Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief"

Transcriptie

1 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Lottum. Klik op het logo voor koppeling. Monding Molenbeek Lottum. Jaargang 05 nummer 6 30 juni willembarendszredactie@gmail.com Op ons adres kunt u alle reacties kwijt, ook kunt u hier contact opnemen voor advertenties. Column 2x geel is rood Tijdens het schrijven van dit artikel is op de achtergrond Duitsland tegen Engeland aan het voetballen. In de bespreking tijdens de rust van deze wedstrijd wordt er uitgebreid gediscuteerd over de waarnemingen van de scheidsrechter, en eventuele hulpmiddelen die hij nodig heeft. Reden hiervoor is dat de scheidsrechter een doelpunt niet heeft toegekend aan de Engelsen. Nu heb ik in de laatste weken ook aan de waterkant veel gesprekken gehoord die gingen over de reglementen die toegepast worden bij de ( jeugd ) wedstrijden. Discussies over hoe sommige andere vissers of verenigingen die reglementen niet helemaal strikt nemen. Als het voorschrift is dat je niet meer dan 250 gram voer mag hebben is dat toch duidelijk. Als er staat dat jeugd volledig zelfstandig moet vissen, zonder hulp van anderen is dat ook duidelijk. Als het dan zo is dat men niet met deze reglementen kan vissen, dan dient de wedstrijdcommissie de regels aan te passen. Maar anders is het heel duidelijk, bij de eerste overtreding een gele kaart, en na 2 keer is het ROOD. Henri Gommans Hogewoerd 167 Leiden Uw visreisspecialist Sponsor 2010 (5) jeugdsponsor ) Sponsor ) Sponsor 2009/2010 (8) Bestuursmededelingen. We hebben met de firma van Dam uit Venlo een set kleding samengesteld waarop het logo van hsv Willem Barendsz afgebeeld staat. Het initiatief voor deze kleding is o.a. ter ere van het aanstaande 60 jarig bestaan van onze vereniging. Maar ook met de opbouw van de rozenfeesten is het een mooie gelegenheid om deze kleding te dragen. En uiteraard tijdens het vissen. Op die manier is hsv Willem Barendsz zichtbaar aanwezig in de regio. Er zijn diverse artikelen te koop. Verderop in de nieuwsbrief zal hier nog uitleg over gegeven worden. Dan zijn er deze maand in een korte tijd veel jeugdwedstrijden geweest met een sterk wisselende opkomst. De jeugdcommissie evalueert nu over hoe we voor volgend jaar de agenda moeten gaan inplannen. Als er ouders zijn die hier een mening over hebben dan horen we dat graag. Dan zijn er deze maand in een korte tijd veel jeugdwedstrijden geweest met een sterk wisselende opkomst. De jeugdcommissie evalueert nu over hoe we voor volgend jaar de agenda moeten gaan inplannen. Als er ouders zijn die hier een mening over hebben dan horen we dat graag.

2 Tijdens de ledenvergadering van januari dit jaar is er afgesproken dat we een kledingpakket met logo van Willem Barendsz gaan samenstellen. We hebben met het bestuur en met vakkleding specialist Van Dam uit Venlo een pakket samengesteld wat bestaat uit volgende artikelen: een polosweater, een bodywarmer, een polo met korte mouw, een bloes met lange mouw, een T-shirt en een cap. Van al deze artikelen hebben we een set ter beschikking wat gebruikt kan worden om te passen. Dit set paskleding dienen we echter weer op korte termijn terug te geven. Daarom hebben we nu 4 data vast gezet waarop er kleding gepast kan worden. dat is; 1 e, 5 juli na het kermisvissen aan het schuitwater. 2 e, 8 juli tussen en uur bij Henk Gooren thuis 3 e, 10 juli tussen16.30 en17.30 uur bij Henk Gooren thuis 4 e, 11 Juli uur na het jeugdvissen aan het. Er kan altijd nog kleding nabesteld worden. En we kunnen ook per stuk bestellen. We hebben alleen later geen paskleding meer ter beschikking. De actuele prijslijst voor deze kleding wordt deze week nog via de rond gestuurd. We hebben gekozen voor kwaliteitskleding met de mogelijkheid om per stuk te bestellen. De kleding dient volledig vooraf betaald te worden bij het bestellen. Momenteel zijn we aan het onderzoeken of we ook cadeaubonnen kunnen drukken ter waarde van een cap of een T-shirt. Daarover later meer, het bestuur. 2 Sponsor 2009/2010 (11) Sponsor 2009/2010 (11) Sponsor 2010 (5) ========================================================================================

3 3 Patrick Gommans, visclub Willem Barendsz, 2de plaats selectie wedstrijden. Dit jaar heeft Willem Barendsz voor het eerst een lid erbij, die heeft deelgenomen aan de selectiewedstrijden voor de jeugd. Patrick Gommans ( 10 jaar ) heeft deelgenomen in de B categorie wat een leeftijd is van 10 t/m 13jaar. Op diezelfde dag werd er ook gevist in de A categorie wat een leeftijd is van 14 tot 18 jaar. Bij de B jeugd waar waren 10 deelnemers uit heel Limburg. Het merendeel kwam van de verenigingen uit Helden en Meijel, dus Noord Limburg was sterk vertegenwoordigd. Er werd de jeugd in de week vantevoren de mogelijkheid geboden om middels een weekvergunning een keer te komen oefenen. Dit heeft Patrick de dinsdagavond ervoor ook gedaan. Hij wist dus al een beetje wat hij kon verwachten. De dag begon met verzamelen om 7 uur s ochtends, daar werd iedereen welkom geheten en veel succes gewenst. Dat er bij deze wedstrijden meer regels zijn als bij onze jeugdwedstrijden zal duidelijk zijn. Het belangrijkste thema in de reglementen is dat de jeugd volledig zelfstandig moet vissen. Dus zelf optuigen, peilen, maden eraan doen, en ook de gevangen vis in het landingsnet scheppen en onthaken. De jeugd krijgt een plekje aangewezen waar ze moeten gaan vissen en krijgen daarna 55 minuten de tijd om hun spullen klaar te maken. De begeleiders staan er wel in de buurt en geven hier en daar wat advies. Tijdens de 3 uur durende wedstrijd word er door de wedstrijdcommissie gecontroleerd dat de jeugd ook echt geen hulp krijgt. Patrick wist in die 3 uur tijd maar liefst 4,5 kilo vis te vangen, waaronder 3 grote brasems. De laatste brasem haalde hij net 1 seconde voor het eindsignaal binnen, waardoor er nog even discussie was of deze wel of niet meegeteld mocht worden. Met dit resultaat is hij 2de van B jeugd en heeft hij zich gekwalificeerd voor de Nederlandse Kampioenschappen. Bij de A jeugd behaalde Daan Schuuren uit Horst van hsv t Bliekske ook een 2de plek Hij is dus ook geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap. Deze Nederlandse kampioenschappen worden gehouden op 28 augustus in Nijkerk. Uiteraard zullen zij beide hier aan meedoen. We hebben met hsv het Bliekske uit Horst afgesproken dat we van tevoren een keer gezamenlijk gaan oefenen in Nijkerk. uitslag cat A 1 Lars Hunnekens 3946 gram De Ruisvoorn Helden 2 Daan Beeren 3049 gram 't Bliekske Horst 3 Bart Slabbers 1220 st Petrus Linne uitslag cat B 1 Tom van Lier 6408 gram hsv Noordervaart 2 Patrick Gommans 4586 gram hsv Willem Barendsz Lottum 3 Jordi Bouten 4018 gram De Ruisvoorn Helden De volledige uitslag plus foto s is terug te vinden op Sponsor 2009/2010 ( 2 ) Sponsor 2009/2010 ( 2)

4 4 U bent van harte welkom bij: Catch Up Hengelsport Markt AM Sevenum tel Sponsor 2010 (3) Parkeermogelijkheid achter de winkel Agenda jeugd 2010 ( Print dit voor jezelf uit ) wat waar Wanneer en hoe laat Aanwezig zijn om: Kermis wedstrijd / Lottum. Zondag half uur voor aanvang nummers verloten. Tevens koningswedstrijd van vissen Inleggeld is 1.00 euro per wedstrijd per deelnemer. Leeftijdscategorie A is van 14 tot en met 17 jaar, en vist op lengte. Leeftijdscategorie B is tot en met 13 jaar, en vist op lengte. * leeftijd op 1 januari wat waar Wanneer en hoe laat Aanwezig zijn om : Lottum - Lomm Lottum. Zondag half uur voor aanvang nummers verloten van vissen Inleggeld is 1.00 euro voor beide wedstrijden samen per deelnemer. Leeftijdscategorie A is van 13 tot en met 17 jaar, en vist op gewicht. Leeftijdscategorie B is tot en met 12 jaar, en vist op lengte. *leeftijd 1 januari wat waar Wanneer en hoe laat Aanwezig zijn om: Noord Limburg cup Grubbenvorst Vrijdag tot Inleggeld voor de Noord Limburg cup is 2.50 voor 2 wedstrijden samen per deelnemer. Leeftijdscategorie A is van 14 tot en met 17 jaar, en vist op gewicht. Leeftijdscategorie B is van 10 tot en met 13 jaar, en vist op gewicht Leeftijdscategorie C is van 7 tot en met 9 jaar, en vist op gewicht *leeftijd 1 januari Island Protravel Reykjavik is jeugdsponsor 2009/2010 (9)

5 5 Koningsvissen jeugd. De 3de koningswedstrijd bij de jeugd is inmiddels gevist. Dat de vangsten nog steeds niet goed waren lag zeker niet aan de jeugd. De schuld hiervan moest toch gezocht worden bij het mindere weer. Er werd door Kevin 1 brasem van 52 cm gevangen, de rest helaas niks. Aanstaande zondag 4 juli wordt de jaarlijkse kermiswedstrijd gevist die tevens meetelt als laatste koningswedstrijd. Voor de kermiswedstrijd is er dit jaar een wisselbeker te winnen. Dus de winnaar van aanstaande zondag mag een jaar lang de "kermiswedstrijd-wisselbeker" thuis hebben staan. Uiteraard is er na afloop ook bekend wie er jeugdkoning is van Tussenstand : A jeugd Kevin Rutten =3 Roel van Dijk =4 B jeugd Patrick Gommans 2+1+1=4pt Rene vergeldt 1+1+2=4pt Mitch vd Heuvel 4+1+1=6pt Jill v Kuijck 4+1+1=6pt Jelle Rutten 4+1+1=6pt Nick Billekens 3+2+2=7pt Niels Janssen 4+1+2=7pt Niels Keltjens 4+1+2=7pt Luc v Kuijck 4+1+2=7pt Stan Vergeldt 4+1+2=7pt Luuk van Deelen 4+2+1=7pt Joep van Deelen 4+2+1=7pt Kyona vd Heuvel 4+2+1=7pt Mick van Mil 4+2+1=7pt Joep Hesen 4+2+2=8pt Luuk vd Brandt 4+2+2=8pt Thieme Rutten 4+2+2=8pt Tuur Rutten 4+2+2=8pt Kim Gommans 5+1+2=8pt Sjors Peters 5+1+2=8pt Stan Rutten 5+1+2=8pt Luuk Rutten 5+1+2=8pt Louis Sonnevile 5+1+2=8pt Pim Kleeven 5+2+1=8pt Bram Peeters 5+2+1=8pt Piet Smits 5+2+1=8pt Schatorjé is jeugdsponsor 2009/2010 (8) Reglement koningsvissen, jeugd: Winnaar krijgt 1 punt, nr 2 krijgt 2 punten nr 3 krijgt er 3 enz. Niet aanwezig is 1 punt meer als de laatst geeindigde van die dag. er worden totaal 4 wedstrijden gevist die meetellen voor het koningsvissen. per wedstrijd worden er punten verdeeld. De dagwinnaar krijgt 1 punt, nummer 2 krijgt 2 punten en zo telkens 1 punt meer. Iemand die niet aanwezig ( na ) is krijgt 1 punt meer als de laatste van die dag. Na 4 wedstrijden word er per deelnemer de wedstrijd geschrapt waarin hij de meeste punten heeft behaald. Het eindresultaat is dus de som van de 3 beste wedstrijden. Bij gelijk aantal punten telt de lengte van de gevangen vis dus zonder bonus lengte. ====================================================================================

6 6 Sponsor 2009/2011 (13 ) Vergunningen zijn verkrijgbaar op de campings. Alle campings rondom het zijn voorzien van een map met dag- en weekvergunningen. Verder zijn Vispassen verkrijgbaar bij; Peter Eikelenberg Stokterweg 5 Lottum. Dit na telefonische afspraak Henk Gooren Horsterdijk 66 Lottum tel Dag en weekvergunning verkrijgbaar bij; Henk Gooren Horsterdijk 66 Lottum tel Het Bloomenhuuske Markt 19 De Rozenhof Markt P. Eikelenberg Henri Gommans Denenweg 22 Melderslo Algemene informatie. Buiten het vissen zonder de geldige papieren bestaat er ook nog de visstroperij, hierbij word niets ontzien om de vis in bezit te krijgen. Ook wel eens iets dergelijks gezien? Meld dit! Tel Algemeen nummer politiediensten. Tel Vuilwaterwacht Tel Groene Brigade Tel. 112 Alleen als elke seconde telt. ============================================================================================== De beste weg om sportvisser te worden is via de Vispas. sponsor 2010 ( 1 ) Jeugdwedstrijden. In de maand juni had de jeugd een volle agenda. Zo is er het vissen geweest voor de Kleine kring, is er gevist om de noord Limburg cup en is er ook gevist voor de Lottum -Lomm wedstrijden. Bij de eerste wedstrijd voor de Lottum - Lomm competitie waren in totaal 8 deelnemers. Deze werd gehouden in Lomm. Het was een warme zondagmorgen waarbij de nr 1 een resultaat behaald heeft van 241 cm. De 2de wedstrijd hiervoor is op 11 juli in Lottum. Als er nog jeugd is die aan de eerste wedstrijd niet heeft meegedaan, maar aan de 2de wel wil mee doen, kan men zich nog tot uiterlijk 1 juli opgeven bij Henri. Dit ivm de prijzen. De volledige uitslag zal in de volgende nieuwsbrief vermeldt worden.

7 7 EINDUITSLAG KLEINE KRING 2010 Swolgen Meerlo- Blitterswijck Tienray Totaal CM 1 Klok Wyatt T Wijnen Niels T Wijnen Eddie T Philipsen Juul T Mil van Mick L Heuvel van den Mitch L Kuijck van Luc L Janssen Niels L Thiessen Sem M Rutten Luuk L NA Deelen van Luuk L 126 NA NA Rutten Jelle L NA Vd Pol Lars T Keltjens Niels L Rutten Stan L Kuijck van Jill L Peters Bram L NA Kleeven Pim L NA NA 0 0 Er is dus ook 1 Jeugdwedstrijd gevist om de Noord Limburg cup. Deze was op vrijdag 25 juni in Tienray. Hierbij waren 2 deelnemers van Lottum aanwezig. Totaal zullen er ongeveer 20 deelnemers zijn geweest. De 2de wedstrijd voor de Noord Limburg cup word gehouden op vrijdag 2 juli in Grubbenvorst. Tijdens de eerste wedstrijd heeft Mitch van de Heuvel flink zijn best gedaan. Hij wist een karper te vangen die amper in zijn schepnet paste. Als de volledige uitslag bekend is zal deze in de nieuwsbrief geplaatst worden. Enkele foto,s van de spannende wedstrijd in Tienray. Dan zijn er 3 wedstrijden gevist voor de kleine kring. Hier hebben totaal 24 deelnemers aan meegedaan. Dat waren deelnemers van de verenigingen uit Tienray ( T ) Meerlo -Blitterswijck ( M) Horst ( H ) en uit Lottum ( L ) Alle deelnemers kregen na de laatste wedstrijd een prijs mee naar huis. Swolgen pt Meerlo- Bl.wijck pt Tienray pt Totaal pt * Totaal gewicht 1 Janssen Bart H 1660 gr gr gr gr 2 Hermsen Stefan M 80 gr gr gr gr 3 Driessen Ken H 380 gr gr gr gr 4 Rutten Kevin L 430 gr gr gr gr 5 Geurts Vic M 40 gr gr gr gr 6 v Dijk Roel L 70 gr 5 NA 6 90 gr gr * Totaal aantal punten over de 2 beste wedstrijden!!!! ================================================================================================

8 KBO vissen 21 juni. Het vissen met de KBO kunnen wij zeker als een succes bij onze activiteiten bijschrijven. Er melde zich 14 deelnemers om vooral een gezellige middag aan het te beleven. De organisatie was een beetje ongerust omdat de laatste tijd de vangsten ronduit slecht te noemen was. Het blijkt dat wat minder ervaring gunstig uitpakt op de vangsten. Zie uitslag. Deelnemers: P.Coenders, Chr. Coenders, G.Vosbeek, T.Vosbeek-Geurts, G.Peters, W.Eikelenberg, R. Eikelenberg, N. Koopmans, J. Peeters, A. Coenders, Th. Gommans, S. v/d Winkel, R. en J. Ried, Uitslag : 1. A. Coenders 3 vis lengte totaal 49 cm 2. Th.Gommans 1 vis lengte 23 cm 3. Chr. Coenders 1 vis lengte 15 cm 4. G.Vosbeek 1 vis lengte 13 cm 5. S. v/d Winkel 1 vis lengte 11,5 cm Rest goed geprobeerd maar geen vangst. ============================================================================= 8 Wedstrijdrooster Willem Barendsz 2010 (senioren) Wedstrijdsecretaris Mart Teluij tel martenel@hetnet.nl Soort wedstrijd Datum 2010 plaats tijd reglement inleg prijs bijzonderheden Meander koppel Kermiswedstrijd Herfstkoning Sluitingswedstrijd zo 22 aug. zo 29 aug.. Meerlo Swolgen Meanderkoppel 13 1:1 opgave bij Mart op gewicht ma 05 juli Lottum Lottum 2 1:1 opgave tot donderdag 1-7 bij Mart za 28 aug. zo 05 sept za 11 sept zo 19 sept Lottum Lottum Lottum Lottum Lottum 10 1:1 opgave aan water op punten za 02 okt Lottum Lottum 2 1:2 Opgave aan water. Kermiswedstrijd. We herinneren ons nog de kermiswedstrijd van Het was vooral een heel gezellige wedstrijd. Dus wat let ons om dit jaar mee te doen! Eurotackle is jeugdsponsor 2009/2010 8)

9 9 Grote vissen competitie 2010 Naam Vissoort Lengte 2010 Mitch v/d Heuvel Karper 60 cm Mitch v/d Heuvel Karper 47cm Patrick Gommans Karper 45 cm Lengte cm Lengte cm Lengte cm Vangplaats Datum Jan van Horck Piet Driessen Jan Heinemans Brasem Brasem Brasem 59 cm 56 cm 55 cm 59.5 cm 59 cm 58 cm Baars Baars Baars Luc van Kuijck Patrick Gommans Theo van Helden Blankvoorn Blankvoorn Blankvoorn 24 cm 17 cm 15 cm 42 cm 38 cm 37 cm Maas Theo van Helden Henri Gommans Patrick Gommans Zeelt Zeelt Zeelt 45 cm 37 cm 34 cm 54 cm 58 cm 47 cm Snoek 50 cm 54 cm 49 cm Meld uw record het liefs met foto bij de redactie. Voorwaarden om een grote vis te melden zijn eenvoudig, MAAK AANNEMELIJK DAT U DIE VIS OP DIE DAG EN DIE PLAATS GEVANGEN HEBT. Geldige vangplaatsen zijn, het Lottums-schuitwater en de Maas in Lottum Doen dus willembarendszredactie@gmail.com Ingezonden; Beste redactie, Afgelopen vrijdag was ik samen met Luc aan het vissen in het schuitwater, daar hoorde ik dat als je een vis vangt, de vangst kunt melden. Afgelopen dinsdagavond heeft Luc nl aan het schuitwater een voorn gevangen van 24 cm. Helaas heb ik er geen foto van, maar er waren wel twee leden van de visclub aanwezig, namen ken ik niet, maar volgens mij was Th van Helden er bij. Die andere haalde een mooie koikarper uit het water. Dus: Luc van Kuijck Dinsdag 25 mei Blankvoorn 24 cm Gr Marcel en Luc van Kuijck Luc proficiat, je staat bovenaan bij de blankvoorn. ======================================================================= Sponsor 2009/2010 (6) Sponsor 2009/2010 (12)

10 10 IJsland trip 2010 een groot succes. Trots staat ons team in het tenue van Willem Barendsz op de bootsteigers in IJsland. Ook de vluchtende visser stelde mooie kleding ter beschikking. Op de achtergrond de mooie en goed uitgeruste visboten. Als organiserend bureau hebben dit keer gekozen voor de Vluchtende Visser. ( zie advertentie) Frans, Mart, Theo en Rolf vertrokken precies volgens planning op 1 juni naar IJsland. Het blijft natuurlijk spannend ook voor diegene die al vaker deze reis hebben gemaakt. Voor Frans Gommans was dit de 6 e maal, Theo Huijs 3 e keer en Rolf Ried 2e keer. Voor Mart Teluij was dit een ontgroening en alles nieuw. Met de trein gaan we richting Schiphol, het inchecken gaat gesmeerd en ons vliegtuig vertrekt keurig op tijd richting Keflavik waar we 2 uur en 40 minuten later landen en bekenden gezichten ons weer staan op te wachten. Vliegtuig Schiphol Keflavik. Binnenlandse vlucht Reykjavik Isafjordur. Met een shuttle bus worden wij naar Viking Hotel gebracht, een van de mooiste hotels van IJsland vlakbij Reykjavik. Hier verblijven wij voor een nacht en hebben nog tijd over voor het bezichtigen van Hafnafjordur. De dag later vertrekt om 07.00u onze binnenlandse vlucht met een Fokker 50 naar Isafjordur in de Westfjorden. Het vliegtuig is vol, met aan boord uitsluitend vissers die dromen van de vangst van hun leven. Wij hadden als enige een huurauto welke klaar stond op het vliegveld. Dit geeft toch wel een extra comfort met inkopen doen een geeft ook de mogelijkheid om de omgeving te bekijken. Ook de rit van Isafjordur naar Sudureyri, slechts 18 km verloopt snel en goed, bovendien weet Frans hier blindelings de weg. Eerste dag; In Sudureyri worden we weer opgewacht en de groepen worden snel in de huizen verdeeld. Nadat we de verzekeringspapieren van de boot hadden ondertekend, konden wij deze in ontvangst nemen en om u voeren we de eerste keer de haven uit. Frans is onze kapitein, dit wordt officieel zo geregeld en op die manier is ook de verantwoordelijkheid helemaal duidelijk. De boten zijn met moderne apparatuur uitgerust waarmee de visgronden goed te vinden zijn. ( als je ze weet liggen) De laatste 2 jaar bezitten deze boten een GPS follow-system wat de veiligheid wel ten goede komt. De kustwacht is zo voortdurend op de hoogte van onze positie, je kunt zo wie zo vaststellen dat bij deze boten qua veiligheid niets ontbreekt. We hebben besloten de eerste dag niet al te ver te gaan. Het weer is goed een onbewolkte lucht, 20 graden en windkracht 3 tot 4 Bf. Theo en Rolf beginnen met

11 11 vissen terwijl Frans, onze nieuweling, Mart instrueert. Hoewel voor Mart alles nieuw is blijkt hij wel een hele snelle leerling te zijn en vangt binnen de kortste keren de ene kabeljauw na de andere. Maar dan gebeurt het, Mart trekt wit weg en voelt zich behoorlijk zeeziek. Het zal toch niet zo zijn dat de rest van de week er zo uit zal zien, na een half jaar van voorbereiding? Maar Mart houdt zich stoer en vist door. Dan gaat er wat bij Theo gebeuren hij roept dat de hengel toch krommer staat als normaal. Spannend volgen wij wat er gebeuren gaat en halen onze hengels in zodat de lijnen niet kunnen verwarren indien dit een echte grote vis zal zijn. Het duurt lang, heel lang. Maar dan is toch Theo die gaat winnen, een kabeljauw van 123 centimeter, een absoluut persoonlijk record. Theo Huijs met een kabeljauw van 123 centimete.r. Mart Teluij is eertste in onze groep die een zeewolf binnenboord brengt. Dan is het Frans die moeite heeft om een vis onder controle te krijgen, maar ook deze komt binnen, 114 centimeter. Mart vangt nog een zeewolf en ook Rolf vangt vis na vis. Wat gaat dit nog worden in de rest van de week? Tweede dag; Zon, windstil en eigenlijk te warm voor IJsland, is dit een goed vooruitzicht? Frans heeft de zeekaart bekeken en besluit op een mosselbank te vissen in de hoop op zeewolf. Ook dit is niet ver varen, 40 minuten ongeveer, op volgas vaart de boot 13 zeemijl per uur. De kabeljauw zijn hier wat kleiner, maar wij komen voor onze vrienden met de scherpe tanden. Het duurt niet lang of Mart brengt de eerste zeewolf binnen. Gelukkig deze keer niet zeeziek en ook de rest van de week niet. Ook nu laat Mart zien dat hij een natuurtalent is in zeevissen, niet minder dan 8 stuks zeewolf vangt hij deze dag en dit terwijl de hele boot samen er 13 heeft. Wij kunnen jullie verzekeren dat dit voor zeewolf een hele goede dag is. Trots leveren wij de volgende dag onze vangst bij de visafslag af, om hier vast te stellen dat wij die dag toch wel de zeewolf kampioenen zijn. Derde dag; Veel wind, maar wij besluiten toch naar buiten te gaan. Golven van 2 meter en hoger verwelkomen ons buitengaats. We besluiten niet al te ver gaan en na geruime tijd toch maar weer naar binnen te gaan. Kunnen we vandaag dan niet vissen? Jawel hoor! Wij zijn tenslotte in IJsland hier zit overal vis. Wij meren de boot af tegen de hoge kademuur en maken onze lichte hengels klaar. Gewoon afgemeerd aan de kademuur en toch continu vis vangen, je bent tenslotte in IJsland. Een Paternoster met twee kleine haken en als aas stukjes inktvis. Achter elkaar beet het houdt gewoon niet meer op, net of de vis steeds gekker wordt. Ook hier weet Mart niet van ophouden, terwijl anderen af en toe rusten kan hij hier geen genoeg van krijgen. Een paar honderd vis vangen we hier in twee uurtjes. Hoofdzakelijk koolvis, maar ook schar, kabeljauw en zelfs een knorhaan. Alle vis wordt direct teruggezet. Vierde dag; Weinig wind, veel zon. Dat betekent ver uitvaren op de allerbeste visgronden. Ongeveer 1 ½ uur varen wij richting Groenland, wat hier slechts 600 km vandaan ligt. Mooie driften kunnen wij vandaag maken, wel twee uur vissen zonder een keer de motor te starten en de hengels staan krom, continu alle vier krom. We trekken ons de armen uit het lijf en voelen langzaam dat ook onze rug protesteert tegen dit visgeweld. Mart komt met de vangst van zijn leven, een kabeljauw van 114 centimeter. Frans vangt even later nog een exemplaar van 120 centimeter, ook dit is voor Frans een persoonlijk record en dit terwijl hij toch het zeevissen beoefend vanaf 1969!

12 12 Een blik in de kajuit. Hele grote kabeljauw wordt er gevangen. Frans met een kabeljauw 120cm. Voor Mart een domper omdat hij er al vanuit ging vandaag het dagrecord in onze boot te hebben gevangen. Ongeveer 1 op de 4 kabeljauw beland in de bak met ijs na keurig een keelsnee te hebben gekregen zodat hij leegbloed, in IJsland verplicht. Het minimum voor kabeljauw is 55 centimeter, de kleinste die wij vangen zijn ongeveer 40 centimeter. De dag kan gewoon niet meer stuk en we varen voldaan naar binnen. Collega s maken deze foto van onze boot op 5 km voor de kust. Vijfde dag; Mist, geen wind. De zon doet echter zijn best om door te breken. Frans besluit dat varen nog veilig is omdat 200 meter voldoende is om bij gevaar nog uit te wijken. Iedereen wordt gevraagd om waakzaam te zijn en goed mee kijken naar eventuele scheepvaart, verder brengt de uitstekende navigatieapparatuur ons feilloos naar de stek van gisteren. En deze dag wordt een herhaling van de dag ervoor, met weer heel veel kabeljauw.

13 13 Het is niet moeilijk om veel van dit soort foto s te maken. Zesde dag; Om 9 uur kunnen we onze vis afleveren, er zijn al vier boten voor ons en dus hebben ruim gelegenheid bij collega s mee te kijken. Een boot met Poolse bemanning is voor ons met twee volle bakken kabeljauw. Maar dan komt het, alle vis afgekeurd. Verkeerde keelsnee en te kleine vis, meer dan de helft krijgen ze mee terug en moeten dit op zee dumpen. Vreselijk om zoiets te moeten zien. Ook de volgende boten krijgen opmerkingen en vis mee terug. Frans maakt zich als kapitein enige zorgen maar als dan onze vis gelost wordt dienen deze als voorbeeld voor de rest. Goede maat aangevoerd, prima keelsnee en goed op ijs. Opmerking hier zijn de vakmensen bezig, kijk daar doen we het voor. Vol trots kunnen wij dan ook zeggen dat we met vangsten en kwaliteit er de hele week bovenuit staken, de ervaring zullen we maar zeggen. De dagen die nu nog komen doen we rustig aan en vissen op meer soorten, ook op heibot wordt aas uitgelegd. Helaas hoort hier erg veel geluk bij, wat ons niet ten deel valt. Wel is nog het vermelden waart dat onze collega-vissers een gevlekte zeewolf hadden gevangen. Dit heel uitzonderlijk en slechts de vierde die hier door sportvissers is aangevoerd. De huid van deze vis wordt ook wel verwerkt tot leer. Zevende en laatste visdag; Wij kunnen nu slecht enkele uren vissen dit omdat het een erge drukke dag wordt. De vis moet nog worden afgeleverd, de boot volgetankt en vooral heel goed schoongemaakt voor de volgende gasten. Wij genieten van de laatste uren en beseffen dat aan alles een einde komt. Samenvatting; Deze vistrip naar IJsland was zondermeer de succesvolste van allemaal. Mooi dorp, winkel, restaurant gezellig en 200 inwoners. Weer kon niet beter, ongekend voor IJsland. Meer vis vangen gaat niet, dit houd je lichaam niet vol. Organisatie perfect, dus ook de Vluchtende Visser bedankt!

14 14 Een collega visser toont zijn zeldzame vangst, een gevlekte zeewolf. IJsland wij komen er weer aan tot ziens in Uw visclub organiseert regelmatig visreizen. Maar wij kunnen u ook uitstekend informeren over visreizen naar; Alaska, IJsland, Noorwegen, Denemarken en onze eigen Noordzee. Gewoon doen. Nu kan het best zijn dat u naar aanleiding van dit artikel meer informatie wenst, of een keer mee wil, nou dat kan. Gewoon contact opnemen met de redactie. De laatste groep komt nog een keer bij elkaar bij Frans Gommans. Hier beleven we de hele reis nog een terug op een groot scherm. fg.

15 15 Aan de waterkant Naam; Frans Gommans Lid sinds; Ik ben voor de eerste keer jeugdlid geworden van Willem Barendsz ongeveer in Dit voor enkele jaren. Daarna kreeg ik andere interesses wat bij het opgroeien en volwassen worden hoort. In 1969 melde ik mij weer aan als lid en werd meteen in dat jaar tot voorzitter gekozen. Met veel inzet heb ik dit gedaan tot Omdat ik toen een eigen bedrijf heb opgestart had ik werkelijk nergens tijd meer voor. Ik was bij geen enkele vereniging meer lid. Nu ben ik weer meerdere jaren actief lid bij Willem Barendsz en met veel plezier. Favoriete visstek; Dat kun je zo niet stellen. Mijn liefde voor de visserij ligt op zee. Hier vis ik al vanaf 1969 en organiseerde toen al voor Willem Barendsz uitstapjes naar IJmuiden en Scheveningen, meestal voor op makreel te vissen, later ook op kabeljauw. Deze liefde voor zoutwater vissen is altijd gebleven. Dat wil niet zeggen dat ik niet zoetwater vis, ik heb een hele leuke stek aan de Maas. Favoriete uitrusting; Mijn werphengel met een werpgewicht van 350 gram en een zware reel. Hierop gemonteerd een gevlochten lijn met een sterkte van 52 kilo. Je snapt wel dat ik het hier over zeevissen heb. 25 Jaar hoorde hier een eigen boot bij waar over grote delen van Europa mee op zee viste. Favoriet aas; Op kabeljauw, maar ook op andere zeevis kies ik graag voor een banaan-pilker tussen de 400 en 600 gram. De firma Bergmann maakt hierin de allerbeste kwaliteit, de rest is namaak.. Grootste vis; Ik ben jaren in Narvik, Noorwegen op vakantie geweest, met de boot (1500 kilo) achter de auto. Enkele reis 3000 kilometer. Je moet er wat voor over hebben. Hier heb ik een heilbot gevangen van 132 centimeter met een gewicht van 32 kilo. Nee, dit zijn geen records maar wel heel groot. Mooiste dril; Ja, dan ga ik weer terug naar die heilbot. Ik was nog helemaal niet lang weg van de camping in Harstad en mijn vrouw ging nog wat opruimen. Ik had de dag er voor, nier ver uit de kust een vis aan de haak gehad die mij erg groot leek en na een korte dril verloor. Na tien minuten varen was ik weer op die stek, je zult het niet geloven, het was direct raak. De hengel stond krom, heel krom, maar verder gebeurde er niet veel, tot dat mijn hengel begon te bonken. Mijn maat Fabian en ik hadden beide hetzelfde vermoeden, HEILBOT! Na 40 minuten kwam hij eindelijk boven in het water. We maakten ons ernstig zorgen hoe we deze vis aan boord moesten krijgen, we beschikten alleen over een veel te kleine pikhaak met een scharnierpunt. Toch werd hij hier aan gepikt en omhoog getrokken en toen gebeurde het. De pikhaak brak op het scharnierpunt, ik zag het gebeuren en gooide bliksemsnel de reel in de vrijstand. De heilbot schoot weer terug in de diepte en het spel begon opnieuw. Toen hij boven was hebben we vier van onze grootste pilkers in de vis geslagen en zo hadden vier stevige handvaten om hem aan boord te hijsen. Trillend op benen zijn we terug naar de camping gevaren waar de hele meute al op ons stond te wachten. Ooit zou ik nog een keer willen gaan vissen in; De mensen die mij kennen weten dat ik graag reis en de wereld is groot. Dus wie weet waar ik nog terecht kom. Wat zou jij anders willen? Je kunt natuurlijk over het reilen en zeilen van onze visclub heel tevreden zijn. Wat ik belangrijk vind is dat alle aspecten van onze sport in onze vereniging hun aandacht krijgen. Sportvissen is eigenlijk een individuele sport met heel veel mogelijkheden, graag zou ik zien dat deze allemaal hun aandacht krijgen. Neem bijvoorbeeld het vissen met de picker, ontzettend mooi vissen en zou best wat meer aandacht mogen hebben. ===================================================================================== f.g. De nieuwsbrief staat onder eindredactie van Henri Gommans.

