Word Cadet of Laureaat van de Arbeid van België in de sector van de boekhoudkundige en fiscale beroepen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Word Cadet of Laureaat van de Arbeid van België in de sector van de boekhoudkundige en fiscale beroepen"

Transcriptie

1 Word Cadet of Laureaat van de Arbeid van België in de sector van de boekhoudkundige en fiscale beroepen C. JANSSENS Verwerf de titel, het brevet en het erekenteken als erkenning van uw vakbekwaamheid. Met een discrete doch reële verwijzing naar de gilden van weleer, die thans, zonder dat ze nog enige militaire of politieke betekenis hebben, de vorm van beroepsverenigingen of -organisaties hebben aangenomen, heeft de wetgever erekentekens ingesteld. Deze kentekens hebben de bedoeling de beroepsbeoefenaars die zich in de uitoefening van hun taak, functie of beroep onderscheiden door hun kennis, hun geestdrift en hun creativiteit, en aldus kwaliteitsarbeid verrichten, te onderscheiden. Voor de sector van de boekhoudkundige en fiscale beroepen is thans een nieuwe selectieprocedure aan de gang. Deze betreft alle beroepen uit de boekhoudkundige en fiscale sector, namelijk de erkende boekhouders, de erkende boekhouders-fiscalisten, de belastingconsulenten, de accountants, de accountants-belastingconsulenten, de bedrijfsrevisoren alsook alle andere boekhoudkundige beroepen zoals de fiscale juristen en andere fiscale beroepen, ongeacht deze zelfstandig, met een arbeidsovereenkomst of als ambtenaar worden uitgeoefend. 1. De titels en erekentekens van Laureaat van de Arbeid a) De titel en het bronzen erekenteken van Laureaat van de Arbeid Hoe goed ze ook is, de academische opleiding of techniek kan de leerschool op het terrein niet vervangen. Daarin wordt immers de praktische ervaring opgedaan die van beroepsbeoefenaars echte «mensen van het vak» maakt. Door de complexiteit van ieder beroep, ongeacht het handenarbeid of geestesarbeid betreft, is een (tussen 10 tot 15) geraamd aantal jaren in corporatief verband vereist. Daarom moet de kandidaat die uit handen van de Koning de titel en het bronzen erekenteken van Laureaat van de Arbeid wenst te verkrijgen, ten minste aan drie essentiële corporatieve voorwaarden voldoen : het beroep nog steeds effectief uitoefenen; de leeftijd van 30 jaar hebben bereikt en ten minste 10 jaar beroepspraktijk in de betrokken sector tellen; slagen voor een praktische, mondelinge of schriftelijke, proef overeenkomstig de bijzondere voorwaarden die voor de betrokken sector in het reglement worden opgenomen. In werkelijkheid betreft het een onderhoud van beroepsbeoefenaar tot beroepsbeoefenaar, waaruit kan worden opgemaakt dat de voorgedragene een beroepsbeoefenaar is die zijn vorming permanent blijft perfectioneren en die kwaliteitsarbeid verricht.

2 Aan de geselecteerde kandidaat wordt de Titel en het bronzen erekenteken van Laureaat van de Arbeid verleend. Deze titel wordt bevestigd door een brevet dat hem door het gemeentebestuur van zijn woonplaats wordt overhandigd. Het erekenteken stelt een hamer, geflankeerd door twee korenaren, beide getooid met de nationale kleuren, voor. Het geheel is gedekt met een bronzen koningskroon en het juweel ligt op een okerbruin gewaterd lint van 37 mm breed dat het landwerk voorstelt. Twee vuurrode biezen, op twee millimeter van de rand, boorden het lint langs weerszijden af. Belangrijke opmerking : De kandidaten voor de titel en het bronzen erekenteken worden onderworpen aan een onderhoud met de leden van het Selectiecomité betreffende hun beroepsactiviteiten en -praktijk. Het betreft dus geen examen maar wel een onderhoud onder vakmensen. De kandidaten en eventueel hun werkgevers worden per brief in kennis gesteld. b) De titel en het zilveren erekenteken van Laureaat van de Arbeid De titel en het zilveren erekenteken erkennen officieel de grote verdiensten van personen die ten minste vijf jaar houder zijn van het bronzen erekenteken en die zich in de uitoefening van hun taak, functie of beroep onderscheiden door hun kennis, hun geestdrift, hun creativiteit, en aldus kwaliteitsarbeid verrichten. Aan de geselecteerde kandidaat wordt de titel en het zilveren erekenteken van Laureaat van de Arbeid verleend. Deze titel wordt bevestigd door een brevet dat hem door het gemeentebestuur van zijn woonplaats wordt overhandigd. Het betekent een ware erkenning van het meesterschap in zijn beroep. Het erekenteken stelt een hamer, geflankeerd door twee korenaren, beide getooid met de nationale kleuren, voor. Het geheel is gedekt met een zilveren koningskroon en het juweel ligt op een okerbruin gewaterd lint van 37 mm breed dat het landwerk voorstelt. Twee vuurrode biezen, op twee millimeter van de rand, binnenwaarts afgezet met een zilveren streep, boorden het lint langs weerszijden af. Belangrijke opmerkingen : De kandidaten en laureaten van de in 1997 afgesloten procedure voor de boekhoudsector, die tot 31 december 2002 effectief actief waren maar die momenteel niet meer actief zijn, komen in aanmerking voor deelneming aan de selectie met het oog op de toekenning van het zilveren erekenteken. De kandidaten voor de titel en het zilveren erekenteken worden onderworpen aan een onderhoud met de leden van het Selectiecomité betreffende hun beroepsactiviteiten en -praktijk. De kandidaten en eventueel hun werkgevers worden per brief in kennis gesteld.

