Vakantie Turkije. 26 april t/m 29 mei

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vakantie 2003. Turkije. 26 april t/m 29 mei"

Transcriptie

1 Vakantie 2003 Turkije 26 april t/m 29 mei

2 Zaterdag 26 april km Niet erg vroeg vertrokken. Om precies negen uur uitgezwaaid door Martine. Deze keer niet via Duitsland maar via Maastricht, Metz en Epinal naar Basel gereden. Een weg die plezieriger is, net zo lang en qua tijd ook niet veel scheelt. Voordeel is dat in Luxemburg en Frankrijk goedkoop getankt (benzine en wijn) kan worden. Even voor Luzern gegeten en bij Chiasso op een parkeerplaats overnacht. Tot de Vogezen afwisselend weer gehad, daarna voornamelijk regen. Zondag 27 april 492 km Om even voor halfacht op weg. De zon schijnt. Via Milaan een de Po-vlakte naar Ancona. Het weer is wisselend, een enkel buitje gehad maar ook veel zon. Tegen enen bij de haven in Ancona aangekomen en om een uur of drie de boot op. Precies om drie uur afgevaren. We hebben een redelijke plek aan boord, staan aan de kant maar hebben geen uitzicht op zee. 's Avonds naar de zonsondergang gekeken en bijtijds gaan slapen. Maandag 28 april 487 km Vroeg wakker en redelijk geslapen. Om even over achten de haven van Igoumenitsa binnen gelopen. We waren als een van de eersten van boord. Via een mooie route naar Ioannina en vandaar over een nog mooiere weg, deels vlak langs de grens met Albanië, via Konitsa en Kozani tot even voorbij Thessaloniki. Bij Stavros op een plek langs het brede strand overnacht. Dinsdag 29 april 518 km Heerlijk geslapen. In de zon met uitzicht op zee ontbeten. Vervolgens doorgereden langs de kust. Af en toe een stukje snelweg. Het is prachtig weer en wordt nagenoeg 30 C. Even over twaalven bij de grens. Hier worden we van loket naar loket gestuurd en als we alle stempels, plakkers en formulieren hebben is het drie kwartier verder als we Turkije in rijden. De wegen zijn in het algemeen redelijk maar naar Istanbul is het nog ver rijden. Om vijf uur

3 een camping gevonden in de stad vlak bij het vliegveld. Het is niet erg lawaaiig en je moet hier vandaan vlot in het centrum kunnen komen. Woensdag 30 april Prachtig weer! Ons door de campinghouder laten afzetten bij de Blauwe Moskee. Na die te hebben bekeken de Aya Sofia bezocht. Deze van oorsprong Byzantijnse kerk is veel mooier en kleuriger dan de Blauwe Moskee. Vervolgens naar de Grote Bazaar waar van alles en nog veel meer in veelvoud te koop wordt aangeboden. Via een bezoek aan de Suleyman Moskee (ook het graf van Suleyman bezocht) naar de Egyptische Bazaar. Hier worden voornamelijk kruiden en Turks fruit verkocht. Tegen deze bazaar aan is een bazaar van dieren en tuinspullen. Heerlijk gegeten in de omgeving van de Blauwe Moskee en weer per taxi terug naar de camping. Donderdag 1 mei Prachtig weer, zo'n 25 C. Ons weer laten wegbrengen door de campingbaas. Het grootste deel dag de dag het Topkapipaleis bezocht Absoluut de moeite waard. Veel verschillende paleisjes, de schatkamer, wapens, schilderijen en noem maar op. Erg veel mooi betegeld. Daarna nog over de tapijtenmarkt en de vismarkt. Per taxi terug en op de camping gegeten. Vrijdag 2 mei 306 km Langs de Bosporus en de Gouden Hoorn door de stad gereden. Via de grote brug Azië in. Met de snelweg naar de andere kant van de Zee van Marmara. Vervolgens via een bergweg naar Bursa. Daar de zijde- en linnenmarkt bezocht. Teuni een lapje gekocht. Vervolgens een privérondleiding van de imam gekregen door de Groene Moskee. Overnacht in het

4 Uledaggebergte. Temperatuur vandaag rond de 30 C, bij zee wat lager, in het binnenland oplopend tot bijna 35 C. Zaterdag 3 mei 395 km Heerlijk geslapen. Tijdens het ontbijt genoten van de omgeving. Daarna een bijzonder afwisselende route door het binnenland. Eerst door de bergen, mooi begroeid en veel fruitbomen in bloei. Later over de Anatolische hoogvlakte waar het stoffig is en veelkleurige grondsoorten te zien zijn. Duidelijk ook vulkanisch. Uiteindelijk lastig een overnachtingsplek kunnen vinden omdat aalles erg kaal is en weinig zijweggetjes zijn van de grote weg. Op ons plekje bezocht door schapen- en koeienhoeders. Zondag 4 mei 420 km Alweer prima weer. Via Aksehir (erg veel fruitteelt, kersen en aardbeien), Konya en Akserai (bijzonder eentonig troosteloos land zonder ook maar enige boom of struik) naar Goreme gereden. Hier is een bizar landschap dat door geërodeerd vulkanisme is ontstaan. Op een van de campings met uitzicht op het dorpje neergestreken.

5 Maandag 5 mei 43 km Het blijft onveranderlijk onbewolkt en warm (ca 30 C). 's Morgens naar het museum gelopen en dat bekeken. Het is een kloosterdorp waarin de christenen zich in de Ottomaanse periode schuil hielden. Voor een belangrijk deel werd ondergronds gewoond. 's Middags in de buurt rondgereden en andere schitterende rotsformaties bezocht. Dinsdag 6 mei 388 km Weer verder gereden. Nu naar de zuidkust. Via een weinig interessant landschap. Vooral over een kale hoogvlakte (ca 1600m). In een glijvlucht afgedaald naar zeeniveau. De temperatuur stijgt daarbij tot een ongekende hoogte van tegen de 40 C. Onaangenaam warm. Ook het eerste gedeelte langs de kust is weinig opzienbarend. Veel lelijke bebouwing en weinig zicht op zee. Na Silkifle wordt het interessanter, maar daar is geen overnachtingsplekje te vinden. Terecht gekomen op een prima camping aan het water.

6 Woensdag 7 mei 115 km Een heel erg hete nacht waarin het maar afkoelde tot even boven de 20 C. Daarnaast ook nog door muggen lastig gevallen. Hierdoor wel kunnen genieten van de opkomende zon boven zee. Voor het ontbijt een verfrissende duik genomen in zee (temp water zo'n 22 C maar het voelt kouder aan). Onze weg langs de kust vervolgd. Een prachtige route met veel gevarieerd uitzicht op zee afgewisseld door enkele dorpjes. Hier is erg veel kassencultuur, tomaten, bananen en pepers. Even voor Anamur vroeg in de middag op een camping (meer eigenlijk een dagcamping) terechtgekomen. 's Middags heerlijk zitten genieten van het uitzicht op Cyprus en lekker zitten lezen. Vandaag gelukkig wat minder heet dan gisteren. Donderdag 8 mei 182 km Hetzelfde weer van gisteren. Eerst het fort van Anamur bezocht. Dit fort heeft de hele Osmaanse tijd dienst gedaan en is pas sinds 80 jaar geleden niet meer in gebruik. Het ligt prachtig met uitzicht op Cyprus. Vervolgens Anamurium bezocht, een oude Romeinse stad die in de vierde eeuw geheel verlaten was. Er staat nog veel overeind en op sommige plaatsen zijn prachtige mozaïeken vloeren te zien. Onze weg verder vervolgd langs de kust. Prachtige vergezichten. Er bloeien nauwelijks bloemen in de bermen. Ook is nergens een geschikte overnachtingsplek te vinden. Uiteindelijk via het afschuwelijke oord Antlaya verder gereden en even verderop een campingachtig iets gevonden. Vrijdag 9 mei 128 km Het houdt niet op: nog steeds prachtig weer. Via een oninteressante weg richting Antalya. Even daarvoor het Selgedal ingereden. Dit is een prachtig dal met een mooie brede rivier. Omdat onze auto zwaarder is dan 2 ton mogen we de oude Romeinse brug niet over naar Perge. Een groot deel van de middag heerlijk aan de waterkant zitten lezen en genoten van de omgeving.

7 Zaterdag 10 mei 167 km Voor het eerst weer een wolkje te zien. Het dal teruggereden naar de hoofdweg en daarna een bezoek gebracht aan het schitterende theater van Aspendos. Dit theater is nagenoeg volledig en je krijgt hier een prima idee hoe zoiets destijds geweest moet zijn. Ook de Acroplolis met Zeustempel, Agora en watertoren bekeken. In de buurt is een Seldjoekse brug die gebouwd is op de fundamenten van een oude Romeinse brug. Via het vreselijke oord Antalya doorgereden langs de kust en op een soort dagcamping overnacht. De bewolking is in de loop van de dag weggetrokken en het is weer ruim boven de 30 C geworden. Zondag 11 mei 111 km Na een verfrissende duik in zee een bezoek gebracht aan Termessos. Dit is een oude Lysische stad die door een aardbeving verwoest werd en vervolgens werd verlaten. De rit ernaartoe was al bijzonder mooi. Termessos ligt hoog in de bergen. In de oude stad is het veel klimmen. De meeste gebouwen zijn behoorlijk overgroeid, maar toch is het erg leuk om te zien. Vooral het theater is prachtig met z'n indrukwekkende uitzicht over de bergen. Ook de vele sarcofagen zijn bijzonder. Na het bezoek de kust vervolgd en overnacht op een dagcamping die druk bevolkt werd door Turken. Toen de zon begon te zakken bleven wij alleen over. Ook vandaag weer vreselijk warm geweest, tot zo'n 40 C, maar een duik in zee verkoelt enigszins.

8 Maandag 12 mei 161 km Doorgereden langs de kust en in de haven van Kekova blijven staan. De boot opgeblazen en een prachtige tocht gemaakt langs de overblijfselen van een Lycische en Byzantijnse stad die deels onder water verdwenen waren. Heerlijk gesnorkeld. 's Avonds in het restaurantje aan de haven blijven eten. Dinsdag 13 mei 164 km Alweer erg warm weer. De weg terug naar de hoofdweg was bezaaid met schildpadden. Op en rond de weg liepen er wel tientallen. Nooit zoveel bij elkaar gezien. De kust zoveel als mogelijk gevolgd en bij Oludeniz op een camping beland. 's Middags weer heerlijk met de kano over zee gevaren en vanaf de boot gesnorkeld om af te koelen. Woensdag 14 mei 78 km De weg langs de kust vervolgd. Af en toe mooie uitzichten op zee vanaf een bergachtig landschap. Bij Dalyan, de plaats waar veel zeeschildpadden voorkomen, op de plaatselijke camping neergestreken. 's Middags op de camping lekker zitten lezen. In het water langs de

9 camping zitten de schildpadden ook. Het strand blijkt 's nachts te zijn afgesloten zodat het eirerenleggen niet te zien is. We begrepen overigens dat het hiervoor nog iets te vroeg is in het jaar. Donderdag 15 mei 234 km 's Morgens een wandeling gemaakt over het schildpaddenstrand. Zoals te verwachten was geen tekenen van schildpadden gezien. Vervolgens doorgereden naar Pamukkale via een schitterende route. Onderweg de eerste orchideeën gezien. In Pamukkale op een camping overnacht. Vrijdag 16 mei 351 km Op Teuni's verjaardag is het natuurlijk weer prachtig weer. Eerst een bezoek gebracht aan de kalkrotsen van Pamukkale. Erg mooi. Daarna doorgereden naar Afrodisias, een mooie opgraving met een werkelijk prachtig theater. Opvallend dat er zoveel delen van muren, zuilen en andere brokstukken lagen. Om een plekje aan de kust te vinden, doorgereden naar Marmaris. Helaas hier nergens wat kunnen vinden, maar na wat heen en weer gereden te hebben iets gevonden tussen Marmaris en de grote weg over het vaste land.

