- je kan me wat - module 1. docere delectare movere. tekeningen -

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "- je kan me wat - module 1. docere delectare movere. tekeningen -"

Transcriptie

1 - je kan me wat - module 1 docere delectare movere je O kan ROC p e me n van S wat Amsterdam c h o o l l - A nt2taalmenu.nl educatie m s t e r - d ROC a m van module Z Amsterdam u i i d - O 1 o s t tekeningen -

2 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 1

3 je kan O ROC p me e n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u 1 i d - O o s t 2

4 je kan O ROC p me e n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u 1i d - O o s t 3

5 je kan O ROC p e me n van wat S Amsterdam c h o ROCvA o l l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - ROCvA d module a m van Z Amsterdam u i 1i d - O o s t 4

6 je kan O ROC p me e n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u 1i d - O o s t 5

7 LUISTER GOED & KIES HET GOEDE PLAATJE SCHRIJF DE GOEDE LETTER OP HET ANTWOORD-BLAD 1 a b c d 2 a b c d 3 a b c d 4 a b c d je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 6

8 5 a b c d 6 a b c d 7 a b c d 8 a b c d 9 a b c d je kan O ROC p e me n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u 1i d - O o s t 7

9 a] De man loopt. b] De man zit. c] De man luistert. 1 a] De man leest een brief. b] De man leest een boek. c] De man leest een krant. 2 a] Dit is een telefoon. b] Dit is een radio. c] Dit is een televisie. 3 a] Het is twaalf uur. b] Het is negen uur. c] Het is acht uur. 4 a] De man loopt aan het huis. b] De man loopt naar het huis. c] De man loopt in het huis. 5 je kan O ROC p me e n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u 1i d - O o s t 8

10 a] De lamp is uit. b] De lamp is in. c] De lamp is aan. 6 a] De jongen kijkt naar de televisie. b] Het meisje kijkt aan de televisie. c] De jongen kijkt aan de televisie. 7 a] Dit is een euro. b] Dit is tien euro cent. c] Dit is vijftig euro cent. 8 a] De televisie is niet aan. b] De televisie is in. c] De televisie is aan. 9 a] De man doet de radio aan. b] De man doet naar de radio. c] De man loopt de radio aan. 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 9

11 a] De telefoon doet. b] De telefoon gaat. c] De telefoon luistert. 11 a] De man zit en telefoneert. b] De man loopt en telefoneert. c] De man staat en telefoneert 12 a] De vrouw luistert naar de muziek. b] De vrouw kijkt naar de muziek. c] De vrouw doet de muziek aan. 13 a] De man roept: Hallo, met wie spreek ik? b] De man roept: Hoi, ik ben thuis! c] De man roept: Dank-je-wel! 14 a] De man leest. b] De man luistert. c] De man rookt. 15 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 10

12 1 De man loopt naar het huis. 2 De man loopt naar de radio De man doet de radio aan. 4 Hij luistert naar de muziek De man leest de krant en luistert naar de muziek. 6 De telefoon gaat De man loopt naar de radio. 8 Hij doet de radio uit Hij loopt naar de telefoon. 1 0 Hij pakt de telefoon en zegt: Hallo, met je kan O ROC p me e n van wat S Amsterdam c h o ROCvA o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - ROCvA d module a m van Z Amsterdam u 1i d - O o s t 11

13 KIJK NAAR HET PLAATJE & KIES HET GOEDE WOORD [a] de telefoon 1 Hij loopt naar [b] het huis. [c] de tafel [a] luistert 2 De man [b] kijkt naar de televisie. [c] leest [a] de krant 3 De man leest [b] de brief. [c] het boek [a] aan 4 De televisie is [b] uit. [c] naar [a] is aan 5 De vrouw [b] zit. [c] loopt [a] doet 6 De man [b] pakt de radio uit. [c] loopt [a] leest 7 De vrouw [b] zit. [c] telefoneert [a] is aan 8 De telefoon [b] gaat. [c] is uit je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 12

14 LEES EN BEGRIJP 1 De man leest de krant. De vrouw leest de krant.. Hij leest de krant. Zij leest de krant. 2 De man luistert naar de radio. De vrouw luistert naar de radio. Hij luistert naar de radio. Zij luistert naar de radio. 3 De man kijkt naar de televisie. De vrouw kijkt naar de televisie. Hij lkijkt naar de televisie. Zij kijkt naar de televisie. 4 De man loopt naar de tafel. De vrouw loopt naar de tafel. Hij loopt naar de tafel. Zij loopt naar de tafel. LEES EN KIES: hij of zij de dokter = de zieke = de docent = de kok = de jongen = de kapper = de monteur = het meisje = je kan O ROC p me e n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u 1i d - O o s t 13

15 ZOEK WOORDEN BIJ ELKAAR KIJKEN WAT HET WORDT 1 luistert naar [..] de stoel 2 kijkt naar [..] de radio 3 zit in [..] bij elkaar 4 leest [..] de televisie 5 zoek [..] de krant 6 de lamp [..] loopt 7 het boek [..] aan doen 8 de telefoon [..] 12 uur 9 de man [..] lezen 10 het is [..] gaat WAT KAN NIET? [a] de brief 1 De man leest [b] de krant. [c] de radio [a] de muziek 2 De vrouw luistert naar [b] de radio. [c] het boek [a] de lamp 3 De jongen doet [b] de brief uit. [c] de televisie [a] de brief 4 De man leest [b] de krant. [c] de radio KIJKEN WAT HET WORDT [a] de telefoon 5 Het meisje loopt naar [b] zeven. [c] het huis [a] het huis 6 De dokter pakt [b] de brief. [c] de telefoon je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 14

