Nieuwsbrief april - mei 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief april - mei 2014"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief april - mei 2014 Woordje van de directie Verwondering k Zag twee beren broodjes smeren, O dat was een wonder! t Was een wonder boven wonder dat die beren smeren konden Zingende kleuters glunderen van de pret. Kinderen kunnen zich verwonderen in gewone en buitengewone dingen Het onmogelijke doen we meteen, wonderen duren iets langer en op verzoek kunnen we nog toveren ook. Wie gelooft er nog in wonderen? Veel kunnen we verklaren Sommige gebeurtenissen raken evenwel zo diep, ze zijn zo opzienbarend, verrassend of bevreemdend, dat we eerbiedig stilvallen en enkel nog kunnen stamelen : God, wat een wonder!

2 Speelplaatsrenovatie Tijdens de krokusvakantie heeft onze speelplaats een make-over gekregen. De zone rondom de boom werd heraangelegd : een verhoogde inrichting met een plantenzone. Een mooi resultaat. Een groot deel werd bekostigd door de kerstrozenverkoop en de ouderraad sponsorde mee. Wie betontegels kan gebruiken, mag ze gratis afhalen. Zie fietsenrek. Op de vensterbanken staan er bloembakken die wat kleur op de speelplaats brengen. Oeps. Op school vergeten Leerlingen die op school iets vergeten zijn en willen terugkeren om het te komen ophalen zullen voor een gesloten deur staan. De leerkrachten doen dagelijks de klasdeur op slot. Aandachtig zijn bij het maken van de boekentas is belangrijk. De klas open houden betekent ook dat iedereen binnen kan en dat willen we toch vermijden. Kiezen: op de speelplaats of bij de ouder blijven Het is voor de leerkrachten die aan het hekje toezicht hebben niet gemakkelijk als kinderen steeds heen en weer lopen : van de speelplaats naar de mama en terug. Niet elke leerkracht kent alle kinderen en hun ouders. Om te vermijden dat kinderen ontsnappen vragen we om ofwel het kind op de speelplaats te laten ofwel dat het bij de ouder blijft. Eenrichtingsverkeer, dus! Vrijblijvend een petitie. Bent u, als ouder, als leerkracht, ook van mening dat de buitenschoolse kinderopvang op een gestructureerde manier moet gebeuren? Dat de overheid haar verantwoordelijkheid moet nemen? Dat het betaalbaar moet blijven maar niet ten koste van de school, de leerkrachten en de leermiddelen van de kinderen? Dat men moet kunnen werken met opgeleid en bekwaam personeel? Dat ALLE kinderen in heel Vlaanderen wat dat betreft dezelfde rechten moeten krijgen? Teken dan deze petitie. Welkom aan Na de Paasvakantie mogen we 7 nieuwe kindjes verwachten. Welkom aan Inaya, Fran, Thorre, Mehmet,Leni, Dré en Kaylan Na Hemelvaart mogen we 3 nieuwe kindjes verwelkomen.welkom aan Louise, Amira en Rayan. Hopelijk voelen ze zich heel snel thuis!

3 Nieuws uit de klassen We reizen met de trein! K2 Maandag namiddag 10 maart gingen de kleuters van k2 op uitstap naar het station van Lokeren. Deze uitstap kaderde in het thema allemaal voertuigen. We konden rekenen op de hulp van enkele ouders en juffen om alles in goede banen te leiden. We maakten kennis met het station, perron en zagen tijdens het wachten verschillende treinen voorbij rijden. Dit was voor ons een leuke ervaring. Toen onze trein er eindelijk was maakten we een ritje van Lokeren naar St-Niklaas en terug. Sommige kindjes waren wel wat ontgoocheld want zij dachten dat we naar Sinterklaas gingen kijken. Het was een spannende maar vermoeiende rit. Juf Stephanie Knutselen in het 2 de leerjaar Op donderdag 13 maart maakten we, de leerlingen van 2A en 2B, voor de tentoonstelling op de dag van de Koffiestop kleurrijke doosjes. We bekeken eerst een aantal Afrikaanse maskers en gingen dan aan de slag. Met toiletpapier maakten we propjes voor de ogen, de neus en de mond. Daarna scheurden we stukjes glanspapier en plakten die op onze doosjes. Dat gaf een mooi resultaat. Tijdens het knutselen, zongen we mee met onze favoriete cd. We amuseerden ons geweldig. Welkom Hao Hao en Xing Hui! De kinderen van de 2 de kleuterklas hebben deze maand een thema uitgewerkt rond de komst van de panda s in Pairi Daiza. Elke dag ontdekten ze samen met de panda s een nieuw dier. Zo leerden ze over de leeuw, de aap, de slang, de olifant, de zebra, de krokodil en de pinguïns. Natuurlijk zijn er nog veel meer dieren te bewonderen in Pairi Daiza maar om die allemaal aan bod te laten komen, was er helaas geen tijd genoeg. Tijdens dit thema schreven we ook een brief naar de panda s met een leuke foto en zoentjes erbij. Op vrijdag kregen we een antwoord van de panda s: Ze nodigen ons op 20 juni uit om hen te komen bewonderen in Pairi Daiza!

4 Bezoek aan het VTI Vorige week dinsdag gingen we met het vijfde leerjaar op bezoek naar het VTI in Lokeren. Daar kregen we een rondleiding om zo de school en hun leerlingen beter te leren kennen. We deden verschillende proefjes en mochten allerlei dingen doen. Zo kwamen we al wat meer te weten over een technische school. Een leuk voorproefje voor volgende jaar, wanneer we ons nog meer gaan verdiepen in onze toekomstige studiekeuze! Het was een hele toffe namiddag! Onze gigantische dino-uitstap- K4 en K5 In groepjes van 11 mochten we met ons vraag -en doeboekje op verkenning in het museum. We zochten naar foto's, moesten de plaats van juf Vicky en juf Lieselot op foto in het museum herkennen, speelden een soort 'elektro' over de eieren van de dino's, over hun veren, over hun voedsel en over hun uitwerpselen. We luisterden naar een dinoverhaaltje, keken door microscopen, tekenden zelf een dino op een computerscherm en schreven enkele dinonamen. We mochten ook de sporen van de dino's volgen en ontdekken waarmee paleontologen hun opgravingen deden. 's Middags genoten we van onze gezonde picknick in het zonnetje. Een super leuke uitstap!

5 Op uitstap naar de superwereldmol We vertrokken al heel vroeg met de trein in Lokeren. Toen we met de trein in Gent aankwamen was het nog een 25-tal minuutjes wandelen tot de Superwereldmol. We gingen naar het hol. Waar drie mollen op ons stonden te wachten. Barbara, Annelies en de derde was Lisa. We werden opgedeeld in drie groepen: de kevers, de wormen en de spinnen. Ik zat bij de groep van de spinnen en moest met Barbara mee. Er waren 3 gangen. Ik ging eerst naar de gang van Maria. Daar keken we naar een filmpje, dan hebben we naar het huis van Marie gekeken. Dan gingen we naar Igo zijn gang. Daar keken we naar een filmpje, we keken naar de winkeltjes. Tenslotte gingen we naar de gang van Sam. We keken naar een film, we deden een spelletje en we dronken thee. We gingen terug naar het midden en we luisterde wat de anderen hebben gegeten. Daarna hebben we onze boterhammen opgegeten en gingen we terug naar het station. Toen we aankwamen in Lokeren gingen we naar het Cultureel Centrum om naar verhalen over gevaar te luisteren. Het was een vermoeiende dag. Groetjes, Jelle Masselis Nieuws uit de ouderraad 9 mei : KOEKJESSLAG : naar jaarlijkse gewoonte worden er ook dit jaar drie soorten koekjesdozen, truffels en bonnen van Mili aangeboden. De opbrengst zal dit jaar worden gebruikt bij de heraanleg van de grote speelplaats. De bestelformulieren worden binnenkort meegegeven met de kinderen. 18 mei : START TO BIKE/EAT : hou deze datum alvast vrij voor een heuse familiefietstocht voor groot en klein. Op de tussenstopplaatsen worden spelletjes gespeeld en worden onze buikjes voorzien van een hapje en een drankje. En als afsluiter volgt er nog een verrassing voor iedereen! wij bestellen alvast het mooie weer!!

6 Nieuws uit het zorghoekje Studiekeuze zesde leerjaar. Het schooljaar is al een flink eind opgeschoven. Weldra verlaten de leerlingen uit het zesde leerjaar onze school om op een middelbare school hun loopbaan verder te zetten. Het is niet eenvoudig om de juiste keuze te maken. Daarom wordt er in het zesde leerjaar veel tijd en energie gestoken in de zoektocht naar een juiste richting en school. Vanaf de kerstvakantie is er in de klas reeds gewerkt met het boekje Op stap van het CLB. Daarin worden de leerlingen stap voor stap voorbereid om een keuze te maken bij de overstap naar het secundair. Ze leren de verschillende richtingen kennen, brengen hun eigen interesses naar boven en ervaren dat ze bepaalde(verborgen) talenten hebben. Samen met de leerkracht en de ouders wordt er een baso-fiche ingevuld. Zo krijgen we als school en als ouder stilaan kijk op de richtingen die voor de leerling haalbaar en aangeraden zijn. Belangrijk is daarbij dat er rekening wordt gehouden met zowel de interesses als de mogelijkheden. Daarom worden de keuzes van kinderen vergeleken met de keuzes van de ouders en het advies van de leerkracht. We willen vooral voorkomen dat kinderen in een zogeheten watervalsysteem terechtkomen, wat voor de motivatie en het welbevinden van de leerlingen geen goede zaak is. Lokeren heeft een groot aanbod om aan alle jongeren onderwijskansen te bieden die ze nodig hebben. In de infokrant van Lokeren van de maand april vindt u een heel overzichtelijk schema van de verschillende scholen en studierichtingen, alsook de data van de opendeurdagen. Op de site studiewijzer.be kan u op zoek gaan naar een school waar bepaalde opleidingen gegeven worden. Je kan er ook filmpjes bekijken van getuigenissen van zesdejaars. De overstap naar het secundair is een heel belangrijke stap. Onze zorg is dan ook dat elke leerling in het zesde leerjaar samen met zijn/haar ouders deze stap met de nodige ernst neemt. We wensen alle zesdejaars een heel aangename zoektocht naar een toffe, uitdagende school waar ze hun talenten en interesses verder kunnen uitbouwen!

7 Ibrahim, broertje van Tarik Ben Azzouz (4 de leerjaar). Mohamed Amine, broertje van Imane (K2), Nabil (2A) en Marouane (6A) Hahoud. Gefeliciteerd aan de gelukkige ouders en grootouders! De editie voor april- mei zit er alweer op. Eind mei mag u onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar verwachten. We wensen jullie allen een prettige Paasvakantie! APRIL MEI 2014 GVBS VEERTJESPLEIN

8 Kalender APRIL Thuis op school 2 de kleuterklas - 19u30 2 Voetbal SVS 3 de graad 3 Sponsortocht Broederlijk Delen Lager + 3 de kleuterklas MEGA-fuif voor 6 de leerjaar 4 Koffiestop 14u30 5 Start Paasvakantie Pasen 21 Paasmaandag (Vrije dag) 22 Aquagym voor de mama s van K4 en K Stage-juf in K3 en K5 25 Sportdag voor de kleuters Verkeerspark 6A en 6B (VM) Zwemmen lagere MDO 6 de leerjaar 29 Verkeershappening 5 de leerjaar 30

9 Kalender MEI Dag van de arbeid 2 Lokale verlofdag 3 4 Heilig Vormsel 11 u 5 Medisch onderzoek 1 ste kleuterklas op school Personeelsvergadering (GEEN STUDIE) 9 Rollebolle K3,K4,K5 en K6 Koekjesslag ouderraad Projectweek rond Water Fietsexamen 6 de leerjaar Personeelsvergadering (GEEN STUDIE) Start to bike/eat 19 I-padkoffer op school! Fietsbehendigheidsparcours op school K4 en K5 gaan naar het cultureel centrum 2 de leerjaar naar het Molsbroek Hemelvaart Eerste communie om 10u30 30 Brugdag 31

10

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie

M A A R T - A P R I L 2 0 1 6. Woordje van de directie Nieuwsbrief M A A R T - A P R I L 2 0 1 6 Woordje van de directie Veertigdagentijd Over de zin van de vasten. De veertigdagentijd is een uitnodiging om eens van levensritme te veranderen, een tijd om eens

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF mei 2019

NIEUWSBRIEF mei 2019 NIEUWSBRIEF mei 2019 Meimaand = Mariamaand We wensen alle mama s een fijne moederdag! Onderwijs op maat Integratiemomenten derde kleuterklas eerste leerjaar Ook dit jaar zijn er tal van integratie-activiteiten

Nadere informatie

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling,

MEI 2014. hoogte van al hun activiteiten. steunen, die mee de sterkte van de school uitmaken. Zonder hen hadden we geen wandeling, Nieuwsbrief JAARGANG 15, NR 8 MEI 2014 MILLEKEMOL Twee voor de prijs van één In dit nummer: U bent een trouwe lezer van onze nieuwsbrief. Dat weten we. Ook de mensen van ons oudercomité ervaren dat de

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie

Nieuwsbrief. april 2015 Inhoud. Paasvakantie Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Paasvakantie p 1 Openklasdag kleuters p 2 Paasontbijt en eitjes

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. MAART Beste ouders en grootouders De maand maart

Nadere informatie

NAAR HET EERSTE LEERJAAR

NAAR HET EERSTE LEERJAAR NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder Het eerste trimester van schooljaar 2018-2019 vloog razendsnel voorbij. Binnen onze school viel er heel wat te beleven. We laten u graag even meegenieten! Een greep uit de voorbije

Nadere informatie

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008

Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 Nieuwsbrief uit de schatkist van de Taborschool. 1 september 17 oktober 2008 WELKOM ALLEMAAL! Blind Vertrouwen Evenwaardig Op maandag 1 september begonnen we er weer aan. Van harte welkom aan alle kinderen,

Nadere informatie

Woordje van de directie.

Woordje van de directie. NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E Woordje van de directie. Beste ouders, Donderdagmorgen heeft onze bus een

Nadere informatie

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard

Nieuwsbrief. april 2016. Zelfonderzoekend leren in de Wijngaard Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2016 P2: Wafelverkoop P2: Bibliotheek P2: Zwemkalender P3: Project zelfonderzoekend

Nadere informatie

BROEDERLIJK DELEN 2015

BROEDERLIJK DELEN 2015 Kleuterkrant maart april 2015 BROEDERLIJK DELEN 2015 In deze campagne maken onze kleuters kennis met Victor en Blanca uit Peru. Jammer genoeg is het schaapje van Victor ziek door de grondverontreiniging

Nadere informatie

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel:

Sint-Aloysius Basis N e i uw u sbrie i f j u j n u i Beste ouders De laatste schooldag: Maatsch appelijke zetel: Nieuwsbrief juni Ninove, maandag 22 juni 2015 Beste ouders Vakantie! De boeken dicht. De wereld open. Halsoverkop tuimel ik in het gras zwier aan touwen van plezier fietsen en ritsen reizen holderdebolder

Nadere informatie

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we

ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te dromen van vrede en hoe hebben we Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be NIEUWSBRIEF DECEMBER 2015 Workshops 2de leerjaar rond thema De Sint! ADVENT Hoe maken wij tijd vrij om te

Nadere informatie

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school,

omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, Schooljaar 2014-2015 Dank je wel, beste ouders, omdat jullie ook dit schooljaar opnieuw kiezen voor onze school, omdat jullie geloven in onze school en in alles waar wij en het gemeentelijk onderwijs voor

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 30 januari 2015 Fladder fladder in K1 De kleutertjes van juf Jasmine knutselden tijdens de vogel-tel-week deze kleurrijke vogeltjes en zorgden ook voor overheerlijk vogelvoer

Nadere informatie

Kriebelnieuws Maand juni 2015

Kriebelnieuws Maand juni 2015 Kriebelnieuws Maand juni 2015 Beste ouders, kinderen, begeleiders, vrienden, familie en sympathisanten! Dit is onze laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar! Er staat nog veel op het programma deze maand!

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30

NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 NIEUWS UIT DE SCHOOL 30 Vrijdag 26 oktober 2018 De Marie Louise op de eerste schooldag. Een schooljaar is soms stormachtig, winderig. Maar vergeet niet dat de school de veilige haven is waar we steeds

Nadere informatie

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES

SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES SCHOOLKRANT DE DRIE BEERTJES Wat viel er te beleven? Wat moeten we onthouden? Aan welke maandtip moeten we aandacht besteden? U komt het allemaal te weten. Juni Juli - Augustus Beste (groot)ouders Het

Nadere informatie

De lieveheersbeestjes en de bijtjes

De lieveheersbeestjes en de bijtjes NIEUWSBRIEF AAN DE OUDERS 2011-2012 http://www.leefschooldezonnewijzer.be/ M A I L T O : B S. K I E L D R E C H T @ R A G O. B E De lieveheersbeestjes en de bijtjes Ons weekje verkeer is weer voorbijgevlogen.

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 31 maart 2017 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE :

WB-ECHO S VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE : SEPTEMBER - OKTOBER 2018 VOLG ONS OP DE WEBSITE VAN DE SCHOOL REDACTIE 2018-2019: 3de klas: Lilia & Nesrin 4de klas: Rania & Younes 5de klas: Rania & Mohamed A. 6de klas: Maylisse & Dounia VRIENDSCHAPSWEEK

Nadere informatie

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar!

Aan iedereen alvast een fijne vakantie! De allerlaatste van dit schooljaar! De allerlaatste van dit schooljaar! Wat doen onze kleuters deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Nog 1 weekje en dan is het zover...de grote vakantie is in zicht! Maar vooraleer het

Nadere informatie

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt. Info nr.4 juni 2015 Ettelgem Beste ouders, grootouders, We wensen jullie van harte de tijd om rustig die mensen te ontmoeten, en die dingen te doen waar je tijdens het schooljaar te weinig tijd voor hebt.

Nadere informatie

Nieuwsbrief november 2018

Nieuwsbrief november 2018 Nieuwsbrief november 2018 Beste ouders De kop is eraf, de eerste week vakantie zit erop, het schooljaar neemt een vaart. Graag maken we stand van zaken op en houden jullie op de hoogte van. - ons gezondheidsbeleid

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F M E I 2 0 1 4 N I E U W S B R I E F I N D I T N U M M E R : B I N N E N K O R T 1 B I N N E N K O R T 2 H E T S C H O O L F E E S T 3 B I J N A N A A R T S J E C H I Ë! 4 G E Z O N D H E I D S W E E K

Nadere informatie

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL. Belangrijke datums!

HORIZONTAAL MUZIEK IN DE SCHOOL.  Belangrijke datums! HORIZONTAAL Dag allemaal Het eerste trimester is alweer voorbij. Iedereen heeft hard gewerkt, fijn gespeeld, veel bijgeleerd, We kunnen nu genieten van een welverdiende vakantie. Een vakantie om feest

Nadere informatie

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP

VRAGEN STAAT VRIJ NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP NIEUWS BRIEF 2011 02 16 NIEUWS UIT DE OUDSTE KLEUTERGROEP Nieuws uit de oudste kleutergroep.. Om de voorbije week kort samen te vatten is er maar 1 woord nodig! FEEST FEEST en nog eens FEEST. Er werden

Nadere informatie

29 september lagere school op stap!

29 september lagere school op stap! Nieuwsbrief voor ouders en kinderen 2/207-208 Autoluwe schooldag Maand september Kaketoe: relaties In dit nummer: Autoluwe schooldag Lagere school op stap Kleuters sporten zich fit! Op zoek naar 2 Nieuws

Nadere informatie

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel.

KALENDER. Indien u een attest wenst i.v.m. voor-, nabewaking en middagtoezicht gelieve uw naam dan vóór 18 januari 2008 op te geven in het bureel. 2008 Zegersblaadje: januari 2008 KALENDER maandag 31 december 2007 dinsdag 01 januari 2008 woensdag 02 januari 2008 donderdag 03 januari 2008 vrijdag 04 januari 2008 zaterdag 05 januari 2008 zondag 06

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2018

Nieuwsbrief december 2018 Sint-Gregoriuscollege Nieuwsbrief december 2018 Meld je aan 2019-2020 Belangrijke data meld je aan 4-15 februari inschrijvingen broer - zus 2017 De aanmeldingsperiode voor kinderen geboren in 2017 start

Nadere informatie

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat

Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandplanning november 2015 Jaarthema: Samen met Octaaf paraat voor een veilige straat Maandpunt: Ook mijn mening telt! Kunstproject Start with Art van maandag 9 tot en met vrijdag 20 november! Activiteitenkalender

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2014

Nieuwsbrief april 2014 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2014 INHOUD Paasvakantie P 1 Fietsparcours, loopfietsen P 2 Oudercomité P

Nadere informatie

Inlichtingenblaadje januari 2016

Inlichtingenblaadje januari 2016 Inlichtingenblaadje januari 2016 Uitgegeven op: 16 december 2015 00:00 Stedelijke Basisschool Staakte Beste ouders, grootouders, December is een maand van festiviteiten waar we met onze kinderen vol enthousiasme

Nadere informatie

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR

KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR Bijlage 3 KALENDER VAN VAKANTIEDAGEN VOOR HET SCHOOLJAAR 2016 1. Begin van het schooljaar en hervatting van de lessen: - donderdag 1 september 2016 2. Vrije dagen van het eerste trimester: - Herfstvakantie:

Nadere informatie

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be

deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Beste ouders en kinderen, deze nieuwsbrief in kleur kan u steeds vinden op onze website www.hetnestkastje.be Nu de winter stilaan achter de rug is en de lente zich van zijn mooiste kant laat zien, voelen

Nadere informatie

Beste ouders, ONZE AGENDA :

Beste ouders, ONZE AGENDA : Beste ouders, Onderstaand kunnen jullie belangrijke informatie terugvinden m.b.t. de maand maart. Tussen de krokusvakantie en de paasvakantie zitten er zes schoolweken. ONZE AGENDA : 2 maart 8 uur: start

Nadere informatie

De herfst komt eraan

De herfst komt eraan INFOKRANT NOVEMBER 2018 VRIJE BASISSCHOOL O.L.V.O. Stadhuisstraat 4 - Heist-aan-zee Ramskapellestraat 65 - Ramskapelle Tel. 050/512925 E-mailadres: olvo@sgsaeftinghe.be website: www.olvoheist.be De herfst

Nadere informatie

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda!

t Zonnebloemblaadje Wist je dat krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 Belangrijke data voor in je agenda! t Zonnebloemblaadje krantje voor en door ouders van de Zonnebloem februari 2015 www.dezonnebloemkessello.be zonnebloemouderraad@gmail.com Voorwoord van de directeur Beste ouders, Op 1 februari zal onze

Nadere informatie

September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR. zaterdag 2. zondag 3. maandag 4 OC kleuters. dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB.

September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR. zaterdag 2. zondag 3. maandag 4 OC kleuters. dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB. September 2017 vrijdag 1 Eerste schooldag - Koffiemoment OR zaterdag 2 zondag 3 maandag 4 OC kleuters dinsdag 5 OC lager Bijz.Bep. CLB woensdag 6 donderdag 7 vrijdag 8 zaterdag 9 zondag 10 maandag 11 ouderraad

Nadere informatie

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang

Deze data kan u alvast noteren. Recycleren voor het schoolfeest. Sam de verkeerslang Deze data kan u alvast noteren. -31 mei (forum) -22juni (schoolfeest) -27 juni (schoolreis) -28 juni (slotforum) Recycleren voor het schoolfeest We willen jullie allemaal bedanken om allerlei materialen

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2016

Nieuwsbrief september 2016 Nieuwsbrief september 2016 Beste ouder(s), Op 1 september rolden we de rode loper uit voor onze kinderen, want in De Kiem Lombeek is iedereen VIK (een very important kiemer!). Gemeentelijke Basisschool

Nadere informatie

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor:

Jullie gaan natuurlijk niet alleen op wereldreis, jullie zullen samen de wereld rondreizen met 3 leuke leiders. We stellen ons kort even voor: Dag allerliefste Dolfijntjes Na een lange periode zonder KSA is het gelukkig weer tijd om aan een nieuw KSA-jaar te beginnen. Jullie speelkleren kunnen jullie alvast mooi klaarleggen want dit is het eerste

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat Klaverblad April Project: verkeer & klimaat Van 24 t.e.m. 28 april houden we een projectweek rond verkeer en het klimaat. Fozzie daagt onze kinderen uit om een groene verkeersexpert te worden. Aan de hand

Nadere informatie

Maandplanning september 2014

Maandplanning september 2014 Maandplanning september 2014 maandag 1 Eerste Schooldag dinsdag 2 woensdag 3 fruit meegeven donderdag 4 vrijdag 5 zwemmen 2e graad zaterdag 6 zondag 7 maandag 8 info- avond 19u dinsdag 9 Muziekvoorstelling

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Lucas Liene Indi Ibrahim Sander Cas Silou Bes - Mille SPORTACTIVITEITEN Onze leerlingen hebben tijdens het 2 de trimester deelgenomen aan enkele leuke sportactiviteiten. Deze werden georganiseerd door SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport). Onze 4- en 5-jarige

Nadere informatie

Nieuwsbrief eind juni 2016

Nieuwsbrief eind juni 2016 Nieuwsbrief eind juni 2016 LOMBEEK Beste ouder(s), Aan onze leerlingen en ouders Voor het schooljaar 2016-2017 hebben we een aantal nieuwe afspraken gemaakt die we jullie graag nu al laten weten: - Bestellen

Nadere informatie

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar

KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar Woensdag 1 mei Donderdag 2 mei Eerste communie, proficiat! Maandag 6 mei tot en met vrijdag 10 mei Maandag 6 mei 1 ste, 3 de en 5 de leerjaar KLASSEN voor het 5 de en 6 de leerjaar De kindjes van juf Karolien

Nadere informatie

Nieuwsbrief september 2017

Nieuwsbrief september 2017 Nieuwsbrief september 2017 Een nieuw schooljaar Welkom nieuwe peuter, kleuter, nieuwe leerling, Welkom nieuwe juf, Welkom nieuwe turnmeester, Welkom nieuwe ouder, Welkom nieuwe grootouder, Welkom jullie

Nadere informatie

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR

Maandbrief mei 2016. schooljaar 2015-2016. De vakantiedagen voor onze school in mei. t Was een intense maand april in SJR Maandbrief mei 2016 schooljaar 2015-2016 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be De vakantiedagen voor onze school in mei Woensdag 4 mei, donderdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders,

Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013. Beste ouders, Nieuwsbrief 6 - Februari: schooljaar 2012-2013 Beste ouders, De eerste maand van het jaar 2013 zit er al weer op. Aan onze agenda te zien, hebben we ook in februari heel wat leuke en spannende activiteiten.

Nadere informatie

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR

VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos Gistel WOORDJE VAN DE DIRECTEUR VZW Katholiek Onderwijs Hinterland VBS GRAVENBOS Gravenbos 6 8470 Gistel 059 27 63 63 info@gravenbos.be www.gravenbos.be NIEUWSBRIEF WOORDJE VAN DE DIRECTEUR NIEUWJAARSRECEPTIE Naar jaarlijkse gewoonte

Nadere informatie

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land.

Kalender. De paashaas heeft het druk met eitjes leggen. Hij werkt zich suf om die te verstoppen en reist door het hele land. Ontvoogdingsstraat 32 8930 Menen 056/512400 26 maart 2012 Kalender Paasvakantie van zaterdag; 31 maart 2012 tot en met zondag, 15 april 2012 Instap nieuwe kleuters maandag, 16 april 2012 Projectweek van

Nadere informatie

Maandbrief november 2016

Maandbrief november 2016 Maandbrief november 2016 schooljaar 2016-2017 Vanaf dit schooljaar ontvangt u onze maandbrieven per mail. U vindt ze ook terug op www.sjr.be NA DE HERFSTVAKANTIE : ALLEN HET SJR - FLUOHESJE AAN! De maand

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief februari 2016 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be P1: Krokusvakantie P6: Naar het rusthuis P2: Bib P6: Ouderavond P2:

Nadere informatie

Speel je met ons mee?

Speel je met ons mee? Nieuwsbrief maart 2017-2018 Speel je met ons mee? Leren door te spelen, spelen met elkaar, spelen en zo leren, leren van elkaar! Fijne paasvakantie gewenst! Deze foto werd genomen tijdens het hazenpad.

Nadere informatie

Schooljaar MEI - JUNI

Schooljaar MEI - JUNI Schooljaar 2016-2017 MEI - JUNI Hallo allemaal, Hier zijn we weer met een nieuwe nieuwsbrief! Die is tweemaandelijks te vinden via de website op onze klasblog. We willen jullie er nog eens aan herinneren

Nadere informatie

Echo november - december 2016 HIP HIP HOERA!!! Eerst en vooral aan iedereen een spetterend 2017 toegewenst! Beste ouders en leerlingen,

Echo november - december 2016 HIP HIP HOERA!!! Eerst en vooral aan iedereen een spetterend 2017 toegewenst! Beste ouders en leerlingen, G.V.L.S. Regina Pacis Mortselsesteenweg 70 2540 Hove tel. 03/454 19 90 gsm 0479/54 19 90 www.regpacho.be secretariaat2.ls@regpacho.net secretariaat1.ls@regpacho.net Echo november - december 2016 Beste

Nadere informatie

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA :

Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : Beste ouders, De paasvakantie staat voor de deur! Hier volgen onze afspraken en mededelingen voor de maand april. ONZE AGENDA : 1 april fruitdag (school zorgt zelf voor fruit!) kangoeroeklas met juf Elke

Nadere informatie

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van

Activiteitenkalender van het schooljaar versie van Activiteitenkalender van het schooljaar 2016-2017 versie van 01.09.2016 Na 01.09.2016 wordt de kalender bijgewerkt via Gimme online. Augustus 2016 30 Gezamenlijke ouderavond voor de ouders van de kleuters

Nadere informatie

Project: verkeer & klimaat

Project: verkeer & klimaat klaverblad mei Project: verkeer & klimaat Op 28 april hebben we onze projectweek rond verkeer en het klimaat afgesloten. Fozzie heeft onze kinderen uitgedaagd om een groene verkeersexpert te worden. Onze

Nadere informatie

Wat doen de kleuters deze week?

Wat doen de kleuters deze week? 14 december tot vrijdag 18 december Wat doen de kleuters deze week? Bij juf Nathalie in de instap- 1 e kleuterklas : Nog even en dan mogen wij het oude jaar vaarwel zeggen en gaat het nieuwe jaar van start.

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2015

Nieuwsbrief maart 2015 Basisschool O.-L.-V.-Presentatie Plezantstraat 135, 9100 St-Niklaas Tel 03 760 08 73 basisschool.plezant@olvp.be www.olvp.be MAART Start 2 de inschrijvingsperiode : Wie kan inschrijven? Iedereen! Voor

Nadere informatie

FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 8 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school!

FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 8 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Pasen 2019 FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 8 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Chloé Iris Linde Vince Kyano Jorre Wout - Nate PANNENKOEKENMIDDAG

Nadere informatie

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein!

Klasnieuws 1e kleuterklas: juf Ilse - juf Jolien Na de kerstvakantie kwamen er 3 kleutertjes bij in ons klasje. Welkom aan Zenna, Priscillia en Zein! t lotusgazetje Periodieke uitgave van basisschool De Lotusbloem Zomerstraat 27, 2590 Berlaar - tel. 03 / 482.12.60 - fax. 03 / 482.43.34 Meer informatie kan u vinden op www.bsdelotusbloem.be nummer: februari

Nadere informatie

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies

SPORTACTIVITEITEN FIJN DAT JIJ ER BENT! Ruben Elien Jens Nore Sfea Lenne Nio Tieme Bas - Lies KUNST Ook dit jaar waren de kleuters van de laatste kleuterklassen van onze school drie weken lang echte kunstenaars. En wat hebben deze kleuters zo allemaal rond het thema Kunst gedaan? Van de stad Genk

Nadere informatie

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene

Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Grammene Basisschool Onze-Lieve-Vrouw Afdeling Gottem Vzw Katholieke Scholen Regio Deinze Beste ouder(s) Bij de start van een nieuw jaar horen wensen: Beste wensen voor het nieuwe jaar Met lente: hoop Zomerse warmte

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas

BABBELBOX. Van BS Kameleon. Vrijdag 2 oktober 2015. Verkeersles in de eerste kleuterklas BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 2 oktober 2015 Verkeersles in de eerste kleuterklas Onze kleuters hebben hun eerste uitstapje van het schooljaar gemaakt! Zie je zie je zie je dat? Wit en zwart een zebrapad!?

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019

NIEUWSBRIEF. 10 mei 2019 NIEUWSBRIEF 10 mei 2019 BASISSCHOOL We hebben leuke herinneringen aan het schoolfeest van vorige week. Het werd een heus festival, met alles erop en eraan: boeiende en gevarieerde optredens, aan elkaar

Nadere informatie

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be. Facultatief verlof

Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be. Facultatief verlof Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief maart 2013 INHOUD Facultatief verlof P 1 Paasvakantie P 1 Sluitingsdag KIKO P 2

Nadere informatie

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond

Kringgesprek. Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond Kringgesprek Geachte ouders, Nummer 8 2013-2014 2014 Het kalenderjaar 2013 nadert haar einde. De komende week vieren we op donderdagavond het kerstfeest. De kinderen zijn s ochtends gewoon op school. Om

Nadere informatie

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas

Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Welkom in Wiebelwoud Ballonnenklas Van harte welkom!! Voor je eerste schooldag bij ons krijg jij dit boekje. Voor jou om in te kijken Voor je mama en papa om in te lezen. Beste mama en papa, Van harte

Nadere informatie

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP!

Klaverblad. Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd LET OP! O K T O B E R 2 0 1 5 Het Klaverblad Een kleurrijke school in een groene oase waar elk kind wordt gekoesterd Wist je dat: We iets kunnen verdienen met afvalmateriaal. Ook dit jaar gaan we recycleren! Welkom

Nadere informatie

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016

Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Kalender: Jenaplanschool: Het kriebelhuis: 2015-2016 Beste ouders, vrienden en sympathisanten, Hieronder vinden jullie alvast de kalender van 2015-2016. Indien er nog veranderingen zijn, uitstappen, afsluitrondes

Nadere informatie

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019

BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 BETREFFENDE: organisatie einde schooljaar + volgend schooljaar Gent, vrijdag 7 juni 2019 Beste ouders, Lieve kinderen, Voor we samen de laatste dagen van het schooljaar ingaan, informeren we u graag over

Nadere informatie

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje

De Schoolbel Lagere Schoolkrantje De Schoolbel Lagere Schoolkrantje G.V. Lagere School Sint-Lambertus Kapelstraat 24 3660 Opglabbeek Vrijdag 30 maart 2018 Op het einde van dit tweede trimester worden de schoolvorderingen weergegeven in

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015

NIEUWSBRIEF. OKTOber 2015 NIEUWSBRIEF OKTOber 2015 Beste ouders, De dagen worden korter, de donkere avonden en nachten wat langer Als school bereiden we ons voor op die donkere tijd. We startten alvast de fluoactie op, zowel in

Nadere informatie

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6

Agenda. Mama verwendag kleuters. Overleg OR jubileum Schoolkorfbal groep 3/4 Rondleiding nieuwe ouders. Inloopochtend groep 6 Agenda 22 mei t/m 2 juni Cito toetsweek 24 mei 25 / 26 mei 30 mei 30 mei 31 mei 31 mei 1 juni 1 juni 2 juni 2 juni 5 t/m 11 juni 12 juni 12 juni 13 juni 14 juni 12 t/m 16 juni 23 juni Mama verwendag kleuters

Nadere informatie

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017

Mei - juni Inhoud. Schoolfeest 13 mei 2017 P a g i n a 1 Mei - juni 2017 N i e u w s b r i e f 4 Eindredactie: Carolien Janssens Inhoud Schoolfeest 13 mei 2017 1 Ode aan de leesmoeders 2 Belangrijke data De nieuwe 3 vrijwilligersruimte Verloren

Nadere informatie

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders!

Smiskenskrant 2. Smiskenskrant 2. Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Smiskenskrant 2 26 oktober 2018 Oproep, oproep, oproep! Aan alle ouders! Voor de wereldklassen in het vierde leerjaar zijn we nog op zoek naar ouders, grootouders, familie, vrienden,.. die op donderdag

Nadere informatie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie

ilhelminaschool Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie ilhelminaschool.voor de beste basis! Juli 2015 Natersweg 7 3082 VA Rotterdam 010-4292138 directie@wilhelminaschoolcharlois.nl www.wilhelminaschoolcharlois..nl Mededelingen directie Beste ouders/verzorgers,

Nadere informatie

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF

BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg Wilderen. NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF BS Wilderen Zoutleeuwsesteenweg 135 3803 Wilderen NIEUWSBRIEF mei 2017 NIEUWSBRIEF Maandag 1 Geen school: Dag van de Arbeid Dinsdag 2 Les over verslavingen L6 Woensdag 3 Donderdag 4 Turnen L1-L2 Les afval

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2011

Nieuwsbrief april 2011 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief april 2011 INHOUD Paasvakantie P 1 Naar het middelbaar P 1 Figurentheater P 2 Natuurwandeling

Nadere informatie

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg

Fladderkrant februari Kwaliteitszorg Fladderkrant februari 2019 Beste ouders, dag jongens en meisjes, Kwaliteitszorg ongetwijfeld gaan jullie ook wel eens naar de markt. Wat zorgt ervoor dat je precies bij dat ene kraampje je groenten koopt

Nadere informatie

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele

Van 11 juni tot en met 15 juni 2012. Tweede en derde kleuterklas: juf Nele Van 11 juni tot en met 15 juni 2012 deze week? Instapklas + eerste kleuterklas: juf Nathalie Het begint stilaan te korten want binnen 3 weken is het reeds grote vakantie! Wat gaat het snel! Deze week werken

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES

21 april 2018 eerste communie PRAKTISCHE WEETJES BELBRIEF mei 2018 21 april 2018 eerste communie Bedankt voor alle mooie, deugddoende complimentjes die juf Thaïs en juf Maricarmen mochten ontvangen van ouders en grootouders. Dank u wel aan de communicantjes

Nadere informatie

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud

Nieuwsbrief. mei 2015. Inhoud Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs- Nieuwsbrief mei 2015 Inhoud P1: Madelief en Zonnebloem P2: Kleutersportdag P2: Fotografie rond veiligheid

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Beste ouders,

NIEUWSBRIEF. Beste ouders, NIEUWSBRIEF Beste ouders, Allereerst willen wij iedereen bedanken die van onze derde en laatste muzische voormiddag op 28 mei een heus wereldfeest heeft gemaakt! Alweer zeer veel lachende gezichten, tevreden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2015

NIEUWSBRIEF januari 2015 NIEUWSBRIEF januari 2015 Basisschool Bengel Zelebaan 9 9160 Lokeren 09/348.67.18 directie@basisschoolbengel.be www.basisschoolbengel.be Om even bij stil te staan... Woordje van de directie Beste ouders,

Nadere informatie

Jeugdboekenweek 2014!!!!!!! Gevaar!!!!!!!

Jeugdboekenweek 2014!!!!!!! Gevaar!!!!!!! maart 2014 editie nr. 31 Jeugdboekenweek 2014!!!!!!! Gevaar!!!!!!! Lezen kan ook gevaarlijk zijn. Je kan lezen over gevaar. Soms nodigt het uit om zelf iets gevaarlijk te proberen!?! Gertude Bell het achternichtje

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JUNI 2018

NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Basisschool Heilige Familie Driesstraat 1 8700 Tielt 051 40 47 50 Heilige-familie@kbo-tielt.be Maandag 4 juni Dinsdag 5 juni Donderdag 7 juni NIEUWSBRIEF JUNI 2018 Agenda Juni 2018 Medisch schooltoezicht

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF maart 2019

NIEUWSBRIEF maart 2019 NIEUWSBRIEF maart 2019 Lieve ouders, Na de vakantie schijnt het zonnetje s morgens al vaker. De lente lonkt. Een extra stimulans om vroeg uit de veren te kruipen. Ideaal om op tijd op school te geraken.

Nadere informatie

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school

vrijdag 30 Wieltjesdag Med. Onderz. 1 LO A+ 1 LO B (in de mate van het mogelijke / deel 1) Voorbereiden op school September 2016 donderdag 1 Eerste schooldag / schoolmoment vrijdag 2 zaterdag 3 zondag 4 maandag 5 Algemeen OC kleuter dinsdag 6 Algemeen OC lager woensdag 7 donderdag 8 vrijdag 9 zaterdag 10 zondag 11

Nadere informatie

November: schooljaar

November: schooljaar November: schooljaar 2015-2016 Beste ouders, Hier volgt onze agenda en de mededelingen voor de maand november. Deze nieuwsbrief staat ook op onze website! Op de agenda: Maandag 9 november instapdag voor

Nadere informatie

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR?

WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Welkom in 5dd Weekrooster WAT LEREN de KINDEREN DIT JAAR? Wiskunde: tot 10 000 000, kommagetallen tot op een duizendste, oppervlakteberekening van vlakke- en ruimtefiguren, volume, Nederlands: werkwoordspelling

Nadere informatie

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28.

Korenpraatjes. Jaargang 19 No.28. Korenpraatjes Jaargang 19 No.28. 4 december 2014 www.qliqprimair.nl BS De Korenaar 1. Vanuit de directie 2. Informatie uit de groepen 3. Vanuit de OC 4. Vanuit de MR 5. Verslag vanuit de klassen 6. Kalender

Nadere informatie

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019

maandag 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 24 juni tot vrijdag 28 juni 2019 Opgelet! Mogen we vragen om nu geen plastic dopjes meer mee te geven? Vrijdag zijn de laatste dopjes van dit schooljaar opgehaald. Nu gaan we eerst verhuizen. Blijf gerust

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2013

Nieuwsbrief juni 2013 Basisschool De Wijngaard Wijngaardstraat 13-2280 Grobbendonk. Tel. 014 / 51 33 82 directie@bs-dewijngaard.be Nieuwsbrief juni 2013 INHOUD GEEN Zwemmen P 1 Inleveren boeken bib P 2 Fietsexamen P 2 Oudercomité

Nadere informatie

BABBELBOX. Van BS Kameleon

BABBELBOX. Van BS Kameleon BABBELBOX Van BS Kameleon Vrijdag 29 november 2013 Wetenschapsdag Op dinsdag 19 november ging het zesde leerjaar op wetenschapsdag naar KA Boomgaardplein en Zenit. We begonnen met het bakken van overheerlijke

Nadere informatie

NIEUWS UIT DE SCHOOL 25

NIEUWS UIT DE SCHOOL 25 vrijdag, 27 oktober 2017 NIEUWS UIT DE SCHOOL 25 Jarigen juli en augustus. In het begin van het schooljaar vierden we de jarigen van de maanden juli en augustus. Je zou kunnen zeggen dat vele kinderen

Nadere informatie

FIJN DAT JIJ ER BENT!

FIJN DAT JIJ ER BENT! FIJN DAT JIJ ER BENT! In het 2 de trimester hebben we 5 nieuwe kleuters mogen verwelkomen. Wij wensen ze een fijne start aan onze school! Robin Amelia Norah Gilan Elena PANNENKOEKENMIDDAG vrijdag 4 mei

Nadere informatie