Hij voor mij. Passie- en paasviering senioren 18 maart 2015 Meditatie: ds. P. Baas

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Hij voor mij. Passie- en paasviering senioren 18 maart 2015 Meditatie: ds. P. Baas"

Transcriptie

1 Hij voor mij Passie- en paasviering senioren 18 maart 2015 Meditatie: ds. P. Baas

2

3 Zingen: Jezus, leven van mijn leven Jezus, leven van mijn leven, Jezus, dood van mijne dood, Die voor mij U hebt gegeven In de bangste zielenood, Opdat ik niet hulp'loos sterven, Maar Uw heerlijkheid zou erven. Duizen, duizend maal o Heer, Zij U daarvoor dank en eer! We weten het, de tweede Adam moest komen omdat de eerste Adam zondigde. We kennen allemaal die verdrietige geschiedenis uit Genesis 3. Adam en Eva, naar Gods beeld geschapen, luisteren naar de slang, nemen van de verboden vrucht en eten Hoe moet het nu verder? Daar zorgt God Zelf voor. Lezen: Genesis 3:14 Toen zei de Heere God tegen de slang: omdat u dit gedaan hebt, bent u vervloekt onder al het vee en onder alle dieren van het veld. Op uw buik zult u gaan en stof zult u eten, al de dagen van uw leven. En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw Nageslacht en haar nageslacht. Dat zal u de kop vermorzelen en u zult Het de hiel vermorzelen. Gedicht Toen wij in hoogmoed en in ongeloof Met God, de Levensbron, hebben gebroken, Liet Hij ons niet in zelfgekozen dood, Maar heeft Hij Zijn verlossend Woord gesproken.

4 En toen wij ons verborgen in de hof, Omdat wij daar in onze naaktheid stonden, Zocht Hij ons op, Hij noemde onze naam En heeft in Zijn ontferming ons gevonden. Jans den Toom-Brandwijk Hoe moet het nu met de zonde? De offerdienst wordt ingesteld. Wat zijn er veel dieren geofferd. Door het hele Oude Testament lezen we ervan. Gods toorn over de zonde moet immers gestild worden? Toch kan het bloed van een dier de zonde niet echt wegnemen. In artikel 21 van de Nederlandse Geloofsbelijdenis lezen we: Wij geloven, dat Jezus Christus een eeuwige Hogepriester is, met ede, naar de orde van Melchizedek, en Zichzelf in onze naam voor de Vader gesteld heeft, om Zijn toorn te stillen met volle genoegdoening, door Zichzelf op te offeren aan het hout van het kruis, en door Zijn dierbaar bloed te vergieten tot reiniging van onze zonden, zoals de profeten hadden voorzegd. Zingen: Psalm 40:4 Brandofferen, noch offer voor de schuld, Voldeden aan Uw eis, noch eer. Toen zeid' ik: Zie, ik kom, o HEER'; De rol des boeks is met Mijn naam vervuld. Mijn ziel, U opgedragen, Wil U alleen behagen; Mijn liefd' en ijver brandt: Ik draag Uw heil'ge wet, Die Gij de sterv'ling zet, In 't binnenst' ingewand.

5 Gedicht: Het gouden reukaltaar voor de troon De Vader heeft Zijn lieve Zoon geschonken Reeds in de stilte van de eeuwigheid. Toen heeft het antwoord van de Zoon geklonken: Ik kom o God, k ben tot Uw dienst bereid. Hij gaf Zichzelf tot het verlossingswerk Uit liefde tot Gods eer, uit liefde tot Zijn kerk. Hoe mochten de profeten profeteren Van de Verlosser, Die te komen stond! Dat wilde God ook aan Zijn verbondsvolk leren, Door al de offers van het oud verbond. Zij wezen niet slechts op de schuld en straf, Maar ook op t bloed dat de verzoening gaf. Christien de Priester Lezen: Jesaja 53:5 en 6 Maar Hij is om onze overtredingen verwond, om onze ongerechtigheden verbrijzeld. De straf die ons de vrede aanbrengt, was op Hem en door Zijn striemen is er voor ons genezing gekomen. Wij dwaalden allen als schapen, wij keerden ons ieder naar zijn eigen weg. Maar de HEERE heeft de ongerechtigheid van ons allen op Hem doen neerkomen. In het Nieuwe Testament lezen we over Zijn komst naar de aarde. Hij gaat ons leven overdoen. Dat moet! Vanaf de moederschoot tot en met het graf. Maar: zonder zonde! Een volkomen, volmaakt Lam dus. De Heidelbergse Catechismus zegt dat Hij gedurende heel Zijn leven op aarde de zonde droeg, maar in het bijzonder aan het einde van Zijn leven.

6 Zingen: Lam Gods, Dat zo onschuldig Lam Gods, Dat zo onschuldig, Zo moedig en geduldig, Aan 't schand'lijk kruishout lijdt, Verdienden niet mijn zonden Die striemen en die wonden? Ja, 'k weet dat Gij onschuldig zijt! Lezen: Lukas 18:31-34 En Hij nam de twaalf bij Zich en zei tegen hen: Zie, wij gaan naar Jeruzalem, en alles wat geschreven is door de profeten zal aan de Zoon des mensen volbracht worden. Want Hij zal aan de heidenen worden overgeleverd en bespot worden en smadelijk behandeld en bespuwd worden. En zij zullen Hem doden, nadat zij Hem gegeseld hebben, en op de derde dag zal Hij weer opstaan. Zij begrepen echter niets van deze dingen, en dit woord was voor hen verborgen, en zij begrepen niet wat er gezegd werd. Zelfs Zijn intiemste vrienden begrijpen niet dat Hij deze weg moet gaan. Ze zien in Hem een koning die hen zal verlossen van hun vijanden, de Romeinen. Dat heeft Zijn lijden verzwaard. Toch gaat Hij de weg verder, uit liefde, om ons zo te verlossen van zonde en schuld. Terwijl Hij weet wat over Hem gaat komen

7 Lezen: Lukas 22:39-43 En Hij ging de stad uit en vertrok, zoals Hij gewoon was, naar de Olijfberg; en ook Zijn discipelen volgden Hem. Toen Hij op die plaats gekomen was, zei Hij tegen hen: Bid dat u niet in verzoeking komt. En Hij verwijderde Zich van hen ongeveer een steenworp afstand, knielde neer en bad: Vader, als U wilt, neem deze drinkbeker van Mij weg; maar laat niet Mijn wil, maar de Uwe geschieden. En aan Hem verscheen een engel uit de hemel, die Hem versterkte. Zingen: 't Is middernacht t Is middernacht, en in de hof Buigt, tot de dood bedroefd, in t stof De Levensvorst; in Zijn gebeên, Doorworstelt Hij Zijn strijd alleen. t Is middernacht, maar Jezus waakt, En t zielelijden, dat Hij smaakt, Bant uit Zijn hart de bede niet: Mijn Vader, dat Uw wil geschied. t Is middernacht en t Vaderhart, Sterkt en verstaat de Man van smart, Die t enig lijden, dat Hij torst, Ten eind doorstrijdt als Levensvorst. Versterkt door de engel vervolgt Hij Zijn weg. Alleen... De discipelen verlaten Hem, Petrus verloochent Hem. Hij komt voor het sanhedrin, voor Pilatus, Herodes. Het wordt steeds duidelijker: Hij moet de dood sterven.

8 Lezen: Lukas 23:20-25 Pilatus dan sprak hen opnieuw toe, omdat hij Jezus wilde loslaten. Maar zij riepen terug: Kruisig Hem, kruisig Hem. Hij zei echter voor de derde keer tegen hen: Wat voor kwaad heeft Hij dan gedaan? Ik heb niets in Hem gevonden wat de dood verdient. Ik zal Hem dan straffen en loslaten. Maar zij drongen met luid geroep aan en eisten dat Hij gekruisigd zou worden. En hun geroep en dat van de overpriesters kreeg de overhand. En Pilatus besliste dat hun eis zou worden ingewilligd. En hij liet hun de man los die om oproer en moord in de gevangenis geworpen was, om wie ze gevraagd hadden. Maar Jezus leverde hij over aan hun wil. Zo krijgen ze hun zin. Hij zal gedood worden, nog voor de sabbat. En dat alles terwijl Hij onschuldig is. We geloven dat het zo moest gebeuren. Het Avondmaalsformulier zegt het zo mooi: Hij is onschuldig ter dood veroordeeld opdat wij in het gericht van God vrijgesproken zouden worden. Hij voor mij Zo gaat de weg naar Golgotha. Zingen: Psalm 22:6 Wees dan mijn hulp; houd U niet ver van mij; Mij prangt de nood, benauwdheid is nabij; 'k Heb buiten U, daar ik zo bitter lij', Geen hulp te wachten. Een stierenheir uit Bazan, sterk van krachten, En fel verwoed, Omringt m' aan alle zijden; Mijn God, hoe zwaar, hoe smart'lijk valt dit lijden Voor mijn gemoed!

9 Lezen: Lukas 23:26 En toen zij Hem wegleidden, grepen zij een zekere Simon van Cyrene, die van de akker kwam, en legden hem het kruis op om het achter Jezus aan te dragen. Gedicht: Simon van Cyrene Ik word gedwongen om Zijn kruis te dragen, Maar alles in mij spant zich tot verzet. Heb ik het récht niet om mij te beklagen Dat ik het kruis moet torsen, dat Gods wet Vervloekt heeft? Dat ik ga als een verloor ne, Als één die om zijn misdaad boeten moet? En dat die Jezus met Zijn kroon van doornen Mij trekt in Zijn vernedering, voorgoed? Heb ik het récht niet om mij te verzetten Als Jezus mij mijn naam kost en mijn eer? En heeft geen mens de macht dit te beletten? Is God zelfs doof voor mijn terecht verweer? Wie voor de Heer het kruishout heeft gedragen En zijn verzet laat varen, voor altijd, Diens zonden zijn met Hem aan t kruis geslagen. Wie met Hem lijdt, deelt in Zijn heerlijkheid. Nel Benschop Zingen: Psalm 31:4, 15 'k Beveel mijn geest in Uwe handen; Gij, God der waarheid, Gij, O HEER, verloste mij. Ik haat hen, die het reukwerk branden Ter eer van valse goden; Op U steun ik in noden.

10 Hoe groot is 't goed, dat Gij zult geven Hem, wiens oprechte geest Op U betrouwt, U vreest! Hoe groot is 't heil, dat G' in dit leven, Ver boven beed' en wensen, Reeds wrocht voor 't oog der mensen! Wat een bijzonder moment in de geschiedenis van de wereld! Gods Zoon geeft Zijn leven, en dat voor schuldige mensen. O Liefde, die om zondaars te bevrijden, zo zwaar wou lijden. Hij voor mij, daar ik anders... Lezen: Lukas 23:44-46 En het was ongeveer het zesde uur en er kwam duisternis over heel de aarde tot het negende uur toe. En de zon werd verduisterd en het voorhangsel van de tempel scheurde middendoor. En Jezus riep met luide stem en zei: Vader, in Uw handen beveel Ik Mijn geest. En toen Hij dat gezegd had, gaf Hij de geest. Meditatie Zingen: Gij, o Jezus, hebt gedragen Gij, o Jezus, hebt gedragen Lasteringen, spot en hoon, Zijt gebonden en geslagen, Gij, des Vaders eigen Zoon, Om van schuld en eeuwig lijden Mij, verloor'ne, te bevrijden. Duizend, duizend maal o Heer, Zij U daarvoor dank en eer!

11 Heer, Verzoener van mijn zonden, Heiland, Die mij hebt gezocht, Die mijn boeien hebt ontbonden En voor God mij vrijgekocht, Ik, onrein, in schuld verloren, Ben opnieuw in U geboren. Duizend, duizend maal o Heer, Zij U daarvoor dank en eer! Dank, mijn Heiland, voor Uw lijden, Voor Uw bitt're, bange nood, Voor Uw heilig, biddend strijden, Voor Uw trouw tot in de dood, Voor de wonden, U geslagen, Voor het kruis door U gedragen. Duizend, duizend maal o Heer, Zij U daarvoor dank en eer! Terwijl de toeschouwers naar huis gaan, nu Hij gestorven is, willen Zijn vrienden Hem begraven. Jozef van Arimathea, een geheime gelovige, treedt nu naar voren en vraagt aan Pilatus om het lichaam van Jezus. Hij krijgt het en samen hebben ze Hem begraven in een nieuw graf. Met Hem begraven ze hun hoop en verwachting. Een streep door hun toekomst. Wat moeten ze zonder Hem?

12 Zingen: Psalm 27:7 Zo ik niet had geloofd, dat in dit leven Mijn ziel Gods gunst en hulp genieten zou, Mijn God, waar was mijn hoop, mijn moed, gebleven? Ik was vergaan in al mijn smart en rouw. Wacht op de HEER, godvruchte schaar, houd moed: Hij is getrouw, de bron van alle goed; Zo daalt Zijn kracht op u in zwakheid neer; Wacht dan, ja wacht, verlaat u op de HEER. Lezen: Mattheüs 28:1-10 Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena en de andere Maria om naar het graf te kijken. En zie, er vond een grote aardbeving plaats, want een engel van de Heere, die uit de hemel neerdaalde, ging erheen, rolde de steen van de opening weg en ging erop zitten. Zijn gedaante was als een bliksem en zijn kleding wit als sneeuw. De bewakers beefden van angst voor hem en werden als doden. Maar de engel antwoordde en zei tegen de vrouwen: U hoeft niet bevreesd te zijn, want ik weet dat u Jezus zoekt, Die gekruisigd was. Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, zoals Hij gezegd heeft. Kom, zie de plaats waar de Heere gelegen heeft. En ga haastig heen en zeg tegen Zijn discipelen dat Hij opgewekt is uit de doden; En zie, Hij gaat u voor naar Galilea; daar zult u Hem zien. Zie, ik heb het u gezegd. En zij gingen haastig van het graf weg, met vrees en grote blijdschap, en zij snelden weg om het Zijn discipelen te berichten. Toen zij weggingen om het aan Zijn discipelen bekend te maken, zie, Jezus kwam hun tegemoet en zei: Wees gegroet! Zij gingen naar Hem toe, grepen Zijn voeten en aanbaden Hem. Toen zei Jezus tegen hen: Wees niet bevreesd; ga heen, bericht Mijn broeders, dat zij naar Galilea moeten gaan, en daar zullen zij Mij zien.

13 Zingen: Psalm 118:11 en 13 De steen, die door de tempelbouwers Veracht'lijk was een plaats ontzegd, Is, tot verbazing der beschouwers, Van God ten hoofd des hoeks gelegd. Dit werk is door Gods alvermogen, Door 's HEEREN hand alleen geschied; Het is een wonder in onz' ogen; Wij zien het, maar doorgronden 't niet. Gezegend zij de grote Koning, Die tot ons komt in 's HEEREN naam! Wij zeeg'nen u uit 's HEEREN woning; Wij zegenen u al te zaâm. De HEER is God, door Wie w' aanschouwen Het vrolijk licht, na bang gevaar; Bindt d' offerdieren dan met touwen Tot aan de hoornen van 't altaar. Hoorde u het de engel zeggen? Hij is hier niet, want Hij is opgewekt, zoals Hij gezegd heeft. Het is duister in hun hart omdat ze Zijn woorden niet in herinnering brengen. Dat zien we later ook bij de Emmaüsgangers. Als de Heere Jezus voor hen de Schriften opent, wijkt het duister. Misschien herkent u dat ook. Door verdriet kan het zicht op Hem weg zijn. Wat rijk als u door het lezen uit de Bijbel of door de verkondiging het weer mag zien: Hij is er echt, Hij kent mijn omstandigheden, Hij weet van mij af. Dan wordt het weer licht in uw hart.

14 Gedicht: Ik leef en gij zult leven! De zon gaat op; het eerste morgengloren Verdrijft het donker van de somb re nacht. Dan doet God Zelf Zijn stem op aarde horen En d aarde beeft door Goddelijke macht. Een engel wordt gezien in Jozefs hof En wachters vallen sidderend in t stof! De dag komt in de plaats van t nacht lijk duister. Maar schoner dan de nieuwe dageraad Herrijst Gods Zoon in koninklijke luister, Als Hij vol majesteit het graf verlaat. Hij stierf aan t kruis, maar Hij is opgestaan. Nu zal Zijn volk niet eeuwig ondergaan. Gods kind ren zullen eeuwig met Hem leven; Ze zullen opstaan uit het donk re graf. Om Christus wil is al hun schuld vergeven, Omdat Hij Zich vrijwillig overgaf. Hij heeft hun schuld in t Godd lijk recht betaald. Ja, d overwinning is door Hem behaald. Omdat Hij leeft, wil Hij in gunst gedenken Aan mensen, dood in zonde en in schuld. Hij wil aan geest lijk doden leven schenken, Zodat hun hart met vrede wordt vervuld. Zoek dan de Heer en leef! Nog is het tijd! Zoek Hem en leef, ja leef in eeuwigheid! Christien de Priester

15 Zingen: Wees gegroet, gij eersteling der dagen Wees gegroet, gij eersteling der dagen, Morgen der verrijzenis, Bij wiens licht de macht der hel verslagen En de dood vernietigd is! Heere Jezus, trooster aller smarten, Zon der wereld, schijn in onze harten, Deel ons zelf de voorsmaak mee, Van der zaal gen sabbatsvree! Op Uw woord, o Leven van ons leven, Werpen wij het doodskleed af! Door de kracht Uws Geestes uitgedreven, Treden w uit ons zondengraf. Leer ons daag lijks, leer ons duizendwerven, In Uw kruisdood mee gekruisigd, sterven, En herboren opgestaan, Achter U ten hemel gaan! In Uw hoede zijn wij wel geborgen, En schoon eerlang t oog ons breek, Open gaat het op de grote morgen Na deez aardse lijdensweek. Welk een dag der ruste zal dat wezen, Als w onsterf lijk uit de dood verrezen, Knielen voor Uw dankaltaar! Amen, Jezus, maak het waar! We lazen en zongen van de rijkdom van het heil in Christus. Heerlijk als u weet: ook voor mij! Dan mag u, wat er in uw leven ook kan zijn, getroost leven met een heerlijk uitzicht! Straks, in Zijn nabijheid, mag heel Gods kerk Hem eeuwig loven en danken voor het heil door Hem bereid.

16 Dankgebed Zingen: Psalm 72:10, 11 Dan zal, na zoveel gunstbewijzen, 't Gezegend heidendom 't Geluk van deze Koning prijzen, Die Davids troon beklom. Geloofd zij God, dat eeuwig Wezen, Bekleed met mogendheên; De HEER, in Israël geprezen, Doet wond'ren, Hij alleen. Zijn naam moet eeuwig eer ontvangen; Men loov' Hem vroeg en spâ; De wereld hoor', en volg' mijn zangen, Met amen, amen na. Na afloop krijgt u op uw zitplaats koffie en thee aangeboden. De Hervormde Vrouwen Dienst wenst u Gods zegen op het Paasfeest.

Hij voor mij. Balkje: Paasliturgie 2015

Hij voor mij. Balkje: Paasliturgie 2015 Balkje: Paasliturgie 2015 Hij voor mij Zingen: Herv. Bundel 177:1 en 2 O hoogt en diepte, looft nu God, aanbidt Zijn heiligheid, Zijn Woord werd nimmer nog gepeild, Zijn weg is majesteit. O wond re liefd,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K Timmerman Schriftlezing: Lukas 22 vers 14 t/m 20 Lied 112 vers 1, 2, 3 en 4 (Op Toonhoogte) Psalm 34 vers 11 (Schoolpsalm) Psalm 116 vers 1 en 4 Psalm 117 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Johannes 20 Voorzang Lied 88 (Toonhoogte) Gezang 53 (Bundel 38) Psalm 21 vers 4 en 5 Psalm 118 vers 11 Gezang 217 vers 1, 3 en 4 (Liedboek)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is ds. K. Timmerman Schriftlezing: Romeinen 5 vers 12 t/m 21 Romeinen 6 vers 1 t/m 14 Psalm 119 vers 53 (Schoolpsalm) Psalm 103 vers 8 en 9 Lied 100 vers 1, 2, 3 en 4 (Op

Nadere informatie

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep

LITURGIE. Tweede Paasdag 2016. m.m.v. muziekgroep LITURGIE Tweede Paasdag 2016 Voorganger: Organist: Pianist: Ds. J.A. Brussaard Thijs Snoeijer Marcel ten Brinke m.m.v. muziekgroep Zingen: Door Uw genade Vader (Opwekking 369) Door Uw genade, Vader, Nooit

Nadere informatie

WOENSDAG 28 MAART. "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?" (Mattheüs 27:46) Opening

WOENSDAG 28 MAART. Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten? (Mattheüs 27:46) Opening WOENSDAG 28 MAART "Mijn God, Mijn God, waarom hebt U Mij verlaten?" (Mattheüs 27:46) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en 5 1. Als ik in gedachten sta bij het

Nadere informatie

Goede vrijdag Zie Het Lam!

Goede vrijdag Zie Het Lam! Goede vrijdag 2019 Zie Het Lam! Voorganger: Organist: ds. A. Baas Arjen van Vliet Orgelspel In stilte komen we de kerk binnen. We groeten elkaar en denken aan dat wat de Heere Jezus op die Vrijdag lang

Nadere informatie

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet

- Zingen, uit het Nieuwe Liedboek, 95: 1,2 Steek nu voor God de loftrompet DE DIENST VAN PASEN 2018 IN DE HOEKSTEEN - Lied voor de dienst, uit de bundel van Johannes de Heer, 210 Kom tot uw Heiland, toef langer niet, kom nu tot Hem, Die redding u biedt, Die ook voor u de hemel

Nadere informatie

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have.

Maranathakerk. Welkom in de. Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have. Welkom in de Maranathakerk Voorganger Ds. M.F. van Binnendijk Organist Annelies van Zoelen Koster Leen van der Have Zondag 16 April Beamerteam Centrum-Oost 87: 1, 2, 3 Christus, onze Heer, verrees, halleluja!

Nadere informatie

Paaszangdienst Jeugdvereniging

Paaszangdienst Jeugdvereniging Paaszangdienst Jeugdvereniging 1 1. JV zingt Hij kwam bij ons heel gewoon Hij kwam bij ons, heel gewoon, de Zoon van God als mensenzoon. Hij diende ons als een knecht en heeft zijn leven afgelegd. refrein

Nadere informatie

Pasen Zondag 1 april. 10:00 uur. Sionskerk. Nunspeet. Organist: Wouter Rouvoet. Voorganger: Ds. David Rodenburg

Pasen Zondag 1 april. 10:00 uur. Sionskerk. Nunspeet. Organist: Wouter Rouvoet. Voorganger: Ds. David Rodenburg Pasen 2018 Zondag 1 april 10:00 uur Sionskerk Nunspeet Organist: Wouter Rouvoet Voorganger: Ds. David Rodenburg Zingen vooraf: Gez. 221: 1, 2 & Ps. 118: 8, 9 Wees gegroet, gij eersteling der dagen, morgen

Nadere informatie

Liturgie voor kerkdienst in de Ichthuskerk eerste paasdag 2014

Liturgie voor kerkdienst in de Ichthuskerk eerste paasdag 2014 Liturgie voor kerkdienst in de Ichthuskerk eerste paasdag 2014 Nu breekt het nieuwe leven aan, omdat de Heer is opgestaan, die alle macht in handen heeft: omdat Hij leeft! Nu dienen wij met diep ontzag,

Nadere informatie

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht.

Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Liturgie voor de eredienst op zondag 21 april 2019 om 09:30 in de Nieuwe Kerk Voorganger: Prop. P. Mostert te Hendrik-Ido-Ambacht. Afkondiging door Ouderling van dienst Muziekblok Zingen Op Toonhoogte

Nadere informatie

Tekst: 1 Korintiërs 15: 20 maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden

Tekst: 1 Korintiërs 15: 20 maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden Liturgie Zondag morgen 24 april 2016. Ds. Karels. Westerkerk Schriftlezing 1 Korintiërs 15: 12-34 Tekst: 1 Korintiërs 15: 20 maar nu, Christus ís opgewekt uit de doden Ps. 100 : 1 en 2 OB 1. Juich aarde,

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L. Plug Schriftlezing: Exodus 12 vers 14 t/m 28 Markus 14 vers 12 t/m 16 Avondzang vers 1 (Schoolpsalm) Psalm 118 vers 1 en 3 Psalm 118 vers 12 en 13 Psalm 105 vers

Nadere informatie

Eredienst 14 april :30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg

Eredienst 14 april :30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Eredienst 14 april 2017 19:30 uur Voorganger: Ds. H. van den Berg Liturgie Opwekking 428 Votum / zegengroet Gezang 89 : 1 en 2 Gebed Schriftlezing Marcus 15 : 33 38 Hebreeën 10 : 19-25 Opwekking 706 Tekst:

Nadere informatie

Welkom in deze dienst

Welkom in deze dienst Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M. Aangeenbrug (Apeldoorn) Schriftlezing: Lukas 22 Psalm 138 vers 3 Psalm 129 vers 1, 2 en 3 Psalm 126 vers 2 Psalm 22 vers 1, 6 en 7 Gezang 49 vers 1, 3 en 4 (Herv.

Nadere informatie

Arie de Bruin. Orde voor de afscheidsdienst van. Geboren: 26 december 1939 Overleden: 21 april 2014

Arie de Bruin. Orde voor de afscheidsdienst van. Geboren: 26 december 1939 Overleden: 21 april 2014 Orde voor de afscheidsdienst van Arie de Bruin Geboren: 26 december 1939 Overleden: 21 april 2014 Op maandag 28 april 2014 in de Maranathakerk te Lunteren Voorganger : Ds. A. Groeneveld Organist : Mw.

Nadere informatie

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht

Liederenblad. Passie - Pasen. Hervormde Gemeente Bergambacht Liederenblad Passie - Pasen Hervormde Gemeente Bergambacht 3 maart t/m 22 april 2019 1 e lijdenszondag - 3 maart WK 564 Alzo lief had God de wereld WK 153 : 1, 2, 5 en 6 Leer mij, o Heer, Uw lijden recht

Nadere informatie

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld!

KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! KINDERKERSTFEEST Gods belofte wordt heerlijk vervuld! Liturgie kinderkerstfeest 26 december 2018 Christelijke Gereformeerde Kerk, naam Dominee Organist Pianist God was er altijd. God is er altijd. God

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman

Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Welkom in deze dienst Voorganger is K. Timmerman Schriftlezing: Johannes 20 vers 1 t/m 18 Lied 88 vers 1 t/m 4 (Op Toonhoogte) Psalm 118 vers 11 en 12 Psalm 118 vers 13 en 14 G Psalm 56 vers 5 en 6 Lied

Nadere informatie

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven'

Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag. Liturgie. 1e paasdag 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Welkom in de hervormde gemeente Hagestein - Hoef en Haag Liturgie 1e paasdag 2019 'Ik ben de Opstanding en het Leven' Daar juicht een toon 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door

Nadere informatie

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus

10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 10 redenen voor de komst van de Heere Jezus 1. Als vervulling van Gods beloften En Ik zal vijandschap teweegbrengen tussen u en de vrouw, en tussen uw nageslacht en haar Nageslacht; Dat zal u de kop vermorzelen,

Nadere informatie

Orde van Dienst Tweede Paasdag. Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017

Orde van Dienst Tweede Paasdag. Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017 Orde van Dienst Tweede Paasdag Gereformeerde en Hervormde gemeente te Sellingen Maandag 17 april 2017 Welkom en mededelingen Zingen Psalm 98: 1, 2, 3 en 4 Zing een nieuw lied voor God de Here 2. Ja Hij

Nadere informatie

Menze Fernandus van Houten

Menze Fernandus van Houten Liturgieboekje bij het afscheid van Menze Fernandus van Houten * Groningen, 10 februari 1931 Tolbert, 21 februari 2016 in een samenkomst op donderdag 25 februari 2016, om 11.00u in de Gereformeerde Kerk

Nadere informatie

Welkom in deze Paas-zang dienst Thema: Geen graf hield Davids Zoon omkneld Overdenking: ds. S.J. Verheij

Welkom in deze Paas-zang dienst Thema: Geen graf hield Davids Zoon omkneld Overdenking: ds. S.J. Verheij Welkom in deze Paas-zang dienst Thema: Geen graf hield Davids Zoon omkneld Overdenking: ds. S.J. Verheij Tweede Paasdag 6 april 09:30 uur Goede Herderkerk Wees gegroet, gij eersteling der dagen, morgen

Nadere informatie

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek.

Thema: Vrede zij u! Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. *Inleidende muziek. Liturgie voor de 2 e Paasdag op 28 maart 2016 in de Oude Kerk te Veenendaal. Thema: Vrede zij u! *Inleidende muziek *Welkom en Votum *Zingen Op Toonhoogte lied 110 : 1, 2 en 3 en Psalm 97 : 1 en 7 1.U

Nadere informatie

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013

Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag. Rehoboth 31 maart 2013 Orde van dienst voor de kerkdienst op 1 e Paasdag Rehoboth 31 maart 2013 Om alvast over na te denken: Pasen is het feest van de morgenstond der eeuwigheid (O. Noordmans) De gemeente leeft vanuit Pasen,

Nadere informatie

IK BEN de opstanding en het leven

IK BEN de opstanding en het leven Waarom zoekt u de levende onder de doden? Hij is niet hier, Hij is uit de dood opgewekt. Lukas 24:5-6 (NBV) IK BEN de opstanding en het leven Liturgie Paaszangdienst 2e Paasdag 2019 Doopsgezinde Gemeente

Nadere informatie

Thema Laat ons de rustdag wijden Gz. 390: 1, 2 en 3

Thema Laat ons de rustdag wijden Gz. 390: 1, 2 en 3 Thema Laat ons de rustdag wijden Gz. 390: 1, 2 en 3 1. 'k Wil U, o God, mijn dank betalen, U prijzen in mijn avond lied. Het zonlicht moge nederdalen, maar Gij, mijn licht, begeeft mij niet. Gij woudt

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21. Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145

Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21. Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145 Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 : 20 en 21 Psalm 19 : 3 en 4 Gezang 118 : 1 en 3 Gezang 89 : 1 en 3 Gezang 165 Gezang 145 Lezen : 2 Korintiërs 5 : 11-21 Tekst : 2 Korintiërs 5 :

Nadere informatie

Welkom in deze zangdienst. Tweede Paasdag 16 april 09:30 uur Goede Herderkerk

Welkom in deze zangdienst. Tweede Paasdag 16 april 09:30 uur Goede Herderkerk Welkom in deze zangdienst Tweede Paasdag 16 april 09:30 uur Goede Herderkerk Wees gegroet, gij eersteling der dagen, morgen der verrijzenis, bij wiens licht de macht der hel verslagen en de dood vernietigd

Nadere informatie

Hij heeft overwonnen!

Hij heeft overwonnen! Hij heeft overwonnen! Meditatie: Ds. Brendeke Orgel: Martijn Borsje Dwarsfluit: Emi Bergshoeff en Melanie Notenboom Laudate omnes gentes (JV en samenzang) JV: JV: Welkom en gebed Jezus leven van mijn leven

Nadere informatie

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. Pasen 2019

Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht. Pasen 2019 Welkom in de Grote Kerk van Papendrecht Pasen 2019 Voorganger: Ds. M. Baan (Veenendaal) Ouderling van dienst: Dhr. T.C. Visser Organist: Dhr. A.C. Teeuw Koster: Dhr. J. Verhaar Inleidend orgelspel Zingen

Nadere informatie

Welkom en mededelingen

Welkom en mededelingen PASEN 2019 Welkom en mededelingen Zingen: Lied 167(Weerklank) 1. Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die jubelt door Jeruzalem; een heerlijk morgenlicht breekt aan: de Zoon van God is opgestaan!

Nadere informatie

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal

Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Orde voor de viering van het heilig Avondmaal Prediking Geloofsbelijdenis Onderwijzing bij het Avondmaal De apostel Paulus beschrijft hoe onze Heer Jezus Christus het heilig Avondmaal heeft ingesteld:

Nadere informatie

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag

Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015. Eerste paasdag Kerkdienst hervormde gemeente Reeuwijk, Ichthuskerk, 5 april 2015 Eerste paasdag Thema: en hij zag het en geloofde. Voorganger: ds. M.J. Tekelenburg Organist: Gerard v.d. Akker Fluitisten: Marjolein Reijneveld

Nadere informatie

Liturgie Tweede Paasdag op maandag 6 april 2015

Liturgie Tweede Paasdag op maandag 6 april 2015 Liturgie Tweede Paasdag op maandag 6 april 2015 De toekomst gaat open! Voorganger: ds. J.A. Brussaard Ouderling van dienst: Gerrit Klooster Organist: Thijs Snoeijer m.m.v. muziekgroep Inleidende muziek

Nadere informatie

Paasgezinsdienst 6 april 2015

Paasgezinsdienst 6 april 2015 Welkom in de Paasgezinsdienst 6 april 2015 God wint, dat geloven wij 1. Samenzang Opwekking 167 (2 en 3 bovenstem) 2. Welkom en gebed 3. Samenzang Opwekking voor kids 85 4. Uitleg paasproject 5. Samenzang

Nadere informatie

zondag 27 maart 2016 Liturgie

zondag 27 maart 2016 Liturgie zondag 27 maart 2016 Liturgie Koor en samenzang Gezang 95,1.2.3.4 [koor zet in, koor en gemeente zingen Gz. 95, koor sluit af] Daar juicht een toon, daar klinkt een stem, die galmt door gans Jeruzalem;

Nadere informatie

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~

Liturgie voor Goede Vrijdag. ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Liturgie voor Goede Vrijdag ~ vrijdag 25 maart 2016 ~ Kijk naar het Lam Voorganger: ds. Inge Eckhardt-Groeneveld Organist: Wim Veerman M.m.v. Het Projectkoor en diverse lectoren Stilte Net als gisteren

Nadere informatie

Die voor ons heeft genoeg gedaan

Die voor ons heeft genoeg gedaan Die voor ons heeft genoeg gedaan samen zingen in Het Mosterdzaadje te Gortel Samen zingen Het is goed om op een avond als deze bij elkaar te zijn om te zingen. Psalmen en geestelijke liederen kunnen immers

Nadere informatie

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem.

Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom het hoogste lied. Mannen: Vrouwen uit Jeruzalem, kwamen vroeg en zochten Hem. Inleidend orgelspel Begroeting, mededelingen en bloemengroet Intochtslied: Lied 352: 1 t/m 7 (Op ToonHoogte) (staande) De Heer is waarlijk opgestaan, Stil gebed Allen: Jezus deed de dood teniet. Zing daarom

Nadere informatie

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding

Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy. De tuin van de Opstanding Paasmorgen 2011 in de Open Hof te Drunen Voorganger ds. M. Oostenbrink Organist dhr. B. Vermeul Mmv zanggroep Joy De tuin van de Opstanding Voor de dienst zingt Joy: U hebt de overwinning behaald Fear

Nadere informatie

Pasen 2014. De Heer is waarlijk opgestaan! Rick van Os en Wilrik den Hertog

Pasen 2014. De Heer is waarlijk opgestaan! Rick van Os en Wilrik den Hertog Pasen 2014 De Heer is waarlijk opgestaan! Predikant Organist Blaaskwintet Trompetten ds J.P. Ouwehand Martin Visser o.l.v. Henny Heger Rick van Os en Wilrik den Hertog Welkom en mededelingen We zingen

Nadere informatie

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer,

Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, 1 Welkomstwoord en mededelingen Ik wil juichen voor U, mijn Heer (Op Toonhoogte 271) Ik wil juichen voor U, mijn Heer, Ik erken: U, Heer, bent God met blijdschap in mijn hart. en ik behoor U toe. Ik wil

Nadere informatie

Orgelspel. Welkom en afkondigingen

Orgelspel. Welkom en afkondigingen DIT IS DE DAG Themadienst, waarin 4 kinderen afscheid nemen van zondagsschool Ruth ; Afsluiting winterwerk. t Harde, zondag 17 maart 2013. Voorganger: ds. D. Dekker. Organist: dhr. A. van Dijk. Aanvang:

Nadere informatie

Liturgie , Goede Vrijdag

Liturgie , Goede Vrijdag Liturgie 19-4-2019, Goede Vrijdag Mededelingen Zingen Ps. 36: 2, 3 (Nieuwe Psalmvertaling) 2. Uw liefde raakt het hemelblauw. Tot in de wolken reikt uw trouw. Geen mens kan U doorgronden. Uw oordeel is

Nadere informatie

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder

Eredienst 3 september uur Voorganger: ds. G. den Broeder Eredienst 3 september 16.30 uur Voorganger: ds. G. den Broeder Liturgie Votum / zegengroet Gezang 171 Gebed Exodus 30: 17-21 Gezang 158 Preek Opwekking 389 Avondmaal (formulier IV) Geloofsbel. Gezang 179b

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Paasprogramma Zondagsschool. Als t zonlicht niet meer straalt

Paasprogramma Zondagsschool. Als t zonlicht niet meer straalt Als t zonlicht niet meer straalt! Paasprogramma Zondagsschool 1. Orgelspel 2. Samenzang: Psalm 68 vers 10 Geloofd zij God met diepst ontzag! Hij overlaadt ons, dag aan dag, Met Zijne gunstbewijzen. Die

Nadere informatie

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avondmaalsdienst op Adventszondag 16 december 2018, in de Hervormde gemeente te Den Ham, aanvang 10.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Hans Nijland Bram

Nadere informatie

Samenzang na de dienst

Samenzang na de dienst Samenzang na de dienst Datum: 29 juni 2014 Plaats: Schildkerk 1 Alle roem is uitgesloten Alle roem is uitgesloten, onverdiende zaligheen, heb ik van mijn God genoten, k roem in vrije gunst alleen. Ja,

Nadere informatie

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan.

Samen zingen. Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Samen zingen Zwaai, zwaai, zwaai, met jonge groene takken. Zing, nu nader komt op een ezel nooit bereden Hij die doet wat moet gedaan. Aansteken paaskaars Om te beginnen, goede God geeft U op aarde licht;

Nadere informatie

Zondag 17 november 2013

Zondag 17 november 2013 Zondag 17 november 2013 aansteken tafelkaarsen lichtlied Stilte Welkom v Onze hulp is in de naam van de Heer a DIE HEMEL EN AARDE GEMAAKT HEEFT v in de naam van de Heer die de weerstand van de nacht wil

Nadere informatie

Vrijdag 14 april uur Dorpskerk Bodegraven Predikant: kand. J. Domburg. Goede Vrijdag

Vrijdag 14 april uur Dorpskerk Bodegraven Predikant: kand. J. Domburg. Goede Vrijdag Vrijdag 14 april 2017 9.30 uur Dorpskerk Bodegraven Predikant: kand. J. Domburg Goede Vrijdag Zingen: Ps. 116:1 en 2 1. God heb ik lief; want die getrouwe HEER Hoort mijne stem, mijn smekingen, mijn klagen;

Nadere informatie

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou

Toon mijn liefde, aan de ander dien de ander, zo heb Ik ook jou liefgehad. Heb elkaar lief, wat er ook gebeurt, de ander, zo heb ik ook jou Paasviering 2016 Bij U komen Jezus, ik wil heel dicht bij u komen in uw nabijheid wil k zijn. Zo dicht bij U voel 'k uw liefde stromen, U maakt mij heilig en rein In de schuilplaats van de Allerhoogste

Nadere informatie

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33

Pasen (de opstanding) En dan in vers 36: De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 - 1 - Pasen (de opstanding) De Heere is waarlijk opgestaan en daar gaan we over lezen in Lucas 24:33 De Heere Jezus had Zich tijdens het avondeten aan de twee Emmaüsgangers als de opgestane Heer geopenbaard.