3 c) Het gouden erekenteken De houders van het bronzen en het zilveren erekenteken, wier sociale inzet op beroepsvlak als voorbeeld kan worden gesteld, kunnen het gouden erekenteken verkrijgen. Dit kenteken is de officiële erkenning van de ware vakman, die niet alleen grote verdiensten heeft in de uitoefening van zijn taak, functie of beroep en zich onderscheidt door zijn kennis, geestdrift en creativiteit, en aldus kwaliteitsarbeid verricht, maar door zijn inzet voor de jongeren ook de vakbekwaamheid van de betrokken activiteitssector in stand houdt. Het erekenteken stelt een hamer, geflankeerd door twee korenaren, beide getooid met de nationale kleuren, voor. Het geheel is gedekt met een gouden koningskroon en het juweel ligt op een okerbruin gewaterd lint van 37 mm breed dat het landwerk voorstelt. Twee vuurrode biezen, op twee millimeter van de rand, binnenwaarts afgezet met een gouden streep, boorden het lint langs weerszijden af. Belangrijke opmerking : De kandidaten en laureaten van de in 1997 afgesloten procedure voor de boekhoudsector, die tot 31 december 2002 effectief actief waren maar momenteel niet meer actief zijn, komen voor deelneming in aanmerking. 2. De titel en de ster van Cadet van de Arbeid Er bestaat ook een erekenteken van de Arbeid voor de jonge mannen en vrouwen die de leeftijd van 30 jaar nog niet hebben bereikt, die sinds drie jaar actief zijn in de betrokken sector en die zich in de uitoefening van hun werk onderscheiden door hun ijver, hun zin voor initiatief, hun verantwoordelijkheidsbesef, hun streven naar vervolmaking en hun sociale inzet. Het is de ster van Cadet van de Arbeid. Dit kenteken erkent de inzet van de houder bij het volgen van stage ten einde kwaliteitswerk te kunnen leveren dat steunt op door ervaring verworven vakbekwaamheid. Belangrijke opmerking : De kandidaten voor de titel en de ster van Cadet van de Arbeid worden onderworpen aan een onderhoud met de leden van het Selectiecomité betreffende hun beroepsactiviteiten en -praktijk. Het betreft geen examen maar een onderhoud waaruit kan worden opgemaakt dat de kandidaat aan alle hierboven beschreven criteria voldoet. De kandidaten en hun eventuele werkgevers worden per brief in kennis gesteld.

4 Hoe moet u zich inschrijven om de titel en het bronzen erekenteken van Laureaat van de Arbeid van België of de titel en de ster van Cadet van de Arbeid te verkrijgen? De kandidaturen voor de titel en het bronzen erekenteken of voor de titel en de ster van Cadet van de Arbeid moeten worden gericht tot het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid. Het Instituut zal u een inschrijvingsformulier bezorgen dat u, volledig ingevuld en vergezeld van de nodige bijlagen, aan het Koninklijk Instituut moet terugbezorgen. Stel uw aanvraag niet uit want de uiterste datum is bepaald op 15 april Vergeet bij het invullen van uw inschrijvingsformulier niet : 1) het volgende toe te voegen : a) een recent bewijs van goed zedelijk gedrag, model 1. Vraag het meteen aan. b) de behoorlijk ingevulde bijzondere vragenlijst; c) een recto-verso kopie van uw identiteitskaart. 2) na te gaan dat u wel degelijk uw VOLLEDIGE NAAM en VOORNAMEN, zoals op uw identiteitskaart vermeld, in de daartoe voorziene ruimte op pagina 1 van het inschrijvingsformulier en op de bijzondere vragenlijst hebt vermeld. Opgelet! Onvolledige dossiers worden niet behandeld! Adres : Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid van België Visverkopersstraat 13 bus Brussel Hoe moet u zich inschrijven om de titel en het gouden erekenteken of de titel en het zilveren erekenteken van Laureaat van de Arbeid van België te verkrijgen? Indien u reeds houder van het bronzen erekenteken of het zilveren erekenteken in de boekhoud- of fiscale sector bent, zal het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid in principe zelf contact met u opnemen. Als uw adres is gewijzigd, mag u echter niet vergeten om het Instituut, per brief, in kennis te stellen van uw naam, voornamen, adres, het jaar van uw promotie, de vermelding van de betrokken sector (boekhouding of fiscaliteit) en het kenteken dat u hebt verkregen. Vermeld ook dat het een inschrijvingsformulier met het oog op promotie betreft.

5 Om er zeker van te zijn dat u in de selectie wordt opgenomen, kunt u ons mededelen dat u houder van het bronzen of het zilveren erekenteken bent (j.colson@iec-iab.be). Dan zullen wij u een seintje geven wanneer u uw inschrijvingsformulier zou moeten ontvangen. Indien u toch nog geen formulier hebt ontvangen, kunt u steeds rechtstreeks contact opnemen met het Instituut der Eliten van de Arbeid met het verzoek u het inschrijvingsformulier waarop u recht hebt, te laten geworden. Vergeet niet uw inschrijvingsformulier correct in te vullen, de nodige bijlagen toe te voegen, uw naam in het vak ad hoc te vermelden (onvolledige dossiers worden niet behandeld) en het formulier zo snel mogelijk aan het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid terug te bezorgen. Uiterste datum : 15 april Adres : Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid van België Visverkopersstraat 13 bus Brussel Een laatste opmerking Het verkrijgen van een titel en een erekenteken van Laureaat of Cadet van de Arbeid blijft niet bij de verkrijging van een brevet, een titel of een erekenteken (trouwens uiterst geschikt om in uw curriculum vitae te vermelden), het houdt ook de morele verbintenis in om een carrière na te streven tijdens dewelke u steeds tracht uw permanente vorming te vervolmaken en uw werk met de nodige kwaliteit uit te oefenen. Door de verkrijging van de titel van Laureaat of Cadet van de Arbeid bewijst u uw beroep een grote eer 1. De overhandiging van de erekentekens gebeurt tijdens een officiële ceremonie door hooggeplaatste personen van de corporatieve en vakbondswereld, en zelfs door ministers bevoegd voor onze sector. Een groot aantal benoemingen is dus gunstig voor het imago van ons beroep. 2. De overhandiging van de brevetten gebeurt door het gemeentebestuur van uw woonplaats tijdens een kleine ceremonie, die doorgaans met foto in de lokale pers wordt aangekondigd. Door de verkrijging van de titel van Laureaat of Cadet van de Arbeid benadrukt u zo uw behoren tot een korps van professionelen waar de kwaliteit van het werk van primordiaal belang is. 3. Het brevet is eveneens een teken van uw kwaliteiten en als zodanig een nieuwe troef voor de jonge professional als hij wenst te solliciteren naar een baan in een professionele vennootschap of binnen het bedrijfsleven. 4. De titel van Laureaat en Cadet van de Arbeid zijn officiële titels, persoonlijk toegekend door Koning Albert II en mogen dus vermeld worden op het briefpapier, op een plaat op uw bureau, op uw website, enz.

6 Vragen Wanneer u aanvullende informatie verlangt, kunt schriftelijk (j.colson@iec-iab.be) of telefonisch (op het nummer ) contact opnemen met dhr. Jacques Colson. Bijgevoegd vindt u het formulier waarmee u een inschrijvingsformulier kunt aanvragen bij het Koninklijk Instituut der Eliten van de Arbeid.

Boekhoudkundige en Fiscale Beroepen

Boekhoudkundige en Fiscale Beroepen Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering Laureaat de Arbeid in de sector rec nr-em nr-al Toekomst het beroep Partner het beroep Meester in het

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Straat Nr Bus Woonplaats

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Straat Nr Bus Woonplaats Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering Laureaat de Arbeid in de sector nr-wg Label Professional Label Specialist Label Expert 140 INSCHRIJVINGSFORMULIER

Nadere informatie

ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORDEN. Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten

ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORDEN. Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORDEN Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten 10/2017 DE BEROEPSACTIVITEITEN DE 2 BEROEPSPERSPECTIEVEN Fiscaliteit Boekhouder-fiscalist

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN AANVRAAG TOT TOEGANG TOT HET BEKWAAMHEIDSEXAMEN OP BASIS VAN TEN MINSTE ZEVEN JAAR ERVARING MET HET OOG OP DE VERKRIJGING VAN DE HOEDANIGHEID VAN

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN (I.A.B.)

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN (I.A.B.) INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN (I.A.B.) Instituut opgericht bij wetten van 21 februari 1985 en van 22 april 1999 Belgisch Staatsblad van 28 februari 1985 en 11 mei 1999 Zetel:

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP HET TABLEAU VAN DE INTERNE BOEKHOUDERS BIBF

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP HET TABLEAU VAN DE INTERNE BOEKHOUDERS BIBF PASFOTO (geen nietjes) Ik, ondergetekende: vraag in toepassing van artikel 52 ter van de Wet van 22 april 1999 mijn inschrijving op het tableau van de interne boekhouders, zoals bijgehouden door het Beroepsinstituut

Nadere informatie

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN

BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN BOEKHOUDKUNDIGE BEDIENDE KAN NU OOK LID VAN HET BIBF WORDEN Na bijna tien jaar is het eindelijk zover : een boekhouder die uitsluitend in loondienst of die in overheidsdienst werkt, kan voortaan ook op

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Straat Nr Bus Woonplaats

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Straat Nr Bus Woonplaats Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering Laureaat van de Arbeid in de sector nr-wg Label Toekomst van het beroep Label Specialist van het beroep

Nadere informatie

Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten. ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORdEN

Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten. ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORdEN Verantwoordelijke uitgever: Beroepsinstituut van erkende Boekhouders en Fiscalisten ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST WORdEN DE BEROEPSACTIVITEITEN De 2 beroepsperspectieven Fiscaliteit Boekhouder-fiscalist

Nadere informatie

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN

INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN INSTITUUT VAN DE ACCOUNTANTS EN DE BELASTINGCONSULENTEN AANVRAAG TOT TOEGANG TOT HET BEKWAAMHEIDSEXAMEN OP BASIS VAN TEN MINSTE ZEVEN JAAR ERVARING MET HET OOG OP DE VERKRIJGING VAN DE HOEDANIGHEID VAN

Nadere informatie

Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat generaal der Regering Kapsel Label : Starters Future Bachelor Master

Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat generaal der Regering Kapsel Label : Starters Future Bachelor Master Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat generaal der Regering Kapsel nr-wg Label Starters Label Future Label Bachelor Label Master 31 Cadet Brons Zilver Goud Gelieve

Nadere informatie

BEENHOUWERIJ SPEKSLAGERIJ TRAITEUR

BEENHOUWERIJ SPEKSLAGERIJ TRAITEUR Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering Laureaat van de Arbeid in de sector Beenhouwerij Spekslagerij Traiteur nr-wg 17 INSCHRIJVINGSFORMULIER

Nadere informatie

Advies van 10 maart 2014 met betrekking tot de wijziging van het koninklijk besluit van 22 november 1990

Advies van 10 maart 2014 met betrekking tot de wijziging van het koninklijk besluit van 22 november 1990 Advies van 10 maart 2014 met betrekking tot de wijziging van het koninklijk besluit van 22 november 1990 betreffende de diploma's van de kandidaat-accountants en de kandidaat-belastingconsulenten Ontwerp

Nadere informatie

DRUKKERIJ-, GRAFISCHE KUNST- EN DAGBLADBEDRIJF

DRUKKERIJ-, GRAFISCHE KUNST- EN DAGBLADBEDRIJF Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering Laureaat van de arbeid in de sector Drukkerij-, Grafische kunst- en Dagbladbedrijf nr-em Label Toekomst

Nadere informatie

TOEGANG TOT BEROEP VAN BOEKHOUDER OF BOEKHOUDER-FISCALIST DOOR EEN ONDERDAAN VAN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPSESE UNIE 2. Richtlijn 2005/36/EU

