ACTIECAMERA S Door: Sander Tijsma

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ACTIECAMERA S Door: Sander Tijsma"

Transcriptie

1 ACTIECAMERA S Door: Sander Tijsma

2 1 INLEIDING Toen ik jarig ben geweest heb ik een actiecamera gekregen. Hier ben ik ontzettend blij mee. Omdat ik heel veel filmpjes en foto s maak met deze actiecamera, dacht ik het is wel heel leuk om hierover mijn werkstuk te maken. En daarom heb ik dit gedaan.

3 2 INHOUD 1. Welke soorten camera s zijn er? 3 2. Wat is belangrijk bij een digitale camera? 4 3. Wat kun je met camera s doen? 6 4. Frames en resolutie bij een actiefilm 7 5. Wat is een goede camera voor beginners? 8 6. Een interview met een deskundige w's + h 10 The end

4 3 Hoofdstuk 1 Welke soorten camera s er zijn? Je hebt verschillende soorten camera s Als je kijkt naar de manier waarop het beeld dat je wilt filmen gemaakt wordt, dan heb je 2 soorten camera s: 1. analoge camera 2. digitale camera Nu ga ik uitleggen hoe deze twee soorten camera s werken. 1. Analoge camera Vroeger had je een analoge camera. Je had dan een filmrol en op de film werden beelden gezet, net als foto s. En dat deed je met een filmcamera. Dit bestaat nog steeds. Maar heel veel mensen kiezen nu voor een digitale camera, omdat het daarmee makkelijker is om stukjes film die je hebt opgenomen te veranderen. 2. Digitale camera De meeste mensen gebruiken nu een digitale camera. De digitale camera werkt zo: hij maakt van licht en kleuren digitale gegevens. Het ding waarmee hij dit doet, heet een sensor.op de sensor zitten puntjes die gevoelig zijn voor licht. Dit noemen ze pixels. Je ziet vaak het woord megapixel staan als je een camera wilt kopen. Dit betekent duizend lichtpuntjes. Het is te ingewikkeld om precies uit te leggen hoe het werkt. Het komt er op neer dat de computer snapt hoe hij de kleuren die de camera filmt, moet veranderen naar een plaatje dat je ook op je computer kunt zien.

5 4 Hoofdstuk 2 Wat is belangrijk bij een digitale camera? 1. Geheugenkaart De geheugenkaart is een klein kaartje dat je in je in je camera kunt stoppen. Maar je kunt hem ook in de computer stoppen. Je kunt de de camera ook nog met een snoertje aan de computer vastmaken.zodat je de geheugenkaart niet uit de camera hoeft te halen. Op die manier kun je de foto s die je gemaakt hebt, kopiëren naar de computer. Ik heb met mijn GoPro een geheugenkaart van 16 MB. Hier passen heel veel foto s op en ook filmpjes. Er zijn ook geheugenkaarten met nog veel meer MB s. Hoe meer MB s op het geheugenkaartje, hoe meer foto s en filmpjes je erop kunt zetten. Je kunt je geheugenkaart meenemen naar de winkel en daar een foto kiezen die je wilt afdrukken. Dit kun je bij de Hema doen. Maar het kan ook online. Dit gaat sneller en je krijgt een als de foto s zijn afgedrukt en klaarliggen in de winkel. Dan kun je de foto s ophalen. Het is wel handig om je foto s te kopiëren naar je computer of een externe harde schijf. Een externe harde schijf is een schijf die niet in je computer zit. Het is een doosje met een schijf erin. Het ziet eruit als een cd. Maar hierop kun je heel veel foto s en films of andere bestanden zetten. En met een snoertje kun je deze ook vastmaken aan je computer en dan kun je ze met elkaar verbinden. Zo heet dat. En dan kun je er foto s en films en andere bestanden op zetten. Dit is belangrijk want dan heb je altijd een kopie van je foto s en films die je vroeger gemaakt hebt. En zo raak je ze minder gauw kwijt. Dit heet een back-up.

6 5 2. Bewerkingsprogramma Er bestaan verschillende soorten bewerkingsprogramma s. Dit zijn computerprogramma s waarmee je foto s of filmpjes kunt bewerken. Op de mobiele telefoon heb je app s die je kunt downloaden. Maar die zijn lang zo uitgebreid niet als een bewerkingsprogramma voor de computer. Een bekende app is Snapchat of Pixlr. Bekende bewerkingsprogramma s zijn Pinnacle en Adobe. Wij hebben Pinnacle thuis op de computer. Het is erg moeilijk nog voor mij om te begrijpen hoe dit programma werkt. Ik gebruik vaak snapchat om een foto leuk te maken. 3. Zoom Zoomen betekent dat je de afstand van het beeld verandert. Dit doe je door op een knopje op de camera te drukken. Inzoomen betekent dat wat je wilt filmen, naar voren haalt, zodat het dichtbij komt. En uitzoomen betekent dat je datgene wat je filmt in de verte ziet. 4. Prijs Er zijn heel veel soorten camera s en de prijzen zijn erg verschillend. Het hangt er vanaf wat de camera kan. Mijn actiecamera kan 10 meter onder water. Maar er zijn ook camera s die 60 meter onder water kunnen. Die zijn veel duurder. Het hangt ook af van het aantal pixels en de kwaliteit van de lens van de camera. Met sommige camera s kun je verbinding maken met het internet via wifi. Dat kan ook met mijn Nikkei camera. Opladen moet ik met een snoertje doen en een stekker in het stopcontact. Al deze dingen maken het verschil in hoe duur de camera is die je kiest.

