Hoe word ik. Expert in. Mobiele SEO. Tel:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hoe word ik. Expert in. Mobiele SEO. www.gomobi.nl Tel: 085 40 12392 info@gomobi.nl"

Transcriptie

1 Hoe word ik Expert in Mobiele SEO Tel:

2 Hoe begin ik? Het kost tijd om een expert te worden in mobiele SEO. Het vraagt aandacht en regelmatige aanpassingen. Op 21 april j.l. heeft Google het gebruik van mobiel vriendelijke websites uitgebreid als een toets voor je ranking bij de zoekmachine. Deze verandering heeft het mobiel zoeken in alle talen, wereldwijd beïnvloed en heeft een aanzienlijke impact gehad op alle zoekresultaten. Het goede nieuws is dat ze bekend gemaakt hebben dat ze dit gingen toepassen zodat iedereen ter wereld zich hierop kon voorbereiden. Doe mee en leer hoe je je mobiele SEO strategie kunt verbeteren, door op het volgende te letten : wat zijn de regels die Google toepast voor mobiele SEO? Hoe kan een website snel en compact blijven? Hoe kan een website builder helpen om mobiele SEO goed te krijgen? Dit document biedt alles om expert te worden in mobiele SEO. Lees verder hoe je meer bezoekers via mobiel kunt krijgen en daardoor tot een hogere conversie komt.

3 Mobiele SEO toepassen is nu belangrijker dan ooit! "In meer dan 10 landen waaronder de VS en Japan zoekt men vaker met een mobiel toestel bij Google dan met de PC." - Jerry Dischler, Google Jerry Dischler van Google schreef in mei 2015 in een Adwords blog dat mobiele SEO net zo belangrijk is als SEO voor je PC website. Niet alleen mobiel zoeken is enorm uitgebreid, ook m-commerce en online winkelen groeit. 1 op de 4 mensen in de wereld is nu in het bezit van een smartphone (zelfs een hoger percentage mensen in ontwikkelingslanden) en 55% van de tijd die men bij online winkels surft gebeurt op een mobieltje. Het gebruik van mobieltjes neemt alleen maar toe en jouw website moet klaar zijn om je voordeel te halen uit deze nieuwe mogelijkheden.

4 Mobiele gebruikers zijn veeleisend en accepteren geen slechte prestaties simpelweg 'omdat het op een mobieltje is' : 85% 83% 47% van de gebruikers verwacht dat pagina's sneller of net zo snel laden als op een PC website verwacht dat pagina's binnen 4 seconden geladen zijn verwacht zelfs dat pagina's sneller (minder dan 2 seconden) geladen moeten zijn Om ervoor te zorgen dat bezoekers op jouw site blijven zal je site snel, compact en gebruikersvriendelijk moeten zijn. Om te zorgen dat ze converteren zullen ze snel moeten vinden waar ze naar zoeken en dit met een paar vingerkliks (de duimproef) moeten kunnen bestellen. Om de juiste balans te vinden is best moeilijk maar wel heel belangrijk om de mobiele SEO van je website te verbeteren.

5 Google's mobiel vriendelijke regelgeving Mobiele SEO goed krijgen heeft alles te maken met hoe je mobiele gebruikers aanspreekt zoals Google het voorschrijft. Eerst zal je moeten kijken of je website mobiel vriendelijk is of niet. Hier volgen enkele tools die je hiermee kunnen helpen. Inzicht krijgen hoe snel je pagina's zijn Deze tool analyseert de snelheid van je webpagina's gezien vanuit de kant van zowel PC als mobiel en geeft je een lijst met verbeteringen die je kunt doen om je site sneller te maken. De mobiel-vriendelijke test Deze tool test of je website er wel goed uitziet op mobiel. Ondanks dat het niet kijkt of de pagina "te zwaar" is of wat de laadtijd is, kan het toch een goed idee zijn om het te gebruiken omdat Google deze tool ontworpen heeft. Hoe word ik mobiel vriendelijk? - Een indicatie Als je site niet echt mobiel vriendelijk is hoef je je geen zorgen te maken. Je kan je site optimaliseren door de volgende regels van Google op te volgen.

6 Zodra het mobiel vriendelijke algoritme van Google wijzigingen opmerkt, dus zodra de optimalisatie is gedaan, zal de positie van je site direct bij de mobiele zoekresultaten verbeteren. Ook wordt het algoritme pagina-op-pagina toegepast, dat houdt in dat iedere pagina van je website apart wordt geanalyseerd op basis van mobiele optimalisatie. Hier tref je een indicatie aan hoe je je site mobiel vriendelijk kunt maken. 1. verschillende benaderingen hoe je mobiele gebruikers aanspreekt Volgens Google's regels zijn er 3 mogelijkheden om je website mobiel vriendelijk te maken. Responsive Web Design (RWD) Dynamisch presenteren Aparte URL's RWD betekent dat de inhoud van de website zich automatisch aan het toestel van de gebruiker aanpast. Dezelfde website code wordt op ieder toestel gepresenteerd. Dynamisch presenteren zorgt ervoor dat toestellen verschillende code aankunnen maar dat de URL onveranderd blijft. In de derde optie wordt er verschillende website code en URL's (zoals.m of.mobi) verstuurd naar verschillende toestellen. Dynamische presentatie and aparte URL's (ook wel Adaptive Web Design of content adaption genoemd) vragen om een User-Agentbased server-side toestel detection zoals Device Atlas, om na te gaan welk toestel gebruikt wordt om zo de juiste code te serveren.

7 2. Je site zal toegankelijk gemaakt moeten worden voor de Google Bot JavaScript, CSS en bestanden met afbeeldingen zullen volledig toegankelijk gemaakt moeten worden zodat de Google Bot hetzelfde ziet, net als een gewone gebruiker. Door Google's mobiel vriendelijke test te doen kan je zien of je website geschikt is om te doorzoeken. 3. Geen foutieve redirect en irrelevante cross-links Een veelgemaakte smartphone optimalisatie fout is om URL's te gebruiken die niet op mobiel openen maar mobiele bezoekers een default URL of een 404 pagina serveren in plaats van gebruikers naar een mobiele pagina variant te verwijzen. Google wijst er ook op dat als je een aparte URL setup gebruikt, je ervoor moet zorgen dat linkjes naar de PC pagina versie naar de juiste overeenkomende pagina verwijst en niet naar een default URL (bijvoorbeeld de home page).

8 4. Presenteer geen specifieke PC informatie Google raadt aan om software te vermijden die mogelijk niet op mobiele toestellen werken, zoals Flash. Webmasters moeten afwegen of ze daarvoor HTML5 gebruiken. Het is ook essentieel om grotere lettertype te gebruiken die beter te lezen zijn op een smartphone scherm en om (met je duim) aanklikbaar-vriendelijke linkjes te gebruiken. Dit betreft ook het weglaten van grote afbeeldingen of video's, OS-specifieke downloads, scriptjes die veel dataverkeer genereren, ingewikkelde formulieren enz. die misschien wel werken op een smartphone maar waardoor gebruikersgemak wordt benadeeld. 5. Snelle laadtijd Het beste resultaat wordt ook bereikt door het optimaliseren van de snelheid, gezien het feit dat gebruikers verwachten dat websites net zo snel functioneren op hun smartphone als op de PC. De snelheid wordt aangetast door onmisbare downloads (afbeeldingen,video's enz.) en scripts, dus het is aan te raden om deze zo licht mogelijk te maken. Hoe belangrijk pagina snelheid en hoe zwaar een pagina mag zijn zal in de volgende sectie besproken worden.

9 Waarom de snelheid van een website en hoe zwaar een pagina is belangrijk zijn. In deze tijd van 3 of 4G, free WIFI hotspots, toenemend gebruik van smartphones en waar je overal een aansluitpunt hebt, wordt nogal eens vergeten dat niet iedereen die jouw website bezoekt onbeperkte bandbreedte heeft. Gebruikers ervaringen worden enorm aangetast als een site te traag laadt. Het wordt meer en meer duidelijk dat gebruikers niet gaan wachten totdat de site geladen is. Ze klikken weg en zoeken naar een alternatief of jouw concurrent die wel een snelle site heeft. Zwaar is gelijk aan langzaam Ondanks dat de hedendaagse smartphone van nature in staat is om sites te laden die veel resources gebruiken, zoals afbeeldingen, CSS en JavaScripts, komt de conditie van je verbinding in het echte leven vrijwel nooit overeen met de super snelle LAN verbinding op kantoor of je WIFI verbinding thuis. Ga er niet vanuit dat alle bezoekers de duurste toestellen hebben met de snelste verbinding. De snelheid van de website en de prestatie zullen uitgebreid getest moeten worden met verschillende toestellen en verbindingen.

10 Als het verschil in laadtijd slechts enkele miliseconden is en dat dat nou juist het verschil maakt of een bezoeker op de site blijft of hij wegklikt van de site of zijn winkelmandje laat staan, dan is het eigenlijk heel eenvoudig uit te leggen dat snelheid heel belangrijk is. Iedereen die een nieuwe website gaat maken moet 1 ding in gedachten houden : Hoe zwaarder een website is, hoe langer het duurt om deze te laden. Dit geldt voornamelijk voor mobiele bezoekers. Het web heeft een gewichtsprobleem! Ondanks dat we streven naar een sneller internet, worden websites over het algemeen groter en trager. De gemiddelde laad tijd voor de top 500 e-commerce websites was 9.3 seconden in 2014 tegeover 7.7 seconden in Gemiddeld was de afmeting van een pagina van 1 van deze top 500 sites KB in 2014 tegenover KB in Grotere pagina's op de PC betekent vaker tragere pagina's op mobiel als de pagina die gerenderd wordt niet geoptimaliseerd is voor een kleiner geheugen. Ook zijn de verwerkingsmogelijkheden van smartphones vaak nog beperkter. Let dus op met de laadtijd, en ook de snelheid van een netwerk. Alles is van groot belang voor het gebruik van mobiel.

11 "Ouderwetse" RWD is niet de beste oplossing voor snelle en lichtgewicht websites De zaak wordt nog gecompliceerder met RWD - de gerenderde pagina past zich netjes aan de kleinere mobiele schermpjes, maar de verwerking die nodig is om dit te doen zorgt ervoor dat RWD sites op mobiel nog langzamer zijn dan non-responsive PC sites. Een recent onderzoek van The Search Agency wijst uit dat RWD sites gemiddeld het traagst laden op mobiel - in 8.4 seconden- terwijl sites die speciaal voor mobiel ontwikkeld zijn het snelst laden - in 2.9 seconden. Bij non-responsive PC websites duurde het 6.57 seconden om te laden. RWD websites zijn ook vaak de zwaarste websites met een gemiddelde omvang van 1.7 MB terwijl het gemiddelde op 1.2 MB lag. Toch is het wel mogelijk om snelle en lichtgewicht websites met RDW te maken alleen is het moeilijk om dit goed te doen, gezien het feit dat dezelfde code voor zowel PC als voor mobiel gebruikt wordt om een optimale gebruikerservaring te geven. Ook is het veel kostbaarder. Het dynamisch serveren en aparte URL's geven je meer flexibiliteit bij problemen met het laden van de pagina en hoe zwaar een pagina is.

12 Hoe kan gomobi je helpen met mobiele SEO? gomobi is een website builder voor multi-schermen die ervoor zorgt dat je snelle en lichtgewicht sites kan maken die er op elk toestel goed uitzien. gomobi websites voldoen aan de regels die Google heeft opgesteld door gebruik te maken van een combinatie van Responsive Web Design en Dynamische presentatie/aparte URL's. Het platform maakt gebruik van server-side detection die verschillende website codes activeert voor verschillende type toestel. gomobi maakt de SEO een stuk eenvoudiger door makkelijk te gebruiken SEO functies aan te bieden die voor de beste resultaten bij de zoekmachines zullen zorgen. Hoe meer SEO opties je gebruikt en aanzet als je de site ontwikkelt, hoe hoger je bij de resultaten in de zoekmachines komt te staan en hoe meer bezoekers je zult aantrekken. Bij gomobi zijn de volgende opties standaard:

13 een robots.txt bestandje wordt automatisch gemaakt bij iedere gomobi site het robots.txt bestand zorgt ervoor dat je site door de zoekmachine spider zal worden bezocht. Hoe meer je site wordt vertoond, hoe hoger je bij Google en andere zoekmachines zult staan. De canonical tag linkt mobiel & PC automatisch Canonical tags zijn onderdeel van de HTML header op een webpagina. Ze worden gebruikt om link en ranking signalen te verbeteren voor content die door meerdere URL structuren beschikbaar komt. Maak gebruik instelbare description tags De description tag wordt door Google en andere zoekmachines uitgelezen en helpen ze om te begrijpen waar je site over gaat. Metatags worden door gomobi automatisch toegevoegd in het <HEAD> gedeelte van je HTML pagina dus je hoeft geen ingewikkelde code aan te passen. Hoogwaardige logica met HTML5 zodat spiders je inhoud begrijpen De crawlers van Google zijn steeds slimmer en zoeken niet alleen naar trefwoorden. Ze zoeken verbanden en context en dat bereik je met duidelijke HTML5 code. Google+ page publisher tag voor betere ranking gomobi voegt automatisch de Rel=Publisher Tag aan je site toe die belangerijke elementen van je Google+ pagina toont bij de zoekresultaten van een zoekmachine. Dit speelt een rol bij de clickthrough rate omdat er meer informatie getoond wordt. De meeste grote bedrijven hebben deze tag al opgenomen!

14 Volledige integratie met Google Webmaster Tools Google's Webmaster Tools geven je meer inzicht in welke pagina's van je site al geindexeerd zijn, welke links er gemaakt zijn, de meest populaire zoekwoorden en veel meer. Het helpt je je site te zien zoals Google je site ziet. Voeg een site toe, verifieer of je de eigenaar bent Als onderdeel van Webmaster Tools kan je verifieren of je de eigenaar bent van je site en daarmee kan je de legimiteit van je site vergroten. We implementeren al deze opties en tools en veel meer op iedere gomobi website. Deze opties kunnen op iedere site worden toegepast. Het kost alleen een beetje werk. gomobi aanbieden aan je klanten Met gomobi kan je de mogelijkheden voor je online services vergroten. Het is een tool die door webbedrijven, hosting providers, SEO experts en nog veel meer andere bedrijven overal ter wereld wordt gebruikt om online diensten aan te bieden. gomobi websites zijn extreem snel en bieden een simpele WYSIWYG editor zodat je gebruik kunt maken van mobiel-gerichte opties, inclusief mobiele SEO. Klik op de link om meer te weten te komen hoe gomobi je als Value Added Service (VAS) kunt aanbieden. Bekijk ons Partner Programma op: Tel:

Mobiele internet strategie

Mobiele internet strategie Mobiele internet strategie Waar staan we? Reduitlaan 33 Unit 2.09 4814 DC Breda +31 (0)76 888 00 88 info@e-sites.nl www.e-sites.nl BTW 1387489189 KvK 1891618948 Bank 1894894561 Inhoud Inleiding... 3 Wees

Nadere informatie

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat

E-Book. Stap-voor-stap naar meer online resultaat E-Book Stap-voor-stap naar meer online resultaat Inhoudsopgave INLEIDING... 3 STAP 1: MAAK EEN ZOEKWOORD STRATEGIE... 4 WAT IS EEN ZOEKWOORD?... 4 WAAROM EEN ZOEKWOORD STRATEGIE MAKEN?... 4 HOE MAAK JE

Nadere informatie

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel

www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel www.eduwebsupport.nl Expert blog artikel: SEO check SEO check is een EDU Expert Artikel De woorden SEO check suggereren dat je de status van je zoekmachine optimalisatie eenvoudig kunt vaststellen met

Nadere informatie

De werking van zoekmachines

De werking van zoekmachines De werking van zoekmachines Waarom uw website niet altijd bovenaan zal staan - Jop Brocker - Voorwoord Dit ebook is bedoeld voor iedereen die meer inzicht wil krijgen in de werking van zoekmachines. Na

Nadere informatie

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One

NICK JENNEBOER 1. 2014 enjee.nl Cursus All in One NICK JENNEBOER 1 Inhoudsopgave Voorwoord. 3 Geschiedenis van het internet en websites.. 4 Het ontstaan van de eerste webwinkel. 4 Wat heb ik aan een Domein naam? 6 Bedrijfs E-mail... 6 Website & Hosting....

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

SEO checklist om hoog in Google te komen

SEO checklist om hoog in Google te komen SEO checklist om hoog in Google te komen Als je website hoog in Google komt dan heeft dat vele voordelen. Je bent beter vindbaar, krijgt meer (gerichte) bezoekers. En als je het goed aanpakt kun je die

Nadere informatie

SEO / zoekmachine-optimalisatie

SEO / zoekmachine-optimalisatie 10 tips voor SEO 1 SEO / zoekmachine-optimalisatie Tips voor SEO 1. Schrijf relevante, authentieke inhoud levend, groeiend en regelmatig aangepast. 2. Voeg relevante page titles en meta descriptions toe

Nadere informatie

Inhoud. 1 Hoe werkt Google? 1. 2 Voorbereiding 17. vii

Inhoud. 1 Hoe werkt Google? 1. 2 Voorbereiding 17. vii Inhoud 1 Hoe werkt Google? 1 Bezoek genereren 2 Robots scannen pagina s 2 Google-updates: Panda, Penguin, Hummingbird 3 Unieke content van hoge kwaliteit 4 Keywords versus thema s/onderwerpen 5 Titel,

Nadere informatie

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing

Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 2 Succes met e-commerce MEER verdienen en MINDER uitgeven met Online Marketing 3 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand

Nadere informatie

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart

Is jouw website 2015 PROOF? Georgette van Aart copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 1 Is jouw Website 2015 Proof? Door Georgette van Aart www.bizzyweb.nl www.wordpresskennisbank.nl copyright 2015 Georgette van Aart www.bizzyweb.nl 2 INHOUDSOPGAVE:

Nadere informatie

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat!

Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Winnen in Google! Tip: Print dit e-book uit voor optimaal resultaat! Tonny Loorbach 2011 Tonny Loorbach Internet Marketing Universiteit 2 / 54 Voorwoord Toen ik enkele jaren geleden in aanraking kwam met

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van

Inkijkexemplaar. Online Marketing. voor het MBO EDUFOCUS. Home Contact Blog. Marketing. Samen. Ontdek de mogelijkheden van EDUFOCUS Home Contact Blog Ontdek Ontdek de mogelijkheden van Online Marketing Online Marketing voor het Samen Werk samen en deel je ervaringen. Marketing MBO Doe Ontdek aan de hand van opdrachten hoe

Nadere informatie

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen

Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Effectieve Internetmarketing in 8 stappen Als u dit ebook leest, bent u waarschijnlijk een marketingprofessional of een ondernemer die het belang van Internet marketing onderkent. U merkt dat traditionele

Nadere informatie

Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd is gerealiseerd in Nederland, door en voor Mavention

Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd is gerealiseerd in Nederland, door en voor Mavention SharePoint (WCM) 2013 Klantreferentie Eerste SharePoint (WCM) 2013 website wereldwijd is gerealiseerd in Nederland, door en voor Overzicht Land: Nederland Branche: Dienstverlening Klantprofiel is SharePoint

Nadere informatie

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen

EBOOK. 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord. + 3 bonusvragen EBOOK 59 veelgestelde vragen over SEO en Online Marketing beantwoord + 3 bonusvragen Regelmatig krijg ik vragen of kom ik vragen tegen over zoekmachine optimalisatie en online marketing. Met de tijd door

Nadere informatie

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult

De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult De WEBSHOP GIDS De gids voor meer succes met jouw huidige of toekomstige webshop WebshopConsult Inhoudsopgave Inleiding 3 Wat bevat deze gids? 4 De huidige e-commerce markt 5 De 8 belangrijkste trends

Nadere informatie

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION

HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HANDLEIDING SEARCH ENGINE OPTIMIZATION HOE KUN JE HET BEST JE DAWANDA SHOP OPTIMALISEREN - SEO, SOCIAL MEDIA EN LINK BUILDING Martina Carucci Handleiding Search Engine Optimization DEEL I DAWANDA SEO GUIDE

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Google AdWords & online adverteren. Slim en betaalbaar uw doelgroep bereiken. Alex van Ginneken

Google AdWords & online adverteren. Slim en betaalbaar uw doelgroep bereiken. Alex van Ginneken Google AdWords & online adverteren Slim en betaalbaar uw doelgroep bereiken Alex van Ginneken 1 Van dezelfde auteur: - Internet marketing, Word online marktleider in uw branche - E-mail marketing, Opzetten

Nadere informatie

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen?

Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? 1 Inleiding Hoe kan de all-in-one marketing software van HubSpot jou helpen? Door het gebruik van HubSpot zijn al jouw marketingwerkzaamheden niet langer verspreid, maar komen ze samen op één platform.

Nadere informatie

Gemeente zoekt app. Door: Brechtje de Leij

Gemeente zoekt app. Door: Brechtje de Leij Gemeente zoekt app Door: Brechtje de Leij De vraag is mobiel een hype of hip hoeven we eigenlijk vandaag de dag niet meer te stellen. Ga maar eens de trein in, of observeer de wachtende medemens. Iedereen

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf

Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf Het Mobiele Web Waarom is dit belangrijk voor het mkb en in het bijzonder voor uw bedrijf OpJeFoon om uw klanten te bereiken: altijd en overal. Bent u klaar voor het Mobiele Web? Technologie ontwikkelt

Nadere informatie

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag!

NLMPStappenplan. NLMP 10 Stappenplan VOOR. In10 stappen naar Succes op internet! FOTOGRAFEN! Succesvol op internet? Ik help je graag! NLMPStappenplan In10 stappen naar Succes op internet! VOOR FOTOGRAFEN! 1 Heb je de nieuwste versie van dit E-book? Dit is de 1.0 versie van dit e-book Succesvol op internet? Ik help je graag Er worden

Nadere informatie

Handleiding gebruik Facebook en Twitter

Handleiding gebruik Facebook en Twitter Handleiding gebruik Facebook en Twitter Hoe maak je effectief gebruik van deze social media kanalen? Datum : 17-05-2013 Auteur : Rico Kramers (stagiaire) Organisatie : Adyta Relatie : - Project : - PAGINA

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Welkom bij SEO Handleiding

Welkom bij SEO Handleiding Welkom bij SEOHandleiding.nl is uw bron voor tips en online tools voor zoekmachine optimalisatie. Wij hebben besloten om niet enkel onze diensten via de website te tonen. Wij willen onze artikelen ook

Nadere informatie

De wereld van internet en websites voor leken

De wereld van internet en websites voor leken De wereld van internet en websites voor leken In dit document wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe de wereld van internet in elkaar zit en wat u moet weten om een eigen website te kunnen gebruiken.

Nadere informatie