INSPIRERENDE RUIMTE VOOR ONDERNEMENDE BEDRIJVEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "INSPIRERENDE RUIMTE VOOR ONDERNEMENDE BEDRIJVEN"

Transcriptie

1 INSPIRERENDE RUIMTE VOOR ONDERNEMENDE BEDRIJVEN

2 EEN GEBOUW, UNIEK VOOR ZIJN TIJD IN MATERIAAL EN VORM, EN VANUIT SOCIAAL OOGPUNT ZIJN TIJD VER VOORUIT A. ABOUTALEB, BURGEMEESTER ROTTERDAM

3 IMPOSANT VAN BUITEN, SFEERVOL VAN BINNEN De Van Nelle Fabriek is een dynamische locatie voor ondernemers die willen profiteren van de krachtige identiteit van het UNESCO monument. De imposante architectuur en omgeving creëren een aantrekkelijk werkklimaat. Bij Van Nelle ontmoeten en inspireren mensen elkaar, waardoor zij profiteren van elkaars kennis en netwerk. Van Nelle is een modern bedrijfsverzamelgebouw met een rijke historie. Ontworpen in de twintiger jaren en onlangs bekroond tot UNESCO werelderfgoed. Met ruim 80 huurders is de Van Nelle Fabriek een bruisende ontmoetingsplek voor nationale en internationale ondernemers. Het gebouw is in 2000 gerenoveerd en aangepast aan de behoeften van moderne gebruikers. Dus ruime en flexibele kantoor- vergaderen presentatieruimtes, uitgebreide diensten en faciliteiten, en energieprestaties die aan de hoogste norm voldoen. De restauratie werd door Europa Nostra onderscheiden met de hoogste prijs voor Europees Cultureel Erfgoed projecten. De Van Nelle Fabriek is nog altijd een gebouw met een licht en open karakter. Imposant van buiten door de krachtige architectuur, van binnen een aangename werkomgeving.

4 DE IDEALE FABRIEK: FUNCTIONEEL, MOOI EN OPEN In 1782 startte Johannes van Nelle in Rotterdam een winkel in koffie, thee en tabak. Na zijn dood zette de familie Van Nelle de winkel voort. In 1845 nam Johannes van der Leeuw het bedrijf over. Hij zette het bedrijf internationaal op de kaart, zo legde hij wereldwijd handelscontacten en stichtte eigen plantages. Van der Leeuw bouwde de winkel uit tot een imposante fabriek voor het branden van koffie en het verwerken van tabak en thee. Rond de eeuwwisseling werden koffie en thee steeds gewilder. Het ging Van Nelle dan ook voor de wind. In 1916 kocht de firma Van Nelle een terrein langs de Schie, en daar opende in 1931 de Van Nelle Fabriek haar deuren. De architecten Brinkman en Van der Vlugt ontwierpen, in opdracht van de vooruitstrevende directeur van der Leeuw, het complex volgens de regels van Het Nieuwe Bouwen. Dus hyper-functioneel en zonder franje, gericht op de mens en op de toekomst. Naast een optimaal functioneren van het bedrijf werd veel aandacht besteed aan de werkomstandigheden van de arbeiders. Licht en lucht, uitzicht, hygiëne, sportvelden en een bibliotheek zorgden voor een prettige en productieve werkomgeving, uniek in die tijd. Tientallen jaren werden in de fabriek koffie, thee en tabak geproduceerd. Op een plek waar werknemers zich goed voelden.

5 EEN VOORBEELD VAN HOE MONUMENTEN BEWAARD KUNNEN WORDEN VOOR DE VOLGENDE GENERATIES. DE GEEST VAN WELEER LEEFT IN ALLE OPZICHTEN VOORT JET BUSSEMAKER (MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAP)

6 INTERNATIONALE HANDELSGEEST In het Van Nelle complex voel je de unieke geschiedenis. De namen van de ruimtes verwijzen naar de vroegere functies: Koffie, Thee, Tabak, de Branderij en de Expeditie. Op verschillende plekken in het gebouw tref je objecten aan die getuigen van de rijke historie. Het fabrieksgebouw is zo bijzonder dat het in 2014 door UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard. Nieuw en oud komen hier samen Het succes van Van Nelle wordt nu voortgezet door de ondernemingen die in de fabriek zijn gevestigd. De internationale handelsgeest van Van Nelle waart nog rond, en de inspirerende architectuur van lucht, licht en ruimte sluit naadloos aan bij de geest van deze tijd: transparant, innovatief en functioneel. En in de Branderij kun je nog altijd genieten van de allerbeste koffie. BEWONERS VAN VAN NELLE Reeds 80 bedrijven uit uiteenlopende sectoren en van klein tot middelgroot, vestigden zich reeds in Van Nelle. Ondernemers die zich thuis voelen bij Van Nelle zijn vooral te vinden in technologieen design gerelateerde sectoren. Daarnaast is ook dienstverlening (consultancy) goed vertegenwoordigd bij Van Nelle. Maar ook vele innovatieve start-ups wisten hun weg naar het karakteristieke bedrijvencomplex te vinden.

7 EEN GEDICHT IN STAAL EN GLAS ROBERTSON EN YERBURY, 1930

8 DYNAMISCHE PLEK, INSPIRERENDE ONTMOETINGEN De Van Nelle Fabriek bruist van de energie. Met haar rijke historie en imposante uiterlijk biedt zij volop inspiratie. Daarom is ondernemen in de Van Nelle Fabriek een unieke ervaring. Sfeervolle ruimtes met een zee van licht en vele mogelijkheden voor eigen indeling en invulling. Van alle gemakken voorzien, zoals aansluiting op geavanceerde dataverbindingen, waaronder het snelste wifi-netwerk van Nederland. Huren bij Van Nelle betekent ook flexibiliteit. Is een kantoorruimte te klein? Dan is er ruimte om door te groeien naar een grotere ruimte. Hoge belevingswaarde Het fabriekscomplex van Van Nelle beslaat een oppervlakte van zo n 10 hectare. Door de unieke architectuur en de riante openbare ruimte heeft het Van Nelle complex een hoge belevingswaarde. De Branderij, gelegen op de 2e en 3e verdieping van de Koffiefabriek, wordt thans verbouwd tot Experience Center en lunchroom. Het wordt een inspirerende plek voor ontmoetingen met medebewoners of voor een goed gesprek met zakenrelaties. En een vergaderruimte nodig? Verschillende ruimtes worden voor een aantrekkelijke prijs per uur verhuurd.

9 DUURZAME TOEKOMST Op een duurzame toekomst gericht De vooruitstrevende gedachte van waaruit de Van Nelle Fabriek is ontworpen geeft een verplichting voor het heden en de toekomst. Met oog voor de architectuur is er bij Van Nelle hiervoor volop aandacht. Zo heeft het UNESCO Werelderfgoed, onder meer dankzij de energie- en waterbesparende maatregelen, een Gouden Green Key (een internationaal keurmerk voor duurzaamheid) ontvangen en het A-label gekregen voor duurzaam monumentenbeheer van het ministerie van VROM.

10 BRUISENDE LOCATIE VOOR BUSINESS & EVENTS De Van Nelle Fabriek biedt ruime faciliteiten voor zakelijkeculturele- en dance events. Maar liefst 12 verschillende ruimtes met elk een geheel eigen karakter staan hiervoor ter beschikking. Van de intieme Tearoom met panoramisch uitzicht over de stad Rotterdam tot de voormalige Koffie- Thee- en Tabaksfabriek die ruimte biedt aan personen. De indrukwekkende architectuur van het UNESCO monument zorgt ervoor dat uw beurs, congres, clinic of feest een unieke beleving wordt. Voor onze huurders is het mogelijk vergaderruimtes per uur te huren, waarbij de ruimtes voorzien zijn van alle moderne faciliteiten. Van Nelle stelt zich graag op als partner en denkt en beweegt mee zonder het doel van de bijeenkomst uit het oog te verliezen. Bij alle evenementen staan professionaliteit, creativiteit en service voorop.

11 HET MOOISTE SCHOUWSPEL VAN DE MODERNE TIJD LE CORBUSIER, 1932

12 LOCATIE De Van Nelle Fabriek is direct aan de Schie gelegen, in het noord-westelijke deel van Rotterdam op bedrijventerrein Spaanse Polder. Het complex bestaat uit het eigenlijke fabrieksgebouw, een kantoorgebouw, een magazijn, expeditie- en opslagruimtes langs de Delfshavense Schie en een ketelhuis. BEREIKBAARHEID EN PARKEREN De Van Nelle Fabriek is uitermate goed bereikbaar vanuit de verschillende richtingen. Van Nelle ligt aan de rand van Rotterdam vlakbij bij het knooppunt Kleinpolderplein, waar de A13 en A20 bij elkaar komen. Vanaf de A20 (afslag 12, Spaanse polder) wordt u middels de ANWB-borden naar de locatie geleid. Parkeren is in ruime mate mogelijk op eigen terrein, er zijn circa plaatsen beschikbaar die op jaarbasis te huur zijn. Vanaf eind 2015 zal het project snelweg A4 Delft-Schiedam worden opgeleverd waardoor de bereikbaarheid tussen Rotterdam en Den Haag-Amsterdam nog beter wordt. Ook met het openbaar vervoer is de locatie goed bereikbaar. Elke 10 minuten gaat vanaf Rotterdam Centraal Bus 38 richting Station Schiedam Centrum, halte Beukelsbrug (reistijd: 8 minuten). Vanaf de halte Beukelsbrug is het 2 minuten lopen naar de Van Nelle Fabriek.

13 UW KANTOOR IN EEN UNESCO WERELD ERFGOED MONUMENT Meer weten over de mogelijkheden om uw onderneming te vestigen in een gerenommeerd UNESCO monument? Er zijn ruimtes beschikbaar van 23m 2 tot 5.000m 2. Kijk op de website van de Van Nelle Fabriek: of neem vrijblijvend contact op met: Jones Lang LaSalle +31 (0) De Mik Bedrijfshuisvesting +31 (0) Voor informatie over het huren van een evenementenruimte kunt u contact opnemen met het Events team: +31 (010)

Achtergronden van (de aanwijzing van) dit architectonische icoon

Achtergronden van (de aanwijzing van) dit architectonische icoon UNESCO werelderfgoedstatus voor Van Nellefabriek Achtergronden van (de aanwijzing van) dit architectonische icoon 1) Van Nellefabriek in het kort Locatie: Industrieterrein Spaanse Polder, Gemeente Rotterdam,

Nadere informatie

Waar haalt u de energie vandaan?

Waar haalt u de energie vandaan? Waar haalt u de energie vandaan? De belevingswaarde van een gebouw wordt bepaald door de gebruikers, of ze zich er comfortabel voelen, of ze succesvol zijn in hun onderneming, maar vooral of het een plek

Nadere informatie

FLEXWERKEN IN DE BOLDER JOUW DUURZAME WERKPLEK OP EEN TOPLOCATIE

FLEXWERKEN IN DE BOLDER JOUW DUURZAME WERKPLEK OP EEN TOPLOCATIE FLEXWERKEN IN DE BOLDER JOUW DUURZAME WERKPLEK OP EEN TOPLOCATIE www.werkenindebolder.nl KOM FLEXWERKEN IN DE BOLDER! Op 1 januari 2015 openen wij het splinternieuwe flexkantoor in de Bolder! Zoek jij

Nadere informatie

CREATIVE VALLEY DE SCHINKEL AMSTERDAM

CREATIVE VALLEY DE SCHINKEL AMSTERDAM CREATIVE VALLEY DE SCHINKEL AMSTERDAM CREATIVE VALLEY DE SCHINKEL INSPIRATIE sharing is the concept Mensen zijn sociale wezens. We hebben elkaar nodig; het contact, de interactie, de inspiratie, de bewondering.

Nadere informatie

ZAAGMOLENLAAN 4. Voel je thuis. Inhoud WELKOM... 4

ZAAGMOLENLAAN 4. Voel je thuis. Inhoud WELKOM... 4 VOEL JE THUIS! Voel je thuis De belevingswaarde van een gebouw wordt bepaald door de gebruikers, of ze zich er comfortabel voelen, of ze succesvol zijn in hun onderneming, maar vooral of het een plek is

Nadere informatie

business park zierikzee ruimte voor ambitie

business park zierikzee ruimte voor ambitie business park zierikzee ruimte voor ambitie Zierikzee en ondernemerschap op Schouwen-Duiveland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met dit uitgangspunt wordt Business Park Zierikzee ontwikkeld. Succesvol

Nadere informatie

LEIDEN BIO SCIENCE PARK

LEIDEN BIO SCIENCE PARK LEIDEN BIO SCIENCE PARK Key to discovery Nederlands PROFIEL HOLLANDSE CAMPUS ONTSTAAN TOEKOMST kenmerken, gebouwen, ligging, indeling, concept geschiedenis, beroemde geleerden, groei, uitbreiding, visie

Nadere informatie

Conversie en hergebruik The Corridor

Conversie en hergebruik The Corridor Conversie en hergebruik The Corridor Auteurs: A. Dullaert, N. van Spronsen, W. Steunenberg en M. Waanders Opdrachtgever: Gemeente Enschede in samenwerking met Stichting Pioneering Kader: Minor Regie Stedelijke

Nadere informatie

Let s meet in balance. Vergaderen in het groen 106 Luxe hotelkamers. Teambuilding events Private dining. 9 vergaderzalen met daglicht

Let s meet in balance. Vergaderen in het groen 106 Luxe hotelkamers. Teambuilding events Private dining. 9 vergaderzalen met daglicht Sanadome Let s meet in balance Vergaderen in het groen 106 Luxe hotelkamers Teambuilding events Private dining Een of meerdaagse bijeenkomst 9 vergaderzalen met daglicht Sanasport Health Club Centraal

Nadere informatie

Appartementen en kantoren te huur in Oud-Dieren

Appartementen en kantoren te huur in Oud-Dieren Appartementen en kantoren te huur in Oud-Dieren Huren in de vrije sector! Appartementen & Kantoren Introductie Allereerst danken wij u hartelijk voor uw interesse in villa Wilhelmina. In deze brochure

Nadere informatie

Grote gebouwen. Een onderzoek naar architectuur, beleving en exibiliteit

Grote gebouwen. Een onderzoek naar architectuur, beleving en exibiliteit Grote gebouwen Een onderzoek naar architectuur, beleving en exibiliteit 1 Aanloopproject afstuderen Het Grote Generieke Gebouw Begeleiders: ir. M. Willems prof. ir. J. Westra November 2008 Dit boekwerk

Nadere informatie

THE INTERCONNECTED WORKPLACE: HET KANTOOR VAN DE TOEKOMST. Hoe een effectieve en diverse werkomgeving Het Nieuwe Werken stimuleert

THE INTERCONNECTED WORKPLACE: HET KANTOOR VAN DE TOEKOMST. Hoe een effectieve en diverse werkomgeving Het Nieuwe Werken stimuleert THE INTERCONNECTED WORKPLACE: HET KANTOOR VAN DE TOEKOMST Hoe een effectieve en diverse werkomgeving Het Nieuwe Werken stimuleert THE INTERCONNECTED WORKPLACE: HET KANTOOR VAN DE TOEKOMST Hoe een effectieve

Nadere informatie

CO M M U N IT Y L E E U WA R D E N

CO M M U N IT Y L E E U WA R D E N CO M M U N IT Y L E E U WA R D E N Stel je voor! Kantoorruimte op een A-locatie en meteen een netwerk! Prettig werken op kantoor Moar! Leeuwarden verhuurt kantoorruimten in een stijlvol en modern ingericht

Nadere informatie

Magazine.nl Multimediaal vakblad voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen

Magazine.nl Multimediaal vakblad voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen eeting Magazine.nl Multimediaal vakblad voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen Jaargang 11 - nr 2 - Meetingmagazine.nl NH Hotel Group blijft uitbreiden en vernieuwen Revolutionaire 3D Holographic

Nadere informatie

Rotterdam ALEXANDERHOF & ALEXANDERPOORT. Marten Meesweg, Rotterdam

Rotterdam ALEXANDERHOF & ALEXANDERPOORT. Marten Meesweg, Rotterdam Rotterdam ALEXANDERHOF & ALEXANDERPOORT Marten Meesweg, Rotterdam Alexanderhof & Alexanderhof & WELKOM IN ROTTERDAM Twee multi-tenant kantoren met ruime parkeergelegenheid en een aangename samenwerking

Nadere informatie

INFORM. klaar voor 21 e eeuw

INFORM. klaar voor 21 e eeuw 06-2012 INFORM 3 Grote flexibiliteit rond plein refill: een coalitie tegen leegstand Nieuwbouw ROC en BREDERO: klaar voor 21 e eeuw 1 Colofon Redactie Liesbeth Breij, Victor Frequin, Valentijn Kortekaas,

Nadere informatie

Waddinxveen. Nieuw kloppend hart voor

Waddinxveen. Nieuw kloppend hart voor Waddinxveen Nieuw kloppend hart voor in ho2 Van lintdorp tot jonge stad Nieuw Centrum Waddinxveen 5 6 Nieuw Centrum Waddinxveen Vogelvlucht 8 10 Uitstekende bereikbaarheid Eén centrum Waddinxveen, vijf

Nadere informatie

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement

CASUSBESCHRIJVING. 2013 Museumkompas Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement CASUSBESCHRIJVING 2013 Lectoraat Crossmedia Business www.museumkompas.nl Hogeschool Utrecht BMC Adviesmanagement Inhoudsopgave Pagina 1. Beschrijving Centraal Museum Utrecht 3 1.1 Locatie 3 1.2 Wie is

Nadere informatie

vitale haven Gerealiseerde projecten op RDM Campus Toekomstig personeel wordt opgeleid door opleidingen én bedrijven

vitale haven Gerealiseerde projecten op RDM Campus Toekomstig personeel wordt opgeleid door opleidingen én bedrijven nummer 01 Januari 2011 1ste jaargang www.rdmcampus.nl Innovatie cruciaal voor vitale haven Made @ RDM Gerealiseerde projecten op RDM Campus Maintenance Toekomstig personeel wordt opgeleid door opleidingen

Nadere informatie

Hoe functioneerde dit Smart Work Center, wat werkte goed en wat waren de leerpunten?

Hoe functioneerde dit Smart Work Center, wat werkte goed en wat waren de leerpunten? Smart Work Centers in de volgende versnelling Over mobiliteit bestaan nog veel ouderwetse denkbeelden. Ik vergelijk het weleens met de waterput. Vroeger was het heel normaal om water te halen bij de put.

Nadere informatie

DE KRACHT VAN ANDERS DENKEN

DE KRACHT VAN ANDERS DENKEN DE KRACHT VAN ANDERS DENKEN 2 3 WE ZORGEN ERVOOR DAT WE DE RELATIE EN ZIJN BUSINESS KENNEN 4 INHOUDSOPGAVE Inleiding 05 Familiebedrijf 09 Ambitie 13 Activiteiten 17 Onderscheidend 21 Anders denken 28 Anders

Nadere informatie

transformatie kantoren rotterdam

transformatie kantoren rotterdam transformatie kantoren rotterdam Transformatie van leegstaande gebouwen in Rotterdam Rogier van den Berg Wat is er nodig voor de succesvolle herontwikkeling van leegstaande gebouwen in de stad? Dat is

Nadere informatie

bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland

bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland bedrijvengids 2009 2010 [ Ondernemen[d] in de regio Smallingerland Opsterland DYNAMISCHE BUSINESS MET TROTS PRESENTEREN WIJ U DE BEDRIJVENGIDS [ONDERNEMEN[D] IN DE REGIO DAT TOT STAND KWAM IN SAMENWERKING

Nadere informatie

Rijden maar! BUSINESSMAGAZINE 4/5 9 13. Noordwest Veluwe en Flevoland. ondernemend voor ondernemers. 18 e jaargang, nummer 04, april 2015

Rijden maar! BUSINESSMAGAZINE 4/5 9 13. Noordwest Veluwe en Flevoland. ondernemend voor ondernemers. 18 e jaargang, nummer 04, april 2015 18 e jaargang, nummer 04, april 2015 BUSINESSMAGAZINE Noordwest Veluwe en Flevoland ondernemend voor ondernemers Rijden maar! Foto s: Fotostudio Merjenburgh 4/5 9 13 De Stad in Bedrijf Businessdagen van

Nadere informatie

Weten wat er speelt en doen wat nodig is! Verkiezingsprogramma PvdA De Bilt

Weten wat er speelt en doen wat nodig is! Verkiezingsprogramma PvdA De Bilt Weten wat er speelt en doen wat nodig is! Verkiezingsprogramma PvdA De Bilt Vastgesteld door Ledenvergadering PvdA De Bilt op 27 november 2013 1 Inhoudsopgave Voorwoord PvdA, weten wat er speelt en doen

Nadere informatie

[ Muziek op de fiets ]

[ Muziek op de fiets ] J u n i / J u l i 2 0 0 8 n R 1 2 0 [ Muziek op de fiets ] [ Is er leven na de fiets? ] [ De keuze van Michiel Kranendonk ] [ De mooiste juwelen komen uit Friesland ] [ Werving & selectie is een vak apart

Nadere informatie

Nooit meer te laat voor een volle luier

Nooit meer te laat voor een volle luier Shell LiveWIRE, helpt technische innovatieve ondernemers verder NR. Salusion Winnaar Shell LiveWIRE Award 2010 Minister Verhagen Ondernemersrevolutie en topsectoren Businessmodel Canvas Analyseer je bedrijf

Nadere informatie

One Planet Business Garden 1

One Planet Business Garden 1 One Planet Business Garden 1 WELKOM! Business Garden is een state-of-the -art en een duurzaam kantoorgebouw met een missie! Het toont hoe bestaande gebouwen kunnen worden omgezet in aantrekkelijke, betaalbare,

Nadere informatie

DE MEISJES VAN PLEZIER VOOR THEMAFEESTEN

DE MEISJES VAN PLEZIER VOOR THEMAFEESTEN editie 05 april 2015 DE MEISJES VAN PLEZIER VOOR THEMAFEESTEN Export: veel kennis in de regio Deventer Thema: Gezondheid MKB Deventer 1 De No Nonsense Incassopartner Voor MKB Deventer Om te ondernemen

Nadere informatie

Gezien de hausse aan opdrachten moesten ze sinds afgelopen november negen extra medewerkers aannemen. Het hoogtechnologische werktuigbouwkundige

Gezien de hausse aan opdrachten moesten ze sinds afgelopen november negen extra medewerkers aannemen. Het hoogtechnologische werktuigbouwkundige Business Magazine NOORDWEST VELUWE 15 e jaargang nr 2 februari 2012 ondernemend voor ondernemer s Bed in bedrijf IN DIT NUMMER Fotografie: Henk Merjenburgh Henny van de Pol en Paul Pool zijn gezichtsbepalend

Nadere informatie