16 LUISTER EN LEES HALLO MET... 1 Een man komt thuis. Hij loopt naar de radio. Hij doet de radio aan. Hij luistert naar de muziek. 5 Hij pakt de krant. Hij zit in de stoel en leest de krant. Dan: De telefoon gaat! De man loopt naar de radio. Hij doet de radio uit. 10 Hij loopt naar de telefoon. Hij pakt de telefoon. Hij zegt: Hallo, met Gerrit de Zwart! Hallo, met Gerrit de Zwart je kan O ROC p e me n van wat nt2taalmenu.nl S Amsterdam c h o o l - A educatie m s t e r - d ROC a module m van Z Amsterdam u i 1d - O o s t 15

17 VUL DE WOORDEN IN HALLO MET... 1 Een man thuis. Hij loopt de radio. Hij doet de radio aan. Hij naar de muziek. pakt de krant. 5 Hij zit in de stoel en de krant. 1 naar 2 hij 3 komt 4 leest 5 luistert Dan: De telefoon gaat! De man naar de radio. Hij doet de radio. Hij loopt naar telefoon. 10 Hij de telefoon. Hij zegt:, met Gerrit de Zwart! 6 pakt 7 loopt 8 de 9 Hallo 10 uit LUISTER NAAR DE DOCENT EN KIES DE GOEDE KLANK AA - A EE - E IE - I 1 aa - a 1 ee - e 1 ie - i 2 aa - a 2 ee - e 2 ie - i 3 aa - a 3 ee - e 3 ie - i 4 aa - a 4 ee - e 4 ie - i 5 aa - a 5 ee - e 5 ie - i 6 aa - a 6 ee - e 6 ie - i je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 16

18 VUL EEN GOED WOORD IN zoek en kijk op de andere 's 1 De man luistert naar de De man leest een De man loopt naar Hij doet de... aan. 5 Hij pakt de Hij zit in de Hij zegt De vrouw... de krant. 2 De vrouw... naar de radio. 3 De vrouw... in de stoel. 4 Zij... de radio aan. 5 Zij... naar de tafel. 6 Zij... een brief. 7 Zij... de telefoon. 1 Het meisje loopt... de televisie. 2 Ze doet de televisie Ze zit... een stoel. 4 Ze kijkt een uur... de televisie. 5 De man zit... leest de krant. 6 De man zegt: Hallo,... Gerrit de Zwart! 7 Zoek woorden... elkaar. je kan O ROC p e me n van wat S Amsterdam c h o o l nt2taalmenu.nl - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u i 1d - O o s t 17

19 BESLIS: KAN JE HET WEL AANDOEN of NIET AANDOEN PROBEER: ZOEK HET GOEDE NUMMER BIJ HET WOORD ja / nee ja / nee ja / nee ja / nee ja / nee ja / nee ja / nee ja / nee ja / nee [..] de kachel [..] de telefoon [..] de pen [..] de fotocamera [..] de rekenmachine [..] de fietslamp [..] de wasmachine [..] de wekker [..] de paraplu je kan O p me e n wat S c h o o l nt2taalmenu.nl A m s t e r d module a m Z u 1i d - O o s t 18

20 ZITTEN dit is: goed dit is fout dit is: juist dit is verkeerd LUISTER EN LEES OH SORRY! tuuuuut - tuuuuut - tuuu * Hallo met Gerrit de Zwart. + Eh, sorry. Spreek ik niet met Karin van der Werf? * Nee, u spreekt met Gerrit de Zwart. + Oh sorry. * Geen probleem hoor, goedendag. + Goedendag. GELUKT! tuuuuut - tuuuuut - tuuuuut - tuuu * Hallo met Karin van der Werf. + Hoi Karin, met Patricia. * Hoi, hoe gaat het? + Goed, en met jou? * Ook goed +... *... je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 19

21 1 Tien. 2 Negen. 3 Acht. 4 Zeven. 5 Zes. 6 Vijf. 7 Vier. 8 Drie. 9 Twee. 10 Een. 1 De televisie. 2 Dit is een televisie. 3 De radio. 4 Dit is een radio. 5 De telefoon. 6 Dit is een telefoon. 7 De man. 8 Dit is een man. 9 De man loopt. 10 De man loopt. 1 De vrouw. 2 Dit is een vrouw. 3 De vrouw loopt. 4 De vrouw loopt. 5 De tafel. 6 Dit is een tafel. 7 Het huis. 8 Dit is een huis. 9 De man. 10 De man loopt. 1 Het huis. 2 De man loopt naar het huis. 3 De vrouw. 4 De vrouw loopt. 5 De tafel. 6 De vrouw loopt naar de tafel. 7 De man loopt naar de tafel. 8 De telefoon. 9 De telefoon en de tafel. 10 De vrouw loopt naar de telefoon. 1 De televisie. 2 De televisie is uit. 3 De televisie is aan. 4 De radio. 5 De radio is aan. 6 De man loopt naar de radio. 7 De radio is uit. 8 De man doet de radio aan. 9 De radio is aan. 10 De lamp. plaatjes 1 plaatjes 2 plaatjes 3 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 20

22 1 De lamp is aan. 2 De lamp is uit. 3 De man zit. 4 De krant. 5 Dit is een krant. 6 De man leest de krant. 7 De man zit. 8 De televisie is aan. 9 De man kijkt naar de televisie. 10 De man leest de krant. 1 De man leest de brief. 2 De vrouw loopt. 3 De vrouw loopt naar het huis. 4 De vrouw loopt naar de tafel. 5 De vrouw loopt naar de radio. 6 De vrouw doet de radio aan. 7 De radio is aan. 8 De vrouw zit. Ze zit. 9 De vrouw luistert naar de radio. Ze luistert naar de muziek. 10 De lamp is uit. 1 De televisie is uit. 2 De radio is aan. 3 De telefoon gaat. 4 De lamp is uit. 5 De televisie is aan. 6 De radio is uit. 7 Het boek. 8 Dit is een boek. 9 De man leest de krant. 10 De jongen leest het boek. 1 Dit is een man. 2 De man loopt. 3 Het huis. 4 De man loopt naar het huis. 5 De radio. 6 De man loopt naar de radio. 7 De man doet de radio aan. 8 De radio is aan. 9 De man zit. 10 De man luistert naar de radio. Hij luistert naar de muziek. 1 De krant. 2 De man leest de krant. 3 De telefoon gaat. 4 De man loopt naar de radio. 5 De man doet de radio uit. 6 De man loopt naar de telefoon. 7 De man pakt de telefoon en zegt: Hallo, met Gerrit de Zwart! 8 Met Piet! Hoe gaat het met je? 9 De man loopt. 10 Hij kijkt naar de televisie. plaatjes 3 plaatjes 4 plaatjes 5 je kan O ROC p e me n van wat nt2taalmenu.nl S Amsterdam c h o o l - A educatie m s t e r - d ROC module a m van Z Amsterdam u i 1d - O o s t 21

23 sleutel bij module =a /2=c / 3=a / 4=c / 5=b / 6=c / 7=a / 8=c / 9=a / 10=a 11=b / 12=c / 13=a / 14=b / 15=c 12 1=c / 2=b / 3=a / 4=a / 5=c / 6=a / 7=c / 8=b 13 de dokter = zij / de zieke = hij / de docent = zij / de kok = hij de jongen = hij / de kapper = hij / de monteur = zij / het meisje = zij 14 zoek bij elkaar => wat kan niet => 1=c / 2=c / 3=b / 4=c / 5=b / 6=a 15 1 radio /muziek 1 leest / pkat 1 naar 2 boek / krant 2 luistert 2 aan 3 de telefoon / etc 3 zit 3 in /op 4 televisie / radio 4 doet 4 naar 5 de krant / de telefoon 5 loopt 5 en 6 stoel 6 leest / pakt 6 met 7 Halo 7 pakt 7 bij 17 vul de woorden in => kan je het aandoen? 1 = paraplu [nee] 4 = wasmachine [ ja] 7 = kachel [ja] 2 = fiets-lamp [ja] 5 = telefoon [nee] 8 = wekker [nee] 3 = fotocamara [ja] 6 = rekenmachine [ja] 9 = pen [nee] je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 22

24 de woorden les 1 begrijpen en blijven herhalen aan [doet] aan [is] acht het boek de brief dan... de docent drie een en fout geen probleem goed hallo hij hoe gaat het? het huis is de jongen de kapper de kachel kijkt naar de krant de lamp loopt naar luistert naar met...[wie spreek ik?] het meisje de muziek naar negen pakt de pen de radio sorrry de tafel de telefoon de televisie tien twaalf twee uit [doet] uit [is] je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 het uur vier vijf de vrouw de wekker ze zegt zes zeven zit luister en lees zoek bij elkaar kies het goede plaatje de verkeerd juist begrijpen de kok de fietslamp de fotocamara de monteur de paraplu de rekenmachine de wasmachine de zieke 23

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 2 docere delectare movere je O kan ROC p e me n van S wat Amsterdam c h o o l - A nt2taalmenu.nl educatie m s t e r - d ROC a m van module Z Amsterdam u i d - O 2 o s t tekeningen

Nadere informatie

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 2. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 2 docere delectare movere je O kan ROC p e me n van S wat Amsterdam c h o o l - A nt2taalmenu.nl educatie m s t e r - d ROC a m van module Z Amsterdam u i d - O 2 o s t tekeningen

Nadere informatie

- je kan me wat - module 3. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 3. tekeningen -

- je kan me wat - module 3. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 3. tekeningen - - je kan me wat - module 3 docere delectare movere tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat ROCvA nt2taalmenu.nl - educatie - ROCvA module 3 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere

- je kan me wat - module 4. docere delectare movere - je kan me wat - module 4 docere delectare movere je kan me wat ROCvA - educatie nt2taalmenu.nl - ROCvAmodule 4 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 4 1 1 2 3

Nadere informatie

- je kan me wat - module 5. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 5. tekeningen -

- je kan me wat - module 5. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 5. tekeningen - - je kan me wat - module 5 docere delectare movere tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan O p e me n wat S c h o o l nt2taalmenu.nl A m s t e r d module a m Z u 5i d - O o s t 1

Nadere informatie

- je kan me wat - module 7. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 7. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere je kan ROC me van Amsterdam wat educatie nt2taalmenu.nl ROC van module Amsterdam tekeningen - 1 2 3 4 5 6 8 9 10 1 2 3 4 5 6 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl

Nadere informatie

1b nr. 1 Wie of wat?

1b nr. 1 Wie of wat? OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Spreken. Les 3: Wat zeg je? De supermarkt OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 3: Wat zeg je? De supermarkt OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Spreken. Les 6: Wat zeg je? Telefoon OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 6: Wat zeg je? Telefoon OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

- je kan me wat - module 8. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 8. tekeningen -

- je kan me wat - module 8. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 8. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere je kan me wat nt2taalmenu.nl module tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 9 10 1 2 3 4 5 6 7 9 10 1 1 2 3 4 5 6 7 9 10 1 2 3 4 5 6 7 9 10 2 1 2 3 4 5 6 7 9 10 1 2

Nadere informatie

Spreken. Les 5: Wat zeg je? Gezondheid OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 5: Wat zeg je? Gezondheid OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen

Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Spreekopdrachten thema 1 Voorstellen Opdracht 1 bij 1.2 * Doe de opdracht met de groep. Uitleg voor de docent: De cursisten lopen door elkaar door het lokaal. Laat de cursisten elkaar in tweetallen begroeten,

Nadere informatie

- je kan me wat - module 6. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 6. tekeningen -

- je kan me wat - module 6. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 6. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere je kan me wat nt2taalmenu.nl module tekeningen - 1 2 3 4 5 7 8 9 10 1 2 3 4 5 7 8 9 10 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 1 2 3 4 5 7 8 9 10 1 2 3 4

Nadere informatie

- je kan me wat - module 9. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 9. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 9 docere delectare movere je kan ROC me van Amsterdam wat educatie nt2taalmenu.nl ROC van module Amsterdam 9 tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan ROC me

Nadere informatie

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design

Auteur: Mirjam Wind, docent en coördinator NT2, Educatie Video s: Gabe Dijkstra en Rick Biemolt, studenten Alfa-college, MultiMedia en Design Woord voor Woord is een programma mondelinge vaardigheden NT2 voor analfabete beginners. Het omvat 12 lessen. De ontwikkeling van het programma en de daarbij behorende video s is mogelijk gemaakt door

Nadere informatie

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af.

Alles onder de knie? 1 Herhalen. Intro. Met de docent. 1 Werk samen. Lees het begin van de gesprekjes. Maak samen de gesprekjes af. Intro Met de docent Wat ga je doen in dit hoofdstuk? 1 Herhalen: je gaat herhalen wat je hebt geleerd in hoofdstuk 7, 8 en 9. 2 Toepassen: je gaat wat je hebt geleerd gebruiken in een situatie over werk.

Nadere informatie

TEST. test. module7 tot en met module 9. woordenschat. naam cursist ... naam docent ... datum ... je kan me wat nt2taalmenu.

TEST. test. module7 tot en met module 9. woordenschat. naam cursist ... naam docent ... datum ... je kan me wat nt2taalmenu. TEST module7 tot en met module 9 je kan me wat woordenschat naam cursist naam docent datum......... test LUISTER & EN KIES HET GOEDE PLAATJE SCHRIJF DE GOEDE LETTER IN HET RONDJE 1 a b c d 2 3 a b c d

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen

Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Thema Op het werk. Lesbrief 15. Vrij vragen Kofi is op het werk. Hij wil een dag vrij. Hij vraagt het aan de vrouw op het kantoor. Zou het Kofi lukken? Souad komt op kantoor. Zij wil ook een dag vrij.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis.

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Thema Gezondheid Lesbrief 2. Naar het ziekenhuis. Wat leert u in deze les? De weg vragen. Om herhaling en verduidelijking vragen. Je naam spellen. Vragen stellen en beantwoorden. Veel succes! 1 HET GESPREK

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 14. Opdrachten

Thema Op het werk. Lesbrief 14. Opdrachten Thema Op het werk. Lesbrief 14. Opdrachten Kofi is op het werk. De chef geeft opdrachten: zij zegt wat Kofi moet doen. De eerste opdracht is de rommel opruimen. Kofi moet de vloer vegen. Het is weer netjes

Nadere informatie

U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen.

U leert in deze les toestemming vragen. Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. TOESTEMMING VRAGEN les 1 spreken inleiding en doel U leert in deze les "toestemming vragen". Toestemming vragen is vragen of u iets mag doen. Bij toestemming vragen is het belangrijk dat je het op een

Nadere informatie

Wie is dat? thema. Hoe heet jij? Ik weet het niet! Beatriz. Marco. Hallo, ik heet Jürgen. Dag mevrouw. Dag meneer. Hoi! Ik heet Bushra. En jij?

Wie is dat? thema. Hoe heet jij? Ik weet het niet! Beatriz. Marco. Hallo, ik heet Jürgen. Dag mevrouw. Dag meneer. Hoi! Ik heet Bushra. En jij? thema 1 Ik weet het niet! 1 Hoe heet jij? Beatriz Hoe heet jij? Ik heet Jürgen. Dag meneer. Dag mevrouw. Hallo, ik heet Jürgen. Hoi! Ik heet Bushra. En jij? Jürgen, dit is Lei San. Leuk met je kennis te

Nadere informatie

- je kan me wat - module 9. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 9. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 9 docere delectare movere je kan ROC me van Amsterdam wat educatie nt2taalmenu.nl ROC van module Amsterdam 9 tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan ROC me

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein

Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein Thema Kinderen en school. Lesbrief 20. Op het schoolplein brengt zijn dochter Ama naar school. Hij praat met een moeder van een ander kind op het schoolplein. De moeder heet. Waar werkt? Wat leert u in

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Les 26. Herhaling thema Wat leert u in deze les? De woorden uit les 22, 23, 24 en 25 Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Les 5. Feest in de buurt! Wat leert u in deze les? Nieuwe woorden Grammatica: werkwoorden in de verleden tijd Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Dan laat Soumiya aan Taban en Ama

Nadere informatie

Praat-plaat. post. aad/thema/post werkblad 1

Praat-plaat. post. aad/thema/post werkblad 1 Thema Praat-plaat aad/thema/ werkblad 1 Strip aad/thema/ werkblad 2 aad/thema / werkblad 3 a aad/thema / werkblad 3 b Knipblad kees aad/thema / werkblad 4 Stripverhaal de ik schrijf een kaart aan kees

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Les 28. Geld lenen Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met een bank over geld lenen. Woorden en zinnen gebruiken die gaan over het

Nadere informatie

- je kan me wat - module 13. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 13. tekeningen -

- je kan me wat - module 13. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 13. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere je kan me wat nt2taalmenu.nl module tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Spreken. Les 2: Wat zeg je? Bus, tram en trein OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 2: Wat zeg je? Bus, tram en trein OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school

Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school Thema Kinderen en school. Lesbrief 18. Voor het eerst naar school brengt zijn dochter Ama voor het eerst naar school. Hij praat met de juf. Ama is al op een peuterspeelzaal geweest. Is Ama verlegen? Wat

Nadere informatie

Programma Nederlands Praten

Programma Nederlands Praten Nederlands Praten 1 / Basisvaardigheden, hoofdstuk 3 Oefeningen werkwoorden hebben en zijn Oefening 1: Wat is het juiste werkwoord? (zijn) Jij ben/bent een leerling (zijn) Hij is/bent een man (zijn) Zij

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine?

Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? Thema Op het werk. Lesbrief 13. Hoe werkt de machine? is op het werk. moet aan de machine werken. De chef vertelt eerst hoe de machine werkt. Dan werkt met de machine. De machine doet het niet. roept een

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 10. Voor het eerst naar school

Thema Kinderen en school. Lesbrief 10. Voor het eerst naar school Thema Kinderen en school. Lesbrief 10. Voor het eerst naar school brengt zijn dochter Ama voor het eerst naar school. Hij praat met de juf. Ama is al op een peuterspeelzaal geweest. Is Ama verlegen? Wat

Nadere informatie

2001/2002 SPREKEN EXAMEN. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen. Staatsexamen Nederlands

2001/2002 SPREKEN EXAMEN. Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten. Opgavenboekje. Examennummer kandidaat: Aanwijzingen. Staatsexamen Nederlands SPREKEN EXAMEN I 2001/2002 Voorbeeldexamen Tijdsduur ± 30 minuten Opgavenboekje Examennummer kandidaat: Aanwijzingen Staatsexamen Nederlands NT als tweede taal 2 U gaat een spreektoets maken. De toets

Nadere informatie

TEST. test. module10 tot en met module 12. woordenschat. naam cursist ... naam docent ... datum ... je kan me wat nt2taalmenu.

TEST. test. module10 tot en met module 12. woordenschat. naam cursist ... naam docent ... datum ... je kan me wat nt2taalmenu. TEST module10 tot en met module 12 je kan me wat woordenschat naam cursist naam docent datum......... je kan me wat nt2taalmenu.nl test 10-12 test LUISTER & EN KIES HET GOEDE PLAATJE SCHRIJF DE GOEDE LETTER

Nadere informatie

Spreken. Les 4: Wat zeg je? In een kledingzaak OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl

Spreken. Les 4: Wat zeg je? In een kledingzaak OPDRACHTKAART. www.nt2taalmenu.nl OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

- je kan me wat - module 15. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 15. tekeningen -

- je kan me wat - module 15. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 15. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere je kan me wat nt2taalmenu.nl module tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 16 17 18 19 20 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

Handleiding basiswoordenschat.

Handleiding basiswoordenschat. basiswoordenschat. Inleiding. In de basismodule wordt een basis van ongeveer 80 woorden gelegd. Deze woorden worden aangeboden om de woordenschat, maar ook om de communicatieve vaardigheden van de cursist

Nadere informatie

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1

LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 12/11/14 1 LES 3 Ik leer Nederlands. TESTEN TEST 1 1. (lezen) Ik.... een lange tekst. 2 Hij.... een moeilijk boek. 3. Zij.... een gemakkelijk tekstje. 4..... jullie veel? Ja, wij.... graag kinderboeken.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Les 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? Veel succes! www.edusom.nl

Thema Op het werk. Les 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? Veel succes! www.edusom.nl www.edusom.nl Thema Op het werk. Les 16. Herhaling thema Dit is een herhalingsles. U heeft vier gesprekken van Kofi gelezen. In deze gesprekken was Kofi op zijn werk. U heeft in les 12, 13, 14 en 15 veel

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A1 nr. 7)

Luisteren: muziek (A1 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd

werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd werkbladen thema 6 feestdagen en vrije tijd 6.0 vragen bij de film alleen Kijk naar de film. Geef antwoord op de vragen. eerste ronde filmkijken Badria wordt vandaag 5 jaar. Jan koopt een boek voor Badria.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 1. Een afspraak maken

Thema Gezondheid. Lesbrief 1. Een afspraak maken Thema Gezondheid. Lesbrief 1. Een afspraak maken Deze les gaat over een afspraak maken. Een afspraak met de dokter. U gaat naar de huisarts. Eerst moet u een afspraak maken. U praat met de assistente.

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Thema Informatie vragen bij een instelling

Thema Informatie vragen bij een instelling http://www.edusom.nl Thema Informatie vragen bij een instelling Lesbrief 30. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 27, 28 en 29. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van:

Nadere informatie

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed.

Goedendag! Ik, ik ben. Ben jij? En jij? Jij bent! nee. één. twee. drie. vier. vijf. zes. zeven. acht. negen. tien. Gaat het? Het gaat goed. Vocabulaire En Action 5 : Nederlans naar Frans Unité 1 Goedendag! Ik ben Ik, ik ben ja Ben jij? En jij? Jij bent! nee één twee drie vier vijf zes zeven acht negen tien Unité 2 Gaat het? Het gaat goed.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang

Thema Kinderen en school. Demet TV. Lesbrief 9. De kinderopvang Thema Kinderen en school. Demet TV Lesbrief 9. De kinderopvang zoekt opvang voor haar kind. belt naar een kinderdagverblijf. Is er plaats? Is de peuterspeelzaal misschien een oplossing? Gaat inschrijven

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 1. Een afspraak maken

Thema Gezondheid. Lesbrief 1. Een afspraak maken Thema Gezondheid. Lesbrief 1. Een afspraak maken Deze les gaat over een afspraak maken. Een afspraak met de dokter. U gaat naar de huisarts. Eerst moet u een afspraak maken. U praat met de assistente.

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts Thema Gezondheid Lesbrief 5. De tandarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de tandarts. De man (meneer Onuso / Bashir) komt voor controle bij de tandarts. De tandarts kijkt of alle tanden en kiezen

Nadere informatie

Les 35. Een nieuw paspoort

Les 35. Een nieuw paspoort http://www.edusom.nl Thema Het stadhuis Les 35. Een nieuw paspoort Wat leert u in deze les? Informatie over het aanvragen en verlengen van uw paspoort of identiteitskaart. Vragen stellen bij het loket.

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 5. Werk vragen in een winkel

Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 5. Werk vragen in een winkel Thema Op zoek naar werk. Lesbrief 5. Werk vragen in een winkel Inleiding Deze les gaat over het zoeken naar werk. Over hoe je een baan kunt vinden. In deze les gaat een vrouw, Maria, naar een winkel om

Nadere informatie

CP23. klachten afhandelen

CP23. klachten afhandelen CP3 klachten afhandelen Als u in Nederland als monteur werkt en bij mensen thuis komt, heeft u veel contact met klanten. Als een klant ergens niet tevreden over is, zal hij of zij dat tegen u zeggen. Dat

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 2)

Luisteren: muziek (B1 nr. 2) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer

Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Spreekopdrachten thema 3 Vervoer Opdracht 1 bij 3.1 Jullie zijn op straat. Cursist A: je wilt met de taxi reizen. Cursist B: je bent taxichauffeur. Klaar? Dan begint cursist B het gesprek. Cursist A 1.

Nadere informatie

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek

Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek www.edusom.nl Thema Kinderen en school. Lesbrief 19. Samen naar de bibliotheek Taban gaat met zijn dochter voor het eerst naar de bibliotheek. Hij schrijft haar in bij de bibliotheek. Daarna laat Soumiya

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Meneer Bashir gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen. Ze praten.

Nadere informatie

Materiaal voor de deelnemer Taalkit Dutch

Materiaal voor de deelnemer Taalkit Dutch Materiaal voor de deelnemer Taalkit Dutch Inhoudsopgave Mijn woordenlijst Oefeningen Mijn woordenlijst Taalkaarten groep B 1. Taalkaart Lezen: Informatieve teksten groep B 2. Taalkaart Lezen: Korte tekst

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Lesbrief 9. Het sollicitatiegesprek. Wat leert u in deze les? Een sollicitatiegesprek voeren. De voltooide tijd gebruiken. Vragen naar interesse stellen en

Nadere informatie

Thema In en om het huis

Thema In en om het huis http://www.edusom.nl Thema In en om het huis Lesbrief 25. Een jurk ruilen. Wat leert u in deze les? Wat u kunt zeggen als u een jurk gaat ruilen. Verleden tijd gebruiken. Vragen stellen. Veel succes! Deze

Nadere informatie

Thema Gezondheid Beginnerslessen

Thema Gezondheid Beginnerslessen http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Beginnerslessen Les 1. Een afspraak maken Deze les gaat over een afspraak maken. Een afspraak met de dokter. U gaat naar de huisarts. Eerst moet u een afspraak maken.

Nadere informatie

Actielessen. Lesbrief 3. Leren in de bibliotheek. Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl

Actielessen. Lesbrief 3. Leren in de bibliotheek. Wat leert u in deze les? Veel succes! http://www.edusom.nl http://www.edusom.nl Actielessen Lesbrief 3. Leren in de bibliotheek Wat leert u in deze les? Hoe je kunt leren in de bibliotheek en op het internet Grammatica: voltooide tijd Veel succes! Deze les is

Nadere informatie

- je kan me wat - module 6. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 6. tekeningen -

- je kan me wat - module 6. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 6. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere tekeningen - 1 2 3 4 5 7 8 9 10 1 2 3 4 5 7 8 9 10 1 1 2 3 4 5 7 8 9 10 1 2 3 4 5 7 8 9 10 je kan ROC me van wat Amsterdam nt2taalmenu.nl educatie ROC module

Nadere informatie

Het thema van deze les is Gezondheid. Dit is Les 1 Beginners. Een afspraak maken

Het thema van deze les is Gezondheid. Dit is Les 1 Beginners. Een afspraak maken Tekst Audio Les 1 /m 6 Radio Amsterdam LES 1. Beginners. Een afspraak maken Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Gezondheid. Dit is Les 1 Beginners. Een afspraak maken Track 3 HET GESPREK.

Nadere informatie

a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c]

a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] a] b] c] 1 De man loopt naar het huis. 2 De man loopt naar de radio. 3 De man

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Luisterteksten en instructies bij de oefen-cd 201. Grammaticaoverzicht 233. Correctiesymbolen schrijfvaardigheid 269.

Inhoudsopgave. Luisterteksten en instructies bij de oefen-cd 201. Grammaticaoverzicht 233. Correctiesymbolen schrijfvaardigheid 269. Inhoudsopgave Thema 1 Wie is dat? 7 Thema 2 Hoe spel je dat? 33 Thema 3 Hoeveel? 47 Thema 4 Hoe laat is het? 55 Thema 5 Wanneer ben jij jarig? 67 Thema 6 Wanneer zijn de winkels open? 75 Thema 7 Kun je

Nadere informatie

Introducties telefonisch interview

Introducties telefonisch interview Introducties telefonisch interview Onderstaande fragmenten zijn uitsuitend bedoeld voor gebruik bij het boek Onderzoek doen met vragenlijsten. Het is niet toegestaan deze fragmenten te publiceren of anderszins

Nadere informatie

Beginnerslessen. Lesbrief 42. Het inburgeringsexamen

Beginnerslessen. Lesbrief 42. Het inburgeringsexamen Beginnerslessen Lesbrief 42. Het inburgeringsexamen Wat leert u in deze les? Gesprekken over het inburgeringsexamen begrijpen. Welke examens bij het inburgeringsexamen horen. Waar u kunt oefenen met de

Nadere informatie

Leesontwikkeling op de Casimirschool

Leesontwikkeling op de Casimirschool Leesontwikkeling op de Casimirschool Waarom veel aandacht voor leesontwikkeling? Als kinderen lezen worden allerlei onderdelen van het brein aangesproken Veel aandacht voor leesontwikkeling 1. Als kinderen

Nadere informatie

- je kan me wat - module 10. docere delectare movere. tekeningen -

- je kan me wat - module 10. docere delectare movere. tekeningen - - je kan me wat - module 10 docere delectare movere je kan ROC me van Amsterdam wat educatie nt2taalmenu.nl ROC van module Amsterdam 10 tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 je kan ROC

Nadere informatie

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING

VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING VIEREN MET KINDEREN GEBED OM VERGEVING De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus van elke viering een belangrijke betekenis en functie. De afstand die in het dagelijkse leven tussen God en mens is

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Les 5. De tandarts

Thema Gezondheid. Les 5. De tandarts http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 5. De tandarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de tandarts. Meneer Bashir komt voor controle bij de tandarts. De tandarts kijkt of alle tanden en kiezen

Nadere informatie

Fonemendictee deel 1 en deel 2

Fonemendictee deel 1 en deel 2 Toet s i n s t r u c t i e W i n ters i g n a ler i n g k e r n 6 Inhoud De Wintersignalering bestaat uit de volgende toetsen: Materialen Fonemendictee deel 1 en 2 op website www.toetssite.be onder Downloaden/Toetsmaterialen

Nadere informatie

Les 1. Bij de huisarts

Les 1. Bij de huisarts http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 1. Bij de huisarts Wat leert u in deze les? Een gesprek voeren met de huisarts. Uw klachten beschrijven. Vragen stellen aan de huisarts. Vragen van de huisarts

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts

Thema Gezondheid. Lesbrief 5. De tandarts Thema Gezondheid Lesbrief 5. De tandarts Inleiding Deze les gaat over praten bij de tandarts. Meneer Wong komt voor controle bij de tandarts. De tandarts kijkt of alle tanden en kiezen goed zijn. Wat leert

Nadere informatie

Testboekje voor groep 4

Testboekje voor groep 4 Testboekje voor groep 4 Niet Schoolse Cognitieve Capaciteiten Test GION Gronings Instituut voor Onderzoek van onderwijs, Opvoeding en ontwikkeling Rijksuniversiteit Groningen Vul eerst op het antwoordformulier

Nadere informatie

VERLENGEN KOPEN RUILEN BETALEN

VERLENGEN KOPEN RUILEN BETALEN http://www.edusom.nl Thema In en om het huis VERLENGEN KOPEN RUILEN BETALEN Lesbrief 26. Herhaling thema Wat leert u in deze les? De woorden uit les 22, 23, 24 en 25. Veel succes! Deze les is ontwikkeld

Nadere informatie

- je kan me wat - module 13. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 13. tekeningen -

- je kan me wat - module 13. docere delectare movere. je kan me wat nt2taalmenu.nl module 13. tekeningen - - je kan me wat - module docere delectare movere je kan me wat nt2taalmenu.nl module tekeningen - 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 14 15 16 17 18 19 20 je kan me wat nt2taalmenu.nl module 1 21 22 23 24 25 26

Nadere informatie

Bij H&M. Nederlandse Academie 02/2184707 A2

Bij H&M. Nederlandse Academie 02/2184707 A2 Bij H&M Tiebe is bij H&M. Zij is samen met haar kind. Het kind heet Laura. Laura is drie jaar. Tiebe is op de derde verdieping. Ze wil een jurk voor een feest kopen. Ze ziet veel mooie jurken. Dan kijkt

Nadere informatie

ERN. Klantgericht handelen. Taak. Doelen. Werk jij ook zo klantgericht dat elke klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat?

ERN. Klantgericht handelen. Taak. Doelen. Werk jij ook zo klantgericht dat elke klant met een tevreden gevoel de winkel verlaat? VERKOPER Klantgericht handelen Joop heeft zojuist een wasmachine aan een klant verkocht. En hij heeft met de klant afgesproken op welke dag en hoe laat de wasmachine wordt afgeleverd. Een monteur zal het

Nadere informatie

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken

Opstartlessen. Les 1. Kennismaken www.edusom.nl Opstartlessen Les 1. Kennismaken Wat leert u in deze les? Uzelf voorstellen Kennismaken Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam HET GESPREK

Nadere informatie

Les 33. Zwangerschap

Les 33. Zwangerschap http://www.edusom.nl Thema Gezondheid Les 33. Zwangerschap Wat leert u in deze les? Informatie begrijpen over zwanger zijn. Zeggen dat u zwanger bent of dat u zich niet lekker voelt. Woorden die hetzelfde

Nadere informatie

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen

Toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen 1. Print deze tekst 2. Download het geluidsbestand en luister Je gaat een toets Geletterdheid en Begrijpend Lezen maken. Dit is een leestoets. De toets heeft vijf delen. Deel A, B, C, D en E. Deze toets

Nadere informatie

Les 5 Werkwoorden 22 Les 6 De persoonsvorm van het werkwoord 24 Les 7 De, het, een 26 Les 8 Het meervoud (op -en, -s of - s) 28 Herhalingstoets 2 30

Les 5 Werkwoorden 22 Les 6 De persoonsvorm van het werkwoord 24 Les 7 De, het, een 26 Les 8 Het meervoud (op -en, -s of - s) 28 Herhalingstoets 2 30 Inhoud Deel 1 Grammaticale vormen Les 1 Letter, woord, zin, getal, cijfer 12 Les 2 Zinnen 14 Les 3 Persoonlijke voornaamwoorden (1) 16 Les 4 Hij / het / je / we / ze 18 Herhalingstoets 1 20 Les 5 Werkwoorden

Nadere informatie

Dag & tijd. Voor beginnende sprekers van

Dag & tijd. Voor beginnende sprekers van Voor beginnende sprekers van het Nederlands (NIVEAU 0-A1+) bekijk foto / plaatje / ding / mens Module 13: deze module is onderdeel van een vijftiendelige serie praat samen wijs aan 1. Hoe laat is het?

Nadere informatie

Luisteren: muziek (A2 nr. 7)

Luisteren: muziek (A2 nr. 7) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

LENTE+LIEFDE Juf Floor ligt in haar bed. Ze wordt wakker en pakt haar kleren om vandaag aan te trekken. Dan gaat juf Floor ontbijten. Ze gaat naar buiten en loopt naar meester Ruben s huis. Ze belt aan

Nadere informatie

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer

Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Thema Gezondheid. Lesbrief 2. De wachtkamer Deze les gaat over praten in de wachtkamer. Een man, meneer Wong, gaat naar de huisarts. Hij moet even wachten. Hij zit in de wachtkamer. Er zitten veel mensen.

Nadere informatie

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema.

Thema Op het werk. Lesbrief 16. Herhaling thema. http://www.edusom.nl Thema Op het werk Lesbrief 16. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden van les 12, 13, 14 en 15. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

7.5 Script en plaatjes post-test

7.5 Script en plaatjes post-test 7.5 Script en plaatjes post-test De vorige keer waren we hier om Drakie wat beter te leren praten en Drakie heeft toen een heleboel van jou geleerd. Dat vond ie heel leuk. Vandaag gaan we wat dingen die

Nadere informatie

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Tekst Audio Les 7 /m 11 Radio Amsterdam Les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel. Track 1 Jingle Track 2 Het thema van deze les is Op zoek naar werk. Dit is les 7 Beginners. Werk vragen in een winkel.

Nadere informatie

1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Welke informatie hoort u? Kruis aan: JA of NEE.

1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Welke informatie hoort u? Kruis aan: JA of NEE. Werkblad 6.1 Opdracht 3, module 5, les 6 1. Luister naar het gesprek. 2. Lees de zinnen. 3. Welke informatie hoort u? Kruis aan: JA of NEE. 1. Mevrouw Celik maakt een afspraak met de decaan. 2. De afspraak

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk. Les 7. Naar het uitzendbureau.

Thema Op zoek naar werk. Les 7. Naar het uitzendbureau. http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Les 7. Naar het uitzendbureau. Wat leert u in deze les? Een gesprek bij het uitzendbureau begrijpen. Hoe je je kunt inschrijven bij het uitzendbureau. Wat u

Nadere informatie

Talenposters. Doel. Tijd. Hoe. Stap 1 MAAK JE SILHOUET

Talenposters. Doel. Tijd. Hoe. Stap 1 MAAK JE SILHOUET Talenposters Leerlingen staan doorgaans niet zo bewust stil bij de talige bagage waarover ze beschikken of dat ze betekenissen geven aan diverse talen. Met deze activiteit zetten we hen aan het denken

Nadere informatie

CP17. het werkoverleg

CP17. het werkoverleg CP7 het werkoverleg Als u in Nederland aan het werk bent, overlegt u ook vaak met collega s over het werk. Soms overlegt u tijdens het werk met een colleg Soms doet u ook mee aan een speciaal werkoverleg

Nadere informatie