7 6 Hoofdstuk 3 Wat kun je met camera's doen? 1. slow motion en versneld filmen Je kunt veel met camera's doen. Je kunt er bijvoorbeeld slow motion beelden mee maken. Dit betekent dat de bewegingen op de film langzamer gaan dan in het echt. Ik heb dit ook gedaan. Dit is erg mooi als je bijvoorbeeld een sliding maakt met voetbal of een doelpunt maakt. Maar je kunt ook instellen in je camera dat de bewegingen versneld gaan. Dan gaan ze dus sneller dan hoe het in het echt gebeurde. Ik kan ook onderwater filmen met mijn camera. Dit heb ik gedaan in de vijver achter ons huis. Ik heb ook in de sloot gefilmd, om kikkervisjes te filmen. 2. actiefilm maken Een actiecamera is bijvoorbeeld een GoPro. Met een actiecamera kun je hele snelle bewegingen filmen. Bijvoorbeeld als je op een motor rijdt, of als je met een parachute uit een vliegtuig springt. Ik heb een actiefilmpje gemaakt van de glijbaan in het zwembad. Je gaat heel snel naar beneden op de glijbaan, en dit is met een gewone camera moeilijk om te filmen. De actiecamera kan dit wel, omdat hij heel veel beelden per seconde maakt. Je kunt ook onderwater filmen dat zie je hieronder. Onderwater foto.

8 7 Hoofdstuk 4 Frames en resolutie bij een actiefilm 1. frames per seconde Een beeld noemen ze een frame. Als je een actiecamera koopt, staat er ook op hoeveel frames per seconde hij kan maken. Hoe sneller de beweging is die je wilt filmen, hoe meer frames per seconde je nodig hebt. 2. resolutie Het beeld dat je filmt met je camera bestaat uit pixels. Dit zijn lichtpuntjes. Resolutie betekent uit hoeveel van deze pixels je beeld bestaat. En die bepalen hoe scherp je beeld is. Met mijn camera kan ik ook 4K filmen. Dit is een instelling op mijn camera waardoor je beelden maakt met heel veel pixels. Met een actiefilm is het mooi als je een heel scherp beeld hebt. Maar als je gewone bewegingen filmt, heb je dit niet nodig. En dat kun je op de actiecamera zelf instellen. Je moet dus eerst nadenken wat je gaat filmen, en hoe snel het dus moet en hoe scherpe beelden je wilt hebben. Dit is een onscherpe afbeelding.

9 8 Hoofdstuk 5 Wat is een goede camera voor beginners? Een goede keuze is de Nikkei Extreme X6 4K ultra HD (die heb ik ook) als je wat meer ervaring hebt dan is een goede keuze een GoPro Hero5 black. Maar deze GoPro Hero5 is wel 5 keer zo duur. En dit is een camera die gebruikt wordt als je al veel ervaring hebt met het filmen. Kinderen kopen niet zo vaak een GoPro omdat die heel erg duur is. Je kunt je camera ook laten verzekeren. Dit betekent dat als hij gestolen wordt, of als hij valt, dan kun je een nieuwe krijgen. Deze verzekering moet je wel betalen. Maar dit is niet zo duur als een nieuwe camera kopen. Heel veel mensen verzekeren een dure camera wel.

10 9 Hoofdstuk 6 Een interview met een deskundige ik heb vragen gesteld aan de meneer in de winkel. Deze meneer wist heel veel van camera s. Ik heb hem gevraagd of ik hem mag interviewen voor mijn werkstuk. Dit mocht. Vraag 1. ik: wat is de beste keuze camera als je wilt beginnen? medewerker: de beste keuze is een Nikkei Denver Salora. Vraag 2. ik: Wat is de duurste keuze? medewerker: Een GoPro. Vraag 3. ik: Hoeveel beeldjes per sec doet mijn camera? medewerker: 30 de meeste filmpjes op youtube hebben 60. Vraag 4. ik: Waar moet je goed op letten? medewerker: Welke kwaliteit je wilt als je goede kwaliteit wilt dan doe je een nikkei als je een perfecte camera wil dan kies je voor een GoPro.

11 The End 10

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info

Spreekbeurten.info Spreekbeurten en Werkstukken http://spreekbeurten.info Digitale camera Voorwoord Ik doe mijn werkstuk over de digitale camera, omdat mij dat wel interessant lijkt. Verder leek het mij een onderwerp wat niemand zou kiezen en waar de meeste kinderen niet veel

Nadere informatie

Foto's op de computer met xp

Foto's op de computer met xp Foto's op de computer met xp Hardware : Het fototoestel is het belangrijkste hardware-apparaat. Waar let je op bij de aankoop: - resolutie (aantal pixels): hoe hoger de resolutie, hoe beter de foto's.

Nadere informatie

6 Foto s afdrukken en e-mailen

6 Foto s afdrukken en e-mailen Vroeger gingen mensen met een fotorolletje naar de winkel. Alle 24 of 36 foto s werden ontwikkeld en afgedrukt. Het was altijd spannend om de foto s op te halen en voor de eerste keer te bekijken. Sommige

Nadere informatie

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd:

Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Soorten Personal Computers De drie meest voorkomende computers zijn: * Desktop * Laptop * Tablet Een desktopcomputer kan uit de volgende onderdelen zijn opgebouwd: Systeemkast Beeldscherm Toetsenbord Printer

Nadere informatie

Foto's op de computer

Foto's op de computer Foto's op de computer 1. hardware het fototoestel is het belangrijkste hardwareapparaat. Waar let je op bij de aankoop: de resolutie (aantal pixels): hoe hoger de resolutie, hoe beter de foto's. Vooral

Nadere informatie

Mens en Wereldbeeld Persoonlijke groei Kunst en Cultuur Voeding, Milieu en Gezondheid Computer

Mens en Wereldbeeld Persoonlijke groei Kunst en Cultuur Voeding, Milieu en Gezondheid Computer Mens en Wereldbeeld Persoonlijke groei Kunst en Cultuur Voeding, Milieu en Gezondheid Computer Peije van Klooster Getrouwd en 2 kinderen Kleine theorie inleiding Opname maken Monteren Delen met anderen

Nadere informatie

Downloaded from

Downloaded from Downloaded from www.vandenborre.be Let op; dit is geen officiële handleiding van GoPro Dit is een zelf gemaakte snelstartgids in het Nederlands. NEDERLANDSTALIGE GEBRUIKSAANWIJZING GOPRO HERO 4 SESSION

Nadere informatie

Smart filmen. Filmen met smartphone en tablet. Probeer het zelf!!!

Smart filmen. Filmen met smartphone en tablet. Probeer het zelf!!! Smart filmen Filmen met smartphone en tablet Vanavond 1. Introductie 2. Het filmen met een smartphone 3. Internet gebruik bij een smartphone 4. Zelf stoeien met smartphone filmen Werkwijze Houd het interactief

Nadere informatie

Handleiding Werking APP Apple

Handleiding Werking APP Apple AlarmSecur com Handleiding Werking APP Apple 2014 Version 1.0 1 APP > Login Open the app van AlarmSecur - Vul uw cameranummer in o Begint met CN staat achter op de camera. Zie uitleg vergrootglas indien

Nadere informatie

Pinnacle video bewerking

Pinnacle video bewerking Pinnacle video bewerking Klik op dit icoontje op het bureaublad Klik daarna hier op Selecteer je gemaakte filmpje. Nu zie jouw film in verschillende scènes verschijnen. Sleep nu de scène die jij wil gebruiken

Nadere informatie

3. Videoscènes monteren

3. Videoscènes monteren 43 3. Videoscènes monteren Als u met uw eigen videomateriaal aan de slag gaat, zal de volgorde van werken meestal zijn: uw video opnemen met uw camera; de video inlezen op uw computer; de video bewerken

Nadere informatie

OPDRACHT Zeeuwse Havens

OPDRACHT Zeeuwse Havens OPDRACHT Zeeuwse Havens Wat ga je doen? Wat gebeurt er eigenlijk allemaal in de Zeeuwse Havens? Weet jij dat? Ben jij er al eens geweest? Met een groepje van vier leerlingen ga je werken aan een opdracht

Nadere informatie

adobe Premiére Pro CC?

adobe Premiére Pro CC? Hoe maak je een stopmotion in adobe Premiére Pro CC? MULTIMEDIATECHNOLOGIE OPDRACHT TECHNIEK Academiejaar 2013-2014 Studente: Stefanie Rondelez, 1 GMB Lector: Mevr. Ann Audenaert INHOUDSTAFEL --> Stap

Nadere informatie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie

Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Bijlage: Toelichting gebruikte terminologie Er zijn veel mogelijkheden op het gebied van camerabewaking en daarom is het soms erg lastig om te weten waardoor er verschillen in kwaliteit en prijs ontstaan.

Nadere informatie

Digitale Video. Gebruikershandleiding

Digitale Video. Gebruikershandleiding Digitale Video Gebruikershandleiding Nl 2 Inhoud Aan de slag Kennismaken met uw digitale video... 3 Het paneel gebruiken... 4 Aan-/uitzetten... 5 Modi... 6 Modusschakelaar... 7 Modus Movie Films opnemen...

Nadere informatie

2.1 Hardware & software

2.1 Hardware & software 2.1 Hardware & software Fijn dat je weer kijkt, module 2, die gaat over video s maken. Een hele nieuwe module. Het gaat over licht, het gaat over geluid, over presenteren, compositie, een boel informatie

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10.

Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. Inhoudsopgave. Hoofdstuk 1 Kennis maken met Windows 10. - De computermuis. Blz. 10 - De muisaanwijzer. Blz. 10 - Touch pad. Blz. 11 - Het bureaublad. Blz. 11 Het bureaublad openen. Blz. 13 Wifi instellen

Nadere informatie

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143

Les 5. Foto s, Video, Muziek en SkyDrive. 1 De app foto s starten (nieuwe opdracht) Opdracht. Pagina 141. Pagina 142-143 Les 5 Foto s, Video, Muziek en SkyDrive Pagina 141 Introductie In Windows 8.1 is het niet meer mogelijk om uw Facebook-foto s weer te geven in de app Foto s. Pagina 142-143 1 De app foto s starten (nieuwe

Nadere informatie

Een stop-motion film maken

Een stop-motion film maken Naam: Een stop-motion film maken 1. Wat is een stop-motion? Voor je een stop-motion film kan maken, moet je weten wat een stop-motion film is. Dit is immers geen gewone film. Hoe maak je een (gewone) film?

Nadere informatie

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN?

IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? IK MAAK FOTO S, MAAR WAT KOMT ER BIJ KIJKEN? Wat je moet weten om foto s te maken en te bewaren Objectief, vereniging voor vrijetijdsfotografie 5 september 2017, Paul van der Zwan INHOUD Opslag foto s

Nadere informatie

Adobe Lightroom Classic CC

Adobe Lightroom Classic CC LR Adobe Lightroom Classic CC Voorkeuren foto-naam Voor het importeren van foto s is het handig enkele presets te hebben die bij het importeren al vaste gegevens meenemen. Zie pagina 6, punt 5. Naam van

Nadere informatie

FOTO S EN VIDEO S MAKEN

FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN Met dit werkblad ga je oefenen met het maken van foto s en video s. Je maakt een foto, een schermafbeelding en een video. Je gebruikt de camerafunctie ook

Nadere informatie

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen

RupelBib. laptop desktop tablet. Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Andere aankoopgidsen Je wil een computer, maar welke moet je dan kopen? Budget Type In deze gids worden standaard computers voorgesteld die zeker zullen voldoen aan je verwachtingen. Besturingssyteem Een standaard laptop Een

Nadere informatie

Welk verhaal wil je vertellen met je film? Wat wil je bereiken bij de mensen die je film gaan zien? Denk bijvoorbeeld aan:

Welk verhaal wil je vertellen met je film? Wat wil je bereiken bij de mensen die je film gaan zien? Denk bijvoorbeeld aan: SKVR TIPS & TRICKS WFFR VOORBEREIDING Een goede voorbereiding is heel belangrijk omdat een natuurfilm natuurlijk altijd live is. Wanneer je gaat filmen ga je op jacht naar de juiste shots. Je wilt weten

Nadere informatie

Verscherpen in Photoshop

Verscherpen in Photoshop Verscherpen in Photoshop Je ontkomt er bijna zelden aan om een foto nog net iets te verscherpen in Photoshop. Of je de foto nu afdrukt of dat het puur voor internet bedoeld is, een verscherpte foto oogt

Nadere informatie

Verschil analoog vs digitaal

Verschil analoog vs digitaal Verschil analoog vs digitaal Optisch gezien geen verschil: zowel analoog als digitaal hebben een objectief met diafragma en sluiter Verschil = beeldregistratie via een sensor De sensor Sensor registreert

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie

Inhoud. Mijn leven. ik doe mijn administratie Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Administratie... 4 Hoofdstuk 2 Bewaren... 6 Hoofdstuk 3 Sorteren... 8 Hoofdstuk 4 Post... 10 Hoofdstuk 5 Doen... 12 Hoofdstuk 6 Formulier... 14 Hoofdstuk 7 Hulp... 16 Hoofdstuk

Nadere informatie

Pixels Het verschil tussen pixels en pixels!

Pixels Het verschil tussen pixels en pixels! Pixels Het verschil tussen pixels en pixels! Er zijn verschillende camera soorten, met verschillende aantal megapixels, maar ook met verschillende verhoudingen van sensor, zoals 3:2 en 4:3. Dit zijn de

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de SJ4000 WIFI Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone

Cursussen en Workshops. voor computer, laptop, tablet en smartphone Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Cursussen en Workshops voor computer, laptop, tablet en smartphone Aanbod najaar 2018 Wil je handiger worden met de

Nadere informatie

Voorwoord Adam Somlai-Fischer 10 Gepreziliteerd 12 Segito de zebra 14. Hoofdstuk 1: Wat is een Prezi? 16

Voorwoord Adam Somlai-Fischer 10 Gepreziliteerd 12 Segito de zebra 14. Hoofdstuk 1: Wat is een Prezi? 16 Inhoud Voorwoord Adam Somlai-Fischer 10 Gepreziliteerd 12 Segito de zebra 14 Hoofdstuk 1: Wat is een Prezi? 16 We hebben iets nieuws 17 Canvas 17 Zoemen? Zoomen! 18 Liever geen lijntjes 20 Waar gebruik

Nadere informatie

Foto & Film bewerking

Foto & Film bewerking Foto & Film bewerking Leren werken met : - - Windows Movie Maker - Youtube Workshop deel 1: De te nemen stappen: - Zorg voor materiaal om te monteren. Individueel een filmpje maken op basis van script

Nadere informatie

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s.

