10 JAAR STICHTING ALLE BEETJES HELPEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "10 JAAR STICHTING ALLE BEETJES HELPEN"

Transcriptie

1 1 STICHTING ALLE BEETJES HELPEN Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië. Nieuwsbrief : najaar 2015 Edam, november 2015 Omdat goed onderwijs de basis is voor de opbouw en ontwikkeling van een land, geeft onze Stichting financiële ondersteuning aan scholen, scholieren en studenten in Sumatra, het grootste eiland in Indonesië. Dit in samenwerking met plaatselijke organisaties. 10 JAAR STICHTING ALLE BEETJES HELPEN Wij vieren nog steeds ons 10-jarig bestaan. Ons jubileumjaar duurt tot en met mei Vele donateurs hebben ons naar aanleiding van deze mijlpaal gesteund met een (extra) donatie van 10,- of zelfs meer. Dank u wel! Voorzitter Wil Tjoa heeft onlangs weer zijn jaarlijkse bezoek gebracht aan de projectpartner Yayasan Bhinekka Tunggal Ika (YBTI) om te overleggen over het toekomstige beleid. Bovendien zijn er nieuwe ontwikkelingen gaande. Wij zijn van plan om - naast YBTI - per 1 januari 2016 een partnerschap aan te gaan met de bijzondere school Abdi Kasih, eveneens in Medan gevestigd. Met de studenten die wij financieel helpen gaat het eveneens voorspoedig en wij kunnen komend jaar nog 2 studenten extra ondersteunen. Reorganisatie bij projectpartner Yayasan Bhinekka Tunggal Ika (YBTI) Medan Van half oktober tot half november jl. is Wil Tjoa (voorzitter Stichting "Alle Beetjes Helpen") in Medan (Noord Sumatra) geweest om daar toezicht te houden op de stichtingsactiviteiten. Deze jaarlijkse reis naar Sumatra is niet alleen bedoeld om na te gaan hoe het met de projectpartner YBTI gaat, maar ook om het beleid voor de komende jaren te bepalen. Voor 2015 heeft YBTI geen aanvragen gedaan voor les- en leermaterialen, in verband met een reorganisatie van het kleuterscholenstelsel van YBTI. (Foto: Deze school in Medan is zelfstandig geworden).

2 De reorganisatie houdt in dat bijna alle 15 kleuterscholen, waar in totaal 58 leerkrachten aan 900 kleuters lesgeven, zelfstandig worden en niet meer onder het beheer van YBTI vallen. Deze verzelfstandiging is noodzakelijk geworden omdat YBTI vanaf 2017 geen bijdrage meer zal ontvangen van haar grootste sponsor, de Luxemburgse organisatie Unity Foundation. YBTI gaat zich dan bijna uitsluitend richten op het opleiden van docenten. De leiding van de scholen komt in handen van oudercommissies en iedere school wordt eigendom van de ouders en de dorpsgemeenschappen. Het schoolgeld gaat omhoog, zodat daarmee de salarissen van de leerkrachten en het onderhoud van de scholen kunnen worden betaald. Dit proces vraagt veel geduld en begrip van de dorpsgemeenschappen. Niemand staat te trappelen om deze omslag zo maar te accepteren. Inmiddels hebben 2 scholen in Medan de zelfstandige status gekregen. Van de overige 13 scholen willen er 2 niet zelfstandig worden omdat de ouders onder de armoedegrens leven. Deze 2 scholen blijven daarom toch onder beheer van YBTI. Met de andere 11 scholen zijn nog onderhandelingen aan de gang. Hierbij zijn steeds ambtenaren van de lokale overheid (afd. Onderwijs) aanwezig. (Foto: Een klasje van de kleuterschool in Medan) Na afronding van deze reorganisatie (eind 2016) zal het voor "Alle Beetjes Helpen" pas duidelijk zijn hoe de verdere ondersteuning zal kunnen plaatsvinden. n Nieuw partnerschap en n nieuwe uitdaging: Stichting "Abdi Kasih" Al ruim voor het vertrek van Wil Tjoa naar Sumatra zijn er gesprekken geweest met de leiding van deze stichting, die een bijzondere school beheert. De school "Abdi Kasih" (de betekenis van deze woorden luidt ongeveer "om liefde te geven") is 40 jaar geleden opgericht door wijlen mevrouw dr. Lenny Kosasih. Op deze school zitten 80 leerlingen met beperkingen: enkele van hen zijn autistisch, er zijn kinderen met Down syndroom en ook kinderen die lichamelijk gehandicapt zijn. De leeftijden variëren van 8 tot en met 16 jaar. De school is gevestigd in Martubung, ca. 25 km buiten Medan. De kinderen worden op maandagmorgen van huis afgehaald en op vrijdagmiddag weer thuisgebracht. In de directe

