Over de Costa Brava. Hoogte punten Costa Brava

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Over de Costa Brava. Hoogte punten Costa Brava"

Transcriptie

1 Over de Costa Brava Costa Brava betekent letterlijk "RUIGE KUST" De noordoostkust van Spanje biedt een grillige kustlijn met hoge kliffen, waaraan u schitterende baaien en goudgele stranden vindt. Langs de kust liggen de bekende toeristische badplaatsen, maar ook het achterland is zeer aantrekkelijk. Prachtige natuur, met in het noorden de Pyreneeën en in het zuiden het adembenemende Barcelona. Vlieguren: 2-2,5 uur Tijdsverschil: 0 uur Hoogte punten Costa Brava De Costa Brava ligt in de regio Catalonië. Deze regio heeft als hoofdstad Barcelona, op een uur rijden van de Costa Brava. Deze wereldstad stad heeft een grote variatie aan bezienswaardigheden, een levendig centrum en een wereldberoemd voetbalstadion. Geniet van de kathedraal, de Sagrada Familia, het oude centrum of breng een bezoek aan het Mirò- of Picasso-museum. Struin de beroemde Ramblas-boulevard af en geniet van heerlijke aperitiefhapjes (tapas) in één van de vele tapasbarretjes. Maak een tocht langs de kust. Hier ligt een aaneenschakeling van toeristische badplaatsen. In het zuiden liggen de levendige plaatsen Lloret de Mar en Blanes, die in het zomerseizoen zeer geliefd zijn bij jongeren. Iets ten noorden hiervan ligt het sfeervolle plaatsje Tossa de Mar met een authentieke kern. In het noorden ligt de gezellige badplaats L Estartit, met een mooie jachthaven, L`Escala en Sant Pere Pescador. In het achterland vindt u de schitterende historische steden Figueres en Girona, met diverse musea en historische gebouwen. Op vakantie naar de Costa Brava De Costa Brava biedt mogelijkheden voor elk type vakantie. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen zonvakantie, een mooie natuurvakantie of een culturele vakantie: in de Costa Brava kan het allemaal. De noordoostkust van Spanje biedt u een grillige kustlijn, met woeste rotskliffen, lange stranden en een kristalblauwe zee. De vele levendige badplaatsen bieden een gezellig uitgaansleven en hebben een grote variatie aan leuke winkels en sfeervolle restaurants. De grootste attractie zijn zonder twijfel de prachtige stranden. Maar zeker ook de cultuurliefhebber komt in de Costa Brava aan zijn trekken. In de steden Barcelona, Girona en Figueres vindt u schitterende musea. Geen wonder, want de prachtige kust heeft altijd kunstenaars gelokt. Daarnaast bieden Girona en Barcelona u levendige centra, schitterende kathedralen, mooie parken en unieke bezienswaardigheden als de Sagrada Familia en Camp Nou, het imposante stadion van FC Barcelona. Ten slotte is er aan de Costa Brava ook veel te genieten voor de natuurliefhebber. In het achterland zijn diverse natuurgebieden, waar u heerlijk kunt wandelen of fietsen of een indrukwekkende autorondrit kunt maken. Bovendien herbergen de verschillende natuurgebieden diverse bedreigde diersoorten.

2

3 Voor een zorgeloze vakantie bieden wij u diversen mogelijkheden aan. U kunt deze aanvragen bij: Anita & Henk van Bezouw Carrer Clavells 54 A T: E: info@costabravaservice.tk Kijk op: Wij brengen en halen u op van de vliegvelden: Girona Airport " " Perpignan Airport Wilt u gebruik maken van een tussentijdse schoonmaak? ook dat is mogelijk.

4 Vouwfietsen verhuur per dag Wilt u uit eten en een drankje nuttigen. er zijn 4 fietsen beschikbaar Wij brengen u weg en halen u weer op Binnen een straal van ± 20 km. Tarief afhankelijk van het aantal km Zin in een Barbecue!!! Wij hebben de oplossing. U kunt een geheel verzorgd barbecuepakket bestellen. Te beginnen met een glaasje overheerlijke Cava. 4 soorten vlees, salades, stokbrood en diversen sausjes. Inclusief houtskool 1 dag van te voren bestellen U kunt bij ons de "Trobat" huiswijn bestellen in:rood, Rosé en Wit Wilt u dat wij de eerste boodschappen doen? Basis pakket bestaande uit: Boter, Crackers, Water, Koffie Jam, Kaas, Ham, Melk Zin in een taart of iets te vieren!! U kunt bij ons terecht voor zelfgemaakte taart Er is een ruim assortiment waar u uit kunt kiezen. o.a. Sinaasappel, Chocolade Boltaart, Appelflappen, Slagroom, Cupcakes, Wortel/Banaan 2 dagen van te voren bestellen i.v.m. het maken Wij bieden u een heerlijk compleet ontbijt vol met verse producten. Inhoud: 2 verse broodjes, Croissantje, Cakeje, Koffie, thee of melk, Kaas, Beleg, Boter, Jam, Jus d orange Fruit U kunt deze service aanvragen bij: Anita & Henk van Bezouw Carrer Clavells 54 A T: E: info@costabravaservice.tk Kijk op:

5 Ligging Costa Brava De Costa Brava is de grillige en ruige kust van het noordoosten van Spanje, in de provincie Girona, in de regio Catalonië. Girona heeft een oppervlak van circa 5886 km² (4 x zo groot als de provincie Utrecht). De kustlijn is ongeveer 200 km lang en ligt aan de Middellandse Zee, op circa 2 uur vliegen van Nederland. Deze begint bij Port Bou aan de Franse grens, en loopt door tot de Costa del Maresme. In het noorden van de Costa Brava liggen de Pyreneeën. Kust en strand Costa Brava De kust van de Costa Brava heeft hoge kliffen en heuvels die tot in zee doorlopen. Hiertussen liggen talloze baaitjes en inhammen met mooie kleine stranden. Enkele delen van de kust zijn vlak en tussen Rosas en L Escala ligt een uitgestrekt beschermd moerasgebied. De stranden van de Costa Brava bestaan voornamelijk uit zand en fijn grind. De zeebodem loopt meestal geleidelijk tot vrij snel af en in het noorden is de zeebodem vaak deels bedekt met rotsen. In het noorden liggen de stranden veelal aan kleine baaien in een groene omgeving. In het zuiden zijn de stranden uitgestrekter. Veel stranden aan de Costa Brava hebben een blauwe milieuvlag gekregen. Dit betekent dat het water en de stranden extra schoon zijn. Daarnaast biedt de Costa Brava ook enkele stranden voor naturisten.

6 Praktisch Van Nederland naar Costa Brava De verbinding vanuit Nederland naar Barcelona is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 2 uur. U kunt het beste vliegen op Airport Girona. Het is mogelijk om met de auto naar de Costa Brava te gaan. De afstand van vanaf Utrecht naar Vilacolum bedraagt circa 1394 km. Een overnachting onderweg is aan te raden.. Er zijn verschillende routes mogelijk. In Frankrijk en Spanje betaalt u tol op belangrijke doorgaande wegen (péage). Openbaar vervoer Costa Brava Tussen de verschillende plaatsen aan de Costa Brava is een regelmatige busverbinding; de kustplaatsen zijn onderling verbonden met een regelmatige treinverbinding. De belangrijkste treinroute loopt langs de plaatsen Blanes, Barcelona, Girona en Figueres. Vanuit Barcelona zijn er regelmatige bootverbindingen met de eilanden Mallorca en Ibiza. Daarnaast zijn er bootverbindingen tussen de verschillende plaatsen aan de Costa Brava. Taxi's rijden door de hele streek en in de meeste plaatsen zijn taxistandplaatsen. Er wordt voor de taxi een nachttoeslag berekend. Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek

7 Catalonië Het Autonome gebied Catalonië, met een oppervlakte van 32,107 km2, ligt in het Noord-Oosten van Spanje. In het gebied zijn er verschillende internationale luchthavens en de belangrijkste stad is Barcelona. Voor Vilacolum kunt u het beste vliegen via AirPort Gerona Catalaanse steden bieden een ongeëvenaard cultureel erfgoed, dat begon in de middelleeuwen en door de eeuwen heen is verrijkt door diverse modernistische kustenaars. Het erfgoed is duidelijk herkenbaar in de verschillende gebouwen in het hele gebied. Catalonië heeft een heel diverse geografie. Haar kustlandschap wordt vaak uitgekozen door haar spectaculaire schoonheid; u vindt er steile kliffen, rotsachtig verborgen baaien, alle omringd door het meest ongerept en kristalhelder zeewater van de Middellandse Zee. Het is kortom een adembenemd landschap. De alluviale vlaktes rondom de Ebro rivier zorgen voor heel vruchtbaar drasland. Er wonen ongeveer 7,537,000 mensen in Catalonië. Het klimaat is er overheersend middellands-zeeklimaat, warm en droog. In de zomermaanden is het aan de kust vaak in de 30 graden.

8 Plaatsen & Dorpjes die de moeite waard zijn om te bezoeken Pals Oud vestingstadje Besalu Oud vestingstadje Palamos Vissersplaatsje met haven, eind van de middag komen de vissersboten binnenvaren. Sant-marti Auto vrij dorp bij het strand, leuke restaurantjes Cadaques Prachtig stadje, mooi uitzicht. De tijd heeft daar stil gestaan, aansluitend bezoek aan Cap de Creus. Cap de creus Prachtig uitzicht, je kunt er goed wandelen Restaurant aanwezig en echt de moeite waard, staat bekend om zijn vis en gebak Banyoles meer Groot meer, terrasjes aanwezig (bekend van de olympische spelen) San pere de rodes Prachtig oud kasteel, mooi uitzicht Port de la selva Mooi dorpje, grote haven Girona Aanrader, de stadswandeling maken, en leuke kleine winkelstraatjes. Barcelona Mooie stad, te veel om op te noemen, ongeveer 130 km.vanuit Vilacolum Nederlandse privé wandeltours door Barcelona. Biedt nu exclusieve wandeltours aan die altijd in je eigen privégroep plaatsvinden. La Bisbal Olijfolie Can Solivera, s.l. Camino de Peratallada a Fitor s/n Apartado de Correos, La Bisbal (Girona)

9 La Bisbal Castell Demporda, Restaurant; Bisbal Prachtig Uitzicht Can Solivera, s.l. Camino de Peratallada a Fitor s/n Apartado de Correos, La Bisbal (Girona) La Bisbal Castell Demporda, restaurant; Bisbal Prachtig uitzicht Nou fusion, restaurant; Palau-Saverdera Restaurantjes aan de boulevard zijn vaak kwalitatief minder en duurder dan iets verder in het dorp of plaatsje. Neem vooral de tijd om te eten, dat doen de Spanjaarden ook Meest fotogeniek Calella de Parafrugell, Tamariu, en Lla Franc zijn de meest fotogenieke plaatsjes van Spanje. Tip; vanuit de baai van Tamariu naar rechts de GR route nemen naar Gala Pedrosa (+/- 45 minuten lopen). In de baai zit een restaurantje op het strand van het eiervrouwtje. Het is wel drukker omdat het in de lonley planet gids is opgenomen.info Barcelona Sun & Segway Een leuke tocht door Barcelona Dit zijn enkele tips die wij u geven. Ga erop uit, geniet en ontdek de vele mooie kanten van de Costa Brava.

10 Barcelona Is de hoofdstad van het autonoom gebied Catalonië, gelegen aan de kust ± 130 km ten het zuiden van Vilacolum. De internationale luchthaven bevindt zich op slechts 15 minuten van het centrum. Barcelona is na Madrid, de belangrijkste stad van Spanje en valt ook op als één van de meest kosmopolitische en avant-garde steden van Europa, vanwaar haar culturele, artistieke, financiële, commerciële en toeristische invloed. Er wonen mensen in Barcelona en de stad krijgt ongeveer 30 miljoen bezoekers per jaar, waardoor Barcelona de vierde meest bezochte stad van Europa is.er heerst een Middellands Zeeklimaat met relatief vochtige, zachte winters en droge zomers. De gemiddelde jaartemperatuur is mild.om van deze stad te genieten mag een wandeling langs Las Ramblas zeker niet ontbreken. Hier heerst een levendige en kosmopolitische sfeer en langs deze wijde boulevard vindt u de typische bloemen en krantenkiosken, straatartiesten en jongleurs. Heel dichtbij, in het hart van Las Ramblas ontdekken we het Gran Teatro del Liceo, één van de belangrijkste operatheaters in de wereld. Een echte must is de kleurrijke markt La Boqueria, een paradijs voor de zintuigen, waar u talrijke verrukkelijke verse producten kan vinden en natuurlijk ook de niet te evenaren tapa s bars. De Barrio Gótico of gotische wijk aan de andere kant van Las Ramblas, is het middeleeuws centrum van de stad, een waar doolhof van smalle keistraten waar vele prachtige religieuze gebouwen, marktplaatsen, bars, designerwinkels en belangrijke musea te zien zijn. Het Güell park is een uitstekend werk van de architect Antoni Gaudi, de belangrijkste vertegenwoordiger van het Catalaans modernisme. Gelegen op de Carmel heuvel, nodigt dit park u uit haar uitstekende uitzichten te bewonderen over Barcelona en weg te dromen in een spel van bouwkundige golvende vormen en oppervlaktes bedekt met keramiek en kleurrijk glas. Het meest ambitieuze en surrealistische werk van Gaudi is de basiliek van La Sagrada Familia, deze monumentale tempel staat nu nog onder constructie. Het bouwen van de basiliek werd toevertrouwd aan Gaudi in 1883, een werk dat hij tot aan zijn dood in 1926 niet los liet. Sinds dat jaar, zetten verschillende architecten het werk verder volgens het originele idee van Gaudi. Een ander werk van deze begenadigde kunstenaar van Barcelona is La Casa Battló. Dit is een volledige renovatie van het originele gebouw. De constructie gebeurde tussen 1904 en 1906 en werd verklaard als een World Heritage door de UNESCO. De oude haven van Barcelona op het einde van Las Ramblas is een veel bezocht winkelcentrum, met vele restaurantjes, bioscoop, het Aquarium en de jachthaven. In het Noorden van de stad, ligt de wijk La Barceloneta waar er langs de boulevard moderne kunstwerken te zien zijn. Het is ook hier dat zich de meest populaire stranden van Barcelona bevinden. Barcelona, een drukke stad, vol kunst, architectuur, cultuur en een echte trendsetter sinds haar bestaan.

11 Bereikbaarheid Vanuit Vilacolum is Barcelona uitstekend te bereiken. Dit kan natuurlijk met de auto, Barcelona ligt op ± 135 km afstand. Wij adviseren echter de trein.deze rijdt ieder half uur vanuit Figueres ( of Girona ) naar Barcelona. Comfortabele treinen, niet duur en je stapt midden in het centrum van Barcelona uit. Een treinkaartje kost tussen de 9 en 12 euro, enkele reis per persoon. Kinderen reizen voor de helft van de kosten Overnachten De overnachtings mogelijkheden zijn onbeperkt. Maar één appartement hotel is uniek een appartement/museum hotel in de buurt bij de Sagrada Família Carrer Sicilla 255 Barcelona Alle informatie van Barcelona

12 Barcelona Bezienswaardigheden Barcelona is de op één na grootste stad van Spanje. Het is de hoofdstad van de autonome regio Catalonië en van de provincie Barcelona. Het is een van de belangrijkste culturele centra van Europa. Bezoek de officiële website van Barcelona Teveel om op te noemen, hieronder hebben we de belangrijkste op een rijtje gezet. Sagrada Familia Heilige Familie, een basiliek in Barcelona naar ontwerp van Antonio Gaudí. Naast deze basiliek ontwierp Gaudí meerdere andere karakteristieke bouwwerken in Barcelona, onder meer Casa Batlló en Park Güell. In de buurt van de Sagrada Familia zijn ontzettend veel leuke winkels en je kunt er goed eten. Montjuïc De Montjuïc is een heuvel in het zuidwesten van Barcelona. Op de heuveltop staat het kasteel van Montjuïc, een 18e-eeuws kustverdedigingsfort. Ook zijn er meerdere musea, de Jardí Botànic van Barcelona en prachtige uitzichten over de stad.

13 Font Màgica De magische fonteinen is een kleurig verlicht terras van fonteinen aan de Avinguda de Maria Cristina in Barcelona, aan de voet van de heuvel Montjuïc. Een toeristische trekpleister, vooral in de zomerse avonduren wanneer de fonteinen prachtig verlicht zijn. Palau de La Musica Een concertgebouw in Barcelona en werd ontworpen door Lluís Domènech i Montaner, een van de architecten die aan de basis stonden van het Catalaans modernisme. In 1997 werd het gebouw door de UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. Park Güell Een stadspark in het stadsdeel Gràcia in het noordoosten van Barcelona met een oppervlakte van 15 ha met dichte pijnbossen, lanen met palmen en een door bomen omzoomd plein. Een bonte bank (een reuzenslang) kronkelt door het park. Het park staat sinds 1984 op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

14 Arc de Triomf (Barcelona ) Een rode bakstenen triomfboog in Neo-Moorse stijl, ontworpen door architect Josep Vilaseca i Casanovas ( ). Deze triomfboog is een echte toeristenplek en staat bij het metrostation Arc de Triomf Casa Milà Een flatgebouw van de architect Antoni Gaudí, gelegen aan de Passeig de Gràcia in Barcelona. De muren zijn golvend. In dit bouwwerk bevindt zich een museum, met wisselende exposities. Verder zijn een appartement op de vierde verdieping, de zolder (met tentoonstelling over het werk van Gaudi) en het golvende dakterras te bezichtigen

15 Catedral de Santa Eulàlia Gotische kathedraal in Barcelona. De voornaamste bezienswaardigheden binnen de kathedraal zijn de crypten, het bewerkte vijftiende-eeuwse koorgestoelte en de romaanse Capella de Santa Llúcia. Gaudí-museum Een museum over de architect Antoni Gaudí. Het museum ligt in het door Gaudí ontworpen Park Güell. Het is gevestigd in een huis dat door architect Francesc Berenguer is ontworpen, en waarin Gaudí ooit zelf woonde La Rambla Een brede drukke en gezellige boulevard in het centrum van Barcelona, die in het midden alleen toegankelijk is voor voetgangers en die in zuidoostelijke richting loopt, namelijk van Plaça de Catalunya tot aan de oude haven.

16 Plaça Reialalt Een mooi plein vlak naast La Rambla in de gotische wijk Barri Gòtic. Gezellige terrassen, winkels en prachtige gebouwen met de herkenbaar geelwitte gevels. Op het plein staan twee unieke lantaarnpalen die zijn ontworpen door Antoni Gaudí. Plaça de Catalunya Een groot en druk plein, centraal gelegen in de stad. Al het verkeer van Barcelona komt hier bijeen, metrolijnen, buslijnen, auto's, veel taxi's en voetgangers van La Rambla. Er bevindt zich tevens een grote vestiging van het bekende warenhuis El Corte Inglés Tibidabo Het oudste pretpark van Spanje (en het oudste nog bestaande van Europa) op de berg Tibidabo, op het hoogste punt van Barcelona. Vooral voor jongere kinderen erg geschikt. Vanaf dit park heb je een schitterend uitzicht over Barcelona.

17 L Aquàrium De op één na populairste bezienswaardigheid in Barcelona is het grote zeeaquarium van Barcelona. L Aquàrium bevindt zich in Port Vell, in de oude haven van Barcelona. Voor kinderen is dit een niet te missen bezienswaardigheid, die ook veel volwassenen weet te bekoren. Jaarlijks bezoeken 1,3 miljoen mensen L Aquàrium van Barcelona Port Olímpic De meest bekende haven in Barcelona is Port Olímpic. Een unieke toeristische trekpleister, letterlijk naast het centrum van Barcelona en direct aan het strand gelegen. De vele bars en restaurants zijn gevestigd aan een brede wandelboulevard

18 Barcelona Camp Nou Voetballen kunnen ze erg goed in Barcelona! Camp Nou is een voetbalstadion, het thuisstadion van FC Barcelona en het Catalaans voetbalelftal. Camp Nou werd geopend in 1957 en het is met een capaciteit van plaatsen, verdeeld over drie ringen, het grootste Europese voetbalstadion. Het staat bekend als één van de indrukwekkendste stadions ter wereld. De voorzieningen zijn duizelingwekkend en leverden Camp Nou als een van de weinige voetbalstadions een vijfsterren - kwalificatie van de Europese voetbalbond UEFA op. Camp Nou is een trekpleister voor toeristen, die van over de hele wereld op de stad afkomen en doorgaans zelfs in een leeg stadion de ambiance die er tijdens wedstrijden heerst kunnen voelen. In het stadion bevinden zich ook de kantoren van het bestuur en het clubmuseum. Entreekaartjes kunnen direct via de website van Camp Nou besteld worden.

19 Roses De stad Roses ligt op ± 25 km van Vilacolum. Roses heeft 15,000 inwoners. De stad geniet van een aangenaam middellands zeeklimaat met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden Celsius in de zomermaanden. Het strand bij het stadscentrum is heel populair, uitgebreid en rustig met geelgoud zand en kalm zeewater, ideaal voor de hele familie en om er te genieten van alle soorten watersporten. Aan het oostelijke uiteinde van het strand, vinden we de haven van Roses. Als het op de grootte van de vangsten en op het aantal boten aankomt, dan is dit tegenwoordig de belangrijkste vissershaven van de regio. Op slechts 3 kilometer van het stadscentrum, vinden we het strand van Canyelless Petites, gelegen in een perfecte locatie, beschermd van de wind en beloond met een blauwe vlag door de Europese Gemeenschap. Nog enkele kilometers meer oostwaarts ligt het strand van La Almadraba, dat u zal verrukken met 300 meter fijn goudkleurig zand en diepblauw zeewater. Een bezoekje aan Ciutadela is een must. In deze archeologische site zijn er resten te vinden van vroeger, zoals overblijfselen van de Grieks stad Rhodos. Als u een liefhebber bent van de natuur, dan zal u verrast worden in het Nationale Park van Dels Aiguamolls del Empordá door de grote gebieden rietvelden, moerassen en lagunes waar u verschillende soorten trekvogels kan observeren. Een niet te missen uitstapje is een boottrip naar het buurdorpje Cadaques. Dit charmante vissersdorpje is bekend als geboortestad van de artiest Salvador Dali en haar schoonheid heeft vele andere beroemde artiesten geïnspireerd.

20 Begur Begur ligt in de provincie Girona, op ± 40 km van Vilacolum. Begur ligt op een heuvel en heeft 4000 inwoners die aanzienlijk toenemen in de zomermaanden. Dit stadje heeft een typisch Middellandse zee klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 graden in de zomer en de zon schijnt er meer dan 200 dagen per jaar. Het geïsoleerde, rustieke strand Isla Roja ligt in het zuidelijke deel van het dorp. Dit mooie strand wordt gekenmerkt door een klein rood- en rotsachtig eilandje dat haar naam aan de grot geeft. In het Noorden ligt er één van de meest emblematische stranden, het strand van Sa Riera. Deze plek behoudt nog haar traditionele karakter omdat er daar nog steeds oude vissershuisjes te vinden zijn. In het Oosten, vindt u La Cala de Sa Tuna, een prachtige en natuurlijke omgeving met schoon en kristalhelder zeewater en allerlei services voor de bezoekers van de streek. De Baai van Fornells ligt in het Zuiden. De elegante haven met verborgen baaien zijn allemaal omringd door kristalhelder water. Het is dus echt wel een aanrader om daar te gaan duiken of snorkelen. Iets ten zuiden van Fornells, ligt het mooie Aiguablava strand, beroemd voor haar heldere en kalme zee en de kleine zandstranden. De omgeving is er volledig ongerepte en puur natuur. Het uitzicht vanop de spectaculaire klif van de Cabo de Begur is adembenemend. Het middeleeuws kasteel domineert de skyline van het stadje. De mooie, smalle en winderige straatjes die lopen vanaf de kerk tot in het centrum, tonen duidelijk dat daar ooit vissers woonden. De cultuur en tradities van dit mooi stadje zijn heel duidelijk zingbaar gedurende de zomer, wanneer er vele markten, culturele evenementen en activiteiten gehouden worden. Een bezoek aan Begur zou niet compleet zijn zonder een wandeling naar het Kasteel. Het uitzicht over de Medes eilanden, de baai van Roses en de omliggende natuur zijn er niet te kloppen. De warme zomernachten nodigen de bezoekers uit om rond te wandelen door de straten van het centrum, de gastvrijheid van de lokale mensen te ervaren, hun eigen traditionele dansen te delen en de fascinerende charme van Begur te ontdekken.

21 L'Escale Het dorp L'Escala ligt in de provincie Gerona, op ± 14 km van Vilacolum. De inwoners van L'Escala liggen rond de 10,000. Deze badstad geniet van een mild, typisch middellands zeeklimaat. L'Escala biedt verschillende stranden, zoals Les Barques gelegen naast het stadscentrum, of het strand van Riells dat is gelegen langs één van de lange dijken die de stad begrenzen. Op heel korte afstand hiervandaan, ligt de drukke haven van La Clota, de belangrijkste haven voor zowel visvangst als plezier van L'Escala. In het meest Zuidoostelijke deel van L'Escala ligt het populaire strand van Montgó. Gelegen in een prachtige baai, typisch van de streek, met fijn en geelgoud zand en geflankeerd door een oude uitkijktoren die een prachtig panoramisch uitzicht biedt op de omgeving. Als u de echte smaak van de streek te pakken wil krijgen, dan is de wandeling van Empuries een echte aanrader. Dit is een 2,5 km lange wandeling langs de volledige kustlijn van L'Escala. U wandelt door de beste stranden van de streek, zoals Rec of door Musclerés bekend voor haar kristalhelder zeewater. Als laatste, maar niet het minste, zijn de ruïnes van Empuries. Deze ruïnes van de 9de eeuw voor Christus werden voor het eerst ontdekt in 1908 en zijn een grote schat van de geschiedenis. U vindt er resten van Romaanse en Griekse steden, grote Romaanse forums, indrukwekkende Domus-mozaïeken en overblijfselen van de Griekse status en vazen. Niet ver van de ruïnes, ligt het prettige middeleeuwse dorpje Sant Marti, een ideale plaats om te wandelen of er rustig iets te drinken op een terrasje.

22 L Estartit Het stadje L'Estartit ligt in het centrum van de Costa Brava op ± 30 km van Vilacolum. Het is een unieke locatie, en de mooie Medes-eilanden liggen op slechts 1 zeemijl van haar kust. Het archipel van 7 mini-eilandjes is verklaard als het beste zeereservaat in het westelijke deel van de Middellandse Zee, voor haar uitstekende fauna en flora. In L'Estarit wonen er 3800 mensen. Het klimaat is er mild, warm en droog, met een gemiddelde zomertemperatuur van 28 graden Eén van de populairste stranden is het strand dichtbij het centrum van L'Estartit. Het biedt u een lange en brede strook zand en een prachtig uitzicht op de Medes eilanden. Als u daarentegen naar een iets rustiger en meer afgesloten strand zoekt, dan is La Pletera de juiste plaats. Van hieruit kan u makkelijk het natuurreservaat van Ter Vell bezoeken. Dit is een moerasreservaat, heel kenmerkend van deze streek. De commerciële en residentiële centra die dicht bij de boulevard liggen, bieden alle denkbare faciliteiten. Een aanrader is een wandeling langs de jachthaven, één van Costa Brava's grootste vishaven. Van hieruit kan u een daguitstap maken naar de Medes eilanden. Hun oogverblindende natuurlijke schoonheid kan zowel boven als onder water worden gewaardeerd. Het is wereldberoemd om te snorkelen en duiken rond de Medes Eilanden. U kan natuurlijk ook gewoon relaxen en genieten van de dag in dit natuurlijke paradijs.

23 Playa d'daro Het stadje Platja D'Aro ligt op ± 60 km van Vilacolum. Platja D'Aro heeft een bevolking van mensen. Er heerst een middellands zeeklimaat met gemiddelde temperaturen boven de 30 graden Celsius in de zomer. Het stadscentrum, perfect verbonden met de belangrijkste wegen, heeft een groot aanbod aan toeristische voorzieningen, een grote verscheidenheid aan winkels en trendy zaken en heel veel bars en restaurants om uit te kiezen. Platja D Aro is erg populair door de grote verscheidenheid aan entertainment en vrijetijdsactiviteiten, het hele jaar door. Het meest populaire strand is ongetwijfeld Playa Grande en meet langer dan 2 kilometer. Dit is een uitgestrekt zandstrand langs een lange dijk waarop er talloze bars en restaurants te vinden zijn. In het westen van het strand ligt de jachtclub van Platja D Aro, één van de modernste en meest onderscheiden jachthavens van de Costa Brava. Op enkele kilometers hiervan verwijderd, is er de niet te missen baai van Sa Conca, dat een mengeling is van de pracht van de omringende natuur en het diepblauwe zeewater. Op de rechterkant van de baai, kan u genieten van een wandeling langs de natuurlijke paden die langs de zee lopen en waar er spectaculaire villa's te bewonderen zijn die uitkijken op de rustige Middellandse Zee.

24 Figueres Wanneer u aan de Costa Brava verblijft is een bezoek aan Figueres en het Dalí museum een absolute aanrader. De stad Figueres ligt in het noorden van de Costa Brava, ± 10 km van Vilacolum. De plaats dankt haar populariteit vooral aan het Dalí museum dat zich hier bevindt, maar in Figueres bevinden zich nog een aantal andere musea en bezienswaardige gebouwen. Dalí museumsalvador Dalí werd op 11 mei 1904 geboren in Figueres en de kunstenaar heeft zelf bepaald dat het aan hem gewijde museum in Figueres moest worden ondergebracht en wel in het oude theater van de stad. Het Teatre-Museu Dalí bevat een grote collectie van circa 1500 werken van Dalí, waaronder diverse zelfportretten, hologrammen, foto s en ook sculpturen. Daarnaast herbergt het museum enkele kunstinstallaties die dankzij de vormgeving van het theater extra goed tot hun recht komen. Zo vindt u op de binnenplaats een Cadillac met op de motorkap een beeld van een gezette vrouw en op de achtergrond de gele boot van Dalí s muze Gala, omgekeerd op een toren van autobanden. In de muren rondom de binnenplaats staan in nissen gouden beelden. Behalve werken van Dalí bevinden zich in het museum overeenkomstig de wens van de meester zelf ook werken van El Greco, Marchel Duchamp en Antoni Pitxot. Het meest bijzondere van het Dalí museum is wellicht dat de laatste rustplaats van de kunstenaar zich in het museum bevindt. Het gebalsemde lichaam van Dalí ligt in een crypte in het museum. Andere bezienswaardighedenbehalve het Dalí museum kunt u in Figueres ook een bezoek brengen aan het Museu del Joguet, waar zich 3500 speelgoedvoorwerpen bevinden. In het Museu de l Emporda vindt u naast een Dalí afdeling met enkele werken van de kunstenaar, voorwerpen uit de Griekse en Romeinse tijd, een collectie houten religieuze beelden en wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. Beslist een must wanneer u Figueres bezoekt is het Castell de Sant Ferran, het grootste fort van Europa. De vesting bevindt zich centraal in de plaats en met de bouw werd halverwege de 18de eeuw begonnen. Het terrein is in totaal 32 hectare groot en u vindt er wachttoren, vestingmuren van 3 meter dikte, kanonnen en munitiedepots. Indrukwekkend is de gigantische kelder met gewelfde plafonds.

25 Empuriabrava Is een unieke badplaats in de regio Alt Emporda in het verre Noord-Oosten van Spanje en maakt deel uit van de gemeente Castelló d'empúries, in de provincie Girona. Het is ± 15 km van Vilacolum. Empuriabrava is uniek omdat een groot deel van haar prachtige woonwijk is gebouwd op en rond een systeem van kanalen. De meerderheid van deze residenties hebben een ligplaats aan de onderkant van de tuin maken van Empuriabrava de grootste residentiële jachthaven van Europa, zo niet de wereld! Varen is een groot deel van wat Empuriabrava is. Het heeft ongeveer 5000 ligplaatsen en 24 km aan bevaarbare kanalen, evenals een prachtige jachthaven zijn niet alleen ideaal voor jachten maar lange lunches kijken naar de wereld gaan door uit de vele restaurants aan de waterkant. Hoewel meer en meer mensen leven in Empuriabrava, het hele jaar door is het nog steeds heel erg een vakantiebestemming. Bezoekers zullen overnachten in een villa's, appartementen, hotels of campings en zullen genieten van het prachtige strand, de vele winkels, restaurants, bars en cafés, neem rondleidingen door de grachten of wees avontuurlijk en ga scuba of sky diven. Een goede indicatie bij het naderen Empuriabrava is wanneer je vele parachutes ziet vallen als confetti uit de hemel! De stad zelf is gelegen in een rechthoek van het land begrensd door de rivieren Salins naar het noorden en de Muga naar het zuiden. De westelijke grens is de Figures / Roses weg terwijl het vak wordt ingevuld door de Middellandse Zee, die Empuriabrava geeft een kilometer van het strand al zijn er zo'n zes kilometer strand aan weerszijden van de rivieren. Het Venetië van Spanje, vanwege de vele kanalen. Een bootje huren en varen door de kanalen is een must.

26 Restaurants & Uitgaan Diverse restaurants in de omgeving, waar u goed en lekker kunt eten. (over smaak valt niet te twisten) De lijst is zeker niet compleet. Alle suggesties zijn welkom Mas Gusó Restaurant & Vinotheek Ctra. St. Pere Pescador St. Marti d Empuries T: Rest T: Vino El Ratpenat Calle Sant Antoni 9 Sant Pere Pescador T: L Esculapi Placa Major 1 Sant Marti d Empúries T:

27 La Sal Carretera L Armentera S/n Saldet T: La Taverne Carrer Carme 3 Sant Pere Pescador T: T: Pizzeria Eric Carree Major 16 Sant Pere Pescador T: //pizzeriaeric.wordpress.com/

28 Rostisseria Olé Sant Antoni 6 Sant Pere Pescador T: //rostisseriaole.com/?language=ned Capitan Capitan Port Salins Empuriabrava T: Restaurant El Trull de Fortià Restaurant El Trull de Fortià C/ Reina Sibil.la fortia Teléfono reservas : Correo Electrónico: trullfortia@hotmail.com

29 8 GOLF COURSES & 10 TOURS

30

31 Musea Musea Dali deze raden wij u aan zeker te bezoeken!!!! Dali Theatre Museum Gala-Salvador Dali Square Figueres In Figueres bevindt zich het Theatre-museu de Dalí, oftewel het Dalí-museum, volledig gewijd aan de werken van de surrealistische kunstenaar Salvador Dalí. Het gebouw waar het museum zich in bevindt was van 1849 tot 1939 een theater, totdat het deels werd verwoest door bombardementen tijdens de Spaanse Burgeroorlog. In 1974 werd het voormalige theater veranderd in het Dalí museum, en is sindsdien het op één na meest bezochte museum van Spanje, na het Museo del Prado in Madrid. Elke zaal of ruimte in het museum is eigenlijk een kunstwerk, vol met vreemde of ronduit bizarre composities van schilderijen, beelden, meubels en andere decoratieobjecten. Dalí werkte zelf mee aan het ontwerp en de bouw van het museum. Aan de buitenkant lijkt het museum erg veel op het oorspronkelijke theater, met een aantal bijzondere beelden aan de zijkanten. Dalí overleed op 25 januari 1989 en zijn graftombe bevindt zich vlak bij de ingang van het museum. Dali Jewels Dali Jewels Op de hoek tussen Carrer Maria Angels Vayreda en Pujada del Castell

32 Castell Gala Dali Púbol Placa Gala Dali Púbol La Pera Dali heeft het kasteel weliswaar gekocht en hij heeft er ook diverse schilderijen in aangebracht. Maar het was bestemd voor Gala. Omdat te benadrukken liet hij op diversen plaatsen de letter G aanbrengen. Gala woonde alleen op het kasteel en gedroeg zich ook als een echte kasteeldame. Dali kwam uitsluitend op uitnodiging. Casa Salvador Dali Casa Salvador Dali Plata Portlligat s/n is een museum in Port Lligat (Catalonië) gewijd aan de kunstenaar Salvador Dalí. Het museum is gevestigd in een villa die jarenlang het huis van Dalí was. Een groot deel van zijn werken kwam hier tot stand. Sinds 1997 is deze villa opengesteld voor het publiek als museum. Port Lligat ligt niet ver van Cadaqués, de geboorteplaats van zijn vader. De familie bezat een huis bij het strand van Llaner, waar Dalí regelmatig verbleef tijdens de zomervakanties. In 1929 ontmoette hij Gala (geboren Elena Dmitrievna Diakonova),op dat tijdstip gehuwd met Paul Éluard. Gala werd zijn levensgezellin en in de loop van 1930 zocht Dalí een huis voor hen beiden. Hij vond het in Port Lligat

33 Musea Links Speelgoed Museum Figueres Info Stads geschiedenis Girona Info Ansjovis Museum L'Escala Info Film Museum Gerona Info

34 Visserij Museum Palamos Info kunst museum Gerona Info Museu d Arqueologia de Catalunya Info Castello D'Empuries Info

35 Alle Musea Girona Infohttp:// Terracotta Museum La Bisbal Info Museum of the Mediterranean Info Cork Museum Info Fishing Museum Info

36 Lawind Platja Càmping Aquarius. Crta. Sant Martí d Empúries, 5 Tel Escola de Vela La Gola Fluviá ESCOLA DE VELA LA GOLA FLUVIÀ C/ Marina Fluvià, s/n (La Gola Fluvià) Tel fluviagola@gmail.com Golden Quads Sant Pere Pescador Costa Brava (Girona) Meeting point: Sant Antoni 19 Coordenades gp s: N E Tel.: (+34) info@goldenquads.com

37 Club Nautic CLUB NÀUTIC Crta. de Sant Pere Pescador a l'armentera Tel info@clubnauticsantpere.com KITE EXPERIENCE Carretera de la playa s/n Cámping La Gaviota Sant Pere Pescador (Girona) Tel info@kiteexperience.com VENTILADOR Avinguda Josep Tarradellas, 4-5 Tel ventilador@ventilador.com BEACH CLUB SANT PERE PESCADOR

38 GPS: L 42o 11,5.18"N 3o 6'33. 49" E Tel: (+34) info@kitesantpere.com CLUB MISTRAL ON CLUB Golf de Roses Camping la Ballena Alegre Sant Pere Pescador Costa Brava/ Spain Tel : (34) golfderoses@ion-club.net PAINTBALL FAR WEST Ctra. De St Pere Pescador a St. Martí d Empúries Tel info@paintballfarwest.com SK KAYAK

39 C/ Farella nº25, Port de Llança Passeig Marítim, 4 de LlançàClub Nàutic de Sant Pere Pescado Tel info@skkayak.com RENT BIKE Carrer Tarradelles 2/3 local 6. Urbanització Mas Sopas, 17470, Sant Pere Pescador Tel: / rentbikeurbamfora@hotmail.fr AQUA BRAVA Ctra. Roses a Cadaqués, km1, Roses, Girona, Spanje Manege Sant Pere Pescador

40 Tel: Mare Nostrum c/ Maranges, L'Escala (Girona) Telf: (0034) Fax: (0034) creuers@creuers-marenostrum.com Nauitilus Main Office : Passeig Marítim n º L Estartit. (Costa Brava) Telf nautilus.es Aventurismo Kijkt u eens op

41 Sant Pere Pescador Info: Torroella De Fluviá Info Visit Fiqueres Infohttp://en.visitfigueres.cat/ Skiën Aan De Costa Brava Infohttp://

42 Skiën Bij Vilacolum Info Catalunya Info Barcelona Tourisme Info Mi Casa Es Su Casa Info

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN

BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN BARCELONA AVOND SPECIAL & MAGISCHE FONTEINEN Vertrek vanuit Salou ± 14.00 h. 23.00 h. Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion, indien mogelijk maken we een korte

Nadere informatie

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje!

Spanje. Vlieg met ons mee naar Spanje! Spanje Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje! Vlieg met ons mee naar Spanje - Zonnig, bruisend en spectaculair *Spaanse keuken *Heerlijke tapas *Sprankelende Cava *Indrukwekkend

Nadere informatie

Schoolreis naar Barcelona, Spanje

Schoolreis naar Barcelona, Spanje Drenthe Tours A.H.G. Fokkerstraat 32 9403AP, Assen E-MAIL info@drenthetours.nl TEL 0592-409963 KVK 4079406 Schoolreis naar Barcelona, Spanje Reisomschrijving Schoolreis naar Barcelona met programma van

Nadere informatie

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken.

Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië Prachtige rondreis met verblijf op bijzondere plekken. Rondje Catalonië wordt verzorgd door Can Patiras, Mas Xipres en Cama & Cava. Drie B&B s elk gelegen op een unieke plek in Catalonië.

Nadere informatie

7 dagen fietsen Rosas en omgeving, ritten van 75 tot 130 km.

7 dagen fietsen Rosas en omgeving, ritten van 75 tot 130 km. 9 dagen Rosas 7 dagen fietsen Rosas en omgeving, ritten van 75 tot 130 km. Parcours vlak, heuvelachtig, bergachtig. Hotel: Goya Park www.prestigehotels.com Rosas is gelegen in Catalonië, op amper 40 km

Nadere informatie

Barcelona Stad der wonderen. Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst

Barcelona Stad der wonderen. Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst Barcelona Stad der wonderen Geschiedenis Architectuur Beeldende kunst De geschiedenis van Barcelona spreekt tot de verbeelding. In de literatuur speelt de stad een belangrijke rol. Een relaxte stad Een

Nadere informatie

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia

Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia Living the Barça, your experience 生 活 在 俱 乐 部, 你 的 经 验 Vivir el Barça: tu experiencia PACK BARÇA TOTAAL PREMIUM (3 NACHTEN) Tour operator prijs: 1150 + BTW Reisbureau prijs: 1295 + BTW Klant prijs: 1450

Nadere informatie

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken.

Uw boot vaart s nachts zodat u overdag de tijd heeft om de bestemmingen te bezoeken. Uw personeel op een spektakulaire manier verrassen? Boek dan een cruise! Niks niet saai, tijdens uw cruise kunnen uw medewerkers genieten van alle luxe die uw schip heeft te bieden en ondertussen stopt

Nadere informatie

GROEPSREIS BARCELONA

GROEPSREIS BARCELONA GROEPSREIS BARCELONA 25 maart 14 28 maart 14 In maart 2014 wordt er een groepsreis georganiseerd door Tim Zegveld Mobiel Reisadvies in Limburg in samenwerking met Victor Konings Barna Travel Barcelona.

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Playa La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte zandstranden

Nadere informatie

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje!

Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Guardamar Waar kunt u beter heen gaan dan het altijd zonnige Spanje! Dit land herbergt heel wat prachtige streken, veel cultuur en prachtige zandstranden. En om volledig van deze omgeving te kunnen genieten,

Nadere informatie

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon

Camping Caravaning. Pointe de Kerbihan. Bretagne Sud. Bretagne Sud. In LA TRINITE vanaf pasen tot de herfstzon Bretagne www.camping-de-la-baie.fr Camping Caravaning La Trinité sur Mer Rivière de Crac h...de schoonheld van haar stranden, haar stranden van fijn zand, het milde klimaat, haar gastvrijheid, haar gastronomie,

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Aqua Nature La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte

Nadere informatie

BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00. Vertrek vanuit Salou

BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00. Vertrek vanuit Salou BARCELONA VISITA ±9:00 ±19:00 Bij binnenkomst in Barcelona rijden we langs het FC Barcelona Camp Nou stadion en maken indien mogelijk een korte (foto-) stop. We rijden door tot in de buurt van de beroemde

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona BARCELONA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht naar Barcelona. Aankomst voorzien om 08u20. Onder

Nadere informatie

Gaudi Parc Guel Barcelona

Gaudi Parc Guel Barcelona voorkant Gaudi Parc Guell Barcelona 12 Gaudi De architectuur die te vinden is Architectuur in het park zegt veel over het werk van Antonio Gaudi. De architectuur is herkenbaar en opvallend. De architectuur

Nadere informatie

TE KOOP Javea

TE KOOP Javea TE KOOP 372746 Javea 2.500.000 KENMERKEN Prijs 2.500.000 Woningtype Villa Woonruimte 450m² Perceeloppervlakte 1.800m² Woontype Bestaande bouw Stad Javea Adres 372746 OMSCHRIJVING Een zeldzame kans om een

Nadere informatie

VILLA. Prijs:

VILLA. Prijs: VILLA IN MÁLAGA, COSTA DEL SOL ZUID SPANJE MET 5 SLAAPKAMERS EN 3 BADKAMERS Prachtige villa, gelegen in een rustige villawijk in het oostelijke deel d van de stad Málaga aan de Costa del Sol in Zuid Spanje.

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona

Stad van Gaudi PROGRAMMA CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN. Dag 1 : België - Barcelona CITY TRIP DELUXE 4 DAGEN 3 NACHTEN Stad van Gaudi PROGRAMMA Dag 1 : België - Barcelona We vertrekken s ochtends met een rechtstreekse vlucht Brussels Airlines naar Barcelona. Onder begeleiding van onze

Nadere informatie

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia

Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia Lotza's Studios Griekenland Santorini Finikia 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Lotza's Studios - (Griekenland Santorini Finikia) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014

PSV REIZEN. Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 PSV REIZEN Programma business club leden PSV Athene woensdag 5 november vrijdag 7 november 2014 Dag 1: woensdag 5 november 2014 08:00 uur Inchecken voor uw vlucht naar Athene op Eindhoven Airport Voor

Nadere informatie

Vraagprijs: 114.800 k.k.

Vraagprijs: 114.800 k.k. Latour bas Elne LATOUR BAS ELNE (FRANKRIJK) Soort object: Appartement DE RESIDENTIE DEMEURES TORRELLANES COMBINEERT VAKANTIE MET RENDEMENT! Vraagprijs: 114.800 k.k. Neem vrijblijvend contact op met BestBuyMakelaars.nl

Nadere informatie

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor.

programma dag 1 2013 Voor de lunch stellen we een typisch Spaans tapasrestaurant in het oude centrum voor. mallorca dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Welkom op de luchthaven van Palma de Mallorca! Hopelijk heb je een goede vlucht gehad. Terwijl we een heerlijk uitgebreid ontbijt nuttigen tegenover de kathedraal,

Nadere informatie

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving

Inhoud. Alles over Bilbao. Ontdek. Proef. Slaap lekker. Handig. Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen en Omgeving 1 Inhoud Klik op het pijltje rechtsboven aan een pagina om direct naar de tussenpagina te gaan. Klik op de hoofdstukken om er direct heen te gaan! Alles over Bilbao Cultuur, Interview local, Wijken, Reizen

Nadere informatie

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017

Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Andalusië Spanje 5 okt - 12 okt 2017 Als in Nederland de herfst z n intrede doet, vieren wij nog even de Spaanse zomer. Met gemiddeld 23 graden is Andalusië een heerlijke najaarsbestemming. We gaan 8 dagen

Nadere informatie

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha

ANDALUSIe. GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIe GEMAAKT DOOR Samantha ANDALUSIË Het mooie Andalusie, het land van de olijven, sinaasappels, zonnebloemen, mooie bergketens en valleien, leuke witte bergdorpen met mooie pleintjes, is een brug

Nadere informatie

Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe

Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe Gran Canaria Inleiding Ik houd mijn spreekbeurt over het eiland Gran Canaria. Ik ben er zelf al een aantal keren met mijn ouders geweest en ga er beslist nog eens naar toe Canarische Eilanden Gran Canaria

Nadere informatie

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen

Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen Tips op Mallorca voor echte Spaanse sferen In april was een aantal dagen naar Mallorca. Misschien heb je mijn eerdere blogs al voorbij zien komen over mijn verblijf en heerlijke etentje of de leukste souvenir

Nadere informatie

Fly & drive Andalusië

Fly & drive Andalusië Page 1 of 5 Fly & drive Andalusië In Spanje stichtten de Arabieren een rijk dat een hoge beschaving en een grote welvaart kende, waarbij de rest van Europa verbleekte. De belangrijkste gebeurtenissen in

Nadere informatie

programma malaga / marbella

programma malaga / marbella malaga / marbella dag 1 2013 ochtend Bienvenidos!! Aankomst op de luchthaven van Málaga en meet & greet met een lokale tourleader. We rijden naar Málaga stad waar we de ochtend goed beginnen! We gaan churros

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Coastal Classics & Balearic Isles. Crystal Serenity

Coastal Classics & Balearic Isles. Crystal Serenity Coastal Classics & Balearic Isles Crystal Serenity 9-daagse cruisevakantie Van Monte Carlo naar Barcelona Vertrekdatum 11 augustus 2018 EXCLUSIEF JUBILEUM AANBOD 20 JAAR SILVERJET Tijdens uw cruise van

Nadere informatie

X-factor in sailing yacht experience

X-factor in sailing yacht experience STARLITE X-factor in sailing yacht experience Starlite: Zeilvakanties op topniveau Alleen voor wie zichzelf het beste gunt Zorgeloos genieten op en rond de Mediterrane wateren Sommige dingen moet je gedaan

Nadere informatie

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar

Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar Hotel Alahuar Spanje Alicante Vall de Laguar 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Alahuar - (Spanje Alicante Vall de Laguar) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen

Catalonië natuur en cultuur 8 dagen Catalonië natuur en cultuur 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 889 Natuur en cultuur in Catalonië Spanje - een land dat misschien niet álles heeft maar wél héél veel! Natuur, bergen en zee. Oude,

Nadere informatie

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder

12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder 12 Trendy gezinswoningen in Europa en verder Hieronder 12 bijzondere, gezinsvriendelijke woningen van HomeExchange: Frankrijk Seignosse Dit Baskische huis in Landes- stijl ligt pal aan het strand. Het

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 1031 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena Heel oud kasteel te koop in de heuvels van Siena

Nadere informatie

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda

Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda Hotel El Horcajo Spanje Andalusië Ronda 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel El Horcajo - (Spanje Andalusië Ronda) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Barcelona. Barcelona. Montjuïc

Barcelona. Barcelona. Montjuïc Montjuïc De Montjuïc is een heuvel gelegen in de buurt van het centrum van. De heuvel, waarop zowel een wereldtentoonstelling als de Olympische Spelen gehouden werden, heeft een heel aantal bezienswaardigheden

Nadere informatie

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje

Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje Murcia: de Moorse oase van Zuid-Spanje De regio Murcia in zuidoost Spanje is totaal onbekend bij de meeste vakantiegangers, maar daarom juist favoriet bij ons. Het is er nog 'echt' Spaans. Eeuwenoude steden,

Nadere informatie

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

programma dag BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLE MAJORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE valencia dag 1 2013 Bienvenidos!! Bij aankomst op de luchthaven van Valencia wordt de groep ontvangen door een Nederlandstalige gids. Na ontvangst volgt een transfer naar het centrum en eenmaal in het

Nadere informatie

Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje.

Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje. Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje. Zorgorganisatie Laurens maakt het samen met het RCR Zorghotel Suriname en Spanje mogelijk dat haar zorgcliënten met vakantie kunnen naar Suriname

Nadere informatie

Villa Louloudi euros/week

Villa Louloudi euros/week Villa Louloudi Villa Louloudi is een unieke, traditionele villa op Sifnos, Ã Ã n van de mooiste eilanden van Griekenland. Het is dã perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de Griekse zon, prachtig

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE bilbao algemene informatie bilbao Bilbao, gesitueerd aan de Golf van Biskaje in het noorden van Spanje, is een van de welvarendste steden van Spanje. De stad heeft ca. 350.000 inwoners, maar de metropool

Nadere informatie

Rota. Een leuk Spanje alternatief!

Rota. Een leuk Spanje alternatief! Rota Een leuk Spanje alternatief! Veel mensen gaan met de vakantie naar Spanje, dit uiteraard omdat de zon daar overvloedig schijnt. De toeristenstranden zijn dan bepakt met zwetende lichamen die zich

Nadere informatie

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri

Hello sunshine! Reizen langs de Amafi -kust betekent de hee dag buiten zijn. Capri Dit soort romantische terrassen kom je overal tegen. Dit is het terras van La Caffeteria op de Piazza del Martiri in Napels. Rechts het strand van beachclub Bagno di Tiberio op Capri. Hello sunshine! Reizen

Nadere informatie

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054

singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Mallorca 8 dagen singlereis wandelvakantie vanaf 1.054 Wandelen op wandelparadijs Mallorca Mallorca is één van de populairste vakantiebestemmingen in de Middellandse Zee. Hier vindt u werkelijk alles voor

Nadere informatie

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan!

! Vraag vrijblijvend een op maat gesneden offerte aan! Prijzen vanaf 260,- 7 dagen inclusief ontbijt exclusief vlucht *laagseizoen Brochure 2014 Costa Blanca, dé bestemming om te genieten van een geweldige fietsvakantie Vraag vrijblijvend een op maat gesneden

Nadere informatie

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij?

Naam: Waar woon jij? Vraag 1b. Waarom wonen veel mensen in Kenia in een hut? Vraag 1a. In wat voor soort huis woon jij? Naam: Waar woon jij? Wonen over de hele wereld Heb jij wel eens in een tent gewoond? Waarschijnlijk niet. In de vakantie is het leuk. Maar voor altijd? Toch zijn er mensen op de wereld die altijd in een

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer

Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten. Verblijf in B & B Andalusian Summer Tourtocht klassieke motoren Andalucía, Spanje 7 dagen/6 nachten Verblijf in B & B Andalusian Summer De gezellige en sfeervolle Bed & Breakfast ligt in het groene hart van de regio Axarquia, net buiten

Nadere informatie

5 dagen naar Barcelona Reisprogramma

5 dagen naar Barcelona Reisprogramma 5 dagen naar Barcelona Reisprogramma Dag 1 U wordt in de middag/avond opgehaald bij uw opstappunt vanaf daar begint uw reis richting Barcelona. Tijdens de reis zal er een pauze worden gehouden van ongeveer

Nadere informatie

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano

Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano Masseria del Piano - Gargidicenere Italië Sicilië Collesano 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Masseria del Piano - Gargidicenere - (Italië Sicilië Collesano) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick

Dubai on a budget, Yes you can! De tips van Reisblog Reischick Dubai on a budget De afgelopen weken heb ik veel taglijstjes ingevuld, zodat jullie mij een beetje leren kennen als blogster en wat ik heel leuk vind, deze taglijsten zijn ook veel meer gelezen dan dat

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0583 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Genua Fantastische luxe villa in Ligurië BESCHRIJVING

Nadere informatie

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen

SADSCORSICA 2014TOUR. 2014 SADS Geert Jansen 1 8 Daagse rondreis op Corsica (Fr.), inclusief: Retour vliegticket Köln-Bonn / Corsica Vertrek Köln-Bonn 12 april 2014 (o.v.b.) Vertrek Corsica 19 april 2014 (o.v.b.) Overnachting in hotels Half pension

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Huurappartementen. Professionele zorg & hulpverlening. in uw eigen appartement. Spanje

Huurappartementen. Professionele zorg & hulpverlening. in uw eigen appartement. Spanje Huurappartementen Blijven genieten Professionele zorg & hulpverlening in uw eigen appartement Spanje HET MOOISTE MOET NOG KOMEN Ouder worden kan synoniem zijn voor genieten. Denkt u maar eens aan de vrije

Nadere informatie

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE

algemene informatie BARCELONA MADRID VALENCIA SEVILLA MALLORCA MALAGA IBIZA MARBELLA CORDOBA GRANADA BILBAO LANZAROTE TENERIFE barcelona algemene informatie barcelona Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder twijfel de meest cosmopoliete en moderne stad van Spanje. De stad heeft anderhalf

Nadere informatie

Villa Myrrine euros/week

Villa Myrrine euros/week Villa Myrrine Villa Myrrine is een luxe vakantiewoning gelegen in het historische gedeelte van Marathonen in de buurt van de Schinias National Park. De internationale luchthaven van Athene (ATH) ligt op

Nadere informatie

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur

Natuur & geur. geur ooit. Voor de rest van mijn leven zullen mijn hersenen rozemarijn associëren met het eiland en mijn jeugd. 121 ~ Natuur & geur 120 De geur van rozemarijn, dat is voor mij de geur van Ibiza. Als kind speelde ik in de tuin van ons vakantiehuis: een rotsige oppervlakte gevuld met cactussen en dorre planten. Die dorre planten waren

Nadere informatie

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA

680,000. Lagos. Ref: ST846 (49) 340sm 2427sm 3 0 JA Lagos 680,000 Ref: ST846 (49) De percelen zijn 10 minuten rijden naar Lagos gelegen in een prachtige, groene omgeving, op een 5- sterren golfresort direct aan zee waardoor u van vrij uitzicht op de golfbaan

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PROGRAMMA FAN PRAKTISCHE INFORMATIE REISDOCUMENTEN: Identiteitskaart. TIJDZONE: In Spanje geldt dezelfde tijdzone als in België. VALUTA: In Spanje wordt betaald met de Euro. KLIMAAT: Vigo heeft een gematigd

Nadere informatie

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales

Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales Casa el Castanar Spanje Gran Canaria Fontanales 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa el Castanar - (Spanje Gran Canaria Fontanales) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni

Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni Kalloni Beach Villas Griekenland Lesbos Skala Kalloni 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Kalloni Beach Villas - (Griekenland Lesbos Skala Kalloni) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi.

BARCELONA 499. Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. BARCELONA 499 Een citytrip naar een levendige en trendy stad gecombineerd met de architectuur van Gaudi. MONTJUÏC PARC GUËLL EN HET PEDRERA GOTHISCHE WIJK EN PICASSO MUSEUM DE RAMBLAS EN DE BOQUERIA BARCELONA

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov bieden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje / Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre

Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre Villas del Alba Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villas del Alba - (Spanje Andalusië Alhaurin de la Torre) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Barcelona. september VWO

Barcelona. september VWO Barcelona september 2016 5VWO Inleiding Barcelona, de elegante hoofdstad van Catalonië, is een zelfverzekerde, welvarende, dynamische, vrolijke stad met passie voor stijl en een obsessie met zijn imago.

Nadere informatie

La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico

La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico La Quinta Roja Spanje Tenerife Garachico 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Quinta Roja - (Spanje Tenerife Garachico) - 0 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden zwembad:

Nadere informatie

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008

Studiereis Lanzarote & Fuerteventura. 21 september t/m 25 september 2008 Studiereis Lanzarote & Fuerteventura 21 september t/m 25 september 2008 21 september 2008 s Ochtends in aller vroegte verzamelen we op Schiphol met 20 reisagenten voor de studiereis naar Lanzarote & Fuerteventura.

Nadere informatie

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL

A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E ASL TRAVEL VIP A T L E T I C O M A D R I D V S C L U B B R U G G E 2-3 O K T O B E R 2 0 1 8 ASL TRAVEL bestemming Madrid Info REISDOCUMENTEN Identiteitskaart TIJDZONE Er is geen tijdsverschil met België VALUTA Euro

Nadere informatie

Vraagprijs: 126.000 k.k.

Vraagprijs: 126.000 k.k. Juvignac JUVIGNAC (FRANKRIJK) Soort object: Appartement RESIDENCE "Ce Green", COMBINEERT VAKANTIE EN RENDEMENT! Vraagprijs: 126.000 k.k. Neem vrijblijvend contact op met BestBuyMakelaars.nl voor aanvullend

Nadere informatie

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo

Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo Hotel Las Calas Spanje Gran Canaria San Mateo 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel Las Calas - (Spanje Gran Canaria San Mateo) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

JUAN -LES -PINS FRANKRIJK. Nice/vliegveld. Juan -les -Pins. Antibes. Cannes. Côte d Azur

JUAN -LES -PINS FRANKRIJK. Nice/vliegveld. Juan -les -Pins. Antibes. Cannes. Côte d Azur JUAN -LES -PINS Côte d Azur FRANKRIJK Nice/vliegveld Monaco Juan -les -Pins Antibes Cannes Juan-Les-Pins Côte d Azur Frankrijk Côte d Azur Juan-les-Pins Boulevard Juan-Les-Pins Côte d Azur Frankrijk Welkom

Nadere informatie

Wat is Samen op vakantie Samen duiken / snorkelen / activiteit

Wat is Samen op vakantie Samen duiken / snorkelen / activiteit Wat is Samen op vakantie Samen duiken / snorkelen / activiteit 1 e duikkamp ervaring voor OWD / AOWD 1 e begeleiding voor nieuwe DM io 1 e ervaring met kapitein op boot met duikers Super duiken voor de

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0731 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Livorno Luxe villa in Livorno te koop BESCHRIJVING Deze

Nadere informatie

PRECENICCO Basis Informatie

PRECENICCO Basis Informatie PRECENICCO Basis Informatie U kunt nu de Noordelijke Venetiaanse lagune ontdekken richting Trieste en ontdek het echte Italië vanaf onze basis in Precenicco. Wij zijn ervan overtuigd dat dit een plek is

Nadere informatie

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia

La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia La Colina Spanje Ibiza Santa Eulalia 1. Algemene informatie Eliza was here - La Colina - /spanje/ibiza/santa_eulalia/la_colina.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren La Colina - (Spanje Ibiza Santa Eulalia)

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 21617 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Florence - heuvels Oud kasteel te koop in Florence

Nadere informatie

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober

Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Programmaboekje Talenreis Spanje 2015 12 t/m 16 oktober Dit boekje is van: Beste leerlingen, Voor jullie ligt het programmaboekje van de Talenreis (Spanje). Dit boekje met het gehele programma van activiteiten

Nadere informatie

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino

Borgo Artimino Italië Toscane Artimino Borgo Artimino Italië Toscane Artimino 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Borgo Artimino - (Italië Toscane Artimino) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad: Ja Airco:

Nadere informatie

Turismo en Espan a. Wat?

Turismo en Espan a. Wat? Turismo en Espan a Wat? Bekijk aandachtig het filmpje (http://www.youtube.com/watch?v=gidhjyn9h5s) en de onderstaande foto s. 1. Welke soorten toerisme komen er voor in Spanje? Landschap in Asturië La

Nadere informatie

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien.

REISWEEK 2018 Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Wie reist zal de wereld en zichzelf ten slotte anders, en misschien wel beter gaan zien. Alain de Botton Beste leerlingen, Voor jullie ligt het boekje voor de reisweek in 2018. Deze week vindt plaats van

Nadere informatie

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië

Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Informatie Oranje Huis / Duivels Huis Brazilië Net als tijdens het EK in Charkov beiden we ook in Brazilië de mogelijkheid te verblijven in het Oranje Huis / Duivels Huis. Het Oranje en Duivels Huis wordt

Nadere informatie

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen.

Outback Australië. Je kunt een auto huren of kopen. Dat kan op veel plaatsen. Outback Australië Voor mij is Australië een heel bijzondere plek. Waarom? Dat zal ik uitleggen. Het begon al toen ik voor het eerst in Australië kwam. Ik stapte uit het vliegtuig. Meteen merkte ik dat

Nadere informatie

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,-

Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier ,- Te koop Kasteel in departement Hérault omgeving Montpellier 4.700.000,- Referentienummer ERB F34561927 Prijs 4.700.000,- Gebouwd in XII Algemene staat Goed Perceel van 680000m² Woonoppervlak 1700m² Ligging

Nadere informatie

Vraagprijs: k.k.

Vraagprijs: k.k. Agon Coutainville AGON COUTAINVILLE (FRANKRIJK) Soort object: Appartement RESIDENTIE Les Voiles de Sienne, N COMBINATIE VAN VAKANTIE EN RENDEMENT! Vraagprijs: 135.000 k.k. Neem vrijblijvend contact op

Nadere informatie

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt

Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt Appartementen Torre Nova Spanje Catalonië La Torre de Claramunt 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Appartementen Torre Nova - (Spanje Catalonië La Torre de Claramunt) - 4 sterren

Nadere informatie

Villa's Ioanina euros/week

Villa's Ioanina euros/week Villa's Ioanina Met een oppervlakte van 24.000 mâ² en uitzicht op zee, is Villas Ioanina gelegen in het gebied van Agia Irini, in het westelijke deel van het eiland Paros. Bestaande uit 9 afzonderlijke

Nadere informatie

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi

Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi Agriturismo La Torriola Italië Umbrië Todi 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Agriturismo La Torriola - (Italië Umbrië Todi) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Can Llobet Spanje Catalonië Capmany

Can Llobet Spanje Catalonië Capmany Can Llobet Spanje Catalonië Capmany 1. Algemene informatie Eliza was here - Can Llobet - /spanje/catalonie/capmany/can_llobet.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Can Llobet - (Spanje Catalonië Capmany)

Nadere informatie

S C.F.

S C.F. Ref. 0974 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Varese Luxe historisch gebouw te koop in Varese BESCHRIJVING

Nadere informatie

Grevelingenmeer BW Herkingen TE KOOP K.K.

Grevelingenmeer BW Herkingen TE KOOP K.K. Grevelingenmeer 5 3249 BW Herkingen TE KOOP 137.500 K.K. Grevelingenmeer 5 3249 BW Herkingen Inleiding Aan de rand van rustig bungalowpark en direct aan de dijk van het Grevelingenmeer gelegen, GOED ONDERHOUDEN

Nadere informatie

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete

Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete Finca Las Longueras Spanje Gran Canaria Valle de Agaete 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Finca Las Longueras - (Spanje Gran Canaria Valle de Agaete) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona

Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona Villa Serenella & Villa Limonaia Italië Toscane Cortona 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Villa Serenella & Villa Limonaia - (Italië Toscane Cortona) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados

Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados Casa los Quemados Spanje La Palma Los Quemados 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Casa los Quemados - (Spanje La Palma Los Quemados) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden Zwembad:

Nadere informatie

Villa Lefkos euros/week

Villa Lefkos euros/week Villa Lefkos Villa Lefkos is een prachtige traditionele villa, gebouwd in de jaren 1890, met uitzicht op de Egeà sche Zee. Het is gelegen op de top van Ioulida, de Chora van het eiland Kea, in het midden

Nadere informatie

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona

CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona CITYTRIP Hip, trendy en supergezellig Barcelona Stad van Gaudi, Picasso en Messi. DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma Barcelona, gesitueerd aan de Mediterraanse kust, in het noorden van Spanje is zonder

Nadere informatie