Alles wat je altijd al over Lirica had willen weten, maar nooit hebt durven vragen!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Alles wat je altijd al over Lirica had willen weten, maar nooit hebt durven vragen!"

Transcriptie

1 1 Alles wat je altijd al over Lirica had willen weten, maar nooit hebt durven vragen! 40 jaar Infobrochure

2 40 jaar

3 3 Welkom bij Lirica! Deze bundel is een praktische gids die - hopelijk - op al je vragen over Lirica een verhelderend antwoord geeft. Inhoud 1... Lirica bestaat uit een kinderkoor en een jeugdkoor Dirigenten 3... Bestuur en jeugdwerking 4... Repetities 5... Concerten & activiteiten 6... a. Lidgeld b. Betalingen deelname koorweekends en koorreizen Uniform 8... Repertoire 9... Inspraak Verzekering Besluit Inleiding Goede afspraken zorgen voor een goede samenwerking. Daarom vinden jullie naast de voorstelling van het Kinderkoor en Jeugdkoor Lirica, de dirigenten, het bestuur en de jeugdwerking, onze visie rond repetities, concerten, uniform, lidgeld, koorweekends en zoveel meer. Alle belangrijke informatie is terug te vinden op

4 40 jaar 4 WIE IS WIE 1... Lirica bestaat uit een kinderkoor en een jeugdkoor. Het kinderkoor In dit koor zingen jongens en meisjes tussen 8 en 15 jaar. Hier leren de jongeren het mooie van de muziek ontdekken met een aangepast repertoire en met aparte optredens. Grote aandacht wordt er besteed aan de vorming van jonge stemmen en aan de kwaliteit van het koorzingen in een fijne sfeer van vriendschap. Op die manier kunnen de kinderen later gemakkelijker doorstromen naar het jeugdkoor. De leeftijdsgrens om over te stappen naar het jeugdkoor ligt op 15 jaar. Vanaf 14 jaar mag men meezingen met het jeugdkoor, maar in eerste instantie is en blijft men lid van het kinderkoor. Het kinderkoor t.e.m. het 5de leerjaar repeteert iedere zondag van 10u tot 11u30. Vanaf het 6de leerjaar duurt de repetitie tot 12u. De repetitie gaat door in het O.-L.-Vrouwlyceum, Collegelaan 30 in Genk. Het jeugdkoor Hier zingen meisjes van 15 tot 25 jaar. Voor dit koor wordt geopteerd voor jongeren met ervaring in de notenleer en in het bespelen van een instrument. Door hun inzet, regelmatige repetities en koorweekends wordt de kwaliteit van het koorzingen verder verhoogd. Het jeugdkoor repeteert iedere zaterdag van 9.30 tot 12u in het O.-L.-Vrouwlyceum, Collegelaan 30 in Genk.

5 5 WIE IS WIE 2... Dirigenten Ann Cox Het kinderkoor Lirica wordt sinds september 2006 gedirigeerd door Ann Cox. Ann was zelf nog koorlid van het meisjeskoor en maakt al jaren deel uit van het bestuur van Lirica. Ze studeerde Orthopedagogie aan de Katholieke Hogeschool Limburg Hasselt. Daarnaast behaalde zij het diploma van Bachelor in de Creatieve Therapie, afstudeerrichting Muziek in Sittard. Zij volgde tal van dirigentencursussen en behaalde het diploma koordirectie aan het conservatorium van Hasselt bij Jos Cuppens, Marcel Lambrichts en Els Crommen. Ann is sinds 2002 dirigente van het dameskoor Muzamigos uit Hasselt. Zij is tewerkgesteld in Tienen bij de Stichting Delacroix als muziektherapeute bij volwassenen met mentale handicap. Eveneens gaf zij, via de muziekacademie in Sint-Truiden, gedurende verschillende schooljaren lessen muzische vorming in diverse lagere scholen in Limburg. Jos Venken Het Jeugdkoor Lirica wordt gedirigeerd door Jos Venken. Hij werd geboren te Lanklaar in 1942 en woont te Genk. In 1966 behaalde hij het diploma van germanist aan de K.U.Leuven. Daarna gaf hij les aan het Sint-Jan Berchmanscollege te Genk. Hij studeerde muziek aan het Stedelijk Muziekconservatorium te Hasselt, waar hij in 1964 de regeringsmedaille voor viool en in 1966 voor kamermuziek behaalde. In 1986 voltooide hij zijn studies solozang aan de Muziekacademie te Maasmechelen.In 1979 werd hij dirigent van het koor Cantabile-Dilsen. Hij volgde dirigentencursussen en vervolmaakte zijn koorkennis en -ervaring op tal van koorweekends en -weken, zowel nationaal als internationaal. In 1984 werd hij dirigent van Lirica en sinds 1986 is hij voorzitter van Koor en Stem Limburg. In 1994 richtte hij het kamerkoor Incantatio uit Genk op. Van 2004 tot 2006 was Jos tevens dirigent van het Vokalenensemble Pro Arte uit Eupen. Hij is vicepresident van de Internationale koorwedstrijd van Vlaanderen-Maasmechelen.

6 40 jaar 6 WIE IS WIE 3... Bestuur & jeugdwerking Ann Cox dirigente kinderkoor Gaarveldstraat Hasselt ann@lirica.be Jos Venken dirigent jeugdkoor Paesteblookstraat Genk jos@lirica.be Christiane Janssens voorzitster Oude Hoevestraat Genk christiane@lirica.be Anne Martens secretaris Dopheidestraat Genk anne@lirica.be Ludo Meyers penningmeester Kiezelstraat Genk ludo@lirica.be Kathleen Croonen verantwoordelijke kinderkoor Kamillestraat Genk kathleen@lirica.be Liesbeth Oversteyns artistieke verantwoordelijke Dennenstraat Genk liesbeth@lirica.be Jeugdwerking Een aantal meisjes nemen enkele taken van Lirica op zich: vertegenwoordiging van Lirica in de Jeugdraad, webmaster, verantwoordelijken extra muros activiteiten tijdens koorweekends, reizen, concerten, reizen, bbq, poluck.; public relation; verdeling drukwerk Lirica is lid van Koor en Stem, van de Cultuurraad en van de Jeugdraad van Stad Genk.