3 3 nabijheid van de school zijn 4 gebouwen waar zij door de week worden ondergebracht, 20 kinderen per gebouw. Het is duidelijk dat voor deze 80 kinderen qua onderwijs een speciale aanpak nodig is. Een 14-tal leerkrachten is hiervoor specifiek opgeleid. Daarnaast is er een begeleidingsteam aanwezig van zo'n 4 tot 6 medewerkers per 20 kinderen om hen zo nodig te helpen met eten, douchen, aan- en uitkleden etc. Het doel van mevrouw dr. Kosasih, die in augustus jl. op 84-jarige leeftijd overleed, was om deze kinderen uit hun isolement te halen. Helaas komt het in Zuidoost Aziatische landen nog veel voor dat gehandicapte kinderen thuis worden 'weggestopt'. Dr. Kosasih begon in 1976 met een 20-tal kinderen; de school is in de loop der jaren uitgegroeid tot een opvang voor 80 kinderen. De kinderen krijgen de juiste ondersteuning en het dagelijks leven van de ouders is zo een stuk gemakkelijker. Momenteel is er een lange wachtlijst, maar verdere uitbreiding behoort - gezien de beperkte grondoppervlakte - niet meer tot de mogelijkheden. Voor "Alle Beetjes Helpen" wordt het een ander soort ondersteuning dan voor YBTI gebruikelijk was. Les- en leermaterialen zullen slechts weinig nodig zijn. Het bestuur van "Abdi Kasih" zal binnenkort laten weten op welke wijze "Alle Beetjes Helpen" steun kan bieden. Stichting "Abdi Kasih" kent overigens nog een andere Nederlandse sponsor, nl. Scholengemeenschap "De Bijvanck" in Blaricum. Dit samenwerkingsverband bestaat al vele jaren. "Het zal voor het bestuur van onze stichting "Alle Beetjes Helpen" een uitdaging zijn één en ander te realiseren. Onze doelstelling geeft daar overigens voldoende ruimte voor en wij voelen ons gesteund door de schare van trouwe donateurs, aldus voorzitter Wil Tjoa. Studenten In het studiejaar 2015/16 geeft onze stichting 6 studenten financiële ondersteuning. Van deze 6 zijn er 2 nieuw: Elva Kurniati (16 jaar, zus van Muhammed Yunus) volgt de middelbare school in Medan. Enggar Utami (22), in opleiding voor hoofdverpleegkundige in Jakarta.

4 Zoals bij elke reis naar Sumatra staan voor Wil Tjoa gesprekken met de ouders en/of met de studenten op zijn programma. Het beleid van de stichting is van begin af aan geweest om niet meer dan 80% van de gevraagde studiegelden te schenken. De rest van het benodigde bedrag komt voor rekening van de ouders of familie, om hun betrokkenheid bij de studie van de kinderen te vergroten. Voor de studenten een reden te meer om hun studies binnen de gestelde tijd af te ronden. Mohammed Yunus en Elva Kurniati Broer en zus studeren in Medan. Hun moeder, die als huishoudhulp werkzaam is, is erg gelukkig dat onze stichting haar beide kinderen kan ondersteunen want zij kan het alleen niet opbrengen. Beide kinderen behalen goede resultaten op school. Zij gaan naar een openbare school, waar de studiekosten niet heel hoog zijn. (Foto: Elva Kurniati) Enggar Utami Omdat zij in Jakarta studeert, heeft Tjoa haar niet zelf kunnen spreken maar wel haar moeder, die als huishoudhulp bij Chinese vrienden van hem werkt. Zij verontschuldigde zich dat de studie voor hoofdverpleegkundige duur is, maar zij is bijzonder gelukkig dat onze stichting haar in elk geval met 50% kan helpen. De overige 50% krijgt Enggar Utami van de werkgever van haar moeder. Marcel Pailalah Marcel is enigszins teleurgesteld dat hij niet tot de beste 5 studenten van zijn groep behoort. Hij staat op de zesde plaats. Maar hij gaat hard zijn best doen om bij de 3 besten te komen, zoals hij dat bij het afronden van zijn eerste studiejaar had volbracht. Hij is een serieuze student. De studie bevalt hem goed en hij moet veel boeken lezen. Op de vraag wat hij uiteindelijk wil worden, antwoordt hij: "Ik wil landsadvocaat worden". Dat belooft wat. Karina Gazali Tjoa heeft telefonisch contact gehad met Karina (foto), een blije en opgeruimde student met wie het heel goed gaat. Hoewel zij in Jakarta familie heeft, geeft ze er de voorkeur aan om zelfstandig te wonen. Geen goedkope zaak, maar als studiebegeleider van enkele studenten verdient zij genoeg om haar kamer te kunnen bekostigen. "Bij de familie voel ik me opgesloten en ik wil vrij zijn in mijn doen en laten. Ik krijg van de universiteit de gelegenheid om een achttal eerstejaars studenten te begeleiden. Op deze wijze kan ik mijn kamer bekostigen", aldus Karina. Met haar rechtenstudie waar zij in december a.s. haar master graad aan de Rijksuniversiteit van Indonesië hoopt te halen, gaat het voorspoedig. Zij heeft nu reeds de toezegging van haar oom gekregen dat zij de kosten (de resterende 20%) die hij voor haar studie heeft betaald niet hoeft terug te betalen als zij met de bul thuiskomt. Voor haar een mooi vooruitzicht.

5 5 Mario Kurniawan Ook met de moeder van Mario is telefonisch contact geweest. Het valt haar zwaar te vertellen dat Mario moeite heeft met de laatste fase van zijn studie. Mario zou in december a.s. afstuderen, maar hij is niet door het examen gekomen. Het eerstvolgende examen zal plaatsvinden in februari 2016 en dan kan hij in april afstuderen. Uiteraard was het voor Mario een hele teleurstelling, omdat hij er graag mee klaar wil zijn. Bovendien staat voor hem een baan in het vooruitzicht. Nu moet hij nog maar afwachten of hij die baan in april 2016 alsnog krijgt. In december a.s. ontvangt hij voor de laatste keer een bijdrage voor zijn studiekosten. Twee nieuwe aanvragen Tijdens de reis van Wil Tjoa heeft hij twee nieuwe aanvragen ontvangen. Aanvragen waarin een zekere noodkreet verscholen zit. Hartina Zainun: Zij is de dochter van Haris Rahim die werkzaam is als o.a. chauffeur bij projectpartner YBTI. s Avonds verdient hij wat extra met zijn motor becak. Zijn salaris bij YBTI is niet hoog. Hij heeft 3 dochters. Hartina is de oudste en zij studeert aan de universiteit in Medan Psychologie (eerste jaar). Voor het komende semester heeft hij geld moeten lenen, hetgeen bevestigd werd door de leiding van YBTI. "Psychologie is een kleine faculteit en gezien de druk van het werk zal in de komende 5 tot 10 jaren de vraag naar psychologen groot zijn"., aldus Hartina Yudha: Hij is de oudste zoon van Man Prawira die als voorman bij de rubberfabriek in Padang werkt. Yudha heeft gekozen voor de studie Electrotechniek op de Technische Universiteit in Padang. Dit jaar is zijn eerste jaar en in totaal duurt deze studie vier jaren. Man Prawira heeft een lening bij zijn werkgever afgesloten om zijn zoon te kunnen laten studeren. Op de vraag waarom Yudha juist voor deze studie heeft gekozen, antwoordt hij: "In de komende jaren zal er in Indonesië veel vraag naar elektrotechnici zijn". In de wetenschap dat begin 2016 twee studenten (Karina Gazali en Mario Kurniawan) afstuderen, heeft de stichting besloten deze 2 nieuwe aanvragen alvast te honoreren, zodat het maximum aantal van 6 weer zal worden bereikt. Overigens is sinds het nieuwe universiteitsjaar de betaling van het studiegeld gewijzigd. Door heel het land is men overgegaan tot betaling vooraf per semester. Actuele zaken Ideële Kerstmarkt 2015 Over een paar weken zal in de Grote Kerk in Edam wederom deze kerstmarkt worden gehouden. Een kerstmarkt waar o.a. het Wereld Natuurfonds, Amnesty International, Sunshine House Pietermaritzburg (Zd. Afr.) en vele andere (regionale) stichtingen met hun kramen zullen staan.

