Reader Content Management NAAM: KLAS:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reader Content Management NAAM: KLAS:"

Transcriptie

1 Reader Content Management NAAM: KLAS:

2 Inhoudsopgave Wat is een Content Management Systeem?...3 Wordpress...3 Opdracht 1 Blog artikel schrijven...4 Het uiterlijk van je site aanpassen...6 Opdracht 2 widgets...6 Opdracht 3 Jouw tweede artikel schrijven...6 Opdracht 4 Je Instellingen aanpassen...7 Opdracht 5 Pagina's aanmaken...8 LEERSTOF: Overige populaire Content management systemen...9 Joomla!...9 Opdracht 6 Joomla...10 Drupal...11 Opdracht 7 Drupal...11 Webshop CMS paketten...12 Magento...12 Opdracht 8 Magento...12 Virtuemart...13 Opdracht 9 Virtuemart...13 Oscommerce...14 Zencart...14 Opdracht 10 Vergelijking Oscommerce en Zencart...15

3 Wat is een Content Management Systeem? Content Management System (afgekort: CMS) is een systeem waarmee je de content van een website kunt beheren. Dit doe je in het algemeen door in te loggen op een beheerders gedeelte, en daar kan je dan nieuwe items aanmaken of oude items wijzigen/verwijderen. Wordpress WordPress is vrije weblog-software, die onder de GPL-licentie wordt gepubliceerd. Gebruikers van Wordpress worden verzocht onderaan pagina s te linken naar de website van WordPress. WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar. Door middel van thema s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaard vormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins en widgets beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld spam filters (bijvoorbeeld Askimet, SpamKarma) of kleine scherm detectie (Mobiele telefoon, Nintendo Wii, Nintendo DS, etc.) of een handige zoekfunctie op de site. WordPress MU Automattic, het bedrijf dat Wordpress beheert, heeft ook een andere versie van Wordpress uitgebracht genaamd Wordpress MU, dit is een versie die meerdere blogs op één website kan beheren en kan live worden gezien op Wordpress.com, de dienst van Automattic waar je gratis je eigen blog kan maken.

4 Opdracht 1 Blog artikel schrijven Surf naar Wordpress.com en maak een gratis account aan. Log in bij Wordpress en neem een kijkje in het dashboard. Als eerst ga je een thema kiezen dat bij jouw blog past. Het blog dat je gaat schrijven heeft te maken met internetmarketing en CMS. Ga in het linker menu naar appearence en dan vervolgens naar themes. Blader door de themes en kies een stijl die bij je past. Je kunt de themes altijd van te voren bekijken door te klikken op preview. Wanneer je de juiste hebt gekozen, klik dan op Activate. Je moet nu kiezen of je in het Nederlands of in het Engels wil bloggen. Nederland is klein, dus je bereik is minder. Engels vergroot het bereik, maar ook de concurrentie, want er zijn vele Engelstalige bloggers. Vervolgens gaan we de basis (structuur) van de site leggen door een aantal categorieën te maken waar je het over wilt hebben op je blog. Ga in het dashboard menu naar Posts en dan vervolgens naar Categories. Maak een stuk of 5 categorieën aan in de door jouw gekozen taal en geef ze een omschrijving. Kies bij Parent none (want anders maak je sub categorieën).

5 Nu moet je een introductie bericht schrijven over je nieuwe blog (minimaal 250 woorden). Dit doe je door te klikken op Posts en dan op Add New. Zoals je ziet moet je eerst een titel kiezen voor je artikel en daaronder heb je ruimte om de het artikel te schrijven. Deze ruimte noemen wij de Editor. Aan de rechterkant staan de categorieën waar je het artikel in kunt plaatsen, zodat lezers makkelijk kunnen navigeren en zoeken. Een blog is leuk wanneer je ook foto's en video's invoegt die behoren bij je artikel. Die voeg je in door op de kleine icoontjes boven je artikel te klikken. Zoals je ziet kun je bij je artikel editor switchen tussen view en HTML. Dit betekend dat als je code kunt schrijven, het artikel een veel rijkere uitstraling kan geven. Vink de juiste categorieën aan en begin met schrijven. Wanneer je het artikel wilt bekijken zoals de wereld deze ziet, dan klik je op Preview in het rechtermenu. Wil je het opslaan, maar nog niet publiceren, dan klik je op Save Draft en ben je helemaal tevreden, dan klik je op Publish. Klik nu op Preview Changes om je artikel Live te zien.

6 Het uiterlijk van je site aanpassen Wordpress werkt zoals eerder gezegd met Thema's. Deze thema's zijn standaard, maar je kunt ze ook zelf (laten) ontwerpen voor een eigen look. Opdracht 2 widgets Open eerst een tweede tabblad met de voorkant van je site, zodat je makkelijk kan switchen tussen de Admin en de User kant. Nu gaan we onze site een beetje customizen door een aantal widgets toe te voegen. Dit doe je door te klikken op appearance en vervolgens op widgets. Je ziet daar dan in het grote vak de beschikbare widgets en aan de rechterkant de verschillende elementen van je site, zoals sidebar, footer left en footer right. Je kunt nu de widgets slepen naar de elementen van je site. Kies een aantal leuke widgets uit (minimaal 5) en sleep deze naar het element van je site waarvan jij denkt dat de widget goed past. Klik vervolgens op het driehoekje in de widget om de instelling aan te passen. Bekijk steeds via het het andere tabblad je wijzigingen. Druk na elke wijziging ven op F5 zodat je pagina ververst en je wijzigingen zichtbaar zijn. Opdracht 3 Jouw tweede artikel schrijven Schrijf nu jouw tweede artikel. Wederom met foto's en filmpjes en minimaal 250 woorden. Voeg nu ook tags toe bij je artikel (staan bij het rechtermenu), zodat bezoekers jouw artikel kunnen vinden met behulp van de zoekfunctie. Tags zijn bijvoorbeeld bij een site over voetbal: gras,scheidsrechter, rode kaart, bal, fifa, knvb, eredivisie, champions league en voetbal. Voeg ook de tags toe bij jouw eerste artikel, door te klikken op Posts >> all Posts en bij jouw eerste artikel klikken op Edit. Tevens helpen tags je bij SEO, zodat Google je site beter vind en dat je dus meer bezoekers krijgt!! Over SEO krijg je in een andere les meer te horen.

7 Opdracht 4 Je Instellingen aanpassen Wordpress is heel omvangrijk en je kunt het geheel naar je eigen wensen inrichten. Ga in je dashboard naar het linker menu op zoek naar Settings en vervolgens naar General Settings. Hier moet je een naam voor je blog ingeven, de tijdzone aanpassen, taal en de tijdsaanduiding. Hieronder staan nog talrijke opties om je instellingen aan te passen, zoals de instellingen voor je voorpagina, media en privacy. Doorloop alle instellingen en wijzig een instelling wanneer jij denkt dat dit nodig is. Wanneer je dit gedaan hebt kun je ook nog bij ratings aangeven of je wilt dat gebruikers een artikel van jouw beoordelen op een schaal van 1 tot en met 5 sterren. We willen voor onze gebruikers de site zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken, dus we gaan ook nog even een menu maken om het navigeren op de site makkelijker te maken. Ga naar Appearance en vervolgens naar Menus. Klik op Add Menu en geef deze een naam (ik noem het Footer Menu). Selecteer vervolgens links alle categorieën die je hebt gemaakt en klik op Add to Menu. Als je dat hebt gedaan klik je op Save Menu. Het menu is nu gemaakt, maar hij is nog niet zichtbaar. Nu komt de truc! Ga naar Appearence, dan op de pagina Widgets naar Inactive Widgets. Klik eens op het driehoekje bij Custom Menu. Je zult zien dat er een pull down menutje komt te staan met daarin de door jouw gemaakte menu. Sleep nu vervolgens de widget naar het siteonderdeel waar je hem wilt hebben en check aan de voorzijde van je site of het mooi is. Ik zet het Footer menu, zoals de naam al zegt in de Footer (onderaan de site). LET OP: Het ligt een beetje aan de indeling van je Theme waar je het menu kan plaatsen!

