N I E U W S B R I E F C O N O D

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "N I E U W S B R I E F C O N O D"

Transcriptie

1 N I E U W S B R I E F C O N O D N R. 3 J U L I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N V A N V E R E N I G I N G N A A R S T I C H T I N G E N E E N N I E U W E GMR F I N A N C I Ë N E N H U I S V E S T I N G D E R E S U L T A T E N V A N H E T O N D E R - W I J S F O R M A T I E D E L A A T S T E L O O D J E S L I E F E N L E E D Geachte collega s, Soms veranderen de tijden heel langzaam en ontdek je ineens dat het anders is dan het had moeten zijn! Ouderwets wordt weer modern! Zo ook bijvoorbeeld in de gemeente Tynaarlo. In 2003, nog voor de fusie die leidde tot de huidige stichting CONOD was er een sterk gevoel dat we verder moesten in multifunctionele gebouwen om zorg te dragen voor een doorgaande lijn voor kinderen van 2 tot 17 jaar. Geld was geen probleem en in langdurige sessies, werden we uitgebreid en kosteloos bijgepraat over de voordelen van deze verzamelgebouwen. Nu, twaalf jaar later, leek de pot met geld toch ineens leeg te zijn. De politieke oppositie blijft echter beweren dat het geld er wel degelijk was geweest. Toen wij informeerden waar het geld dan was gebleven, ontstond een levendige discussie in de krant over het verdwenen geld. Deze discussie over maar liefst 44 miljoen euro is nog altijd niet ten einde. Gelukkig blijkt er van die 44 miljoen toch nog wel wat geld over te zijn gebleven. Door het hele gebeuren hebben we ontdekt dat minder geld uiteindelijk misschien wel klantvriendelijker uitpakt. Door samen te bouwen en betrokken te zijn bij wat je graag wilt voor kinderen ontstaat binding. Je ervaart dan dat het niet de politiek is, die weet en bepaalt wat goed voor de klant is, maar dat de klant en de medewerkers dit zélf heel goed kunnen bepalen. Men kan dan trots zijn op wat samen wordt bereikt. Een mooi voorbeeld is de vernieuwbouw van de school Menso Alting in Paterswolde. We hebben ons historisch beschermd monumentaal schoolgebouw met geld van de gemeente Tynaarlo kunnen vernieuwen. Het werd een vruchtbare samenwerking tussen de gemeente en het schoolbestuur: de samenwerking was efficiënt en gericht op het onderwijsbelang van de kinderen! Daardoor konden ouders en personeel samenwerken om het voor de kinderen voor elkaar te krijgen. Wat was iedereen trots toen de school weer open ging! Het is een prachtig gebouw geworden en de kinderen kunnen daar heerlijk veilig buiten spelen en genieten van de ruimte. Alle (digitale) materialen voor modern onderwijs zijn er voorhanden en met een geïnspireerd schoolteam bieden we ouders de keuze voor goed onderwijs bij ons of ergens anders.

2 Pagina 2 Dat is eigenlijk wat we willen. Diversiteit in het onderwijsaanbod en keuzevrijheid voor ouders! Niet de politiek bepaalt wat goed voor ons is, maar ouders kiezen zelf en maken gebruik van de keuzevrijheid voor het onderwijs in het belang van de toekomst van hun kind. We leven in een vrij land, waar we keuzevrijheid hebben en een eigen visie mogen ontwikkelen op (onderwijs -) waarden. Daar zijn we ook trots op! We wensen iedereen een mooie en gezegende vakantie in eigen of een ander land en een behouden thuiskomst. Vriendelijke groet, mede namens mijn collega s van het bestuurskantoor, Wim Kunst V A N V E R E N I G I N G N A A R S T I C H T I N G E N E E N N I E U W E G M R In overleg met de leden heeft het algemeen bestuur op 24 april de vereniging omgezet in een stichting. Voortaan zijn we Stichting CONOD. Het was een lang proces, maar ook boeiend. Het voordeel is dat we nu nog vlugger en beter kunnen anticiperen op ontwikkelingen. Dat is goed voor de besluitvorming. Het algemeen bestuur heeft een traject zorgvuldig kunnen afronden en implementeren. Het is nu een raad van toezicht geworden, die een eigen toezichtkader heeft ontwikkeld en ook het werkveld zal bezoeken om ervaringen te delen met de bestuurder. Een goede ontwikkeling dus! Tegelijkertijd hebben we de GMR verkleind. Het initiatief kwam van de GMR zelf. Een vakbondsman van OCNV heeft hen bijgestaan om expertise van andere besturen te delen. De uitkomst was dat een kleine GMR leidt tot meer betrokkenheid: leerkrachten die bestuurlijke interesse hebben, worden gesprekspartner van het bestuur en kunnen een achterban beter en gefundeerder informeren. Er zijn al vijf personeelsleden die zich hebben opgegeven: Anneke Lanjouw (Het Stroomdal), Dominique Zwaagman (De Rietzanger), Jennifer Kuiper (De Klister), Aukje Oldekamp (Menso Alting) en Anja Kruizinga (Rehoboth). Daarmee is de personeelsgeleding compleet. We spreken elkaar voor het eerst in het nieuwe seizoen op 8 september: de startavond van de nieuwe GMR! F I N A N C I Ë N E N H U I S V E S T I N G We hebben in 2014 het jaar ondanks onze investeringen toch weer positief afgesloten. Niet dat we veel geld overhouden, maar dat is ook niet de bedoeling. Geld is er om je plannen waar te maken. Vandaar dat we goede ideeën, slimme voorstellen en opleiding bijna altijd goedkeuren. Want waar ideeën zijn, is dynamiek en enthousiasme. En dat geeft plezier in ons vak. Bert van der Klok van het bureau KBC heeft het onderhoud van onze scholen in kaart gebracht en heeft samen met de schooldirecteuren veel werkzaamheden opgepakt. Bert is doortastend en adequaat en we zien veel resultaat! Hij verlicht daarmee zeker het werk van onze directeuren!