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg

Eredienst 2 April uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Eredienst 2 April 2017 10.00 uur Voorganger: Ds. H. vd Berg Liturgie Intocht: Opwekking 464 Votum / zegengroet Psalm 43 : 1, 3, 4 Zingen: Wet in kindertaal Gebed Doven van kaars Hebreeën 9 : 1-14 Laat

Nadere informatie

Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham

Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Liturgie voor de ochtenddienst op de 1 e Paasdag 2019, aanvang 10.00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Trompettist: Ds. H.M. Klaassen Jenny Valk Henk Dubbink

Nadere informatie

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3)

Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Formulier om het heilig avondmaal te vieren (3) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Instelling Het avondmaal is door onze verlosser zelf ingesteld. Want de apostel Paulus verklaart: Wat ik heb ontvangen

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-8.30 uur Ds. W. Gugler Ouderling: Michiel Nieboer Muzikale begeleiding: Rik Nijs Koster: J. Hijmissen Zingen voor de dienst OTH 88 / ELB 122 1. Daar juicht een toon, daar

Nadere informatie

DIENST VAN DE VOORBEREIDING

DIENST VAN DE VOORBEREIDING Eredienst in de Morgensterkerk 15 juli 2012 Dienst van Schrift en Tafel Muziek bij binnenkomst DIENST VAN DE VOORBEREIDING Welkom door de ouderling Stilte (gemeente gaat staan) Bemoediging en drempelgebed

Nadere informatie

Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) Bijbelrooster Thema: Die geleden heeft HC Zondag 15. Dinsdag 8 maart Geleden. Lezen: zondag 15 HC

Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) Bijbelrooster Thema: Die geleden heeft HC Zondag 15. Dinsdag 8 maart Geleden. Lezen: zondag 15 HC Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten (JBGG) Bijbelrooster Thema: Die geleden heeft HC Zondag 15 Dinsdag 8 maart Geleden Lezen: zondag 15 HC Want Christus heeft ook ééns voor de zonden geleden, Hij rechtvaardig

Nadere informatie

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt.

Als wij dan eten van dit brood en drinken uit deze beker, verkondigen wij de dood des Heren totdat Hij komt. Huwelijk Eucharistische gebeden 2. Eucharistisch Gebed XII-b Jezus, onze Weg. Brengen wij dank aan de Heer, onze God. Heilige Vader, machtige eeuwige God, om recht te doen aan uw heerlijkheid, om heil

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. A. Prins (Vriezenveen) Schriftlezing: Markus 2 vers 1 t/m 17 Gezang 328 vers 1 t/m 3 (Liedboek) Psalm 87 vers 4 (Schoolpsalm) Psalm 146 vers 1, 3 en 5 (Nieuwe Berijming)

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht)

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht) Welkom in deze dienst Voorganger is ds. R.R. Eisinga (Bergambacht) Schriftlezing: Lukas 12 vers 13 t/m 34 Jakobus 4 vers 13 t/m 17 Psalm 97 vers 7 (Schoolpsalm) Psalm 31 vers 12, 17 en 19 Lied 336 vers

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Welkom in deze dienst Voorganger is ds. L.P. Blom Schriftlezing: Romeinen 8 vers 29 en 30 Psalm 5 vers 1 Lied 298 vers 1 t/m 4 Op Toonhoogte Psalm 132 vers 5 en 10 Psalm 68 vers 10 Lied 140 vers 1 en 3

Nadere informatie

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8

1 Korintiёrs 1:9. Marcus 10:45. Handelingen 4:12. Johannes 17:3. 1 Korintiёrs 3:16. Johannes 15:9,10. Psalm 32:8 [1] [2] [3] Johannes 3:16 1 Korintiёrs 1:9 Johannes 3:19 God wil met ons omgaan God wil met ons omgaan Zonde brengt scheiding [4] [5] [6] Romeinen 3:23 Marcus 10:45 Romeinen 5:8 Zonde brengt scheiding

Nadere informatie

Eerste Paasdag, 21 april 2019

Eerste Paasdag, 21 april 2019 Eerste Paasdag, 21 april 2019 Voorganger: Ds. A. J. Post Aanvang: 9:30 uur 1 LIEDEREN VOOR DE DIENST: WEERKLANK 170 VERS 1,2 EN 3 1 Dit is de dag die de HEER heeft gemaakt en gegeven. Laat ons Hem loven

Nadere informatie

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag:

Lezen : Marcus 16: 1-6. We zingen vandaag: Lezen : Marcus 16: 1-6 We zingen vandaag: Jezus leeft en ik met Hem! U zij de Glorie! Daar juicht een toon. Wees mijn brood en beker. Heer U bent mijn leven. Geprezen zij de Heer die Eeuwig leeft! Lezen

Nadere informatie

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth

Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Welkom in deze dienst Voorganger is ds. M.P.D. Barth Schriftlezing: Exodus 12 vers 14 t/m 20 Mattheüs 26 vers 17 t/m 25 Schoolpsalm 8 vers 9 Psalm 40 vers 4 Gezang 182 vers 1, 2, 4 en 6 (Liedboek) Psalm

Nadere informatie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie

ORDE VAN DIENST ZONDAG 21 APRIL 2019 MARTINIKERK PASEN. Muziek van chr.muz.ver.harmonie ORDE VAN DIENST ZONDAG 2 APRIL 209 MARTINIKERK PASEN Muziek van chr.muz.ver.harmonie Lezing: Genesis : 5: In het begin schiep God de hemel en de aarde. De aarde was nog woest en doods, en duisternis lag

Nadere informatie

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2

Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Gebed Zingen Psalm 98 : 1 en 2 Welkom Zingen: Komt allen tezamen : 1 en 2 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Paasviering. Sing-in 2017

Paasviering. Sing-in 2017 Paasviering Sing-in 2017 Welkom en gebed Psalm 100:1 Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. Wij

Nadere informatie

Mededelingen door de ouderling van dienst. Ingrid de Gier Jeugd ouderling

Mededelingen door de ouderling van dienst. Ingrid de Gier Jeugd ouderling Mededelingen door de ouderling van dienst Ingrid de Gier Jeugd ouderling Psalm 61 1, 3 en 5 Psalm 40 4 en 5 (Oude Berijming) Gezang 249 1, 2 en 3 Schriftlezing Johannes 11:1-57 (NBV) Gezang 329 1, 2 en

Nadere informatie

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan

DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED. 11 januari 2015. Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan DIENST VAN SCHRIFTLEZING EN GEBED Oud-Katholieke Parochie van de H.Georgius St. Joris op t Zand te Amersfoort 11 januari 2015 Eerste Zondag na Epifanie De doop van de Heer in de Jordaan Welkom door kerkmeester

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Andreaskerk Putten 16 april uur

Andreaskerk Putten 16 april uur Andreaskerk Putten 16 april 2017-10.30 uur Ds. W. Gugler & Ds. R. Koning Ouderling: Ernest Visscher Muzikale begeleiding: Ans Kuus & Eva Arendsen Koster: E. van den Heuvel / J. Hijmissen ZINGEN VOOR DE

Nadere informatie

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur

ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk uur ORDE voor het Avondgebed Stille Zaterdag 19 april 2014 Michaëlskerk 19.30 uur Op de Stille Zaterdag gedenken we dat de Heer heeft gerust in het graf. Stil heet deze zevende dag, deze sabbat, die ons in

Nadere informatie

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22.

18. Evangelist in eigen land 19. Onder Jezus zegen Een bereide plaats 20. Water 21. Een gebed om de Heilige Geest Doorwaai mijn hof 22. Inhoudsopgave Voorwoord 1. Een gebed bij het begin van het nieuwe jaar Ik ben met u 2. Gods hand 3. Zegen Vrede met God 4. In de kerk 5. Is Deze niet de Christus? Deze ontvangt zondaars 6. Echte vrienden

Nadere informatie

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID

DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID DE HEILIGE GEEST OVERTUIGD VAN RECHTVAARDIGHEID Romeinen 8: 13 Want indien gij naar het vlees leeft, zult gij sterven; maar indien gij door de Geest de werkingen des lichaams doodt, zult gij leven. 14

Nadere informatie

Seyfollah Arab Parisa Koroush

Seyfollah Arab Parisa Koroush Seyfollah Arab Parisa Koroush Lezen : Johannes 1 : 1-5 Johannes 3 : 1-16 Tekst : Johannes 3 : 16 Opwekking 654 Opwekking 436 Psalm 121 : 1 en 4 Gezang 89 : 1 en 4 Opwekking 710 Opwekking 670 Seyfollah

Nadere informatie

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur.

Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang uur. L I T U R G I E Voor de dienst op Eerste Kerstdag 2016 in de Hervormde kerk te Woudenberg. Aanvang 10.45 uur. Voorganger: ds. A.D.J. Wessels Orgel : Steven Luitjes Trompet : Guido Grünbauer Orgelspel Binnenkomst

Nadere informatie

De Christus moest lijden over Jesaja 53

De Christus moest lijden over Jesaja 53 1 Verkondiging in IJmuiden-west, de Nieuwe Kerk Ds. Robbert Veen 12 maart 2017 De Christus moest lijden over Jesaja 53 Leer mij, o Heer, uw lijden recht betrachten d.i. overdenken. Dat is, in de woorden

Nadere informatie

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen

GEBEDEN AMEN. beland. zodat ik niet in moeilijkheid. Leid mij veilig aan Uw hand, vandaan. gaan, haal me daar dan vlug. Mocht ik verkeerde wegen ijn lieve engel, bewaar en help mij altijd goed. God heeft U aan mij gegeven, als een helper in dit leven. Mocht ik verkeerde wegen gaan, haal me daar dan vlug vandaan. Leid mij veilig aan Uw hand, zodat

Nadere informatie

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom.

Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Orde van dienst voor de Kerstnacht zondag 24 december, 2017 om 22.00 uur, in de Oude of Alexander Kerk te Bennekom. Thema: Nachten m.m.v. Koor: Con Amore o.l.v. Jannie Wichards - van Duuren organist: Elly

Nadere informatie

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100

Liturgie 9 april Morgendienst. Psalm 100 Liturgie 9 april Morgendienst Psalm 100 1. Juich, aarde, juich alom den HEER; Dient God met blijdschap, geeft Hem eer; Komt, nadert voor Zijn aangezicht; Zingt Hem een vrolijk lofgedicht. 3. Gaat tot Zijn

Nadere informatie

Appèldienst 25 maart 2018

Appèldienst 25 maart 2018 Appèldienst 25 maart 2018 Zie: uw Koning komt ----------------------------------------------------------------------------------- Leiding/appelwoord : dhr. G.J. Lipke Combo : o.l.v. Bern Jan Withaar -----------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

DINSDAG 27 MAART. "Vrouw, zie, uw zoon (tot de discipel) zie, uw moeder " (Johannes 19:26, 27) Opening

DINSDAG 27 MAART. Vrouw, zie, uw zoon (tot de discipel) zie, uw moeder  (Johannes 19:26, 27) Opening DINSDAG 27 MAART "Vrouw, zie, uw zoon (tot de discipel) zie, uw moeder " (Johannes 19:26, 27) Opening Aanvangslied Als ik in gedachten sta Hervormde liedbundel Gezang 46: 1 en 2 1. Als ik in gedachten

Nadere informatie

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis

Het wonder van het kruis. De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis De omwisseling aan het kruis Het wonder van het kruis / De Omwisseling Vergeving Verlossing / Reiniging Genezing Bevrijding Verzoening Nieuw leven Getsemane Diezelfde avond ging

Nadere informatie

Christus is Waarlijk opgestaan

Christus is Waarlijk opgestaan Christus is Waarlijk opgestaan Het is Pasen. De dag waarop we in de hele wereld met elkaar denken aan het feit dat Christus is opgestaan uit het graf. De begroeting in veel kerken is: Christus is Waarlijk

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein

LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen. Refrein LIEDERENBLAD TIME 2 SING 18 september 2011 Thema: Je steentje bijdragen 19.00 uur LAAT HET FEEST ZIJN IN DE HUIZEN (Opw. 533) Laat het feest zijn in de huizen, mensen dansen op de straat, als het onrecht

Nadere informatie

Liturgie 19 maart 2017

Liturgie 19 maart 2017 Liturgie 19 maart 2017 Votum en Groet Zingen Psalm 42: 1, 3 Evenals een moede hinde naar het klare water smacht, schreeuwt mijn ziel om God te vinden, die ik ademloos verwacht. Ja, ik zoek zijn aangezicht,

Nadere informatie

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht

KERSTLITURGIE Een stem in de nacht KERSTLITURGIE 2012 Een stem in de nacht Want ziet, ik verkondig U grote blijdschap, die alle volke wezen zal, namelijk dat u heden geboren is de Zaligmaker, welke is Christus de Here. 17 december 2012

Nadere informatie

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan!

Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Pasen middagdienst De Heer is waarlijk opgestaan! Ds. Maurits Oldenhuis Votum/groet Weerklank 172 Gebed Johannes 20, 1-10 Nieuw Liedboek 632 Johannes 20, 8-9 Preek Liedboek 215 Geloofsbelijdenis Gezang

Nadere informatie

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = Orde van dienst voor zondag 23 februari 2014, zevende zondag na Epifanie Kerk: Brugkerk, Kroonplein 1 te Lemelerveld Aanvang: 10.00 uur Organist: Ton Timmerman Voorganger: ds. C.Th. Benard = = = = = =

Nadere informatie