4 inch screen. The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Klik hier voor de specificaties 4 inch screen The ARCHOS 40 Titanium is voorzien van een groot 4 inch scherm, ideaal voor mails, web of uw foto s of video s. Uitstekende kijkhoeken De hoge kwaliteit van

Nadere informatie

Els Wydaeghe Muzische dag 23 november 2011

Els Wydaeghe Muzische dag 23 november 2011 STOP MOTION FILM 1. WAT? Stop motion zit al een tijdje in de lift. Het werd vroeger vaak gebruikt in animatiefilms waarbij de acteurs en het decor vervangen werden door plasticine (bv. Wallace en Gromit)

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 Uw voorkennis...18 De startersgidsen gebruiken...19 De volgorde van lezen...20 De inhoud

Nadere informatie

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65

3. Programma s opruimen Programma s deïnstalleren Opstartprogramma s uitschakelen... 65 Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 6 Introductie Visual Steps... 6 Website... 7 Wat heeft u nodig?... 7 Voor docenten... 7 Uw voorkennis... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 8 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

Videokwaliteit HD: MPEG-4 H.264 8bit 480p / 720p / 960p / 1080p / 1440p / 2.7K / 2.7K 4:3 / 4K. 2.7K: 24fps / 25fps / 30fps / 48fps / 50fps / 60fps

Videokwaliteit HD: MPEG-4 H.264 8bit 480p / 720p / 960p / 1080p / 1440p / 2.7K / 2.7K 4:3 / 4K. 2.7K: 24fps / 25fps / 30fps / 48fps / 50fps / 60fps QUICK GUIDE MODEL: GoPro Hero5 Black SPECIFICATIES: Videokwaliteit HD: MPEG-4 H.264 8bit 480p / 720p / 960p / 1080p / 1440p / 2.7K / 2.7K 4:3 / 4K Frame rate 4K: 24fps / 25fps / 30fps 2.7K: 24fps / 25fps

Nadere informatie

WORKSHOP filmen met je smartphone

WORKSHOP filmen met je smartphone WORKSHOP filmen met je smartphone In deze workshop wordt beschreven hoe je met je smartphone een complete film kunt produceren. Met praktische tips over de verhaallijn, de opnames en de montage. Het belangrijkste

Nadere informatie

Figuur 1: gekleurde pixels op een digitale sensor

Figuur 1: gekleurde pixels op een digitale sensor Wat zijn megapixels en waarom moet ik mij daar druk om maken? De afgelopen jaren zijn alle camera fabrikanten bezig geweest met een zogenaamde Megapixel oorlog. De ene fabrikant adverteerde met de nieuwste

Nadere informatie

Handleiding &

Handleiding & Pagina 1 Basishandleiding Web@Work is een app waarmee ipad-gebruikers van Respect Zorggroep op een veilige manier gebruik kunnen maken van interne websites (zoals het Webecd en Respectnet). Door op het

Nadere informatie

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Voorpagina Dit is versie 2.0 van dit rapport Download de nieuwste versie van dit rapport op: http://mediamagie.nl/videotips Disclaimer: Bij het samenstellen van dit rapport is de grootste zorg besteed

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Introductie Visual Steps... 8 Nieuwsbrief... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De volgorde van lezen... 11 De cd-rom bij dit boek... 11 Toets uw kennis...

Nadere informatie

ipad Module 4 Instellingen

ipad Module 4 Instellingen Instellingen van de ipad veranderen Soms heeft de fabrikant van de ipad updates. Meestal is dit om de ipad nog beter te laten werken. Soms wil je zelf iets veranderen aan de ipad. Bijvoorbeeld je toegangscode.

Nadere informatie

Pixels vs. Resolutie. Documentatie. Datum: Versie: 1.1

Pixels vs. Resolutie. Documentatie. Datum: Versie: 1.1 Pixels vs. Resolutie Documentatie Datum: 14-10-2016 Versie: 1.1 Pixels vs. Resolutie De verwarring is nog steeds groot, wat betekenen deze termen nu eigenlijk en hoe krijgt u de beste weergave online en

Nadere informatie

USB 2.0 DRAADLOZE WEBCAM

USB 2.0 DRAADLOZE WEBCAM USB 2.0 DRAADLOZE WEBCAM Gebruikershandleiding DA-71814 Inleiding Dank u voor het gebruiken van de nieuwe generatie draadloze camera. Het kan worden gebruikt worden, zodra deze is geplaatst. Het is het

Nadere informatie

In den beginne. Het iphone-beginscherm

In den beginne. Het iphone-beginscherm In den beginne Met alleen op de rode knop drukken ben je er nog niet. Voor een goede video zul je toch net wat meer moeite moeten doen. In dit hoofdstuk behandelen we een aantal basisingrediënten voor

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Adobe Photoshop Elements... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11 De website bij het

Nadere informatie

Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop.

Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop. Een reclamespot, ook commercial genoemd, is een promotionele boodschap op radio of televisie, of in de bioscoop. Holland Goreng: het beste van Azië en Holland samen Onderstaande commercial is gemaakt op

Nadere informatie

FOTO S EN VIDEO S MAKEN

FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN FOTO S EN VIDEO S MAKEN Met dit werkblad ga je oefenen met het maken van foto s en video s. Je maakt een foto, een schermafbeelding en een video. Je gebruikt de camerafunctie ook

Nadere informatie

Nieuwsbrief juli 2009

Nieuwsbrief juli 2009 SeniorWeb Zuid Friesland Redactieadres: Eppie Delfsma Wilfred Berrystraat 20 8474 CT Oldeholtpade e-mail: webmasterzf@home.nl Internet: http://zuidfriesland.seniorweb.nl Nieuwsbrief juli 2009 4e jaargang

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Deel 1 Uw camera en de techniek van het fotograferen

Deel 1 Uw camera en de techniek van het fotograferen Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 8 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Systeemeisen ArcSoft PhotoStudio Darkroom 2... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11

Nadere informatie

Terug van vakantie, wat nu?? Werkgroep Senioren Assen September 2005

Terug van vakantie, wat nu?? Werkgroep Senioren Assen September 2005 Terug van vakantie, wat nu?? Werkgroep Senioren Assen September 2005 Digitale Foto s Naslagwerk presentatie Van deze presentatie is een naslagwerk beschikbaar in zip/pdf-formaat, formaat, inclusief alle

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking.

Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. Gebruikershandleiding voor de persoonlijke verpakking. In de volgende schermen staan stap voor stap de mogelijkheden uitgelegd van het maken van een persoonlijke verpakking. Uiteraard streven wij erna

Nadere informatie

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 2. De fotocamera AV-01-02-01. Voorkennis: Geen

OPDRACHTKAART. Thema: AV-technieken. Fotografie 2. De fotocamera AV-01-02-01. Voorkennis: Geen OPDRACHTKAART AV-01-02-01 De fotocamera Voorkennis: Geen Intro: We kunnen fotocamera s verdelen in twee grote groepen, namelijk analoge camera s en digitale camera s. Door middel van deze opdracht krijg

Nadere informatie

SIZE MATTERS. Alles wat je altijd al wilde weten over afbeeldingen op Twitter... DEEL ONZE TIPS MET JE NETWERK:

SIZE MATTERS. Alles wat je altijd al wilde weten over afbeeldingen op Twitter... DEEL ONZE TIPS MET JE NETWERK: SIZE MATTERS Alles wat je altijd al wilde weten over afbeeldingen op Twitter... 1 INLEIDING Een afbeelding zegt meer dan duizend woorden is een bekend gezegde, dat gaat ook op voor social media in het

Nadere informatie

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab

Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab 1 Aanvullend bestand Meer doen met uw Samsung Galaxy Tab In dit aanvullende PDF-bestand staat een overzicht van wijzigingen van het boek in combinatie met een Samsung Galaxy tablet met Android 5 1 Foto

Nadere informatie

PREZI (WWW.PREZI.COM)

PREZI (WWW.PREZI.COM) PREZI (WWW.PREZI.COM) INHOUD Wat is Prezi?... 2 Waar vind je Prezi?... 2 Aan de slag!... 3 Is het mogelijk om prezi offline te... 6 Pagina 1 van 6 WAT IS PREZI? Prezi is een online tool waarmee je dynamische

Nadere informatie

Handleiding Weken met een Chromebook

Handleiding Weken met een Chromebook Handleiding Weken met een Chromebook Inhoud 1. Inloggen op een Chromebook... 3 2. Muis of Touchpad... 4 3. Opdrachten vanuit de ELO... 5 4. Office 365... 6 4.1 OneDrive... 6 4.2 Email... 8 4.3 Word...

Nadere informatie

maak zelf een filmpje

maak zelf een filmpje maak zelf een filmpje 1 Zelf een filmpje maken is nog nooit zo makkelijk geweest. Iedereen kan een IPAD met camera oppakken en aan de slag gaan. Maar bij het maken van een goed filmpje (dat veel kijkers

Nadere informatie

FOTOGRAFEREN MET JE SMARTPHONE

FOTOGRAFEREN MET JE SMARTPHONE De afgelopen jaren is de smartphone steeds belangrijker geworden. Bellen is bijna bijzaak: we Whatsappen, Instagrammen, Twitteren en zijn bijna de hele dag online. Het schijnt zelfs zo te zijn dat we vaker

Nadere informatie

2. Uw digitale fotocamera en de computer

2. Uw digitale fotocamera en de computer 67 2. Uw digitale fotocamera en de computer Fotograferen met een digitale fotocamera is vandaag de dag erg populair. Het voordeel van een digitale camera is dat u de foto s direct kunt bekijken op uw camera.

Nadere informatie

Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het moeilijk en duur. Toch zouden we het meer moeten doen.

Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het moeilijk en duur. Toch zouden we het meer moeten doen. Hoeveel DPI heb je nodig in je foto? maandag 17 april 2017, 14:41 door Michelle Peeters 8,924x gelezen 48 reacties Een foto afdrukken. Je zou je bijna afvragen welke fotograaf dat nog doet. We vinden het

Nadere informatie

Uitleg opnamens met een digitale camera

Uitleg opnamens met een digitale camera Uitleg opnamens met een digitale camera Telescopen Telescoop 152mm William Optics van volkssterrenwacht Orion. Op dit moment staat de telescoop in gesteld voor naar de zon te kijken. Aan de voorkant van

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De website bij het boek 13 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten...

Nadere informatie

Scherpte in de fotografie

Scherpte in de fotografie Scherpte in de fotografie Uitleg clubavond 6 September 2012 Herman Boom Waar gaat deze presentatie over? Wat is scherpte Wel Hoe mensen scherpte ervaren Wat beinvloedt scherpte - een beetje begrip Een

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 12 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 12 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Uw voorkennis... 14 De volgorde van lezen... 15 De inhoud van de

Nadere informatie

STOF OP DE SENSOR WAT NU.

