7 Gedraesliin bil simaleringen in het o~s~orinesregister

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "7 Gedraesliin bil simaleringen in het o~s~orinesregister"

Transcriptie

1 7 Gedraesliin bil simaleringen in het o~s~orinesregister 7.1 Aleerneen - Dit hoofdstuk handelt met name over signaleringen die verband houden met de toepassing van de Vreemdelingenwet. Andere signaleringen hebben betrekking op de tenuitvoerlegging van vonnissen en de aanhouding of voorgeleiding van personen die van een strafbaar feit worden verdacht. De tenuitvoerlegging van deze signaleringen behoort niet tot de uitvoering van de Vreemdelingenwet; de bevoegdheden terzake berusten op het Wetboek van Strafvordering en andere wetgeving. Richtlijnen met betrekking tot deze signaleringen worden gegeven door het Openbaar Ministerie. Ook het opsporingsregister bevat aanwijzingen terzake. Signalering brengt in bepaalde gevallen mee dat aan de vreemdeling op grond van art. 8, eerste lid, onder c, Vw geen verblijf in de vrije termijn is toegestaan (zie A 4, onder 2.3.4). Controle aan de hand van het opsporingsregister blijft achterwege ten aanzien van diplomatieke ambtenaren en andere geprivilegieerde personen (zie B 3). Zie voor de gedragslijn bij signalering ter fine van uitlevering A 6, onder 3.2.2). 7.2 Sinnalerin~en verband houdende met toe~assinn van de vreemdelingenwet Sinnalerin~ "on~ew.verk1. - art. 21 Vwn Vreemdelingen die bij een beschikking van de Minister van Justitie ongewenst verklaard zijn, worden na het onherroepelijk worden van deze beschikking als zodanig in het opsporingsregister gesignaleerd. Aan deze vreemdelingen is geen verblijf toegestaan (art. 21, vierde lid, Vw). Door in Nederland te verblijven of er terug te keren plegen zij een misdrijf als bedoeld in art. 197 Wetboek van Strafrecht. Bij aantreffen moet telefonisch contact worden opgenomen met het ministerie van Justitie (zie A 2), zulks mede teneinde de beschikking te verkrijgen over een gewaarmerkt afschrift van het besluit tot ongewenstverklaring, hetwelk moet worden gevoegd bij het terzake van overtreding van art. 197 van het Wetboek van Strafrecht op te maken proces-verbaal. Vc Suppl.2 (januari 1985)

2 In dringende gevallen kan de Minister van Justitie echter tijdelijk ontheffing verlenen van een ongewenstverklaring, bijvoorbeeld indien daartoe klemmende redenen van humanitaire aard aanwezig zijn of teneinde de vreemdeling in de gelegenheid te stellen zijn belangen in een rechtszaak te bepleiten. Daarbij worden ondermeer voorwaarden gesteld omtrent de plaats van binnenkomst, de duur en het doel van het verblijf Signalering "OVR" De signalering "ovr" is een bijzondere aanwijzing van de Minister van Justitie aan de ambtenaren belast met de grensbewaking en het toezicht op vreemdelingen, welke gegeven wordt in het belang van de openbare rust, de openbare orde of de nationale veiligheid. Aan als ongewenst gesignaleerde vreemdelingen is op grond van art. 8, eerste lid onder c, Vw geen verblijf in de vrije termijn toegestaan. Bij aantreffen van een als ovr gesignaleerde Belg of Luxemburger dient aanstonds telefonisch contact te worden opgenomen met het Ministerie van Justitie (zie A 2). Eenzelfde gedragslijn moet worden gevolgd indien het betreft vreemdelingen van andere nationaliteit en er dringende redenen zijn om niettemin toegang tot Nederland te verlenen dan wel verblijf hier te lande toe te staan Signalering " ov~ i.v.m. uitreik in^ beschik kin^" De signalering "opsporing verblijfplaats in verband met uitreiking van de beschikking" heeft betrekking op vreemdelingen aan wie niet kon worden uitgereikt een beschikking tot: a. weigering van de vergunning tot verblijf of weigering van verlenging van de geldigheidsduur daarvan; b. intrekking van de vergunning tot verblijf, vergunning tot vestiging of toelating als vluchteling, c. ongewenstverklaring (art. 21 Vw). moet telefonisch contact worden opgenomen met het Ministerie van Justitie (zie A 2) Signalering 'verbliifstitel ingetrokken' De signalering "verblijfstitel ingetrokken" wordt in het opsporingsregister opgenomen indien van de beschikking tot intrekking van een verblijfstitel wel aan de vreemdeling is kennisgegeven (bijvoorbeeld door middel van toezending bij aangetekende brief) maar: Vc Suppl.5 (april 1991)

