VO HBO UNIVERSITEIT. Referentieboek

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VO HBO UNIVERSITEIT. Referentieboek"

Transcriptie

1 VO HBO UNIVERSITEIT Referentieboek

2 INHOUDSOPGAVE Inleiding Inrichtingsadviezen Referenties

3 INLEIDING Het onderwijs is in beweging en EromesMarko beweegt met u mee. Met het ontstaan van nieuwe soorten onderwijs en continue ontwikkelingen op het gebied van ICT is ook de functie van onderwijsmeubilair erg veranderd. Onderwijs is nu mogelijk op elke gewenste plaats en tijd en het meubilair moet vooral flexibel, meervoudig inzetbaar en gemakkelijk stapelbaar en verplaatsbaar zijn. Het uitgangspunt van EromesMarko is altijd het creëren van een stimulerende en dynamische leer- en werkomgeving voor leerling, student, docent en ondersteunend personeel. Een omgeving waarin de gebruiker zich prettig voelt en die past bij de aard van alle werkzaamheden en behoeften van elk moment. Hoogwaardige inrichtingen die onderwijsomgevingen inhoud en karakter geven. Dit referentieboek geeft u een indruk van de diverse mogelijkheden die EromesMarko u kan bieden. Maar er kan natuurlijk altijd meer. Maak een vrijblijvende afspraak met uw EromesMarko accountmanager voor een advies op maat. Wij luisteren naar uw wensen en zorgen voor een goed doordacht inrichtingsplan dat past bij het karakter en de wens van uw onderwijsinstelling. Want inrichten is ons vak, al meer dan 100 jaar.

4 INRICHTINGSADVIEZEN Voordat een inrichting tot stand komt, gaat er een heel proces aan vooraf. U denkt na over het doel van een ruimte, de diverse toepassingen, de vorm en de gewenste sfeer. En dat valt niet altijd mee. Onze adviseurs staan u met raad en daad bij om alle wensen helder in kaart te brengen. Pas daarna wordt er gekeken naar de inrichting. Totdat uiteindelijk een goed doordachte inrichting ontstaat en elke ruimte kan worden omgetoverd tot een sfeervol en efficiënt vertrek. Sfeervolle werk- en leeromgevingen zijn van directe invloed op iemands gedrag en gevoel. Het is algemeen bekend dat licht, verrassend kleurgebruik en zelfs geur, het doel van een ruimte versterken en daarmee de effectiviteit en prestaties verhogen. Voor elk doel en elke toepassing is er wel een passende inspirerende omgeving. Of het nu gaat om een prikkelend studielandschap, ontspannende schoolkantine of mensa, collegezaal of comfortabele vergaderruimte. EromesMarko is van alle markten thuis.

5 EROMESMARKO, DÉ ONDERWIJSINRICHTER Als Nederlandse ontwerper en producent heeft EromesMarko al ruim 100 jaar ervaring met het inrichten van leer- en werkomgevingen. De afgelopen jaren hebben we deze ervaring gebruikt bij het inrichten van diverse onderwijsinstellingen in Nederland. Wij bieden praktische en innovatieve totaaloplossingen voor primair en voortgezet onderwijs, ROC, HBO en WO. De hedendaagse invulling van het onderwijs vereist een flexibele doordachte inrichting met elementen die multifunctioneel inzetbaar zijn en die voldoen aan alle ergonomische eisen. Een goede kleur- en materiaalkeuze is hierbij zeker zo essentieel. Van kleuterdagverblijf tot en met volwasseneneducatie.

6 Pontes Scholengroep Plaats: Goes

7 CSG Dingstede Plaats: Meppel

8 CSG Dingstede Plaats: Meppel

9 OSG De Meerwaarde Plaats: Barneveld Het gebouw heeft drie kantines voor leerlingen, ieder op een andere creatieve en vrolijke manier ingericht. De hele inrichting van het gebouw, inclusief de kantine van het sportcomplex, is verzorgd door inrichter EromesMarko, vertelt Jan Marskamp, projectleider. Na een voorselectie hebben we vijf partijen uitgenodigd om een presentatie te verzorgen. Na de presentatie van EromesMarko had de hele commissie iets van Wauw!. Dat is prachtig maar dan moeten de andere voorwaarden ook kloppen natuurlijk. De kwaliteit moet goed zijn maar de prijs eveneens. Bij EromesMarko klopte het allemaal. Met name voor de kantines maar ook op andere plaatsen hebben ze bovendien prachtig en origineel maatwerk geleverd. Hun binnenhuisarchitect heeft op veel punten heel goed met ons meegedacht, wat tot mooie resultaten heeft geleid.

