Workshops donderdag 23 januari

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Workshops donderdag 23 januari"

Transcriptie

1 de BioVak 2014 Workshops donderdag Hanzezaal A Restaurant Meerhal 1 Meerhal 2 Meerhal 3 Meerhal 4 Horecaplein Bodemschatten: Zo haalt u meer uit uw bodem Weten van heerlijk eten Weten van heerlijk eten Weten van heerlijk eten Locafora: je eigen webwinkel voor producten en pakketten Proeven aan persoonlijke ontwikkeling Boergondisch, culinaire activiteiten op de biologische boerderij Boerderijeducatie met mes en vork: koken van & op het land Crowdfunding, nieuwe financieringsvorm Doorschakelen naar Demeter Bedrijfsindividualiteit: waar liggen je krachten Haal het maximale uit grasklaver Boer zoekt boer: pitch je vraag Social media voor je biologische boerderij: Let s talk bio! Kansen en Bedreigingen voor de Biologische winkeliers Kennismaken met EKO Bomen over en voor het Klimaat Europees verkiezingsdebat Energiebesparing op het bedrijf Biologisch risicomanagement tool De + van Bio-melk Doorgroeien in de biologische sector Biologische Melkveefokkerij, waar we staan, waar we gaan Hoe onderscheid ik mij met natuur en biodiversiteit in de markt? Lanceren Biokennis.org Kringloop Actueel Innovatieve biowijnbouw in Nederland Regels voor biologische productie, herkomst en trends Tekenen voor Solidair met soja Biohuis jongeren ontmoetingsplek BIO _BioVak_Katern_210x287.indd :26

2 Workshops BioVak donderdag 2014 Locatie Starttijd Eindtijd Naam van de workshop Naam van de spreker(s) Korte omschrijving van de workshop Hanzezaal A Bodemschatten: Zo haalt u meer uit uw bodem Mestspecialist in de biologische sector: Harrie van Kreij Het thema van deze studieochtend is: bodemschatten, zo haalt u meer uit uw bodem.uw bodem op waarde schatten en de mogelijkheden ten volle benutten, u hoort er meer over tijdens deze ochtend. Vanuit de praktijk worden verschillende voorbeelden van verhoging van opbrengst en kwaliteit belicht. Aanmelden kan via of bel Agrifirm Feed Weten van heerlijk eten Rineke Dijkinga Rineke Dijkinga `Weten van (h)eerlijk eten' 1 & 2. Stel dat we op school les zouden krijgen in de gebruiksaanwijzing van ons lichaam. Dat we zouden leren dat volwaardige, biologische voeding een belangrijke voorwaarde is voor onze gezondheid. De lezing geeft u een kijkje achter de schermen van ons lichaam en legt de meerwaarde van biologisch uit Weten van heerlijk eten Rineke Dijkinga Rineke Dijkinga `Weten van (h)eerlijk eten' 1 & 2. Stel dat we op school les zouden krijgen in de gebruiksaanwijzing van ons lichaam. Dat we zouden leren dat volwaardige, biologische voeding een belangrijke voorwaarde is voor onze gezondheid. De lezing geeft u een kijkje achter de schermen van ons lichaam en legt de meerwaarde van biologisch uit Weten van heerlijk eten Rineke Dijkinga Rineke Dijkinga `Weten van (h)eerlijk eten' 1 & 2. Stel dat we op school les zouden krijgen in de gebruiksaanwijzing van ons lichaam. Dat we zouden leren dat volwaardige, biologische voeding een belangrijke voorwaarde is voor onze gezondheid. De lezing geeft u een kijkje achter de schermen van ons lichaam en legt de meerwaarde van biologisch uit. Meerhal Locafora: je eigen webwinkel voor producten en pakketten Jan Belon, Afdeling Buitengewone Zaken, Michiel de Kinkelder, biologistiek en 't Helder en Harry van Wenum, geitenhouderij de Groote Stroe en Biologische Boerenmarkt Utrecht. Workshop onder begeleiding van Iris van de Graaf, Van Eigen Erf. Verkoop via een webwinkel: een essentiële, aanvullende manier van verkopen. Maak kennis met Locafora, een geheel nieuw internetplatform. Locafora is speciaal ontwikkeld voor lokale producenten, zodat je makkelijk jouw biologische producten kan verkopen via een webshop dicht bij je doelgroep. In deze workshop ook een presentatie van een nieuw systeem voor verkoop van pakketten, zoals groentepakketten of vleespakketten, gebaseerd op het Fleurop systeem van centraal bestellen en lokaal leveren. Het Locafora pakket wordt centraal besteld en lokaal geleverd door de boer in de buurt.

3 Meerhal Proeven aan persoonlijke ontwikkeling Boergondisch, culinaire activiteiten op de biologische boerderij Boerderijeducatie met mes en vork: koken van & op het land Joke Bloksma, BD beroepsontwikkeling Joset Vermeer, Sprankenhof onder begeleiding van Maria van Boxtel, Land & Co en Iris van de Graaf, Van Eigen Erf Tineke van den Berg, de Stadsboerderij Almere onder begeleiding van Ingrid Cremer, Centrum Biologische Landbouw Een uitgangspunt van Biologisch Dynamische landbouw is dat de mens zich aan de landbouw ontwikkelt. En dat jouw bedrijf zich verder ontwikkelt als jij je als boer of tuinder ontwikkelt. Persoonlijke ontwikkeling en bedrijfsontwikkeling gaan hand in hand. In de BD-beroepsontwikkeling sta je samen met een coach of samen met collega s even stil bij de vragen in jouw dagelijkse boerenwerk. Maak in deze workshop kennis met deze manier van werken. Boergondisch feestmaal, kookworkshop, zelf kruiden plukken: er zijn allerlei manieren om klanten te vinden en binden met culinaire activiteiten op de boerderij. Doe je het zelf of werk je samen met chef-koks? Wat biedt je aan? Wat zijn de kosten aan materialen en arbeid? Hoe werk je slim samen in werving en boeking van gasten? Joset Vermeer, Sprankenhof, deelt haar ervaringen Boerderijeducatie en beleving voor jongeren en ouderen krijgt meerwaarde met een kookactiviteit. Welke activiteiten biedt je aan? Welke kook- en educatiemogelijkheden met én zonder keuken zijn er op de boerderij? Wat zijn de investeringen en opbrengsten en hoe werf je je gasten? Stadsboerin Tineke van den Berg uit Almere ontvangt jaarlijks honderden kinderen en ouderen en wisselt graag praktische ervaringen uit Crowdfunding, nieuwe financiering Willem Rienks, Buitengewone Varkens onder begeleiding van Maria van Boxtel, Land & Co Crowdfunding, een nieuwe manier van financieren? Willem Rienks van Buitengewone Varkens zette een varkenskudde op met vooruitbetaling van klanten. Kun je zo je bedrijf financieren, mede betaald door burgers? Andere biologische ondernemers ontvingen van klanten een lening of vooruitfinanciering van hun producten. Onder begeleiding van Maria van Boxtel, Land & Co achtergestelde lening voor een nieuwe schuur, of maakten via een vriendenstichting hun grond vrij. Laat je inspireren door voorbeelden van alternatieve financiering, met of zonder de bank Doorschakelen naar Demeter Leen Janmaat, Louis Bolk Instituut en Petra Derkzen, St. Demeter Nu zie ik hoe de samenhangen werken in de landbouw is de reactie van een biologische boer op de Demetercursus. Biologisch Dynamische landbouw gaat namelijk over samenhangen, zowel binnen het bedrijf als daarbuiten. Vanuit samenhang ontstaat samenwerking. In deze workshop krijg je een voorproefje van de Demetercursus. Maar ook hoe Demeter werkt aan vernieuwing van certificering, niet alleen bestraffend, maar vooral stimulerend in bedrijfsontwikkeling. Wilt u een stap verder met uw bedrijf, stap dan in deze workshop. De rest volgt vanzelf.

