Werkinstructie GouwTaxatie - Basishandelingen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Werkinstructie GouwTaxatie - Basishandelingen"

Transcriptie

1 Werkinstructie GouwTaxatie - Basishandelingen GouwBelastingen5 Versie 5.4 Stap Actie Knop/ Functietoets 1 Open het menu Taxatie vanuit de GouwBelastingen applicatie en kies het taxatiescherm dat u wilt opvragen (woningen of nietwoningen). Het opvragen van (taxatie)gegevens 2 Het scherm start automatisch in de zoekvraag. Geef een objectnummer of een (gedeelte van een) straatnaam en eventueel een huisnummer op. Druk vervolgens op <F3>. Voor een nieuwe zoekvraag dient op <F2> te worden gedrukt. Indien er meerdere zoekresultaten zijn, verschijnt een scherm waarin objecten kunnen worden geselecteerd die meegenomen moeten worden naar het taxatiescherm. Dit kan door de betreffende regel in de kolom Sel van een vinkje te voorzien. <F2> <F3> Het is ook mogelijk om in een keer alles te selecteren middels de hiernaast getoonde knop. Om de geselecteerde objecten mee te nemen naar het taxatiescherm dient op de knop `meenemen te worden gedrukt. Het opvoeren van nieuwe (taxatie)gegevens 3 Indien er van een nieuw WOZ-object taxatiegegevens moeten worden opgevoerd, dient er een nieuwe taxatiekaart aangemaakt te worden. Hiervoor dient er in het blok Taxatie een aantal gegevens ingevuld te worden, nadat in de knoppenbalk het juiste tijdvak geselecteerd is.

2 Onderstaande gegevens dienen verplicht te worden gevuld. - situatiedatum - reden taxatie - datum taxatie De situatiedatum is gekoppeld aan het tijdvak dat bovenaan het scherm van de knoppenbalk is opgenomen. Met andere woorden: indien er voor een tijdvak wordt gekozen, zal er bij het vastleggen van de situatiedatum gecontroleerd worden of de gekozen situatiedatum binnen het tijdvak ligt. Het opslaan van de nieuw opgevoerde gegevens moet middels de button of met de toetscombinatie <Ctrl + Enter>. <Ctrl + Enter> Vervolgens kunnen de taxatieonderdelen worden toegevoegd. Woningen: Dit kan op twee manieren; 1. Dubbelklikken op een lege regel in de kolom Deel. Hierna verschijnt een pulldown menu. Hieruit kan een keuze worden gemaakt. In het pulldown menu worden alleen die onderdeelcodes getoond die in het tabel Onderdeelcodes gekoppeld zijn aan de betreffende soortobjectcode. Codes die niet gekoppeld zijn, kunnen zodoende niet vanuit de lijst gekozen worden, maar wel geregistreerd worden door de code rechtstreeks in de lege regel in te tikken. 2. Op een lege regel in de kolom deel gaan staan en de onderdeelcode ingeven. Hierna het veld verlaten middels de enter-toets en het betreffende onderdeel zal worden getoond. Vervolgens kunnen in de kolommen erachter de specifieke kenmerken (inhoud, oppervlakte, eenheid, waarde etc.) geregistreerd worden. Welke velden optioneel of verplicht in te vullen zijn, kan ingericht worden in de Onderdeelcodetabel. Niet-woningen:

3 Afhankelijk van de gewenste werkwijze wordt per object de taxatieopbouw geregistreerd of per deelobject (taxatieobject). De onderbouwingen van de meerdere deelobjecten vormen dan het eigenlijke WOZ-object. Indien een klant geen gebruik maakt van deelobjecten dan is het WOZ-object tevens taxatieobject. De deelobjecten kunnen afzonderlijk worden getaxeerd en geregistreerd. Aan de linkerkant van het blok zijn de gedefinieerde deelobjecten te vinden. Indien er nog geen deelobjecten zijn opgevoerd, wordt er automatisch een deelobject aangemaakt zodra er een onderdeel wordt aangemaakt. Een tweede deelobject dient echter wel specifiek te worden aangegeven, door op de lege regel onder het al gedefinieerde deelobject te klikken. De rechterkant van het scherm wordt dan gewist. Door vervolgens weer een onderdeel toe te voegen aan de rechterkant van het scherm, wordt er weer automatisch een deelobject aangemaakt. De naamgeving bij het automatisch aanmaken van deelobjecten is altijd 'Deel 1', 'Deel 2' enzovoort. Van een deelobject kunnen ook alternatieve identificaties worden opgegeven. Klik daartoe op de rechtermuis toets (boven het betreffende deelobject). Er verschijnt dan een snelmenu met daarin de tekst 'Onderhoud deelobjecten': Door op deze optie te klikken verschijnt een scherm waarmee de secundaire identificatie van het betreffende deelobject kan worden gezocht: Tevens kunnen hier de scores voor de waardekenmerken geregistreerd worden in de onderste velden van het onderste blok. Deze scores worden gebruikt bij het modelmatig waarderen. Het cijfer 5 is de hoogste score en zodoende van toepassing indien bijv. de kwaliteit van het object uitstekend is. Het cijfer 1 is de laagste score en zodoende van toepassing indien bijv. de ligging erg slecht is.

4 In het veld Srt rechts dient per deelobject een soortobjectcode geregistreerd te worden. Ook dit wordt gebruikt bij het modelmatig waarderen om deelobjecten met gelijksoortige objecten te kunnen vergelijken. De opbouw van het taxatieobject kan geregistreerd worden op basis van een viertal taxatiemethoden, te weten HWK (huurwaarde kapitalisatiefactor), GVW (gecorrigeerde vervangingswaarde), DCF (discount cash flow) en GBR (geen berekening). De waarde die uiteindelijk naar WOZ wordt doorgegeven kan op twee manieren worden berekend: het maximum van de HWK, DCF, GVW of de optelling van deze waarden. De onderdelen geregistreerd onder de GBR-methodiek worden altijd meegeteld. Dit is in te stellen door in het veld 'Wb' respectievelijk te kiezen voor 'M'aximum of 'S'om. Welke taxatiemethode al is toegepast is te zien in het vinkje in de velden waaronder een hokje is opgenomen: Een nieuw onderdeel kan eenvoudig worden toegevoegd door op de eerste lege regel te klikken in het veld 'Deel'. Er kan dan een lijst worden opgeroepen met alle voor het betreffende soort object geldige onderdelen. Door hieruit een selectie te maken is het onderdeel opgevoerd. De overige kenmerken van het onderdeel moeten dan uiteraard nog wel worden gevuld. Welke velden van een onderdeel verplicht zijn in te vullen, optioneel zijn in te vullen of niet zijn in te vullen, is te regelen in de inrichting van de onderdelen en kan zodoende per klant verschillen. Ook de afronding die plaatsvindt op onderdeelniveau kan door de applicatiebeheerder worden ingesteld in de inrichting van het tijdvak. De delen die geregistreerd worden bij niet-woningen kunnen volgens één of meerdere taxatiemethodieken worden gewaardeerd. Afhankelijk van de taxatiemethodiek kan in de onderdelen op de rechtermuis toets worden geklikt. Er verschijnt dan een zogenaamd snelmenu, waaruit de gewenste spreadsheet kan worden geselecteerd: Door een keuze te maken uit de getoonde mogelijke berekeningen, verschijnt het spreadsheet waarin de gegevens vastgelegd kunnen worden. U kunt ook zonder de spreadsheets werken. De velden moeten dan handmatig worden gevuld (ITZA, Kapitalisatiefactor enz).

5 Afhankelijk van de inrichting in de taxatie codetabellen en de gekozen taxatiemethodiek zijn de diverse kolommen ingericht. Bij deze inrichting wordt vastgelegd welke kolommen er verplicht gevuld dienen te worden, welke optioneel zijn en welke kolommen er niet gevuld mogen worden. Bij het maken van een keuze uit het pulldown menu worden alleen de onderdelen getoond die in de taxatie codetabellen aan de soortobjectcode van het WOZ-object zijn gekoppeld. Het is zodoende van belang dat de inrichting goed is uitgevoerd. Dit betekent namelijk dat indien er volgens de tweede methode een onderdeel wordt gekoppeld het kan gebeuren dat dit een onderdeel betreft waarvan het nooit de bedoeling is geweest dat dit onderdeel aan de betreffende soortobjectcode gekoppeld zou kunnen worden. Rechtsbovenin het scherm zal de waarde van het object worden getoond op basis van de diverse waarden die aan de onderdelen zijn gekoppeld. in de software is een controle opgenomen die controleert of de som van de (waarde van de) onderdelen gelijk is aan de taxatiewaarde. Onderscheid tussen de woz-, taxatie-, en ozbwaarde kan gemaakt worden door per onderdeel een vrijstelling te registreren. In de regel waar het onderdeel geregistreerd is, is een veld VrijSt waar een lijst met vrijstellingscodes onder hangt. Het kopiëren van (taxatie)gegevens 6 Indien er van een bestaand (niet nieuw opgevoerd) WOZ-object taxatiegegevens moeten worden gekopieerd, kan dit met de daartoe bestemde knop. <Ctrl + K> Hiertoe dienen de onderstaande gegevens verplicht te worden gevuld. - situatiedatum - reden taxatie - datum taxatie Evenals het bij het aanmaken van een nieuwe taxatie is het opgeven van een taxateur niet verplicht. Er kan gekozen worden om de waarden over te nemen, wat inhoudt dat de waarden uit de taxatie die gekopieerd wordt, meegenomen worden naar de nieuwe, gekopieerde taxatie. Indien dit vinkje uitgezet wordt, worden alleen de objectkenmerken gekopieerd.

6 Daarnaast kan er gekozen worden om eventuele staffels te kopiëren naar de nieuwe kaarten. Ook hier geldt dat indien het vinkje uitgezet wordt, alleen de objectkenmerken gekopieerd worden. Het is mogelijk om wel de staffels maar niet de waarden te kopiëren. Op deze manier zal de gekopieerde staffel toegepast worden op de nieuw in te voeren waarde. De situatiedatum is ook hier gekoppeld aan het tijdvak. Met andere woorden: indien er voor een tijdvak wordt gekozen, zullen vervolgens in het pulldown-menu alleen de situatiedata worden getoond die corresponderen met het gekozen tijdvak. Het uitvoeren van bulkmutaties 7 Deze optie is alleen van toepassing bij woningen en werkt alleen als het betreffende object in een groep is ingedeeld. Door het indrukken van de button, verschijnt het volgende scherm: + M> In dit scherm worden alle delen die in de groep voorkomen getoond. Hier kan de eenheid en de waarde van het deel worden aangepast. Met de knop 'Uitvoeren' worden de mutatie in bulk doorgevoerd in alle nog niet vastgestelde taxaties binnen de groep. De delen zijn gegroepeerd op bouwlaag. Dat wil zeggen dat alle combinaties van deel en bouwlaag die voorkomen bij niet vastgestelde taxaties binnen de groep, worden getoond. Het koppelen van een foto aan een taxatie 8 Per object kunnen foto s zijn gekoppeld. Deze foto s kunnen in de taxatiekaarten worden bekeken via de knop Tonen foto s. + T> Het koppelen van foto s aan een WOZ-object gebeurt via de module Foto beheer (schermnummer AGE010300). In het blok WOZ-object dient een object te worden geselecteerd waaraan een foto dient te worden gekoppeld. het selecteren van een object gebeurt met <F2> om de zoekvraag te openen, gevolgd door het ingeven van een objectnummer of een (gedeelte van een) straatnaam en eventueel een huisnummer. Druk vervolgens op <F3>. <F2> <F3>

7 Aan de rechterzijde van het scherm is een overzicht te zien van de foto s die aan de diverse objecten kunnen worden gekoppeld. Indien de selectie niet correct is, dient het juiste pad gekozen worden middels de button met drie puntjes. Bovenaan het scherm kunnen een tweetal opties worden aangevinkt. - De optie Bulk zorgt ervoor dat een foto aan meerdere objecten kan worden gekoppeld en niet iedere keer opnieuw hoeft te worden opgehaald. - De optie Plaatje Laten Staan op Systeem zorgt ervoor dat de foto op de netwerk locatie blijft staan en wordt overgeheveld naar de database. Als dit vinkje niet aanstaat, zal de foto worden verwijderd van de netwerklocatie. Dit is nuttig om te kunnen bijhouden welke foto s er nog gekoppeld moeten worden. Indien een foto is gekoppeld aan een object dient een en ander te worden opgeslagen met <Ctrl + Enter>. Na het opnieuw opvragen van het object, in bijvoorbeeld het scherm Woningen, zal de foto hier nu zichtbaar zijn. Via Tonen foto s kunnen deze bij een object nu worden bekeken (op een groter formaat). Als er meerdere foto s aan het object zijn gekoppeld, kunnen deze hier worden bekeken. <Ctrl + Enter> + T> In Onderhoud Locaties kan een locatie worden ingegeven waar de foto s standaard op het netwerk worden gezet. Dit kan worden gevonden onder het menu item Algemeen. Het vaststellen van een taxatie 9 Indien een taxatie voorzien is van een nieuwe (goedgekeurde) waarde dient deze te worden doorgevoerd naar de WOZ applicatie. Met betrekking tot de te verrichten handeling maakt het niet uit of de taxatiemodule onderdeel uitmaakt van GouwBelastingen of dat er sprake is van een koppeling met de WOZ applicatie van een andere leverancier. <Ctrl + F>

8 Door op de knop te drukken die hiernaast is afgebeeld, wordt de geselecteerde taxatie vastgesteld en doorgevoerd naar WOZ opdat de taxatie kan worden beschikt. Wanneer er een taxatie gefiatteerd wordt, gaan er een aantal controles af. Om deze controles uit te voeren zonder het daadwerkelijk fiatteren, kan deze resultaatcontrole middels de hiernaast getoond button uitgevoerd worden. <Ctrl + O> <Ctrl + R> Vervolgens kan er dan met de button Toont de resultaatcontrole een pop-upscherm geactiveerd worden waarin de eventuele foutmelding (resultaatcontrole) getoond wordt. Indien dit scherm leeg blijft, houdt dit in dat er geen fouten zijn geconstateerd. Een taxatie verwijderen of laten vervallen 10 Om een taxatie te verwijderen of te laten vervallen, dient een en dezelfde knop te worden gebruikt. <Ctrl + W> Het verschil zit hem in het feit of een taxatie reeds is vastgesteld / beschikt of dat het een nieuwe taxatie betreft. Bij een vastgestelde (beschikte) taxatie zal na het indrukken van de knop het rode bolletje (ten teken van het niet meer muteerbaar zijn) veranderen in een rood kruis. Hiermee wordt aangegeven dat de taxatie in een eerder stadium vastgesteld was, maar nu is vervallen. Indien een taxatie tot op heden niet is vastgesteld (nieuwe taxatie) zal, na het indrukken van de knop, de taxatiekaart verwijderd worden. Het verschil tussen vervallen en verwijderen kan worden verklaard door te stellen dat een taxatie die verwijderd kan worden, nooit had mogen bestaan en een taxatie die kan vervallen bestaansrecht heeft gehad, maar is achterhaald door bijvoorbeeld een bezwaarschrift. Toevoegen/muteren/verwijderen van onderdelen bij een taxatie 11 Onderdelen leiden gezamenlijk tot een taxatieopbouw en kunnen worden toegevoegd, gemuteerd en verwijderd. Voorwaarde is dat er sprake is van een NIET-vastgestelde taxatie. Het toevoegen van een onderdeel kan door in het blok Taxatie object in de kolom Deel op een lege regel te dubbelklikken. Hierdoor verschijnt een pulldown-menu waar een keuze kan worden uitgemaakt uit de onderdelen die kunnen worden gekoppeld aan de soortobjectcode. Bij Beheer Taxatiecodetabellen kan worden bepaald welke onderdelen er aan een bepaalde soortobjectcode gekoppeld mogen worden. Dit is gedaan om te voorkomen dat een niet-woning onderdeel wordt gekoppeld aan een soortobjectcode van een woning. Een onderdeel kan worden gemuteerd zolang een taxatie niet is vastgesteld. Op het moment dat een taxatie is vastgesteld, kunnen de onderdelen niet meer worden gemuteerd. De enige optie die dan nog overblijft is om de taxatie te laten vervallen.

9 Welke onderdelen gemuteerd kunnen worden is evenals bij het opvoeren van een onderdeel afhankelijk van de instellingen in de Taxatie codetabellen. Verwijderen van onderdelen kan alleen bij taxaties die nog niet zijn vastgesteld. Dit kan door op de regel te gaan staan waarin het onderdeel staat dat dient te worden verwijderd en vervolgens de toetscombinatie <Ctrl + Delete> te gebruiken. Uiteraard dienen hierna de wijzigingen vastgelegd te worden. Bulkafhandeling taxaties 12 Met het scherm Taxatie - bulk kunnen taxaties in bulk worden vastgesteld en in bulk documenten geprint worden. Ook kunnen in dit scherm bulkmutaties voor woningen en niet-woningen. Het scherm bevindt zich in het menu Taxatie. Om in bulk een aantal taxaties te kunnen vaststellen dient er een keuze te worden gemaakt uit beschikbare selecties. In het systeem is door de applicatiebeheerder een aantal selecties aangebracht die in de lijst oproepbaar zijn onder het veld 'Selectie'. De selecties kunnen naar wens worden verfijnd en uitgebreid door de applicatiebeheerder. Als op het pijltje achter het veld 'Selectie' wordt geklikt, verschijnt er een menu op het scherm waarin alle beschikbare selecties staan. Door op een selectie te klikken kan de keuze worden meegenomen. Vervolgens dient de taxatiereden waarvoor u in bulk wilt gaan vaststellen te worden geselecteerd. Ook hier kan weer een lijst worden opgeroepen met het pijltje achter het veld (of de functietoets <F4>). Hier worden alleen de taxatieredenen getoond waarvoor u bent geautoriseerd. Optioneel kan tot slot nog een groep worden opgegeven. Ook dit vormt een beperking op de selectie, omdat dan alleen de objecten worden getoond die in de betreffende groep zijn opgenomen. De selectie en taxatiereden zijn verplichte velden om in te vullen. Door vervolgens op <F3> of de hiernaast getoonde knop te klikken, worden alle objecten opgehaald die aan de gestelde criteria voldoen. <F3>

10 Om de taxaties vast te stellen, moeten ze eerst worden geselecteerd door handmatig in de laatste kolom van het scherm een vinkje te plaatsen. Ook kan in één keer alles worden geselecteerd door de volgende knop uit de knoppenbalk aan te klikken: <Ctrl + F> Alle vakjes worden dan in één keer aangevinkt. Als er weer op de button wordt gedrukt, worden alle vinkjes weer weggehaald. Om de geselecteerde taxaties vast te stellen, kan op de knop die hiernaast is weergegeven worden gedrukt. 13 De standaard controles die normaal worden uitgevoerd, gaan nu ook af. Indien er specifieke controles zijn gedefinieerd (zoals autorisatie binnen taxaties en extra controles), worden deze ook uitgevoerd. Indien een taxatie niet door de controle heen komt, wordt deze uiteraard niet vastgesteld. In het onderste deel van het scherm wordt dan het resultaat van de betreffende controle weergegeven, namelijk de reden waarom het niet is gelukt iets vast te stellen. De resultaten die getoond worden, horen altijd bij de taxatie die in het blok erboven is geselecteerd. De taxaties moeten dus individueel worden langsgelopen om de uitslag van de controle te bekijken. Van de geselecteerde taxaties kunnen ook documenten worden afgedrukt, zoals een taxatiekaart of een taxatieverslag. De taxaties kunnen worden geselecteerd door handmatig in de laatste kolom van het scherm een vinkje te plaatsen. Ook kan in één keer alles worden geselecteerd door de volgende knop uit de knoppenbalk aan te klikken: Alle vakjes worden dan in één keer aangevinkt. Als er weer op de button wordt gedrukt, worden alle vinkjes weer weggehaald. Vervolgens kan door op de onderstaande button te klikken een gewenst rapport worden geselecteerd: <Ctrl + P> + P> Deze kan daadwerkelijk worden afgedrukt, door op de printbutton die er naast is weergegeven te klikken. Middels de Word-button, worden de geselecteerde documenten geopend in Word. Hiermee kunnen de documenten eerst nog verder bewerkt worden in Word alvorens ze uitgeprint worden.

11 Bulkmutaties woningen 14 In het scherm Bulkafhandeling taxaties kunnen ook bulkmutaties uitgevoerd worden. Er zijn twee buttons voorhanden, een button voor het uitvoeren van bulkmutaties bij woningen en een andere button voor het uitvoeren van bulkmutaties bij courante nietwoningen. <Ctrl + B> Na het opvragen van een selectie van taxaties, kan de hiernaast getoonde button gebruikt worden om voor een selectie of alle taxaties onderdelen te muteren. De taxaties moeten geselecteerd worden door een vinkje te plaatsen in het veld Sel. Vervolgens kan er een popup-scherm opgeroepen worden middels de button: In dit scherm dient het onderdeel vastgelegd te worden inclusief de objectkenmerken die gemuteerd moeten worden. In het blok Bouwlaag kan nog aangegeven worden of het betreffende onderdeel alleen gemuteerd mag worden bij een specifieke bouwlaag. In het blok Actie dient tenslotte aangegeven te worden of de betreffende gegevens toegevoegd, verwijderd of gemuteerd moeten worden. N.b.: Of een onderdeel toegevoegd wordt, is afhankelijk van het feit of het betreffende onderdeel gekoppeld is aan de soortobjectcode van de geselecteerde taxatie. Indien een onderdeel niet gekoppeld is, zal deze niet toegevoegd worden. Bulkmutaties courante niet-woningen 15 In het scherm Bulkafhandeling taxaties kunnen ook bulkmutaties uitgevoerd worden. Er zijn twee buttons voorhanden, een button voor het uitvoeren van bulkmutaties bij woningen en een andere button voor het uitvoeren van bulkmutaties bij courante nietwoningen. <Ctrl + H> Na het opvragen van een selectie van taxaties, kan de hiernaast getoonde button gebruikt worden om voor een selectie of alle taxaties onderdelen te muteren. De taxaties moeten geselecteerd worden door een vinkje te plaatsen in het veld Sel. Vervolgens kan er een popup-scherm opgeroepen worden middels de button:

12 In dit pop-upscherm dient het onderdeel gekozen te worden waarbij de differentiatiefactor gemuteerd moet worden. Indien het veld Primair aangevinkt wordt, houdt dit in dat de differentiatiefactor alleen gemuteerd wordt bij het betreffende onderdeel waarbij het vinkje primair aan staat. Ook dient de bouwlaag aangegeven te worden. Bijvoorbeeld: Ik wil voor alle kantoren het primaire onderdeel met onderdeelcode kantoor (3120) op de begane grond een differentiatiefactor geven van 100%, dan vul ik het scherm als volgt in: Op deze manier worden alle onderdelen 3120 op de begane grond die niet primair zijn, dus niet gemuteerd. N.B.: Als er een onderdeel is bij een object wat overeenkomt met de specificaties in bovenstaand pop-upscherm waarbij de differentiatiefactor al gevuld is, zal deze overschreven worden door de bulkmutatie-actie. Overige taakspecifieke buttons Taxatiekaart 16 Wisselen van taxatieopbouw (woningen/niet-woning): Middels deze button kan de weergave van de taxatiekaart gewisseld worden. Dit houdt in dat bijv. bij een woning de niet-woning onderbouwing geregistreerd kan worden (gekoppeld aan een deelobject) en andersom. Dit heeft wel tot gevolg dat de onderdelen verdwijnen en de taxatieopbouw opnieuw geregistreerd moet worden. Waardegebieden per object: Deze button activeert een pop-upscherm waarin getoond wordt in welk waardegebied het betreffende object is <Ctrl + N> <Ctrl + G>

13 ingedeeld. Ook is het mogelijk om in dit pop-upscherm een waardegebied vast te leggen en op deze manier een object (opnieuw) in te delen. Digitaal archief: Middels deze button wordt er een scherm geopend waarin documenten gekoppeld kunnen worden aan de betreffende taxatie. Indien deze button geen subscherm oplevert, dient de parameter EXTERN_DIS op NEE gezet te worden. Controles bij het object: Deze button activeert een scherm waarin de controles met betrekking tot de objectkenmerken vastgelegd kunnen worden. Radio-buttons: Middels deze buttons kan er gewisseld worden tussen verschillende momenten met betrekking tot de wozgegevens. Situatie toont de woz-gegevens die geldig zijn op de situatiedatum van een object. Bijvoorbeeld: een object heeft een taxatie met situatiedatum Dan worden in het blok Percelen de perceelsgegevens getoond zoals ze op zijn. Mocht er na die datum een perceel gewijzigd of toegevoegd zijn, dan is deze mutatie niet zichtbaar. Actueel toont de woz-gegevens die geldig zijn op de systeemdatum (actuele datum van vandaag). Vastgesteld toont de woz-gegevens die geldig waren op het moment van vaststellen van de taxatie. Deze gegevens worden namelijk bevroren op het moment van fiatteren, waardoor altijd zichtbaar is hoe bijv. de perceelsgegevens en de belanghebbendensituatie was op het moment van fiatteren. + A> <Ctrl + G> + R> + R> + R>

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda.

Boekingen gemaakt in de Agenda zijn 1:1 zichtbaar in het Planbord, andersom zijn boekingen gemaakt in het Planbord direct beschikbaar in de Agenda. Agenda In Timewax is de plannings informatie zowel per resource als per project beschikbaar. In de agenda zijn alle gemaakte boekingen zichtbaar. De weergave van de agenda kan worden aangepast aan de behoefte

Nadere informatie

VAVO inrichting. 1. Vakken aanmaken

VAVO inrichting. 1. Vakken aanmaken VAVO inrichting Deze handleiding is opgesteld als naslagwerk voor het inrichten van VAVO opleidingen binnen Trajectplanner. De doelgroep voor deze handleiding is de Schoolbeheerder. Snel naar: 1. Vakken

Nadere informatie

Introductie VAVO inrichting

Introductie VAVO inrichting Introductie VAVO inrichting Deze handleiding is opgesteld als naslagwerk voor het inrichten van VAVO opleidingen binnen education online. Snel naar: 1. Vakken aanmaken 2. Profielen inrichten 3. Profielen

Nadere informatie

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave

PlanCare Dossier V11.11 Tijdverantwoording. Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding... 2... 3 Leesmodus... 3 Schrijfmodus... 4 Verantwoording... 5 Wijzigen van een verantwoording... 8 Bevriezen en vrijgeven... 8 PlanCare Dossier V11.11 - Pagina 1 van 8 Inleiding

Nadere informatie

Inhoudsopgave. PlanCare Dossier V11.7 Onderhoud arrangement, product, handeling

Inhoudsopgave. PlanCare Dossier V11.7 Onderhoud arrangement, product, handeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Project/Product... 3 Proces... 3 Producten definiëren... 4 Producten koppelen aan een Project... 5 Koppelen van Personeel aan Producten... 8 Producten aan mutaties koppelen...

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING Q3600 Webshop

HANDLEIDING Q3600 Webshop HANDLEIDING Q3600 Webshop Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Webshop artikelgroepen beheren...4 Hoofd artikelgroep toevoegen...6 Sub artikelgroep toevoegen...7 Artikelgroep verwijderen...8

Nadere informatie

Bij het opstarten van het programma zie je

Bij het opstarten van het programma zie je OnTip Hussel is een php programma van Erik Hendrikx voor het bijhouden van de scores van Hussels en Voorgelote partijen. Een Hussel is een spelvorm waarbij je per ronde loot voor je medespeler(s) en tegenstander(s).

Nadere informatie

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk

Central Station. Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Central Station Handleiding Algemeen Maatschappelijk Werk Versie: november 2010 Inhoudsopgave Inleiding... 3 H1. Cliëntdossier... 4 H1.1 Zoeken naar een cliëntdossier... 4 H1.2. Aanmaken van een nieuw

Nadere informatie

PERIODEAFSLUITING 2018

PERIODEAFSLUITING 2018 PERIODEAFSLUITING 2018 Voorwoord Dit document is geschreven ter ondersteuning van de periodeafsluiting. Het maakt stapsgewijs duidelijk welke stappen er gevolgd moeten worden om een periode correct af

Nadere informatie

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2

Algemeen. Beschrijving LA5 Systeembeheer. Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel. versie 5.2 versie 5.2 Administratieve applicaties voor tankstation en oliehandel 1 Inleiding 2 Eerste keer opstarten 3 Beheren administraties 4 Kopieren rechten 1 6 Beheren groepen 7 Beheren gebruikers 10 Gebruikersrechten

Nadere informatie

EDUscope Administratie Te Laat

EDUscope Administratie Te Laat EDUscope Administratie Te Laat EDUscope versie 3.22.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046 4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Inrichten... 3 3.1 Te Laat Redenen... 3 3.2 Te Laat Acties... 4 4 Registratie

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTROLEREN EN FIATTEREN VAN URENREGISTRATIE IN ONS

HANDLEIDING CONTROLEREN EN FIATTEREN VAN URENREGISTRATIE IN ONS HANDLEIDING CONTROLEREN EN FIATTEREN VAN URENREGISTRATIE IN ONS Inhoudsopgave 1 Opstarten Ons 3 2 Controle via de cockpit 4 3 Inzage in registratie versus legitimatie 4 4 Oproepen verloningsrapport 5 5

Nadere informatie

Opzetten object - overzicht

Opzetten object - overzicht Opzetten object - overzicht In deze tutorial wordt in grote stappen aangegeven wat er voor nodig is om een volledig nieuw product op te zetten in i-reserve. De stappen zijn onderverdeeld in zes stukken,

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7

Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Release notes Swing 5.0.6 & 5.0.7 Copyright 2016 Swing Jive Swing is een product van ABF Research Jive Full screen weergave Swing 5 beschikt nu ook over een full screen weergave. Deze is te activeren via

Nadere informatie

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2

1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1 Calculatie XE, 9.00 update 16 2 1.1 Nieuw: Uitbreidingen n.a.v de ARW 2012 2 1.1.1 Beschrijving / doel 2 1.1.2 Instelling(en) 4 1.1.3 RAW inschrijfstaat rapportage 6 1.1.4 RAW inschrijfstaat rapportage

Nadere informatie

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza

voor werkgevers Handleiding Benefits-Plaza Handleiding Benefits-Plaza voor werkgevers 1. Indienstmelding 2. Uitdienstmelding 3. Wijziging bestaande werknemer 4. Documenten toevoegen 5. Verzenden wijzingen 6. Samenstellen overzichten 7. Historie

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Uitslagen

Handboek ZooEasy Online Uitslagen Handboek ZooEasy Online Uitslagen Datum: Juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD UITSLAGEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software

Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Webservice voor data-uitwisseling tussen FysioRoadmap en MRS Software Contents Inleiding...1 Wanneer is het gebruik van de webservice nodig?...2 Welke stappen dienen uitgevoerd te worden om de webservice

Nadere informatie

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be

Kluwer Office. DMS Basic Medewerker. Software.kluwer.be Kluwer Office DMS Basic Medewerker Software.kluwer.be Contents 1 Document Management System... 4 1.1 Alure Desktop... 4 1.1.1 IPad... 4 1.1.2 IMail... 6 1.2 CRM... 8 1.2.1 Algemeen... 8 1.2.2 Padvinder...

Nadere informatie

Uursoortfinanciering importeren

Uursoortfinanciering importeren Vanaf 1 april 2018 is het mogelijk om voor de WLZ tijd te legitimeren onder Zorgprofielen (ook wel ZZP s). Omdat voorheen uursoorten niet door Zorgprofielen/ZZP s mochten worden gelegitimeerd, zal dit

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module

Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Zorgdossier Handleiding voor het gebruik van de Cervix module Versie: 0.1 November 2006 Copyright: Labelsoft Clinical IT INHOUDSOPGAVE CERVIX OPROEPEN MAKEN... 1 Oproepschema 1 Selectie criteria 2 Oproepschema

Nadere informatie

HANDLEIDING Q1600 Fashion

HANDLEIDING Q1600 Fashion HANDLEIDING Q1600 Fashion Pag.: 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Beheer...4 Kleurlijsten beheren...4 Kleurlijst groep aanmaken...6 Kleurlijst groep verwijderen...6 Kleuren (kleurnummers) aanmaken/wijzigen...7

Nadere informatie

Dauwland Kompas Venstertoelichting

Dauwland Kompas Venstertoelichting Dauwland Kompas Venstertoelichting Dossiervenster Kompas start met het Dossiervenster geopend. Ga met de muis over de icoontjes en de tooltips geven aan welke functie het icoontje heeft. Achter de namen

Nadere informatie

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014

Handleiding Pétanque Competitie Beheer. (versie 1.1) April 2014 Handleiding Pétanque Competitie Beheer (versie 1.1) April 2014 2 Algemeen Het programma Pétanque Competitie Beheer is gratis software voor de verwerking van halve en hele competities tot en met 99 speelrondes

Nadere informatie

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

Partijen in een dossier

Partijen in een dossier Partijen in een dossier Een partij vertegenwoordigt een persoon (relatie) die rechtstreeks betrokken is bij het dossier en daarin een speciale rol vervult, zoals een cliënt, een tegenpartij, een notaris,

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Jaarovergang uitvoeren in ESIS

Jaarovergang uitvoeren in ESIS Jaarovergang uitvoeren in ESIS De Jaarovergang is één van de activiteiten die u in ESIS uitvoert rond de inschrijving en indeling van leerlingen. Door het uitvoeren van de activiteit Jaarovergang zet u

Nadere informatie

Algemene handleiding 3BM applicatie. Inhoudsopgave

Algemene handleiding 3BM applicatie. Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inloggen in systeem... 2 1. Scherm oriëntatie... 3 2. Overzichten genereren... 4 3. Mogelijk zoekmanieren... 5 Leeg kader met loep... 5 Verlaten van zoekveld met TAB... 6 Activeren van

Nadere informatie

Bulkfacturatie. Functioneel ontwerp uitbreiding Coachview.net. Dé nieuwe manier van samenwerken

Bulkfacturatie. Functioneel ontwerp uitbreiding Coachview.net. Dé nieuwe manier van samenwerken Bulkfacturatie Functioneel ontwerp uitbreiding Coachview.net Dé nieuwe manier van samenwerken 20 juni 2012 Pagina 1 van 10 Inleiding Dit document beschrijft de aanpassingen m.b.t. bulkfacturatie. Auteur(s):

Nadere informatie

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen

ABAB-Internetboekhouden. Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen ABAB-Internetboekhouden Handleiding uitbreidingsmodule: Aanmaningen 1. Inleiding..2 2. Selecteren van openstaande posten. 2 3. Genereren van aanmaningen.....4 4. Electronisch Aanmanen...5 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Indien er begroot gaat worden, adviseren wij u dit in de testomgeving te doen! De begroting is altijd over een heel jaar!

Indien er begroot gaat worden, adviseren wij u dit in de testomgeving te doen! De begroting is altijd over een heel jaar! Inrichting module Begroting in T&S Indien er begroot gaat worden, adviseren wij u dit in de testomgeving te doen! De begroting is altijd over een heel jaar! Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 A. ACTIVEREN...

Nadere informatie

Releasenotes LCMS 2019v1

Releasenotes LCMS 2019v1 Release notes LCMS 2019v1 Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Titel: Releasenotes LCMS 2019v1 Datum: 11 maart 2019 Status: Definitief Versie: 1.01 Auteurs: Raymond Schram [IFV] Projectleider: Review:

Nadere informatie

Het gebruik van subactiviteiten in ESF online

Het gebruik van subactiviteiten in ESF online Inhoud 1. Subactiviteiten 1 2. Opbouw van subactiviteiten 2 3. Het registreren van subactiviteiten in ESF online 3 4. Deelnemers koppelen aan een subactiviteit 7 5. Subactiviteiten en het gebruik van roosters

Nadere informatie

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS)

Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Gebruikershandleiding scannen personeelsdossiers (PaXS) Inhoudsopgave Bestanden uploaden... 2 Omschrijving upload applicatie... 2 Bestanden uploaden... 3 Bestanden verwerken... 5 Omschrijving PaXS applicatie...

Nadere informatie

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner

Gebruikshandleiding Vastgoedscanner .maakt werk van informatie Gebruikshandleiding Vastgoedscanner Met de Vastgoedscanner bent u snel op de hoogte waardoor uw productiviteit verhoogt. Versie 03.05262008 Infofolio BV info@infolio.nl www.infofolio.nl

Nadere informatie

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad.

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie parameters De module vakbondspremie

Nadere informatie

Het Prikbord in AllSolutions

Het Prikbord in AllSolutions Pagina 1 van 13 Inhoud 1. Het prikbord... 3 2. Het prikbord activeren... 4 2.1. Parameters AllSolutions... 4 2.2. Sociale groepen... 4 2.3. Gebruikersinstellingen... 6 2.4. Bijlagen bij berichten en reacties

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

Handboek ZooEasy Online Contacten

Handboek ZooEasy Online Contacten Handboek ZooEasy Online Contacten Datum: juni 2012 Versie: 1.04 Inhoudsopgave 1. ONDERHOUD CONTACTEN... 3 1.1. INLEIDING... 3 1.1.1. KOPPELING BASISTABELLEN... 3 1.1.2. KOPPELING ROLLEN EN AUTORISATIES...

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Combi Module. Handleiding. Versie 3.01

Combi Module. Handleiding. Versie 3.01 Handleiding Combi Module 2Jours On-line Bouwen van Dongenstraat 1 8107 AD Broekland Tel. 0570-538135 Fax. 0570-538139 Mail info@2jours.nl Versie 3.01 Basishandleiding 2Jours Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Offective > CRM > Vragenlijst

Offective > CRM > Vragenlijst Offective > CRM > Vragenlijst Onder het menu item CRM is een generieke vragenlijst module beschikbaar, hier kunt u zeer uitgebreide vragenlijst(en) maken, indien gewenst met afhankelijkheden. Om te beginnen

Nadere informatie

Accordeerder rol. 29 mei 2009 Akyla bv. copyright Akyla bv

Accordeerder rol. 29 mei 2009 Akyla bv. copyright Akyla bv Accordeerder rol 29 mei 2009 Akyla bv copyright Akyla bv Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. ALGEMEEN... 4 2.1 ICOONTJES...5 2.2 OVERZICHTEN... 5 2.3 ROLLEN... 6 2.4 PROCESTYPES...7 3. DE INLENER ROL (ACCORDEERDER)...9

Nadere informatie

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad.

Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het Belgisch staatsblad. Vakbondspremie parameters De module vakbondspremie

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

BLZ HANDLEIDING BEURSIMPORT

BLZ HANDLEIDING BEURSIMPORT BLZ. 1-10 HANDLEIDING BEURSIMPORT Beursimport vanuit Intres Het is zover. Medialog biedt ook de mogelijkheid om beursorders vanuit Intres te importeren. U moet eerst Intres hiervoor bellen en hun vragen

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties

Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties Handleiding KIJK! bewerken afgesloten observaties en/of registraties 1 Inhoud Inleiding... 3 Uitzonderingen registratie heropenen... 4 1. Registratie heropenen:... 4 2. Registraties verwijderen... 4 3.

Nadere informatie

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat

Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Automatische conversie banknummers naar het IBAN formaat Sdu Advocatensupport Sdu Uitgevers www.scherpinsupport.nl september 2013 1 Inhoudsopgave Overzicht... 3 Converteren banknummers... 3 Rapport maken...

Nadere informatie

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters

Vakbondspremie. Vakbondspremie parameters Vakbondspremie Via deze module kan U de jaarlijkse fiches en het bestand voor de vakbondspremie aanmaken, zoals opgegeven in het belgisch staatsblad van 20.12.2007 pag 63112 en volgende. Vakbondspremie

Nadere informatie

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl.

De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau

Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Trainingsmateriaal Osiris 6. Tentamenbureau Utwente, [Publish Date] Versie: 0.1, Statusdocument: Concept, Auteur: Laurens Smit ii Revisie Datum Versie Status Omschrijving Auteur Reviews Datum Versie Problemen

Nadere informatie

BOLB - Bankafschrift import

BOLB - Bankafschrift import BOLB - Bankafschrift import Inhoud Algemeen Getoonde gegevens beperken Ophalen van bankafschriften Financiële rekening toekennen Tonen van de rekeninginformatie in Jack Bewerken van de regels in het bankafschrift

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

1. De Loonkoppeling. Alvorens dat we de afwezigheid gaan aanmaken gaan we eerst de looncode en een gedeelte van de koppeling klaar zetten.

1. De Loonkoppeling. Alvorens dat we de afwezigheid gaan aanmaken gaan we eerst de looncode en een gedeelte van de koppeling klaar zetten. Een nieuwe afwezigheid aanmaken. 1. De Loonkoppeling Alvorens dat we de afwezigheid gaan aanmaken gaan we eerst de looncode en een gedeelte van de koppeling klaar zetten. Ga in de linker hoofdmenu naar

Nadere informatie

Handleiding Inlener. De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder)

Handleiding Inlener. De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder) Handleiding Inlener De inlener rol (autoriseerder) Autorisaties Rapportage (optioneel) De inlener rol (accordeerder) Wekelijkse urenbriefjes Gegroepeerde urenbriefje Uitzendkrachten en plaatsingen Het

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Activiteiten in Fidura

Activiteiten in Fidura Activiteitenmodule starten De Activiteitenmodule kan worden gestart via het kopje modules in het Hoofdscherm of door klikken met de linkermuis op de knop onderin de taakbalk. rechts (Bulk)Import inkomende

Nadere informatie

DWF Handleiding voor Teams

DWF Handleiding voor Teams Downloaden De app kan gedownload worden in de Appstore en de Playstore door te zoeken op sportlinked of via www.sportlinked.nl. Registreren Nadat de applicatie is gedownload en geïnstalleerd kan de gebruiker

Nadere informatie

Handleiding. Autotaal Easy-work

Handleiding. Autotaal Easy-work Handleiding Autotaal Easy-work Module: Betaalbestanden (CLIEOP03 Export) Easy-work Versie 599 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Inleiding... 3 Technische informatie...3 Instellingen algemeen...3 Instellingen

Nadere informatie

Werkinstructie Verzoeken

Werkinstructie Verzoeken Werkinstructie Verzoeken In Mijn Rechtspraak Toezicht Dit document bevat de alternatieve tekst van het origineel. Dit document is bedoeld voor mensen met een visuele beperking, zoals slechtzienden en blinden.

Nadere informatie

Quick Reference Contact Manager SE

Quick Reference Contact Manager SE Eddon Software BV Rietveldenweg 82 5222 AS s-hertogenbosch The Netherlands T +31 (0)88-235 66 66 F +31 (0)88-235 66 77 E info@eddon.nl W www.eddon.nl Quick Reference Contact Manager SE Block: Contact Manager

Nadere informatie

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang

Inrichting Systeem: Locaties & Toegang Inrichting Systeem: Locaties & Toegang EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen

Nadere informatie

MBS Navision Release R13.001 (Mei 2013) LEDENBEHEER

MBS Navision Release R13.001 (Mei 2013) LEDENBEHEER MBS Navision Release R13.001 (Mei 2013) LEDENBEHEER INLEIDING Dit document beschrijft de wijzigingen die zijn doorgevoerd in de IPAL-release R13.001, module Ledenbeheer. In de versie zijn overwegend fouten

Nadere informatie

Promotional Office Speciale Voorwaarden

Promotional Office Speciale Voorwaarden Promotional Office Speciale Voorwaarden Inhoudsopgave Inleiding 2 Doel 2 Uitgangspunt voor het gebruik van speciale voorwaarden 2 Basisbegrippen 2 Speciale voorwaarden aanmaken en koppelen 5 Landafhankelijke

Nadere informatie

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis

AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis AFO 142 Titel Aanwinsten Geschiedenis 142.1 Inleiding Titel Aanwinsten Geschiedenis wordt gebruikt om toevoegingen en verwijderingen van bepaalde locaties door te geven aan een centrale catalogus instantie.

Nadere informatie

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum

Handleiding. Serviceportal. Versie 1.2 Datum Handleiding Serviceportal Versie 1.2 Datum 04-04-12 Inhoud 1 Inloggen... 3 2 Transportdocumenten... 4 2.1 Zoeken naar documenten... 4 2.2 Downloaden van alle documenten op factuurnummer... 6 2.3 Order

Nadere informatie

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager)

References. Handleiding. Intelly B.V. En nu verder (documentmanager) Intelly B.V. Handleiding En nu verder (documentmanager) References Project : 17V12303 v1.0 Intelly B.V. Datum : 31 juli 2017 Laagveld 1 Auteur : Jenna Geraets 6014 DD ITTERVOORT Organisatie : Intelly B.V.

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams...

Contents Documentatie Arbitrage... 1 Het menu... 2 Bulk Email... 3 Planning... 3 Cursisten... 7 Scheidsrechters... 7 Teams... 13 Planning teams... Documentatie Arbitrage Deze handleiding geeft houvast voor het gebruik van LISA ter ondersteuning van de arbitrage/scheidsrechterscommissie. In LISA is de autorisatie arbitrage nodig om gebruik te kunnen

Nadere informatie

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer

Handleiding. Fiscaal Parkeren. Server applicaties. Beheer Handleiding Fiscaal Parkeren Server applicaties Beheer Auteur: K. van der Weide 26-07-2017 BySpy Products B.V. 2017 versie 3.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inleiding 4 Inloggen 5 Menu Fiscaal Parkeren

Nadere informatie

Bekwaamheidsdossier - gesprekkencyclus - inrichting

Bekwaamheidsdossier - gesprekkencyclus - inrichting (2) Bekwaamheidsdossier - gesprekkencyclus - inrichting Inhoud: uitleg over het inrichten van de gesprekkencyclus. Er kunnen meerdere cycli worden aangemaakt, elke cyclus bestaat uit meerdere fases. Er

Nadere informatie

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten.

Beschikt u over de basis module documentenbeheer dan kunt u documenten inlezen en koppelen aan de financiële mutaties en openstaande posten. Accept Financieel Documenten beheer Het is nu mogelijk om in Accept Financieel te werken met documenten beheer. Met behulp van deze module is het mogelijk om documenten op te slaan in de database van de

Nadere informatie

Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur Inhoudsopgave Instructie module Beheren bedrijfsgegevens Client Export door exporteur... 1 Inhoudsopgave... 1 Startscherm Client

Nadere informatie

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho.

Automatisering voor Financiële Dienstverleners. Werken met Queries en Merge Documenten. For more information visit our website at www.pyrrho. Automatisering voor Financiële Dienstverleners Werken met Queries en Merge Documenten For more information visit our website at www.pyrrho.com Date: Document Nr: 30 maart, 2007 UBizzMerge, Versie 4.0 Status:

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding app Sportlinked

Handleiding app Sportlinked Handleiding app Sportlinked Inhoud App installeren en downloaden... 2 Account aanmaken... 2 Menu... 5 Persoonlijke instellingen... 6 Team(s) als favoriet instellen... 6 Privacy instellingen aanpassen...

Nadere informatie

Herhalingsclusters. Algemeen. Aanmaken Herhalingscluster

Herhalingsclusters. Algemeen. Aanmaken Herhalingscluster Herhalingsclusters Algemeen In Orthomatic en Elamatic was het tot voorheen niet mogelijk om een herhalingsschema voor meerdere samengestelde artikelen tegelijk te laten gelden. Dit is in software versie

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

RIE Vragenlijst Editor

RIE Vragenlijst Editor Handleiding RIE Vragenlijst Editor Versie 1.0 Datum: 29 oktober 2015 IT&Care B.V. Inhoudsopgave 1. INLEIDING EN VERANTWOORDING... 3 2. OVERZICHT RIE VRAGENLIJSTEN... 4 3. AANMAKEN VAN EEN NIEUWE VRAGENLIJST...

Nadere informatie

Handleiding Wlijn Databeheer Internet

Handleiding Wlijn Databeheer Internet Handleiding Wlijn Databeheer Internet W9000 databeheer internet Leza Horeca & Winkel Management Van Dedemstraat 6 16274 NN Hoorn DATABEHEER INTERNET ( W9000) Voorraad Databeheer Internet Bestaat uit 3

Nadere informatie

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer

Aan de slag. Handleiding Voorraadbeheer Aan de slag in beroep en bedrijf Handleiding Voorraadbeheer februari 2007 Branche Uitgevers 1 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Zorgplan ondertekenen

Zorgplan ondertekenen Het is mogelijk om het zorgplan met een handtekening te laten accorderen door (een vertegenwoordiger van) de cliënt. Per zorgplan kan ingesteld worden of er een handtekening nodig is of niet. Indien het

Nadere informatie