7 7 WAT GEBEURT ER? 4... Repetities a. We vragen??? dat iedereen op tijd aanwezig is op iedere repetitie. dat men de repetitie volledig bijwoont. b. De leden van het jeugdkoor worden verondersteld thuis hun partijen in te studeren zodat de repetitietijd optimaal aan koorwerking kan worden besteed. c. De meeste concerten worden bij voorkeur van buiten gezongen. d. Bij afwezigheid!!! Ann Cox of Jos Venken liefst per mail, ruim op voorhand verwittigd Concerten en activiteiten a. Lirica geeft jaarlijks een kerstconcert en een meiconcert.meestal wordt er dan ook een ander koor of een andere muziekgroep uitgenodigd. Een uitdrukkelijke aanwezigheid wordt op de voorbereidende repetities en op de wedstrijden verwacht b Naast deze 2 concerten verbindt Lirica er zich toe om, als parochiale vereniging, regelmatig missen op te luisteren in de kerk van Bret-Gelieren. Zij versterken de band met de parochie en geven een artistieke ondersteuning aan de liturgie. Tevens wordt ook voor de deelname aan missen op kerstavond of Kerstmis, Pasen gerekend op het kinderkoor en/of op het meisjeskoor. c. Lirica doet traditiegetrouw met veel plezier mee aan de tweejaarlijkse koorwedstrijd op het Internationaal Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt en het Korenfestival van Kontich. Door de jaren heen heeft Lirica daar steeds mooie prijzen behaald. Het is mogelijk dat voor de optimale voorbereiding van deze wedstrijd extra repetities gepland worden.een uitdrukkelijke aanwezigheid wordt op de voorbereidende repetities en op de wedstrijden verwacht.

8 40 jaar 8 WAT GEBEURT ER? d. In 2012 kreeg Lirica de titel van Ambassadeur van het Europees Muziekfestival voor de Jeugd van Neerpelt omdat Lirica de gedachte van EMJ overdraagt in Vlaanderen en in het buitenland. e. Jaarlijks krijgt het kinderkoor de kans om deel te nemen aan een koorweekend, georganiseerd door Koor en Stem Limburg. We bevelen dit weekend ten zeerste aan. Het is belangrijk voor de vorming van de stem, de koordiscipline en de vriendschap onderling. f. Lirica organiseert ook zelf regelmatig activiteiten zoals koorweekends, uitstappen, een kinderkoordag, een BBQ en zoveel meer. Vaak gebeuren deze activiteiten met zowel het kinderkoor als het jeugdkoor. Op die manier wil men een grotere verbondenheid scheppen tussen de twee groepen en de latere overstap naar het jeugdkoor verkleinen. De koorkas komt altijd voor een groot deel tussen in de financiële kosten van de activiteiten. Naast de vaste concerten worden er ook concerten/optredens opgenomen in de Liricakalender. Een uitdrukkelijke aanwezigheid wordt ook hier verwacht op de voorbereidende repetities en op de concerten. g. Lirica verzorgt het gastvrij onthaal van internationale groepen in het kader van bv. het Internationaal Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, of de Internationale Koorwedstrijd van Vlaanderen - Maasmechelen. De jongeren verblijven in gastgezinnen. Hun een warme thuis geven gedurende enkele dagen geeft een goed gevoel. Het is ook de ideale manier om kennis te maken met andere culturen en op die manier veel van elkaar te leren. Op deze basis gaat Lirica ook steeds op koorreis. Wij hopen daarom te mogen rekenen op het gastvrij onthaal in onze eigen families.

9 9 WAT KOST HET? 6...Lidgeld a. Het lidgeld bedraagt 50 per jaar. Dit geld wordt o.m. besteed aan verzekering, huur lokalen, partituren en zoveel meer voor de koorleden. Ieder koorlid ontvangt ook van elk concert, georganiseerd in eigen beheer, een geluidsopname. b. We gaan ervan uit dat minimum 5 kaarten per koorlid kunnen gekocht of verkocht worden per concert georganiseerd in eigen beheer. Het koorlid dat de meeste kaarten verkoopt krijgt een prijs. c. De koorkas komt tussen bij alle georganiseerde activiteiten zoals reizen, uitstappen, koorweekends, bbq enz Rekeningnummer BE Betalingen deelname koorweekends en koorreizen. Bij deelname aan koorreizen en koorweekends wordt er telkens een voorschot ter bevestiging van deelname gevraagd. Bij ziekte en/of uitzonderlijke omstandigheden kan dit voorschot teruggevorderd worden, ten laatste 1 week op voorhand. Dit in de mate van het mogelijke. Bij laattijdige verwittiging of afzegging wordt er geen voorschot terugbetaald. Per activiteit wordt de datum bepaald van afmelding.

10 40 jaar 10 WAT DOEN WE AAN? 7...Uniform a. Kinderkoor Voor het uniform kan je je wenden tot Liesbeth Oversteyns en Kathleen Croonen Wat moet je zelf aankopen? effen gekleurde T-shirt met lange mouwen zonder kraag kleurige All-stars/ballerina s ( in dezelfde kleur als de T-shirt) schoenen worden niet op de broek gedragen. lange donkerblauwe (niet afgewassen) jeans, zonder gaten, lapjes e.d. Wat moet je bij Lirica aankopen? kleurige T-shirt met korte mouwen met logo van Lirica = 12 donkerblauwe fleece met logo van Lirica = 25 Bij ieder optreden wordt het uniform gedragen!!!!!!!!!!!!!! b. Jeugdkoor Voor het uniform kan je je wenden tot Liesbeth Oversteyns Gala-uniform lang zwart kleed * 100 zwarte klassieke schoenen/zwarte panty s Zomeruniform witte rok en blauw bloesje * 45 zwarte platte ballerina s Uniform voor misvieringen en voor lichtere optredens zwarte klassieke lange broek (geen jeans) of zwarte rok met zwarte panty s (geen minirok)