TOEGANG TOT BEROEP VAN BOEKHOUDER OF BOEKHOUDER-FISCALIST DOOR EEN ONDERDAAN VAN EEN ANDERE LIDSTAAT VAN DE EUROPSESE UNIE 2. Richtlijn 2005/36/EU BEROEPSINSTITUUT VAN ERKENDE BOEKHOUDERS EN FISCALISTEN (Wet van 22 april 1999 1 ) Legrandlaan, 45-1050 BRUSSEL Tel.: 02/626.03.80 - Fax : 02/626.03.90 E-MAIL : INFO@BIBF.BE - URL : HTTP://WWW.BIBF.BE

Nadere informatie

Inlichtingenformulier

Inlichtingenformulier Inlichtingenformulier SOCIALE VERZEKERING TEN VOORDELE VAN ZELFSTANDIGEN IN MOEILIJKHEDEN, GECONFRONTEERD MET EEN AANZIENLIJKE DALING VAN DE OMZET OF VAN ZIJN INKOMSTEN DIE HEM IN EEN ZODANIGE ECONOMISCHE

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer)

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING VAN EEN RECHTSPERSOON (Terug te sturen per aangetekend schrijven ter attentie van de voorzitter van de Uitvoerende Kamer) BIV AANVRAAG RECHTSPERSOON / 2018 pagina 1/5 (Wet van 11 februari 2013 B.S. 22 augustus 2013) 1 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Straat N r Bus Woonplaats. Nee

INSCHRIJVINGSFORMULIER. Straat N r Bus Woonplaats. Nee Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering 43 INSCHRIJVINGSFORMULIER Gelieve dit document, behoorlijk ingevuld en ondertekend, ten laatste op15

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 20 januari 2003 betreffende het programma, de voorwaarden en de examenjury voor het praktisch bekwaamheidsexamen van de erkende boekhouders en erkende boekhouders-fiscalisten Bron

Nadere informatie

I. DE AANVRAGER. Voornaam :. . Nationaal nummer :.. Tel :... E-mail : Bankrekening : nr...

I. DE AANVRAGER. Voornaam :. . Nationaal nummer :.. Tel :... E-mail : Bankrekening : nr... Inlichtingenformulier SOCIALE VERZEKERING TEN VOORDELE VAN ZELFSTANDIGEN IN MOEILIJKHEDEN, GECONFRONTEERD MET EEN AANZIENLIJKE DALING VAN DE OMZET OF DE INKOMSTEN DIE HEM IN EEN ZODANIGE ECONOMISCHE SITUATIE

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2013 - Pagina 1 / 5 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders

Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van Boekhouders Bron : Koninklijk besluit van 29 januari 1998 tot goedkeuring van het stagereglement

Nadere informatie

EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN

EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN BOEKHOUDERS met een in het Frans gesteld diploma Dienst Personeel en Sociale Zaken Examensecretariaat PERSONEEL

Nadere informatie

01/10/ seminarie stagiairs 1

01/10/ seminarie stagiairs 1 RICHTLIJNEN STAGE BIBF Frank Haemers, juridische dienst BIBF Waar vinden? Richtlijn 2010/1: Regelmatig verloop van de stage met als doel de toegang tot het schriftelijk deel van het praktisch bekwaamheidsexamen

Nadere informatie

Geachte heer Geachte mevrouw

Geachte heer Geachte mevrouw Directoraat-generaal Gezondheidszorg Dienst Erkenning van de Gezondheidszorgberoepen UW BRIEF VAN UW REF. ONZE REF. DATUM BIJLAGE(N) CONTACT TEL. 02/524.97.97 FAX 02/524.98.16 E-MAIL info@gezondheid.belgie.be

Nadere informatie

Waar vinden?

Waar vinden? RICHTLIJNEN STAGE BIBF Frank Haemers, juridische dienst BIBF Waar vinden? Richtlijn 2010/1: Regelmatig verloop van de stage met als doel de toegang tot het schriftelijk deel van het praktisch bekwaamheidsexamen

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

EEN geslaagd PROjECT!

EEN geslaagd PROjECT! A & D Boekhoudkantoor, Klapstraat 58, 1790 Teralfene Tel 0473.821367 www.infoboekhouden.be DE BOEKHOUDER-FISCALIST BIBF: Uw PARTNER VOOR EEN geslaagd PROjECT! Een brochure van het Beroepsinstituut van

Nadere informatie

SAMENWERKEN MET EEN BOEKHOUDER-FISCALIST

SAMENWERKEN MET EEN BOEKHOUDER-FISCALIST SAMENWERKEN MET EEN BOEKHOUDER-FISCALIST WAT IS EEN ERKEND BOEKHOUDER-FISCALIST? De boekhouder-fiscalist BIBF is uw bevoorrechte raadgever als zelfstandige ondernemer, als vrije beroepsbeoefenaar of als

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2017 - Pagina 1 / 5 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

Gelet op de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, artikel 51;

Gelet op de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen, artikel 51; Koninklijk besluit van 27 september 2015 betreffende het programma, de voorwaarden en de examenjury voor het praktisch bekwaamheidsexamen van de erkende boekhouders en erkende boekhouders-fiscalisten Bron

Nadere informatie

Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van belastingconsulent

Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van belastingconsulent Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van belastingconsulent De Wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen biedt de houders van een diploma opgenomen

Nadere informatie

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering?