10 OSG De Meerwaarde Plaats: Barneveld

11 Ignatius Gymnasium Plaats: Amsterdam Het meubilair voor alle lokalen en de docentenwerkplekken is geleverd door inrichter EromesMarko. Anita Swenneker, rector: We hebben ons bij vier leveranciers georiënteerd, met mensen van het team en met een aantal leerlingen. Belangrijke criteria waren de uitstraling, het comfort en de compleetheid van het assortiment. Van de vier bleven er twee over en uiteindelijk kwam EromesMarko als beste uit de bus. Ondertussen keken we bij drie inrichters van bètalokalen en wederom viel de keuze op EromesMarko, ook omdat het praktisch is om één leverancier te hebben voor de complete inrichting. Daarnaast ontwikkelde EromesMarko een inspirerend inrichtingsvoorstel voor de centrale ontmoetingsruimte en de personeelskamer en maakte EromesMarko een aantal meubels op maat, waaronder verschillende bijzondere zitelementen in de ontmoetingsruimte.

12 Kalsbeek College Plaats: Woerden

13 Winkler Prins Plaats: Veendam

14 ISA Plaats: Almere Schooldirecteur Rynette de Villiers: De basis is neutraal en rustig, daarbinnen kunnen we variëren met kleur. Kleur is modegevoelig, dus dit moet over een aantal jaren makkelijk te vervangen zijn. Daarom is gekozen voor een aantal basiskleuren, die ook terug te vinden zijn in de meubels van EromesMarko, dat voor de inrichting werd geselecteerd. EromesMarko is meer dan een leverancier, zegt architect Michael van Leeuwen. EromesMarko maakte een compleet interieurplan, met kleuradvies en maatwerk, zonder krampachtig alleen eigen producten naar voren te schuiven. Dit ondanks het feit dat ze zelf beschikken over een uitgebreid assortiment. We hebben uitgelegd hoe het gebouw gaat functioneren, daar is goed naar geluisterd. Hierdoor is de beoogde sfeer bereikt.

15 ISA Plaats: Almere

16 Prakticon Plaats: Doetinchem Uit drie aanbieders kozen de school en de architecten uiteindelijk voor inrichter EromesMarko. Hans Reede, directeur van Prakticon over EromesMarko: De aanbieding van EromesMarko was inhoudelijk heel goed. Wij vroegen om een visie en niet om een toelichting op de catalogus. Dat heeft EromesMarko heel goed gedaan. Bovendien besteedde EromesMarko veel aandacht aan het persoonlijke contact, dat was prettig. Ook architecten De Leij en Daalhuizen zijn goed te spreken over de samenwerking met de interieurarchitect van EromesMarko.

17 Prakticon Plaats: Doetinchem

18 Gomarus College Plaats: Assen

19 OSG Erasmus Plaats: Almelo Martin Stroop, manager facilitaire zaken en gebouwenbeheer bij OSG Erasmus over EromesMarko: Er was echt een klik in de samenwerking tussen de architect, inrichter EromesMarko en Erasmus. De architect heeft zich helemaal verdiept in wat voor leerlingen hier komen en wat voor soort onderwijs zij nodig hebben. En dat zien we terug in zijn ontwerp. Veel glas en transparantie, wat extra toezicht geeft, zonder dat het een gevangenis wordt. Wij zijn een groene school en de architect wilde daarom het groen van buiten ook naar binnen brengen. EromesMarko kon met de ideeën van de architect het beste uit de voeten en presenteerde direct het juiste plaatje. Het was ook precies afgestemd op onze voorkeuren. Strakke tafels en stoelen, comfortabel maar niet standaard onderwijsmeubilair. Met steigerhout hebben ze op allerlei plaatsen maatwerk gemaakt. Basic en bijzonder origineel, noemt Stroop de uitstraling. Net zoals de twee boomstammen die rechtstreeks door EromesMarko zijn geïmporteerd van een landgoed. We mochten de bomen zelf selecteren, EromesMarko heeft ze bewerkt en er stevige poten onder gezet.

