PRIVACYREGLEMENT NKA

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PRIVACYREGLEMENT NKA"

Transcriptie

1 PRIVACYREGLEMENT NKA

2 INHOUD 1. WANNEER IS DIT PRIVACYREGLEMENT VAN TOEPASSING? DOEL PRIVACYREGLEMENT WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW GEGEVENS? WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT NKA? VOOR WELK DOEL GEBRUIKT NKA UW GEGEVENS? TOEGANG TOT PERSOONSGEGEVENS VERSTREKKING AAN DERDEN HOE LANG BEWAREN WIJ UW GEGEVENS? BEVEILIGING EN GEHEIMHOUDING INZAGE, CORRECTIE EN VERWIJDERING VAN UW PERSOONSGEGEVENS RECHT VAN VERZET OUD-CURSISTEN INFORMATIEPLICHT

3 Opleidingsinstituut Nederlandse Kappersakademie B.V. (NKA) verzamelt in het kader van haar activiteiten persoonsgegevens van Cursisten en bezoekers van haar websites. NKA is gevestigd aan de Mariniersweg 149 (3011 NK) te Rotterdam. NKA gaat zorgvuldig met uw gegevens om, in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving. In dit privacyreglement beschrijven wij welke gegevens wij van u verwerken, hoe we dat doen en hoe u hiertegen bezwaar kunt maken. Dit Privacyreglement kan van tijd tot tijd wijzigen. Op vindt u de actuele versie van het Privacyreglement. 1. WANNEER IS DIT PRIVACYREGLEMENT VAN TOEPASSING? 1.1 Dit Privacyreglement is van toepassing op alle persoonsgegevens die NKA van u verwerkt in het kader van de uitvoering van de activiteiten van NKA op de markt brengt, inclusief de gegevens van bezoekers van de websites van NKA. 1.2 Waar in dit Privacyreglement in de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) genoemde begrippen worden gebruikt, dan hebben zij de in de WBP genoemde betekenis. In dit Privacyreglement wordt onder Cursist verstaan, een persoon die een door NKA aangeboden opleiding volgt. 2. DOEL PRIVACYREGLEMENT 2.1 Dit Privacyreglement heeft tot doel: a. de persoonlijke levenssfeer van Cursisten en bezoekers van de website van wie persoonsgegevens worden verwerkt te beschermen tegen misbruik van die gegevens en tegen het verwerken van onjuiste gegevens; b. te voorkomen dat persoonsgegevens worden verwerkt voor een ander doel dan het doel waarvoor ze verzameld zijn; c. de rechten van de Cursisten en bezoekers van de website te waarborgen. 3. WIE IS VERANTWOORDELIJK VOOR UW GEGEVENS? Opleidingsinstituut Kappersakademie B.V., Mariniersweg 149, 3011 NK Rotterdam is de verantwoordelijke voor de verwerking van persoonsgegevens van Cursisten en bezoekers van onze websites. 4. WELKE PERSOONSGEGEVENS VERWERKT NKA? 4.1 Wij kunnen gegevens verzamelen en verwerken op de volgende manieren: 3

4 a. Informatie die u zelf aan ons verstrekt; en b. Informatie die wij verkrijgen door het volgend van de opleiding of het bezoek aan onze websites. 4.2 Geen andere persoonsgegevens worden verwerkt dan: a. naam, voornamen, voorletters, titulatuur, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en soortgelijke voor communicatie bedoelde gegevens, alsmede bankrekeningnummer van de betrokkene; b. een administratienummer dat geen andere informatie bevat dan bedoeld onder a; c. nationaliteit en geboorteplaats; d. gegevens als bedoeld onder a, van de ouders, voogden of verzorgers van Cursisten; e. gegevens die noodzakelijk zijn met het oog op de gezondheid of het welzijn van betrokkene; f. gegevens betreffende de godsdienst of levensovertuiging van de Cursist, voor zover die noodzakelijk zijn voor het onderwijs; g. gegevens betreffende de aard en het verloop van het onderwijs, alsmede de behaalde studieresultaten; h. gegevens met het oog op de organisatie van het onderwijs en het verstrekken of ter beschikking stellen van leermiddelen; i. gegevens met het oog op het berekenen, vastleggen en innen van inschrijvingsgelden, school- en lesgelden en bijdragen of vergoedingen voor leermiddelen en buitenschoolse activiteiten; j. foto's en videobeelden met of zonder geluid van activiteiten van de instelling of het instituut; k. gegevens van docenten en begeleiders, voor zover deze gegevens van belang zijn voor de organisatie van het instituut of de instelling en het geven van onderwijs, opleidingen en trainingen; en l. andere dan de onder a tot en met k bedoelde gegevens waarvan de verwerking wordt vereist ingevolge of noodzakelijk is met het oog op de toepassing van een wettelijke regeling. 5. OOR WELK DOEL GEBRUIKT NKA UW GEGEVENS? 5.1 De verwerking geschiedt van persoonsgegevens van Cursisten met in achtneming van artikel 19 van het Vrijstellingsbesluit slechts ten behoeve van: a. de organisatie of het geven van het onderwijs, de begeleiding van Cursisten dan wel het geven van studieadviezen; b. het verstrekken of ter beschikking stellen van leermiddelen; c. het bekend maken van informatie over de organisatie en leermiddelen als bedoeld, onder a en b, alsmede informatie over de Cursisten, bedoeld in het eerste lid, op de website; 4

5 d. het bekend maken van de activiteiten van NKA op de eigen website; e. het berekenen, vastleggen en innen van inschrijvingsgelden, school-en lesgelden en bijdragen of vergoedingen voor leermiddelen en buitenschoolse activiteiten, waaronder begrepen het in handen van derden stellen van vorderingen; f. het creëren van een veilige omgeving voor medewerkers van NKA en Cursisten; g. het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole; h. (onderzoek gericht op) de kwaliteitsverbetering in het onderwijs; en i. de uitvoering of toepassing van een andere wet. 5.2 Marketingactiviteiten We doen graag aanbiedingen voor onze producten en diensten aan onze relaties (ook na beëindiging van het contract). Dit doen we per telefoon, of post, tenzij u hier bezwaar tegen maakt. 5.3 Verwerking van uw gegevens op de website van NKA Wij verzamelen en gebruiken uw persoonsgegevens op onze website in de eerste plaats om met u te communiceren. Uw gegevens worden daarnaast gebruikt voor het doen van onderzoek en het uitvoeren van analyses, met als doel om onze diensten en onze websites te verbeteren. Wij kunnen uw gegevens op onze websites ook gebruiken om in bepaalde gevallen (commerciële) informatie per te kunnen sturen over de activiteiten van NKA, mits u daarvoor toestemming heeft gegeven. 6. TOEGANG TOT PERSOONSGEGEVENS 6.1 Behoudens daartoe strekkende wettelijke voorschriften ter zake hebben slechts toegang tot de persoonsgegevens: a. degenen, waaronder begrepen derden, die zijn belast met of leiding geven aan de activiteiten die in verband staan met de verwerking van de gegevens of die daarbij noodzakelijk zijn betrokken; b. anderen, in gevallen als bedoeld in artikel 8 onder a, c en d, en artikel 9 derde lid van de WBP. 7. VERSTREKKING AAN DERDEN 7.1 Wij verstrekken uw persoonsgegevens alleen aan de volgende derden: a. derden, die leiding geven aan of belast zijn met de verwerking van persoonsgegevens van Cursisten of die daarbij noodzakelijk zijn betrokken; b. anderen, in de gevallen bedoeld in artikel 8 onder a, c en d, of artikel 9 (verenigbaar gebruik), derde lid, van de WBP; 5

6 c. anderen, in de gevallen bedoeld in artikel 8 onder e en f, van de WBP, voor zover het slechts gegevens betreft als bedoeld in artikel [=] van dit reglement, en nadat het voornemen daartoe aan betrokkene is mede gedeeld en deze gedurende een redelijke termijn in de gelegenheid is geweest het recht van verzet als bedoeld in artikel 40 of 41 van de WBP uit te oefenen. 7.2 Ingeval van verstrekking van persoonsgegevens aan derden, treft NKA de vereiste contractuele en organisatorische maatregelen om te verzekeren dat uw gegevens uitsluitend in overeenstemming met de toepasselijke wet- en regelgeving en voor de in dit Privacyreglement genoemde doeleinden worden verwerkt. 7.3 We kunnen geanonimiseerde, niet tot een persoon herleidbare gegevens verstrekken aan onze partners, zoals adverteerders, of maken deze bekend. Wij kunnen bijvoorbeeld gegevens publiceren die de trend aangeven van het gebruik van onze opleidingen. 7.4 Als NKA betrokken wordt bij een fusie, overname of activa/passivatransactie, zullen wij de vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens waarborgen. Wij zullen de betreffende klanten informeren voordat de persoonsgegevens worden overgedragen of onder een ander privacybeleid gaan vallen. 8. HOE LANG BEWAREN WIJ UW GEGEVENS? De persoonsgegevens worden verwijderd uiterlijk twee jaren nadat de studie is beëindigd, tenzij de persoonsgegevens noodzakelijk zijn ter voldoening aan een wettelijke bewaarplicht. De gegevens op de website worden onverwijld verwijderd wanneer de betrokkene of diens wettelijk vertegenwoordiger daarom verzoekt. 9. BEVEILIGING EN GEHEIMHOUDING 9.1 Wij dragen zorg voor passende technische en organisatorische maatregelen ter voorkoming van verlies of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens. Deze maatregelen garanderen, rekening houdend met de stand der techniek en de kosten van de tenuitvoerlegging, een passend beveiligingsniveau, gelet op de risico s die de verwerking en de aard van de te beschermen gegevens met zich meebrengen. De maatregelen zijn er mede op gericht onnodige verzameling en verdere verwerking van persoonsgegevens te voorkomen. 9.2 Indien sprake is van elektronische verwerking van persoonsgegevens zal via een coderings- en wachtwoordbeveiliging aan de tot toegang bevoegde personen toegang worden gegeven tot bepaalde gedeelten van de persoonsgegevens of tot alle persoonsgegevens al naar gelang hun werkzaamheden dit vereisen. 9.3 Een ieder die betrokken is bij de uitvoering van dit reglement en daarbij de beschikking krijgt over persoonsgegevens waarvan hij het vertrouwelijke karakter kent of redelijkerwijs kan vermoeden en voor wie niet reeds uit hoofde van beroep, functie 6

7 of wettelijk voorschrift ter zake van de persoonsgegevens een geheimhoudingsplicht geldt, is verplicht tot geheimhouding daarvan. Dit geldt niet indien enig wettelijk voorschrift hem tot bekendmaking verplicht of uit zijn taak bij de uitvoering van dit reglement de noodzaak tot bekendmaking voortvloeit. 9.4 Wij zullen de Autoriteit Persoonsgegevens onverwijld in kennis stellen van een datalek die leidt tot de aanzienlijke kans op ernstige nadelige gevolgen dan wel ernstige nadelige gevolgen heeft voor de bescherming van persoonsgegevens. 9.5 Wij zullen de betrokkene onverwijld in kennis stellen van een datalek als de inbreuk waarschijnlijk ongunstige gevolgen zal hebben voor diens persoonlijke levenssfeer. 9.6 Een ieder die betrokken is bij de uitvoering van dit reglement en op de hoogte raakt van een (mogelijk) datalek is verplicht hiervan onverwijld melding te maken bij NKA. 10. INZAGE, CORRECTIE EN VERWIJDERING VAN UW PERSOONSGEGEVENS 10.1 U hebt recht op inzage van uw persoonsgegevens. Dit houdt in dat u kunt opvragen welke persoonsgegevens er van u zijn geregistreerd en voor welke doeleinden die gegevens worden gebruikt. Een verzoek tot inzage kun u doen door een brief te sturen, voorzien van uw naam, adres, telefoonnummer en een kopie van een geldig legitimatiebewijs aan Opleidingsinstituut Kappersakademie B.V. Mariniersweg 149 (3011 NK) Rotterdam Als u van mening bent dat wij onjuiste persoonsgegevens over u hebben, kunt u deze persoonsgegevens laten corrigeren. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via Opleidingsinstituut Kappersakademie B.V. Mariniersweg 149 (3011 NK) Rotterdam. U ontvangt dan binnen 4 weken schriftelijk antwoord. Indien wij twijfelen aan de identiteit van de verzoeker, vragen wij zo spoedig mogelijk aan de verzoeker schriftelijk nadere gegevens inzake zijn identiteit te verstrekken of een geldig identiteitsbewijs te overleggen. Door dit verzoek wordt de termijn opgeschort tot het tijdstip dat het gevraagde bewijs is geleverd U kunt ons ook verzoeken om uw persoonsgegevens te verwijderen uit onze systemen. Wij zullen aan uw verzoek voldoen, tenzij wij een gerechtvaardigd belang hebben om de gegevens niet te verwijderen. Als wij de gegevens hebben verwijderd, kunnen wij om technische redenen niet alle kopieën van de gegevens onmiddellijk van onze servers en back up systemen verwijderen Wij kunnen weigeren te voldoen aan de hiervoor genoemde verzoeken als deze onredelijk vaak worden gedaan, onredelijk zware technische inspanningen vergen of onredelijk zware technische gevolgen hebben voor onze systemen, de privacy van anderen in gevaar of uitermate onpraktisch zijn. 7

8 10.5 Wij kunnen u een tegemoetkoming in de kosten in rekening brengen om te voldoen aan het recht op inzage en correctie. De hoogte van deze tegemoetkoming zal in overeenstemming zijn met de geldende privacywetgeving. 11. RECHT VAN VERZET 11.1 U hebt de mogelijkheid om u te verzetten tegen gebruik van uw persoonsgegevens als het gebruik van uw persoonsgegevens niet noodzakelijk is voor de uitvoering van onze activiteiten of het voldoen aan een wettelijke verplichting. Ook als u in een eerder stadium toestemming hebt gegeven, kun u zich verzetten tegen verder gebruik van uw persoonsgegevens Als u bezwaar wil maken tegen het gebruik van uw gegevens dan kunt u dit ons laten weten per brief, gericht aan Opleidingsinstituut Kappersakademie B.V. Mariniersweg 149 (3011 NK) Rotterdam. Indien u bezwaar wilt maken, vermeldt dan in de brief duidelijk tegen welk gebruik van uw gegevens u bezwaar maakt. U ontvangt binnen 4 weken na uw bezwaar van ons een schriftelijk antwoord Als wij uw persoonsgegevens niet langer mogen gebruiken, kan dit leiden tot minder gebruiksmogelijkheden van onze websites. 12. OUD-CURSISTEN 12.1 Wij kunnen besluiten over te gaan tot het instellen van een verwerking betreffende oud-cursisten. De verwerking van persoonsgegevens van oud-cursisten geschiedt slechts voor: a. het onderhouden van contacten met de oud-cursisten; b. het verzenden van informatie aan de oud-cursisten; c. het berekenen, vastleggen en innen van bijdragen en giften, waaronder begrepen het in handen van derden stellen van vorderingen, alsmede andere activiteiten van intern beheer; en d. het behandelen van geschillen en het doen uitoefenen van accountantscontrole Geen andere persoonsgegevens worden verwerkt dan: a. naam, voornamen, voorletters, titulatuur, geslacht, geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer en soortgelijke voor communicatie benodigde gegevens, alsmede bankrekeningnummer van de betrokkene; b. een administratienummer dat geen andere gegevens bevat dan bedoeld onder a; c. gegevens betreffende de aard van de studie en de periode gedurende welke de oud-cursist de opleiding heeft gevolgd; en 8

9 d. gegevens met het oog op het berekenen, vastleggen en innen van bijdragen en giften. 13. INFORMATIEPLICHT 13.1 Wij informeren u door middel van onder meer dit Privacyreglement het verwerken van diens persoonsgegevens, voorafgaand aan de verzameling van de persoonsgegevens of, indien de gegevens van derden afkomstig zijn, voorafgaand aan het moment van vastlegging Wij passen onze Privacyreglement soms aan. Wij beperken uw rechten niet zonder uw uitdrukkelijke toestemming. Wij zullen u ingeval van belangrijke wijzigingen op een meer persoonlijke wijze informeren over de veranderingen. ***** 9

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen

Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Privacyreglement verwerking Cursisten gegevens Oxford Opleidingen Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: 1. Cursist: persoon die een opleiding volgt op een onder het bevoegd

Nadere informatie

Privacyreglement Trevianum Scholengroep

Privacyreglement Trevianum Scholengroep 1. Aanhef Dit reglement is voor Trevianum scholengroep, gevestigd te Sittard. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder persoonsgegeven Betrokkene Wettelijk vertegenwoordiger

Nadere informatie

Privacy reglement. Openbare ScholenGroep Schoonoord. Blikkenburgerlaan CV Zeist. Postbus AA Zeist

Privacy reglement. Openbare ScholenGroep Schoonoord. Blikkenburgerlaan CV Zeist.  Postbus AA Zeist Al Bezoekadres Blikkenburgerlaan 2 3703 CV Zeist Postadres Postbus 16 3700 AA Zeist T 030 698 21 40 F 030 698 21 80 www.osgs.nl info@osgs.nl KvK 30250155 Openbare ScholenGroep Schoonoord 2 / 11 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Privacyreglement leerlinggegevens

Privacyreglement leerlinggegevens Bijlage 1 bij Privacybeleid Stichting Floréo Privacyreglement leerlinggegevens = 01.12.2015 = Versie 01.12.2015 Privacyreglement Leerlinggegevens 1 Inhoud Inleiding 3 Begripsbepalingen 4 Reikwijdte en

Nadere informatie

Privacy Reglement Stichting OOZ Leerling gegevens

Privacy Reglement Stichting OOZ Leerling gegevens Privacy Reglement Stichting OOZ Leerling gegevens Artikel 0 Doel reglement Stichting Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio (hierna te noemen: Stichting OOZ) hecht veel waarde aan het integer omgaan met de

Nadere informatie

Privacy Reglement Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs in de Haarlemmermeer verwerking leerling gegevens. Geactualiseerde versie maart 2014

Privacy Reglement Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs in de Haarlemmermeer verwerking leerling gegevens. Geactualiseerde versie maart 2014 Geactualiseerde versie maart 2014 Artikel 0 Doel Reglement Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs in de Haarlemmermeer hecht veel waarde aan het integer omgaan met de gorte hoeveelheid aan gegevens die

Nadere informatie

Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen

Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen Privacyreglement voor de verwerking van kerkelijke gegevens Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt Lelystad Artikel 1 - Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Kerklid: natuurlijke persoon

Nadere informatie

Leerlingdossier. Versie Inleiding. Postbus AX Amersfoort tel fax e.mail:

Leerlingdossier. Versie Inleiding. Postbus AX Amersfoort tel fax e.mail: Leerlingdossier Versie 01-08-2012 Postbus 930 3800 AX Amersfoort tel. 033-2570645 fax. 033-2570646 e.mail: info@kpoa.nl Inleiding Inleiding De procedures rondom het leerlingdossier roepen wel eens vragen

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Cambium College

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Cambium College Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Cambium College Beleidsstuk Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Leerling: persoon die onderwijs volgt op een school voor primair,

Nadere informatie

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens Stichting Cambium College voor Openbaar Voortgezet Onderwijs Privacy reglement verwerking persoonsgegevens Datum behandeling Directie - Datum instemming THB mei 2012 Datum instemming MR juli 2012 Communicatie

Nadere informatie

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Aanhef Dit reglement is voor Stichting ROC West Brabant 1. Daar waar in dit reglement wordt gesproken over deelnemers worden ook leerlingen in de zin van de Wet op het Voortgezet Onderwijs (WVO) bedoeld.

Nadere informatie

MIJN WENS EN LEVEN PRIVACY POLICY

MIJN WENS EN LEVEN PRIVACY POLICY MIJN WENS EN LEVEN PRIVACY POLICY VAN DER SPEK UITVAART B.V. ( VDS ) verzamelt in het kader van haar dienstverlening per- soonsgegevens van haar klanten en bezoekers van haar websites. VDS gaat zorgvuldig

Nadere informatie

Privacyreglement deelnemers

Privacyreglement deelnemers Datum: 5 december 2012 uteur(s): Noud Heuvelmans Versie: 1.1 an: EFR v Versie Datum Omschrijving Door 0.1 24 dec 2008 Eerste concept WIN 0.2 15 sep 2009 anpassingen n.a.v. overleg EFR, WIN, HENO HENO 0.3

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens

Privacyreglement verwerking leerlingengegevens Privacyreglement verwerking leerlingengegevens Inhoudopgave Artikel 1 Begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte en doelstelling van het reglement... 5 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Overeenkomst tussen de School en de Stichting Snappet

Overeenkomst tussen de School en de Stichting Snappet Overeenkomst tussen de School en de Stichting Snappet Deze overeenkomst bestaat in totaal uit twee delen: I. Overeenkomst gebruik van Snappet proefaccount II. Bewerkersovereenkomst voldoet aan de Wet Bescherming

Nadere informatie

Voor de toepassing van dit reglement en de daarbij behorende bijlagen wordt verstaan onder:

Voor de toepassing van dit reglement en de daarbij behorende bijlagen wordt verstaan onder: PRIVACYREGLEMENT Artikel 1 Begripsomschrijvingen Voor de toepassing van dit reglement en de daarbij behorende bijlagen wordt verstaan onder: a. Het College van Bestuur: het bestuur van de Stichting Carmelcollege.

Nadere informatie

Privacyreglement Stichting BOOR

Privacyreglement Stichting BOOR 1. Aanhef Dit reglement is voor alle scholen onder het bevoegd gezag Stichting BOOR, gevestigd te Prins Hendrikkade 14, 3071 KB Rotterdam. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Studenten

Privacyreglement Studenten Privacyreglement Studenten Stichting Regio College voor beroepsonderwijs en educatie Zaanstreek Waterland BESLUIT CVB 10-10-2017 Pagina 1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Begrippen... 3 3 Reikwijdte en doelstelling...

Nadere informatie

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities

1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Privacy regelement KBS De Plataan 1. Aanhef Dit reglement is voor KBS De Plataan, gevestigd te Meppel, Vledderstraat 3 E, 7941LC. 2. Definities Persoonsgegevens Verwerking van persoonsgegevens Bijzonder

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN

PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN PRIVACYREGLEMENT STICHTING KINDEROPVANG SWALMEN 1. Begripsbepalingen. Persoonsgegevens; Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Zorggegevens Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement Edese Schoolvereniging

Privacyreglement Edese Schoolvereniging Privacyreglement Edese Schoolvereniging 1. Aanhef Dit reglement is voor de Edese Schoolvereniging, gevestigd te Ede Zuidelijke Spoorstraat 8 6711 NN Ede 0318-615959 www.edeseschoolvereniging.nl info@esvede.nl

Nadere informatie

De Bewerkersovereenkomst is een onlosmakelijk onderdeel van de overeenkomst tussen Stichting Snappet en een School.

De Bewerkersovereenkomst is een onlosmakelijk onderdeel van de overeenkomst tussen Stichting Snappet en een School. III. BEWERKERSOVEREENKOMST De Bewerkersovereenkomst is een onlosmakelijk onderdeel van de overeenkomst tussen Stichting Snappet en een School. De School die met de Stichting Snappet een overeenkomst met

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT DEELNEMERS. ROC Eindhoven. Datum : 15 juni 2010 Versie : 1.1 Auteur : Noud Heuvelmans Dienst/School : I&A

PRIVACYREGLEMENT DEELNEMERS. ROC Eindhoven. Datum : 15 juni 2010 Versie : 1.1 Auteur : Noud Heuvelmans Dienst/School : I&A PRIVACYREGLEMENT DEELNEMERS ROC Eindhoven Datum : 15 juni 2010 Versie : 1.1 Auteur : Noud Heuvelmans Dienst/School : I&A Versiebeheer Versie Datum Omschrijving Door 0.1 24 dec 2008 Eerste concept WINA

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen

Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Reglement bescherming persoonsgegevens Lefier StadGroningen Voor het verhuren van een woning en het leveren van overige diensten heeft Lefier StadGroningen gegevens van u nodig. De registratie en verwerking

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking gegevens personeel JTC

Privacyreglement verwerking gegevens personeel JTC Privacyreglement verwerking gegevens personeel JTC Mei 2010 Privacyreglement personeel JTC 1 Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. Personeel: bij of voor het bevoegd gezag

Nadere informatie

Privacyreglement SKOzoK. Privacyreglement SKOzoK

Privacyreglement SKOzoK. Privacyreglement SKOzoK Privacyreglement SKOzoK Versie november 2016 1 Privacyreglement SKOzoK Dit reglement heeft betrekking op alle scholen, vallende onder het bevoegd gezag van SKOzoK (Samen Koersen op Zichtbare Onderwijs

Nadere informatie

Privacyreglement Heerenlanden College. Hoofdlijnen en beknopte aanwijzingen voor de uitvoering

Privacyreglement Heerenlanden College. Hoofdlijnen en beknopte aanwijzingen voor de uitvoering Privacyreglement Heerenlanden College Hoofdlijnen en beknopte aanwijzingen voor de uitvoering Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Verwerking en verstrekking van gegevens... 4 3 De toegang tot en het opslaan van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT LEERPLICHT- EN RMC-GEGEVENS HOLLAND RIJNLAND

PRIVACYREGLEMENT LEERPLICHT- EN RMC-GEGEVENS HOLLAND RIJNLAND DAGELIJKS BESTUUR VAN HOLLAND RIJNLAND Gelet op de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens Besluit: Vast te stellen: PRIVACYREGLEMENT LEERPLICHT- EN RMC-GEGEVENS HOLLAND RIJNLAND Paragraaf 1:

Nadere informatie

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting Saenstroom

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting Saenstroom Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting Saenstroom Vastgesteld door het Bestuur van de Stichting Saenstroom op 12 juni 2017 Treedt in werking op 1 augustus 2017 B.B. Dijkgraaf

Nadere informatie

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend

Privacyreglement Kinderopvang Purmerend Privacyreglement Kinderopvang Purmerend 1. Toepassing Dit privacyreglement is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Stichting Kinderopvang Purmerend

Nadere informatie

2.1 De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Uitzendmarkt B.V. gevestigd te Sliedrecht aan de Kerkstraat (3361 BP).

2.1 De verantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is Uitzendmarkt B.V. gevestigd te Sliedrecht aan de Kerkstraat (3361 BP). PRIVACYSTATEMENT UITZENDMARKT B.V. Uitzendmarkt B.V. en haar groepsmaatschappijen ( Uitzendmarkt ) verzamelen in het kader van onze dienstverlening onze dienstverlening, waaronder detachering, payrolling

Nadere informatie

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013

Beleid Organisatie Ingangsdatum: 08/03/2010 Versie: 003 Evaluatiedatum: 07/03/2013 1. Toepassing Dit document is van toepassing op de verwerking en het gebruik van persoonsgegevens en beeldmateriaal binnen Kinderopvang Walcheren. Dit geldt voor persoonsgegevens en beeldmateriaal van

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V.

PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V. PRIVACYREGLEMENT IN ZORG EN ADVIES B.V. Inhoudsopgave IN Zorg en Advies B.V. en uw privacy 3 Artikel 1: Begripsomschrijving 4 Artikel 2: Reikwijdte 4 Artikel 3: Doel 4 Artikel 4: Te verzamelen gegevens

Nadere informatie

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE

GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONGSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE mei 2007 GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE GEDRAGSCODE VERWERKING PERSOONSGEGEVENS STICHTING EDUROUTE IN AANMERKING NEMENDE: dat bij de Stichting Eduroute verschillende educatieve distributeurs zijn aangesloten; dat deze educatieve distributeurs

Nadere informatie

Datum: 20 april Auteur: Jan Vermeulen/Karin Melger. Status: Definitief t.b.v. bestuur. Directie / Bestuur / GMR / Raad van Toezicht.

Datum: 20 april Auteur: Jan Vermeulen/Karin Melger. Status: Definitief t.b.v. bestuur. Directie / Bestuur / GMR / Raad van Toezicht. Privacy reglement voorloper - Het privacyreglement is wettelijk niet verplicht. Het geeft de school wel een basis om privacy goed te regelen en dit inzichtelijk te maken voor medewerkers en ouders. De

Nadere informatie

Artikel 4: categorieën van personen opgenomen in de persoonsregistratie. Artikel 5: opneming van gegevens en wijze van verkrijging.

Artikel 4: categorieën van personen opgenomen in de persoonsregistratie. Artikel 5: opneming van gegevens en wijze van verkrijging. Privacyreglement Alfa-college Artikel 1: begripsomschrijvingen. In dit reglement wordt verstaan onder: - verantwoordelijke: het College van Bestuur van de instelling; - beheerder: een of meerdere personen

Nadere informatie

t.b.v. (oud-)personeel, (oud-)leerlingen, (oud-)deelnemers en (oud-)cursisten van AOC Oost

t.b.v. (oud-)personeel, (oud-)leerlingen, (oud-)deelnemers en (oud-)cursisten van AOC Oost Privacy-reglement t.b.v. (oud-)personeel, (oud-)leerlingen, (oud-)deelnemers en (oud-)cursisten van AOC Oost Artikel 1. Begripsomschrijvingen In dit reglement en voor de toepassing daarvan wordt verstaan

Nadere informatie

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen

Privacyreglement. verwerking persoonsgegevens. ROC Nijmegen Privacyreglement verwerking persoonsgegevens ROC Nijmegen Laatstelijk gewijzigd in april 2014 Versie april 2014/ Voorgenomen vastgesteld door het CvB d.d. 12 juni 2014 / Instemming OR d.d. 4 november 2014

Nadere informatie

Reglement Verwerking en Bescherming Persoonsgegevens OSG Sevenwolden

Reglement Verwerking en Bescherming Persoonsgegevens OSG Sevenwolden CvB/111015 Heerenveen, 25 oktober 2011 Reglement Verwerking en Bescherming Persoonsgegevens OSG Sevenwolden Inleiding OSG Sevenwolden beheert veel gegevens van haar medewerkers en leerlingen. Dat is nodig

Nadere informatie

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens

Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Privacyreglement verwerking persoonsgegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke

Nadere informatie

zorgadviesteam en beheer zorggegevens

zorgadviesteam en beheer zorggegevens 2 zorgadviesteam en beheer zorggegevens 15 Hoofdstuk 2 Zorgadviesteam en beheer zorggegevens Zoetermeers protocol privacy bij beheer zorggegevens en Zorgadviesteamoverleg (Icoz) 2.1 Doelstellingen dossiervorming

Nadere informatie

Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell

Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell Privacyreglement Cliënten ADHD Praktijk Pietje Bell Artikel 1 Begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant

Privacyreglement Financieel Bureau Brabant Privacyreglement Financieel Bureau Brabant 1. Inleiding Met ingang van 1 september 2001 is de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) in werking getreden. Een persoonsgegeven is elk gegeven betreffende

Nadere informatie

Deze instructie voor werkgevers is bedoeld om het wettelijk kader te schetsen als er gewerkt gaat worden met digitale ritregistratiesystemen.

Deze instructie voor werkgevers is bedoeld om het wettelijk kader te schetsen als er gewerkt gaat worden met digitale ritregistratiesystemen. NOTITIE: Instructie voor Werkgevers Betreft: Privacyregeling voor de verwerking van persoonsgegevens ten behoeve van het ritregistratiesysteem Datum: juli 2013 Door: Martin Huisman RM / Alexander Singewald

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Pagina 1 van 7 Privacyreglement Vastgestelde privacyreglement Kraamzorg Novo Peri, 13 juni 2012 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen artikel 1: Begripsomschrijvingen artikel 2: Reikwijdte artikel

Nadere informatie

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT

Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT 1 Impuls Kindercampus PRIVACYREGLEMENT VOOR DE VERWERKING VAN KLANTGEGEVENS Treedt in werking: d.d. 1 maart 2017 2 1. Begripsbepalingen 1. Impuls Kindercampus: de stichting Welzijn Westelijke Tuinsteden

Nadere informatie

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. 1.2. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect betrekking

Nadere informatie

Protocol bescherming persoonsgegevens van de Alvleeskliervereniging Nederland

Protocol bescherming persoonsgegevens van de Alvleeskliervereniging Nederland Protocol bescherming persoonsgegevens van de Alvleeskliervereniging Nederland AVKV/Protocol WBP (versie 01-12-2010) Pagina 1 Inhoud : 1. Voorwoord 2. Beknopte beschrijving van de Wet bescherming persoonsgegevens

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT PERSOONSGEGEVENS

PRIVACYREGLEMENT PERSOONSGEGEVENS 1. DOEL VAN DIT REGLEMENT In dit reglement wordt omschreven op welke wijze Op/maat en Werkpartner West-Friesland B.V. de persoonsgegevens van al de werknemers en cliënten behandelen, met in achtneming

Nadere informatie

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg

Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Reglement bescherming persoonsgegevens studenten Universiteit van Tilburg Dit reglement bevat, conform de wet bescherming persoonsgegevens, regels voor een zorgvuldige omgang met het verzamelen en verwerken

Nadere informatie

Protocol bescherming persoonsgegevens van de Trimclub ABC

Protocol bescherming persoonsgegevens van de Trimclub ABC Protocol bescherming persoonsgegevens van de Trimclub ABC Inhoud 1. Voorwoord 2. Beknopte beschrijving van de Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) 3. College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) 4. Beknopte

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden.

PRIVACYREGLEMENT. de publieke uitvoerder van re-integratieactiviteiten in de Leidse regio, onderdeel van de gemeentelijke instelling DZB Leiden. PRIVACYREGLEMENT Reglement betreffende de bescherming van persoonsgegevens van personen die door Re-integratie Leiden (RL) worden begeleid. De persoonsgegevens worden behandeld met inachtneming van hetgeen

Nadere informatie

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE:

REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: REGLEMENT PERSOONSGEGEVENS NHV INHOUDSOPGAVE: Artikel 1: Begripsbepalingen Artikel 2: Het Reglement Artikel 3: Uitgangspunten voor het verwerken van persoonsgegevens Artikel 4: Verzet Artikel 5: Inzage

Nadere informatie

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement

Gastouderbureau Alles Kids Zoetermeer Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave 1. Begripsbepaling... 1 1.1 Persoonsgegevens... 1 1.2 Persoonsregistratie... 1 1.4 Verwerking van persoonsgegevens... 1 1.5 Verstrekken van persoonsgegevens... 1 1.6 Bestand...

Nadere informatie

Gedragsregels Privacybescherming Internet Stichting Ontwikkelcentrum

Gedragsregels Privacybescherming Internet Stichting Ontwikkelcentrum Gedragsregels Privacybescherming Internet Stichting Ontwikkelcentrum De Stichting Ontwikkelcentrum overwegende: dat het internet vele soorten toepassingen kent en in vele sectoren toepasbaar is; dat het

Nadere informatie

SWV 2302 PO. Privacyreglement. Reglement voor de verwerking persoonsgegevens binnen het Samenwerkingsverband

SWV 2302 PO. Privacyreglement. Reglement voor de verwerking persoonsgegevens binnen het Samenwerkingsverband SWV 2302 PO Privacyreglement Reglement voor de verwerking persoonsgegevens binnen het Samenwerkingsverband Inleiding: De wet Passend Onderwijs is op 5 november 2012 gepubliceerd (staatsblad 2012 nr. 533)

Nadere informatie

Privacy Reglement versie 1.0 Leerlingen en ouders/verzorgers

Privacy Reglement versie 1.0 Leerlingen en ouders/verzorgers Privacy Reglement versie 1.0 Leerlingen en ouders/verzorgers 1-1-2013 Privacy Reglement versie 1.0 1 januari 2013 Leerlingen en ouders/verzorgers Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder:

Nadere informatie

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR

ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ROC Rivor 16 maart 2010 PRIVACYREGLEMENT ROC RIVOR ARTIKEL 1 ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1. Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis

Nadere informatie

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon.

1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. Vastgesteld door de Raad van Bestuur, november 2010 Artikel 1 Begripsbepalingen 1.1 persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerd of identificeerbaar persoon. 1.2 verwerking van persoonsgegevens:

Nadere informatie

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon

a. persoonsgegeven: elke gegevens betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon Privacyreglement Artikel Algemene en begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities

PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat AD Den Haag. Artikel 1 Definities PRIVACY REGLEMENT Jeugdtandzorg West, Calandstraat1 2521 AD Den Haag Artikel 1 Definities Persoonsgegeven Bestand Betrokkene Wettelijke vertegenwoordiger Bewerker Derde Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde

Nadere informatie

Verwerking persoonsgegevens

Verwerking persoonsgegevens Verwerking persoonsgegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement wordt verstaan onder: a. persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Beckers

Privacyreglement Bureau Beckers Privacyreglement Bureau Beckers Bureau Beckers houdt zich aan het privacyreglement zoals dat door de Branchevereniging wordt aangegeven en in het vervolg van dit document is opgenomen. De nu volgende aandachtspunten

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles

PRIVACYREGLEMENT THAELES BV. Baarlo, 15 september 2010. Privacyreglement Thaeles PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Baarlo, 15 september 2010 Privacyreglement Thaeles 15 september 2010 PRIVACYREGLEMENT THAELES BV Artikel 1 - Begrippen In deze regeling wordt verstaan onder: a) Thaeles: Thaeles

Nadere informatie

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp

Privacyreglement. ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp Privacyreglement ALTRA Jeugd- en Opvoedhulp 1 Vastgesteld MT Altra 11 november 2016 INHOUDSOPGAVE Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen 2. Reikwijdte Rechtmatige verwerking persoonsgegevens 3. Doel

Nadere informatie

Privacyreglement OCA(Zorg)

Privacyreglement OCA(Zorg) Privacyreglement OCA(Zorg) Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement KOM Kinderopvang

Privacyreglement KOM Kinderopvang Privacyreglement KOM Kinderopvang Doel: bescherming bieden van persoonlijke levenssfeer van de ouders en kinderen die gebruik maken van de diensten van KOM Kinderopvang. 1. Algemene bepalingen & begripsbepalingen

Nadere informatie

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Privacyreglement Intermedica Kliniek Geldermalsen Versie 2, 4 juli 2012 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1. Begripsbepalingen Persoonsgegevens Alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder:

Privacyreglement Spoor 3 BV. Artikel 1. Begripsbepalingen. Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: Privacyreglement Spoor 3 BV Artikel 1. Begripsbepalingen Voor zover niet uitdrukkelijk anders blijkt, wordt in dit reglement verstaan onder: de wet: de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) het reglement:

Nadere informatie

Privacy-reglement deelnemers V.O.T.

Privacy-reglement deelnemers V.O.T. Privacy reglement persoonsregistratie Voorbereid op de Toekomst. Taal, advies en begeleiding (V.O.T.) Vastgesteld door de directie van Voorbereid op de Toekomst. Taal, advies en begeleiding op 6 oktober

Nadere informatie

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.)

Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) Privacy reglement kinderopvang Opgesteld volgens de Wet Bescherming Persoonsgegevens (W.B.P.) 1. Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare

Nadere informatie

Privacyreglement. Versie 2.0 d.d

Privacyreglement. Versie 2.0 d.d Privacyreglement Versie 2.0 d.d. 24.02.2016 Algemene bepalingen 1. Begripsbepalingen In dit reglement wordt, in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming persoonsgegevens, verstaan onder:

Nadere informatie

8.50 Privacyreglement

8.50 Privacyreglement 1.0 Begripsbepalingen 1. Persoonsgegevens: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; 2. Zorggegevens: persoonsgegevens die direct of indirect betrekking hebben

Nadere informatie

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon.

Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Algemene bepalingen Begripsomschrijving: Persoonsgegevens Elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon. Gezondheidsgegevens Persoonsgegevens die direct of indirect

Nadere informatie

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt.

Ook worden gegevens die uit het intake-gesprek naar voren zijn gekomen en die belangrijk kunnen zijn voor de hulpverlening verwerkt. Privacyreglement 1. Inleiding Ten behoeve van haar hulpverleningsactiviteiten registreert Community Support gegevens van haar klanten. Het doel van dit privacyreglement is de klanten op de hoogte te stellen

Nadere informatie

Bewerkersovereenkomst

Bewerkersovereenkomst Bewerkersovereenkomst 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid Payroll Resources B.V. handelend onder de naam WePayroll, gevestigd te Eindhoven, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 250 Besluit van 7 mei 2001, houdende aanwijzing van verwerkingen van persoonsgegevens die zijn vrijgesteld van de melding bedoeld in artikel

Nadere informatie

van een persoon betreffen. Ook gegevens over IQ en sociaal-emotionele problematiek vallen onder het begrip gezondheid.

van een persoon betreffen. Ook gegevens over IQ en sociaal-emotionele problematiek vallen onder het begrip gezondheid. PRIVACYREGLEMENT Inleiding Samenwerkingsverbanden passend onderwijs hebben persoonsgegevens van leerlingen nodig om hun taken goed te kunnen uitoefenen. Voor deze (geheel of gedeeltelijk geautomatiseerde)

Nadere informatie

Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein gemeente Albrandswaard

Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein gemeente Albrandswaard Privacyreglement wijkteams Sociaal Domein gemeente Albrandswaard Inleiding Met ingang van 1 januari 2015 geeft het Rijk aan gemeenten meer taken en verantwoordelijkheden op het terrein van de Jeugdzorg,

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON

PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON PRIVACYREGLEMENT T.B.V. VERWERKING VAN PERSOONSGEGEVENS DOOR FUNDEON Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting bij en in aanvulling op de Wet bescherming

Nadere informatie

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV)

Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Privacyreglement t.b.v. de verwerking van persoonsgegevens door Caprisma (Capacity Risk Management BV) Paragraaf 1: Algemene bepalingen Artikel 1: Begripsbepaling In dit reglement wordt in aansluiting

Nadere informatie

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling

Privacyreglement. Algemene bepalingen. Doelstelling Doelstelling Privacyreglement Het doel van dit reglement is een praktische uitwerking te geven van de bepalingen van de Wet bescherming persoonsgegevens, verder te noemen WBP. Dit reglement is van toepassing

Nadere informatie

Privacy Reglement versie 1.0. 1 januari 2013. Medewerkers

Privacy Reglement versie 1.0. 1 januari 2013. Medewerkers Privacy Reglement versie 1.0 1 januari 2013 Medewerkers Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder: 1.1 Administratiekantoor : de organisatie die zich bezighoudt met de verwerking van personeelsgegevens

Nadere informatie

Privacyregeling van Implacement Projecten BV.

Privacyregeling van Implacement Projecten BV. Privacyregeling van Implacement Projecten BV. Geldt voor het bestand persoonsgegevens inzake klanten Implacement Artikel 1 Begrippen. a. Implacement Projecten BV. b. De directie van Implacement Projecten

Nadere informatie

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon;

c) persoonsgegeven: elk gegeven betreffende een geïdentificeerde of identificeerbare natuurlijke persoon; Privacyreglement ArboVitale ArboVitale vindt het belangrijk dat u uitleg krijgt over hoe ArboVitale persoonsgegevens beschermt en hoe onze medewerkers om gaan met privacygevoelige informatie. Paragraaf

Nadere informatie

BEWERKERSOVEREENKOMST

BEWERKERSOVEREENKOMST BEWERKERSOVEREENKOMST 1. [ORGANISATIE], statutair gevestigd te [PLAATS], kantoor houdende [ADRES], ingeschreven in het handelsregister onder nummer [KVKNR], hierbij vertegenwoordigd door [DHR/MEVR] [NAAM],

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

# # beveiligen passende technische en organisatorische maatregelen maatregelen garanderen een passend beveiligingsniveau rekening houdend met stand van techniek en kosten van tenuitvoerlegging

Nadere informatie

# beveiligen passende technische en organisatorische maatregelen maatregelen garanderen een passend beveiligingsniveau rekening houdend met stand van techniek en kosten van tenuitvoerlegging gelet op

Nadere informatie

# beveiligen passende technische en organisatorische maatregelen maatregelen garanderen een passend beveiligingsniveau rekening houdend met stand van techniek en kosten van tenuitvoerlegging gelet op

Nadere informatie

Privacyreglement Ambitiouzz

Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz Privacyreglement Ambitiouzz, 21 augustus 2015 1 Privacyreglement Ambitiouzz Vastgesteld: 21-08-2015 door de directie In dit reglement komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Nadere informatie

Privacyreglement. Verwerking persoonsgegevens studenten de Kempel - 1 - Privacyreglement persoonsgegevens studenten de Kempel sept.

Privacyreglement. Verwerking persoonsgegevens studenten de Kempel - 1 - Privacyreglement persoonsgegevens studenten de Kempel sept. Privacyreglement Verwerking persoonsgegevens studenten de Kempel - 1 - Inhoudsopgave PARAGRAAF 1 Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 PARAGRAAF 2 Artikel 7 Artikel 8 Artikel 9 PARAGRAAF

Nadere informatie

P R I V A C Y R E G L E M E N T

P R I V A C Y R E G L E M E N T P R I V A C Y R E G L E M E N T ARTIKEL 1: ALGEMENE EN BEGRIPSBEPALINGEN 1.1 Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald, worden termen in de reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming

Nadere informatie

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting OVO Zaanstad

Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting OVO Zaanstad Privacy reglement verwerking persoonsgegevens leerlingen Stichting OVO Zaanstad Door: Algemene Zaken Datum: juni 2012 Vastgesteld door het College van Bestuur van de Stichting OVO Zaanstad op 1 oktober

Nadere informatie

PRIVACYREGLEMENT CLIËNTEN MENTAAL BETER

PRIVACYREGLEMENT CLIËNTEN MENTAAL BETER PRIVACYREGLEMENT CLIËNTEN MENTAAL BETER Artikel 1 Begripsbepalingen Tenzij hieronder uitdrukkelijk anders is bepaald worden termen in dit reglement gebruikt in de betekenis die de Wet Bescherming Persoonsgegevens

Nadere informatie

Privacyreglement. Postbus 22, 1520 AA Wormerveer. Marktstraat 52, 1521 DZ Wormerveer. Telefoon (075)

Privacyreglement. Postbus 22, 1520 AA Wormerveer. Marktstraat 52, 1521 DZ Wormerveer. Telefoon (075) Postbus 22, 1520 AA Wormerveer Marktstraat 52, 1521 DZ Wormerveer Telefoon (075) 627 5000 E-Mail info@parteon.nl Website www.parteon.nl Privacyreglement Inleiding Parteon informeert huurders over de verwerking

Nadere informatie

2.13a Privacyreglement verwerking leerlinggegevens

2.13a Privacyreglement verwerking leerlinggegevens Werkveld Onderwijs Datum: April 2010 Vastgesteld CvB d.d. 1 juni 2010 Instemming (P)GMR d.d. 31 mei 2010 2.13a Privacyreglement verwerking leerlinggegevens Artikel 1 Begripsbepalingen In dit reglement

Nadere informatie

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement

Privacyreglement. Inhoudsopgave. Melius Zorg Privacyreglement Privacyreglement Inhoudsopgave Artikel 1 Algemene- en begripsbepalingen... 3 Artikel 2 Reikwijdte... 3 Artikel 3 Doel van de verwerking van persoonsgegevens... 4 Artikel 4 Verwerken van persoonsgegevens...

Nadere informatie

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK.

Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. Privacyreglement Vakpaspoort SF-BIKUDAK Verwerking (persoons)gegevens SF-BIKUDAK. SF-BIKUDAK neemt privacy zeer serieus en zal informatie over jou op een veilige manier verwerken en gebruiken. Op deze

Nadere informatie

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen.

1.8. Betrokkene Degene over wie Persoonsgegevens in de Persoonsregistratie zijn opgenomen. Privacyreglement 1. Begripsbepalingen 1.1. Persoonsgegevens Een gegeven dat herleidbaar is tot een individuele natuurlijke persoon. 1.2. Persoonsregistratie Elke handeling of elk geheel van handelingen

Nadere informatie