1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting"

Transcriptie

1 1. MDV Reactie op evaluatie beleidsregels resultaatgebied Huisvesting 2. ONT Inclusie agenda Vanaf de invoering van de Wmo 2015 voert de gemeente Goirle de lokale maatwerkvoorzieningen voor de Wet maatschappelijke ondersteuning op een resultaat gestuurde wijze uit. Voor de ondersteuning bij het huishouden, dat onderdeel uitmaakt van het resultaatgebied Huisvesting, heeft uw college in 2016 aparte beleidsregels vastgesteld. De participatieraad heeft naar aanleiding hiervan de uitvoering van de ondersteuning bij het huishouden binnen het resultaatgebied Huisvesting geëvalueerd. Uw college wordt gevraagd kennis te nemen van deze evaluatie en hierop een schriftelijke reactie te sturen aan de participatieraad. 1. Kennis te nemen van de Evaluatie beleidsregels Maatwerkvoorziening Resultaatgebied Huisvesting Een schriftelijke reactie te sturen aan de participatieraad. De raad heeft in 2016 via een motie verzocht om een inclusie agenda op te stellen. De inclusie agenda moet ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Na inventarisatie en overleggen met de Participatieraad en andere belangenorganisaties is er nu een inclusie agenda met als ondertitel "een eerste inventarisatie" opgesteld. De raadsvergadering van maart is de laatste mogelijkheid voor de verkiezingen om hierover met de raad die de opdracht heeft gegeven, nog van gedachten te wisselen. De raad voor te stellen om: 1. Kennis te nemen van de verbeterpunten uit de inclusie agenda 2. In te stemmen met een gefaseerde uitwerking van de inclusie agenda 3. In een informeel gezamenlijk overleg tussen raad, college, Participatieraad en andere belangenorganisaties de prioritering van de verbeterpunten te bepalen.

2 3. OND Nota waarderen, investeren en afschrijven In artikel 7 van de Financiële Verordening gemeente Goirle, vastgesteld in de raadsvergadering van 11 april 2017 is opgenomen dat het College eens in de vier jaar een nota aan de raad aanbiedt waarin het beleid over het waarderen, investeren en afschrijven is opgenomen. De nota wordt door de raad vastgesteld. De geldende nota dateert van begin 2012 en vanwege een aantal wijzigen wordt de nota aangepast. Die wijzigingen hebben betrekking op wijzigingen in het BBV (Besluit Begroting en Verantwoording). Daarnaast heeft het Accountsbureau BDO aangeven in haar Managementletter bij de Interim Controle 2017 dat deze nota geactualiseerd dient te zijn voordat zij de controle van de jaarrekening 2017 starten. 1. In te stemmen met de Nota waarderen, investeren en afschrijven 2018; 2. In te stemmen met het raadsvoorstel en het concept raadsbesluit. 4. OND Nota reserves en voorzieningen 2018 In artikel 9 van de Financiële Verordening gemeente Goirle, vastgesteld in de raadsvergadering van 11 april 2017 is opgenomen dat het College eens in de vier jaar een Nota reserves en voorzieningen aan de raad aanbiedt. De raad stelt de nota vast. De geldende nota dateert van begin 2015 en vanwege een aantal wijzigen wordt de nota aangepast. 1. In te stemmen met de Nota reserves en voorzieningen 2018; 2. In te stemmen met het raadsvoorstel en concept raadsbesluit.

3 5. Controller Vaststellen Normenkader 2017 Het Normenkader is een opsomming van externe wetgeving en interne regelgeving op basis waarvan de externe accountant de rechtmatigheidscontrole uitvoert. 1. Het normenkader 2017 vast te stellen. 2. Het normenkader 2017 ter kennis te brengen aan de raad. 6. ONT Budget Proeftuin Fokmast-Regte Heide Het landelijke experiment Proeftuin Fokmast/Regte Heide wordt steeds concreter. De inventariserende en voorbereidende fases zijn zo goed als afgerond. Voor 2018 is een aantal acties gepland. Uiteindelijk wordt gekoerst op een Milieueffectrapportage en een bestemmingsplan Verbrede reikwijdte. Om hiertoe te komen zijn er diverse acties vereist waar ook financiële consequenties aan zijn verbonden. Een deel van de kosten dienen door de gemeente betaald te worden. In dit voorstel wordt hier verder op ingegaan. De gemeenteraad is bevoegd om een dergelijk krediet toe te kennen. 1. In te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel om een aanvullend krediet van ,00 beschikbaar te stellen voor de proeftuin Fokmast/Regte Heide en dit ter besluitvorming voorleggen aan de gemeenteraad. 2. In te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel om het krediet te dekken uit de algemene weerstandsreserve en nader te onderzoeken of kosten geactiveerd kunnen worden.

4 7. ONT Kadernota 2019 GGD Hart voor Brabant In de Wet publieke gezondheid is vastgelegd dat gemeenten zorg dragen voor een regionale gezondheidsdienst. Om hier uitvoering aan te geven is een gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant vastgesteld. De GGD HvB heeft een beleidsvisie van de GGD voor "De GGD gaat verder... voor gezondheid". De kadernota 2019 bouwt hier beleidsmatig op voort. De kadernota bevat de inhoudelijke koers en de financiële randvoorwaarden van de GGD voor De kadernota 2019 vormt de basis voor de ontwerpbegroting 2019 die later dit jaar aan de raad wordt voorgelegd 1. In te stemmen met de kadernota 2019 GGD Hart voor Brabant (bijlage 2). 2. De kadernota 2019 GGD Hart voor Brabant voor te leggen aan de raad voor een positieve zienswijze. 8. VVH Wijziging gemeenschappelijke regeling Op 1 januari 2016 is een wijziging van de Wet gemeenschappelijke regelingen in werking getreden Deze wetswijziging heeft tot gevolg, dat de gemeenschappelijke regelingen die voor die tijd zijn aangegaan, moeten worden aangepast aan de gewijzigde tekst van de Wet. Deze situatie doet zich voor bij de Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant. 1. De gemeenteraad via bijgaand preadvies voor te stellen het college toestemming te verlenen om in te stemmen met de tweede wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Midden- en West- Brabant. 2. Onder voorbehoud van het verkrijgen van onder 1 genoemde toestemming in te stemmen met de tweede wijziging van de Gemeenschappelijke Regeling Omgevingsdienst Midden en West-Brabant.

5 9. OND Glasvezel Tijvoort Stichting Ons Tijvoort wil voor haar deelnemers een snelle internetverbinding realiseren. Er ligt nu een voorstel om in te stemmen met het voorstel van Midden Brabant Glas. De Stichting Ons Tijvoort vraagt de gemeente om een kortlopende geldlening zodat de kosten van de aanleg van glasvezel op het bedrijventerrein Tijvoort betaald kunnen worden. 1. Het aanleggen van glasvezel op Tijvoort aanmerken als een publieke zaak; 2. In te stemmen met het verstrekken van een geldlening aan Stichting Ons Tijvoort van ,00; 3. In te stemmen met bijgevoegd raadsvoorstel en-besluit, 4. In te stemmen met de concept geldleningsovereenkomst.

6 10. GHO Realisatie van één gezamenlijk ICT platform in GHO verband Begin 2017 is gestart met een onderzoek naar een eventuele migratie van de ICT Goirle van Tilburg naar Equalit (Shared Service van de gemeente Oosterhout tussen 9 gemeenten (waaronder Hilvarenbeek en Oisterwijk), de OMWB en een sociale werkvoorziening). Dit vanuit het doel om, samen met Hilvarenbeek en Oisterwijk, tot een gezamenlijk ICT platform te komen en daarmee tot een ingevulde randvoorwaarde om processen en applicaties verdergaand te harmoniseren. Het onderzoek heeft, grofweg, antwoord gegeven op 3 vragen: 1. Wat kost de ICT dienstverlening bij Tilburg en wat krijgt Goirle daarvoor? 2. Wat kost de ICT dienstverlening bij Equalit en wat krijgt Goirle daarvoor? 3. Hoe hoog zijn de totale migratiekosten om de ICT van Tilburg (As Is) naar Equalit om te zetten? In overleg met alle betrokken partijen (gemeente Goirle, Hilvarenbeek, Oisterwijk, Tilburg en Oosterhout/Equalit) zijn bovengenoemde 3 vragen beantwoord. Het onderzoek heeft geleid tot een aantal conclusies en aanbevelingen die beschreven zijn in het rapport 'Onderzoek naar de verplaatsing van ICT dienstverlening Goirle van Tilburg naar Equalit'. Alle adviezen zijn van toepassing op gemeente Goirle. De adviezen specifiek voor de gemeenten Hilvarenbeek en Oisterwijk zijn door de beide colleges overgenomen en positief besloten in de vergaderingen van 16 januari 2018 (zie bijlage collegebesluiten). Akkoord te gaan met de conclusies en aanbevelingen uit het rapport 'Onderzoek naar de verplaatsing van ICT dienstverlening Goirle van Tilburg naar Equalit', onder de voorwaarde dat de gemeenteraad eveneens instemt met betreffende adviezen die in een raadsvoorstel voor de raadsvergadering van 13 maart 2018 zijn geagendeerd. Specifiek voor Goirle betreft dat alle aanbevelingen uit de rapportage. Wij stellen u derhalve voor om: 1. De ICT van Goirle, welke dienstverlening nu is belegd bij de gemeente Tilburg, te migreren naar Equalit uiterlijk op 1 juli Gebruik deze stap in het samenwerkingsproces als een explicitering voor de gemeenschappelijke bestuurlijke visie op samenwerking tussen Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk.

7 Vervolg Medio 2018 een projectleider aan te stellen die de technische migratie, samen met Equalit en Tilburg, voor Goirle realiseert. 3. Medio 2018 een projectleider in GHO-verband benoemen, die een convergentieplan opstelt om harmonisatie van bedrijfsprocessen en applicaties voor te bereiden. 4. De gemeente Goirle geeft mede en samen met de gemeente Hilvarenbeek en Oisterwijk uitvoering aan het convergentieplan en daarmee aan een geharmoniseerde bedrijfsvoering op kritische bedrijfsprocessen ( bijv. Zaaksysteem, Burgerzaken, Processen Sociaal domein, Omgevingswet, Financiële administratie). 5. De totale migratiekosten van ,00 te verdelen tussen de gemeenten Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk naar rato van inwoneraantal. Voor Goirle betreft het aandeel ,00 6. De bijdrage voor Goirle in de totale migratiekosten, zijnde ,00, na raadsbesluit ten laste te brengen van het rekeningsresultaat 2018 en mocht dat niet toereikend zijn de Algemene weerstandsreserve. 7. Een nieuw college- en raadsbesluit voor te leggen als de totale migratiekosten en daarmee de bijdrage voor Goirle hoger dan 15 % uitvalt dan de ingeschatte migratiekosten. 8. Voor de samenwerking met Equalit akkoord te gaan met de inhoud van de bijgevoegde gemeenschappelijke regeling met Oosterhout en voor het aangaan van betreffende gemeenschappelijke regeling toestemming te vragen aan de gemeenteraad. 9. Voor het opheffen van de bestaande gemeenschappelijke regeling met Tilburg, toestemming aan de gemeenteraad te vragen. 10. Akkoord te gaan met bijgevoegd raadsvoorstel waarin de gemeenteraad gevraagd wordt akkoord te gaan met bovengenoemde adviezen.

8 11. VVH Beslissing op bezwaar Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel heeft bezwaar gemaakt tegen een verleende omgevingsvergunning voor het aanleggen van parkeergelegenheid en de bijbehorende in- en uitritten op het adres Nieuwkerk 2 in Goirle. De Kamer Algemene Zaken van de Commissie voor bezwaarschriften heeft advies uitgebracht. De Kamer adviseert uw college om de Stichting ontvankelijk te verklaren, de bezwaren ongegrond te verklaren en het bestreden besluit in stand te laten. Uw college wordt gevraagd een besluit te nemen over de bezwaren. 1. Stichting Biodiversiteit Goirle-Riel in haar bezwaren te ontvangen; 2. De bezwaren ongegrond te verklaren; 3. Het bestreden besluit in stand te laten.

9 12. ONT Garantstelling subsidie reuzenoptocht Sinds 2015 heeft de gemeente Goirle twee reuzen, namelijk Johanna Abcovia (uit Goirle) en Toon mee 't Verreke (uit Riel). Op 7 oktober 2018 wil de stichting een reuzenoptocht organiseren met zo'n 20 reuzen en reuzinnen in het centrum van Goirle. Het accent zal liggen op deelname van 13 reuzen en reuzinnen uit Midden-Brabant. Daarnaast worden ook een aantal Belgische reuzen en reuzinnen uitgenodigd, waarmee de reuzenoptocht ook een internationaal karakter krijgt. De reuzenoptocht zal worden opgeluisterd met verschillende muziekgroepen. De stichting beoogt met de reuzenoptocht een prachtig schouwspel aan te bieden aan inwoners van de gemeente Goirle en mensen van buiten de gemeente. Ook wil men de inwoners van de gemeente kennis laten maken met de reuzen, de reuzinnen en de reuzencultuur. Ook wordt de gemeente Goirle prominent op de kaart gezet, niet alleen in de regio Midden-Brabant maar ook daarbuiten. Omdat de reuzen en reuzinnen uiterlijk begin februari 2018 een uitnodiging moeten ontvangen voor 7 oktober, vraagt de stichting de gemeente om een garantstelling subsidie. Om toch het 'niet doorgaan' van het evenement te voorkomen is een garantstelling subsidie voorstelbaar, waarbij extra subsidie wordt gegeven mits er een aantoonbaar tekort is. De organisatie heeft reeds 2.300,00 bruisfonds subsidie gekregen voor dit evenement. De stichting culturele manifestaties Goirle een garantstellingssubsidie toe te kennen van maximaal 3.000,00 voor de organisatie van de reuzenoptocht op 7 oktober De subsidie wordt slechts uitgekeerd indien uit een door het bestuur ondertekend financieel verslag blijkt dat er een tekort is.

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel

1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 13 maart 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 VVH Wijzigen Collectieve festiviteiten met betrekking tot de Kermis van Riel Op grond

Nadere informatie

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg

1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg 1. BDO Opheffing gemeenschappelijke regeling ICT met Tilburg De raad van de gemeente Goirle heeft op 13 maart 2018 besloten om voor het opheffen van de bestaande gemeenschappelijke regeling met Tilburg,

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 19-01-2016. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 19-01-2016. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Besluit Wmo en jeugdhulp gemeente Goirle 2016 2. ONT Burgerinitiatieven 3. Control Normenkader 2015 Vaststellen Besluit maatschappelijke ondersteuning en jeugdhulp gemeente Goirle 2016. a. Het Besluit

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 30-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. BDO Onderzoek onderwerpen samenwerking Dit collegeadvies vloeit voort uit de fase positie bepalen van het traject intergemeentelijke samenwerking Goirle, Hilvarenbeek en Oisterwijk. De Stuurgroep Samenwerking

Nadere informatie

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar

1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar 1. VVH Benoemen onbezoldigd buitengewoon opsporingsambtenaar Conform het collegevoorstel van 26 maart 2013 is een samenwerkingsovereenkomst BOA's aangegaan met de gemeenten Oisterwijk en Hilvarenbeek,

Nadere informatie

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle

1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle 1. VVH Beslissing op bezwaar Van Haestrechtstraat te Goirle Er zijn bezwaren ingediend tegen de weigering aan aanvrager een omgevingsvergunning te verlenen voor het kappen van een populier op de locatie

Nadere informatie

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant

12 februari februari 2019 Onderwerp Besluit Concept raadsvoorstel kadernota 2020 GGD West-Brabant Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam vergadert iedere week, meestal op dinsdag. In deze 'B&W-belicht' informeren wij u over alle openbare besluiten van 12 februari 2019

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d. 09-06-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Aanschaf dienstvoertuig t.b.v. toezicht en handhaving VVH Van meerdere kanten zijn wij er op gewezen dat het uit veiligheidsoverwegingen in toenemende mate ongewenst is dat de toezichthouders/handhavers

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 16 MEI 2017 Aanwezig: Afwezig: W. van Beek, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos, J. Munnik en

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-11-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Evenementen legesvrij in het centrum In het collegeprogramma 2014-2018 staat, in paragraaf 4.8 Aantrekkelijk en levendig centrum, het volgende: Begin 2015 maakt het college een raadsvoorstel waarin

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. ONT Netwerkbijeenkomst sociaal domein We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in een goede ondersteuning voor onze inwoners. Dat heeft vruchten afgeworpen, zoals ook blijkt uit onze benoeming

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Kadernota Diamantgroep 2019 Op 1 februari 2018 ontving het college, conform afspraak, de Kadernota van de Diamantgroep voor 2019. De informatie uit de Kadernota kan worden gebruikt bij het opstellen

Nadere informatie

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting

Nr. B&W Onderwerp Beslissing Samenvatting Zaaknummer: Z - 17031253 Documentnummer: INT - 1720005 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 25 APRIL 2017 Aanwezig: Burgemeester Van der Meijden, wethouders Briels, Buter, Meulensteen en Van Zeeland Nr.

Nadere informatie

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei

Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 128251-195730 Concept besluitenlijst van de B&W-vergadering van 7 mei 2019 1. Vaststellen van de concept besluitenlijst van de collegevergadering B&W van 7 mei 2019. 2. De openbare besluiten deel van collegevergadering

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst d.d Nr. afd. agendapunt/beslissing 1 ONT Akkoord plan van aanpak verhoogde asielinstroom Het concept-plan van aanpak verhoogde asielinstroom is besproken met de gemeenteraad. De raad heeft geen wensen en bedenkingen meegegeven aan B&W.

Nadere informatie

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle)

1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy. 2 ONT Bestemmingsplan Abcovenseweg 23 en 23A (Goirle) Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning Openbare besluitenlijst d.d. 27 februari 2019 Nr. afd. agendapunt/besluit 1 BDO Strategisch beleid informatieveiligheid en privacy Voor u ligt, ter vaststelling,

Nadere informatie

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg

Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Verslag vergadering college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Datum: 10 oktober 2017, 9.30 uur in het Gemeentehuis (kamer D1.03) te Leidschendam 1. Opening Agendapunten 6C en 9C

Nadere informatie

Conform deze nieuwe nota zijn er richtlijnen voor de ontwerpbegroting 2017 opgesteld die ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd.

Conform deze nieuwe nota zijn er richtlijnen voor de ontwerpbegroting 2017 opgesteld die ter vaststelling aan de raad worden voorgelegd. Raadsvoorstel Datum (datum) Agenda nr.: (in te vullen door griffie) raadsvergadering: Portefeuillehouder: Dhr. Theunis Registratiecode: (in te vullen door griffie) Onderwerp: Nota Verbonden Partijen Aan

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 14-01-2013. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Beslissing op bezwaarschrift inzake omgevingsvergunning bouw Dr. Keyzerlaan 23 te Goirle Bij besluit van 10 juli 2013 heeft het college een omgevingsvergunning verleend voor het renoveren, uitbreiden

Nadere informatie

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014

besluitenlijst B&W De Friese Meren 20 mei 2014 1. : 3168 Ruimtelijke Ontwikkeling Betreft : Herinrichting De Merk Het college besluit akkoord te gaan met de in het voorstel geformuleerde uitgangspunten voor de planvorming van de Merk als onderdeel

Nadere informatie

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008

LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 LIJST OPENBARE BESLUITEN Vergadering Burgemeester en Wethouders op 17 juni 2008 08.0476 Tussenrapportage uitvoering Kadernota Leids Sportbeleid 2006-2010. De gemeenteraad heeft op 28-2-2006 de Kadernota

Nadere informatie

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018.

Vaststellen besluitenlijst ( ) De besluitenlijst van de besluitvormende raadsvergadering van 15 november 2018. nieuwkoop Agenda Besluitvormende raadsvergadering Datum Tijd 13 december 2018 20:00 uur Locatie Voorzitter Raadszaal Nieuwveen Frans Buijserd IIIIIIIIIIIIIIIIHIIIIIIII G181230 1 Opening 2 Vaststellen agenda

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Z/19/222563 Bedrijfsvoering/HJIB/ Bestuurssecretariaat Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 8 januari 2019. De besluitenlijst van de laatst gehouden B&W- vergadering wordt in de eerstvolgende

Nadere informatie

Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015

Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015 Raadsvoorstel Datum vaststelling voorstel door het college 11 mei 2015 Datum raadsvergadering donderdag 4 juni 2015 Nummer raadsvoorstel 2015-158 Bijbehorend veld van de programmabegroting Beheer openbare

Nadere informatie

2. VVH Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 Veiligheidsregio MWB

2. VVH Begroting 2019 en Jaarstukken 2017 Veiligheidsregio MWB 1. VVH Convenant Veilig Ondernemen Tijvoort Het keurmerk veilig Ondernemen bedrijventerreinen (KBO-B) is een samenwerkingsverband die als doel heeft het bedrijventerrein schoon, heel en veilig te houden.

Nadere informatie

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012

Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Besluitenlijst vergadering college van B&W d.d. 22-05-2012 Registratienummer: 2012/7540 Aanwezig : Burgemeester L.C. Poppe-de Looff N Weth. M.H.M.R. de Hoon-Veelenturf (voorzitter) J Weth. W. van Hees

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 46. O (13-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 45.O

Nadere informatie

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur.

Op grond van art. 60 van het reglement van orde kunnen raadsleden gebruik maken van het vragen-half-uur. Vergadering Gemeenteraad 19-06-2008 Plaats: Nieuwveen Tijd: 16:00 Voorzitter: Frans Buijserd 0 BESLUITVORMENDE RAADSVERGADERING 19 JUNI 2008 1 Opening 2 Vaststellen agenda Agendapunten 7, 10 en 12 worden

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert Vergadering: 1. ADV/M/17/10906 Z/M/16/38342 Secretaris J.P. Ruyters Vaststelling besluitenlijst incl aanvulling college 24 oktober 2017 4. ADV/M/17/10900 Z/M/17/48436 Evaluatie sociale kernteams Cuijk,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Collegevergadering

Openbare besluitenlijst Collegevergadering Openbare besluitenlijst Collegevergadering Datum 28-05-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie Bestuurskamer (2.58) Voorzitter Aanwezigen H.A.G. Hellegers D. van Deurzen, G. van Heeswijk, H.A.G. Hellegers, F.J.M.

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 22-12-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering d.d. 22-12-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Tussentijdse evaluatie Huishoudelijke Hulp Toelage 2. ONT Wehelpen De Huishoudelijke Hulp Toelage (HHT/ 't Huishoudtientje) is nu een half jaar operationeel. Het is nu tijd om te bezien of de regeling

Nadere informatie

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017

BESLUITENLIJST (14) OPENBAAR. Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 BESLUITENLIJST (14) Van de vergadering van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Zaltbommel d.d. 18 april 2017 OPENBAAR AANWEZIG: Burgemeester : A.C. Bragt (loco) Wethouder : C.A.H. Zondag Wethouder

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant

Besluitenlijst B&W extern. 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen. Afd /Verseon. Zienswijze begroting 2020 Omgevingsdienst Middenen West Brabant Besluitenlijst B&W extern 14 mei 2019 Gemeenschappelijke regelingen BESLUITENLIJST B&W D.D. 14 mei 2019 Nr Poho Afd /Verseon Onderwerp Besluit GEMEENSCHAPPELIJKE REGELINGEN 1 Hans Wierikx, 18481 2 Thomas

Nadere informatie

1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017

1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 1. VVH Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 Begin 2016 heeft de Raad de Kadernota Integrale Veiligheid 2016-2019 vastgesteld. Het Uitvoeringsprogramma Integrale Veiligheid 2017 is het uitvoeringsdocument

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE STEDE BROEC D.D. 06 MAART 2018 Aanwezig: Afwezig: R. Wortelboer, burgemeester, N. Slagter, B. Nootebos en T. Schuitemaker,

Nadere informatie

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016.

4. B --- Agenda commissie M. d.d. 17 oktober 2016, commissie O d.d. 18 oktober 2016 en commissie financien d.d. 20 oktober 2016. ergadering van burgemeester en wethouders oorstel 1. B aststellen van de openbare besluitenlijst van 4 oktober 2016. De besluitenlijst vaststellen. 2. B Terugkoppeling informatie uit verbonden partijen.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 16 juni 2015 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. Nagengast MBA mw. A.J.A. van de Ven mw. W.J. Pelk MBA,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 22 MEI 2018 Aanwezig: Afwezig: Wnd. burgemeester Van Vliet-, de wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en locosecretaris

Nadere informatie

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015

VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 VERSLAG COLLEGEVERGADERING D.D. 3 NOVEMBER 2015 Aanwezig: burgemeester Hans Janssen, wethouders Ina Batenburg, Sjef Verhoeven en Peter Smit en gemeentesecretaris Ineke Depmann BESPREEKPUNTEN Vaststelling

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Transformatieagenda Wmo en haar omgeving. besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Transformatieagenda 2017-2018 Wmo en haar omgeving doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 161900 datum voorstel: 23 november 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie.

1. Argumenten De Kadernota 2018 formuleert, naast de financiële en bedrijfsvoering uitgangspunten, ook een meerjarige toekomstvisie. Raadsvoorstel Gemeente IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 405982 Programma : Inkomen, jeugd en wmo Cluster : Samenleving Portefeuillehouder: mw. M.J.T.G. van Beurkering-Huijbregts

Nadere informatie

OPENBARE B&W-BESLUITEN n.a.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42)

OPENBARE B&W-BESLUITEN n.a.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42) OPENBARE B&W-BESLUITEN n.v. de B&W-VERGADERING VAN 12 oktober 2015 (week 42) Nr. O Interne controleplan gemeente Veenendaal 2015. O Subsidieregeling Rijden op groen gas Veenendaal. O Wijziging CAR/UWO

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 31 mei 2016 om 9.00 uur. Aanwezig: Drs.

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 9 februari 2016 Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 9 februari 2016 Aanwezig: Burgemeester Gemeentesecretaris F. Ossel T. De Rudder H. Erol mw. J.W.J. Dorenbos

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig:

Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op. 22 januari Aanwezig: Besluitenlijst van de vergadering van het college van burgemeester en wethouders gehouden op 22 januari 2019 Aanwezig: Burgemeester Wnd. gemeentesecretaris drs. M.E. Smit mr. S.G. Ferraro H. Erol B.G.P.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk

Openbare besluitenlijst College B&W Cuijk 3 ADV/C/17/02828 Z/C/16/38280 Secretaris W.A.G. Hillenaar Uitnodigingen d.d. 1 maart 2017 1. Regionale raadsbijeenkomst transformatieopgaven Jeugdzorg, dinsdag 14 maart 2017 van 18.30-21.30 uur te Cuijk.

Nadere informatie

Advies aan de gemeenteraad

Advies aan de gemeenteraad Advies aan de gemeenteraad Postregistratienummer *16.0006379* 16.0006379 Raadsvergadering: 9-6-2016 Voorstel: 4.54 Agendapunt: 21 Onderwerp Concept jaarstukken Gemeenschappelijke Regeling Centraal afvalverwijderingsbedrijf

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 27-10-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. VVH Collectieve festiviteiten 2016 Op grond van artikel 4.2 van de Algemene Plaatselijke Verordening moeten jaarlijks collectieve festiviteiten worden vastgesteld. De volgende dagen voor 2016 vast te

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 27 september 2016 Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr. G. Boonzaaijer

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. De werkgroep Gemeenschappelijke Regelingen heeft de volgende reactie gegeven: Volgnr

VOORSTEL AAN DE RAAD. De werkgroep Gemeenschappelijke Regelingen heeft de volgende reactie gegeven: Volgnr Onderwerp Beleidsbegroting 2012 Regionale Ambulancevoorziening Volgnr. 2011-043 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar B.C. Koolstra Afdeling Samenleving Datum voorstel 17 mei 2011 Opiniërende

Nadere informatie

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de

Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van de begroting 2018 waarin de mutaties zijn verwerkt van de Raadsvoorstel Zaaknummer: 2018-009925 Onderwerp Bestuursrapportage 2018 Datum voorstel Datum raadsvergadering 21 augustus 2018 9 oktober 2018 Aan de raad, Voorstel In te stemmen met de 10e wijziging van

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Aanwezig: Burgemeester, wethouders A.M. Henisch-Hulsman,, J. Joon, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01497 Z/G/15/25151 Secretaris Vaststellen besluitenlijst B&W-vergadering van dinsdag 2 februari

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 15 januari 2019 om 9.00 uur Afwezig: Ben Brink Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 PENBARE BESLUITENLIJST VAN B&W D.D. 14 mei 2019 Aanwezig: burgemeester Van der Meijden, wethouders Buter, Meulensteen, Slaets en Van der Zanden (wethouder Briels wel aanwezig bij agendapunten 1.6 en 1.7)

Nadere informatie

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen

Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Raadsvoorstel Agendapunt: Onderwerp Vaststelling jaarstukken 2013 Datum voorstel 29 april 2014 Datum raadsvergadering 10 juni 2014 Bijlagen -Bijlage 1 -Jaarstukken 2013 -Verslag van bevindingen Ter inzage

Nadere informatie

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14

4. St Ontwerpbestemmingsplan 't Hout - A. vd Dyckestraat naast 14 ergadering van burgemeester en wethouders Nummer. oorstel Portefeuillehouder 1. Bm aststellen van de openbare besluitenlijst van 22 mei 2018 De besluitenlijst vaststellen 2. Bm ---- Uitnodigingen Ter bespreking

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 19 mei 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Dhr. G.F. Naafs Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA) Dhr.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI College Leesmap/uitnodigingen Voor kennisgeving aangenomen BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS D.D. 9 JANUARI 2018 Aanwezig: Afwezig: Burgemeester Baas, wethouders Luyckx en Struijlaart, secretaris Schadé en loco-secretaris Slagter

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015

Raadsvergadering. Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 30 oktober 2014 14-101 Onderwerp Verordening jeugdhulp gemeente Bunnik 2015 en Verordening maatschappelijke ondersteuning gemeente Bunnik 2015 Aan de raad, Onderwerp

Nadere informatie

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder

Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder 150714-44-RUI-01 Raadsvoorstel start MER procedure Spinder_crdv 1 Raadsvoorstel Start m.e.r.-procedure windpark Spinder Aanleiding Stichting MOED heeft een verzoek om herziening van het bestemmingsplan

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e wijziging Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Eemsmond en nota activabeleid gemeente Eemsmond

Eemsmond en nota activabeleid gemeente Eemsmond Nummer : 11-12.2011 Onderwerp : Wijziging artikel 10, lid 2 van de Financiële verordening gemeente Eemsmond en nota activabeleid gemeente Eemsmond Korte inhoud : Actualisatie nota activabeleid gemeente

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden

Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Openbare besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders van de gemeente Uden Vergadering van het College van burgemeester en wethouders op dinsdag 23 februari 2016 om 9.00 uur. Aanwezig:

Nadere informatie

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda

Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Agenda / besluitenlijst B&W openbare agenda Datum : 22 september 2015 10.00 15.00 uur Aanwezig : Mevr. Drs. M.J.T.H. Havekes Dhr. J.J.W. van Dongen (D66) Dhr. H. Veldhuizen (CDA) Dhr. J.A. Nijhof (GroenLinks/PvdA)

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-14-01515 / en Algemeen Interne Controleplan 2014 portefeuillehouder M.A. den Boer afdeling Bedrijfsondersteuning opgesteld door M. Gobati datum/voorstel nr 18 augustus 2014

Nadere informatie

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018

OPENBARE PERS BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 PRESENTIELIJST B&W-VERGADERING d.d. dinsdag 22 mei 2018 burgemeester F.C. Dales gemeentesecretaris K.M. Radstake wethouder A.V. Baerveldt wethouder A. Verkaik wethouder F. Bal OPENBARE PERS BESLUITENLIJST

Nadere informatie

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal

Aanwezig: Voorzitter: S. Adriaansen Secretaris: A. Baart Wethouders: H. de Waal, M. Groffen, L. van der Beek en J. van Agtmaal Dossiercode: D-14.00016; document 2014.36208 Besluitenlijst van de in de vergadering van burgemeester en wethouders van Woensdrecht van 16 september genomen besluiten 8 t/m 12 september 2014 door parafen

Nadere informatie

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing

Stafeenheid Bestuurs- en directieondersteuning. Openbare Besluitenlijst d.d. 03-03-2015. Nr. afd. agendapunt/beslissing 1. MDV Nieuwe Verordening participatieraad gemeente Goirle 2015 Om de leden van de participatieraad een (vrijwilligers)vergoeding te kunnen verstrekken is het nodig een nieuwe verordening vast te stellen

Nadere informatie

BBV - Besluitenlijst - Openbaar

BBV - Besluitenlijst - Openbaar BBV - Besluitenlijst - Openbaar Begin vergadering (Vergadering) (Dag) 15-3-2016 Portefeuillehouders (Zaak) Agendanummer Zaaknummer (Zaak) Voorstel (Zaak) Onderbouwing voorstel (Zaak) Resultaat vergadering

Nadere informatie

Overzicht reacties gemeenten op jaarrekening 2015 begroting 2017, versie 7 juli 2016

Overzicht reacties gemeenten op jaarrekening 2015 begroting 2017, versie 7 juli 2016 Overzicht reacties gemeenten op jaarrekening 2015 begroting 2017, versie 7 juli 2016 Nr. Gemeente Zienswijze Reactie Algemeen Bestuur VR MWB 1 Aalburg Gemeenteraad vergadert 21 juni. De raad gaat er vanuit

Nadere informatie

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten:

raadsvoorstel voorstel B&W stelt de raad voor het volgende te besluiten: raadsvoorstel zaak/onderwerp Z-14-01515 / portefeuillehouder M.A. den Boer afdeling Bedrijfsondersteuning opgesteld door M. Gobati datum/voorstel nr 30 september 2014 / * datum raad 30 oktober 2014 voorstel

Nadere informatie

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI)

Raadsvergadering. Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 17-12-2015 15-097 Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst Werk en Inkomen (GR RDWI) Aan de raad, Onderwerp Gemeenschappelijke Regeling Regionale Dienst

Nadere informatie

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel

2. VVH Beslissing op bezwaren antenne opstelpunt nabij Veertels 9 te Riel 1. ONT Stand van zaken Gôolse Geheimen In 2016 is www.goolsegeheimen.nl gelanceerd. Deze website is een middel in het kader van de citymarketingscampagne Gôolse Geheimen. Afgelopen jaar is vooral gericht

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 21 maart 2017 Aanwezig: drs. V.H. Kloos, voorzitter drs. P.F. J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven W. van Twuijver,

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.19.0759 Landgraaf, 15 april 2019 ONDERWERP: Uitgangspuntennotitie begroting 2019-1 en 2020, concept 1e wijziging begroting 2019-1,

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015

OPENBARE BESLUITENLIJST COLLEGEVERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS 24 maart 2015 Portefeuillehouder: Dhr. A.D. de Roon 1. 7867 Vaststellingsovereenkomst brede school Ruishornlaan * Stem in met de Vaststellingsovereenkomst inzake medegebruik van de Brede school Ruishornlaan * Stem in

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE DRECHTERLAND D.D. 13 MAART 2018 Aanwezig: Burgemeester: M. Pijl; wethouders: D. te, G. en P. ; secretaris: A.J.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 17 mei 2016 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. Dijkman J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de

Nadere informatie

concept besluitenlijst b en w-vergadering

concept besluitenlijst b en w-vergadering concept enlijst b en w-vergadering aanwezig Burgemeester M. Schoenmaker Wethouder D.A. Bergman Wethouder R.A. Tetteroo Wethouder J.M. de Laat Wethouder L.J. Werger Wethouder H. Niezen Wnd. gemeentesecretaris/

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Grave

Besluitenlijst college B&W Grave Vergadering: Aanwezig: Burgemeester A.M.H. Roolvink, wethouders A.M. Henisch-Hulsman, H.A.W.M. Daandels,, secretaris J.J.L. Heerkens 2. ADV/G/16/01427 Z/G/15/25151 Secretaris A.M.H. Roolvink Vaststellen

Nadere informatie

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012

Besluitenlijst Bespreekstukken B&W vergadering (behorende tot agendapunt 5) Datum: 27 maart 2012 Aanwezig: de heren T.J. van der Zwan, S. Siebenga, A. Hartsuiker, mevrouw C. van der Laan en F.H. Perdok secretaris. Afwezig: de heer L. Buwalda. Agendapunt Onderwerp Advies Beslissing 1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert

Besluitenlijst college B&W Mill en Sint Hubert 1. ADV/M/17/10599 Z/M/16/38342 Secretaris C.C. Boode Vaststelling besluitenlijst incl. aanvulling college 14 februari 2017 7. ADV/M/17/10595 Z/M/17/40014 A.A.M.J. Walraven Kadernota en begroting 2018 Regionaal

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 07/10/2014 week 41. Nr. Afdeling 1. Inrichting Openbare Ruimte Beschikbaar stellen van krediet bouw -en woonrijpmaken

Nadere informatie

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst

Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Vergadering van Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst Datum 23-04-2019 Aanvang 09:00 Locatie B&W-kamer OPENBARE AGENDA 1. Vaststellen van de openbare besluitenlijst van 16 april 2019 De besluitenlijst

Nadere informatie

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 21 MEI 2019 Registratienummer: 1354816 Registratiedatum: 16 mei Domein-team: id-bo Opsteller: Carolien van de Camp BESLUITENLIJST B&W-VERGADERING GEMEENTE BERNHEZE D.D. 21 MEI 1. id-bo MM 1350092 Kwaliteit raadsvoorstellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 04/02/2014 week 6. 1. Dienstverlening Culturele impuls 2014 01 Hongarije Plaza Wethouder De Kleine 14.039 Toekenning

Nadere informatie

B&W BESLUITENLIJST PERS

B&W BESLUITENLIJST PERS B&W BESLUITENLIJST PERS Vergadering van burgemeester en wethouders op dinsdag 7 november 2017 No. 2017-41 Aanwezig: burgemeester H. van Kooten wethouders G.P. van den Anker, mevr. J.H.A. Sørensen, J.H.L.M.

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017

Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017 Openbare Besluitenlijst B&W-vergadering 9 mei 2017 Sfeervol Meerssen Regnr Onderwerp Besluit 1 301354 Vaststelling besluitenlijst B&Wvergadering d.d. 25 april 2017. 2 301356 Openbare besluitenlijsten van

Nadere informatie

S. Nieuwenburg 3580

S. Nieuwenburg 3580 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 5.1 S. Nieuwenburg 3580 Stefan.Nieuwenburg@a2samenwerking.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 250782/250832 portefeuillehouder H. Tindemans Van

Nadere informatie

nieuwkoop jljn 2016 vr: R 7 0N'OE.N., Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus AN LEIDEN

nieuwkoop jljn 2016 vr: R 7 0N'OE.N., Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus AN LEIDEN nieuwkoop Het Dagelijks Bestuur van Holland Rijnland Postbus 558 2300 AN LEIDEN vr: R 7 0N'OE.N., ",_, Li! I L 4 jljn 2016 datum 23 juni 2016 uw brief/kenmerk registratienummer G16.0923 behandeld door

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst

Openbare besluitenlijst Openbare besluitenlijst Van de vergadering van burgemeester en wethouders van Harderwijk op 26/01/2016 week 4. 1. projectbureau Waterfront Tonselsedreef 125 t/m 211 beslissing op verzoek tot handhaving

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d.

Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari Vastgesteld d.d. CONCEPT Openbare besluitenlijst vergadering college van burgemeester en wethouders d.d. 17 januari 2017 Vastgesteld d.d.: de burgemeester, de secretaris, Besluitenlijst vergadering college van B&W Pagina

Nadere informatie

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij

Ont Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij Openbare besluitenlijst B&W Smallingerland - week 20-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 8 mei 2014 Ont. 1. 1050793 Afrekening Jeugdverkeerstuin en parkeervoorzieningen met Naturij De verplaatsing van de verkeerstuin

Nadere informatie

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 25 september 2018

BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 25 september 2018 BESLUITENLIJST voor de vergadering van het college van B&W Datum: 25 september 2018 Aanwezig: Afwezig: burgemeester, wethouders Jansen, Hoogstraten, Fluitman en Catsburg en de loco-gemeentesecretaris gemeentesecretaris

Nadere informatie

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S

B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S B E S L U I T E N L I J S T C O L L E G E V A N B U R G E M E E S T E R E N W E T H O U D E R S V A N B I N N E N M A A S Datum 13 mei 2014 Openbaar Burgemeester Secretaris Mr. drs. A.J. Borgdorff Mr.

Nadere informatie

Voortgangsrapportage fusie. Klankbordgroep november 2013

Voortgangsrapportage fusie. Klankbordgroep november 2013 Voortgangsrapportage fusie Klankbordgroep november 2013 Voorwoord De stuurgroep: Beste leden van de klankbordgroep. Voor u ligt de laatste voortgangsrapportage. We zijn er klaar voor, werken aan de laatste

Nadere informatie

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend

Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - Besluitvormend BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 8 oktober 2013 nummer: 2013_BW_00620 Onderwerp Tussentijdse rapportage samenwerking belastingen Lisse/Noordwijk - vormend Beknopte samenvatting Verkenningsfase van het

Nadere informatie

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( )

GEMEENTE LOSSER. Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O ( ) GEMEENTE LOSSER Vergadering Burgemeester en Wethouders Besluitenlijst week 47. O (20-11-2018) 1 BCO Uitnodigingenlijst Doorgenomen en afspraken gemaakt. Team SOC werkt verder af. 2 DV Verslag BW week 46.O

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 19 mei 2015 Aanwezig: P.M. Bruinooge, voorzitter drs. V.H. Kloos J.P. MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven drs. P.F. Dijkman

Nadere informatie