CDA Briefpapier > instructie voor sjablonen in MsWord versie /02/2005

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "CDA Briefpapier > instructie voor sjablonen in MsWord versie 1.1 15/02/2005"

Transcriptie

1 Briefpapier > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm behandeld door mr. drs. E.A. Kuipers interlinie pt 0 doorkiesnummer (0) 8 90 mobiel 78 interlinie pt 9 mm 0 Studio Dumbar tav Dhr. H. Ritzen LIoydstraat EA Rotterdam Nederland kuipers@ cda-bestuurdersvereniging.nl uw kenmerk abcd ons kenmerk cda// 0 onderwerp Concept Voorstel nieuw briefpapier maar met een lang onderwerp interlinie pt,7 mm 0 Geachte heer Ritzen, januari partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago van de partij en het eigentijds uitdragen van de CDAboodschap. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago van de partij en het eigentijds uitdragen van de CDA-boodschap. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. interlinie pt mm Dr. Kuyperstraat 0 Postbus 00 GL Den Haag T (0) 8 88 F (0) 7 cda@cda.nl Het gebruikte lettertype in het briefpapier en het volgvel is de Arial. + in de brief is corps 9, pt op pt. + + geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals date, subject en T, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

2 Volgvel > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm ons kenmerk cda// interlinie pt 0 januari 0 / interlinie pt 9 mm partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden. Met vriendelijke groet, mr. drs.e.a. kuipers Voorzitter CC: Bob Rechtbroek Bijlage(n): Kopie Lezersonderzoek Het gebruikte lettertype in het briefpapier en het volgvel is de Arial. in de brief is corps 9, pt op pt. CC en Bijlage(n): Arial Bold corps 9, pt op pt. geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals ons kenmerk, en, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

3 Fax > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm behandeld door: interlinie pt 0 mr. drs. e.a. Kuipers doorkiesnummer (0) secretariaat@cda.nl onderwerp interlinie pt 9 mm 0 Studio Dumbar tav Dhr. H. Ritzen Afdeling Grafisch ontwerpen 00 8 Voorstel nieuw faxpapier maar met een lang onderwerp en meer tekstregels verspreid over beschikbare witruimte. januari 0 0 Concept / 7 8 mm Fax interlinie pt mm 0 Beste/Geachte heer Ritzen, partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Medio januari ontvangt u nog eenmaal een afsluitend themanummer van het CDA-magazine. mm Dr. Kuyperstraat Postbus 00 GL Den Haag T (0) 8 88 F (0) 7 cda@cda.nl interlinie pt 0 Het gebruikte lettertype in het fax is de Arial. + in de brief is corps 9, pt op pt. De typografie van de tekst fax in de brief is Arial Bold corps pt op pt + + geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals date, subject en T, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

4 Volgvel Fax > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm januari 0 interlinie pt 0 / interlinie pt 9 mm partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Met vriendelijke groet, mr. drs.e.a. kuipers Voorzitter CC: Bob Rechtbroek Bijlage(n): Kopie Lezersonderzoek Het gebruikte lettertype in het volgvel van de fax is de Arial. in de faxvolgvel is corps 9, pt op pt. CC en Bijlage(n): Arial Bold corps 9, pt op pt. geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals ons kenmerk, en, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

5 Memo > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm behandeld door: interlinie pt 0 mr. drs. e.a. Kuipers doorkiesnummer (0) secretariaat@cda.nl interlinie pt mobiel 9, mm 0 Studio Dumbar 78 tav Dhr. H. Ritzen Afdeling Grafisch ontwerpen 00 8 onderwerp Voorstel nieuw faxpapier maar met een lang onderwerp en 0 meer tekstregels verspreid over Concept beschikbare witruimte. januari mm Memo interlinie pt, mm 0 Beste/Geachte heer Ritzen, 0 partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand.het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en 7 een Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan 8 opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, 9 maar ook aan het laten lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan 0 opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. mm Dr. Kuyperstraat Postbus 00 GL Den Haag T (0) 8 88 F (0) 7 cda@cda.nl interlinie pt 0 Het gebruikte lettertype in de Memo is de Arial. Bij de memo bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. + De typografie van de tekst Memo in de brief is corps 9, pt op pt. in de brief is Arial Bold corps pt op pt + + geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals date, subject en T, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

6 Volgvel Memo > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm januari 0 interlinie pt 0 / interlinie pt 9 mm partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Eventueel verleende machtigingen voor de betaling van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. Met vriendelijke groet, mr. drs.e.a. kuipers Voorzitter Het gebruikte lettertype in het volgvel van de Memo is de Arial. Bij het volgvel van de memo bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. in het volgvel is corps 9, pt op pt. geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals ons kenmerk, en, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

7 Agenda > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm Concept auteur 7 mr. drs. E.A. Kuipers doorkiesnummer (0) kuipers@cda.nl januari 0 / interlinie pt mm 8 Agenda interlinie pt bijeenkomst: CDA Partijbureau : januari 0 tijdstip:.00 u locatie: Den Haag genodigden: Henri Ritzen, Twan Minten, Rob van de Heuvel en Joost de Witte verhinderd: Bruno Setola, Michel de Boer en Marcel Thijssen.... Openingswoord Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago van de partij en het eigentijds uitdragen van de CDAboodschap. partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Maart 0 In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en betaling van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. decembermaand. Ongeveer een jaar geleden is door het CDA Partijbureau onderzocht hoe lezers van de CDA Krant en het CDA Magazine beide uitgaven beoordelen. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Medio januari ontvangt u nog eenmaal een afsluitend dubbeldik themanummer van het CDA-magazine. Het gebruikte lettertype in het agenda is de Arial. Bij de agenda bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. Stippellijn: Arial punt,pt op pt Titel: Arial Bold pt op pt Projectgegevens: Arial Italic 9,pt op pt Broodtekst: Arial 9,pt op pt Kopje broodtekst: Arial Bold 0pt op pt Bedrijfsgegevens statisch: Arial Bold 8pt op pt 7 Bedrijfsgegevens dynamisch: Arial Bold 8pt op pt 8 Agenda: Arial Bold pt op pt

8 Volgvel Agenda > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm januari 0 interlinie pt 0 / interlinie pt 9 mm partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Eventueel verleende machtigingen voor de betaling van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. Met vriendelijke groet, mr. drs.e.a. kuipers Voorzitter Het gebruikte lettertype in de volgvellen van de Agenda, Rapport/Notitie, Notulen is de Arial. Bij deze volgvellen bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. in het volgvel is corps 9, pt op pt. geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals ons kenmerk, en, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

9 Notulen > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm auteur interlinie pt 0 7 mr. drs. E.A. Kuipers doorkiesnummer (0) kuipers@cda.nl januari 0 Concept 0 / 7 mm 8 Notulen interlinie pt 0... bijeenkomst: CDA Partijbureau : januari 0 tijdstip:.00 u locatie: Den Haag aanwezig: Henri Ritzen, Twan Minten, Rob van de Heuvel en Joost de Witte afwezig: Bruno Setola, Michel de Boer en Marcel Thijssen 0 c.c.: Henri Ritzen, Twan Minten, Rob van de Heuvel en Joost de Witte... Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago van de partij en het eigentijds uitdragen van de CDA- 7 boodschap partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Maart 0 7 In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en 8 9 betaling 0 van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. decembermaand. Ongeveer een jaar geleden is door het CDA Partijbureau onderzocht hoe lezers van de CDA Krant en het CDA Magazine beide uitgaven beoordelen. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene 7 onderwerpen als het imago Het 8 CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van het CDA Magazine 9 beide uitgaven beoordelen. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu verwachten 0 van het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago van de partij en het eigentijds uitdragen van de CDA-boodschap. Het gebruikte lettertype in de notulen is de Arial. Bij de notulen bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. Stippellijn: Arial punt,pt op pt Titel: Arial Bold pt op pt Projectgegevens: Arial Italic 9,pt op pt Broodtekst: Arial 9,pt op pt Kopje broodtekst: Arial Bold 9,pt op pt Bedrijfsgegevens statisch: Arial Bold 8pt op pt 7 Bedrijfsgegevens dynamisch: Arial Bold 8pt op pt 8 Notulen: Arial Bold pt op pt

10 Volgvel Notulen > instructie voor sjablonen in MsWord versie. //0 0 mm 8 mm mm 8 mm 0 mm 9 mm januari 0 interlinie pt 0 / interlinie pt 9 mm partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en decembermaand. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Eventueel verleende machtigingen voor de betaling van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. Met vriendelijke groet, mr. drs.e.a. kuipers Voorzitter Het gebruikte lettertype in de volgvellen van de Agenda, Rapport/Notitie, Notulen is de Arial. Bij deze volgvellen bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. in het volgvel is corps 9, pt op pt. geplaatst is corps 8 pt op pt. De statische gegevens; zoals ons kenmerk, en, worden in Arial-bold geprint. De dynamische gegevens worden in Arial (Regular) geprint.

11 Rapport - > instructie voor sjablonen in MsWord versie 0//0 0 mm 8, mm 8 mm 0 mm Concept 7 mm 8 Rapport interlinie pt 9 mm 0... Het CDA wil weten wat de leden nu eigenlijk verwachten. Deze motie is ongeveer een jaar geleden door het CDA aangenomen auteur: drs. E. Persoon projectcode: A versie:.0 : januari 0... Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDA-gedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Het gebruikte lettertype in het rapport/notitie is de Arial. Bij het rapport/notitie bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. Stippellijn: Arial punt,pt op pt Titel: Arial Bold pt op pt Subtitel: Arial pt op pt Projectgegevens: Arial Italic 9,pt op pt Broodtekst: Arial 9,pt op pt

12 Rapport - > instructie voor sjablonen in MsWord versie 0//0 0 mm 8, mm 8 mm 0 mm interlinie pt 7 mm 0 P Inhoudsopgave Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen. CDA-boodschap. Maart 0 0. Kwalitatief krachtig. Ledentijdschrift presenteren, 7. Informerend en opiniërend, 0. Aansprekend voor alle CDA-leden.. Medio januari 7 8 Opinievorming en discussie Aan de overdracht van partijstandpunten 0 9. CDA-gedachtegoed 0. Laten doorklinken van maatschappelijke geluiden 0. Soms kritische klanken. Een nieuwe lijn in te zetten p. Het gebruikte lettertype in het rapport/notitie is de Arial. Bij het rapport/notitie bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. Arial bold pt op pt Arial 9,pt op pt Arial bold pt op pt Arial bold 9,pt op pt Stippellijn: Arial punt,pt op pt Arial 7pt op pt

13 Rapport - > instructie voor sjablonen in MsWord versie 0//0 0 mm 8, mm 8 mm 0 mm interlinie pt 7 mm 0 0 Dit is een noot, u eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezers-onderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen. CDA-boodschap Nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago van de partij en het eigentijds uitdragen van de CDA-boodschap. Het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Aan de overdracht van partijstandpunten en het CDAgedachtegoed, maar ook aan het laten doorklinken van maatschappelijke geluiden en soms kritische klanken. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0 te stoppen met de bestaande uitgaven en een Maart 0 In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en opiniërend, aansprekend voor alle CDA-leden. Medio januari ontvangt u nog eenmaal een afsluitend dubbeldik themanummer van het CDAmagazine. Eventueel verleende machtigingen voor de betaling van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. Wij hopen dat u begrip en waardering Heeft voor dit initiatief en wensen U een hele prettige decembermaand Ongeveer een jaar geleden is door het CDA Partijbureau onderzocht hoe lezers van de CDA Krant en het CDA Magazine beide uitgaven beoordelen. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk Verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften.mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0. In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren.... p. Het gebruikte lettertype in het rapport/notitie is de Arial. Bij het rapport/notitie bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. Arial bold pt op pt Arial Bold pt op pt Arial 9,pt op pt Arial bold 9,pt op pt Arial 7pt op 0pt Arial punt,pt op pt 7 Arial 7pt op pt

14 Rapport - > instructie voor sjablonen in MsWord versie 0//0 0 mm 8, mm 8 mm 0 mm 7 mm interlinie pt 0 Opinievorming en discussie Aan de overdracht van partijstandpunten In maart 0 kunnen we u één kwalitatief krachtig ledentijdschrift presenteren, informerend en opiniërend, aansprekend voor alle CDA-leden. Medio januari ontvangt u nog eenmaal een afsluitend dubbeldik themanummer van het CDAmagazine. Eventueel verleende machtigingen voor de betaling van het abonnementsgeld worden uiteraard stopgezet. Medio januari ontvangt u nog eenmaal een afsluitend dubbeldik themanummer van het CDA-magazine. Wij hopen dat u begrip en waardering Heeft voor dit initiatief en wensen U een hele prettige decembermaand Ongeveer een jaar geleden is door het CDA Partijbureau onderzocht hoe lezers van de CDA Krant en het CDA Magazine beide uitgaven beoordelen. Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de partijuitgaven en wat er beter zou kunnen in de communicatie met leden en kiezers. Het lezersonderzoek betrof ook meer algemene onderwerpen als het imago Maart 0 Het CDA wilde hiermee een beeld krijgen van wat leden nu eigenlijk verwachten van de het lezersonderzoek wees uit dat er een grote behoefte bestaat aan opinievorming en discussie. Geconcludeerd werd dat de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften. Mede op grond hiervan heeft het partijbestuur besloten met ingang van januari 0. Dit is een onderschrift, de huidige publicaties onvoldoende beantwoorden aan die behoeften... p. Het gebruikte lettertype in het rapport/notitie is de Arial. Bij het rapport/notitie bestaat de mogelijkheid om zowel in zwart/wit op blanco A (zwart logo zonder kleurbalk bovenaan) als op het briefpapier (gedrukt kleurenlogo met kleurbalk bovenaan) te printen. Arial bold pt op pt Arial Bold pt op pt Arial 9,pt op pt Arial bold 9,pt op pt Arial 7pt op 0pt Arial punt,pt op pt 7 Arial 7pt op 0pt

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester?

Wat is een huisstijl? Waarom een huisstijl? Waarvoor staat de huisstijl van Turnclub De Zeester? Huisstijlhandboek Turnclub De Zeester vzw 3 Een huisstijl Wat is een huisstijl? Een huisstijl is het geheel van richtlijnen en afspraken die beschrijven hoe een organisatie naar buiten treedt. Waarom een

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl

Huisstijlhandboek. Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl Huisstijlhandboek Richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl februari 2009 Inhoud Huistijlhandboek Inleiding 5 Basiselementen 7 Beeld- en woordmerk 7 Beeldmerk 7 Kleur 8 Onjuiste toepassingen

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor gebruik van de huisstijl Belasting & Douane Museum Rotterdam februari 2012 Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijlkleuren

Nadere informatie

Huisstijl handboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Versie 2015.1.0

Huisstijl handboek. Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Versie 2015.1.0 Richtlijnen & instructies voor het gebruik van logo en huisstijl. Huisstijl handboek Versie 2015.1.0 Inleiding Stichting LMC Voortgezet Onderwijs biedt interconfessioneel en algemeen bijzonder onderwijs

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1.

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl. Februari 2013 Versie 1.1. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de CDA huisstijl Februari 2013 Versie 1.1. Inhoud 1. Inleiding 2. Logo 3. Opbouw logo en payoff 4. Plaatsing van het logo 5. Omgaan

Nadere informatie

Huisstijl Drukwerk voor Toyota-dealers. Corien Plaisier Brand Communication manager April 2010

Huisstijl Drukwerk voor Toyota-dealers. Corien Plaisier Brand Communication manager April 2010 Huisstijl Drukwerk voor Toyota-dealers Corien Plaisier Brand Communication manager April 2010 Onderwerpen 1. Wat zijn de wijzigingen? 2. Hoe beginnen? 3. Een paar regeltjes. Wat zijn de wijzigingen? Wat

Nadere informatie

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie.

De huisstijl vormt het gezicht van een organisatie. huisstijl handboek Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl. Het doel van die huisstijl is een bepaald

Nadere informatie

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal

Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Huisstijlwijzer Algemene richtlijnen voor gebruik van de huisstijl van het streekmerk Brabantse Wal Inhoud 2 4 Huisstijl 5 Het logo 7 Keurmerk 9 Kleurgebruik 10 Typografie 11 Voorbeelden Inleiding 3 Voor

Nadere informatie

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit.

Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. Een nieuwe huisstijl voor stad en OCMW: synthesebrochure Jij bent Sint-Niklaas! Draag mee onze huisstijl uit. skl_systeembrochure.indd 1 24/10/14 17:13 Een goede huisstijl gaat veel verder dan een logo.

Nadere informatie

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51

huisstijl handboek 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 huisstijl handboek 1 30 huisstijlhandboek_def.indd 1 17-04-2007 08:19:51 Inhoud Kernboodschap 30 minuten bewegen... 3 De basisregels... 4 Bewaking en beheer... 5 Verklaring beeld- en woordmerk... 6 Logo

Nadere informatie

College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg

College voor de Beroepen en Opleidingen in de Gezondheidszorg College voor de Beroepen en en in de Gezondheidszorg Aan het ministerie van VWS Directie MEVA t.a.v. drs. Th.W. van Uum Postbus 20350 2500 EJ DEN HAAG Inlichtingen bij Doorkiesnummer Ons kenmerk Datum

Nadere informatie

onze HUISSTIJL opgefrist... een adviesboekje

onze HUISSTIJL opgefrist... een adviesboekje onze HUISSTIJL opgefrist... een adviesboekje huis stijl (de ~ (m.)) 1 visuele presentatie van een bedrijf of inrichting op drukwerk enz. WAT? x Set afspraken Over de manier waarop we ons presenteren, in

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Werkversie 1. Juni 2009

Huisstijlhandboek. Werkversie 1. Juni 2009 Huisstijlhandboek Werkversie 1. Juni 2009 Inhoudsopgave Logo p. 2 Kleur p. 4 Huisstijl Typografie p. 6 Vorm en beeld p. 8 De Zonnewijzer in een nieuwe stijl Nieuwe tijden en waarden vragen om een passende

Nadere informatie

Huisstijlbeschrijving

Huisstijlbeschrijving Huisstijlbeschrijving 2 Inhoud Inleiding 3 Het NBVlogo 4 Het kleurenpalet 5 Typografie 9 Vormtaal en grid 17 Beeldtaal 22 Beeldschermpresentaties 40 Digitale uitingen 41 Brochures, folders en leaflets

Nadere informatie

Huisstijl Handboek BELLATORSPANDOEKEN - VOOR AL UW ONTWERPEN -

Huisstijl Handboek BELLATORSPANDOEKEN - VOOR AL UW ONTWERPEN - Huisstijl Handboek BELLATORSPANDOEKEN - VOOR AL UW ONTWERPEN - 1 Inleiding BellatorSpandoeken is een kleine, creatief, familie bedrijf. Dat zich richt op de een doelgroep zoals, Promotie bedrijven, Reclame

Nadere informatie

Vastlegging huisstijl Brainport Avenue

Vastlegging huisstijl Brainport Avenue Vastlegging huisstijl Brainport Avenue Deel 1 Basisvormgeving Logo...3 Maatvoering en vrije ruimte... 4 Kleurvarianten logo...5 Correct logogebruik...6 Deel 2 Toepassingen Huisstijluitingen... 12 Correspondentiereeks...13

Nadere informatie

Huisstijlhandboek JPcommunication

Huisstijlhandboek JPcommunication Huisstijlhandboek JPcommunication Inleiding Inhoud Dit is het huisstijlhandboek van JPcommunication. Dit huisstijlhandboek geeft de richtlijnen die houvast geven bij het gebruik van de huisstijl van JPcommunication.

Nadere informatie

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables

Himalaya Stables. Huisstijl Handboek Himalaya Stables Huisstijl Handboek Inhoudsopgave Voorpagina Blz: 1 Inhouddopgave Blz: 2 Voorwoord Blz: 3 Logo Blz: 4 Logo kleurgebruik Blz: 5 Visitekaart Blz: 6 A4 Envelop Blz: 7 A5 Envelop Blz: 8 Akte Envelop Blz: 9

Nadere informatie

Concept: Merkbelofte:

Concept: Merkbelofte: Concept: De kleur groen staat voor duurzaamheid. Omdat oxfam recycled fashion een organisatie is voor tweedehands- en vintagekleding, zijn ze ook beter voor het milieu. De witte stropdas die op elk onderdeel

Nadere informatie

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015

CLOUDSUITE. stijlwijzer. februari 2015 CLOUDSUITE stijlwijzer februari 2015 colofon Aan deze uitgave kunnen op geen enkele manier rechten worden ontleend. Onder voorbehoud van (druk)fouten. Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van

Nadere informatie

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5.

1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Stijlgids Inhoud 1. Inleiding 1.1. Vernieuwing 1.2. Opdracht van Vrouw & Maatschappij - CD&V politica 1.3. Duiding logo en naam 1.4. Belang van huisstijl 1.5. Creatie 2. Toepassingen logo 2.1. Richtlijnen

Nadere informatie

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu

handboek huisstijlhandboek nieuweschool.nu handboek huisstijlhandboek Husstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid rdt alleen bereikt, wanneer iedereen

Nadere informatie

Huisstijlhandleiding. the art of blue

Huisstijlhandleiding. the art of blue Huisstijlhandleiding the art of blue Huisstijlhandleiding the art of blue The Art Of Blue streeft naar een (inter)nationaal vooraanstaande rol in het ontwikkelen, produceren en verkopen van allerlei papierproducten

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

Huisstijlafspraken Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM. Eén gezicht, naar binnen en naar buiten. Voor alle oefentherapeuten in Nederland.

Huisstijlafspraken Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM. Eén gezicht, naar binnen en naar buiten. Voor alle oefentherapeuten in Nederland. Huisstijlafspraken Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM Eén gezicht, naar binnen en naar buiten. Voor alle oefentherapeuten in Nederland. Huisstijl Oefentherapie Cesar/Mensendieck en VvOCM; richtlijnen

Nadere informatie

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC)

Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) SOLIDAIR CONCERT Een affiche maken in WORD met het sjabloon (Op PC) 1. Open het sjabloon van de affiche in Word op je pc. Als je een Mac hebt, ga naar pagina 4. 2. Vul bovenaan de naam van de activiteit

Nadere informatie

Handboek huisstijl Sander Thomas

Handboek huisstijl Sander Thomas Handboek huisstijl Sander Thomas 1. Inleiding Huisstijl Een huisstijl betekent in de ruime zin van het woord: de stijl van het huis in 3 elementen: design, communicatie en gedrag. Dit document behandelt

Nadere informatie

HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl

HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl HUISSTIJL HANDBOEK technische richtlijnen inzake logo en huisstijl Elke organisatie, elk bedrijf is uniek. Ze creëert dan ook, bewust maar soms ook onbewust, een eigen visuele identiteit, een eigen huisstijl.

Nadere informatie

Richtlijnen huisstijl

Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl Richtlijnen huisstijl 2016 1 Inhoud 03 Introductie Logo 04 Logo en variant 05 Gebruik van het logo 06 Logo in kleur, wit of zwart Kleuren 07 Kleurwaarden 08 Tinten Typografie 09 Lettertype

Nadere informatie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Vormgeven en typografie

Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Vormgeven en typografie Vakinhoudelijke uitwerking Keuzevak Vormgeven en typografie Deze vakinhoudelijke uitwerking is ontwikkeld door het Redactieteam van de Schoolexamenbank vmbo voor dit profiel. De uitwerking heeft geen officiële

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl

Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels. regiotwente.nl Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels regiotwente.nl Colofon uitgave: ontwerp en realisatie: Regio Twente Morskieft Ontwerpers van visuele identiteit, Enter Huisstijlrichtlijnen De corporate spelregels

Nadere informatie

Oplegvel Collegebesluit

Oplegvel Collegebesluit Oplegvel Collegebesluit Onderwerp Verzoek provincie Noord-Holland om deel te nemen aan iepenbeheerorgansiatie Portefeuille M. Divendal Auteur Dhr. R. Elsenaar Telefoon 5113386 E-mail: relsenaar@haarlem.nl

Nadere informatie

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl.

GoedBeginnen.nl. Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. GoedBeginnen.nl Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen en instructies voor gebruik van de huisstijl. Inhoud 1. Inleiding 2. De huisstijl 3. Logo toepassingen 4. Huisstijl kleuren 5. Typografie 6. Voorbeelden

Nadere informatie

elst Logo met snijtekens en afl oop aan de bovenzijde. Als vierkant plaatsen.

elst Logo met snijtekens en afl oop aan de bovenzijde. Als vierkant plaatsen. WERKTEKENING PMS: IMK_2c.ai WERKTEKENING FULLCOLOUR: IMK_fc.ai Logo met snijtekens en afl oop aan de bovenzijde. Als vierkant plaatsen. elst broek op langendijk WERKTEKENING ZWART/WIT: IMK_zw.ai Plaatsaanduiding

Nadere informatie

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij

Huisstijlrichtlijnen. Generatie Rookvrij. Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij 1 Huisstijlrichtlijnen Generatie Rookvrij Huisstijlrichtlijnen voor gebruik logo Generatie Rookvrij Inhoud 2 Inleiding 03 Logo 04 Logo gebruik 07 Label/icoon 10 Typografie 14 Fotografie 16 Signalisatie

Nadere informatie

yuki huisstijlmanual

yuki huisstijlmanual Inhoud 3 Huisstijl is meer dan het toevoegen van een beeldmerk. Wat een huisstijl tot een huisstijl maakt is vooral eenheid van stijl. Deze eenheid wordt alleen bereikt, wanneer iedereen zich houdt aan

Nadere informatie

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo

Rugby Nederland. Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Richtlijnen voor gebruik van merknaam en logo Inhoud P Introductie P Ons logo P Kleuren P Letter type P Plaatsing logo P Gebruik P Foto s P Partner branding P Contact Introductie Ons merk is meer dan alleen

Nadere informatie

ZIEN SERVICE BIOSCOOP

ZIEN SERVICE BIOSCOOP OUDE LOGO OVER Service bioscoop is een bedrijf met een erg brede doelgroep. Naast de gangbare films worden er ook Nederlandstalige kinderfilms getoond en er is zelfs een 50+ avond. Kortom een bioscoop

Nadere informatie

gemeente p a f s e n ^

gemeente p a f s e n ^ gemeente p a f s e n ^ Nummer:, Ü N( L o^.o C Ontvangstdatum: fe Postbus 30435 2500 GK 'S-GRAVENHAGE CX-įdçLC 10 l Lļ Uw brief/kenmerk: Ons kenmerk: Inlichtingen bij: Doorkiesnummer: UIT14-14469 de heer

Nadere informatie

huisstijl handboekje

huisstijl handboekje huisstijl handboekje het merk Plein nul10 Wie zijn wij? Plein nul10 is een merk! Dat merk vertegenwoordigd de kinderopvang in Hoogvliet en Lombardijen. Plein nul10 is een plein voor alle kinderen. Baby

Nadere informatie

CED. groep. Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD CED RIJNMOND-ZUID CED ROTTERDAM

CED. groep. Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD CED RIJNMOND-ZUID CED ROTTERDAM CED groep educatieve dienstverlening Huisstijlhandleiding versie 1.0 februari 2003 ONZE VESTIGINGEN CED NIEUWE WATERWEG-NOORD Parallelweg 2, Postbus 4159, 3130 KD Vlaardingen, T 010 4358222, F 010 435

Nadere informatie

Huisstijl Logo Kleurgebruik Onderschriften Kleurgebruik Typografie Zakelijke communicatie intern 15

Huisstijl Logo Kleurgebruik Onderschriften Kleurgebruik Typografie Zakelijke communicatie intern 15 Huisstijlhandboek Inhoud Inleiding 4 Huisstijl 4 1. Logo 5 1.1 Kleurgebruik 6 1.2 Onderschriften 8 2. Kleurgebruik 9 3. Typografie 13 3.1 Zakelijke communicatie intern 15 3.2 Zakelijke communicatie extern

Nadere informatie

Huisstijl instellingen. Projectleider Marijn van Rensen

Huisstijl instellingen. Projectleider Marijn van Rensen Huisstijl instellingen Projectleider Marijn van Rensen Datum 1 maart 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Outlook... 3 Naar de configuratie... 3 Aanpassen handtekening... 4 Aanpassen standaard lettertype...

Nadere informatie

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM HUISSTIJL SEPTEMBER 2012 VERSIE 1.0. Richtlijnen Samenwerkingshuisstijl

UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM HUISSTIJL SEPTEMBER 2012 VERSIE 1.0. Richtlijnen Samenwerkingshuisstijl Richtlijnen Samenwerkingshuisstijl Inhoudsopgave 1 3 4 5 6 7 Richtlijnen toepassing samenwerkingshuisstijl UvA-HvA Hoofdstuk 1 Basiselementen - Logo - Kleur - Typografie - Designelement 8 9 10 11 12 13

Nadere informatie

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE

HET NIEUWE LOGO & DE BASELINE BRAND MANUAL 1. Het nieuwe logo & de baseline...22 2. Kleurgebruik...3 3. Typografie...45 4. Minimumafmetingen...5 6 5. Grafische elementen...56 6. Plaatsing...67 7. Don ts...78 8. Papierkeuze...7 8 1

Nadere informatie

Buddy-plan Handreiking

Buddy-plan Handreiking Buddy-plan Handreiking Inleiding Het CDA staat naast onze ouderen: Wij zijn er voor u! Met die boodschap reiken we ouderen de helpende hand, als ze die nodig hebben. Door naar hun zorgen te luisteren,

Nadere informatie

EEN ZAKELIJKE BRIEF SCHRIJVEN NEDERLANDS

EEN ZAKELIJKE BRIEF SCHRIJVEN NEDERLANDS EEN ZAKELIJKE BRIEF SCHRIJVEN NEDERLANDS 0 WAAROM BELANGRIJK? Wanneer moet je een zakelijke brief schrijven? Best vaak. De zakelijke brief wordt veel gebruikt. Vooral als je iets wilt (organiseren) of

Nadere informatie

Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel

Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel College Onderwerp: V200801521 Vragen ex art. 61 regelement van orde van de fractie CDA inzake levering bouwperceel Collegevoorstel Inleiding: Bij brief, ingekomen 28 november 2008 heeft de fractie CDA

Nadere informatie

Stramien Belangrijk is het consequente gebruik van de grafische middelen die je gebruikt bij je huisstijl. Consequent wil zeggen het constante

Stramien Belangrijk is het consequente gebruik van de grafische middelen die je gebruikt bij je huisstijl. Consequent wil zeggen het constante Stramien Belangrijk is het consequente gebruik van de grafische middelen die je gebruikt bij je huisstijl. Consequent wil zeggen het constante gebruik van de middelen. Huisstijlhandboek SenterNovem 4.0

Nadere informatie

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek

Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek richtlijnen webstijl version 1.1 Fabrique Merken, Design en Interactie 12.12.2011 1 Fabrique Merken, Design en Interactie Inhoud 3 Introductie Algemeen

Nadere informatie

Hoe maak ik een bericht in Newbase?

Hoe maak ik een bericht in Newbase? Hoe maak ik een bericht in Newbase? Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Juni 2013 versie 1.0 pagina 1 van 14 Inhoudsopgave 1 Aanmaken

Nadere informatie

Corresponderen in de huisstijl van de TU/e

Corresponderen in de huisstijl van de TU/e Communicatie Expertise Centrum Den Dolech 2, 5612 AZ Eindhoven Postbus 513, 5600 MB Eindhoven www.tue.nl/huisstijl Auteur Iris Breugelmans Datum 22 januari 2009 Corresponderen in de huisstijl van de TU/e

Nadere informatie

Miele Corporate Design

Miele Corporate Design Miele Corporate Design Richtlijnen Versie 1.0, Maart 2018 Inhoud 1. Logo Standaard gebruik Speciale toepassingen 2. Lettertype 3. Beeld en videomateriaal 1. Logo: standaard gebruik Voor een maximale consistentie.

Nadere informatie

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek

Nederlands Film Festival. Huisstijlhandboek Nederlands Film Festival Huisstijlhandboek Inhoud 3 Inleiding 4 Logo 5 Kleur 6 Typografie 7 Toepassing 2 NFF Huisstijlhandboek Inleiding Deze handleiding is speciaal geschreven om u mee te nemen in de

Nadere informatie

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK

HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK HUBO LIMBUG UNITED HUISSTIJL HANDBOEK WWW.LIMBURGUNITED.BE logo Het logo is een combinatie van het Limburgsymbool met een basketbal. Het Limburgsymbool om de het typische Limburg gevoel wat erbij hoort

Nadere informatie

NAAM:... Voornaam:... Klas: 4T... Volgnr.:... Datum:... LEERVAK:Nederlands... Leerkracht:... Gebundelde Controletoets periode Einde schooljaar

NAAM:... Voornaam:... Klas: 4T... Volgnr.:... Datum:... LEERVAK:Nederlands... Leerkracht:... Gebundelde Controletoets periode Einde schooljaar NAAM:... Voornaam:... Klas: 4T...... Volgnr.:... Datum:...... LEERVAK:Nederlands...... Leerkracht:... Gebundelde Controletoets periode Einde schooljaar Kranten in de klas: een lezersbrief schrijven: kladversie

Nadere informatie

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1

huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 huisstijlrichtlijnen drukwerk groenlinks 2009 groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.1 groenlinks logo horizontaal groenlinks logo banderol groenlinks logo badge groenlinks huisstijlrichtlijnen 2009 p.2

Nadere informatie

Beste bibliotheekcollega,

Beste bibliotheekcollega, Aan de leden van de VOB (via email) datum ons kenmerk contactpersoon 26 februari 2014 7410-00/14-00678 FvB/AdV/sd Francien van Bohemen Uw kenmerk onderwerp doorkiesnummer e-mail Manifest Openbare 070-3090540

Nadere informatie

Logo 3. Logo anatomie 4. Logo gebruik 5. Kleur 6. Kleur verhouding 7. Typografie 8. Typografie gebruik 11. Curaster 12

Logo 3. Logo anatomie 4. Logo gebruik 5. Kleur 6. Kleur verhouding 7. Typografie 8. Typografie gebruik 11. Curaster 12 Huisstijlgids Inhoud 2 Logo 3 Logo anatomie 4 Logo gebruik 5 Kleur 6 Kleur verhouding 7 Typografie 8 Typografie gebruik 11 Curaster 12 Logo 3 Logo anatomie 4 6 Logo gebruik 5 v r i j e r u i m t e De vrije

Nadere informatie

voorwoord...1 concept...2 basisgegevens...3 logo...5 visitekaart...11 klantenkaart...13 groetenkaart...15 enveloppe...17 brief/vervolgbrief...

voorwoord...1 concept...2 basisgegevens...3 logo...5 visitekaart...11 klantenkaart...13 groetenkaart...15 enveloppe...17 brief/vervolgbrief... huisstijlhandboek voorwoord...1 concept...2 basisgegevens...3 logo...5 visitekaart...11 klantenkaart...13 groetenkaart...15 enveloppe...17 brief/vervolgbrief...20 factuurhoofd...25 signalisatie...28 uithangbord...31

Nadere informatie

Het merk Meetjesland Logo richtlijnen

Het merk Meetjesland Logo richtlijnen Het merk Meetjesland Logo richtlijnen Meetjesland Logo richtlijnen Inhoud Een merk voor het Meetjesland [ pag. 3 ] 01. het logo [ pag. 5 ] 02. kleurgebruik [ pag. 6 ] 03. logo met contour [ pag. 7 ] 04.

Nadere informatie

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23

4. HASHTAG ONLINE TOEPASSINGEN 23 HUISSTIJLGIDS INHOUD 2 1. LOGO 3 2. KLEUREN 9 3. TYPOGRAFIE 12 Typografie voor drukwerk...14 Online typografie...17 4. HASHTAG 20 5. ONLINE TOEPASSINGEN 23 Facebook visual 1200 x 1200...24 Uitgavedatum:

Nadere informatie

Briefing Skills module huisstijl. Welkom Skills module huisstijl/identiteit/visuele Identiteit

Briefing Skills module huisstijl. Welkom Skills module huisstijl/identiteit/visuele Identiteit Briefing Skills module huisstijl Welkom Skills module huisstijl/identiteit/visuele Identiteit Opdracht Ontwerp en realiseer een logo voor een bestaande politieke partij in ons land. Ontwerp en realiseer

Nadere informatie

NCSI huisstijl instructies

NCSI huisstijl instructies 2010 3 Inhoudsopgave Over het NCSI 3 Definitie sociale innovatie 4 Gebruik en plaatsing NCSI logo 6 Gebruik en plaatsing NCSI logo, Engelse versie 8 Huisstijlkleuren 10 Vormgeving/opmaak 12 Typografie

Nadere informatie

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017

Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself. Versie: 2.0 maart 2017 Huisstijl handboek Wij zijn Nijmegen: Do it yourself Versie: 2.0 maart 2017 Inleiding In dit handboek wordt beschreven hoe de huisstijl van Wij zijn Nijmegen kan worden ingezet in zowel online als of offline

Nadere informatie

STIJLHANDBOEK. een stijl met smaak. nederlands wijngilde

STIJLHANDBOEK. een stijl met smaak. nederlands wijngilde STIJLHANDBOEK een stijl met smaak nederlands wijngilde een vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn Een vereniging van liefhebbers met een neus voor wijn. Zij heeft zich ten doel gesteld om de

Nadere informatie

Aanleverspecificaties

Aanleverspecificaties Aanleverspecificaties Woord vooraf Om de verwerking van de door u aangeleverde digitale bestanden, bestemd voor deze disciplines, zo probleemloos mogelijk te laten verlopen, is het van belang dat u weet

Nadere informatie

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7

Inleiding. Inhoudsopgave. 1 Logo 2. 2 Kleurgebruik 4. 3 Typografie 5. 4 Huisstijlelementen 6. 5 Papiersoort 6. 6 Huisstijlmiddelen 7 Huisstijlhandboek Inleiding Belastingsamenwerking West-Brabant communiceert dagelijks via diverse uitingen met haar doelgroep. Deze uitingen dienen een duidelijk herkenbaar en overzichtelijk karakter te

Nadere informatie

Rijksuniversiteit Groningen. Visitekaart instructie

Rijksuniversiteit Groningen. Visitekaart instructie Rijksuniversiteit Groningen Visitekaart instructie Visitekaart Visitekaart invoer Vanaf de basislijn op 26,5 mm wordt alle informatie ingevoerd. De verschillende soorten informatie worden gegroepeerd en

Nadere informatie

XFAM Recycled fashion. a new look at clothes

XFAM Recycled fashion. a new look at clothes 1 XFAM Recycled fashion a new look at clothes inhoudsopgave 2 2. inhoudsopgave 11. briefpapier ongebruikt 3. concept en merkbelofte 12. zakenkaartje 4. persona 13. envelop 5. logo kleur 14. website 6.

Nadere informatie

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl. september 2012 Versie 1.0

Huisstijlhandboek. Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl. september 2012 Versie 1.0 Huisstijlhandboek Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de WeHelpen huisstijl september 2012 Versie 1.0 Inhoud 1. Kernwaarden en visie 2. Logo 3. Opbouw logo 4. Omgaan met het logo 5.

Nadere informatie

Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake organisatorische en financiële problemen stichting de Voorste Venne

Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake organisatorische en financiële problemen stichting de Voorste Venne College Onderwerp: V200900925 Vragen ex art. 61 RvO van de fractie Heusden Eén inzake organisatorische en financiële problemen stichting de Voorste Venne Collegevoorstel Inleiding: De fractie Heusden Eén

Nadere informatie

brand manual Finales Beker van Vlaanderen

brand manual Finales Beker van Vlaanderen brand manual Finales Beker van Vlaanderen 2 1. Richtlijnen 1.1 Logo - constructie 4 1.2 Logo - staand 5 1.3 Logo - liggend 6 1.4 Kleurgebruik 7 1.5 Grafisch element - beker 1.6 Typografie 9 8 1. Richtlijnen

Nadere informatie

Samenvatting: Inleiding: Hobby-handwerkclub Drunen is voornemens het 10-jarig jubileum te vieren op 12 maart 2008.

Samenvatting: Inleiding: Hobby-handwerkclub Drunen is voornemens het 10-jarig jubileum te vieren op 12 maart 2008. Burgemeester V200701212 Onderwerp: Verzoek van de Hobby-handwerkclub te Drunen (club houdende in de Hunenhof te Drunen) om een bijdrage voor het vieren van het 10-jarig bestaan van de hobbyhandwerkclub

Nadere informatie

GROEP 14. Huisstijl handboek

GROEP 14. Huisstijl handboek GROEP 14 Huisstijl handboek Groep 14 Groepsleden: Merve Celikkaya, Nick van Tienderen, Janga den Ouden, Darrian Brammerloo, Betul Cengiz. Grafisch Lyceum Rotterdam Inhoudsopgave Inleiding 3 De huisstijl

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) B VIV2013/707 19 september 2013 Geen

Uw kenmerk Ons kenmerk Datum Bijlage(n) B VIV2013/707 19 september 2013 Geen T.a.v. Uw kenmerk Datum Bijlage(n) B VIV2013/707 19 september 2013 Geen Contactpersoon Doorkiesnummer Email 0900 97 39 ( 0,10 per minuut) Onderwerp Wijzigingen export Geachte heer, mevrouw, Per 1 januari

Nadere informatie

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden.

Openbaar. Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de raad. Gemeenteraad Conform advies Aanhouden. Collegevoorstel Openbaar Programma / Programmanummer Bestuur & Middelen / 1042 BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting In het onlangs gesloten zijn onder meer verschuivingen van de lokale

Nadere informatie

huisstijlhandboek(je)

huisstijlhandboek(je) (je) 2 het logo de wereld 3 het logo Het logo van het Museon bestaat uit een woordmerk (de naam) en een beeldmerk (de globe). Samen vormen ze het logo. In kleur is het woordmerk is altijd antracietgrijs

Nadere informatie

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym

Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015. gymfed. we are gym Huisstijlhandboek Versie 01 / 3 juni 2015 Uniformiteit De huisstijl weerspiegelt de identiteit van een organisatie; het is een geheel aan afspraken over de wijze waarop deze organisatie zich presenteert

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact

INHOUDSOPGAVE. Logo. constructie kleuren achtergronden Typografie. lettertypes slogan teksten Fotografie. corporate advertenties en posters Contact HUISSTIJL HANDBOEK INHOUDSOPGAVE Logo constructie kleuren achtergronden Typografie lettertypes slogan teksten Fotografie corporate advertenties en posters Contact 03 04 05 06 07 08 08 09 10 02 LOGO constructie

Nadere informatie

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK

LOGO. lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet TRICORP HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK LOGO lo go (het; o; meervoud: logo s) 1 figuurtje dat een bedrijf gebruikt als merkteken; vignet LOGO Diapositief! De basis van de huisstijl wordt gevormd door het logo. Het logo bestaat

Nadere informatie

Spelregels, tips & trucs

Spelregels, tips & trucs Spelregels, tips & trucs voor interne communicatie van NGK De Ontmoeting versie 1.0 11 oktober 2014 Waarom deze brochure? Deze brochure heeft alles te maken met de invoering van onze nieuwe huisstijl op

Nadere informatie

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes

Huisstijlinformatiemap. Scholen met Succes Huisstijlinformatiemap Scholen met Succes Waarom een huisstijl? Als organisatie wil je een bepaalde indruk maken, een bepaald beeld achter laten bij doelgroepen en publieksgroepen. Een van de middelen

Nadere informatie

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C.

Huisstijl Koning Willem 1 College Hieronder staan een aantal richtlijnen geformuleerd in het huisstijlhandboek van KW1C. VOORLICHTINGSFOLDER, tweedelig Opdracht: Maak een Voorlichtingsfolder voor de opleiding Marketingmedewerker / Creatieve Marketing en Communicatie MHBO. Verwerk in de folder de huisstijl van het Koning

Nadere informatie

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2

BRANDBOOK Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 Algemene richtlijnen & instructies voor het gebruik van de Amplixs huisstijl maart 2019 Versie 2.2 INHOUDSOPGAVE 3... Inleiding 4...Deel I. Het merk - intro 5... Amplixs DNA 6...Tagline 7...Deel II. Het

Nadere informatie

institute for art, science and technology design toolkit

institute for art, science and technology design toolkit institute for art, science and technology design toolkit Inhoud logo gebruik logo op achtergronden lettertype kenmerken huisstijl logo s labs Waag Society Sint Antoniesbreestraat 69 1011 HB Amsterdam waag.org

Nadere informatie

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0

HUISSTIJLHANDBOEK. Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 HUISSTIJLHANDBOEK Huisstijlhandboek GGD Brabant-Zuidoost Versie 1.0 INHOUDSOPGAVE Inleiding Pagina 03 Typografie Pagina 09 Het logo Pagina 04-06 Het gebruik van afbeeldingen Pagina 10-11 Kleurgebruik Pagina

Nadere informatie

bescuursrci GEMEENTE DEM HELDER INGEKOMEN 2 8 JULI 2(M Uw kenmerk

bescuursrci GEMEENTE DEM HELDER INGEKOMEN 2 8 JULI 2(M Uw kenmerk I^aaci van State bescuursrci GEMEENTE DEM HELDER INGEKOMEN 2 8 JULI 2(M Raad van de gemeente Den Helder Postbus 36 1780 AA DEN HELDER Stuknummer: AI14.05807 Datum 25 juli 2014 Ons nummer 201403443/2/R1

Nadere informatie

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN

RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN RICHTLIJNEN HUISSTIJL ADFIZ - LEDEN Motivatie logo Adfiz Het logo Adfiz staat voor waarden als betrouwbaarheid, kwaliteit, deskundigheid, gemak, etc. Allemaal zaken die een klant belangrijk vindt bij zijn

Nadere informatie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie

febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie febelgra huisstijl richtlijnen Intro 1.0 Logo 2.0 Slogan 3.0 Typografie Febelgra is de representatieve beroepsvereniging van de Belgische grafische industrie. Febelgra behartigt de belangen en is de spreekbuis

Nadere informatie

Beslissing op bezwaar tegen een kapvergunning

Beslissing op bezwaar tegen een kapvergunning Samenvatting: Inleiding: Tegen de kapvergunning voor het rooien van 18 beuken aan de Veilingstraat te Elshout (langs de geluidsschermen aan de A 59) is onder meer bezwaar gemaakt door de heer Van Dijk

Nadere informatie

Richtlijnen voor gebruik van het logo

Richtlijnen voor gebruik van het logo Richtlijnen voor gebruik van het logo HET LOGO Het logo van PC Basic is een samenstelling van een geïllustreerd mensfiguur en een woordmerk PC BASIC in hoofdletters. Ondertitel Het logo is voorzien van

Nadere informatie

Datum 13 december 2012. Betreft Bonus Wsw over 2010. Geacht college,

Datum 13 december 2012. Betreft Bonus Wsw over 2010. Geacht college, > Retouradres Postbus 90801 2509 LV Den Haag Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Helmond Postbus 950 5700 AZ Helmond []5700AZ950 Postbus 90801 2509 LV Den Haag Anna van Hannoverstraat

Nadere informatie

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen

Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Vragen Groen Links over gratis draadloos internet in binnenstad Nijmegen Programma / Programmanummer Economie / 9510 BW-nummer Portefeuillehouder B. Jeene Samenvatting

Nadere informatie

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK

Huisstijl handboek Duurzaam Advies Netwerk HUISSTIJL HANDBOEK HUISSTIJL HANDBOEK Inhoud Logo p 4 hoe het logo niet te gebruiken p 5 Kleurtoepassingen van het logo p 6 Kleuren p 7 Typografie p 8 Pay-off p 9 Beeldmateriaal p 10 DAN is een netwerk organisatie dat bureaus

Nadere informatie

Design handboek Stuff Festival. In opdracht van: Grafish Lycem Rotterdam. Door: Lucas van Dongen / / D2C

Design handboek Stuff Festival. In opdracht van: Grafish Lycem Rotterdam. Door: Lucas van Dongen / / D2C Design handboek Stuff Festival 17 / 12 / 15 Versie 1 In opdracht van: Grafish Lycem Rotterdam Door: Lucas van Dongen / 782663 / D2C Algemene huisstijl Design en lettertypes 4 Logo 6 Briefpapier 7 Envelop

Nadere informatie