2015 nummer 3. Wat fijn dat er zoveel mensen klaar staan om onze vereniging te helpen. Wij kunnen nooit dankjewel genoeg zeggen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "2015 nummer 3. Wat fijn dat er zoveel mensen klaar staan om onze vereniging te helpen. Wij kunnen nooit dankjewel genoeg zeggen!"

Transcriptie

1 2015 nummer 3 DANKJEWEL VOOR ONS UITSTAPJE!! Ter Riele Transport Wilp, Verheul Transport Twello, Jumbo Hans Kok, Specsavers, Rabobank, St. Kerkvervoer Deventer en de gulle gevers van ons jubileum receptiecadeau, Vrijwilligers van de Ark Rivierenwijk, chauffeurs Wilfried, Bert en Ronald, Museum Buurtspoorweg in Twente, TCR Tours Raalte, Restaurant de Zegger in Hengelo en de vrijwilligers van de Deventer Stokvisrijders Wat fijn dat er zoveel mensen klaar staan om onze vereniging te helpen. Wij kunnen nooit dankjewel genoeg zeggen! Van het bestuur Wij vinden het leuk dat er een nieuw lid te verwelkomen is, voor het eerst iemand uit Apeldoorn. Dhr. de Vries stelt zich elders in het blad aan u voor. Verder moeten we helaas melden dat verkeersregelaars Berkelaar en Slag afscheid nemen van de vereniging. Wij bedanken hen heel hartelijk voor al hun inzet bij onze tochten. Goed nieuws De bedrijven Bakker Bril, Voorst en Fysiotherapie Wieffer Koekoek zijn sponsor geworden van de Stokvisrijders. Hun logo s zult u dus vaker tegen gaan komen: Activiteiten Soms komen er vragen bij het bestuur over aparte activiteiten, bijvoorbeeld: waarom wisten wij er niets van? Het is leuk dat binnen de vereniging contacten ontstaan tussen de leden en dat zij zelf uitstapjes organiseren. Dat gebeurt altijd buiten de verantwoordelijkheid van de vereniging en daarom wordt niet altijd iedereen bij deze plannen betrokken. Zijn er vragen, neem dan contact op met één van de bestuursleden!

2 Pech onder weg Soms zit het mee en soms heel erg tegen. Altijd op een onverwacht moment, maar het gebeurt: je scoot blijft staan en er is geen beweging meer in te krijgen. Wat doe je dan? Voordat je op pad gaat, neem in ieder geval altijd mee: - een opgeladen telefoon met het pechnummer daarin geprogrammeerd, - een vest of jas mee tegen de kou, - een flesje water De hulp voor een scoot met pech hangt af van waar deze vandaan komt! Scootmobiel via de Gemeente, WMO Bellen naar Welzorg (dat is de reparatie lijn), na uur Indien men langer moet wachten dan 1 uur kan je ook met je Taxi pas bellen om met de scootmobiel in de taxi naar huis gebracht te worden. Vertel wel dat je met de scootmobiel bent. Ook is het mogelijk om de scoot te laten staan op de pechplaats. Sleutel er uithalen en met de taxi naar huis. Meldt dan wel bij Welzorg hij precies staat (straatnaam met het punt waar hij staat). Welzorg moet hem daar ophalen en bij je thuis brengen. Als je thuis staat met pech, heb je kans dat er een afspraak word gemaakt en dan kan het langer duren. Wanneer je meerdere dagen moet wachten voor reparatie kun je een klacht hierover indienen bij de gemeente bij de WMO, graag schriftelijk. Meldt eventueel de klachten of vragen hierover ook bij ST. Fooruit. Dat helpt beter dan op een verjaardag te klagen want dat horen de instanties niet die het wel moeten weten! Eigen scootmobiel Voor mensen met een eigen scootmobiel gelden iets andere regels. Je kunt lid worden van de ANWB scootmobiel hulpdienst. Dan kun je bij pech het nummer op de ANWB pas bellen. Die moet je indien bijvoorbeeld je band lek is ter plaatse helpen. Er is goede ervaring met de service. Zo reed de ANWB voor alle zekerheid achter mevr. Verheul (foto) aan van Deventer tot haar woonplaats Twello. Ook hier geldt bovenstaande regeling wanneer je langer dan een uur moet wachten. Zijn er klachten over de service, dan kunnen deze ingediend worden bij de ANWB. Een feestelijk moment tijdens de soosmiddag: Onze voorzitster Wilma Kok feliciteert het Gouden Bruidspaar Tonny en Corrie Wolters Wij wensen hen nog heel veel gelukkige jaren samen!

3 Interview met Riekie van de Velde door Wiel Palmen van het Voorster Nieuws Fooruit! Anders kom je nergens In zekere zin beperkt. Een zin die vragen kan oproepen. Maar wie Riekie van der Velde bezig ziet vergeet al snel dat haar lichaam haar een flink aantal beperkingen oplegt. Wat haar dus niet verhindert een actief sociaal leven te leiden. Een portret Ze zwiert op haar Scootmobiel door de wijk, neemt de bocht met een élégance van een danser, alsof geen handicap haar bewegingsvrijheid beperkt. Ik hoop dat oma Twello en oma Klarenbeek nog eens kunnen lopen. Dat was de wens van hun elfjarige kleindochter. Het zal er niet meer inzitten, maar het ontroert wel, dit zinnetje. Riekie ( 1943) is een Twellose. Haar grootvader Hendrik had een boerderij, haar vader Jan Arend werkte op de vleesfabriek van Zendijk en haar man Gerrit was metselaar. In oktober is het vier jaar geleden dat hij gestorven is. Toen heb ik het alleen moeten doen. Anders kom je nergens. Om er wel direct aan toe te voegen dat ze veel ondersteuning krijgt van haar kinderen en buren. Met een plezierige bijkomstigheid dat één van haar kleinkinderen regelmatig op bezoek komt en dan gaan we pannenkoeken bakken. Anders kom je nergens Wat me intrigeerde is de manier waarop zij haar handicap ondergeschikt maakt aan het dagelijkse leven. Alsof er geen dwarslaesie ooit geweest is, op haar vijfendertigste, toen ze na een gymavond bij SV Voorwaarts van haar fiets viel. En daarna die tegenslag: beginnen te lopen tot dat ook ophield, nu vijftien jaar geleden. Daar komt nog bij dat haar man Gerrit haar grote stimulator was bij al wat ze wilde ondernemen. Je begrijpt wel dat toen hij overleed ik in een erg groot gat viel. Haar opgewektheid werkt aanstekelijk. Schijn of werkelijkheid? Van nature heb ik een optimistische inslag. Natuurlijk heb ik wel eens verdriet. Dan rollen de tranen me over de wangen. Dan zeg ik tegen mezelf: mens, ga slapen. Voorlichter Riekie is vrijwilligster van stichting Fooruit in Deventer, de belangenbehartiger van mensen met een lichamelijke beperking. Vanuit deze stichting worden scholen bezocht waar voorlichting wordt gegeven over en door leden van de stichting. De reacties van kinderen zijn verschillend, merkt Riekie. Bijna altijd wordt er goed op ons gereageerd zoals een meisje zei: Nu weet ik ook dat ik de deur moet opendoen als ik mensen op krukken tegenkom. Scootmobielvereniging Actief is ze vooral in de Scootmobiel vereniging de Deventer Stokvisrijders. Bij deze actieve club is ze penningmeester. Wie hun website en facebookpagina bezoekt wordt bedolven onder de activiteiten en zal zich verbazen over de contacten met de zakenwereld en kerkelijke- en maatschappelijke organisaties. (

4 Momenteel is de club druk bezig een reis te organiseren naar Boekelo. Bij een scootmobielclub komen extra uitgaven zoals het huren van een vrachtwagen die de voertuigen vervoert. Dat wordt zoeken naar sponsors. Vandaar het banknummer NL31RABO voor giften. En dan is er nog de club van vier die elke donderdagmiddag, weer of geen weer, de weg opgaat voor een tochtje in de omgeving. In zekere zin beperkt Even toch naar de nieuwe Zorgwet, want ook Riekie werd bekort op haar schoonmaakhulp. En dat werd natuurlijk een robbertje vechten, zegt ze met glimmende oogjes. Uiteindelijk heeft ze er nog een uur bij gekregen. Een andere vraag is hoe ze geholpen wordt bij boodschappen doen. Geen probleem. Ik word steeds geholpen. En als de winkel geen ruimte heeft voor een Scootmobiel dan roep ik vanaf de deur een verkoopster. En onderweg? De andere weggebruikers? Het valt mee, is haar bevinding. Anders kom je nergens, liet ze eerder weten. Haar vlotte manier van praten en opgewektheid waarmee ze haar bezoeker tegemoet treedt, doen haar beperkingen vergeten. Haar bijdrage aan het maatschappelijk leven doet haar een volledig lid zijn van de zo geheten participatie maatschappij. Vandaar: in zekere zin beperkt. Zomerse juli tocht met eten na afloop

5 Een vreemde eend in de Stokvisbijt Als nieuweling in de Stokvisgelederen, wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Dick de Vries, ik woon in Apeldoorn. Ik heb gewerkt bij de politie, bij Delta Lloyd en ook als reisleider. Momenteel ben ik nog bestuurslid bij de huurdersbelangenvereniging van een woning- corporatie. Door contacten in Deventer hoorde ik over de activiteiten van de Stokvisrijders. Op 20 juni reed ik voor t eerst mee op de Nat. Scootmobiel Dag. Door de fantastische organisatie, de geweldig mooie tochten en de spontaniteit van de deelnemers heb ik toen besloten lid te worden van jullie vereniging. Alle respect en waardering voor het reilen en zeilen van de club! Ik wens bestuur en leden nog veel reislustige jaren en ik hoop nog lange tijd lid te mogen zijn van jullie gezellige vereniging. Burgemeesters tocht in augustus De Week van de Toegankelijkheid van 5-10 oktober staat in het teken van toegankelijke verenigingen. Omdat onze scootmobielvereniging zeer toegankelijk is, mogen niet-leden gratis meerijden op 10 oktober. Zij moeten zich wel van te voren aanmelden!

6 Tocht in september, sponsoren Life & Mobility en Restaurant Pa & Ma Schalkhaar Met aandacht voor de Fietslabyrint actie van Humanitas Vakantie Stichting Seniorencafé Deventer Een aantal leden van onze vereniging bezoekt regelmatig het Seniorencafé in de Ark en ieder jaar schrijven zich ook een aantal in voor de vakantie. Dit jaar maakten 15 leden (met 13 scoots!) deel uit van de groep van 36 personen om een midweek naar Willebadessen in Duitsland te gaan. Het zal duidelijk zijn dat er een hele organisatie voor nodig is omdat zo n vakantie goed te laten verlopen. Behalve de scoots werden ook een aantal hoog-laag bedden ingeladen, rollators, rolstoelen en natuurlijk ook koffers! Met een vrachtwagen en een bus met lift naar Hotel Der Jägerhof. Gevarieerd programma Naast de goede verzorging van het hotel, werd de vakantiegangers iedere dag een leuk programma voorgeschoteld. Zo trokken zij naar Kassel waar ze een rondleiding kregen en naar Warburg met zijn mooie oude huizen. De goedkope kleding in deze plaats bracht velen eveneens in vervoering! Op de vierde dag stond een rondvaart op de Edersee gepland. Doordat het water erg laag stond, durfden niet alle deelnemers de zeer steile helling af, maar een terrasje bracht gelukkig uitkomst.

7 Lachen Er werd heel veel gelachen deze week. Na het eten gezellig op het terras van het hotel wat drinken (na uur bij de prijs inbegrepen), bezoek van twee clowns en een andere dag van Thea (ja, die van Theo) en een bonte avond voor de terugtocht op vrijdag. Sommige vakantiegangers schieten nog steeds in de lach als zij terug denken aan deze week. Een mooie vakantie maak je met elkaar Iedereen heeft zijn / haar inbreng om er een fijne week van te maken. Zo reden twee mensen al rechtstreeks naar het hotel, zodat de hoog-laag bedden al op de kamers stonden toen de groep arriveerde. Het was dus alleen nog maar een kwestie van de sleutel van de kamer ontvangen en dan uitpakken. Dankzij twee aanwezige verzorgsters kunnen mensen met een beperking mee met de reis. Het bestuur van Stichting Seniorencafé Deventer bedankt iedereen voor de mooie week. Voor wie belangstelling heeft voor de vakantie van volgend jaar: tel Beste Sint Nicolaas, Vóór u weer naar Spanje rijdt Heeft u dan nog even tijd? 7 december, wordt een schot in de roos.. Dan bent u welkom op onze soos!! Uitstapje Stokvisrijders met de Stoomtrein op 5 september

8 Agenda Iedere maandag: soosmiddag in de recreatiezaal van Woonzorg- en wijkcentrum St. Jurriën van uur 10 okt. FEESTELIJKE 100 STE tocht (sponsor Bakker Bril) De start is om uur op het Vogeleiland, verzamelen om uur. Niet-leden mogen gratis mee rijden vanwege de Week v.d. Toegankelijkheid wel aanmelden bij A. Slag, tel okt. Bijeenkomst Verkeersregelaars, u. in DOK H2o (aparte uitnodiging!) 31 okt. BINGO, aanvang uur Iedereen is welkom, ook de bewoners van St. Jurriën, de gebruikers van het activiteitencentrum en de bewoners van Zandweerd 2 nov. Met foto s op reis door Australië uur in St. Jurriën koffie en thee / uur start programma. Deze middag is ook voor de bewoners van St. Jurriën 14 nov. Fotopuzzeltocht met snert toe Verzamelen op het Boreelplein om uur, daarna in groepjes op pad. Leden en vrijwilligers ontvangen hierover apart bericht met opgavestrook 28 nov. BINGO, aanvang uur Iedereen is welkom, ook de bewoners van St. Jurriën, de gebruikers van het activiteitencentrum en de bewoners van Zandweerd 7 dec. Sinterklaas soosmiddag, aanvang uur Vol verwachting klopt ons hart. Uitleg volgt in een aparte brief. Sinterklaas is reeds uitgenodigd! 19 dec. BINGO, aanvang uur Iedereen is welkom, ook de bewoners van St. Jurriën, de gebruikers van het activiteitencentrum en de bewoners van Zandweerd 21 dec. Laatste soosmiddag van het jaar in Kerstsfeer, aanvang uur Deze middag is ook voor de bewoners van St. Jurriën Redactie Bijdragen: W. Palmen (R.v.d. Velde), B. Breedveld (Seniorencafé) en A. Slag (Pech) Foto s: J. Burger, G.v.Nieuwenhoven, B. Breedveld, D. Hop, W. Binnendijk Informatie en foto s van activiteiten zijn ook te vinden op: en op onze facebookpagina Redactieadres: Pothoofd 208, 7411 ZG Deventer // wilma@binnendijk.com Met dank aan:

2015 nummer 2 LUSTRUM ACHTER DE RUG, BLIK OP DE TOEKOMST!

2015 nummer 2 LUSTRUM ACHTER DE RUG, BLIK OP DE TOEKOMST! 2015 nummer 2 LUSTRUM ACHTER DE RUG, BLIK OP DE TOEKOMST! Voorzitster Wilma Kok: Terugkijkend op ons tienjarig jubileum neem ik jullie in vogelvlucht even mee. Vorig jaar oktober hebben we een heel mooi

Nadere informatie

BEGIN VAN DE TWELLO TOCHT: EERST MET ELKAAR OP DE FOTO!

BEGIN VAN DE TWELLO TOCHT: EERST MET ELKAAR OP DE FOTO! 2016 nummer 4 BEGIN VAN DE TWELLO TOCHT: EERST MET ELKAAR OP DE FOTO! Burgemeester Jos Penninx maakte voor De Deventer Stokvisrijders een prachtige tocht door Twello. Zie elders in deze Nieuwsbrief. Van

Nadere informatie

2014 nummer 2. Het bestuur wenst alle leden en vrijwilligers een leuk Feestjaar!

2014 nummer 2. Het bestuur wenst alle leden en vrijwilligers een leuk Feestjaar! 2014 nummer 2 Het bestuur wenst alle leden en vrijwilligers een leuk Feestjaar! Van het bestuur Met de opening van de elfde Nationale Scootmobiel Dag 2014 gaf sponsor Hans Kok (C1000 Colmschate) ook het

Nadere informatie

Burgemeester Heidema hield een toespraak en schreef in ons Digitale Gastenboek:

Burgemeester Heidema hield een toespraak en schreef in ons Digitale Gastenboek: 2014 nummer 4 Van het bestuur Deze maand op 3 december, was de officiële verjaardag van Vereniging. Wij vieren onze verjaardag een jaar lang, vanaf de Nationale Scootmobiel Dag in juni 2014 tot en met

Nadere informatie

2016 nummer 3 GROEPSFOTO OP DE VELUWE!

2016 nummer 3 GROEPSFOTO OP DE VELUWE! 2016 nummer 3 GROEPSFOTO OP DE VELUWE! Een uitstapje om nooit te vergeten: 53 personen, 31 scootmobielen, 2 elektrische rolstoelen en een paar gewone rolstoelen, 9 fietsen, 1 rolstoelbus en 2 vrachtwagens

Nadere informatie

2013 nummer 4. Wij zijn verhuisd met onze activiteiten naar St. Jurriën!

2013 nummer 4. Wij zijn verhuisd met onze activiteiten naar St. Jurriën! 2013 nummer 4 Van het bestuur Via Stichting Specsavers Steunt is er een maand actie gevoerd voor onze vereniging. Terwijl deze Nieuwsbrief gemaakt wordt, is de uitslag nog niet bekend. De strijd is nog

Nadere informatie

2015 nummer 1. Een vrolijke Algemene Ledenvergadering!

2015 nummer 1. Een vrolijke Algemene Ledenvergadering! 2015 nummer 1 Een vrolijke Algemene Ledenvergadering! Tijdens de Algemene Ledenvergadering werd door de medewerkers van Specsavers Deventer een symbolische cheque overhandigd aan onze voorzitster Wilma

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! 2 Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

2018 nummer 3 WAT HEBBEN DE STOKVISRIJDERS GENOTEN VAN DE ZOMER!!

2018 nummer 3 WAT HEBBEN DE STOKVISRIJDERS GENOTEN VAN DE ZOMER!! 2018 nummer 3 WAT HEBBEN DE STOKVISRIJDERS GENOTEN VAN DE ZOMER!! Van het bestuur: Het zijn warme zomermaanden geweest, ook voor het bestuur. Alle geplande activiteiten hebben gewoon doorgang gevonden,

Nadere informatie

2014 nummer 3. Van het bestuur De Deventer Stokvisrijders vieren een jaar lang hun 10-jarig bestaan!

2014 nummer 3. Van het bestuur De Deventer Stokvisrijders vieren een jaar lang hun 10-jarig bestaan! 2014 nummer 3 Van het bestuur De Deventer Stokvisrijders vieren een jaar lang hun 10-jarig bestaan! Vanaf de start tijdens de Nationale Scootmobiel Dag wordt het Feestthema Plezier en Promotie ingevuld

Nadere informatie

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen

Hoofdstuk 2. Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen Hoofdstuk 2 Contact maken, inlichtingen verstrekken en onderhandelen 48 Gangbare uitdrukkingen bij contact maken en onderhandelen De meeste zinnen die in dit overzicht staan, zijn formeel. U kunt deze

Nadere informatie

2018 nummer 1. Feest voor Deventer Scootmobielrijders! Op zondagmiddag 27 mei wordt samen de KOEK & SCOOTMOBIEL TOCHT gereden.

2018 nummer 1. Feest voor Deventer Scootmobielrijders! Op zondagmiddag 27 mei wordt samen de KOEK & SCOOTMOBIEL TOCHT gereden. 2018 nummer 1 Feest voor Deventer Scootmobielrijders! Op zondagmiddag 27 mei wordt samen de KOEK & SCOOTMOBIEL TOCHT gereden. De tocht wordt begeleid door gidsen en in groepjes gereden. Er wordt verteld

Nadere informatie

Afdeling Harderwijk-Hierden

Afdeling Harderwijk-Hierden Afdeling Harderwijk-Hierden Nieuwsbrief Januari 2014 Van de bestuurstafel Na de hernieuwde start op de ledenvergadering van september 2013 zet het bestuur zich met enthousiasme in om de afdeling Harderwijk-Hierden

Nadere informatie

2014 nummer 1. Stichting Specsavers Steunt

2014 nummer 1. Stichting Specsavers Steunt 2014 nummer 1 Van het bestuur Deze Nieuwsbrief verschijnt op 31 maart, de datum van de Algemene Ledenvergadering. Op deze vergadering worden zoals gebruikelijk de activiteiten van het komend jaar besproken

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Waar staan wij voor?

Waar staan wij voor? Almere, juni 2015 De Stichting Vrienden van Archipel bestaat alweer bijna een jaar. In 2014 zijn we begonnen met het werven van donateurs en sponsors en gelukkig kunnen wij u melden dat we op de goede

Nadere informatie

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland

Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Vrijwilligerswerk bij Carintreggeland Meld u ook aan als vrijwilliger! Het waarom van vrijwilligerswerk De één doet het om een zinvolle bijdrage te leveren aan de maatschappij. De ander doet het om andere

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN

NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN NIEUWSBRIEF MET EEN LACH EN EEN TRAAN Na een lange zomer met zon en regen is het weer tijd voor een nieuwe nieuwsbrief. Het is misschien een beetje gek maar onze nieuwsbrief lijkt een beetje op de zomer,

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

Op 26 april ontving onze voorzitster Wilma Kok een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en de Stokvisrijders!

Op 26 april ontving onze voorzitster Wilma Kok een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en de Stokvisrijders! 2018 nummer 2 Op 26 april ontving onze voorzitster Wilma Kok een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en de Stokvisrijders! Feest voor Deventer Scootmobielrijders! De voorzitster

Nadere informatie

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November

Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken Nieuwsbrief van de maand November Parkinson Café Delft en omstreken website: Sophia Revalidatie (sportkantine), www.parkinsoncafedelfteo.nl Reinier de Graafweg 1, email:

Nadere informatie

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015

C.J.V.Feijenoord Rotterdam. NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 C.J.V.Feijenoord Rotterdam NIEUWSBRIEF 16 Juli 2015 VAN DE REDACTIE: Beste lezers, Tot groot verdriet ontvingen we het bericht van het overlijden van Simon van Krimpen. We hebben Simon leren kennen als

Nadere informatie

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school.

O, antwoordde ik. Verder zei ik niets. Ik ging vlug de keuken weer uit en zonder eten naar school. Voorwoord Susan schrijft elke dag in haar dagboek. Dat dagboek is geen echt boek. En ook geen schrift. Susans dagboek zit in haar tablet, een tablet van school. In een map die Moeilijke Vragen heet. Susan

Nadere informatie

Het keukentafelgesprek

Het keukentafelgesprek Het keukentafelgesprek Informatie over het keukentafelgesprek Waarom een keukentafelgesprek? De Wmo heeft andere uitgangspunten dan de AWBZ. De AWBZ kent een recht op zorg. Er zijn landelijke richtlijnen

Nadere informatie

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen.

Het is de familieblues. Je kent dat gevoel vast wel. Je zit aan je familie vast. Voor altijd ben je verbonden met je ouders, je broers, je zussen. De familieblues Tot mijn 15e noemde ik mijn ouders papa en mama. Daarna niet meer. Toen noemde ik mijn vader meester. Zo noemde hij zich ook als hij lesgaf. Hij was leraar Engels op een middelbare school.

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

2016 nummer 2 ALLE STOKVISRIJDERS KRIJGEN EEN KNUFFEL!

2016 nummer 2 ALLE STOKVISRIJDERS KRIJGEN EEN KNUFFEL! 2016 nummer 2 ALLE STOKVISRIJDERS KRIJGEN EEN KNUFFEL! Onze scootmobielvereniging heeft een geweldig voorjaar achter de rug. Wat een activiteiten, gezelligheid en prachtige tochten! En verder: - Bezoek

Nadere informatie

Het restaurant in Otterlo.

Het restaurant in Otterlo. Het verslag van mijn spontane actie/uitdaging handbikend van Enschede naar Scherpenzeel en terug. Een totale afstand van 259,92 km en heb hier zowel de zaterdag als de zondag 12 uur over gedaan (inclusief

Nadere informatie

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2

BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGEN LESPAKKET 1.2 BIJLAGE 1 A4 BLADEN THEMA S BIJLAGE 2 DOMINO EMOTIES BIJLAGE 3 MATCHING OEFENING GEVOELENS BIJLAGE 4 VRAGENLIJST FILM BIJLAGE 5 VRAGENSTROOKJES HOEKENWERK BIJLAGE 6 ANTWOORDENBLAD

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Van één van onze leden kregen we wel een paar leuke plaatjes onder ogen. De inzendster, Ria Kars, ontvangt als dank een kleine attentie.

Van één van onze leden kregen we wel een paar leuke plaatjes onder ogen. De inzendster, Ria Kars, ontvangt als dank een kleine attentie. 2013 nummer 3 Een mooie zomer We genoten van een zomer met zon en prachtige tochten ja soms een flinke regenbui, maar de Deventer Stokvisrijders kunnen wel tegen een stootje. De redactie van de Nieuwsbrief

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou!

Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Nieuwsbrief 17 Christus kwam ook voor jou! Intro Het club- en verenigingseizoen is alweer in volle gang. We kijken met dankbaarheid terug naar de opening van het winterwerk. Verderop in deze nieuwsbrief

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek

September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders. Oktober 2015 Woensdag 7 oktober Start kinderboekenweek Schoolnieuws schooljaar 2015-2016 Vrijdag 18 September 2015 September 2015 Woensdag 23 September Sportdag Start gesprek ouders Donderdag 24 September Start gesprek ouders Maandag 28 September Algemene

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam.

Formeel en informeel. Formeel: Je gebruikt u om iemand aan te spreken. Je noemt iemand bij zijn achternaam. Formeel en informeel Tijdens je stage praat je veel met mensen. Soms is het een officieel gesprek, soms een gezellig praatje met een collega. Dit noem je formele en informele gesprekken. Formeel betekent

Nadere informatie

Nieuwsbrief 14, september 2010

Nieuwsbrief 14, september 2010 Stichting WoonMere Nieuwsbrief 14, september 2010 Redactie: Mariska Elfrink Hallo allemaal, Eindelijk is het dan gebeurt: we zijn verhuist naar ons eigen appartement! Inmiddels wonen we hier alweer een

Nadere informatie

Feest in 2018! Eind goed, al goed:

Feest in 2018! Eind goed, al goed: 2017 nummer 3 Feest in 2018! Deventer bestaat 1250 jaar en dat wordt gevierd! Houdt het nieuws via krant, facebook en website dus goed in de gaten want er valt veel leuks te beleven. Tipje van de sluier:

Nadere informatie

Nieuwsflits juli 2014

Nieuwsflits juli 2014 Nieuwsflits juli 2014 Samen bouwen in Vertrouwen Nog maar een kleine 2 weken en dan is het vakantie wat is het weer enorm snel gegaan. En wat hebben we allemaal weer ontzettend veel geleerd! Vanaf deze

Nadere informatie

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie.

In verband met onze teamdag is vandaag, donderdag 8 november, onze hele afdeling gesloten. Er is ook niemand bij de servicebalie. Nieuwsbrief Vrije Tijd week 45 8 november 2018 Nieuws Agenda 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid Sjaak van de gym 17 nov. : workshop adventskrans(

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen

Nieuwsbrief Vrije Tijd. Nieuws. Agenda. Mededelingen Nieuwsbrief Vrije Tijd week 44 1 november 2018 Nieuws Agenda 3 nov. : Lunch in Zeist 6 nov. : Glamourgirls Zeist 9 nov. : optreden Door Dik en Dun Zeist 10 nov. : Optreden Golden Oldies 15 nov. : Afscheid

Nadere informatie

Hans van der Beek. over schrijven en alles

Hans van der Beek. over schrijven en alles Hans van der Beek over schrijven en alles Hijschrijftcolumns,boekenennogveelmeer, behoorttotde KunstenMedia redactievanhet Parool,isvadervantweejongensenisbezigte halveren.juist,afvallen.hansvanderbeekschrijft.

Nadere informatie

En dan Nog.. Even Dit

En dan Nog.. Even Dit En dan Nog.. Even Dit Enschede, 17 december 2014 Alle locaties Hoofdlocatie St. Jan Haaksbergerstraat 255 7545 GH Enschede Tel: 053 431 43 01 st.jan@skoe.nl Locatie Veldkamp Joh. Ter Horststraat 30 7513

Nadere informatie

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht.

1. Joris. Voor haar huis remt Roos. Ik ben er. De gordijnen beneden zijn weer dicht. 1. Joris Hé Roos, fiets eens niet zo hard. Roos schrikt op en kijkt naast zich. Recht in het vrolijke gezicht van Joris. Joris zit in haar klas. Ben je voor mij op de vlucht?, vraagt hij. Wat een onzin.

Nadere informatie

Nieuwsbrief 6 September 2015

Nieuwsbrief 6 September 2015 Stichting In de Wingerd Gezinshuis In de Wingerd Hullenweg 6 Hullenweg 6 8191 LB Wapenveld 8191 LB Wapenveld secretarisindewingerd@gmail.com 038-3376189 www.indewingerd.nl indewingerd@gmail.com www.indewingerd.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014

NIEUWSBRIEF 14 5 december 2014 DATA OVERZICHT: Maandag 8 december School in Kerstsfeer brengen vanaf 13:15 uur Vrijdag 12 december Studiedag onderbouw (leerlingen groep 1-4 vrij) Donderdag 18 december Kerstviering in de vooravond. (leerlingen

Nadere informatie

Hoofdsponsor Langhenkel. hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door!

Hoofdsponsor Langhenkel. hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door! Nieuwsbrief Nummer 18 Datum: 12 oktober 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Hoofdsponsor Langhenkel Langhenkel is onze Volley hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door! vereniging Op 25

Nadere informatie

Carla Birza fietste op 13 april met ons mee en dit was haar reactie: Beste mensen van de scootmobiel club,

Carla Birza fietste op 13 april met ons mee en dit was haar reactie: Beste mensen van de scootmobiel club, 2013 nummer 2 Dit jaar krijgen onze tochten voor het eerst de naam van één van onze sponsoren. De eerste tocht werd gereden met de naam van Birza Design. Het ontwerpbureau zorgde voor de huisstijl en denkt

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

met de wmo doet iedereen gewoon mee

met de wmo doet iedereen gewoon mee De Wet maatschappelijke ondersteuning eenvoudig verteld Dit boekje met informatie over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) legt de belangrijkste onderdelen van de Wmo uit. Wilt u meer weten over

Nadere informatie

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010

OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 OPEN HUIS WIJKPARK TRANSVAAL 28 JULI 2010 Ik arriveer op een zon overgoten Wijkpark. Nog geen kwartier later wordt het park in de schaduw gelegd door donkere wolken. Die trokken gelukkig weg en wederom

Nadere informatie

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik

Nieuwsbrief 12. Een spannend weekend met de toekomstige WoonMeerders bij het korps Commando s in Waspik Stichting WoonMere Nieuwsbrief 12 Het weekendje met de Korps Commando s Wat ik in de vorige nieuwsbrief al vertelde, zijn alle toekomstige bewoners van WoonMere in het weekend van 15, 16 en 17 mei met

Nadere informatie

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten.

De warme zomer ligt al haast weer achter ons. Hopelijk heeft u ervan kunnen genieten. Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee Secretariaat: Kraaijerdijk 2a 3248 LC Melissant Tel: 06-22213962 na 18.00 uur Email: PGGOinfo@pggo.nl www.pggo.nl Beste mensen, De warme zomer ligt al haast

Nadere informatie

Ik wens u een zonnige vakantie. Marion Berenschot

Ik wens u een zonnige vakantie. Marion Berenschot Dankjewel. Slechts één woord, maar met veel betekenis. Het kan vergezeld gaan van tranen van blijdschap, opluchting of verdriet Het woord kan nonchalant worden uitgesproken, maar toch heel serieus bedoeld

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 5 Juni/Juli 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar:

Nadere informatie

www.kindereninnood.nl

www.kindereninnood.nl www.kindereninnood.nl Goederen voor een ziekenhuis in Cluj-Napoca (Roemenië) Stichting Kinderen in Nood voerde actie om goederen te verzamelen voor een reumatologisch ziekenhuis in de Roemeense plaats

Nadere informatie

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl

CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl nr: 14 3 juli 2015 CBS Prins Maurits Orionstraat 1-2 2651 GS 010-5117078 info@pmschool.nl www.pmschool.nl Voorwoord Hierbij ontvangt u de laatste nieuwsbrief van de Prins Mauritsschool. Terwijl Nederland

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank

Kerstmusical De Herberg Zit Vol productie van groep 7 Kindcentrum Kleinerf. ieder kind een talent! Grote zaal MFA De Sprank Jaargang 33 nummer 13 03 december 2015 een wekelijkse uitgave van Kindcentrum 'T BLAAIKE FELICITEERT... 06 dec 09 dec Sint Nicolaas Saar van der Steen ieder kind een talent! thema schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2

Beertje Anders. Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 Beertje Anders Lief zijn voor elkaar. Afspraak 2 H. Vos Beertje Anders Wat zonlicht is voor bloemen, is een glimlach voor een beer. Beertje Anders en Beertje Bruin gaan bij oma spelen. Het was maar even

Nadere informatie

1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie

1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie Jaargang 25 Nr. 5 Vrije dagen 1 dec. Groep 1-2 vrij 15 dec. Groep 1-2 vrij 19 dec. 12.00 uur alle kinderen kerstvakantie Bijzondere activiteiten 3 dec. Atelier Ronde 3 4 dec. Sinterklaas op school 18 dec.

Nadere informatie

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg

6.2.1 Dealen met afleiding onderweg Stap 6: Deel 2 6.2.1 Dealen met afleiding onderweg In het tweede deel van jullie experiment ga je verder met het ondernemen van ACTies die je met de anderen hebt afgesproken te doen. Daarnaast krijg je

Nadere informatie

Onze cliënten aan het woord

Onze cliënten aan het woord Onze cliënten aan het woord Instrument om ervaringen van cliënten in kaart te brengen Naam cliënt : Naam invuller vragenlijst : Woning cliënt : Datum : 1 Toelichting Inleiding Naam instelling wil graag

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Portret van mijn moeder

Portret van mijn moeder Portret van mijn moeder Eerste druk, 2014 2014 Jan Boon Portretfoto en coverfoto: Pieter Vos Coverontwerp: Arno Bleeker isbn: 9789048434114 nur: 402 Uitgever: Free Musketeers, Zoetermeer www.freemusketeers.nl

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL

CHATTEN. verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL CHATTEN verborgen verdriet MARIAN HOEFNAGEL Stotteren Kom op, Roy. Het is allang tijd. De leraar informatica legt een hand op Roys schouder. Maar Roy kijkt niet op of om. Hij zit achter de fijnste computer

Nadere informatie

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1

Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Nieuwsbrief april 2015 3e jaargang nr. 1 Beste leden, Heb je vragen, opmerkingen of leuke, anekdotes? Laat het aan ons weten via nieuwsbriefsvs@hotmail.com. Wellicht zullen wij het plaatsen in de nieuwsbrief!

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN

HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN HET BELANGRIJKSTE OM TE WETEN OM MEER ZELFVERTROUWEN TE KRIJGEN Gratis PDF Beschikbaar gesteld door vlewa.nl Geschreven door Bram van Leeuwen Versie 1.0 INTRODUCTIE Welkom bij deze gratis PDF! In dit PDF

Nadere informatie

Vlierpraatjes

Vlierpraatjes Vlierpraatjes 5. 10-11 - 2016 Mededelingen van de school Het Nationaal Schoolontbijt Afgelopen dinsdag hebben we deelgenomen aan het Nationaal Schoolontbijt. Het belang van een goed ontbijt hebben we met

Nadere informatie

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm?

Schrijfpalet. Denk goed na! 12. Olifant met gsm? 12. Olifant met gsm? Ontspannende tekst: kort verhaal Gisteren was het markt in de stad. Ik pakte m n fiets en reed naar de markt. Het was er erg druk. Opeens zag ik mijn neefje staan. Ik riep hem en zwaaide.

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Deze nieuwsflits start ik met een terugblik op de ouderavond die we afgelopen dinsdagavond gehouden hebben. We mochten deze avond 13 ouders en 14 collega's begroeten. Onze

Nadere informatie

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand

Antwoordenmodel. Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1. Oefening 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009. 255 euro per maand 272 euro per maand Antwoordenmodel Herhalingsoefeningen De Sprong, Thema 1 Oefening 1 1. studiejaar 2007/2008 studiejaar 2008/2009 255 euro per maand 272 euro per maand 182.000 studenten 200.000 studenten 5.800 Nederlandse

Nadere informatie

Contact. Cliënten. 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Boek Aan het werk. viert feest

Contact. Cliënten. 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Boek Aan het werk. viert feest Een uitgave van Careander - 4 2017 Cliënten Contact 50 jaar Careander: Jubileumfeest Voorstellingen Kinderfeest En verder: Boek Aan het werk Careander is een protestants christelijke organisatie voor mensen

Nadere informatie

De WC s op De Geldershof.

De WC s op De Geldershof. 1. Klaas en Lieke wonen in één huis. Klaas gaat boodschappen halen en als hij terug komt liggen er glas scherven op de grond, het raam is open, en Lieke is dood. Wat is er gebeurd toen Klaas weg was? 2.

Nadere informatie

Ik prijs me gelukkig dat ik van die club zo lang deel heb mogen uitmaken.

Ik prijs me gelukkig dat ik van die club zo lang deel heb mogen uitmaken. De estafette... Binnen onze stichting zijn heel veel personen zeer betrokken bezig met allerlei werkzaamheden. We zien ze bezig bij Bartje. Ze rijden langs in Klaartje. Bellen bij de Luisterlijn en begeleiden

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Gewoon meedoen! www.estinea.nl

Gewoon meedoen! www.estinea.nl Gewoon meedoen! Hoe wil jij meedoen? Dat vragen we aan iedereen die bij Estinea komt voor ondersteuning bij wonen, werken of leren. Meedoen in de samenleving - op je eigen niveau en je eigen manier - levert

Nadere informatie

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014

Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Nieuwsbrief 35 16 juni 2014 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Afgelopen donderdag kreeg u een extra nieuwsbrief over de formatie van het komend schooljaar

Nadere informatie

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert

Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013. Gonnie Maickle Bert Centerparcs De Peel 30-08 tot 06-09-2013 Gonnie Maickle Bert 1 Vrijdag 30-08 Eindelijk komt dan de bus van Tendens, Maickle stond al aan de poort te wachten hoi Bert. Even kennis maken en dan snel de koffers

Nadere informatie

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties

Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Verslag van de jaarvergadering van de SHW en de Bewonerscommissies en Huurdersorganisaties Locatie Cantershoef Datum 14 november 2013 Aanvang 19,30 uur Voorzitter Marlies van den Akker Aanwezig bestuur

Nadere informatie

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis

Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam. Programma en activiteiten in het Koophuis Wijkvereniging Oud Zuid Leidschendam Programma en activiteiten in het Koophuis Van de voorzitter, Hierbij wil ik namens het bestuur alle bewoners van onze wijk een gelukkig nieuw jaar en een gezond 2016

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 4 April 2015 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart

december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart december 2012 vanaf 4 jaar tekst: Marian van Gog muziek: Paul Natte Kerstkaart Kerstkaart Refrein: Ik stuur een kerstkaart naar oom Rob en één naar tante Fee. Zeg postbezorger, breng je ook voor mij een

Nadere informatie

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang.

Die nacht draait Cees zich naar me toe. In het donker voel ik heel zachtjes zijn lippen op mijn wang. Vanavond ga ik mijn man vertellen dat ik bij hem wegga. Na het eten vertel ik het hem. Ik heb veel tijd besteed aan het maken van deze laatste maaltijd. Met vlaflip toe. Ik hoop dat de klap niet te hard

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie oktober t/m 12 oktober Bootvakantie 2018 7 oktober t/m 12 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46%

1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden mogelijk) 46% Relaxmomenten Een moment voor jezelf inplannen schiet er wel eens bij in. 50% 4 40% 3 30% 2 20% 1 10% 0% Toelichting: 17% 1. Dagje naar de spa 1. Wat doe jij het liefst om je te ontspannen? (meerdere antwoorden

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016

Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Vacaturebank Vrijwilligers April 2016 Wegens het wegvallen van de vaste vrijwilliger zoeken wij voor Lilia 4 een nieuwe vrijwilliger die met 2 bewoners af en toe iets wil ondernemen. Te denken valt aan

Nadere informatie

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis.

Weer naar school. De directeur stapt het toneel op. Goedemorgen allemaal, zegt hij. * In België heet een mentor klastitularis. Weer naar school Kim en Pieter lopen het schoolplein op. Het is de eerste schooldag na de zomervakantie. Ik ben benieuwd wie onze mentor * is, zegt Pieter. Kim knikt. Ik hoop een man, zegt ze. Pieter kijkt

Nadere informatie