Opbrengsten vanuit ontwikkelgroepen vanaf januari 2013 november 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opbrengsten vanuit ontwikkelgroepen vanaf januari 2013 november 2014"

Transcriptie

1 Opbrengsten vanuit ontwikkelgroepen vanaf januari 2013 november 2014 Hieronder volgen de opbrengsten op basis van de gestelde ambities die vertaald zijn in onderstaande ontwikkelopdrachten en beschreven in het ondernemersplan van obs de Kubus. De opbrengsten zijn vooral uitgedrukt in product niveau. Concrete uitwerkingen op detailniveau zijn vastgelegd en beschreven binnen het vademecum dat als borgingsinstrument dient. Projectopdracht IB/lln zorg Gedrag. Duidelijkheid m.b.t. manier van omgang met en naar elkaar (waarden en normen). Verwachtingen daarover zijn duidelijk en vastgelegd. Het betreft de manier van omgang zowel naar collega s, leerlingen en ouders; onderling als naar de ander. 2. Vanuit het handelingsgericht en opbrengstgericht werken is het duidelijk hoe wij voor de groepen 1 t/m 6 leerling gesprekken inhoudelijk organiseren en voor de groepen 7 en 8 de ambitiegesprekken vormgeven. Dit als basis voor het groepsoverzicht en vervolgens het groepsplan om leerlingen optimaal te begeleiden. 3. Een plan van aanpak hoe wij als school omgaan met excellentie. Wat verstaan wij hieronder en hoe brengen we het in kaart (instrument Kubus eigen maken). 1. In augustus 2013 is gestart met een teamtraining groepsdynamica. Centraal staat groepsvorming en welke rol de groepsleerkracht (capaciteiten) speelt teneinde dit proces goed te begeleiden. Inhoud van de training zal zijn: hoe om te gaan met de verschillende gedragingen van de leerkrachten en leerlingen gekoppeld aan de schoolregels en de visie van de school. Deze scholing volgt op de teamscholing IGDI en in het kader van passend onderwijs. Groepsbezoeken in oktober en januari; evaluatie door IB en collegiale consulenten. Twee studiedagen omtrent deze training. De ervaringen in het werken met groepsdynamica en wat dit planmatig betekent voor de Kubus is beschreven in het beleidsplan groepsvorming. Omgang met en naar elkaar vormt onderdeel van de groepsdynamica teneinde om o.a. probleem gedrag binnen de groep planmatiger te sturen. Het beleidsplan geeft overzicht wat het werken aan groepsdynamica concreet inhoud volgens een stappenplan. 2. Er is een reader gepresenteerd met theoretische achtergrond informatie aangaande ontwikkelgesprekken en een enquête afgenomen om te kijken welke gespreksvaardigheden en technieken beheerst en verbeterd moeten worden. Daarnaast is er een beleidsplan ontwikkelgesprekken geschreven. Op basis van gesprekken en behoeften zijn er 4 soorten gesprekken doorontwikkeld; ontwikkel-, kennismakings-, ambitie-, en rapportgesprekken. 3. Er is een beleidsplan geschreven met een duidelijk implementatietraject voor de komende jaren. Er is een instrument ingevoerd (DHH) om te diagnosticeren.

2 Ondertussen is er al een start gemaakt met de plusgroep. Elke maandagochtend haalt de talentbegeleider leerlingen uit de groep. Projectopdracht ICT De basis voor deze opdracht is verwerkt in het beleidsplan ICT. Hieronder volgen opbrengsten op detailniveau. 2. Enquête onder de personeelsleden afnemen om te onderzoeken wat behoeften zijn qua deskundigheidsbevordering. Vervolgens instructie organiseren. 3. Analyse van de software; een plan van aanpak wat behouden kan worden en wat weg kan. Zowel voor leerling software als leerkracht omgeving. Daarbij wordt gekeken naar doel van de software, kosten en alternatieven ivm kostprijs. 4. Ontwikkelen van een ICT kleuterplan. Daarbij wordt gekeken naar het gebruik van het digitaal bord, gebruik van de Ipad en gebruik van de vaste computer in de klas. 5. Plan van aanpak m.b.t. het gebruik van de laptopkar, gericht op organisatie daarvan in de groep. Actie januari Afronden van het migratieproces naar de nieuwe netwerkbeheerder. Daarbij komt er een plan van aanpak m.b.t. richtlijnen voor het gebruik van het netwerk. 1. Het beleidsplan ICT is geschreven met een duidelijk implementatietraject voor de komende jaren. 2. Er is een enquête onder het personeel afgenomen en op dit moment wordt geïnventariseerd in hoeverre de ICT vaardigheden worden beheerst. Op basis hiervan zijn op maat kortdurende instructie/cursussen door de ICT collega s gegeven. 3. De software is geanalyseerd en geïnventariseerd. 4. Om kleuterplan te schrijven wordt op dit moment druk geëxperimenteerd met Ipad en computer. Doel is van los element naar vast onderdeel van het lesprogramma. Flip the classroom is voorzichtig mee geëxperimenteerd.. 5. De organisatie van het gebruik van de laptopkar is gedaan. De laptops circuleren d.m.v. een circuitvorm binnen de verschillende groepen. Migratieproces is afgerond. Plan van aanpak m.b.t. richtlijnen is gemaakt. Op basis van bovenstaande is de ambitie grotendeels behaald en zal er geen vervolgopdracht voor het schooljaar worden geschreven.

3 Projectopdracht kunstzinnige oriëntatie Teambreed is duidelijkheid en overeenstemming wat werken in ateliervorm is (16 jan tijdens top avond). 2. Een voorstel met betrekking tot het vastleggen van behaalde resultaten door leerlingen. Op welke manier gaan we beoordelen en waar leggen we het vast. 3. Een leerlijn dat kort en krachtig een beschrijving geeft van de doelen op gebied van tekenen, handvaardigheid, muziek en techniek. Dit per leerjaar vanaf groep Duidelijkheid wat talenten van de collega s zijn die les gaan geven in alterliervorm. 5. De organisatie omtrent het werken in alterliervorm is in juli 2013 afgerond zodat men in schooljaar kan starten. Kernbegrippen hierin zijn: receptief, actief en reflectief bezig zijn. 1. Tijdens meerdere overlegmomenten is overeenstemming bereikt wat het werken in atelier gaat worden. 2. Het individuele beoordelingsformulier gaat bij de eerste les van het atelier mee naar de desbetreffende leerkracht. Het beoordelen van de resultaten door de leerkracht gebeurt op de laatste dag van het atelier. Het proces, product en toegepaste techniek wordt hierbij beoordeeld. Bij een aantal groepen vullen de kinderen zelf ook een evaluatieformulier in over het proces en product. Deze beoordelingen gaan in de map van het atelier en de resultaten hiervan worden in het rapport verwerkt. 3. De kerndoelen voor beeldende vorming zijn uitgewerkt en per twee bouwen worden de technieken en materialen in een schema weergegeven. Sinds dit schooljaar doen we mee met een pilot kwaliteit op cultuureducatie. De kerndoelen voor techniek zijn uitgewerkt en zitten in de atelier map. 4. Tijdens een TOPavond en inventarisatielijst zijn de leerkrachten bevraagd op hun talenten. De uitkomsten hiervan waren te mager. 5. Vanaf dit schooljaar werken de groepen 3 t/m 8 schoolbreed aan het atelier. Het werken gaat volgens de stappen; receptief, actief en reflectief.

4 Projectopdracht ouders Duidelijkheid verschaffen wat onder ouderbetrokkenheid en ouderparticipatie wordt verstaan. 2. Eind van het schooljaar ligt er een plan van aanpak, hoe de betrokkenheid van ouders en in tweede instantie de wijk vergroot kan worden. Uitgangspunt is het ontwikkelen van een communicatie plan. Daarbij wordt inzichtelijk gemaakt wat er tot nu toe allemaal gebeurt (oa oudergesprekken, ambitiegesprekken, huisbezoeken, bbs activiteiten in de school enz), waar we als school resultaat op willen zien en welke acties daarvoor gevraagd worden. Input oa vanuit oudergeleding OR en MR. Welke afspraken gaan we op schoolniveau maken met elkaar? 3. In maart 2013 organiseren van een ouderenquête; scholen met succes. Kernpunten hieruit worden omgezet in een verbetertraject met daaraan gekoppeld een tijdlijn. 1. De beide begrippen zijn geanalyseerd. Ouderparticipatie is in kaart gebracht en besproken. Dit vindt voldoende plaats binnen de Kubus. Ouderbetrokkenheid zal voornamelijk gestalte moeten krijgen middels de ingezette beleidslijn ontwikkelgesprekken en meerdere activiteiten op het gebied vanuit de ontwikkelgroep sport en de ouderraad. Daarnaast is er een digitaal communicatiemiddel aangeschaft om sneller en effectiever met ouders te communiceren; Digiduif. 2. en 3. De enquête is afgenomen. Aan de hand van de resultaten is een ouderavond georganiseerd waarin de resultaten zijn besproken. De resultaten waren meer dan bevredigend! Actiepunten die uit zijn gewerkt met ouders vallen onder de volgende items: rust en orde in de klas, omgang van leerlingen onderling, aandacht voor normen en waarden (de eerste drie items komen terug in de projectopdracht van IB/llnzorg), hygiëne en netheid binnen de school, veiligheid op weg naar school en bezoek/opkomst ouderavond. Ouders hebben hier concrete stellingen op bedacht. Uitkomsten van het geheel zijn beschreven en gecommuniceerd naar ouders en team.

5 Projectopdracht rekenen Het in kaart brengen wat de rekendoelen zijn t/m Afronding van de implementatie van de nieuwe rekenmethode, Wizwijs. Daarbij valt te denken aan een maandelijks overleg om de voortgang van de methode te bespreken. Agendapunten hiervoor zijn: samenwerkend leren, diagnostische gesprekken en herhalingstoetsen. 3. Aanschaf en beheer van materialen die bij de nieuwe methode aangeschaft dienen te worden. 4. Organiseren van een meeting met als onderwerp samenwerkend leren. 5. Een voorstel hoe een rijk rekenlokaal eruit moet zien uitgesplitst per groep. De opbouw vanuit de methode is hierin leidend. 1. Er is een rekenbeleidsplan geschreven met een duidelijk implementatietraject voor de komende jaren. De rekendoelen staan duidelijk beschreven binnen de nieuwe methode Wizwijs. 2. Met de nieuwe methode wordt volop gewerkt maar het maandelijks overleg binnen de bouwvergadering is moeizaam tot stand gekomen. 3. De materialen zijn grotendeels aangeschaft en opgeborgen in een centrale rekenkast. Daarnaast is er een materialenlijst gemaakt. 4. Samenwerkend leren is als thema aan de orde geweest. Uitkomsten hiervan worden tijdens het rekenen ingezet. 5. Rijk rekenlokaal is als thema aan de orde geweest. Ideeën zijn over en weer uitgewisseld en komt als thema in schooljaar terug. ( ) m.b.t. doorontwikkeling

6 Projectopdracht sport Een leerlijn bewegingsonderwijs voor de groepen 1 t/m 8. Het betreft een vast programma per schooljaar en per leerjaar. In deze leerlijn staat het toestelgebruik en de spel-les centraal. In schooljaar starten met het aanbod van het vaste programma van het bewegingsonderwijs. 2. Plan van aanpak hoe de organisatie omtrent de gymlessen eruit gaan zien. Daarbij valt te denken aan een rooster, aanschaf en gebruik van materialen en het klaarzetten van materiaal. 3. Collega s zijn zich bewust van het vak bewegingsonderwijs waarbij de ontwikkelgroep duidelijkheid verschaft wat men onder sportiviteit verstaat. Daarbij valt te denken aan: samen spelen, competitie, succes/ verlies en spelregels. 4. Het in kaart brengen wat het sportaanbod vanuit externen is, waar de leerlingen van de Kubus aan mee doen onder schooltijd. 5. Voorstel doen voor aanschaf van uniforme sportkleding tijdens sportevenementen. 1. Een leerlijn is ontwikkeld en de inhoud van de gymmappen is in basis klaar. De lessen worden al vormgegeven volgens de leskaarten. Verdere implementatie volgens pdca cirkel zal binnen de bouwvergaderingen plaatsvinden en geborgd binnen het vademecum. 2. Er is een plan gemaakt omtrent de organisatie van de gymlessen. Het rooster, aanschaf en gebruik van materialen en klaarzetten van materiaal valt onder de verantwoordelijkheid van de ontwikkelgroep. 3. Er is een sportiviteitscontract opgesteld op basis van de algemene schoolregels. Verdere implementatie volgens pdca cirkel zal binnen de bouwvergaderingen plaatsvinden en geborgd binnen het vademecum. 4. Het aanbod is onderdeel geworden van de jaarplanning 5. Ondertussen zijn de sporttenues (25 keer) en shirts (100 keer) aangeschaft. Op basis van bovenstaande is de ambitie in zijn geheel behaald en zal er geen vervolgopdracht voor het schooljaar worden geschreven. De taak van sport coördinator zal blijven bestaan en binnen het taakbeleid weggeschreven worden.

7 Projectopdracht Taal Het organiseren van gezamenlijke activiteiten vanuit de Brede Buurt School zoals: o Voorleesontbijt o Voorlezen door leerlingen vanuit Kubus naar peuterspeelzaal en kinderdagverblijf o Kinderboekenweek met voorleeswedstrijd o Gedichtendag o Uitnodigen kinderboekenschrijver voor groepen 4 t/m 8 2. Biebtorens (april 2013) o Schoolbreed afspraken maken omtrent gebruik o Handleiding maken voor uitleen o Ouders gaan boeken en kasten labellen 3. Een doorgaande leerlijn mbt de thema s: o Stellen o Werkstukken o spreekbeurten 4. Oriëntatie op een nieuwe taalmethode. Op basis van een format wordt inzichtelijk gemaakt wat wij als Kubus nodig hebben. Taalopbrengsten spelen daarbij een zeer belangrijke rol (hiaten in taalopbrengsten) 5. Teambreed organiseren van een cursus woordenschat. Op basis van de cursus nadien een plan van aanpak ontwikkelen welke acties schoolbreed ontwikkeld gaan worden. Dit voor het schooljaar De gezamenlijke activiteiten zijn allemaal georganiseerd waarmee we leerlingen enthousiaster en ontvankelijker willen maken voor het lezen. 2. Aan de hand van een vragenformulier is samen met de kinderen de biebopzet geëvalueerd. Er is een handleiding gemaakt voor het biebgebruik (powerpoint). Boeken zijn gelabeld en opnieuw ingedeeld. 3. De leerlijn stellen, werkstukken en spreekbeurten zijn klaar. 4. De nieuwe taalmethode taalactief is aangeschaft. 5. Een cursus woordenschat is georganiseerd en uitgevoerd. Vanuit de cursus zijn activiteiten en afspraken geborgd. 6. Er is een taalbeleidsplan geschreven met een duidelijk implementatietraject voor de komende jaren.

8 Projectopdracht VVE Materialen die ondersteunend zijn aan de totaal methode Piramide aangeschaft. Daarbij is een lijst gemaakt wat er per thema nodig is en suggesties omtrent inhoudelijke organisatie van elk thema. 2. Een plan van aanpak klaar waar een kleuterlokaal aan moet voldoen om taalrijk te zijn (maak ook gebruik van de ontwikkelgroep taal). 3. Een plan van aanpak klaar, hoe om te gaan met het meer open vragen stellen en ook leerlingen te stimuleren om open vragen te stellen. 4. Er wordt een overleg gepland met de brede buurt school partners; De Cirkel en peuterspeelzaal t Kruimeltje. Doel van deze bijeenkomst is om afspraken te maken omtrent: Jaarplanning thema s piramide (doorgaande leerlijn) Overdracht van leerlingen VVE thuis (ouderbetrokkenheid) Een plan van aanpak klaar hoe om te gaan met huisbezoeken; wat is het doel en binnen welke termijn worden ze gedaan. Duidelijkheid verschaffen hoe om te gaan met vve-leerlingen in de groepen 3 en 4. Wat zijn wettelijke kaders? 1. De materialen die ondersteunend zijn aan de totaal methode Piramide zijn aangeschaft. 2. Er zijn checklists ingevuld en besproken; woordkaarten ontwikkeld en labelen van materialen. Jaarlijks terugkerend item. 3. Hier zijn handvaten voor uitgedeeld binnen de onderbouw; bewustzijn! 4. Er is geregeld overleg tussen de partners onderling. Er zijn concrete afspraken gemaakt omtrent jaarplanning (dezelfde thema s en gezamenlijk uitwerken van een tweetal thema s bredeschool doorbrekend), overdracht van leerlingen (nieuw format overdrachtsformulier), VVE thuis (totaal programma voor ouders van peuters en kleuters m.b.t. ontwikkeling van hun kind) wordt in school georganiseerd en gezamenlijk organiseren van koffieochtenden. Ouderbetrokkenheid wordt vergroot door voor elk nieuw thema ouders binnen de groep uit te nodigen. 5. Binnen de school heeft men afspraken gemaakt omtrent het doel van huisbezoeken en binnen welke termijn ze gedaan moeten worden bij nieuwe leerlingen. 6. Binnen de groepen 3 en 4 krijgen kinderen geen extra VVE begeleiding. Wel moeten ze nog geregistreerd zijn (zie formulier met onderwijsbehoeften) 7. Om deze projectopdracht meer kracht bij te zetten is het inspectierapport als basis genomen. Van daaruit is een plan geschreven dat in eerste instantie als volgt is gescoord: De groene onderdelen zijn zelf toegevoegd en worden niet door inspectie beoordeeld De blauwe onderdelen zijn destijds met een onvoldoende beoordeeld en dus derhalve als eerste aangepakt De rode onderdelen moeten nog worden aangepast

9

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016

Jaarplan 2015-2016. Jaarplan 2015-2016 In het jaarplan worden de doelstellingen en activiteiten beschreven waar wij het komend aandacht aan gaan besteden. De onderwerpen komen uit het schoolplan, de evaluatie van het huidige jaarplan en onderwerpen

Nadere informatie

Uitvoeringsplan obs De Ster

Uitvoeringsplan obs De Ster Uitvoeringsplan - obs De Ster Inleiding In dit uitvoeringsplan voor het schooljaar - wordt beschreven op welke manier het team van De Ster het beleid zoals beschreven in het Meerjaren Beleidsplan -2015

Nadere informatie

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit

Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Jaarplan 2017-: Nummer Domein Doel/resultaat Hoe Planning Betrokkenen Kwaliteit 1718 K1 Volgen van onderwijskwaliteit Januari Juni 1718 K2 Besprekingen resultaten Er worden meerdere relevante instrumenten

Nadere informatie

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016

Jaarplan Jaar Datum 15 juni 2016 Jaarplan 2016-2017 Jaar 2016-2017 School De Toermalijn Willem Kamper Datum 15 juni 2016 Inleiding In dit jaarplan 2016-2017 geven we een overzicht en uitwerking van geplande activiteiten en verbeterpunten

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2017 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

Lesmethoden in onze school

Lesmethoden in onze school Bijlage 1. Lesmethoden in onze school Gebruikte lesmethoden: Invoeringsjaar Toelichting / motivering Rekenen / wiskunde 1/2:Piramide 1 t/m 8 Wizwijs Nederlandse taal 1/2:Piramide 4 t/m 8 Taal Actief 4

Nadere informatie

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar:

Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen Schooljaar: Speerpunten 2014-2015 Item 1, 3, 7, 9 en 17 (zie onderstaand format) Jaarplan It Harspit, Oppenhuizen 17-06-2015 Schooljaar: 2014-2015 Onderwijs en identiteit + leerlingenzorg Plan Do Check/act (Evaluatie

Nadere informatie

Schooljaar 2010-2011 Beleidsonderwerp / Doelstelling. Beginsituatie / Actie / Tijdpad

Schooljaar 2010-2011 Beleidsonderwerp / Doelstelling. Beginsituatie / Actie / Tijdpad Schooljaar 2010-2011 Beleidsonderwerp / Doelstelling Beginsituatie / Actie / Tijdpad 1. Enquête leerlingen groep 8 : mening van de leerlingen over het onderwijs peilen. 2. Levensbeschouwelijke identiteit:

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan Jaar: 2018-2019 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2018 Laatst geactualiseerd: 5 juli 2018 Inleiding In ons jaarplan 2018-2019 geven we per onderdeel aan welke

Nadere informatie

WIJ LEREN MET JOU. WIJ WIJ LEREN WIJ LEREN MET MET JOU LEREN WIJ t RENDAL

WIJ LEREN MET JOU. WIJ WIJ LEREN WIJ LEREN MET MET JOU LEREN WIJ t RENDAL Terugblik op het schooljaar 2012-2013 (jaarverslag) Het afgelopen schooljaar hebben we planmatig gewerkt om onze gestelde doelen te realiseren. Ook hebben we ervoor gezorgd dat de borgingsonderwerpen onze

Nadere informatie

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014

OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG. Schooljaar 2013-2014 OBS Koningin Beatrix JAARVERSLAG Schooljaar 2013-2014 Jacqueline de Fouw Buren, 15 september 2014 Inleiding In dit verslag van obs Koningin Beatrix geef ik weer welke activiteiten zijn ondernomen in het

Nadere informatie

JAARPLAN OBS De Driehoek

JAARPLAN OBS De Driehoek JAARPLAN OBS De Driehoek 2015 2016 OBS De Driehoek Jan van Rixtelstraat 26 5735 GA Aarle-Rixtel 0492-383 003 info@3hoek.nl 2 Onderwijskundig jaarplan 2015-2016 Jaar 2015-2016 School OBS De Driehoek Schoolleider

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres FJJ Dreweslaan 1 Postcode 9686 NG Beerta Telefoon 0597-331651 Brinnummer 09DO E-mail obsbeerta@gmail.com Website www.obsbeerta.nl Directeur S.J. Huinink

Nadere informatie

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo.

Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier ; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit en ieder

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2016 2017 Naam school Adres Postcode o.d.b.s. Theo Thijssen HB Hulsmanstraat k8b 9663 TP Telefoon 0597 646004 Brinnummer E-mail 10BG obstheothijssen@hotmail.com Website Directeur Bevoegd

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013

Onderwijskundig Jaarplan. CBS de Ark September 2013 Onderwijskundig Jaarplan CBS de Ark September 2013 In dit onderwijskundig jaarverslag vermelden we kort en bondig welke zaken prioriteit krijgen dit jaar en hoe we dit op gaan pakken. Uitwerking van de

Nadere informatie

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum

Jaarplan OBS Het Spectrum. Jaarplan OBS Het Spectrum Jaarplan 2018-2019 OBS Het Spectrum 1 Inleiding In dit jaarplan staan de voorgenomen acties en de te bereiken doelen voor het schooljaar 2018-2019. Per onderdeel staan de doelen, de resultaatindicatoren

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 CBS Geuzenschip Brielle Datum: 6 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam CBS Geuzenschip Schoolnaam CBS Geuzenschip Datum 09-06-2015

Nadere informatie

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan

In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag en ons jaarplan Beste ouders/verzorgers, In de bijlage van deze brief vindt u een samenvatting van ons jaarverslag 2012-2013 en ons jaarplan 2013-2014. Het jaarverslag dient als evaluatie van alle speerpunten die wij

Nadere informatie

Bijlage 1 Evaluatie jaarplan

Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Bijlage 1 Evaluatie jaarplan 2015-2016 In het jaarplan is beschreven aan welke doelen in het schooljaar 2015-2016 is gewerkt. Daarbij is, d.mv. kleuren, een prioritering aangegeven.de in rood aangegeven

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015

Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Schooljaarplan (SJP) 2014 2015 Naam school Adres Hardenberg 8 Postcode 9684 AM Telefoon 0597-331570 Brinnummer 18 HQ E-mail info@bouwsteen-finsterwolde.nl Website www.bouwsteen-finsterwolde.nl Directeur

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Ambitie

SCHOOLJAAR Ambitie SCHOOLJAAR 2016-2017 Ambitie 1 Doel Strategie Metingen Begroting Dashboard Actieplan (wie, wanneer) 1. SP H 1.4. en 2.1 (gesprekken met ouders en kinderen) De leerkrachten kennen hun competenties en ontwikkeldoelen

Nadere informatie

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht

Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht Ontwikkelagenda en scholingsplan OBS De Eendracht 2017-2018 Het schooljaar 2017-2018 zetten we met het team in op de doorontwikkeling van onderwerpen, die we de afgelopen jaren specifiek onder de aandacht

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 2018 2019 Naam school Adres Hardenberg 8 Postcode 9684 AM Finsterwolde Telefoon 0597-331570 Brinnummer 18HQ E-mail info@bouwsteen-finsterwolde.nl Website www.bouwsteen-finsterwolde.nl

Nadere informatie

Schooljaarplan Hendrik Wester

Schooljaarplan Hendrik Wester Jaarplan: Visieontwikkeling Gekoppeld aan: eigentijdsonderwijs, sociaal- emotionele ontwikkeling, burgerschap en levensbeschouwing, profilering Startdatum: 01-08-2018 Einddatum: 31-08-2019 Betrokkenen:

Nadere informatie

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Zeven items zijn het afgelopen jaar aangepakt.

Ook vorig jaar hebben wij een jaarplan opgesteld. Dit jaarplan is uitgevoerd en geëvalueerd. Zeven items zijn het afgelopen jaar aangepakt. Onderwijskundig jaarplan 2016-2017 Voor u ligt het jaarplan van schooljaar 2016-2017. Hierin beschrijven wij welke doelstellingen wij ons voor dit schooljaar hebben gesteld en hoe wij deze willen bereiken.

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2016-2017 Voor 2016-2017 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: didactisch: implementatie van de rekenmethode Wereld in getallen 2. Beleidsterrein:

Nadere informatie

Cultuureducatie, geen vak apart

Cultuureducatie, geen vak apart Cultuureducatie, geen vak apart Uitvoeringsplan Theo Thijssen Inleiding Op Educatief Centrum Theo Thijssen wordt gewerkt aan een ononderbroken ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Het ondernemend leren

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015

Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Jaarplan Basisschool De Regenboog 2014-2015 Groeien in kwaliteit Voorwoord In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken Jaarkalender. Focus op leerresultaten, versterk je kwaliteitszorg

Opbrengstgericht werken Jaarkalender. Focus op leerresultaten, versterk je kwaliteitszorg Opbrengstgericht werken Jaarkalender Focus op leerresultaten, versterk je kwaliteitszorg September Plan Do Check Act Actiepunten: Startvergadering team plannen Actiepunten nieuwe schooljaar bespreken Commitment

Nadere informatie

Plan doorgaande lijn VVE. Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld

Plan doorgaande lijn VVE. Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld Plan doorgaande lijn VVE Freekids Peuterspelen-Peuteracademie-OBS Kogerveld In dit plan wordt het accent gelegd op het verstevigen van de samenwerking tussen OBS Kogerveld, Freekids Peuterspelen en de

Nadere informatie

Schooljaarplan Didactisch handelen

Schooljaarplan Didactisch handelen Schooljaarplan 2014-2015 Schooljaarplan 2014 2015 Didactisch handelen Effectieve instructie Borgen van eerder gemaakte afspraken; bewaken van de doorgaande lijn Coaching door directie op team en individueel

Nadere informatie

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan.

In het Jaarplan wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Jaarplan 2014-2015 Inleiding In het Jaarplan 2014-2015 wordt de concrete uitwerking van de beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een compacte vorm waarbij

Nadere informatie

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon

SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016. OBS De Kameleon SCHOOLONDERSTEUNINGSPROFIEL SCHOOLJAAR 2015-2016 OBS De Kameleon 1 Voorwoord Voor u ligt het Schoolondersteuningsprofiel (SOP) van basisschool de Kameleon. Iedere school stelt een SOP op, dit is een wettelijke

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland/Van Rijckevorsel n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. De aanpak op schoolniveau: Indicator Doel Actie/middel Tijdpad Wie Resultaat Professionalisering Tussenevaluatie /borging Condities Scholing VVE. Ouders De leerkrachten van de vroegschoolse zijn VVE-geschoold.

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP) 2015 2016

Schooljaarplan (SJP) 2015 2016 Schooljaarplan (SJP) 2015 2016 t Naam school Obs Letterwies Adres Postbus 32 (bezoekadres : Meidoornstraat 20) Postcode 9670AA Winschoten (9944 AR Nieuwolda) Telefoon 0596-541265 Brinnummer 00BB E-mail

Nadere informatie

Plan van aanpak Hoek van Holland n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE.

Plan van aanpak Hoek van Holland n.a.v. rapportage inspectie kwaliteit VVE. Algemeen beeld: Op 9 januari 2014 heeft de inspectie in het kader van VVE peuterspeelzaal Het Kompas en basisschool Van Rijckevorsel bezocht. Het onderstaande plan van aanpak bestaat uit twee delen: De

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2013-2014

Evaluatie Jaarplan 2013-2014 Evaluatie Jaarplan 2013-2014 VOORWOORD Omdat elk kind telt en groeit met plezier; dat is de titel van het strategisch beleidsplan 2013-2018 van onze Stichting Proo. Met die titel dagen wij onszelf uit

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 obs 't baken Wijk bij Duurstede Datum: 7 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam obs 't baken Schoolnaam obs 't baken Datum

Nadere informatie

Opbrengstgericht werken in de onderbouw = benutten van talenten in de onderbouw

Opbrengstgericht werken in de onderbouw = benutten van talenten in de onderbouw Opbrengstgericht werken in de onderbouw = benutten van talenten in de onderbouw SLO doelen: taal, rekenen en sociaal-emotioneel PO Conferentie,Zwolle Donderdag 3 november 2011 Gäby van der Linde Wat komt

Nadere informatie

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie.

Het werken met Integraal is geïmplementeerd in de schoolorganisatie. Evaluatie schooljaarplan 2014-2015 Openbare basisschool Ekke de Haan Organisatie/overleg Domeinen: 0 onderwijsleerproces 0 communicatie met ouders 0 leerstofaanbod 0 kwaliteitszorg 0 schoolontwikkeling

Nadere informatie

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid.

DE VESTE EVALUATIE ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN 2014/ 2015 DALTONSCHOOL. VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. EVALUATIE 2014/ 2015 ONDERWIJSKUNDIG JAARPLAN VRIJHEID Stap voor stap leren omgaan met verantwoordelijkheid. REFLECTIE Leren kijken naar jezelf. Nadenken over de manier waarop je dingen doet, leert en

Nadere informatie

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016

Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Jaarplan o.b.s. De Boomhut 2015-2016 Inleiding Elk jaar stellen wij als team van o.b.s. De Boomhut gezamenlijk een jaarplan op. Vanuit de evaluatie van het vorige jaarplan, gekoppeld aan de strategische

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren)

Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren) toelichting SMART: Evaluatie Jaarplan 2011-2012 Doel (specifiek formuleren) SPECIFIEK Activiteiten (concreet formuleren) en tijdsplanning SPECIFIEK / TIJD Wie (wie voert uit, wie organiseert en wie controleert)

Nadere informatie

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl

Jaarplan 2015-2016. Rockanje. Datum: 6 oktober 2015. www.mijnschoolplan.nl Jaarplan 2015-2016 Baron De Vos Van Steenwijk Rockanje Datum: 6 oktober 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 Schoolnaam Baron De Vos Van Steenwijk Datum 15-09-2015 Inleiding In ons jaarplan geven

Nadere informatie

analyse van de opbrengsten.

analyse van de opbrengsten. analyse van de opbrengsten. Borging 6 Analyse 1 5 ACT 2 Bijstellen STUDY PLAN Doelstellingen en resultaten Monitoren 4 DO Uitproberen van de verbetertheorie Planning 3 Wie: Handeling; wanneer Plan Analyse,

Nadere informatie

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN

DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN Jaarplan 206-207 Inhoudsopgave INLEIDING... 3TS:... 3 BEGRIJPEND LEZEN:... 3. DOELSTELLINGEN EN DOMEINEN 206-207... 5 DOMEIN : KWALITEITSZORG (KWALITEITSZORG OPBRENGSTEN ONTWIKKELING VAN LEERLINGEN) NORMINDICATOREN

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2016-2017 OBS de Dubbele Punt Aartswoud Datum: 1 augustus 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 JAARVERSLAG 2016-2017 Schoolnaam OBS de Dubbele Punt Schoolnaam OBS de Dubbele

Nadere informatie

St. Theresiaschool. Schooljaarplan

St. Theresiaschool. Schooljaarplan St. Theresiaschool Schooljaarplan 2018-2019 Directeur Mw. M. Wielage Adres Postweg 131 Plaats Barger-Compascuum Telefoon 0591-349275 E-Mail sttheresiaschool@primenius.nl Datum 17-7-2018 Inhoudsopgave Leerlijn

Nadere informatie

Bijlage 1: Jaarplan

Bijlage 1: Jaarplan Bijlage 1: Jaarplan 2015-2016 Voor 2015-2016 kiest de school voor de volgende veranderingsonderwerpen: 1. Beleidsterrein: onderwijskwaliteit/didactisch handelen/pedagogisch handelen: Verandering van de

Nadere informatie

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1

Onderwijskundig jaarplan GBS Het Talent 1 Onderwijskundig jaarplan + evaluatie Jaar: 2017-2018 School: Gbs Het Talent Schoolleider: W.Bos Datum: juni 2017 Laatst geactualiseerd: 8 juni 2018 Inleiding In ons jaarplan 2017-2018 geven we per onderdeel

Nadere informatie

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1

JAARDOELEN 2015 2019. Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 JAARDOELEN 2015 2019 Schoolplan De Hoeksteen jaardoelen 2015-2019 Pagina 1 HOOGBEGAAFDHEID 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019 Het bieden van passend onderwijs middels een doorgaande leerlijn voor

Nadere informatie

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander

Schooljaarplan 2015-2016 Koning Willem-Alexander Schooljaarplan -2016 Koning Willem-Alexander 1 e kolom: (S.)ignaal, (M.)eetbaar, (A.)cceptabel, 2 e kolom (R.)ealisatie, (T.)ijd Onderwerp (S.M.A.) Datum agendapunt (R.T.) Klaar? (T) Borging VCPO-NG scholen

Nadere informatie

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst

Evaluatie Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Jaarplan 2010-2011 Versie augustus 2011 Jaarplan 2010-2011 Obs de Schovenhorst Actiepunt 4A: Schoolplan Hoofdstuk 4 Onderwijskundig beleid: Obs de Schovenhorst heeft deelgenomen aan de bijeenkomsten georganiseerd

Nadere informatie

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten

Er is een gericht plan van aanpak; met instemming van team en MR op de onderdelen: - Zorgstructuur - Verhogen van de opbrengsten Ambitie Doel Strategie Metingen Begroting Dashboard Actieplan (wie, wanneer) I De inspectie heeft vlak voor de zomervakantie van 2014 de school bezocht. Het bestuur heeft de inspectie toegezegd dat er

Nadere informatie

Uitwerking en advisering Workshop Visie en Doelen.

Uitwerking en advisering Workshop Visie en Doelen. Uitwerking en advisering Workshop Visie en Doelen. Uitwerking Groepsresultaten Groep 1: V4: Met ICT kun je leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben, heel goed laten oefenen met bepaalde leerstof.

Nadere informatie

Schooljaarplan (SJP)

Schooljaarplan (SJP) Schooljaarplan (SJP) 06 07 Naam school Obs Drieborg Adres G. Topelenstraat 9 Postcode 9688RN Drieborg Telefoon 0597-5477 Brinnummer E-mail Website 08DD obsdrieborg@sooog.nl www.obsdrieborg.nl Directeur

Nadere informatie

De Werkschuit. Schooljaarplan

De Werkschuit. Schooljaarplan De Werkschuit Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Rijnlaan 200 Plaats Zwolle Telefoon 038-4533873 E-Mail directie-werkschuit@ooz.nl Datum 7-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs...

Nadere informatie

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd

Jaarplan OBS It Kruirêd Mûnein JAARPLAN JAARVERSLAG School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Jaarplan 2018-2019 OBS It Kruirêd Mûnein www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School OBS It Kruirêd School OBS It Kruirêd Datum 10-07-2018 Datum School & omgeving Inleiding Naar

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016

Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 Jaarplan - jaarverslag 2015-2016 SBO de Windroos, locatie Lindenholt Nijmegen Datum: 13 juli 2015 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2015-2016 JAARVERSLAG 2015-2016 Schoolnaam SBO de Windroos, locatie Lindenholt

Nadere informatie

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA

Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA Jaarverslag 2014-2015 DE DELTA VOORWOORD In dit verslag van obs de Delta treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige ontwikkelingen,

Nadere informatie

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR

Jaarplan. Openbare basisschool voor Daltononderwijs. Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR Jaarplan Openbare basisschool voor Daltononderwijs Ambities en speerpunten SCHOOLJAAR 2017-2018 Speerpunten 2017/2018 PDCA -> ACT PLAN DO (wie) DO (wat) DO (wanneer) CHECK CHECK (wanneer) Werken in domeinen

Nadere informatie

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger.

Doorzetten continuüm van zorg groep 3-8. Niveauleesgroepjes. Verdere Implementatie. Groep 5: II (69,7) 100% van de groepen een III score of hoger. Stap 9: Evaluatie schooljaar 2016 2017 In onderstaande tabel staan al onze doelen voor het schooljaar 2016 2017 geschreven. Er staat bij op welke manier we aan deze doelen hebben gewerkt en wat het resultaat

Nadere informatie

Het groeidocument. De 6 richtinggevers zijn:

Het groeidocument. De 6 richtinggevers zijn: Het groeidocument Naar aanleiding van het ingezette verbetertraject, voortkomend uit het bezoek van de inspectie (2008), is het jaarplan op andere wijze opgezet, namelijk in de vorm van een groeidocument.

Nadere informatie

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging

kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging VERANDERPLAN cursusjaar 2013-2014 PLANNINGSAFSPRAKEN CBS de fjouwerhoeke Fennewei 2 9144CX Hantumhuizen kwaliteitsbeleid Actiepunten Gewenst resultaat Acties Wie Wanneer Borging Afname volgens vierjarenplanning

Nadere informatie

Jaarplan Basisschool den Akker

Jaarplan Basisschool den Akker Jaarplan 2018-2019 Basisschool den Akker Beste lezer, Voor u ligt het jaarplan 2018-2019 van basisschool den Akker. In dit jaarplan wordt beschreven welke doelen de school stelt voor het schooljaar 2018-2019.

Nadere informatie

Jaarplan Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Team

Jaarplan Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Team Jaarplan 2016-2017 Onderwerp: Wie: Verbeterdoel: Rekenen: Borgen van de rekenmethode Wizwijs voor de groepen 3 t/m 8. Inzetten van coöperatieve werkvormen Voor de groepen 1 en 2 gecijferd bewustzijn structureel

Nadere informatie

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015

Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni 2015 Bas Bresters pagina 1 22-2- - 1 - Jaarplan De leerkrachten samen eigenaar van het onderwijs Juni Gebouw, huisvestingsplannen Dit is de hoofdprioriteit dat het huidige gebouw rust uitstraalt. Dat betekent

Nadere informatie

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon

Schooljaarplan Planperiode Versie 1 Datum Augustus Adres t Witzand 22. Telefoon Planning Schooljaarplan Planperiode 2015-2019 Versie 1 Datum Augustus 2015 Naam school Adres t Witzand 22 Postcode OBS Prins Willem Alexander 9463PA Telefoon 0592 262400 E-mail Directeur pwa@primah.org

Nadere informatie

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan

o.b.s. De Wieden Schooljaarplan o.b.s. De Wieden Schooljaarplan 2016-2017 Directeur I. Jousma Adres Beulakerwiede 4 Plaats Zwolle Telefoon 038-4542762 E-Mail i.jousma@ooz.nl Datum 8-9-2016 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Onderwijs... 4

Nadere informatie

Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs

Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken in het basisonderwijs 2 Inleiding Beweging, sociale omgang en kunstzinnig werken zijn naast het onderwijs in taal en rekenen belangrijk in het lesaanbod.

Nadere informatie

Schoolplan 2013 2014

Schoolplan 2013 2014 Schoolplan 2013 2014 RK Josefschool Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan Eenheid in Verscheidenheid 2012-2016 Stichting R.K. Primair Onderwijs Culemborg Josefschool Schooljaar 2013-2014 =stand van

Nadere informatie

Sint Gerardusschool. Schooljaarplan

Sint Gerardusschool. Schooljaarplan Sint Gerardusschool Schooljaarplan 2018-2019 Directeur Mevr. M.C. Sijmons Adres Splitting 145 Plaats Emmen Telefoon 0591-622465 E-Mail stgerardus@primenius.nl Datum 19-7-2018 Inhoudsopgave Voorwoord...

Nadere informatie

Aanwezig: Hans Orelio, Karim Khallouki, Rien Kanaar, Maureen Vasconcellos, Dilek Orman,

Aanwezig: Hans Orelio, Karim Khallouki, Rien Kanaar, Maureen Vasconcellos, Dilek Orman, Notulen MR vergadering BS Onze Wereld 17-01-2017 Aanvang 19.30 Aanwezig: Hans Orelio, Karim Khallouki, Rien Kanaar, Maureen Vasconcellos, Dilek Orman, Rofeida Assoufi,, Niyazi Kocabas,, Olaf Aries ( later

Nadere informatie

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel

Operationele Jaarplanning School met de Bijbel Onze basisschool is onderdeel van Stichting Kindwijs. Voor meer informatie over onze Stichting verwijzen we u graag naar www.kindwijs.org Deze operationele planning is onderdeel van onze kwaliteitscyclus

Nadere informatie

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014

Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg OBS De Springplank Januari 2014 Kwaliteitszorg op OBS De Springplank Kwaliteit Voor de directeur zijn het schoolplan, de schoolgids en het schooljaarverslag / -plan van school de belangrijkste

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7

INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 INHOUDSOPGAVE 2 VOORWOORD EN INLEIDING 3 DOELEN VAN HET ONDERWIJS 4 RESULTATEN VAN HET ONDERWIJS 5 SCORE EINDTOETS 6 UITSTROOM NAAR VO 7 CONCLUSIE EN VOORUITBLIK 8 Dit is het jaarverslag 2017-2018 van

Nadere informatie

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten

Maart Leerlingen 57 Ouders Personeel 15/ 16 Aantal respondenten Aantal respondenten Aantal respondenten Overzicht, analyse en conclusies nulmeting RKBS De Toren. Maart 2016. Wat is kwaliteit? Een vraag die niet zomaar te beantwoorden is. Het leveren van kwaliteit heeft in ieder geval te maken met transparantie:

Nadere informatie

VVE protocol. IKC Juliana. Weth. Rebellaan KA Barneveld

VVE protocol. IKC Juliana. Weth. Rebellaan KA Barneveld VVE protocol IKC Juliana Weth. Rebellaan 142 3771 KA Barneveld 0342-412165 Inhoud Overstap van peuteropvang naar kleutergroep 2 Wat is VVE? 3 Doorstroming naar de 3 De warme overdracht 3 Aanbod van de

Nadere informatie

Jaarplan

Jaarplan Jaarplan 2017-2018 1 Jaarplan 2017-2018 Doelen (focus) voor het schooljaar 2017-2018 Domein: Goed onderwijs: Doelgericht werken: In het schooljaar 2017-2018, wordt de leerlijn SEO geïmplementeerd. Hierbij

Nadere informatie

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen

Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat JB Zutphen Doen wat werkt! Verbeterplan OBS Daltonschool Jan Ligthart januari 2017 OBS Dalton Jan Ligthart Leeuwerikstraat 1 7203JB Zutphen Inhoudsopgave Inleiding 3 Aanleiding 3 Doelstellingen 4 Planningsoverzicht

Nadere informatie

Jaarplan - jaarverslag

Jaarplan - jaarverslag Jaarplan - jaarverslag 2018-2019 Westmaas Datum: 11 juli 2018 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2018-2019 JAARVERSLAG 2018-2019 School School Datum Inleiding Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school

Nadere informatie

Schoolplan 2012 2013

Schoolplan 2012 2013 Schoolplan 2012 2013 K Basisschool De Palster Voortkomend uit het Strategisch Beleidsplan 2012-2016 Stichting.K. Primair Onderwijs Culemborg KBS De Palster Schooljaar 2012-2013 Beleidsonderwerp / Doelstelling

Nadere informatie

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november

Jaarplan Hellevoetsluis. Datum: 14 november Jaarplan 2016-2017 Basisschool De Bron Hellevoetsluis Datum: 14 november 2016 www.mijnschoolplan.nl JAARPLAN 2016-2017 Schoolnaam Basisschool De Bron Datum Inleiding Streefbeelden 1. Op onze school is

Nadere informatie

JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail

JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN. Schooljaar 2014-2015. EC Theo Thijssen. Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail JAARVERSLAG LEREN DOOR TE DOEN Schooljaar 2014-2015 Naam EC Theo Thijssen Brinnummer 20 FG Adres Mulderskamp 164 7205 BZ Zutphen Telefoon 0575-512230 E-mail theothijssenzutphen@archipelprimair.nl Website

Nadere informatie

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje

Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat BV Rockanje Oecumenische basisschool Baron de Vos van Steenwijk W. de Waalstraat 1 3235 BV Rockanje info@bvs.vcodekring.nl http://www.barondevos.nl 0181-402401 JAARVERSLAG 2015-2016 Algemeen Het schooljaar 2015-2016

Nadere informatie

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min)

2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018 acties MR-leden (10 min) Agenda MR vergadering School of Understanding 10 juli 2018 I= Instemming nodig, A= adviesrecht 18u-19u Eigen vergadering MR: 1. Vaststellen agenda Goedgekeurd 2. Notulen vorige vergadering 29 mei 2018

Nadere informatie

5 oktober 2010 ZORGTRAJECT DE POELJEUGD

5 oktober 2010 ZORGTRAJECT DE POELJEUGD Schema 1 zorgroute: Er zijn 3 niveau s te onderscheiden: Zorg op groepsniveau, zorg op schoolniveau en bovenschoolse zorg. In het bovenstaande model zijn deze als volgt weergegeven: De rode cirkel (linksbovenin

Nadere informatie

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf

Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf Onderwijskundig Jaarplan SBO It Heechhôf 2015 2016 Doel: Het plannen van de doelen en activiteiten op het gebied van schoolontwikkeling over het komende schooljaar. Hiermee wordt verantwoording afgelegd

Nadere informatie

School Ontwikkel Plan

School Ontwikkel Plan School Ontwikkel Plan r.k.b.s. de Ark Burg.Kooimanweg 1 1711 KK Hensbroek tel: 0226-452072 directie.deark@skowestfriesland.nl www.rkbs-deark.nl Jaar 2013-2014 School Rkbs de Ark Schoolleider Peter van

Nadere informatie

Bovenschools Jaarplan 2018

Bovenschools Jaarplan 2018 Bovenschools Jaarplan 2018 niet apart maar samen Slochteren AD 20170907 v1 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Terugblik afgelopen jaar 3 3. Verantwoording beleidsvoornemens 3 4. Beleidsvoornemens 4 4.1 beleid 4

Nadere informatie

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt

Notulen. N.v.t. Ilse Buijsrogge, vervangend schoolleider Voorzitter: Diana Blaecke Notulist: Christien d Hondt Vergadering: MR vergadering Datum: 25-04-2016 Plaats: Willibrordusschool te Hulst Tijd: 19.30 uur tot 21.45 uur Aanwezig: Michele de Vries, Bernadette van de Kerkhove - van Dorsselaer, Ingemar Hoefnagels,

Nadere informatie

Cultuureducatiebeleidsplan

Cultuureducatiebeleidsplan Cultuureducatiebeleidsplan 2010-2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1 Achtergrond 1.2 Vraagstelling 1.3 Werkwijze 2. Huidige situatie 2.1 Missie en visie 2.2 Wat doen we nu? 2.3 Kerndoelen kunstzinnige oriëntatie

Nadere informatie

Jaarverslag basisschool. De Goudakker

Jaarverslag basisschool. De Goudakker Jaarverslag basisschool De Goudakker 2017 2018 1 Voorwoord In dit Jaarverslag wordt de concrete uitwerking van beleidsvoornemens beschreven, die weergegeven zijn in het Schoolplan. Gekozen is voor een

Nadere informatie

Ik hoop u een helder beeld te kunnen geven van de mate waarin wij onze resultaten hebben behaald. Ton Huiskamp (directeur) P a g i n a 1

Ik hoop u een helder beeld te kunnen geven van de mate waarin wij onze resultaten hebben behaald. Ton Huiskamp (directeur) P a g i n a 1 Jaarverslag 2013-2014 obs De Bogen VOORWOORD In dit verslag van obs de Bogen treft u op schoolniveau een verslag aan van de ontwikkelingen in het afgelopen schooljaar in het kader van de onderwijskundige

Nadere informatie

JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar School Schoolleider Datum Inleiding

JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar School Schoolleider Datum Inleiding JAARPLAN JAARVERSLAG Jaar School Schoolleider Datum Inleiding 2015-2016 Jaar OBS Weisterbeek School Bart Mous Schoolleider 07-07-2015 Datum In ons jaarplan geven we aan Inleiding [1] welke Quick Scans

Nadere informatie

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan.

(hoe wordt dit zichtbaar?) De indicatoren zijn beschreven in het jaarplan The Leader in Me vanuit het 3- jarige implementatieplan. Bijlage 1 Evaluatie jaarplan Jaarplan basisschool Los Hoes 2017-2018 Als basis van het huidige jaarplan gelden de evaluatie van het jaarplan 2016-2017, het schoolplan 2015-2019, het strategisch beleidsplan

Nadere informatie

Basisondersteuning Basisschool De Dobbelsteen mei 2014 Conclusies ondersteuningsprofiel

Basisondersteuning Basisschool De Dobbelsteen mei 2014 Conclusies ondersteuningsprofiel Basisondersteuning Basisschool De Dobbelsteen mei 2014 Conclusies ondersteuningsprofiel De school voert een actief veiligheidsbeleid. Het laatste veiligheidsplan is geschreven op 13-05-2013 Hierin staat

Nadere informatie

2008-2012. ICT - Beleidsplan. Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023

2008-2012. ICT - Beleidsplan. Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023 2008-2012 ICT - Beleidsplan Basisschool: De Troubadour Itterestraat 53 5707 SN Helmond 0492-524023 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Doelen 2 Vaststaand beleid 2 Basisbits 2 Inzetten software 3

Nadere informatie

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school.

Het Jaarplan 2011-2012 is voor dit jaar geschreven en opgesteld door de clusterdirecteur. Dit i.v.m. wisseling van directie op onze school. SCHOOLJAARVERSLAG 2011-2012 1. Algemene informatie De leerlingen: Op de teldatum, 1 oktober 2011, telde onze school 181 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. Uit de prognose blijkt dat het leerlingenaantal

Nadere informatie