6 Stichting "Alle Beetjes Helpen" zal daar niet ontbreken en wij zullen met name aandacht vragen voor onze nieuwe partner, Stichting "Abdi Kasih". Benefietdiner 2016 In april 2016 staat voor de vierde keer een benefietdiner van onze stichting op de agenda. U zult wederom kunnen genieten van een smakelijk Indonesisch buffet. De exacte datum zullen wij u te zijner tijd doorgeven. Jaarverslag 2014 Degenen die alsnog ons jaarverslag 2014 in boekvorm willen ontvangen, kunnen dit opvragen via gk.tjoa@kpnmail.nl o.v.v. Jaarverslag Wij hebben nog een aantal in voorraad. Vergeet u niet uw huisadres erbij te vermelden. Uw steun: Om onze nieuwe activiteiten in het nieuwe jaar te kunnen realiseren, is uw hulp onontbeerlijk en zeer welkom. Met uw financiële steun heeft u onze stichting min of meer het mandaat gegeven om zowel gezonde alsook gehandicapte kinderen een goede toekomst te bieden. Wij zorgen ervoor dat het geld net als in de afgelopen 10 jaren goed terecht komt. Onze oprechte dank voor uw donaties. Rabobank no. NL 66 RABO Wil G.K. Tjoa (voorzitter), Nel Eijk-Schaeffer (secretaris), Theo H. Buijten Azn. (penningmeester) en Gerdy Bijleveld (website beheer) wensen u een voorspoedig en bovenal gezond 2016 toe.

Nieuwsbrief Herfst 2013

Nieuwsbrief Herfst 2013 1 STICHTING ALLE BEETJES HELPEN EVERY LITTLE HELPS FOUNDATION Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië. Omdat goed onderwijs de basis is voor de opbouw en

Nadere informatie

Bezoek aan Sumatra. Bijzondere School Abdi Kasih in Martubung/Medan

Bezoek aan Sumatra. Bijzondere School Abdi Kasih in Martubung/Medan Nieuwsbrief Najaar 2016 Stichting ALLE BEETJES HELPEN FOUNDATION EVERY LITTLE BIT HELPS Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië Omdat goed onderwijs de

Nadere informatie

Watermolen LH EDAM Telef.: Mobiel : Rabobank no.

Watermolen LH EDAM Telef.: Mobiel : Rabobank no. Nieuwsbrief Zomer 2016 stichting ALLE BEETJES HELPEN FOUNDATION EVERY LITTLE BIT HELPS Het doel van de Stichting is bij te dragen aan de ontwikkeling van de jeugd in Indonesië. Omdat goed onderwijs de

Nadere informatie

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier.

Als wij al onze doelen willen behalen hebben we best wel veel geld nodig. Hoeveel? Dat leest u in dit 4-jaren plan. Klik Hier. Schoolresultaten 2013-2014 21 september 2014 De schoolresultaten mogen er zijn. 10 studenten zijn afgelopen jaar geslaagd. En dat is mede dankzij uw hulp mogelijk gemaakt. De pagina's van de schoolkinderen

Nadere informatie

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012

SNP. Afwikkeling Noodopvang 2011 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 NIEUWSBRIEF FEBRUARI 2012 Met deze Nieuwsbrief informeren we al onze sponsors en belangstellenden over de actuele stand van zaken van de. In onze vorige nieuwsbrief moesten we melden dat het financieel

Nadere informatie

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES

Nieuwsbrief Amigos. maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Nieuwsbrief Amigos maart 2014 DE SAN JUAN DE FLORES Voorwoord Beste Amigos, Terwijl wij hier in Nederland al weer helemaal het gevoel krijgen in het voorjaar te zijn beland, hebben de bursalen in Guatemala

Nadere informatie

JAARVERSLAG. Een woord van de voorzitter.!

JAARVERSLAG. Een woord van de voorzitter.! Een woord van de voorzitter.! JAARVERSLAG 21 Stichting KarooCare!!!!!! Pampuszigt 1! 1111 TG Diemen tel. (2) 69 78 44 fax: (2) 699 14 37 informatie@karoocare.nl www.karoocare.nl! Een woord van de voorzitter.!

Nadere informatie

JAARVERSLAG

JAARVERSLAG JAARVERSLAG 2016 www.stichtingmzeekambee.nl Inhoud Voorwoord 3 Studenten 4 Activiteiten 6 Jaarcijfers 8 Financieel overzicht 8 2 VOORWOORD Vijf jaar geleden is Stichting Mzee Kambee opgericht, een mooi

Nadere informatie

Jezus vertelt, dat God onze Vader is

Jezus vertelt, dat God onze Vader is Eerste Communieproject 26 Jezus vertelt, dat God onze Vader is Jezus als leraar In les 4 hebben we gezien dat Jezus wordt geboren. De engelen zeggen: Hij is de Redder van de wereld. Maar nu is Jezus groot.

Nadere informatie

Geachte Lezer. Wie zijn die kinderen?

Geachte Lezer. Wie zijn die kinderen? Geachte Lezer. Het is fijn om te zien dat wij samenleven en samenspelen waarbij niemand zonder kleding hoeft rond te lopen. Dankzij ouders en leerkrachten kunnen we gezond, goed gekleed en met een fijne

Nadere informatie

E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN!

E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN! E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN! E-BOEK: DE STUDIEKEUZE KOMT ERAAN! Carine Vos Richting-Wijzer Advies Zwolle augustus 2011 Carine Vos Pagina 2 Voorwoord In mijn bedrijf Richting-Wijzer Advies kom ik

Nadere informatie

Beleidsplan Sunshine House

Beleidsplan Sunshine House Beleidsplan Sunshine House In dit beleidsplan geven we u enerzijds informatie over Stichting Weeshuis Sunshine House en haar doelstellingen, anderzijds geven we u inzage in de uitdagingen waar we in de

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

CP9. In gesprek over de toekomst

CP9. In gesprek over de toekomst CP9 In gesprek over de toekomst Na het voortgezet onderwijs kiest uw kind welk vak hij wil gaan leren en welke opleiding hij wil gaan volgen. Hij maakt een beroepskeuze. Een decaan of studiebegeleider

Nadere informatie

Is de werkervaringsplek in uw organisatie een boventallige plek? Dit wil zeggen een plek die normaliter niet door een werknemer wordt bezet.

Is de werkervaringsplek in uw organisatie een boventallige plek? Dit wil zeggen een plek die normaliter niet door een werknemer wordt bezet. Table of Contents 1 Algemeen 3 2 Hoofdsectie 4 Bent u lid van één van deze beroepsverenigingen? 4 Welke omschrijving is op u van toepassing? 5 Hoe bent u aan uw huidige functie gekomen? 6 3 Slotvraag 7

Nadere informatie

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein

Dat ze klaarstaat voor haar vrienden. Als ze samen is met haar vriendinnen, is er veel gein Oefening 5 Persoon 1: Annet Kok (moeder) Talent: Prestatiegericht Betrouwbaar Humoristisch Optimistisch Vasthoudend Concreet voorbeeld: Tijdens de hockeywedstrijden Dat ze klaarstaat voor haar vrienden

Nadere informatie

Nu is het hoog tijd voor een korte impressie van mijn laatste reis van vierenhalve week:

Nu is het hoog tijd voor een korte impressie van mijn laatste reis van vierenhalve week: Nieuwsbrief 20 Apeldoorn, 28 juni 2014 Lieve vrienden, Na mijn terugkomst uit Frans Guyana en Suriname, waren Diny en ik een week in Frankrijk. Doel van de reis was het bijwonen van een congres in Lyon

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Charilove NL Over de Nieuwsbrief

Charilove NL Over de Nieuwsbrief N I E U W S B R I E F L E N T E 2 0 1 0 Charilove NL Over de Nieuwsbrief Het bestuur houdt u minstens twee maal per jaar op de hoogte van de activiteiten van Charilove in Nederland en in Nigeria. U ontvangt

Nadere informatie

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school!

info Kalender: Agenda Woordje vooraf februari 2018 Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Schoolkrant OBS DeSpringplank Jaargang 4 Editie 4 februari 2018 info Kalender: Agenda Donderdagmiddag 8 februari Carnaval op school! Vrijdag 9 februari Studiedag, alle kinderen zijn vrij 12 februari t/m

Nadere informatie

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017

Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Nieuwsbrief Future for Peace 2016/2017 Onze eerste nieuwsbrief sinds wij op 29 oktober 2015 officieel een stichting zijn geworden. Graag willen wij jullie een update geven over hoe het met onze kinderen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633

Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Nieuwsbrief Prot. Chr. Basisschool De Hoeksteen nummer 5 4 november 2015 www.dehoeksteenvoorthuizen.nl Postbus 1 3780 BA Voorthuizen 0342-472633 Om te onthouden maandagmiddag 9 november : unit 1 naar Papierazzi

Nadere informatie

FASE 1 - BEREID JE VOOR

FASE 1 - BEREID JE VOOR FASE 1 - BEREID JE VOOR STAP 1. BEDENK WAT JE WIL VERHAAL (EXODUS 1-4) Het verhaal van Mozes vind je in de Bijbel, in het boek Exodus. Daar kun je ook lezen hoe het verder ging. Hier vind je het verhaal

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. 10.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl JAARVERSLAG 2012

Nadere informatie

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl

Claudius Civilislaan 30-3132 JB Vlaardingen - Tel. : 010-434 65 30 www.jcsvl-mantum.nl November 2015 Beste ouder(s), verzorger(s), Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van November. Hierin stellen de nieuwe ouderleden van de MR zich aan u voor. En kunt u lezen over de opbrengst van de kleedjesmarkt,

Nadere informatie

Algemene informatie. Beste aanstaande student,

Algemene informatie. Beste aanstaande student, Algemene informatie Beste aanstaande student, Ter voorbereiding op het gesprek vragen we je een korte enquête in te vullen. Met het invullen bevestig je tegelijk je komst naar het kennismakingsgesprek,

Nadere informatie

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober.

Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. Beste ouders en kinderen, De maand september is opnieuw voorbij gevlogen. Hier volgt de nieuwsbrief voor de maand oktober. ONZE AGENDA : 1 oktober Medisch onderzoek L3 (op school) NM: zwemmen (L2 en L3)

Nadere informatie

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten,

Stichting GHANA Medical Support. Ghames Foundation. Nieuwsbrief juli 2013. Geachte vrienden, sponsors en sympathisanten, Holland address: c/o J.W. de Rijke Wieldijk 5 3218 LL Heenvliet Telefoon +31 181 661451 of +31 10 2831105 Email: jan.derijke@nl.rmi-global.com ABN AMRO bank 50.07.96.009 ING bank 68.20.43.486 Stichting

Nadere informatie

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten

TOETS NT2-1 schrijven. Goed voorbereid slagen. voor het staatsexamen NT2 programma 1. Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN. niveau B1. tijdsduur: 120 minuten Goed voorbereid slagen voor het staatsexamen NT2 programma 1 Opgavenboekje nr. 1 SCHRIJVEN niveau B1 tijdsduur: 120 minuten Deel 1: Zinnen afmaken 15 opdrachten Maak de zinnen af: 1. Het is in de vakantie

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2015

Nieuwsbrief december 2015 Hallo allemaal, Via deze nieuwsbrief willen we jullie dit keer iets uitgebreider informeren over wat CSN precies doet. In de agenda vinden jullie wat er de komende tijd gaat komen. Daarnaast zullen we

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE

DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE DE SOUZASTICHTING Sinds 4 januari 2006 STEUNT WEESKINDEREN IN ZIMBABWE Nieuwsbrief 4 - juni 2010 Kamer van Koophandel: 05080297 Rekeningnummer: Rabobank 119683237 ANBI STATUS Geachte dames en heren, Op

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Pagina

Inhoudsopgave. Pagina Welkom bij ABP geef uw pensioen een goede start Inhoudsopgave Pagina Wie is ABP 4 Uitgebreide informatie volgt 6 Over pensioen 8 Wat kost het ABP-pensioen? 10 Hoeveel pensioen krijgt u straks? 12 Aanvullen

Nadere informatie

Onderzoek Afschaffen stufi

Onderzoek Afschaffen stufi Onderzoek Afschaffen stufi 30 Mei 2014 Over het onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 29 tot en met 30 mei, deden 1648 jongeren mee. Hiervan waren er 574 scholier en 951 student. De uitslag

Nadere informatie

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5

INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 INFORMATIE DECEMBER 2015 NUMMER 5 schooljaar 2015 2016 Geachte ouders, beste leerlingen, Dit is de laatste Van Hasseltschool nieuwsbrief van 2015. Het is ook de allerlaatste van mijn hand. Na ruim 40 jaar

Nadere informatie

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief

Stichting Bolleboos Nieuwsbrief Stichting Bolleboos Nieuwsbrief December 2011 Aktiviteiten Op 3 en 4 september stonden we met een stand op het corso in Eelde. Daar hebben we veel Keniaanse producten verkocht, producten die we mee hadden

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 8 Juli 2011

NIEUWSBRIEF 8 Juli 2011 NIEUWSBRIEF 8 Juli 2011 Follow-up verslag Eline in KRO-Spoorloos Yixin s carriere omslag Toekomstig bezoek Eline en Wilma aan Chongqing Bezoek Henk Meijer aan de scholen Familie He Bezoek Dr. Changfu Chang

Nadere informatie

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.

Jaarverslag. Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland. Jaarverslag 2015 Stichting Suba Nederland Kameelstraat 19 6531 RN Nijmegen tel. 024-3510245 e-mail: info@subanederland.nl www.subanederland.nl Stichting Suba Nederland Jaarverslag 2015 1 JAARVERSLAG STICHTING

Nadere informatie

Jaarverslag Knights Templar MCO 2012

Jaarverslag Knights Templar MCO 2012 Jaarverslag Knights Templar MCO 2012 Knights Templar MCO is opgericht op 13 september 2012 In dit jaarverslag staat een overzicht van inkomsten en uitgaven per maand Uitleg voorschot Opening Rabobank rekening

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief CliëntAanZet

Nieuwsbrief CliëntAanZet Nummer 3 April 2014 Van de redactie Hallo, Hier weer een nieuwe nieuwsbrief CliëntAanZet. Heb je een leuk idee voor deze nieuwsbrief? Of wil je misschien zelf iets schrijven? Stuur een bericht naar: Cliëntzeggenschap,

Nadere informatie

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016

Wat is het King David Schoolfonds? Wat doen we met uw bijdragen? Financieel jaaroverzicht 2016 Wat is het King David Schoolfonds? Het King David Schoolfonds helpt kinderen in Rwanda die van de middelbare school dreigen te worden gestuurd omdat ze hun schoolgeld niet meer kunnen betalen. Ook helpt

Nadere informatie

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden?

DELA LeefdoorPlan. wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? DELA LeefdoorPlan wat gebeurt er met uw gezin na uw overlijden? wie zorgt er voor uw nabestaanden? Ná uw uitvaart gaat het leven door voor uw nabestaanden. Redden zij het dan financieel? Of overkomt hen

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij!

NIEUWSBRIEF. Agenda. Dag Sinterklaasje. .Welkom Kerst! Basisschool Sint Liborius. December. Nieuwsbrief 5 4 december 2015. 4 december (middag vrij! NIEUWSBRIEF Agenda Basisschool Sint Liborius December 4 december (middag vrij!) Sinterklaasviering 7 december 19.30 uur Werkgroep Andere Tijden 9 december 19.30 uur VO Voorlichtingsavond groep 8 11 december

Nadere informatie

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST

SWKV GEEFT WEESKINDEREN EEN TOEKOMST JAARVERSLAG 2017 Het jaar 2017 was een jaar met ups en downs. Voor ons niet zo ongewoon. Hulp verlenen in een land als Vietnam is niet gemakkelijk. De taalbarrière, maar ook de Provincie Kontum, een van

Nadere informatie

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015

C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 C.B.S. De Oanrin Piterpôlle 29 9286 EM Twijzel Tel: 0511 54 10 46 Email: oanrin@noventa.nl Website: oanrin.noventa.nl Nieuwsbrief 11 september 2015 Informatie avond (Herhaalde berichtgeving): Op dinsdag

Nadere informatie

De erfenis. Notaris. Snif, ik mis opa zo! Daniël, Mijn vader was jouw opa helemaal niet! Gerrie

De erfenis. Notaris. Snif, ik mis opa zo! Daniël, Mijn vader was jouw opa helemaal niet! Gerrie Deze theaterleestekst is gratis te downloaden. Het is een voorproefje uit: Verkeerd verbonden, geschreven door Annemarie Bon. Illustraties: Eric Heuvel. Uitgeverij de Inktvis. In het boek staan nog veel

Nadere informatie

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak.

Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. mei 2014 Geachte ouders / verzorgers. Hierbij ontvangt u de maandbrief van mei, o.a. door de vakantie, iets later dan u van ons gewend bent. Onze excuses voor eventueel ongemak. In de nieuwsbrief vindt

Nadere informatie

Realisatie 2012. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2012. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2012 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina

NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina NIEUWSBRIEF Het nieuwe Koningin Wilhelmina 1 In dit nummer 2. De gemeente laat weten 2. Veilig en weer goed zicht 3. Pendelbus is succes 3. Interne verhuizing loopt goed 4. Mevr. Reijneke over haar interne

Nadere informatie

DETENTIE EN HET GEZIN

DETENTIE EN HET GEZIN DETENTIE EN HET GEZIN klachten en krachten 7 november 2014, Veenhuizen Hans Barendrecht, db mijn zoontje heeft veel vragen, maar ík ook. praktijk als wetenschap geloof in herstel voor mensen die achter

Nadere informatie

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag

Desiree Piar 0824864 CMD 1B Docent : James boekbinder Project : vrijwilligers 55+ Doelgroeponderzoeksverslag Doelgroeponderzoeksverslag Interviews Naam: Sharlene Piar Arends leeftijd: 59 Hoe zou jij een tienermoeder helpen als jij een vrijwilliger was? En waarmee zou je een tienermoeder mee helpen? Advies geven

Nadere informatie

Realisatie 2013. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2013. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2013 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

Little Stars Junior Academy

Little Stars Junior Academy September 2015 Het is alweer drie maanden geleden dat we u voor het laatst bijgepraat hebben over de activiteiten van de Joanne Foundation. Degenen die de website regelmatig bekijken of ons volgen op Facebook

Nadere informatie

Monnikeweg 2 Gerkesklooster. Monnikeweg 2 Gerkesklooster

Monnikeweg 2 Gerkesklooster. Monnikeweg 2 Gerkesklooster Monnikeweg 2 Gerkesklooster Monnikeweg 2 Gerkesklooster Nabij Gerkesklooster gelegen woonhuis (type woonboerderij) met eigen (jacht)haven (200m2) en open verbinding via de Stroobosser Trekvaart naar het

Nadere informatie

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014

Stichting SAN Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudelijke jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord... 2 Inleiding... 3 Activiteiten... 4 SPIOR... 4 Discriminatie... 5 Thema-avonden voor ouders... 6 Sport voor jongeren en ouderen... 7 Samenwerking

Nadere informatie

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang!

Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Matteüs 25:1-13 - Gezinsdienst: Wachten duurt lang! Liturgie Zingen: -Opwekking 654 Dank U voor deze nieuwe dag -Zoek eerst het Koninkrijk van God -Weet je waar het hemels koninkrijk op lijkt (Elly en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit de directie. Beste ouder(s)/verzorger(s), Wiel van Ginneken. jaargang 17. nummer6 januari 2019 AGENDA

Nieuwsbrief. Nieuws vanuit de directie. Beste ouder(s)/verzorger(s), Wiel van Ginneken. jaargang 17. nummer6 januari 2019 AGENDA Nieuwsbrief jaargang 17 nummer6 januari 2019 Nieuws vanuit de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Afgelopen week hebben we even aan de winter kunnen proeven. Files in Hoorn was in het nieuws op de radio.

Nadere informatie

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven

Kijk op: www.nt2taalmenu.nl. nt2taalmenu wordt gemaakt door: Frans Snik, Ed Kniesmeijer en René den Nijs. Brieven schrijven OPDRACHTKAART www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. U kunt ook veel oefeningen

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord. Breed Platform Verzekerden en Werk NUMMER 1, november 2006

WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord. Breed Platform Verzekerden en Werk NUMMER 1, november 2006 WERK EN INKOMEN VOOR JONGGEHANDICAPTEN Signalen uit de praktijk in vraag en antwoord Breed Platform Verzekerden en Werk NUMMER 1, november 2006 Het komend jaar werkt het BPV&W samen met NIZW aan het project

Nadere informatie

Studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen

Studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen Studie en werk voor hoger opgeleide vluchtelingen De Stichting voor Vluchteling- Studenten UAF De Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF is een mensenrechtenorganisatie die financiële, praktische en

Nadere informatie

Opvoeding & Ontwikkeling

Opvoeding & Ontwikkeling MEE Ondersteuning bij leven met een beperking Opvoeding & Ontwikkeling Opvoeding & Ontwikkeling Ons kind is anders dan andere kinderen. Wat is er aan de hand? Mijn dochter is in de puberteit. Hoe ga ik

Nadere informatie

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015

Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Nieuws van Nieuwsbrief 16, 28 april 2015 Kind op maandag... 1 Maandaggeld... 1 Aanmeldingen nieuwe leerlingen... 2 Avond4daagse... 2 Continurooster vrijdag 1 mei... 2 Jantje Beton loterij... 2 Schoonmaakavond

Nadere informatie

Jaarverslag 2009-2010

Jaarverslag 2009-2010 Jaarverslag 2009-2010 Inleiding De Stichting Kaamba Neere is opgericht op 21 mei 2008. Doelstelling van de stichting is het verlenen van hulp en steun aan de inwoners van Burkina Faso. Het doel is om kleinschalige

Nadere informatie

Realisatie 2014. 1. Inkomsten 2. Uitgaven

Realisatie 2014. 1. Inkomsten 2. Uitgaven Realisatie 2014 Stichting Heliconia Eerste Jan van der Heijdenstraat 117-II 1072 TN Amsterdam Girorekening 5121901 info@stichtingheliconia.nl www.stichtingheliconia.nl 1. Inkomsten 2. Uitgaven 1.1 Donateurs

Nadere informatie

uw klacht en de ombudsman

uw klacht en de ombudsman uw klacht en de ombudsman over de ombudsman De Financial Ombudsman Service kan het overnemen als u een klacht heeft ingediend bij een financieel bedrijf en u niet tevreden bent met de uitkomst. Het kost

Nadere informatie

Nieuwsbrief Semangat 3 januari 2016

Nieuwsbrief Semangat 3 januari 2016 Nieuwsbrief Semangat 3 januari 2016 Verslag van het bezoek van Herm en Lea. Herm en Lea Pennings zijn in november in Indonesië op vakantie geweest en hebben natuurlijk ook weer de projecten bezocht. In

Nadere informatie

Studiebegeleiding: de studieadviseur en de student

Studiebegeleiding: de studieadviseur en de student 30-5-2016 1 Studiebegeleiding: de studieadviseur en de student Geartsje Zondervan Anneke Schrik Bart Borghols Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen 30-5-2016 2 30-5-2016 3 Even voorstellen Geartsje

Nadere informatie

Erfenis. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435

Erfenis. revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 Erfenis ] الهولندية dutch [ nederlands - revisie: Yassien Abo Abdillah 2013-1435 الا رث» بالة اهلونلدية «مراجعة: ياس أبو عبد االله 2013-1435 Alle lof behoort aan Allah. ERFENIS Vraag: Waarom is het deel

Nadere informatie

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015

MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 MAUTERI BELEIDSPLAN 2014-2015 Kijk met je hart, kijk verder dan je ogen zien Versie 28-12-2013 Auteur: Bettie Ratuhaling VOORWOORD Voorbij de horizon liggen kleine eilandjes als kiezelsteentjes verstrooid

Nadere informatie

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties

Verhaal- en kleurboek voor kinderen. Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties Verhaal- en kleurboek voor kinderen Instituut voor Islamitische Studies en Publicaties In naam van Allâh, de Weldadige, de Genadige 3 Het is half acht s avonds. Fazilah en Djamiel dekken samen de tafel.

Nadere informatie

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis

Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Presentatie Tranzo Zorgsalon 29 november 2012 Christine Kliphuis Geachte dames en heren, Zelfredzaamheid is een mooi en positief begrip. Immers, elk kind wil dingen zelf leren doen, jezelf kunnen redden

Nadere informatie

Onderzoek: Sociaal leenstelsel

Onderzoek: Sociaal leenstelsel Onderzoek: Sociaal leenstelsel Publicatiedatum: 14-11-2014 Over dit onderzoek Het 1V Jongerenpanel, onderdeel van EenVandaag, bestaat uit 3000 jongeren van 12 t/m 24 jaar. Aan dit online onderzoek, gehouden

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame

Jaarverslag 2014. Bestuursverslag. Inleiding. Doel van de stichting. Rechtsvorm. Bestuur. PR / Reclame Jaarverslag 2014 Bestuursverslag Voor u ligt het vijfde jaarverslag van stichting Oltenia. In 2014 heeft Stichting Oltenia zich gericht op de ondersteuning van jongeren die studeren en op individuele hulpverlening.

Nadere informatie

Regeling lief en leed

Regeling lief en leed Regeling lief en leed Stichting Vrije Scholen Noord en Oost Nederland Status: vastgesteld beleid 12 januari 2014 Opgesteld door: Ad Slob Voorwoord Het ontbreekt nog aan beleid in de Stichting op het gebied

Nadere informatie

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december

AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Schooljaar 2011-2012 Vrijdag 16 december 2011 nr. 7 AGENDA Maandag 19 december t/m vrijdag 23 december Woensdag 21 december Woensdag 21 december Vrijdag 23 december Zaterdag 24 december t/m zondag 8 januari

Nadere informatie

April 2011 www.kansoptoekomst.nl 1

April 2011 www.kansoptoekomst.nl 1 NIEUWSBRIEF, APRIL 2011, nummer 6 U leest de -al weer- zesde nieuwsbrief van Stichting Kans op Toekomst. Sinds de start van onze stichting in 2007 zijn onze activiteiten elk jaar verder uitgebreid, dankzij

Nadere informatie

Nieuwsbrief. De ouderavondplanning via SafeSchool staat open vanaf: Tijdstip: 0.00 uur (in de nacht van dinsdag op woensdag)

Nieuwsbrief. De ouderavondplanning via SafeSchool staat open vanaf: Tijdstip: 0.00 uur (in de nacht van dinsdag op woensdag) februari 2015 Jaargang 5, nr. 6 Nieuwsbrief In dit nummer: Ouderavonden: Aanmelden ouderavonden Even voorstellen 1 2 Website 3 Kerstmarkt 4 Rabo Clubkas Campagne Interessante informatie: Maandag 23 maart

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz.

Almelo, 8 juli 2015. En dat is niet zo makkelijk voor iedereen want de meeste kinderen zijn gewend aan school, vrienden, azc, enz, enz. Almelo, 8 juli 2015 Onderwerp: Moeilijk verhuizen! Beste heer/mevrouw Ik ben (...) Ik ben 14 jaar oud. Ik woon met mijn ouders en mijn 2 kleine broertjes in azc Almelo. In deze vakantie moeten er ongeveer

Nadere informatie

Nieuwsbrief community 3/4

Nieuwsbrief community 3/4 Nieuwsbrief community 3/4!" # "$% &'() * "" ) " " "+,- ". ". /0 "."1,- )!+23 +44 (* 5 6 Pagina 1 5 7 ' #8 '9 "" : 79 ; '9 ' )" ) & < # 04444% ) > ".8.'?. %." +44 (*!+@ 8 De allereerste keer

Nadere informatie

Vara - Kassa 3 Resultaten Aflevering 3 Financiën 1 22 mei 2007

Vara - Kassa 3 Resultaten Aflevering 3 Financiën 1 22 mei 2007 Vara - Kassa 3 Resultaten Aflevering 3 Financiën 1 22 mei 2007 1 onderzoeksgegevens mogen alleen gebruikt worden onder vermelding van YoungVotes en de VARA Factsheet Jongeren en Financiën Jongeren betalen

Nadere informatie

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken

Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Noot 12 Voorbeeldselectie van thema s en vragen voor zeven groepsgesprekken Bijeenkomst 1: Kennismaking 1 Bijeenkomst 2: Familie en vrienden Gesprek over subthema 1: Ouders en Grootouders : Wie was uw

Nadere informatie

Onderzoek: Studiekeuze

Onderzoek: Studiekeuze Onderzoek: Studiekeuze Publicatiedatum: 31-01- 2014 Over dit onderzoek Aan dit online onderzoek, gehouden van 29 t/m 31 januari 2014, deden 712 scholieren en 1064 studenten mee. De uitslag van de peiling

Nadere informatie

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION

RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION a RUIRU EXTRA EDITIE BLESSED GENERATION 14 December 2012 Jambo rafiki wa Blessed Generation ( Hallo vrienden van Blessed Generation in Kiswahili) Habari gani? ( Hoe gaat het met jullie?.. Ja, ik breid

Nadere informatie

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking

Stichting. Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo. Beleidsplan 2014-2018. Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Stichting Stichting Surinaamse Gehandicapten Zorg - Surgezo Beleidsplan 2014-2018 Een stichting met hart voor mensen met een lichamelijke beperking Colofon De Stichting De naam 'Surgezo' staat voor: SURinaamse

Nadere informatie

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal

Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal Veel mooie herinneringen verzachten onze smart. Voorgoed uit ons midden, voor altijd in ons hart. Iedere moeder is uniek: Zij was dat heel speciaal De mensen van voorbij Zij worden niet vergeten De mensen

Nadere informatie

Het Betsy Perk Opleidingsfonds is onderdeel van

Het Betsy Perk Opleidingsfonds is onderdeel van o Manouk van Egmond 20 juni 2018 https://www.nrc.nl/nieuws/2018/06/20/een-fonds-vanvrouwen-door-vrouwen-voor-vrouwen-en-niet-voor-mannena1607323#/handelsblad/2018/06/21/%23216 Het Betsy Perk Opleidingsfonds

Nadere informatie

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18

WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 WEEKBRIEF 11 DECEMBER 2015 / NUMMER 18 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Onze school is afgelopen maandag weer in kerstsfeer gebracht. Zeker nu de ochtenden lang donker en schemerig zijn, geven

Nadere informatie

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp.

Uitzicht op de heuvels 10 km van Kabaya Uitzicht op de heuvels ten noorden van Kabaya. Ongeveer 7 km van het dorp. Verblijf van Tautvydas Rindzevicius in Kabaya/RWANDA in het kader van het bezoek aan wezen en kwetsbare kinderen gesponsord door de Jyambere stichting. Inleiding Tijdens de periode van juli-augustus 2015,

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer:

Nieuwsbrief. Zomerfeest. Afscheidsmusical. In dit nummer: 30 juni 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Zomerfeest Op woensdag 1 juli a.s. houden wij weer ons jaarlijkse Zomerfeest, dit jaar met als thema Wildlife. In verband met een gezamenlijk programma zullen de

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS

Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Nieuwsbrief januari 2014 FRIENDS OF ANIMALS Khatucai vraagt om hulp Net als Masquechuchos heeft ook het Khatucai, het asiel waar de katten zitten controle gehad van een inspecteur. Alle poezen en katers

Nadere informatie

Update nieuwbouw Op dit moment is er geen nieuws te melden.

Update nieuwbouw Op dit moment is er geen nieuws te melden. Mmmmm In dit nummer: - Jarigen - Update nieuwbouw - Groep 1-2 - Nieuwsbrief - Schoolfotograaf - Fietscontrole - Even voorstellen - Hulpouders - Septemberfeest - Agenda Elke eerste maandag van de maand

Nadere informatie

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID

PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID PROFIEL TOERISTISCHE EN INFORMELE TAALVAARDIGHEID Instructies voor de examinator Afname-instructies DEEL C: Mondeling gedeelte Voorbeeldexamen 3 Inhoudsopgave Het boekje bevat de volgende onderdelen: ~

Nadere informatie

STICHTING RONDE VAN DE KROON

STICHTING RONDE VAN DE KROON STICHTING RONDE VAN DE KROON DOELSTELLING EN PROFIEL VAN DE STICHTING 1 JAARVERSLAG VAN HET BESTUUR 2 RESULTATENREKENING 4 BALANS 5 RESULTAATBESTEMMING 5 SLOTWOORD & CONTACTGEGEVENS 5 Doelstelling van

Nadere informatie

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400

JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1. Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 JAARVERSLAG KLEINSCHALIGE PROJECTEN INDONESIE 2008. 1 Redactie: Anneke Bertrams van Deursen tel: 040-2433209 Carla Wyatt tel: 0497-514400 In 2008 kwam er een bedrag van 18653,-- aan donaties voor Indonesië

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen

Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen Stichting Vrienden van Nadirkonyen Jaarverslag Stichting Vrienden van Nadirkonyen 2011 Stichting Vrienden van Nadirkonyen Ringbaan West 116 5041 LS Tilburg

Nadere informatie

VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING

VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING VG&O 0-3 VRAGENLIJSTEN GEZIN & OPVOEDING VERSIE VOOR PLEEGOUDERS VAN JEUGDIGEN VAN 0 T/M 3 JAAR NAAM JEUGDIGE: GEBOORTEDATUM: GESLACHT: INVULDATUM: MEETMOMENT: DEZE VRAGENLIJST IS INGEVULD DOOR: MAN PLEEGMOEDER

Nadere informatie