11 11 WAT DOEN WE AAN? zwarte trui, jasje of golfje zwarte klassieke schoenen lirica T-shirt of polo met logo van Lirica * 15 Vrijetijdskleding lirica k-way met logo van Lirica * 19 donkerblauwe fleece met logo van Lirica * 25 Prijs uniformen a. Het volledige uniform (aangeduid met *) kost 204. Een grotere kost hierin is het galakleed. Dit wordt namelijk. op maat van ieder koorlid gemaakt en éénmaal aangepast waar nodig. Dankzij de tussenkomst van de koorkas betalen de leden voor het totale pakket (*) een gebruiksrecht van 120. b. Indien een nieuwe aanpassing van het galakleed nodig is, neemt men persoonlijk contact op met: Delphi Van Humbeeck Hoogvonderstraat 17 Hasselt en staat het koorlid zelf in voor de verstelkosten: - uitlaten/innemen 15 - verkorten/verlengen 9 c. Indien men van het kinderkoor komt en al in het bezit is van een polo en een fleece, bedraagt het totale bedrag voor het uniform van het jeugdkoor 100. d. Het galakleed, de witte rok en het blauwe bloesje blijven eigendom van Lirica. Indien een koorlid het jeugdkoor verlaat krijgt zij, indien alles in goede staat is, de som van 30 terug. Terugbetaling bij inlevering! Verplichte teruggave van het galakleed, de witte rok en het blauw bloesje. e. Bij ieder optreden wordt het uniform gedragen.

12 40 jaar 12 WAT ZINGEN WE? 8...Repertoire De dirigent bepaalt en beslist welke liederen er gezongen worden maar zowel koorleden als ouders mogen vanzelfsprekend suggesties doen. De dirigent staat open voor ieder positief gesprek hieromtrent. Er wordt geopteerd voor kwaliteitsmuziek uit alle genres en periodes. Voor het kinderkoor is dat vooral eenvoudige hedendaagse muziek van Vlaamse componisten met een muzikaal kwalitatief hoog niveau. WIE ZEGT WAT? 9...Inspraak Het bestuur wil de koorleden zoveel mogelijk inspraak geven. In het bestuur wordt het jeugdkoor vertegenwoordigd door een koorlid en het kinderkoor door een ouder van een koorlid. Ze kunnen het koor informatie geven over organisatorische punten en nemen in het bestuur de rol van spreekbuis van het koor op zich. Zij wonen de maandelijkse bestuursvergaderingen bij. Er worden ook regelmatig korte inspraak- en/of evaluatiemomenten gehouden met de koorleden tijdens de repetities. Koorleden of ouders kunnen altijd terecht met bedenkingen of vragen bij de verantwoordelijken of bij iemand van het bestuur.

13 Verzekering Elk koorlid is verzekerd via Koor en Stem. Voor meer info zie +het+met+de+verzekering+van+mijn+koor%3f+ SAMENGEVAT!? Besluit Muziek verzacht de zeden een afgezaagder cliché bestaat er wellicht niet en toch... Het bestuur van Lirica gelooft hierin en wil samen met de koorleden naar een gezonde, open en vriendschappelijke sfeer streven waarin de muziek de grootste troef is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14 40 jaar

15 15 40 jaar

nieuwsbrief nr Kinderkoor Lirica zingt driekoningen... Driekoningen V o o r j a a r 2014

nieuwsbrief nr Kinderkoor Lirica zingt driekoningen... Driekoningen V o o r j a a r 2014 1 06012014 Kinderkoor Lirica zingt driekoningen... Driekoningen Driekoningen, driekoningen wij komen van ver Driekoningen, driekoningen en volgen de ster Naar Bethlehem naar Bethlehem die mooie stad. t

Nadere informatie

Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden.

Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden. Genkse Koren Genk bruist van creatieve amateurkunstenverenigingen én dat mag gezien en gehoord worden. In deze brochure stellen Genkse koren hun werking en hun nieuwste producties aan u voor. In dit brede

Nadere informatie

Korenfestival Vlaanderen

Korenfestival Vlaanderen Korenfestival Vlaanderen Algemene Organisatie Een organisatie van het kinder- en jeugdkoor Dainavimo (voorheen Konsinjoorkes), Kontich i.s.m. Koor&Stem vzw 1. Zowel kinderkoren, jeugdkoren als volwassenenkoren

Nadere informatie

15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019

15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019 15 de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen 2019 Vrijdag 4 oktober - Zondag 6 oktober 2019 De VZW "Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen" en de stad Genk organiseren voor de vijftiende keer de tweejaarlijkse

Nadere informatie

Dit was Muzemix 2014-2015 lees meer op pagina 2

Dit was Muzemix 2014-2015 lees meer op pagina 2 nieuwsbrief voor Muzemixleden en -ouders jaargang 16, nummer 4, juni 2015 Dit was Muzemix 2014-2015 lees meer op pagina 2 Huis, huizer, huist lees meer op pagina 4 Dit wordt Muzemix, volgend werkjaar lees

Nadere informatie

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen: 5. Doelgroepen In de eerste lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen drie doelgroepen: Koren Zangers Geïnteresseerd publiek In de tweede lijn maakt Koor&Stem een onderscheid tussen twee doelgroepen:

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST. Fanfare Les Montagnards

I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST. Fanfare Les Montagnards I N F O R M A T I E BO E K J E 2014 JEUGDORKEST Fanfare Les Montagnards www.lesmontagnards.nl Bergen, Limburg WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van Fanfare Les Montagnards. Het

Nadere informatie

Wij willen een schoolkoor! Wilma ten Wolde

Wij willen een schoolkoor! Wilma ten Wolde 1 Een schoolkoor oprichten? De kinderen willen wel, want zingen is leuk en ze zingen graag! Maar wat komt er allemaal bij kijken? Wij willen een schoolkoor! Wilma ten Wolde Zingen is een goede manier voor

Nadere informatie

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must.

Beslissingen van de lesgevers moeten worden gerespecteerd. Beleefdheid en respect is een must. Clubreglement Algemeen Dansen doen we in groep en samen kunnen we er een toffe tijd van maken! Pesten is dus uitgesloten in onze club! Heb je toch problemen, kom dit dan zeker melden bij je leraar of bestuur!

Nadere informatie

New Voices, een koor waar woorden gaan leven!

New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices, een koor waar woorden gaan leven! New Voices is in 2004 opgericht. Beginnen in een regio waar al veel koren reeds langere tijd hun bestaan hebben, is een uitdaging. Als koor moet je dan wel

Nadere informatie

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden

a. het ondersteunen van lokale initiatieven; ad a. Het ondersteunen van lokale initiatieven ad b. Het Zingen voor je Leven Koor Leiden BELEIDSPLAN 2015 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

KvK nr: SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR Banknr: t.n.v. Sokkenbuurt Opgericht

KvK nr: SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR Banknr: t.n.v. Sokkenbuurt Opgericht INFORMATIE VOOR LEDEN SOKKENBUURT ZEEMANSKOOR. 1 Om je zo goed mogelijk te informeren over de gang van zaken in het koor ontvang je van ons deze informatiebrief. Daarbij zijn een aantal bijlagen gevoegd.