10 Zaterdag 17 mei 239 km Via Mugla doorgereden naar Bodrum. Zelfs om voor tussen de middag een schaduwplekje te vinden om brood te eten bleek vrijwel onmogelijk. Ook in de omgeving van Turgutreis bleek geen overnachtingsplek te vinden. Daarom teruggereden en in Guvernicia op een camping aan zee een prima plek gevonden. 's Avonds genoten van de zonsondergang. Zondag 18 mei 42 km Bodrum bezocht. Bodrum heeft een oud kasteel dat uit de late kruistochten stamt. In het kasteel is veel te zien van de opgravingen uit zee van oude vergane wrakken door de tijd heen, beginnend in de Bronstijd. Daarna nog even kort over de bazaar gelopen. 's Middags op de camping lekker gezwommen en gelezen. Maandag 19 mei 184 km Na het ontbijt eerst een verfrissende duik in zee. Via Milas naar het schiereiland bij Soke. Helaas loopt de weg niet rond zodat we weer terug moeten. Opvallend is sowieso dat de kaart vaak niet helemaal klopt. Wel leuk veel vogels gezien waaronder veel bijeneters. Vroeg in de middag gestopt. Even voorbij Kusadasie op een camping overnacht.

11 Dinsdag 20 mei 39 km Gelukkig is het vandaag wat frisser (krap 30 C). In ieder geval prima weer om Efese te bezoeken. Al bijtijds in de oude stad aangekomen en mede hierdoor was het nog niet zo erg druk. De meeste bezoekers komen vanaf de bovenstad, wij deden het net andersom. Via het prachtige theater en de marmerenweg naar de Bibliotheek van Celsus. Toch wel een van de indrukwekkendste gebouwen van de stad. Helaas zijn de hellinghuizen wegens restauratie niet te bezoeken. Via de Curetestraat naar de bovenstad. Vandaar een prachtig uitzicht. Via dezelfde weg weer terug. Vervolgens in Celcuk de poort in de Johannesbasiliek bekeken (van buiten), de Isa Bey-moskee (prachtige bouwstijl, geheel anders dan we tot nog toe gezien hebben) en de restanten van het Artemisson, destijds een van de zeven wereldwonderen. Op dezelfde camping overnacht. Woensdag 21 mei 197 km Langs de kust verder naar het noorden gereden. Izmir blijkt een verrassend westerse stad te zijn die ook nog eens niet zo vuil is als de andere steden die we hebben aangedaan. Even voorbij Aliaga langs het strand op een prima plek neergestreken halverwege de middag. Genoten van de zonsondergang.

12 Donderdag 22 mei 249 km In Candarli een prachtig Venetiaans fort aangedaan. Was helaas niet geopend. Hier is het landschap best interessant, heuvelachtig en veel olijfboomgaarden. Op het land wordt veel gewerkt door mannen en vrouwen. Later in de middag Troje bezocht. Niet dat er heel erg veel van herkenbaar overeind staat, maar je ziet nog veel funderingen en delen van muren. Vooral delen van de Griekse en Romeinse tijd zijn veel dingen herkenbaar. Vlak voor Cenakkale op een dagcamping aan de Dardanellen overnacht. Vrijdag 23 mei 431 km Voor het eerst is er 's morgens bewolking! Hoge sluierbewolking met ook gewone wolken erbij. Na een rusteloze nacht (veel blaffende honden en lawaaiige jeugd) bij Cenakkale het veer genomen naar Europa. Het is in feite een korte oversteek van een half uur. Doorgereden over het schiereiland. Hier veel graanverbouw en verder weinig interessant. De grenspassage duurde wat langer omdat er een computerstoring was van een klein half uur. Na de nodige loketten gepasseerd te hebben, aan de Turkse zijde 5 waar we de nodige stempels kregen en aan de Griekse zijde 2, waren we bijna weer een half uur verder. Via Tracië en Macedonië doorgereden naar dezelfde overnachtingsplek als met de heenweg. Vanaf even voor de Turkse grens af en toe wat buien en buitjes gehad. De temperatuur wisselt daardoor erg, tussen de 18 en 30 C). Zaterdag 24 mei 419 km Slecht weer! Het grootste deel van de nacht heeft het geregend. Omdat we optimistisch zijn en we het schiereiland Chalikadiki willen bekijken, rijden we daarheen. Het gaat echter steeds harder regenen en er valt weinig te genieten. Daarom besluiten we door te rijden naar

13 Meteora. Onderweg niet droog geweest. De route vanaf Gravena is prachtig. Bij Meteora op dezelfde camping als de vorige keer aangeland. Zondag 25 mei 294 km Het is gelukkig al beter weer. We besluiten nog even een kort bezoekje te wagen aan de kloosters van Meteora. De wolken hangen laag en boven regent het nog een beetje. Toch wil de zon ook al af en toe schijnen. Vervolgens de mooie route gereden naar Ioannina. Prachtige uitzichten. Na Ioannina dezelfde weg als met de heenweg naar Igoumenitsa waar we de boot bespraken voor dinsdagavond omdat woensdag geen boot vaart. Doorgereden naar de camping ten zuiden van Parga waar we een prachtige plek aan het strand kregen. Hoewel de temperatuur al weer iets is opgelopen en er steeds meer zon komt, wil het stralende weer nog niet terugkeren. Maandag 26 mei Het weer is gelukkig weer aardig opgeknapt zodat we lekker kunnen gaan varen. Een mooie tocht langs de kust gemaakt waar prachtige grotten te zien zijn. Uitgekomen op een strandje dat alleen vanaf zee bereikbaar is. 's Middags lekker in de zon zitten lezen. Ruim 20 C geworden vandaag. Dinsdag 27 mei 60 km Het weer is nog wat beter dan gisteren. Ook nu weer halverwege de morgen een stuk gaan varen, ditmaal naar de andere kant van de baai. Ook erg mooi. Glashelder water en privéstrandjes. Na het varen de hele boot met zoetwater schoongemaakt en laten drogen. Daarna alles ingepakt, nog een poosje zitten lezen en rond drie uur vertrokken. Een kort bezoek gebracht aan Parga en daarna doorgereden naar Igoumenitsa. Ingecheckd voor de overtocht en daarna lekker uit eten geweest. Het vinden van de goede aankomstplek van de boot is niet

14 simpel, maar uiteindelijk toch wel gelukt. Nergens staat precies aangegeven waar je moet zijn. Op de boot meteen gaan slapen. Woensdag 28 mei 675 km Redelijk geslapen. De boot komt ruim een half uur te laat aan i.v.m. tegenwind. Redelijk vlot de boot af en om twee uur op weg. Het is erg warm. Vlot doorgereden naar Chiasso waar we tegen zevenen hebben gegeten. Daarna zonder enig oponthoud bij de tunnel doorgereden naar Luzern. Daar op een rustige parkeerplaats overnacht. Donderdag 29 mei 793 km Om zeven uur op en vlot vertrokken naar huis. De Franse douane wilde de auto geheel controleren hetgeen 10 minuten oponthoud kostte. Na de benodigde wijn en paté te hebben ingeslagen vlot doorgereden naar huis. Om kwart over vijf door Martine thuis ontvangen. totaal 9352 km

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei

Voorjaar 2011. Midden-Frankrijk. 21 april t/m 7 mei Voorjaar 2011 Midden-Frankrijk 21 april t/m 7 mei Donderdag 21 april 2011 191 km Na het avondeten op weg. Even voorbij Vianen ontdekten we dat we de autopapieren vergeten waren. Teruggereden en weer opnieuw

Nadere informatie

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari

Winter 2013. Zuid-Frankrijk. 5 t/m 16 februari Winter 2013 Zuid-Frankrijk 5 t/m 16 februari Dinsdag 5 februari 2013 563 km Om negen uur vertrokken. Eerst naar Geldern omdat onze camperdealer een verkeerd aangesloten kabel van de koelkast nog goed moest

Nadere informatie

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart

Wintersport Pontresina. 24 februari t/m 3 maart Wintersport 2001 Pontresina 24 februari t/m 3 maart zaterdag 24 februari 2001 985 km Om kwart over zes weggereden. De weg is besneeuwd en plaatselijk glad. Even over de grens begint het al gauw weer te

Nadere informatie

Namibië. 25 augustus 2015

Namibië. 25 augustus 2015 Namibië 25 augustus 2015 Verslag Namibië 27-6 tm 9-7- 2015 27-6 Vertrek vanaf Frankfurt om 20.10 uur. 28-6 Na een vlucht van 10 uur zijn wij aangekomen op Windhoek. Wat was het koud s,morgens vroeg om

Nadere informatie

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012

Het Groene Hart. 5 t/m 9 april 2012 Het Groene Hart 5 t/m 9 april 2012 Donderdag 5 april Heel - Hekendorp 163 km Hekendorp - Gouda 23 km Pasen staat weer voor de deur en dat betekent voor ons 5 vrije dagen. Daar Janneke en Arnold, dochter

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Dag 13(11-07-'09 67km)

Dag 13(11-07-'09 67km) Dag 13(11-07-'09 67km). Een pittoresk hofje in bergen Omdat de laatste camping geen succes was zijn we vertrokken naar Bratland Camping in Hankeland 24km verderop. Hier hebben we de wagen weer opgezet

Nadere informatie

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK

IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK IMPRESSIE VAN EEN LEUKE WEEK IN LERMOOS OOSTENRIJK De laatste week van augustus zijn wij (Loes en Diana) samen met onze honden naar de Oostenrijkse bergen geweest om lekker te gaan wandelen. We hadden

Nadere informatie

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009

Schwäbische Alb. 24 oktober t/m 1 november 2009 Schwäbische Alb 24 oktober t/m 1 november 2009 Zaterdag 24 oktober Heel - Tuttlingen 560 km Na het ontbijt vertrekken we richting de Schwäbische Alb, een gebied waar we nog nooit zijn geweest. Het is rustig

Nadere informatie

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016

Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 !1 Bretagne, 21 t/m 28 oktober 2016 Vrijdag en zaterdag 21 en 22 oktober Het is tegen 11 uur als we op ons gemak vertrekken. We gaan naar Bretagne, daar is het droog en soms zelfs zonnig volgens de berichten.

Nadere informatie

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012.

Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Verslag Campertrip Zuid Frankrijk 2012. Zondag 10 juni 2012. Vanmorgen vertrokken en via Antwerpen, Brussel en Luxemburg zijn we, zonder tolwegen, lekker opgeschoten en doorgereden tot Arc et Senans. Hier

Nadere informatie

Italië week 2 vanaf

Italië week 2 vanaf !1 Italië week 2 vanaf 25-06-2015 Donderdag 25 Juni Het was het laatste nachtje op camping San Procolo. Wij trekken verder met de camper. We zien elkaar nog even in Porto San Giorgio op de markt. We drinken

Nadere informatie

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli

Reisverslag Sri-Lanka 2 juli Reisverslag Sri-Lanka 2 juli 25 December 2011 waren wij 12,5 jaar getrouwd en als verlaat huwelijksreis zijn wij met onze drie dochters naar Sri-Lanka vertrokken. Eerst lekker 3 dagen bij het zwembad rondhangen

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

Zomer Scandinavië. 6 t/m 26 augustus

Zomer Scandinavië. 6 t/m 26 augustus Zomer 2005 Scandinavië 6 t/m 26 augustus Zaterdag 6 augustus 2005 1134 km Om zes uur vertrokken. Vlot doorgereden tot even voorbij Hamburg. Daar begon het druk te worden en hadden we af en toe langzaamrijdend

Nadere informatie

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011

Ahrdal. 24 t/m 27 maart 2011 Ahrdal 24 t/m 27 maart 2011 Donderdag 24 maart Heel - Ahrweiler 140 km Het weerbericht voor de komende dagen geeft prachtig weer op dus pakken wij de camper in en gaan richting Duitsland. Het is alweer

Nadere informatie

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop.

Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Lezing door Doofblinde Tineke Bakker tijdens de workshop. Bij start voor de reis door Cyprus begint het eerste bezoek aan de havenplaats Larnaca met overnachting. In de buurt van Larnaca is het zoutmeer

Nadere informatie

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015

Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Met de Wielerbroeders fietsen in The Dales, Engeland 2015 Langzaam kwam het grote schip in beweging. Tientallen fietsers, waarvan de Wielerbroeders de vaste kern vormen, hadden inmiddels hun hut gevonden

Nadere informatie

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules.

Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. 06-12-2012. Valdelagrana - Alcalá de los Gazules. In bewolkt weer, maar nog met een redelijke temperatuur rijden we om 11.15 na 4050 km van Valdelagrana weg. Een kwartier

Nadere informatie

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee.

Zaterdag 24 Juni. Vier sluisentocht. Vandaag lekker met boot mee. Vrijdag 23 Juni, Sietske op gehaald in Arnhem om op vakantie te gaan naar Limburg. Eerst nog even naar Veenendaal om Janine en Eelco op te halen, nu kan de vakantie echt beginnen. Onderweg lekker ons broodje

Nadere informatie

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018

Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen. 6 t/m 9 april 2018 Moezel: Moselsteig Deel 3: Zeltingen - Leiwen 6 t/m 9 april 2018 Vrijdag 6 april Heel - Zeltingen 220 km Zeltingen -Bernkastel Bernkastel - Zeltingen Laagste punt: 104 m Hoogste punt: 414 m Totale stijging:

Nadere informatie

Reisverslag Pisa 2012

Reisverslag Pisa 2012 Reisverslag Pisa 2012 Door: Anne Marte Gardenier, vw5c DAG 1: om 10.40 kwamen we aan in het regenachtige Pisa. Het was gelijk weer erg gezellig met mijn italiaan. Het klikte ook goed met haar ouders. Daarna

Nadere informatie

Vakantie Kreta mei 2016

Vakantie Kreta mei 2016 Vakantie Kreta mei 2016 Afgelopen meivakantie zijn we naar Kreta gegaan. Het bijzondere aan deze vakantie was dat we niet in een resort of een huisje verbleven maar dat we op pad gingen met een camper.

Nadere informatie

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman

Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Verslag Roemenië reis 11 mei 2013 t/m 14 mei 2013 Gerjan Visscher, Wim de Jonge, Harma Koers, Gerrie Knol en Tiny Bergman Het is zaterdag 11 mei 2013. De wekker loopt af om 03.00 uur. Oei, wat is het vroeg.

Nadere informatie

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009

Eifel - Prüm. 21 mei - 24 mei 2009 Eifel - Prüm 21 mei - 24 mei 2009 Donderdag 21 mei Heel - Prüm 170 km Prüm - Gillenfeld Laagste punt: 360 m Totale stijging: 870 m Hoogste punt: 624 m Totale daling: 840 m Weer: half bewolkt 63 km We gaan

Nadere informatie

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB.

PORTUGAL 20 T/M FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. PORTUGAL 20 T/M 27-1-2016 FRITS-MARRY-MIEKE-LEA-LINDA BEGELEIDERS BABS EN ROB. De vakantie begon om 5 uur s morgens op Schiphol met verzamelen van deelnemers en begeleiders. Iedereen was goed op tijd,waarna

Nadere informatie

Herfst 2007. Indonesië. 19 oktober t/m 2 november

Herfst 2007. Indonesië. 19 oktober t/m 2 november Herfst 2007 Indonesië 19 oktober t/m 2 november Vrijdag 19 oktober Met de trein van 7:30 via Utrecht naar Schiphol. De directe trein reed niet dus via Amsterdam een half uur vertraging. Een prima vlucht

Nadere informatie

Ons vakantieverblijf in De Lutte.

Ons vakantieverblijf in De Lutte. Ons vakantieverblijf in De Lutte. Louwra Herman Arwin Els Barry Will Frans Marjolein Willie VRIJDAG 21-06-2013 Vandaag begint onze vakantie. Arwin en Herman stappen in de bus in Veenendaal en de andere

Nadere informatie

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014

Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Verslag Comenius uitwisseling mavo Turkije 31 mei t/m 6 juni 2014 Zaterdag, 31 mei Na een aangename vlucht kwamen wij in Istanbul St. Gokcan aan en werden na een lange wachttijd bij de pascontrole van

Nadere informatie

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen

München. Leerlingen 4V met hun uitwisselingen München Hallo, wij zijn Fenne en Isabel uit 4 vwo en zijn in september op uitwisseling geweest naar München. Daar zijn we een week bij iemand in huis geweest; iedereen had zijn eigen gastgezin. Op maandagochtend

Nadere informatie

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory

Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Reisverslag 2008 Caledonian Canal tot en met Tobermory Dinsdag 5-08 windje 3 uit het noorden, dus voor het lapje op weg. Zonnig. Inverness - Dochgarroch In de ochtend lekker getutteld en s middag na vier

Nadere informatie

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland.

Noorwegen. Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Noorwegen Maandag 22 augustus 2011 Vakantie! we moeten al om 03uur in de morgen vertrekken uit Temse naar Kiel Duitsland. Dinsdag 23 augustus. Om 12.30 moeten we inschepen richting Oslo op de prachtige

Nadere informatie

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië

CCC Reis 2013. Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië CCC Reis 2013 Duitsland, Oostenrijk, Hongarije, Kroatië, Slovenië van 3 juni t/m 4 juli 2013 De coördinatoren hadden weer een prachtige en gevarieerde tocht uitgezet. Onze eerste camping was bij Dillenburg,

Nadere informatie

Fietscie 13. De Fietscie is toe aan..

Fietscie 13. De Fietscie is toe aan.. Fietscie 13 Fietscie 13 De Fietscie is toe aan.. Fietscie 13 Zon, zee. Fietscie en strand 13 Fietscie Klimmen. 13 .. en Fietscie pure natuur. 13 Fietscie 13 - Is de Fietscie klaar met de westerse wereld?

Nadere informatie

MundoRado reis naar Maleme, Kreta.

MundoRado reis naar Maleme, Kreta. MundoRado reis naar Maleme, Kreta. Op maandag 9 juni was het zover. We gingen op vakantie naar het mooie eiland Kreta en om precies te zijn, naar Maleme. Om 12.00 uur moesten wij ons verzamelen op Schiphol

Nadere informatie

VILLA EVORA! MEI 2015

VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA! MEI 2015 VILLA EVORA In de meivakantie van 2015 hadden wij het geluk om 12 dagen door te brengen in Villa Evora te Gazipasa van Maria en Sjef de Vries! Het bleek een geweldige plek voor een

Nadere informatie

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland

Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland Deel 1: Laudenbach (Weikersheim) Tauber - Duitsland 01 t/m 13 juni 2015 (Deel 2: Sankt Johann in Tirol) Maandag 1 juni Heel - Laudenbach 437 km Na een kort oponthoud door een file komen we rond vier uur

Nadere informatie

Fietscie 13. Turkije (De Route)

Fietscie 13. Turkije (De Route) Fietscie 13 Turkije (De Route) Fietscie 13 - Turkije Izmir - Istanbul Fietscie 13 - Turkije Een tocht langs de Egeïsche Zee en door de heuvelachtige binnenlanden van Anatolië. Over historische gronden

Nadere informatie

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.!

Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer.! Reisverslag Kreta 2012 Van 11 tot 18 mei waren mijn vrouw en ik op Kreta. Zij was hier 27 jaar geleden als eens geweest, maar voor mij was het de eerste keer. We hadden een hotel geboekt in Ano Vouves,

Nadere informatie

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS

Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Plezier in Kroatië 21 T/M 30 AUGUSTUS Nono Ban, Braç Kroatië Even voorstellen: Jos Deborah Evelyn Mark Danny Helianthe PAGINA 1 Paulina Paul Tamara PAGINA 2 Vrijdag 21 september Het was zo ver! Alle koffers

Nadere informatie

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI

CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI CARRABELLA NAAR MANATEE SPRINGS S.P., 2 FEBRUARI De rit van Carrabella naar Manatee Springs State Park is erg mooi. Veel naaldbossen, grotendeels nieuw

Nadere informatie

Vakantie Onur Frankrijk september 2010

Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Vakantie Onur Frankrijk september 2010 Inleiding Midden juni begon ons als team op te vallen dat Onur zich erg begon terug te trekken. Hij wilde vaak alleen op zijn kamer blijven terwijl heel Nederland

Nadere informatie

Februari Frankrijk, Italië en Zwitserland. 7 t/m 19 februari

Februari Frankrijk, Italië en Zwitserland. 7 t/m 19 februari Februari 2012 Frankrijk, Italië en Zwitserland 7 t/m 19 februari Dinsdag 7 februari 2012 583 km Als we om kwart voor 10 wegrijden vriest het nog dat het kraakt (bijna -15 C!). Omdat de weg bij Den Bosch

Nadere informatie

Verslag van de reis naar Griekenland via Roemenië en Bulgarije 2014

Verslag van de reis naar Griekenland via Roemenië en Bulgarije 2014 Verslag van de reis naar Griekenland via Roemenië en Bulgarije 2014 Op 21 juli 2014 vertrekken Peter en ik vanuit Wezep NL naar het oosten, nabij Dresden, in Duitsland. Daar zullen we een vracht kuikens

Nadere informatie

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden.

Buiten worden we opgewacht door Hazel de eigenaresse van ons appartement. We gaan met drie ruime auto s naar Lagos. Het is bijna een uurtje rijden. Verslag SRG vakantie Lagos Donderdag om 14:00 uur verzamelen we met z n allen op Eindhoven Airport. Iedereen is mooi op tijd en kunnen we door naar de incheck. Dit gaat allemaal erg voorspoedig en ook

Nadere informatie

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom.

Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar Jeugdland , in Ellecom. Hier volgt een dagboekverslag van het schoolreisje met de zesde klas van de Chr. Lagere school naar "Jeugdland ", in Ellecom. Onze meester was daar meneer den Ouden. 22 mei 1956 Afscheid van school. We

Nadere informatie

~~Weekly Diary 35~~ [social_share]

~~Weekly Diary 35~~ [social_share] ~~Weekly Diary 35~~ [social_share] De maand augustus is alweer voorbij, en voor iedereen zit de vakantie er geloof nu wel weer op. Iedereen weer aan het werk of school, en nog even en de zomer is ook echt

Nadere informatie

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu.

Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Etappe 15 van Meyzieu naar Annonay met veel klimmen en klauteren. Totaal 145 kilometer. Vrijdag 13 mei 2016. Van Volendam naar Meyzieu. Onze groep bestond oorspronkelijk uit zes man. Helaas moesten twee

Nadere informatie

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015

Ahrtal. Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig. 11 t/m 14 mei 2015 Ahrtal Rotweinwanderweg - Ahrtalweg - Ahrsteig 11 t/m 14 mei 2015 Maandag 11 maart Heel - Heppingen (Ahr) 137 km Heppingen - Dernau Laagste punt: 90 m Hoogste punt: 228 m Totale stijging: 650 m Totale

Nadere informatie

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm

Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm Bijzondere vakantie op Cyprus Ans van den Helm In 2011 gingen mijn man en ik 10 dagen op vakantie naar Cyprus. Toen we geland waren, stond er een taxi klaar, om ons naar ons vakantieverblijf, te brengen.

Nadere informatie

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011

Zoetermeer. 7 t/m 10 april 2011 Zoetermeer 7 t/m 10 april 2011 Donderdag 7 april 185 km Heel - Zoetermeer Afgelopen dagen hebben we met belangstelling de weerberichten gevolgd voor aankomend weekend. We hebben zondag een verjaardagsfeest

Nadere informatie

Scandinavië en Baltische staten

Scandinavië en Baltische staten Scandinavië en Baltische staten 1 / 19 2 / 19 3 / 19 4 / 19 5 / 19 6 / 19 7 / 19 8 / 19 9 / 19 10 / 19 11 / 19 12 / 19 13 / 19 14 / 19 15 / 19 16 / 19 Hele gezellig avond gehad en na nog een lekker ontbijtje

Nadere informatie

Maar eerst even een terugblik en verslag van onze vorige activiteit:

Maar eerst even een terugblik en verslag van onze vorige activiteit: Nieuwsbrief, 7 oktober 2013 Beste Pyrplezier-leden, Binnenkort zal er weer een nieuwe PyrPlezier-activiteit plaatsvinden. Op zondag 27 oktober is er een (herfst)activiteit. Een paddenstoelen wandeling

Nadere informatie

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013

Vakantie 2013 van Peter Journée. Noord-Overijssel. Voorwoord. 25 juli t/m 12 augustus 2013 Vakantie 2013 van Peter Journée Noord-Overijssel Voorwoord. Elk jaar ga ik s zomers ruim twee tot soms wel drie weken met mijn ouders op vakantie. Dit jaar blijven we weer in Nederland. Ik wil - net als

Nadere informatie

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit:

Inleiding. De vakantiegangers waren: Elzelien de Baan Ronald Hovius Frank Boutkan Edwin Roos Mark van Dun. De begeleiding bestond uit: Inleiding Vrijdag 26 juni 2015 was het dan eindelijk zover. Met z n achten vertrokken vertrokken we van het hoofdkantoor van tendens in Arnhem naar de vakantiebestemming Koblenz in Duitsland. De vakantiegangers

Nadere informatie

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007

WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 1 van 15 18-11-2012 20:40 WEEKEND SPA/ARDENNEN/EIFFEL 21, 22 EN 23 SEPTEMBER 2007 Door René van Maanen en Nol van Asseldonk Maandag begon de week met wat slechtere weersvoorspellingen voor het weekeinde.

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012

Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Verslag van onze reis naar Sri Lanka in maart 2012 Woensdag 14 maart zijn we, Marlis en ik, om 20.45 uur vertrokken vanaf vliegveld Düsseldorf naar Colombo met een tussenstop in Dubai. De vlucht verliep

Nadere informatie

Reisverslag Helgoland

Reisverslag Helgoland Reisverslag Helgoland Op donderdagochtend om 4 uur ben ik met een goede vriend vertrokken naar Bremerhaven in Duitsland waar we om half tien de boot moesten hebben naar Helgoland. Doordat we door de Duitse

Nadere informatie

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N

René op vakantie. 10-17 mei 2013 P U T T E N René op vakantie 10-17 mei 2013 P U T T E N Begeleider Theo Vrijdag 10 mei Vertrek naar Landal Tegen 12 uur rijdt de Tendens bus de Ranonkelweg in en René straalt als hij mij ziet. Na de lunch nemen we

Nadere informatie

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden

Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald worden Zaterdag 11 Juni: De route naar het zuiden is globaal uit gezet. Dinsdag 14 juni: De eerste boodschappen zijn gedaan Woensdag 15 juni: Mail de deur uit om de caravan op te halen, 20 juni kan deze gehaald

Nadere informatie

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo

Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Kampverhaaltjes van de kinderen van Maltezer Jongerenkamp 2012 te Hummelo Sophie, geschreven na Maltezerkamp op onze Facebook groep: Het was mijn eerste keer dat ik op MK ging, Ik heb spijt dat ik vorig

Nadere informatie

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland

Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland Motorreis 2018: Rondje Nationale kustweg van de provincie Nordland 19 Aug 2018 t/m 28 Aug 2018 Reisnummer: MR-1-18 Prijs pp: vanaf 1.265,- tot 2.765,-/ 2.915,- (zie informatie voor specificatie) We rijden

Nadere informatie

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan

Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan Hotel & Bungalows Changa Turkije Turkse Rivièra Adrasan 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Hotel & Bungalows Changa - (Turkije Turkse Rivièra Adrasan) - 3 sterren 1.2. Faciliteiten

Nadere informatie

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag

~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag ~~Weekly Diary 28~~ [social_share] Zondag 07-07-2013 We zouden vandaag naar de De luie tuinman gaan, daar aangekomen ziet het er al vanuit de auto als een rommeltje. En we dachten alle 2 hetzelfde, gas

Nadere informatie

Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1]

Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Gepubliceerd op Willem-Jan van der Zanden (http://www.wjvanderzanden.nl) Home > Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) Reisverslag Verona 2016 Deel 2 (29 juli 2016) [1] Door wjvanderzanden[2]op

Nadere informatie

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV

Vakantie Camping La Pinède Consdorf Van donderdag 21 mei t/m maandag 1 juni 2009 Deel IV Zaterdag was het afbreekdag voor een groot deel van de Reuselse kolonie. Janneke keek aandachtig toe hoe papa de tent inpakte Zaterdag, 30 mei In de vroege morgen werden we verwelkomd door een orkest van

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Graaf van Hornepad 2006

Graaf van Hornepad 2006 Graaf van Hornepad 2006 Zaterdag 4 februari Weert - Tungelroy 18 km Daar we ook zo nu en dan een enkele dag willen wandelen hebben we besloten om het Graaf van Hornepad te gaan lopen. Dit pad, een rondwandeling

Nadere informatie

Verslag Campertrip Frankrijk 2013.

Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Verslag Campertrip Frankrijk 2013. Vrijdag 28 juni 2013. De schade aan de camper was eindelijk hersteld (vanaf half februari!!) dus direct ermee weg. Om ca. 10:30 uur vertrokken richting het zuiden van

Nadere informatie

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014

Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Maltezerkamp Ouderenkamp 2014 Zaterdag 19 juli Geschreven door Antje en Maarten V.v.V. De treinreis van Maastricht naar Luik was echt te warm, maar van Luik naar hier was wel ok. Toen we aankwamen zijn

Nadere informatie

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren

Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren Motorreis Noordkaap 2016 op Harley Davidson motoren 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Reisnummer: MR-2-16 Prijs pp: 1.555,- / 4.430,- De reis start en eindigt in Ballangen, in het noorden van de

Nadere informatie

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg.

Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Een week varen met de morgenster. Suzanne van Tilborg. Ik begon deze week met het gevoel ik heb er zin in en ik zie wel wat we allemaal gaat gebeuren, ik laat het wel op me afkomen. Na de eerste dag voor

Nadere informatie

WAAR GAAN WE NAARTOE?

WAAR GAAN WE NAARTOE? WAAR GAAN WE NAARTOE? De familie Janssens wil op uitstap. Maar vader, moeder en de kinderen hebben hun eigen wensen! Kan je de familie helpen? Bekijk de brochures. Welke uitstap is goed voor iedereen?

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig.

We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We passeren vandaag veel olijfboomgaarden. Het weer is terug goed, warm en zonnig. We komen in het stadje Antequara. Hier zijn nog overblijfselen te vinden van de Bronstijd en de inheemse Iberiërs, de

Nadere informatie

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013

Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Reisverslag van reis 4 Zeeland en België van 9 t/m 14 mei 2013 Vandaag 9 mei zijn we om 10.15 uur vertrokken vanaf de Handihome uit Nijverdal om naar Zeeland te gaan. Om 11.30 uur was het tijd voor een

Nadere informatie

Les 5. Tijd & het weer

Les 5. Tijd & het weer www.edusom.nl Opstartlessen Les 5. Tijd & het weer Wat leert u in deze les? Praten over het weer. Praten over de tijd. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag en DWI Amsterdam

Nadere informatie

House of the Sea Lefkada k.k.

House of the Sea Lefkada k.k. TE KOOP House of the Sea Lefkada 1.285.000 k.k. KENMERKEN Prijs 1.285.000 k.k. Woningtype Villa Woonruimte 320m² Perceeloppervlakte 5.000m² Kamers 5 Stad Lefkada Adres House of the Sea OMSCHRIJVING Schitterend

Nadere informatie

Zondag 4 februari 2018

Zondag 4 februari 2018 Zondag 4 februari 2018 Zondagochtend moesten we vroeg op want we moesten zeven uur op Schiphol zijn. Daar verzamelden we, 10 leerlingen en 3 docenten. Nadat we er allemaal waren gingen we inchecken en

Nadere informatie

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015

Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Programma Go-out wandel midweek Cochem 2 tot en met 6 november 2015 Cochem ligt midden in de vulkaan Eifel. Het landschap kenmerkt zich door heuvels, akkerlanden en kleine dorpjes. Dwars door Cochem stroomt

Nadere informatie

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011

Marokko. 5 t/m 12 maart 2011 Marokko 5 t/m 12 maart 2011 Deze keer een heel andere vakantie dan we gewend zijn: een groepsreis (25 personen) met collega s van Wim naar Marokko. De reis is georganiseerd door zijn Marokkaanse collega

Nadere informatie

De Road Runners naar Luxemburg.

De Road Runners naar Luxemburg. De Road Runners naar Luxemburg. Donderdag 13 mei was het weer zo ver de Road Runners { zo noemen zich tegenwoordig } en aan hang { supporters } 11 personen, zijn we naar Luxemburg geweest, het is een combinatie

Nadere informatie

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea

Vakantie Valkenburg Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig. Reisbegeleiders: Reina en Lea Vakantie Valkenburg 2013 Andre-Menie-Sander-Ruddy-Minie-Jan-Herwig Reisbegeleiders: Reina en Lea Maandag 24 juni 2013 Na gezellig afscheid genomen te hebben, reden we van Arnhem naar Veenendaal om daar

Nadere informatie

Verslag Campertrip Tour de France 2012.

Verslag Campertrip Tour de France 2012. Verslag Campertrip Tour de France 2012. Het leek ons wel leuk om eens een etappe van de Tour van nabij mee te maken. We hebben gekozen voor de eerste bergetappe, van Macon naar Bellegarde sur Valserine.

Nadere informatie

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017

Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Verslag fietsreis 2 Denemarken van 2 t/m 9 juli 2017 Keurig op tijd arriveert de bus in Tonden met hierin al de dames die in Zaltbommel zijn opgestapt. Na wisseling van de oprij-chauffeur en de koffers

Nadere informatie

Met de veteranen een weekend naar

Met de veteranen een weekend naar Met de veteranen een weekend naar We vertrokken vrijdag 17 mei om 16:00 van het chalet om de vlieger vanaf Charleroi te nemen. Daar aangekomen namen we onze traditionele doop Aan boord waren er geen rode

Nadere informatie

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine "Moen" Huset Laukvikveien Laukvik, Norge

Frans Houtman & Marijke Windhorst Kristine Moen Huset Laukvikveien Laukvik, Norge Harley Davidson Motorreis Noordkaap 2016 - MR-2-16 22 juli t/m 02 augustus 2016 (12 dagen) Prijs : 1.515,- voor solorijder op eigen motor, 3.110,- voor solorijder op huurmotor. 2.330,- met meerijder op

Nadere informatie

Wij zijn met elkaar op vakantie:

Wij zijn met elkaar op vakantie: Wij zijn met elkaar op vakantie: Manja Ciska Adri Piet Paul Zaterdag 28 juli: Vanmorgen zijn we allemaal vroeg opgestaan om op tijd in Arnhem op het kantoor te zijn. Vertrek naar Bremm om 10 uur. Tot onze

Nadere informatie

Van Overloon naar de Christinehoeve.

Van Overloon naar de Christinehoeve. Van Overloon naar de Christinehoeve. Carnavalsbeeld in Overloon. Ons eten bij de Heksenboom. Het eten is goed, de bediening heel attent en aardig, de lucht is weer blauw aan het worden en kinderen van

Nadere informatie

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld.

We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We steken nu de Italiaanse grens over en krijgen de Mont Blanc voorlopig niet meer te zien. Hier komt wel plots de woeste kant in beeld. We horen ook regelmatig marmotten en af en toe krijgen we er ook

Nadere informatie

Take a look at my life 35

Take a look at my life 35 Take a look at my life 35 Verslaafd aan foto,s maken. Elke dag weer mijn mobiel uit me zak halen en foto,s maken van de dingen die ik mee maak of tegenkom. Er zijn al zoveel mensen die gebruik maken van

Nadere informatie

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003

Sächsische Schweiz. 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Sächsische Schweiz 18 t/m 25 oktober 2003 Zaterdag 18 oktober 2003 Om 5 uur loopt de wekker af. Gisteravond hebben we de camper al ingepakt dus blijft vanmorgen

Nadere informatie

11- daagse studierondreis door Amerika

11- daagse studierondreis door Amerika 11- daagse studierondreis door Amerika Van San Francisco via Death Valley, Grand Canyon naar Las Vegas 8-18 februari 2014 Met onderweg bezoek aan o.a.: World Ag Expo, grote landbouwbeurs in Tulare Boerderijen

Nadere informatie

Reisverslag India 2008 Deel 2.

Reisverslag India 2008 Deel 2. Reisverslag India 2008 Deel 2. Dag 22 - Zaterdag 25 oktober 2008. Zaterdag vroeg naar Bangalore gevlogen waar Hans en Gerda ons stonden op te wachten. s Middags de stad in geweest om nog e.e.a. te kopen.

Nadere informatie

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017

Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Busreis Karinthie 15 t/m 25 mei 2017 Maandag Heenreis Nadat u een kopje koffie hebt gedronken in Zeddam beginnen we aan onze reis. Deze eerste dag rijden we naar Zuid Duitsland waar we de eerste nacht

Nadere informatie

Reisverslag David van der Meijdn

Reisverslag David van der Meijdn Reisverslag David van der Meijdn Zaterdag 07 juli Vandaag ben ik met het vliegtuig naar Treviso Airport gegaan. Om half 2 was ik klaar met de bagage en had ik mijn gastmoeder gevonden voor deze eerste

Nadere informatie

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin

Luciano en Hans. Christiaan en Richard. Jena en Arianne. Bianca en Gerrit. Danielle en Jan. Jules en Martin Luciano en Hans Christiaan en Richard Jena en Arianne Bianca en Gerrit Danielle en Jan Jules en Martin Het was vroeg.6 uur verzamelen op station Utrecht Centraal. Vandaar gingen we via Rotterdam naar Brussel.

Nadere informatie

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag

Daan zwienenberg. Dag 1 dinsdag Daan zwienenberg Dag 1 dinsdag Ik fiets naar school met mijn rugzak. Gingen we in de bus zitten en toen gingen we naar de domelaar we gingen uit de bus en we gingen naar het kantoor van de domelaar een

Nadere informatie