3 Pagina 3 D E R E S U L T A T E N V A N H E T O N D E R W I J S We hebben tijdens de nieuwjaarsreceptie in januari gevierd dat CONOD 10 jaar bestaat. Het was een prachtig feest met heerlijk eten en drinken en gezelligheid in Golden Tulip! Een Golden CONOD zijn we ook een beetje. Alle scholen van CONOD hebben al 10 jaar lang een basisarrangement van de inspectie en ook dit jaar zijn de eindopbrengsten van de scholen hoog. We hebben vier scholen die goed scoren, zeven scholen die ruim voldoende scoren en één school die onvoldoende scoort. De laatste score is op zich niet verontrustend. Elke school heeft wel eens een groep die wat minder scoort. De score als geheel geeft aan dat onze scholen het goed doen. Een goed resultaat van onze leerkrachten! Gefeliciteerd! F O R M A T I E Op alle scholen is de formatie weer (bijna) rond. Soms is de formatie op een school klaar, maar maakt een leerkracht op het laatst een keuze voor een andere (loop)baan, waardoor er opnieuw gezocht moet worden. Dit is de reden dat het soms maar kort voor de zomervakantie rond is. Dit jaar was dat helemaal het geval omdat veel leerkrachten van 53 jaar en ouder besloten hebben om eerder te stoppen met werken. Formatie en groepsverdeling is in eerste instantie een zaak van de directeur. Op het bestuurskantoor wordt bekeken of het financieel kan. Personeel kon vóór 15 januari aangeven of ze vrijwillige mobiliteit wensten, of uitbreiding van uren. Bij de formatie wordt hiermee, indien mogelijk, eveneens rekening gehouden. Er is over de formatie en de financiële mogelijkheden telkens goed overleg met de directeur van de school, waarbij het onderwijsbelang van de school een belangrijk uitgangspunt is. Verder kijken we of er vanuit de andere budgetten geld overgeheveld kan worden of dat er een voorschot genomen kan worden op een verwachte groeitelling, om de formatie goed rond te krijgen Om bij krimp niet direct in financiële problemen te komen en mensen te moeten ontslaan, werken we bij CONOD met een flexibele schil van personeel (payrollcontracten). Als er ruimte is om mensen in dienst te nemen bij CONOD, dan doen we dat. Het beleid dat daarbij gehanteerd wordt kennen jullie. Daarnaast geldt de CAO. We zijn er trots op dat we als een van de weinige besturen om ons heen, toch nog steeds nieuwe collega s aan kunnen trekken en we willen in het komende jaar opnieuw bekijken wat de mogelijkheden op dit vlak zijn. L A A T S T E L O O D J E S Op alle scholen wordt het huidige schooljaar afgerond en zijn de plannen voor het nieuwe schooljaar al weer gemaakt. We willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor je inzet dit schooljaar, voor de goede resultaten die je bereikt hebt in je onderwijs aan de kinderen en voor de fijne samenwerking!

4 Pagina 4 L I E F E N L E E D G E B O O R T E 21 mei Mick, zoon van Bea Hofsteenge (De Tol) en Gerard 29 mei Fleur, dochter van Femke Zijlstra (Het Stroomdal) en Mark G E T R O U W D 21 mei Regina Wevers (Jonglaren) en Freddie A F S C H E I D We nemen dit jaar afscheid van een groot aantal collega s. Zij hebben besloten om te kiezen voor een andere (loop)baan, voor keuze-pensioen of om eerder stoppen. We hebben afscheid genomen, of gaan afscheid nemen van: Hanny Kuizenga De Tol. We wensen Hanny ook van harte beterschap toe en heel veel sterkte met de behandelingen die ze moet ondergaan! Tineke Korvemaker De Tol Bea Stuut Rehoboth Dia Zeldenrust t Kompas. We zijn blij dat je nog terug komt als vrijwilliger op t Kompas! Foky ten Brink t Kompas Natasja Munnik t Kompas. Joke ten Brink Rietzanger Jolande de Vos Rietzanger. Eelco Hiemstra Rietzanger Esther Hamersma Rietzanger Fenny Ziengs Stroomdal Willy Meijering Stroomdal Wilma van Slooten Stroomdal Petra Beekhof Stroomdal Betty Wolters Klister Gionne de Heij Wegwijzer. We willen jullie allemaal heel hartelijk bedanken voor jullie inzet voor het onderwijs op de CONOD-scholen en de collegiale samenwerking! Daarnaast wensen we jullie veel succes met jullie nieuwe stap in het leven, of dit nu een nieuwe loopbaan is, of een nieuwe levensfase. We wensen jullie alle goeds voor de toekomst toe! Z I E K T E We wensen al onze collega s die ziek zijn van harte beterschap toe!

5 W W W. C O N O D. N L Op onze website is altijd het belangrijkste nieuws voor personeelsleden van CONOD te vinden in het intranet. Je vindt er alle benodigde formulieren en documenten. Kijk ook eens op de website van Akorda, het administratiekantoor van CONOD. Ook daar vind je veel informatie en formulieren. V E R S P R E I D I N G V A N D E Z E N I E U W S B R I E F Deze nieuwsbrief wordt beschikbaar gesteld aan alle personeelsleden; de GMR en de raad van toezicht; De website van CONOD; C O L O F O N Uitgever: Auteurs: CONOD Wim Kunst Jacqueline Mulder Remco Luitjens Anja Salomons Het is niet toegestaan om informatie uit deze nieuwsbrief over te nemen en/of te vermenigvuldigen op welke manier dan ook zonder toestemming van CONOD.

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2012-2 0 1 3 N R. 4 J U L I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N F I N A N C I Ë N P A S S E N D O N D E R W I J S F O R M A T I E I N S P E C T I E -

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2013-2 0 1 4 N R. 1 N O V E M B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : Geachte collega s, A L G E M E E N H U I S V E S T I N G I C T O N D E R W I J S P E R S O N

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2 0 1 2 N R. 2 D E C E M B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N B E S T U U R L I J K H U I S V E S T I N G I C T O N D E R W I J S P E R S O N E

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2012-2 0 1 3 N R. 3 M A A R T A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N H U I S V E S T I N G P A S S E N D O N D E R W I J S PO- A C T I E F A A N P A S S

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2 0 1 2 N R. 1 O K T O B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N N I E U W E B E S T U U R S - S T R U C T U U R H U I S V E S T I N G F I N A N C I

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2015-2 0 1 6 N R. 1 D E C E M B E R A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N I C T P E R S O N E E L L I E F E N L E E D Beste collega s We hebben af en toe

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2013-2 0 1 4 N R. 3 J U L I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : A L G E M E E N H U I S V E S T I N G F I N A N C I Ë N I C T O N D E R W I J S P E R S O N E E L L I

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F C O N O D

N I E U W S B R I E F C O N O D N I E U W S B R I E F C O N O D 2013-2 0 1 4 N R. 2 J A N U A R I A L G E M E E N I N D I T N U M M E R : Geachte collega s, A L G E M E E N N I E U W E H U I S V E S T I N G O N D E R W I J S Het is alweer

Nadere informatie

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2

20 februari 2015 (nr 8) Nieuws uit groep 1/2 Nieuws uit groep 1/2 20 februari 2015 (nr 8) Deze week hebben we het thema Sneeuw en ijs afgesloten. Donderdagmiddag hebben we met z n allen genoten van een circuit rondom dit thema. We hebben o.a. vetbollen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 1. Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen van OBS De Mildenburg en JPS De Driehoek,

NIEUWSBRIEF 1. Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen van OBS De Mildenburg en JPS De Driehoek, Oostvoorne, 5 april 2017 Onderwerp: Toekomst JPS De Driehoek/OBS Mildenburg NIEUWSBRIEF 1 Beste ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen van OBS De Mildenburg en JPS De Driehoek, Gisterenavond heeft er

Nadere informatie

choolkrant obs ter Stege obs ter Stege Jaargang 2017 editie Juli

choolkrant obs ter Stege obs ter Stege Jaargang 2017 editie Juli choolkrant obs ter Stege Jaargang 2017 editie Juli obs ter Stege Ter Stegestraat 23, 8121 XB Olst Telefoon: 0570-561805 / obsterstege@de-mare.org www.obsterstege.nl 2 OBS TER STEGE VOORWOORD Voor u ligt

Nadere informatie

Vanuit de ouderraad.

Vanuit de ouderraad. Juni 2013 Vakantie Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Een jaar waarbij weer veel is gebeurd. We hebben met z'n allen hard gewerkt en we mogen trots zijn op onze leerlingen, het personeel en de school.

Nadere informatie

Jan Harmenshof Nieuws 2015

Jan Harmenshof Nieuws 2015 Jan Harmenshof Nieuws 2015 Bedankje Graag willen wij iedereen enorm bedanken voor de geweldige dag die o.a. voor mijn jubileum c.q. mijn afscheid werd georganiseerd. De aankomst bij school met alle leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief de Klim-Op december 2014

Nieuwsbrief de Klim-Op december 2014 Nieuwsbrief de Klim-Op december 2014 Muzikaal afscheid juf Emmy.. en dan word je 's morgens wakker en besef je dat het nu echt afgelopen is, het afscheidsfeest is geweest: je bent juf-af. Ik kan terugkijken

Nadere informatie

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn.

Beste lezer, Graag maken met de lezers de afspraak dat voor eventuele vragen, op- of aanmerkingen Davy Franssen en zijn team altijd beschikbaar zijn. Beste lezer, Dit is de eerste editie van een heus informatiebulletin van de Stichting Porta da Vida in Limbricht. Waarom? Omdat de afgelopen tijd heel wat zaken binnen Porta da Vida zijn veranderd. Omdat

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Infopunt juni 2016

Infopunt juni 2016 Infopunt 13 28 juni 2016 Nog 2,5 week te gaan en dan gaan wij allemaal genieten van een welverdiende vakantie. Er staan nog leuke activiteiten in de planning o.a. een Annie M.G. Schmidt-dag met juf Rita

Nadere informatie

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a.

Nieuwskraker. Wat komen gaat. Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Nieuwskraker nr. 16, 10 april 2015 Verderop in deze Nieuwskraker: de special van groep 5a. Wat komen gaat Agenda 13 t/m 24 april: Entreetoets groep 7 Ook deze week: gesprekken met ouders van leerlingen

Nadere informatie

Met Intelligentie Natuurlijk iets Doen

Met Intelligentie Natuurlijk iets Doen Nieuwsbrief 11 Met Intelligentie Natuurlijk iets Doen Voorwoord Nieuwe fase MIN D Na diverse jaren van planontwikkeling en implementatie is het nu tijd voor een nieuwe fase, die van borging van het onderwijs

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 9 juli 2016

NIEUWSBRIEF 9 juli 2016 NIEUWSBRIEF 9 juli 2016 NIEUWS UIT HET TEAM Gezinsuitbreiding op De Bron! In het gezin van Eline werd Liam geboren op 07-06-2016. De zoon Eline en Jordi draagt de prachtige namen Liam Xavi Thie. Op het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013

Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Nieuwsbrief Nummer 5, februari 2013 Agenda: Februari: 8: Rapport mee / Carnaval 12,14: Oudergesprekken 15: Vrije middag en start voorjaarsvakantie 27: Hoofdluiscontrole Maart: 6: Studiedag (kinderen vrij)

Nadere informatie

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron juli 2018

Nieuwsbrief c.b.s. de Bron juli 2018 Nieuwsbrief c.b.s. de Bron juli 2018 Formatie 2018-2019: In de extra nieuwsbrief van juni bent u op de hoogte gebracht van de verdeling van leerkrachten over de verschillende groepen voor het komende cursusjaar.

Nadere informatie

Paradijsplein NJ Amsterdam T E

Paradijsplein NJ Amsterdam T E Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 19e nieuwsbrief, vrijdag 13 juli 2018 Inhoud van deze nieuwsbrief: - Vertrek Esther van den Berg - Vanuit STAIJ:

Nadere informatie

Gedragsverwachting van de week!!!

Gedragsverwachting van de week!!! Nr. 18 vrijdag 19 juni 2015 Basisschool de Blinkerd, Troelstrastraat 13, 5344 GK Oss, 0412-691635, www.deblinkerd-oss.nl Gedragsverwachting van de week!!! Agenda Vr. 26 juni: Vr. 26 juni: Di. 30 juni:

Nadere informatie

Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015. Nieuwsbrief 9

Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015. Nieuwsbrief 9 Schooljaar 2014-2015 - jaargang 15 - nummer 75 - juli 2015 Nieuwsbrief 9 Voorwoord Wanneer u deze nieuwsbrief onder ogen krijgt, ligt het schooljaar 2014-2015 al weer achter ons. Alle voorbereidingen voor

Nadere informatie

N I E U W S B R I E F

N I E U W S B R I E F N I E U W S B R I E F IJsseldijk 59 8196 KB Welsum Telefoon: 0570-561821 Website: www.obsdijkzicht.nl E-mail: obsdijkzicht@de-mare-scholen.nl DIJKoverZICHT 2015/2016 Nummer 01: 01 september 2015 Wat staat

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar..

Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Nieuwsbrief 17 december 2015 Het einde van het jaar.. Dit is alweer de laatste donderdagbrief van het jaar 2015. Wat is het allemaal snel gegaan. Wat hebben de kinderen goed hun best gedaan. Iedereen kan

Nadere informatie

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015

Tiggeltjes (ook op www.tiggeldobbe.nl) Februari 2015 Actuele Tiggeldobbe-informatie ook op onze website: www.tiggeldobbe.nl Uw kind, onze zorg! Poëzie op de Tiggeldobbe Op donderdag 29 januari startte de Nationale Poëzieweek. Ook op de Tiggeldobbe is aan

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8,

Kerkje. Beste ouders van groep 4/5 en 6,.. en beste ouders van groep 7 en 8, OEC. BASISSCHOOL t Prisma locatie Overwhere GASINJETSTRAAT 1-3 1442 WN PURMEREND TEL 0299 421982 Email:locatieoverwhere@prismapurmerend.nl Website : www. prismapurmerend.nl Wat vindt u onder andere in

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool

Nieuwsbrief. Agenda. Nummer Vanuit de directie. Van Heemstraschool 1 Nieuwsbrief Nummer 19 29-06-2018 2017-2018 Vanuit de directie Beste leerlingen, ouders/verzorgers het is al bijna weer zo ver: zomervakantie! In de laatste Nieuwsbrief zal ik terugkijken naar afgelopen

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al:

Ik besloot te verder te gaan en de zeven stappen naar het geluk eerst helemaal af te maken. We hadden al: Niet meer overgeven Vaak is de eerste zin die de klant uitspreekt een aanwijzing voor de hulpvraag. Paula zat nog maar net toen ze zei: ik ben bang om over te geven. Voor deze angst is een mooie naam:

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.

Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V. Informatiebrief voor de ouder(s)/verzorger(s) van de leerlingen van de Eliëzerschool en de Obadjaschool Cluster 4 (voor alle data geldt D.V.) Geachte ouder(s)/verzorger(s), Nieuwsbrief januari 2014 Nummer

Nadere informatie

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl

De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Nieuwsbrief De Woordhof Keppelseweg 56 6999 AR Hummelo 0314 381480 www.woordhof.nl - info@woordhof.nl Groepenverdeling 2015-2016 Schooljaar 2014 2015 1 juli 2015 I n h o u d : Blz. 1: Groepenverdeling

Nadere informatie

We stellen u voor: de nieuwe leerkracht in groep 6

We stellen u voor: de nieuwe leerkracht in groep 6 PCBS Julianaschool 4 juli 2018 We stellen u voor: de nieuwe leerkracht in groep 6 Hoi! Ik ben Marlon Koomans, 25 jaar oud en het lijkt me erg leuk om volgend schooljaar de nieuwe juf van groep 6 naast

Nadere informatie

Schoolklapper nr. 20 Periode: 6 t/m 20 juli 2017

Schoolklapper nr. 20 Periode: 6 t/m 20 juli 2017 cdbsjonglaren@conod.nl, Ludinge 6, 9471 JD, Zuidlaren. 050-4092079. www.jonglaren.nl Schoolklapper nr. 20 Periode: 6 t/m 20 juli 2017 Trefwoord Het thema van de komende week is huis. Het huis staat symbool

Nadere informatie

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet

Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Iedereen is uniek, niemand is volmaakt, maar samen zijn we compleet Weekbrief De Gerardusschool Meerkreuk 2 2377 VA Oude Wetering http://www.gerardusschool.nl/ de.gerardus@ssba.net ALGEMEEN: Schooljaar:

Nadere informatie

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD

NIEUWS VANUIT DE MEDDEZEGSSCHAPSRAAD 1 Nieuwsbrief Mei 2015 Mei 2015 In dit nummer: Nieuws Vanuit MR. Verkeers- examen groepen 7. Kunstpodium. Oudercommissie. Dammen. Overblijven. 1 2 3 4 Koningsspelen. 5 Uit de kunst. 6 NIEUWS VANUIT DE

Nadere informatie

obs De Phoenix Week Beste ouder(s)/verzorger(s),

obs De Phoenix Week Beste ouder(s)/verzorger(s), obs De Phoenix Week 20-2019 Beste ouder(s)/verzorger(s), We zijn alweer begonnen aan de laatste periode van dit schooljaar. Volgende week vieren we met elkaar feest tijdens de leerkrachtenverjaardag. Tevens

Nadere informatie

employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback.

employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback. employabilityscan Vul de employabilityscan in op Impuls Intranet Op de employabilityscan krijg je automatisch feedback. Print de feedback uit en doe die achter dit tabblad. Maak op basis van de feedback

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd!

Busselnieuws. Busselnieuws. 18 juni 2015. Het Busselnieuws! Agenda. We hebben nieuws over de toekomst! Jarigen. Musical groep 8. Alvast gefeliciteerd! Het! We zijn begonnen aan de eindspurt van het schooljaar! De toetsen zijn achter de rug Volgende week ontvangt u het tweede rapport van uw kind We krijgen een enorm leuke sportdag We gaan de musical zien

Nadere informatie

De schoolreisjes van uw kinderen worden volledig betaald uit de ouderbijdrage. Zonder dit geld kunnen wij geen schoolreisje voor uw kind organiseren.

De schoolreisjes van uw kinderen worden volledig betaald uit de ouderbijdrage. Zonder dit geld kunnen wij geen schoolreisje voor uw kind organiseren. Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 F 020 6922802 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 18 e nieuwsbrief, vrijdag 7 juni 2013 Beste ouders, Op het moment zijn wij bezig met het maken van

Nadere informatie

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005

De Achterban. Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 De Achterban Nieuwsbrief van OBS De Achtsprong nr. 21 (18 juli 2014) Stromenlaan 128a 3448 CH Woerden 0348-410005 Laatste schooldag Op deze laatste schooldag kijken wij terug op een geslaagd schooljaar!

Nadere informatie

Samen goed voor elkaar!

Samen goed voor elkaar! Nieuwsbrief 1 8 oktober 2015 De wekelijkse nieuwsbrief van de Sint Maartenschool. In deze nieuwsbrief Beste ouders en verzorgers Uw school is ingeloot! Thema avond van 26 november Afscheid nemen Kinderboekenweek

Nadere informatie

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR

De regel van de maand september is: WE HOUDEN REKENING MET ELKAAR De Bloesem Pr. Beatrixstraat 46a 4024 HM Eck en Wiel Tel.nr. : 0344-691967 Schoolleider : Anneke Smits. Website : www.obsdebloesem.nl Email : info@obsdebloesem.nl Nieuwsbrief september 2014 Maandag Dinsdag

Nadere informatie

Peppelinfo december 2015, nummer 4

Peppelinfo december 2015, nummer 4 Peppelinfo december 2015, nummer 4 Beste ouders, Ondertussen hebben we een mooi Sinterklaasfeest gevierd, georganiseerd samen met Talentrijk. Beide OR-en hebben een mooi programma gemaakt wat past bij

Nadere informatie

Laetare Actueel December 2018

Laetare Actueel December 2018 Laetare Actueel December 2018 Voortgang Vreedzame School Duizendste vreedzame school in het zonnetje gezet Een school in Almere is inmiddels de duizendste vreedzame school van Nederland geworden! Een wat

Nadere informatie

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben.

Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Jaargang 19, nr. 31 Donderdag, 6 juni 2013 zullen de kinderen in Kenia weer blij zijn met het geld wat we met z n allen bij elkaar gerend hebben. Week 23: vrijdag 7 juni groep 1 t/m 4 vrij Week 24: geen

Nadere informatie

Info juli CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke In deze info

Info juli CBS t Klinket Tramstraat BX Koudekerke In deze info Info juli 2017 CBS t Klinket Tramstraat 36 4371 BX Koudekerke 0118-556126 klinket@primas-scholengroep.nl In deze info In deze info vindt u informatie over de volgende onderwerpen: Inhoud Groep 8... 1 Tot

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9

Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 Het relaas van de kleine Nicolaas nr. 9 24 mei 2018 9 november 2017 WMKPO Allereerst hartelijk dank voor het invullen van de vragenlijst, wij hadden de grootste respons van heel OOadA! Jullie hebben aangegeven

Nadere informatie

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was.

Eens was er iets, een nieuw begin, vol beloften, vol verwachtingen. En van dat iets zag God dat het goed was. Datum: 9 januari 2015 Jaargang: 25 Nummer: 6 @pcbdebranding Let op: deze versie is voor de site. Dit betekent dat we alleen voornamen gebruiken en ervoor kiezen om sommige nieuwszaken niet te vermelden.

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders,

Nieuwsbrief. Van de directie. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: Beste ouders, Nieuwsbrief 21 juli 2017 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Al weer een schooljaar voorbij. Wat gaat het toch snel. We willen nog een aantal mensen bedanken:

Nadere informatie

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF april tot en met 12 mei 2017

KBS NOORDERPOORT NIEUWSBRIEF april tot en met 12 mei 2017 AGENDA 14 april Goede Vrijdag Continurooster tot 12.30 uur ( kinderen hoeven geen lunch mee te brengen ) 16 en 17 april Pasen Op maandag 2 e Paasdag zijn alle kinderen vrij 21 april Koningsspelen ( zie

Nadere informatie

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK

KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK KINDCENTRUM VROONDAAL SMOELENBOEK je d r o w r a a d! n a v r e z j i w Judy Menger Directeur Kindcentrum Vroondaal Meester Jelle Ik ben meester Jelle en werk als adjunct-directeur op deze school. Ik ben

Nadere informatie

HET PRIKBORD Nieuwsbrief van de Immanuelschool Schooljaar 2014-201510 21-06-2015 0546 572478 info@immanuelwierden.nl www.immanuelwierden.

HET PRIKBORD Nieuwsbrief van de Immanuelschool Schooljaar 2014-201510 21-06-2015 0546 572478 info@immanuelwierden.nl www.immanuelwierden. HET PRIKBORD Nieuwsbrief van de Immanuelschool Schooljaar 2014-201510 21-06-2015 0546 572478 info@immanuelwierden.nl www.immanuelwierden.nl Voorwoord Nog even en dan is dit schooljaar al weer ten einde.

Nadere informatie

koef lits NIEUWJAARSRECEPTIE: Het bestuursbureau wenst jullie een Zalig Kerstfeest en een Voorspoedig 2016

koef lits NIEUWJAARSRECEPTIE: Het bestuursbureau wenst jullie een Zalig Kerstfeest en een Voorspoedig 2016 koef lits nieuws voor alle medewerkers van de stichting K.O.E. 8 januari 2012 december 2015 Inclusief Sociaal Jaarverslag NIEUWJAARSRECEPTIE: Dit jaar wijken we af van onze nieuwjaarstraditie. In verband

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016

NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 NIEUWSBRIEF nr. 16 4 april 2016 In deze nieuwsbrief: MR informatieavond Nieuws uit het schoolteam Koningsspelen De Oase rekent er op los! Schoonmaakavond Zomerfeest Vakanties en studiedagen 2016/2017 Oproep

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a

Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092. 26 februari Weeksluiting groep 3a en 7a t Letterken Mededelingenblad van OBS t Smelleken Emmalaan 5, 5554 JM Valkenswaard Schooljaar 2015-2016 Telefoon: 040-2016092 Uitgave: 2 februari 2016 info@obstsmelleken.nl www.obstsmelleken.nl Belangrijke

Nadere informatie

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s),

Nieuwsbrief 7 5 juli Beste ouder(s), verzorger(s), Nieuwsbrief 7 5 juli 2019 Beste ouder(s), verzorger(s), Hulpouders bedankt: Het is lastig om een ieder persoonlijk te bedanken voor alles waarbij u ons het afgelopen jaar hebt geholpen. We lopen dan de

Nadere informatie

MEI 2015. Bram van den Broek. zijn in april gestart in groep 1-2

MEI 2015. Bram van den Broek. zijn in april gestart in groep 1-2 MEI 2015 Gefeliciteerd Alle jarigen van de maand mei willen we alvast feliciteren: 08-05 Lars Bierens 18-05 Robin Luijten 10-05 Janne Fleerakkers 19-05 Gloria Vacchi 13-05 Noortje Janssen 22-05 Lotte Fleerakkers

Nadere informatie

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014

Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Nieuwsbrief 11 Datum: 26 juni 2014 Geachte ouders, Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. Er staan nog een paar leuke activiteiten op het programma waar u van alles over kunt lezen.

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

De zestiende editie van de nieuwsbrief

De zestiende editie van de nieuwsbrief Nieuwsbrief 16 Jaargang 8 22-06-2018 www.olivijn.almere-speciaal.nl De zestiende editie van de nieuwsbrief Belangrijke data voor de komende periode: 18 juli kennismaking nieuwe leerlingen 20 juli roostervrij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Voorwoord. Geslaagde Tour met de Raad van Toezicht. Positieve resultaten teldatum. Interne nieuwsbrief november 2017

Nieuwsbrief. Voorwoord. Geslaagde Tour met de Raad van Toezicht. Positieve resultaten teldatum. Interne nieuwsbrief november 2017 Interne nieuwsbrief november 2017 Voorwoord We zijn volop bezig met de toekomst van het onderwijs, waarbij de maatschappelijke veranderingen centraal staan. Sommige onderwijsontwikkelingen gaan vanuit

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2018

Nieuwsbrief juni 2018 Nieuwsbrief juni 2018 AGENDA Week 26: Kind-ouderleerkrachtgesprekken groepen 3 t/m 7 Woensdag 27 juni: Kennismakingsmorgen: kennis maken met de nieuwe leerkracht(en) en groep: 10.30u tot 12.00u. Vrijdag

Nadere informatie

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019)

NR juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NR. 19 6 juni 2019 (nr. 20 zal verschijnen op 20 juni 2019) NIEUWS UIT DE GROEPEN 1-2 A & B Woensdag 29 mei was de spelletjesdag voor alle kleuters. Wat hebben alle kinderen genoten. Ze konden kiezen uit

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni 2019

Nieuwsbrief juni 2019 Nieuwsbrief juni 2019 Belangrijke data juni 4 juni OR vergadering 9 en 10 juni Pinksteren (leerlingen vrij!) 11 juni Studiedag (leerlingen vrij!) 12 juni t/m 14 juni Lustrumweek! 18 juni MR vergadering

Nadere informatie

Online lezen. Van het (trotse) bestuur. Denk om het milieu en de (school)begroting! PCPO heeft een nieuwe huisstijl. Jaargang 9 Nummer 2 Maart 2015

Online lezen. Van het (trotse) bestuur. Denk om het milieu en de (school)begroting! PCPO heeft een nieuwe huisstijl. Jaargang 9 Nummer 2 Maart 2015 Jaargang 9 Nummer 2 Maart 2015 Online lezen Denk om het milieu en de (school)begroting! Je leest nu het eerste artikel van onze nieuwe PCPO-nieuwsbrief. De nieuwsbrief ziet er heel anders uit en heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS Anne de Vries. juni jaargang 21 / nummer 10

Nieuwsbrief CBS Anne de Vries. juni jaargang 21 / nummer 10 Nieuwsbrief CBS Anne de Vries juni 2016 - jaargang 21 / nummer 10 Van de directie Team In de afgelopen periode hebben we hulp gehad van een LIO-stagiair, meester Jorik Woltmeijer. Meester Woltmeijer heeft

Nadere informatie

We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Maandag 4 september starten we weer om 8.45 uur!

We wensen iedereen een hele fijne en zonnige zomervakantie toe! Maandag 4 september starten we weer om 8.45 uur! Marinfo Informatieblad www.mariabasisschool-nop.nl Vrijdag, 21 juli 2017 Beste ouder, De laatste Marinfo van dit schooljaar. Wat gaat de tijd altijd weer snel! Het was een fijn schooljaar waarin we de

Nadere informatie

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016

Schooljaar NIEUWSBRIEF Nummer juni 2016 Schoolstraat 32 7694 AX Kloosterhaar tel. 0523-241473 e-mail: directie@cantecleerkloosterhaar.nl Schooljaar 2015-2016 NIEUWSBRIEF Nummer 39. 24 juni 2016 woensdag = gezonddag Formatie Eindelijk is het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 05 februari 2010

NIEUWSBRIEF 05 februari 2010 NIEUWSBRIEF 05 februari 2010 Computerstoring AGENDA WOENSDAG 10 FEB Opening stadsplein: leerlingen groep 3 t/m 8 VRIJDAG 12 FEB Carnaval: Alle leerlingen om 12 uur vrij ACTIE HAÏTI 2.872,00 GEVONDEN Elke

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend!

Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architect nieuw te bouwen MFC Klarendal bekend! Architectenbureau De Zwarte Hond gaat MFC Klarendal ontwerpen. Wat er aan vooraf ging Zoals al in een vorige wijkkrant heeft gestaan wordt het MFC Klarendal

Nadere informatie

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen.

april 30 Nieuwsflits In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. april 30 Nieuwsflits 2015 In deze nieuws flits, de agenda, verjaardagen, koningsspelen. Aan de ouders en verzorgers van de leerlingen van De Zuidster, Het is toch even wennen, zorgen dat er een nieuwsflits

Nadere informatie

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders,

De Spieker. Schooljaar 2014-2015. Uitgave 9 Datum: 08-01-2015. Beste ouders, De Spieker Schooljaar 2014-2015 Uitgave 9 Datum: 08-01-2015 Beste ouders, Van het prachtige bedrag dat ik van jullie heb gekregen bij mijn afscheid van De Zuidwester heb ik deze COWBOYSBAG portemonnee

Nadere informatie

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E

23 3 januari K E R S T V A K A N T I E AGENDA maandag t/m vrijdag 23 3 januari K E R S T V A K A N T I E januari 2014 Activiteit culturele activiteiten vrijdag 10 Bezoek Scheepvaartmuseum groep 7A en 7C Rijksmuseum groep 6C en van Goghmuseum

Nadere informatie

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015

Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Nieuwsbrief Joanne s kinderen in Oeganda- Januari 2015 Toen jullie de vorige nieuwsbrief ontvingen (eind november), was de grote vakantie net begonnen in Oeganda. De kinderen zijn dan twee maanden vrij.

Nadere informatie

Kinderen van Nieuw Aurora

Kinderen van Nieuw Aurora Liefde De liefde is het grootste wat er leeft onder de mensen maar zij bestaat uit ontelbaar veel kleine dingen Toon Hermans Een kleine starter deze keer, hij kon het altijd zo treffend zeggen, deze woordknappe

Nadere informatie

Nieuwsbrief juni / juli

Nieuwsbrief juni / juli Waar een kleine school groot in kan zijn! Nieuwsbrief juni / juli Beste ouders, verzorgers, U ontvangt hierbij de laatste nieuwsbrief van dit schooljaar. In deze nieuwsbrief: Afscheid groep 8 Personeel

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws

Nieuwsbrief. Geachte ouder(s)/verzorger(s), Leerlingnieuws Nieuwsbrief November 2015 No. 3 Voor alle data geldt: Deo Volente ------------------------ Kernwaarde schooljaar 2015-2016 Schepper en schepsel ------------------------ Leven en leren Leiden en loslaten

Nadere informatie

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35

Agenda. Mededelingen. Verjaardagen. 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 18 december 2015 - nummer 7 Jaargang 35 Agenda 21-12-15 t/m 01-01-16 Kerstvakantie 04-01 Luizencontrole 06-01 Inloop van 08.15 uur 08.30 uur Mededelingen Onze Facebookpagina heeft inmiddels ruim 100 volgers.

Nadere informatie

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda

PPEL. SAMENWERKEN met plezier is leerzaam en geeft goede resultaten! Directie aanwezig. Agenda PPEL digitale nieuwsbrief openbare basisschool het ogelijn jaargang 21 nummer 02 week 39 donderdag 24 september 2015 OUDERAVOND GROEP 1-2 In het begin van het nieuwe schooljaar vinden de KLASSIKALE OUDERAVONDEN

Nadere informatie

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO

Nog 1 week. De beer is los! - herhaling. MR nieuws TSO Nog 1 week en dan zit het schooljaar er weer op! We nemen afscheid van groep 8 en kijken terug op een mooi en leerzaam jaar. Inmiddels kijken we ook al weer vooruit naar het nieuwe schooljaar. In de afgelopen

Nadere informatie

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 3 november 2017 Nieuwsbrief nummer 5

Wegwijzertje. Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: 3 november 2017 Nieuwsbrief nummer 5 Website: wegwijzer.pcboapeldoorn.nl Mail: wegwijzer@pcboapeldoorn.nl 3 november 2017 Nieuwsbrief nummer 5 Wegwijzertje Geachte ouders, verzorgers, Deze week hebben we afscheid genomen van meester Johan

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015

Nieuwsbrief april 2015 Er zijn slechts 2 dagen in het jaar, waaraan je niets kunt doen, de ene is gisteren, de andere morgen Nieuwsbrief april 2015 Inhoud Nieuwsbrief - Beste ouders: nieuwe cao - Vakantierooster - Leerling tevredenheidpeiling

Nadere informatie

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015

Praatjes Dikkertje Dap uitgave 4: april 2015 April / mei: Belangrijke data: Berichten van de locatie VVE thema: reuzen en kabouters 4 t/m 15 mei meivakantie Bso: vakantieprogramma Pto: gesloten 5 mei Bevrijdingsdag Kindercentrum gesloten 14 mei Hemelvaarstdag

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Oktober 2015

NIEUWSBRIEF Oktober 2015 NIEUWSBRIEF Oktober 2015 INHOUD: Agenda Op tijd komen Schooltijden Nieuwe leerkrachten Even voorstellen Kleuterkijkdag Jump-in Artis Zomerfeest Ouderactiviteiten Vakantie- en studiedagen Wintertijd Welkom

Nadere informatie

Jaarplan MR 2015-2016

Jaarplan MR 2015-2016 Christelijke Basisschool 'De Kraanvogel' Medezeggenschapsraad mr@dekraanvogel.nl Inleiding Jaarplan MR 2015-2016 Voor u ligt het jaarplan van de Medezeggenschapsraad (MR) CB 'De Kraanvogel'. Het jaarplan

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17. Schooljaar , vrijdag 24 juni 2016

Nieuwsbrief 17. Schooljaar , vrijdag 24 juni 2016 Nieuwsbrief 17 Schooljaar 2015-2016, vrijdag 24 juni 2016 Groepssamenstelling Het moment waarop iedereen jaarlijks wacht, is daar: de groepsindeling 2016-2017. De jaarlijkse puzzel wordt, naast onderwijskundige

Nadere informatie

Oudervereniging Wilakkers

Oudervereniging Wilakkers Beste Ouders, Het jaar zit er al weer op, dankzij uw inzet is het weer een leuk, sportief en creatief jaar geworden voor de kinderen. Ik wil alle ouders die zich ingezet hebben bij de activiteiten hartelijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders.

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Nieuwsbrief Donderdag 5 november 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 45 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Dit kan echt niet! Sara krijgt een kind. Een oude vrouw

Nadere informatie

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken.

We hebben geleerd hoe we kadootjes moeten inpakken en hoe we taarten maken. Beste ouder(s)/ verzorger(s), Voor u ligt alweer de laatste nieuwsbrief van het jaar 2015. De afgelopen periode hebben de kleuters met veel energie gewerkt over verschillende thema s. Over welke thema

Nadere informatie

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst.

De nieuwsbrief zal ook op onze website www.casparuscollege.nl worden geplaatst. Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016, nr. 1 september 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van september 2015. In deze nieuwsbrief: Van de directeur Nieuws van de Ouderraad

Nadere informatie