4 Meerhal 1 Meerhal 2 23 januari Bedrijfsindividualiteit Annette Harberink, boerin Keizersrande, BDbeleidsmedewerker Luc Ambagts Haal het maximale uit grasklaver Sander Bernaerts van zaadhandel Neutkens Op elke plek, in elke situatie, maakt het leven nieuwe dingen mogelijk. Daarom is elk landbouwbedrijf uniek. In de biologisch-dynamische landbouw streeft de boer er naar het beste, het mooiste uit zijn of haar bedrijf te halen. Het begrip bedrijfsindividualiteit vormt een toegang tot die mogelijkheden. De inleiders zetten u aan het werk om de potentie van uw bedrijf te leren kennen. Gras/ klaver is de groene motor voor vee en bodemleven. Hoe haal je een maximaal rendement uit deze groene motor? Er valt zoveel meer te kiezen dan Engels raaigras en wanneer is dat zinvol? Waar let je op bij de keuze van de klaversoorten? Hoe werk je kostenefficiënt bij onderhoud en zaai? Boer zoekt boer: pitch je vraag Europees verkiezingsdebat Social media voor je biologische boerderij: Let's talk bio! Alle deelnemers: zoek je opvolger, vind je bedrijf! Onder begeleiding van Maria van Boxtel en Helmer Wieringa, Land & Co Jonge boeren zoeken bedrijven, oudere boeren zoeken opvolging. Heb jij ook zo'n vraag? Want bedrijfsopvolging gaat niet altijd vanzelf, vooral niet 'buiten de familie'. In deze workshop ontmoet je boeren die opvolging zoeken of een plek op een bedrijf. En krijg je slimme tips om het gesprek met een handig uitgangsdocument goed aan te gaan. Stel jouw vraag en meld je aan via opvolging@landco.nl Bas Eickhout, Europese Debat over het landbouwbeleid, voedselveiligheid en onder leiding van Kees lijsttrekker GroenLinks, Kees van Zelderen over gemeenschappelijk Landbouwbeleid (wat is het effect van Zelderen ea voor Nederlandse biologische boer en tuinder), over voedselveiligheid en fraude (Hoe controleer je streng en laat je toch ruimte voor vernieuwing) en over kennisontwikkeling en toegang tot kennis (Hoe betrek je vanuit Europa het MKB bij innovaties). Boerderij 't Schop Klanten bereiken, binden en werven. Beleef de biologische boerderij! Biologisch is hip en in : met weinig financiële middelen effectief communiceren? De kracht van het web? Social media, interactieve website(s), blogs, games, video, webcam als schoolbord. Hoe doe ik dat als kleine ondernemer? Meer in minder tijd! Wat past bij mij? Hoe doen anderen dit en waarom? Leer van tips and tricks van ervaren ondernemers die het biologische verhaal vertellen via het web en laat je volgen Kansen en Bedreigingen voor de biologische winkeliers Projectgroep Hogeschool Zuyd Presentatie van afstudeeropdracht van de Hogeschool Zuyd met als vragen: 1. Gaat u het met productkennis redden in te toekomst? 2. Spiegelt u de supermarkt of spiegelt de supermarkt u? 3. Het geitenwollen sokken imago is verleden tijd, wat nu? 4. Wil de consument de tijd besteden, die u de consument wil geven?

5 Meerhal 2 Meerhal Kennismaken met EKO Ronald van Marlen, Rene Heusschen, stichting EKOkeurmerk Bomen over en voor het Klimaat Energiebesparing op het bedrijf Mark Vonk, Duinboer en Bosbouwer en Bert In dit uur kunt u in gesprek gaan met medewerkers van EKO. Kom vooral binnenlopen tussen 5 en 6, schuif aan bij de koffietafel en vertel wat uw wensen zijn voor EKO in Wat kunnen bomen op het landbouwbedrijf bijdragen aan verduurzaming en verminderen van broeikasgasemissie? Bert Reubens doet verslag van Reubens, onderzoeker Agroforestry (Boslandbouw) bij systemen (rijen bomen op de akker en in de weide) op de opbrengst van het (praktijk)onderzoek in Vlaanderen naar de impact van agro-forestry het ILVO in Vlaanderen gewas en op de duurzaamheid van het bedrijf. Mark Vonk zal deze onderzoekskennis vertalen naar praktische toepasbaarheid. Rob Jacobs, L oreal advies Rob Jacobs heeft veel ervaring met energiemetingen op melkveehouderijen. Menig veehouderij heeft hij geholpen om het bedrijf energiezuiniger te maken, ook bij nieuwbouw. Deze workshop geeft hij een uitleg over de relevante energiebesparingstips en hoe je ze implementeert. Ronald van Marlen/ Ester Presenteren van risicomodel voor biologische sector, dat als management Boone/ Paulien Veerman tool gebruikt kan worden Biologisch risico management tool De + van Bio-melk Bert Leffers, Bio + Bert Leffers, mede-initiatiefnemer van het merk Bio+, zal zijn visie presenteren op 'Verbondenheid' en 'Transparantie in de keten'. Bio boeren moeten veel meer laten zien dat zij goed omgaan met dieren, bodem en natuur. Dat geeft het product een meerwaarde! Ook zal hij ingaan waarom de boerenprijs niet op het melkpak vermeld moet worden en waarom Bio+ yoghurt geen schroefdop heeft Doorgroeien in de biologische sector Biologische Melkveefokkerij, waar we staan, waar we gaan Niels Bak en Jurrien Appers, Hoe financier je de verdere doorontwikkeling van je biologisch bedrijf? Triodos Wytze Nauta, Stichting Stichting Biologische Veeverbetering houdt zich bezig met het opzetten en Biologische Veeverbetering / uitvoeren van biologische fokprogramma s met behulp van kunstmatige Bio-KI en enkele inseminatie (KI). In de workshop wordt gekeken hoe ver het staat met de veehouders fokprogramma's en een blik geworpen in de toekomst.

6 Meerhal Hoe onderscheid ik mij met natuur en biodiversiteit in de markt? Marieke Meeusen van het LEI over resultaten consumentenonderzoek, Gerrit Gerritse Vogelbescherming over het belang van vogelvriendelijke zuivel en Teunis Jacob Slob Natuurweide met dieren en planten voor consumenten en boeren meer kansen Biologische boeren leveren een bijdrage aan natuur en biodiversiteit. Niet alleen door hun biologische bedrijfsvoering maar ooksteeds meer door het uitvoeren van extra maatregelen zoals weidevogelbeheer. Hoe kun je als ondernemer deze inspanningen het beste vermarkten? Die vraag wordt onderzocht in het project Marktontwikkeling Natuur en Biodiversiteit. Tijdens de workshop worden onder andere de resultaten van het consumenten onderzoek gepresenteerd. Daarnaast willen we graag met u in gesprek over de mogelijkheden om natuurvriendelijke zuivel in de markt te zetten Lanceren Biokennis.org wordt later bekend gemaakt Biokennis heeft een nieuwe website: Nu met alle kennisdocumenten van het Nederlandse taalgebied. Vandaag wordt de site officieel geopend en toegelicht wat de site u allemaal te bieden heeft Kringloop Actueel Wim de Vries(WUR) Henk Kieft (ETC) Frank Verhoeven BV Boerenverstand In drie korte updates worden aanwezigen bijgepraat over de meest actuele ontwikkelingen. Recente ontwikkelingen door Frank Verhoeven (BV Boerenverstand), Van bedrijfskringloop naar gebiedskringloop door Wim de Vries (WUR) en de kansen in EIP en ook breder in POP3 door Henk Kieft (ETC). Daarna officiele presentatie en aanbieding van het nieuw verschenen Kringloopboek. Tot slot de vraag aan de aanwezigen welke stappen gezet moeten worden om de kringloopaanpak te versterken en te verbreden Innovatieve biowijnbouw in Nedeland Regels voor biologische productie, herkomst en trends Tekenen voor Solidair met soja Jan Oude Voshaar Sinds 15 jaar is wijnbouw in heel Nederland mogelijk geworden door de vroegrijpe druivenrassen Regent, Johanniter en nog nieuwere rassen als Cabernet Cantor en Souvignier Gris. Deze zijn veel minder gevoelig voor meeldauw dan de klassieke rassen die in het buitenland gebruikt worden. Nederlandse wijnbouw is innovatief omdat ze veel minder bespuitingen nodig heeft en streekproducten levert met nieuwe, verrassende smaken. Wijnproeverij tijdens de workshop Marian Blom, Bionext Regels voor de biologische landbouw en verwerking; wie maakt ze en wie kan ze veranderen? Wat staat ons de komende jaren te wachten in bioregelgeving en wat zou je zelf als eerste willen verbeteren? Heleen Klinkert, Bionext Verschillende schakels uit de biologische pluimveeketen hebben precies 1 jaar geleden op de BioVak het convenant Solidair met soja ondertekend. Wat is er gebeurd in het afgelopen jaar en wie sluit zich op deze BioVak aan bij het convenant?

7 Meerhal Biohuis jongeren ontmoetingsplek Kees van Zelderen Een start en netwerkbijeenkomst voor jongeren.kennismaking met jongeren uit het hele land en organiseren van een landelijk netwerk van jongeren. Jongeren hebben de toekomst en dat moet een plek krijgen in het Biohuis.

Workshop-overzicht. kritisch en 16.00 Tekenen voor Solidair met soja 37. betrokken. @vakbladekoland. 84,99 - Tijdschrift abonn.

Workshop-overzicht. kritisch en 16.00 Tekenen voor Solidair met soja 37. betrokken. @vakbladekoland. 84,99 - Tijdschrift abonn. Workshop-overzicht Woensdag 22 januari HANZEZAAL 10.30 Biohuis bijeenkomst (besloten) 29 12.00 Lezing prof.dr.ir. Pablo Tittonell: Extensivering of 29 intensivering van de biologische landbouw? 15.30 Seminar

Nadere informatie

Workshops woensdag 22 januari

Workshops woensdag 22 januari Alle workshops op d Hieronder ziet u de workshopindeling van de BioVak 2014 op 22 en 23 januari. Let op: het schema is zo zorgvuldig mogelijk opgesteld, maar vanwege de actualiteit kan de indeling nog

Nadere informatie

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Toekomst van uw biologische boerderijwinkel. Naam: William Ton (1604410) Docent: Rob van den Idsert Specialisatie: Concept Periode: 2015-D Datum: 27-05-2015 Toekomst van uw biologische boerderijwinkel.