Nadere informatie

Chr. vrouwenkoor. Jaarrekening 2013. Jaarrekening 2013 Sola Gratia

Chr. vrouwenkoor. Jaarrekening 2013. Jaarrekening 2013 Sola Gratia Chr. vrouwenkoor Jaarrekening 2013 1 Inhoudsopgave Balans... 3 Staat van baten en lasten... 4 Toelichting op de balans... 5 Toelichting op de staat van baten en lasten... 6 Overige... Bijlage I Begroting

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen

I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen I N F O R M A T I E BO E K J E 2015 JEUGDORKEST Gemeente Bergen Bergen, Limburg WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij

Nadere informatie

datum: pagina: 1

datum: pagina: 1 Verder genoemd als Huishoudelijk reglement van het koor Multiple Voice te Veldhoven 1. Algemeen Multiple Voice is opgericht in 2009. De eerste repetitie is op 12 november 2009. De vereniging draagt de

Nadere informatie

Info ledenfiche V.Z.W. Sint-Joris & Jorko

Info ledenfiche V.Z.W. Sint-Joris & Jorko V.Z.W. Sint-Joris & Jorko Brouwerijstraat 24 8680 Koekelare I.N. 7064/2000 Info ledenfiche V.Z.W. Sint-Joris & Jorko (eveneens huishoudelijk reglement) Dit huishoudelijk reglement bestaat uit een gemeenschappelijk

Nadere informatie

5 de koor- en dirigentendag

5 de koor- en dirigentendag Dag van de Vlaamse Koormuziek 5 de koor- en dirigentendag Een studiedag voor koorbesturen en dirigenten van amateurkoren ZATERDAG 17 SEPTEMBER 2011 CC Cultuurpunt Meeuwen-Gruitrode ZATERDAG 8 OKTOBER 2011

Nadere informatie

LEES MEER OP PAGINA 2! NIEUWE LOOK VOOR MUZEMIX

LEES MEER OP PAGINA 2! NIEUWE LOOK VOOR MUZEMIX LEES MEER OP PAGINA 2 NIEUWE LOOK VOOR MUZEMIX en ook meer over ons facebook-debuut MUZEMIX Kleine sterren Groot Koor een volledige full-screen pagina 4 voor ons kleuterkoor Faldera PARAAT STAAT lees meer

Nadere informatie

1. Het standaard LOOdS tenue is een blauw en groen LOOdS35 polo shirt met witte broek, groen fleecevest en zwarte bodywarmer.

1. Het standaard LOOdS tenue is een blauw en groen LOOdS35 polo shirt met witte broek, groen fleecevest en zwarte bodywarmer. Reglement LOOdS35 Repetities 1. Er wordt wekelijks op donderdag gerepeteerd. Bij Sky Ballonvaarten, Gilzerbaan 495 5032 VD Tilburg. Er wordt verwacht dat je bij elke repetitie aanwezig bent. 2. Als je

Nadere informatie

INFO-BOEKJE Seizoen

INFO-BOEKJE Seizoen INFO-BOEKJE Seizoen 2012-2013 Inhoudsopgave Voorwoord 3 Doelstelling 4 Geschiedenis 4 Repetities 4 Organisatie 5 KNZV 5 Concerten 6 Lidmaatschap 7 Afmelding 8 Kleding 8 Ledenvergadering 9 Website 9 Huisregels

Nadere informatie

GGK-Bulletin Nr

GGK-Bulletin Nr GGK-Bulletin Nr. 5-2018 9 oktober 2018 De zomervakantie is achter de rug en we zijn weer volop aan het werk. Het Kerstconcert is (weer) moeilijker dan we dachten. Veel thuis oefenen is absoluut noodzakelijk.

Nadere informatie

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen

STATUTEN. Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen STATUTEN Verder genoemd als Huishoudelijk Reglement (HR) van het Gospelkoor Eternal Joy te Rijssen Artikel 1. Algemeen 1. De vereniging draagt de naam: Gospelkoor Eternal Joy 2. Het gospelkoor werd op

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor

Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor 1 Huishoudelijk Reglement Lemster Mannenkoor Huishoudelijk Reglement (HR) Artikel 1. Overeenkomstig artikel 3 van het statuut oefent Het Lemster Mannenkoor zich door het zingen van één- en meerstemmige

Nadere informatie

Brass Band Heist heeft uw steun nodig!

Brass Band Heist heeft uw steun nodig! Sponsor Brochure Brass Band Heist heeft uw steun nodig! Om financieel en organisatorisch als vzw goed te kunnen functioneren en wij ook een hoge muzikaliteit en kwaliteit willen blijven garanderen, is

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement September 2017

Huishoudelijk Reglement September 2017 Huishoudelijk Reglement September 2017 1. DOEL: Het vormen en in stand houden van een breed muzikaal koor met een zo hoog mogelijk niveau en een zo laag mogelijke drempel. De vereniging kan zich tevens

Nadere informatie

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L)

I N F O R M A T I E BO E K J E JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) I N F O R M A T I E BO E K J E 2017-2018 JEUGDORKEST Gemeente Bergen (L) WELKOM Hartelijk welkom als nieuw lid van het jeugdorkest van de gemeente Bergen. Het doet ons heel veel plezier dat je bij ons

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus

Jeugdbeleidsplan. Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan Harmonie st Franciscus Jeugdbeleidsplan 2016-2021 harmonie st Franciscus Inleiding: Gezien de waarborging voor de toekomst van onze muziekvereniging, is het noodzakelijk om een jeugdbeleidsplan

Nadere informatie

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam

Reglement. (theater-)koor-onomatopee. Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam (theater-)koor-onomatopee Speedwellstraat 320 3029BL Rotterdam Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar gemaakt, in enige vorm of

Nadere informatie

Villa Viola nieuws nr 67 januari 2014!

Villa Viola nieuws nr 67 januari 2014! Villa Viola nieuws nr 67 januari 2014 Feestvierders in januari Op 3 januari verjaarde Elisabeth Dejonghe. Ze werd dan 6 jaar. Knap Op 9 januari verjaart Rose Bosteels. Ze wordt dan 7 jaar. Waw Op 20 januari

Nadere informatie

Kostenraming Studies

Kostenraming Studies Kostenraming Studies Algemene kosten voor een schooljaar: Iedere leerling betaalt aan het begin van elk schooljaar aan de school: 1. een provisie 2. een waarborg De bijkomende uitgaven (uitstappen e.d.)

Nadere informatie

Na j a a r 2014. 04052014 Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt Enkele reacties van gastgezinnen: see your town.

Na j a a r 2014. 04052014 Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt Enkele reacties van gastgezinnen: see your town. 1 nieuwsbrief nr 6 Na j a a r 2014 04052014 Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt Enkele reacties van gastgezinnen: Oekraïens Enkele reacties koor Korali van gastgezinnen... Genkse gastgezinnen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF van het ROSMALENS MANNENKOOR

NIEUWSBRIEF van het ROSMALENS MANNENKOOR NIEUWSBRIEF van het ROSMALENS MANNENKOOR Nr. 17 oktober 2017 Rosmalens Mannenkoor zoekt nieuw bloed op 9 november VEEL MANNEN DURVEN NIET TE ZINGEN Dit interview werd gepubliceerd in DE MOLEN van 17 okt

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT SHANTYKOOR DE BIESBOSCH ARTIKEL 1. Het verenigingsjaar en het boekjaar vallen samen met het kalenderjaar. FINANCIEN ARTIKEL 2. De contributie van de leden wordt jaarlijks op een

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE HUISHOUDELIJK REGLEMENT GEMENGD KOOR SPIJKENISSE Artikel: De Vereniging Gemengd Koor Spijkenisse vindt haar grondslag in de Statuten. Het Subkoor In Between is een onderdeel van het Gemengd Koor Spijkenisse

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement.

Huishoudelijk Reglement. Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Algemene regels over het lidmaatschap

Algemene regels over het lidmaatschap HUISHOUDELIJK REGLEMENT KAMERKOOR TON sur TON Dit Huishoudelijk Reglement vult de Statuten van de Vereniging Kamerkoor Ton sur Ton aan. Artikel 1 De vereniging heeft gemiddeld 30 tot maximaal 35 zingende

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2016 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Huisregels lidmaatschap Crescendo

Huisregels lidmaatschap Crescendo Huisregels lidmaatschap Crescendo Wij zijn heel blij dat jij/u of uw zoon/dochter lid wil worden van muziekvereniging Crescendo Voorthuizen! Voor de duidelijkheid even een aantal voorwaarden waaraan wij

Nadere informatie

Introductie voor de nieuwe leden van

Introductie voor de nieuwe leden van Introductie voor de nieuwe leden van versie: mei 15 Voorwoord. Bij dit koor doen wij, leden en bestuur, veel zaken zoals we dat gewend zijn te doen. Wij kunnen ons voorstellen dat die manier voor nieuwe

Nadere informatie

Reglement voor het inzenden en selecteren van de vastenaovendliedjes van c.v. d n Dreumel.

Reglement voor het inzenden en selecteren van de vastenaovendliedjes van c.v. d n Dreumel. Reglement voor het inzenden en selecteren van de vastenaovendliedjes van c.v. d n Dreumel. Enkele belangrijke data voor alle deelnemers zijn: Sluitingsdatum inschrijvingen zondag 30 augustus 2015 om 24.00

Nadere informatie

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64

Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Jullie pastoor vd Weide Activiteiten kalender RK kerk Singel 64 Datum Activiteit Aanvang Bijzonderheden 3 November Allerzielen 11:00 uur De liturgische kleur is paars. De paaskaars brandt. Er is een Eucharistieviering.

Nadere informatie

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven:

BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN. In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: BELEIDSPLAN 2019 STICHTING ZINGEN VOOR JE LEVEN KOOR LEIDEN DOEL VAN DE STICHTING: In de statuten van de stichting staat het doel als volgt omschreven: Het oprichten en in stand houden van een koor onder

Nadere informatie

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl

Seizoen 2012-2013. Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Seizoen 2012-2013 Alles is muziek! www.zeistermuziekschool.nl Liefde voor muziek De Zeister Muziekschool is hèt trefpunt voor muziek in Zeist. Iedereen die iets met muziek wil doen - van spelen tot luisteren,

Nadere informatie

inschrijvingen kunstonderwijs

inschrijvingen kunstonderwijs inschrijvingen kunstonderwijs schooljaar 2015-2016 verantwoordelijk uitgever College van burgemeester en schepenen Stadionstraat 2 / 9190 Stekene stekene van nature actief foto: Martine Goossens Schone

Nadere informatie

WERKINGSSUBSIDIE AANVRAAGFORMULIER

WERKINGSSUBSIDIE AANVRAAGFORMULIER FORMULIER TERUGSTUREN NAAR: Dienst Cultuur & Erfgoed t.a.v. Dries Dawyndt Zeelaan 303 8670 Koksijde tel: 058.53.21.03 e-mail: dries.dawyndt@koksijde.be AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIE 1. Naam vereniging:

Nadere informatie

Villa Viola nieuws nr 68 februari 2014!

Villa Viola nieuws nr 68 februari 2014! Villa Viola nieuws nr 68 februari 2014 Feestvierders in februari Op woensdag 6 februari was Ksenya De Wachter jarig. Zij werd 8 jaar. Op vrijdag 14 februari is het Valentijn. Op zondag 24 februari is Céleste

Nadere informatie

Welke soort muziek zingt het koor vooral? Heeft uw koor een speciaal concept of een speciale formule voor uitvoeringen?

Welke soort muziek zingt het koor vooral? Heeft uw koor een speciaal concept of een speciale formule voor uitvoeringen? Instructie Dit is de vragenlijst voor de Koorstimulansprijs van 2013. De vragenlijst bestaat voornamelijk uit open vragen. Dat wil zeggen dat u bij elke vraag een antwoord in moet typen. Wij vragen u om

Nadere informatie

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee!

Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Een MultiCulti kinderkoor voor Leeuwarden: Help mee! Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 1.1. AANLEIDING... 3 1.2. DOELSTELLING... 4 2. ACHTERGRONDINFORMATIE... 6 2.1. STICHTING ALL FOR ONE... 6 2.2. INITIATIEFNEMERS...

Nadere informatie

HARMONIE ST. CAECILIA - BEST. Informatieboekje 2015

HARMONIE ST. CAECILIA - BEST. Informatieboekje 2015 INHOUD Welkom 3 Lid worden? 3 Orkesten, opleiding en doorstroming 4 Orkesten 4 Opleiding 4 Doorstroming 5 Voorspelen 5 Solistenconcours 5 Repetities en optredens 7 Repetitielokaal 7 Sectierepetities en

Nadere informatie

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie.

Academie Merksem. Welkom op de vrije infosessie. Academie Merksem Welkom op de vrije infosessie. Maandag 6 oktober, tussen 17 en 18u30 in Brecht Woensdag 8 oktober, tussen 18 en 19u30 in Merksem Dinsdag 14 oktober, tussen 18 en 19u30 in Sint Job Academie

Nadere informatie

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo

Informatie over de opleidingen van. Muziekvereniging Eendracht Melderslo Informatie over de opleidingen van Muziekvereniging Eendracht Melderslo 2017/2018 2 Beste ouders en leerlingen, Het genieten van muziek is evenals het maken van muziek niet aan leeftijd gebonden. Het laatste

Nadere informatie

NIEUWE LOCATIE NIEUWE PRIJZEN NIEUWE REPETITIE-UREN

NIEUWE LOCATIE NIEUWE PRIJZEN NIEUWE REPETITIE-UREN NIEUWE LOCATIE NIEUWE PRIJZEN NIEUWE REPETITIE-UREN NIEUWE LOCATIE... Tot voor kort werden alle repetities van Muzemix in het cultureel centrum (Dilsen) gehouden. Dat zal volgend jaar veranderen omdat

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING

AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING AANVRAAGFORMULIER ERKENNING ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING CATEGORIE 3 VERENIGINGEN GERICHT OP AMATEURKUNSTEN EN VERENIGINGEN MET LOUTER CULTUURSCHEPPENDE, CULTUURBEWARENDE EN CULTUURBEVORDERENDE ACTIVITEITEN

Nadere informatie

Extra datum Dinsdag 13 November

Extra datum Dinsdag 13 November Workshopplanning van November 2018 tem Maart 2019 ------------------------------------------------------ Kleedje met leuke kraag (1) Dinsdag 6 November Extra datum Dinsdag 13 November Dinsdag 13 November

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stichting Steerkes

JAARVERSLAG 2014. Stichting Steerkes JAARVERSLAG 2014 Stichting Steerkes INHOUDSOPGAVE VOORWOORD... 5 RELATIE MET KON. ZANGVERENIGING MASTREECHTER STAAR... 5 DE OPMAAT TOT HET VERSLAGJAAR 2014... 5 BESTUUR... 6 DIRIGENTE / DOCENTE... 6 FINANCIELE

Nadere informatie

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale

20.00 uur - Repetitie Fine Tuning uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale ROOSTER Donderdag 30 november Vrijdag 1 december Zaterdag 2 december 20.00 uur - Repetitie kamerkoor Couleur Vocale 19.30 uur - Repetitie Dames en Heren Bartholomeuskoor (einden 20.45 uur). We repeteren

Nadere informatie

FLANDERS CELTIC HARP MEETING zondag 8 februari 2015 in GENT

FLANDERS CELTIC HARP MEETING zondag 8 februari 2015 in GENT FLANDERS CELTIC HARP MEETING zondag 8 februari 2015 in GENT Al voor de vijfde keer wijden we een hele dag aan de Keltische harp met professionele harpisten uit binnen- en buitenland. Deze keer strijken

Nadere informatie

Kennismakingsochtend

Kennismakingsochtend Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Kennismakingsochtend voor nieuwe leerlingen Zaterdag 21 september 2013 inleiding Inleiding Waarom een kennismakingsochtend? Inleiding Waarom een kennismakingsochtend?

Nadere informatie

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!!

Stemexpressie in verbinding !!! INTENSIEVE ZANGCURSUS! «LUISTER EN ZING»! GEÏNSPIREERD OP DE FILM! «AS IT IS IN HEAVEN»!! S O U N D X P E R I E N C E Stemexpressie in verbinding INTENSIEVE ZANGCURSUS «LUISTER EN ZING» GEÏNSPIREERD OP DE FILM «AS IT IS IN HEAVEN» TER LOO- 27 EN 28 DECEMBER 2014 Els Cuypers - Jan Davidtsstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt

Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt Huishoudelijk Reglement Harmonie St. Caecilia Gendt Inhoudsopgave 1 INLEIDING... 2 1.1 DEFINITIES... 2 2 CONTRIBUTIE... 3 3 INSTRUMENTARIUM... 3 4 VERZEKERING... 3 5 UNIFORM... 4 5.1 UNIFORM MUZIKANTEN...

Nadere informatie

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015

Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Ouderinfo bestemd voor leerlingen van de 1 ste graad Informatie bij de start van het nieuwe schooljaar 1 september 2015 Beste ouder(s), beste leerling In deze ouderinfo bundelen we enkele mededelingen

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

INFORMATIEBROCHURE SCHOOLJAAR

INFORMATIEBROCHURE SCHOOLJAAR INFORMATIEBROCHURE SCHOOLJAAR 2018-2019 DANZAS 2018-2019 Dance is the language of the soul 2 DANZAS 2018-2019 UURROOSTER t Hoge 8, 8500 Kortrijk (De Kaai) MAANDAG DANSSTIJL LEEFTIJD 17u15 18u30 BALLET

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING

AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING AANVRAAGFORMULIER WERKINGSSUBSIDIES ALS SOCIOCULTURELE VERENIGING CATEGORIE 3 VERENIGINGEN GERICHT OP AMATEURKUNSTEN EN VERENIGINGEN MET LOUTER CULTUURSCHEPPENDE, CULTUURBEWARENDE EN CULTUURBEVORDERENDE

Nadere informatie

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena.

Informatie. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma. voor GROEP 5 van het basisonderwijs Gemeente. Woudrichem BROCHURE. www.cultuurpuntaltena. Maak kennis, maak muziek! Onderwijsprogramma www.cultuurpuntaltena.nl Informatie voor van het basisonderwijs Gemeente Woudrichem 019500_BIBLIOTHEEK_ALTENA_brochure_CPA_MuziekWijzer_Altena_A5.indd 16-17

Nadere informatie

Hiervoor werd het voorbije jaar een globaal actieplan uitgewerkt om onze doelstellingen te realiseren.

Hiervoor werd het voorbije jaar een globaal actieplan uitgewerkt om onze doelstellingen te realiseren. Infoblazerke Augustus-September 2013 VOORWOORD Een modernere toekomst voor onze vereniging De Koninklijke Fanfare Sint-Cecilia Londerzeel Sint-Jozef heeft beslist een nieuwe weg in te slaan. Wij kiezen

Nadere informatie

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen.

26 mei 2004. 2. Het bestuurslid zorgt ervoor dat alle benodigde personalia bij het secretariaat terechtkomen. Koninklijk Erkende Harmonie Kaatsheuvel Postbus 70 5170 AB Kaatsheuvel Huishoudelijk reglement 26 mei 2004 Artikel 1. Nieuwe leden: 1. Hij die lid wenst te worden van de vereniging geeft zich op bij een

Nadere informatie

Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt!

Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt! Welkom bij Scouts Akabe Neerpelt! Onthaalbrochure nieuwe leden Inhoud 1. Akawatte?!... 3 2. Voor wie?... 3 3. Takken... 3 3.1 Okapi s... 3 3.2 Jariboes... 3 3.3 Tapirs... 4 4. Activiteiten... 4 4.1 Wat?...

Nadere informatie

TORNOOIREGLEMENT KOORTORNOOI 2015

TORNOOIREGLEMENT KOORTORNOOI 2015 TORNOOIREGLEMENT KOORTORNOOI 2015 DEPARTMENT CULTUUR Dienst Bibliotheken en Kunsten Inleiding Op verschillende zondagen in maart en/of april 2015 organiseert de provincie Antwerpen een tornooi voor Antwerpse

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord LEDE

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord LEDE Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord LEDE Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Lede Markt 5 9340 Lede Tel: 053 60 68 70 academie@gamw.lede.be http://www.gamw.lede.be Voor elk wat wils! De

Nadere informatie

jaargang 3, no 7, november/december 17

jaargang 3, no 7, november/december 17 + jaargang 3, no 7, november/december 17 samenstelling: Jan van der Maarel In memoriam: Ronald Luyten, president Genootschap Ludo Claessen strooide als jurylid weer voor elk wat wils op papier tijdens

Nadere informatie

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord LEDE

Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord LEDE Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord LEDE Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord Lede Markt 5 9340 Lede Tel: 053 60 68 70 academie@gamw.lede.be http://www.gamw.lede.be Voor elk wat wils! De

Nadere informatie

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning

Houts Gemengd Koor. Onderscheiden met de Koninklijke Erepenning Dinsdag 7 juni 2016. Houts Gemengd Koor OPGERICHT 16 MEI 1916 Secretariaat: Hans van Langeveld, Windmolenstraat 62, 5706 AS Helmond tel 0492-520383 mail: h.vanlangeveld@chello.nl Onderscheiden met de Koninklijke

Nadere informatie

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015

Heilooër Harmonie-orkest Caecilia. Beleidsplan 2012 2015 Heilooër Harmonie-orkest Caecilia Beleidsplan 2012 2015 Versie 2014 V Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Doelstelling van de vereniging 3 2. Bestuur en organisatie 4 2.1 Bestuur 4 2.2 Commissies 4 3. Beleid

Nadere informatie

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer...

2014-2015. Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving. en meer... 2014-2015 Jaarplanning Lesaanbod Lesvormen Tarieven Voorwaarden Inschrijving en meer... Telefoon: 0598-468724 Web: www.muziekschooldehondsrug.nl E-mail: info@muziekschooldehondsrug.nl Leslocaties: Dr.

Nadere informatie

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING

JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING muziekvereniging Door Eendracht Sterk Hall JEUGDPLAN MUZIEKOPLEIDING VERSIE APRIL 2009-1- INHOUDSOPGAVE 1.0 INLEIDING.. 3 2.0 DE OPLEIDING.. 3 2.1 STAP 1 BLOKFLUITOPLEIDING.. 3 2.2 STAP 2 INSTRUMENTOPLEIDING...

Nadere informatie

Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound

Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound Notulen bestuursvergadering Eemnesser Popkoor Dijksound Datum : donderdag 30 maart 2017 Tijd : 20.00 uur Plaats : bij Carla (Ijsbaankade 193 Huizen) Aanwezig : Carla, Willeke, Erik, Heleen & Petra Afwezig

Nadere informatie

BELEIDSORIENTATIE

BELEIDSORIENTATIE BELEIDSORIENTATIE 2017-2020 Inleiding Begin 2013 heeft het toenmalige bestuur de ALV een beleidsoriëntatie aangeboden voor de periode 2013 t/m 2016. Het was het eerste keer in de geschiedenis van het NKK

Nadere informatie

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen

Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Samen werken aan een open en diverse samenleving en gelijke kansen voor iedereen Welkom bij vzw AIF! Wil jouw vereniging culturele activiteiten organiseren, maar weet je niet hoe? Is jouw organisatie op

Nadere informatie

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op]

Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] Nieuw in Tilburg! [Geef tekst op] +31613021720 Info@muziekschoolmontauban.nl www.muziekschoolmontauban.nl Over Muziekschool Montauban Muziekschool Montauban staat voor de bereikbaarheid van muziekles voor

Nadere informatie

ZANG EN VRIENDSCHAP-OISTERWIJK

ZANG EN VRIENDSCHAP-OISTERWIJK gemengde zangvereniging ZANG EN VRIENDSCHAP-OISTERWIJK opgericht 24 juni 1924 Informatie voor leden Januari 2015 2 INHOUDSOPGAVE blz Zang en Vriendschap-Oisterwijk 3 Repetities 4 Contributie / Lidmaatschap

Nadere informatie

1-5 May Kom in 2014 ook samen met uw koor naar Neerpelt en geniet van deze unieke ervaring voor de zingende jeugd van Europa en ver daar buiten.

1-5 May Kom in 2014 ook samen met uw koor naar Neerpelt en geniet van deze unieke ervaring voor de zingende jeugd van Europa en ver daar buiten. 62 e 1-5 mei 2014 Graag nodigen we u uit voor ons 62ste Europees Muziekfestival voor de Jeugd te Neerpelt, België! Wat ooit begon als een kleinschalige lokale zangwedstrijd, met als doel de jongeren te

Nadere informatie

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor

Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Mijn AGOK Het Agok is een laagdrempelig koor, waar plezier in het zingen met elkaar op de eerste plaats komt. Belangrijke informatie om je weg te vinden binnen het koor Dit introductieboekje is bedoeld

Nadere informatie

Modelovereenkomst dirigenten van koren en/of orkesten

Modelovereenkomst dirigenten van koren en/of orkesten Modelovereenkomst dirigenten van koren en/of orkesten Met ingang van 1 mei 2016 is de VAR (Verklaring Arbeidsrelatie) voor zelfstandig ondernemers verdwenen. Dit heeft gevolgen voor een koor als hun dirigent

Nadere informatie

AFYA-kinderactiviteiten

AFYA-kinderactiviteiten 0 AFYA wie?! AFYA vzw is een dochtervzw van de Gezinsbond en wil er zijn van en voor alle jongeren. AFYA is sinds november 2004 een afzonderlijke vereniging die aan kinderen en jongeren sportieve jeugdkampen

Nadere informatie

Wat onze parochie biedt voor de jeugd

Wat onze parochie biedt voor de jeugd Wat onze parochie biedt voor de jeugd Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Brink 31, 1251 KT Laren www.belkerken.nl/sintjan Parochiegemeenschap Sint Jan - Goede Herder Beste lezer, In deze brochure

Nadere informatie

Beleidsplan Het Bestuur.

Beleidsplan Het Bestuur. Beleidsplan 2016 2021 Het Bestuur. Inhoudsopgave 1. Missie 2. Visie 3. SWOT-analyse 4. Conclusie 5. Doelstellingen 6. Tijdstraject/planning 2 1. Missie Interkerkelijk Mannenkoor Drachten is een mannenkoor

Nadere informatie

Jeugdfanfare en slagwerkgroep

Jeugdfanfare en slagwerkgroep Jeugdfanfare en slagwerkgroep INFORMATIEBOEKJE 1 1. Inhoudsopgave 2. Voorzitter fanfare St. Nicasius 3 3. Afdeling jeugdzaken en opleiding 4 4. Dirigent jeugdorkest 6 5. Dirigent jeugdslagwerkgroep 7 Repetitie

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013

NIEUWSBRIEF 2 - MEI 2013 De Stichting Chris Fictoor Foundation bevordert verspreiding, uitvoering en beheer van het werk van Chris Fictoor. Daarnaast stimuleert de stichting kennisoverdracht als vorm van dienstverlening aan de

Nadere informatie

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal

Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen. Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr. Muziek: Bert Noteboom jr. 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Kijk naar omhoog! 25 kinderliederen Tekst: Frits Deubel & Bert Noteboom jr Muziek: Bert Noteboom jr 2e druk 2006 Uitgave: Proza Musica, Veenendaal Meer informatie over dit boek of over andere uitgaven

Nadere informatie

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email:

Voorbehouden voor de sportdienst. CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier bij sportdienst. Naam: Straat: Postnr & Gemeente: Telefoon: Email: Aanvraag werkingstoelage sportclubs In te dienen voor 1 april 2015 Vereniging p/a naam & voornaam Straat Postcode & Gemeente Voorbehouden voor de sportdienst CODE TOELAGE: Werkjaar: 2014 Datum dossier

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Artikel 1 Het Bestuur 1. De algemene dagelijkse leiding berust bij het bestuur. 2. Bij tussentijdse aftreding van een bestuurslid blijft deze in functie, tot in de vacature is voorzien, tenzij overmacht

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016

Financieel verslag Seizoen Zwolle 20 december 2016 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2015 2016 Zwolle 20 december 2016 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017

Financieel verslag Seizoen Zwolle 29 december 2017 S T I C H T I N G B E N J A M I N B R I T T E N O R K E S T E N P o d i u m v o o r t a l e n t o n t w i k k e l i n g! Financieel verslag Seizoen 2016 2017 Zwolle 29 december 2017 Folke Meijer HP Herwig

Nadere informatie

GELUKKIG NIEUWJAAR! DE NIEUWJAARSBOODSCHAP! VAN MUZEMIX OP PAGINA 2

GELUKKIG NIEUWJAAR! DE NIEUWJAARSBOODSCHAP! VAN MUZEMIX OP PAGINA 2 GELUKKIG NIEUWJAAR DE NIEUWJAARSBOODSCHAP VAN MUZEMIX OP PAGINA 2 WAT HEEFT DEZE FOTO MET MUZEMIX TE MAKEN? een griekse musical? waarom die duiven op de foto? wedstrijdje wie kan er met zijn tenen aan

Nadere informatie

Beste ouders, liefste kindjes.

Beste ouders, liefste kindjes. Beste ouders, liefste kindjes. Jullie denken er blijkbaar aan om lid te worden van Chiro Ganshoren, maar zitten nog met een aantal vragen. Uiteraard kunnen jullie hiervoor steeds terecht bij de leidingsploeg,

Nadere informatie

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max.

Naam vereniging: Adres vereniging: Rekeningnummer vereniging: - - A. Aantal leden + leiding (1 punt / 3 leden of leiding met max. AANVRAAG WERKINGSTOELAGE JEUGDVERENIGINGEN JEUGDDIENST Jeugddienst Gravenplein 1 9120 Beveren Tel. 03 750 10 31 Fax 03 750 10 40 Contactpersoon: Jeroen Kersschot E-mail: jeroen.kersschot@beveren.be of

Nadere informatie

TE KOOP: T-shirts, Polo s en Fleece s met CTN logo.

TE KOOP: T-shirts, Polo s en Fleece s met CTN logo. TE KOOP: T-shirts, Polo s en Fleece s met CTN logo. Tijdens enkele wedstrijden hebben we de leden gevraagd, wat ze als aandenken zouden willen hebben bij de prijsuitreiking. Menige reactie was iets van

Nadere informatie

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst

Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Jeugdopleiding Kon. Harmonie van Horst Het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de ontwikkeling van kinderen. Zie ook de website www.muziekmaaktslim.nl : Muziek maken is leuk en bovendien

Nadere informatie