STOF OP DE SENSOR WAT NU. STOF OP DE SENSOR WAT NU. SAMENVATTING AANLEIDING - INLEIDING HOE KOMT STOF OP DE SENSOR TIPS HOE KAN IK STOF OP DE SENSOR CONSTATEREN HOE KRIJG IK HET STOF ERAF REINIGINGSMETHODEN CONCLUSIES KINDERDIJK

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Adobe Photoshop Elements 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Adobe Photoshop Elements... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Uw voorkennis... 11 De website bij het

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 14 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Introductie Visual Steps 12 Nieuwsbrief 12 Wat heeft u nodig? 13 Hoe werkt u met dit boek? 13 Website 14 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Introductie Visual Steps... 12 Nieuwsbrief... 12 Wat heeft u nodig?... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 13 Website... 14 Toets uw kennis... 15 Voor docenten... 15 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden

werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden werken met picasa kort overzicht van de mogelijkheden Installatie Ga naar http://picasa.google.com (zonder www!) Bekijk even de informatie die hier wordt aangeboden door er op te klikken. Klik daarna op:

Nadere informatie

Een Time- Lapse, wat is het en hoe begin je er aan?

Een Time- Lapse, wat is het en hoe begin je er aan? Een Time Lapse, wat is het en hoe begin je er aan? Wie heeft nog nooit zo n filmpje gezien waarbij bv. de wolken ongewoon snel over een landschap glijden, of waarbij de personen in beeld als mini mensjes

Nadere informatie

HANDMATIG FOTOGRAFEREN

HANDMATIG FOTOGRAFEREN W W W. K L E I N E D R O M E R S. N L 2 0 1 8 K L E I N E D R O M E R S EBOOK HANDMATIG FOTOGRAFEREN Ligt jouw camera ook meer stof te verzamelen dan foto s? Dan wordt het tijd voor verandering, want die

Nadere informatie

10 tips voor sportfotografie

10 tips voor sportfotografie 10 tips voor sportfotografie door Iris van Liempt De laatste tijd ben ik steeds meer bezig met sportfotografie, met name het fotograferen van voetbalwedstrijden. Omdat dat me zo bevalt ben ik erover gaan

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek

Inhoudsopgave Voorwoord 11 Nieuwsbrief 11 Introductie Visual Steps 12 Wat heeft u nodig? 13 De cd-rom 13 De website bij het boek Inhoudsopgave Voorwoord... 11 Nieuwsbrief... 11 Introductie Visual Steps... 12 Wat heeft u nodig?... 13 De cd-rom... 13 De website bij het boek... 13 Hoe werkt u met dit boek?... 14 Uw voorkennis... 15

Nadere informatie

2015 Multizijn V.O.F 1

2015 Multizijn V.O.F 1 Dank u voor de aanschaf van de gloednieuwe SJ5000 Camera. Lees deze handleiding aandachtig door voordat u de camera gaat gebruiken en wij hopen dat u snel vertrouwd zal zijn met de camera en u veel spannende

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING GEBRUIKERSHANDLEIDING INHOUDSOPGAVE ONDERDELEN & ACCESSOIRES... 2 ORIENTATIE... 3 OPLADEN... 4 VIDEO OPNEMEN... 5 DOWNLOADEN... 6 SPECIFICATIE... 8 1 ONDERDELEN & ACCESSOIRES Actie camcorder CD Gebruikershandleiding

Nadere informatie

Samsung HMX-F90. Handleiding. inhoud. 1. inhoud cameratas. 2. batterij opladen. 3. quickstart filmen. 4. info LCD-scherm. 5.

Samsung HMX-F90. Handleiding. inhoud. 1. inhoud cameratas. 2. batterij opladen. 3. quickstart filmen. 4. info LCD-scherm. 5. Samsung HMX-F90 Handleiding inhoud 1. inhoud cameratas 2. batterij opladen 3. quickstart filmen 4. info LCD-scherm 5. zoomen 6. weergave LCD-scherm 7. naar computer 8. privacy/kaart wissen 9. filmtips!

Nadere informatie

Wat is een Prezi? Heb je al zin in Prezi? We gaan je eerst vertellen wat Prezi nu. eigenlijk is, wat het zo bijzonder maakt en wat je er allemaal

Wat is een Prezi? Heb je al zin in Prezi? We gaan je eerst vertellen wat Prezi nu. eigenlijk is, wat het zo bijzonder maakt en wat je er allemaal Hoofdstuk 1 Wat is een Prezi? Heb je al zin in Prezi? We gaan je eerst vertellen wat Prezi nu eigenlijk is, wat het zo bijzonder maakt en wat je er allemaal mee kunt. Ook duiken we in ons brein en zul

Nadere informatie

Aan de slag met Prezi. Handleiding voor leerlingen

Aan de slag met Prezi. Handleiding voor leerlingen Aan de slag met Prezi Handleiding voor leerlingen 1 Aan de slag met Prezi Naast Powerpoint zijn er ook andere hulpmiddelen bij presenteren, een daarvan is Prezi. Prezi bestaat uit een virtueel oneindig

Nadere informatie

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N

DIGITALE FOTO'S O V E R Z I C H T E L I J K B E W A R E N Een digitale fotoverzameling is al snel een redelijk onoverzichtelijke bende. Waarbij u uzelf af zou kunnen vragen: "Hoe kan ik mijn digitale foto's overzichtelijk bewaren?" Een digitale camera is allang

Nadere informatie

Beweging van a naar b Beweging van groot naar klein.

Beweging van a naar b Beweging van groot naar klein. 1 2 2014 Algemeen. In de film wordt veel gebruik gemaakt van animatie.er wordt bijna geen film meer gemaakt zonder special effects en animatie. Soms is het een bescheiden onderdeel en soms staat een film

Nadere informatie

Thema-avond video-opnamen en monteren

Thema-avond video-opnamen en monteren Thema-avond video-opnamen en monteren Welkom op de thema-avond opnemen video-film en -montage van de 22 november 2016 door: Maarten Sluimer Thema-avond video-opnamen en monteren Twee thema s Deel 1: opnemen

Nadere informatie

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden

Voer uw gegevens in en tik 'Account maken' Tik 'Akkoord' voor het accepteren van de gebruiksvoorwaarden Dropbox Beschrijving Dropbox is een gratis Cloudopslag-toepassing. U krijgt bij aanmelden 2GB gratis opslagruimte, waarin u foto s, documenten, kan bewaren. U kunt deze bestanden gemakkelijk benaderen

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11

Inhoudsopgave. Deel 1 Windows Media Player 11 Inhoudsopgave Voorwoord...13 Introductie Visual Steps...14 Wat heeft u nodig?...15 Hoe werkt u met dit boek?...16 De volgorde van lezen...17 De cd-rom bij dit boek...17 De schermafbeeldingen...17 Hoe verder

Nadere informatie

1. Fotobewerking met Paint

1. Fotobewerking met Paint 27 1. Fotobewerking met Paint Fotograferen met behulp van digitale camera s is enorm in opkomst. De kwaliteit van deze camera s neemt flink toe en de prijs wordt steeds lager. Doordat computers steeds

Nadere informatie

Foto's in de service module

Foto's in de service module Foto's in de service module Simar automatisering b.v., oktober 2015 Inleiding Met ingang van oktober 2015 is het mogelijk om foto's toe te voegen aan servicemeldingen, deze automatisch te bewaren en mee

Nadere informatie

1. Neem altijd de juiste stappen om uw camera te beschermen tegen vallen, schokken of stoten.

1. Neem altijd de juiste stappen om uw camera te beschermen tegen vallen, schokken of stoten. Waarschuwing 1. Neem altijd de juiste stappen om uw camera te beschermen tegen vallen, schokken of stoten. 2. Zorg ervoor om een geschikte afstand te bewaren tot voorwerpen met sterke magnetische interferentie,

Nadere informatie

Digitale fotografie onder water

Digitale fotografie onder water Digitale fotografie onder water Digitale fotografie wordt meer en meer bereikbaar voor de gewone duiker (Jan-met-de- Cap). Dit komt omdat veel camera merken goed geprijsde onderwaterhuizen leveren voor

Nadere informatie

Videomontage met Quik

Videomontage met Quik Videomontage met Quik Inleiding Eén van de leukste dingen om te doen op een tablet is het monteren van videofilms. Dit kan met afbeeldingen of met videomateriaal. Er zijn verschillende app s beschikbaar,

Nadere informatie

De Deswah DC- 3MP- Dome camera:

De Deswah DC- 3MP- Dome camera: Deswah Postbus 245 5140 AE Waalwijk info@deswah.com www.deswah.com De Deswah DC- 3MP- Dome camera: De DC- 3MP- Dome een 3 Megapixel IP dome bewakingscamera met 2048 x 1536 pixels bij 20 Frames Per Seconde,

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 9 Hoe werkt u met dit boek? 10 Website 11 Voor docenten Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 Website... 11 Voor docenten... 11 De schermafbeeldingen... 12 1. De Samsung

Nadere informatie

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt

Thuis films kijken. Acteurs spelen het verhaal na. de acteur = iemand die voor zijn beroep toneelspeelt of in een film speelt Speciale les over auteursrecht tekst niveau AA Thuis films kijken 1 Jij kijkt vast wel eens naar een film. 2 Dat kan in de bioscoop. 3 Maar je kunt films ook thuis bekijken. Op internet. 4 Dat is lekker

Nadere informatie

vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile

vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile t-mobile cloud 10 bellen verzekering deezer music internet europa vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile vertel maar hoe je het hebben wilt de abonnementen van t-mobile Je bepaalt

Nadere informatie

Samenvatting van de reader Basiskennis Video Periode 1, Leerjaar 1, MBO 4 Fotografie Marion 106715 1409A RO

Samenvatting van de reader Basiskennis Video Periode 1, Leerjaar 1, MBO 4 Fotografie Marion 106715 1409A RO Samenvatting van de reader Basiskennis Video Periode 1, Leerjaar 1, MBO 4 Fotografie Marion 106715 1409A RO Disclaimer : Dit is een samenvatting van de hele reader. Het lijkt me sterk dat ALLES hiervan

Nadere informatie

TEKSTVERWERKEN, DE BASIS

TEKSTVERWERKEN, DE BASIS TEKSTVERWERKEN, DE BASIS TEKSTVERWERKEN Deze opdrachten helpen je bij het tekstverwerken waardoor je een brief of bericht kan typen in Word. Er zijn veel verschillende Word-versies. De symbolen blijven

Nadere informatie

De wereld om je heen. Project met een green screen

De wereld om je heen. Project met een green screen De wereld om je heen. Project met een green screen De wereld om je heen is een leuk project om kinderen kennis te laten maken met het green screen. Dit is een leuke activiteit voor zowel de jongste kinderen

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Website 10 Toets uw kennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Website... 10 Toets uw kennis... 10 Voor docenten... 10 De schermafbeeldingen...

Nadere informatie