Home Sweet Home! Deel 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Home Sweet Home! Deel 1"

Transcriptie

1 Home Sweet Home Deel 1 Eindelijk is het zover Het lange wachten wordt beloond want vandaag starten we met de derde online workshop Home Sweet Home In acht weken tijd maken we het huisje. (met inhoud) Alles wordt uitgelegd aan de hand van foto's hier op het weblog. De eerste aflevering start dus vandaag op een vrijdag, maar verder worden alle afleveringen op woendagen geplaatst. Je kunt mee doen met je eigen materialen maar we hebben ook nog enkele pakketten voor de verkoop. In het pakket zit alles wat je nodig hebt, behalve de inkt, lijm, tape en de gereedschappen die je nodig hebt. Wil je meer weten over het pakket? Klik dan in de rechter kolom op Home Sweet Home.

2 Voor je begint is het handig als je start met het maken van de stroken van kraftpapier. Neem stevig kraft (inpak) papier, dus geen kraft cardstock. Snijdt er stroken van die net iets breder zijn dan twee maal het dubbelzijdig tape dat je wilt gebruiken. Plak er twee stroken tape op en ril in het midden tussen de tape de vouwlijn. Het werkt het prettigst als je stroken maakt van ongeveer 30 cm lang. Als je een pakket hebt, zit er een flink stuk kraftpapier in het pakje van week 1. Maak niet alles op, want er is later nog een deel nodig om een aantal vlakken te beplakken. Start bijvoorbeeld met het maken van 15 stroken zodat je even vooruit kunt.

3 Vandaag zetten we het huis voor een groot deel in elkaar. Hiervoor heb je de volgende onderdelen van 2 mm dik chipboard nodig: twee zijwanden, een bodem, twee dakdelen, een vloertje voor de verdieping, twee muurtjes voor de voorzijde, 4 randjes voor de dakgootjes en twee stroken canvaspapier.

4 De bodemplaat is 8" x 10". De randjes voor de dakgootjes zijn ongeveer 8" lang en een halve centimeter breed. In het pakket zitten ze aan elkaar en moet je ze zelf even los snijden. (Ja, als je al eerder een workshop van me gevolgd heb, weet je dat ik in inches werk. Niks om van te schrikken want op veel linialen staat inch en centimeter aanduiding. Alles binnen de scrapbook industrie komt uit Amerika en daar werkt men met inches. Vandaar dat je in mijn beschrijvingen meestal inches aantreft. Toch zul je ook zien dat ik soms centimeters gebruik en soms gebruik ik ze door elkaar... Sorry als dat verwarrend werkt, maar iedere "gek" heeft zo z'n eigen gebrek...) De zijwanden van het huisje zijn 5" breed en 10" hoog. De punt voor het dak start aan de zijwand op 5" vanaf beneden. Je hebt twee zijwanden nodig.

5 Als verdieping / vloertje heb je een deel van 6" x 5" nodig en er zijn twee stukjes van 5" hoog nodig voor de wandjes aan de voorzijde. De ene is 1" breed en de andere 2".

6 De dakdelen zijn 6,5" hoog. Onderaan is het deel 7 1/4" breed en bovenaan 9 1/4". Aan beide kanten bovenaan dus een inch breder dan aan de onderzijde. Je hebt er twee nodig. Tot slot heb je nog twee stroken canvas nodig van 5 cm breed en 30 cm lang. Alle chipboard delen kun je nalopen met een oude papieren vijl. Randjes en oneffenheden krijg je daar gemakkelijk mee weg. Teken op de bodemplaat de plek af waar je het huisje gaat maken. Zo weet je straks waar je de wanden moet plaatsen. Het huisje wordt 5" x 6". Leg om af te tekenen het vloertje op je plaat en teken het huisje af op de plek die jij mooi vindt hiervoor. Mijn huisje staat 1" vanaf rechts. Zorg wel dat de achterzijde tegen de onderrand aan komt, dus niet een huisje op het midden van de plaat. Als je het huisje midden in zet, heb je later geen ruimte meer om er een stoepje voor te maken.

7 Plak twee stroken kraft papier aan de zijkanten, ze vallen binnen de lijn die je getekend hebt.

8 Doe lijm naast de strook. Zorg dat je lijm gebruikt die geen water bevat, dat trekt namelijk in het chipboard en dat gaat dan soms weer bobbelen door het vocht.

9 Plaats een van de twee zijwanden op de lijn. Je zet hem in de lijmstreep die je net gezet hebt en plakt daarna de strook eraan vast. Om te zorgen dat de wand niet om valt kun je er aan de achterzijde even iets tegenaan zetten.

10 Plaats ook de tweede wand. (En hier moet ik misschien zeggen: Let niet op de rommel... Maar volgens mij vinden de meeste dames het alleen maar leuk om te zien wat voor heerlijke chaos er op mijn werkplek ontstaat tijdens het ontwerpen...)

11 Zet nu twee stroken aan het vloertje.

12 "Hang" het vloertje tussen de wanden. Zorg dat dit precies is op de plek waar de schuine wand begint. Als je het hoger doet steekt de vloer een stukje uit naast de schuine wand en dat is niet de bedoeling.

13 Neem nu het brede wandje en zet het aan de voorzijde op de plek waar het moet komen. Meet eerst of er geen stukje af moet omdat het zo kan zijn dat je vloertje iets lager hangt dan dat het wandje hoog is. Als dat gebeurt steekt het wandje uit boven de vloer en dan levert later problemen op.

14 Snij dus als het nodig is een randje van het wandje af.

15 Doe aan drie kanten, zoals op de foto, stroken kraft aan het wandje.

16 Zet het wandje vast zoals op de foto. Verstevig nu ook de zijwanden aan de onderzijde met een extra strook aan de buitenzijde.

17 Zet ook het smalle wandje vast.

18 Neem nu de dakdelen en plak langs de breedste rand van beide delen een strook dubbelzijdig tape. Leg ze naast elkaar met er tussen een van de canvas stroken. Doe op de canvasstrook lijm.

19 Plak nu de dakdelen aan de canvasstrook. Verdeel eerst de lijm over de strook met een kwastje en leg daarna de rand met tape erin. Door het tape kan het geheel minder goed schuiven tijdens het drogen. Zorg dat er tussen beide delen een centimeter ruimte zit.

20 Leg nu de andere strook er op, nadat je die ook in de lijm hebt gezet. Doe hier geen tape op. Duw het middendeel in de ruimte tussen de twee dakdelen tegen de andere strook aan. Dit gaat handig met een vouwbeen maar ook met een oor van een schaartje. Als het middendeel begint te drogen en op z'n plek blijft zitten, kun je de randen aan de dakdelen vast zetten.

21 Als de strook vast zit, kun je de uiteinden van het canvas afknippen.

22 Als je op de vorige foto goed hebt gekeken, zie je dat in een van de twee dakdelen een stukje weg is. Dit is nodig om later de aanbouw tegen je dak aan te kunnen zetten. Maak een gat op 1,5" vanaf de zijkant. het gat is 3" breed en 3/4" diep. Op de foto hierboven zie je al de kraftstrook die boven het gat wordt gezet om het dag vast te zetten. (Als je je niet goed kunt voorstellen wat er hier bedoeld wordt, leg dan het dak even over je huis heen. Je zult dan zien dat het dak "in de weg zit" op de plek waar in de voorwand het gat voor de aanbouw zit. Dit is de plek waar het gat komt. Mocht je dan nog twijfelen of je het goed doet, kijk dan drie foto's verder.)

23 Plak aan de zijranden van de dakpunten kraftstroken.

24 Zet het dak vast, zorg dat dit maar aan een kant gebeurt zodat het open kan aan de achterzijde. Kijk goed of je het dak in het middan vast zet.

25 De kraftstrook aan de voorzijde bij het gat kun je nu omslaan naar binnen toe. Hij wordt vast gezet aan de bodem van het vloertje.

26 Neem nu twee dakgootjes en maak ze passend voor de zijkant van de dakranden. Snijd ze bovenaan schuin af.

27 Maak twee stroken die de breedte hebben van drie randjes tape.

28 Haal van de middelste rand het tape af en leg de gootjes erop. Ril langs het gootje zodat het geheel mooi meevouwt als je straks de gootjes vast zet aan het dak. Zorg dat je een linker- en een rechter gootje hebt.

29 Zo ziet het geheel er aan de bovenzijde uit.

30 Snijd nu de tape af zoals op de foto.

31 Doe lijm aan een van de dakranden.

32 Zet nu het dakrandje aan het dakdeel door het randje in de lijm te drukken.

33 Vouw nu het kraftpapier om zodat het op het dakdeel komt en zet het daar vast. Het andere uiteinde gaat naar beneden.

34 Als we nu vanaf de binnenkant tegen het randje aan kijken, zie je dat het kraftpapier uit steekt naar boven. Klaar om om de rand heen gevouwen te worden.

35 En als je dat gedaan hebt, ziet het er zo uit.

36 Als je het lastig vindt om de randen van kraftpapier in een keer mooi glad vast te zetten, kun je ook stukjes inknippen en flapje voor flapje alles vast plakken.

37 Aan de binnenkant van de dakrand is het nu een rommeltje geworden...

38 Maak daarom een passend stukje kraft om er overheen te plakken Uiteraard maak je aan beide kanten van het dak de dakrandjes. Daarom heb je ook vier randjes nodig. Dat was het voor deze eerste keer. Volgende week gaan we verder met de aanbouw aan de voorzijde en de dakkapel.

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal!

It's Dreamtime! Goedemorgen allemaal! It's Dreamtime Goedemorgen allemaal Vandaag start de workshop "Dreamtime". De eerste online workshop die iedereen via dit weblog kan volgen. We gaan in 6 weken tijd een schattig kastje maken met alles

Nadere informatie

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard,

Als je een pakket hebt, tref je een apart pakketjes aan voor het kastje met de pockets. Hierin zit alles dat je nodig hebt: van chipboard, Jingle All The Way! Vandaag alweer deel drie van The Christmas Carrousel! De "basis" van de Carrousel is klaar en we gaan nu beginnen met het afwerken van de "vakken" in de Carrousel. Vandaag het kastje

Nadere informatie

The Little Birdhouse

The Little Birdhouse The Little Birdhouse! Het was al aangekondigd: Als voorproefje voordat de nieuwe online workshop start op 5 februari, hier de beschrijving van het vogelhuisje dat in de nok van de zijwand van "Home Sweet

Nadere informatie

The Good Old Times, deel 1

The Good Old Times, deel 1 The Good Old Times, deel 1 Goedemorgen Welkom bij de eerste aflevering van de nieuwe online workshop The Good Old Times. Vandaag starten we met het boek. We gaan met chipboard en kraftpapier werken en

Nadere informatie

Home Sweet Home! Deel 7

Home Sweet Home! Deel 7 Home Sweet Home Deel 7 Vandaag zijn we aangekomen bij week 7. Alweer het laatste deel van de beschrijving van Home Sweet Home. Afgelopen weekend heb ik al een klein "voorproefje" geplaatst voor deze week,

Nadere informatie

My Travelbook, deel 1

My Travelbook, deel 1 My Travelbook, deel 1 Goedemorgen allemaal Welkom bij het eerste deel van Online Workshop "My Travelbook". Komende weken komt er iedere vrijdag een deel van de beschrijving hier online te staan. In de

Nadere informatie

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine "contructie" onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van

Om het dak straks mooi een punt te geven, moet er een kleine contructie onder worden gebouwd. Hiervoor zitten in het pakket twee chipboarddelen van On top of the Roof! Hallo allemaal! Wat een heerlijke mailtjes heb ik afgelopen week ontvangen van enthousiaste mensen die uitgebreid aan de slag zijn met de Carrousel. Fijn dat er ook een aantal dames

Nadere informatie

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase

Scraptacular. The Suitcase. workshop beschrijving. design. a Tiny Project van Scraptacular design. Tiny Project The Suitcase workshop beschrijving Tiny Project The Suitcase The Suitcase a Tiny Project van Dit is de beschrijving van Tiny Project The Suitcase. De beschrijving hoort bij de uitleg die je op de website kunt vinden.

Nadere informatie

The Christmas Carrousel

The Christmas Carrousel The Christmas Carrousel Goedemorgen allemaal! Eindelijk is het dan zover: We starten vandaag met de tweede online workshop. Deze keer helemaal in Kerstsfeer: The Christmas Carrousel. In zes weken tijd

Nadere informatie

The Winter Workshop: Home for X- Mas

The Winter Workshop: Home for X- Mas The Winter Workshop: Home for X- Mas Goedemorgen Hier is het derde en laatste deel van de online workshop The Winter Workshop. Vandaag gaan we een huisje maken voor in de boom. En het leuke is dat het

Nadere informatie

A Little Birdie, deel 1

A Little Birdie, deel 1 A Little Birdie, deel 1! Goedemorgen allemaal, Vandaag start de Online workshop "A Little Birdie". Deze keer een kleine online workshop die in drie delen op het blog geplaatst gaat worden. Uiteraard hoort

Nadere informatie

My Travelbook, deel 5

My Travelbook, deel 5 My Travelbook, deel 5 Welkom bij deel 5 van online workshop My Travelbook! Vandaag gaan we aan de slag met het inrichten van het linker kastje en maken we beide kastjes aan de kaft vast. Het geheel gaat

Nadere informatie

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen.

en de achterzijde van de la zijn bijna gelijk... maar toch niet helemaal. Zet er met potlood op welke wat is zodat je je niet kunt vergissen. "Dreamtime" deel 2 Goedemorgen allemaal, Vandaag het tweede deel van de online workshop "Dreamtime" Vorige week hebben we het kastje in elkaar gezet en vandaag gaan we het laatje maken dat erin past. Als

Nadere informatie

A Christmas Carol. Hallo allemaal,

A Christmas Carol. Hallo allemaal, A Christmas Carol Hallo allemaal, Vandaag alweer het een na laatste deel van The Christmas Carrousel. We gaan aan de slag met het boekje dat in de Carrousel past en wat je zelf kunt vullen met foto's over

Nadere informatie

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast!

Strik nu het steuntje zo dat het lijstje in een mooie schuine hoek staat. Het lijstje kan in de kast! "Dreamtime!" deel 4 Vandaag gaan we beginnen aan het "inrichten" van het kastje. We maken twee projectjes die je in het kastje kunt zetten. Het eerste is het mini lijstje. (We verkopen het lijstje ook

Nadere informatie

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand.

! Doe een stukje tape op de rug van het boek aan de bovenzijde. Leg hier het touwtje op met een lusje dat ander halve cm. uit steekt boven de rand. Let it Snow! deel 3 Hallo allemaal! Vandaag een hele lange aflevering van Let it Snow! Dus ga er maar even lekker voor zitten en zorg voor een flinke pot thee! We starten met het bekleden van de rug. Wat

Nadere informatie

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar

Neem de 6 envelopjes. We gaan ze in elkaar zetten en dicht lijmen. Het is belangrijk dat je alle randen goed lijmt en de enveloppen goed in elkaar "Dreamtime!" deel 5 Vandaag alweer de 5e week van de online workshop "Dreamtime!" We gaan het laatje vullen... en we maken de flesje klaar om in het kastje te gaan stan pronken. In het pakket zit een pakketje

Nadere informatie

The Good Old Times, deel 2

The Good Old Times, deel 2 The Good Old Times, deel 2 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel twee en we gaan flink aan de slag met het beplakken van het boekje! Aan het einde van dit deel is dat klaar zodat we volgende ronde aan het

Nadere informatie

Home Sweet Home! Deel 4

Home Sweet Home! Deel 4 Home Sweet Home Deel 4 Hallo allemaal Nu het grovere werk achter de rug is, zijn we toe aan aan de prichel klusjes: bloemetjes maken en de ramen in elkaar zetten. De bloemen zijn een voorbereiding op alle

Nadere informatie

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af.

Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow! Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het kastje van vorige week verder af. Let it Snow, Let it Snow, Let it Snow Vandaag gaan we aan de slag met de sneeuwman en we maken het "kastje" van vorige week verder af. Het kastje was al bijna klaar, maar zelf heb ik er nog een en ander

Nadere informatie

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden.

! We starten met alle cirkels. Controleer of je vier maal vijf cirkels hebt van de maten die je in het boodschappenlijstje terug kunt vinden. Let it Snow! deel 1 Goedemorgen allemaal! Vandaag deel 1 van online workshop "Let it Snow!". We gaan de basis van de bol in elkaar zetten, dat is een precisie klusje wat je lekker op je gemak moet doen.

Nadere informatie

Hallo allemaal! Wat heb je nodig?

Hallo allemaal! Wat heb je nodig? Hallo allemaal! Dit is de beschrijving van The Tiny Project Stars, een Minibook behorende bij Big Project Stars. Je kunt het boekje ook los van het Big Project maken. Hij past in het Big Project maar is

Nadere informatie

The Winter Workshop: Sweet Little Tree

The Winter Workshop: Sweet Little Tree The Winter Workshop: Sweet Little Tree! Hallo allemaal! Welkom bij de Winter Workshop van dit jaar. Deze keer een hele andere vorm van online workshop, eentje waarbij we drie kerst ornamenten gaan maken

Nadere informatie

The Good Old Times, deel 4.! Hallo Allemaal! Welkom bij de laatste aflevering van The Good Old Times. Vandaag maken we het kastje af.

The Good Old Times, deel 4.! Hallo Allemaal! Welkom bij de laatste aflevering van The Good Old Times. Vandaag maken we het kastje af. The Good Old Times, deel 4! Hallo Allemaal! Welkom bij de laatste aflevering van The Good Old Times. Vandaag maken we het kastje af. We gaan het kale kastje eerst bekleden met cardstock en designpapier

Nadere informatie

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn!

Nodig: Het is belangrijk dat het genoemde materiaal gebruikt wordt, zodat de nachtegalen weersbestendig zijn! Nodig: Per leerling 1 sheet van 50 x 50 cm. Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes (óf acrylverf+penselen+water) Onderleggers Nietmachines Duct tape (duck tape) Het is belangrijk dat het genoemde materiaal

Nadere informatie

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal

RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal RECYCLE ART 7 leuke dingen om zelf te maken van afvalmateriaal Dit E-book is in stand gekomen met input van Wilt u een workshop organiseren in omgeving Groningen? Kijk dan op www.artak.nl Werkbeschrijving

Nadere informatie

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken.

In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. MPo 2008 In deze opdracht gaan we een houten vogelhuisje maken. Je krijgt een stuk hout van 12 cm breed en 122 cm lang. Dit is genoeg om een vogelhuisje te maken zoals het voorbeeld. We zagen het hout

Nadere informatie

My Travelbook, deel 3

My Travelbook, deel 3 My Travelbook, deel 3 Goedemorgen! Het is weer vrijdag en dus is het weer tijd om verder te gaan met The Travelbook. We maken vandaag de kaft af! Leg de drie delen naast elkaar en check of je nog meer

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap

WERKBESCHRIJVING - Tekeningenmap Janneke: Bij mij is het al weer lang geleden dat de jongens dagelijks met nieuwe tekeningen thuis kwamen van school. Heb jij nog wel een kleintje op school of maak je zelf tekeningen die je graag wilt

Nadere informatie

Owl. Uil. www.kitepassion.nl

Owl. Uil. www.kitepassion.nl of Uil MATERIAAL ± 1,5 m 1 32 grams spinnakerdoek restjes witte en zwarte stof voor ogen en snavel 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de spanner 1,50 m lang 1 stuks RCF Ø 4 mm voor de staander 1 m lang 1 stuks

Nadere informatie

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris.

Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris. Bouwbeschrijving RBC Delta 400 door Ben Caris. Lees eerst de bouwbeschrijving helemaal door, alvorens met de bouw te beginnen! Gebruik voor het lijmen van alle onderdelen secondelijm, bedoeld voor balsahout

Nadere informatie

! Druk het Broken China kussen enkele malen op het kraftsheet.

! Druk het Broken China kussen enkele malen op het kraftsheet. Let it Snow! deel 2! Goedemorgen! Hebben we vorige week een start gemaakt met de basis van de bol, vandaag gaan we verder met de pagina's en de kaften. We bewerken de ondergronden met verschillende technieken.

Nadere informatie

My Travelbook, deel 6

My Travelbook, deel 6 My Travelbook, deel 6! Hallo allemaal! Vandaag het laatste deel van My Travelbook. We gaan het boek afmaken en dat wordt nog best een flink klusje. Heb je afgelopen week gezien hoe je roosjes maakt? En

Nadere informatie

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten

Bouwinstructies Astroset Maan en planeten Bouwinstructies Astroset Maan en planeten Algemeen Dit zijn voorlopige bouwinstructies, totdat we mooier en beter uitgevoerde instructies kunnen maken die te downloaden zullen zijn als PDF. Mocht je zaken

Nadere informatie

Brievendoos labels en kaartjes

Brievendoos labels en kaartjes Onlinegratisextra s Brievendoos labels en kaartjes Labels Knip enkele labels ruim uit. Plak ze op wit karton en knip ze dan precies uit. Plak er schaapjes in 3D op. Kleine kaartjes algemeen Snij stroken

Nadere informatie

S C I E N C E C E N T E R

S C I E N C E C E N T E R HET DUIZELT VOOR JE OGEN Maar je hersenen maken er een mooie film van. Met een speciale ronddraaiende trommel met spleetjes: een zoötroop, kunnen jullie je eigen bioscoop maken. Maak allebei een aantal

Nadere informatie

Poppenhuis of garage maken

Poppenhuis of garage maken Poppenhuis of garage maken Poppenhuis of garage maken Materialen Gereedschap Populieren triplex 61 x 122cm 6mm Populieren triplex 61 x 122cm 18mm Glaslat grenen 20 x 20mm 270cm Tesa afplaktape Premium

Nadere informatie

Opvouwbare kubus (180 o )

Opvouwbare kubus (180 o ) Workshop Verpakkingen NWD 18 februari 2012 hm / rvo Opvouwbare kubus (180 o ) - Een bouwplaat van de kubus en een voorbeeldfoto - Als je een mooi wilt maken: een A4-tje 160 g wit papier en een schutblad,

Nadere informatie

Skatepark voor een vingerskateboard. Skatepark voor een vingerskateboard. Skatepark voor een vingerskateboard

Skatepark voor een vingerskateboard. Skatepark voor een vingerskateboard. Skatepark voor een vingerskateboard Moeilijkheidsgraad moeilijk Leeftijd 7 tot 11 jaar Wie knutselt? Ouders met Kinderen Thema Specials Skaten als een professional Grinden, sliden, flippen - het kan allemaal met een miniskateboard. Alleen

Nadere informatie

Rrrolletjesvliegtuig

Rrrolletjesvliegtuig Rrrolletjesvliegtuig Geschikt vanaf: 3 jaar met hulp. Vanaf ongeveer 6 jaar kun je dit helemaal zelf! Hoe lang ben je er mee bezig: In zo n drie kwartier heb je al een heus vliegtuig. Maar wil je m nog

Nadere informatie

My Travelbook, deel 2

My Travelbook, deel 2 My Travelbook, deel 2 Leuk dat je er weer bent Vandaag gaan we starten met het maken van de kaften van het Travelbook. We gaan spelen met Texture Paste en ook heerlijk knoeien met inkt Vieze vingers zijn

Nadere informatie

E-mail: info@infrasol.nl

E-mail: info@infrasol.nl Infraroodcabines en Sauna s Bezoek showroom op afspraak: Tel: 0174-625237 Monsterseweg 117 unit 10 Fax: 0174-640273 2691 JD s-gravenzande E-mail: info@infrasol.nl Begin met de zitbank, leg het grote deel

Nadere informatie

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding

Speaker ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Bouwbeschrijving speed

Bouwbeschrijving speed Bouwbeschrijving speed Hier volgt een bouwbeschrijving van onze Speed. Het is aanbevolen om heel wat ervaring te hebben in het bouwen van vliegers. Ervaring van het maken van matrassen is een pré. Wanneer

Nadere informatie

Hecht na toer 25/27/29/31/33/35 de draad af en werk de draadjes netjes weg. Haak dit pand nog een keer.

Hecht na toer 25/27/29/31/33/35 de draad af en werk de draadjes netjes weg. Haak dit pand nog een keer. Patroon Vest Joyce Het patroon van dit vest is gemaakt met de Velvet van Scheepjes, voor de foto s gebruikte ik kleurnummer 852. Ook haakte ik haar van de Stonewashed en de Wanderlust van Scheepjes. Hierover

Nadere informatie

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie.

Een muur behangen. Materialen Gereedschap. Afplaktape. Emmer. Lijm. Schaar. Rolmaat. stanleymes. Potlood. paslood. trap. Afdekfolie. Een muur behangen Een muur behangen Materialen Gereedschap Afplaktape Lijm Rolmaat Potlood Afdekfolie behangspatel behang aandrukrol nadenroller Emmer Schaar stanleymes paslood trap lijmkwast Liniaal behangtafel

Nadere informatie

De panden Toer 1 Toer 2 t/m 25/27/29/31/33/35 Haak vanaf hier alleen nog maar in de achterste lussen.

De panden Toer 1 Toer 2 t/m 25/27/29/31/33/35 Haak vanaf hier alleen nog maar in de achterste lussen. Patroon Vest Joyce Het patroon van dit vest is gemaakt met de Velvet van Scheepjes, voor de foto s gebruikte ik kleurnummer 852. Ook haakte ik haar van de Stonewashed van Scheepjes. Het vest wordt beschreven

Nadere informatie

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt

Knutselen met Je knutsel Ei Kwijt Het voorjaarszonnetje heeft zich de afgelopen paar dagen al vaak laten zien. Vergeet niet het is eigenlijk nog winter, maar tegen het einde van deze maand maart, begint officieel de lente! En dit gaan

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Beetle Bit Glas Snij Systeem

Beetle Bit Glas Snij Systeem Beetle Bit Glas Snij Systeem Deze gebruiksaanwijzing is gebaseerd op het originele manual van Creator s Stained Glass Inc. en vertaald door Cuttersmate Europe Bezoek ons op www.cuttersmate-europe.com Note:

Nadere informatie

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt.

It s Magic. Uiteraard kun je deze beschrijving ook printen of op je tablet plaatsen indien je wilt werken terwijl je geen internet verbinding hebt. workshop beschrijving Tiny Project It s Magic It s Magic a Tiny Project van Dit is de beschrijving van Tiny Project It s Magic. De beschrijving hoort bij de uitleg die je op de website kunt vinden. Zonder

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape

Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape. Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan. Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 1 Werkblad Tekenen met Tape Opdracht 2 Werkblad Make your own Mondriaan Opdracht 3 Werkblad Hands in tape Opdracht 4 Werkblad Duct tape portmo TAPE UR DAY Werkblad Tape Wall Painting Werkblad

Nadere informatie

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l

Stap 1. M o n t a g e h a n d l e i d i n g S p e e l p e r c e e l Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 210 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 145,5 cm - Een balk van 4,5 x 9 x 141 cm - 4 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met

Nadere informatie

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS

AVONTURENPAKKET DE UITVINDERS LESBRIEVEN LEERLINGEN WERKBLAD LESBRIEF 3: VLIEGEN Verhaal: De Uitvinders en De Verdronken Rivier (deel 3) Vliegen Opdracht 1: Opdracht 2: Opdracht 3: Ontwerp een vliegmachine Proefvliegen: drijven op

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade

Peperkoekhuisje. 250 ml gepasteuriseerd eiwit Poedersuiker. 200g pure chocolade Peperkoekhuisje Ingrediënten 400 gram honing 235 gram rietsuiker 235 gram boter 10 gram potas (U kunt ook 5 gram zuiveringszout gebruiken) 2 eetlepels water 1 kg bloem 2 theelepels gemalen kaneel 1 theelepel

Nadere informatie

Torens van Hanoi. Een legende?

Torens van Hanoi. Een legende? Torens van Hanoi Een legende? In de tempel van Benares onder de koepel die het middelpunt van de wereld aangeeft, lag een koperen plaat waar drie diamanten naalden in zijn vastgeklonken, die elk een el

Nadere informatie

Hoe kan je het beste behangen?

Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Hoe kan je het beste behangen? Materialen Gereedschap Behanglijm Behang Potlood Stanleymes Schaar Rolmaat Spons Emmer Liniaal Behangspatel Behangtafel Lijmkwast Huishoudtrap

Nadere informatie

HOE IK EEN BALG MAAK

HOE IK EEN BALG MAAK HOE IK EEN BALG MAAK Gespreid over verschillende jaren, bouwde ik houten camera s. De grootste uitdaging was het zelf maken van een balg. Om het geheim hiervan te achterhalen, ontlede ik enkele oude balgen.

Nadere informatie

Sinterklaas knutselen

Sinterklaas knutselen Sinterklaas knutselen Stoomboot Materiaal: een melkpak, gekleurd karton en papier, evt. watten, keukenrol en verf. Leg het melkpak op z'n kant en pak twee stroken en niet die aan beide kanten aan elkaar.

Nadere informatie

Montagehandleiding Speeldroom

Montagehandleiding Speeldroom Stap 1-2 balken van 4,5 x 9 x 180 cm - 2 balken van 4,5 x 9 x 111 cm - 8 schroeven van 6 x 100 mm 1. Leg de balken neer zoals op de tekening is aangegeven. 2. Teken met een potlood de balken van 180 cm

Nadere informatie

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek

Werkbeschrijving tekenmap met elastiek Werkbeschrijving tekenmap met elastiek Materiaal 2 stukken grijs karton 35 x 50 cm, 2,5 mm dik Stevige katoenen stof 80 x 60 cm 2 stroken boekbinderslinnen: 1 van 10 x 59 cm (buitenrugstrook) en 1 van

Nadere informatie

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje.

Schroef de zijplaat van de goot vast met de schroeven in de gaten aangegeven met rood en dek ze af met een eindkapje. MONTAGEHANDLEIDING Onderdelen klaarmaken De goot samenstellen, normale gootkap 1 2 3 Breng de siliconenkit aan op de randen van het gootprofiel die met rood zijn aangegeven. Schroef de zijplaat van de

Nadere informatie

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier.

Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Een Belgisch - Frans seinhuis in H0 van meerlangs papier. Sinds enige tijd vertegenwoordigen wij de producten van MKB Modelle uit Duitsland. Alle modellen zijn gemaakt van meerlaags papier en hebben hun

Nadere informatie

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand

Modelvliegtuigbouw. Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II. Auteur; Wout Heijne. Lay out Jeroen van den Brand Modelvliegtuigbouw Leerlingenhandleiding. De Fantra VMBO II Auteur; Wout Heijne Lay out Jeroen van den Brand De Romp De romp Stap 1 - Mal - Figuurzaag - Potlood - Plaatje triplex 1. Teken met behulp van

Nadere informatie

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009

Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009 Handleiding bij de constructie van de Hydraulische machines uitgereikt ter gelegenheid van techniek toernooi 2009 Vertaling en bewerking Ad van den Brand, Veghel Weet je wat hydraulisch betekent? Dat betekent

Nadere informatie

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie.

Bij het samenstellen van deze digitale workshop is de grootste zorg besteed aan de juistheid van de hierin opgenomen informatie. Lees eerst dit! Bedankt Bedankt voor volgen van deze workshop. Deze workshop is stap-voor-stap uitgebreid beschreven, zodat je deze gemakkelijk kunt maken. De laatste nieuwtjes Als je op onze mailinglijst

Nadere informatie

Installatie instructies Lago

Installatie instructies Lago Installatie instructies Lago bodemplaat Onder het zwembad dient een plaat gegoten te worden uit beton of uit stabilisé. Dikte 10-15cm. Let erop dat deze mooi horizontaal ligt. Het is aangeraden deze plaat

Nadere informatie

Alu ceder tuinschuurtjes

Alu ceder tuinschuurtjes Alu ceder tuinschuurtjes OPBOUW INSTRUCTIE CEDER TUINHUISJE VOORWOORD Uw keuze voor dit tuinhuisje uit de ceder collectie is de juiste geweest. Een onderscheidend, onderhoudsvrij en eenvoudig op te bouwen

Nadere informatie

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje'

werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' werkbeschrijving voor jouw eigen * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 'Onder-je-Boompje' 1 Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Hoi! Wat leuk dat je dit Onder-je-Boompje wilt maken. Hieronder

Nadere informatie

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving *

'Onder-je-Boompje' * werkbeschrijving * * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' 1 * werkbeschrijving * 'Onder-je-Boompje' Afmetingen: 27 (breedste deel) x 34 cm x 6 cm Benodigdheden Voor het maken van dit Boompje heb je het volgende materiaal

Nadere informatie

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen.

versie 23-10-2004 01. Ik ga een standaard 4 inch ophangrand verkleinen. Een grotere ophangrand is eenvoudiger te verkleinen. Beschrijving verkleining ophangrand: Benodigdheden: 1. Scherp Stanley mes. 2. Metalen liniaal op rechte metalen lat om langs te snijden. 3. Ondergrond om op te snijden. 4. standaard plakband. 5. schaar.

Nadere informatie

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden.

Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. 204.770 Tech Card - TechBot 4 TechBot 4 is een waar genie! Zet een parcours uit en kijk of je hem kunt programmeren om de obstakels te vermijden. Stuklijst: 1 x basis 3 x wiel, ø 50 mm 3 x wiel, ø 30 mm

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING

MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING MONTAGEHANDLEIDING ECOLINE TERRASOVERKAPPING Benodigdheden Voordat u begint, heeft u het geschikte gereedschap nodig. Hieronder vindt u een overzicht van alles wat u nodig heeft om uw Ecoline Terrasoverkapping

Nadere informatie

Petra van Dam juni 2014

Petra van Dam juni 2014 Petra van Dam juni 2014 Algemene werkwijze: De maten in cm zijn zo aangegeven: je leest eerst de hoogte en dan de breedte. Dus staat er 10x5cm, dan is het 10cm hoog en 5cm breed. Kantjes worden vastgepakt

Nadere informatie

Wasmand met hoekkastje

Wasmand met hoekkastje 1/2004 p r a x i s P r a c h t p l a n Wasmand met hoekkastje Dit praktische wasmandmeubel benut een loze hoek maar laat de vloer vrij. Het hoekkastje erboven biedt plek voor de wasmiddelen of andere spulletjes.

Nadere informatie

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen

PADDY. Alternatief. www.kitepassion.nl Jan van Leeuwen PADDY Alternatief PADDY Deze markante vlieger is ontworpen door Willy Koch. Deze Duitse kunstenaar heeft al menige mooie vlieger ontworpen. In zijn ontwerpen gebruikt hij vaak het zo bekende vlechtwerk.

Nadere informatie

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN

FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN FICHE 12: GRAFISCHE DOCUMENTEN INPAKKEN Welke verpakkingsmethode u kiest, hangt af van de aard en het formaat van het werk, van het budget, enz. De materialen die u gebruikt, moeten chemisch inert zijn.

Nadere informatie

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem *

Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Groep 5/6 Variaties op een zonnebloem * Nodig Per leerling 1 sheet van 50x50 cm. Papier A3 of half vel Tekenpotloden Goede scharen Pandakrijtjes Acrylverf+penselen+water Onderleggers Watervaste viltstift

Nadere informatie

forum.zelfbouwaudio.nl

forum.zelfbouwaudio.nl forum.zelfbouwaudio.nl http://www.zelfbouwaudio.nl/forum/ Zelf aluminium chassis maken http://www.zelfbouwaudio.nl/forum/viewtopic.php?f=5&t=12405 Pagina 1 van 1 Auteur: Vinculum [ do 11 nov 2010 14:30

Nadere informatie

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst

Detector installatie. Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel. HiSPARC. 1 Detector bouw handleiding. 2 Materiaal lijst Detector installatie HiSPARC Detector bouw A.P.L.S. de Laat, J.G. Oldenziel 1 Detector bouw handleiding Dit document beschrijft de stappen die nodig zijn bij het maken van een HiSPARC detector. Een detector

Nadere informatie

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding

Touchscreen ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Augustus Mailing 2013

Augustus Mailing 2013 Augustus Mailing 2013 Kaart 1: Boeket rozen Papicolor karton: original zalmroze ( 25 ), abrikoos ( 24 ), brilliant champagne ( 163), marble witroze ( 64 ). Pretty papers bloc: Romantic Vintage PK9093 Knipvel:

Nadere informatie

Vlinder maken met een koffiefilter

Vlinder maken met een koffiefilter Kinderactiemodel klimaatcampagne 2011 Knutseltips vlinders maken Maak een vlinder-knutselhoek waar kinderen allerlei vlinders kunnen knutselen. Hierna geven we een overzicht van enkele concrete voorbeelden

Nadere informatie

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door.

Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door. versie 05-02-2007 ---------- aanwijzingen reviseren zonder verwijderen van de afdekdop: ---------- Het reviseren gebeurt geheel op eigen risico. Lees de brochure eerst geheel door. 1. De unit vóór de revisie

Nadere informatie

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november 2009 2

Handleiding voor BAKKERA notitie boekje productie- voor Makom desycle werkplaats - Latin Sisters Design Productions (LSDP), november 2009 2 HANDLEIDINGBAKKERA 1 Benodigdegereedschappen: Benodigdematerialen: BakkeraMal Bouwtekening FotohouderMal Holpijp2mm Hamer Potlood Liniaal StanleyMes Naaimachine Schaar EyeletTang StevigKarton StevigPapier

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Jan van Leeuwen

Jan van Leeuwen WOLF WOLF Deze vlieger is een ontwerp van Naud van der Laak en gemaakt voor matige tot krachtige wind ( 3 tot 6 Bft.). Op een vliegerfeest te Vlissingen zag ik dit model weer eens hoog in de lucht staan

Nadere informatie

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken

Creatief aftellen tot kerst De Vier Windstreken Ho ho ho! Maak een knikkende kerstman van 8 cm om samen met jou Kerstmis te vieren. Tel op een heel bijzondere manier de dagen af tot Kerstmis! Creatief aftellen tot kerst is een adventskalender en activiteitenboek

Nadere informatie

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding

LCD scherm ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding

Home button sheet holder ipad 3 Reparatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Minibieb groot formaat

Minibieb groot formaat Minibieb groot formaat Deze beschrijving is gemaakt door Anton van Arem en gratis te gebruiken en verspreiden Het origineel te vinden op www.demaeckerij.nl Wat heb je nodig? een plaat watervast multiplex

Nadere informatie

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding

LCD scherm ipad 2 Installatie handleiding 1. In de volgende stappen wordt de ipad open gemaakt met behulp van een zogenaamde iopener. Deze iopener moet eerst verwarmd worden in de magnetron. Maak de iopener overigens niet te warm, anders kan deze

Nadere informatie

Het overtrekken van een stoel, stap voor stap.

Het overtrekken van een stoel, stap voor stap. Het overtrekken van een stoel, stap voor stap. Deze handleiding is bedoeld voor de mensen die over willen gaan tot het zelf herstofferen van een stoel, uit het oogpunt van bijvoorbeeld hobby of kostenbesparing.

Nadere informatie

Tutorial jongensblazer

Tutorial jongensblazer Tutorial jongensblazer Ik vertrok van een basispatroon dat ik online kocht en uitprintte op de website van Knipmode. Hier vind je de link: http://www.knippie.nl/shop/jongen/jas/kek-blazertje-grotemaat-pdf-patroon

Nadere informatie

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar

Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Nodig: 1 bol Zpagetti van ten minste 850 gram Haaknaald maat 10 Breinaalden maat 10 Schaar Eventueel: Stof voor de binnenvoering Stof voor de binnenkant van de schouderband Rits Naaimachine Kralen om de

Nadere informatie

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering

Telefoonhoesje. Patroon 1 Patroon 2 Patroon voor zelfhechtende voering Instructies Dit heb je nodig: Totally Me!- naaimachine 2 stukjes stof (11,4 cm x 33 cm) 1 stukje zelfhechtende voering 6,4 cm dun elastiek 1 gekleurde knoop Schaar Spelden De patronen staan op de laatste

Nadere informatie

bijlagen groep 5 en 6

bijlagen groep 5 en 6 bijlagen groep 5 en 6 bijlage 1 een stukje achtbaan Je hebt nodig: 2 brede planken. De ene plank moet ongeveer twee keer zo lang zijn als de andere. een paar tennisballen een stuk soepel karton plakband

Nadere informatie