BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER"

Transcriptie

1 PIL-NL Pagina: 1/9 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER, poeder voor oplossing voor infusie, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze bijsluiter. Het kan nodig zijn om deze nog eens door te lezen. - Heeft u nog vragen, raadpleeg dan uw arts of apotheker. - Dit geneesmiddel is aan u persoonlijk voorgeschreven. Geef dit geneesmiddel niet door aan anderen. Dit geneesmiddel kan schadelijk voor hen zijn, zelfs als de verschijnselen dezelfde zijn als waarvoor u het geneesmiddel heeft gekregen. - Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. In deze bijsluiter: 1. Wat is Vancomycine Mylan en waarvoor wordt het gebruikt? 2. Wat u moet weten voordat u Vancomycine Mylan gebruikt? 3. Hoe wordt Vancomycine Mylan gebruikt? 4. Mogelijke bijwerkingen? 5. Hoe bewaart u Vancomycine Mylan? 6. Aanvullende informatie 1. WAT IS VANCOMYCINE MYLAN EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine behoort tot de groep van de antibiotica. Vancomycine, intraveneus toegediend, kan worden gebruikt bij de behandeling van ernstige door voor vancomycine gevoelige micro-organismen veroorzaakte infecties, bij patiënten waarbij therapie met penicilline- of cefalosporineantibiotica onwerkzaam is of als deze op bezwaren stuit. 2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U VANCOMYCINE MYLAN GEBRUIKT? Gebruik Vancomycine Mylan niet Wanneer u allergisch (overgevoelig) bent voor vancomycine of voor één van de andere bestanddelen van Vancomycine Mylan.

2 PIL-NL Pagina: 2/9 Wees extra voorzichtig met Vancomycine Mylan Als u een gekende overgevoeligheid voor het antibioticum teicoplanine hebt: in dit geval bent u vaak ook overgevoelig voor vancomycine. Indien u een gestoorde nierfunctie hebt. De dosis moet worden aangepast omdat anders bij toepassing van de normale dosis gehoorbeschadiging en/of beschadiging van nierfunctie kan optreden. Bij patiënten met gestoorde nierfunctie dienen vancomycine serumspiegels en de gehoorfunctie regelmatig gecontroleerd te worden. Indien u bejaard bent. De dosis moet worden aangepast omdat anders bij toepassing van de normale dosis gehoorbeschadiging en/of beschadiging van nierfunctie kan optreden. Bij bejaarden dienen vancomycine serumspiegels en de gehoorfunctie regelmatig gecontroleerd te worden. Indien u een verminderde gehoorfunctie hebt. Indien u andere antibiotica die gehoorbeschadiging en/of beschadiging van nierfunctie kunnen veroorzaken (met name streptomycine, neomycine, gentamycine, cefaloridine, polymyxine B, colistine, tobramycine of amikacine) gelijktijdig met of na het gebruik van vancomycine toegediend krijgt, is het raadzaam dat u zorgvuldig gevolgd wordt. Indien u het geneesmiddel via een infuus toegediend krijgt, dient uw bloed, urine en nierfunctie regelmatig gecontroleerd te worden. Bij een sterk afgenomen urineproductie dient vancomycine alleen in levensbedreigende situaties te worden gebruikt. Bij schade aan het slakkenhuis van het binnenoor dient vancomycine alleen in levensbedreigende situaties te worden gebruikt. Bij dialysebehandeling dienen vancomycine serumspiegels nauwkeurig gecontroleerd te worden. Vancomycine voor intraveneuze toediening dient niet lokaal te worden toegepast, aangezien deze toepassing irritatie veroorzaakt. Pijn en verharding van de bloedvaten kunnen optreden maar zijn minder belangrijk als het geneesmiddel verdund met 5% glucose in water of 0,9% NaCl oplossing wordt toegediend, wisselen van injectieplaats wordt aangeraden. Snelle injectie kan leiden tot ernstige tot zeer ernstige bloeddrukverlaging en, zelden, hartstilstand. Indien kortere infusietijden worden gehanteerd dan aanbevolen, neemt de kans op overgevoeligheidsreacties aanzienlijk toe. Bij aanhoudende diarree is het raadzaam dat u zich door een arts laat onderzoeken. Bij het gebruik van antibiotica zoals vancomycine kan immers een soms zeer ernstige dikke-darmontsteking (pseudomembraneuze colitis) ontstaan. Gebruik met andere geneesmiddelen Indien gelijktijdig anaesthetica (middelen voor verdoving) worden toegediend kunnen huiduitslag en overgevoeligheidsreacties voorkomen. Bij gelijktijdige toediening van andere antibiotica die gehoorbeschadiging en/of beschadiging van nierfunctie kunnen veroorzaken, is voorzichtigheid geboden (zie Wees extra voorzichtig met Vancomycine Mylan ).

3 PIL-NL Pagina: 3/9 Vertel uw arts of apotheker als u andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden heeft gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die u zonder voorschrift kunt krijgen. Zwangerschap en borstvoeding Over gebruik van deze stof in de zwangerschap bij de mens bestaan onvoldoende gegevens om de mogelijke schadelijkheid te beoordelen. Dit middel wordt in de moedermelk uitgescheiden. Indien dit middel tijdens de lactatie wordt toegepast, dient te worden overwogen geen borstvoeding te geven. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt. Rijvaardigheid en het gebruik van machines Er zijn geen gegevens bekend over het effect van dit product op de rijvaardigheid. Een effect is echter niet waarschijnlijk. 3. HOE WORDT VANCOMYCINE MYLAN GEBRUIKT? Volg bij het gebruik van Vancomycine Mylan nauwgezet het advies van uw arts. Raadpleeg bij twijfel uw arts of apotheker. Bij de toediening van vancomycine worden concentraties van niet meer dan 5 mg/ml en infusiesnelheden van niet meer dan 10 mg/min aangeraden. Bij zorgvuldig uitgekozen patiënten, bij wie vloeistofbeperkingen noodzakelijk is, kunnen concentraties tot 10 mg/ml en infusiesnelheden van niet meer dan 10 mg/min gebruikt worden, maar dergelijke concentraties kunnen het risico van infusie-gerelateerde bijwerkingen verhogen. Patiënten met een normale nierfunctie Volwassenen: De gebruikelijke intraveneuze dosering bedraagt 500 mg (in oplossing) om de 6 uur of 1 g om de 12 uur. Bij de meeste patiënten met infecties veroorzaakt door microorganismen die gevoelig zijn voor vancomycine, treedt binnen 48 tot 72 uur verbetering op. De totale toedieningsduur wordt bepaald door het type en door de ernst van de infectie en door de reactie van de patiënt. Bij hartinfecties wordt een therapieduur van 4-6 weken aanbevolen. Patiëntkarakteristieken zoals leeftijd en obesitas kunnen aanleiding zijn voor aanpassing van de gebruikelijke intraveneuze dosis. Kinderen: De totale dagelijkse intraveneuze toediening van vancomycine, berekend op basis van 40 mg per kg lichaamsgewicht, kan over de dag worden verdeeld en in samenhang met de vochtbehoefte van de patiënt over 24 uur worden verdeeld. Iedere dosis dient in tenminste 60 minuten te worden toegediend.

4 PIL-NL Pagina: 4/9 Pasgeborenen: Aanvangsdosis van 15 mg per kg lichaamsgewicht wordt geadviseerd, gevolgd door 10 mg per kg lichaamsgewicht om de 12 uur voor neonaten in de eerste levensweek, gevolgd door 10 mg per kg lichaamsgewicht om de 8 uur tot de leeftijd van 1 maand. Iedere dosis dient in tenminste 60 minuten te worden toegediend. Plasmaconcentraties van vancomycine dienen nauwkeurig te worden gevolgd bij deze patiënten. Patiënten met een gestoorde nierfunctie Teneinde overdosering te vermijden, dient de dosering te worden aangepast bij patiënten met gestoorde nierfunctie. Voor te vroeg geboren kinderen en bejaarden zijn soms grotere dosisaanpassingen dan verwacht noodzakelijk door een verminderde nierfunctie. Plasmaconcentraties van vancomycine dienen regelmatig te worden gevolgd. Ook bij patiënten met gestoorde leverfunctie wordt geadviseerd het doseringsschema aan te passen op geleide van serumspiegelbepalingen. Intraveneuze toediening samen met aminoglycoside: Indien vancomycine toegediend wordt samen met een aminoglycoside antibioticum, dan dient de dosering van vancomycine niet meer dan 500 mg om de 8 uur te bedragen. De patiënten dienen nauwkeurig gecontroleerd te worden teneinde tekenen van zenuwbeschadiging en beschadiging van het gehoorsorgaan op tijd te kunnen waarnemen en de toediening van vancomycine dient te worden gestopt of de doseringen te worden aangepast wanneer storingen in de nierfunctie optreden. Het verdient aanbeveling wegens het risico op het ontstaan van bijwerkingen (zie onder bijwerkingen ) om de dosis vancomycine niet ineens intraveneus in te spuiten, doch in een langzaam lopend infuus. Wijze van toediening Intraveneuze toediening, bij voorkeur als langzaam lopend infuus. Duur van de behandeling De duur van de therapie is afhankelijk van de aard en ernst van de infectie en/of andere factoren. Wat u moet doen als u meer van Vancomycine Mylan heeft gebruikt dan u zou mogen In geval van overdosering dient de behandeling direct te worden gestaakt. Overdosering kan schade aan nieren en het gehoor veroorzaken. 4. MOGELIJKE BIJWERKINGEN Zoals alle geneesmiddelen kan Vancomycine Mylan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt.

5 PIL-NL Pagina: 5/9 De volgende bijwerkingen kunnen optreden bij het gebruik van intraveneus toegediende vancomycine. De frequentie van iedere bijwerking is tussen haakjes weergegeven, waarbij de volgende categorie-indeling is gebruikt: zeer vaak vaak soms zelden zeer zelden bij meer dan 1 van de 10 patiënten bij 1 tot 10 van de 100 patiënten bij 1 tot 10 van de 1000 patiënten bij 1 tot 10 van de patiënten bij minder dan 1 van de patiënten Infecties en parasitaire aandoeningen Zeer zelden ontsteking van de dikke darm (pseudomembraneuze colitis). Bloed- en lymfestelselaandoeningen Vaak bloedafwijking (tekort aan witte bloedlichaampjes) gepaard gaande met verhoogde gevoeligheid voor infecties (neutropenie). Soms afname van het aantal bloedplaatjes gepaard gaande met blauwe plekken en bloedingsneiging (thrombocytopenie). Zeer zelden zeer ernstige bloedafwijking (tekort aan witte bloedlichaampjes) gepaard gaande met plotselinge hoge koorts, heftige keelpijn en zweertjes in de mond (agranulocytose). Zeer zelden verhoogde aanwezigheid in het bloed van bepaalde witte bloedcellen, eosinofielen (eosinofilie). Immuunsysteemaandoeningen Zeer vaak overgevoeligheidsreacties. Zenuwstelselaandoeningen Soms duizeligheid. Evenwichtsorgaan- en ooraandoeningen Soms gehoorverlies of oorsuizen. Hartaandoeningen Zeer zelden hartstilstand. Bloedvataandoeningen Vaak aderontsteking met de vorming van een bloedstolsel, vaak te voelen als een pijnlijke wat harde streng met erboven een rode huid (thromboflebitis), bloeddrukdaling en overmatig blozen. Zelden shock (sterke daling van de bloeddruk, bleekheid, onrust, zwakke snelle pols, klamme huid, verminderd bewustzijn). Maagdarmstelselaandoeningen Vaak misselijkheid. Huid- en onderhuidaandoeningen

6 PIL-NL Pagina: 6/9 Vaak roodheid op hoofd, hals, borst en rug. Soms gepaard gaande met jeuk, bloeddrukdaling, hijgend of piepend ademhalen en kortademigheid. Vaak galbulten (huiduitslag met hevige jeuk en vorming van bultjes), jeuk en huiduitslag. Zeer zelden ernstige overgevoeligheidsreactie met (hoge) koorts, rode vlekken op de huid, gewrichtspijnen en/of oogontsteking (Stevens-Johnson syndroom). Zeer zelden ernstige, acute (overgevoeligheids)reactie gepaard gaande met koorts en blaren op de huid/vervelling van de huid; ontsteking van een bloedvat en huidontsteking met schilfering. Nier- en urinewegaandoeningen Soms nierfalen. Zeer zelden ontsteking van de nieren gepaard gaande met bloed in de urine, koorts en pijn in de flanken. Algemene aandoeningen en toedieningsplaatsstoornissen Zeer vaak pijn op de injectieplaats. Vaak koorts. Soms koude rillingen. Zeer zelden weefselversterf op de injectieplaats. Onderzoeken Vaak afwijkende waarden voor nierfunctietesten. Letsels, intoxicaties en verrichtingscomplicaties Soms beschadiging van het gehoor of vergiftiging van de nieren. Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij u een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan uw arts of apotheker. 5. HOE BEWAART U VANCOMYCINE MYLAN? Buiten het bereik en zicht van kinderen houden. Gebruik Vancomycine Mylan niet meer na de vervaldatum die staat vermeld op de doos en de injectieflacon na EXP. De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van die maand. De ongeopende injectieflacon bewaren beneden 25 C. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren. De injectieflacon in de buitenverpakking bewaren ter bescherming tegen licht en vocht. Geneesmiddelen dienen niet weggegooid te worden via het afvalwater of met huishoudelijk afval. Vraag uw apotheker wat u met medicijnen moet doen die niet meer nodig zijn. Deze maatregelen zullen helpen bij de bescherming van het milieu.

7 PIL-NL Pagina: 7/9 6. AANVULLENDE INFORMATIE Wat bevat Vancomycine Mylan Het werkzame bestanddeel is: Vancomycinehydrochloride. Elke injectieflacon bevat 500 mg respectievelijk 1000 mg vancomycine. De andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn: Natriumhydroxide (E524) en zoutzuur (E507) voor ph-instelling. Hoe ziet Vancomycine Mylan er uit en wat is de inhoud van de verpakking Vancomycine Mylan, poeder voor oplossing voor infusie is een wit tot nagenoeg wit poeder. Het gereconstitueerde product is een heldere oplossing, vrij van zichtbare deeltjes. 10 ml Type 1 glazen injectieflacon met rubber stop afgesloten met flip-off aluminimum cap. 30 ml Type 1 glazen injectieflacon met rubber stop afgesloten met flip-off aluminium cap. Houder van de vergunning voor het in de handel brengen en fabrikant Houder van de vergunning voor het in de handel brengen Mylan B.V. Dieselweg LB Bunschoten Fabrikant Agila Specialties Polska Sp zoo 10, Daniszewska Str Warsaw Polen Nummers van de vergunning voor het in de handel brengen RVG () RVG () Deze bijsluiter is voor de laatste keer goedgekeurd in januari 2015 De volgende informatie is alleen bestemd voor artsen of andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg: Vancomycine Mylan poeder voor infusie is bedoeld voor eenmalig gebruik. Ongebruikte oplossing moet worden weggegooid.

8 PIL-NL Pagina: 8/9 Bereiding: : Los de inhoud van de injectieflacon op in 10 ml steriel water. Voor het gebruik moet de oplossing visueel worden geïnspecteerd. De oplossing moet helder zijn en mag geen deeltjes bevatten. Verdun de gereconstitueerde oplossing met minimaal 100 ml steriel natriumchloride 0,9% g/v of glucose 5% g/v. : Los de inhoud van de injectieflacon op in 20 ml steriel water. Voor het gebruik moet de oplossing visueel worden geïnspecteerd. De oplossing moet helder zijn en mag geen deeltjes bevatten. Verdun de gereconstitueerde oplossing met minimaal 200 ml steriel natriumchloride 0,9% g/v of glucose 5% g/v. De concentratie van vancomycine in de bereide infusievloeistof mag niet meer dan 0,5% g/v (5 mg/ml) zijn. De infusievloeistof mag niet worden gemengd met andere medicijnen. Infusie: Vancomycine Mylan moet worden toegediend via langzame intraveneuze infusie gedurende een periode van minimaal 60 minuten met een maximale snelheid van 10 mg/min. Bij een concentratie van 5 mg/ml is dit gelijk aan 2 ml/min. Speciale voorzorgsmaatregelen bij bewaren Het ongeopende product bewaren beneden 25 C in de oorspronkelijke verpakking, ter bescherming tegen licht en vocht. Niet in de koelkast of de vriezer bewaren. De bereide oplossing is 4 dagen houdbaar in de koelkast (2-8 C) Het verdunde product dient onmiddellijk verder gebruikt te worden. Vanuit microbiologisch oogpunt dient het product echter direct na reconstitueren/verdunnen te worden gebruikt. Indien het gereconstitueerde/verdunde product niet direct wordt gebruikt, is de gebruiker/toediener verantwoordelijk voor de gehanteerde gebruikstermijn en conditie voor toediening. Normaliter is de termijn in dit laatste geval niet langer dan 24 uur bij 2-8 C, tenzij reconstitueren/verdunnen heeft plaatsgevonden onder gecontroleerde en gevalideerd aseptische omstandigheden Gevallen van onverenigbaarheid Oplossingen van vancomycine zijn zuur en dienen dit te blijven teneinde precipitatie te voorkomen. Tevens kan de lage ph aanleiding geven tot chemische en fysische instabiliteit indien aan een vancomycine oplossing andere geneesmiddelen worden toegevoegd. Mengen met alkalische oplossingen dient vermeden te worden.

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Datum: februari 2016 pagina 1/8 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vancomycine Mylan 500 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Mylan 1000 mg, poeder voor oplossing voor infusie vancomycinehydrochloride

Nadere informatie

Package Leaflet / 1 van 5

Package Leaflet / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Hydroxocobalamine HCl CF 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie hydroxocobalamine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Datum: december 2017 pagina 1/9 Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vancomycine Mylan 500 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Mylan 1000 mg, poeder voor oplossing voor infusie vancomycinehydrochloride

Nadere informatie

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn?

2. Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn? BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancomycine CNP 500 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine CNP 1000 mg, poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Lees goed de hele bijsluiter

Nadere informatie

Efudix crème, 50 mg/g

Efudix crème, 50 mg/g BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Efudix crème, 50 mg/g 5-Fluoro-uracil Lees de hele bijsluiter aandachtig door alvorens dit geneesmiddel te gebruiken Bewaar deze bijsluiter, misschien heeft

Nadere informatie

BIJSLUITER. BIbv pagina 1 van 6 Mucoangin zuigtabletten PIL 1101

BIJSLUITER. BIbv pagina 1 van 6 Mucoangin zuigtabletten PIL 1101 BIJSLUITER BIbv pagina 1 van 6 Mucoangin zuigtabletten PIL 1101 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER MUCOANGIN, zuigtabletten 20mg ambroxolhydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door,

Nadere informatie

1. Wat is Kruidvat hoesttabletten broomhexine HCl 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Kruidvat hoesttabletten broomhexine HCl 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt KRUIDVAT HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCL 8 MG, TABLETTEN Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Leidapharm Hoesttabletten Broomhexine HCl 8 mg gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Leidapharm Hoesttabletten Broomhexine HCl 8 mg gebruikt Version 2012_06 marked RVG56954 2011_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET Leidapharm Hoest Broomhexine HCl 8 mg, Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

Mebendazol Teva 100 mg, tabletten tabletten

Mebendazol Teva 100 mg, tabletten tabletten 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Mebendazol Teva 100 mg, Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Novaban 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Novaban 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER 2 mg/2 ml, oplossing voor injectie en infusie Tropisetron Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van. - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

1. Wat is Broomhexine HCl Apotex 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Broomhexine HCl Apotex 8 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2011_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BROOMHEXINE HCl APOTEX 8 mg Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u Paracetamol comp. Apotex gebruikt Version 2008_11 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL COMP. APOTEX, TABLETTEN paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt

1. Wat is Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg en waarvoor wordt het gebruikt Version 2012_06 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg, tabletten paracetamol en coffeïne Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

ANTITROMBINE III CONCENTRAAT BAXALTA 500 IE en 1000 IE Bijsluiter 1/4

ANTITROMBINE III CONCENTRAAT BAXALTA 500 IE en 1000 IE Bijsluiter 1/4 Bijsluiter 1/4 ANTITROMBINE III CONCENTRAAT BAXALTA 500 IE en 1000 IE. Humaan plasma antitrombine III-concentraat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. MUCOANGIN, zuigtabletten 20mg ambroxolhydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. MUCOANGIN, zuigtabletten 20mg ambroxolhydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER MUCOANGIN, zuigtabletten 20mg ambroxolhydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Macrogol en elektrolyten Naturel Tramedico, poeder voor drank 13,7 g

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Macrogol en elektrolyten Naturel Tramedico, poeder voor drank 13,7 g pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Macrogol en elektrolyten Naturel 13,7 g macrogol 3350, natriumwaterstofcarbonaat, natriumchloride, kaliumchloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne

Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol/coffeïne 500/50 PCH, 500/50 mg Paracetamol / coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Clindamycin Sandoz 150 mg capsules, hard Clindamycin Sandoz 300 mg capsules, hard

Clindamycin Sandoz 150 mg capsules, hard Clindamycin Sandoz 300 mg capsules, hard BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Clindamycin Sandoz 150 mg capsules, hard Clindamycin Sandoz 300 mg capsules, hard Clindamycine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancocin CP 250 mg, capsules Vancomycinehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Urapidil Nordic 50 mg/10 ml, oplossing voor injectie. Urapidil

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Urapidil Nordic 50 mg/10 ml, oplossing voor injectie. Urapidil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Urapidil Nordic 50 mg/10 ml, oplossing voor injectie Urapidil Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne

Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals PARACETAMOL / COFFEÏNE 500 mg/50 mg, tabletten paracetamol/coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. Vancomycine Xellia 500 mg en 1000 mg poeder voor oplossing voor infusie. Vancomycine

Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker. Vancomycine Xellia 500 mg en 1000 mg poeder voor oplossing voor infusie. Vancomycine Bijsluiter: Informatie voor de gebruiker Vancomycine Xellia 500 mg en 1000 mg poeder voor oplossing voor infusie Vancomycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want

Nadere informatie

Rapifen oplossing voor injectie 0,5 mg/ml alfentanil

Rapifen oplossing voor injectie 0,5 mg/ml alfentanil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Rapifen oplossing voor injectie 0,5 mg/ml alfentanil Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar

Nadere informatie

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml

BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml BIJSLUITER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Atosiban Devrimed 6,75 mg/0,9 ml oplossing voor injectie Atosiban Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 Xylometazoline HCl Sandoz neusdruppels 0,5/1,0. 1313-V6 mg/ml 1.3.1.3 Package Leaflet januari 2009

Sandoz B.V. Page 1/5 Xylometazoline HCl Sandoz neusdruppels 0,5/1,0. 1313-V6 mg/ml 1.3.1.3 Package Leaflet januari 2009 Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XYLOMETAZOLINE HCl SANDOZ NEUSDRUPPELS 0,5/1,0 MG/ML, OPLOSSING Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

MEBENDAZOL ANTI-WORMTABLETTEN APOTEX 100 MG Module RVG Version 2014_04 Page 1 of 5

MEBENDAZOL ANTI-WORMTABLETTEN APOTEX 100 MG Module RVG Version 2014_04 Page 1 of 5 Version 2014_04 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER mebendazol anti-wormtabletten Apotex 100 mg tabletten Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

Raadpleeg uw arts als één van bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is of dat in het verleden is geweest.

Raadpleeg uw arts als één van bovenstaande waarschuwingen voor u van toepassing is of dat in het verleden is geweest. BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BISOLVON druppels voor kinderen, 2 mg/ml broomhexinehydrochloride Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift verkregen worden. Desondanks moet u BISOLVON druppels

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml/ 0,72 mg/ml, oplossing (povidonjood en ethanol)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml/ 0,72 mg/ml, oplossing (povidonjood en ethanol) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Betadine alcohol, oplossing voor cutaan gebruik 50 mg/ml/ 0,72 mg/ml, oplossing (povidonjood en ethanol) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Ikorel 10, tabletten 10 mg Ikorel 20, tabletten 20 mg nicorandil BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het innemen van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Vermox 100 mg tabletten. Mebendazol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Vermox 100 mg tabletten. Mebendazol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Vermox 100 mg tabletten Mebendazol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 1 MG/ML NEUSDRUPPELS SAMENWERKENDE APOTHEKERS, OPLOSSING

XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 1 MG/ML NEUSDRUPPELS SAMENWERKENDE APOTHEKERS, OPLOSSING Samenwerkende Apothekers Nederland bv Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER XYLOMETAZOLINEHYDROCHLORIDE 1 MG/ML NEUSDRUPPELS SAMENWERKENDE APOTHEKERS, OPLOSSING Lees deze bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

FIBORAN, capsules 50 mg

FIBORAN, capsules 50 mg Blz. : 1/5 BIJSLUITERTEKST Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door te lezen. Heeft u

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Laxtra Neutraal, poeder voor drank 13,7 g Laxtra Orange, poeder voor drank 13,8 g

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Laxtra Neutraal, poeder voor drank 13,7 g Laxtra Orange, poeder voor drank 13,8 g pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Laxtra Neutraal, poeder voor drank 13,7 g drank 13,8 g macrogol 3350, natriumwaterstofcarbonaat, natriumchloride, kaliumchloride Lees de hele

Nadere informatie

RVG 21941=19111. Version 2012_10 Page 1 of 5. Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg tabletten

RVG 21941=19111. Version 2012_10 Page 1 of 5. Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg tabletten Version 2012_10 Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Leidapharm anti-worm mebendazol 100 mg tabletten Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat

Nadere informatie

Package Leaflet juli 2014

Package Leaflet juli 2014 Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER xylometazoline HCl 0,5 / 1,0 mg/ml oplossing xylometazoline HCl Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg

Dancor 10, tabletten 10 mg Dancor 20, tabletten 20 mg DANCOR 10/20 bijsluiter 31-01-2008 blz. 1 / 5 Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan nodig zijn om deze nogmaals door

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Burinex 0,5 mg/ml, oplossing voor injectie Bumetanide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. - Bewaar

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor gebruiker

Bijsluiter: informatie voor gebruiker Bijsluiter: informatie voor gebruiker Vancomycine Pfizer 500 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Pfizer 1000 mg poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine

Nadere informatie

VANCOMYCINE TEVA 500 MG VANCOMYCINE TEVA 1000 MG poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie

VANCOMYCINE TEVA 500 MG VANCOMYCINE TEVA 1000 MG poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Vancomycine Teva 500 mg, Vancomycine Teva 1000 mg, vancomycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat

Isosorbidedinitraat 5 PCH, tabletten 5 mg Isosorbidedinitraat 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Isosorbidedinitraat 5 PCH, 5 mg Isosorbidedinitraat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Loratadine EG 10 mg tabletten Werkzaam bestanddeel: loratadine

Loratadine EG 10 mg tabletten Werkzaam bestanddeel: loratadine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Loratadine EG 10 mg tabletten Werkzaam bestanddeel: loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel

Nadere informatie

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705

BIJSLUITER. pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER pagina 1 Bisolnex 1705 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 28 juni 2012 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol 120 PCH, 120 mg Paracetamol 240 PCH, 240 mg Paracetamol 500 PCH, 500 mg Paracetamol 1000 PCH, 1000 mg Paracetamol

Nadere informatie

2. Wat u moet weten voordat u DA Paracetamol met Coffeïne 500 mg/50 mg gebruikt

2. Wat u moet weten voordat u DA Paracetamol met Coffeïne 500 mg/50 mg gebruikt Module 1 ADMINISTRATIVE INFORMATION... Page: 1.3.1.1-1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER DA PARACETAMOL MET COFFEÏNE 500 MG/50 MG, TABLETTEN paracetamol

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter ETOS PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER. Pagina 1 van 5

BIJSLUITER. Pagina 1 van 5 BIJSLUITER Pagina 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Tracrium 10 mg/ml oplossing voor injectie/infusie atracuriumdibesilaat Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN, zetpillen 10 mg BUSCOPAN voor kinderen, zetpillen 7,5 mg butylscopolaminebromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN, zetpillen 10 mg BUSCOPAN voor kinderen, zetpillen 7,5 mg butylscopolaminebromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUSCOPAN, zetpillen 10 mg BUSCOPAN voor kinderen, zetpillen 7,5 mg butylscopolaminebromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik

Nadere informatie

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride

Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, oplossing voor injectie thiaminehydrochloride 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Thiamini hydrochloridum 100 mg/ml, thiaminehydrochloride Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken

Nadere informatie

PARACOF, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne

PARACOF, tabletten 500/50 mg Paracetamol / coffeïne 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACOF, 500/50 mg Paracetamol / coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, stroop noscapine

ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, stroop noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ROTER NOSCAPECT 1 mg/ml, noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine

NOSCAPINE HCL, stroop 1 mg/ml Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER NOSCAPINE HCL, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER. Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Dalacin-T 10 mg/ml, vloeistof voor cutaan gebruik Clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter PARACETAMOL/VITAMINE C 500/50 MG DRANK BIJ VERKOUDHEID, poeder voor drank Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt?

1. Wat is Urfadyn PL en waarvoor wordt dit middel gebruikt? Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Urfadyn PL 100 mg harde capsules Nifurtoïnol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke informatie in voor

Nadere informatie

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine

Clindamycine 10 mg/ml Teva, oplossing voor cutaan gebruik clindamycine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Clindamycine 10 mg/ml Teva, clindamycine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken, want er staat

Nadere informatie

Propylthiouracile is een stof dat de schildklierwerking remt.

Propylthiouracile is een stof dat de schildklierwerking remt. BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS PROPYLTHIOURACILE 50 mg, tabletten Propylthiouracile Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken - Bewaar deze bijsluiter.

Nadere informatie

In deze bijsluiter: 1. Wat is Leidapharm Hoestdrank Broomhexine HCl suikervrij en waarvoor wordt het gebruikt

In deze bijsluiter: 1. Wat is Leidapharm Hoestdrank Broomhexine HCl suikervrij en waarvoor wordt het gebruikt Module 1 ADMINISTRATIVE INFORMATION... Page: 1.3.1.3-1 of 6 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER LEIDAPHARM HOESTDRANK BROOMHEXINE HCl 4MG/5MLSUIKERVRIJ LEIDAPHARM

Nadere informatie

Deel I B-2 Panadol Zapp Maart 2010 Blz. 1/5 RVG 26469 NL

Deel I B-2 Panadol Zapp Maart 2010 Blz. 1/5 RVG 26469 NL Blz. 1/5 RVG 26469 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Macrogol en elektrolyten Naturel InterGal, poeder voor drank 13,7 g

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Macrogol en elektrolyten Naturel InterGal, poeder voor drank 13,7 g BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Macrogol en elektrolyten Naturel InterGal, poeder voor drank 13,7 g macrogol 3350, natriumwaterstofcarbonaat, natriumchloride, kaliumchloride Lees de hele bijsluiter

Nadere informatie

Package leaflet

Package leaflet 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3-1 Patiëntenbijsluiter Kinderparacetamol zetpil 120 mg, Kinderparacetamol zetpil 240 mg, Paracetamol zetpil 500 mg, Paracetamol zetpil 1000 mg, Dit geneesmiddel kan zonder

Nadere informatie

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine

Broomhexine HCl 8 PCH, tabletten 8 mg broomhexine 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Broomhexine HCl 8 PCH, 8 mg broomhexine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Bleu Patente V, oplossing voor injectie 25 mg/ml

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT. Bleu Patente V, oplossing voor injectie 25 mg/ml BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE PATIËNT Bleu Patente V, oplossing voor injectie 25 mg/ml Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel krijgt want er staat belangrijke informatie voor u in. Bewaar

Nadere informatie

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL

IB-2 Panadol Zetpillen 1000 mg voor Volwassenen maart 2010 en Kinderen vanaf 12 jaar Blz.1/5 RVG 29787 NL Blz.1/5 RVG 29787 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker

Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Bijsluiter: informatie voor de gebruiker Vamysin 500 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vamysin 1000 mg Poeder voor concentraat voor oplossing voor infusie Vancomycine Lees goed de

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Koortslipcrème aciclovir 50 mg/g, crème Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir

Aciclovir ratiopharm koortslipcrème 50 mg/g, crème aciclovir 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Aciclovir ratiopharm koortslip 50 mg/g, aciclovir Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BISOLVON tabletten, 8 mg broomhexinehydrochloride Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel kan

Nadere informatie

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U PARACETAMOL/COFFEÏNE TABLET CF 500/50 MG GEBRUIKT

2. WAT U MOET WETEN VOORDAT U PARACETAMOL/COFFEÏNE TABLET CF 500/50 MG GEBRUIKT 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3-1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER PARACETAMOL/COFFEINE TABLET CF 500/50 mg, tabletten 500 mg paracetamol en 50 mg coffeïne Lees de hele bijsluiter zorgvuldig

Nadere informatie

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine

Vicks Hoestdrank noscapinehydrochloride 1 mg/ml, drank Noscapine 1.3.3 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Vicks Hoest noscapinehydrochloride 1 mg/ml, Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5

1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 1.3.1.3 Package Leaflet 1.3.1.3 / 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Hooikoortstabletten HTP Loratadine 10 mg, tabletten loratadine Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 1207 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKER Paracetamol Actavis 120 mg zetpillen Paracetamol Actavis 240 mg zetpillen Paracetamol Actavis 500 mg zetpillen Paracetamol

Nadere informatie

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol

Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Boots Pharmaceuticals Paracetamol 500 mg, tabletten paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

Package leaflet / 1 van 6

Package leaflet / 1 van 6 1.3.1.3 Package leaflet 1.3.1.3 / 1 van 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Diarreeremmer HTP Loperamide HCl 2 mg, capsules loperamide hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door,

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride)

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER VIGAMOX 5 mg/ml oogdruppels, oplossing Moxifloxacine (als hydrochloride) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN omhulde tabletten, 10 mg butylscopolaminebromide

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BUSCOPAN omhulde tabletten, 10 mg butylscopolaminebromide BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BUSCOPAN omhulde tabletten, 10 mg butylscopolaminebromide Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Dit

Nadere informatie

Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke informatie voor u. 1.3.1 Bijsluiter Rev.nr. 0806 Pag. 1 van 5 BIJSLUITER: Informatie voor de gebruik(st)er MEBENDAZOL ACTAVIS 100 mg, tabletten mebendazol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door want deze bevat belangrijke

Nadere informatie

Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, kauwtabletten

Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, kauwtabletten 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Calciumgluconaat Teva 500 mg met pepermuntsmaak, calciumgluconaat Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

Deel I B-2 Panadol Gladde tablet, filmomhulde tabletten Maart 2010 Blz.1/6 RVG 18550 NL

Deel I B-2 Panadol Gladde tablet, filmomhulde tabletten Maart 2010 Blz.1/6 RVG 18550 NL Blz.1/6 RVG 18550 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1

PARACETAMOL PCH zetpillen. DEEL IB : ALGEMENE GEGEVENS Datum : 09 april 2004 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Deel IB2 : Bijsluiter Bladzijde : 1 LEES DEZE BIJSLUITER ZORGVULDIG DOOR, WANT DEZE BEVAT BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR U. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON druppels voor kinderen, 2 mg/ml broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON druppels voor kinderen, 2 mg/ml broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BISOLVON druppels voor kinderen, 2 mg/ml broomhexinehydrochloride Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift verkregen worden. Desondanks moet u BISOLVON druppels

Nadere informatie

Paracetamol Mdq 500 mg, tabletten Paracetamol

Paracetamol Mdq 500 mg, tabletten Paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Paracetamol Mdq 500 mg, Paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. colistimethaatnatrium

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS. colistimethaatnatrium BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Tadim 1 miljoen internationale eenheden (IE), poeder voor oplossing voor infusie colistimethaatnatrium Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat

Nadere informatie

Sandoz B.V. Page 1/5 Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 1,0 mg/ml 1313-V Package Leaflet juli 2012

Sandoz B.V. Page 1/5 Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 1,0 mg/ml 1313-V Package Leaflet juli 2012 Sandoz B.V. Page 1/5 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Xylometazoline HCl Sandoz neusspray 1,0 mg/ml, neusspray, oplossing Xylometazoline HCl Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze

Nadere informatie

Deel I B-2 Panadol Plus Gladde tablet Maart 2010 Blz.1/6 RVG 22053 NL

Deel I B-2 Panadol Plus Gladde tablet Maart 2010 Blz.1/6 RVG 22053 NL Blz.1/6 RVG 22053 NL Lees deze bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit geneesmiddel is verkrijgbaar zonder doktersvoorschrift (recept), voor de behandeling van een

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Bijsluiter: informatie voor de patiënt Indocollyre Unidose 1 mg/ml, oogdruppels, oplossing Indometacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON drank voor kinderen, 4 mg/5 ml broomhexinehydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. BISOLVON drank voor kinderen, 4 mg/5 ml broomhexinehydrochloride BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER BISOLVON drank voor kinderen, 4 mg/5 ml broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u. Dit

Nadere informatie

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine

Bijsluiter: informatie voor de patiënt. Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine BIJSLUITER 1 Bijsluiter: informatie voor de patiënt Ofloxacine Stulln 3 mg/ml oogdruppels, oplossing Ofloxacine Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken want er staat belangrijke

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten. Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride BIJSLUITER 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ANGIN-SAN keelspray ANGIN-SAN zuigtabletten Dequalinium chloride Lidocaïne hydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Imodium 2 mg harde capsules

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Imodium 2 mg harde capsules BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Imodium 2 mg harde capsules Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Dit geneesmiddel kan zonder voorschrift

Nadere informatie

BIJSLUITER. BIbv pagina 1 Bisolnex 1312

BIJSLUITER. BIbv pagina 1 Bisolnex 1312 BIJSLUITER BIbv pagina 1 Bisolnex 1312 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Bisolnex Stroop, 1 mg/ml Noscapine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor

Nadere informatie

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol

Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, oogdruppels chlooramfenicol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 Chlooramfenicol 5 mg/ml Teva, chlooramfenicol Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. Bewaar deze bijsluiter, het kan

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER. Monuril 2000, granulaat voor drank Monuril 3000, granulaat voor drank. fosfomycine-trometamol

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER. Monuril 2000, granulaat voor drank Monuril 3000, granulaat voor drank. fosfomycine-trometamol BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER Monuril 2000, granulaat voor drank Monuril 3000, granulaat voor drank fosfomycine-trometamol Lees goed de hele bijsluiter voordat u dit geneesmiddel gaat gebruiken,

Nadere informatie

Loperamide HCl RXT 2 mg, capsules

Loperamide HCl RXT 2 mg, capsules BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR GEBRUIKERS Loperamide HCl RXT 2 mg, capsules Lees goed de hele bijsluiter, want deze bevat belangrijke informatie Dit geneesmiddel kunt u zonder recept krijgen. Maar gebruik

Nadere informatie

RVG JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride

RVG JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride Page 1 of 5 1.3.1.3 PATIENT INFORMATION LEAFLET JUMBO HOESTTABLETTEN BROOMHEXINE HCl 8 mg Broomhexinehydrochloride Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie voor u.

Nadere informatie

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Claritine, tabletten 10 mg Claritine, stroop 1 mg/ml Loratadine

BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER. Claritine, tabletten 10 mg Claritine, stroop 1 mg/ml Loratadine - PIL 1/6 - BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Claritine, tabletten 10 mg Claritine, stroop 1 mg/ml Loratadine Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

1. WAT ZIJN ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT?

1. WAT ZIJN ZURE OORDRUPPELS MET HYDROCORTISON DMB 1% FNA EN WAARVOOR WORDT HET GEBRUIKT? Page 1 of 6 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER Zure oordruppels met hydrocortison DMB 1% FNA Lees deze bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. -Bewaar

Nadere informatie

ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, tabletten Paracetamol

ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, tabletten Paracetamol 1.3.1 : Bijsluiter Bladzijde : 1 BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIK(ST)ER ROTER ROTER Paracetamol 500 mg, Paracetamol Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door, want deze bevat belangrijke informatie

Nadere informatie

Miconazolnitraat J-C vaginale crème 20 mg/g (miconazolnitraat)

Miconazolnitraat J-C vaginale crème 20 mg/g (miconazolnitraat) BIJSLUITER: INFORMATIE VOOR DE GEBRUIKSTER Miconazolnitraat J-C vaginale crème 20 mg/g (miconazolnitraat) Lees de hele bijsluiter zorgvuldig door voordat u start met het gebruik van dit geneesmiddel. -

Nadere informatie