Website visclub Willem Barensz.

Website visclub Willem Barensz. 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Schuitwater Lottum. Jaargang 03 nummer 2 29 februari 2008 Visclub Willem Barendsz Lottum Molenbeek Lottum. Website visclub Willem Barensz. http://willembarendsz.come2me.nl/

Nadere informatie

Website visclub Willem Barendsz. Hengelsport en Visbotenbeurs

Website visclub Willem Barendsz. Hengelsport en Visbotenbeurs 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Lottum. Klik op het logo voor koppeling. Monding Molenbeek Lottum. Jaargang 04 nummer 10 31 oktober Website visclub Willem Barendsz. http://willembarendsz.come2me.nl/

Nadere informatie

Website visclub Willem Barendsz. Hengelsport en Visbotenbeurs

Website visclub Willem Barendsz. Hengelsport en Visbotenbeurs 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Lottum. Klik op het logo voor koppeling. Monding Molenbeek Lottum. Jaargang 04 nummer 9 30 september Website visclub Willem Barendsz. http://willembarendsz.come2me.nl/

Nadere informatie

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Schuitwater. Klik op het logo voor koppeling. Monding Molenbeek. Jaargang 05 nummer 4 30 april 2010 http://willembarendsz.come2me.nl/ e-mail willembarendszredactie@gmail.com

Nadere informatie

www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com http://www.bartseuren.nl sponsor (12) ==============================

www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com http://www.bartseuren.nl sponsor (12) ============================== 1 Jaargang 08 nummer 12 31 december 2013 www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com De laatste Nieuwsbrief van 2013, Deze maand heeft het bestuur te horen gekregen dat Frans Gommans

Nadere informatie

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Lottum. Klik op het logo voor koppeling. Monding Molenbeek Lottum. Jaargang 05 nummer 8 30 augustus 2010 http://willembarendsz.come2me.nl/ e-mail willembarendszredactie@gmail.com

Nadere informatie

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Schuitwater Lottum. Jaargang 07 nummer 1 31 januari 2012 www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com Column Daar weet mijn Spamfilter wel raad

Nadere informatie

www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com http://www.bartseuren.nl sponsor (4) ==============================

www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com http://www.bartseuren.nl sponsor (4) ============================== 1 Jaargang 08 nummer 01 30 april 2013 www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com Ontwikkelingen Nieuw viswater en samenwerking met Hsv Eendracht Op deze plek vindt u een update van

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Lottum. Jaargang 06 nummer 6 30 juni 2011 www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com Column Mannen zonder hun vrouwen. Of zoals ik het laatst

Nadere informatie

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Schuitwater Lottum. Klik op het logo voor koppeling. Monding Molenbeek Lottum. Jaargang 06 nummer 1 31 januari 2011 http://willembarendsz.come2me.nl/ e-mail willembarendszredactie@gmail.com

Nadere informatie

po s naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew pnt 1 John v Gulik spoor weg spoor 5.

po s naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew pnt 1 John v Gulik spoor weg spoor 5. Koning vissen 2015 spoor spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew po s naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew pnt 1 John v Gulik 14.140 1 spoor 383 2 weg 10.630

Nadere informatie

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!

Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Haring! Verse haring! Wie maakt me los! Ik heb verse haring! Ha... ja, nou heb ik jullie aandacht, hè? Sorry, ik ben uitverkocht. Vandaag geen haring

Nadere informatie

zie voor alle foto's ons Foto Album)

zie voor alle foto's ons Foto Album) zie voor alle foto's ons Foto Album) Zaterdag 12 september 07.00 uur begonnen 14 enthousiaste vissers aan de tweede karperwedstrijd uitgeschreven door Hengelsportvereniging Velsen. Deze locatie was op

Nadere informatie

Peter in de polder, week 20.

Peter in de polder, week 20. Peter in de polder, week 20. Vissen blijft toch vissen, en niet altijd vangen. Hemelvaartsdag was het prachtig weer, en dus gingen de Peters met een bootje naar het Overdie. Overal was brasem te zien,

Nadere informatie

Verpapromotiedag in Baal

Verpapromotiedag in Baal Verpapromotiedag in Baal Dinsdag 7 september organiseerde Verpa Groundbait weer haar traditionele promotiedag aan de visvijvers van HSV De Brasem in Baal. Net onder de rook van Antwerpen liggen diverse

Nadere informatie

Beste leden Willem Barendsz, beste lezers van onze Nieuwsbrief.

Beste leden Willem Barendsz, beste lezers van onze Nieuwsbrief. Internetadres : www.hsvwillembarendsz.nl Voorzitter : Henri Gommans : willembarendszvoorzitter@gmail.com e-mail redactie willembarendszredactie@gmail.com Secretaris Henk Gooren : willembarendszsecretaris@gmail.com

Nadere informatie

Koning vissen spoor spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew pos naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg

Koning vissen spoor spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew pos naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg Koning vissen 2017 6-5-2017 spoor 5-6-2017 spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew pos naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew pnt 1 Marcel Kleuskens 1.964 2 weg

Nadere informatie

Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017.

Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017. Nieuwsbrief HSV t Pluimke november 2017. Inhoudsopgave: Voorwoord. Viswedstrijden Senioren - jeugd- Sjors Sportief. Van de wedstrijdcommissie. Van de Karper commissie. Van de Jeugd commissie. De feestmiddag

Nadere informatie

Sterke verjonging in bestuur voortgezet!

Sterke verjonging in bestuur voortgezet! 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Schuitwater Lottum. Jaargang 03 nummer 1 31 januari 2008 Visclub Willem Barendsz Lottum Molenbeek Lottum. Mededelingen bestuur. Sterke verjonging in bestuur voortgezet!

Nadere informatie

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden

Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Vissen met Wisse, koppelwedstrijd HSV Leeuwarden Traditie getrouw vist HSV Leeuwarden haar jaarlijkse wedstrijd aan het einde van het seizoen in de tweede week van november. Normaal gesproken aan het Van

Nadere informatie

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde

Visdag in Leidsche Rijn Terwijde Visdag in Leidsche Rijn Terwijde 25-02-2017 Nog geen twee weken geleden was de doodaas visdag in Utrecht in de sneeuw en vandaag stond er weer een dagje vissen in Utrecht gepland. Gelukkig was het warmer

Nadere informatie

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH

Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Hengelsportvereniging De Karper, Bergen NH Opgericht 17 oktober 1927 Ingeschreven in het Verenigingsregister van de Kamer van Koophandel te Alkmaar Bank: ABN/AMRO te Bergen NH rekeningnummer: 41.53.06.434

Nadere informatie

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief

Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief 1 Nieuwsbrief==Nieuwsbrief==Nieuwsbrief Column Schuitwater Lottum. JA / NEE Sticker Jaargang 07 nummer 3 31 maart 2012 www.hsvwillembarendsz.nl e-mail willembarendszredactie@gmail.com Laatst was ik tv

Nadere informatie

Koning vissen 2016 spoor spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew pos naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew

Koning vissen 2016 spoor spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew pos naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew Koning vissen 2016 spoor spoor spoor spoor tot 4 wedstr slechtste totaal gew pos naam gew pt weg gew pt weg gew pnt weg gew pt weg gew pt gew pt gew pnt 1 Piet Lintermans 8.475 1 spoor 598 4 weg 2.962

Nadere informatie

Wedstrijdseizoen 2016 van start

Wedstrijdseizoen 2016 van start Wedstrijdseizoen 2016 van start Het wedstrijdseizoen 2016 is weer gestart. Natuurlijk vindt u alle uitslagen tot dusver op de site van Vislust. Maar een klein overzicht willen we u toch hier wel geven.

