Reader Content Management NAAM: KLAS:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Reader Content Management NAAM: KLAS:"

Transcriptie

1 Reader Content Management NAAM: KLAS:

2 Inhoudsopgave Wat is een Content Management Systeem?...3 Wordpress...3 Opdracht 1 Blog artikel schrijven...4 Het uiterlijk van je site aanpassen...6 Opdracht 2 widgets...6 Opdracht 3 Jouw tweede artikel schrijven...6 Opdracht 4 Je Instellingen aanpassen...7 Opdracht 5 Pagina's aanmaken...8 LEERSTOF: Overige populaire Content management systemen...9 Joomla!...9 Opdracht 6 Joomla...10 Drupal...11 Opdracht 7 Drupal...11 Webshop CMS paketten...12 Magento...12 Opdracht 8 Magento...12 Virtuemart...13 Opdracht 9 Virtuemart...13 Oscommerce...14 Zencart...14 Opdracht 10 Vergelijking Oscommerce en Zencart...15

3 Wat is een Content Management Systeem? Content Management System (afgekort: CMS) is een systeem waarmee je de content van een website kunt beheren. Dit doe je in het algemeen door in te loggen op een beheerders gedeelte, en daar kan je dan nieuwe items aanmaken of oude items wijzigen/verwijderen. Wordpress WordPress is vrije weblog-software, die onder de GPL-licentie wordt gepubliceerd. Gebruikers van Wordpress worden verzocht onderaan pagina s te linken naar de website van WordPress. WordPress maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content wordt opgeslagen in een MySQL-database. Per WordPress-installatie is één weblog te beheren. Voor een meervoudige installatie is WordPress Multi User (WPMU) beschikbaar. Door middel van thema s (themes) of zelfgemaakte template files is de opmaak van pagina s aan te passen, zodat er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van de standaard vormgeving die WordPress levert. Ook zijn er talloze plugins en widgets beschikbaar die allerlei functies aan het weblog toevoegen. Een aantal daarvan zijn bijvoorbeeld spam filters (bijvoorbeeld Askimet, SpamKarma) of kleine scherm detectie (Mobiele telefoon, Nintendo Wii, Nintendo DS, etc.) of een handige zoekfunctie op de site. WordPress MU Automattic, het bedrijf dat Wordpress beheert, heeft ook een andere versie van Wordpress uitgebracht genaamd Wordpress MU, dit is een versie die meerdere blogs op één website kan beheren en kan live worden gezien op Wordpress.com, de dienst van Automattic waar je gratis je eigen blog kan maken.

4 Opdracht 1 Blog artikel schrijven Surf naar Wordpress.com en maak een gratis account aan. Log in bij Wordpress en neem een kijkje in het dashboard. Als eerst ga je een thema kiezen dat bij jouw blog past. Het blog dat je gaat schrijven heeft te maken met internetmarketing en CMS. Ga in het linker menu naar appearence en dan vervolgens naar themes. Blader door de themes en kies een stijl die bij je past. Je kunt de themes altijd van te voren bekijken door te klikken op preview. Wanneer je de juiste hebt gekozen, klik dan op Activate. Je moet nu kiezen of je in het Nederlands of in het Engels wil bloggen. Nederland is klein, dus je bereik is minder. Engels vergroot het bereik, maar ook de concurrentie, want er zijn vele Engelstalige bloggers. Vervolgens gaan we de basis (structuur) van de site leggen door een aantal categorieën te maken waar je het over wilt hebben op je blog. Ga in het dashboard menu naar Posts en dan vervolgens naar Categories. Maak een stuk of 5 categorieën aan in de door jouw gekozen taal en geef ze een omschrijving. Kies bij Parent none (want anders maak je sub categorieën).

5 Nu moet je een introductie bericht schrijven over je nieuwe blog (minimaal 250 woorden). Dit doe je door te klikken op Posts en dan op Add New. Zoals je ziet moet je eerst een titel kiezen voor je artikel en daaronder heb je ruimte om de het artikel te schrijven. Deze ruimte noemen wij de Editor. Aan de rechterkant staan de categorieën waar je het artikel in kunt plaatsen, zodat lezers makkelijk kunnen navigeren en zoeken. Een blog is leuk wanneer je ook foto's en video's invoegt die behoren bij je artikel. Die voeg je in door op de kleine icoontjes boven je artikel te klikken. Zoals je ziet kun je bij je artikel editor switchen tussen view en HTML. Dit betekend dat als je code kunt schrijven, het artikel een veel rijkere uitstraling kan geven. Vink de juiste categorieën aan en begin met schrijven. Wanneer je het artikel wilt bekijken zoals de wereld deze ziet, dan klik je op Preview in het rechtermenu. Wil je het opslaan, maar nog niet publiceren, dan klik je op Save Draft en ben je helemaal tevreden, dan klik je op Publish. Klik nu op Preview Changes om je artikel Live te zien.

6 Het uiterlijk van je site aanpassen Wordpress werkt zoals eerder gezegd met Thema's. Deze thema's zijn standaard, maar je kunt ze ook zelf (laten) ontwerpen voor een eigen look. Opdracht 2 widgets Open eerst een tweede tabblad met de voorkant van je site, zodat je makkelijk kan switchen tussen de Admin en de User kant. Nu gaan we onze site een beetje customizen door een aantal widgets toe te voegen. Dit doe je door te klikken op appearance en vervolgens op widgets. Je ziet daar dan in het grote vak de beschikbare widgets en aan de rechterkant de verschillende elementen van je site, zoals sidebar, footer left en footer right. Je kunt nu de widgets slepen naar de elementen van je site. Kies een aantal leuke widgets uit (minimaal 5) en sleep deze naar het element van je site waarvan jij denkt dat de widget goed past. Klik vervolgens op het driehoekje in de widget om de instelling aan te passen. Bekijk steeds via het het andere tabblad je wijzigingen. Druk na elke wijziging ven op F5 zodat je pagina ververst en je wijzigingen zichtbaar zijn. Opdracht 3 Jouw tweede artikel schrijven Schrijf nu jouw tweede artikel. Wederom met foto's en filmpjes en minimaal 250 woorden. Voeg nu ook tags toe bij je artikel (staan bij het rechtermenu), zodat bezoekers jouw artikel kunnen vinden met behulp van de zoekfunctie. Tags zijn bijvoorbeeld bij een site over voetbal: gras,scheidsrechter, rode kaart, bal, fifa, knvb, eredivisie, champions league en voetbal. Voeg ook de tags toe bij jouw eerste artikel, door te klikken op Posts >> all Posts en bij jouw eerste artikel klikken op Edit. Tevens helpen tags je bij SEO, zodat Google je site beter vind en dat je dus meer bezoekers krijgt!! Over SEO krijg je in een andere les meer te horen.

7 Opdracht 4 Je Instellingen aanpassen Wordpress is heel omvangrijk en je kunt het geheel naar je eigen wensen inrichten. Ga in je dashboard naar het linker menu op zoek naar Settings en vervolgens naar General Settings. Hier moet je een naam voor je blog ingeven, de tijdzone aanpassen, taal en de tijdsaanduiding. Hieronder staan nog talrijke opties om je instellingen aan te passen, zoals de instellingen voor je voorpagina, media en privacy. Doorloop alle instellingen en wijzig een instelling wanneer jij denkt dat dit nodig is. Wanneer je dit gedaan hebt kun je ook nog bij ratings aangeven of je wilt dat gebruikers een artikel van jouw beoordelen op een schaal van 1 tot en met 5 sterren. We willen voor onze gebruikers de site zo gebruiksvriendelijk mogelijk maken, dus we gaan ook nog even een menu maken om het navigeren op de site makkelijker te maken. Ga naar Appearance en vervolgens naar Menus. Klik op Add Menu en geef deze een naam (ik noem het Footer Menu). Selecteer vervolgens links alle categorieën die je hebt gemaakt en klik op Add to Menu. Als je dat hebt gedaan klik je op Save Menu. Het menu is nu gemaakt, maar hij is nog niet zichtbaar. Nu komt de truc! Ga naar Appearence, dan op de pagina Widgets naar Inactive Widgets. Klik eens op het driehoekje bij Custom Menu. Je zult zien dat er een pull down menutje komt te staan met daarin de door jouw gemaakte menu. Sleep nu vervolgens de widget naar het siteonderdeel waar je hem wilt hebben en check aan de voorzijde van je site of het mooi is. Ik zet het Footer menu, zoals de naam al zegt in de Footer (onderaan de site). LET OP: Het ligt een beetje aan de indeling van je Theme waar je het menu kan plaatsen!

8 Opdracht 5 Pagina's aanmaken Een blog bestaat voornamelijk uit Posts, maar je kunt je blog rijker maken door een aantal pagina's aan te maken. Mensen zijn gek op content, dus alles dat extra is smullen ze van. Zo kun je bijvoorbeeld een pagina over jezelf maken. De bekende About Us pagina. Hierin vertel je wie je bent, wat je interesses zijn en hoe mensen je kunnen bereiken en volgen via social media zoals Twitter, Facebook of Linkedin. Het is ook leuk om een foto van jezelf of een foto die iets over jou zegt toe te voegen. Zie het als de achterkant van een boek. Daarnaast kun je nog pagina's maken met links naar jouw favoriete sites, regels voor het gebuik van je site, een contact pagina, enz. Maak minimaal 4 pagina's. En plaats indien nodig een widget, zodat mensen kunnen navigeren tussen je verschillende pagina's.

9 LEERSTOF: Overige populaire Content management systemen Joomla! Joomla! is geschreven in PHP en werkt met een MySQL-database. Joomla! heeft functies als het cachen van pagina s, RSS-feeds, printversies van pagina s, nieuwsflitsen, blogs, internetforum, opiniepeilingen, kalender, zoeken en taalinternationalisatie. De naam is de Engelse fonetische spelling van het Swahili-woord jumla dat alles samen of als één geheel betekent. De naam is gekozen om de verbintenis van het ontwikkelingsteam en de gemeenschap met het project. Joomla! is vrijgegeven onder de GNU General Public Licence. Dit betekent dat iedereen de software gratis mag gebruiken en verspreiden, alleen is het verboden om de code te wijzigen. Het Joomla!-pakket bestaat uit veel verschillende onderdelen, die zoveel mogelijk modulair gebouwd zijn. Dit om het maken van uitbreidingen ( extensions ) makkelijk te maken. Een overzicht van beschikbare extensions is verkrijgbaar op de Joomla eextensions Directory. De structuur van Joomla! Het Joomla!-framework, de kern van het systeem, regelt alle basiselementen van een website, zoals de ingelogde gebruikers, de rechten van bezoekers en gebruikers en het ophalen van gegevens vanuit verschillende bronnen. Vervolgens zijn er drie elementen (extensies, extensions in het engels) binnen Joomla! die geactiveerd worden door het framework: Components: Programma s geschreven in PHP die daadwerkelijke acties uitvoeren, zoals het verwerken van nieuwsberichten van platte tekst naar HTML-geformatteerde tekst. Het belangrijkste voordeel van de Components is echter de mogelijkheid die ze bieden om de website in

10 kwestie functioneel uit te breiden. Hierbij kan gedacht worden aan een gastenboek, downloadomgeving, fotogalerij, etc. Modules: Blokken op de website die naast de hoofdinhoud getoond kunnen worden. Voorbeelden zijn o.a. menu s, kalenders, willekeurige afbeeldingen en recente toevoegingen. Plugins: Plugins transformeren tekst in de inhoud van een pagina naar een geformatteerde tekst, zonder rekening te houden met de sjablonen/templates. Een standaard bijgeleverde Mambot zorgt er bijvoorbeeld voor dat een adres in de inhoud van een pagina omgezet wordt naar een voor spambots onleesbare code. Voor het uitkomen van Joomla! 1.5 werden de Plugins Mambots genoemd. Vervolgens sturen deze elementen hun uitgewerkte inhoud door naar de template, waar de betreffende teksten vervangen worden. De template uiteindelijk, is verantwoordelijk voor de grafische voorstelling van de website. Hier staan de diverse css-bestanden voor de opmaak van tekst en de instructies voor de plaatsing van de onderdelen in de betreffende pagina. Veel templates en extensies zijn gratis. Daarnaast zijn er ook commerciële aanbieders die een bepaalde service en garantie bieden bij hun aanbod. Opdracht 6 Joomla Schrijf op je blog een artikel over Joomla, waarin je uitlegt wat je allemaal met joomla kan en hoe het werkt. Tevens moet je een filmpje van Youtube (tutorial) zoeken en deze in het bericht embedden.

11 Drupal Drupal is een open-source contentmanagementsysteem (CMS), ontwikkeld in de programmeertaal PHP en uitgebracht onder de GNU General Public License (GPL). Een CMS is webserver-software die het eenvoudig maakt webpagina s aan te maken en al dan niet toegespitst op de individuele bezoeker te tonen. Veel moderne CMSsen, waaronder Drupal, bieden een back-end interface waarmee beheerders de inhoud en vormgeving van hun website zonder enige programmeerkennis kunnen aanpassen. Drupal draait op de besturingssystemen Windows, Mac OS X, Linux en op elk ander platform dat de webserver Apache (versie 1.3+), of IIS (versie IIS5+) en PHP (versie ) ondersteunt. Omdat Drupal een database nodig heeft om inhoud en instellingen op te slaan, is toegang tot een database zoals MySQL of PostgreSQL nodig. Een uitgebreide beschrijving van de systeemvereisten is beschikbaar op de Drupal website. Opdracht 7 Drupal Zoek via Google 5 voorbeelden van websites die op Drupal draaien. Maak printscreens van de pagina's en voeg deze in je blog. Schrijf vervolgens een kort artikeltje over Drupal.

12 Webshop CMS paketten Magento Magento is een uitgebreid, professioneel open-source ecommerce pakket dat volledige controle biedt over het design, inhoud en functionaliteit van een online winkel. Via het administratie paneel is de gehele webwinkel te beheren van marketing, zoekmachine optimalisatie tot product en sales management.functies zoals tags, productvergelijkingen, reviews en de single-page checkout zullen het het aankoopproces van de bezoekers vergemakkelijken. Opdracht 8 Magento Zoek een handleiding van op de Nederlandse community site van Magento: en schrijf een kort artikeltje op je blog. Plaats ook een paar links naar bedrijven die kunnen helpen bij het ontwerpen van een custom template.

13 Virtuemart VirtueMart, is na Magento een van de betere winkelwagen systemen. Het pakket is eigenlijk een uitbreiding op het open source CMS pakket Joomla. Het heeft een zeer overzichtelijk beheergedeelte en door gebruik te maken van templates (standaard ontwerpen die beschikbaar zijn) kun je snel een eenvoudig je winkel een fraai uiterlijk geven. Het grote nadeel van VirtueMart is het feit dat er nog geen gratis module beschikbaar is voor het ideal betalingssysteem. Wel zijn er bedrijven die een oplossing hier voor bieden tegen een redelijk tarief. Opdracht 9 Virtuemart Schrijf een artikel over hoe je toch Ideal in Virtuemart kunt gebruiken en leg uit wat de kosten hiervan zijn.

14 Oscommerce OScommerce is een pakket wat al een aantal jaar zeer populair is. Het is het meest gebruikte open source webwinkel pakket ter wereld. Het grote voordeel van OScommerce is de vele mogelijkheden die het pakket biedt en de vele gebruikers die middels forums veel tips en informatie over dit pakket geven. Het grote nadeel van dit pakket is dat het niet eenvoudig is om je lay-out aan te passen. Vaak lijken de webwinkels gemaakt met OScommerce erg op elkaar. Zencart ZenCart is een afsplitsing van OScommerce waardoor het hier erg op lijkt. ZenCart biedt net iets meer standaard functies dan OScommerce. ZenCart is alleen veel minder populair dan OScommerce waardoor er minder forums zijn waar je terecht kunt wanneer je vragen hebt.

15 Opdracht 10 Vergelijking Oscommerce en Zencart Schrijf een kort artikel waarbij je de voor en de nadelen van Oscommerce en Zencart met elkaar vergelijkt en doe een aanbeveling voor een pakket met een goede motivatie. LETS DO SOME BUSINESS Stuur de URL van je blog naar Je cijfer wordt bepaald aan de inhoud van je blog

Waarom WordPress? Wat is WordPress? Bloggen en website Uniek design is mogelijk Makkelijk zelf te beheren

Waarom WordPress? Wat is WordPress? Bloggen en website Uniek design is mogelijk Makkelijk zelf te beheren Waarom WordPress? Wordpress is een bijzonder gebruiksvriendelijk systeem, zowel voor de gebruiker als de webbouwer. Iedereen kan er redelijk snel mee leren werken. Het zelf beheren van pagina s, nieuws,

Nadere informatie

De voordelen van Drupal

De voordelen van Drupal Drupal is een open source Content Management System (CMS). Daarnaast kun je Drupal zien als een framework, dit betekent dat je modules (oftewel mini-applicaties) kunt implementeren in je installatie van

Nadere informatie

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding

De WordPress 3.5 Beginners Handleiding De WordPress 3.5 Beginners Handleiding Internetbureau Elephant april 13 Inhoud Introductie... 2 Inloggen... 3 Het dashboard... 5 Berichten en pagina's... 6 Nieuw Bericht... 6 Nieuwe Pagina... 8 Afbeeldingen,

Nadere informatie

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website

Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Handleiding voor het zelf onderhouden van je Wordpress website Inhoud Introductie... 3 Belangrijke Termen... 3 Inloggen op jouw Wordpress website... 4 Een Backup maken... 4 Het Wordpress dashboard... Thema

Nadere informatie

WordPress Handleiding

WordPress Handleiding Algemene Informatie Disclaimer: Bij het samenstellen van dit boek is de grootst mogelijke zorg besteed aan de juistheid van de opgenomen informatie. Wij kunnen echter niet verantwoordelijk gesteld worden

Nadere informatie

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten

LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS. Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting. Tijd: 5 minuten LES 1: AAN DE SLAG MET WORDPRESS Lesoverzicht: Aan de slag Wat is WordPress CMS Front-end Back-end Samenvatting Tijd: 5 minuten Doel: Aan het einde van deze les weet je wat WordPress is en kun je benoemen

Nadere informatie

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress

All rights reserved, HKBO 2015. Basishandleiding WordPress All rights reserved, HKBO 2015 Basishandleiding WordPress Basishandleiding Wordpress Het kan Beter Online 1. Inloggen in het Wordpress Dashboard U kunt inloggen in het dashboard door achter uw domeinnaam

Nadere informatie

Handleiding Wordpress

Handleiding Wordpress Handleiding Wordpress Inhoudsopgave 1. Inloggen 2. Berichten en Pagina s 3. Afbeeldingen en video s 4. Weblinks 1. Inloggen 1.1 Inloggen bij Wordpress We starten met het inloggen op je WordPress gebaseerde

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding Introductie Dit is geen uitgebreide handleiding om een WordPress website of blog mee te bouwen. Het is ook geen overzicht van alle aspecten die een WordPress website zo bijzonder maken en geen verhandeling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Inloggen in administratorgedeelte Informatie

Nadere informatie

Sophie van Solinge 77524 CMS32

Sophie van Solinge 77524 CMS32 Sophie van Solinge 77524 CMS32 1 Opdracht 1 Drupal Wordpress Joomla Case 1 De groenteboer op de hoek, heeft grootse plannen voor zijn zaak. Omdat er in de omgeving veel verzorgingstehuizen zijn en de inwoners

Nadere informatie

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix

WordPress Website. Bouw zelf je WordPress Website. www.supersnelonline.nl Maarten Hendrix. Maarten Hendrix WordPress Website Bouw zelf je WordPress Website Maarten Hendrix Maarten Hendrix 2 Inhoudsopgave WordPress inleiding... 5 Wat is WordPress?... 5 Wat is het verschil tussen WordPress.org en WordPress.com?...

Nadere informatie

WordPress in het Kort

WordPress in het Kort WordPress in het Kort Een website maken met Wordpress. In minder dan één uur online! Inclusief installatie van een thema en plugins Alle rechten 2013, Rudy Brinkman, BrinkhostDotCom, http://www.brinkhost.nl

Nadere informatie

De Kleine WordPress Handleiding

De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding De Kleine WordPress Handleiding Algemene Informatie Dit is versie 1.9 van dit boek, voor de meest recente versie kunt u terecht op WordPress Magazine Disclaimer: Bij het

Nadere informatie

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s

Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Pagina s Les 3: Het maken van pagina s, het menu en het schrijven van een blogpost Bij het maken van een blog is het belangrijk dat je er inhoud op plaatst. Dit noemen we content. Alles wat je openbaar op je blog

Nadere informatie

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht:

Handleiding Blogger. Het aanmaken van een weblog. In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Handleiding Blogger In deze handleiding worden een aantal handelingen toegelicht: Het aanmaken van een weblog Het typen van een blogbericht De privacy van jouw weblog Het instellen van RSS Het aanmaken

Nadere informatie

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast

SELECTEER EEN PAGINA TEMPLATE EN HOOFD VOOR DE PAGINA: Selecteer, in de PAGINA ATTRIBUTEN module rechts naast OPMAKEN VAN BERICHTEN EN PAGINA S ONE PAGER Berichten en pagina s worden op dezelfde wijze opgemaakt. Voor het opmaken van een bericht ga je in het navigatiemenu (afbeelding rechts) naar BERICHTEN > NIEUW

Nadere informatie

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1

Digitale vormgeving 2014 2015. Wordpress deel 1 Digitale vormgeving 2014 2015 Wordpress deel 1 2 Inhoud Site in WordPress... 3 Maak een eigen site in WordPress.com.... 3 Wordpressaccount aanmaken... 4 Opdracht 1... 4 Thema kiezen... 6 Opdracht 2...

Nadere informatie

Handleiding. WordPress Plugin voor uw uitzendbureau website GRATIS

Handleiding. WordPress Plugin voor uw uitzendbureau website GRATIS Handleiding WordPress Plugin voor uw uitzendbureau website GRATIS INLEIDING Wilt u een Uitzendbureau WordPress Website met alle mogelijke online functionaliteiten van een uitzendbureau? In dit document

Nadere informatie

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet

Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS. digital4u.nl effectief op internet Algemene handleiding beheermodule: WORDPRESS digital4u.nl effectief op internet Inhoudsopgave Algemene handleiding 03 04 04 05 05 06 06 07 07 08 09 11 12 13 15 16 17 Introductie Inloggen Dashboard Berichten

Nadere informatie

1 Introductie. Wat is een blog? Waarom is bloggen zo populair?

1 Introductie. Wat is een blog? Waarom is bloggen zo populair? 1 Introductie Wat is een blog? Nu je dit boek in je handen hebt neem ik aan dat je al eens van WordPress gehoord hebt. WordPress is een CMS dat staat voor Content Management System dat oorspronkelijk gemaakt

Nadere informatie

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog

Handout Bloggen. Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Handout Bloggen Les 1: Het maken van een Wordpress Blog Er zijn vele sites waar je een blog kunt beginnen. Daarvan is Wordpress een van de grootste. Heel veel websites draaien op Wordpress, maar er is

Nadere informatie

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.)

Handleiding. Content Management Systeem (C.M.S.) Handleiding Content Management Systeem (C.M.S.) www.wecaremedia.nl info@wecaremedia.nl 0162-223 161 Inhoudsopgave Inloggen... 3 Dashboard... 4 Bestanden... 4 Map aanmaken... 4 Bestanden toevoegen... 5

Nadere informatie

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting

LES 2: WORDPRESS.COM. Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting LES 2: WORDPRESS.COM Lesoverzicht: Aan de slag Aanmaken van de website Back-end Samenvatting Video s: https://www.youtube.com/playlist?list=plucz7ifg5tjtrbktrhdnf-vjebqtjmcby Tijd: 1 uur en 45 minuten

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland

Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Handleiding voor het gebruik van de community website van OBS t Padland Versie: 1.1 Datum: 18 juli 2013 Geschreven door: ict@padland.nl 2013 OBS t Padland. Pagina 1 Inhoud Inleiding... 3 Padland Startpagina...

Nadere informatie

WordPress handleiding

WordPress handleiding Faculteit Geesteswetenschappen, Universiteit Utrecht WordPress handleiding Natalie Vijlbrief & Ellen Kluin 12 Inhoudsopgave Inleiding...3 Inloggen...3 Het Dashboard...4 De site opzetten...7 Elementen verwijderen...7

Nadere informatie

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN

WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN WORDPRESS TRAINING: 1. AANMELDEN 1.a Hoe meld ik mij aan? U kunt zich aanmelden door uw domeinnaam gevolgd door /wp-admin te openen in uw browser. Ga naar internet en type (bijvoorbeeld) URL: http://www.uwdomeinnaam.nl/wp-admin

Nadere informatie

beginnen met bloggen (kleine workshop Wordpress)

beginnen met bloggen (kleine workshop Wordpress) beginnen met bloggen (kleine workshop Wordpress) Een weblog is van oorsprongeen lijstje linktips met een stukje tekst. Oorspongvan het weblog Jorn Barger is an American blogger, best known as editor of

Nadere informatie

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce

Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Gebruikershandleiding websitebeheer m.b.v. Wordpress incl. Woo-Commerce Saft Websites Gebruikershandleiding Wordpress icm Woocommerce pag. 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inhoudsopgave Inleiding Liever persoonlijke

Nadere informatie

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen

Stap 2: Het uiterlijk van je WordPress website aanpassen Stap 1: WordPress installeren Ik ga hier alleen in op de eenvoudige (automatische) manier. Je kunt het ook met de hand doen, maar dan moet je wel wat technische kennis hebben. en ik wil het eenvoudig houden.

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Aad van der Dri+ Zernike College. Haren. ICT- coördinator Docent Trainer Bestuurder

Aad van der Dri+ Zernike College. Haren. ICT- coördinator Docent Trainer Bestuurder Aad van der Dri+ Zernike College Haren ICT- coördinator Docent Trainer Bestuurder WAT IS...een weblog? Ook wel blog genoemd. Een website waarop regelmabg soms meermalen per dag nieuwe bijdragen verschijnen

Nadere informatie

Een website maken met Joomla!

Een website maken met Joomla! Een website maken met Joomla! In deze workshop gaan we laten zien hoe werken met Joomla! Maar eerst, wat is Joomla!? Joomla is een Content Management Systeem (CMS). Het is een software die je op een webserver

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design

Algemene WordPress Handleiding uitleg basics Karin de Wit Design Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemene informatie... 3 Introductie... 4 Inloggen bij WordPress... 5 Introductie in het dashboard... 6 Berichten en pagina's... 8 Bericht Categorieën... 8 Nieuw Bericht...

Nadere informatie

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014

1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 1.9.9 Release Notes 28 oktober 2014 Inhoud Voordelen... 1 Overzicht... 2 Release Versie... 3 Nieuw... 4 Nieuw Tablet/Groot scherm weergave... 4 Ontwerp de Tablet/Groot Scherm Layout... 4 Site eigenaar

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op.

Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Kathleenferrier.nl: het KF centrum online Handleiding voor de Blog & Nieuwssectie Je website is het centrum van al je online activiteiten. Dat werkt allerlei kanten op. Het is de plek waarvandaan mensen

Nadere informatie

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING

MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING MARKETING & COMMUNICATIE - DIGITALE VORMGEVING 1 WordPress.com Een site/blog aanmaken Ga naar www.wordpress.com. Bovenaan kun je de pagina vertalen in het Nederlands Account Maak een account aan. Vul in:

Nadere informatie

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl

15 Redenen. Om voor WordPress te kiezen. www.benniemellies.nl 15 Redenen Om voor WordPress te kiezen www.benniemellies.nl Een overzicht met 15 redenen om voor WordPress te kiezen. De vrije weblog software gebruikt door 17% van alle websites ter wereld. Inhoudsopgave

Nadere informatie

Wat is Wordpress? Over deze handleiding

Wat is Wordpress? Over deze handleiding Een kleine ordpress handleiding Versie 1.1-26 augustus 2012 2 Inhoudsopgave Wat is Wordpress?... 5 Over deze handleiding... 5 Inloggen op de site... 6 Paswoord vergeten... 7 Introductie in het dashboard...

Nadere informatie

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here.

Korte handleiding. Klik vervolgens op de blauwe letters No account yet? Register here. Korte handleiding Dankjewel voor je interesse in onze internationale weblog en voor het feit dat je een account wilt aanmaken. Met deze handleiding gaat dat eenvoudig; je zult het zien! Een account aanmaken

Nadere informatie

ICT -idee 1. 1. Klik op Click to create a Class.

ICT -idee 1. 1. Klik op Click to create a Class. 1 Kidblog: Leerlingen communiceren met elkaar en hun docent in veilige omgeving. Kidblog is een site waarop leerlingen berichten kunnen uitwisselen met elkaar en hun docent. De docent vraagt bij Kidblog

Nadere informatie

Stella Maris St. Willibrordus. Handleiding site. http://www.wilste.nl

Stella Maris St. Willibrordus. Handleiding site. http://www.wilste.nl Stella Maris St. Willibrordus Handleiding site http://www.wilste.nl Versie 17 februari 2010 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Drupal... 3 1.2 Beknopte handleiding... 4 1.3 Rollen... 4 1.4 Inhoudstypen...

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Introductie: Voordat we beginnen

Introductie: Voordat we beginnen Introductie: Voordat we beginnen Nu, voordat we naar de good stuff gaan, zijn er een paar dingen die ik graag even met je wilt delen voordat je start: #1 Weet dat deze TIPS & Strategieën gewoon ideeën

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

SWIS Handleiding Webbeheer

SWIS Handleiding Webbeheer 1 SWIS Handleiding Webbeheer Inhoudsopgave I. Inloggen in Webbeheer en je wachtwoord resetten... 4 Inlogscherm... 4 Dashboard met toptaken en statistieken... 4 Je wachtwoord vergeten?... 5 II. Modules:

Nadere informatie

Publiceren met WordPress

Publiceren met WordPress Publiceren met WordPress Peter Osterop Tweede herziene editie 1. Installatie van WordPress 2. Configuratie van WordPress 3. Het uiterlijk van WordPress 4. Pagina s en berichten maken in WordPress 1 Installatie

Nadere informatie

Bloggen met blogdirect

Bloggen met blogdirect Bloggen met blogdirect H1 Aanmelden en inloggen H1.1 Aanmelden Ga naar www.blogdirect.nl Klik op registeren. Onderstaand scherm verschijnt: Vul de gegevens in en klik op verzenden. Verzin een gebruikersnaam:

Nadere informatie

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog.

Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Hand-out WORDPRESS Wordpress is een Content Management Systeem (CMS) dat oorspronkelijk is opgezet als weblog. Inmiddels is het uitgegroeid tot een volwaardig CMS waarmee complete websites worden gebouwd,

Nadere informatie

Wordpress.com. Een site/blog aanmaken

Wordpress.com. Een site/blog aanmaken Wordpress.com Een site/blog aanmaken - Ga naar www.wordpress.com - Maak een account aan. - Lees zorgvuldig zodat je een Nederlandstalige versie aanmaakt. - Activeer het account vanuit je email. Het adres

Nadere informatie

Handleiding Website. www.ltvdebeek.nl

Handleiding Website. www.ltvdebeek.nl Handleiding Website www.ltvdebeek.nl Inhoudsopgave Inleiding: Commissie Website en wat is de bedoeling? 1. Kennismaking WordPress 2. Inloggen en startscherm 3. Nieuwsbericht plaatsen 4. Een pagina vullen

Nadere informatie

Wat je moet weten over jouw website. Berichten

Wat je moet weten over jouw website. Berichten Wat je moet weten over jouw website Berichten Inleiding Inleiding Soms is het verwarrend... pagina's en berichten, categorieën en tags... En hoe krijg je die in je menu? Met dit document hoop ik daar wat

Nadere informatie

handleiding stip website

handleiding stip website handleiding stip website Ontwerp en realisatie website Ontwerpgroep Lale www.lale.n Inhoud - Inloggen CMS - Overzicht Dashbord en toegang tot andere Stip websites - Overzicht Homepage 4- Plaatsen en bewerken

Nadere informatie

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan.

Je kan vanuit de RV SiteBuilder steeds terugkeren naar het controlepaneel, via de knop rechts bovenaan. RV SiteBuilder openen Log in op je controlepaneel met de gegevens die je van ons hebt ontvangen. Eens ingelogd, klik je helemaal onderaan, in de sectie Software/Services, op het RV SiteBuilder icoontje.

Nadere informatie

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn.

Website maker. Bezoek je domein om de Website maker in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Aan de slag met de Bezoek je domein om de in te stellen. De volgende melding zal zichtbaar zijn. Volg de url 'administratie paneel' om in te loggen en de vervolgens in te stellen. Als eerst krijg je de

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de 13.0 Introductie In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de interne werking van een van de meest gebruikte web-publishing platformen op het hedendaagse internet, WordPress. Het is een van de makkelijkste

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Maart 2016 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Maart 2016 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blogs stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij de oplevering

Nadere informatie

HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET

HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET X Theme portfolio HET WORDPRESS ZONDER GEDOE STUDIEPAKKET De Instructie E-Books om zonder gedoe zelf je WordPress website te maken INHOUD P 1 X Theme portfolio P 2 Portfolio Categorieën P 3 Portfolio Tags

Nadere informatie

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013

Handleiding. Berichten maken in WordPress. juni 2013 Handleiding Berichten maken in WordPress juni 0 Inloggen. Ga naar: www.jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Log hier in met je gebruiksnaam en je wachtwoord. Het dashboard Na het inloggen krijg je eerst het Dashboard

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken.

Een webshop vullen. a. Een product aanmaken. Ga nu naar Producten en kies voor Product toevoegen om een nieuw product aan te maken. Een webshop vullen Voor een artikel verkocht kan worden moet deze eerst in een webshop geplaatst worden. Hiervoor moeten een aantal stappen worden doorlopen. Ga naar http://webshop.geuzencollege- sw.nl

Nadere informatie

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp

Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Handleiding: OpenEmm nieuwsbrief manager Diergaarde Blijdorp Algemeen Deze handleiding beschrijft de werking van OpenEmm gekoppeld aan WordPress. Ondanks het feit dat binnen OpenEmm nieuwsbrieven opgemaakt

Nadere informatie

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY

EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY EEN WEBSITE MAKEN MET WEEBLY Dit is de handleiding om op Weebly.com een website te leren maken. De handleiding is verdeeld in 5 hoofdstukken; 1. Aanmelden 2.Weebly werkblad 3. Draggen en Droppen 4.Pagina

Nadere informatie

- Plan Zo kun je een. website bouwen!

- Plan Zo kun je een. website bouwen! - Plan Zo kun je een website bouwen! BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i1 1 8-7-2008 17:23:14 BoekjeHoeKanJeEenWebsiteBouwen.i2 2 8-7-2008 17:23:15 In dit boekje staat de uitgebreide versie van hoe je een

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 14

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 14 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 11 1.1.1 Software 11 1.1.2 CMS 11 1.2 Webdesign 11 1.3 Waarom WordPress? 12 1.3.1 CMS 12 1.3.2 WordPress 12 1.4 Wat is WordPress? 13 1.4.1 WordPress online

Nadere informatie

instructiehandleiding geschreven door Monique Gruijthuijzen , pagina 1

instructiehandleiding geschreven door Monique Gruijthuijzen , pagina 1 Inhoud Inleiding... 2 thema installeren... 3 wat is een thema... 3 een thema installeren:... 4 thema aanpassen... 6 nog een keer een thema installeren... 8 File Transfer Programma... 14 uploaden... 14

Nadere informatie

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 4

1.4.1 WordPress online WordPress-software Open source Forums 4 Inhoud Hoofdstuk 1 WordPress 1.1 Site bouwen 1 1.1.1 Software 1 1.1.2 CMS 1 1.2 Webdesign 1 1.3 Waarom WordPress? 2 1.3.1 CMS 2 1.3.2 WordPress 2 1.4 Wat is WordPress? 3 1.4.1 WordPress online 3 1.4.2

Nadere informatie

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 28 juli 2014 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen 4

Nadere informatie

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2

Inhoud CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 CONTROL PANEL HANDLEIDING STANDAARD CMS SEPT. 2012 VERSIE 2 Inhoud INLOGGEN CMS... 2 WELKOM SCHERM... 3 MODULES - CONTROL PANEL... 4 BEHEER - CONTROL PANEL... 5 GEBRUIKERSBEHEER - TOEVOEGEN... 6 GEBRUIKERSBEHEER

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11

Introductie 2. Inloggen 3. Dashboard 4. Pagina aanmaken / bewerken 5. Bericht toevoegen / bewerken 6. Afbeelding toevoegen 7. De tekstbewerker 11 I n h o u d s o p g ave Introductie 2 Inloggen 3 Dashboard 4 Pagina aanmaken / bewerken 5 Bericht toevoegen / bewerken 6 Afbeelding toevoegen 7 De tekstbewerker 11 Menu toevoegen / aanpassen 12 I n t ro

Nadere informatie

Hoe maak je een nieuwbrief template met MailChimp? In dit document leg ik je stap voor stap uit hoe je met het drag and drop systeem van MailChimp jouw eigen layout bij elkaar sleept. Je geeft jouw template

Nadere informatie

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress.

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Alsjeblieft, dit kleine WordPress woordenboekje is voor jou. Want als je voor het eerst een website met WordPress gaat maken kom je misschien woorden

Nadere informatie

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen

Handleiding Klasblog. Lieve D Helft. Scholengemeenschap InterEssen Handleiding Klasblog Scholengemeenschap InterEssen Wat is een klasblog? Een klasblog is een weblog of afgekort een blog. Je kan het best vergelijken met een digitaal dagboek of fotokrant van je klas. De

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz.

Inhoudsopgave. 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz Pagina s beheren Blz Sidebars beheren Blz Menu beheren Blz. Inhoudsopgave 01. Inloggen & wachtwoord aanpassen Blz. 02 02. Pagina s beheren Blz. 05 03. Sidebars beheren Blz. 09 04. Menu beheren Blz. 10 05. Blogs beheren Blz. 13 06. Uitgelichte blokken op home beheren

Nadere informatie

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL

CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL CMS HANDLEIDING WWW.INONZEBIEB.NL 1. INLOGGEN IN CMS... 2 2. DASHBOARD... 2 3. SITE STRUCTUUR... 2 4. HOMEPAGE... 2 5. EEN POST TOEVOEGEN... 3 6. EEN PAGINA TOEVOEGEN... 4 7. ALGEMENE UITLEG WORDPRESS

Nadere informatie

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen

Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Uitleg CMS Utrecht Your Way Button 1. Inloggen Met jouw login gegevens kun je inloggen via http://button.utrechtyourway.nl/cms 2. Dashboard Na inloggen wordt het dashboard van het CMS zichtbaar. Of te

Nadere informatie

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS

2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS 2 december 2013 Eindgebruikershandleiding Weblicity CMS Deze handleiding is opgesteld door Weblicity http://www.weblicity.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Introductie... 3 Inloggen Uitleg onderdelen

Nadere informatie

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen

v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen v.1.11 Verenigingenweb Plus Handleiding Website in gebruik nemen Inhoud Algemene informatie...3 Voor wie is deze handleiding?...3 Voordat u begint...3 Pagina beheer...4 Pagina aanmaken...4 Pagina wijzigen...4

Nadere informatie

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0

Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 Webhosting Online Beginnen met Joomla v1.0 1 Inleiding KPN stelt met een abonnement op Webhosting Online Linux gratis het content management systeem Joomla voor u beschikbaar. Dit populaire programma om

Nadere informatie

Stappenplan App maken

Stappenplan App maken WAT IS APPMACHINE? Als je een app wilt maken, dan kan dit onder andere met het programma AppMachine. AppMachine is een online toolkit waarmee je zonder kennis van programmeren eenvoudig en snel een app

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Waarom bloggen? Stap 1: Onderwerp bepalen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress.

Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Welkom in de wondere wereld van websites met WordPress. Alsjeblieft, dit kleine WordPress woordenboekje is voor jou. Want als je voor het eerst een website met WordPress gaat maken kom je misschien woorden

Nadere informatie

Voor je begint met bloggen

Voor je begint met bloggen Voor je begint met bloggen Gemma Kregting, Adviseur online marketing Corporate Communications & Marketing Voor je begint met bloggen Stap 1: Bepaal waar je over wilt bloggen Stap 2: Wie gaat er bloggen

Nadere informatie

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011

Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 Content Management Systeem Specifieke modules van het Steenstra CMS 2011 2. Overzicht en specificering van additionele modules Naast de basis implementatie is het Steenstra CMS systeem uit te breiden met

Nadere informatie

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1

Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 1 Handleiding Word Press voor de bewoners Westerkaap 1 Inhoud: Inloggen Pagina 1 Algemeen Pagina 2 Berichten Pagina 2 Bericht bewerken, Linken Pagina 3-4 Plaatje toevoegen bericht Pagina 5-6 Bericht publiceren

Nadere informatie

CMS Made Simple productsheet

CMS Made Simple productsheet CMS Made Simple productsheet Algemene informatie CMS made Simple CMS made Simple is open source CMS Made Simple (CMSMS) is een Open Source Content Management System. Bij de meeste commerciële software

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2

Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen. support@flux.be flux.be. Flux webdesign. Versie 1.0.2 Swhite bvba Frankrijklei 104 bus 3.1 2000 Antwerpen support@flux.be flux.be Flux webdesign Versie 1.0.2 Inhoudstafel 1. Inleiding... 3 2. Starten... 3 3. Menu... 4 4. Pagina s... 5 4.1. Bewerk de pagina...5

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015

Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Handleiding SEO controle & Publiceren blog-artikelen Wageningen UR blog. Oktober 2015 Voorwoord SEO of Search Engine Optimizing is een belangrijk onderdeel van het schrijven van een blog artikel. In deze

Nadere informatie

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS)

Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Instructies Zitecraft Content Management System (CMS) Inloggen Het CMS wordt geopend via http://zitecraft.com/login of er kan op het icoontje rechtsonder op de zite geklikt worden. Vervolgens dient het

Nadere informatie

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding E-crown Communicatieplatform - Gebruikershandleiding Inhoud 1. Wordpress multisite 2. Content beheer a. Content types b. Speciale content c. Publiceren, wachtend op review en concept d. Content sorteren

Nadere informatie