Parallels Plesk Panel. Gebruikershandleiding Parallels Web Presence Builder 10.4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Parallels Plesk Panel. Gebruikershandleiding Parallels Web Presence Builder 10.4"

Transcriptie

1 Parallels Plesk Panel Gebruikershandleiding Parallels Web Presence Builder 10.4

2 Inhoud Voorwoord 3 Typografische Conventies... 3 Reacties... 4 Inleiding 5 Kennis maken met de Builder-editor 6 Een website aanmaken 8 Sites importeren uit SiteBuilder Een website bewerken 11 Structuur: pagina's en navigatie Pagina's toevoegen en verwijderen Navigatielinks toevoegen en verwijderen Design: indeling, stijlen, kleuren en header Uw websiteindeling wijzigen Kleuren en lettertypen voor de website selecteren Elementen aanpassen in de header van de website Inhoud: Tekst, tabellen, afbeeldingen, video, formulieren en scripts Teksten, tabellen, hyperlinks en afbeeldingen Ingevoegde video Contactformulier Blog Reacties achterlaten Documenten en andere downloadbare bestanden Knoppen voor delen op sociale netwerken Zoekfunctie Webwinkel Aangepaste scripts Advertentie Instellingen en hulpprogramma's voor webmasters Een kopie van een website opslaan en terugplaatsen 39 Een website op internet publiceren 41 Een kopie van een website op Facebook publiceren 42 Een website verwijderen 44

3 Voorwoord 3 Voorwoord In dit hoofdstuk: Typografische Conventies... 3 Reacties... 4 Typografische Conventies Voordat u deze handleiding gebruikt, is het belangrijk te begrijpen welke documentatieconventies worden aangehouden. De volgende soorten opmaak in de tekst geven aan dat het om speciale informatie gaat. Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Speciaal Vet Cursief Monospace Elementen die u moet selecteren, zoals opties in een menu, knoppen of onderdelen in een lijst. Titels van hoofdstukken, secties en subsecties. Wordt gebruikt om het belang van een bepaald punt te benadrukken, om een nieuwe term te introduceren of om aan te geven dat het om een voorbeeldtekst gaat die moet worden vervangen door een echte naam of waarde. De namen van opdrachten, bestanden en mappen. Ga naar het tabblad Systeem. Lees het hoofdstuk Beginselen van systeembeheer. Het systeem ondersteunt het zoeken met zogenaamde jokers. Het licentiebestand bevindt zich in de map ses.

4 4 Voorwoord Opmaakconventie Soort informatie Voorbeeld Preformatted Schermuitvoer van de # ls al /files computer in een totaal opdrachtregelsessie; broncode in XML, C++ of een andere programmeertaal. Preformatted Vet HOOFDLETTERS TOETS+TOETS Om wat u invoert te onderscheiden van de computeruitvoer op het scherm. Namen van de toetsen op het toetsenbord. Combinaties van toetsen die de gebruiker moet indrukken en ingedrukt moet houden om vervolgens een andere toets aan te slaan. # cd /root/rpms/php SHIFT, CTRL, ALT CTRL+P, ALT+F4 Reacties Treft u een fout aan in deze handleiding of hebt u suggesties of ideeën over hoe wij deze kunnen verbeteren? Stuur ons dan uw feedback via het webformulier op Neem in uw verslag alstublieft de titel van deze handleiding op, de titel van het hoofdstuk en van de betreffende sectie, als ook van het tekstfragment waarin u de fout hebt aangetroffen.

5 H O O F D S T U K 1 Inleiding Parallels Web Presence Builder (hierna Builder of editor genoemd) biedt een eenvoudige en intuïtieve methode waarmee kleine bedrijven en individuen zelf websites kunnen maken. Om te beginnen met het maken van een website in Builder, moet u eerst een websiteonderwerp selecteren, de naam van uw website opgeven en een taal kiezen. Merk op dat de taal die u kiest betrekking heeft op uw website, niet op de gebruikersinterface van de editor. De taal van de editor van Builder kan alleen worden gewijzigd via Parallels Plesk Panel. U zult worden gevraagd naar informatie over uzelf die gebruikt wordt voor het vullen van de website. Houd er rekening mee dat de informatie die u verstrekt niet zal worden opgeslagen of ergens anders zal worden gebruikt, anders dan voor het vullen van uw website met informatie, zoals op de pagina's Over ons en Contact. U kunt deze gegevens op elk moment weer wijzigen of verwijderen. Wanneer de vereiste informatie is opgegeven genereert Builder een website met een unieke ontwerp. Het design van de website bestaat uit een aantal elementen. Elke keer dat Builder een websiteontwerp genereert, wordt een willekeurige reeks elementen gebruikt, zodat u zeker weet uw websiteontwerp niet vaker voorkomt.