3 A 5 Toezicht 56 a het verbli jfsdocument (bi j1 5a-e W) niet kon worden ingehouden; b de aantekening omtrent het verbli j fsrecht is het paspoort niet kon worden doorgehaald; of c de aantekening omtrent intrekking van de vergunning tot verblijf (art. 44 VV) niet in het paspoort kon worden gesteld. moet telefonisch contact worden opgenomen met het ministerie van Justitie (zie A 2) Signalering "vergunning tot vestiging vervallen" Deze signalering heeft betrekking op vreemdelingen die hun hoofdverblijf buiten Nederland hebben verplaatst waardoor hun vergunning tot vestiging - van rechtswege - is vervallen (art. 14, tweede lid, Vw). moet het document als bedoeld in Bijlage 5a W indien mogelijk worden ingehouden en toegezonden aan het hoofd van plaatselijke politie door wie het is afgegeven. Deze stelt daarop het ministerie van Justitie van de inhouding in kennis opdat de signalering kan worden ingetrokken Signalering 'vtv voor onbep. duur vervallen' De signalering 'vtv voor onbepaalde duur vervallen' wordt in het opsporingsregister opgenomen indien het verblijfsrecht van art. 10, tweede lid, Vw van rechtswege verloren is gegaan, omdat de vreemdeling niet meer voldoet aan de bij art. 47 Vb j" 24 a W gestelde voorwaarden maar: a. het verblijfsdocument (bijlage 5 c W) niet kon worden ingehouden; b. de aantekening omtrent het verbli jfsrecht in het paspoort niet kon worden doorgehaald. moet contact worden opgenomen met het ministerie van Justitie (zie A 2) Siqnalerins VMV Deze signalering ( "Voorafgaande Machtiging vereist" ) heeft betrekking op vreemdelingen aan wie zonder machtiging van de Visadienst geen visum mag worden afgegeven of wier visum niet zonder voorafgaande machtiging mag worden verlengd (zie ook A 4; ). Vc Suppl. 2 (januari 1985)

4 A 5 Toezicht 56a? moet, indien deze in het bezit is van een visum (model D 2) waarvan de letter 'A' (Autorisation) is doorgehaald, onmiddellijk telefonisch contact worden opgenomen met de Visadienst (zie A 2). De signalering 'VPN' wordt - al naar gelang deze is uitgegaan van de Belgische, Luxemburgse of Nederlandse autoriteiten - gevolgd door de letters 'B', 'N' of 'L' signalering "OW-ovp ter verwijdering" a r,.? Deze De signalering "OW-ovp ter verwijdering" (ongewenst vreemdeling - opsporing verblijfplaats ter verwijdering) heeft betrekking op vreemdelingen aan wie het niet of niet langer is toegestaan in Nederland te verblijven. signalering wordt in het opsporingsregister opgenomen indien is gebleken dat de vreemdeling zich aan verwijdering uit Nederland onttrekt (zie A 6, onder ). Indien een aldus gesignaleerde vreemdeling wordt aangetroffen, dient zo snel mogelijk tot verwijdering uit Nederland te worden overgegaan. Ten aanzien van de taak en de bevoegdheid in deze wordt verwezen naar A 6. onder Opneming van signaleringen Opneming van de in 7.2 genoemde signaleringen in verband met uitvoering van de Vreemdelingenwet geschiedt steeds door tussenkomst van het ministerie van Justitie (zie A 2) Zie ook A 6 onder 9.12 en Vervallenverklaring van sipnaleringen In het belang van de gesignaleerde moet de signalering, na tenuitvoerlegging, zo spoedig mogelijk uit het opsporingsregister verdwijnen. Tenuitvoerlegging van een signalering - verband houdende met de toepassing van de Vreemdelingenwet - dient daarom te worden bericht aan het ministerie van Justitie (zie A 2) Het ministerie zal de Centrale Recherche Informatiedienst (CRI) er dan zo spoedig mogelijk van in kennis stellen dat de betreffende signalering kan vervallen. Vc Suppl. 5 (april 1991)

5 A 5 Toezicht Gedragslijn bij ongewenste politieke activiteit Voor zover het betreft een vreemdeling die houder is van een vergunning tot verblijf zie A 4 onder Voor zover het betreft vreemdelingen die gedurende de vrije termijn (art. 8 Vw) hier te lande verblijven geldt het volgende. Indien er naar het oordeel van het hoofd van plaatselijke politie gebleken is van - of gegronde reden is te vrezen voor - politieke activiteiten, die gevaar opleveren voor de openbare rust, de openbare orde of de nationale veiligheid, moet hij steeds telefonisch contact opnemen met het ministerie van Justitie (zie A 2) teneinde te vernemen hoe moet worden gehandeld. Betreft het in gevallen als vorenbedoeld een vreemdeling die voornemens is hier te lande in het openbaar een spreekbeurt of voordracht te vervullen dan kan, doch uitsluitend op aanwijzing van de Minister van Justitie, aan de betrokkene een mededeling worden gedaan als volgt: 'Bij het vervullen van uw spreekbeurt, voordracht enz., dient u zich te onthouden van uitlatingen die gevaar op kunnen leveren voor verstoring van de Nederlandse democratische samenleving, dan wel een bedreiging vormen voor de goede betrekkingen van het Koninkrijk met andere mogendheden'. De in Nederland gevestigde organisatie die het optreden voorbereid, wordt dienovereenkomstig ingelicht. In gevallen waarin gebleken is dat de vreemdeling zich niet aan de gestelde voorwaarden heeft gehouden dient daaromtrent aanstonds te worden gerapporteerd aan het ministerie van Justitie. ~a'nwege de Minister van Justitie zullen alsdan aanwijzingen worden verstrekt of en zo ja welke maatregelen tegen de vreemdeling moeten worden getroffen.

7 Signaleringen in het Opsporingsregister

7 Signaleringen in het Opsporingsregister Signaleren in het Opsporingsregister A5/7.2.1 7 Signaleringen in het Opsporingsregister 7.1 Algemeen Dit hoofdstuk handelt met name over signaleringen, die verband houden met de toepassing van de Vw. Het

Nadere informatie

A 4 1. Vreemdelingen aan wie verblijf in Nederland is toegestaan (art Vw)

A 4 1. Vreemdelingen aan wie verblijf in Nederland is toegestaan (art Vw) A 4 1 Hoofdstuk A 4 Toelating INHQUD 1 1.1 1.2 1.3 1.3.1 1.3.2 1.3.3 1.3.4 1.3.5 1.3.6 1.3.7 2 2.1 2.2 Inle_Lding Vreemdelingen aan wie verblijf in Nederland is toegestaan (art. 8-10 Vw) Verblijf in de

Nadere informatie

(zie A 9 onder 2.3.2).

(zie A 9 onder 2.3.2). A 5 Toezicht 37 Staande houden, overbrengen naar en ophouden op een ~laats bestemd voor verhoor Algemeen Bij de uitoefening van het toezicht op vreemdelingen kan het gewenst zijn, dat - steekproefsgewijze

Nadere informatie

B 19 Voortgezet verbliif 19

B 19 Voortgezet verbliif 19 B 19 Voortgezet verbliif 19 4 Voortgezet verblijf van vreemdelingen die voor verblijf bij (huwelijks-)partner of voor verruimde gezinshereniginp zijn toegelaten na verlies van de afhankeliike verblijfstitel

Nadere informatie

2 Bezwaar en administratief beroep

2 Bezwaar en administratief beroep Bezwaar en administratief beroep A8/2.1.1 2 Bezwaar en administratief beroep 2.1 Algemeen Onder het maken van bezwaar wordt verstaan: het gebruik maken van de ingevolge een wettelijk voorschrift bestaande

Nadere informatie

- geldig - diplomatieke ambtenaren en andere

- geldig - diplomatieke ambtenaren en andere autoriteiten worden gepleegd. e. Signalering "VMV" Aan visurnplichtige vreemdelingen, wier namen in het Opsporingsregister zijn opgenomen met de aanduiding "vmv" (geen visum verlenen zonder machtiging

Nadere informatie

4 Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft

4 Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft L Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft A614.2 4 Gevallen waarin uitzetting achterwege blijft In een aantal gevallen mag geen uitzetting plaatsvinden of moet deze worden opgeschort op grond van

Nadere informatie

2.1 Voorschriften voor opneminq en toelatinq voor wat betreft verzoeken om opneming ingediend vanaf 15 juli 1989

2.1 Voorschriften voor opneminq en toelatinq voor wat betreft verzoeken om opneming ingediend vanaf 15 juli 1989 B 18 Buitenlandse pleeskinderen 4 Bij de beslissing tot toelating dient door de Minister van Justitie getoetst te worden aan het algemene "aanvaardbare toekomstcriterium". Dit criterium houdt in dat een

Nadere informatie

2 Registratie van gegevens

2 Registratie van gegevens Registratie van gegevens A912.2.1 2 Registratie van gegevens 2.1 Welke vreemdelingen worden geregistreerd In de geautomatiseerde vreemdelingenadministratie worden in principe alle vreemdelingen opgenomen.

Nadere informatie

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 1987

Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 1987 Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 1987 Wet van 3 december 1987, Stb. 635, houdende regels betreffende de inlichtingen- en veiligheidsdiensten Zoals deze is gewijzigd bij de wetten van 02-12-1993(Stb.759)

Nadere informatie

B 2 Molukkers 3. 1 Inleidinq

B 2 Molukkers 3. 1 Inleidinq B 2 Molukkers 3 1 Inleidinq Met betrekking tot Molukkers dient onderscheid gemaakt te worden tussen die Molukkers waarop de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is, en Molukkers waarop

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 ter implementatie van Richtlijn 2011/51/EU van het Europees Parlement en de Raad van 11 mei 2011 tot wijziging van Richtlijn 2003/109/EG van de Raad teneinde haar

Nadere informatie

Inleiding Verblijf in de vrije termijn Visa voor kort verblijf Uitgevers (november )

Inleiding Verblijf in de vrije termijn Visa voor kort verblijf Uitgevers (november ) 1 Inleiding Verblijf in de vrije termijn Paspoort-, visum- of mw-vereiste Vrijstelling van paspoort-, visum- of mw-vereiste Ontheffing van paspoort-, visum- of mw-vereiste Verplichtingen in verband met

Nadere informatie

Verblijfsrechtelijke gevolgen van. (tijdelijk) verblijf buiten Nederland

Verblijfsrechtelijke gevolgen van. (tijdelijk) verblijf buiten Nederland Verblijfsrechtelijke gevolgen van (tijdelijk) verblijf buiten Nederland B2 1 Verblijfsrechtelijke gevolgen van (tijdelijk) verblijf buiten Nederland Inleiding Militaire dienstplicht en detentie buiten

Nadere informatie

Het betreft hier met name de toepassing van: c. het Voorschrift Vreemdelingen - VV (Stcrt. 1966, 188).

Het betreft hier met name de toepassing van: c. het Voorschrift Vreemdelingen - VV (Stcrt. 1966, 188). A 1 Inleiding 3 1 Algemeen De Vreemdelingencirculaire 1982, vastgesteld bij beschikking van de staatssecretaris van Justitie van 26 oktober 1982, vormt het geheel van algemene aanwijzingen aan de ambtenaren

Nadere informatie

Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing is

Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing is Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing is B6 Vreemdelingen op wie het Europees Verdrag betreffende sociale en medische bijstand van toepassing

Nadere informatie

B 11 Buitenlandse werknemers 8

B 11 Buitenlandse werknemers 8 B 11 Buitenlandse werknemers 8 Wettelijke maatregelen te~en ille~ale tewerkstellin~ Teneinde illegale tewerkstelling tegen te gaan en de tewerkstelling van buitenlandse werknemers te kunnen reguleren voorziet

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 Benelux Economische Unie en Europese Economische Gemeenschap. Verschilpunten Benelux- en E. E. G. -verdrag

Hoofdstuk 4 Benelux Economische Unie en Europese Economische Gemeenschap. Verschilpunten Benelux- en E. E. G. -verdrag Hoofdstuk 4 Benelux Economische Unie en Europese Economische Gemeenschap INHOUD De regelingen De Benelux Economische Unie De Europese Economische Gemeenschap Partijen bij het E.E.G.-verdrag Grondslag en

Nadere informatie

Vreemdelingencirculaire 2000 Deel A Modellen

Vreemdelingencirculaire 2000 Deel A Modellen 1 Vreemdelingencirculaire 2000 Deel A Modellen Versies 1 geldend per 1 april 2013 MigratieWeb ve13000666 Bijgewerkt sinds tekst per 1 januari 2013 (ve13000300) met WBV 2013/4 (ve13000622). [ Voor Bonaire,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19141 31 oktober 2011 Aanwijzing paspoortsignalering Categorie: opsporing Rechtskarakter: Aanwijzing in de zin van artikel

Nadere informatie

A 9 Administratie en reaictratie 31

A 9 Administratie en reaictratie 31 A 9 Administratie en reaictratie 31 6 Verstrekking van inlichtingen aan derden Bij verstrekking van inlichtingen aan derden dient onderscheid gemaakt te worden al naar gelang de aard van de te verstrekken

Nadere informatie

HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. Artikel 1

HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN. Artikel 1 STAATSBESLUIT van 12 september 1995, ter uitvoering van diverse artikelen van de Vreemdelingenwet 1991"(S.B. 1992 no. 3) (Vreemdelingenbesluit 1995) (S.B. 1995 no. 85). HOOFDSTUK I BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN

Nadere informatie

wordt verschaft: art. 60 Vb; j0 art. 33a W);

wordt verschaft: art. 60 Vb; j0 art. 33a W); A 5 Toezicht 9 2 Verplichtingen in het kader van toezicht 2.1 Inleidins Als maatregel van toezicht kunnen aan vreemdelingen geen andere verplichtingen worden opgelegd dan die, welke bij en krachtens de

Nadere informatie

10 Kennisgeving van beschikkingen; uitreiking en inhouding van verblijfsdocumenten

10 Kennisgeving van beschikkingen; uitreiking en inhouding van verblijfsdocumenten Kennisgeving beschikkingen A411 0.1.l 10 Kennisgeving van beschikkingen; uitreiking en inhouding van verblijfsdocumenten a VoornaarnsÍe wijzigingen Met de inwerkingtreding van de Wet op de identificatieplicht

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 549 Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 in verband met nationale visa en enkele andere onderwerpen Nr. 2 VOORSTEL VAN WET Wij Beatrix, bij

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Hoofdstuk B12 Vreemdelingencirculaire 2000 komt te luiden:

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Hoofdstuk B12 Vreemdelingencirculaire 2000 komt te luiden: STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 8529 28 maart 2014 Besluit van de Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie van 20 maart 2014, nummer WBV 2014/10, houdende

Nadere informatie

B17. Slachtoffers van vrouwenhandell

B17. Slachtoffers van vrouwenhandell B17 Slachtoffers van vrouwenhandell B17 Slachtoffers van vrouwenhandel Algemeen Toezicht: opschorting van de verwijdering Algemeen Slachtoffers van vrouwenhandel Getuige-aangevers Vergunning tot verblijf

Nadere informatie

2 Verblijf in de vrije termijn

2 Verblijf in de vrije termijn Verblijf in de vrije termijn A412.2.1 2 Verblijf in de vrije termijn 2.1 Algemeen Verblijf in de vrije termijn is van rechtswege toegestaan aan vreemdelingen, indien en zolang zij koldoen aan de in artt.

Nadere informatie

1 Inleiding. 1.1 In beqinsel schrifteliik contact

1 Inleiding. 1.1 In beqinsel schrifteliik contact Contact met het ministerie 3 1 Inleiding In deze circulaire wordt voor de wijze waarop de ambtenaren belast met het toezicht op vreemdelingen -met name de hoofden van plaatselijke politie- zich tot het

Nadere informatie

Voortgezet verblijf secundaire migranten

Voortgezet verblijf secundaire migranten Voortgezet verblijf secundaire migranten B2 Voortgezet verblijf secundaire migranten 1 Inleiding 2 Wettelijke bepalingen 2.1 Afhankelijke verblijfstitels 2.1.1 De afhankelijke vergunning tot verblijf

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2011 663 Wet van 15 december 2011 tot wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 ter implementatie van de richtlijn nr. 2008/115/EG van het Europees Parlement

Nadere informatie

5 Machtiging tot voorlopig verblijf

5 Machtiging tot voorlopig verblijf Machtiging tot voorlopig verblijf A415.1 5 Machtiging tot voorlopig verblijf 5.1 Inleiding De machtiging tot voorlopig verblijf is in art. 1 Vreemdelingenwet als volgt omschreven: het door een Nederlandse

Nadere informatie

6.1 Verlening of weigering van de vergunninp tot vesti Aanspraak op een vergunning tot vestiging

6.1 Verlening of weigering van de vergunninp tot vesti Aanspraak op een vergunning tot vestiging A 4 Toelating 8 8 6 De vergunning tot vestiging Gronden voor -; bevoegdheid tot verlening, weigering en intrekking Inhoud 6.1 Verlening en weigering van de vergunning tot vestiging 6.2 Intrekking van de

Nadere informatie

Buitenlandse pleegkinderen

Buitenlandse pleegkinderen Buitenlandse pleegkinderen Buitenlandse pleegkinderen Algemeen Adoptief-pleegkinderen Voorschriften betreffende de behandeling van verzoeken om opneming Voorschriften voor opneming en toelating Voorschriften

Nadere informatie

4 Verzoeken betreffende de vergunning tot verbliif. de vergunnine tot vesti~ing en de toelating als vluchteling (art. 16 Vw jo 52 Vb en 28 W)

4 Verzoeken betreffende de vergunning tot verbliif. de vergunnine tot vesti~ing en de toelating als vluchteling (art. 16 Vw jo 52 Vb en 28 W) 4 Verzoeken betreffende de vergunning tot verbliif. de vergunnine tot vesti~ing en de toelating als vluchteling (art. 16 Vw jo 52 Vb en 28 W) Inhoud 4.1 Inleiding 4.2 Het indienen van verzoeken 4.3 Het

Nadere informatie

Rapport. Datum: 14 mei 1998 Rapportnummer: 1998/164

Rapport. Datum: 14 mei 1998 Rapportnummer: 1998/164 Rapport Datum: 14 mei 1998 Rapportnummer: 1998/164 2 Klacht Op 15 april 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer D., ingediend door de heer mr. drs. P.B.Ph.M. Bogaers, advocaat

Nadere informatie

B1 O. Onderdanen van de Republiek Suriname

B1 O. Onderdanen van de Republiek Suriname B1 O Onderdanen van de Republiek Suriname Onderdanen van de Republiek Suriname Algemeen Binnenkomst voor 25 november of na 24 november 1980 Binnenkomst voor 25 november 1980 (verkregen rechten) Binnenkomst

Nadere informatie

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz.

Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, enz. enz. enz. Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 ter implementatie van Richtlijn 2011/51/EU van het Europees Parlement en de Raad van 11 mei 2011 tot wijziging van Richtlijn 2003/109/EG van de Raad teneinde haar

Nadere informatie

(Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/4178-3) Contact met het Ministerie

(Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/4178-3) Contact met het Ministerie - - -- - Vreemgelinqencirculaire 1982 1 Supplement 3 (juni 1986) Summier overzicht (Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/4178-3) Deel A A 2 Algemeen deel Contact met het Ministerie

Nadere informatie

a. door overgave aan de buitenlanclse grensautoriteiten

a. door overgave aan de buitenlanclse grensautoriteiten A 6 Uitzetting 3 3 9 Voorbereiding en tenuitvoerle~gini; 9.1 Wiizen waarop uitzet tin^ kan p1aal:svinden Uitzetting kan plaatsvinden: a. door overgave aan de buitenlanclse grensautoriteiten (zie onder

Nadere informatie

2 Verplichtingen in het kader van toezicht

2 Verplichtingen in het kader van toezicht Verplichting in het kader van toezicht A5/2.2 2 Verplichtingen in het kader van toezicht 2.1 Inleiding Als maatregel van toezicht kunnen aan vreemdelingen geen andere verplichtingen worden opgelegd dan

Nadere informatie

plaatselijke politie en de betrokken grensautoriteiten.

plaatselijke politie en de betrokken grensautoriteiten. Internationale reselinsen inzake de verwiiderins en de overname van personen Alsemeen Het betreft hier in de eerste plaats de regeling inzake de overname van personen in Beneluxverband. Art. 9 van de Overeenkomst

Nadere informatie

OPENBARE ORDE VOOR GEVORDERDEN - SVMA - 27 MAART 2015 WIJZIGINGEN VERBLIJFSBESCHERMING VEELPLEGERS

OPENBARE ORDE VOOR GEVORDERDEN - SVMA - 27 MAART 2015 WIJZIGINGEN VERBLIJFSBESCHERMING VEELPLEGERS OPENBARE ORDE VOOR GEVORDERDEN - SVMA - 27 MAART 2015 WIJZIGINGEN VERBLIJFSBESCHERMING VEELPLEGERS Marianne Wiersma wiersma@wybenga-advocaten.nl 010-214 00 00 / 06 15 07 46 15 VERLENGING & INTREKKING VV

Nadere informatie

Rapport. Datum: 14 juli 1998 Rapportnummer: 1998/274

Rapport. Datum: 14 juli 1998 Rapportnummer: 1998/274 Rapport Datum: 14 juli 1998 Rapportnummer: 1998/274 2 KLACHT Op 18 juni 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer S. te Geertruidenberg, ingediend door de heer mr. C.J. Verpaalen,

Nadere informatie

(Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/E ) Contact met het Ministerie (aanvulling)

(Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/E ) Contact met het Ministerie (aanvulling) Vreemdelingencirculaire 1982 1 Supplement 2 (januari 1985) Summier overzicht (Ministerie van Justitie, directie Vreemdelingenzaken AJZ 5707/E 4178-2) Deel A A2 Algemeen deel Contact met het Ministerie

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2005 2006 30 320 Wijziging van het Wetboek van Strafvordering met betrekking tot het hoger beroep in strafzaken, het aanwenden van gewone rechtsmiddelen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148

Rapport. Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 Rapport Datum: 11 april 2000 Rapportnummer: 2000/148 2 Klacht Op 1 februari 1999 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer Y. te Zwolle, ingediend door de Stichting Rechtsbijstand Asiel

Nadere informatie

OPENBARE ORDE VOOR GEVORDERDEN - SVMA - 27 MAART 2014 WIJZIGINGEN VERBLIJFSBESCHERMING VEELPLEGERS

OPENBARE ORDE VOOR GEVORDERDEN - SVMA - 27 MAART 2014 WIJZIGINGEN VERBLIJFSBESCHERMING VEELPLEGERS OPENBARE ORDE VOOR GEVORDERDEN - SVMA - 27 MAART 2014 WIJZIGINGEN VERBLIJFSBESCHERMING VEELPLEGERS Marianne Wiersma wiersma@wybenga-advocaten.nl 010-214 00 00 / 06 15 07 46 15 VERLENGING & INTREKKING VV

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2005 175 Wet van 23 maart 2005 tot wijziging en aanvulling van een aantal bepalingen in het Wetboek van Strafvordering met betrekking tot de betekening

Nadere informatie

U vraagt asiel: asiel, krijgt u aanwijzingen van de grensbewakingsambtenaren

U vraagt asiel: asiel, krijgt u aanwijzingen van de grensbewakingsambtenaren Bijlage C 39 Folder met informatie voor de asielzoeker (Nederlandse tekst) 1 Alqemeen Inhoud folder U vraagt asiel: Ministerie van Justitie Afdeling Asielzaken Als u asiel vraagt in Nederland, is het belangrijk

Nadere informatie

Wet arbeid Vreemdelingen

Wet arbeid Vreemdelingen Wav C22 C22 Wet arbeid Vreemdelingen Wet van 21 december 1994 tot vaststelling van de Wet arbeid vreemdelingen, Stb. 1994,959. Inwerkingtreding 1 september 1995. PARAGRAAF I Begripsbepalingen Artikel 1

Nadere informatie

A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD. De Gouverneur van Curaçao, de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur Land Curaçao;

A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD. De Gouverneur van Curaçao, de Algemene overgangsregeling wetgeving en bestuur Land Curaçao; A 2014 N 55 (G.T.) PUBLICATIEBLAD LANDSBESLUIT van de 3 de juni 2014, no. 14/1188, houdende vaststelling van de geconsolideerde tekst van de Sanctielandsverordening. De Gouverneur van Curaçao, Op de voordracht

Nadere informatie

Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 (2006/15)

Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 (2006/15) JU Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 (2006/15) Besluit van de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie van 27 februari 2006, nr. 2006/15, houdende wijziging van de Vreemdelingencirculaire 2000

Nadere informatie

B16 / Deel B16 Voortgezet verblijf

B16 / Deel B16 Voortgezet verblijf B16 / Deel B16 Voortgezet verblijf 7 Klemmende redenen van humanitaire aard Indien de vreemdeling niet in aanmerking komt voor een verblijfsvergunning voor voortgezet verblijf op grond van artikel 3.50

Nadere informatie

Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000

Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 JU Wijziging Vreemdelingencirculaire 2000 Besluit van de Minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie van 9 maart 2005, nummer 2005/9, houdende wijziging van de Vreemdelingencirculaire 2000 De Minister

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1995 1996 24 834 Wijziging van enige bepalingen in het Wetboek van Strafvordering inzake het rechtsgeding voor de politierechter en de mededeling van vonnissen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1

HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1 DECREET van 15 september 1981, houdende vaststelling van regelen inzake het verlenen van vergunningen voor het uitoefenen van enig bedrijf of beroep (Decreet Vergunningen Bedrijven en Beroepen) (S.B. 1981

Nadere informatie

overleg met de vreemdelingendienst ter plaatse waar de vreemdeling werd aangetroffen.

overleg met de vreemdelingendienst ter plaatse waar de vreemdeling werd aangetroffen. A 6 Uitzetting 2 7 overleg met de vreemdelingendienst ter plaatse waar de vreemdeling werd aangetroffen. Indien de uitzetting van de vreemdeling om enigerlei reden niet onmiddellijk kan worden geëffectueerd,

Nadere informatie

Stb. 40. WET van 13 januari 1965, houdende nieuwe regelen

Stb. 40. WET van 13 januari 1965, houdende nieuwe regelen 1965 73 Stb. 40 STAATSBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN Af\ WET van 13 januari 1965, houdende nieuwe regelen betreffende: a. de toelating en uitzetting van vreemdelingen; b. het toezicht op vreemdelingen

Nadere informatie

10 Internationale overeenkomsten

10 Internationale overeenkomsten internationale overeenkomsten A611 0.1 10 Internationale overeenkomsten 10.1 Algemeen Het betreft hier in de eerste plaats de regeling inzake de verwijdering van niet-egonderdanen in de Uitvoeringsovereenkomst

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 477 Wet van 2 december 2015, houdende bepalingen verband houdende met de instelling van de rechtsopvolgers van in Nederland gevestigde internationale

Nadere informatie

WET van 16 januari 1992, houdende bepalingen betreffende de toelating en de uitzetting van vreemdelingen (Vreemdelingenwet 1991) (S.B no. 3).

WET van 16 januari 1992, houdende bepalingen betreffende de toelating en de uitzetting van vreemdelingen (Vreemdelingenwet 1991) (S.B no. 3). WET van 16 januari 1992, houdende bepalingen betreffende de toelating en de uitzetting van vreemdelingen (Vreemdelingenwet 1991) (S.B. 1992 no. 3). HOOFDSTUK I ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1 In het bij

Nadere informatie

3 Visa voor kort verblijf

3 Visa voor kort verblijf - Visa voor kort verblijf A413.1.Z 3 Visa voor kort verblijf 3.1 Algemeen 3.1.1 Bevoegdheid De bevoegdheid tot afgifte van visa aan visumplichtige vreemdelingen ligt bij de Minister van Buitenlandse Zaken.

Nadere informatie

==================================================================== De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder.

==================================================================== De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder. Intitulé : Bioscoopverordening Citeertitel: Bioscoopverordening Vindplaats : AB 1990 no. GT 12 Wijzigingen: AB 1997 nos. 33, 34 De vergunning en de verplichtingen van de vergunninghouder Artikel 1 1. Het

Nadere informatie

Molukkers. Inleiding. Personen op wie de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is

Molukkers. Inleiding. Personen op wie de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is 519 Molukkers Molukkers Inleiding Personen op wie de Wet betreffende de positie van Molukkers van toepassing is Verlies en herkrijging van de behandeling als Nederlander Bewijs dat men als Nederlander

Nadere informatie

B 11 Buitenlandse werknemers 3 4

B 11 Buitenlandse werknemers 3 4 B 11 Buitenlandse werknemers 3 4 7 Factoren die van invloed kunnen zijn op de voortzetting van het verblijf In het volgende komen enkele factoren ter sprake die van invloed kunnen zijn op de verblij fsrechtelij

Nadere informatie

==================================================================== Artikel 1

==================================================================== Artikel 1 Intitulé : LANDSBESLUIT, houdende algemene maatregelen, ter uitvoering van enkele artikelen van het Wetboek van Strafvordering van Aruba (AB 1996 no. 75) inzake de verlening van toevoegingen in strafzaken

Nadere informatie

verlenen van vergunningen tot verblijf (artt. 11 Vw en 19 VV).

verlenen van vergunningen tot verblijf (artt. 11 Vw en 19 VV). Hoofdstuk IX A. De bevoegdheid van het hoofd van plaatselijke politie tot het verlenen van vergunningen tot verblijf (artt. 11 Vw en 19 VV). Inleiding - Ten aanzien van een aantal categorieën vreemdelingen

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2007 2008 31 324 (R 1844) Wijziging van de Paspoortwet in verband met het herinrichten van de reisdocumentenadministratie Nr. 2 VOORSTEL VAN RIJKSWET Wij

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2014 2 Wet van 11 december 2013 tot wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 in verband met de uitbreiding van het gebruik van biometrische kenmerken

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2005 2006 30 320 Wijziging van het Wetboek van strafvordering met betrekking tot het hoger beroep in strafzaken, het aanwenden van gewone rechtsmiddelen

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK MigratieWeb ve12000040 201102012/1/V2. Datum uitspraak: 13 december 2011 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2008 421 Wet van 9 oktober 2008, houdende regels strekkende tot het opleggen van een tijdelijk huisverbod aan personen van wie een ernstige dreiging

Nadere informatie

BESCHIKKING VAN DE MINISTERIELE WERKGROEP VOOR HET PERSONENVERKEER VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE VAN 28 JUNI 1967

BESCHIKKING VAN DE MINISTERIELE WERKGROEP VOOR HET PERSONENVERKEER VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE VAN 28 JUNI 1967 BESCHIKKING VAN DE MINISTERIELE WERKGROEP VOOR HET PERSONENVERKEER VAN DE BENELUX ECONOMISCHE UNIE VAN 28 JUNI 1967 betreffende de verwijdering en de overname van personen M/P (67) 1 (in werking getreden

Nadere informatie

De gevolgen van een strafrechtelijke afdoening voor de verblijfsrechtelijke positie van jongeren

De gevolgen van een strafrechtelijke afdoening voor de verblijfsrechtelijke positie van jongeren De gevolgen van een strafrechtelijke afdoening voor de verblijfsrechtelijke positie van jongeren Dit document beoogt de strafrechtelijke consequenties voor de verblijfsrechtelijke positie van een vreemdeling

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 258 Wet van 24 mei 2012 tot wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 in verband met nationale visa en enkele andere onderwerpen 0 Wij Beatrix,

Nadere informatie

Vestigingsverdragen. Nederlands-Duits Vestigingsverdrag. sdu J&F -- VC (april 1995, Aanv. 13)

Vestigingsverdragen. Nederlands-Duits Vestigingsverdrag. sdu J&F -- VC (april 1995, Aanv. 13) Vestigingsverdragen Vestigingsverdragen Het Europees Vestigingsverdrag Toepassingsgebied van het Verdrag Praktisch belang Voorrechten uit het Verdrag Uitwerking in art. 103 Vb Aantekening in de identiteitspapieren

Nadere informatie

STAATSBLAD VAN HBT KONINKRIJK DER NEDERLANDEN.

STAATSBLAD VAN HBT KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. STAATSBLAD VAN HBT KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. (F. 521.) BESLUIT van den 16den Augustus 1918, houdende nadere voorschriften betreffende het tooezicht op hier te lande vertoevende vreemdelingen. WIJ WILHELMINA,

Nadere informatie

De CIO van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Postbus 20301 2500 EH DEN HAAG AANTEKENEN

De CIO van de Immigratie- en Naturalisatiedienst. Postbus 20301 2500 EH DEN HAAG AANTEKENEN POSTADRES Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag BEZOEKADRES Juliana van Stolberglaan 4-10 TEL 070-88 88 500 FAX 070-88 88 501 INTERNET www.cbpweb.nl www.mijnprivacy.nl AAN De CIO van de Immigratie- en Naturalisatiedienst

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 31 549 Wijziging van de Vreemdelingenwet 2000 in verband met nationale visa en enkele andere onderwerpen Nr. 6 NOTA VAN WIJZIGING Ontvangen 9 oktober

Nadere informatie

Bevoegdheid Koninklijke Marechaussee tot inbewaringstelling van vreemdelingen

Bevoegdheid Koninklijke Marechaussee tot inbewaringstelling van vreemdelingen JU Bevoegdheid Koninklijke Marechaussee tot inbewaringstelling van vreemdelingen Tussentijds Bericht Vreemdelingencirculaire TBV 2003/63 Aan: de Korpschefs Politieregio s de Korpsbeheerders Politieregio

Nadere informatie

VreemdelinKencirculaire. 's-gravenhage,11 december 1977

VreemdelinKencirculaire. 's-gravenhage,11 december 1977 MINISTERIE VAN JUSTITIE Op te bergen achter Deel C van de Directie Vreemdelingenzaken VreemdelinKencirculaire Nr. AJZ 1334/E-633-317 (na de aanschrijving van 1 december 1977) 's-gravenhage,11 december

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1999 2000 Nr. 263 26 732 Algehele herziening van de Vreemdelingenwet (Vreemdelingenwet 2000) GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 14 juni 2000 Wij Beatrix, bij de

Nadere informatie

Voorstel van wet. Artikel 1

Voorstel van wet. Artikel 1 Regels strekkende tot het opleggen van een tijdelijk huisverbod aan personen van wie een ernstige dreiging van huiselijk geweld uitgaat (Wet tijdelijk huisverbod) Voorstel van wet Wij Beatrix, bij de gratie

Nadere informatie

Vreemdelingenrecht. toelating en verblijf van vreemdelingen in Nederland. door Mr. Th. Holterman. derde, geheel herziene druk

Vreemdelingenrecht. toelating en verblijf van vreemdelingen in Nederland. door Mr. Th. Holterman. derde, geheel herziene druk Vreemdelingenrecht toelating en verblijf van vreemdelingen in Nederland door Mr. Th. Holterman derde, geheel herziene druk W.EJ.ljeenkWillink Zwolle1993 Inhoudsopgave Afkortingen XIII I. II. III. Inleiding

Nadere informatie

3 Beroep bij de rechtbank

3 Beroep bij de rechtbank Beroep bij de rechtbank A8/3.1.3 3 Beroep bij de rechtbank 3.1 Algemeen De rechtbank te Den Haag is bevoegd kennis te nemen van beroepen op grond van de artt. 33a en 34a Vw. De rechtbank te Den Haag heeft

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 415 (R1915) Bepalingen omtrent de verlening van visa voor de toegang tot de landen van het Koninkrijk (Rijksvisumwet) Nr. 2 VOORSTEL VAN RIJKSWET

Nadere informatie

T WEEDE K AMER DER STATEN- G ENERAAL. Vergaderjaar

T WEEDE K AMER DER STATEN- G ENERAAL. Vergaderjaar T WEEDE K AMER DER STATEN- 2 G ENERAAL Vergaderjaar 2011-2012 Nummer Voorstel van wet van het lid Bosman houdende regulering van de vestiging van Nederlanders van Aruba, Curaçao en Sint Maarten in Nederland

Nadere informatie

Eerste Kamer Staten-Generaal 1

Eerste Kamer Staten-Generaal 1 Eerste Kamer Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2008-2009 31324 (R1844) Wijziging van de Paspoortwet in verband met het herinrichten van de reisdocumentenadministratie A GEWIJZIGD VOORSTEL VAN RIJKSWET 20

Nadere informatie

Rapport. Datum: 29 oktober 2003 Rapportnummer: 2003/388

Rapport. Datum: 29 oktober 2003 Rapportnummer: 2003/388 Rapport Datum: 29 oktober 2003 Rapportnummer: 2003/388 2 Klacht Verzoekster klaagt erover dat het Beneluxvisumkantoor te Rabat (Marokko) heeft geweigerd over te gaan tot de afgifte van de machtiging tot

Nadere informatie

Uitvoeringswet Verdragen inzake internationale ontvoering van kinderen

Uitvoeringswet Verdragen inzake internationale ontvoering van kinderen Uitvoeringswet Verdragen inzake internationale ontvoering van kinderen Wet van 2 mei 1990, Stb. 202, tot uitvoering van het op 20 mei 1980 te Luxemburg tot stand gekomen Europese Verdrag betreffende de

Nadere informatie

B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 3. Inleidinq

B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 3. Inleidinq B 7 Asielzoekers en vluchtelinqen 3 Inleidinq Dit hoofdstuk heeft, wat de wijze van behandeling van asielverzoeken, in eerste aanleg betreft, met name betrekking op die gevallen, waarin een vreemdeling

Nadere informatie

Uitvoering vreemdelingenvoorschriften AWB (derde tranche)

Uitvoering vreemdelingenvoorschriften AWB (derde tranche) Uitvoering vreemdelingenvoorschriften AWB (derde tranche) JU Vreemdelingencirculaire aan de korpschefs 4 december 1997/Nr. 666457/97/IND (code TBV 1997/12) Stafafdeling Uitvoeringsbeleid en Documentatie

Nadere informatie

17 Gezinsleden van toegelaten asielzoekers

17 Gezinsleden van toegelaten asielzoekers Gezinsleden van toegelaten asielzoekers B7117.1.1 17 Gezinsleden van toegelaten asielzoekers 17.1 Gezinsleden van toegelaten vluchtelingen 17.1.1 Verblijfsrecht a. Gezinshereniging De echtgeno(o)t(e) en

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 15972 31 juli 2012 Besluit van de Minister voor Immigratie, Integratie en Asiel van 20 juli 2012, nummer WBV 2012/16,

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 78 24 april 2009 Besluit van de Staatssecretaris van Justitie van 14 april 2009, nummer 2009/8, houdende wijziging van

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 2002 2003 Nr. 185 28 217 Regels over de documentatie van vennootschappen (Wet documentatie vennootschappen) GEWIJZIGD VOORSTEL VAN WET 3 april 2003 Wij Beatrix,

Nadere informatie

3. Verzoekers konden zich met het voorgaande niet verenigen en dienden bij brief van 11 april 2007 een klacht in.

3. Verzoekers konden zich met het voorgaande niet verenigen en dienden bij brief van 11 april 2007 een klacht in. Rapport 2 h2>klacht Verzoekers klagen over de door de staatsecretaris van Justitie gevolgde intrekkingsprocedure van de aan hen verleende verblijfsvergunningen asiel voor bepaalde tijd. Met name klagen

Nadere informatie

Rapport. Datum: 30 september 1998 Rapportnummer: 1998/416

Rapport. Datum: 30 september 1998 Rapportnummer: 1998/416 Rapport Datum: 30 september 1998 Rapportnummer: 1998/416 2 Klacht Op 3 december 1997 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer R. te Rotterdam, met een klacht over een gedraging van

Nadere informatie