PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN"

Transcriptie

1 PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN

2

3 PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN Datum: maart 00 Uitvoering: VIA J.W. (Janneke) Schoonen-Pols Projectcode: VNL_0-R0 Status: definitief In opdracht van: Gemeente Drimmelen Afdeling Openbare Werken Mevr. M. Simons

4

5 INHOUDSOPGAVE Inleiding. Aanleiding. Plan van Aanpak. Leeswijzer Resultaten parkeertellingen. Vooronderzoek. Parkeerdrukmeting. Gemiddelde bezettingsgraad. Maximale bezettingsgraad 0 Analyse gegevens. Analyse mogelijke probleemsecties. Parkeerstudie Groen Licht verkeersadviezen Conclusies en aanbevelingen 0. Conclusies 0. Aanbevelingen Lijst van bijlagen

6

7 INLEIDING. Aanleiding Op en juli 00 zijn parkeermetingen uitgevoerd in het centrum van Terheijden en de uitkomsten zijn in een rapportage beschreven. De fractie Groen Drimmelen heeft op september 00 een motie ingediend. In de motie, die is aangenomen, is het college van B&W opgedragen een nieuw parkeeronderzoek uit te voeren. Redenen hiervoor zijn:» de representativiteit van de metingen (in de zomervakantie) wordt in twijfel getrokken;» in november 00 is aan de Raadhuisstraat een nieuwe supermarkt (Lidl) geopend met te weinig parkeerplaatsen en een toename van de verkeersbewegingen, die de verkeersveiligheid negatief kan beïnvloeden. De gemeente Drimmelen heeft VIA gevraagd drie parkeermetingen uit te voeren in het centrum van Terheijden, waarmee de parkeerdruk in het centrum van Terheijden kan worden bepaald. Doel Het doel van dit onderzoek is de gemeente inzicht geven in de parkeerdruk in het centrum van Terheijden, zodat passende maatregelen kunnen worden genomen op de locaties waar dit noodzakelijk is.. Plan van Aanpak VIA heeft het gevraagde onderzoek in vier stappen uitgevoerd: Stap Vooronderzoek; hierin is het onderzoeksgebied opgedeeld in secties en is op locatie onderzocht hoeveel parkeervakken in elke sectie aanwezig zijn. Stap Uitvoering parkeeronderzoek; gedurende drie onderzoeksdagen (één in december 00 en twee in februari 00) heeft VIA per uur, per sectie genoteerd hoeveel auto s geparkeerd staan in het onderzoeksgebied. De eerste meting is uitgevoerd op vrijdag december 00. De tweede en derde meting zijn op vrijdag en zaterdag februari 00 uitgevoerd. Stap Verwerking gegevens; de gegevens die in het parkeeronderzoek verzameld zijn, zijn in deze rapportage weergegeven. Tevens zijn voor de maatgevende uren de bezettingsgraden op kaart afgebeeld. Stap Analyse gegevens; voor de secties waar een knelpunt in de parkeerdruk is geconstateerd, is gezocht naar mogelijke oorzaken en oplossingen. Ook is in deze stap onderzocht of het parkeeronderzoek van Groen Licht dat in juli 00 heeft plaatsgevonden representatief is.

8 . Leeswijzer In hoofdstuk zijn de resultaten van het parkeeronderzoek beschreven, waarbij het vooronderzoek, de gemiddelde- en de maximale bezettingsgraad zijn weergegeven. In hoofdstuk (Analyse gegevens) is ingegaan op de secties waarbij een hoge bezettingsgraad is geconstateerd. Daarnaast is het onderzoek van Groen Licht in dit hoofdstuk getoetst. Tot slot zijn in hoofdstuk de conclusies en aanbevelingen beschreven.

9 RESULTATEN PARKEERTELLINGEN. Vooronderzoek Voorafgaand aan de uitvoering van het parkeeronderzoek is een locatieonderzoek uitgevoerd. Hierin is het onderzoeksgebied opgedeeld in secties en is de parkeercapaciteit in deze secties geïnventariseerd. In figuur is het onderzoeksgebied en de sectie-indeling op kaart weergegeven. 0 figuur : onderzoeksgebied en de sectie-indeling In principe vormt elke straat een eigen sectie. Daarnaast vormen ook de parkeerterreinen een eigen sectie. Deze secties ontstaan door samenvoeging van parkeervakken, langsparkeren of straatparkeren die qua ligging een eenheid vormen. Op deze wijze wordt inzichtelijk gemaakt in welk deel van het onderzoeksgebied de parkeerdruk het grootst is. Bij het inventariseren van de parkeercapaciteit is het volgende onderscheid gemaakt in het soort parkeren:» parkeren in vakken;» langs parkeren (straat/ plein);» speciale parkeervoorzieningen (bijvoorbeeld gehandicaptenparkeerplaatsen of laad- en losplaatsen). In onderstaande tabel zijn de namen van de secties met de bijhorende parkeercapaciteit weergegeven.

10 Sectie Straat/ terrein Vak Straat Plein Speciaal Totaal Zeggelaan van Hoofdstraat tot Hofjesweg Parkeerterrein t Doeltje 0 Hofjesweg Parkeerterrein Lidl 0 Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof 0 Polderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof 0 Markstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein Totaal tabel : sectie-indeling met bijhorende capaciteit Bij de parkeerterreinen Oranjeplein en Dorpsplein zijn geen vakken aanwezig. De parkeercapaciteit op deze parkeerterreinen is op basis van schattingen bepaald. Verder is uit de capaciteitsmeting naar voren gekomen dat in de Raadhuisstraat (sectie ) geen parkeercapaciteit aanwezig is op de straat. In deze sectie wordt geparkeerd op het parkeerterrein naast de kerk. Op dit parkeerterrein zijn ook geen vaklijnen zichtbaar. De parkeerplaatsen worden aangeduid met parkeertegels. Tot slot is een deel van de parkeerplaats in sectie (Anthoniushof) tijdens dit onderzoek niet in gebruik wegens verbouwing. Eén parkeervak geldt als één parkeercapaciteit. In straten waar langsparkeren voorkomt wordt de parkeercapaciteit in kaart gebracht door de lengte van de straat te delen door, meter waarbij rekening is gehouden met uitritten. Parkeercapaciteit op privé-terreinen is in het onderzoek niet meegenomen.

11 . Parkeerdrukmeting De parkeerdrukmetingen zijn op vrijdag december 00, vrijdag februari 00 (van.00 uur tot.00 uur) en op zaterdag februari 00 (van.00 uur tot.00 uur) uitgevoerd. De vrijdag betreft een koopavond waarbij de situatie ontstaat dat parkeerders met zowel het motief werken, wonen als winkelen samenkomen. Ook de zaterdag betreft een maatgevende situatie gezien de samenkomst van winkelbezoekers en bewoners. Tijdens de parkeertellingen is het aantal voertuigen per sectie, per uur geregistreerd. Daarbij is onderscheid gemaakt in geparkeerde voertuigen:. in vakken;. langs parkeren op straat;. (deels) op trottoir;. in groen;. in parkeerverbod;. speciaal (bijvoorbeeld gehandicapten- of laad- en losvoorzieningen);. overig. Voor het bepalen van de secties waar de hoogste parkeerdruk geldt, is per uur in beeld gebracht wat de verhouding is tussen het aantal parkeerplaatsen (capaciteit) en het aantal geparkeerde voertuigen (behoefte): bezettingsgraad. In de verkeerskundige literatuur wordt uitgegaan van een eventueel parkeerprobleem bij een bezettingsgraad van 0% of hoger. Bij een bezettingsgraad tussen de 0% en de 0% is sprake van zoekverkeer en kan bij uitzonderingen of in de nabije toekomst een parkeerprobleem ontstaan. Op dat moment zijn dan relatief weinig parkeerplaatsen beschikbaar waardoor men gaat zoeken naar een vrije parkeerplaats. Bij een bezettingsgraad van 00% of meer is de vraag groter dan het aanbod. Een percentage boven 00% komt voor als alle vakken/legale mogelijkheden bezet zijn en ook foutgeparkeerd wordt in het gebied. In de volgende paragrafen worden met behulp van kaarten, grafieken en tabellen de gemiddelde en maximale bezettingsgraden gepresenteerd. In tabel en is middels kleuren aangegeven hoe hoog de bezettingsgraad is:» oranje: 0% - 0% (mogelijk zoekverkeer);» rood: > 0% (mogelijke parkeerprobleem). Het percentage foutparkeerders is tussen haakjes aangegeven. In bijlage zijn de tabellen met de bezettingsgraad per sectie en per uur opgenomen. Voor de gemiddelde en maximale bezettingsgraad zijn kaarten gemaakt met daarop de parkeerdruk per sectie. Deze kaarten zijn terug te vinden in bijlage.