Nadere informatie

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031)

Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie. Voorzitter: Har Hendriks 0(031) Nr. 24 juli 2011 Roofviscommissie Plug-inn Hallo visvrienden. De vorige nieuwsbrief is alweer enige tijd geleden. Niet dat er in de tussentijd niets te vermelden valt maar je moet de tijd hebben om het

Nadere informatie

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014

Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 Informatieboekje jeugd Vislust Almelo Seizoen 2014 1 Inleiding In dit informatieboekje willen we je graag van de nodige informatie voorzien om het visseizoen van 2014 goed van start te laten gaan. Voor

Nadere informatie

Reglement Land van Molenbeek cup 2017

Reglement Land van Molenbeek cup 2017 Reglement Land van Molenbeek cup 2017 Datum Plaats Loten Vissen Zondag 09 april Horst 7.00 uur 8.00 tot 11.30 uur Zondag 14 mei Meerlo/Bl.Wijck 7.00 uur 8.00 tot 11.30 uur Zondag 02 juli Lomm 7.00 uur

Nadere informatie

Informatieboekje jeugd Vislust Seizoen 2016

Informatieboekje jeugd Vislust Seizoen 2016 Informatieboekje jeugd Vislust Seizoen 2016 1. Contact gevens commissieleden E-mail adres jeugdcommissie: jeugdcommissie@vislust.nl Jan Bokhove: o 06-44076053 Hans oude Bennink: o 06-38251138 Bjorn Kienhuis:

Nadere informatie

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER

Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND EEN UITGAVE VAN VAKANTIESPELEN KRIEBELDAM DE KRIEBELDAMMER Iedereen die volgende week niet terug komt een hele fijne vakantie toegewenst! VAKANTIE Vanavond extra avondprogramma! Niet vergeten! 19.00 tot 21.00 uur. VANAVOND Vandaag extra veel tekeningen van de

Nadere informatie

Workshop BSO Rakker-Pret.

Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop BSO Rakker-Pret. Workshop-programma Toneel Vissen Boskunstwerk Kerstmobiel Experimenten uitvoeren Kleien Overzicht workshops Kalender 2013 Weerkalender Poppenkastpop sint of Piet Bootjes wedstrijd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn)

Nieuwsbrief Hengelaarsclub Sassenhein. Jaargang: maart 2014 Nr. 6. HC Sassenhein Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) Het nieuwe seizoen De dagen beginnen al weer langer te worden, we gaan op weg naar de lente. Voor de meeste leden begint het al weer aardig te kriebelen. Hopelijk wordt het een mooi voorjaar met wat warme

Nadere informatie

Knabbel en Babbeltijd.

Knabbel en Babbeltijd. Knabbel en Babbeltijd. (zorg ervoor dat je deze papieren goed leest, uitprint en meeneemt naar de VBW) Het thema van deze VBW-week is Zeesterren. Het thema is de titel van de week (dus geen kreet of korte

Nadere informatie

Wedstrijdvergadering van 18 februari 2014

Wedstrijdvergadering van 18 februari 2014 Wanssums Ven H.S.V. het Alvertje Oostrum Commissie Wedstrijdsport Secr. H. Theeuwen Campagnestraat 2 5811 AR Castenray Tel 0478-571311 e-mail: henk.theeuwen@home.nl Website: www.hsvhetalvertje.nl Wedstrijdvergadering

Nadere informatie

`De officiële Visclub-Langweer QUIZ!'

`De officiële Visclub-Langweer QUIZ!' `De officiële Visclub-Langweer QUIZ!' Welkom bij de eerste editie van de Visclub-Langweer QUIZ! Omdat dit de eerste editie is zal ik hieronder de QUIZ nader toelichten. De QUIZ bestaat uit 3 onderdelen:

Nadere informatie

Charles den Tex VERDWIJNING

Charles den Tex VERDWIJNING Charles den Tex VERDWIJNING 3 Klikketik-tik-tik Het is halftwaalf s ochtends. Marja vouwt een hemd. En kijkt om zich heen. Even staat ze op haar tenen. Zo kan ze over de kledingrekken kijken. Die rekken

Nadere informatie

Beste sportvissers / Leden en bezoekers,

Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Beste sportvissers / Leden en bezoekers, Na het succes van onze eerste nieuwsbrief die is verschenen op 1 mei 2008 waar we trouwens veel leuke reacties over hebben ontvangen, zijn we aan onze 2 e editie

Nadere informatie

Frans Kleuskens Wisselbokaal Totaal slechtste totaal pl naam gew pnt vak gew pnt vak gew pnt vak gew pnt vak gew pnt gew pnt gew pnt 1 Mart

Frans Kleuskens Wisselbokaal Totaal slechtste totaal pl naam gew pnt vak gew pnt vak gew pnt vak gew pnt vak gew pnt gew pnt gew pnt 1 Mart Frans Kleuskens Wisselbokaal Totaal slechtste totaal pl naam gew pnt vak gew pnt vak gew pnt vak gew pnt vak gew pnt gew pnt gew pnt 1 Mart Kellenaers 294 2 A 2.736 1 B 610 1 A 1.935 1 B 5.575 5 294 2

Nadere informatie

Vissen in de Ardennen

Vissen in de Ardennen Vissen in de Ardennen Inleiding Bent u van plan om uw hengels mee te nemen op vakantie? Hier volgen enkele praktische tips die u kunnen helpen om uw favoriete sport in alle rust te beoefenen. Zoals in

Nadere informatie

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer.

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! VISSERIJ 7 8 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. VISSERIJ Ik ben het Net Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp! Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Haring! Verse

Nadere informatie

Wat kan ik voor u doen?

Wat kan ik voor u doen? 139 139 HOOFDSTUK 9 Wat kan ik voor u doen? WOORDEN 1 1 Peter is op vakantie. Hij stuurde mij een... uit Parijs. a brievenbus b kaart 2 Ik heb die kaart gisteren.... a ontvangen b herhaald 3 Bij welke...

Nadere informatie

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!!

VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN. Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! VERSLAG WK FEEDER GENT WATERSPORTBAAN Wat een memorabel weekend voor het Nederlandse zoetwatervissen!! Coach Jan van Schendel wordt geïnterviewd In één en hetzelfde weekend zowel de overwinning voor ons

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk?

Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Wat is verantwoordelijkheid en waarom is het belangrijk? Verantwoordelijkheid. Ja, ook heel belangrijk voor school!!! Het lijkt veel op zelfstandigheid, maar toch is het net iets anders. Verantwoordelijkheid

Nadere informatie

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion;

SCHOOLVOETBALTOERNOOI 2015 En de winnaar is.. Zandberg D1!!!!! De tweede thriller in twee dagen tijd in het Rat Verlegh-stadion; jaargang 17 nummer 13 donderdag 04-06-2015 KBS De Zandberg Zandberglaan 60-62 4818 GL Breda Deze nieuwsbrief wordt verspreid onder alle ouders, personeelsleden en diverse betrokkenen. Wilt u informatie

Nadere informatie

Verpa Carp Classic 2012

Verpa Carp Classic 2012 Verpa Carp Classic 2012 Afgelopen dinsdag stond de 3de wedstrijd van de Verpa Drennan Carp Classic 2012 op het programma. Gevist moest er gaan worden bij De Brasem in het Belgische Baal. Kenners van dit

Nadere informatie

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46

Nieuwsbrief Kiddy s en Mini s Roda 46 Nieuwsbrief en Mini s Roda 46 Nummer 18 29-01-2008 mag nu op het podium staan. Nog spannender wordt het doordat Spanje eindelijk Hongarije van plek 1 heeft gekregen. Weet Hongarije zich volgende week toch

Nadere informatie

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012

NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 NK Bootvissen vanuit Neeltje-Jans - 6 oktober 2012 Door het 2 maal uitstellen van het NK kon het NK alleen op 6 oktober worden gehouden i.v.m. de beschikbaarheid van de boten. Helaas viel deze dag gelijk

Nadere informatie

Havøysund. Gebied. Vissen

Havøysund. Gebied. Vissen Havøysund Gebied Havøysund ligt nog iets noordelijker dan Sørøya en ligt op het vaste land op 71 graden Noorderbreedte. Deze locatie wordt gerund door dezelfde eigenaar als onze locatie in Sørøya. Dus

Nadere informatie

Inhoud Slaapkamer 6 Opwarming 8 Een jaar later 10 Genoeg 12 Terrorist 14 Geheim 16 Olie 20 R.O.A. 23 Betty 26 Vertrouwen 29 Feiten 32 G.O.F. 35 Protest 38 Warm 42 Reuzenmachine 44 Een bewaker! 47 Terrorist?

Nadere informatie

Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC)

Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC) 2015 Spelregels Lokale Flipper Competitie (LFC) NEDERLANDSE FLIPPER VERENIGING (NFV) JEROEN DEKKER INHOUDSOPGAVE Inleiding... 2 1.0 De algemene spelregels van de LFC... 2 2.0 Verschillende type poules...

Nadere informatie

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren

Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Clubkampioenschappen D.O.V. 2015 A-Senioren Op zaterdag 17 januari 2015 zijn gelijk met de jeugd de clubkampioenschappen voor de senioren-a gehouden. Er hadden zich hiervoor negen deelnemers aangemeld

Nadere informatie

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen.

Ik vind zelf dat ik best veel geleerd heb vooral over het touwwerk, had de week alleen iets anders willen beginnen. De week op de morgenster, Maurits cleijne. Ik begon de week met een heel goed gevoel over deze tocht naar engeland, had er zeer veel zin in, en ging er voor. Toen ik de eerste dag op de morgenster kwam

Nadere informatie

REGELEMENT COMPETITIE H.S.V ''HET BAARSJE'' OLDEMARKT 2017

REGELEMENT COMPETITIE H.S.V ''HET BAARSJE'' OLDEMARKT 2017 REGELEMENT COMPETITIE H.S.V ''HET BAARSJE'' OLDEMARKT 2017 1e De competitie wordt gehouden t.b.v de leden van h.s.v het baarsje. Er wordt gevist om het clubkampioenschap. 2e Opgave voor deelname aan de

Nadere informatie

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015

Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Clubwedstrijd 2: 7 maart 2015 Nadat onze eerste afspraak in Blankenberge door de te felle wind afgelast werd, stonden we allemaal op scherp om het seizoen aan te snijden. De vooruitzichten waren redelijk

Nadere informatie

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge.

Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Nederlands team winnaar op Meerlanden Boot 2013 te Blankenberge. Voor de Meerlanden Boot of Nationscup was België dit jaar de gastheer. Het Europa Hotel in Bredene was de thuisbasis. Deelnemende landen

Nadere informatie

Krabbie Krab wordt Kapper

Krabbie Krab wordt Kapper E-boek Geschreven en Vormgeving Esther van Duin Copyright Esthers Atelier www.esthersatelier.nl email info@esthersatelier.nl Krabbie Krab wordt Kapper Krabbie krab was een kunstenaar. Hij maakte beelden

Nadere informatie

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan.

Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. 2 Het is lekker weer en je hebt ineens zin om te gaan vissen. Je pakt je hengel en de rest van de visspullen om naar de waterkant te gaan. Maar mag je nu zomaar overal gaan vissen? Je hebt wel eens gehoord

Nadere informatie

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal

Hallo wereld! Schrijf een reisverhaal Deze les sluit aan bij het kinderboekenweekthema 2012: Hallo wereld. Doel: Deze les is een oefening in creatief schrijven. De kinderen schrijven een reisverhaal. Doelgroep: Basisonderwijs groep 4 en hoger.

Nadere informatie

Er vaart een boot op het grote meer

Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer Er vaart een boot op het grote meer, met discipelen en de Heer. Maar bij storm en lelijk weer, roepen de vrienden: Help ons Heer! De Here zegt dan: Zwijg,wees stil.

Nadere informatie

1 Ben of word jij weleens gepest?

1 Ben of word jij weleens gepest? Onderzoeksresultaten TipHorstaandeMaas.nl Pesten Pesten is van alle generaties. Het kan bijna overal plaatsvinden en is daarom dichterbij dan mensen soms denken 8 1 Ben of word jij weleens gepest? 7 6

Nadere informatie

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!. VISSERIJ 5 6 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer.

Ik ben het Net. Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!. VISSERIJ 5 6 GROEP. Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. VISSERIJ Ik ben het Net Netje is een meid! Vrolijke meid, uit een vissersdorp!. Aangeboden door Dit verhaal is onderdeel van de Europese Verhalenkoffer. www.eu.nl -> onderwijs Europese Unie Haring! Verse

Nadere informatie

Verpa relatiedag 2011 in Baal

Verpa relatiedag 2011 in Baal Verpa relatiedag 2011 in Baal Afgelopen week organiseerde Verpa Groundbaits weer haar jaarlijkse relatiedag aan de vijvers van HSV Den Brasem in het Belgische Baal. De karpervijver, die bekend staat om

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Hengelsportvereniging Ons Genoegen Gemert Gemert 16 oktober 2015 Slide 2 1. Opening Slide 3 2. Notulen: Algemene ledenvergadering 06 maart 2015 Notulen algemene ledenvergadering

Nadere informatie

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober

MPS Prins Willem Alexander. Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Bootvakantie 2015 11 oktober t/m 16 oktober Voorwoord Namens Stichting On Toer heten we iedereen welkom aan boord van de Mps Prins Willem Alexander. Wij vinden het leuk dat jullie keuze op onze bootvakantie

Nadere informatie

Help, mijn papa en mama gaan scheiden!

Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Help, mijn papa en mama gaan scheiden! Joep ligt in bed. Hij houdt zijn handen tegen zijn oren. Beneden hoort hij harde boze stemmen. Papa en mama hebben ruzie. Papa en mama hebben vaak ruzie. Ze denken

Nadere informatie

Ieders talent een toekomst!

Ieders talent een toekomst! Ieders talent een toekomst! collectieve vrije dagen hele dag namiddag vrijdag 13 03 2015 1 2 3 4 5 vrijdag 22 05 2015 1 5 vrijdag 10 07 2015 1 2 3 4 5 OPEN MORGEN op woensdag 4 maart a.s. van 09.00 11.30

Nadere informatie

WEEK 1. we zetten de deur open voor onze vrienden. sleutel van. gastvrijheid. Godsdienst OV 1 - advent 2008 - LC

WEEK 1. we zetten de deur open voor onze vrienden. sleutel van. gastvrijheid. Godsdienst OV 1 - advent 2008 - LC WEEK 1 we zetten de deur open voor onze vrienden sleutel van gastvrijheid WEEK 1 Het verhaal van de oude poortwachter laat de sleutel blinken zoals die van Simeon zo kan je de deur openen om Jezus welkom

Nadere informatie

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen!

Mascha Pijnenborg. Naast een nieuwe outfit, hoort daar ook een natuurlijk ook nieuwe fiets bij. Deze fiets kon ik begin januari op gaan halen! Nieuwsbrief Mascha Pijnenborg Uitgave 1, 2011 Nieuw jaar, nieuwe ploeg, nieuwe fiets Een nieuw jaar is begonnen! Mijn oude ploeg bestaat nu écht niet meer en ik start nu officieel bij het nieuwe Dolmans

Nadere informatie

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland

Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Forel, vlagzalm, snoekbaars en snoek in Finland Gebied Lohimaa ligt op ongeveer 40 minuten rijden vanaf Kuopio. De natuur is overweldigend en puur. Rondom de centrale lodge met een tiental hotelkamers

Nadere informatie

2c nr. 1 zinnen met want en omdat

2c nr. 1 zinnen met want en omdat OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013

Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Nieuwsbrief nr. 92 jaargang 9 januari 2013 Hallo allemaal, De redactie van de nieuwsbrief wil jullie allemaal een goed, gezond en sportief 2013 wensen. We verwachten dat al jullie goede voornemens uit

Nadere informatie

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD

TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN BASISSCHOOL DE BELHAMEL I.S.M. MET HAAR OUDERVERENIGING EN MEDEZEGGENSCHAPSRAAD Openbare Dalton Basisschool De Belhamel Rudolfusdal 60 5551 EG Dommelen 040 204 25 88 info@obsdebelhamel.nl www.obsdebelhamel.nl De Kattebel jaargang 14 25 april nr. 17 TWEE-WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN

Nadere informatie

De grote Geronimo Stilton omnibus

De grote Geronimo Stilton omnibus Het thema van deze nieuwsbrief is: Reizen De grote Geronimo Stilton omnibus Tekst: Geronimo Stilton / Illustraties: Flavio Ferron e.a. Voorlezen vanaf 7 jaar / zelf lezen vanaf 9 jaar Over het boek Paperback

Nadere informatie

DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?.

DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?. DE GROTE LERAREN ALS SPIEGEL VOOR ZELFREFLECTIE?. Amersfoort, 21 augustus 2007 John van den Hout Geachte aanwezigen, Toen ik me voorbereidde om voor u dit verhaal te houden, was mijn eerste gedachte: Wat

Nadere informatie

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen

Neus correctie 2012. Aanleiding. Intake gesprek. Stap 1: Wat gaan we doen Neus correctie 2012 Aanleiding Al een tijdje heb ik last van mijn neus. Als kind van een jaar of 5 kreeg ik een schep tegen mijn neus, wat er waarschijnlijk voor heeft gezorgd dat mijn neus brak. Als kind

Nadere informatie

De natuur is op dit moment in haar nadagen van Moeder herfst laat zich van haar beste kant zien op alle fronten

De natuur is op dit moment in haar nadagen van Moeder herfst laat zich van haar beste kant zien op alle fronten Het is 18:00 uur als de hengels te water gaan. In tegenstelling tot de eerdere voorspellingen begint de avond met prima weer. In vergelijk tot het eerste weekend zien we her en der toch wel een hele andere

Nadere informatie

De ijnmanager. Cartoons juni 2012. Luc Timmers

De ijnmanager. Cartoons juni 2012. Luc Timmers De ijnmanager Cartoons juni 2012 Luc Timmers Alle cartoons mogen gratis gekopieerd en verspreid worden Gratis? Jazeker! Tegenprestatie? De Lijnmanager Gratis is voor bijna niks Volg @Delijnmanager op Twitter

Nadere informatie

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot,

Daags nadat Momgomery's troepen over de Rijn waren, stak Church.1i de rivier over in een Amerikaanse stormboot, 23g2.. passeerden vanmiddag veel bommenwerpers en jagers in oostelijke richting. Vanavond naar Simonse geweest. Toen ik terug naar huis ging en nog maar juist de poort uit was, hoorde ik opeens iets, alsof

Nadere informatie

Ouderinfo donderdag 3 december 2015

Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Ouderinfo donderdag 3 december 2015 Geplande evenementen 4-12-2015 Sinterklaasviering www.antoniusbest.nl 0499-371250 Beste ouders, verzorgers, 1. Pepernoten bakken Afgelopen maandag begon de Sinterklaasweek

Nadere informatie

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen.

Inhoud. 4 Zeelandweekend 2014. 5 Advertentie Beldert. 5 Samenvatting paasduik 2014. 6 Clubavonden. 6 Duikcentrum Nijmegen. Inhoud Pagina 3 Voorwoord 4 Zeelandweekend 2014 5 Advertentie Beldert 5 Samenvatting paasduik 2014 6 Clubavonden 6 Duikcentrum Nijmegen 8 Agenda 9 kantduikmanagement 10 Colofon 11 Advertentie DCN 2 Voorwoord

Nadere informatie

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje

Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdactiviteiten 2016 H.S.V. Het Snoekje Jeugdcursus Vissen voor kids Jeugdcursus Karpervissen Jeugdcompetitie vaste hengel H.S.V. Het Snoekje is de hengelsportvereniging van Heemskerk. Met meer dan 1400

Nadere informatie

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd

Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd Mijn ouders zijn gescheiden en nu? Een folder voor jongeren met gescheiden ouders over de OTS en de gezinsvoogd 1 Joppe (13): Mijn ouders vertelden alle twee verschillende verhalen over waarom ze gingen

Nadere informatie

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.

Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen. Bidden Teksten bewerkt uit het gezinsboek Ons Dagelijks Brood veertigdagentijd van pastoor M. Hagen door EBP voor www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl en kinderactiviteiten www.lambertuskerk-rotterdam.nl

Nadere informatie

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks)

Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Vissafari... Ad en Theo op safari in België (door Ton Derks) Het is vrijdag 3 oktober als we s morgens al vroeg moeten opstaan voor een vissafari in België. We gaan op expeditie naar een voor ons nog onbekend

Nadere informatie

VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië

VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië VERSLAG WK KORPSEN ZOET Kanaal Brian, Venetië, Italië Aanstaand weekend wordt nabij het Italiaanse Caorle het Wereldkampioenschap voor Clubteams georganiseerd. De Nederlandse inbreng hierbij, als winnaar

Nadere informatie

Kunstweek Piet Mondriaan

Kunstweek Piet Mondriaan Agenda Do 18 apr Studiemiddag kinderen vrij vanaf 13.00 uur Vr 19 apr Boerderijschool klas 3/4 Ma 22 apr Klassen 4, 5 en 6 atletiek bij Archeus Do 25 apr 12.30 afsluiting Mondriaan weken, ouders welkom!

Nadere informatie

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar

De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar Nieuwsbrief 1 Jaargang 1 23-01-18 De eerste editie van de nieuwsbrief schooljaar 2017-2018 Daar is hij dan de eerste nieuwsbrief van het nieuwe jaar. De nieuwsbrief is deze keer samengesteld door kinderen

Nadere informatie

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn.

1. Liedje Welkom welkom http://www.youtube.com/watch?v=t5ajdsxwmhu 2. Liedje: Jij mag er zijn. NIEUWSBRIEF 2 Oktober 2013-20142014 Geachte Ouders/verzorgers, De eerste 9 weken zitten erop. De leerlingen en leerkrachten hebben hard gewerkt. Met z n allen hebben we goed ons best gedaan op de leervakken,

Nadere informatie

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni

Seizoen e jaargang nr mei 12 juni Seizoen 2013-2014 21 e jaargang nr. 17 23 mei 12 juni Agenda 8 juni Deadline aanleveren stukken nieuwsbrief (noviomagazine@gmail.com) 19 juni ALV Algemene Leden Vergadering 26 juni OPA: Hilde Boerboom,

Nadere informatie

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1)

Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Merewade PrO-krant Tekening: Beau (1) Schoolvoetbal Deel 1 Op vrijdag 22 mei 2015 was het jaarlijkse pro Talents! We waren begonnen met de eerste wedstrijd het begon in een keer goed. We hadden alles gewonnen

Nadere informatie

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar?

Animatie. Groetjes het animatieteam en een poot van Lukkie de Leeuw. Programma. Welke dag? Hoe laat? Wat? Waar? Animatie Hallo allemaal! Mijn naam is Lukkie en ik ben de Leeuw van Speelstad Oranje. Behalve de super attracties en de spectaculaire parkshows heb ik samen met mijn vrienden van het animatieteam een leuk

Nadere informatie

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B

Maatschappelijke Zorgboerderij. Amatheon. Nikki van Berlo. Jasmijn Borms. Joy Willems T4B Maatschappelijke Zorgboerderij Amatheon Nikki van Berlo Jasmijn Borms Joy Willems T4B Inleiding Ons groepje bestaat uit Nil

Nadere informatie

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen?

Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer. Introductiefase: 2. Vraag: Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het voorspellen? Les 2: Voorspellen Tekst: Veilig in het verkeer "Welkom:... " Introductiefase: 1. "Vorige week zijn we begonnen met voorspellen." 2. Vraag: "Kan iemand zich nog herinneren wat de bedoeling was bij het

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor.

NIEUWSBRIEF. Gebruik van het dossier We zien dat er een aantal mentoren al gebruik maken van Het Dossier. Complimenten daarvoor. NIEUWSBRIEF December Mentorschap Midden-en Noordoost Brabant 2015 Editie 2 Jaargang 1 Hierbij ontvangt u de nieuwe nieuwsbrief van het Mentorschap Midden -en Noordoost brabant. Hiermee houden wij u op

Nadere informatie

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018

Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Briefing voor winter streetfishing koppelwedstrijd van 21 januari Nieuwegein, zondag 21 januari 2018 Print deze briefing uit zodat je alles bij de hand hebt! Verzamellocatie Fort Vreeswijk Fort Vreeswijk

Nadere informatie

Jaarverslag 2013-2014

Jaarverslag 2013-2014 NOVA Voorzitter Anthony Matthijsen 24-9-2014 Inhoud Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Mijn taken... 3 Externe contacten... 4 Vergaderingen... 4 Administratie... 4 Commissies... 5 Eerstejaarsfeest... 5 De club...

Nadere informatie