1. Welke formaliteiten moet men vervullen om persoonlijk te kunnen deelnemen aan de algemene vergadering? Geachte aandeelhouders, Deze nota is bedoeld om U te begeleiden bij de toepassing en de naleving van de formaliteiten om toegelaten te worden op de bijzondere algemene vergadering van de Aannemingsmaatschappij

Nadere informatie

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C :

2. Wat zijn de deelnemingsvoorwaarden te vervullen uiterlijk op 1/09/2018? Bijkomende voorwaarde te vervullen door de ambtenaren van niveau C : FAQ Bijzonder gedeelte van de vergelijkende selectie voor overgang naar de graad van fiscaal deskundige (niveau B) en de hiermee overeenstemmende proef over de beroepsbekwaamheid 1. Wat is het onderscheid

Nadere informatie

Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van accountant

Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van accountant Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van accountant De Wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen biedt de houders van een diploma opgenomen

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. GSM N o. Jaar van benoeming

INSCHRIJVINGSFORMULIER. GSM N o. Jaar van benoeming Koninkrijk Belgïe KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering rec nr-em nr-al Label Professional Label Specialist Label Expert met sociaal engagement 109 Möchten Sie

Nadere informatie

Geachte heer, Geachte mevrouw,

Geachte heer, Geachte mevrouw, Directoraat-generaal Gezondheidszorg Dienst Gezondheidsberoepen en Beroepsuitoefening UW BRIEF VAN UW REF. ONZE REF. DATUM BIJLAGE(N) CONTACT TEL. 02/524.97.97 FAX E-MAIL visa@gezondheid.belgie.be BETREFT:

Nadere informatie

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk

- Deskundige ten behoeve van het Provinciaal Technisch Instituut ( PTI), Graaf Karel de Goedelaan 7, 8500 Kortrijk 2016/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure voor de aanleg van een werfreserve deskundige budgetbeheerder/multimedia coördinator

Nadere informatie

RICHTLIJNEN STAGE BIBF. Frank Haemers, juridische dienst BIBF

RICHTLIJNEN STAGE BIBF. Frank Haemers, juridische dienst BIBF RICHTLIJNEN STAGE BIBF Frank Haemers, juridische dienst BIBF Richtlijn 2010/1: Regelmatig verloop van de stage met als doel de toegang tot het schriftelijk deel van het praktisch bekwaamheidsexamen : Minimum

Nadere informatie

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING BIV - STAGIAIR-beroepservaring / 2017 - Pagina 1 / 6 Luxemburgstraat 16 B - 1000 BRUSSEL - Tel. 02/505.38.50 - Fax 02/503.42.23 - www.biv.be AANVRAAG TOT INSCHRIJVING OP DE LIJST VAN STAGIAIRS - BEROEPSERVARING

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten Bron : Koninklijk besluit van 4 mei 1999 betreffende het Instituut van de Accountants en de Belastingconsulenten

Nadere informatie

id 1 van artikel 51 van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige erkend boekhouder (-fiscalist):

id 1 van artikel 51 van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige erkend boekhouder (-fiscalist): HOGE RAAD VOOR DE ECONOMISCHE BEROEPEN North Gate III - 5e verdieping Koning Albert II-laan 16-1000 Brussel Tel. 02/206.48.71 Fax 02/201.66.19 E-mail : CSPEHREB@skynet.be www.cspe-hreb.be Advies van 4

Nadere informatie

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder :

HOOFDSTUK I. Definities. Artikel 1. Voor de toepassing van dit besluit wordt verstaan onder : Koninklijk besluit van 15 februari 2005 betreffende de uitoefening van het beroep van erkend boekhouder en erkend boekhouder-fiscalist in het kader van een rechtspersoon Bron : Koninklijk besluit van 15

Nadere informatie

Persbericht. De Koning kent een ereteken toe aan de Laureaten van de Arbeid van de sector: Architect Ingenieur-Architect

Persbericht. De Koning kent een ereteken toe aan de Laureaten van de Arbeid van de sector: Architect Ingenieur-Architect Persbericht De Koning kent een ereteken toe aan de Laureaten van de Arbeid van de sector: Architect Ingenieur-Architect Het Organiserend Comité kent hen de labels Innoverende kijk Bruggenbouwer Engagement

Nadere informatie

Rolnummer 1805. Arrest nr. 140/99 van 22 december 1999 A R R E S T

Rolnummer 1805. Arrest nr. 140/99 van 22 december 1999 A R R E S T Rolnummer 1805 Arrest nr. 140/99 van 22 december 1999 A R R E S T In zake : de vordering tot schorsing van de artikelen 19, 3, 4 en 5, en 60, 1, van de wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/7 De Provincie West-Vlaanderen gaat, in het Nederlands, over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure ten behoeve van het Zwin Natuur Park te Knokke d.m.v. aanwerving van een voltijds

Nadere informatie

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement. Hoofdstuk 1: Doel van het reglement

FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement. Hoofdstuk 1: Doel van het reglement FEDERALE PRIJS ARMOEDEBESTRIJDING 2019 *** Reglement Hoofdstuk 1: Doel van het reglement Artikel 1 Dit reglement bepaalt de doelstelling, de deelnemingsvoorwaarden, de selectieprocedure en de toekenningscriteria

Nadere informatie

Personeelsvergadering. Medewerkers klasse A3 binnen niveau A

Personeelsvergadering. Medewerkers klasse A3 binnen niveau A Personeelsvergadering Medewerkers klasse A3 binnen niveau A 26-9-2013 Brussel, Pacheco zaal 1 HOE ZULLEN VOORTAAN BETREKKINGEN BINNEN DE KLASSE A3 TOEGEWEZEN WORDEN? De regelgeving voorziet in de mogelijkheid

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2016/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure in combinatie met een procedure voor interne mobiliteit, in het Nederlands, voor de aanwerving van

Nadere informatie

Word boekhouder-fiscalist, een digitaal & menselijk beroep Frank Haemers. Juridische dienst BIBF

Word boekhouder-fiscalist, een digitaal & menselijk beroep Frank Haemers. Juridische dienst BIBF Word boekhouder-fiscalist, een digitaal & menselijk beroep Frank Haemers Juridische dienst BIBF BEROEPSINSTITUUT VAN ERKENDE BOEKHOUDERS EN FISCALISTEN : «De betrouwbaarheid van de boekhouding is immers

Nadere informatie

De evolutie van de economische beroepen. Intentieverklaring met betrekking tot de voorstellen aan de Regering

De evolutie van de economische beroepen. Intentieverklaring met betrekking tot de voorstellen aan de Regering De evolutie van de economische beroepen Intentieverklaring met betrekking tot de voorstellen aan de Regering 1. Oe principes 1.1. De organisatie en de werking van de economische beroepen moeten een federale

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR -

AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - AANVRAAGFORMULIER VOOR ERKENNING - ERKEND VERWARMINGSKETELTECHNICUS - - ERKEND VERWARMINGSINSTALLATEUR - - EPB-VERWARMINGSADVISEUR - 1. HOE HET DOSSIER VAN UW ERKENNINGSAANVRAAG INDIENEN? - dit formulier

Nadere informatie

DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE

DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE BERICHT AAN DE WERKNEMERS PROJECT «VORMING 600» OPENBARE SECTOR DE MOGELIJKHEID OM TE STUDEREN VOOR BACHELOR IN DE VERPLEEGKUNDE OF GEGRADUEERDE VERPLEEGKUNDIGE MET LOONBEHOUD NIEUWE SELECTIES VOOR HET

Nadere informatie

Koninklijk besluit van 10 april 2015 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten

Koninklijk besluit van 10 april 2015 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten Koninklijk besluit van 10 april 2015 tot goedkeuring van het stagereglement van het Beroepsinstituut van erkende boekhouders en fiscalisten Bron : Koninklijk besluit van 10 april 2015 tot goedkeuring van

Nadere informatie

BEENHOUWERIJ SPEKSLAGERIJ TRAITEUR

BEENHOUWERIJ SPEKSLAGERIJ TRAITEUR Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering nr-wg 17 INSCHRIJVINGSFORMULIER PERSOONLIJKE GEGEVENS Naam Voornamen Gelieve dit document, behoorlijk

Nadere informatie

E-loket Handleiding E-LOKET HANDLEIDING

E-loket Handleiding E-LOKET HANDLEIDING 177 E-LOKET HANDLEIDING Christoph Di Piazza IT-dienst IAB 178 1 INLEIDING 179 2 VOOR WIE IS HET E-LOKET BESTEMD? 179 3 INLOGGEN 180 A. WAAR? 180 -- Via de homepage van de website 180 -- Via de pagina leden

Nadere informatie

Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van accountant

Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van accountant Nota 1 m.b.t. de organisatie van het toelatingsexamen tot de stage van accountant De Wet van 22 april 1999 betreffende de boekhoudkundige en fiscale beroepen biedt de houders van een diploma opgenomen

Nadere informatie

KB-TP/ /02 Brussel, 22 april Aan de directies en het onderwijzend personeel van de secundaire onderwijsinstellingen,

KB-TP/ /02 Brussel, 22 april Aan de directies en het onderwijzend personeel van de secundaire onderwijsinstellingen, KB-TP/ 2008-2009 06/02 Brussel, 22 april 2009 Aan de directies en het onderwijzend personeel van de secundaire onderwijsinstellingen, Betreft : Bekwaamheidsexamen directie secundair onderwijs Ik heb de

Nadere informatie

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP DEPARTEMENT ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIEN

MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP DEPARTEMENT ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIEN MINISTERIE VAN DE VLAAMSE GEMEENSCHAP DEPARTEMENT ALGEMENE ZAKEN EN FINANCIEN Administratie Ambtenarenzaken. - Afdeling Wervingen en Personeelsbewegingen Vlaamse Raad voor Wetenschapsbeleid Ter uitvoering

Nadere informatie

Rise- Innovatieve start-ups

Rise- Innovatieve start-ups Rise- Innovatieve start-ups Reglement Oproep van mei 2017 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing van een strategisch

Nadere informatie

FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN

FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN FEDERAAL PARLEMENT EXAMEN GEORGANISEERD MET HET OOG OP DE AANWERVING EN DE SAMENSTELLING VAN EEN WERVINGSRESERVE VAN VOLTIJDSE TWEETALIGE ARBEIDSGENEESHEREN Dienst Personeel en Sociale Zaken Examensecretariaat

Nadere informatie

de kaderwet van 1 maart 1976 tot reglementering van de bescherming van de dienstverlenende intellectuele

de kaderwet van 1 maart 1976 tot reglementering van de bescherming van de dienstverlenende intellectuele HOGE RAAD VOOR DE ECONOMISCHE BEROEPEN North Gate III 5 e verdieping Koning Albert II-laan 16-1000 Brussel Tel.02/206.48.71 Fax 02/201.66.19 E-mail : CSPEHREB@skynet.be Advies van 27 mei 2002 betreffende

Nadere informatie

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen

Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Steun aan jonge innovatieve ondernemingen Reglement Oproep van mei 2013 A) Ondernemingen die in aanmerking komen Elke onderneming die aan volgende voorwaarden voldoet, kan zich, met oog op de toepassing

Nadere informatie

INFORMATIEBERICHT. Deskundige personeel en organisatie. Graad B1-B3 voltijds statutair. Opgemaakt op 23/08/2019 voor gemeente Sint-Martens-Latem

INFORMATIEBERICHT. Deskundige personeel en organisatie. Graad B1-B3 voltijds statutair. Opgemaakt op 23/08/2019 voor gemeente Sint-Martens-Latem INFORMATIEBERICHT Deskundige personeel en organisatie Graad B1-B3 voltijds statutair Opgemaakt op 23/08/2019 voor gemeente Sint-Martens-Latem VERTROUWELIJK Inleiding Het gemeentebestuur van Sint-Martens-Latem

Nadere informatie

UITKERINGSVERZEKERING VOOR ZELFSTANDIGEN VRAGENLIJST BETREFFENDE DE BEROEPSACTIVITEIT

UITKERINGSVERZEKERING VOOR ZELFSTANDIGEN VRAGENLIJST BETREFFENDE DE BEROEPSACTIVITEIT art.63 van het koninklijk besluit van 20.7.1971 DOOR DE ZELFSTANDIGE IN TE VULLEN Indien u problemen mocht ondervinden bij het invullen van deze enquête, aarzel dan niet beroep te doen op uw ziekenfonds,

Nadere informatie

Vanzelfsprekend staan alle betrekkingen open voor zowel vrouwen als mannen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 1 april 2011.

Vanzelfsprekend staan alle betrekkingen open voor zowel vrouwen als mannen. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven tot 1 april 2011. INTERNE KANDIDATUUR: HOOFDINSPECTEUR VAN POLITIE (MIDDEN) De Directie van de rekrutering en van de selectie (DSR) organiseert een vergelijkend examen om hoofdinspecteurs van politie via bevordering door

Nadere informatie

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012

Stichting Registered Tax Assurance Providers. Reglement toetreding register. Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 1 Stichting Registered Tax Assurance Providers (RTAP) Reglement toetreding Register Vastgesteld en in werking getreden op 12 september 2012 Artikel 1 Definities Aspirant Tax Assurance Provider Bestuur

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/38 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer,

De Commissie voor de bescherming van de persoonlijke levenssfeer, COMMISSIE VOOR DE BESCHERMING VAN DE PERSOONLIJKE LEVENSSFEER ADVIES Nr 31 / 96 van 13 november 1996 ------------------------------------------- O. ref. : A / 96 / 028 BETREFT : Ontwerp van koninklijk

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/15 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER. GSM N r. Jaar van benoeming

INSCHRIJVINGSFORMULIER. GSM N r. Jaar van benoeming nr-wg Koninkrijk België KONINKLIJK INSTITUUT DER ELITEN VAN DE ARBEID Commissariaat-generaal der Regering 113 Onthaal - Luisteren - Respect De globale kwaliteit waarborgen Drijvende kracht Vaardigheden

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER Vergelijkend examen met het oog op de aanwerving en de samenstelling van een wervingsreserve van Nederlandstalige adjunct auditeur, financiële audit, met kennis van het Duits (m/v)

Nadere informatie

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT

STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT STEUNKREDIET VOOR HUMAAN VOEDINGSONDERZOEK REGLEMENT ARTIKEL 1 "Het steunkrediet voor humaan voedingsonderzoek" heeft als doel, in de schoot van Belgische Instellingen van universitair niveau, wetenschappelijke

Nadere informatie

INSCHRIJVINGSFORMULIER

INSCHRIJVINGSFORMULIER INSCHRIJVINGSFORMULIER 1. KANDIDAAT ECHTGENO(O)T(E) of SAMENWONENDE Naam: Naam: Voornaam: Voornaam: Geslacht: M / V Geslacht: M / V Geboortedatum: Geboortedatum: Geboorteplaats: Geboorteplaats: Nationaliteit:

Nadere informatie

Formulier 276 Front./Grens. Verklaring betreffende grensarbeiders Instructies

Formulier 276 Front./Grens. Verklaring betreffende grensarbeiders Instructies Formulier 276 Front./Grens. Verklaring betreffende grensarbeiders Instructies Zoals gevraagd, vindt u in bijlage het Formulier 276 Front./Grens. Verklaring betreffende grensarbeiders dat elke werknemer

Nadere informatie

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht

Inlichtingenformulier overbruggingsrecht STEUNT ELKANDER Vrij sociaal verzekeringsfonds voor zelfstandigen v.z.w. (erkend door K.B. van 23.10.1967) - R.P.R. 0407.843.626 - Stichtend lid van Eunomia v.z.w. Kolonel Bourgstraat 113 1140 BRUSSEL

Nadere informatie

ONDERNEMINGSLOKET WIJZIGING RECHTSPERSOON

ONDERNEMINGSLOKET WIJZIGING RECHTSPERSOON ONDERNEMINGSLOKET WIJZIGING RECHTSPERSOON (IN DE KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN) VOORAFGAANDE INFORMATIE De aanvraag wordt ingevuld door: (het vakje aankruisen) het orgaan van de vennootschap (gedelegeerd

Nadere informatie

Stage beëindigd en nog niet erkend: Indara Robyns Juriste Vlaams Artsensyndicaat. wat nu?

Stage beëindigd en nog niet erkend: Indara Robyns Juriste Vlaams Artsensyndicaat. wat nu? Stage beëindigd en nog niet erkend: Indara Robyns Juriste Vlaams Artsensyndicaat wat nu? Hoe vraag ik mijn erkenning aan? 6 de Staatshervorming: bevoegdheid tot erkenning overgeheveld naar de gemeenschappen

Nadere informatie

Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon

Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon Aanvraag van een erkenning als exploitant van hout: rechtspersoon ANB-35-150609 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

Attest doorstromingsprogramma (DSP)

Attest doorstromingsprogramma (DSP) Op 1 juli 2014 werd in het kader van de zesde staatshervorming de bevoegdheid voor de aflevering van attesten betreffend het recht op activeringsuitkeringen overgedragen aan het Vlaamse, Waalse en Brusselse

Nadere informatie

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40

1. Schriftelijk gedeelte... 24/40 2017/6 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering, externe of interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

Brochure taalexamens

Brochure taalexamens 2010 Brochure taalexamens ACOD plus punt uit ACOD - Spoor TAALEXAMENS De affectatie op een tweetalige post en de toekenning van de toelage voor tweetaligheid zijn ondergeschikt aan bepaalde wettelijke

Nadere informatie

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering

R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering R I Z I V Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering OMZENDBRIEF AAN DE RUSTOORDEN VOOR BEJAARDEN EN DE RUST- EN VERZORGINSTEHUIZEN OMZ. ROB 2015/6 OMZ. RVT 2015/6 Dienst voor geneeskundige

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE

AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE AANVRAAGFORMULIER «ARTIKEL 146» - BIJZONDERE VRIJSTELLINGEN VOOR DE UITOEFENING VAN ZEKERE DELEN VAN DE GENEESKUNDE PERSOONLIJKE GEGEVENS VAN DE AANVRAGER Naam : Voornaam : Nationaliteit : Geboortedatum

Nadere informatie

INSCHRIJVING RECHTSPERSOON

INSCHRIJVING RECHTSPERSOON ONDERNEMINGSLOKET INSCHRIJVING RECHTSPERSOON (IN DE KRUISPUNTBANK VAN ONDERNEMINGEN) VOORAFGAANDE INFORMATIE De aanvraag wordt ingevuld door: (het vakje aankruisen) het orgaan van de vennootschap (gedelegeerd

Nadere informatie

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid

Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid Sectoraal Comité van de Sociale Zekerheid en van de Gezondheid Afdeling Sociale Zekerheid SCSZ/10/133 BERAADSLAGING NR 10/078 VAN 9 NOVEMBER 2010 MET BETREKKING TOT DE TOEGANG TOT DE KRUISPUNTBANKREGISTERS

Nadere informatie

Inschrijvingsformulier

Inschrijvingsformulier Inschrijvingsformulier Kandidatuur voor de betrekking van clusterverantwoordelijke Cultuur, Toerisme en Evenementen A1a-A3a voltijds (37u30) - statutair Ondergetekende... stelt zijn /haar kandidatuur voor

Nadere informatie

B.A.B. - Antwerpen UITTREKSEL UIT DE STATUTEN

B.A.B. - Antwerpen UITTREKSEL UIT DE STATUTEN UITTREKSEL UIT DE STATUTEN Art. 4 De vereniging bestaat uit werkende leden en ereleden. Het aantal der werkende leden is niet beperkt, doch mag niet minder bedragen dan 7. Er mogen niet meer ereleden zijn

Nadere informatie

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard.

De kandidaten die ten onrechte aan de procedure mochten deelgenomen hebben, kunnen in geen geval toelaatbaar worden verklaard. 2018/18 De Provincie West-Vlaanderen gaat over tot de organisatie van een vergelijkende selectieprocedure via de procedure van aanwerving, bevordering en interne personeelsmobiliteit, in het Nederlands,

Nadere informatie

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV )

bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) bpost Naamloze vennootschap van publiek recht Muntcentrum, 1000 Brussel Ondernemingsnr. 214.596.464 (RPR Brussel) ( bpost NV ) OPROEPING TOT DE BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING VAN AANDEELHOUDERS VAN 22

Nadere informatie

Aanvraag van een renteloze lening en een ondersteuningspremie voor huisartsen

Aanvraag van een renteloze lening en een ondersteuningspremie voor huisartsen Aanvraag van een renteloze lening en een ondersteuningspremie voor huisartsen ZG/WEL-150401 /////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Nadere informatie

STAGE Richtlijnen en het praktisch bekwaamheidsexamen

STAGE Richtlijnen en het praktisch bekwaamheidsexamen STAGE Richtlijnen en het praktisch bekwaamheidsexamen Richtlijn 2010/1 Regelmatig verloop van de stage met als doel de toegang tot het schriftelijk deel van het praktisch bekwaamheidsexamen : Minimum 12

Nadere informatie

Examen georganiseerd met het oog op de aanwerving. en de samenstelling van wervingsreserves van NIET-PERMANENTE ASSISTENTEN

Examen georganiseerd met het oog op de aanwerving. en de samenstelling van wervingsreserves van NIET-PERMANENTE ASSISTENTEN Examen georganiseerd met het oog op de aanwerving en de samenstelling van wervingsreserves van NIET-PERMANENTE ASSISTENTEN voor de dienst Integraal Verslag Dienst Personeel en Sociale Zaken Examensecretariaat

Nadere informatie

Om aangeworven te worden in deze betrekking gelden volgende toelatings- en aanwervingsvoorwaarden:

Om aangeworven te worden in deze betrekking gelden volgende toelatings- en aanwervingsvoorwaarden: Bundel aanwervingsexamen voor het vaststellen van een wervingsreserve voor 2 jaar Administratieve medewerker C1-C3 voltijds/deeltijds onbepaalde/bepaalde duur/vervanging Toelatings- en aanwervingsvoorwaarden

Nadere informatie

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122.

Wet van 13 maart 2016 op het statuut van en het toezicht op de verzekerings- of herverzekeringsondernemingen, de artikelen 107 tot 122. de Berlaimontlaan 14 BE-1000 Brussel tel. +32 2 221 35 88 fax + 32 2 221 31 04 ondernemingsnummer: 0203.201.340 RPR Brussel www.nbb.be Mededeling Brussel, 2 juni 2017 Kenmerk: NBB_2017_18 uw correspondent:

Nadere informatie

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU VAN HET ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE

VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU VAN HET ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE POLITIE ADMINISTRATIEF EN LOGISTIEK PERSONEEL VAN DE GEINTEGREERDE (CALog) - VERGELIJKEND EXAMEN VOOR BEVORDERING DOOR OVERGANG NAAR EEN HOGER NIVEAU - - In uitvoering van art. VII.10 UBPol organiseert de dienst

Nadere informatie

Samenwerken in een vennootschap. Frank Haemers, Juridische dienst BIBF

Samenwerken in een vennootschap. Frank Haemers, Juridische dienst BIBF Samenwerken in een vennootschap Frank Haemers, Juridische dienst BIBF SYNERGIE, 1+1 = 3 Waarom is 1+1 = 3 bij samenwerken? Kennisuitbreiding : 2 weten meer dan 1 Schaalvergroting: delen van kosten, maar

Nadere informatie

FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE ROERENDE VOORHEFFING

FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE ROERENDE VOORHEFFING Bestemd voor de Administratie Datum van ontvangst van de aangifte:.. FEDERALE OVERHEIDSDIENST FINANCIEN Algemene administratie van de FISCALITEIT Inkomstenbelastingen AANGIFTE IN DE ROERENDE VOORHEFFING

Nadere informatie