Geliefde mensen van God onze Heer,

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Geliefde mensen van God onze Heer,"

Transcriptie

1 Geliefde mensen van God onze Heer, 2014, het jaar waarin wij leven, gaat niet de geschiedenisboeken in als een jaar van vrede en geluk. Unicef noemt 2014 zelfs een rampzalig jaar voor kinderen. Ze werden vermoord terwijl ze naar school gingen of terwijl ze in hun bed lagen te slapen; ze zijn wees geworden, ontvoerd, gemarteld, geronseld, verkracht en zelfs verkocht als slaven. Nog nooit in ons recent geheugen werden zoveel kinderen blootgesteld aan zulke onuitstaanbare wreedheden, aldus Unicef. Het is de duisternis waarover de profeet Jesaja spreekt. Soldatenlaarzen in Syrië en Irak. Mantels doordrenkt met bloed in Afrika. Vrouwen en kinderen gebukt onder een juk van misbruik en geweld. Wat zou in deze tijd, in onze duisternis, de betekenis kunnen zijn van het kerstverhaal dat we zojuist hebben gehoord? Kunnen we nog wel zingen over vrede op aarde, kunnen we wel genieten van al die kerstgezelligheid, als we weten dat er zoveel mensen zijn met angst in hun hart, of boosheid, of intens verdriet? Het is een vraag die al vele jaren met ons mee gaat. Al zo n 2000 jaar vieren we het kerstfeest, vieren we dat de vredevorst op aarde kwam, en wat is er nou veranderd in al die tijd? Ik neem u even mee terug in de tijd. Honderd jaar geleden, op 24 december 1914, lag er sneeuw in Europa. En dwars door het witte Europa liep een donkere streep: de frontlijn. Al maanden werd gevochten tussen Duitse en geallieerde troepen. Het was de eerste wereldoorlog en vrede was niet in zicht. En toen gebeurde er dit: 0,10 tot 1,24 minuten (dus zonder applaus vooraf en alleen 1 couplet en 1 refrein) Het is een bekend verhaal. Soldaten van beide fronten zochten voorzichtig toenadering tot elkaar. Zongen elkaar kerstliederen toe en applaudisseerden daarvoor. En een voor een durfden ze uit hun loopgraven te komen om elkaar een gezegend kerstfeest te wensen. En men zegt dat er toen is gevoetbald in niemandsland. Even was het vrede op aarde. Maar een paar dagen later zijn de soldaten toch weer hun eigen loopgraven ingedoken en is de oorlog in een nog heftigere fase terecht gekomen. En de jaren erna is de oorlog niet meer

2 onderbroken voor het kerstfeest. Het mocht niet meer van de legerleiding, want samen kerstfeest vieren was niet goed voor de moraal van de soldaten. Ik vind het een stukje geschiedenis dat wonderlijk aansluit bij het verhaal over de geboorte van Jezus. Ook daar worden we bepaald bij de grote geschiedenis van onderdrukking en geweld, waarin een kleine scene plaatsvindt van licht en vrede. Jezus, zo lezen we, werd geboren toen keizer Augustus aan de macht was en Quirinius het bewind over Syrië voerde. En vanwege de belastingen die het volk moest betalen aan de keizer, moest iedereen geteld worden. Het waren geen belastingen waar de zorg en het onderwijs van werden betaald. Het waren belastingen ten bate van de keizer in Rome. Hij kon er zijn leger mee financieren. In die invloedsfeer van de keizer, gaat een eenvoudige man uit Nazareth op weg, niet omdat hij wil, maar omdat hij moet. En hij gaat op weg naar Bethlehem, de stad van David, omdat hij afstamde van David. Voor de goede verstaander wordt daar een spanning hoorbaar. Want David is niet zomaar een voorvader, het is de grote koning die aan de basis staat van het koningshuis van Israel. Als er met verlangen wordt gesproken over de tijd waarin Israel nog vrij en zelfstandig was, dan wordt er altijd gesproken over koning David. Hij is de koning naar wie de engel Gabriel verwijst als hij tegen Maria zegt: Je zult een zoon baren en God zal hem de troon van zijn vader David geven. Jozef en Maria zijn maar eenvoudige mensen die gehoor geven aan het bevel van de keizer, maar tegelijk dragen zij die belofte van de engel Gabriel met zich mee. Dat is het spanningsveld waarin de geboorte van Jezus plaatsvindt: De grote wereldmachten tegenover het koningschap van het kind in de voederbak. De keizer die mensen wil tellen omdat hij hun belasting wil innen, tegenover Jezus voor wie mensen tellen, omdat ze kostbaar zijn. De macht die gezeteld is in een paleis, tegenover de kracht die uitgaat van het kind in de stal. Macht die gebaseerd is op geweld tegenover kracht die gebaseerd is op liefde, Mensen gebruiken tegenover mensen redden. Mensen klein houden door zelf groot te zijn tegenover mensen groot maken door zelf klein te zijn.

3 Zou dát kerstverhaal ons vandaag ook iets kunnen vertellen? Welke kant worden wij op gewezen als ons bestaan, net als dat van de herders, ineens in een ander licht wordt gesteld door de boodschap van de engelen? Naar het winkelcentrum met z n knipperende kerstverlichting en z n kerst top100 door de luidspreker? Of zouden we de vredevorst ergens anders zoeken? De geboorte van Jezus in een stal, ver weg van de moeder van Maria of de buurvrouw die helpt bij bevallingen, ver weg van de vertrouwde omgeving waarin Maria zich kan ontspannen, ver weg van het veilige huis dat Jozef heeft gebouwd, deze geboorte is verre van ideaal. Verre van romantisch. Als je Jozef en Maria vandaag wilt tegenkomen, dan zou je ze misschien kunnen vinden in de vluchtelingenkampen in Syrië of Irak. Jonge mensen die lijden onder de grillen van heersers; die lijden onder de waanzin van I.S. Ook vandaag worden er kinderen geboren voor wie geen wiegje is. Ook vandaag geven mensen en regeringen niet thuis. We hebben al genoeg vreemdelingen opgevangen. Het is voor iedereen het beste als ze blijven waar ze zijn. Tellend en berekenend wordt bepaald wie er wel of niet welkom is. Weegt de nood van een ontheemde, zwangere vrouw zwaar genoeg om welkom te zijn bij ons? Het kerstverhaal is zo totaal anders dan de concepten op basis waarvan wij onze wereld inrichten en besturen. Wie bedenkt nu dat ons redding gebracht zal worden door een kind dat geboren wordt onder zulke erbarmelijke omstandigheden? Het kerstverhaal lijkt de wereld op zijn kop te zetten. God laat zien dat hij juist daar wil zijn, bij die kwetsbare mensen. Het kerstverhaal laat ons zien dat wij niet zomaar voorbij kunnen gaan aan een willekeurige Jozef of Maria die niet in staat is om het eigen kind een veilige start te geven? Dat we niet moeten neerkijken op die talloze Jozefs en Maria s die niet kunnen bogen op een glansrijke staat van dienst, een prachtige kraamkamer en een geweldig huis. Het kind dat ons zal redden wordt niet vol trots getoond met een selfie op facebook, want de heilige familie, zoals Jozef, Maria en het kind zijn gaan heten, is niet de trotse familie die het allemaal goed voor elkaar heeft. Het zijn kwetsbare mensen bij wie God wil wonen. En wij? Passen wij nog in dat plaatje van kerst? Of is voor ons alleen de rol van herbergier weggelegd? Mogen wij zeggen: we zitten vol en is daarmee onze rol uitgespeeld?

4 Ik denk het niet. Ik denk dat er meer in zit, ook voor ons. Het kerstverhaal laat ons namelijk de achterkant van het grote verhaal zien. De achterkant van de wereldgeschiedenis, waarin Augustus met zijn scepter zwaait. Aan de achterkant van diezelfde geschiedenis laat God zien hoe hij bij de mensen wil wonen. Niet in de paleizen van de machtigen der aarde, niet bij de mooie buitenkant, maar aan de achterkant. Zou God op deze manier ook niet bij ons willen wonen? Wij hebben toch ook een achterkant? In de wereld mogen we misschien een andere rol spelen dan Maria en Jozef. Misschien zijn wij wel succesvol en interessant. Maar God gaat het niet om de rol die je vervuld, maar om die andere kant van je. Die kant die je meestal niet laat zien, omdat dat je kwetsbare kant is. Wie ben je achter je pantser van succes en je masker van schoonheid of kennis. Voor God gaat het niet om jouw positie op de maatschappelijke ladder. Voor God hoef je niet te netwerken om dicht bij hem in de buurt te komen. Zo werkt het wel in onze wereld, maar niet bij God. Bij God mag je komen zoals je bent. Uiteindelijk zijn we toch allemaal kwetsbare mensen. Daar worden we bij bepaald als er een kind wordt geboren, of als er iemand ziek is of sterft. Dan zijn we ineens toch veel minder verschillend van elkaar. Bij Jezus mag je komen zoals je bent. Met je onhebbelijkheden, met je zwakte, met je pijn en met je verdriet. Maar ook met je plezier, je warmte, je rijkdom, je goud en je wierook. Hij wil jou en mij, hij wil de wereld vrede geven. Dat is niet een wapenstilstand voor een paar dagen, hoe goed dat ook kan zijn, maar échte vrede. Dat is vrede met jezelf, omdat je gelooft dat God je aanziet met ogen vol liefde en genade. Je mag zijn wie je bent. God houdt van je. Dat is vrede met de mensen om je heen. Omdat God je vult met zijn liefde, omdat je weet dat je geaccepteerd wordt zoals je bent, daarom kun je ook makkelijker andere mensen accepteren. En het mooiste geschenk van kerstmis is die belofte van vrede: Juist met het oog op ons onvermogen om vrede op aarde te brengen. Juist in en tot die wereld waarin zoveel geweld is en onrecht, zoveel uitzichtloos lijden, zegt God:

5 Ik zeg je ga iets nieuws beginnen: Vrede op aarde voor alle mensen. Licht dat de duisternis verdrijft. Met dat visioen van vrede mag je op weg gaan. Je mag het licht verspreiden dat ons in deze kerstnacht is aangereikt. God zal met je zijn. Amen Een bijzonder symbool van licht dat de duisternis verdrijft is deze rode lantaarn. Dit is het vredeslicht. Het vredeslicht wordt jaarlijks ontstoken door een kind in Bethlehem en daarna verspreid door kinderen over de hele wereld. Zo ontstaat er al 28 jaar vlak voor kerstmis vanuit dat ene kleine vlammetje een oceaan van licht. Voor even vormen die vlammetjes samen een vuurtoren, die in het donker ons de weg wijst naar de vrede. Tijdens de kerstkuier is dit licht in Oosterbeek terecht gekomen en verspreid onder alle kerken. Graag lees ik een lied voor over het licht: Orgel speelt zacht: Zuivere vlam, verdrijf met je licht het duister in ons hart Ondertussen lees ik het lied voor: Het licht is uitgezaaid Het licht is uitgezaaid dit stralend Woord van den beginne; een ster geboren die ons wijst waar God zich hier laat vinden. Dit Licht zal als een lopend vuur de nacht voor altijd overwinnen. Het Licht is uitgezaaid en niet door weer en wind te doven. Hoe diep het donker ook, wij zullen in zijn kracht geloven. Want ook de langste nachten gloeit dit Licht als morgenster te boven. Het Licht is uitgezaaid in ons, opdat wij zullen stralen.

6 In onze liefde wil het zich in duizendvoud herhalen. Maak ons tot sterren in de nacht voor al wie met ons adem halen.

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld

Liturgie Kinderkerstfeest. Het licht van de wereld Liturgie Kinderkerstfeest Het licht van de wereld 24 december 2016 Met medewerking van de samenspelgroep van Ons genoegen en Kindercantorij Parels. Bij binnenkomst speelt de samenspelgroep van Ons genoegen.

Nadere informatie

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek?

De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? De kinderen van groep 1 en 2 zingen: Ga je mee op zoek? Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Ga je mee op zoek, want wie zoekt, die vindt. Ga je mee op zoek naar het Koningskind? Want wie zoekt, die

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden, komt, laten

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser

Kom erbij Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer 2013 Celmar Music / Schröder & Busser Kom erbij Kom erbij, want ik wil je iets vertellen, het is heel bijzonder, dus luister allemaal. Ik ken honderdduizend prachtige verhalen, maar dit is echt het mooiste van allemaal. Het gaat over twee

Nadere informatie

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b

Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b Gemeenteviering rond Jesaja 9:5b 1 Verkondiging Enkele kinderen vragen in de kerk: waarom vieren we kerst? En wat betekent het voor u? Reactie op de antwoorden Ja, waarom vieren we kerst? En wat betekent

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Verteld door Schulp en Tuffer

Verteld door Schulp en Tuffer Verteld door Schulp en Tuffer Het allereerste kerstfeest Het allereerste kerstfeest Verteld door Schulp en Tuffer Vertaald en bewerkt door Maria en Koos Stenger Getekend door Etienne Morel en Doug Calder

Nadere informatie

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl

Werkboekje. Naam: www.ebonderwijs.nl Werkboekje Naam: www.ebonderwijs.nl Hallo! Leuk dat je in dit boekje werkt. Je werkt in dit boekje over de geboorte van Jezus. Elk jaar vieren we dat op 25 december (eerste Kerstdag). EB Onderwijs wenst

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015

KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 KERSTVIERING VOOR JONG EN OUD 2015 Datum: 24 december 2015 Tijd: 19.30 uur Locatie: De Kern Spijkenisse Voorganger: ds. Lennart van Berkel Organist: Adri v/d Padt Pianist: Manon Welkom Samenzang: Stille

Nadere informatie

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014

Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer. Kinderkerstfeest 2014 Met muzikale begeleiding van Marloes Stomphorst Thom van Eck Bauke de Boer Kinderkerstfeest 2014 Binnenkomst kinderen groep 1 tot en met 3 Luid klokjes, klingelingeling, luid klokjes kling! Laat de boodschap

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Kerstfeest 2017 groep 5

Kerstfeest 2017 groep 5 Kerstfeest 2017 groep 5 Ere zij God, ere zij God, in den hoge, in den hoge, in den hoge. Vrede op aarde, vrede op aarde. In de mensen een welbehagen. Ere zij God in den hoge, ere zij God in den hoge. Vrede

Nadere informatie

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden!

De hemelse eng'len riepen eens de herders weg van de kudde naar 't schamel dak. Spoeden ook wij ons met eerbied'ge schreden! 1 Ga je mee? Een warm welkom! Zingen Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len hier geboren. Komt, laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou.

Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4. Zingen Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. Welkom op het kerstfeest van groep 3 en 4 Kom binnen, kom binnen, het feest gaat beginnen. Kom gauw, kom gauw, we wachten op jou. We willen vertellen aan groot en aan klein. Dat Jezus de Redder en Helper

Nadere informatie

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur

Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december uur Liturgie Kinderkerstnachtfestival Woensdag 24 december 2014 19.00 uur Voorganger: Gerrit Medema Ouderling van Dienst: Ellen Blommestijn Diaken van dienst: Daphne Wiegand Organist: Peter Ouwerkerk Cantor:

Nadere informatie

Het verhaal van onze kerststal

Het verhaal van onze kerststal Het verhaal van onze kerststal In dit boekje wordt het verhaal van onze kerststal verteld. Het verhaal gaat over wat er gebeurde toen Jezus geboren werd. Op onze internetpagina is iets meer te zien. Ook

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn.

Kerst055 hoopt dat dit adventsverhaal u inspireert om het vreemde welkom te heten en afstand tussen mensen te overbruggen door samen te zijn. Kerst kleur je samen In de adventstijd bereiden we ons voor op Kerst, de geboorte van Christus. Ieder jaar vieren we Kerst, maar Kerst kan je ieder jaar weer opnieuw verrassen met een nieuwe gedachte bij

Nadere informatie

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur

Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: uur Tweede kerstdag Een heel bijzondere Baby Woensdag 26 december 2018 Aanvang: 10.00 uur 1 Met medewerking van: Meditatie: Organist: Jeugdclubs, zondagsschool en band The Extra Mile Hans Scherphof Gerard

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God!

Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee: Ere zij God! Het MDW-team heet u van harte welkom in deze kerstnachtdienst. Thema kerstnachtdienst 24 december 22.00 uur: Zing met verwondering mee:! Predikant: Ds. O. Doorn Organist: Frits Top Koor: Cellar Gospel

Nadere informatie

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij

Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek. Voorganger: Heidi Ebbers. M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten. Muziek: Young Company en Cantorij Muzikaal kerstverhaal: Ga je mee op zoek Voorganger: Heidi Ebbers M.m.v. Kinderdienstcommissie en figuranten Muziek: Young Company en Cantorij Voor de dienst muziek (Harry en Johan) Welkom Gebed Samenzang

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster. Hartelijk welkom Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Hartelijk welkom Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1. Nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal: Hij komt de volken troosten, die eeuwig heersen zal.

Nadere informatie

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht

Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht Voorbeelden van een kerstwandeling en een lichtjestocht U vindt hier een voorbeeld voor een kerstwandeling en twee voorbeelden van een lichtjestocht. Kerstwandeling Voor deze kerstwandeling is een route

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018

Welkom. KinderKerstZangDienst 2018 Welkom KinderKerstZangDienst 2018 Wij zijn op weg Wij zijn op weg naar Bethlehem Wij volgen de ster, die leidt ons naar Hem Met mirre en wierook en geschenken van goud Zijn onze zadeltassen tot de rand

Nadere informatie

KINDEREN VAN HET LICHT

KINDEREN VAN HET LICHT KINDEREN VAN HET LICHT Verteller: Het gebeurde in een donkere nacht, heel lang geleden, dat er herders in het veld waren, die de wacht hielden over hun schapen. Zij stonden net wat met elkaar te praten,

Nadere informatie

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST

SAMENZANG KINDERKERSTFEEST SAMENZANG KINDERKERSTFEEST 24-12-2017 1. Zacharias, luister goed, dit nieuws is niet gewoon: Jij en je vrouw Elisabet krijgen straks een zoon. Noem hem Johannes, God is goed, want hij is heel speciaal.

Nadere informatie

Opwekking 346: Opwekking 167:

Opwekking 346: Opwekking 167: Opwekking 346: Maak ons tot een stralend licht een stralend licht Tot de wereld ziet wie haar het leven geeft. Laat het schijnen door ons heen. Maak ons tot een woord van hoop een levend woord dat U verlossing

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding. Het kerstverhaal klopt niet! 7. Is het echt gebeurd? 10. Klinkt het niet te mooi? 18. Waarom al die lichtjes?

Inhoud. Inleiding. Het kerstverhaal klopt niet! 7. Is het echt gebeurd? 10. Klinkt het niet te mooi? 18. Waarom al die lichtjes? Inhoud Inleiding. Het kerstverhaal klopt niet! 7 Is het echt gebeurd? 10 Klinkt het niet te mooi? 18 Waarom al die lichtjes? 25 Wat betekent Kerst voor mij? 31 Intermezzo. Hoe kan zoiets kleins gevaarlijk

Nadere informatie

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E

G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E Woordzoeker G L A J J T N E Z J I W N E U U B S E L W Z U S I U G D G E D G A A M J N N U E R E T S N T I O O A S A S F B L G H S D K M T C S T R O E G E E J M U B H S E R R H M N O I S O Z R D R D E E

Nadere informatie

Kerstviering ouderen 17 december 2018 in De Kern

Kerstviering ouderen 17 december 2018 in De Kern Kerstviering ouderen 17 december 2018 in De Kern Aan deze middag werken mee: Vocaal ensemble : Quatuor Vocum o.l.v. Klaas van der Heide Dominee: Harry Gijsen Orgel: Diaken: Vele vrijwilligers Kees Heinen

Nadere informatie

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart

Welkom. Schijn met Uw licht in mijn hart o Vader Schijn met Uw licht in mijn hart Welkom Komt allen tezamen, jubelend van vreugde. Komt nu, o, komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng len hier geboren. Komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden, komt laten wij aanbidden,

Nadere informatie

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune

Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: 4Tune Orde van dienst Kerstnacht 2014 Thema: OverHOOP Voorganger: ds. Dick Steenks Mmv: speelt Filmpje - Casting Crowns God is with us - Uit: Young Messiah Comfort Ye https://www.youtube.com/watch?v=vfqh4b9lali

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen.

C JAAR PREEK ADVENT. H. Maria Maior, Dordrecht. Rorate Coeli. Dauwt heemlen. 1 C JAAR PREEK ADVENT Vierde zondag van de Advent Zondag - Rorate Coeli Dauwt heemlen, wijkt vaneen Zondag 20 december 2015 EERSTE LEZING Micha 5, 1 3 GRADUALE Psalm 80, 1-8 TWEEDE LEZING Hebreeen 10,

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Bij binnenkomst drinken we koffie of thee. Welkom

Bij binnenkomst drinken we koffie of thee. Welkom Orde van dienst voor de KERSTZANGDIENST in Borgerhof op zondag 23 December 2018 om 19.00 uur Voorganger: pastor Hessel Hansma Medewerking zanggroep: leden van Chr. Gem. Koor Laudate Vocalis o.l.v. dhr.

Nadere informatie

Kerstliturgie 26 december 2018

Kerstliturgie 26 december 2018 Kerstliturgie 26 december 2018 Thema: kerstfeest voor jou en mij. Kinderband: Mees de Visser piano Jozua Freeke gitaar Luke Verlaan drums Leonel Burggraaf saxofoon Ruchama van Leeuwen viool Madelon Burggraaf

Nadere informatie

Zingen: Ps. 98:1,4: Zingt nu een nieuw lied voor de HERE. Zingen: Gez. 77:1-5: Een engel zegt Maria aan

Zingen: Ps. 98:1,4: Zingt nu een nieuw lied voor de HERE. Zingen: Gez. 77:1-5: Een engel zegt Maria aan Aangepaste dienst Baflo - 23 december 2012, 14.30 uur Liturgie: Welkom en mededelingen Zingen: a. E&R 241: Here der heren (= Opw. 159) b. E&R 210: Zeg, wie heeft geschapen de bloemetjes c. E&R 226: Als

Nadere informatie

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen >

Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Afkondingen > Thema: Gods liefde uit de doeken. Kees Kraayenoord: Kom verwonderd U hier mensen (Start ongeveer rond 21:47:43 uur) Afkondingen > Thema: Gods liefde uit

Nadere informatie

Niet bang zijn! God maakt je sterk!

Niet bang zijn! God maakt je sterk! Niet bang zijn! God maakt je sterk! Aangepaste dienst Zondag 22 november 2015 Br. Peter Zuidema Welkom Mededelingen Votum en groet Zingen:E & R 230 - Jezus is de goede Herder 1. Jezus is de goede herder

Nadere informatie

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus.

Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. Boek1. Les 1. Dit is het verhaal van Maria. Dit is het verhaal van de engel. Dit is het verhaal van Jezus. De engel zei: God zal jou een kind geven. God zal jou Zijn Kind geven. God zal jou Jezus geven.

Nadere informatie

Dank u wel lieve Heer

Dank u wel lieve Heer Dank u wel lieve Heer Dank U wel, lieve Heer, U kwam op de aarde neer, als een baby arm en klein. Dank U wel, lieve Heer, t Is een wonder zo fijn. Omdat U onze Redder wil zijn. 2009 Ans Heij - de Boer

Nadere informatie

Week les 2. Keizer en Kerst

Week les 2. Keizer en Kerst Week les 2. Keizer en Kerst Je ouders kennen het begin van het kerstevangelie misschien nog wel uit het hoofd: En het geschiedde.... Dit lijkt heel veel op het woord geschiedenis eschiedenis. Er is ook

Nadere informatie

Gods belofte komt uit

Gods belofte komt uit Eerste Communieproject 20 Gods belofte komt uit God doet wat Hij belooft Wat heeft God beloofd in les 3? Kijk maar eens wat Jesaja daar zegt! Hij zegt: Een jonge vrouw zal een zoon krijgen. Zij zal het

Nadere informatie

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten.

Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Gebedsdienst dinsdag 8 oktober 1991 Thema: Maria, bid voor ons, dat wij Gods groet vernemen en elkaar begroeten. Openingslied 205 Het Weesgegroet (couplet 1 en 2) Openingswoord Een groet aan u, die hier

Nadere informatie

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst

24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst 24 december 2018 PM Wierden Kerstnacht Lucas 2:12 De be-teken-is van kerst Voorzang Power 21:40 uur Joyful Joyful; Ring the Bells of Heaven; Heaven is in this house; Voorzang gemeente 21:55 uur NLB 477:1,4,5

Nadere informatie

2017 Kleur op school. Kerstviering Licht

2017 Kleur op school. Kerstviering Licht 2017 Kleur op school Kerstviering Licht Bouwstenen kerstviering Licht Deze kerstviering is speciaal gemaakt voor Kleur op school bij het thema Licht (Jaargang 7, nr.2) Een aantal kerstwerkbladen is achteraan

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen

De allereerste kerstmis. Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het kerstverhaal voor kinderen De allereerste kerstmis Het bijbelse verhaal voor kinderen Verteld door Koos Stenger Illustraties Jeremy Spencer Bijbelteksten uit Het Boek copyright

Nadere informatie

Zondag 4 januari De ster volgen

Zondag 4 januari De ster volgen Zondag 4 januari 2015 - De ster volgen De kersttijd zoals wij die kennen, en die we vandaag in onze gemeente afronden, is een mengsel van twee verhalen. Dat van Lucas, met de herders en keizer Augustus,

Nadere informatie

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen

verzoeking = verleiden om verkeerde dingen te doen dewijl = omdat wederstand doen = tegenstand bieden de overhand behouden= de overwinning behalen Zondag 52 Zondag 52 gaat over de zesde bede. Leid ons niet in verzoeking, maar verlos ons van de boze. Want van U is het Koninkrijk en de kracht en de heerlijkheid, in der eeuwigheid. Amen. Lees de tekst

Nadere informatie

Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag

Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag Tekst: Lucas 24: 46-53 Thema: Grote vreugde Hemelvaartsdag Liturgie: Welkom EL 142: Majesteit, groot is zijn majesteit Begroeting Psalm 47: 2,3 Gedicht Luisterlied Gebed Lezen: Lucas 24: 36-53 Psalm 93:

Nadere informatie

Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn

Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente Doorn KINDER KERSTFEEST Maartenskerk Doorn Zondag 24 december 16.30 uur Het kerstverhaal gespeeld door (groot)ouders en jongeren en samen kerstliedjes zingen 1 Kinderkerstfeest in de Maartenskerk Maartenskerkgemeente

Nadere informatie

Let op: Niet in elk jaar is de vierde Adventsweek een volle week. In dit Bijbelrooster wordt daar wel van uitgegaan. Je kunt de Bijbelgedeelten die overblijven op de Kerstdagen lezen of overslaan. ADVENTSWEEK

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn wonderlijke verhalen, de verhalen rond de geboorte van Jezus: Maria, die zwanger is door de heilige Geest, Jozef, die in een droom een engel

Nadere informatie

Komt allen tezamen (Sela versie)

Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen (Sela versie) Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten wij aanbidden, De hemelse eng'len, riepen

Nadere informatie

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster

Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Kinderkerstfeest 2014 Op zoek naar een ster Datum: vrijdag 26 december 2014 Aanvang: 10.00 uur Locatie: CGK Huizen Organisatie: Zondagsschool Zaait aan alle wateren Welkom en gebed Samenzang: UaM 26 1.

Nadere informatie

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen

Welkom, bemoediging en groet. Kaars aansteken. Gebed. Samen zingen: Komt allen tezamen Kerstviering 2018 Welkom, bemoediging en groet Kaars aansteken Gebed Samen zingen: Komt allen tezamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde: Komt nu, o komt nu naar Bethlehem! Ziet nu de vorst der eng'len

Nadere informatie

Matteus 2, 1-12 en Jes. 60, 1-6 6 januari 2013 Wehl. Inleiding bij overdenking 6 januari 2013 Mat. 2, 1-12

Matteus 2, 1-12 en Jes. 60, 1-6 6 januari 2013 Wehl. Inleiding bij overdenking 6 januari 2013 Mat. 2, 1-12 Matteus 2, 1-12 en Jes. 60, 1-6 6 januari 2013 Wehl Inleiding bij overdenking 6 januari 2013 Mat. 2, 1-12 Het is de eerste zondag in het nieuwe jaar en ook nog 6 januari: Driekoningen. Dus: het verhaal

Nadere informatie

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015

Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Liturgie 1e kerstdag, 25 december 2015 Voorganger: ds. B.H. Steenwijk Organist: Frits Top Fluitiste: Anne van de Brink Koor: Ex Animo onder leiding van: Dick van Asselt Welkom De kerstkaars wordt aangestoken

Nadere informatie

13 december 2015 Derde zondag van Advent

13 december 2015 Derde zondag van Advent 13 december 2015 Derde zondag van Advent Dienst met de catechesegroep gehandicapten Bevestiging van Trudy van Wijngaarden tot diaken 9.30 uur Organist: Jan Quakkelaar Muzikale medewerking: fam. Blom -

Nadere informatie

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen

Ds. Corrie Pronk van de Protestantse gemeente Boornbergum Kortehemmen Thema en lezingen voor de Laatste zondag van het kerkelijk jaar, de zondagen van Advent en voor Kerstmorgen. SYMBOLISCH BLOEMSCHIKKEN: LAATSTE ZONDAG KERKELIJK JAAR 26 NOVEMBER 2017 Thema: Een open deur:

Nadere informatie

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk?

Misschien zit u hier wel met de grote vraag: wat is Kerst eigenlijk? 25 december 2015 1 e Kerstdag Sixtuskerk te Sexbierum Ds. A.J. (Anneke) Wouda Teksten: Hebr. 1:1-6 en Lucas 2: 15-21 Geliefden van God, gemeente van Christus, Kerstochtend 2015 U zit midden in een kerstviering,

Nadere informatie

Les 13: Geboorte van Jezus.

Les 13: Geboorte van Jezus. Les 13: Geboorte van Jezus. kun je lezen in lukas 1 en 2 Wees gegroet, Maria, je bent begenadigd, de Heer is met je. Maria kijkt op van waar ze mee bezig is. Er staat iemand in de deuropening van het huis

Nadere informatie

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand.

De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. De gelijkenis van het huis op de rots en op het zand. Eerst lezen. Daarna volgen er vragen en opdrachten. Gelijkenissen Toen de Heere Jezus op aarde was, heeft Hij gelijkenissen verteld om de mensen veel

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur

Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Kerstnachtdienst op 24 december 2014 in de Vloedschuur Cantorij komt binnen met Hanaqpanach een oud kerstlied van gechristianiseerde Indianen uit 1631. Hemelse vreugde, duizenden malen zullen wij u lof

Nadere informatie

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers

Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Niet bang zijn! Kerstdienst op Eerste kerstdag voor jong en ouder Voorganger: ds. Jan Willem Drost Orgel: Els Dijkerman Namens de kerkenraad: Dian Pruijsers Vooraf zingen we: lied 477 ( Komt allen tesamen

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie

vrijdag 25 december 2015 Liturgie vrijdag 25 december 2015 Liturgie Liturgie Eerste Kerstdag 2015 Voor de dienst zingen we enkele Kerstliederen Welkom en mededelingen namens de kerkenraad Thema: Vreugde, vreugde, grote vreugde! Afsluitend

Nadere informatie

Liederen voor zondag 5 oktober 2014

Liederen voor zondag 5 oktober 2014 Liederen voor zondag 5 oktober 204 Lied 224 God wijst mij een weg als ik zelf geen uitkomst zie. Langs wegen die geen mens bedenkt maakt Hij mij zijn wil bekend. Hij geeft elke dag nieuwe liefde, nieuwe

Nadere informatie

Hartelijk Welkom bij

Hartelijk Welkom bij Hartelijk Welkom bij Regeer in mij Opwekking 569 Over al wat leeft, bent U de hoogste Heer, als de zon opkomt elke morgen weer. Daarom vraag ik U, Heer van zee en land: neem ook mijn leven in uw hand.

Nadere informatie

Liturgie. voor de clubkerstdienst. 1 e Kerstdag. 25 december 2013. Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam

Liturgie. voor de clubkerstdienst. 1 e Kerstdag. 25 december 2013. Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam Liturgie voor de clubkerstdienst 1 e Kerstdag 25 december 2013 Organist: Martin Visser Pianist: Timon Dubbeldam Jezus zegt dat Hij... - alle kinderen zingen (de kinderen van Benjamin en Joas komen binnen)

Nadere informatie

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels

0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels Inhoud: 0 Blad 2: 0 Sketch 0 Interview 0 Mime 0 Ra Ra wie ben ik? 0 Digipuzzels, ook leuk voor op het digibord: Woordzoekers, raad het woord spel, kruiswoordpuzzels 0 Blad 3: 0 Quiz, vraag & antwoord bijlage

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Het zijn de eerste woorden van de engel. Als hij de herders aanspreekt. We hoorden het net in het kerstverhaal uit Lucas 2.. Het waren de woorden die

Nadere informatie

Lucas 2:15-20 Hij is het echt!

Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Lucas 2:15-20 Hij is het echt! Kerst: Gods Zoon komt op aarde. Maar Gods Zoon blijkt een heel gewone baby. Is hij het wel echt? Door de herders geeft God een bevestiging: ja, hij is het! Aanbid hem met

Nadere informatie

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang

emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD Op 25 december 2016 om uur in de Hervormde Kerk van Sprang emeente Sprang Kinderkerstfeest BELOOFD is BELOOFD \ Op 25 december 2016 om 17.00 uur in de Hervormde Kerk van Sprang Voor de samenkomst wordt muziek gespeeld Zingen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde:

Nadere informatie

Thema. Een plek voor een kind.

Thema. Een plek voor een kind. Thema Een plek voor een kind. M.m.v. Kinderen uit de wijk Baalderdienstcommissie Nu-je-onderweg-band Ds. Wim van der Wel Welkom Kaarsenlied uit Trefwoord: jij bent licht voor de wereld Eerste kaars, geef

Nadere informatie

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND

HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ LIEDBUNDEL HERVORMDE KERK HOOGBLOKLAND ================================================ De liedbundel is ook te vinden op de website: www.hervormdhoogblokland.nl

Nadere informatie

Het sacrament van de ziekenzalving.

Het sacrament van de ziekenzalving. Het sacrament van de ziekenzalving. Vooraf rustige muziek. 1. Kruisteken en vredeswens door pater Gerard. In de naam van de Vader en de Zoon en de Heilige Geest. Amen Vrede zij u allen en allen die u lief

Nadere informatie

Apostolische rondzendbrief

Apostolische rondzendbrief oktober 9, 2011 Jaargang 1, nummer 1 Lieve mensen, Zo bent u een voorbeeld voor alle gelovigen in Macedonië en Achaje geworden. Wij zijn nu al weer een tijdje hier in het zuiden van Griekenland, in de

Nadere informatie

Hartelijk welkom Hartelijk welkom Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur dat nooit meer dooft, een vuur dat nooit meer dooft. Komt allen tezamen, jubelend van vreugde Komt nu, o komt

Nadere informatie

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade

Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Programma groepsbijeenkomst Weg van Leven thema: Genade Welkom en opening (10 min.) Deel 1: gesprek rond het thema (45 min.) gezamenlijk lezen van de inleidende tekst bij het thema uit het werkschrift

Nadere informatie

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria

Kerstviering zondagsschool 25 december uur in de Ark. Thema: Gods plan met Maria Kerstviering zondagsschool 25 december 2015 16.30 uur in de Ark Thema: Gods plan met Maria Kinderen van de zondagsschool komen binnen. Op het podium zingen zij het lied: God heeft een plan met je leven.

Nadere informatie

Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden

Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden Zondag 11 januari - een verhaal om moed te houden Bij Marcus 1 - de doop van Jezus Ik weet niet hoe goed u al de zondagsbrief hebt gelezen. Maar wellicht is u opgevallen dat er helemaal bovenin staat dat

Nadere informatie

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur.

Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang uur. Liturgie voor de avonddienst op zondag 23 december in de Hervormde Kerk te Den Ham, aanvang 19.00 uur. Voorganger: Ouderling van dienst: Organist: Ds. G. de Goeijen Gerda Remmink Bram Jaspers Welkom Lied:

Nadere informatie

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het?

Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim. Kerst.Begrijp je het? Liturgie van de kerstdienst voor de kinderen en jongeren van de Hervormde Gemeente Elim Kerst.Begrijp je het? 1 Kinderen komen binnen tijdens het zingen van: Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht,

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

Thema: Lichtpuntjes in het donker.

Thema: Lichtpuntjes in het donker. Thema: Lichtpuntjes in het donker. WELKOM Vandaag is het kerstfeest, dat vieren wij blij. Wij steken één kaars aan en zingen daarbij Vandaag is het kerstfeest en ik doe ook mee. Ook ik steek een kaars

Nadere informatie

De Bijbel open (05-01)

De Bijbel open (05-01) 1 De Bijbel open 2013 1 (05-01) Vandaag is het de eerste zaterdag in het nieuwe jaar 2013. Ik wil deze uitzending beginnen met u van harte een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Maar wat is een gezegend

Nadere informatie