20 OSG Erasmus Plaats: Almelo

21 Maerlant Lyceum Plaats: Den Haag Erik de Visser, conrector, over EromesMarko: Uit verschillende aanbieders hebben we gekozen voor inrichter EromesMarko. Samen met interieur architect Gijs Niemeijer van de Ontwerpwerkplaats hebben zij prachtig werk geleverd. De keuze voor EromesMarko had te maken met een aantrekkelijk aanbod, maar ook met de klik die je met elkaar moet hebben. Het is een intensief samenwerkingsproject geworden, waarbij EromesMarko goed heeft geluisterd naar wat de school wilde. EromesMarko heeft voor ons het merendeel van de bèta vleugel en het science-lab ingericht. Het is voor een groot deel maatwerk en zeker geen standaard meubilair. Zoals de fraaie witte werkbladen en mooie strakke kasten. De kasten zijn hoogglans afgelakt en aan de binnenkant rood en oranje.

22 Maerlant Lyceum Plaats: Den Haag

23 Oostvaarderscollege Plaats: Almere

24 ROC Da Vinci Plaats: Dordrecht Marco de Korte, directeur HRM, over EromesMarko: De inrichting hebben we Europees aanbesteed. EromesMarko kwam met haar prijs-kwaliteit verhouding als beste uit de bus. Maar we hebben ook voor hen gekozen vanwege de goede inrichtingsvoorstellen en het deskundige advies. De kleurrijke stoelen passen bijvoorbeeld precies bij wat we voor ogen hadden: niet overdreven, maar wel jeugdig en fris.

25 ROC Da Vinci Plaats: Dordrecht

26 S.G. Zaanlands Lyceum Plaats: Zaandam

27 ROC van Twente Plaats: Hengelo Willem Habers, communicatieadviseur en lid van het facilitair Projectteam, over EromesMarko: Van het meubilair is 70 procent nieuw. Een groot deel daarvan is geleverd door EromesMarko, zoals het meubilair voor de open leercentra, waaronder bureaus, stoelen en wangentafels van 300 x 150 cm. Katyana Ottink, projectleider en adviseur facilitaire zaken, over EromesMarko: Zitcomfort, kleur en prijs-kwaliteitverhouding brachten ons na de proefopstellingen bij EromesMarko. Het was een hele puzzel maar EromesMarko maakte inrichtingstekeningen en bracht overzichtelijk in kaart wat we precies nodig hadden. Alles in goed overleg.

28 ROC van Twente Plaats: Hengelo

29 Reinwardt Academie Plaats: Amsterdam

30 Gymnasium Beekvliet Plaats: Sint Michelsgestel

31 Twents Carmel College De Thij Plaats: Oldenzaal Marieke Olde Riekerink, hoofd ondersteunende dienst, over EromesMarko: Op het meubilair voor de personeelswerkplekken na, hebben we alles nieuw aangeschaft. Door de omvang werd het een Europese aanbesteding. We beoordeelden de partijen aan de hand van een scoringslijst. Inrichter EromesMarko scoorde daarbij het hoogst en ook de proefopstelling werd door ons als beste beoordeeld. Het ziet er goed uit, maar is tegelijk ook degelijk en praktisch. We zijn met een aantal collega s op bezoek geweest bij EromesMarko om het meubilair te beoordelen. Onze technische mensen zijn daar zelfs op tafels en stoelen gaan staan om de degelijkheid te testen. Dat bleek helemaal in orde.

32 Twents Carmel College De Thij Plaats: Oldenzaal

33 De Esborg Plaats: Roden Jaap Oosterloo, Directeur van De Esborg, over EromesMarko: Eerst hebben we gezamenlijk een visie ontwikkeld. Het moest er goed uitzien maar niet over the top. Robuustheid is ook belangrijk, het moet tegen een stootje kunnen. Daarnaast we wilden graag in zee met een leverancier die in de regio gevestigd is. Uiteindelijk paste inrichter EromesMarko het best in ons plaatje. Ze hebben mooi meubilair geleverd en bijzonder goed met ons meegedacht. Ook hebben ze op verschillende plaatsen echt maatwerk geleverd.

34 RUG, Tentamenhal Plaats: Groningen

35 RUG, Fac. Natuur / Scheikunde Plaats: Groningen

36 ID College Bestuursbureau Plaats: Gouda

37 WUR Wageningen University & Research centre Plaats: Wageningen Harry Kester, senior inkoper, over EromesMarko: Voor ons is het belangrijk dat bij een Europese aanbesteding een potentiële leverancier in staat is het hele traject succesvol af te ronden. Voor al het onderwijsmeubilair in onder andere de collegezalen, pc-zalen en op de balkons hebben we gekozen voor EromesMarko, dat aan de hand van vooraf opgestelde gunningscriteria duidelijk als beste uit de bus kwam. En daarbij kijken we niet alleen naar prijs en kwaliteit, maar ook naar de service die een organisatie biedt. Het is mooi als het er eenmaal staat, maar als er iets mis is, moet het ook snel verholpen zijn. Ook op dat gebied scoorde EromesMarko erg goed.

38 HU Amersfoort Plaats: Amersfoort

39 Hogeschool Utrecht, Fac. Natuur en Techniek Plaats: Utrecht Diane de Kruijf, zelfstandig projectmanager, over EromesMarko: Al het onder wijsmeubilair komt van inrichter EromesMarko. De hogeschool heeft voor alle gebouwen een contract met EromesMarko. Zij bieden een breed assortiment en denken erg goed mee. Met de architect en een aantal eindgebruikers zijn we ook in de showroom van EromesMarko in De Meern geweest om samen wensen, ideeën en mogelijkheden te bespreken. We hebben gezamenlijk gekozen voor een strakke inrichting die past bij het industrieel vormgegeven gebouw met veel beton, metaal en hout.

40 EromesMarko, dé onderwijsinrichter

41 T +31 (0)

E D U C A T I O N M A G A Z I N E

E D U C A T I O N M A G A Z I N E EDUCATION MAGAZINE INHOUD SERVICE BESTE LEZER, Met gepaste trots presenteer ik u het eerste Acer Education Magazine. In dit magazine kunt u op een eenvoudige manier alle belangrijke informatie over Acer

Nadere informatie

DE ROL VAN DE BIBLIOTHEEK IN OPEN EN ONLINE ONDERWIJS: EEN VERKENNING

DE ROL VAN DE BIBLIOTHEEK IN OPEN EN ONLINE ONDERWIJS: EEN VERKENNING DE ROL VAN DE BIBLIOTHEEK IN OPEN EN ONLINE ONDERWIJS: EEN VERKENNING De rol van de bibliotheek in open en online onderwijs: een verkenning 3 INHOUDSOPGAVE Samenvatting 4 Achtergrond 6 Directe aanleiding

Nadere informatie

De effecten van lean management op de kwaliteit van arbeid en de organisatie binnen gemeenten. Onderzoeksrapport A+O fonds Gemeenten

De effecten van lean management op de kwaliteit van arbeid en de organisatie binnen gemeenten. Onderzoeksrapport A+O fonds Gemeenten De effecten van lean management op de kwaliteit van arbeid en de organisatie binnen gemeenten Onderzoeksrapport A+O fonds Gemeenten Alma Vermeulen November 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding pag. 3&4 2. Lean

Nadere informatie

Til de werkomgeving naar een hoger plan

Til de werkomgeving naar een hoger plan FACILITY MANAGEMENT juli 2015 Innovaties in facility management FM loont echt! Realtime gegevens zorgen voor transparantie Facility manager is spil in circulaire economie Beveiliging en veiligheid heeft

Nadere informatie

Samenwerken onder één dak

Samenwerken onder één dak Samenwerken onder één dak 1 Samenwerken onder één dak Handreiking voor het opzetten van een Cultuurhuis 2 3 Voorwoord Een Cultuurhuis is een plek waar mensen elkaar ontmoeten, kennis kunnen opdoen en waar

Nadere informatie

Excellente organisaties vragen om excellent management

Excellente organisaties vragen om excellent management Nieuwsbrief voorjaar 2011 Excellente organisaties vragen om excellent management Aan aandacht voor verbeterprojecten geen gebrek in de Nederlandse zorginstellingen. Maar zulke projecten moeten wel de kern

Nadere informatie

ExplainiT. Bachelor scriptie. Klanttevredenheid bij ExplainiT

ExplainiT. Bachelor scriptie. Klanttevredenheid bij ExplainiT ExplainiT Bachelor scriptie Klanttevredenheid bij ExplainiT Jorg Schulte Juli 2011 2 Klanttevredenheid bij ExplainiT Student Universiteit Twente Begeleiders ExplainiT J.M (Jorg) Schulte Studentnummer:

Nadere informatie

Aan zijn wenkbrauw zie ik of hij gelukkig is Passend onderwijs voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen

Aan zijn wenkbrauw zie ik of hij gelukkig is Passend onderwijs voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen Aan zijn wenkbrauw zie ik of hij gelukkig is Passend onderwijs voor ernstig meervoudig gehandicapte kinderen Rosa Hessing Nanda van Oorschot Theo Winnubst s-hertogenbosch, KPC Groep, 2007 De auteurs Rosa

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek 5d coaching-training-advies 02-01-2014 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van 5d coaching-training-advies vanuit verschillende invalshoeken: vanuit de klant (Klanttevredenheidsonderzoek)

Nadere informatie

Interim of niet? Handreiking voor het aanstellen van een interim manager. Leren verbeteren. Project voor risicoscholen en (zeer) zwakke afdelingen

Interim of niet? Handreiking voor het aanstellen van een interim manager. Leren verbeteren. Project voor risicoscholen en (zeer) zwakke afdelingen Interim of niet? 1 Handreiking voor het aanstellen van een interim manager Leren verbeteren Project voor risicoscholen en (zeer) zwakke afdelingen Een project van de VO-raad en AOC Raad Eerder verschenen

Nadere informatie

Handreiking Functiecreatie bij NS

Handreiking Functiecreatie bij NS Handreiking Functiecreatie bij NS Het Europees Sociaal Fonds investeert in jouw toekomst Voorwoord Colofon In opdracht van NS Auteur: Dr. Brigitte van Lierop Omslagfoto: Maikel Bader, Maikel Bader maakt

Nadere informatie

School en ouders: gelijkwaardig!

School en ouders: gelijkwaardig! SCHOOL EN OMGEVING PO/VO School en ouders: gelijkwaardig! Over het vormgeven van ouderbetrokkenheid op scholen Een vervolg op de publicaties Aardig of gelijkwaardig (CPS 2011) en Van aardig naar gelijkwaardig

Nadere informatie

Een vitale organisatie: dat werkt!

Een vitale organisatie: dat werkt! Een vitale organisatie: dat werkt! Colofon Inhoud Inleiding 04 Tekst en eindredactie Loyalis Marketing & Communicatie, Marjolein Rozendaal Facet& Communicatie Hoofdstuk 1 Uitval voorkomen 07 Hoofdstuk

Nadere informatie

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes

Van Bijsterveldt wenst deelnemers succes Dit is een uitgave van Eerst de Klas Maart 2010 EERST DE klas Verderop in deze krant: 2 3 De eerste week voor de klas. Maak kennis met de deelnemers! Wat is Eerst de Klas? 6 7 Lerarenopleiding. Leiderschapsprogramma.

Nadere informatie

Uw zorgcollectief. helder in beeld

Uw zorgcollectief. helder in beeld Uw zorgcollectief helder in beeld Voorwoord Goede en gemotiveerde medewerkers zijn goud waard. Als werkgever weet u dat als geen ander. Zij bepalen in sterke mate het succes van uw organisatie. Maar dan

Nadere informatie

Mondial College Nijmegen

Mondial College Nijmegen TechnasiumMagazine Zomer 2012 Winnaars TTA 2012 Excursie Finland: A tasteful design Mondial College Nijmegen Interview met: Judith Lechner Oud-leerlingen Bonhoeffer College Enschede over O&O En verder

Nadere informatie

Invest. ltifun. multi. doende! Investeren in gebouwen voor kinderopvang en onderwijs

Invest. ltifun. multi. doende! Investeren in gebouwen voor kinderopvang en onderwijs Zo estere Invest doende! multi ltifun Investeren in gebouwen voor kinderopvang en onderwijs Zo doende! Investeren in gebouwen voor kinderopvang en onderwijs 3 Zo doende! Investeren in gebouwen voor kinderopvang

Nadere informatie

Werken op dezelfde golflengte

Werken op dezelfde golflengte Onderwijsprofessionals kiezen steeds vaker voor onderzoek om beter inzicht te krijgen in hun onderwijspraktijk. Vaak blijven de onderzoeksresultaten echter nog beperkt tot de school in kwestie. De ontwikkel-

Nadere informatie

Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig

Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig Partnership tussen ROC en bedrijfsleven Je hebt elkaar nodig Marjan Glaudé Sjoerd Karsten Uitgave en verspreiding: SCO-Kohnstamm Instituut Nieuwe Prinsengracht 130, Postbus 94208, 1090 GE Amsterdam Tel.:

Nadere informatie

Op weg naar een nieuw ROC Midden Nederland. Jaarbericht 2010 / Vooruitblik 2011

Op weg naar een nieuw ROC Midden Nederland. Jaarbericht 2010 / Vooruitblik 2011 Op weg naar een nieuw ROC Midden Nederland Jaarbericht 2010 / Vooruitblik 2011 Op weg naar een nieuw ROC Midden Nederland Jaarbericht 2010 / Vooruitblik 2011 1 Inhoud 3 Voorwoord 4 De balans opmaken 6

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek

Klanttevredenheidsonderzoek NIMO - Project Management Instituut B.V. 07-02-2012 KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Dit instituutsrapport belicht de activiteiten van NIMO - Project Management Instituut B.V. vanuit verschillende invalshoeken:

Nadere informatie

1. Inleiding. De projectgroep, Han Geluk Peter Kunst Johan van de Waerdt

1. Inleiding. De projectgroep, Han Geluk Peter Kunst Johan van de Waerdt 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Samenvatting... 4 3. Beschrijving van het vak technologie... 5 4. Reflectie op ambities en doelen uit het projectplan... 8 5. Technologie als concept... 24 6. Financiële

Nadere informatie

Onderzoek digitale systemen MaS (Maatschappelijke Stages)

Onderzoek digitale systemen MaS (Maatschappelijke Stages) Onderzoek digitale systemen MaS (Maatschappelijke Stages) In opdracht van PRIMO nh augustus 2008 Onderzoeksburo Jan Waalen Pagina 1 augustus 2008 Inhoudsopgave Inleiding...3 Centrale vragen in het onderzoek:...4

Nadere informatie

Talentontwikkeling op de havo

Talentontwikkeling op de havo Talentontwikkeling op de havo Verhalen uit de praktijk regionale talentnetwerken Talentontwikkeling op de havo Verhalen uit de praktijk Talentontwikkeling op de havo Inhoudsopgave 1. Over deze publicatie

Nadere informatie

INVENTARISATIE INITIATIEVEN OPLEIDEN IN DE SCHOOL

INVENTARISATIE INITIATIEVEN OPLEIDEN IN DE SCHOOL INVENTARISATIE INITIATIEVEN OPLEIDEN IN DE SCHOOL INVENTARISATIE INITIATIEVEN OPLEIDEN IN DE SCHOOL - eindrapport - Auteurs: Regioplan drs. F.E.M. Berndsen dr. M.C. Paulussen-Hoogeboom Hogeschool van

Nadere informatie

WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen voorkomen

WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal. Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen voorkomen WERV is het regionaal stedelijk netwerk van de gemeenten Wageningen, Ede, Rhenen en Veenendaal 12 Nr. december 2007 Nieuwsbrief Generaal Pardon op WERVagenda Pragmatische aanpak moet paarse krokodillen

Nadere informatie

Zorg op afstand. Altijd dichtbij!

Zorg op afstand. Altijd dichtbij! Zorg op afstand Altijd dichtbij! Colofon Deze brochure is een uitgave van het ActiZ-programma Zorg op afstand, dichterbij, 2007-2010. Kijk voor meer informatie, ook over de deelnemende instellingen, op

Nadere informatie

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD

UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD UITWISSELING EN AANSLUITING TUSSEN ONDERWIJS EN WERKVELD EEN ADVIESRAPPORT VOOR DE KNCV Suzanne Vrancken Masterstudent Research and Development in Science Education Universiteit Utrecht Begeleiding: Judith

Nadere informatie

Zes verbeterpunten om van een geïntegreerd contract te komen tot een geïntegreerd eigenaarschap

Zes verbeterpunten om van een geïntegreerd contract te komen tot een geïntegreerd eigenaarschap Leerervaringen ISE Zes verbeterpunten om van een geïntegreerd contract te komen tot een geïntegreerd eigenaarschap INLEIDING De International School Eindhoven (ISE) kreeg haar nieuwe huisvesting dankzij

Nadere informatie