BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 16 januari 2018 vastgesteld.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 23 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 16 januari 2018 vastgesteld."

Transcriptie

1 CF1 Bom-Lemstra PZH Convenant Shell, Gemeente Rijswijk, Gemeente Den Haag, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (Vertrek van Shell uit Rijswijk en de toekomstige invulling van Kessler Park) 1. Aan te gaan het Convenant Shell, Gemeente Rijswijk, Gemeente Den Haag, Provincie Zuid-Holland, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (Vertrek van Shell uit Rijswijk en de toekomstige invulling van Kessler Park) tussen de provincie Zuid-Holland met Shell, gemeente Rijswijk, gemeente Den Haag en Metropoolregio Rotterdam Den Haag om de gevolgen van het voorgenomen besluit van Shell om uit de Plaspoelpolder te vertrekken gezamenlijk te onderzoeken en de intentie uit te spreken om te komen tot een goede duurzame invulling voor het Kessler Park; 2. Voor de uitvoering van het Convenant beschikbaar te stellen ten laste van Programma 3 - Aantrekkelijk en Concurrerend aan MRDH, die het onderzoekstraject uitzet en namens de betrokken partijen financieel afhandelt; 3. Vast te stellen de publiekssamenvatting over de ondertekening van het Convenant omtrent de gevolgen van het voorgenomen besluit van Shell om uit de Plaspoelpolder te vertrekken. Aangezien de Commissaris van de Koning, na rechtsgeldige besluitvorming door GS, bevoegd is de juridische binding aan te gaan, is het advies aan hem een machtiging af te geven aan mevrouw mr. A.W. Bom-Lemstra, gedeputeerde Ruimte, wonen en bodem, Economische zaken en Luchtvaart, om het convenant betreffende het vertrek van Shell uit Rijswijk samen met Shell, de gemeente Rijswijk, de gemeente Den Haag en de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, namens de Provincie Zuid-Holland te ondertekenen.

2 CF2 Bom-Lemstra PZH Innovatiepact Greenport West-Holland 1. Aan te gaan het Innovatiepact Greenport West-Holland inclusief het bijbehorende programmaplan met in ieder geval de volgende partijen: Gemeente Westland, Gemeente Lansingerland, Gemeente Delft, Stichting Greenport Westland-Oostland, Haagse Hogeschool, Delphy Improvement, Hogeschool Inholland, Lentiz, LDE-Hub, WageningenUR Glastuinbouw, WellantCollege, Royal FloraHolland, Duijvestijn Tomaten en Hogendoorn en mogelijk deze en nog andere partijen: Rabobank Westland, Rabobank Midden Zuid Holland, Ammerlaan the Green Innovator, Anthura, Bunnik Plants, Dunea, ETP, Koppert Cress, OCAP, Priva, Telersvereniging Prominent, Bedrijvenvereniging Noukoop Balijade, DAGO, Energie Bedrijf Overbuurtsche Polder, LTO Glaskracht Programma Kas als Energiebron, LTO Glaskracht Midden Zuid-Holland, LTO Glaskracht Westland, Warmtecoöperatie Noordpolder, Warmtecoöperatie Zuidplas, Warmtecoöperatie Wilgenlei, Gemeenschappelijke regeling Nieuw Reijerwaard, Gemeente Brielle, Gemeente Midden- Delfland, Gemeente Pijnacker-Nootdorp, Gemeente Westvoorne en Gemeente Zuidplas, waarin de gezamenlijke doelstellingen voor de versteviging en versnelling van innovatie in de Greenport West-Holland met een groot aantal publieke en private partners zijn vastgelegd voor de duur van drie jaar; 2. Beschikbaar te stellen de in het Innovatiepact opgenomen bijdrage van de provincie van ,- ( 100,000- per jaar voor de jaren 2018, 2019 en 2020) voor de uitvoering van het Innovatiepact Greenport West-Holland ten laste van het budget programma 3.5; 3. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel

3 Innovatiepact Greenport West-Holland; 4. Vast te stellen het persbericht bij het Innovatiepact Greenport West-Holland. Aangezien de Commissaris van de Koning, na rechtsgeldige besluitvorming door GS, bevoegd is de juridische binding aan te gaan, is het advies aan hem een machtiging af te geven aan mevr. A.W. Bom-Lemstra, gedeputeerde Ruimte, wonen en bodem, Economische zaken en Luchtvaart, om namens de provincie Zuid-Holland het innovatiepact te ondertekenen met Gemeente Westland, Gemeente Lansingerland, Gemeente Delft, Stichting Greenport Westland-Oostland, Haagse Hogeschool, Delphy Improvement, Hogeschool Inholland, Lentiz, LDE-Hub, WageningenUR Glastuinbouw, WellantCollege, Royal FloraHolland, Duijvestijn Tomaten en Hogendoorn. met een machtiging voor de portefeuillehouder om in de titel van het persbericht PZH een plaats te geven. CF3 Baljeu PZH Vervanging Archiefbescheiden mandaattaken Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) 1. Vast te stellen het Besluit vervanging archiefbescheiden mandaattaken Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid 2017 ; 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting over het vervangingsbesluit voor de archiefbescheiden mandaattaken Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid; 3. Te bepalen dat het Besluit vervanging archiefbescheiden mandaattaken Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid 2017 gepubliceerd wordt in het Provinciaal Blad.

4 CF4 Weber PZH Overdracht bevoegdheid omgevingsvergunning windenergie aan gemeente Brielle 1. Aan te gaan de PZH Bestuursovereenkomst realisatie N57 Entree Noord windenergie Brielle met het college van Burgemeester & Wethouders (B&W) van de gemeente Brielle inhoudende dat Gedeputeerde Staten (GS) de bevoegdheidsverdeling ex artikel 9f, lid 1 van de Electriciteitswet 1998 niet van toepassing verklaren, waarmee de bevoegdheid voor de omgevingsvergunning en eventueel andere benodigde vergunningen voor windturbines tussen 5 en 100 MW besluitvorming op grond van artikel 9e, lid 6 bij dat college van B&W komt te liggen; 2. Gedeputeerde J.F. Weber te machtigen tot het namens GS ondertekenen van deze overeenkomst; 3. Vast te stellen de Publiekssamenvatting over overdracht van de bevoegdheid windenergie aan de gemeente Brielle. CF5 Weber PZH Ontwerpbeheerplan Natura 2000 Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein 1. Het Ontwerpbeheerplan bijzondere natuurwaarden Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein vast te stellen. 2. De brief aan Provinciale Staten vast te stellen, waarmee het Ontwerpbeheerplan bijzondere natuurwaarden Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein ter kennisname aan PS wordt aangeboden. 3. De publiekssamenvatting inzake het Ontwerpbeheerplan bijzondere natuurwaarden Broekvelden, Vettenbroek en Polder Stein vast te stellen. 4. Het ontwerp-persbericht vast te stellen dat op het moment van de ter visie legging zal worden uitgebracht.

5 CF6 Janssen PZH Beslissing op het bezwaar van Akzo Nobel Chemicals B.V. van 4 november 2016 tegen het besluit van 12 oktober 2016 tot het opleggen van lasten onder dwangsom 1. In overeenstemming met het advies van de bezwarencommissie: a. de bezwaren van Akzo Nobel Chemicals B.V. van 4 november 2016 tegen het besluit van 12 oktober 2016 tot het opleggen van lasten onder dwangsom wegens overtreding van bepalingen van het Besluit risico s zware ongevallen 2015 ten aanzien van het onvoldoende concreet zijn van de lasten gegrond te verklaren en het besluit op dit punt te herroepen en de gestelde lasten samen te voegen tot één last die als volgt luidt: Akzo Nobel dient bij werkzaamheden aan een installatie waarbij waterstofchloride kan vrijkomen en waarvoor een werkvergunning met TRA is vereist een werkplan op te stellen. b. voor het overige de bezwaren ongegrond te verklaren en het bestreden besluit, na aanpassing van de tekst van als hierboven vermeld in stand te laten; 2. De brief met de beslissing op bezwaar aan Akzo Nobel Chemicals B.V. vast te stellen; 3. De publiekssamenvatting over de beslissing op het bezwaar van Akzo Nobel Chemicals B.V. van 4 november 2016 vast te stellen; 4. In overeenstemming met het advies van de bezwarencommissie een proceskostenvergoeding van 1002 aan Akzo Nobel Chemicals B.V. toe te kennen. CF7 Vermeulen PZH Behandelvoorstel motie 754 Verkeersveiligheid 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten met het behandelvoorstel voor motie 754 Verkeersveiligheid;

6 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting voor motie 754 Verkeersveiligheid. SV1 Vermeulen PZH Beantwoording Statenvragen 3354 Statenfractie VVD Hoekse Lijn 1. Vast te stellen de beantwoording van de Statenvragen 3354 VVD met betrekking tot de vertraging van de Hoekse Lijn conform het bijgevoegde concept. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij het voorstel beantwoording Statenvragen 3354 VVD met betrekking tot de vertraging van de Hoekse Lijn. met een machtiging voor de portefeuillehouder om de beantwoording van de vragen 1 (motie van de raad), 5 (verwijs naar het onderzoek van de raad), 6 (PZH nog over in gesprek met Rotterdam) en 7 (niet geheel afhankelijk van PZH, ook MRDH kan middelen beschikbaar stellen) tekstueel te wijzigen. Tevens een machtiging voor aanpassing van verschrijvingen van ondergeschikte aard. SV2 Weber PZH Beantwoording schriftelijke vragen nr (PvdD) over aan lot overlaten en onnodig laten lijden aangeschoten eenden Krimpenerwaard 1. Vast te stellen de beantwoording van de schriftelijke vragen nr (PvdD) over aan lot overlaten en onnodig laten lijden aangeschoten eenden Krimpenerwaard; 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij de beantwoording van de schriftelijke vragen nr (PvdD) over aan lot overlaten en onnodig laten lijden aangeschoten eenden Krimpenerwaard. Besluit: aangehouden

7 SV3 Weber PZH Beantwoording schriftelijke vragen nr (PvdA, PvdD, GL, 50PLUS en PVV) over rechterlijke uitspraak afschot smient 1. Vast te stellen de beantwoording van de schriftelijke vragen nr (PvdA, PvdD, GL, 50PLUS en PVV) over rechterlijke uitspraak afschot smient; 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting bij de beantwoording van de schriftelijke vragen nr (PvdA, PvdD, GL, 50PLUS en PVV) over rechterlijke uitspraak afschot smient.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 4 september Besluitenlijst van de vergadering 28 augustus vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 4 september Besluitenlijst van de vergadering 28 augustus vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-659300010 Beslissing op bezwaar Chemours Netherlands B.V. van 25 mei 2018 tegen besluit van 16 april 2018 tot het opleggen van een last onder dwangsom 1. Conform het advies van de bezwarencommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 9 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 19 december 2017 vastgesteld. 1 A1 Vermeulen PZH-2017-580411413 Overeenkomsten A16 Rotterdam 1. Aan te gaan de overeenkomsten inzake de A16 Rotterdam tussen de provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat: - Bijlage 9 deel 5 Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 25 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 18 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 25 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 18 september 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-662490201 Beslissing op bezwaar van Tank Depot Europoort B.V. van 1 februari 2018 tegen aanwijzingsbesluit van 4 januari 2018 1. In afwijking van het advies van de bezwarencommissie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 24 APRIL Besluitenlijst van de vergadering 17 april 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-646077549 Reactie accountantsverslag 2017 1. De GS-brief, als reactie op het accountantsverslag 2017, gericht aan Provinciale Staten, vast te stellen. 2. Vast te stellen de publiekssamenvatting

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 MAART Besluitenlijst van de vergadering 19 februari 2019 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2018-672342296 Aangaan Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland 1. Aan te gaan de Samenwerkingsovereenkomst Reconstructie N213 Gemeente Westland met de gemeente Westland.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 18 SEPTEMBER Besluitenlijst van de vergadering 11 september 2018 vastgesteld. A1 Weber PZH-2018-662645692 GS-brief aan Provinciale Staten over het beheer van het regionaal hoofdnet voor warmtetransport 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten, waarin zij worden geïnformeerd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 mei Besluitenlijst van de vergadering 15 mei 2018 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2018-647778289 Implementatie Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) 1. Kennis te nemen van de door de provinciesecretaris vastgestelde Privacyverklaring en Procedurebeschrijving verzoeken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 18 juni 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 26 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 18 juni 2018 vastgesteld. A1 PZH-2018-651692967 Ontwikkeling Omgevingsbeleid zomer 2018 1. Vast te stellen de GS-brief aan Provinciale Staten over de ontwikkeling van het Omgevingsbeleid, die ingaat op de stappen die we in deze

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 12 februari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 19 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 12 februari 2019 vastgesteld. A1 Baljeu PZH-2019-679575003 Europa en China Jaarplan 2019 1. Vast te stellen het Europa Jaarplan 2019. 2. Vast te stellen het China Jaarplan 2019. 3. Vast te stellen de GS brief aan PS over het Europa

Nadere informatie

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017

Pagina 1 van 8 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 10 OKTOBER 2017 Pagina 1 van 8 A1 A2 Janssen/Weber PZH-2017-613294574 Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie KWR Water BV voor Transitie WKO naar HTO Energie- en milieubeheerstrategieën Vervallen. 1. Samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 1 december 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 8 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 1 december 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-536006938 Uitvoeringsprogramma s regionale waterkeringen 1. Kennisgenomen van de uitvoeringsprogramma s regionale waterkeringen 2015-2024 van het waterschap Rivierenland, het waterschap

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 1 DECEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 24 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-531390795 Wijziging Waterverordening Zuid-Holland 1. Vastgesteld het ontwerpbesluit tot aanpassing van de Waterverordening Zuid-Holland met bijbehorende toelichting en twee kaarten.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 21 november vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering 21 november vastgesteld. 1 A1 Baljeu PZH-2017-623188986 Rapportage Doeltreffendheid subsidies 1. Vast te stellen de Hoofdlijnenrapportage evaluatie doeltreffendheid subsidies inclusief bijlage Beleidstheorieën; 2. Vast te stellen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 11 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 3 december 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 11 DECEMBER Besluitenlijst van de vergadering 3 december 2018 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-671959595 Informeren Statenleden samenwerkingsagenda Rotterdam The Hague Airport 1. In te stemmen met de Notitie Stand van zaken samenwerkingsagenda RTHA van de Bestuurlijke Regiegroep

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 30 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 23 juni 2015 vastgesteld. A1 Vermeulen PZH-2015-519730398 Intentieovereenkomst N211 geeft energie 1. Aangegaan de Intentieovereenkomst Vormgeven gezamenlijke ambities Provincie Zuid-Holland en de gemeente Westland in het project

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 OKTOBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 13 oktober 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-531054374 Beschikking op bezwaar van de heer Van der Geest inzake het niet langer meer doden van verwilderde katten met het geweer A2 Weber PZH-2015-531024540 Beschikking op bezwaar van

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 NOVEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 november 2015 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2015-534350511 Intrekken ondermandaat bij ODWH en ODMH voor het uitvoeren van de BRZO en RIE4 taken A2 Janssen PZH-2015-534351143 Provinciale uitvoeringstaken in de fusiegemeenten Alphen

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 15 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 JANUARI Besluitenlijst van de vergadering 15 januari 2019 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2018-675266531 Subsidievaststelling Stichting Kenniscentrum Plantenstoffen - Kenniscentrum Plantenstoffen 2.0 1. Vast te stellen de begroting-projectsubsidie 2017 op 72.869,00 voor het

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 20 JUNI Besluitenlijst van de vergadering van 13 juni 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 20 JUNI Besluitenlijst van de vergadering van 13 juni 2017 vastgesteld. A1 Weber PZH-2017-585501314 Gebiedsprogramma Hoeksche Waard 2017-2020 1. Vast te stellen het Gebiedsprogramma Hoeksche Waard voor de periode 2017 2020; 2. In te stemmen met de financiering van het benodigde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 21 juni vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 JUNI Besluitenlijst van de vergadering 21 juni vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2016-556216965 Brief van de gemeente Brielle over knelpunten i.v.m. de sociale sector woningmarkt en huisvesting van vergunninghouders 1. Vastgesteld de brief aan de gemeente Brielle

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 NOVEMBER Besluitenlijst van de vergadering van 20 november 2018 vastgesteld. A1 Janssen PZH-2018-670833863 Voortgang oeververvanging Rijn-Schiekanaal nabij Delftweg Zuid te Rijswijk 1. In te stemmen met het ter hoogte van de Delftweg Zuid te Rijswijk afwijken van het vastgestelde

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 MAART

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 27 MAART A1 Bom-Lemstra PZH-2018-639351449 Bidboek Integrale ontwikkeling Zuidplas gemeente Zuidplas 1. Vast te stellen de brief aan Gemeente Zuidplas waarin wordt ingestemd met het aanbod om de dialoog aan te

Nadere informatie

A2 Van der Sande PZH Jaarstukken 2016 Provinciaal Fonds Nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland

A2 Van der Sande PZH Jaarstukken 2016 Provinciaal Fonds Nazorg gesloten stortplaatsen Zuid-Holland A1 Janssen/Vermeulen PZH-2017-582881398 Impuls Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) 1. In te stemmen met de doelen en opgaven van de Impuls Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH),

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 15 SEPTEMBER 2015. Besluitenlijst van de vergadering 8 september 2015 vastgesteld. A1 Weber PZH-2015-528536545 GS-standpunt inzake Scenariostudie Natuur- en Recreatieschap Dobbeplas A2 Weber PZH-2015-528046963 Uittreding uit de natuur- en recreatieschappen en informeren PS over stand

Nadere informatie

Statenvoorstel. Subsidieverlening TNO - Open Innovatie Centrum Well technology en Warmte

Statenvoorstel. Subsidieverlening TNO - Open Innovatie Centrum Well technology en Warmte Statenvoorstel Vergadering Februari 2019 Nummer 7172 Vergaderdatum GS: 22 januari 2019 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 20 februari 2019 Documentnummer: PZH-2019-677710616 Onderwerp

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 MAART 2015 enlijst van de vergadering 10 maart 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 maart 2015 vastgesteld. Zie stukken

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Ruimte en Leefomgeving en Bestuur en Middelen, nummer 6787;

gelezen de voordracht van de statencommissies Ruimte en Leefomgeving en Bestuur en Middelen, nummer 6787; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2015 Nummer 6787 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017 enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 22 februari 2017 Agendapunt 1. Regeling van werkzaamheden Bericht van verhindering ontvangen van mevrouw Balootje (SGP en CU) De

Nadere informatie

Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie aan KWR Water BV voor Coastar TKI-project

Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst en incidentele subsidie aan KWR Water BV voor Coastar TKI-project GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-587783316 (DOS-2017-0004201) Contact L.M. van Os / E.R. de Haan 070-441 68 25 / 7623 lm.van.os@pzh.nl er.de.haan@pzh.nl Behandelend ambtenaar: E.R. de Haan Akkoord Ambtelijk

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissie Verkeer en Milieu, nummer 6913;

gelezen de voordracht van de statencommissie Verkeer en Milieu, nummer 6913; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering September 2016 Nummer 6913 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van

Nadere informatie

Onderwerp Afwijken nadeelcompensatieregeling Dunea Knoop Leiden West RijnlandRoute

Onderwerp Afwijken nadeelcompensatieregeling Dunea Knoop Leiden West RijnlandRoute GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-654552980 (DOS-2007-0001083) Status Datum vergadering Gedeputeerde Staten Eindtermijn A-openbaar 10 juli 2018 13 juli 2018 Onderwerp Afwijken nadeelcompensatieregeling

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Bom B - Geparafeerd door: Tekke, R.M.H. D&H Conform Geparafeerd door: Tekke, R.M.H.

Parafering besluit PFO Bom B - Geparafeerd door: Tekke, R.M.H. D&H Conform Geparafeerd door: Tekke, R.M.H. agendapunt 3.b.1 1070506 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden HOF VAN DELFLANDRAAD: INTENTIEVERKLARING KWALITEITSVERBETERING HISTORISCHE FIETSROUTE Portefeuillehouder Bom - Lemstra, A.W. Datum 25

Nadere informatie

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland De ondergetekenden, 1. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, gevestigd te Arnhem, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle

Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Bestuursovereenkomst overdracht bevoegdheden inzake realisatie windopgave gemeente Brielle Partijen: Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland, vertegenwoordigd door gedeputeerde de heer J.F. Weber, daartoe

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage

PROVINCIAAL BLAD. Mandaatbesluit OD NZKG 2015 provincie Utrecht en de bijlage PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Utrecht. Nr. 60 2 oktober 201 Mandaatbesluit OD NZKG 201 provincie Utrecht en de bijlage Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht van

Nadere informatie

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp

Onderwerp: Vaststellen nieuwe subsidiedeelplafonds R-net en aangaan SOK s en DRIS R-net buscorridor Leiden-Leiderdorp GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-578487242 (DOS-2013-0002208) Contact B. Groenen 070-441 6781 mmj.suderee@pzh.nl Behandelend ambtenaar: H. van Alphen Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende:

Nadere informatie

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Accelerating Circular Economy Zuid-Holland (ACCEZ)

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst Accelerating Circular Economy Zuid-Holland (ACCEZ) GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-642051333 (DOS-2017-0008849) Contact B.J. Verschoor T 8456 Bj.verschoor@pzh.nl Behandelend ambtenaar J.H. Last Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Brandsma,

Nadere informatie

Bestemming vloeivelden Suikerunie Puttershoek. Nr. motie : M Aangenomen Verworpen Overgenomen door GS Aangehouden Ingetrokken

Bestemming vloeivelden Suikerunie Puttershoek. Nr. motie : M Aangenomen Verworpen Overgenomen door GS Aangehouden Ingetrokken Titel motie : Nr. motie : M - 398 Bestemming vloeivelden Suikerunie Puttershoek Datum PS-Vergadering : 30 januari 2013 Voordrachtnummer : 6546 Onderwerp : Actualisering 2012 Provinciale Structuurvisie

Nadere informatie

Statenvoorstel. Financiële bijdrage voor Waste to Chemicals en het chemie- en industriecluster in Zuid-Holland.

Statenvoorstel. Financiële bijdrage voor Waste to Chemicals en het chemie- en industriecluster in Zuid-Holland. Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 april 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: 31 mei 2017 Behandeld ambtenaar : mw. M. Groen E-mailadres: m.groen@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland

Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland Verlenging en wijziging Samenwerkingsovereenkomst duurzame Warmte en Koude Zuid-Holland De ondergetekenden, 1. Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling, gevestigd te Arnhem, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Algemeen bestuur. De leden van de bestuurs- en adviescommissie zijn voorgedragen door de gemeenten.

Algemeen bestuur. De leden van de bestuurs- en adviescommissie zijn voorgedragen door de gemeenten. Algemeen bestuur Onderwerp Voorgesteld besluit Korte motivering Vergadering 19-12-2014 Agendapunt 8 Economisch Vestigingsklimaat Vaststellen van: 1. De verordening Bestuurscommissie Economisch Vestigingsklimaat

Nadere informatie

2 4 APR Paraaf Provinci. Onderwerp Brief aan de Stuurgroep Westlandse Zoom over glascompensalie Kwintsheul-Noord

2 4 APR Paraaf Provinci. Onderwerp Brief aan de Stuurgroep Westlandse Zoom over glascompensalie Kwintsheul-Noord 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie HOLLAND ZUID Directie DRM Aldeling Ruimte, Wonen en Bodem Registralienummer PZH-2013-385736077(DOS-2013-0002954) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

De licht gearceerde onderwerpen worden als afgedaan beschouwd en zullen uit het overzicht verwijderd worden. deel) Eerste kwartaal 2018 (2 e

De licht gearceerde onderwerpen worden als afgedaan beschouwd en zullen uit het overzicht verwijderd worden. deel) Eerste kwartaal 2018 (2 e Planning a) aangekondigde stukken b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie Ruimte en Leefomgeving vergadering 25 oktober 2017

Nadere informatie

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018

Statencommissie Bestuur en Middelen per 13 juni 2018 Planning a.1 bespreekstukken komende overlegvergaderingen a.2) aangekondigde stukken lange termijn b) toezeggingen c) geplande commissieactiviteiten d) aanbevelingen Rekenkamer e) openstaande moties Statencommissie

Nadere informatie

Gewijzigd Statenvoorstel

Gewijzigd Statenvoorstel Gewijzigd Statenvoorstel vergadering Mei 2017 Nummer 7005 Onderwerp Financiële bijdrage voor Waste to Chemicals en het chemie- en industriecluster in Zuid-Holland. Vergaderdatum GS: 18 april 2017 Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar: drs. A. de Wolf Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: Weekers, JJF digitaal

Behandelend ambtenaar: drs. A. de Wolf Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: Weekers, JJF digitaal GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-609320984 (DOS-2007-0000072) Contact drs. A. de Wolf 070-441 72 08 a.de.wolf@pzh.nl Behandelend ambtenaar: drs. A. de Wolf Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende:

Nadere informatie

5 -minuten versie voor Provinciale Staten

5 -minuten versie voor Provinciale Staten 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DRM Afdeling Ruimte, Wonen en Bodem Registratienummer PZH-2016-550412223 () Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 10 mei 2016 Nee

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557;

gelezen de voordracht van de statencommissies Verkeer en Milieu en Ruimte en Leefomgeving, nummer 6557; Voordracht aan Provinciale Staten van Statencommissies Vergadering Maart 2013 Nummer 6557 Onderwerp Aangenomen en afgehandelde moties van Provinciale Staten 1 Ontwerpbesluit Provinciale Staten van Zuid-Holland,

Nadere informatie

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017

Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 BESLUITENLIJST Vergadering Provinciale Staten van Overijssel op woensdag 24 mei 2017 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de provincie

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Woo Conform Aangeboden D&H H - Geparafeerd door: Bosker, M.H.

Parafering besluit PFO Woo Conform Aangeboden D&H H - Geparafeerd door: Bosker, M.H. agendapunt 3.b.8 1285348 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden OPHEFFEN RECREATIESCHAPPEN Portefeuillehouder Woorst, I.J.A. ter Datum 20 december 2016 Aard bespreking Besluitvormend Afstemming Bijlagen

Nadere informatie

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017

Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Adviezen uit de Statencommissies over Statenvoordrachten t.b.v. PS 28 juni 2017 Onderwerp 2. Bespreekstukken: Voorjaarsnota 2017 en Kadernota 2018-2021; begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2018 voor

Nadere informatie

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10

Statenvoorstel. Verhoging subsidieplafond en wijziging van de Subsidieregeling groen 2016, paragrafen 2.4 en 2.10 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 21 november 2017 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 31 december 2017 Behandeld ambtenaar : A.P.J. van der Sluis E-mailadres: apj.vander.sluis@pzh.nl

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 26 FEBRUARI 2019 Onderwerp 1. Ontwerpwijziging Provinciale Ruimtelijke Verordening met betrekking tot geitenverbod 2. Wob-verzoek NRC betreffende benoemingen oud-bestuurders 3. Benoeming leden hoor- en adviescommissie

Nadere informatie

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG VERVOERSAUTORITEIT

METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG VERVOERSAUTORITEIT METROPOOLREGIO ROTTERDAM DEN HAAG VERVOERSAUTORITEIT Grote Marktstraat 43 Postbus 66 2501 CB Den Haag Telefoon 088 5445 100 Retouradres: Postbus 66 2501 CB Den Haag Aan de colleges van Burgemeester en

Nadere informatie

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht

SML09-30. Voorstel van GS aan PS: kennisnemen van bijgaande stukken op basis van actieve informatieplicht P TraD HoLLAND SML09-30 5 -minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Samenleving Registration ummer PZH-2009-209435 (DOS-2009-0001943) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum

Nadere informatie

samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west.

samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west. ^ ^/c?o7lt &y f\z2+xt/'gi samenwerkjngsovereenkomst geneeskundige hulpverlening bij ongevalsen en rampen zuidholland-west. Tussen de gemeente Den Haacj, de Gemeenschappeiijke Gezondheidsdienst Westholland

Nadere informatie

behandeld door/ M. van Zeventer

behandeld door/ M. van Zeventer gemeente Capelle aan den IJssel De leden van de raad van de gemeente CAPELLE AAN DEN IJSSEL datum 3 februari 2017 onderwerp informatie week 5/2017 kenmerk S32/864221 uw kenmerk/brief van behandeld door/e-mail

Nadere informatie

De schaal van de woningcorporaties in overeenstemming brengen met de schaal van de regionale woningmarkt.

De schaal van de woningcorporaties in overeenstemming brengen met de schaal van de regionale woningmarkt. COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Besluit tot aanwijzing gebied regio s Haaglanden, Midden-Holland en Rotterdam als kernwerkgebied voor de woningcorporaties Te besluiten om 1. Kennis te nemen van de voorlopige

Nadere informatie

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname

Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 15 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00638 Onderwerp Brief van Provincie Zuid-Holland over windenergie A44-zone - Ter kennisname Beknopte samenvatting Het college wordt voorgesteld

Nadere informatie

Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO)

Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO) gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Intentieovereenkomst inzet middelen Plan van Aanpak Schiphol en Omgeving (PASO) Portefeuillehouder J.J. Nobel Collegevergadering 26 maart 2013 Inlichtingen

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar: G. Massom Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: K.J.A. Oome - van de Wetering digitaal

Behandelend ambtenaar: G. Massom Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: K.J.A. Oome - van de Wetering digitaal GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2017-580411413 (DOS-2016-0002231) Contact Gohdar Massom 070-441 8531 g.massom@pzh.nl Behandelend ambtenaar: G. Massom Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende: K.J.A.

Nadere informatie

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten

Voordracht aan Provinciale Staten. van Gedeputeerde Staten Voordracht aan Provinciale Staten van Gedeputeerde Staten Onderwerp 2 e wijziging bijstelling begrotingssubsidies en subsidieplafonds 2e aanvraagperiode boekjaar- en projectsubsidies 2017 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017

BESLUITENLIJST (4) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 BESLUITENLIJST (4) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 31 januari 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A. van den Bosch Wethouder : A.C. Bragt Wethouder

Nadere informatie

Parafering besluit PFO Bom 03-11-2014 Gewijzigd akkoord Geparafeerd D&H 11-11-2014 (Geen) Geparafeerd door: Werf, R. van der

Parafering besluit PFO Bom 03-11-2014 Gewijzigd akkoord Geparafeerd D&H 11-11-2014 (Geen) Geparafeerd door: Werf, R. van der agendapunt 3.a.2 1163311 Aan College van Dijkgraaf en Hoogheemraden OPHEFFEN VAN C.Q. UITTREDEN UIT DE GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BEHEER GRONDWATERONTTREKKING DELFT-NOORD Portefeuillehouder Bom - Lemstra,

Nadere informatie

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland

Statenvoorstel. Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale Netwerken voor Innovatie Zuid-Holland Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 15 januari 2019 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: n.v.t. Documentnummer: PZH-2018-674462616 Onderwerp Vaststellen Subsidieplafond 2019 Regionale

Nadere informatie

Agendapunt Besluit / toezegging Actie /

Agendapunt Besluit / toezegging Actie / 1 a. Opening en mededelingen b. Besluitenlijst vorige vergadering c. Besluitvorming over ingekomen stukken De voorzitter opent de vergadering en heet iedereen welkom. De commissie neemt kennis van de volgende

Nadere informatie

Statenvoorstel. Concept advies Bestuurlijke Regiegroep RTHA over regionaal draagvlak ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport aan Staatssecretaris

Statenvoorstel. Concept advies Bestuurlijke Regiegroep RTHA over regionaal draagvlak ontwikkeling Rotterdam The Hague Airport aan Staatssecretaris Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 18 april 2017 Portefeuillehouder: Bom - Lemstra, AW Uiterlijke beslistermijn: 28 juni 2017 Behandeld ambtenaar : K. de Jong E-mailadres: k.de.jong@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

VOORNEMEN TOT AANWIJZEN KERNWERKGEBIED HAAGLANDEN, ROTTERDAM, MIDDEN- HOLLAND

VOORNEMEN TOT AANWIJZEN KERNWERKGEBIED HAAGLANDEN, ROTTERDAM, MIDDEN- HOLLAND DSO/2016.270 RIS 292840 VOORNEMEN TOT AANWIJZEN KERNWERKGEBIED HAAGLANDEN, ROTTERDAM, MIDDEN- HOLLAND HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, Overwegende dat: - de Woningwet eisen stelt aan het werkgebied

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 13 DECEMBER 2016 Onderwerp Besluit 1. Verkenningen NH2050 2. UNESCO nominatie Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam 3. Voordracht Minor Boundary Modification Stelling van Amsterdam 4.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 31 JANUARI 2017 Onderwerp 1. Wob-verzoek Pittige Politiek 2. Wob-verzoek RTV NH 3. Wob-verzoek dhr. E. Geels 4. nr. 2 van dhr. J.M. Bruggeman en mw. C. Boelhouwer (SP) over het voortbestaan van de onafhankelijke regionale

Nadere informatie

Aan: de raad van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam. Van: ing. L.W. Vreugdenhil, Nieuw-Oranjekanaal 20, 3151 XL Hoek van Holland.

Aan: de raad van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam. Van: ing. L.W. Vreugdenhil, Nieuw-Oranjekanaal 20, 3151 XL Hoek van Holland. Aan: de raad van de gemeente Rotterdam, Coolsingel 40, 3011 AD Rotterdam. Van: ing. L.W. Vreugdenhil, Nieuw-Oranjekanaal 20, 3151 XL Hoek van Holland. Betreft: duurzame landbouw in de Oranjebonnen Hoek

Nadere informatie

Adviescommissie EV. 21 november 2018

Adviescommissie EV. 21 november 2018 Adviescommissie EV 21 november 2018 MRDH event vrijdag 30 november, 12.00 18.30 uur Aanmelden via de website: www.samenwerkenmaaktsterker.nl Werkbezoeken: Hellevoetsluis - Historisch centrum en Droogdok

Nadere informatie

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017

Provinciale Staten Griffie. Aan Provinciale Staten. Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten 20 november 2017 20 november Provinciale Staten Griffie Aan Provinciale Staten Behandeladviezen Procedurevergadering Provinciale Staten + = Fractie is voor behandeladvies = Fractie is tegen behandeladvies x = Fractie is

Nadere informatie

Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden

Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden Crisis- en herstelwet: Vragen en antwoorden Datum Februari 2012 Status Definitief in opdracht van Agentschap NL Colofon Projectnaam Projectnummer Versienummer Publicatienummer Locatie Projectleider Contactpersoon

Nadere informatie

ZUID HOLLAND. 2 8 FEB. ZOU Contact N. Huenders T provincie. Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten van Zuid-Holland

ZUID HOLLAND. 2 8 FEB. ZOU Contact N. Huenders T provincie. Gedeputeerde Staten. Provinciale Staten van Zuid-Holland Gedeputeerde Staten provincie ZUID HOLLAND Provinciale Staten van Zuid-Holland 2 8 FEB. ZOU Contact N. Huenders T n.huenders@pzh.nl Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T070-441 66 11

Nadere informatie

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding

Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding 1 Concept Bestuursovereenkomst Blankenburgverbinding Werkversie 0.7 10 augustus 2015 2 Ondergetekenden, 1. De minister van Infrastructuur en Milieu, mevrouw drs. M.H. Schultz van Haegen, handelend als

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 17 januari 2017 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 17 januari 2017 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer

Aan Van Datum Onderwerp Zaaknummer Aan de gemeenteraad Van College van Burgemeester en wethouders Datum 29 juli 2014 Onderwerp mededeling Gedeputeerde Staten vaststelling gemeentegrenzen nieuwe gemeente Krimpenerwaard Zaaknummer 124168

Nadere informatie

Bedoeling is in juni 2016 een verzoek voor de vorming van een kernwerkgebied bij de minister in te dienen.

Bedoeling is in juni 2016 een verzoek voor de vorming van een kernwerkgebied bij de minister in te dienen. 2016-03- 03 Aan:. de raden van bestuur van de corporaties die actief zijn in de regio s Haaglanden, Midden-Holland en Rotterdam. de colleges van B&W van de gemeenten waar corporaties die actief zijn in

Nadere informatie

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS)

Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) Wijzigingsovereenkomst A15 Papendrecht - Sliedrecht (A15 PaS) m ie van Infrastniauur en Milieu Holland Datum: Kenmerk: IENM/BSK-2017/11963 ----- Drechteteden 4 Pagina 1 van 5 Ondergetekenden, 1. De van

Nadere informatie

categorie agendanr. Stuknr. Raad Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen

categorie agendanr. Stuknr. Raad Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen svoorstel categorie agendanr. Stuknr. Onderwerp: Verklaring van geen bedenkingen WKK-installatie en biovergister Gantel 37 te Klazienaveen Portefeuillehouder: R. van der Weide Team: Ontwikkeling F. de

Nadere informatie

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015

BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 BESLUITENLIJST OPENBARE COLLEGEVERGADERING VAN 15 december 2015 Aanwezig: De wnd. burgemeester, de heer M. Houtman De wethouder I, de heer W. van der Leij De wethouder II, de heer T. Meijdam De wethouder

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

BEHANDELINGSFORMULIER AB

BEHANDELINGSFORMULIER AB BEHANDELINGSFORMULIER AB Onderwerp Portefeuillehouder Beleidstaak Voorgesteld besluit Vergadering 29-10-2014 Agendapunt 7 Voorgenomen besluit opheffing gemeenschappelijke regeling Stadsgewest Haaglanden

Nadere informatie

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Den Haag Postbus DP DEN HAAG. Geacht college,

College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Den Haag Postbus DP DEN HAAG. Geacht college, Westersingel 12 Postbus 21012 3001 AA Rotterdam Telefoon 088 5445 100 Retouradres: Postbus 21012 3001 AA Rotterdam College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Den Haag Postbus 12651 2500 DP

Nadere informatie

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord

Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Openbaar Embargo tot 1 oktober Beroep tegen reactieve aanwijzing GS van Gelderland inzake bestemmingsplan en exploitatieplan Bedrijventerrein De Grift Noord Programma Grondbeleid BW-nummer Portefeuillehouder

Nadere informatie

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst en uitvoeringsovereenkomst Tjalmaweg aangegaan met de gemeente Katwijk.

Onderwerp Samenwerkingsovereenkomst en uitvoeringsovereenkomst Tjalmaweg aangegaan met de gemeente Katwijk. GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-637178678 (DOS-2016-0002255) Contact mr. G.W. Post 070-441 72 38 g.post@pzh.nl Behandelend ambtenaar mr. G.W. Post Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Smid

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar E.E.I. Snijder Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Vroon, J.H. digitaal

Behandelend ambtenaar E.E.I. Snijder Akkoord. Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende Vroon, J.H. digitaal GS-Voorstel Besluitnummer PZH-2018-642249287 (DOS-2018-0001761) Contact E.E.I. Snijder 070-441 69 99 eei.snijder@pzh.nl Behandelend ambtenaar E.E.I. Snijder Akkoord Ambtelijk opdrachtgever / Leidinggevende

Nadere informatie

Geachte leden van de raad,

Geachte leden van de raad, Aan: de gemeenteraden van Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden- Delfland, Pijnacker- Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer Afschrift aan: de colleges van burgemeester

Nadere informatie

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht;

Het college van gedeputeerde staten van Utrecht; ISSN 0920-105X Provinciaal blad 2013 / 40 Besluit van het college van gedeputeerde staten van Utrecht houdende de verlening van mandaat, volmacht en machtiging aan de directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

INTENTIEVERKLARING. Snelfietsroute F15 IJsselmonde. Ondergetekenden genoemd onder 1 t/m 8, hierna gezamenlijk te noemen partijen.

INTENTIEVERKLARING. Snelfietsroute F15 IJsselmonde. Ondergetekenden genoemd onder 1 t/m 8, hierna gezamenlijk te noemen partijen. ONDERGETEKENDEN: 1. Gemeente Barendrecht, rechtsgeldig vertegenwoordigd door wethouder H.L.A. van Noort BHS. Hierna te noemen gemeente Barendrecht. 2. Gemeente Albrandswaard, rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda

BESLUITENLIJST. Vaststelling agenda BESLUITENLIJST Vergadering van Provinciale Staten van Overijssel Woensdag 17 februari 2016 U kunt de Statenvoorstellen en ingezonden brieven via het Staten Informatie Systeem inzien op de website van de

Nadere informatie