6 H O O F D S T U K 2 Kennis maken met de Builder-editor De interface van de editor van Builder bestaat uit twee hoofdonderdelen: uw website en het hoofdmenu. Een website bestaat uit een aantal elementen of modules. Elke module kan apart worden bewerkt. Hier laten we u kennis maken met de basisprincipes van het bewerken van websitemodules, die op alle modules van toepassing zijn. Er zijn twee basistypen websitemodules: Eenvoudige modules. Deze modules verschijnen op slechts één webpagina, bijvoorbeeld een eenvoudig blok met tekst. Modules voor de gehele site. Deze modules verschijnen op alle pagina's van de website, bijvoorbeeld de koptekst van de website of het navigatiemenu. Om een websitemodule te vinden, houdt u de muisaanwijzer boven het onderdeel van de website dat u wilt wijzigen. Er zal een gestippelde lijn om de module heen verschijnen. Daarnaast verschijnt een menu voor het verplaatsen, bewerken en verwijderen/verbergen van de module. De gestippelde lijn om eenvoudige modules heen is donkergrijs; de lijn om modules voor de gehele website is paars. Om een websitemodule te bewerken klikt u op elke willekeurige plek in de module. Er zal een gestippelde lijn om de module heen verschijnen. Daarnaast verschijnt een contextmenu met de opties voor het bewerken van de module. Het hoofdmenu van de editor heeft de opties voor het bewerken van de website onderverdeeld in zes tabbladen: Modules. Hier kunt u de gewenste modules uitkiezen om te slepen naar elke plek op de pagina om zo uw website met inhoud te vullen. Indeling. Hier kunt u het aantal zijbalken op de pagina selecteren, de breedte van de pagina, de zijbalken en marges en of een vaste of flexibele vormgeving wilt. Stijl. Hier kunt u de basiskleuren van uw website selecteren, de kleuren van afzonderlijke elementen wijzigen, lettertypen selecteren en de stijl van de randen voor uw website. Pagina's. Hier kunt u pagina's toevoegen en verwijderen, de naam van een pagina wijzigen, meta-informatie zoals de omschrijving en sleutelwoorden wijzigen, pagina's markeren als verborgen, zodat bezoekers deze niet langer via het menu van de site kunnen bereiken. Documenten. Hier kunt u uw documenten naar uw hostingaccount uploaden, afbeeldingen en andere bestanden in verschillende formaten. U kunt vervolgens op eenvoudige wijze links naar deze documenten invoegen in de pagina's van uw website. Of u kunt de bestanden gewoon in uw hostingaccount laten staan voor uw eigen gebruik.

7 Kennis maken met de Builder-editor 7 Instellingen. Hier kunt u de naam van uw website wijzigen, de omschrijving en sleutelwoorden voor zoekmachines, een sitepictogram (favicon) uploaden, de ranking van uw website in de resultaten van zoekmachines optimaliseren en een kopie van uw site toevoegen aan een Facebook-pagina. Vanuit het hoofdmenu kunt u ook het volgende doen: Ga naar de videohandleiding Aan de slag met Web Presence Builder of de Gebruikershandleiding. Selecteer daartoe de betreffende optie uit het menu Help. Een kopie van uw website opslaan of laden via de opties Opslaan en Terugplaatsen. Uw website publiceren met de knop Publiceren. Alle wijzigingen aan een site ongedaan maken en opnieuw beginnen met het aanmaken van een site door Meer > Overnieuw beginnen te selecteren. Hiermee wordt een reeds gepubliceerde kopie van site niet verwijderd. Verwijder het huidige ontwerp van de website uit de editor door Meer > Site verwijderen te selecteren. Hiermee wordt een reeds gepubliceerde kopie van site niet verwijderd. U kunt het hoofdmenu naar elke plek op de pagina slepen waar deze u niet in de weg zit, of u kunt het menu minimaliseren. U hebt via het contextmenu op elke plek op de pagina ook toegang tot alle opties van het hoofdmenu. Klik met de rechter muisknop op het contextmenu te openen.

8 H O O F D S T U K 3 Een website aanmaken Een website aanmaken in Builder: 1. Ga in Hostingbeheer naar ofwel het tabblad Start of naar het tabblad Websites & domeinen en klik op Web Presence Builder starten. Als u maar één domeinnaam hebt ingesteld, dan zal de editor worden geopend in een nieuw venster of tabblad van de browser. 2. Als u beschikt over meerdere domeinnamen, klik dan op de bijbehorende link Bewerken in Web Presence Builder. Het wizard zal in een nieuw venster of tabblad van de browser worden geopend. 3. Selecteer het onderwerp van uw website en klik op Site aanmaken. Opmerking Als u al een website hebt aangemaakt met SiteBuilder 4.5 en deze is elders gehost, dan kunt u er in deze stap voor kiezen om uw website naar uw nieuwe hostingaccount te importeren. Hierover kunt u meer lezen in de sectie Sites importeren uit SiteBuilder 4.5 (op pagina 9). 4. Geef informatie over uzelf op die gebruikt zal worden om uw website te vullen. The information you provide will not be stored or used anywhere else, it will be used only for prefilling your website content, such as About Us and Contact Us pages. U kunt deze gegevens op elk moment weer wijzigen of verwijderen. 5. Klik op Versturen en site aanmaken. Builder heeft enige tijd nodig om een website aan te maken met een uniek design en vooraf ingevulde informatie. In dit hoofdstuk: Sites importeren uit SiteBuilder

9 Een website aanmaken 9 Sites importeren uit SiteBuilder 4.5 Als u een site hebt aangemaakt met SiteBuilder 4.5, dan kunt u deze in Web Presence Builder 10.4 importeren. Opmerking Het importeren van sites uit eerdere versies van SiteBuilder of vanuit andere contentmanagementsystemen wordt niet ondersteund. Als uw site is aangemaakt met een eerdere versie van SiteBuilder (4.4 of eerder) en u wilt uw site overzetten, dan kunt u het volgende doen: Neem contact op met uw hostingprovider en vraag hen uw account te upgraden naar de nieuwste versie van Web Presence Builder. Verplaats uw site handmatig door de inhoud te kopiëren en te plakken. Tijdens het importeren van de website kan het grootste deel van de sitestructuur en content worden overgedragen. Wij kunnen echter niet garanderen dan alle informatie zal worden overgedragen. In de meeste gevallen kunnen de volgende elementen zonder problemen worden geïmporteerd: SiteMap. Statische pagina's, inclusief links en afbeeldingen in tekstmodules. Merk op dat tekstblokken groter dan 30 kilobytes kunnen worden afgebroken; daardoor kan een deel van de tekst soms ontbreken. Headerafbeelding (tenzij dit een aangepaste afbeelding is). Slogan, titel van de site. Logo (tenzij dit een aangepaste afbeelding is). Tekst uit de footer. Meta-info (trefwoorden, omschrijving). De overige modules kunnen alleen worden geïmporteerd als tekstwidgets met statische informatie, links en afbeeldingen. Knoppen zullen niet werken. De structuur van de Afbeeldingsgalerie kan worden geïmporteerd, maar zonder afbeeldingen. Een site importeren vanuit SiteBuilder 4.5: 1. Open de editor van Builder en op het scherm voor onderwerpselectie klikt u op Importeren uit SiteBuilder Geef het internetadres (de domeinnaam) op van de site die u wilt importeren. Bijvoorbeeld: 3. Selecteer het selectievakje om te bevestigen dat u begrijpt dat het importeren wellicht niet vlekkeloos zal verlopen en klik op Site importeren.

10 10 Een website aanmaken 4. Nadat de site is geïmporteerd loopt u deze door en bewerkt u deze naar eigen inzicht (op pagina 11). U kunt de geïmporteerde versie vergelijken met uw originele site en eventueel ontbrekende informatie handmatig toevoegen. 5. Als u klaar bent met deze controle publiceert u de site binnen uw hostingaccount (op pagina 41). Als u uw site publiceert binnen dezelfde webruimte waar uw SiteBuilder 4.5-site werd gehost, zal de oude site worden overschreven.

11 H O O F D S T U K 4 Een website bewerken In Builder kunt u vrijwel elke element van uw website bewerken. Eenvoudige elementen kunnen direct op de pagina zelf worden bewerkt - u opent de pagina waarop het element wordt gebruikt, bewerkt deze en ziet meteen wat het resultaat is. Elementen voor de site als geheel worden op één plek gewijzigd maar de wijzigingen worden toegepast op alle pagina's van uw website. Merk op dat: Als u Internet Explorer gebruikt, dan raden wij u sterk aan de zoomfunctie van die browser niet te gebruiken om de tekst die in uw browservenster wordt weergegeven te wijzigen. De websites in Builder werken het beste en zien er ook het beste uit met een normale zoom (100%). In dit hoofdstuk: Structuur: pagina's en navigatie Design: indeling, stijlen, kleuren en header Inhoud: Tekst, tabellen, afbeeldingen, video, formulieren en scripts Instellingen en hulpprogramma's voor webmasters Structuur: pagina's en navigatie In deze sectie wordt uitgelegd hoe u pagina's aan een site kunt toevoegen, hun locatie in de sitestructuur kunt bepalen en navigatielinks kunt toevoegen. In dit hoofdstuk: Pagina's toevoegen en verwijderen Navigatielinks toevoegen en verwijderen... 14

12 12 Een website bewerken Pagina's toevoegen en verwijderen Uw site kan pagina's nesten tot twee niveau's diep. Een nieuwe pagina aan uw website toevoegen: 1. Ga naar het tabblad Pagina's. 2. Klik op Pagina toevoegen. De nieuwe pagina wordt in het groen aangegeven. 3. Bepaal de positie van de nieuwe pagina door deze naar rechts te slepen of door de pijltjes te gebruiken. 4. Geef de titel van de pagina op. 5. Geef een beknopte omschrijving op van de inhoud van de pagina die kan worden weergegeven in de resultaten van zoekmachines en de sleutelwoorden waarop zoekmachines de pagina zouden moeten vinden. Merk op dat: de velden Paginatitel en Naam van link naar pagina zijn verplicht. Omschrijving en Sleutelwoorden zijn optionele velden. Wanneer u sleutelwoorden voor een pagina opgeeft, dan moeten deze - zonder spaties - door komma's worden gescheiden. 6. Wanneer u pagina's wilt verbergen voor de bezoekers van uw website, dan selecteert u het selectievakje Verborgen pagina. 7. Wanneer u de pagina met een wachtwoord wilt afschermen, selecteer dan het selectievakje Afgeschermde pagina en geef een gebruikersnaam en een wachtwoord op. 8. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. De locatie of eigenschappen van een pagina wijzigen: 1. Ga naar het tabblad Pagina's. 2. Selecteer de pagina die u wilt bewerken. 3. Wijzig de positie van de pagina door deze naar rechts te slepen of door de pijltjes te gebruiken. 4. Bewerk de titel van de pagina. 5. Bewerk of verwijder de beknopte omschrijving van de inhoud van de pagina die kan worden weergegeven in de resultaten van zoekmachines en de sleutelwoorden waarop zoekmachines de pagina zouden moeten vinden.

13 Een website bewerken 13 Merk op dat: de velden Paginatitel en Naam van link naar pagina zijn verplicht. Omschrijving en Sleutelwoorden zijn optionele velden. Wanneer u sleutelwoorden voor een pagina opgeeft, dan moeten deze - zonder spaties - door komma's worden gescheiden. 6. Wanneer u pagina's wilt verbergen voor de bezoekers van uw website, dan selecteert u het selectievakje Verborgen pagina. 7. Wanneer u de pagina met een wachtwoord wilt afschermen, selecteer dan het selectievakje Afgeschermde pagina en geef een gebruikersnaam en een wachtwoord op. 8. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. Een pagina uit uw website verwijderen: 1. Ga naar het tabblad Pagina's. 2. Selecteer de pagina die u wilt verwijderen. 3. Klik op Pagina verwijderen. 4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

14 14 Een website bewerken Navigatielinks toevoegen en verwijderen Standaard wordt er een horizontale navigatiebalk met links naar de pagina's van de site toegevoegd onder de header van uw site. Deze wordt automatisch bijgewerkt wanneer u een pagina toevoegt, wijzigt, verplaatst of uit de site verwijdert. Als u zijbalken op de site gebruikt, dan bevat de horizontale balk onder de header alleen links naar pagina's op het eerste niveau; links naar het tweede en derde niveau kunt u in de zijbalken vinden. U kunt navigatieblokken verplaatsen door deze naar andere delen van de site te slepen. Voor elk navigatieblok kunt u aangeven welke niveaus van pagina's in het menu moeten worden opgenomen, u kunt de uitlijning van het menu wijzigen (in plaats van de standaarduitlijning aan de linkerkant kunt u deze bijvoorbeeld in het midden van de pagina plaatsen) en de kleur, stijl en grootte van het lettertype dat voor de links wordt gebruikt. Voor het wijzigen van elk van deze instellingen plaatst u de muisaanwijzer boven een navigatieblok en klikt u op Bewerken. Als u een navigatieblok verwijdert dan kunt u deze later opnieuw invoegen. Daartoe gaat u naar het tabblad Modules waar u Navigatie selecteert en sleept naar de positie op het pagina waar u deze wilt toevoegen. Het navigatieblok zal aan alle pagina's van de website worden toegevoegd. Om het de bezoekers van uw site makkelijk te maken, wilt u wellicht ook blokken met broodkruimelnavigatie toevoegen. Broodkruimelnavigatie (breadcrumbs) is een reeks van links die het zoekpad van de gebruiker aangeven, van de hoofdpagina van de site tot aan de huidige pagina. Voor een toevoegen van een blok met broodkruimelnavigatie gaat u naar het tabblad Modules waar u Broodkruimelnavigatie selecteert en de module naar het deel van de pagina sleept waar u deze wilt toevoegen. Het navigatieblok zal aan alle pagina's van de website worden toegevoegd. Design: indeling, stijlen, kleuren en header In deze sectie wordt omschreven hoe u de indeling van pagina's kunt wijzigen, het kleurschema en de elementen van de header van de site. In dit hoofdstuk: Uw websiteindeling wijzigen Kleuren en lettertypen voor de website selecteren Elementen aanpassen in de header van de website... 19

15 Een website bewerken 15 Uw websiteindeling wijzigen Een website die in Builder is gemaakt kan beschikken over een, twee of geen zijbalken. In een zijbalk kunt u een navigatieblok plaatsen, een advertentieblok of gewoon een stuk tekst of een afbeelding waarvan u wilt dat deze op de gehele site zichtbaar is. Het aantal zijbalken voor uw website selecteren: 1. Ga naar het tabblad Indeling. 2. Selecteer Geen zijbalken, 1 zijbalk of 2 zijbalken. 3. Om bij een website met één zijbalk deze naar de andere kant te verplaatsen, of om uw zijbalken om te wisselen in het geval dat uw website twee zijbalken heeft, klikt u op Zijbalken omdraaien. 4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. Het soort indeling van uw website bepalen: 1. Ga naar het tabblad Indeling. 2. Selecteer het gewenste soort indeling en geef de breedte van de website op: Vaste indeling: uw website heeft een specifieke grootte, ongeacht de grootte van het browservenster waarin deze wordt bekeken. In dit geval geeft u de breedte van uw website op in pixels. Flexibele indeling: gebaseerd op een percentage van de afmetingen van het huidige browservenster. In dit geval geeft u de breedte van uw website op als een percentage van de breedte van het huidige browservenster. 3. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. Het grootte van de pagina-elementen van uw website selecteren: 1. Ga naar het tabblad Indeling. 2. Geef de omvang van de verticale en horizontale marges op in pixels; dit is de ruimte die wordt opengelaten tussen de randen van aangrenzende elementen. 3. Voor een website met één of twee zijbalken selecteert u Breedte zijbalk en geeft u de breedte van elke zijbalk op in pixels. De breedte van het hoofdgedeelte van de pagina zal automatisch worden vastgesteld. 4. Selecteer Minimale hoogte en geef de hoogte op van elke zijbalk en van het hoofdgedeelde van de pagina op in pixels.

16 16 Een website bewerken Deze waarde bepaalt de hoogte van elementen op uw website zonder inhoud. Als u informatie toevoegt aan de zijbalken en aan het hoofdgedeelte van de pagina, dan zullen deze net zo ver uitrekken als nodig is om alle gegevens te kunnen accommoderen. 5. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

17 Een website bewerken 17 Kleuren en lettertypen voor de website selecteren Het algemene kleurschema, of stijlset, van uw website bestaat uit vier kleuren. Elke kleur wordt gebruikt voor verschillende elementen van de website tegelijk. U kunt de kleuren van individuele elementen selecteren op het tabblad Stijl > Kleuren. Een algemeen kleurschema voor uw website selecteren: 1. Ga naar het tabblad Stijl > Schema. 2. Selecteer in het menu het kleurschema of de stijlset van uw website. U ziet de vier kleuren die samen het kleurschema van uw website bepalen. 3. Om een van de kleuren van het kleurschema van uw website aan te passen klikt u op het betreffende kleurveld en wijzigt u de hexadecimale kleurwaarde, of u selecteert een kleur met de kleurkiezer. Merk op dat: als u eerder de kleur van individuele elementen hebt aangepast op het subtabblad Kleuren, dan zal deze aanpassing worden overschreven door de wijzigingen die u hier aanbrengt. 4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. Kleuren selecteren voor individuele elementen van de website: 1. Ga naar het tabblad Stijl > Kleuren. 2. Selecteer het website-element in het menu. 3. Pas de achtergrondkleur van het element aan door op het veld voor de achtergrondkleur te klikken en de hexadecimale kleurwaarde aan te passen, of door een kleur te selecteren met de kleurkiezer. 4. Als u een kleurverloop wilt selecteren, selecteer dan de optie Kleurverloop en kies een patroon uit het menu. 5. Voor elementen met tekst past u de kleur van het lettertype aan door te klikken op het betreffende kleurveld om de hexadecimale kleurwaarde aan te passen, of door een kleur te selecteren met de kleurkiezer. Merk op dat: het aanpassen van het stijlset op het tabblad Scheme zal eventuele wijzigingen op het tabblad Kleuren ongedaan maken. 6. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. Lettertypen selecteren voor kopteksten en voor de basistekst van uw website: 1. Ga naar het tabblad Stijl > Lettertypen. 2. U kunt het lettertype en de grootte daarvan selecteren in de menu's.

18 18 Een website bewerken 3. Voor kopregels kunt u de tekstopmaak selecteren. U kunt vette tekst gebruiken (het pictogram B) en cursieve tekst (het pictogram I). Merk op dat: de instellingen die u hier maakt stellen alleen algemene regels op voor de lettertypen van uw website. U kunt daarnaast altijd op de pagina zelf het lettertype van individuele elementen bepalen. 4. Klik OK om de wijzigingen op te slaan. Randen selecteren voor elementen van de website: 1. Ga naar het tabblad Stijl > Randen. 2. Selecteer het type binnenrand voor de elementen in uw website in het menu Rand interne vakken. 3. Selecteer de elementen waarop de rand moet worden toegepast. Merk op dat: u kunt slechts één type interne rand selecteren voor alle elementen op uw website, maar u kunt ook aangeven of deze rand voor specifieke elementen moet worden gebruikt. 4. Selecteer de buitenrand voor uw website in het menu Externe rand van site. 5. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

19 Een website bewerken 19 Elementen aanpassen in de header van de website De header van de site bestaat uit de volgende elementen: Achtergrondafbeelding van de header. Logoafbeelding. Titel van de site. Ondertitel. Dit is meestal een omschrijving van uw site of een bedrijfslogan. De achtergrondafbeelding of een ander element van de header wijzigen (logo, titel of ondertitel): 1. Klik op de headerafbeelding. 2. Voer een van de volgende acties uit: Als u een afbeelding wilt gebruiken uit de galerie van Builder selecteert u de optie Selectie uit onze bibliotheek en kiest u een afbeelding uit het menu Afbeeldingslijst. Om u te helpen bij het zoeken naar een geschikte afbeelding kunt u de optie Aanbevolen selecteren of een trefwoord opgeven in het invoerveld. Wilt u uw eigen afbeelding gebruiken, selecteer dan de optie Selectie van eigen bestand, klik op Bladeren en selecteer de juiste afbeelding.u kunt alleen afbeeldingen gebruiken in GIF-, JPEG- of PNG-formaat, bij voorkeur niet breder dan 900 pixels. Het is aan te bevelen ook het selectievakje Afbeeldingsgrootte inpassen te selecteren, zodat u er zeker van bent dat uw afbeelding binnen de indeling van de site past. Om een afbeelding te verwijderen, selecteert u de optie geen afbeelding en geeft u de hoogte van het headerblok op in pixels. 3. Onder Toon header-elementen selecteert u de selectievakjes die horen bij de elementen die u in de header wilt opnemen. 4. Als u een logoafbeelding wilt verwijderen of u wilt uw eigen logo uploaden, klik dan op de logoafbeelding. 5. Als u de titel of de ondertitel wilt wijzigen, klik dan op het juiste veld in de header en wijzig de tekst naar eigen inzicht. Merk op dat u de titel van de site naar elke willekeurige plek in de header kunt verplaatsen. Inhoud: Tekst, tabellen, afbeeldingen, video, formulieren en scripts In deze sectie wordt beschreven hoe u uw site kunt vullen met inhoud en hoe u deze kunt uitbreiden met handige functies via de modules van de editor.

20 20 Een website bewerken In dit hoofdstuk: Teksten, tabellen, hyperlinks en afbeeldingen Ingevoegde video Contactformulier Blog Reacties achterlaten Documenten en andere downloadbare bestanden Knoppen voor delen op sociale netwerken Zoekfunctie Webwinkel Aangepaste scripts Advertentie Teksten, tabellen, hyperlinks en afbeeldingen Teksten, lijsten, tabellen of afbeeldingen toevoegen aan een specifieke pagina: 1. Ga naar het tabblad Modules, selecteer Teksten & afbeeldingen en sleep de module naar de pagina. 2. Voer tekst in op het scherm en gebruik de pictogrammen op de werkbalk van de module om de tekst op te maken, tabellen, hyperlinks en afbeeldingen toe te voegen. Opmerking Als u een blok met tekst en afbeeldingen wilt toevoegen aan alle pagina's van een site, ga dan naar het tabblad Modules, selecteer Tekst & afbeeldingen voor de hele site en sleep de module naar de pagina. De werkbalk van de module Tekst & afbeeldingen biedt toegang tot de volgende hulpprogramma's en functies.

21 Een website bewerken Verplaatsen van het blok met de tekst en afbeeldingen binnen de webpagina. 2. Verwijderen van het blok met alle inhoud. 3. Opslaan van wijzigingen. 4. Annuleren van de gemaakte wijzigingen. 5. Verplaatsen van de werkbalk. 6. Selectie van de stijl en het lettertype van alinea's. 7. Selectie van de lettergrootte. 8. Selecteer het lettertype: vet, cursief, onderstreept en met een lijn erdoor. 9. Selectie van de kleur van de tekst en de achtergrond. 10. Selecteer de uitlijning van de tekst: links, midden, rechts of uitgevuld (waarbij zowel de linker- als de rechtermarge wordt geraakt, met toegevoegde extra spaties tussen de woorden). 11. Het meer of minder laten inspringen van alinea's. 12. Starten van een lijst met nummers of opsommingtekens. 13. Invoegen van een tabel met een specifiek aantal rijen en kolommen. Nadat u een tabel hebt ingevoegd, komt er een aantal aanvullende pictogrammen in de werkbalk beschikbaar. Gebruik deze voor het wijzigen van de eigenschappen van de rijen en cellen van de tabel, voor het toevoegen van rijen en kolommen en voor het splitsen en samenvoegen van cellen. 14. Invoegen van symbolen die u niet op uw toetsenbord kunt vinden, zoals de tekens voor copyright en trade mark en andere Unicode-karakters. 15. Invoegen van een horizontale lijn. 16. Bewerken van de HTML-broncode van de pagina. 17. Ongedaan maken en opnieuw uitvoeren van wijzigingen. 18. Toevoegen en verwijderen van hyperlinks naar webpagina's binnen of buiten uw eigen site. Invoegen van HTML-ankers in specifieke delen van webpagina, zodat u vanaf andere pagina's direct naar de betreffende sectie kunt doorlinken. 19. Invoegen van een afbeelding, de grootte daarvan aanpassen, opgeven van een alternatieve tekst en instellen van de omloop van de tekst rond de afbeelding. De alternatieve tekst wordt in plaats van de afbeelding weergegeven in browsers die geen afbeeldingen ondersteunen of die zijn ingesteld om geen afbeeldingen te tonen. Als u meerdere foto's op dezelfde pagina wilt tonen, overweeg dan gebruik te maken van de module Afbeeldingsgalerie in plaats van Tekst & afbeeldingen. Met de Afbeeldingsgalerie kunt u foto's uploaden vanaf uw eigen computer of gebruik maken van foto's die zijn gepubliceerd met de fotopublicatiedienst Picasa Webalbums. Een afbeeldingsgalerie aan uw site toevoegen en foto's uploaden: 1. Ga naar het tabblad Modules, selecteer Afbeeldingsgalerie en sleep de module naar de pagina.

22 22 Een website bewerken 2. In de instellingen van de module, op het tabblad Afbeeldingsopslag, kunt u selecteren waar u uw foto's wilt opslaan: Als u geen Picasa Webalbums-account hebt dat u wilt gebruiken, zorg dan dat de optie Web Presence Builder is geselecteerd. Alle afbeeldingen die u op uw site gebruikt worden opgeslagen in uw hostingaccount. Als u beschikt over een account in Picasa Webalbums en u wilt foto's op uw site gebruiken die u daar hebt opgeslagen, doe dan het volgende: a. Selecteer de optie Picasa, klik op de link op het tabblad Opslag van afbeeldingen om u bij Google aan te melden en geef Builder toegang tot uw albums. b. Selecteer het album waarvan u de foto's wilt gebruiken of klik op Een nieuw webalbum maken om een nieuw album aan te maken. c. Als u wilt dat Builder afbeeldingen in Picasa Web Albums wist als u deze uit de galerie verwijdert, selecteer dan het selectievakje Afbeeldingen wissen wanneer ik deze uit de galerie verwijder. Wanneer u afbeeldingen naar een galerie uploadt via de Builder-editor, dan worden deze automatisch naar uw Picasa Web Albums-account gekopieert. Als u afbeeldingen uit de galerie verwijdert, dan worden deze alleen gewist in Picasa Webalbums als u de optie Afbeeldingen wissen wanneer ik deze uit de galerie verwijder hebt geselecteerd. 3. (Optionele stap.) Als u de grootte wilt selecteren van de miniatuurafbeeldingen die in de afbeeldingsgalerie worden getoond, klik dan op het tabblad Eigenschappen galerie en selecteer de grootte van de miniatuurafbeeldingen: Klein (95 x 75 pixels). Normaal (140 x 130 pixels). Dit is de standaardinstelling. Groot (170 x 170 pixels). 4. Om afbeeldingen aan de galerie toe te voegen klikt u op de tekst Klik hier voor het uploaden van uw afbeeldingen, selecteer de afbeeldingen die u wilt uploaden en klik op OK. U kunt meerdere afbeeldingen tegelijk selecteren en uploaden. Alleen afbeeldingen in GIF-, JPEG- en PNG-formaat worden ondersteund. Wij raden u aan afbeeldingen te gebruiken waarvan de grootte is aangepast en die niet groter zijn dan 1024 x 768 pixels. Merk op dat de Afbeeldingsgalerie uit maar één pagina bestaat: als u een groot aantal afbeeldingen toevoegt, dan zal het laden van de pagina een flinke tijd in beslag nemen. 5. Om de titel en omschrijving van een afbeelding te wijzigen, klikt u op de juiste miniatuurafbeelding, vervolgens op de titel of omschrijving, waarna u de tekst kunt bewerken. Als u de standaardtekst volledig verwijdert zal deze niet op uw gepubliceerde website worden getoond, maar nog wel tijdens het bewerken van de site in Builder.

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Mei 2007, versie 0.9 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Aanmelden... 4 De werkbalk... 5 Het context menu... 6 Navigeren binnen je website... 7 Tekst toevoegen en bewerken... 8 Afbeeldingen

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2014 1 2 Notities Inhouds opgave Hoe log ik in? 4 Een pagina toevoegen. 5 Een pagina vullen/aanpassen. 7 Een pagina verwijderen. 8 Een sjabloon kiezen.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Handleiding CMS VOORKANT

Handleiding CMS VOORKANT Handleiding CMS VOORKANT Inhoudsopgave Pagina 1. Toegang tot het CMS... 3 2. Artikel toevoegen... 4 3. Artikel bewerken... 5 4. Artikel kopiëren of verwijderen... 6 5. Afbeelding, link of tabel invoegen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Handleiding Mijneigenweb.nl

Handleiding Mijneigenweb.nl Handleiding Mijneigenweb.nl Inhoud 1 Inloggen 2 Kleurenschema en lettertype 2.1 Kies een standaard kleurenschema 2.2 Kleurenschema en lettertypes aanpassen/ zelf samenstellen 3 Logo 4 Visual 4.1 Eigen

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden.

Qlik Sense Cloud. Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik Sense Cloud Qlik Sense 2.0.2 Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Copyright 1993-2015 QlikTech International AB. Alle rechten voorbehouden. Qlik, QlikTech, Qlik

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2

Handleiding Content Management Systeem Umbraco. Versie 1.2 Handleiding Content Management Systeem Umbraco Versie 1.2 Inhoudsopgave 1. Umbraco tour... 3 1.1 Inloggen in het Umbraco systeem... 3 1.2 De indeling van Umbraco... 3 2. Inhoud van uw website... 5 2.1

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan...

Handleiding Picasa. Inleiding Verwijderen, verplaatsen en hernoemen Opzoeken Importeren Selecties maken Opslaan... Handleiding Picasa Inleiding... 2 Verwijderen, verplaatsen en hernoemen... 2 Opzoeken... 2 Importeren... 3 Selecties maken... 3 Opslaan... 3 Markeren... 3 Bewerken... 3 Diavoorstelling... 4 Collage...

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail.

Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. INLOGGEN Ga naar http://www.domeinnaam.nl/wp-admin en log in met de gebruikersnaam en wachtwoord verkregen via mail. Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle login

Nadere informatie

SCHOOL (OWA) handleiding

SCHOOL (OWA) handleiding SCHOOL (OWA) handleiding Kibro België Kibro Nederland Handleiding voor Online Web Admin (v:1.0.0.1) DOWNLOAD ALS PDF BEKIJK DE VIDEO HANDLEIDING De OWA kort uitgelegd... De KinderBrowser Online Web Admin

Nadere informatie

Portfolio s in Google Sites

Portfolio s in Google Sites Portfolio s in Google Sites Vanaf het schooljaar 2012-2013 biedt de NHL de optie om portfolio s aan te maken met Google Sites. De NHL-accounts bij Google zijn afgeschermd voor mensen die niet bij de NHL

Nadere informatie

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0

Navigator CMS 2009. Beknopte handleiding v1.0 Navigator CMS 2009 Beknopte handleiding v1.0 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Inloggen... 4 3. Menustructuur... 5 4. Document Verkenner... 6 5. Mappen beheren... 7 5.2 Map hernoemen... 7 5.3 Map verplaatsen...

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands.

Google products. Het gebruik van Picasa 2 is gratis. Het programma is in veel verschillende talen verkrijgbaar, waaronder Nederlands. 1 Picasa 2 Picasa 2 is een foto-organizer van zoekmachinefabrikant Google. Het gratis programma bevat handige functies om uw foto's te beheren, te bewerken en te delen. Het gebruik van Picasa 2 is gratis.

Nadere informatie

Inhoudsopgave V1.02 2

Inhoudsopgave V1.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix

Weebly. Inhoud. Vormingplus Limburg, L. Frederix Weebly Inhoud 1 Starten met Weebly... 3 1.1 Aanmelden / Inloggen... 3 1.2 Website aanmaken... 3 1.2.1 Eerste website... 3 1.2.2 Tweede website... 5 2 : basis... 6 2.1 Elementen op een pagina... 6 2.1.1

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

Handleiding Joomla CMS

Handleiding Joomla CMS Handleiding Joomla CMS Inhoudsopgave Inloggen bij de beheeromgeving 3 Artikelen 4 Prullenbak bekijken 4 Nieuw artikel maken / bewerken 5 Afbeelding toevoegen aan artikel 6 Link in een artikel plaatsen

Nadere informatie

Basis handleiding CMS

Basis handleiding CMS Basis handleiding CMS Inhoud Basis handleiding CMS... 1 Inloggen... 3 Pagina beheren... 4 Pagina toevoegen/wijzigen... 6 WYSIWYG editor... 8 externe / interne link toevoegen... 9 Plaatjes toevoegen...

Nadere informatie

Inhoudsopgave V2.02 2

Inhoudsopgave V2.02 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Beginnen met InterWord.... 3 Navigatiemenu.... 4 Hoofdmenu aanmaken.... 4 Submenu aanmaken.... 4 Hoofd- en submenu s verwijderen.... 4 Hoofd- en submenu s aan of uit te

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen

- Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen - Registeren - Inloggen - Profiel aanmaken - Artikel plaatsen Registreren (1) Ga naar het inlogscherm aan de linkerkant Klik op Registreer Registreren (2) Vul de velden in zoals aangegeven. Druk op de

Nadere informatie

Quick start handleiding versie 1.0

Quick start handleiding versie 1.0 Quick start handleiding versie.0 Inleiding Beste gebruiker, Via dit document lopen we door de basis onderdelen van je eigen Mijn Kroost control panel. Dit control panel vormt de basis voor het gebruik

Nadere informatie

Websites i.s.m. Service @ School

Websites i.s.m. Service @ School Websites i.s.m. Service @ School Inhoudsopgave Introductie...3 Inloggen in het Beheer Panel...3 Aanpassen van de tekst op de pagina s...4 Nieuwe pagina maken...5 Toelichting op enkele knoppen...6 Een link

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

4. De homepagina maken

4. De homepagina maken 95 4. De homepagina maken Als u een thema heeft geïnstalleerd, is al een aantal onderdelen ingevuld als voorbeeld. Naast de header staan er ook voorbeeldteksten, afbeeldingen, hyperlinks en soms nog andere

Nadere informatie

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9

Inloggen blz 3. Artikel invoeren blz 4. Werkbalk Tekst blz 6. Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu. Externe link invoeren blz 9 Inhoud: Inloggen blz 3 Artikel invoeren blz 4 Werkbalk Tekst blz 6 Afbeelding invoeren blz 6 - uit beeldbank Vrouwen van Nu Externe link invoeren blz 9 Afbeelding invoeren blz 10 - uit de map Mijn afbeeldingen

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

RTE. Handleiding. Publiceren Documenten

RTE. Handleiding. Publiceren Documenten RTE Handleiding Publiceren Documenten Datum: December 2015 Inhoudsopgave 1. Introductie 2 2. Aan de slag 3 2.1. Het opstarten van de applicatie 3 2.2. WebHare Applicaties 3 2.3. De RTE applicatie 3 3.

Nadere informatie

Handleiding Vedor-editor

Handleiding Vedor-editor Handleiding Vedor-editor Oktober 2008 Versie 1.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 De werkbalk... 5 4 Het contextmenu... 7 5 Navigeren binnen je website... 8 6 Tekst toevoegen en bewerken...

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media

Handleiding Concrete5 website. Outbound Media Handleiding Concrete5 website Outbound Media In deze handleiding behandelen we de basis benodigdheden om uw website up-to-date te kunnen houden. We behandelen: Inloggen editen (bewerken) van tekst een

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Versie 4.4 Gebruikershandleiding januari 2016 Inhoud 2. Inleiding... 3 Wat is WordPress?... 3 Wordt constant verbeterd... 3 3. De structuur van uw website... 4 4. De WYSISWYG-editor en het plaatsen van

Nadere informatie

1.Inloggen. Wat is WordPress?

1.Inloggen. Wat is WordPress? Wat is WordPress? WordPress is een Open Source Content Management System waarmee u zonder (veel) technische kennis zelf een website up-to-date kunt houden. 1.Inloggen Bij een standaard installatie van

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in

De inlogpagina van het CMS wordt nu geladen. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in Handleiding Content 2 MS Gefeliciteerd met uw keuze voor Content 2 MS, het CMS van Eye for your Vision. Met ons CMS kunt u heel eenvoudig, zonder kennis van de onderliggende techniek, de inhoud van uw

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f

CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f CMS Instructiegids Copyright Endless webdesign v.o.f. 2017 1 Inhouds opgave 1. Hoe log ik in? Inloggen in het CMS systeem is heel simpel! Hoe log ik in? Een pagina toevoegen. Een pagina vullen/aanpassen.

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet

Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Nieuwsbrieven versturen met MailPoet Een nieuwe nieuwsbrief maken Om een nieuwe nieuwsbrief te maken klik je op de button nieuwe nieuwsbrief (2). Je kunt ook een reeds bestaande nieuwsbrief dupliceren

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop).

Toelichting op enkele knoppen: (als u de muis bij een knop houdt, verschijnt een tekst met een korte aanwijzing (tooltip) bij deze knop). FAQ Leerlingdossier & handelingsplannen Welke mogelijkheden biedt de online tekstverwerker in ESIS? De online tekstverwerker beschikt over veel mogelijkheden voor het bewerken van tekst. U vindt de online

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

De gebruikershandleiding mag in zijn geheel in digitale of gedrukte versie vrij worden verspreid onder alle

De gebruikershandleiding mag in zijn geheel in digitale of gedrukte versie vrij worden verspreid onder alle Copyright Deze gebruikershandleiding is auteursrechtelijk beschermd. Wijzigingen in de inhoud, of gedeeltelijke overname van de inhoud, is alleen toegestaan na toestemming van de houder van het auteursrecht.

Nadere informatie

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule

SnelStart handleiding ARGO zelfbouwmodule Inhoudsopgave Voorwoord Stap 1 Onderwerpkeuze Stap 2 Aanmaken module Stap 3 Keuze soort module: les of toets Stap 4 Module bewerken 3 4 5 6 7 Stap 5 Gebruik module editor Toelichting editor toolbar functionaliteit

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in Intramed, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Via Intramed en de applicatie ZorgMail van E-novation Lifeline, kunt u elektronisch en beveiligd gegevens uitwisselen met andere zorgverleners. Dit gaat via

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

HTML Editor: tabellen en hyperlinks

HTML Editor: tabellen en hyperlinks LES 19 HTML Editor: tabellen en hyperlinks In deze les leert u nog iets meer over HTML en de HTML Editor van OpenOffice.org. U leert hoe u absolute en relatieve hyperlinks maakt. We staan even stil bij

Nadere informatie

Internet Explorer 7 (IE7)

Internet Explorer 7 (IE7) Internet Explorer 7 (IE7) 1. HET VENSTER Het venster van Internet Explorer 7 ziet er als volgt uit: Het venster bestaat uit volgende onderdelen: De knoppen Volgende en Vorige. Adresbalk hierin vullen we

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS

GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem. Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS GEBRUIKERSHANDLEIDING Content Management Systeem 1 Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS Gebruikershandleiding RelaxWeb CMS 2 Inhoud Inhoud 3 1. Inleiding 5 2. Inloggen in het CMS 6 3. Control panel 7 4.

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

4.1 Het creëren van inhoudselementen

4.1 Het creëren van inhoudselementen 4.1 Het creëren van inhoudselementen De inhoud van de pagina wordt gemaakt door gebruik van inhoudselementen. Je kunt een pagina maken door verschillende elementen in combinatie met elkaar te gebruiken.

Nadere informatie

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6

Handleiding Webfire - Copyright Media Flame. Inhoudsopgave... 2. Voorwoord... 4. Aan de slag... 5. Inloggen... 5. Home... 6 Handleiding Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 4 Aan de slag... 5 Inloggen... 5 Home... 6 Berichten en notificaties... 6 Pagina s Wijzigen... 8 Aanpassingen... 8 Start... 9 Sorteer... 9 Titel...

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie

Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Microsoft Offi ce OneNote 2003: een korte zelfstudie Werken met OneNote: zelfstudie 1 MICROSOFT OFFICE ONENOTE 2003 ZORGT VOOR OPTIMALE PRODUCTIVITEIT DOOR EENVOUDIGE VASTLEGGING, EFFICIËNTE ORGANISATIE

Nadere informatie

Snelgids voor het TYPOLight Content Management Systeem

Snelgids voor het TYPOLight Content Management Systeem Snelgids voor het TYPOLight Content Management Systeem FAST FORWARD DESIGN Fast Forward Design 2009 Inhoudsopgave Hoofdstuk1:De structuur van pagina s en artikelen 1.1 De manier van werken binnen TYPOLight

Nadere informatie

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig:

Voordat u gebruik kunt maken van ZorgMail in KraamZorgCompleet, zijn een aantal instellingen nodig: Hoofdstuk 1 ZorgMail instellen en gebruiken Vanuit KraamZorgCompleet is het voortaan mogelijk om via ZorgMail beveiligd te communiceren met andere partijen in de zorg, mits zij ook zijn aangesloten bij

Nadere informatie

Zorgmail handleiding. Inhoud

Zorgmail handleiding. Inhoud Inhoud 1. Beginnen met Zorgmail pag. 2 2. Het instellen van Zorgmail pag. 2 3. Het gebruik van Zorgmail m.b.t. Artsen pag. 3 4. Het aanpassen van de lay-out van Zorgmail pag. 4 5. Werken met Zorgmail pag.

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie