengen

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2007 Werknemers (1) Werkzoekenden

Nadere informatie

BACHELOR IN DE AGRO- EN BIOTECHNOLOGIE - MODELTRAJECT 1

BACHELOR IN DE AGRO- EN BIOTECHNOLOGIE - MODELTRAJECT 1 BACHELOR IN DE AGRO- EN BIOTECHNOLOGIE - MODELTRAJECT 1 ONTHAALWEEK WOENSDAG 19 SEPTEMBER 2018: CAMPUS MELLE 1 STE JAAR DIERENZORG 8.30 uur 10.00 uur Onthaal, verwelkoming en voorstelling van de faculteit

Nadere informatie

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST

INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST INSCHRIJVEN VOOR DE TAALTEST Wil je in België studeren aan een hogeschool of aan een universiteit? Als je je diploma secundair onderwijs niet in het Nederlands gehaald hebt, moet je een taaltest afleggen.

Nadere informatie

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen

Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Elke dag Fietsen, elke dag Winnen Eindrapport Met Belgerinkel naar de Winkel 26 april - 31 mei 2014 1 Inhoudstafel Met Belgerinkel naar de Winkel 2014 - een jaar van vernieuwing Aantal deelnemers Profiel

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2006 Werknemers Werkzoekenden

Nadere informatie

Velle[tje] Foto Op bezoek in de Turkse moskee op de Edgard Tinelplaats. Volg onze school op facebook

Velle[tje] Foto Op bezoek in de Turkse moskee op de Edgard Tinelplaats. Volg onze school op facebook Velle[tje] Vrije Basissschool Sint-Jozef Temse-Velle Info@basisschool-velle www.basisschool-velle.be 03/711.08.03 Nieuwsbrief 24.10.2014 Jaarthema Velle te Vrede multicultureel Binnen het jaarthema organiseerden

Nadere informatie

De leerkracht als getuige en inspiratiebron. UCSIA godsdienstonderwijscongres. Dinsdag 17 november 2009 Theologisch Pastoraal Centrum Antwerpen

De leerkracht als getuige en inspiratiebron. UCSIA godsdienstonderwijscongres. Dinsdag 17 november 2009 Theologisch Pastoraal Centrum Antwerpen De leerkracht als getuige en inspiratiebron godsdienstonderwijscongres Dinsdag 17 november 2009 Theologisch Pastoraal Centrum Antwerpen THEMA In overleg met de Vlaamse onderwijsvicarissen en het Vlaamse

Nadere informatie

... Het voorschriftenrecht is nog geen feit. We wachten op publicatie in het Staatsblad en houden u verder op de hoogte.

... Het voorschriftenrecht is nog geen feit. We wachten op publicatie in het Staatsblad en houden u verder op de hoogte. Nieuwsbrief 25/2013 Beste VLOV-lid, Beste geïnteresseerde, Vele gezinnen leven in een examensfeer We wensen jullie een periode waar er ruimte kan gegeven worden aan onze studenten om zich in alle rust

Nadere informatie

PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE

PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE PROFESSIONELE BACHELOR OPLEIDING BOUWKUNDE ACADEMIEJAAR 2015-2016 samenstelling en redactie Manu Roegiers, Ilona Terkessidis, Lotte Thora en Helena Winderickx verantwoordelijke uitgever Ilona Terkessidis,

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2002-2003 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2002

Nadere informatie

Studiek e uze. Neem je tijd voor belangrijke stappen!

Studiek e uze. Neem je tijd voor belangrijke stappen! Studiek e uze Neem je tijd voor belangrijke stappen! Alles over studiekeuze Vlaamse infolijn - Onderwijs tel. 1700 (gratis nummer) Onderwijskiezer www.onderwijskiezer.be Departement Onderwijs www.onderwijs.vlaanderen.be

Nadere informatie

Seminarie energie. 26 september 2013

Seminarie energie. 26 september 2013 Seminarie energie 26 september 2013 1 IFMA IFMA is de Belgische tak van de International Facility Management Association, de beroepsfederatie voor Facility Management. Wereldwijd heeft IFMA 23.362 leden

Nadere informatie

TEXTURE PRESENTEERT KORTRIJKS KANTATELIER

TEXTURE PRESENTEERT KORTRIJKS KANTATELIER TEXTURE PRESENTEERT KORTRIJKS KANTATELIER PROGRAMMA 2014-2015 KANT HEEFT EEN STREEPJE VOOR INHOUD Kant bepaalt het modebeeld. Alle mooie dingen bestaan uit kant. Een fleurig bloesje met kant in zijn kraag:

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9

Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Nieuwsbrief 20 mei 2015 Nr 9 Gevonden voorwerpen Bij de conciërge liggen de gevonden voorwerpen. Deze kunnen tot en met volgende week opgehaald worden en daarna gaan ze weg. Schooluitje 23 juni 2015 Dinsdag

Nadere informatie

BACHELOR IN HET VASTGOED - LANDMETEN EN MAKELAARDIJ) MODELTRAJECT 1

BACHELOR IN HET VASTGOED - LANDMETEN EN MAKELAARDIJ) MODELTRAJECT 1 BACHELOR IN HET VASTGOED - LANDMETEN EN MAKELAARDIJ) MODELTRAJECT 1 ONTHAALWEEK WOENSDAG 21 SEPTEMBER 2016 9.15 uur 10.15 uur Voorstelling Bib en aanverwante diensten door dhr. Bruno Bevernaegie, bibliothecaris,

Nadere informatie

Aarzel niet om ons te contacteren voor extra info of bij vragen:

Aarzel niet om ons te contacteren voor extra info of bij vragen: Uit respect voor uw kostbare tijd maakte de GP Metal Awards deze persmap zo gebruiksvriendelijk mogelijk. Aarzel niet om ons te contacteren voor extra info of bij vragen: Geert Verschraegen Director Social

Nadere informatie

Nieuwsbrief Campus Cardijn

Nieuwsbrief Campus Cardijn Nieuwsbrief Campus Cardijn Vrijdag 8 februari 2019 Inhoud Afdeling MO, OR in de kijker Weekagenda Geboorte, overlijden Stationeren in de Cardijnlaan Infoavond jongeren en alcohol Fietsactie Hotdogs Eskimoon

Nadere informatie

Nieuwsbrief 28 september 2017

Nieuwsbrief 28 september 2017 Geen school Nieuwsbrief 28 september 2017 Vrijdag 29 september is er géén school wegens facultatieve verlofdag. Woensdag 11 oktober is er géén school wegens pedagogische studiedag voor de leerkrachten.

Nadere informatie

Soleo Nieuws. Winter. Eindejaarsregeling trainingen. Het. Belangrijke data. Ledenvergadering: Nieuwjaarsreceptie

Soleo Nieuws. Winter. Eindejaarsregeling trainingen. Het. Belangrijke data. Ledenvergadering: Nieuwjaarsreceptie D E C E M B E R 2 0 1 1 Het Soleo Nieuws Winter Het is bang afwachten, maar tot op heden zijn we door de weergoden gespaard gebleven. We zijn december en we hebben eigenlijk nog niet in de buurt geweest

Nadere informatie

Vrijdag 25 mei In de kijker

Vrijdag 25 mei In de kijker Vrijdag 25 mei 2018 In de kijker Bedrijfsbezoek 6IW aan Assa Abloy In het kader van de lessen Engineering hebben de leerlingen van het laatste jaar Industriële Wetenschappen een boeiend bezoek gebracht

Nadere informatie

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen

Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN. Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen Deel 7 ANDERE OPLEIDINGSVORMEN Hoofdstuk 1 : VDAB-opleidingen 7 Schooljaar 2010-2011 BEROEPSOPLEIDING VAN DE VDAB Aantal beëindigde opleidingen, opgesplitst naar activiteit werknemers - werkzoekenden 2010

Nadere informatie

Netwerk verwaarloosd?

Netwerk verwaarloosd? Netwerk verwaarloosd? Bedrijven Contactdagen, waar nieuwe netwerken ontstaan. Flanders Expo Gent Woensdag 16 april 2008 Donderdag 17 april 2008 Bedrijven Contactdagen, dé networking afspraak voor de Oost-Vlaamse

Nadere informatie

De uitdagingen van een preventieadviseur. Hoe begin ik eraan?

De uitdagingen van een preventieadviseur. Hoe begin ik eraan? De uitdagingen van een preventieadviseur. Hoe begin ik eraan? Frank Claeys diensthoofd Interne Preventie Milieu en Welzijn Studienamiddag - 28 september 2018 Historiek en evolutie Decreet Hoger onderwijs

Nadere informatie

IVOOR voor ouders. Vrije Basisschool RODENBURG KALENDER 18/12 19/12 20/12 21/12 22/12 23/12 24/12 MENU. Maandag. Infoavond L6 OC Marke.

IVOOR voor ouders. Vrije Basisschool RODENBURG KALENDER 18/12 19/12 20/12 21/12 22/12 23/12 24/12 MENU. Maandag. Infoavond L6 OC Marke. IVOOR voor ouders Vrijdag 8 december 2017 KALENDER Maandag 18/12 Infoavond L6 OC Marke Dinsdag 19/12 Kerstviering kapel Oudercontacten Woensdag 20/12 Oudercontacten Winterhappening Donderdag 21/12 Vrijdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 november 2015

Nieuwsbrief 17 november 2015 Nieuwsbrief 17 november 2015 Beste Bachkoristen, Het dendert maar doorrrrr bij het Bachkoor. De repetities voor de uitvoering van de Maria Vespers van Monteverdi op 18 december in de Grote Kerk te Breda

Nadere informatie

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018

DE BLOKKENDOOS. GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 DE BLOKKENDOOS GO! basisschool De Blokkendoos nieuwsbrief December 2018 Op de kalender 14/12 Kerstmarkt van 15.30 uur tot 20 uur 21/12 Kerstfeest op school 21/12 Rapport 2 22/12 tot en met Kerstvakantie

Nadere informatie

het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier

het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier het vlasmuseum presenteert kortrijks kantatelier programma 2013-2014 1 Inhoud Vrij Kantatelier p. 4 Basisopleiding p. 5 Dagopleiding beginners p. 5 Dagopleiding gevorderden p. 6 Avondopleiding beginners

Nadere informatie

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming

meld je aan Schooljaar ONDERWIJS ANTWERPEN Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming meld je aan ONDERWIJS ANTWERPEN Schooljaar 2019-2020 Uw kind inschrijven in het secundair onderwijs Vlaanderen is onderwijs & vorming Beste ouder De overstap naar het secundair onderwijs is een grote stap.

Nadere informatie

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland

Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland Evaluatie campagne Winter in het Meetjesland 2015-2016 1 DOELSTELLING Overnachtingen in DALPERIODE stimuleren MERK Meetjesland, maak het mee! SAMENWERKING met en tussen logies verhogen ONLINE boekbaarheid

Nadere informatie

Rekrutering*13-14* update* 8*mei*2013*

Rekrutering*13-14* update* 8*mei*2013* Rekrutering*13-14* update* 8*mei*2013* Agenda* MARCOM-team* Van*strategie*naar*implementa=e* What s*next* Beleef*de*campus* Inschrijvingen*2013* Opleidingspagina s* * Drankje*KK* hkps://intranet.vub.ac.be/marcom/*

Nadere informatie

Afrika-netwerkevent. donderdag 22 mei 204, het Pand, UGent

Afrika-netwerkevent. donderdag 22 mei 204, het Pand, UGent Afrika-netwerkevent donderdag 22 mei 204, het Pand, UGent Programma 9h00: Registratie 9h30: Opening door Prof. dr. Anne De Paepe, rector van de UGent 9h40: Voorstelling GAP en AUGent onderzoek in Afrika,

Nadere informatie

DATUM: 25 september Nieuw design!

DATUM: 25 september Nieuw design! Om de vrijdag krijgen onze leerlingen de Globe (nieuwsbrief) mee. Hierin leest u informatie over de activiteiten die plaatsvinden of al hebben plaatsgevonden. De Globe wordt in kleur aan uw kind meegegeven.

Nadere informatie

HGSR-Enquê tê. Cijfergegevens en bespreking

HGSR-Enquê tê. Cijfergegevens en bespreking HGSR-Enquê tê Cijfergegevens en bespreking In januari 2013 heeft de HGSR een enquête afgenomen onder de (oud-)studenten van HoGent. In dit document kan u de resultaten vinden en de analyse er van. Inhoudstafêl

Nadere informatie

Nieuwsbrief n 8, april 2007

Nieuwsbrief n 8, april 2007 VLAAMSE VERENIGING tot BEHOUD van HISTORISCHE VAARTUIGEN vzw Lakenmakersstraat 41 B-2800 Mechelen Nieuwsbrief n 8, april 2007 Beste leden, Donderdagavond 5 april kwam uw bestuur weer bij elkaar, deze keer

Nadere informatie

Woord van de Teamleider. In deze nieuwsbrief. Agenda 2013. Twente Academy www.twenteacademy.nl info@twenteacademy.nl

Woord van de Teamleider. In deze nieuwsbrief. Agenda 2013. Twente Academy www.twenteacademy.nl info@twenteacademy.nl In deze nieuwsbrief 1 Woord van de Teamleider 2 Profielwerkstukkenwedstrijd 3 Voorbereiding Techniek Meidenkamp 2013 4 Profielschets Net-Les 5 Evaluatie Nieuwjaarskamp 2013 Deze nieuwsbrief is mede mogelijk

Nadere informatie

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog.

Vanuit de groep van Carina/Ellen De ouderkring van volgende week donderdag 19 mei gaat NIET door! Een nieuwe datum volgt nog. Vanuit het team Langs deze weg kondigen wij het vertrek van onze gewaardeerde collega Jordi Erbé aan. Jordi gaat dichter bij huis, in Amersfoort, werken. Hij wil alle kinderen en ouders onwijs bedanken

Nadere informatie

Verken je toekomst. Infomomenten van de instellingen van de Associatie K.U.Leuven. www.associatie.kuleuven.be

Verken je toekomst. Infomomenten van de instellingen van de Associatie K.U.Leuven. www.associatie.kuleuven.be Verken je toekomst Infomomenten van de instellingen van de Associatie K.U.Leuven www.associatie.kuleuven.be Antwerpen Brugge Gent Mechelen Geel Hasselt Kortrijk Brussel Leuven Diepenbeek Antwerpen Lessius

Nadere informatie

KAAIKRANT Februari 2017

KAAIKRANT Februari 2017 Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Deinze Kaaistraat 9-11, 9800 Deinze Tel.: (09) 381 55 50 Fax: (09) 386 46 25 E-mail: info@olvdeinze.be Website: www.olvdeinze.be KAAIKRANT Februari 2017 EETFESTIJN 5 februari

Nadere informatie

Bios2 Thema in de kijker Personeel in de bibliotheek

Bios2 Thema in de kijker Personeel in de bibliotheek Bios2 Thema in de kijker Personeel in de bibliotheek Bios2 thema reeks Oktober 2014 Het agentschap Sociaal-Cultureel Werk voor Jeugd en Volwassenen verzamelt via de rapporteringstool Bios2 al geruime tijd

Nadere informatie

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong:

Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Wekelijkse activiteiten van de Seniorenraad in De Zevensprong: Maandag: 13.30-15.00 uur: computerinloop (1 ste maandag van de maand) Maandag: 14.00-17.00 uur: biljarten Dinsdag: 13.30-17.00 uur: biljarten

Nadere informatie

aanbod 2016 PLATO Ondernemers & PLATO Business PLATO is een initiatief van: Met medewerking van:

aanbod 2016 PLATO Ondernemers & PLATO Business PLATO is een initiatief van: Met medewerking van: aanbod 2016 Ondernemers & Business UNIEK, INTERACTIEF LEREND NETWERK VOOR KMO-BEDRIJFSLEIDERS MET GROEIAMBITIES RAAD VAN ADVIES: EEN IDEAAL KLANKBORD KOMPAS EN INTERACTIEVE WEGWIJZER EXCLUSIEVE COACHING

Nadere informatie

ICT-Dienst. Vertel ons een verhaaltje

ICT-Dienst. Vertel ons een verhaaltje Vertel ons een verhaaltje Ik zal het NIET hebben over: - Wat een Midoffice is en uit welke componenten het bestaat - Hoe je binnen jouw organisatie de implementatie van een Midoffice aanpakt - Of hoe wij

Nadere informatie

Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen

Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen UITNODIGING studiedag Studiedag Sociaal-Economische Raad Nederland & Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen Iedereen duurzaam inzetbaar Donderdag 7 april 2011 10u00 17u00 Lindner Hotel Antwerpen Op donderdag

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!!

Huissprokkels. Welkom mei. Huissprokkels maandelijks. Nieuw Nieuw Nieuw!!! Nieuwsbrief bewoners mei 2018 Huissprokkels Welkom mei Huissprokkels maandelijks Vanaf nu verschijnt de bewonerskrant huissprokkels maandelijks om je nog beter te informeren over het leven in ons huis.

Nadere informatie

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be

Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Nieuwsbrief December 2015 Beste lezers, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.materdeicentrum.be Advent...kerstmis...welzijnszorg. Advent betekent komst. De komst van Jezus.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Wist u al dat? In dit nummer: 3 april 2014

Nieuwsbrief. Wist u al dat? In dit nummer: 3 april 2014 Willibrordschool Diemerparklaan 11 1087 EM Amsterdam willibrord.info@askoscholen.nl Wist u al dat? 3 april 2014 op 8 april een studiedag is? de paasinloop op 16 april is? het thema wordt afgesloten op

Nadere informatie

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio

ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio ALA Ontwerpstudio Opdracht 1 H 2 0 Ontwerpstudio Opdracht 1 moodboard verslag H 2 0 Ontwerpstudio Als u opzoek bent naar een conceptueel sterk ontwerp met gevoel voor detail dan kunt u bij h 2 0 ontwerpstudio

Nadere informatie

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING

Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING Infobrochure SLO SPECIFIEKE LERARENOPLEIDING INHOUD Voor wie? Waar staan wij voor? Opleidingsstructuur en diploma Inhoud van de modules Studiepunten Studieduur en modeltraject Flexibiliteit Waar en wanneer

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015

Nieuwsbrief. Schooljaar 2014-2015. 2. Laatste schooldag, dinsdag 30 juni. Volgnummer: 13. In dit nummer: 29 mei 2015 Schooljaar 2014-2015 Volgnummer: 13 In dit nummer: 1. Nieuwsbrieven lezen blijft belangrijk 2. Laatste schooldag 3. Mogelijke wijziging schooluren 4. Huwelijken 5. Schoolreizen 6. we betuigen ons medelen

Nadere informatie

Studieaanbod in de eerste graad B-stroom. Screening van de beroepenvelden in de eerste graad van het voltijds secundair onderwijs

Studieaanbod in de eerste graad B-stroom. Screening van de beroepenvelden in de eerste graad van het voltijds secundair onderwijs Studieaanbod in de eerste graad B-stroom Screening van de beroepenvelden in de eerste graad van het voltijds secundair onderwijs juli 2015 Inhoud Inhoud... 2 1 Inleiding... 4 2 Situering... 5 3 Leerlingenaantallen

Nadere informatie

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20

Donderdag 28-jan 6:30 8:27 11:54 12:54 15:34 17:23 19:20 Januari 2016 Vrijdag 1-jan 6:44 8:50 11:41 12:44 14:55 16:41 18:45 Zaterdag 2-jan 6:44 8:50 11:41 12:45 14:56 16:42 18:46 Zondag 3-jan 6:44 8:50 11:42 12:45 14:57 16:43 18:47 Maandag 4-jan 6:44 8:49 11:42

Nadere informatie

Loppem. 1ste editie. van. vrijdag 25 september t.e.m. zondag 27 september 2015

Loppem. 1ste editie. van. vrijdag 25 september t.e.m. zondag 27 september 2015 vrijdag 25 september t.e.m. zondag 27 september 2015 Loppem van 1ste editie het mooiste voor de tuin & het landelijke interieur én het lekkerste voor de keuken! Loppem van 1ste editie Al vele jaren wacht

Nadere informatie

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar!

G.T. Wimbledon. Gelukkig kunnen onze sporters na alle drukke feestdagen het vele eten van de kerstdiners er snel weer af tennissen in het nieuwe jaar! G.T. Wimbledon Halfjaarlijkse nieuwsbrief n 11 januari 2014 Het bestuur wenst alle leden, trainers, secretaresse Monique, Petra van Recreas, de familie Vanwelkenhuysen, sponsors, een gezond en gelukkig

Nadere informatie

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE

KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE KUNSTENDAG VOOR KINDEREN 2013 : ENQUÊTE Onderstaande dat meewerkten evaluatie is gebaseerd op de resultaten van een enquête die op dinsdag 19 november, maandag is twee Methodologische 25 dagen aan november

Nadere informatie

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016

WiekenWeetjes. WiekenWeetjes. Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 WiekenWeetjes Mededelingenblad voor ouder(s)/verzorger(s) Jaargang 12 nummer 12 2016 Algemeen Belangrijke data: 1 19 februari rapporten mee 2 15 t/m 19 februari Portfolio inloop 3 22 februari extra openbare

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018

Nieuwsbrief de Regenboog. april 2018 Nieuwsbrief de Regenboog april 2018 Kalender en belangrijke data Dinsdag 10 april Buitenlesdag Woensdag 11 april Cuijks jeugddictee Woensdag 11 april Schoolvoetbaltoernooi groep 3/4 Donderdag 12 april

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Uitnodiging Innofood 2.0 Building Business Together. 3 oktober 2014 o

Uitnodiging Innofood 2.0 Building Business Together. 3 oktober 2014 o Uitnodiging Innofood 2.0 Building Business Together 3 oktober 2014 o D Innofood 2.0 Building Business Together Innofood heeft een nieuw gezicht. Het proces heeft anderhalf jaar geduurd. Nu is het proces

Nadere informatie

Digitale. Helden WORKSHOPS & ACTIVITEITEN

Digitale. Helden WORKSHOPS & ACTIVITEITEN Digitale 0 0 Helden WORKSHOPS & ACTIVITEITEN @FABLAB+ CoderDojo Een CoderDojo is een club waar je zelf robots, animatiefilmpjes, videospelletjes of je eigen website leert maken. Alle meisjes en jongens

Nadere informatie

Groen Duffel informeert.

Groen Duffel informeert. Groen Duffel informeert. Beste leden en sympathisanten, Graag brengen we jullie op de hoogte van nieuws uit (Groen-)Duffel. In dit nummer: * Verkiezingen zondag 25 mei * Zin in een (gegidst) bezoek aan

Nadere informatie

Eerste persconferentie

Eerste persconferentie Eerste persconferentie PLC Ruiselede, vrijdag 24/08/2018 Programma 10.15u: persconferentie o Verwelkoming en algemene introductie (Georges Van Keerberghen) o Stand van zaken editie 2019 (Gunther De Mey)

Nadere informatie

Nieuwsbrief NATUUR en TECHNIEK

Nieuwsbrief NATUUR en TECHNIEK Erasmusprijs voor Thomas Couckuyt CIB Vlaanderen reikte op 1 juni jongstleden diverse Real Estate Awards uit, waaronder de Erasmusprijs. Deze prijs plaatst de vastgoedstudent met het beste eindwerk van

Nadere informatie

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap!

Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Beste ouder Een nieuw jaar, een verse start, tweede en derde kansen, tijd om vooruit te blikken en te evolueren, Samen op stap! Ingrid Van Roy & Rose Vanhese Directeurs Basisonderwijs SCHOOLKALENDER volledig

Nadere informatie

September de maand van weerbaarheid

September de maand van weerbaarheid September de maand van weerbaarheid Het thema van deze maand is weerbaarheid. Het komt steeds vaker voor in het nieuws, kinderen die gepest worden. Vaak sta je als ouder machteloos. Hieronder volgt een

Nadere informatie

Aan de regionale pers,

Aan de regionale pers, Datum: 04/10/2015 Onderwerp: Persinfo Bal van College / DJ Contest Aan de regionale pers, De eerste editie van het Bal van College was een waar succes. Vorig jaar daverden de grondvesten van Waregem Expo

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014. Ouderavond Media.

Nieuwsbrief. Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014. Ouderavond Media. Nieuwsbrief schooljaar 2014-2015 nummer 4 20 november 2014 Belangrijke informatie/ Schoolactiviteiten: Ouderavond Media In de maanden mei en juni krijgen de kinderen van groep 7/8 een aantal medialessen.

Nadere informatie

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL

INSCHRIJVEN AAN DE HOGESCHOOL Je wil je inschrijven aan de Hogeschool en je zoekt informatie op het internet. De teksten zijn gebaseerd op de website van de Hogeschool Antwerpen. Voor de correcte info van dit moment: surf naar www.ha.be.

Nadere informatie

Persmededeling. 125 jaar GO! SINT-NIKLAAS NIKLAAS. Academische zitting 12 december 2008

Persmededeling. 125 jaar GO! SINT-NIKLAAS NIKLAAS. Academische zitting 12 december 2008 Persmededeling ededeling 125 jaar GO! SINT-NIKLAAS NIKLAAS Academische zitting 12 december 2008 Contact: Ronny De Keyzer secretaris/communicatiecoördinator SGR Waasland - 03/790 18 83 ronny.dekeyzer@sgr17.be

Nadere informatie

februari 2019

februari 2019 1. Nieuwe zonnekindjes Een nieuwe maand, een nieuw begin Zo ook voor Julia-Rose en Léon die op 1 februari voor het eerst naar school komen! Welkom in K0 en hopelijk voelen ze zich snel thuis in hun klasje!

Nadere informatie

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek

TUNNISKE. Telekids Green Kids op bezoek TUNNISKE Telekids Green Kids op bezoek Beste ouders en verzorgers, Jaargang 12 nummer 41 18-02-2014 We hebben inmiddels al van veel ouders complimenten ontvangen over de nieuwe website www.antschot.nl.

Nadere informatie