8 Opdracht 5 Pagina's aanmaken Een blog bestaat voornamelijk uit Posts, maar je kunt je blog rijker maken door een aantal pagina's aan te maken. Mensen zijn gek op content, dus alles dat extra is smullen ze van. Zo kun je bijvoorbeeld een pagina over jezelf maken. De bekende About Us pagina. Hierin vertel je wie je bent, wat je interesses zijn en hoe mensen je kunnen bereiken en volgen via social media zoals Twitter, Facebook of Linkedin. Het is ook leuk om een foto van jezelf of een foto die iets over jou zegt toe te voegen. Zie het als de achterkant van een boek. Daarnaast kun je nog pagina's maken met links naar jouw favoriete sites, regels voor het gebuik van je site, een contact pagina, enz. Maak minimaal 4 pagina's. En plaats indien nodig een widget, zodat mensen kunnen navigeren tussen je verschillende pagina's.

9 LEERSTOF: Overige populaire Content management systemen Joomla! Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL-database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina s, RSS-feeds, printversies van pagina s, nieuwsflitsen, blogs, internetforum, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord jumla dat alles samen of als één geheel betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelingsteam en de gemeenschap met het project. Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence. Dit betekent dat iedereen de software gratis mag gebruiken en verspreiden, alleen is het verboden om de code te wijzigen. Het Joomla!-pakket bestaat uit veel verschillende onderdelen, die zoveel mogelijk modulair gebouwd zijn. Dit om het maken van uitbreidingen ( extensions ) makkelijk te maken. Een overzicht van beschikbare extensions is verkrijgbaar op de Joomla eextensions Directory. De structuur van Joomla! Het Joomla!-framework, de kern van het systeem, regelt alle basiselementen van een website, zoals de ingelogde gebruikers, de rechten van bezoekers en gebruikers en het ophalen van gegevens vanuit verschillende bronnen. Vervolgens zijn er drie elementen (extensies, extensions in het engels) binnen Joomla! die geactiveerd worden door het framework: Components: Programma s geschreven in PHP die daadwerkelijke acties uitvoeren, zoals het verwerken van nieuwsberichten van platte tekst naar HTML-geformatteerde tekst. Het belangrijkste voordeel van de Components is echter de mogelijkheid die ze bieden om de website in

10 kwestie functioneel uit te breiden. Hierbij kan gedacht worden aan een gastenboek, downloadomgeving, fotogalerij, etc. Modules: Blokken op de website die naast de hoofdinhoud getoond kunnen worden. Voorbeelden zijn o.a. menu s, kalenders, willekeurige afbeeldingen en recente toevoegingen. Plugins: Plugins transformeren tekst in de inhoud van een pagina naar een geformatteerde tekst, zonder rekening te houden met de sjablonen/templates. Een standaard bijgeleverde Mambot zorgt er bijvoorbeeld voor dat een adres in de inhoud van een pagina omgezet wordt naar een voor spambots onleesbare code. Voor het uitkomen van Joomla! 1.5 werden de Plugins Mambots genoemd. Vervolgens sturen deze elementen hun uitgewerkte inhoud door naar de template, waar de betreffende teksten vervangen worden. De template uiteindelijk, is verantwoordelijk voor de grafische voorstelling van de website. Hier staan de diverse css-bestanden voor de opmaak van tekst en de instructies voor de plaatsing van de onderdelen in de betreffende pagina. Veel templates en extensies zijn gratis. Daarnaast zijn er ook commerciële aanbieders die een bepaalde service en garantie bieden bij hun aanbod. Opdracht 6 Joomla Schrijf op je blog een artikel over Joomla, waarin je uitlegt wat je allemaal met joomla kan en hoe het werkt. Tevens moet je een filmpje van Youtube (tutorial) zoeken en deze in het bericht embedden.

11 Drupal Drupal is een open-source contentmanagementsysteem (CMS), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL). Een CMS is webserver-software die het eenvoudig maakt webpagina s aan te maken en al dan niet toegespitst op de individuele bezoeker te tonen. Veel moderne CMSsen, waaronder Drupal, bieden een back-end interface waarmee beheerders de inhoud en vormgeving van hun website zonder enige programmeerkennis kunnen aanpassen. Drupal draait op de besturingssystemen Windows, Mac OS X, Linux en op elk ander platform dat de webserver Apache (versie 1.3+), of IIS (versie IIS5+) en PHP (versie ) ondersteunt. Omdat Drupal een database nodig heeft om inhoud en instellingen op te slaan, is toegang tot een database zoals MySQL of PostgreSQL nodig. Een uitgebreide beschrijving van de systeemvereisten is beschikbaar op de Drupal website. Opdracht 7 Drupal Zoek via Google 5 voorbeelden van websites die op Drupal draaien. Maak printscreens van de pagina's en voeg deze in je blog. Schrijf vervolgens een kort artikeltje over Drupal.

12 Webshop CMS paketten Magento Magento is een uitgebreid, professioneel open-source ecommerce pakket dat volledige controle biedt over het design, inhoud en functionaliteit van een online winkel. Via het administratie paneel is de gehele webwinkel te beheren van marketing, zoekmachine optimalisatie tot product en sales management.functies zoals tags, productvergelijkingen, reviews en de single-page checkout zullen het het aankoopproces van de bezoekers vergemakkelijken. Opdracht 8 Magento Zoek een handleiding van op de Nederlandse community site van Magento: en schrijf een kort artikeltje op je blog. Plaats ook een paar links naar bedrijven die kunnen helpen bij het ontwerpen van een custom template.

13 Virtuemart VirtueMart, is na Magento een van de betere winkelwagen systemen. Het pakket is eigenlijk een uitbreiding op het open source CMS pakket Joomla. Het heeft een zeer overzichtelijk beheergedeelte en door gebruik te maken van templates (standaard ontwerpen die beschikbaar zijn) kun je snel een eenvoudig je winkel een fraai uiterlijk geven. Het grote nadeel van VirtueMart is het feit dat er nog geen gratis module beschikbaar is voor het ideal betalingssysteem. Wel zijn er bedrijven die een oplossing hier voor bieden tegen een redelijk tarief. Opdracht 9 Virtuemart Schrijf een artikel over hoe je toch Ideal in Virtuemart kunt gebruiken en leg uit wat de kosten hiervan zijn.

14 Oscommerce OScommerce is een pakket wat al een aantal jaar zeer populair is. Het is het meest gebruikte open source webwinkel pakket ter wereld. Het grote voordeel van OScommerce is de vele mogelijkheden die het pakket biedt en de vele gebruikers die middels forums veel tips en informatie over dit pakket geven. Het grote nadeel van dit pakket is dat het niet eenvoudig is om je lay-out aan te passen. Vaak lijken de webwinkels gemaakt met OScommerce erg op elkaar. Zencart ZenCart is een afsplitsing van OScommerce waardoor het hier erg op lijkt. ZenCart biedt net iets meer standaard functies dan OScommerce. ZenCart is alleen veel minder populair dan OScommerce waardoor er minder forums zijn waar je terecht kunt wanneer je vragen hebt.

15 Opdracht 10 Vergelijking Oscommerce en Zencart Schrijf een kort artikel waarbij je de voor en de nadelen van Oscommerce en Zencart met elkaar vergelijkt en doe een aanbeveling voor een pakket met een goede motivatie. LETS DO SOME BUSINESS Stuur de URL van je blog naar Je cijfer wordt bepaald aan de inhoud van je blog

EEN WORDPRESS HANDBOEK

EEN WORDPRESS HANDBOEK EEN WORDPRESS HANDBOEK COLOFON Algemeen drukwerk: Auteur : Vormgeving: Video tutorials: Angela Diks Ellen Gaasbeek Opname programma: Screenflow 5 Scriptschrijver : Angela Diks Voice over : Angela Diks

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

www.wphandleiding.nl 1

www.wphandleiding.nl 1 www.wphandleiding.nl 1 Introductie Met het populaire en gebruiksvriendelijke WordPress CMS kun je eenvoudig alle aspecten van een website (of blog) aanpassen. In de Nederlandstalige WordPress handleiding

Nadere informatie

Beginnen met WordPress

Beginnen met WordPress Beginnen met WordPress Marc Hesp Hesp Online Communicatie www.hesp.nl Versie november 2012 Inhoudsopgave Introductie Voor wie is dit boek bedoeld? Wat is WordPress? Wat moet je regelen voor de installatie?

Nadere informatie

Een WordPress site zelf installeren

Een WordPress site zelf installeren Een WordPress site zelf installeren Ik ben Saskia Frankena. Ik vind het fijn om mensen te helpen hun website zelf vorm en inhoud te geven. Als webdesigner, trainer en docent heb ik veel ervaring opgedaan

Nadere informatie

het werk mag kopiëren, verspreiden en doorgeven; het werk mag remixen en of er afgeleide werken mag van maken

het werk mag kopiëren, verspreiden en doorgeven; het werk mag remixen en of er afgeleide werken mag van maken COPYRIGHT Niets uit dit werk mag verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronisch of op welk andere wijze ook zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE

De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE De Nederlandse Handleiding WORDPRESS VOOR HET BEHEREN VAN JE WEBSITE Stap-voor-stap instructies over het gebruik van WordPress en hoe je hier gemakkelijk je website mee kunt beheren. Een publicatie van

Nadere informatie

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010)

Deel 1 Kennismaking. Docent: Jos Nys. (september 2010) Deel 1 Kennismaking Docent: Jos Nys (september 2010) Inhoud 1. Wat is een CMS?... 3 2. Wat is?... 4 3. WampServer installeren... 9 4. downloaden en installeren...11 5. Front end back end... 13 6. Het Navigatiemenu...

Nadere informatie

JOOMLA 3.x. Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla. Carl Maegerman www.lesgever.be

JOOMLA 3.x. Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla. Carl Maegerman www.lesgever.be JOOMLA 3.x Content Management System (CMS) Online webdesign m.b.v. Joomla Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 WAT IS JOOMLA?... 5 1.1 WAT IS EEN CMS... 5 1.2 WAAROM JOOMLA GEBRUIKEN... 5 2 WEBSITE

Nadere informatie

Van installatie tot je eerste sale!

Van installatie tot je eerste sale! MagentoBasics Van installatie tot je eerste sale Voorwoord Beste lezer, Allereerst wil ik je bedanken voor het downloaden van deze handleiding. Ik hoop dat jij net zo enthousiast bent als ik was en nog

Nadere informatie

HBO Informatica - Netwerkbeheer

HBO Informatica - Netwerkbeheer HBO Informatica - Netwerkbeheer Projectwerk WEBSERVER EN DYNAMISCHE WEBSITE (Installatie en configuratie van een webserver, en het ontwikkelen van een website in Drupal) Naam: Vanessa Draelants Mentor:

Nadere informatie

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2

All In One Cursus Nick Jenneboer. Maak je startende onderneming. tot een succesvolle onderneming. 2013 Nick Jenneboer enjee.nl 2 Maak je startende onderneming tot een succesvolle onderneming 2013 enjee.nl 2 Voorwoord Even voorstellen Van hobby naar eigen bedrijf Mijn naam is, oprichter en eigenaar van adviesbureau enjee. Ik adviseer

Nadere informatie

CMS Made Simple productsheet

CMS Made Simple productsheet CMS Made Simple productsheet Algemene informatie CMS made Simple CMS made Simple is open source CMS Made Simple (CMSMS) is een Open Source Content Management System. Bij de meeste commerciële software

Nadere informatie

ACADEMIC SERVICE. Drupal7

ACADEMIC SERVICE. Drupal7 ACADEMIC SERVICE Drupal7 Basiscursussen verschenen bij Academic Service: Basiscursus Access 2010 Basiscursus Access 2007 Basiscursus Access 2003 Basiscursus Access 2002 Basiscursus Apps ontwikkelen Basiscursus

Nadere informatie

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl

Gratis website maken. Auteur Rob Dennissen. www.maakjegratiswebsite.nl Gratis website maken Auteur Rob Dennissen www.maakjegratiswebsite.nl Voorwoord Allereerst wil ik je bedanken en feliciteren met de aanschaf van dit E-book gratis website maken. Je hebt namelijk vertrouwen

Nadere informatie

Training voor Redacteuren

Training voor Redacteuren Training voor Redacteuren Bewerkt door Ing. Hans A. Olthoff, Meer informatie: Ing. Hans A. Olthoff alternet Internet B.V. Langesteijn 124 3342 LG Hendrik-Ido-Ambacht T (078) 635 1200

Nadere informatie

Websites maken met gratis software

Websites maken met gratis software Websites maken met gratis software SNEL AAN DE SLAG ZONDER VOORKENNIS JOOMLA WORDPRESS DRUPAL HANDIGE TOOLS & SLIMME PRAKTIJKTIPS Eric Tiggeler Websites maken met gratis software Snel aan de slag zonder

Nadere informatie

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml

Starten met TYPO3. This document is published under the Open Content License available from http://www.opencontent.org/opl.shtml Starten met TYPO3 Extension Key: doc_tut_quickstart_nl Language: nl Version: 1.0.0 Keywords: forbeginners, foreditors, foradmins Copyright 2000-2010, Documentation Team, This

Nadere informatie

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN

WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN V1.02 Mark Jansen 2 WORDPRESS WEBSITES VERSNELLEN 1 LEES DIT EERST! 4 Disclaimer 4 Copyright 4 INLEIDING 5 WAAROM IS SNELHEID ZO BELANGRIJK? 6 Gebruikerservaring van bezoekers

Nadere informatie

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Linux platform Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding...4 2 Hosting Control Panel...5 2.1 Toegang tot Control Panel...5 2.2 Mogelijkheden Control Panel...7 3 Uw Website maken

Nadere informatie

2010 Sdu uitgevers, Den Haag

2010 Sdu uitgevers, Den Haag Meer informatie over deze en andere uitgaven kunt u verkrijgen bij: Sdu Klantenservice Postbus 20014 2500 ea Den Haag tel. (070) 378 98 80 www.sdu.nl/service 2010 Sdu uitgevers, Den Haag Vertaling, redactie

Nadere informatie

FEYENOORD VIDEOS. Podcast. Een kort overzicht van bied een desktop achtige ervaring waarbij de gebruiker controle heeft

FEYENOORD VIDEOS. Podcast. Een kort overzicht van bied een desktop achtige ervaring waarbij de gebruiker controle heeft Website Feyenoordvideos.com Social Media Naast de website is Podcast De podcast zorgt ervoor Resultaten Een kort overzicht van bied een desktop achtige ervaring waarbij de gebruiker controle heeft Feyenoord

Nadere informatie

HTML5 DEEL 1 STRUCTUUR VAN DE WEBPAGINA N. WITTEBROODT. In dit deel: 1.1 De wereld van het World Wide Web. 1.2 Wat is HTML en wat is het niet?

HTML5 DEEL 1 STRUCTUUR VAN DE WEBPAGINA N. WITTEBROODT. In dit deel: 1.1 De wereld van het World Wide Web. 1.2 Wat is HTML en wat is het niet? HTML5 STRUCTUUR VAN DE WEBPAGINA DEEL 1 In dit deel: 1.1 De wereld van het World Wide Web 1.2 Wat is HTML en wat is het niet? 1.3 Browsers 1.4 Grondbeginselen van HTML 1.5 De 1ste webpagina 1.6 Paginastructuur

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient

Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient Loremipsumdolorsitamet,consectetue radipiscingelit.aeneancommodoligula egetdolor.aeneanmassa.cumsociisnat oquepenatibusetmagnisdisparturient Content management systeem v1.1 montes,nasceturridiculusmus.donecq

Nadere informatie

Maak je eigen webwinkel met gratis Zen Cart software

Maak je eigen webwinkel met gratis Zen Cart software Maak je eigen webwinkel met gratis Zen Cart software door Bas Vossen Huidige Zen Cart versie: 1.5.3-1. Inleiding -2. Welke host en welk pakket is het beste -3. Alle stappen bij de installatie Installatie

Nadere informatie

Inhoud. 1 Kennismaken met WordPress 1. 2 WordPress installeren 17. vii

Inhoud. 1 Kennismaken met WordPress 1. 2 WordPress installeren 17. vii Inhoud 1 Kennismaken met WordPress 1 Inleiding 2 Voor wie is dit boek bedoeld? 2 Uw profiel 3 Wie bent u niet? 3 Wat is WordPress? 3 Wat kunt u met Wordpress? 6 Waar wordt WordPress voor gebruikt? 7 Verschillende

Nadere informatie

Een heemkundige website maken met Wordpress

Een heemkundige website maken met Wordpress Een heemkundige website maken met Wordpress Er bestaan talloze manieren om een website te bouwen. Wie hiermee niet vertrouwd is, heeft waarschijnlijk nog nooit van Wordpress gehoord. Maar als je wat opzoekwerk

Nadere informatie