Nadere informatie

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun

eel multifunctionele bedrijven verkopen hun Vers voedsel Als je tussenhandel kunt voorkomen, blijft er meer voor de boer over. Dat is een argument voor korte ketens. Die vormen ook een antwoord op de toenemende vraag naar vers en ambachtelijke

Nadere informatie

BioDuurzaam - EKO. Bavo van den Idsert - Bionext

BioDuurzaam - EKO. Bavo van den Idsert - Bionext BioDuurzaam - EKO Bavo van den Idsert - Bionext Inhoud - Introductie Bionext - BioDuurzaam en EKO 2012-2020 Bionext De hele keten van boer tot consument: 1.000 bio-boeren & telers (Biohuis) 100 bio-handel

Nadere informatie

DESKUNDIGEN. - profielschetsen deskundigen - Project Stimuleren huisverkoop & boerderijwinkels in Groningen

DESKUNDIGEN. - profielschetsen deskundigen - Project Stimuleren huisverkoop & boerderijwinkels in Groningen DESKUNDIGEN - profielschetsen deskundigen - Project Stimuleren huisverkoop & boerderijwinkels in Groningen Maria van Boxtel Graag werk ik samen met boeren en boerinnen aan directe verkoop van hun producten.

Nadere informatie

Bionext en Biohuis. Samenwerken in ketenverband. Bavo van den Idsert Directeur Bionext

Bionext en Biohuis. Samenwerken in ketenverband. Bavo van den Idsert Directeur Bionext Bionext en Biohuis Samenwerken in ketenverband Bavo van den Idsert Directeur Bionext Inhoud - Introductie Bionext en samenwerking Biohuis - Visie BioDuurzaam 2012-2020 - BioDuurzaam en EKO Bionext De hele

Nadere informatie

Biologisch i in 2030

Biologisch i in 2030 i Paulien Veerman Secretaris VBP/ Projectleider Biokap Even voorstellen: Bionext organisatie 1 Bionext = ketenorganisatie voor de biologische landbouw en voeding 3 De peilers onder Bionext Even voor rstellen

Nadere informatie

Boer, detaillist en horeca-ondernemer samen naar BioVak 2010 Verkoop met het gezicht van de boer

Boer, detaillist en horeca-ondernemer samen naar BioVak 2010 Verkoop met het gezicht van de boer biovak Sjoerd de Hoop en Maria van Boxtel Foto Dick Boschloo Detaillisten, ambachtelijke verwerkers zoals slagers en bakkers, chefkoks van kwaliteitsrestaurants of instellingskeukens: de BioVak 2010 gaat

Nadere informatie

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak

Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland. Almanak Kleinschalige voedselinitiatieven in Nederland Almanak Almanak kleinschalige initiatieven Van en voor iedereen die zich sterk maakt voor duurzaam voedsel Dit is een dummy met een paar pagina s van de

Nadere informatie

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL

VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL VAN SHOP IN SHOP TOT COMPLETE WINKELFORMULE WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE Verkoop onderscheidende broden en patisserie via een Le Perron Boutique (shop-in-shop). Of het nu gaat om een kleine Italiaanse

Nadere informatie

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen.

TIPS. voor een succesvolle. beurs. Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. TIPS voor een succesvolle Kom naar de beurs om iets te brengen en te halen. Ondernemers doen graag mee aan een beurs omdat ze verwachten er nieuwe klanten te vinden. Ze komen er iets halen. Maar wees je

Nadere informatie

Kan stimuleren van agrobiodiversiteit zonder externe gelden?

Kan stimuleren van agrobiodiversiteit zonder externe gelden? Resultaten met functionele agrobiodiversiteitsmaatregelen vanuit project Boeren en Agrobiodiversiteit.. Kan stimuleren van agrobiodiversiteit zonder externe gelden? Jan de Wit Louis Bolk Instituut 1 Biodiversiteit?

Nadere informatie

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be

GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be GRATIS content TIPS & ideeën die jij zelf kan gebruiken voor je eigen (bedrijfs)website! #SchrijvenVoorBedrijven JasperVerelst.be - Ik schreef al meer dan 100 commerciële bedrijfswebsites voor ondernemingen

Nadere informatie

Training Social Media optimaal gebruiken

Training Social Media optimaal gebruiken Training Social Media optimaal gebruiken Wat levert deze training voor u op? U heeft de zaak al aardig voor elkaar en als ondernemer bent u op zoek naar een manier om meer omzet te genereren. Door social

Nadere informatie

Wat weet jij over biologisch en over de bodem?

Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Met leuke vragen, opdrachten en experimenten voor thuis! Wat weet jij over biologisch en over de bodem? Biologisch, lekker natuurlijk! Heb je er wel eens over nagedacht dat alles wat je eet, van een plant

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming

In 9 stappen ondernemer. Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming In 9 stappen ondernemer Tips & tricks bij het starten van je eigen onderneming Inhoudsopgave Stap 1: ben ik wel ondernemer? Stap 2: wat wordt mijn product of dienst? Stap 3: wie zijn mijn klanten en waar

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 20 december 2011 Tijd:

Nadere informatie

Op weg naar een kringloopcertificaat

Op weg naar een kringloopcertificaat Op weg naar een kringloopcertificaat Extra impuls voor duurzame melkveehouderij in Midden-Delfland Er is een kringloopcertificaat in de maak voor duurzame melkveehouderij. Deze proeve van duurzaamheid

Nadere informatie

Circulaire economie in de Betuwe, m.m.v. Regionaal Investeringsfonds

Circulaire economie in de Betuwe, m.m.v. Regionaal Investeringsfonds Circulaire economie in de Betuwe, m.m.v. Regionaal Investeringsfonds Even voorstellen Hilde Engels, bestuurder De Fruitmotor - Betuwe als woon-werkregio - Voeding als werkveld -> landbouw, milieu, natuur,

Nadere informatie

BIO: ETEN & WETEN INTROLES VOOR DE

BIO: ETEN & WETEN INTROLES VOOR DE BIO: ETEN & WETEN INTROLES VOOR DE 1 e GRAAD 1 LESUUR FICHES VOOR DE LEERLINGEN FICHE 1 - A WORTELEN Biowortelen van een bioboer die kiest voor natuur en milieu. Bio kiest voor natuur en milieu! De biowortelboer(in)

Nadere informatie

Workshops en congres met speciale gast Mark Shepard

Workshops en congres met speciale gast Mark Shepard Nieuwsbrief 3 Agroforestry Nederland Workshops en congres met speciale gast Mark Shepard Landbouw wordt Voedselbos, Stad ontmoet Platteland Mark Shepard, auteur van Herstellende Landbouw, agro-ecologie

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) Datum: Dinsdag 30 augustus

Nadere informatie

Programma Startersdag Utrecht

Programma Startersdag Utrecht Programma Startersdag Utrecht Zaterdag 7 november 2015 Welkom op de Startersdag Wat valt er vandaag te beleven? Volg presentaties Vandaag kun je verschillende presentaties over het starten van een eigen

Nadere informatie

Burger. Voedselkwaliteit: Denk aan: smaak / vers / uit de regio ZW WW NN

Burger. Voedselkwaliteit: Denk aan: smaak / vers / uit de regio ZW WW NN Naam: Burger Voedselkwaliteit: Denk aan: smaak / vers / uit de regio Weet wat je eet! Kom in de stal. Laat mensen kijken en vertel je verhaal. Wat zijn de vragen van de burgers? Verantwoorden van herkomst

Nadere informatie

zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie

zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie zakelijke fotografie marleen sahetapy fotografie Natuurlijk zakelijk Allereerst, bedankt voor de interesse in mijn werk en het downloaden/opvragen van deze informatieve pdf. Mijn stijl omschrijft zich

Nadere informatie

KRACHTZOMER 2014 ONDERNEMEN VANUIT JE INNERLIJKE KRACHT

KRACHTZOMER 2014 ONDERNEMEN VANUIT JE INNERLIJKE KRACHT KRACHTZOMER 2014 ONDERNEMEN VANUIT JE INNERLIJKE KRACHT Benut jij deze zomer optimaal? Wij bieden jou acht exclusieve workshops! Bepaal zelf welke krachtbronnen je wilt aanboren. Schrijf je nu in... 1

Nadere informatie

Boeren hebben. oplossing! een. Meerjarenplan 2020 van ZLTO

Boeren hebben. oplossing! een. Meerjarenplan 2020 van ZLTO Boeren hebben een oplossing! Meerjarenplan 2020 van ZLTO Boerenkracht & financiering KLIMAAT VOEDSELZEKERHEID & GEZONDHEID VITAAL PLATTELAND Innovatie, data & kennis ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouw

Nadere informatie

Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl. QueZ. Vragen naar zelfregie

Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl. QueZ. Vragen naar zelfregie Nu ook op mobiel of tablet! quez.movisie.nl QueZ Vragen naar zelfregie Colofon Auteurs: Cora Brink, Anouk Poll en Petra van Leeuwen Met dank aan: Oda Berkhout (Beweging 3.0), Ieke Bron en Tineke van Dijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief November 2012

Nieuwsbrief November 2012 Nieuwsbrief November 2012 Klimaatneutraal of klimaatpositief? Het onderzoeksvoorstel over klimaatneutraal is van start gegaan. Het CLM en Louis Bolk zijn blij met de goedkeuring, evenals de 50 boeren die

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen

eflectietool Reflectietool Reflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool eflectietool Reflectietool Test jezelf op professioneel ondersteunen Redactie: Marieke Haitsma en Corrie van Dam Eindredactie: afdeling communicatie

Nadere informatie

Lessen en Uitdagingen uit Duurzaam Bodembeheer Utrecht West.

Lessen en Uitdagingen uit Duurzaam Bodembeheer Utrecht West. Lessen en Uitdagingen uit Duurzaam Bodembeheer Utrecht West. Wim Honkoop Begeleiding 35 individuele melkveehouders. Al ruim 3 jaar actief in het opstellen en optimaliseren van Kringloopwijzer resultaten.

Nadere informatie

Nieuwe klanten werven in 2014

Nieuwe klanten werven in 2014 Nieuwe klanten werven in 2014 10 Essentiële stappen om in te spelen op snel veranderend online oriëntatie- en koopgedrag Wim van der Mark Auteur van o.a. Marketing.com 3.0 Overtuigend & Interactief Schrijven

Nadere informatie

GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers

GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers GASTVROUWEN EN HEREN OP DE MELKVEEHOUDERIJ Tips voor het ontvangen en rondleiden van bezoekers Gastheer/vrouw zijn is ook een vak Goed boeren is een vak, een goede gastvrouw of heer zijn is ook een vak.

Nadere informatie

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts

25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts 25 Ideeën voor (zakelijke) blogposts Als ondernemer heb je vanzelfsprekend al veel kennis en expertise op jouw vakgebied. En meer dan je wellicht zou denken. Waarschijnlijk kun je tot in de lengte der

Nadere informatie

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA

AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA AMBACHTELIJK GEBAKKEN NU OOK VOOR DE HORECA WWW.LEPERRON.NL ONZE FILOSOFIE We hebben authentiek zuurdesembrood uit Frankrijk. Het beste rozijnenbrood uit Nederland en de mooiste tarwe-roggebroden uit Duitsland.

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs

Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Praktische tips voor een geweldige website Irene Ogier - I-webs Inhoud E-book Zoekwoorden uitleg 3 Zoekwoorden in je website gebruiken 4 9 tips voor de pagina over jou 6 Tips voor de lancering van je website

Nadere informatie

Kringlooplandbouw in de Praktijk

Kringlooplandbouw in de Praktijk Kringlooplandbouw in de Praktijk Boerenverstand en Food Hub presenteren: Nieuwe opleiding: Kringlooplandbouw in de Praktijk Als professional werkzaam in de landbouw (landelijk gebied, ruimtelijke ontwikkeling,

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:...

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:... BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:..................... INLEIDING Dit werkboek hoort bij de website Boer in de buurt (www.boerindebuurt.nl). Op deze website vind je filmpjes, illustraties en opdrachten

Nadere informatie

Innovatieagenda Melkveehouderij

Innovatieagenda Melkveehouderij Innovatieagenda Melkveehouderij stappen naar een nieuwe melkweg samen met ketenpartijen in de melkveehouderij INLEIDING NL 20 Waarom een innovatieagenda? Innovatie is een belangrijke voorwaarde voor de

Nadere informatie

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK!

LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! LAAT JE BEDRIJF GROEIEN DOOR HET INZETTEN VAN JE NETWERK! In dit E-book leer je hoe je door het inzetten van je eigen netwerk je bedrijf kan laten groeien. WAAROM DIT E-BOOK? Veel ondernemers beginnen

Nadere informatie

Crowdfunding in de creatieve sector

Crowdfunding in de creatieve sector Crowdfunding in de creatieve sector Crowdfunding in de creatieve sector Gijsbert Koren (Douw&Koren) Crowdfunding Crowdfunding is een manier van financieren waarbij geld bij een grote hoeveelheid kleine

Nadere informatie

Jong & Duurzaam. Klimaat Dieet

Jong & Duurzaam. Klimaat Dieet Jong & Duurzaam Klimaat Dieet Wie zijn wij en waarom zijn we hier? Wij zijn Wij zijn Werkgroep Jong & Duurzaam Eefke Wij zijn De jongerenvertegenwoordigers Wij zijn 1. 2. 3. 4. Klimaat dieet Duurzame Kleding

Nadere informatie

Aan het einde van deze training ben je in staat om zelfs de meest ongeïnteresseerde

Aan het einde van deze training ben je in staat om zelfs de meest ongeïnteresseerde TRAINING 8 MEI 2014 INHOUD Welke functie of beroep je ook hebt en in welke branche je ook actief bent, communicatie is een belangrijk onderdeel van je werk. We beginnen s ochtends vroeg met communiceren

Nadere informatie

Event menu Minigids event app

Event menu Minigids event app Event menu Minigids event app Hoe en waarom een mobiele evenementen app? Introductie De evenementenbranche verandert. Een evenement is niet langer een ad hoc activiteit. Het is een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

grens onderscheidend ondernemen

grens onderscheidend ondernemen KvK Kiosk Martin Lammerteyn Bedrijfsmentor Grensverleggend verkopen in Belgeland, hoe doe je dat? grens onderscheidend ondernemen starter Wie is hier aanwezig? Wie is ondernemer? Wie verkoopt er? Wie adviseert

Nadere informatie

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen:

In deze informatiebrief de volgende onderwerpen: Je ontvangt deze email omdat wij elkaar persoonlijk kennen. Stel je deze informatief niet op prijs, meld je dan af via de daarvoor bestemde link. Is dit e-mailadres niet correct? Mail ons dan even, alvast

Nadere informatie

WERKBOEK CORIEN OENEMA

WERKBOEK CORIEN OENEMA WERKBOEK CORIEN OENEMA WELKOM BIJ DE BUSINESS REBEL BOOTCAMP Heel hartelijk welkom bij de Business Rebel Bootcamp. Ik ben blij dat je hier bent. Mijn naam is Corien Oenema. Ik ben de businessrebel, blogger,

Nadere informatie

17 omzetverhogende marketing tips

17 omzetverhogende marketing tips 17 omzetverhogende marketing tips 1. Creëer je eigen youtube kanaal en gebruik het om je producten aan te kondigen, een aanbieding te doen of tips te geven. Kijk maar als voorbeeld naar het succes van

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 11 juni 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van het webinar LinkedIn Simpel: Je Profiel van 11 juni 2015 en gebaseerd op eerdere

Nadere informatie

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties. Update 2016

Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties.   Update 2016 Be good & sell it! 10 tips voor heldere communicatie over duurzame locaties Inleiding Be good & sell it! Goed dat je dit e-book hebt gedownload! Hoe belangrijk is het voor jou om helder te communiceren

Nadere informatie

Briefing Logo. maar eerst nog even terug blikken

Briefing Logo. maar eerst nog even terug blikken Briefing Logo maar eerst nog even terug blikken Opdrachtgever Diederik Verwael (36) en Jori van de Bergh (34) Diederik: Hotelvakschool, Diploma meester-kok Jori: Bedrijfskunde, Recruiter (personeelserving)

Nadere informatie

Meer betalen voor duurzaam? Alleen als de consument weet waarom Duurzaamheidkompas #7 thema: Ken de prijs. December 2011

Meer betalen voor duurzaam? Alleen als de consument weet waarom Duurzaamheidkompas #7 thema: Ken de prijs. December 2011 Meer betalen voor duurzaam? Alleen als de consument weet waarom Duurzaamheidkompas #7 thema: Ken de prijs December 2011 Inleiding Duurzaamheidkompas Antwoord op duurzaamheidvragen In deze tijd van milieu-,

Nadere informatie

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn

Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Lekkere Lezing - met Amuses & Wijn Korte interactieve lezing over een boeiend onderwerp. Lekker Luisteren! Locatie: Datum: Het Kook College Wijchen, Nieuwe weg 303(Woondrôme Wijchen) 22 maart 2012 Tijd:

Nadere informatie

Ketenmangement Bloemen 2003-2009

Ketenmangement Bloemen 2003-2009 Ketenmangement Bloemen 2003-2009 Overheid, Bedrijfsleven en Maatschappelijke organisaties werken samen om de markt te stimuleren en geeft hiermee uitvoering aan het convenant marktontwikkeling Biologische

Nadere informatie

activiteiten op de beursvloer

activiteiten op de beursvloer 13 Workshops activiteiten op de beursvloer Woensdag 23 januari In de Expositiehal Diergezondheidsplein 14.30 Spreekuur diergezondheid Dierenartsen; Gerdien Kleijer, Martin de Jong en Kees Scheepens (varkens);

Nadere informatie

een lekker kerstverhaal.

een lekker kerstverhaal. een lekker kerstverhaal. Kerstmenu vegetarisch Voorgerecht: Paddenstoelenragout met wilde verse paddenstoelen en peterselie Hoofdgerecht: Rotolo met ricotta, verschillende gegrilde groenten en farrotto

Nadere informatie

1. Even voorstellen 2. Van Producent naar consument, of 3. Hoe denkt Retail de komende jaren in te vullen? 4. De vragen die regelmatig leven:

1. Even voorstellen 2. Van Producent naar consument, of 3. Hoe denkt Retail de komende jaren in te vullen? 4. De vragen die regelmatig leven: 26-02-2011 ZLTO AGENDA 1. Even voorstellen 2. Van Producent naar consument, of 3. Hoe denkt Retail de komende jaren in te vullen? 4. De vragen die regelmatig leven: Is er voor de supermarkt een belang

Nadere informatie

Leerervaringen uit Het Nieuwe Veehouden

Leerervaringen uit Het Nieuwe Veehouden Leerervaringen uit Het Nieuwe Veehouden Markt, Financiering en Omgeving Nichemarkten Verhaal, gevoel, authenticiteit Specifieke doelgroep Nauwe ketensamenwerking (ketenverkorting) Regie bij de veehouder

Nadere informatie

Marketing vanuit je hart

Marketing vanuit je hart Waardecreatie en identiteitsmarketing Marketing vanuit je hart Voor zelfstandige ondernemers die hun droom najagen Ingrid Langen INHOUD 1. Inleiding 4 2. Wie moet het lezen 5 3. Het Waarom van dit boek

Nadere informatie

1. (DIA 2) Wie weet welke politieke partijen meedoen?

1. (DIA 2) Wie weet welke politieke partijen meedoen? HOE KIES JE OP WIE JE STEMT? (DIA 1) De deelnemers ontdekken waarom de Europese Parlementsverkiezingen voor hen belangrijk zijn. Aan de hand van actuele thema s die spelen in de EU geven deelnemers hun

Nadere informatie

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag

Online Storytelling met uw interactief jaarverslag REACH TOUCH MOVE Interactief Jaarverslag Online Storytelling met uw interactief jaarverslag Maximale Reach, Touch en Move in de financiële verantwoording van een jaar Waarom uw jaarverslag interactief?

Nadere informatie

Gezondheid & Voeding

Gezondheid & Voeding Topkeurmerken, biologische keurmerken, EKO en Demeter Buiten de biologische keurmerken zijn er nog heel veel andere keurmerken, maar er is redding met de topkeurmerken. En daardoor kan de consument door

Nadere informatie

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:...

BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:... BOER IN DE BUURT DIT IS HET WERKBOEK VAN:..................... INLEIDING Dit werkboek hoort bij de website Boer in de buurt (www.boerindebuurt.nl). Op deze website vind je filmpjes, illustraties en opdrachten

Nadere informatie

Uitnodiging workshop social storytelling Creating valuable stories worth sharing

Uitnodiging workshop social storytelling Creating valuable stories worth sharing Uitnodiging workshop social storytelling Creating valuable stories worth sharing > Meer begrip van de kracht van consumenten en social media voor jouw marketing en communicatie > Inzicht in moderne verhalen,

Nadere informatie

Trainingen en workshops maart - juni 2019

Trainingen en workshops maart - juni 2019 academie Leren en doen! Trainingen en workshops maart - juni 2019 www.academie.zorgbelang-brabant.nl Trainingen & workshops KRACHTIG PITCHEN Vrijdag 29 maart 2019 Hoe vertel je kort en krachtig jouw idee

Nadere informatie

STICHTING VELDLEEUWERIK

STICHTING VELDLEEUWERIK TEGEARRE DJOERSAAM STICHTING VELDLEEUWERIK Stichting Veldleeuwerik is een uniek samenwerkingsverband tussen telers en verwerkende bedrijven om actief duurzame akkerbouw en -productie te stimuleren. Niet

Nadere informatie

Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel

Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel Cursussen, conferenties en advies Vliegende start voor (startend) onderwijspersoneel Overzicht cursusaanbod voor (startend) personeel in het onderwijs 2009/2010 Volg een cursus bij AOb scholing De AOb

Nadere informatie

8 Stappen naar Succes

8 Stappen naar Succes 8 Stappen naar Succes Ik ga je een geheim vertellen; Al meer dan 4 jaar was ik zelfstandig Trainer en ik heb geworsteld en gezocht naar; Focus Mijn missie Wie is mijn doelgroep? Hoe kan ik een stabiel

Nadere informatie

Boer zoekt stad, stad zoekt boer

Boer zoekt stad, stad zoekt boer Boer zoekt stad, stad zoekt boer Netwerk Goed Boeren Harry Kortstee, 25 november 2016 Stappen 4 duurzaamheidsprincipes en bedrijfsontwerp Systeem wijziging Boer zoekt stad Hoe gaat het in de praktijk?

Nadere informatie

Word jij Bakker Bart?

Word jij Bakker Bart? Word jij Bakker Bart? Welkom bij Bakker Bart Je kent Bakker Bart. Net als tienduizenden andere mensen, die dagelijks bij één van de Bakker Bartwinkels komen voor heerlijk vers brood, zo n beroemde supersaucijs

Nadere informatie

Professionals in veelogistiek, belangrijke schakel in een duurzame voedselketen

Professionals in veelogistiek, belangrijke schakel in een duurzame voedselketen Professionals in veelogistiek, belangrijke schakel in een duurzame voedselketen Vee&Logistiek Nederland is de brancheorganisatie voor ondernemers in de veehandel en het veetransport, ondernemers met veeverzamelcentra

Nadere informatie

Programma Startersdag Groningen

Programma Startersdag Groningen Programma Startersdag Groningen Zaterdag 1 november 2014 Welkom op de Startersdag Workshops Je kunt vandaag verschillende workshops bijwonen over het starten van een eigen bedrijf. Bij het aanmelden voor

Nadere informatie

Hieronder volgt een overzicht van de projecten waaraan provincie Overijssel subsidie heeft verleend in deze subsidieregeling.

Hieronder volgt een overzicht van de projecten waaraan provincie Overijssel subsidie heeft verleend in deze subsidieregeling. Overzicht projecten Stimuleren Biologische Landbouw door ver! (pmjp 1.3.3} PROVINCIALS STATED VAN OVERIJSSEL leterera van de afzet, ~ Reg.nr. p5/^olo hi8s Provincie Overijssel ziet het als haar taak, gezien

Nadere informatie

Boerderijuitje.nl Buitengewone Bedrijfuitjes

Boerderijuitje.nl Buitengewone Bedrijfuitjes Boerderijuitje.nl BV postbus 629 1000 Ap Amsterdam T 020 419 7080 F 020 419 7081 info@boerderijuitje.nl Boerderijuitje.nl Buitengewone Bedrijfuitjes b u i t e n g e w o n e b e d r i j f s u i t j e s

Nadere informatie

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes

KinderMoestuin. voor Junior Kookliefhebbers. Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes KinderMoestuin voor Junior Kookliefhebbers Kweek je eigen groenten, kruiden en eetbare bloemen en bereid daarmee heerlijke gerechtjes De KinderMoestuin is eerlijk en groen geproduceerd met respect voor

Nadere informatie

AQUATISCHE LANDBOUW. haal meer uit land én water

AQUATISCHE LANDBOUW. haal meer uit land én water AQUATISCHE LANDBOUW haal meer uit land én water AQUATISCHE LANDBOUW Waarom wel het land, maar niet de sloot benutten in de veenweiden? Dat is de vraag waar het om draait in het icoon Aquatische landbouw

Nadere informatie

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl

13 Acquisitietips. AngelCoaching. Coaching en training voor de creatieve sector www.angelcoaching.nl 13 Acquisitietips AngelCoaching Coaching en training voor de creatieve sector Tip 1 Wat voor product/dienst ga je aanbieden? Maak een keuze, niemand kan alles! Tip 1 Veel ondernemers zijn gezegend met

Nadere informatie

vruchtbare bodem the soil initiative

vruchtbare bodem the soil initiative vruchtbare bodem the soil initiative Frank Brinkman - Bakker Barendrecht Werken aan bodemkwaliteit is essentieel voor de smaak en vooral de houdbaarheid van onze mango s uit Mali Maria Oliveira - Van Oers

Nadere informatie

Ondernemingsplan. De basis in 10 stappen. Een leidraad om je bedrijf, de markt en jezelf goed in kaart te brengen. Ik ga starten

Ondernemingsplan. De basis in 10 stappen. Een leidraad om je bedrijf, de markt en jezelf goed in kaart te brengen. Ik ga starten Ondernemingsplan De basis in 10 stappen Een leidraad om je bedrijf, de markt en jezelf goed in kaart te brengen Ik ga starten Hoe maak je een ondernemingsplan? Een ondernemingsplan is de eerste stap naar

Nadere informatie

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied.

ETEN EN DRINKEN. Automotive. Eten & Drinken. Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied. ETEN EN DRINKEN Automotive Het Semilo Channel Eten & Drinken Het grootste bereik op culinair gebied Eten & Drinken Familie & Gezin Health & Personal Care Kids Nieuws & Informatie Reizen Websites: 7 Uniek

Nadere informatie

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN!

BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! BRASSERIE LA COLLINE IS OP ZOEK NAAR EEN FLOORMANAGER BEDIENING OM HET TEAM COMPLEET TE MAKEN! Het leukste én grootste horecabedrijf van Oss zoekt een enthousiaste floormanager bediening. Grijp deze unieke

Nadere informatie

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen!

Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Minigids Hybride Evenementen Het evenement dat niemand wil missen is hybride Een wereld waar offline en online samenkomen! Introductie In een wereld die op alle vlakken steeds meer digitaal verbonden raakt,

Nadere informatie

w o r k s h o p s 2 0 1 5

w o r k s h o p s 2 0 1 5 workshops 2015 Security en social engineering Internet is niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven: bankzaken, contacten, informatie zoeken, (ver)kopen, spelletjes en ander vermaak vinden via internet

Nadere informatie

Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie

Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie Innovatienetwerk Nieuwe Energie Systemen (INES) Kies voor slimme technologie en bespaar energie januari 2011 Alle tuinders in Gelderland kunnen besparen Wilt u uw energiekosten verlagen? Door energie te

Nadere informatie

Bavovan den Idsert VBP

Bavovan den Idsert VBP EKO: de toekomst van biologisch? Bavovan den Idsert VBP De AH methodepuur&eerlijk Unilever sustainableliving plan Ik kies bewust Beter leven, ook goed Achtergrond Toenemende vraag vanuit maatschappij,

Nadere informatie

Studentopdracht INtheMC

Studentopdracht INtheMC Over internationalisering en I-BPV Studentopdracht INtheMC Opdracht/titel: 1. ALGEMENE ACHTERGROND Internationalisering in je eigen land Naam student: Niveau (NQF) Startdatum: Einddatum: 2 3 4 Beoordeling:

Nadere informatie

Wat stelt De Nationale DenkTank 2012 voor om de voedselketen te verduurzamen*?

Wat stelt De Nationale DenkTank 2012 voor om de voedselketen te verduurzamen*? Samenvatting van de bevindingen van de Nationale DenkTank 2012 boer Consument Wat stelt De Nationale DenkTank 2012 voor om de voedselketen te verduurzamen*? verwerker *De voorstellen van de denktank voor

Nadere informatie

jaar biologischdynamische landbouw in Nederland Bodem. Bodemkennis- Bodemkunde - Bodemacties Landbouw en natuur, gaat dat samen?

jaar biologischdynamische landbouw in Nederland Bodem. Bodemkennis- Bodemkunde - Bodemacties Landbouw en natuur, gaat dat samen? Biohuis Kees van Zelderen Op weg naar 50 jaar en Kees Scheepens biologische en 100 jaar biologischdynamische landbouw in Nederland Biologisch-dynamische landbouw en biologische landbouw kenmerken zich

Nadere informatie

Klanten vinden, klanten binden

Klanten vinden, klanten binden Dia 1 Klanten vinden, klanten binden Adinda Keizer 2016 9 jaar geleden zat ik net als jullie op de startersdag. Ik liep al rond met plannen en na de startersdag wist ik het zeker. Ik ging voor mezelf beginnen!

Nadere informatie

Denk mee: lokaal, ecologisch en fair eten van de boer naar je bord

Denk mee: lokaal, ecologisch en fair eten van de boer naar je bord Denk mee: lokaal, ecologisch en fair eten van de boer naar je bord De zaak van de grond Groeiende beweging voor toegang tot grond voor bioboeren Publieke gronden voor lokale voedselstrategieen Wijnegem

Nadere informatie

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong

Starten met een plan. Alles op een rij. Robert Loontjens & Anne de Jong Starten met een plan Alles op een rij Robert Loontjens & Anne de Jong Even voorstellen Robert Loontjens en Anne de Jong Accountmanager MKB Rabobank Parkstad Limburg (045) 533 44 44 bedrijven@parkstadlimburg.rabobank.nl

Nadere informatie

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten.

Een juweeltje. De vier Pelikanen. De monumentale zaal biedt plaats aan 35 gasten. Een juweeltje Aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden staat het kleinste Jugendstil-theater van Europa. In 1904 werd het geopend als verzekeringskantoor door de Utrecht verzekeringen. Sinds 1 september 2013

Nadere informatie

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen

11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen 11 dingen die je nu kunt doen om meer te gaan verkopen Iedereen met een website komt er vroeg of laat mee in aanraking. Hoe verander ik meer bezoekers in klanten? Met conversie dus. Conversie optimalisatie

Nadere informatie

Goedkoper en gewoner

Goedkoper en gewoner TEKST ELSE MEIJER, FERRY PLOEG PRIJSPEILING BIOLOGISCHE PRODUCTEN Goedkoper en gewoner 26 CONSUMENTENGIDS APRIL 2019 Biologische producten waren lange tijd vooral iets voor (milieu)bewuste consumenten

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie