WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF"

Transcriptie

1 WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie van 1 januari 2014) Kinderdagverblijf t Pagadderke Platteput 8 A 9255 Buggenhout tel :

2 Welkom in de kribbe Aanpassing 01/2014 Huishoudelijk reglement / 2

3 Provincie Oost-Vlaanderen Kinderdagverblijf t PAGADDERKE Platteput 8A 9255 BUGGENHOUT Geachte ouders, Kinderopvang is een kwestie van vertrouwen. Als ouder vertrouwt u ons uw dierbaarste bezit toe. Daarom zet ons team zich dagelijks in om uw kindje een goede opvang te bieden. Samen met u willen we hieraan bouwen. Goede afspraken maken goede vrienden zegt het spreekwoord. Daarom geven we u ook graag naast ons huishoudelijk reglement een aantal interne afspraken mee: - Onthaal van de kindjes van 7.00 tot 9.00 uur in de speelstraat. Daarna gaan de kindjes met de begeleiding naar de leefgroep. - Jasjes, tasjes en maxi cosi blijven in de vestiaire vooraan aan de speelstraat (richtlijnen brandveiligheid). Gelieve alle kledij en materiaal van uw kindjes te naam tekenen, zo voorkomen we heel wat misverstanden. - Gebruik van de toegangscode. Bij het opstarten wordt u de code bekend gemaakt. Gelieve hier zorgvuldig mee om te gaan. U handelt in het belang van de veiligheid van uw eigen kind. - In de babygroep werken we met een heen -en weerschriftje. Hier wordt de dagelijkse informatie omtrent het eten en de verzorging van uw kindje meegedeeld. - Gelieve uw huishoudelijk reglement goed door te nemen en te bewaren. - Meer informatie omtrent t Pagadderke kan u ook steeds terug vinden op de website Met vragen kan u steeds terecht bij de verantwoordelijke. Wij wensen u en uw kindje een aangename tijd in t Pagadderke. De verantwoordelijke, Leen BORMANS

4 HUISHOUDELIJK REGLEMENT ALGEMEEN Kinderdagverblijf t Pagadderke is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf t Pagadderke is een organisatie van het organiserend bestuur OCMW Buggenhout. De contactpersonen van het organiserend bestuur zijn: naam: Wouter Vermeiren, secretaris OCMW Rosette Buys, voorzitter OCMW adres: Groenlaan 1 te 9255 Buggenhout telefoon: wouter.vermeiren@ocmwbuggenhout.be rosette.buys@ocmwbuggenhout.be 1.2. Contactpersoon van het kinderdagverblijf De dagelijkse leiding is in handen van mevrouw Leen Bormans. Als verantwoordelijke coördineert zij de activiteiten, heeft zij de leiding over het personeel en onderhoudt zij het contact met de ouders, de externe instanties en derden. Permanentie: elke werkdag na afspraak. Gesloten tijdens het weekend. De contactgegevens van het kinderdagverblijf zijn: naam: Leen Bormans, verantwoordelijke adres: Platteput 8 A te 9255 Buggenhout telefoon: leen.bormans@ocmwbuggenhout.be Enkel voor dringende zaken. Meldingen na 19 uur en tijdens weekends: gsm 0475/ Doelgroepomschrijving Het kinderdagverblijf richt zich op kinderen die nog niet naar de basisschool (kleuter- en lager onderwijs) gaan. Buitenschoolse opvang is binnen het kinderdagverblijf niet mogelijk.

5 Alle kinderen zijn welkom bij ons. Kinderen met extra zorgbehoeften krijgen gepaste begeleiding en worden samen met andere kinderen opgevangen. We zorgen ervoor dat kinderen uit kansarme gezinnen, van werkzoekende ouders en éénoudergezinnen in het kinderdagverblijf kunnen opgevangen worden Opnamebeleid Het kinderdagverblijf staat open voor alle kinderen. Als er geen vrije plaats is in het kinderdagverblijf, op de door de ouders gewenste instapdatum, wordt de opvangvraag op een wachtlijst genoteerd. Op de wachtlijst noteren wij volgende gegevens: datum contactname naam (vader, moeder en kind) adres telefoonnummer gevraagde opvangdatum geboortedatum of vermoedelijke bevallingsdatum. (Opgelet: de wachtlijst is niet gelijk aan een officiële inschrijving!) Wanneer een plaats vrijkomt in het kinderdagverblijf, wordt op basis van objectieve criteria beslist aan wie de plaats wordt toegekend. In ieder geval wordt voorrang gegeven aan: werkende ouders, die door werkomstandigheden hun kinderen tijdens de dag niet zelf kunnen opvangen opvang omwille van pedagogische motieven (wanneer het om sociale en/of pedagogische motieven wenselijk is dat het kind gedurende de dag opvang en begeleiding krijgt buiten het eigen gezin) gezinnen met een laag inkomen éénoudergezinnen Onverminderd de bovenvermelde voorrangsregels, wordt, bij beperkt aanbod van vrije plaatsen, voorrang gegeven aan kinderen van inwoners van de gemeente Buggenhout en van ouders die werken in de gemeente bij het opstarten van de opvang. Opgelet! Wanneer het kind reeds naar het kinderdagverblijf komt en de opvang wordt stopgezet door de ouders, met of zonder melding aan de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf, wordt de plaats toegekend aan een ander kind op de wachtlijst. Door de stopzetting zeggen de ouders het recht op hun plaats op. Eén maal de opvang stopgezet, komen de ouders, bij een nieuwe vraag naar opvang, opnieuw onderaan de wachtlijst.

6 De geplande opvangdagen tijdens de opzegduur worden aangerekend overeenkomstig het opvangplan. Dit zowel wanneer de stopzetting gebeurt met melding (schriftelijk), als zonder melding. Bij melding van de stopzetting begint de opzeg van 2 maanden te lopen vanaf de dag van ontvangst van de schriftelijke melding. Zonder melding van de stopzetting begint de opzeg van 2 maanden te lopen de dag nadat het kind 3 weken afwezig geweest is in het kinderdagverblijf Taal De begeleiding gebruikt het Nederlands als omgangstaal in de opvang. De inschrijvingen en de andere contacten met het kinderdagverblijf gebeuren uitsluitend in het Nederlands. Daarom wordt gevraagd dat zeker één van beide ouders de Nederlandse taal machtig is Openingsuren/Sluitingsdagen van het kinderdagverblijf De lijst met de sluitingsdagen en de vakantieperiode wordt aan de ouders bekend gemaakt bij het begin van een nieuw kalenderjaar. Het kinderdagverblijf is geopend van maandag tot vrijdag van 7.00 uur tot uur. Het kinderdagverblijf is gesloten op zaterdag en zondag, gedurende 3 weken in de zomervakantie, tussen Kerstmis en Nieuwjaar en op brugdagen Bereikbaarheid in noodgevallen Voor het kinderdagverblijf: Ouders bezorgen: een telefoonnummer waarop zij overdag te bereiken zijn een naam en telefoonnummer van derden indien de ouders onbereikbaar zouden zijn. Ouders en derden verbinden zich ertoe tijdens de periode van opvang steeds bereikbaar te zijn. Voor de ouders: In geval van nood is de verantwoordelijke buiten de openingsuren van het kinderdagverblijf bereikbaar op het gsm-nummer 0475/ De ouders worden met aandrang gevraagd dit nummer enkel te bellen in uitzonderlijke noodgevallen. Wanneer de verantwoordelijke tijdens de kantooruren niet beschikbaar is, kunnen de ouders steeds terecht op het secretariaat van het kinderdagverblijf dat het nodige doet om hen verder te helpen.

7 1.8. Verzekering Het kinderdagverblijf heeft een verzekering van de gebouwen, voor de burgerlijke aansprakelijkheid voor het personeel en de kinderen, alsook een verzekering tegen lichamelijke ongevallen voor de opgevangen kinderen tijdens hun verblijf in het kinderdagverblijf (na aftekening van de aanwezigheidslijst vallen de kinderen die naar het kinderdagverblijf komen onder de verantwoordelijkheid van de ouders). Deze verzekeringen zijn afgesloten bij Ethias. Zijn uitgesloten van de verzekering: materiële schade toegebracht aan goederen van het kinderdagverblijf of van andere opvangen kinderen. Aangifte van schade of ongevallen moet binnen de 24 uur na de feiten gebeuren aan de verantwoordelijke of zijn/haar vervanger (of op het secretariaat van het kinderdagverblijf) zodat de nodige formaliteiten kunnen gebeuren. Het kinderdagverblijf brengt de verzekeringsinstelling op de hoogte Kwaliteitshandboek De ouders en de begeleiding hebben het recht om op het secretariaat van het kinderdagverblijf het kwaliteitshandboek in te kijken Klachtenbehandeling De ouders worden uitgenodigd om bedenkingen en klachten onmiddellijk te bespreken met de begeleiding of de verantwoordelijke. Samen zal getracht worden tot een oplossing te komen. De ouders kunnen hun klacht (of suggestie) ook schriftelijk bezorgen aan de verantwoordelijke via de klachtenprocedure (zie website OCMW Buggenhout). Elke klacht wordt op een efficiënte en doeltreffende manier geregistreerd, behandeld en beantwoord. Deze wordt ook besproken met de betrokkenen. Zijn de ouders van mening dat hun klacht ontoereikend beantwoord werd, dan kunnen ze zich wenden tot de Klachtendienst van Kind en Gezin, Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel telefoon : fax:

8 INTERN WERKINGSKADER Als kinderdagverblijf, in samenwerking met Kind en Gezin, waken wij voortdurend over de kwalitatieve uitbouw van onze werking. Daarbij zijn de volgende vier pijlers belangrijk Principes van ons pedagogisch beleid Het kinderdagverblijf zorgt voor de opvoeding en de verzorging van de opgevangen kinderen. Het kinderdagverblijf wil een veilig, kindvriendelijk klimaat scheppen dat de ontwikkeling van de kinderen bevordert en hen alle kansen biedt om hun talenten en vaardigheden te ontplooien. Om dit te verwezenlijken werkt het kinderdagverblijf volgens de criteria die in de kwaliteitsschaal voor het evalueren van het pedagogisch functioneren van Kind en Gezin worden vooropgesteld. Het kinderdagverblijf besteedt bijzondere aandacht aan individualisering. De begeleiding benadert elk kind apart waarbij de basisbehoeften en het welbevinden van het kind steeds op de eerste plaats komen. De begeleiding volgt de ontwikkeling van het kind en stimuleert het hierin (zelfredzaamheid, flexibiliteit, structureren, bewegingsvrijheid en veiligheid). Het kinderdagverblijf gebruikt ook het zelfevaluatie-instrument voor welbevinden en betrokkenheid van kinderen in de opvang (Ziko- Vo). De kinderen verblijven in vaste leefgroepen. De leefgroepen staan onder begeleiding van verzorgenden. De leefgroepen hebben hun eigen leefgewoonten. Voor meer informatie over de leefgroepen, de dagindeling, de slaap- en eetgewoonten en de spelactiviteiten kunnen ouders steeds terecht bij de begeleiding of de verantwoordelijke Principes voor onze samenwerking met ouders en kinderen De verantwoordelijke en alle andere medewerkers willen nauw met de ouders samenwerken. Zij informeren over het verloop van de opvang en de pedagogische aanpak. Zij houden de ouders op de hoogte van de vorderingen van hun kind. Er is regelmatig overleg over de aanpak van het kind. De ouders worden uitgenodigd om te praten over hun kind en zijn eigenheden. Op die manier kan de opvang afgestemd worden op de individuele noden van het kind. Ouders kunnen met vragen over de gezondheid, de ontwikkeling en de activiteiten van het kind terecht bij de begeleiding en de verantwoordelijke. Het kinderdagverblijf werkt, enkel bij de babygroep, met een heen- en weerschriftje. Het kinderdagverblijf organiseert 2 keer per jaar een oudercontact.

9 Om het opvangaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de ontwikkelingsnoden van het kind, wordt gelet op de motorische, sociale, emotionele, verstandelijke en taalontwikkeling van het kind. Het basisprincipe van het kinderdagverblijf is respect te hebben voor elk kind, voor zijn eigenheid en zijn persoonlijkheid. Het kinderdagverblijf zorgt voor een stimulerende omgeving met speelgoed en activiteiten die aangepast zijn aan de leeftijd en de interesses van de kinderen, waardoor ze geboeid en betrokken bezig kunnen zijn. Tegelijkertijd zorgt het kinderdagverblijf voor geborgenheid, overzichtelijke structuur en regelmaat, met respect voor het ritme van het kind en met het oog op het welbevinden van elk kind. Het kinderdagverblijf beschikt over een deskundig begeleidingsteam, dat beantwoordt aan de diplomavereisten van Kind en Gezin en de verwachtingen van het organiserend bestuur. Alle medewerkers volgen regelmatig bijscholing. Ouders en begeleiding moeten respect en waardering krijgen van elkaar en van het kinderdagverblijf. Er moet vertrouwen zijn tussen ouders, begeleiding en het kinderdagverblijf. Ze delen een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid voor het welzijn van het kind. Het kinderdagverblijf gaat ervan uit dat de opvoeding die kinderen van hun ouders krijgen en de opvoeding die het kinderdagverblijf hen geeft, elkaar perfect kunnen aanvullen. Het kinderdagverblijf hoopt dat, door het creëren van een open en positieve sfeer tussen alle betrokken partijen, de opvangperiode een aangename tijd wordt voor zowel ouders, kinderen als medewerkers van het kinderdagverblijf. Ouders hebben het recht op toegang tot alle ruimtes waar het kind wordt opgevangen Principes voor onze samenwerking met de begeleiding : Vanuit het kinderdagverblijf wordt aan de begeleiding een grote zelfstandigheid gegund qua praktische invulling van de opvang. Het rekruteert en selecteert de begeleiding volgens de richtlijnen van Kind en Gezin omtrent de nodige pedagogische kwaliteiten, diploma s, gezonde voeding, veiligheid en hygiëne. Het staat tevens in voor de begeleiding van de medewerkers en de opgevangen kinderen. Dit gebeurt via individuele begeleidingsmomenten waarbij verschillende aspecten van de opvang besproken worden met als doel het pedagogisch functioneren van de begeleiding te ondersteunen en te bevorderen. Het kinderdagverblijf organiseert ook vormingen voor de begeleiding die nauw aansluiten bij de opvang en leefwereld van het kind. Het kinderdagverblijf verwacht dat de begeleiding zich deel voelt van een team en dat ze achter de waarden van het kinderdagverblijf staan. Ze moeten geloven in de kwaliteit van hun opvang, ook al is de concrete aanpak bij ieder van hen verschillend.

10 2.4. Principes voor de samenwerking met externen Het kinderdagverblijf wil geen eiland zijn. Voor het inwinnen van inlichtingen, advies e.d. op vraag van de begeleiding of de ouders zal het kinderdagverblijf deskundigen, collega-verantwoordelijken of andere externe organisaties raadplegen. Indien het, na overleg met de ouders en de begeleiding, de verantwoordelijke zinvol lijkt voor de ondersteuning en begeleiding van de ouders en het kind, kan er contact gelegd worden met of doorverwezen worden naar medische, pedagogische of sociale organisaties. Het kinderdagverblijf neemt deel aan het Lokaal Overleg (Kinderopvang) van de gemeente.

11 WEDERZIJDSE AFSPRAKEN TUSSEN OUDERS EN KINDERDAGVERBLIJF 3.1. Opname- en inschrijvingsprocedure: Plaatsreservatie: Ouders die op zoek zijn naar opvang voor hun kind kunnen terecht bij de verantwoordelijke. Wachtlijst: Indien er op het moment van opvangaanvraag geen vrije plaatsen zijn in het kinderdagverblijf, informeert de verantwoordelijke de ouders hierover. Zij bezorgt de ouders de nodige informatie over andere opvanginitiatieven. De gegevens van de ouders en het kind worden genoteerd op de wachtlijst. Dit is geen officiële inschrijving. Er worden geen plaatsen gereserveerd voor ouders die (nog) niet zwanger zijn. Plaatsreservatie: officiële inschrijving Tijdens een kennismakingsgesprek wordt gepeild naar de wensen van de ouders en worden de visie en de werking van de dienst toegelicht. De ouders krijgen de kans om met de verantwoordelijke en de begeleiding kennis te maken. De ouders krijgen een rondleiding. De ouders kunnen het huishoudelijk reglement terugvinden op de website: Op basis van dit alles kunnen de ouders zelf een keuze maken of ze al dan niet hun kind wensen in te schrijven voor het kinderdagverblijf. Inschrijving van kinderen kan uitsluitend door de verantwoordelijke gebeuren. Zodra er plaats is en de ouders een beslissing hebben genomen, kan het kind worden ingeschreven. Dit gebeurt steeds ter plaatse in het kinderdagverblijf. De inschrijving van het kind voor het kinderdagverblijf is pas definitief en bindend wanneer: 1. Het huishoudelijk reglement met informatie en reglementeringen in tweevoud door beide partijen voor akkoord ondertekend en afgestempeld is. 2. De ouders, na goedkeuring door het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken, een schriftelijke bevestiging hebben ontvangen. 3. De ouders de som van 50 euro waarborg betaald hebben. Annulatie van de plaatsreservatie voor de start van de opvang: Door de ouders: Wanneer de ouders de opvangplaats annuleren tot uiterlijk 2 maanden voor de geplande opvangdatum, wordt de waarborg van 50 euro terugbetaald. Bij later annuleren, wordt de waarborg ingehouden.

12 Door de dienst Wanneer de waarborg door de ouders niet wordt betaald binnen de 30 dagen na de inschrijvingsbevestiging (goedkeuring Bijzonder Comité voor Sociale Zaken), wordt de reservering geannuleerd Opvangplan, breng- en haalmomenten in de opvangovereenkomst. Opvangplan Het minimum aantal opvangdagen is 2 volle dagen of 4 halve dagen. Bij de definitieve inschrijving wordt het opvangplan vastgelegd. Door de inschrijving verbinden de ouders zich de in het opvangplan afgesproken opvangdagen te betalen. Het kinderdagverblijf gaat er van uit dat het kind de afgesproken dagen aanwezig is. De startdatum van de opvang, de individuele dag- en uurregeling en de personen, die het kind komen halen, worden in het opvangplan vastgelegd. Dit is bindend zowel voor de ouders als voor het kinderdagverblijf. Het opvangplan kan slechts gewijzigd worden op schriftelijk verzoek van de ouders en nadat het kinderdagverblijf de vrijgekomen plaats heeft ingevuld. Tot zolang de vrijgekomen plaats niet is ingevuld, zijn de ouders gehouden aan het oorspronkelijk opvangplan. De ouders ontvangen een schriftelijke bevestiging bij wijziging van het opvangplan met vermelding van de startdatum van het gewijzigde opvangplan. Het kinderdagverblijf vraagt de ouders de uren, zoals bepaald in het opvangplan, stipt te respecteren. Breng- en haalmomenten De ouders hebben toegang tot alle lokalen waar het kind verblijft. Brengen/ophalen: Binnen de afgesproken dag- en uurregeling mogen de ouders het kind op elk moment brengen of afhalen. Om de rust van de kinderen niet te verstoren, vraagt het kinderdagverblijf wel om het kind bij voorkeur niet af te halen tijdens het middagdutje van 12 tot 14 uur. Tijdens de breng- en haalmomenten kunnen de ouders (schriftelijke of mondelinge) informatie uitwisselen met de begeleiding of de verantwoordelijke. Te laat: De ouders wordt gevraagd het kind ten laatste 5 minuten voor sluitingstijd afhalen. Bij laattijdig afhalen (na 18.15u) wordt een sanctionerende toeslag aangerekend. Bij herhaaldelijk laattijdig afhalen, zal het kinderdagverblijf de ouders vragen om een andere uurregeling te zoeken en bij uitblijven van medewerking van de ouders kan dit leiden tot een beëindigen van de opvang.

13 Het kinderdagverblijf vertrouwt de kinderen alleen toe aan de personen die uitdrukkelijk worden vermeld in de overeenkomst. De ouders verwittigen vooraf de verantwoordelijke of de begeleiding wanneer iemand anders het kind komt afhalen. Wenmoment: Voor een kind is de overgang van thuis naar de opvang een grote stap. Opstartende ouders worden dan ook uitgenodigd voor een wenmoment één maand voor de start van de opvang. De opvang en wenmodaliteiten worden samen overlopen Stopzetting van de opvang De stopzetting van de opvang dient door de ouders schriftelijk (ook via mail) minstens twee maanden vooraf gemeld te worden. Indien de ouders de opvang onaangekondigd beëindigen, blijven zij gehouden aan het oorspronkelijk opvangplan en dit tot zo lang de vrijgekomen plaats niet is ingevuld. De opvangdagen worden aangerekend overeenkomstig het opvangplan. Het kinderdagverblijf kan de opvang onmiddellijk stopzetten mits gegronde reden wegens zware tekortkoming. Het kinderdagverblijf kan de opvang beëindigen na 3 schriftelijke verwittigingen aan de ouders voor het niet nakomen van gemaakte afspraken. Het kinderdagverblijf kan de opvang stopzetten bij niet-betaling binnen de 2 maanden na de facturatie. Het kinderdagverblijf kan de opvang stopzetten indien de ouders valse verklaringen afleggen. Het kinderdagverblijf kan de opvang eenzijdig schorsen of beëindigen wanneer de ouders het huishoudelijk reglement of de individuele overeenkomst niet naleven of geen gevolg geven aan de mondelinge en schriftelijke verwittigingen van het kinderdagverblijf Invulformulier met kindgegevens De ouders wordt gevraagd om een formulier (een inlichtingenfiche) in te vullen waarop meer informatie staat over de gewoontes en eigenheden van het kind, belangrijke medische gegevens, de telefoonnummers waarop ze bereikbaar zijn en hun wensen over de opvang Voeding s Morgens zorgt het kinderdagverblijf niet voor een ontbijt. Er wordt verwacht dat de kinderen thuis ontbijten. Het kinderdagverblijf zorgt tijdens de dag voor maaltijden die aangepast zijn aan de leeftijd van het kind. Het menu van de week hangt uit in het kinderdagverblijf. Voorziene maaltijden:

14 o Bij een volledige dag (vanaf 5 uur opvang) voorziet het kinderdagverblijf een middagmaal en een fruitvoeding en/of broodmaaltijd. o Bij een halve dag (tot 5 uur opvang) één middagmaal of één fruitvoeding. Dieetvoeding (vb. glutenvrij dieet) of speciale wensen (vb. vegetarisch, potjesvoeding, natuurvoeding, enz.) blijven ten laste van de ouders, die hierover afspraken kunnen maken met de verantwoordelijke. De ouder bezorgt informatie over het product en de bereidingswijze en voor dieetproducten ook medische achtergrondinformatie. Het klaarmaken van dieetvoeding, om andere dan gezondheidsredenen, kan niet opgelegd worden aan het kinderdagverblijf. Flesvoeding voor baby s en/of bijzondere dieetproducten brengen de ouders zelf mee. Zij bezorgen het kinderdagverblijf informatie over het product, de bereidingswijze en voor dieetproducten de nodige medische achtergrondinformatie. De ouders brengen voldoende flessen mee naar het kinderdagverblijf (poeder gedoseerd in doseerpotjes en gesteriliseerde flessen). De flessen worden thuis niet op voorhand bereid. Ze worden juist voor de toediening door de begeleiding op hygiënische wijze bereid. Daar er door vele ouders gebruik gemaakt wordt van identieke flessen, is het handig de naam van het kind op de fles (en toebehoren) aan te brengen Kleding en verzorging Mee te brengen door de ouders: - reservekledij (body, broekje, t-shirt, trui, kousjes ) - kledij om buiten te spelen (kledij die vuil mag worden) - fopspeen - knuffel - pantoffeltjes voor in de leefruimte Voorzien door het kinderdagverblijf: - Ieder kind heeft een eigen kastje om persoonlijke spulletjes op te bergen. Wij vragen, uit praktische overwegingen, om de persoonlijke zaken te naam tekenen. - handdoeken - washandjes - slabbetjes - verzorgingsproducten: wanneer het kind bijzondere verzorgingsproducten nodig heeft, brengen de ouders deze zelf mee - bedlinnen Uitstap Bij mooi weer worden er wel eens uitstapjes voorzien Te voet, in de buggy of de draagzak in de buurt van het kinderdagverblijf.

15 3.7. Vaccinaties De ouders zorgen ervoor dat hun kind regelmatig medisch wordt gevolgd, op het consultatiebureau van Kind en Gezin of bij de behandelende arts. De ouders signaleren eventuele medische problemen die speciale aandacht of waakzaamheid vergen aan de verantwoordelijke en/of de begeleiding van het kinderdagverblijf. De ouders zorgen voor de vaccinatie van het opvangkind. In België is alleen het vaccineren van jonge kinderen tegen polio verplicht. Het is echter sterk aanbevolen om het kind te vaccineren volgens het vaccinatieschema van de Hoge Gezondheidsraad, dat Kind en Gezin toepast. Wanneer het kind onvoldoende immuun is voor ziekten zoals difterie, kinkhoest, klem, hersenvliesontsteking, mazelen, bof, rode hond of hepatitis B, kan dit ernstige verwikkelingen voor het kind tot gevolg hebben. Ook lopen andere kinderen en personeelsleden in de opvang het risico om besmet te worden. Dit is vooral gevaarlijk voor baby s die nog niet gevaccineerd werden of voor zwangere vrouwen Opvang van een ziek kind Het kinderdagverblijf volgt in zake de opvang van een ziek kind de geldende richtlijnen van Kind en Gezin. Zieke kinderen kunnen niet in het kinderdagverblijf terecht. Het is daarom een goed idee om vooraf oplossingen te hebben voor het geval het kind 's ochtends ziek zou zijn en dringend alternatieve opvang nodig is. Een kind dat niet te ziek is, kan in het kinderdagverblijf terecht wanneer de verantwoordelijke ermee akkoord gaat. Beoordeel zelf de algemene toestand van het kind, of het kan meedoen aan de normale activiteiten in de opvang, houd zeker ook rekening met besmettingsgevaar voor andere kinderen, geef het kinderdagverblijf informatie over eventuele medicatie (altijd met doktersattest) en verzorging, laat een telefoonnummer achter en zorg ervoor steeds telefonisch bereikbaar te zijn. Het kinderdagverblijf vraagt met aandrang om, ook niet onmiddellijk zichtbare medische problemen te signaleren aan de verantwoordelijke, vooral wanneer er om die reden bijzondere waakzaamheid nodig is of wanneer er eventueel gevaar kan zijn voor de gezondheid van andere kinderen en de begeleiding. De verantwoordelijke heeft steeds het laatste woord in de beslissing of het kind al dan niet naar de opvang kan. Bij de beslissing denken het kinderdagverblijf aan het belang van het kind, ook aan het belang van de andere opgevangen kinderen en de extra werkbelasting die de zorg voor een ziek kind kan meebrengen. Het kinderdagverblijf zal weigeren om het kind op te vangen als het kind te ziek is om aan de normale activiteiten in de opvang deel te nemen het zieke kind teveel aandacht en zorg nodig heeft, zodat de veiligheid en de gezondheid van de andere opgevangen kinderen niet meer kan gegarandeerd worden

16 het kind een of meerdere van de volgende symptomen heeft: Diarree: bloederige ontlasting of verandering van stoelgangpatroon met 3 waterige ontlastingen in de laatste 24 uur. Opgelet: wanneer de diagnose peuterdiarree wordt gesteld, mag het kind wél naar de opvang komen. Braken: 2 of meer keer tijdens de laatste 24 uur, tenzij wordt vastgesteld dat het braken niet veroorzaakt wordt door een besmettelijke ziekte en er geen gevaar voor uitdroging bestaat. Bloedbraken Ademhalingsmoeilijkheden of ademnood Koorts boven de 38,2 C Koorts boven de 38,2 C, die samengaat met keelpijn of braken, diarree, oorpijn, prikkelbaarheid, verwardheid of rode huiduitslag. Huiduitslag in combinatie met koorts of een verandering in het gedrag. Het kind kan weer naar de opvang komen als een arts bepaald heeft dat het niet om een besmettelijke ziekte gaat. Mondzweren met kwijlen, tenzij een arts bepaald heeft dat het niet besmettelijk is. - het kind een bepaalde besmettelijke ziekte heeft waarbij het kind zelf of de andere kinderen een risico lopen. De lijst van deze ziekten is te vinden in de infectieziekteklapper van Kind en Gezin (vraag ernaar bij de verantwoordelijke, surf naar handige weetjes of bel naar de Kind en Gezin-lijn ). Vermeld wordt ook wanneer het kind opnieuw naar de opvang kan komen. Het kinderdagverblijf zal alle ouders verwittigen wanneer er een besmettelijke ziekte in de opvang is, zodat zij weten dat er kans bestaat dat hun kind met een besmetting in aanraking is gekomen. Om de privacy van de betrokken ouders en hun kind te beschermen, zijn deze waarschuwingen steeds anoniem Regeling wanneer het kind ziek wordt of een ongeval krijgt tijdens de opvang Ziek of een ongeval Zorg ervoor dat de inlichtingenfiche over het kind in het kinderdagverblijf altijd volledig is. Geef veranderingen in de gegevens over de gezondheid van het kind, telefoonnummers of de huisarts onmiddellijk door. Wanneer het kind in de loop van de dag ziek is of wordt of wanneer de verantwoordelijke tijdens de opvang vaststelt dat het kind meer dan 38 graden koorts heeft, volgt de verantwoordelijke de richtlijnen van Kind en Gezin. Zij neemt contact op met de ouders om afspraken te maken over de eventuele medische opvolging. Het kind wordt zo spoedig mogelijk afgehaald en de verantwoordelijke observeert het kind nauwlettend en laat de arts ter plaatse komen, indien de toestand zorgwekkend is of indien nodig. De kosten voor niet-dringende medische hulp zijn ten laste van de ouders. Het kan gebeuren dat de ouders gevraagd wordt het kind zo snel mogelijk op te halen.

17 Wanneer het kind ziek wordt en de ouders niet bereikbaar zijn, zal het kinderdagverblijf contact opnemen met de huisarts. In bepaalde gevallen, wanneer het (levens)noodzakelijk is, zal onmiddellijk een arts en/of de hulpdiensten opgeroepen worden. Het kinderdagverblijf brengt de ouders zo snel mogelijk op de hoogte. In ernstige gevallen verwittigt het kinderdagverblijf de hulpdienst en/of wordt het kind naar het ziekenhuis gebracht. Hoewel het kinderdagverblijf de veiligheid van de kinderen moet garanderen, kan een ongelukje tijdens het spelen nooit uitgesloten worden. Ook bij ongeval volgt de begeleiding de richtlijnen van Kind en Gezin. Volgens de richtlijnen is het niet nodig om een crisisprocedure op te starten bij kleine letsels (vb. schaafwonden, een buil, snee, blauwe plek, verstuikte enkel, gebroken arm, geplette vinger..). Meer informatie over deze richtlijnen zijn te verkrijgen bij de verantwoordelijke. Luizen In geval van luizen verwittigt het kinderdagverblijf de ouders van alle kinderen. Kinderen met luizen dienen niet uitgesloten te worden van de opvang. De ouders van het betrokken kind worden gevraagd om tegen de volgende opvangdag een bewijs voor te leggen dat ze met de anti-luizen behandeling gestart zijn (vb. aankoopbonnetje). Als ouders weigeren om hun verantwoordelijkheid op te nemen of hier geen prioriteit aan gegeven hebben, kan het kind geweigerd worden in de opvang Regeling wanneer het kind thuis ziek wordt Wanneer het kind thuis ziek wordt en niet naar de opvang kan komen, vraagt het kinderdagverblijf de ouders om te verwittigen vóór 8u30 s ochtends en het ziektebriefje binnen de 24 uur te overhandigen aan de verantwoordelijke of op het secretariaat van het kinderdagverblijf Medicatie Het kinderdagverblijf geeft nooit op eigen initiatief medicatie aan de opgevangen kinderen. Veel klachten verdwijnen spontaan en moeten niet met een medicament behandeld worden. Sommige klachten, zoals koorts en pijn, zijn de eerste tekens van een beginnend belangrijk gezondheidsprobleem. Medicatie kan een ziekte soms tijdelijk verdoezelen. Dat kan gevaarlijk zijn en kan de juiste diagnose bemoeilijken. Wanneer het kind medicatie moet nemen, vraagt het kinderdagverblijf om dat zoveel mogelijk thuis te doen. Wanneer er toch medicatie (eveneens koortswerende middelen) moet toegediend worden in de opvang, vraagt het kinderdagverblijf een doktersattest met daarop: datum van het voorschrift naam van het kind naam van het medicament dosering van het medicament manier en tijdstip van toedienen duur van de behandeling

18 De voorgeschreven medicatie mag ook door de arts in het heen- en weerschriftje van het kinderdagverblijf worden opgeschreven en ondertekend. Het kinderdagverblijf noteert wanneer de medicatie is toegediend en zorgt voor de juiste bewaring. Wanneer het kind behandeling met een aerosol nodig heeft, vraagt het kinderdagverblijf om deze bij voorkeur thuis toe te dienen. Indien dit onmogelijk is, vraagt het kinderdagverblijf de behandelende arts te vragen om een droge aerosol met voorzetkamer voor te schrijven, omdat dit beter geschikt is voor gebruik in de opvang. Vernevelaars worden immers snel besmet. Er wordt 1 maal per dag een aerosol toegediend Afspraken rond veiligheid Het kinderdagverblijf biedt aan de kinderen een veilige, hygiënische, goed verluchte, rustige en aangepaste speel- en slaapruimte. De verantwoordelijke of begeleiding mogen de kinderen nooit alleen laten. Om zeer dwingende redenen kan de hoede over de kinderen uitzonderlijk overgelaten worden aan een ander volwassen persoon. Het kinderdagverblijf vraagt tevens schriftelijke toelating aan de ouders indien het de kinderen meeneemt in de wagen of bus. In elke leefgroep bevindt zich een crisis proceduremap. Het personeel is op de hoogte van de inhoud en uitvoeringsmodaliteiten. Roken Er mag in geen enkele situatie gerookt worden in de aanwezigheid van de kinderen. Ook de ouders dienen zich aan deze regel te houden. Wiegendoodpreventie In het kader van de wiegendoodpreventie wil het kinderdagverblijf de mogelijke risicofactoren uitschakelen. Zo wordt een kind steeds op de rug te slapen gelegd. Indien de ouder vraagt het kind een andere slaaphouding te geven (buik- of zijligging), moet dit gestaafd worden door een medisch attest. De eerste opvangweek slapen nieuwe baby s in de leefruimte. Wiegendood tot 1 jaar en ongevallen in de slaapomgeving van een kind tot 3 jaar zijn te voorkomen door volgende maatregelen correct op te volgen. Ze zijn gebaseerd op wetenschappelijke bevindingen. Leg het kind altijd op de rug te slapen. Vergeet niet het wel op de buik te leggen om te spelen als het wakker is. Houd de leef- en slaapomgeving waar het kind vertoeft rookvrij: bezoekers doven hun sigaret, rokers engageren zich niet in zijn leefomgeving te roken. Houd regelmatig toezicht op het kind en zorg voor nabijheid. Houd het kind bij voorkeur tot 6 maanden op de kamer van de volwassenen, maar wel in zijn eigen bedje. Let erop dat het kind het niet te warm krijgt. Let op de combinatie van kledij, omgevingstemperatuur en gebruikte bedaccommodatie.

19 Gebruik een veilig bed of een veilige wieg en veilig bedmateriaal. Vermijd al het materiaal waarin het kind kan stikken of waaraan het kan blijven hangen. Meer informatie is te vinden onder veilig meubilair en veilig bedmateriaal. Consulteer en print gratis de checklisten af. Geef het kindje geen geneesmiddelen die inwerken op het slaap en wekmechanisme. Sommige middelen kunnen een diepere slaap veroorzaken en vergroten het risico op wiegendood. Bied het kind rust en regelmaat aan. Het verstoren van rust en regelmaat zoals bij de start van de opvang, kan het slaappatroon van het kind veranderen. Het risico op wiegendood wordt hierdoor groter. Ga voor de eigenlijke start van de kinderopvang enkele keren met het kind wennen. Zo leert de opvang jullie gewoonten kennen en zal de start voor het kind minder stresserend zijn. Houd tijdens deze beginperiode extra toezicht, zowel in de opvang als thuis! Voor verdere informatie kunnen de ouders ook de website van Kind en Gezin raadplegen: Naleving van de wet op bescherming van de persoonlijke levenssfeer Een kinderdagverblijf heeft wettelijk de toelating om gegevens op te vragen die behoren tot de persoonlijke levenssfeer 1. Het kinderdagverblijf vraagt bij de inschrijving en tijdens het verblijf persoonlijke gegevens op over het kind en het gezin. Het gaat over medische gegevens betreffende het kind, voor zover deze gegevens van belang zijn voor de opvang. Het kinderdagverblijf kan ook sociale gegevens van het gezin noteren, wanneer dit relevant is voor de opvang. Administratieve, medische en sociale gegevens worden opgevraagd en verwerkt onder de verantwoordelijkheid van de verantwoordelijke van het kinderdagverblijf. Volgens de wet op de bescherming van de persoonlijke levenssfeer hebben de ouders recht op toegang tot de administratieve gegevens die hun kind, henzelf of hun gezin betreffen en kunnen ze verbetering ervan vragen. Het kinderdagverblijf en zijn medewerkers delen aan derden geen informatie mee over het gezin, het kind of over de opvang in het kinderdagverblijf. Bemerkingen in verband met de opvang van de kinderen worden aan het kinderdagverblijf gemeld. t Pagadderke beschikt ook over een website: Hier vinden de ouders, naast algemene informatie ook sfeerfoto s van het kinderdagverblijf en van de kinderen. Bij het ondertekenen van het huishoudelijk reglement en de inschrijvingsfiche verklaren de ouders zich al dan niet akkoord om foto s van hun kind(eren) op de website te laten plaatsen, alsook eventueel op andere media die gelinkt zijn aan het OCMW.

20 3.14. Grensoverschrijdend gedrag Het kinderdagverblijf heeft een beleid omtrent preventie, detectie en aanpak van grensoverschrijdend gedrag. Hieronder wordt verstaan: elk bedreigend of gewelddadig gedrag met zowel actieve of passieve betrokkenheid van het kind, van lichamelijke, emotionele en/of seksuele aard en dit door een volwassene, die in een vertrouwens- en/of gezagsrelatie staat, waardoor schade wordt berokkend of dreigt te worden berokkend aan het kind. Elk signaal en/of vermoeden van grensoverschrijdend gedrag ten aanzien van een kind in het kinderdagverblijf kan steeds gemeld worden aan de verantwoordelijke. Elke melding wordt ernstig genomen, onderzocht en opgevolgd. 1 Het besluit van de Vlaamse regering met erkenning- en subsidiëringvoorwaarden voor kinderdagverblijven en diensten voor onthaalouders. FINANCIELE BEPALINGEN 4.1. Waarborg van 50 euro Bij de definitieve inschrijving van het kind wordt een waarborg van 50 euro gevraagd. Deze waarborg wordt verrekend met de tweede factuur. Deze waarborg wordt ingehouden in geval de inschrijving geannuleerd wordt binnen de 2 maanden voor de geplande opvangdatum, behoudens situaties van overmacht. 4.2 Bijdrage van het gezin Voor alle berekeningen van de financiële bijdrage van het gezin verwijzen wij u naar de site van Kind en Gezin,

21 SLOTBEPALING Het niet naleven van één van de bovenvermelde bepalingen kan uitsluiting tot gevolg hebben. Bij eventuele betwisting beslist het Bijzonder Comité voor Sociale Zaken. Verder zijn alle regels bindend die in het Besluit van de Vlaamse Regering van 23 februari 2001 en de wijzigingsbesluiten, alsook het Ministerieel besluit van 17 maart 2008 betreffende de financiële bijdrage van de gezinnen, opgenomen zijn. Bindend zijn evenzeer alle ministeriële besluiten en richtlijnen vanwege Kind en Gezin die in de toekomst uitgevaardigd zullen worden met betrekking tot de door Kind en Gezin erkende kinderdagverblijven. Van belangrijke wijzigingen zullen ouders en kinderdagverblijf op de hoogte worden gebracht. De ouders verklaren hieronder, met de geschreven woorden gelezen en goedgekeurd samen met hun handtekening, akkoord te gaan met alle schriftelijke bepalingen in het huishoudelijk reglement. De Ouders, De verantwoordelijke,

Het kinderdagverblijf is erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt.

Het kinderdagverblijf is erkend door Kind en Gezin en voldoet aan de eisen die de overheid stelt. HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF DE APPELTJES ALGEMEEN Kinderdagverblijf De Appeltjes is gelegen te Rijksweg 7 3221 Nieuwrode en wordt uitgebaat door BVBA De Appeltjes met maatschappelijke zetel

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen

Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer Algemeen Huishoudelijk reglement De Bonte Bietjes ondernemingsnummer 0848.866.695 Algemeen Contactgegevens Rebecca Sienaert StGillisplein 30/1 3300 Kumtich 0479 296 295 rebecca@debontebietjes.be Doelgroep Kindjes

Nadere informatie

Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren. Huishoudreglement

Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren. Huishoudreglement Kinderdagverblijf tolifantje, Gentseweg 124, 9120 Beveren Huishoudreglement Tolifantje is een zelfstandige opvangvoorziening waar kindjes van 0 tot 3 jaar worden opgevangen. Wij bieden plaats aan 20 kindjes

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT 1 T: +32 (0)473 491 574 E: I: Kinderdagverblijf Druppeltje voorziet dagopvang voor alle kinderen van 0 maand tot ze naar school gaan. Er wordt geen onderscheid gemaakt op grond

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf de bosvlindertjes 1.Algemeen Kinderdagverblijf De Bosvlindertjes is in behandeling voor de vergunning van Kind en Gezin. Het kinderdagverblijf voldoet aan de eisen

Nadere informatie

Algemeen. Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw.

Algemeen. Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw. Algemeen Kinderdagverblijf De Musketiers is een private vakantieopvang dat onder toezicht staat van Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Adres en contactgegevens Meierstraat 20 3640 Kinrooi-Kessenich België Telefoonnummer: 0473 49 15 74 Website: www.druppeltje.be Email: info@druppeltje.be Verantwoordelijke: Saskia

Nadere informatie

Algemeen. Organiserend bestuur Vakantieopvang De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw.

Algemeen. Organiserend bestuur Vakantieopvang De Musketiers is een organisatie van het organiserend bestuur GZA vzw. Algemeen Kinderdagverblijf De Musketiers is een private vakantieopvang dat onder toezicht staat van Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur Vakantieopvang De

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Inlichtingen en afspraken Berkensingel 10 2490 Balen Tel:014/73 42 67 Gsm: 0468/15 61 04 Email: atotz1@telenet.be September 2013 1 Algemeen Kinderdagverblijf AtotZ werkt onder toezicht

Nadere informatie

Pagaderke Huishoudelijk reglement Rijkevorsel oktober Algemeen

Pagaderke Huishoudelijk reglement Rijkevorsel oktober Algemeen Algemeen Kinderdagverblijf t Pagaderke heeft een vergunning voor baby s en peuters groepsopvang. Dit voor 29 kinderopvangplaatsen te Middelstede 56, 2310 Rijkevorsel met aansluitingsnummer Kind en Gezin

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kribbekrabbel

Huishoudelijk reglement Kribbekrabbel Algemeen Kribbekrabbel heeft een attest van toezicht van Kind en Gezin. Kind en Gezin bevindt zich aan de Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel. Meer informatie: Bel naar de Kind en Gezin-Lijn op het nummer

Nadere informatie

Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie

Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie 1 Overeenkomst tussen ouders en Decloedt Vicky, verantwoordelijke van kinderopvang Minnie Algemeen: Kinderopvang Minnie is een zelfstandig kinderdagverblijf voor kindjes van 0 tot 3 jaar en staat onder

Nadere informatie

t Pagaderke Huishoudelijk reglement januari 2015 Algemeen

t Pagaderke Huishoudelijk reglement januari 2015 Algemeen Algemeen Kinderdagverblijf t Pagaderke heeft een vergunning voor baby s en peuters groepsopvang. Dit voor 24 kinderopvangplaatsen te Sint-Lenaarts met aansluitingsnummer Kind en Gezin 910020649. De contactgegevens

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Kribbekrabbel

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Kribbekrabbel Algemeen Kribbekrabbel heeft een attest van toezicht van Kind en Gezin. Kind en Gezin bevindt zich aan de Hallepoortlaan 27, 1060 Brussel. Meer informatie: Bel naar de Kind en Gezin-Lijn op het nummer

Nadere informatie

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u.

De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Openingsuren- tarieven De opvangvoorziening is open van maandag tot vrijdag, telkens van 7u tot 8u10. En Van 15u30 tot 18u. Op woensdag van 7u tot 8u10 en van 12u tot 18u. Tarieven 0,74 per begonnen halfuur

Nadere informatie

Intern reglement + overeenkomst

Intern reglement + overeenkomst Algemene informatie + overeenkomst Intern reglement + overeenkomst Partijen: - Kinderdagverblijf B.V.B.A De Hummeltjes, gelegen in Nieuwstraat 28, 9340 Lede. Telefoon: 0476 86 20 58 En hierna genoemd als

Nadere informatie

Algemeen. De inschrijvingsdagen worden vermeld op de website: en deze informatie vind je ook terug op de flyer die verspreid wordt.

Algemeen. De inschrijvingsdagen worden vermeld op de website:   en deze informatie vind je ook terug op de flyer die verspreid wordt. Algemeen Speelplein Groene Zone VZW Groenveldstraat 42 3001 Heverlee De speelpleinwerking is een erkende speelpleinwerking door de Stad Leuven. Contactgegevens Voorzitter VZW Speelplein Groene Zone: Hilde

Nadere informatie

3. Aanpassing huishoudelijk reglement kinderdagverblijf.

3. Aanpassing huishoudelijk reglement kinderdagverblijf. Provincie Uittreksel uit het Notulenboek van de Oost-Vlaanderen Raad van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Dendermonde Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn van 9255

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE: H u i z e w u i z e w o u t e r t j e. E s d o o r n

ALGEMENE INFORMATIE: H u i z e w u i z e w o u t e r t j e. E s d o o r n H u i s h o u d e l i j k r e g l e m e n t ALGEMENE INFORMATIE: Contactgegevens organisator: Huizewuizewoutertje VIF ondernemingsnummer 0547737719 Bankstraat 27 (tevens opvanglocatie) 2811 Hombeek 015

Nadere informatie

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45.

Onze kribbe is geopend van maandag tot vrijdag dit telkens van 07h.00 tot 17h.45. Waarom dit huisreglement Graag willen we jullie via dit huisreglement een beetje wegwijs maken in onze krubbe Het Babyhuisje Dit zal jullie, zoon / dochter als ook helpen bij het verblijf in het Babyhuisje,

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Contactgegevens verantwoordelijke Voet Joy Jeanne hellemansstraat 7, 2800 Mechelen 0497/99 88 34 Ondernemingsnummer : Contactgegevens Kinderdagverblijf Crème Crèche

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Initiatief voor Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar

Huishoudelijk reglement Initiatief voor Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar Huishoudelijk reglement Initiatief voor Buitenschoolse Opvang voor kinderen van 2,5 tot 12 jaar Algemeen Het initiatief voor buitenschoolse opvang (IBO)Dol-Fijn is erkend en gesubsidieerd door Kind en

Nadere informatie

t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement

t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement t Dol-Fijntje Huishoudelijk Reglement Inleiding bij het huishoudelijk reglement Het huishoudelijk reglement: is een algemeen document dat wordt opgemaakt door de organisator van kinderopvang; geeft verduidelijking

Nadere informatie

Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen.

Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen. Beste (toekomstige) ouders, Jullie denken eraan in de toekomst jullie kindje aan ons toe te vertrouwen. Daarom geven wij jullie graag een woordje uitleg: Onze missie is een kinderopvang zijn waar elk kind,

Nadere informatie

Molenveld 85. 1982 Elewijt

Molenveld 85. 1982 Elewijt ORGANISATOR EN MAATSCHAPPELIJKE ZETEL Feitelijke vereniging Kinderdagverblijf De Honingboom De.honingboom@gmail.com Telefoonnummer: 015/62.04.28 Ondernemingsnummer: 0843.231.787 OPENINGSDAGEN EN UREN Maandag

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Briel-jantje

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Briel-jantje Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Briel-jantje 1. Algemeen Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf t Briel-jantje is een organisatie van VZW Duinhuisjes De contactpersoon van het organiserend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Algemeen Ons Initiatief Buitenschoolse Opvang (IBO) is erkend door Kind&Gezin. Wij voldoen aan

Nadere informatie

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze 1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze samenwerking met ouders en kinderen 3.3 Naleving van de wet op

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf emielendoortje

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf emielendoortje Algemeen Emielendoortje is een warm en sfeervol huis waar kinderen en ouders welkom zijn. Kinderdagverblijf emielendoortje is erkend en gesubsidieerd door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Ukkepuk Kortrijksestraat 117 3010 Kessel-Lo Tel: 016/43 77 07 www.ukkepukje.be email: info@ukkepukje.be Bvba De Opvang ON: 0809 744 320 Algemeen verantwoordelijke: Hilde Vranckx

Nadere informatie

Algemeen. Kinderdagverblijf De Zes Sterren Geel is erkend door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt.

Algemeen. Kinderdagverblijf De Zes Sterren Geel is erkend door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Algemeen Kinderdagverblijf De Zes Sterren Geel is erkend door Kind en Gezin. Het voldoet aan de eisen die de overheid stelt. Organiserend bestuur De Zes Sterren BVBA Belgiëlei 211 2018 Antwerpen Ondernemingsnummer

Nadere informatie

Website: www.jipenjanneke.be 1 E-mail: christel.meulenijzer@telenet.be

Website: www.jipenjanneke.be 1 E-mail: christel.meulenijzer@telenet.be Website: www.jipenjanneke.be 1 E-mail: christel.meulenijzer@telenet.be INHOUD HALLO, WIJ ZIJN KRISTINE EN CHRISTEL... 3 INLICHTINGEN... 4 ALGEMEEN... 5 DOELGROEPOMSCHRIJVING... 5 OPNAMEBELEID... 5 OPENINGSUREN

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf De Peuterhaven

Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf De Peuterhaven Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf De Peuterhaven 1. Algemeen Organiserend bestuur Het kinderdagverblijf De Peuterhaven is een organisatie van VZW Duinhuisjes De contactpersoon van het organiserend

Nadere informatie

Stationstraat 116 A Retieseweg 62 2440 Geel. Telefoon Stationsstraat: 0485/93.71.73 Telefoon Retieseweg: 0485/93.71.00. Mail: info@troetelland.

Stationstraat 116 A Retieseweg 62 2440 Geel. Telefoon Stationsstraat: 0485/93.71.73 Telefoon Retieseweg: 0485/93.71.00. Mail: info@troetelland. Stationstraat 116 A Retieseweg 62 2440 Geel Telefoon Stationsstraat: 0485/93.71.73 Telefoon Retieseweg: 0485/93.71.00 Mail: info@troetelland.be TROETELLAND Stationstraat 116 A 2440 Geel Tel: 0485/93.71.73

Nadere informatie

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265

Kinderopvang. Pimpernelleke. Matenstraat 185 a/b. 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66. Tel: 03 888 02 87. Rek: BE18973072782265 Kinderopvang Pimpernelleke Matenstraat 185 a/b 2845 Niel GSM: 0478/08 16 66 Tel: 03 888 02 87 Rek: BE18973072782265 Email:pimpernelleke.niel@hotmail.com Web:niels-pimpernelleke.be Reglement Inschrijving

Nadere informatie

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,?

Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? ONTHAALOUDERS Moet je overdag gaan werken, studeren, een opleiding volgen, werk zoeken,? Lukt het je niet zo goed om voor je kindje te zorgen, heeft je gezin nood aan extra ondersteuning? Ben je van plan

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /5-09-203 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80 55

Nadere informatie

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering Kleuter-klim-op (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in,

Nadere informatie

Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf.

Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf. Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf. In deze brochure vindt u heel wat informatie. Mocht u toch nog meer vragen hebben, sta ik graag ter uwer beschikking. Ik zal er, samen met het begeleidend

Nadere informatie

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze

1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze 1. Organiserend bestuur 2. Doelgroepomschrijving 3. Intern werkingskader 3.1 Principes van ons pedagogisch beleid 3.2 Principes voor onze samenwerking met ouders en kinderen 3.3 Naleving van de wet op

Nadere informatie

Beste ouders, De verantwoordelijken voor het kinderdagverblijf is: - Viceroy Natascha Gsm: 0495/ Van Eetveldt Evelien Gsm: 0495/26.74.

Beste ouders, De verantwoordelijken voor het kinderdagverblijf is: - Viceroy Natascha Gsm: 0495/ Van Eetveldt Evelien Gsm: 0495/26.74. Beste ouders, Hartelijk welkom bij De DOL-FIJNtjes. Het toevertrouwen van uw kind aan ons kinderdagverblijf De DOL-FIJNtjes, beschouwen wij als een grote blijk van vertrouwen. Van harte dank hiervoor.

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Schriftelijke overeenkomst 1 april 2015 Contracterende partijen De organisator NAAM: KINDERDAGVERBLIJF T VIENCENTJE ADRES: LEOPOLDSTRAAT

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Maart 2015 1 Kinderdagverblijf De Honingboom Molenveld 85 1982 Elewijt de.honingboom@gmail.com Telefoonnummer: 015/62.04.28 OPENINGSDAGEN EN - UREN Maandag Dinsdag 7.00u - 18.00u

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016. DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham HUISHOUDELIJK REGLEMENT VERSIE VAN 01/02/2016 DIENST VOOR ONTHAALGEZINNEN V.Z.W. Leopoldsburg, Lommel, Ham Vander Elststraat 49, 3970 Leopoldsburg Tel. en antwoordapp.: 011/34 83 91 Fax.: 011/40 38 10

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE 1 ALGEMEEN - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port

Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port Pagina 1 van 6 Huishoudelijk reglement kinderdagverblijf Barbara Kid s Port 1. Gegevens over de organisator en de kinderopvanglocatie 1.1. De organisator: BVBA Kinderdagverblijf Barbara Ondernemingsnummer:

Nadere informatie

Baby en Kinderdagverblijf

Baby en Kinderdagverblijf Baby en Kinderdagverblijf Stationsstraat 45 8020 Oostkamp 050/84.16.04 Huisreglement Dit huisreglement, voor het laatst gewijzigd op 12/11/2013, vervangt alle voorafgaande. De Paddestoel wordt uitgebaat

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF Lange Lozanastraat 108 2018 Antwerpen GSM: 0484 954 112 GSM: 0484 954 113 GSM: 0484 736 927 E-mail: tlozanatje@hotmail.com Versie: 2013 INHOUD Voorwoord... 3

Nadere informatie

Kinderdagverblijf. De Rakkertjes

Kinderdagverblijf. De Rakkertjes Kinderdagverblijf De Rakkertjes KinderdagverblijfbrochureA5_Verdana.indd 1 08-06-2007 09:31:26 Voorwoord van de voorzitter Beste ouders U mag er zeker van zijn dat uw kindjes in goede handen zijn in het

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Huishoudelijk reglement Kinderdagverblijf t Stok(t)paardje Anny en Kim Stokt 23 20 Geel 085 08 25 68 www.tstoktpaardje.be 1 Inhoudstabel 1. Opvang 2. Openingsuren 3. Tarieven. Vakantie van t Stok(t)paardje

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF MOLENWIEKJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF MOLENWIEKJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT KINDERDAGVERBLIJF MOLENWIEKJE HOOFDSTUK 1: ALGEMEEN 1 1. Organiserend bestuur 1 2. Contactpersoon van het kinderdagverblijf 1 3. Doelgroepomschrijving 1 4. Team 1 5. Verzekering

Nadere informatie

Formulier 1 Overeenkomst

Formulier 1 Overeenkomst 1 Formulier 1 Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree Gegevens:

Nadere informatie

Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG

Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG Schoolstraat 11, 8770 Ingelmunster 051/31.45.44 Contract BUITENSCHOOLSE OPVANG t Achterhuisje VZW : Is een opvang voor kinderen tot en met 12 jaar, voldoet aan de algemene voorwaarden voor toezicht van

Nadere informatie

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst

Formulier 1: De schriftelijke overeenkomst. Overeenkomst CONTRACTERENDE PARTIJEN DE ORGANISATOR Overeenkomst Naam organisator: OCMW Bree, Peerderbaan 37, 3960 Bree Naam Kinderdagverblijf: t Wiekernestje, Sint Jacobstraat z/n, 3960 Bree 089 848556 - kinderdagverblijf@bree.be

Nadere informatie

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op

Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Reglementering (Jan.2012) Kinderdagverblijf Klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen. We zetten ons in, en dit alle dagen.

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Teledienst

Huishoudelijk reglement Teledienst Huishoudelijk reglement Teledienst Laatst bijgewerkt op 29 februari 2016 "Thuisopvang voor zieke kinderen en/of kinderen met een handicap" 1. De thuisopvang is voorbehouden aan de kinderen die ingeschreven

Nadere informatie

VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/ Fax. 050/

VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/ Fax. 050/ HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG VZW. De Duinhuisjes KINDERDAGVERBLIJF De Duinhummeltjes Marktstraat 61, 8301 KNOKKE-HEIST Tel. 050/51.19.74 Fax. 050/51.64.82 BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement t Viencentje Leopoldstraat 25 8580 Avelgem 056/64 74 78 www.viencentje.be Huishoudelijk reglement 1 april 2015 Algemene informatie Inleiding HET HUISHOUDELIJK REGLEMENT: - IS EEN ALGEMEEN DOCUMENT DAT

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang

Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang Huishoudelijk reglement van de buitenschoolse opvang ALGEMEEN De buitenschoolse opvang De Marientjes staat onder toezicht van Kind en Gezin. De organisatie en de werking voldoen aan de gestelde eisen.

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE. Betrouwbaarheid. Evolueren. Respect voor. Emoties. Geborgenheid voor kinderen. Ontdekken van talenten stimuleren

ONTHAALBROCHURE. Betrouwbaarheid. Evolueren. Respect voor. Emoties. Geborgenheid voor kinderen. Ontdekken van talenten stimuleren ONTHAALBROCHURE KDV BEREGOED streeft naar een kwalitatieve opvang waarin het kind centraal staat, waarbij de ouders beschouwd worden als de belangrijkste en meest invloedrijkste personen in het leven van

Nadere informatie

Lindenlaan. Buitenschoolse opvang. Versie 1 20/10/2017

Lindenlaan. Buitenschoolse opvang. Versie 1 20/10/2017 1 Infomap Lindenlaan Buitenschoolse opvang 2 Inhoud Welkomstwoordje 3 Voorstelling 4-5 Opvangaanbod 6 Inschrijving en opvang reserveren 7-8 Afwezigheid 9 Aanwezigheidsregistratie/toegang 10 Verzekering

Nadere informatie

WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF

WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf t Pagadderke Platteput 8 A 9255 Buggenhout tel: 052-33 96 01 1 Huishoudelijk reglement Inhoud 1 ALGEMENE INFORMATIE... 3 1.1 Organisator...

Nadere informatie

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes

Welkom. Welkom bij BIbelOtje. Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Welkom Welkom bij BIbelOtje Zelfstandig kinderdagverblijf voor 22 kindjes Algemene info Bij Bibelotje is uw kindje alle werkdagen van 7u30 tot 18u welkom! Een dagje spelen bij Bibelotje kost 25. Er wordt

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje

Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje 'T SPRINGVEERTJE Huishoudelijk reglement Voor- en naschoolse kinderopvang 't Springveertje ALGEMEEN t Springveertje staat onder toezicht van Kind en Gezin. Het initiatief stelt zich in regel met de eisen

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Vzw t Ittertuintje Opitterkiezel 240 3960 Bree Opitter Secretariaat : Tel : 089864353 Opvang : Tel : 089864093 Algemeen Het Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Ittertuintje

Nadere informatie

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1

werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 werkingsreglement Werkingsreglement Gibbon vzw versie september 2010 Pagina 1 1. Algemene bepalingen 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens Gibbon vzw is een vereniging, opgericht met als doel de

Nadere informatie

De Ballon. Algemeen. Verantwoordelijken

De Ballon. Algemeen. Verantwoordelijken De Ballon Algemeen De Ballon staat onder toezicht van Kind en Gezin. Dit wil zeggen dat wij voldoen aan de voorwaarden inzake lokalen, voeding, hygiëne en veiligheid. Jaarlijks ontvangen jullie een fiscaal

Nadere informatie

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden

Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden Sint-Catharinacollege Moerbeke-Viane-Galmaarden scholengroepb@sintcatharinacollege.be Huishoudelijk Reglement binnenschoolse kinderopvang Gemeente Moerbeke 1. Algemeen Het huishoudelijk reglement van de

Nadere informatie

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13

Algemeen. Bereikbaar: GSM Opvang: 0496 / 760 832 E-mail opvang: opvanglozen@gmail.com Secretariaat school: 011 / 62 16 13 De kostprijs Voor één kind bedraagt de prijs 2 per aangevangen uur en 1 per aangevangen half uur. Voor een gezin met meerdere kinderen gelijktijdig in de opvang bedraagt de prijs 1,50 per aangevangen uur

Nadere informatie

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement

THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN. Huishoudelijk reglement THUISOPVANG ZIEKE KINDEREN Huishoudelijk reglement Enkele voorwaarden over de opvang bij jou thuis 1. Opvang voor zieke kindjes tot 12 jaar. Onze dienst organiseert opvang voor zieke kinderen tussen 0

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op

Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Huishoudelijk reglement FLEXIBELE NASCHOOLSE OPVANG (SEPT. 2015) De kleuter-klim-op Klim-op draaiend houden kan niet op onze handen alleen. Dit kan enkel door steun, begrip en vertrouwen van iedereen.

Nadere informatie

INITIATIEF VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Huishoudelijk Reglement met ingang op 1 mei 2014 goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 april 2014

INITIATIEF VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG. Huishoudelijk Reglement met ingang op 1 mei 2014 goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 april 2014 INITIATIEF VOOR BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG Huishoudelijk Reglement met ingang op 1 mei 2014 goedgekeurd op de gemeenteraad van 24 april 2014 Algemeen IBO Buggenhout is erkend en gesubsidieerd door Kind

Nadere informatie

Dikkedil & dollefijn is een opvanginitiatief onder toezicht van Kind & Gezin. Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u.

Dikkedil & dollefijn is een opvanginitiatief onder toezicht van Kind & Gezin. Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u. Dikkedil & dollefijn is een opvanginitiatief onder toezicht van Kind & Gezin. Wij zijn elke werkdag open van 7u tot 18u. 1. Schriftelijke overeenkomst van opvang tussen Jossart Brigitte voor Dikkedil &

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG T STRANDHUISJE - T ZEEHUISJE Bremlaan 37 8300 KNOKKE-HEIST TEL.050/633.700 Fax: 050/633.709 e-mail: nathaniele.gheleyns@bremhuisje.be

Nadere informatie

ONTHAALBROCHURE KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND. Oude Zandstraat Beveren

ONTHAALBROCHURE KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND. Oude Zandstraat Beveren ONTHAALBROCHURE KINDERDAGVERBLIJF WINDEKIND Oude Zandstraat 88 9120 Beveren INHOUD Kinderdagverblijf Windekind... 3 Contactgegevens... 3 Openingstijden... 3 De speelruimten... 3 Ons engagement... 4 Aanvraag

Nadere informatie

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs

Kosten en Vergoedingen. Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Kosten en Vergoedingen Bijlage bij het Huishoudelijk Reglement Buitenschoolse opvang kinderen uit het kleuter- en lager onderwijs Geldig vanaf 1 september 2015 1 Geldigheid De hieronder vermelde tarieven

Nadere informatie

Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje

Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje Schriftelijke Overeenkomst kinderdagverblijf t Knuffeltje 1. Contracterende partijen DE ORGANISATOR FV t Knuffeltje Carry Steenssens Dorpstraat 7 9130 Kieldrecht GSM: 0472/48.55.11 Email: tknuffeltje@hotmail.com

Nadere informatie

Overeenkomst kinderdagverblijf Lilou. Schriftelijke overeenkomst kinderopvang

Overeenkomst kinderdagverblijf Lilou. Schriftelijke overeenkomst kinderopvang Schriftelijke overeenkomst kinderopvang 1. Gegevens contracterende partijen Partij A Partij B Kinderopvang : Ouders : Kinderopvang Lilou Kerkstraat 20 9550 Herzele Tel. : 0477/64.15.51 Email : valerie.bauwens@yahoo.com

Nadere informatie

Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst

Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst Little Angels Jan Dekinderstraat, 37 1731 Zellik - Belgium T 0486 445794 E info@littleangelshome.be www.littleangelshome.be Intern huishoudelijk reglement & overeenkomst Naam: Geboortedatum: Adres: Voornaam:

Nadere informatie

schriftelijke overeenkomst kinderopvang

schriftelijke overeenkomst kinderopvang schriftelijke overeenkomst kinderopvang Deze schriftelijke overeenkomst legt de rechten en plichten vast tussen Felies vzw organisator van de kinderopvang en de gebruiker De schriftelijke overeenkomst

Nadere informatie

Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Bondgenootje Gemeente Zonnebeke. Huishoudelijk Reglement

Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Bondgenootje Gemeente Zonnebeke. Huishoudelijk Reglement 1 Initiatief Buitenschoolse Kinderopvang t Bondgenootje Gemeente Zonnebeke Huishoudelijk Reglement De buitenschoolse kinderopvang t Bondgenootje is een erkend gemeentelijk initiatief en staat onder toezicht

Nadere informatie

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN

SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN SCHRIFTELIJKE OVEREENKOMST INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG INFO KINDEROPVANG Naam: Adres: OCMW LAARNE INITIATIEF BUITENSCHOOLSE OPVANG COLMANSTRAAT 51 TE 9270 KALKEN Naam: IBO T WEIKEN IBO T KEIKOPJE

Nadere informatie

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen

Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen Organiserend bestuur en contactgegevens Vestigingen Contactpersonen werkingsreglement 2 Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen... 5 1.1 Organiserend bestuur en contactgegevens... 5 1.1 Vestigingen... 5 1.2 Contactpersonen... 5 1.3 Openingsuren... 6 1.4 Bereikbaarheid in noodgevallen...

Nadere informatie

Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat Lier Tel: 03/ Gsm: 0475/ Rek.nr. : BE

Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat Lier Tel: 03/ Gsm: 0475/ Rek.nr. : BE Infobrochure KDV d'engeltjes Kinderdagverblijf d Engeltjes Hulststraat 20 2500 Lier ouders@dengeltjes.be Tel: 03/290.82.53 Gsm: 0475/85.20.59 Rek.nr. : BE19 7310 2961 7812 Voorwoord: goed nieuws voor ouders!

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG I. VOORSTELLING VAN DE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG I. VOORSTELLING VAN DE BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG HUISHOUDELIJK REGLEMENT BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG VZW. De Duinhuisjes BUITENSCHOOLSE KINDEROPVANG MOESJE Zustersstraat 11 8380 brugge Tel. 050/55.25.39. Gsm : 0478/56.85.81. Email : peuterhaven@skynet.be

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement

Huishoudelijk reglement Buitenschoolse opvang Het Mini- Palet Tel: 0475/27.16.49 (Directie) Huishoudelijk reglement Verantwoordelijke(n): Directeur SFX : Dhr. Knockaert Carlos Pedagogisch directeur basisschool Het Palet en basisschool

Nadere informatie

Gezinsopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een erkenning

Gezinsopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een erkenning Gezinsopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een erkenning INFRASTRUCTUUR Het gedeelte van de woning dat wordt gebruikt voor de opvang heeft: een speelruimte; een sanitaire ruimte met een toilet en

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder

Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Schriftelijke overeenkomst tussen organisator en contracthouder Volgende afspraken komen tot stand tussen: 1. De dienst voor gezinsopvang van het OCMW Zottegem met zetel te Deinsbekestraat 23, 9620 Zottegem,

Nadere informatie

Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT

Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT Kinderdagverblijf Pinnemuts Burg. Jos. Chalmetlaan 52 9060 Zelzate Tel. : 09/345.73.14 - e-mail : kdv.pinnemuts@skynet.be HUISHOUDELIJK REGLEMENT Algemeen Kinderdagverblijf Pinnemuts is erkend en gesubsidieerd

Nadere informatie

WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF

WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF WELKOM IN HET KINDERDAGVERBLIJF HUISHOUDELIJK REGLEMENT (versie van 1 februari 2009) Kinderdagverblijf t Pagadderke Klaverveld 5 9255 Buggenhout tel : 052-33 96 01 Provincie Oost-Vlaanderen Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf.

Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf. Beste ouder, Hartelijk welkom in ons kinderdagverblijf. In deze brochure vindt u heel wat informatie. Mocht u toch nog meer vragen hebben, sta ik graag ter uwer beschikking. Ik zal er, samen met het begeleidend

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG

HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG BSGO! HET LAAR HUISHOUDELIJK REGLEMENT NASCHOOLSE OPVANG Januari 2015 1. Algemene informatie 1.1 Organisator Huishoudelijk reglement: NASCHOOLSE KINDEROPVANG BASISSCHOOL HET LAAR BSGO! Het Laar Laarstraat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO

Huishoudelijk reglement buitenschoolse opvang BO ALG 09 - /8 3-05-205 BO Hoofdzetel Locatie buitenschoolse opvang: Essen Kapellen Brecht Hofstraat 4 Kapelsestraat 37 Leopoldstraat 5 290 Essen 2950 Kapellen 2960 St Lenaarts 03/664.87.23 GSM 0470 0 80

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR- EN NASCHOOLSE OPVANG GBS T HAEGJE INHOUD 1 ALGEMEEN ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1

Nadere informatie

Schriftelijke overeenkomst

Schriftelijke overeenkomst Schriftelijke overeenkomst De organisator Steurs Marleen Houthulststraat 161 2170 Merksem Gsm : 0497/62.55.10 Tel. in noodgeval : 03/645.77.81 ondernemingsnummer : BE0826.917.575 rechtsvorm : eenpersoonszaak

Nadere informatie

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T

H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T H U I S H O U D E L I J K R E G L E M E N T ORGANISATOR GEZINSOPVANG DIENST VOOR ONTHAALOUDERS (versie van 1 januari 2015) Organisator Gezinsopvang De Mereltjes Hasseltsesteenweg 16 3700 Tongeren Tel.

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT WELKOM! HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT CHIKI Versie juli 2014 Inhoudstafel I. Algemeen 4 I.1 Organiserend bestuur 4 I.2 Gegevens van de opvanglocatie 4 I.3 Openingsdagen- en uren 5 I.4

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche

Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Huishoudelijk Reglement Crème Crèche Contactgegevens verantwoordelijke Voet Joy Brusselsesteenweg 394, 2800 Mechelen joyvoet@hotmail.com Ondernemingsnummer :50 506 57 518 Contactgegevens Kinderdagverblijf

Nadere informatie

Gezinsopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht

Gezinsopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht Gezinsopvang van schoolkinderen Voorwaarden voor een attest van toezicht Op 21 oktober 2016 keurde de Vlaamse Regering een aantal versoepelingen in de voorwaarden goed. Deze wijzigingen staan in schuin

Nadere informatie

Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: 1. Organisator van de kinderopvanglocatie

Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: 1. Organisator van de kinderopvanglocatie Naam + Voornaam kind: Geboortedatum: Kinderopvanglocatie: De bepalingen die zijn opgenomen in Luik A van dit huishoudelijk reglement zijn samen met onderstaande bepalingen van dit luik B van toepassing

Nadere informatie