12 . Gemiddelde bezettingsgraad In deze paragraaf wordt de gemiddelde bezettingsgraad per sectie weergegeven. Sectie Gemiddelde bezettingsgraad Vrijdag --00 Gemiddelde bezettingsgraad Vrijdag Gemiddelde bezettingsgraad Zaterdag % % % 0% X X % % % % 0% % % (0%) 0% % % (%) % (%) % 0% % % % % % % (%) % % 0 % % % % % 0% % 0% % 0% % % % % % % % % 0% % % % % (%) % % 0% % tabel : gemiddelde bezettingsgraad Tijdens de parkeertelingen is gebleken dat de parkeerterreinen Oranjeplein en Slotje vrijwel altijd leeg staan. Op parkeerterrein Slotje zijn tijdens het drukste uur voertuig en caravans geregistreerd. Bij Oranjeplein zijn tijdens het drukste uur voertuigen geteld. Parkeerterrein t Doeltje (sectie ) is tijdens de tweede en derde parkeerdrukmeting niet meegenomen omdat het parkeerterrein gesloten was wegens wegwerkzaamheden. De gemiddelde bezettingsgraad blijft in de meeste secties onder de 0%. Uit bovenstaande tabel kan geconcludeerd worden dat slechts secties voorkomen waarbij de parkeerdruk tijdens één van de metingen gemiddeld hoger is dan 0%. Hierbij is het opvallend te noemen dat deze drie situaties alleen op vrijdag voorkomen. Het hoogste percentage foutparkeerders is terug te zien bij sectie (Raadhuisstraat). In figuur tot en met zijn de gemiddelde bezettingsgraden per sectie op kaarten en grafieken afgebeeld.

13 Legenda < 0% 0-0% > 0% sectie nummer 0 figuur : gemiddelde bezettingsgraad op vrijdag december 00 00% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% % 0% % % % % 0% % % % % % 0% % % 0% % % Zeggelaan Parkeerterrein 't Doeltje Hofjesweg Parkeerterreun Lidl Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof Polderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof Marktstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein 0 figuur : gemiddelde bezettingsgraad op vrijdag december 00

14 Legenda < 0% 0-0% > 0% sectie nummer 0 figuur : gemiddelde bezettingsgraad op vrijdag februari 00 00% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% % 0% % 0% 0% % % % % % % % % % % % % 0% Zeggelaan Parkeerterrein 't Doeltje Hofjesweg Parkeerterreun Lidl Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof olderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof Marktstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein figuur : gemiddelde bezettingsgraad op vrijdag februari 00

15 Legenda < 0% 0-0% > 0% sectie nummer 0 figuur : gemiddelde bezettingsgraad op zaterdag februari 00 00% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% % 0% % % % % % % % % 0% % % % % % % % Zeggelaan Parkeerterrein 't Doeltje Hofjesweg Parkeerterreun Lidl Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof Polderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof Marktstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein 0 figuur : gemiddelde bezettingsgraad op zaterdag februari 00

16 . Maximale bezettingsgraad In deze paragraaf is middels grafieken en tabellen de maximale bezettingsgraad per sectie weergegeven. De maximale bezettingsgraad is het maatgevende moment (het drukste uur). Sectie Maximale bezettingsgraad --00 Maximale bezettingsgraad Maximale bezettingsgraad % 00% 00% 0% X X % % 0% % % % % (%) % (%) % % (%) % (%) 00% (%) 00% 00% 00% 00% 00% % 00% (%) % 00% (%) 0 % % % % % % % % % % % % % % % 0% % % % % (%) % 0% 0% (0%) 00% % % % tabel : maximale bezettingsgraad In tegenstelling tot de gemiddelde bezettingsgraad is in tabel te zien dat de maximale parkeerdruk in een aantal secties 00% of hoger is. Dit wil zeggen dat op dat tijdstip de vraag groter is dan het aanbod. Opvallend hierbij is dat de meeste secties, waarbij de maximale parkeerdruk groter is dan 00%, zich in de buurt van de winkels bevinden. De meeste foutparkeerders tijdens het drukste uur komen vooral voor in secties (Raadhuisstraat), (Hoofdstraat) en (Markstraat). In tabel is weergegeven op welk uur de maximale bezettingsgraad gemeten is. Daar waar meerdere tijden genoemd zijn is de maximale bezettingsgraad meerdere keren bereikt tijdens de meting. 0

17 Sectie Maximale bezettingsgraad uur --00 Maximale bezettingsgraad uur Maximale bezettingsgraad uur :00 en :00 :00, :00 en :00 0:00 :00 X X :00 :00 :00 :00 :00 :00 :00 0:00 :00 :00 :00 :00 :00, :00 en :00 :00 en :00 :00, :00 en :00 :00, :00 en :00 :00 :00 en :00 :00, :00, 0:00 en :00 0:00 :00 0 0:00 en :00 :00 en :00 :00 en 0:00 :00 en :00 :00 :00 :00, :00, 0:00 en :00 :00 en :00 :00 :00 :00 :00 :00 Alle uren Alle uren :00 0:00 en :00 :00 :00 :00 :00 :00, :00, :00 en :00 :00 en 0:00 :00 :00 :00 en 0:00 :00 tabel : de tijden waarop de maximale bezettingsgraad gemeten is Op de volgende pagina s (figuur tot en met figuur ) is tabel op kaart en grafiek weergegeven.

18 Legenda < 0% 0-0% > 0% sectie nummer 0 figuur : maximale bezettingsgraad op vrijdag december 00 0% 0% 0% 0% 00% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% % 0% % % % % 00% 00% 00% % % % % % 0% % 0% % Zeggelaan Parkeerterrein 't Doeltje Hofjesweg Parkeerterreun Lidl Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof Polderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof Marktstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein 0 figuur : maximale bezettingsgraad op vrijdag december 00

19 Legenda < 0% 0-0% > 0% sectie nummer 0 figuur 0: maximale bezettingsgraad op vrijdag februari 00 0% 0% 0% 0% 0% 0% 00% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 00% 0% % % % % 00% 00% % % % % % % % % 0% % Zeggelaan Parkeerterrein 't Doeltje Hofjesweg Parkeerterreun Lidl Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof Polderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof Marktstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein 0 figuur : maximale bezettingsgraad op vrijdag februari 00

20 Legenda < 0% 0-0% > 0% sectie nummer 0 figuur : maximale bezettingsgraad op zaterdag februari 00 0% 00% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 0% 00% 0% 0% % % 00% 00% % 00% % % % % % % % 00% % Zeggelaan Parkeerterrein 't Doeltje Hofjesweg Parkeerterreun Lidl Raadhuisstraat Hoofdstraat Polderstraat van Hoofdstraat tot Schepenhof Parkeerterrein aan Schepenhof Schepenhof Polderstraat van Schepenhof tot Aalbersestraat Parkeerterrein Oranjeplein Mr Aalbersestraat Norbartstraat Parkeerterrein Slotje Thomashof Marktstraat Anthoniushof Parkeerterrein Dorpsplein 0 figuur : maximale bezettingsgraad op zaterdag februari 00

21 ANALYSE GEGEVENS. Analyse mogelijke probleemsecties In deze paragraaf vindt een analyse plaats. Hierbij zal voor de secties met een maximale bezettingsgraad van 0% of hoger antwoord gezocht worden op de volgende vier vragen:» vormt de parkeerdruk een knelpunt?» leidt de hoge parkeerdruk in die secties tot veel foutparkeren?» zijn er opvallende zaken waardoor de hoge parkeerdruk verklaard kan worden?» wat zijn mogelijke oplossingsrichtingen? Sectie Zeggelaan, Polderstraat & Anthoniushof Bij een bezettingsgraad van 0% of hoger hoeft niet altijd sprake te zijn van een knelpunt. Dit geldt in het bijzonder voor secties met een beperkte parkeercapaciteit. Omdat deze secties over weinig parkeerplaatsen beschikken, is de kans groot dat de parkeervakken snel vol zijn. Sectie, en behelzen respectievelijk, en parkeerplaatsen. Bij sectie en komen geen foutparkeerders voor. Tijdens de parkeertelling van vrijdag februari is in sectie echter wel foutparkeren geconstateerd. De meeste foutparkeerders zijn om.00 uur en 0.00 uur geregistreerd. Hierbij is een percentage van 0% geconstateerd wat overeenkomt met foutgeparkeerde voertuigen. Dit is te verklaren door het feit dat een deel van de parkeercapaciteit in de Anthoniushof niet gebruikt kan worden door werkzaamheden. Indien de parkeerplaatsen weer volledig benut kunnen worden, worden geen foutparkeerders verwacht in deze sectie. Sectie Raadhuisstraat Sectie bevindt zich in de Raadhuisstraat waar een supermarkt (Lidl), een kerk, een restaurant (De Gouden Leeuw) en diverse woningen zijn gelegen. Deze sectie beschikt over parkeermogelijkheden. Al deze parkeermogelijkheden bevinden zich op het parkeerterrein naast de kerk. In de Raadhuisstraat zelf zijn geen parkeerplaatsen aanwezig. Tijdens de parkeertellingen zijn in dit gebied hoge bezettingsgraden gemeten waardoor veel foutparkeren voorkomt. Het grootste percentage foutparkeerders (%) komt op vrijdag december voor. Hierbij zijn motorvoertuigen geteld die op het trottoir in de Raadhuisstraat parkeren. Dit is mogelijk te verklaren door de aanwezigheid van verschillende voorzieningen in het gebied. De mogelijke oplossingen zouden gezocht kunnen worden in het handhaven van het parkeerverbod en het beter benutten van het nabij gelegen parkeerterrein van de supermarkt Lidl. Dit kan door het terrein bereikbaar te maken vanaf de Raadhuisstraat. Sectie Hoofdstraat Deze sectie is in een winkelstraat (Hoofdstraat) gelegen. In deze sectie bevinden zich voornamelijk winkels en woningen. In de Hoofdstraat liggen parkeervakken waarvan bestemd zijn voor gehandicapten. De gehandicapten parkeerplaatsen worden echter vooral gebruikt door het winkelende publiek. Verder is het ook opvallend te noemen dat in deze sectie geen geschikte laaden losruimtes aanwezig zijn.

22 De winkelstraat is tijdens de parkeertellingen druk bezocht waarbij de hoge parkeerdruk in deze sectie tot veel foutparkeren leidt. Het hoogste percentage foutparkeren is % dat overeenkomt met voertuigen. Dit is mogelijk te verklaren door enerzijds het (snel) winkelend publiek en de leveranciers van de winkels die op het trottoir parkeren, anderzijds door de beperkte parkeercapaciteit. Een mogelijke oplossingsrichting moet daarom gezocht worden in het uitbreiden van parkeercapaciteit en het beter benutten van het nabij gelegen parkeerterrein van de supermarkt Lidl. Sectie Parkeerterrein aan Schepenhof Ondanks de hoge bezettingsgraad op het parkeerterrein in deze sectie, vormt de parkeerdruk geen knelpunt. Ook komen in deze sectie geen foutparkeerders voor. Dit is mogelijk te verklaren doordat in de buurt van de Schepenhof diverse parkeerterreinen zijn gevestigd en het vermoeden bestaat dat hier vooral bewoners en werknemers parkeren. Het parkeerterrein aan de Schepenhof beschikt over parkeervakken. Sectie Schepenhof In deze sectie zijn geen duidelijke parkeervakken aanwezig en parkeert men op straat. De sectie biedt voor ruim motorvoertuigen de ruimte om te parkeren. De hoge bezettingsgraad in deze sectie leidt niet tot veel foutparkeren. Aangezien het aantal foutparkeerders in dit gebied niet meer dan auto s (%) zijn, vormt deze sectie geen belangrijk aandachtspunt. Doordat deze sectie achter een restaurant (De Zevende Hemel) is gelegen, is het mogelijk dat vooral het personeel hier gebruik van maakt. Sectie Markstraat De hoogste parkeerdruk in deze sectie is op vrijdag februari 00 om :00 uur gemeten. De maximale bezettingsgraad op dat moment is %. De hoge parkeerdruk is mogelijk het effect van de activiteiten rondom een aantal horecagelegenheden. De belangrijkste voorzieningen in dit gebied zijn een ontmoetingscentrum en een café. De hoge parkeerdruk heeft geleidt tot één foutparkeerder. Gezien de situatie en het percentage foutparkeren vormt deze sectie geen relevant aandachtspunt. Sectie Parkeerterrein Dorpsplein Het parkeerterrein aan het Dorpsplein is in de winkelstraat gelegen en wordt daarom druk bezocht. Dit parkeerterrein beschikt over parkeerplaatsen en één gehandicaptenparkeerplaats. Ondanks de hoge parkeerdruk in deze sectie komt geen foutparkeren voor. Het drukste moment is op vrijdag december 00. Het parkeerterrein was op dat moment voor % bezet. Aangezien het vermoedelijk vooral winkelende publiek betreft is het aanbevolen om de hoge parkeerdruk te accepteren. Indien het bestuur de hoge parkeerdruk niet wil accepteren is het mogelijk om via een blauwe zone de winkeliers en bewoners te dwingen elders te parkeren. Vanuit de parkeerstudie van Groen Licht is te achterhalen dat schommelend tussen de 0 en 0% van de parkeerruimte gebruikt wordt door langparkeerders. Met een blauwe zone zouden dan tot parkeerplaatsen extra beschikbaar komen voor bezoekers. Het toegankelijk maken van het Lidl parkeerterrein vanaf de Hoofdstraat heeft echter een groter effect aangezien daar bij de maximale bezettingsgraad nog 0 parkeervakken beschikbaar zijn.

23 Algemene conclusie In veel secties waarbij de maximale bezettingsgraad 0% of hoger is, is geen sprake van parkeerproblemen. Dit geldt vooral voor secties met een beperkte parkeercapaciteit (sectie, & ). Sectie (Raadhuisstraat) en sectie (Hoofdstraat) zijn belangrijke aandachtspunten in dit onderzoek. Doordat zich in deze secties zowel woningen als winkels bevinden, komen parkeerders met zowel het motief werken, wonen als winkelen samen. Bij een hoge parkeerdruk kan dit tot gevolg hebben dat veel parkeerders in gebieden parkeren waar het niet is toegestaan.. Parkeerstudie Groen Licht verkeersadviezen In deze paragraaf wordt het onderzoek van Groen Licht getoetst aan de resultaten van dit parkeeronderzoek. Door de maximale bezetting van een aantal (vergelijkbare) secties met elkaar te vergelijken, kan geconcludeerd worden of het parkeeronderzoek van Groen Licht representatief is. De volgende gebieden worden met elkaar vergeleken:» de oostkant van het onderzoeksgebied (ten oosten van de as Raadhuisstraat, Hoofdstraat);» winkelstraat (Raadhuisstraat en Hoofdstraat);» de westkant van het onderzoeksgebied (ten westen van de as Raadhuisstraat, hoofdstraat). De oostkant van het onderzoeksgebied In dit gebied is de maximale bezettingsgraad van de secties (Hofjesweg) en (parkeerterrein Lidl) met elkaar vergeleken. De bezettingsgraad van Groen Licht in sectie is opvallend hoger dan de bezettingsgraad van dit onderzoek. Uit dit onderzoek komt naar voren dat de maximale bezettingsgraad op vrijdag % is en op zaterdag 0%. Uit het onderzoek van Groen Licht is dat respectievelijk 0% en %. Hieruit kan geconcludeerd worden dat Groen Licht een parkeerprobleem ziet in deze sectie. De oorzaak van de hoge bezettingsgraad ligt aan het feit dat de parkeercapaciteit van beide onderzoeken afwijkt. Groen Licht heeft enkel de parkeercapaciteit in kaart gebracht van het parkeerterrein dat in deze sectie is gevestigd, hoewel in deze sectie echter ook langsparkeren is toegestaan. In het onderzoek van Groen Licht is uitgegaan van parkeerplaatsen. In dit onderzoek is uitgegaan van 0 parkeerplaatsen. Verder is in sectie ook een duidelijke afwijking terug te vinden in de maximale bezettingsgraad. Dit komt vooral door de komst van de supermarkt (Lidl). Tijdens het onderzoek van Groen Licht was de maximale bezettingsgraad zowel op vrijdag als zaterdag %. Door de komst van de supermarkt is dat op vrijdag % en zaterdag %. Door de komst van de supermarkt is de parkeercapaciteit tevens geoptimaliseerd van 0 parkeerplaatsen naar 0 parkeerplaatsen.

24 Winkelstraat Secties (Raadhuisstraat), (Hoofdstraat) en (parkeerterrein Dorpsplein) vormen de belangrijkste secties in dit gebied. De resultaten uit het onderzoek van Groen Licht in de Hoofdstraat (sectie ) komen goed overeen met de resultaten van dit onderzoek. Dit geldt verder ook voor de bezettingsgraad die op vrijdag in sectie (parkeerterrein Dorpsplein) is gemeten. Op zaterdag is in sectie echter wel een verschil van % geconstateerd. Het onderzoek van Groen Licht geeft een bezettingsgraad van 0% terwijl in dit onderzoek een bezettingsgraad van % is gemeten. Sectie is moeilijker om te vergelijken aangezien in het onderzoek van Groen Licht deze sectie in deelsecties is ondergebracht. Secties behelst in dit onderzoek zowel de Raadhuisstraat (0 parkeerplaatsen) als het parkeerterrein naast de kerk ( parkeerplaatsen). Wanneer in het onderzoek van Groen Licht ook is uitgegaan van één sectie zou de maximale bezettingsgraad op vrijdag 0% en op zaterdag % zijn. In dit onderzoek is de maximale bezettingsgraad op vrijdag % en op zaterdag %. In het onderzoek van Groen Licht is de parkeerdruk in deze sectie aanzienlijk hoger. Een reden hiervoor kan niet gevonden worden in verschillen in de gebruikte parkeercapaciteit. De enige verklaring is dat het ook daadwerkelijk drukker is geweest tijdens de metingen van Groen Licht. De westkant van het onderzoeksgebied In dit gebied is gekeken naar secties die voornamelijk woonstraten betreffen. Sectie 0 (Polderstraat), (Mr. Aalbersestraat) en (Norbartstraat) bevinden zich ten westen van het onderzoeksgebied. Ook hierbij is elk van deze secties in het onderzoek van Groen Licht verdeeld in deelsecties. Om een goede vergelijking te maken worden de deelsecties samengevoegd. In tabel zijn de maximale bezettingsgraden met elkaar vergeleken. Sectie Straat/ terrein VIA Vrijdag --00 Groen Licht Vrijdag --00 VIA Zaterdag --00 Groen Licht Zaterdag Polderstraat van Schepenhof tot Mr, Aalbersestraat % 00% % % Mr. Aalbersestraat % % % % Norbartstraat % % % % tabel : vergelijking maximale bezettingsgraad De resultaten van sectie (Norbartstraat) komen aardig overeen met de resultaten van dit onderzoek. In sectie is te zien dat de bezettingsgraad van Groen Licht veel hoger is dat de bezettingsgraad uit dit onderzoek. De oorzaak van de hoge bezettingsgraad kan liggen aan het feit dat de parkeercapaciteiten van beide onderzoeken ten opzichte van elkaar afwijken. Bij het onderzoek van Groen Licht is men uitgegaan van parkeerplaatsen en in dit onderzoek is uitgegaan van parkeerplaatsen. Groen Licht heeft enkel de parkeercapaciteit in kaart gebracht van parkeervakken die in deze sectie zijn gevestigd, terwijl in deze sectie echter ook langsparkeren voorkomt. Tot slot is te zien dat in sectie 0 de bezettingsgraden van Groen Licht hoger zijn. Hiervoor is helaas geen verklaring. In beide onderzoeken is uitgegaan van een parkeercapaciteit van parkeerplaatsen.

25 Algehele conclusie Van de uitkomsten van Groen Licht is 0% vergelijkbaar met het onderzoek van VIA. Bij % van de secties die vergeleken zijn wijkt het resultaat af doordat met verschillende sectie-indelingen en/of andere parkeercapaciteiten gewerkt is. Een verklaring voor de overige afwijkende % kan niet gevonden worden in de wijze waarop het onderzoek is uitgevoerd. De bezettingsgraden van Groen Licht zijn overwegend hoger dan in het onderzoek van VIA, dus is het aannemelijk dat het tijdens de metingen van Groen Licht overwegend drukker is geweest dan tijdens de metingen van VIA.

26 CONCLUSIES EN AANBEVELINGEN. Conclusies Bij het locatieonderzoek dat voorafgaand aan de uitvoering van het parkeeronderzoek is uitgevoerd, is het onderzoeksgebied opgedeeld in secties en is de parkeercapaciteit in deze secties geïnventariseerd. De totale parkeercapaciteit in het onderzoeksgebied bedraagt. De parkeerdrukmetingen zijn op vrijdag en op zaterdag uitgevoerd. Deze dagen betreffen momenten waarbij de situatie ontstaat dat parkeerders met zowel het motief werken, wonen als winkelen samenkomen. Voor het bepalen van de secties waar de hoogste parkeerdruk geldt, is per uur in beeld gebracht wat de verhouding is tussen het aantal parkeerplaatsen (capaciteit) en het aantal geparkeerde voertuigen (behoefte): bezettingsgraad. In de verkeerskundige literatuur wordt uitgegaan van een eventueel parkeerprobleem bij een bezettingsgraad van 0% of hoger. Bij een parkeerdruk van 00% of hoger is de vraag groter dan het aanbod. Gemiddelde bezettingsgraad De gemiddelde bezettingsgraad blijft in de meeste secties onder de 0%. Er zijn slechts drie secties waarbij de parkeerdruk hoger is dan 0%. Hierbij is het opvallend te noemen dat deze drie situaties alleen op vrijdag voorkomen. Het hoogste percentage foutparkeerders is terug te zien in sectie (Raadhuisstraat). Maximale bezettingsgraad De maximale bezettingsgraad is in een aantal secties 00% of hoger. Dit wil zeggen dat op dat tijdstip de vraag groter is dan het aanbod. Opvallend hierbij is dat de meeste secties waarbij de parkeerdruk hoger is dan 00% zich in de buurt van de winkels bevinden. De meeste foutparkeerders tijdens het drukste uur komen vooral voor in secties, en (Raadhuisstraat, Hoofdstraat en Anthoniushof). Analyse gegevens Uit het onderzoek is gebleken dat niet altijd sprake is van parkeerproblemen bij een maximale bezettingsgraad van 0% of hoger. Dit geldt in het bijzonder voor secties met een beperkte parkeercapaciteit en secties die in de directe omgeving voldoende parkeermogelijkheden hebben. Sectie (Raadhuisstraat) en sectie (Hoofdstraat) zijn belangrijke aandachtspunten in dit onderzoek. Doordat zich in deze secties zowel woningen als winkels bevinden, komen parkeerders met zowel het motief werken, wonen als winkelen samen. Dit verhoogt de parkeerdruk en heeft tot gevolg dat veel parkeerders in gebieden parkeren waar het niet is toegestaan. 0

27 Parkeerstudie Groen Licht verkeersadviezen Bij de toetsing van het onderzoek van Groen Licht is gebleken dat 0% van de uitkomsten van Groen Licht vergelijkbaar zijn met dit onderzoek. Bij % van de secties die vergeleken zijn met dit onderzoek wijkt het resultaat af doordat in het onderzoek van Groen Licht uitgegaan is van een andere parkeercapaciteit c.q. sectie-indeling. De overige % van de resultaten van Groen Licht zijn niet vergelijkbaar. De bezettingsgraden uit het onderzoek van Groen Licht zijn overwegend hoger dan het onderzoek van VIA, dus tijdens het onderzoek van Groen Licht was het overwegend drukker dan tijdens dit onderzoek.. Aanbevelingen Raadhuisstraat en Hoofdstraat Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de twee secties die gelegen zijn in de winkelstraat relevante aandachtspunten zijn. In deze secties is de bezettingsgraad het hoogst en komen de meeste foutparkeerders voor. Indien de gemeente hier iets aan wil doen, kan op korte termijn aan de volgende maatregelen worden gedacht:» blauwe zone in Hoofdstraat en op Dorpsplein;» parkeerterrein Lidl beter benutten door toegang vanaf Hoofdstraat;» (betere) handhaving op regels. Aangezien in de Hoofdstraat (winkelstraat) relatief weinig parkeermogelijkheden zijn, kan het invoeren van een blauwe zone een bijdrage leveren aan de parkeerproblematiek. Het effect van een blauwe zone is dat langparkeerders (bewoners en personeel) genoodzaakt zijn om hun auto s op de nabij gelegen parkeerterreinen te parkeren en zo ruimte maken voor winkelend publiek. Ook op het Dorpsplein kan de parkeerdruk op deze wijze worden teruggedrongen. Verder is het aanbevolen om maatregelen te treffen ten einde het parkeerterrein van de Lidl beter te benutten. Een reden waarom dit parkeerterrein niet goed wordt benut is dat het parkeerterrein vanuit de winkelstraat niet toegankelijk is. Om op het parkeerterrein te komen dient men een stukje om te rijden. Wanneer het parkeerterrein vanuit de winkelstraat toegankelijk is, worden minder parkeerproblemen verwacht in de winkelstraat. Indien wordt gehandhaafd op foutparkeren zijn automobilisten eerder bereid gebruik te maken van de parkeercapaciteit aan de rand van het gebied. Indien de politie geen tijd en aandacht heeft voor betere handhaving op parkeerregels, kan de gemeente onderzoeken of het financieel haalbaar is om een BOA (buitengewoon Opsporings Ambtenaar) aan te stellen.

28 LIJST VAN BIJLAGEN I Tabellen bezettingsgraad per sectie en per uur II Kaarten bezettingsgraad per sectie en per uur

29 I Tabellen bezettingsgraad per sectie en per uur

30 Vrijdag december 00

31

32

33 Vrijdag februari 00

34

35

36 Vrijdag februari 00 0

37

38

39 II Kaarten bezettingsgraad per sectie en per uur

40 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

41 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

42 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

43 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

44 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

45 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

46 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies 0

47 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om 0:00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

48 Bezettingsgraad vrijdag december 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

49 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

50 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

51 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

52 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

53 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

54 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

55 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

56 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om 0:00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies 0

57 Bezettingsgraad vrijdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

58 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om 0:00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

59 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om 0:00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

60 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

61 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

62 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

63 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

64 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

65 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies

66 Bezettingsgraad zaterdag februari 00 om :00 uur 0 < 0% 0% - 0% > 0% Secties ViaStat versie.0. Build: Via Traffic Care. Gebruiker: Via-advies 0

Parkeeronderzoek centrumgebied en schil Zevenaar

Parkeeronderzoek centrumgebied en schil Zevenaar Parkeeronderzoek centrumgebied en schil Zevenaar Gemeente Zevenaar Parkeeronderzoek centrumgebied en schil Zevenaar status kenmerk definitief GZv1101 datum 21 april 2011 Gemeente Zevenaar Inhoudsopgave

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. (woon)straten Weiver en Middel, Westzaan. Onderzoeksperiode: 13 februari en 15 februari Rapportnummer:

Parkeeronderzoek. (woon)straten Weiver en Middel, Westzaan. Onderzoeksperiode: 13 februari en 15 februari Rapportnummer: Parkeeronderzoek (woon)straten Weiver en Middel, Westzaan Onderzoeksperiode: 13 februari en 15 februari 2018 Opdrachtgever: gemeente Zaanstad Rapportnummer: 181179-01 Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Gemeente Mill en St. Hubert. Parkeeronderzoek centrum Mill

Gemeente Mill en St. Hubert. Parkeeronderzoek centrum Mill Gemeente Mill en St. Hubert Parkeeronderzoek centrum Mill Gemeente Mill en St. Hubert Parkeeronderzoek centrum Mill Datum 28 oktober 2009 MSH005/Hdt/0067 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Gemeente Midden-Delfland. Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek

Gemeente Midden-Delfland. Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders Den Hoorn Resultaten parkeeronderzoek

Nadere informatie

Parkeeronderzoek winkelcentrum de Donk

Parkeeronderzoek winkelcentrum de Donk Parkeeronderzoek winkelcentrum de Donk april 2012 Gemeente Breda Opdrachtgever: Contactpersoon: Rapporttype: Auteur(s): Gemeente Breda dhr. J.A. Claereboets Eindrapport dhr. R. Pasveer Plaats/datum: Tilburg,

Nadere informatie

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Datum 4 maart 2016 LSR018/Grd/0450.01 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

Parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december Definitieve rapportage

Parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december Definitieve rapportage Parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december 0 Definitieve rapportage Empaction B.V. Eindhoven, 9 januari 0 Rapportage parkeeronderzoek City Centrum Veldhoven december 0 Inhoudsopgave Inleiding...3

Nadere informatie

Kapelle. Woonzorgcomplex Wemeldinge. Parkeeronderzoek 130183.009393.00 27-11-2013. ing. W.K. Swolfs. auteur(s):

Kapelle. Woonzorgcomplex Wemeldinge. Parkeeronderzoek 130183.009393.00 27-11-2013. ing. W.K. Swolfs. auteur(s): Kapelle Woonzorgcomplex Wemeldinge Parkeeronderzoek identificatie planstatus projectnummer: datum: 130183.009393.00 27-11-2013 projectleider: ing. J.A. van Broekhoven opdrachtgever: PMB Marsaki b.v. auteur(s):

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen. in opdracht van Dols Project Ontwikkeling

Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen. in opdracht van Dols Project Ontwikkeling Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen in opdracht van Dols Project Ontwikkeling Parkeeronderzoek Huyck Aertsenstraat te Breukelen versie: concept datum: 15 maart 2012 projectnummer: 11063 opdrachtgever:

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Grauwe Polder Gerwin Foesenek 24-11-2014 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Parkeeronderzoek gemeente Boxtel

Parkeeronderzoek gemeente Boxtel Parkeeronderzoek gemeente Boxtel Centrum oost en Hoogheem Opdrachtgever Opdrachtnemer Gemeente Boxtel Ruimtelijke Ontwikkeling Postbus 10000 5280 DA Boxtel DTV Consultants B.V. Werner Willemse TBO 110308

Nadere informatie

Rapportage. Parkeeronderzoek. Bodegraven

Rapportage. Parkeeronderzoek. Bodegraven Rapportage Parkeeronderzoek Bodegraven Inhoud Verantwoording Dataverzameling 3 Onderzoek: Parkeeronderzoek Bodegraven Dataverwerking 5 Periode: April 2017 Resultaten 6 Versie: Definitief 8-5-2017 Bijlagen

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. Tiel Centrum. Concept versie. Onderzoeksperiode: April Rapportnummer:

Parkeeronderzoek. Tiel Centrum. Concept versie. Onderzoeksperiode: April Rapportnummer: Parkeeronderzoek Tiel Centrum Concept versie Onderzoeksperiode: April 2017 Opdrachtgever: gemeente Tiel Rapportnummer: 171016-01 Documentatiepagina Opdrachtgever(s) : Gemeente Tiel Titel rapport : Parkeeronderzoek

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Boxtel Omgeving Albert Heijn

Parkeeronderzoek Boxtel Omgeving Albert Heijn Parkeeronderzoek Boxtel Omgeving Albert Heijn Opdrachtgever Gemeente Boxtel Postbus 10.000 5280 DA Boxtel Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Hans Godefrooij PBO 8362 Breda, juli 2009 Niets uit dit rapport

Nadere informatie

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Datum 26 oktober 2013 Kenmerk BLM002/Mdm/0007 Eerste versie 24 september

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Gemeente Groningen

Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Gemeente Groningen Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Parkeeronderzoek De Mérodelaan - resultaten huidige situatie - Projectomschrijving Opdrachtgever Projectnummer 17.0170 Datum 05 oktober 2017

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. Omgeving De Ganskuijl, Amersfoort. Onderzoeksperiode: Donderdag 30 april, zaterdag 2 mei en maandag 11 mei 2015

Parkeeronderzoek. Omgeving De Ganskuijl, Amersfoort. Onderzoeksperiode: Donderdag 30 april, zaterdag 2 mei en maandag 11 mei 2015 adviseurs in verkeer Parkeeronderzoek Omgeving De Ganskuijl, Amersfoort Onderzoeksperiode: Donderdag 30 april, zaterdag 2 mei en maandag 11 mei 2015 In opdracht van: Woningcorporatie De Alliantie Datum:

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Professor Jordanlaan Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Professor Jordanlaan Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Professor Jordanlaan Gemeente Utrecht September 2016 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Dhr. A. Tsakmakis Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum: Tilburg,

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Kouwerplantsoen e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Kouwerplantsoen e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Kouwerplantsoen e.o. Gemeente Utrecht Juni 2017 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: mevr. A. Ambagtsheer Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Conceptrapport Plaats/datum:

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht Juni 2017 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: mevr. A. Ambagtsheer Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Conceptrapport Plaats/datum:

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BOXTEL

PARKEERONDERZOEK BOXTEL PARKEERONDERZOEK BOXTEL PARKEERONDERZOEK BOXTEL Rapportage Amsterdam, 18 januari 2017 In opdracht van: Gemeente Boxtel Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer: Versie: Datum: Auteur(s): Gemeente

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Tolsteegplantsoen e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Tolsteegplantsoen e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Tolsteegplantsoen e.o. Gemeente Utrecht September 2016 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Dhr. A. Tsakmakis Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum:

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Aziëlaan en Livingstonelaan Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Aziëlaan en Livingstonelaan Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Aziëlaan en Livingstonelaan Gemeente Utrecht September 2016 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Dhr. A. Tsakmakis Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum:

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Opzetten van een uitrolbare aanpak voor parkeeronderzoek met wijk De Grient als pilot.

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Opzetten van een uitrolbare aanpak voor parkeeronderzoek met wijk De Grient als pilot. Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Opzetten van een uitrolbare aanpak voor parkeeronderzoek met wijk De Grient als pilot. Gerwin Foesenek 20-3-2013 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2 Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2 Gerwin Foesenek 24-11-2014 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Rapportage parkeeronderzoek 2018

Rapportage parkeeronderzoek 2018 Rapportage parkeeronderzoek 2018 Sint Janstraat e.o. Hoeven datum 17 oktober 2018 kenmerk 23620 opstellers Jip van Weezel/Peter Veenbrink SOAB Wurx B.V. Speelhuislaan 158, Postbus 2210, 4800 CE Breda Telefoon

Nadere informatie

Rapportage. Parkeeronderzoek. Leidsestraatweg Woerden l

Rapportage. Parkeeronderzoek. Leidsestraatweg Woerden l Rapportage Parkeeronderzoek Leidsestraatweg Woerden l Inhoud Verantwoording Inleiding 3 Onderzoeksgebied 3 Methode 3 Onderzoek: Parkeeronderzoek Leidsestraatweg Datum: Februari 2015 Versie: Definitief

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Nieuweweg Valkenburg. d.d rev. 1.0 Status: Definitief

Parkeerdrukmeting Nieuweweg Valkenburg. d.d rev. 1.0 Status: Definitief Parkeerdrukmeting Nieuweweg Valkenburg d.d. 02-06-2016 rev. 1.0 Status: Definitief 2 1 INLEIDING 5 2 ONDERZOEKSOPZET 6 3 CAPACITEITSBEPALING 9 3.1 ALGEMENE OPMERKING 9 3.2 NIEUWEWEG 10 3.3 NIEUWEWEG VENTWEG

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Strawinskylaan e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Strawinskylaan e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Strawinskylaan e.o. Gemeente Utrecht September 2016 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Dhr. A. Tsakmakis Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum: Tilburg,

Nadere informatie

Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen

Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen Parkeerdrukonderzoek Groot Onderhoud Swalmen Documentnummer: Versie: 1.0 CA160019R01 Datum rapport: 16-08-2016 Opdrachtgever: Gemeente Roermond Contactpersoon: De heer R. Rosenboom Functie: Naam: Gezien

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Van Bijnkershoeklaan e.o. Gemeente Utrecht april 2015 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Mevr. T. Seton Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum: Tilburg,

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Rivierenwijk Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Rivierenwijk Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Rivierenwijk Gemeente Utrecht april 2015 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Mevr. T. Seton Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum: Tilburg, juni 2015

Nadere informatie

April Parkeeronderzoek Binnenstad Montfoort

April Parkeeronderzoek Binnenstad Montfoort April 2015 Parkeeronderzoek Binnenstad Montfoort COLOFON Titel Parkeeronderzoek binnenstad Montfoort Opdrachtgever Gemeente Montfoort Status definitief Datum 16 april 2015 Auteur Contact Jan van Stiphout

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting parkeerterrein ACTA-gebouw. Rapportage

Parkeerdrukmeting parkeerterrein ACTA-gebouw. Rapportage Parkeerdrukmeting parkeerterrein ACTA-gebouw Rapportage Parkeerdrukmeting parkeerterrein ACTAgebouw Rapport in opdracht van: Cleton & Com datum: 22 juni 2016 rapportnummer: 5540-R-C auteur(s): E. Wahle

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Everard Zoudenbalchstraat e.o. Gemeente Utrecht

Parkeerdrukmeting Everard Zoudenbalchstraat e.o. Gemeente Utrecht Parkeerdrukmeting Everard Zoudenbalchstraat e.o. Gemeente Utrecht September 2016 Opdrachtgever: Gemeente Utrecht Contactpersoon: Dhr. A. Tsakmakis Auteur: Dhr. R. Pasveer Rapporttype: Eindrapport Plaats/datum:

Nadere informatie

Rho adviseurs voor leefruimte 053100.19264.00

Rho adviseurs voor leefruimte 053100.19264.00 Bijlage 6 Parkeeronderzoek Rho adviseurs voor leefruimte 053100.19264.00 HaskoningDHV Nederland B.V. NoLogo MEMO Aan Annet ter Huurne Van : Peter Siemensma, Jos Hengeveld Interne controle: Erik Groot

Nadere informatie

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Datum: 15 juli 2015 Algemeen Algemene bevindingen op basis van het parkeeronderzoek in 2014 (Parkeerbalans 2014 en 2020, dd. 19 september 2014).

Nadere informatie

Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein

Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein Ten bate van haalbaarheidsonderzoek overdracht Zomerdijk IJsselstein 23 februari 2017- Versie 1.0 Autorisatieblad Parkeerdrukmeting Oranje Nassaukades IJsselstein

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Voorstraat Woudenberg. Juli 2016

Parkeeronderzoek Voorstraat Woudenberg. Juli 2016 Parkeeronderzoek Voorstraat Woudenberg Juli 2016 Hoofdlijnen Parkeeronderzoek in Woudenberg Donderdag 7 juli en vrijdag 8 juli 2016 146 algemene plaatsen en 4 bijzondere plaatsen per meetmoment. algemeen

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Parkeergarage Paardenveld Utrecht. December 2014 en januari 2015

Parkeeronderzoek Parkeergarage Paardenveld Utrecht. December 2014 en januari 2015 Parkeeronderzoek Parkeergarage Paardenveld Utrecht December 0 en januari 05 Hoofdlijnen Parkeeronderzoek in de parkeergarage Paardenveld in Utrecht Vrijdag 9 en zaterdag 0 december 0 en dinsdag 6 en donderdag

Nadere informatie

Colofon. Parkeeronderzoek centrum Haaren. Resultaten. s-hertogenbosch, 2 juli 2015

Colofon. Parkeeronderzoek centrum Haaren. Resultaten. s-hertogenbosch, 2 juli 2015 Colofon Opdrachtgever Contactpersoon : Gemeente Haaren : L. Timmermans Opgesteld door Gecontroleerd door : M. Heerekop : H. van Rijen Projectnummer Status : 15.0501-R01 : Definitief s-hertogenbosch, 2

Nadere informatie

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Parkeerbalans centrumgebied Epe 2 juli 2013 - nadere onderbouwing - Gemeente Epe 1. Inleiding In het centrum van Epe worden mede

Nadere informatie

Onderzoek Blauwe zone

Onderzoek Blauwe zone Gemeente Woensdrecht Onderzoek Blauwe zone Raadhuisstraat en omgeving Termolle Veronique 23-7-2014 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 Leeswijzer... 3 2. Betekenis blauwe zone... 4 Wat is een blauwe zone (parkeerschijfzone)...

Nadere informatie

Buro SRO. Parkeeronderzoek Singer Laren

Buro SRO. Parkeeronderzoek Singer Laren Buro SRO Parkeeronderzoek Singer Laren Buro SRO Parkeeronderzoek Singer Laren Datum 8 januari 2015 Kenmerk SRO014/Bkd/0028.01 Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Gemeente Apeldoorn. Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar

Gemeente Apeldoorn. Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar Gemeente Apeldoorn Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar Gemeente Apeldoorn Parkeeronderzoek Winkelcentrum Anklaar Datum 27 juni 2018 APD269/Nbc/1577.02 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST

ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST ZONDAGSMETING PARKEERDRUK 2016 STADSDEEL WEST Rapportage Amsterdam, 14 november 2016 In opdracht van: Stadsdeel West Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer:

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Stationsomgeving Boxtel

Parkeeronderzoek Stationsomgeving Boxtel Parkeeronderzoek Stationsomgeving Boxtel Opdrachtgever Gemeente Boxtel Postbus 10.000 5280 DA Boxtel Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Ing. H. Godefrooij PBO 8144 Breda, oktober 2008 Niets uit dit rapport

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Elst. Januari - februari 2016

Parkeeronderzoek Elst. Januari - februari 2016 Parkeeronderzoek Elst Januari - februari 2016 Hoofdlijnen De resultaten hiervan zijn hieronder samengevat weergegeven. Algemeen Bijzonder Meetmoment Vrije plaatsen Donderdag 11-2 23:00-02:00 uur 872 606

Nadere informatie

Parkeeronderzoek. Sint Marten en Sonsbeekkwartier. Onderzoeksperiode: Oktober en november Rapportnummer:

Parkeeronderzoek. Sint Marten en Sonsbeekkwartier. Onderzoeksperiode: Oktober en november Rapportnummer: Parkeeronderzoek Sint Marten en Sonsbeekkwartier Onderzoeksperiode: Oktober en november 2017 Opdrachtgever: gemeente Arnhem Rapportnummer: 171074-02 Documentatiepagina Opdrachtgever(s) : Gemeente Arnhem

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT

PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT PARKEERONDERZOEK ZUIDAS EN BUITENVELDERT Rapportage Amsterdam, 18 mei 2016 In opdracht van: Gemeente Amsterdam Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer: Versie:

Nadere informatie

Parkeermotiefonderzoek station Sassenheim

Parkeermotiefonderzoek station Sassenheim adviseurs in verkeer Parkeermotiefonderzoek station Sassenheim Onderzoeksperiode: Maart, april, mei, augustus en september 2013 In opdracht van: Gemeente Teylingen Datum: 1 november 2013 Rapportnummer:

Nadere informatie

CONCEPT. 1 Inleiding. 2 Parkeeronderzoek. Nulmeting rondom complex Brittenstein. Rijnhart Wonen. 14 december 2011 RHW009/Msm/0022 2 december 2011

CONCEPT. 1 Inleiding. 2 Parkeeronderzoek. Nulmeting rondom complex Brittenstein. Rijnhart Wonen. 14 december 2011 RHW009/Msm/0022 2 december 2011 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Keypoint Consultancy bv

Keypoint Consultancy bv Keypoint Consultancy bv Vestiging Enschede Institutenweg 32 7521 PK Enschede Tel. 053 482 57 00 Fax 053 482 57 29 Vestiging Utrecht Ganzenmarkt 6 3512 GD Utrecht Tel. 030 82 01 168 www.keypoint.eu info@keypoint.eu

Nadere informatie

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch

GEVOLGEN VOOR JA/NEE ROUTING DATUM Communicatie Ja College Financieel Juridisch *BARCODE* Voorstel voor de gemeenteraad Voorstelnummer RAAD/16-00361 Directeur : mevr. S. van Heeren Behandelend ambtenaar P.V. Pollen Zaaknummer Z.15-14411 Datum: 7 juni 2016 Afdeling Tel.nr 0345 636

Nadere informatie

Wonen Wijdemeren. Parkeeronderzoek Godelindehof

Wonen Wijdemeren. Parkeeronderzoek Godelindehof Wonen Wijdemeren Parkeeronderzoek Godelindehof Wonen Wijdemeren Parkeeronderzoek Godeli delindehof Datum 14 november 2014 WWM001/Bkd/0003.03 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl

Nadere informatie

Module 7. Parkeren. Inleiding. Situatiebeschrijving

Module 7. Parkeren. Inleiding. Situatiebeschrijving Module 7. Parkeren Inleiding Modulaire opbouw GVVP Het GVVP van Reusel-De Mierden kent een flexibele, modulaire opbouw. Er is een inventarisatie en evaluatiedocument opgesteld. Vervolgens is een verkeersvisie

Nadere informatie

Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn

Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn Gemeente Midden-Delfland Aanpak overlast wijkvreemde parkeerders in Den Hoorn Offerte Datum 16 mei 2008 MDD021/Rta/0097 Kenmerk Naar aanleiding van ons overleg d.d. 21 april jongstleden, brengen wij hiermee

Nadere informatie

Samenwoonschool Nigtevecht

Samenwoonschool Nigtevecht Gemeente Loenen Samenwoonschool Nigtevecht samenvatting resultaten verkeerstellingen Datum 11 november 2009 Kenmerk LNE009/Gtv/0040 Eerste versie 22 september 2009 1 Inleiding Begin september 2009 zijn

Nadere informatie

Parkeren centrum Haren

Parkeren centrum Haren Parkeren centrum Haren Parkeren centrum Haren Gemeente Haren Grontmij Nederland B.V. Haren, 4 november Verantwoording Titel : Parkeren centrum Haren Projectnummer : 345 Referentienummer R39 Datum : 4 november

Nadere informatie

Parkeerduuronderzoek centrum Made

Parkeerduuronderzoek centrum Made Concept notitie Parkeerduuronderzoek centrum Made projectnummer 25310 opdrachtgever Gemeente Drimmelen contactpersoon Melissa Simons projectleiding Bart Christiaens projectadvies Peter Veenbrink projectuitvoering

Nadere informatie

Colofon. Tilburg, 18 juli Parkeren rondom Duinoord. Parkeer- & belevingsonderzoek en mogelijke maatregelen

Colofon. Tilburg, 18 juli Parkeren rondom Duinoord. Parkeer- & belevingsonderzoek en mogelijke maatregelen Colofon Opdrachtgever Contactpersoon : gemeente Haaren : Peter Bezema Opgesteld door Gecontroleerd door : Hans van Rijen : Roel Koenraad Projectnummer Status : 14.0107-R04 : definitief Tilburg, 18 juli

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Heemstede Indische wijk

Parkeeronderzoek Heemstede Indische wijk Parkeeronderzoek Heemstede Indische wijk Parkeeronderzoek Heemstede Indische wijk Rapportage Op verzoek van: Gemeente Heemstede Datum: 7 december 2016 Opgesteld door: DataCount BV Adres: Postbus 14659

Nadere informatie

Vrije parkeercapaciteit omgeving Burg. Langmanstraat e.o.

Vrije parkeercapaciteit omgeving Burg. Langmanstraat e.o. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Inloopavond parkeren en blauwe zone Driebergen- Rijsenburg. 14 november 2017

Inloopavond parkeren en blauwe zone Driebergen- Rijsenburg. 14 november 2017 Inloopavond parkeren en blauwe zone Driebergen- Rijsenburg 14 november 2017 Programma 19.30 uur Welkom en doel van de avond 19.40 uur Presentatie parkeeronderzoek door RHDHV 20.00 uur Groepsopdracht 1:

Nadere informatie

Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor

Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor Wintertrust BV Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor Balans en onderzoek Wintertrust BV Parkeren Winkelcentrum Bisonspoor Balans en onderzoek Datum 12 mei 2017 WET005/Rta/0024.02 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl

Nadere informatie

verkeersgeneratie"). Figuur 1 Onderzoeksgebied

verkeersgeneratie). Figuur 1 Onderzoeksgebied Memo anteagroup memonummer 2 datum 14 september 2015 van Jacob Tiellemans William Jacobs kopie project Opstellen bestemmingsplan en onderzoeken realisatie sporthal Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard-Noord

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Verkeerskundige inventarisatie Marken

Verkeerskundige inventarisatie Marken projectnr. 200261 revisie 02 21 januari 2010 Opdrachtgever Gemeente Waterland Postbus 1000 1140 BA MONNICKENDAM datumvrijgave beschrijving revisie 02 goedkeuring vrijgave januari 2010 R.J.H. Schoorstra

Nadere informatie

Dataset. Parkeeronderzoek Karel Doormanstraat Rijen. November Concept

Dataset. Parkeeronderzoek Karel Doormanstraat Rijen. November Concept Dataset Parkeeronderzoek Karel Doormanstraat Rijen Concept Opdrachtgever Gemeente Gilze en Rijen Gertjan Smit Opdrachtnemer Dufec Onderzoekt wat mensen beweegt Hein Vermeeren, Rob Croes Dufec houdt zich

Nadere informatie

C O N C E P T

C O N C E P T 2.6 Vergelijking met 2017 2.6.1 Totaalbeeld De verschillen in parkeerdruk tussen 2017 en 2018 over de verschillende tijdstippen en dagen hebben we samengevat in Tabel 2.2. dinsdag donderdag Zaterdag 2017

Nadere informatie

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk

Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Veelgestelde vragen betaald parkeren Bomenwijk Waarom is er gekozen voor een Review Panel? Uit eerdere enquêtes blijkt dat er niet voldoende draagvlak is in de Bomenwijk voor het invoeren van betaald parkeren.

Nadere informatie

Bewonersvereniging Vesting Heusden. Parkeren in de vesting

Bewonersvereniging Vesting Heusden. Parkeren in de vesting Bewonersvereniging Vesting Heusden Parkeren in de vesting Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Huidige parkeerproblematiek in de vesting Heusden... 3 2.1 Inleiding... 3 2.2 De parkeercapaciteit in de vesting... 3

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Sportpark Hoge Neerstraat

Parkeeronderzoek Sportpark Hoge Neerstraat Parkeeronderzoek Sportpark Hoge Neerstraat Parkeeronderzoek Sportpark Hoge Neerstraat Status Definitief Opdrachtgever Kenmerk Contactpersoon Mw. T. van Loon-Voeten Versie/revisie 2.00 Datum 27 april 2012

Nadere informatie

Parkeerbalans omgeving Lambertusstraat - Stationsstraat Bepalen parkeersituatie in combinatie met ontwikkelingen

Parkeerbalans omgeving Lambertusstraat - Stationsstraat Bepalen parkeersituatie in combinatie met ontwikkelingen Parkeerbalans omgeving Lambertusstraat - Stationsstraat Bepalen parkeersituatie in combinatie met ontwikkelingen 10-03-2015 Gemeente Etten-Leur Gerwin Foesenek 1 1. Inleiding Tussen de Stationsstraat en

Nadere informatie

Gemeente Leidschendam-Voorburg, Parkeermeting Voorburg, Rijnlandlaan e.o.

Gemeente Leidschendam-Voorburg, Parkeermeting Voorburg, Rijnlandlaan e.o. Behoort bij besluit van B & W van Leidschendam-Voorburg OMGEVINGSVERGUNNING 1e FASE 17.011 Gemeente Leidschendam-Voorburg, Parkeermeting Voorburg, Rijnlandlaan e.o. 17.011 Gemeente Leidschendam-Voorburg,

Nadere informatie

Factsheet Capaciteit en parkeerdruk Gemeente Haarlem

Factsheet Capaciteit en parkeerdruk Gemeente Haarlem Factsheet Capaciteit en parkeerdruk Gemeente Haarlem Colofon Opdrachtgever: Gemeente Haarlem Rapport: Factsheet parkeerdruk Zone C Haarlem, juni 2015 Versie: 274.15.1.1.2 Datum: 17 september 2015 Auteur:

Nadere informatie

Notitie. : Second opinion parkeergarage Marnixstraat. Figuur 1 Plangebied Marnixgarage (Bron: maps.live.nl)

Notitie. : Second opinion parkeergarage Marnixstraat. Figuur 1 Plangebied Marnixgarage (Bron: maps.live.nl) Notitie Aan : de heer ing. B. Wouwenaar Van : ir. N.G.P. van der Velden Datum : 3 augustus 2009 Kopie : J. Herbschleb, D. de Baan Onze referentie : 9V3739.A0/N00001/904122/Rott Betreft : Second opinion

Nadere informatie

Inloopavond parkeren en blauwe zone Maarn. 16 november 2017

Inloopavond parkeren en blauwe zone Maarn. 16 november 2017 Inloopavond parkeren en blauwe zone Maarn 16 november 2017 Programma 19.30 uur Welkom en doel van de avond 19.40 uur Presentatie parkeeronderzoek door RHDHV 20.00 uur Groepsopdracht 1: Kaart 20.20 uur

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden 1. Historie invoering betaald parkeren Leiden Met ingang van 1 november 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Heerlen Centrum. Mei/Juni 2016

Parkeeronderzoek Heerlen Centrum. Mei/Juni 2016 Mei/Juni 2016 0-5 17-18 18 19 20 21 22-23 9-10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20-21 12-13 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23-24 Parkeerdruk 0-5 17-18 18 19 20 21 22-23 9-10 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20-21

Nadere informatie

Parkeeronderzoek Tempsplein Heerlen Mei/juni 2013

Parkeeronderzoek Tempsplein Heerlen Mei/juni 2013 Het Tempsplein ligt dichtbij het centrum van Heerlen. Overdag mag er op het Tempsplein en in de straten er omheen alleen met een vergunning geparkeerd worden en er zijn een aantal betaalde parkeerplaatsen.

Nadere informatie

Verkeerseffecten KPNlocatie

Verkeerseffecten KPNlocatie HBB Ontwikkeling Verkeerseffecten KPNlocatie IJmuiden Definitief Utrecht, 1 juli 2016 Inhoudsopgave 1. Gewijzigde bouwplannen vragen om update verkeersonderzoek 4 1.1 Bouwplannen 4 1.2 Update verkeersonderzoek

Nadere informatie

Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam

Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam Onderzoeken bezettingsgraad parkeren omgeving Czaar Peterstraat gemeente Amsterdam Status : Definitief Datum : 11 maart 2016 Auteur : W.H. de Haan 1 1. Inleiding Aanleiding Het stadsdeel Centrum van de

Nadere informatie

memo van Peter Veenbrink aan Carel Heshusius en Maarten Bosman datum 22 augustus 2011 kenmerk

memo van Peter Veenbrink aan Carel Heshusius en Maarten Bosman datum 22 augustus 2011 kenmerk memo van Peter Veenbrink aan Carel Heshusius en Maarten Bosman datum augustus kenmerk 6 De gemeente Kapelle is bezig met een bestemmingsplanherziening. Aanleiding vormt de wens om het aantal ligplaatsen

Nadere informatie

Winkelcentrum De Schoof, Hendrik-Ido-Ambacht

Winkelcentrum De Schoof, Hendrik-Ido-Ambacht Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

1 Het MFC. MFC Valburg. Figuur 1.1: Ligging van het MFC. Gemeente Overbetuwe. Verkeer en parkeren. 7 november 2017 OBT115/Vnj/0295.

1 Het MFC. MFC Valburg. Figuur 1.1: Ligging van het MFC. Gemeente Overbetuwe. Verkeer en parkeren. 7 november 2017 OBT115/Vnj/0295. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad

Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 december 2013 bestemd voor de gemeenteraad nummer: 2013_BW_00791 Onderwerp Uitbreiden parkeren Station Sassenheim - vormend Beknopte samenvatting Voorgesteld wordt

Nadere informatie

Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert

Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert Parkeerschouwen Schouwenbuurt en Hovenbuurt Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert 1 Parkeerregelingen en looproutes Betaald parkeren ( 1,45/u) Blauwe zone (90 of 180 min) Ma. t/m za. 09-18u (Blauwe

Nadere informatie

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN VERKEERSKUNDIGE TOETS NIEUW GEMEENTEHUIS LEIDERDORP VERKEERSGENERATIE, VERKEERSAFWIKKELING EN PARKEREN

Nadere informatie

Toelichting op de Parkeerbalans Badhuisplein Zandvoort

Toelichting op de Parkeerbalans Badhuisplein Zandvoort Toelichting op de Parkeerbalans Badhuisplein Zandvoort 4 maart 2017 1. Inleiding De gemeente Zandvoort heeft aan gevraagd de parkeerbalans voor het project Badhuisplein in Zandvoort te maken. Dit document

Nadere informatie

Rapportage. Parkeeronderzoek. Jan Steenstraat Woerden

Rapportage. Parkeeronderzoek. Jan Steenstraat Woerden Bijlage 3: Meetel, Parkeeronderzoek Jan Steenstraat Woerden, concept 19 juni 2017 Rapportage Parkeeronderzoek Jan Steenstraat Woerden Inhoud Verantwoording Inleiding 3 Onderzoeksgebied 3 Methode 4 Onderzoek:

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK NOORDWIJK AAN ZEE

PARKEERONDERZOEK NOORDWIJK AAN ZEE PARKEERONDERZOEK NOORDWIJK AAN ZEE PARKEERONDERZOEK NOORDWIJK AAN ZEE Rapportage Amsterdam, 2 november 2016 In opdracht van: Spark BV Colofon Opdrachtgever: Rapport: Projectnummer: Versie: Datum: Auteur(s):

Nadere informatie

Stedelijke Ontwikkeling. Plannen & Projecten. Gemeente Vlaardingen. De heren Boers en Hoogendijk VLAARDINGEN. Geachte heren Boers en Hoogendijk,

Stedelijke Ontwikkeling. Plannen & Projecten. Gemeente Vlaardingen. De heren Boers en Hoogendijk VLAARDINGEN. Geachte heren Boers en Hoogendijk, Stedelijke Ontwikkeling Plannen & Projecten Gemeente Vlaardingen De heren Boers en Hoogendijk VLAARDINGEN rdingen Bezoekadres: Westnieuwland 6 3131 VX Vlaardingen Telefoon: (010) 248 4000 www.vlaardingen.nhlcontact

Nadere informatie

P-norm (p.p./100m2 brutovloeropp.)

P-norm (p.p./100m2 brutovloeropp.) Rapportage parkeeronderzoek Achterveld en omgeving Inleiding Op 13 november heeft Bolton B.V. samen met de gemeente het plan Veenbad gepresenteerd aan bewoners en belanghebbenden. Een belangrijk onderdeel

Nadere informatie

Voor de fiets gaat het om een totale capaciteit van ongeveer fietsen, in het centrum en aan het station.

Voor de fiets gaat het om een totale capaciteit van ongeveer fietsen, in het centrum en aan het station. MEMO Aan Raadscommissie Van College Toestel 538 333 Afdeling WSB/Roel Dobbelsteijn Betreft resultaten parkeerdrukonderzoek 2014, analyse en beantwoording motie Raad 30 oktober 2015 (onderzoek naar behoefte

Nadere informatie