-1- PATIËNTENBIJSLUITER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "-1- PATIËNTENBIJSLUITER"

Transcriptie

1 -1- PATIËNTENBIJSLUITER Deze informatie voor u als patiënt wordt u aangeboden door de fabrikant van dit geneesmiddel. Wij adviseren u deze informatie zorgvuldig te lezen voordat u begint met het gebruik van MINOCIN/MINOTAB-100 bij u wordt toegediend. Er is getracht een zo eenvoudig mogelijke 'vertaling' te geven voor alle medische uitdrukkingen. De volledige medische termen zijn tussen haakjes weergegeven. Mocht u daarna nog vragen hebben dan kunt u altijd uw behandelend arts of de (ziekenhuis)apotheker raadplegen. ALGEMENE KENMERKEN Naam van het geneesmiddel MINOCIN (capsules) MINOTAB-100 (tabletten) Samenstelling Werkzame stof: minocyclinehydrochloride MINOCIN capsules bevatten minocyclinehydrochloride overeenkomend met 100 mg minocycline per capsule. MINOTAB-100 tabletten bevatten minocyclinehydrochloride overeenkomend met 100 mg minocycline per tablet. Hulpstoffen: MINOCIN capsules microkristallijne cellulose, indigokarmijn (E 132), en gelatine. MINOTAB-100: magnesiumstearaat, alginezuur (E 400), sorbitol, stearinezuur, povidon, gepregelatineerd zetmeel, maïszetmeel, chinoline geel (E104), titaandioxide (E171), zonnegeel (E110), natriumlaurylsulfaat, hypromellose (E 464) en vloeibare paraffine. Verpakkingsvorm MINOCIN capsules: Doosje met 20 capsules in doordrukstripverpakking. Doosje met 100 capsules in doordrukstripverpakking. MINOTAB-100: Doosje met 10 tabletten in doordrukstripverpakking Doosje met 100 tabletten in doordrukstripverpakking.

2 -2- Geneesmiddelengroep MINOCIN en MINOTAB-100 behoren tot de geneesmiddelengroep van de antibiotica, meer in het bijzonder tot de groep van de tetracyclinen. Tetracyclinen zijn middelen die de groei van bacteriën remmen. Hierdoor verhinderen zij de vermenigvuldiging van deze (ziekteverwekkende) bacteriën. Naam van degene die verantwoordelijk is voor het in de handel brengen Wyeth Pharmaceuticals B.V. Postbus AG Hoofddorp Tel. : Fax : Registratienummers MINOCIN is in het register ingeschreven onder RVG (capsules) en MINOTAB-100 onder RVG VOOR WIE ZIJN MINOCIN EN MINOTAB-100 BEDOELD? MINOCIN en MINOTAB-100 zijn bedoeld voor de behandeling van infecties van de luchtwegen, de urinewegen, de huid en het onderhuids bindweefsel, alsmede keel-, neus- en oorinfecties, veroorzaakt door bacteriën die gevoelig zijn voor minocycline. Soms worden MINOCIN en MINOTAB-100 ook toegepast bij patiënten die overgevoelig zijn voor penicilline, maar een infectie hebben die is veroorzaakt door bacteriën die gevoelig zijn voor penicilline (bijv. gonorroe, syfilis) WAAROP MOET U LETTEN VOORDAT U BEGINT MET HET GEBRUIK VAN MINOCIN en MINOTAB-100? Wanneer mag u MINOCIN en MINOTAB-100 niet gebruiken? - Als u overgevoelig bent voor tetracyclinen of voor een van de bestanddelen van de tablet; - bij kinderen jonger dan 8 jaar; - als u lijdt aan een ernstige leverfunctiestoornis; - als u zwanger bent of als u borstvoeding geeft.

3 -3- Nodige voorzorgen bij gebruik Waarschuwingen en voorzorgen voor het gebruik tijdens de zwangerschap en de periode van borstvoeding Minocycline mag u niet gebruiken als u zwanger bent. Uit waarnemingen bij de mens is gebleken dat tetracyclinen in het algemeen schadelijk zijn voor de vrucht, omdat het de ontwikkeling van het skelet vertraagt. Hierdoor worden de beenderen brozer en wordt de tandontwikkeling ongunstig beïnvloed. Op grond hiervan en wegens het gevaar voor leverbeschadiging bij de moeder wordt toepassing tijdens de zwangerschap ontraden. Minocycline wordt in de moedermelk uitgescheiden. In verband met de ongunstige beïnvloeding van skelet- en tandontwikkeling bij baby's die borstvoeding krijgen, zijn er twee mogelijkheden. 1) Uw arts zal het gebruik van MINOCIN en MINOTAB-100 tijdens de borstvoeding ontraden. 2) Indien uw arts het stopzetten van de kuur met MINOCIN of MINOTAB-100 ongewenst acht, zal u de borstvoeding moeten staken. Waarschuwingen en voorzorgen voor verkeersdeelnemers en mensen die machines bedienen Bij de behandeling met minocycline is melding gemaakt van bijwerkingen zoals: licht gevoel in het hoofd, duizeligheid en evenwichtsstoornissen. Bij het optreden van deze symptomen dient u af te zien van het besturen van (motor)voertuigen en het gebruik van gevaarlijk gereedschap. Speciale voorzorgen bij gebruik van dit geneesmiddel bij speciale patiëntengroepen Als uw nierfunctie is verminderd, zal uw arts een lagere dosering voorschrijven. Bij een langdurige behandeling zal uw arts eventueel de hoeveelheid minocycline in uw bloed bepalen en uw nierfunctie bezien. Beïnvloeden MINOCIN of MINOTAB-100 en andere geneesmiddelen elkaar? Voordat u MINOCIN of MINOTAB-100 wordt voorgeschreven, is het belangrijk, dat u uw arts vertelt welke andere geneesmiddelen u eventueel gebruikt. Aangezien minocycline de bloedstolling kan vertragen, versterkt het de werking van antistollingsmiddelen (anticoagulantia). Hierdoor kan een verlaging van de dosis van het antistollingsmiddel nodig zijn. Uw arts zal u hierover informeren. Middelen die de bacteriegroei remmen (zogenaamde bacteriostatische middelen zoals Minocycline) kunnen de werking van middelen, die bacteriën kunnen vernietigen (zogenaamde bactericide middelen zoals de penicillinen), verstoren. Gelijktijdig gebruik van MINOCIN of MINOTAB-100 met penicillinen wordt ontraden.

4 -4- De absorptie van minocycline wordt verminderd door gelijktijdige behandeling met middelen tegen maagzuur (antacida) of met middelen die ijzer bevatten. Op zijn beurt stoort minocycline de absorptie van ijzerionen. Gelijktijdige behandeling met middelen tegen maagzuur of ijzerpreparaten moet dan ook worden vermeden. De combinatie van een kuur met minocycline en een narcose met het gas methoxyfluraan kan tot een fatale nierbeschadiging leiden. Tetracyclinen kunnen een verlaging van de hoeveelheid vrouwelijke hormonen in het bloed veroorzaken bij vrouwen die 'de pil' (orale anticonceptie) gebruiken. Dit kan leiden tot doorbraakbloedingen en, in zeldzame gevallen, tot zwangerschap. Het is dan ook aan te raden, bij gelijktijdig gebruik van MINOCIN of MINOTAB-100 en 'de pil', in overleg met uw arts extra maatregelen te treffen om een zwangerschap te voorkomen. Minocycline kan de bepaling van glucose in de urine beïnvloeden. Overige waarschuwingen en voorzorgen Als u in uw vruchtbare leeftijd bent, zal uw arts eerst samen met u een mogelijke zwangerschap uitsluiten alvorens MINOCIN of MINOTAB-100 voor te schrijven. MINOCIN of MINOTAB-100 kan tijdens de ontwikkeling van het gebit een permanente verkleuring van het gebit tot gevolg hebben. Uw arts zal MINOCIN of MINOTAB-100 dan ook niet voorschrijven tijdens de ontwikkeling van het gebit (zwangerschap, kleutertijd en kinderen tot 8 jaar). Zie ook "Wanneer mag u MINOCIN of MINOTAB-100 niet gebruiken?". Minocycline kan een verhoging van het ureumgehalte (een stikstof bevattend afbraakproduct van de eiwitten) in het bloed veroorzaken. Bij patiënten met een verminderde nierfunctie kan dit leiden tot: een toename van stikstof bevattende afbraakproducten in het bloed (azotemie), een te hoog gehalte aan fosfaten in het bloed en tot verzuring van het bloed. Dit is vooral het geval bij grotere hoeveelheden minocycline in het bloed (zie ook "Speciale voorzorgen bij gebruik van dit geneesmiddel bij speciale patiëntengroepen"). Lichtovergevoeligheid is een enkele keer gemeld na minocycline gebruik. Het kan zich uiten in de vorm van zonnebrand. Indien u aan direct zonlicht of ultraviolet licht wordt blootgesteld, moet u bij het optreden van een rode verkleuring van de huid de kuur staken. Het gebruik van minocycline kan leiden tot een overmatige groei van niet-gevoelige ziekteverwekkende organismen, waaronder schimmels. Indien tijdens de minocycline kuur een nieuwe ontsteking (een zogenaamde superinfectie) ontstaat, moet de kuur worden gestaakt en zal uw arts de nodige maatregelen treffen. Er is melding gemaakt van een goedaardig verhoogde bloeddruk binnen de hersenen bij volwassenen. Dit uit zich gewoonlijk als hoofdpijn en een vertroebeld zicht. Bij jonge kinderen is melding gemaakt van uitpuiling van de weke delen van de schedel (fontanellen).

5 -5- Minocycline kan een schadelijke werking hebben op de leverfunctie. Dit kan vooral optreden bij hoge doses, in combinatie met andere geneesmiddelen met een schadelijke werking op de leverfunctie of indien bij u reeds een lever- of nierstoornis aanwezig was. Bijwerkingen op het evenwichtsorgaan komen meer bij vrouwen dan bij mannen voor en zijn omkeerbaar. Bij het optreden van duizeligheid zal uw arts de dosis aanpassen (verlagen). Indien u lijdt aan de aandoening van het evenwichtsorgaan, syndroom van Ménière, moet de nodige voorzichtigheid in acht worden genomen bij de toepassing van minocycline. Bij evenwichtsstoornissen en andere bijwerkingen zoals gezichtsstoornissen, waanvoorstellingen en donkere vlekken in het gezichtsveld (scotoma) moet de kuur met minocycline worden gestaakt. HOE GEBRUIKT U MINOCIN en MINOTAB-100? Dosering en wijze van gebruik Wanneer uw arts niet anders voorschrijft is het gebruik van MINOCIN of MINOTAB-100 als volgt: Bij ernstige infecties 2 capsules of tabletten om mee te beginnen, gevolgd door twee capsules of tabletten per dag (om de 12 uur één). In veel gevallen zal het nemen van 2 capsules of tabletten op de eerste dag, gevolgd door iedere dag 1 capsule/tablet (om de 24 uur één) voldoende zijn. MINOCIN en MINOTAB-100 zijn niet bestemd voor kinderen jonger dan 8 jaar. Bij kinderen van 9 tot 12 jaar wordt begonnen met één tot twee tabletten, gevolgd door twee keer per dag (om de twaalf uur) een tablet MINOCIN-50 of een tablet MINOTAB-100. Bij de behandeling van gonorroe bij de man wordt begonnen met 2 capsules/tabletten, gevolgd door twee keer per dag (om de 12 uur) één capsule/tablet gedurende minimaal 4 dagen. Soms kan de arts besluiten een éénmalige dosis van 2-3 capsules/tabletten te geven. Voor volwassen vrouwen met gonorroe is soms een langere behandeling nodig (10 dagen). In dit geval gebruikt u één capsule/tablet per dag. De behandeling dient te worden voortgezet gedurende 1 tot 3 dagen nadat de verschijnselen van de infectie of de koorts verdwenen zijn. De capsules/tabletten moeten met veel water in een zittende of staande houding worden ingenomen om irritatie van de slokdarm te vermijden. De capsules/tabletten mogen tijdens de maaltijden, en eventueel ook met melk, worden ingenomen indien de inname maagklachten veroorzaakt. Gelijktijdige inname met melk kan tot een verminderde absorptie van minocycline leiden. Als u lijdt aan een nierstoornis zal uw arts de dosering verlagen in vergelijking tot de gebruikelijke dosering. Wat te doen indien u meer dan de voorgeschreven dosering heeft ingenomen? In geval van overdosering moet direct contact worden opgenomen met de behandelend arts.

6 -6- Gevolgen bij het vergeten van een dosis MINOCIN en MINOTAB-100 Indien u een capsule/tablet bent vergeten in te nemen, hoeft u deze niet alsnog in te nemen. U neemt de eerstvolgende capsule/tablet in op het gebruikelijke tijdstip van inname. Welke effecten kunt u verwachten wanneer u plotseling stopt met het gebruik van MINOCIN en MINOTAB-100 Voortijdig beëindigen van de kuur kan er toe leiden, dat de aandoening weer terugkomt. WELKE BIJWERKINGEN KUNNEN OPTREDEN BIJ HET GEBRUIK VAN MINOCIN en MINOTAB-100? De volgende bijwerkingen kunnen voorkomen: - bijwerkingen van het maagdarmkanaal: gebrek aan eetlust (anorexie), misselijkheid, braken, diarree, tongontsteking, moeilijkheden bij het slikken, ontsteking van het slijmvlies van dunne en dikke darm, ontsteking van de alvleesklier (pancreatitis), een bepaalde vorm van ontsteking van de dikke darm (pseudomembraneuze colitis) en met ontsteking gepaard gaande verwondingen in het gebied van de anus en de geslachtsorganen, jeuk aan de anus, zwarte tong, ontsteking van het mondslijmvlies en toename van bepaalde leverenzymen. In zeldzame gevallen is melding gemaakt van een ontsteking van de slokdarmwand en zweervorming in de slokdarm bij patiënten, die tetracycline antibiotica in capsule- en tabletvorm hebben ingenomen. De meeste van deze patiënten namen het geneesmiddel liggend (direct voor het slapen gaan) in en/of met onvoldoende vocht (zie ook "Dosering en wijze van gebruik"). Bij langdurige behandeling met minocycline kan er een tekort aan Vitamine B ontstaan; - bijwerkingen op de lever: Leverontsteking (hepatitis) en leverfunctiestoornissen zijn zelden gemeld. Leverbeschadiging, soms gepaard gaande met een ontsteking van de alvleesklier, bij langdurig gebruik of bij een verminderde lever- of nierfunctie. - bijwerkingen op de huid: bepaalde vormen van huiduitslag. Een huidontsteking die met verlies van cellen en haar gepaard kan gaan (exfoliatieve dermatitis) is gemeld, maar is vrij zeldzaam. De huidaandoeningen erythema multiforma en het Stevens-Johnson syndroom zijn waargenomen. Lichtovergevoeligheid is beschreven (zie ook "Overige waarschuwingen en voorzorgen"). Er is melding gemaakt van de vorming van pigment in de huid en de slijmvliezen; - bijwerkingen op de nieren: verhogingen van het ureumgehalte (een afbraakproduct van eiwitten) in het bloed zijn gemeld. Deze verhogingen zijn waarschijnlijk dosisafhankelijk. Tevens is een verergering van een verhoogd ureumgehalte mogelijk bij patiënten met een verminderde nierfunctie. In een enkel geval is melding gemaakt van een herstelbare acute nierstoornis;

7 -7- - allergische reacties: hevige jeuk en vorming van bultjes (urticaria), overmatige vochtophoping in de huid welke met jeuk gepaard gaat (angioneurotisch oedeem), ernstige overgevoeligheidsreacties (anafylaxie), bloeduitstortingen (anafylactoïde purpura), ontsteking van het hartzakje (pericarditis), pijn in meerdere gewrichten (polyarthralgie), verergering van de aandoening lupus erythematosus disseminatus en een enkele keer afzetting van een bepaald type witte bloedcellen (zogenaamde eosinofiele cellen) in de longen zijn waargenomen. Ook is in verband met het gebruik van deze medicatie (minocycline hydrochloride therapie) een voorbijgaand, op lupus lijkend syndroom gemeld; - bloed: bloedarmoede door een versterkte afbraak van rode bloedcellen, een tekort aan bloedplaatjes, vermindering van een bepaald type witte bloedcellen (neutropenie) en een toename van een ander type witte bloedcellen (zogenaamde eosinofiele cellen) zijn waargenomen; - centraal zenuwstelsel: er is melding gemaakt van uitpuiling van de weke delen van de schedel (fontanellen) bij kinderen en van een goedaardige verhoogde bloeddruk binnen de schedel bij volwassenen (zie ook "Overige waarschuwingen en voorzorgen"). Dit kan gepaard gaan met hoofdpijn. Deze verschijnselen zijn herstelbaar en verdwijnen na het staken van de kuur meestal binnen enkele dagen of weken. Daarnaast kunnen evenwichtsstoornissen, duizeligheid en gezichtsstoornissen, waaronder waanvoorstellingen, donkere vlekken in het gezichtsveld (scotoma) en dubbelzien voorkomen (zie ook "Waarschuwingen en voorzorgen voor verkeersdeelnemers en mensen die machines bedienen"); - schildklier: heel zeldzaam is een abnormale schildklierfunctie gemeld; - bot en tanden: groeiend bot en tandontwikkeling worden nadelig beïnvloed. De beenderen kunnen brozer worden en een verkleuring van de tanden bij kinderen jonger dan 8 jaar en, heel zeldzaam, bij volwassenen is waargenomen (zie ook "Wanneer mag u MINOCIN en MINOTAB-100 niet gebruiken?). Waarschuw uw arts of apotheker, wanneer u last ondervindt van één van de bovengenoemde bijwerkingen of indien bij u een bijwerking optreedt, die niet wordt vermeld in de bijsluiter.

8 -8- HOE LANG KUNT U MINOCIN en MINOTAB-100 BEWAREN? Droog en bij kamertemperatuur (15-25 C) bewaren in de goed gesloten verpakking. Op deze wijze bewaard, kan dit geneesmiddel worden gebruikt tot de op de verpakking vermelde datum. De aanduiding "exp." op de stripverpakking betekent: "niet te gebruiken na" Geneesmiddelen altijd buiten bereik van kinderen bewaren, Versie 28 mei, 1998

BIJSLUITER. Samenstelling Het werkzame bestanddeel is: demeclocyclinehydrochloride Ledermycin bevat 300mg demeclocyclinehydrochloride per capsule

BIJSLUITER. Samenstelling Het werkzame bestanddeel is: demeclocyclinehydrochloride Ledermycin bevat 300mg demeclocyclinehydrochloride per capsule BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. - Heeft u nog vragen, raadpleeg dan

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Tetracycline HCl CF 250 mg, harde capsules tetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Nitrofurantoine MC 50 mg Teva, capsules Nitrofurantoine MC 100 mg Teva, capsules nitrofurantoine

Nitrofurantoine MC 50 mg Teva, capsules Nitrofurantoine MC 100 mg Teva, capsules nitrofurantoine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nitrofurantoine MC 50 mg Teva, Nitrofurantoine MC 100 mg Teva, nitrofurantoine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne

Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Mebendazol Teva 100 mg, tabletten tabletten

Mebendazol Teva 100 mg, tabletten tabletten 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Mebendazol Teva 100 mg, Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze

Nadere informatie

Tetracycline HCl 250 mg PCH,capsules tetracyclinehydrochloride

Tetracycline HCl 250 mg PCH,capsules tetracyclinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tetracycline HCl 250 mg PCH, tetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Ranitidine MAE 300 mg, filmomhulde tabletten

Ranitidine MAE 300 mg, filmomhulde tabletten Ranitidine MAE 300 mg, filmomhulde tabletten Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel Bewaar deze bijsluiter. Het kan nodig zijn om deze nog eens door

Nadere informatie

Tetracycline HCl 250 mg PCH,capsules tetracyclinehydrochloride

Tetracycline HCl 250 mg PCH,capsules tetracyclinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Tetracycline HCl 250 mg PCH, tetracyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt Version 2008_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL COMP. APOTEX, TABLETTEN paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1504 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne

Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, 500/50 mg Paracetamol / coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoine Apotex MC 50/100 mg, capsules Nitrofurantoine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoine Apotex MC 50/100 mg, capsules Nitrofurantoine Version 2014_02.1 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nitrofurantoine Apotex MC 50/100 mg, capsules Nitrofurantoine Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 15 november 2011 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 15 november 2011 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Amoxicilline Disp 250 mg Teva, Amoxicilline Disp 375 mg Teva, Amoxicilline Disp 500 mg Teva, Amoxicilline Disp 750 mg Teva, amoxicilline

Nadere informatie

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2012_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg, tabletten paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500 bijsluiter 21-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 500, omhulde tabletten 500 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

Doxycycline 100 mg PCH, omhulde tabletten 100 mg doxycycline

Doxycycline 100 mg PCH, omhulde tabletten 100 mg doxycycline 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Doxycycline 100 mg PCH, 100 mg doxycycline Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit

Nadere informatie

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6

Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850 bijsluiter 12-2-200127-2-2001 blz. 1 / 6 Glucophage 850, omhulde tabletten 850 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter,

Nadere informatie

DOXYCYCLINE TEVA 100 mg dispergeerbare tabletten Doxycycline

DOXYCYCLINE TEVA 100 mg dispergeerbare tabletten Doxycycline BIJSLUITER Lees deze bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel in te nemen. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg uw arts of apotheker, als u aanvullende

Nadere informatie

RVG 21941=19111. Version 2012_10 Page 1 of 5. Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg tabletten

RVG 21941=19111. Version 2012_10 Page 1 of 5. Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg tabletten Version 2012_10 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg tabletten Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ferrofumaraat Mylan 200 mg, filmomhulde tabletten. Ferrofumaraat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Ferrofumaraat Mylan 200 mg, filmomhulde tabletten. Ferrofumaraat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ferrofumaraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

MEBENDAZOL ANTI-WORMTABLETTEN APOTEX 100 MG Module RVG Version 2014_04 Page 1 of 5

MEBENDAZOL ANTI-WORMTABLETTEN APOTEX 100 MG Module RVG Version 2014_04 Page 1 of 5 Version 2014_04 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER mebendazol anti-wormtabletten Apotex 100 mg tabletten Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Amoxicilline Sandoz disper tablet 375, tabletten 375 mg Amoxicilline Sandoz disper tablet 500, tabletten 500 mg Amoxicilline Sandoz disper tablet

Nadere informatie

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride

Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Glucofleks 595 mg, filmomhulde tabletten glucosaminesulfaat kaliumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

1. Wat is Kruidvat hoesttabletten broomhexine HCl 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Kruidvat hoesttabletten broomhexine HCl 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt KRUIDVAT HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCL 8 MG, TABLETTEN Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol 120 PCH, 120 mg Paracetamol 240 PCH, 240 mg Paracetamol 500 PCH, 500 mg Paracetamol 1000 PCH, 1000 mg Paracetamol

Nadere informatie

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine

Loratadine 10 PCH, tabletten Loratadine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loratadine 10 PCH, Loratadine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Deel I B-2 Panadol Zapp Maart 2010 Blz. 1/5 RVG 26469 NL

Deel I B-2 Panadol Zapp Maart 2010 Blz. 1/5 RVG 26469 NL Blz. 1/5 RVG 26469 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

PARACOF, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne

PARACOF, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACOF, 500/50 mg Paracetamol / coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1902 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Nitrofurantoïne Aurobindo 50/100 mg, capsules Nitrofurantoïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Flucloxacilline Actavis 250 mg, capsules Flucloxacilline Actavis 500 mg, capsules.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Flucloxacilline Actavis 250 mg, capsules Flucloxacilline Actavis 500 mg, capsules. 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1209 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Flucloxacilline Actavis 250 mg, capsules Flucloxacilline Actavis 500 mg, capsules Flucloxacilline Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Leidapharm Hoesttabletten Broomhexine HCl 8 mg gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Leidapharm Hoesttabletten Broomhexine HCl 8 mg gebruikt Version 2012_06 marked RVG56954 2011_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET Leidapharm Hoest Broomhexine HCl 8 mg, Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL Blz.1/5 RVG 29787 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

Minocycline Sandoz 50 mg filmomhulde tabletten

Minocycline Sandoz 50 mg filmomhulde tabletten Bijsluiter 1/6 Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken. Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft u hem nog een keer nodig. Raadpleeg dan uw arts of apotheker, als

Nadere informatie

ISONIAZIDE TEVA 200 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 4 maart 2015 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1

ISONIAZIDE TEVA 200 MG tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 4 maart 2015 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 ALGEMENE KENMERKEN Naam van het geneesmiddel Isoniazide Teva 200 mg. Samenstelling Werkzame stof: 200 mg isoniazide per tablet. Hulpstoffen: lactose, aardappelzetmeel,

Nadere informatie

Captopril Actavis 12.5, 25 en 50 mg tabletten RVG 21342, 21343, 21344

Captopril Actavis 12.5, 25 en 50 mg tabletten RVG 21342, 21343, 21344 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 0805 Pag. 1 van 6 Patiëntenbijsluiter Captopril Actavis 12,5 mg, tabletten Captopril Actavis 25 mg, tabletten Captopril Actavis 50 mg, tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE HCL 0,4 MG RETARD KATWIJK tamsulosine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. TAMSULOSINE HCL 0,4 MG RETARD KATWIJK tamsulosine hydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER TAMSULOSINE HCL 0,4 MG RETARD KATWIJK tamsulosine hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er Ranitidine 75 mg Healthypharm, filmomhulde tabletten ranitidinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat

Nadere informatie

MAPROTILINE HCl 25-50 - 75 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 29 februari 2008 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1

MAPROTILINE HCl 25-50 - 75 PCH tabletten. MODULE I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 29 februari 2008 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Pharmachemie B.V. Swensweg 5 Postbus 552 2003 RN Haarlem INFORMATIE VOOR DE PATIËNT SAMENSTELLING Per tablet: respectievelijk 25 mg, 50 mg en 75 mg maprotilinehydrochloride.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Flucloxacilline Sandoz 250 mg, capsules Flucloxacilline Sandoz 500 mg, capsules flucloxacilline

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Flucloxacilline Sandoz 250 mg, capsules Flucloxacilline Sandoz 500 mg, capsules flucloxacilline Sandoz B.V. Page 1/7 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Flucloxacilline Sandoz 250 mg, capsules Flucloxacilline Sandoz 500 mg, capsules flucloxacilline Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? BIJSLUITER Lees de hele bijsluiter aandachtig door, omdat er voor u belangrijke informatie in staat. Dit geneesmiddel is zonder voorschrift verkrijgbaar. Desalniettemin dient u LORATADINE TEVA zorgvuldig

Nadere informatie

1. Wat is Broomhexine HCl Apotex 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Broomhexine HCl Apotex 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2011_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BROOMHEXINE HCl APOTEX 8 mg Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

Deel I B-2 Panadol Plus Gladde tablet Maart 2010 Blz.1/6 RVG 22053 NL

Deel I B-2 Panadol Plus Gladde tablet Maart 2010 Blz.1/6 RVG 22053 NL Blz.1/6 RVG 22053 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u DA Paracetamol met Coffeïne 500 mg/50 mg gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u DA Paracetamol met Coffeïne 500 mg/50 mg gebruikt Module 1 ADMINISTRATIVE INFORMATION... Page: 1.3.1.1-1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DA PARACETAMOL MET COFFEÏNE 500 MG/50 MG, TABLETTEN paracetamol

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rennie Suikervrij, kauwtabletten 680 mg calciumcarbonaat en 80 mg magnesiumcarbonaat

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Rennie Suikervrij, kauwtabletten 680 mg calciumcarbonaat en 80 mg magnesiumcarbonaat BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rennie Suikervrij, kauwtabletten 680 mg calciumcarbonaat en 80 mg magnesiumcarbonaat Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want het bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er

Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er Blz.1/5 RVG 18864 NL Bijsluiter: Informatie voor de gebruik(st)er ZANTAC 75, 75 mg tabletten Zantac 75 bevat als werkzaam bestanddeel ranitidinehydrochloride, overeenkomend met 75 mg ranitidine. Lees de

Nadere informatie

RVG 28359. Version 2010_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur

RVG 28359. Version 2010_11 Page 1 of 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur Version 2010_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ACETYLSALICYLZUUR APOTEX NEURO 30 MG Acetylsalicylzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. AXID 150, capsules 150 mg nizatidine

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker. AXID 150, capsules 150 mg nizatidine Bijsluiter: Axid Page 1 of 6 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker AXID 150, capsules 150 mg nizatidine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Registratiehouder: Centrafarm B.V., Nieuwe Donk 3, 4879 AC Etten-Leur, Nederland.

Registratiehouder: Centrafarm B.V., Nieuwe Donk 3, 4879 AC Etten-Leur, Nederland. 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 PATIËNTENBIJSLUITER Kinderparacetamol CF 100 mg, tabletten Paracetamol CF 500 mg, tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Deel I B-2 Panadol Gladde tablet, filmomhulde tabletten Maart 2010 Blz.1/6 RVG 18550 NL

Deel I B-2 Panadol Gladde tablet, filmomhulde tabletten Maart 2010 Blz.1/6 RVG 18550 NL Blz.1/6 RVG 18550 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

Minocycline Teva 50 mg, omhulde tablet Minocycline Teva 100 mg, omhulde tablet minocyclinehydrochloride

Minocycline Teva 50 mg, omhulde tablet Minocycline Teva 100 mg, omhulde tablet minocyclinehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Minocycline Teva 50 mg, omhulde tablet Minocycline Teva 100 mg, omhulde tablet minocyclinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt

1. Wat is Fexofenadine HCl ratiopharm en waarvoor wordt het gebruikt. 2. Wat u moet weten voordat u Fexofenadine HCl ratiopharm gebruikt BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Fexofenadine HCl ratiopharm 120 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadine HCl ratiopharm 180 mg, filmomhulde tabletten Fexofenadinehydrochloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide EG 2 mg capsules, hard. Loperamidehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Loperamide EG 2 mg capsules, hard. Loperamidehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Loperamide EG 2 mg capsules, hard Loperamidehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Carbimazol Teva 5 mg, tabletten carbimazol

Carbimazol Teva 5 mg, tabletten carbimazol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Carbimazol Teva 5 mg, carbimazol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

1. Wat is Wormkuurtabletten Mebendazol 100 mg en waarvoor wordt het gebruikt?

1. Wat is Wormkuurtabletten Mebendazol 100 mg en waarvoor wordt het gebruikt? 1.3.4 Mock-up 1.3.4-1 PATIËNTENBIJSLUITER Wormkuurtabletten Mebendazol 100 mg, tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar

Nadere informatie

RVG JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride

RVG JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

FIBORAN, capsules 50 mg

FIBORAN, capsules 50 mg Blz. : 1/5 BIJSLUITERTEKST Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u

Nadere informatie

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg DANCOR 10/20 bijsluiter 31-01-2008 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, tabletten Paracetamol

ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, tabletten Paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, Paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Wat is Bezalip? 2. Wanneer wordt Bezalip voorgeschreven? 2. Wanneer mag Bezalip niet worden gebruikt? 2

Wat is Bezalip? 2. Wanneer wordt Bezalip voorgeschreven? 2. Wanneer mag Bezalip niet worden gebruikt? 2 Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Bezalip Inhoudsopgave Wat is Bezalip? 2 Wanneer wordt Bezalip voorgeschreven? 2 Wanneer mag Bezalip niet worden gebruikt? 2 Mag Bezalip tijdens de zwangerschap

Nadere informatie

Paracetamol Mdq 500 mg, tabletten Paracetamol

Paracetamol Mdq 500 mg, tabletten Paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol Mdq 500 mg, Paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Metopiron. Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon 026-37 82 111

Metopiron. Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon 026-37 82 111 Metopiron Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon 026-37 82 111 U leest de bijsluitertekst van Metopiron. Leest u deze bijsluiter alstublieft zorgvuldig door voordat u Metopiron gebruikt,

Nadere informatie

Wat is Tilcotil? 2. Wanneer wordt Tilcotil voorgeschreven? 2. Wanneer mag Tilcotil niet worden gebruikt? 2

Wat is Tilcotil? 2. Wanneer wordt Tilcotil voorgeschreven? 2. Wanneer mag Tilcotil niet worden gebruikt? 2 Roche Nederland B.V. Patiëntenbijsluiter Tilcotil Inhoudsopgave Wat is Tilcotil? 2 Wanneer wordt Tilcotil voorgeschreven? 2 Wanneer mag Tilcotil niet worden gebruikt? 2 Mag Tilcotil tijdens de zwangerschap

Nadere informatie

Ferrofumaraat 200 PCH, omhulde tabletten 200 mg ferrofumaraat

Ferrofumaraat 200 PCH, omhulde tabletten 200 mg ferrofumaraat 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Ferrofumaraat 200 PCH, 200 mg ferrofumaraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u dit middel gaat gebruiken want er

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Triamtereen en Hydrochloorthiazide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Triamtereen en Hydrochloorthiazide Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Triamtereen/Hydrochloorthiazide Sandoz 50/25 mg, Triamtereen en Hydrochloorthiazide Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur

Foliumzuur PCH 5 mg, tabletten foliumzuur 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Foliumzuur PCH 5 mg, foliumzuur Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR DE PATIENT L E S C O L ALGEMENE KENMERKEN VAN LESCOL. Naam van het geneesmiddel Lescol 20 mg Lescol 40 mg

INFORMATIE VOOR DE PATIENT L E S C O L ALGEMENE KENMERKEN VAN LESCOL. Naam van het geneesmiddel Lescol 20 mg Lescol 40 mg Lees de bijsluiter regelmatig vóór gebruik, ook als u Lescol al enige tijd gebruikt. De informatie kan namelijk sinds de vorige verpakking gewijzigd zijn. INFORMATIE VOOR DE PATIENT L E S C O L ALGEMENE

Nadere informatie

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U PARACETAMOL/COFFEÏNE TABLET CF 500/50 MG GEBRUIKT

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U PARACETAMOL/COFFEÏNE TABLET CF 500/50 MG GEBRUIKT 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL/COFFEINE TABLET CF 500/50 mg, tabletten 500 mg paracetamol en 50 mg coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Sinaspril paracetamol 120, kauwtabletten 120 mg

Sinaspril paracetamol 120, kauwtabletten 120 mg Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want het bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een milde aandoening waarbij

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS GYNO-DAKTARIN 200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht GYNO-DAKTARIN 1200 mg capsules voor vaginaal gebruik, zacht miconazolenitraat Lees goed de hele bijsluiter,

Nadere informatie

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten

Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Paracetamol Triangle Pharma 500 mg, dispergeerbare tabletten Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Paracetamol/coffeïne 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol / coffeïne

Boots Pharmaceuticals Paracetamol/coffeïne 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Boots Pharmaceuticals Paracetamol/coffeïne 500 mg/50 mg, paracetamol / coffeïne Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Clindamycin Sandoz 150 mg capsules, hard Clindamycin Sandoz 300 mg capsules, hard

Clindamycin Sandoz 150 mg capsules, hard Clindamycin Sandoz 300 mg capsules, hard BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Clindamycin Sandoz 150 mg capsules, hard Clindamycin Sandoz 300 mg capsules, hard Clindamycine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter Kinderparacetamol zetpil 120 mg, Kinderparacetamol zetpil 240 mg, Paracetamol zetpil 500 mg, Paracetamol zetpil 1000 mg, Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke informatie voor u. 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 0806 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er MEBENDAZOL ACTAVIS 100 mg, tabletten mebendazol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN?

2. WANNEER MAG U DIT MIDDEL NIET GEBRUIKEN OF MOET U ER EXTRA VOORZICHTIG MEE ZIJN? 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine ratiopharm 300 mg, Clindamycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

GEMFIBROZIL 600 900 PCH omhulde tabletten. DEEL I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 23 mei 2008 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

GEMFIBROZIL 600 900 PCH omhulde tabletten. DEEL I : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 23 mei 2008 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR VOORDAT U START MET HET GEBRUIK VAN DIT GENEESMIDDEL. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen.

Nadere informatie

Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg

Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg Novartis Pharma B.V. Arnhem Diovan Filmomhulde tabletten 80 mg, 160 mg Informatie voor de Patiënt Datum van uitgifte: Oktober 2001 Total aantal pagina s: 5 Novartis Pagina 2 Informatie voor de patiënt

Nadere informatie

Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04)

Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04) Metformine HCl Jelfa 1000 mg, filmomhulde tabletten (Version 04) Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om

Nadere informatie

BIJSLUITER. THALIDOMIDE 50 mg en 100 mg tablet

BIJSLUITER. THALIDOMIDE 50 mg en 100 mg tablet BIJSLUITER THALIDOMIDE 50 mg en 100 mg tablet Lees de hele bijsluiter goed vóórdat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor u. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien

Nadere informatie

TRAMAGETIC RETARD 75, 100, 150 en 200 mg tabletten. Samenstelling TRAMAGETIC RETARD tabletten bevatten 75, 100, 150 of 200 mg tramadolhydrochloride.

TRAMAGETIC RETARD 75, 100, 150 en 200 mg tabletten. Samenstelling TRAMAGETIC RETARD tabletten bevatten 75, 100, 150 of 200 mg tramadolhydrochloride. Bijsluitertekst voor de patiënt ALGEMENE KENMERKEN Benaming TRAMAGETIC RETARD 75, 100, 150 en 200 mg tabletten. Samenstelling TRAMAGETIC RETARD tabletten bevatten 75, 100, 150 of 200 mg tramadolhydrochloride.

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept

Nadere informatie

PATIËNTENBIJSLUITER. CRESTOR (rosuvastatine) Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

PATIËNTENBIJSLUITER. CRESTOR (rosuvastatine) Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. PATIËNTENBIJSLUITER CRESTOR (rosuvastatine) Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine 10 mg/ml Teva, clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Clindamycine DOUBLE-E PHARMA 300 mg capsules clindamycine hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Clindamycine DOUBLE-E PHARMA 300 mg capsules clindamycine hydrochloride : INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine DOUBLE-E PHARMA 300 mg capsules clindamycine hydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat innemen want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl Triangle Pharma 8 mg, tabletten broomhexinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

Ulcogant, tabletten 1 g Ulcogant, granulaat 1 g Ulcogant, suspensie 1 g

Ulcogant, tabletten 1 g Ulcogant, granulaat 1 g Ulcogant, suspensie 1 g Ulcogant bijsluiter (11-09-2001) blz. 1/5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te

Nadere informatie

Naam van degene die verantwoordelijk is voor het in de handel brengen Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon: 026-37 82 111

Naam van degene die verantwoordelijk is voor het in de handel brengen Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon: 026-37 82 111 Orimeten Novartis Pharma B.V. Postbus 241 6800 LZ Arnhem Telefoon 026-37 82 111 U leest de bijsluitertekst van Orimeten. Leest u deze bijsluiter alstublieft zorgvuldig door voordat u Orimeten gebruikt,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Tetralysal 300 mg capsules hard Lymecycline

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS. Tetralysal 300 mg capsules hard Lymecycline BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKERS Tetralysal 300 mg capsules hard Lymecycline Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken. - Bewaar deze bijsluiter. Misschien heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1207 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Actavis 120 mg zetpillen Paracetamol Actavis 240 mg zetpillen Paracetamol Actavis 500 mg zetpillen Paracetamol

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER. Monuril 2000, granulaat voor drank Monuril 3000, granulaat voor drank. fosfomycine-trometamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER. Monuril 2000, granulaat voor drank Monuril 3000, granulaat voor drank. fosfomycine-trometamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER Monuril 2000, granulaat voor drank Monuril 3000, granulaat voor drank fosfomycine-trometamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

FOSRENOL 250 mg, 500 mg, 750 mg en 1000 mg kauwtabletten lanthaan

FOSRENOL 250 mg, 500 mg, 750 mg en 1000 mg kauwtabletten lanthaan BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER FOSRENOL 250 mg, 500 mg, 750 mg en 1000 mg kauwtabletten lanthaan Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

Fenoxymethylpenicilline Teva 250 mg, capsules fenoxymethylpenicilline

Fenoxymethylpenicilline Teva 250 mg, capsules fenoxymethylpenicilline 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Fenoxymethylpenicilline Teva 250 mg, fenoxymethylpenicilline Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie