WAT VINDEN DE BEZOEKERS VAN FUTSALTV VAN HET ZAALVOETBAL IN NEDERLAND?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "WAT VINDEN DE BEZOEKERS VAN FUTSALTV VAN HET ZAALVOETBAL IN NEDERLAND?"

Transcriptie

1 WAT VINDEN DE BEZOEKERS VAN FUTSALTV VAN HET ZAALVOETBAL IN NEDERLAND? Het is al enige tijd geleden dat Nederland meedeed aan een EK/WK zaalvoetbal. Tijdens de kwalificatie dit jaar in Rotterdam was Nederland dicht bij deelname aan het EK, maar het lukte net niet. De KNVB heeft de competitie opzet diverse malen gewijzigd. Zo mogen veldspelers gedurende de competitie op het veld niet meedoen, is er een topdivisie opgezet en zo zijn er nog tal van maatregelen genomen om het niveau in Nederland op te vijzelen. In de week van 26 mei tot 1 juni konden de bezoekers van Futsaltv hun mening geven over het zaalvoetbal in Nederland. 95 bezoekers vulden het enquêteformulier op de site in, waarvoor dank. Playoffs/best- of-three Figuur 1: Play-offs na afloop van de reguliere competitie behouden? Nee 33% 67% Twee derde van de respondenten vindt dat de play-offs na afloop van het reguliere seizoen moeten worden behouden (figuur 1). De invoering van het best-of-three systeem vindt een meerderheid een goed initiatief (figuur 2). Het hoogst geëindigde team in de competitie heeft bij de "best of three" het recht de eerste wedstrijd uit te spelen. Tevens heeft het hoogst geëindigde team in de competitie het recht een eventuele derde wedstrijd thuis te spelen. Een respondent spreekt de voorkeur uit voor een best-of-five systeem. Niet meegenomen is de vraag hoeveel dagen er minimaal tussen de play-off-duels moeten zitten. Dit seizoen had TPP maar één rustdag, terwijl CFE/VDL Groep bijna een week rust had. Oorzaak was de noodzakelijke derde wedstrijd tussen TPP en Hovocubo, terwijl CFE/VDL Groep maar twee duels nodig had tegen FCK De Hommel. Mogelijk kan hier in de toekomst rekening mee worden gehouden. Ten aanzien van de promotie- degradatieregeling vindt een bezoeker dat de kampioenen van Eredivisie A en B rechtstreeks moeten promoveren en de nummers 11 en 12 van de topklasse rechtstreeks moeten degraderen.

2 Figuur 2: Best of three systeem moet worden gehandhaafd? 41% 59% Regelgeving Ruim de helft van de bezoekers van futsaltv opteert voor uniforme regelgeving (figuur 3). Tegenstanders van dit voorstel plaatsen vraagtekens bij de uitvoerbaarheid. Een twitteraar uit Hoorn reageert als volgt: Wanr alle niveaus met huidige of internationale regels gaan spelen is de sport ten dode opgeschreven, recreatiebonden spinnen daar garen bij. Figuur 3: Moet zaalvoetbal in Nederland op alle niveaus met dezelfde regels gespeeld worden? 45% 55% De afgelopen winters waren zeer streng. Op het Internet waren negatieve reacties te vinden over het afgelasten van wedstrijden vanwege de hevige suwval. Slechts 14% van de respondenten sluit zich aan bij deze groep.

3 Figuur 4: Wedstrijden afgelasten vanwege hevige suwbuien is gerechtvaardigd? 14% 86% Veld- versus zaalvoetbal Spelers die uitkomen in de topdivisie zaalvoetbal mogen niet uitkomen in de categorie A van het Veldvoetbal. Toch kon er door een maas in de regelgeving een veldvoetballer deelnemen aan de play-offs. Na afloop van het veldseizoen kon de speler meespelen in de zaal. Naar verluidt gaat de KNVB de maatregelen om dit in de toekomst tegen te gaan. Na 1 maart kan de spelerslijst niet meer worden aangevuld met veldvoetballers. Slechts 13 procent is het eens met de huidige regel dat veldvoetballers na afloop van het veldseizoen toch mogen zaalvoetballen in de topdivisie (figuur 5). 46% vindt dat zaalvoetballers in de topdivisie ook op het veld actief mogen zijn. Figuur 5: Veldspelers mogen momenteel niet meespelen in de zaal (op topdivisie niveau) tijdens het veldseizoen. Daarna mag het wel. Ben je het eens met deze regel? 13% Ik ben het eens met de huidige regel. 41% Veldspelers mogen altijd deelnemen aan het zaalvoetbal op topdivisieniveau, dus ook tijdens het veldseizoen. 46% Ons, ik vind dat veldspelers helemaal niet mee mogen spelen in de zaal (topdivisie), dus ook niet na afloop van het veldseizoen.

4 Het KNVB bekertoernooi De bezoekers van futsaltv zijn zeer te spreken over de huidige opzet van het bekertoernooi, waarbij de finale op Hemelvaartsdag wordt gespeeld (figuur 6 links). Ook de wedstrijden om de Beneluxcup beschouwen zij als een leuk extraatje (figuur 6 rechts). Een geënquêteerde stelt voor om aan het begin van het seizoen, in toernooivorm, de vier beste Nederlandse clubs uit te laten komen tegen de vier beste clubs uit België. Figuur 6: De finale van het KNVB bekertoernooi wordt gespeeld op de Nationale zaalvoetbaldag. De huidige opzet van KNVB bekertoernooi dient te worden gehandhaafd (links)? 17% 9% 83% 91% De toekomst Na een kwart van de stemmen te hebben geteld was de verhouding tussen mensen die van mening zijn dat het zaalvoetbalniveau in Nederland is gestegen: 50:50. Nadat alle stemmen zijn geteld is de uitslag opvallend positief. Bijna twee derde vindt dat het niveau de afgelopen drie jaar is gestegen (figuur 7). Figuur 7: Is het zaalvoetbalniveau in Nederland de laatste 3 jaar gestegen? 37% 63%

5 Om de ontwikkeling van het zaalvoetbal te stimuleren is professionalisering het sleutelwoord. Het vergroten van de media aandacht is één van de succesfactoren. Twee derde denkt dat het uitzenden van topdivisiewedstrijden op TV financieel haalbaar is (figuur 8). De reacties van deelnemers aan de enquête ondersteunen de stelling dat het zaalvoetbal moet worden geprofessionaliseerd. Er moeten gewoon flinke sponsors worden binnengehaald en de KNVB moet ook helpen. Dat is op dit moment de 1e prioriteit. Als men verbiedt om te veldvoetballen als je op het hoogste niveau in de zaal speelt dan moet er veel meer geld in de zaal gepompt worden. Ik zou willen dat zaalvoetbal professioneler wordt en meer aandacht verdient in de media" Als men de steun zou geven zoals aan het vrouwenvoetbal was het zaalvoetbal al vertrokken. Zolang er vanuit de KNVB niet wordt geprofessionaliseerd en er geen sponsors voor clubs komen die er geld in willen steken, zal het niveau hetzelfde blijven onder de clubs. Qua spelersniveau zit het in Nederland volgens mij boven het gemiddelde, misschien vanaf jongs af aan beginnen met zaalvoetbal en daarna veldvoetbal. Dit werpt zijn vruchten af in Spanje e.d. Het budget dat aan de zaalvoetbalclubs wordt gegeven kan beter besteed worden om televisie zendtijd in te kopen. Als zaalvoetbal op tv komt is de keuze om professioneler te werken. Nederland is net zo goed als Spanje. Maar dan moet je het wel zo benaderen. Selecteer de juiste spelers en de juiste coach." Misschien Eredivisie Live of John de Mol benaderen met een goed stappenplan voor uitzenden op de nationale TV." De KNVB moet is eindelijk wakker worden zonder de media zal het zaalvoetbal nooit tot een topsport behoren. Ik vind dat het zaalvoetbal in Nederland veel professioneler moet worden, hierbij zou de media ook een groot aandeel kunnen leveren door de wedstrijden in samenvatting uit te zenden. Ik hoop dat dit ook op zeer korte termijn gebeurt. Bij de KNVB is het besef aanwezig dat de sport moet worden geprofessionaliseerd. De KNVB zet zich de komende jaren in om de positie van het zaalvoetbal in Nederland te verbeteren. Het plan Zaalvoetbal op de kaart beschrijft initiatieven die bijdragen aan de groei en de structurele verbetering van het zaalvoetbal. Doelstelling is om het huidige aantal zaalvoetballende KNVB-leden in totaal te laten groeien naar honderdduizend in Om deze groei te realiseren is het ontwikkelen van het jeugdzaalvoetbal en samenwerking met onderwijs, overheid en het recreatieve zaalvoetbal noodzakelijk. Dit geldt ook het versterken van verenigingen, meer en beter kader en voldoende accommodaties. Op topsportniveau wil de KNVB met het Nederlands team tot de tien beste zaalvoetballanden ter wereld behoren. Speerpunten hierbij zijn de verdere verbetering van de competitiestructuur, het aanbieden van professionele opleidingen en talentontwikkeling. Een bestuurscommissie zaalvoetbal geeft de komende jaren de verbetering van het zaalvoetbal vorm.

6 Figuur 8 is het uitzenden van zaalvoetbalwedstrijden uit de topdivisie op korte termijn financieel haalbaar? 34% 66% Conclusies Een ruime meerderheid van de respondenten vindt dat de play-offs na afloop van de reguliere competitie moeten worden behouden. Het zgn. Best of three systeem wordt door 59% gewaardeerd. Het bekertoernooi in z n huidige vorm moet blijven. Mogelijk kan het streven naar uniforme regelgeving de competitiestructuur verbeteren, doch stuit dit op praktische bezwaren. Daar waar mogelijk dient het zaalvoetbal op verschillende niveaus met dezelfde regels te worden gespeeld. De maatregelen die de KNVB de afgelopen drie jaar heeft genomen hebben geleid tot een verbetering van het zaalvoetbalniveau in Nederland. Dat wil zeggen bijna twee derde is van mening dat het niveau de laatste jaren is gestegen. Om stappen te maken is professionalisering noodzakelijk. Het vergroten van media aandacht is hierbij onontbeerlijk. Als het aan de bezoekers van futsaltv ligt is het uitzenden van zaalvoetbalwedstrijden op korte termijn haalbaar. Op topsportniveau wil de KNVB met het Nederlands team tot de tien beste zaalvoetballanden ter wereld behoren. Speerpunten hierbij zijn de verdere verbetering van de competitiestructuur, het aanbieden van professionele opleidingen en talentontwikkeling. Deze maatregelen samen met het vergroten van media-aandacht en het aantrekken van sponsoren moeten Nederland weer terugbrengen op het niveau waar het thuishoort. Wellicht dat de resultaten van deze enquête daar een bescheiden bijdrage aan kunnen leveren. Futsaltv.

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen landelijk 1.1 Algemene bepalingen Competitiestructuur

Nadere informatie

JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN

JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVE- RENIGINGEN JEUGDZAALVOETBAL VOOR VELDVOETBALVERENIGINGEN De beste voetballers van nu, zijn begonnen in de zaal: Cristiano Ronaldo, Neymar, Iniesta, om er maar een paar

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen Landelijk Seizoen 2016/'17 Inhoud 1. PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELING MANNEN LANDELIJK 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Mannen

Nadere informatie

Stichting Ontwikkeling Vrouwenvoetbal Nederland

Stichting Ontwikkeling Vrouwenvoetbal Nederland 2015 Stichting Ontwikkeling Vrouwenvoetbal Nederland TEXTBOOK COMPETITIESTRUCTUUR WERKGROEP VV3HOEK VV3HOEK donderdag 28 mei 2015 Textbook van het ideale ecosysteem van COMPETITIESTRUCTUUR voor de echte

Nadere informatie

Promotie- / degradatiebesluiten

Promotie- / degradatiebesluiten KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatiebesluiten Landelijk en districten Seizoen 2018/'19 Versie 1.1 Oktober 2018 Inhoud 1. LANDELIJK 2 1.1 Promotie-/degradatieregeling

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I Seizoen 2015/'16 1 1. Promotie-/degradatieregeling mannen Algemene uitgangspunten in categorie A Topklasse A t/m

Nadere informatie

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off europees ticket betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

UITVOERING MASTERPLAN ZAALVOETBAL REGIOVERGADERING 2011

UITVOERING MASTERPLAN ZAALVOETBAL REGIOVERGADERING 2011 UITVOERING MASTERPLAN ZAALVOETBAL REGIOVERGADERING 2011 MASTERPLAN KNVB ZAALVOETBAL Afgelopen 2 jaar ontwikkeling Masterplan Zaalvoetbal op de kaart Besluitvorming december 2010 Vanaf f1 juli li2011: uitvoering

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2011/'12 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen:

U kunt uw team (en deelnamegeld) inleveren bij onderstaande contactpersonen: Geel gearceerd de wijzigingen ten opzichte van vorig seizoen. Wat is Super Elf? Super Elf is een voetbalcompetitie in spelvorm (soort van Coach van het Jaar, zoals dit gespeeld wordt bij het Noord-Hollands

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B

Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B Themabijeenkomst Reservevoetbal Categorie A+B - Resultaten Enquête categorie A - Resultaten KNVB Ledenpanel categorie B - Overleg klankbordgroepen district

Nadere informatie

Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal

Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal Voorstel aanpassing competitiestructuur meiden veldvoetbal Optimalisatie structurele ontwikkeling competitiestructuur MA Martin Tebbens & Salman Khawaja Inleiding Op vrijdag 1 februari 2013 hebben wij,

Nadere informatie

Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16

Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2015/'16 29 juli 2015 knvb.nl 1. De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het team behoort dat als hoogste

Nadere informatie

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015

Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Resultaten en analyse enquête Clubkampioenschappen (CK) januari- februari 2015 Respons De enquête is door 121 personen ingevuld. Als wij uitgaan van een bezetting van de toernooien door ongeveer 160 tot

Nadere informatie

Peiling Amersfoorts Voetbal

Peiling Amersfoorts Voetbal Peiling Amersfoorts Voetbal Vijf jaar geleden stelden wij via onze site een aantal vragen over de kwaliteit van het voetbal in Amersfoort. Dit jaar hebben we die vragen wederom gesteld, aangevuld met jullie

Nadere informatie

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13

REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 REGLEMENT DEELNAME EUROPESE CLUBCOMPETITIES EN PLAY-OFF VOOR EUROPEES TICKET BETAALD VOETBAL SEIZOEN 2012/'13 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere competitie in

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie seizoen 2017-2018 Inleiding: invoering Promotieklasse met invang van seizoen 2018-2019 In de zomer van 2016 heeft het bondsbestuur van de KNHB na aankondiging

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Artikel 1 De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop van de reguliere

Nadere informatie

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14

Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-offs europees ticket betaald voetbal seizoen 2013/'14 26 juli 2013 knvb.nl 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na afloop

Nadere informatie

Resultaten stadspanelmeting Stadsinitiatief

Resultaten stadspanelmeting Stadsinitiatief Resultaten stadspanelmeting Stadsinitiatief Ruim 950 respondenten hebben de vragenlijst ingevuld, respons 53 procent. Figuur 1: Aandeel stemmers Ja Nee Weet niet, wil niet zeggen Het aandeel stemmers is

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off promotie/degradatie betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie waartoe het (eerste of tweede) elftal

Nadere informatie

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017

Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Concept Promotie- en degradatieregeling seizoen 2017/2018 Versie 28 juni 2017 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde

Nadere informatie

Persoonlijk Sponsorplan FC UTRECHT VROUWEN Adopteer nu uw favoriete speelster en steun het FC Utrecht vrouwenvoetbal bij haar ontwikkeling

Persoonlijk Sponsorplan FC UTRECHT VROUWEN Adopteer nu uw favoriete speelster en steun het FC Utrecht vrouwenvoetbal bij haar ontwikkeling Persoonlijk Sponsorplan FC UTRECHT VROUWEN Adopteer nu uw favoriete speelster en steun het FC Utrecht vrouwenvoetbal bij haar ontwikkeling Stichting Vrouwen Voetbal Utrecht Stichting Vrouwenvoetbal Utrecht

Nadere informatie

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van "demping"? Eens Oneens

Opmerkingen leden bij keuze Oneens 44 0. Geen Leden Vraag B Moyennes van PK aanpassen door middel van demping? Eens Oneens Uitslag enquete vernieuwingsvoorstellen Carambole Datum: 1 maart 2016. Aantal inzendingen: 44 Vraag A Libre 5e klasse, al dan niet terugbrengen naar de oude situatie Eens Oneens De samenvoeging van 5e

Nadere informatie

Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Oost // augustus 2009

Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Oost // augustus 2009 beeld: n de Koning Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Oost // augustus 2009 IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LE Colofon Dit

Nadere informatie

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN

PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN PROMOTIE/- DEGRADATIEREGELINGEN ALGEMENE BEPALINGEN 2015/ 16 Datum : 6 november 2015 Inhoudsopgave 1. Promotie-/degradatieregeling 3 1.1. Algemene Bepalingen... 3 1.1.1. Twee teams van een rechtspersoon

Nadere informatie

Meting september 2013

Meting september 2013 Meting september 2013 Het Nederlandse Donateurspanel van WWAV wordt mede mogelijk gemaakt door het CBF en is uitgevoerd door Peil.nl Donateursvertrouwen daalt in tegenstelling tot consumentenvertrouwen

Nadere informatie

SPONSORPLAN Hoornse Badminton Vereniging

SPONSORPLAN Hoornse Badminton Vereniging SPONSORPLAN Hoornse Badminton Vereniging versie februari 2018 Hoornse Badminton Vereniging In 1956 is de Hoornse Badminton Vereniging (HBV) opgericht, de benodigde attributen werden aangeschaft en ging

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2016/'17 veldvoetbal KNVB District Noord Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16

Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 Promotie-/degradatieregeling (senioren/vrouwen/jeugd) seizoen 2015/ 16 De data van de nacompetitie zijn onder voorbehoud. Zaterdagvoetbal - standaard 1e klasse (C) De kampioen promoveert naar de Hoofdklasse.

Nadere informatie

Continental 7x7 35/45+ voetbal

Continental 7x7 35/45+ voetbal Continental 7x7 35/45+ voetbal 7x7 35/45+ Na- en Voorjaarsreeks Reeks van toernooien op vrijdagavond Veel voetballers stoppen met voetbal omdat ze niet meer iedere zaterdag en zondag actief willen zijn.

Nadere informatie

Voor El Ghannouti geldt alleen de titel 6. Anderen over Karim Bali 9. Een kampioen wint van iedereen 12

Voor El Ghannouti geldt alleen de titel 6. Anderen over Karim Bali 9. Een kampioen wint van iedereen 12 Show it. Inhoudsopgave Voorwoord 2 De play-offs: Hoe werken ze? 3 De vier deelnemende teams 4 Voor El Ghannouti geldt alleen de titel 6 Voorspellingen 8 Anderen over Karim Bali 9 Mats Velseboer is uit

Nadere informatie

Waterpolo Federatie Nederland

Waterpolo Federatie Nederland 2014-2015 (Kick-off) Agenda: Doel & uitgangspunten Deelnemende teams Gastspelers Wedstrijdschema Kampioenschap Doel Talentontwikkeling stimuleren, weerstand verhogen, grote uitslagen regiocompetities voorkomen;

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal

Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal De eventueel in de competitie vrijgekomen plaatsen ten gevolge van bijvoorbeeld vaststaande fusies, ontbindingen van verenigingen, de

Nadere informatie

RAPPORTAGE SUPPORTERS ENQUETE. November 2016

RAPPORTAGE SUPPORTERS ENQUETE. November 2016 RAPPORTAGE SUPPORTERS ENQUETE November 2016 ACHTERGROND EN AANLEIDING De enquête is opgesteld in lijn met de gesprekken die gevoerd worden met stakeholders (waar supporters er dus een van is). In deze

Nadere informatie

Momenteel vindt in Nederland het EK vrouwenvoetbal plaats. 1. Volg je het EK vrouwenvoetbal? 27% Nee, ik kijk geen vrouwenvoetbal

Momenteel vindt in Nederland het EK vrouwenvoetbal plaats. 1. Volg je het EK vrouwenvoetbal? 27% Nee, ik kijk geen vrouwenvoetbal Vrouwenvoetbal Momenteel vindt in Nederland het EK vrouwenvoetbal plaats. 50% 45% 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% 11% Ja, (bijna) alle wedstrijden die gespeeld worden 1. Volg je het EK vrouwenvoetbal?

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen

Promotie-/degradatieregelingen Promotie-/degradatieregelingen JO-13, landelijk Datum : 1 september 2018 ALGEMEEN... 3 NAJAAR EREDIVISIE HOOG (ORGANISATIE LANDELIJK ZEIST)... 3 NAJAAR EREDIVISIE LAAG (ORGANISATIE LANDELIJK ZEIST)...

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Alle clustervergaderingen hebben het advies gegeven akkoord te gaan met voorgestelde verkiezing Lid tuchtcommissie

Alle clustervergaderingen hebben het advies gegeven akkoord te gaan met voorgestelde verkiezing Lid tuchtcommissie Samenvatting clustervergaderingen Zuid I voorjaar 2013 4. Districtsonderwerpen/thema s/onderwerpen vanuit clubs 4.1. Aanpassing regels voor elftallen/teams die uitkomen in de categorie B veldvoetbal (WELL

Nadere informatie

Promotie- / degradatieregelingen

Promotie- / degradatieregelingen KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie- / degradatieregelingen West I / West II Seizoen 2016/'17 1 1. PERIODEKAMPIOENSCHAPPEN ZAALVOETBAL 3 1.1 Algemene bepalingen 3 1.2 Regeling nacompetitie

Nadere informatie

Promotie- en degradatiereglement Senioren District Zuid-Holland

Promotie- en degradatiereglement Senioren District Zuid-Holland Promotie- en degradatiereglement Senioren District Zuid-Holland 2016-2017 In dit document is de promotie/degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid-Holland die worden gespeeld in

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren reserve-elftallen, veteranen en vrouwen Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling.

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling

Promotie-/degradatieregeling Promotie-/degradatieregeling 1.23.4 Zaterdag landelijk Hoofdklasse A, B en C De kampioenen van de hoofdklasse A, B en C spelen om het kampioenschap van Nederland zaterdagamateurvoetbal. Vóór 1 juli zal

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Seizoen

Sponsorbrochure. Seizoen Seizoen 2017-2018 Voorwoord Almelo Futsal Combinatie (Almelo FC) is een jonge en ambitieuze zaalvoetbalvereniging uit Almelo. Het idee was om een voetbalvereniging op te richten, die zich fulltime bezig

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016

www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 www.maascourt.nl DAVISCUP COMPETITIE 2015 / 2016 Doel Maascourt Daviscupcompetitie: Het blijft moeilijk voor spelers om in de winterperiode veel wedstrijden te spelen. Behoudens een korte periode in het

Nadere informatie

Promotie- en degradatiereglement Senioren MN

Promotie- en degradatiereglement Senioren MN Promotie- en degradatiereglement Senioren MN 2016-2017 NB: De competitieleider behoudt zich het recht af te wijken van dit promotie- en degradatiereglement. In het seizoen 2016-2017 zal een mogelijke herijking

Nadere informatie

Handleiding Online Inschrijven Seizoen

Handleiding Online Inschrijven Seizoen Bij deze de handleiding om de teams in te schrijven voor het seizoen 2017-2018. De onderstaande functionarissen kunnen dit realiseren voor de vereniging. De Secretaris, Wedstrijdsecretaris senioren, Wedstrijdsecretaris

Nadere informatie

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19

Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Bekerbesluiten Zaalvoetbal Landelijk en district Seizoen 2018/'19 Versie definitief 1 Bekerbesluiten 1.1 Landelijke beker zaalvoetbal mannen Artikel 1

Nadere informatie

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND

PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN ZUID NEDERLAND PROMOTIE- EN DEGRADATIEREGELING JUNIOREN VELDHOCKEY SEIZOEN 2016-2017 ZUID NEDERLAND In dit document is de promotie- en degradatieregeling opgenomen voor de districtscompetities van Zuid Nederland die

Nadere informatie

ER WAS EENS.. De organisatie wenst iedereen een fijn toernooi.

ER WAS EENS.. De organisatie wenst iedereen een fijn toernooi. ER WAS EENS.. een schilder met de naam Marc Helleggers, die Café de Derde kamer kwam binnenlopen en het idee opperde om de Grote Markt Cup nieuw leven in te blazen. De Grote Markt Cup die zo n kleine 10

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST I 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Jeugd seizoen 2018/'19 veldvoetbal...

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 ZAALVOETBAL INLEIDING Vanaf vrijdag 10 mei is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Algemene bepalingen. Wanneer ben je periodekampioen?

Algemene bepalingen. Wanneer ben je periodekampioen? Promotie degradatieregeling 2012-2013 4e klasse A t/m H De kampioenen en de nummers 2 promoveren naar de 3e klasse van het zondagvoetbal. De periodekampioenen van de 4e klasse A t/m H spelen volgens een

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2017/ 18 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen

Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Toelichting op de bekerreglementen, richtlijnen en antwoorden op vragen Versie 1.0 d.d.10-07-2019 Inhoud Het bekerprogramma 2019/ 20... 2 De bekergroepen... 2 De wijze van loting... 2 De planningsregels...

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018

Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Promotie- en degradatieregeling seizoen 2019/2020 versie 23 juli 2018 Eredivisie dames Er wordt na de reguliere competitie als volgt een nacompetitie gespeeld. Nacompetitie kampioenspoule Ronde 1 (BOT

Nadere informatie

Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16

Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2015/ 16 29 juli 2015 knvb.nl Promotie van Eerste Divisie naar Eredivisie De betaaldvoetbalorganisatie

Nadere informatie

Overschrijvingen, hoe zit dat?

Overschrijvingen, hoe zit dat? beeld: n de Koning Overschrijvingen, hoe zit dat? Ondersteuning Clubbesturen // District Zuid II // november 2010 IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LEVEN * VOETBAL IS ONS LE Colofon

Nadere informatie

Heren en dames standaardteams

Heren en dames standaardteams Promotie-/degradatieregeling Bondscompetitie, seizoen 2018-2019 Heren en dames standaardteams Hoofdklasse De vier hoogst geëindigde teams (nummers 1 t/m 4) uit de reguliere competitie spelen play-offs

Nadere informatie

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd.

Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Nieuwegein, 20 mei 2014 Aan: Geïnteresseerde verenigingen voor deelname aan de landelijke B-competitie (2014-2015); de Eredivisie B-Jeugd. Inleiding Geachte heer/mevrouw, In het seizoen 2014-2015 gaat

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Reglement play-off Europees ticket betaald voetbal seizoen 2018/ 19 Artikel 1 Europees ticket 1. De hoogst geklasseerde betaaldvoetbalorganisatie na

Nadere informatie

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018

PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19. Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 PROMOTIE-/DEGRADATIEREGELINGEN JEUGD CATEGORIE A DISTRICT WEST II 2018/ 19 Uitgave nr. : Seizoen 2018/ 19 Datum : 18 september 2018 INHOUDSOPGAVE Promotie-/degradatieregeling Jeugd seizoen 2018/'19 veldvoetbal...

Nadere informatie

REGIO CLUBS NIEUW! ZEIST CUP O23 ENTREE GRATIS ZEIST CUP O23

REGIO CLUBS NIEUW! ZEIST CUP O23 ENTREE GRATIS ZEIST CUP O23 ENTREE GRATIS REGIO CLUBS NIEUW! ZEIST CUP O23 ZEIST CUP O23 Zeister Belofte Competitie Onder de 23 ZEIST CUP O.23 Reglementen & Wedstrijd Programma Contact Personen & Sponsors Deelnemende Verenigingen

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen Reserve mannen, categorie A, 2015/ 16

Promotie-/degradatieregelingen Reserve mannen, categorie A, 2015/ 16 Promotie-/degradatieregelingen Reserve mannen, categorie A, 2015/ 16 1 Zaterdag district Noord... 3 Reserve Hoofdklasse... 3 Reserve 1 e klasse A en B... 3 Reserve 2 e klasse A t/m D... 3 Reserve 3 e klasse

Nadere informatie

Ik daag u uit om mij uw bedrijf te laten promoten

Ik daag u uit om mij uw bedrijf te laten promoten Ik daag u uit om mij uw bedrijf te laten promoten Jos de Vos Overzicht Wat ik voor u kan doen Blz. 3-5 Landelijke ijsbanen Blz. 6 Resultaten Blz. 7 Begroting Blz. 8 Sponsorpakketten Blz. 9 + 10 Contactgegevens

Nadere informatie

Promotie-/Degradatieregeling district West I zondag standaard senioren seizoen 2016/ 17

Promotie-/Degradatieregeling district West I zondag standaard senioren seizoen 2016/ 17 Promotie-/Degradatieregeling district West I zondag standaard senioren seizoen 2016/ 17 Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent dat er sprake

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE JO13, MO13, JO12, JO11, MO11 JO10, JO9 en JO8 BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door alle

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND Amateur Voetbal Promotie/degradatieregeling jeugdvoetbal Algemeen 1. Eindigen in categorie A in de eindrangschikking van de volledige competitie twee of meer elftallen

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Promotie/degradatie en nacompetitie seizoen 2012/`13. 1 ste klasse. Kampioen

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond. Promotie/degradatie en nacompetitie seizoen 2012/`13. 1 ste klasse. Kampioen Koninklijke Nederlandse Voetbalbond Promotie/degradatie en nacompetitie seizoen 2012/`13 1 ste klasse Vrijdag 12 april wordt de laatste ronde van de competitie gespeeld in de A-Categorie in het district

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2019/ 20

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2019/ 20 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2019/ 20 Titel I Uitgangspunten Tenzij daarvan in onderhavige promotie- en degradatieregeling

Nadere informatie

Jeugdzaalvoetbal, een mooi zaalvoetbal aanbod is een kans voor spelers en verenigingen. KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND district West I 2011-2012

Jeugdzaalvoetbal, een mooi zaalvoetbal aanbod is een kans voor spelers en verenigingen. KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND district West I 2011-2012 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND district West I 2011-2012 KNVB district West I Jeugdzaalvoetbal, een mooi zaalvoetbal aanbod is een kans voor spelers en verenigingen. maart 2011 Inhoudsopgave Voorwoord

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1

Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling Categorie A en B district West 1 Promotie-/degradatieregeling senioren seizoen 2015/'16 veldvoetbal Reserve-elftallen zaterdagvoetbal Reserve hoofdklasse A De kampioen speelt

Nadere informatie

KFC Turnhout Competitiehervorming

KFC Turnhout Competitiehervorming Vanaf het voetbalseizoen 2016/2017 zal er een hervorming in het Belgisch voetbal worden doorgevoerd. Hieronder kan je in korte lijnen de hervorming lezen: Onderscheid tussen betaald voetbal en amateur

Nadere informatie

WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012

WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012 WEDSTRIJDREGLEMENT BEDRIJFSVOLLEYBALCOMPETITIE m.i.v. 2012 1. De spelleiding is in handen van het team genoemd op het speelschema. Genoemd team is verantwoordelijk voor het omroepen/afroepen van de wedstrijden

Nadere informatie

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018

BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT. Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 BEKERCOMPETITIE VROUWEN CATEGORIE B BESTUURSBESLUIT Uitgave nr. : seizoen 2018/'19 Datum : 17 augustus 2018 Artikel 1 Aan deze bekercompetitie kan worden deelgenomen door de voor de voor de reguliere competitie

Nadere informatie

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2016/ 17

KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL. Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2016/ 17 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND BETAALD VOETBAL Promotie- en degradatieregeling betaald voetbal seizoen 2016/ 17 Titel I Promotie van eerste divisie naar eredivisie Artikel 1 De betaaldvoetbalorganisatie

Nadere informatie

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018

Uitwerking enquête jeugd Afdeling West. augustus 2018 Uitwerking enquête jeugd Afdeling West augustus 2018 Enquête jongeren > 25 reacties: - 4: geen tafeltennisaanbod speciaal voor hen, 21 wel; - 6: geen andere 'leuke' activiteit; 3 daarvan stellen dat ook

Nadere informatie

Sponsorbrochure. Seizoen 2015-2016

Sponsorbrochure. Seizoen 2015-2016 Seizoen 2015-2016 Voorwoord Almelo Futsal Combinatie (Almelo FC) is een jonge en ambitieuze zaalvoetbalvereniging uit Almelo. Het idee om een voetbalvereniging op te richten, die zich fulltime bezig houdt

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaardelftallen

Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaardelftallen Promotie-/degradatieregeling seizoen 2016/'17 KNVB District West 2 Veldvoetbal: Senioren standaardelftallen Algemeen Binnen de categorie A geldt een vastgestelde promotie- en degradatieregeling. Dit betekent

Nadere informatie

Opzet jeugdcompetitie

Opzet jeugdcompetitie Opzet jeugdcompetitie Regio Zuid Zonder ouders geen sport De liefde voor sport krijgen kinderen meestal van hun ouders mee. Ze gaan mee naar het sportveld of zwembad en spelenderwijs pakken ze de sport

Nadere informatie

KNVB BEKER VROUWEN REGLEMENT. Uitgave nr. : seizoen 2016/'17 Datum : 1 augustus 2016

KNVB BEKER VROUWEN REGLEMENT. Uitgave nr. : seizoen 2016/'17 Datum : 1 augustus 2016 KNVB BEKER VROUWEN REGLEMENT Uitgave nr. : seizoen 2016/'17 Datum : 1 augustus 2016 Artikel 1 Aan deze Bekercompetitie kan worden deelgenomen door de elftallen die in seizoen 2016/ 17 uitkomen in de eredivisie

Nadere informatie

Evaluatie en aanbevelingen opzet districtsbekervoetbal

Evaluatie en aanbevelingen opzet districtsbekervoetbal KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Evaluatie en aanbevelingen opzet districtsbekervoetbal knvb.nl Inhoud 1. INLEIDING... 3 2. UITGANGSPUNTEN BIJ AANPASSINGEN IN 2006... 3 3. TUSSENTIJDSE

Nadere informatie

Onderzoek Eenzaamheid onder jongeren

Onderzoek Eenzaamheid onder jongeren Onderzoek Eenzaamheid onder jongeren 1V Jongerenpanel 25 september 2014 Over dit onderzoek Aan dit onderzoek deden 1375 leden van het EenVandaag Jongerenpanel mee. Het onderzoek vond plaats van 19 september

Nadere informatie

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II. Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL

Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II. Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL Koninklijke Nederlandse Voetbalbond District West II Promotie- en degradatieregeling ZATERDAGVOETBAL Hoofdklasse A-B-C De nummers 1 tot en met 4 promoveren naar de nieuw te vormen topklasse. De nummers

Nadere informatie

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE

PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE PRESENTATIEGIDS TOPSPORT SCHUURMAN BZC 2013-2014 EREDIVISIE JEUGDOPLEIDING Ruim tien jaar geleden geloofden nog maar weinig mensen dat het voor Schuurman BZC mogelijk zou worden in de eredivisie waterpolo

Nadere informatie

Tijdstraf verbeteringen gebruik spelerspas

Tijdstraf verbeteringen gebruik spelerspas Tijdstraf en verbeteringen gebruik spelerspas Informatie over de maatregelen uit het actieplan Tegen geweld, voor sportiviteit augustus 2013 Inleiding Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan

Nadere informatie

TIJDSTRAF VERBETERINGEN GEBRUIK SPELERSPAS

TIJDSTRAF VERBETERINGEN GEBRUIK SPELERSPAS TIJDSTRAF EN VERBETERINGEN GEBRUIK SPELERSPAS INFORMATIE OVER DE MAATREGELEN UIT HET ACTIEPLAN TEGEN GEWELD, VOOR SPORTIVITEIT AUGUSTUS 2013 INLEIDING Op 20 maart 2013 presenteerde de KNVB het actieplan

Nadere informatie

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL

TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL TOELICHTING INSCHRIJVEN TEAMS SEIZOEN 2019/ 20 VELDVOETBAL INLEIDING Vanaf zaterdag 1 juni is het mogelijk om via Sportlink Club de teams in te schrijven voor seizoen 2019/ 20. Dit kan tot en met uiterlijk

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen seizoen 2015 2016 District Zuid2

Promotie-/degradatieregelingen seizoen 2015 2016 District Zuid2 KONINKLIJKE NEDERLANDSE VOETBALBOND AMATEURVOETBAL Promotie-/degradatieregelingen seizoen 2015 2016 District Zuid2 Mannen standaardelftallen Mannen reserve-elftallen (cat. A en B) Vrouwen (cat. A en B)

Nadere informatie

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling

- Richtlijn 3.2 Promotie-/degradatieregeling WR artikel 3.1.10.3 Jaarlijks, vóór aanvang van het seizoen, stelt de Organisator bij richtlijn vast: de promotie-/degradatieregeling en het aantal te spelen wedstrijden, aantal sets en/of te behalen punten

Nadere informatie

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni)

Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19. SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) Handleiding DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 SPORTLINK CLUB (vanaf 1 juni) DIGITAAL INSCHRIJVEN VAN DE TEAMS SEIZOEN 2018/ 19 Na het opstarten van Sportlink Club gaat u via WEDSTRIJDZAKEN

Nadere informatie

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken!

Hou je van voetbal? Voetbal je zelf? Kijk je vaak naar voetbal op de tv? Dan moet je zeker op deze site kijken! 1. www.idvoetbal.nl 2. Home pagina 3. Talent? 4. Voorrondes 5. Meedoen? 1. www.idvoetbal.nl Typ het adres op internet in de adresbalk of bij Google. Je komt dan op de home pagina. Dit lees je. 1. Maak

Nadere informatie

Organisatorische integratie G-Sport binnen de S.V. Koedijk

Organisatorische integratie G-Sport binnen de S.V. Koedijk Organisatorische integratie G-Sport binnen de S.V. Koedijk KOEDIJK IS TROTS OP DE VOORTREFFELIJKE SAMENWERKING MET DE WNK BEDRIJVEN. ZIJ HEBBEN MEDE GEZORGD DAT DE TWEEDE FASE VAN DE INTEGRATIE VAN DE

Nadere informatie

Promotie-/degradatieregelingen

Promotie-/degradatieregelingen Promotie-/degradatieregelingen JO15 / JO14, landelijk Datum : 1 september 2018 ALGEMEEN... 3 NAJAAR EREDIVISIE HOOG (ORGANISATIE BETAALD VOETBAL)... 3 NAJAAR EREDIVISIE LAAG (ORGANISATIE BETAALD VOETBAL)...

Nadere informatie

ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL

ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL ALGEMENE VERGADERING AMATEURVOETBAL In de algemene vergadering amateurvoetbal van 2 juni jl. zijn de volgende reglementswijzigingen aangenomen. De wijzigingen gaan in op 1 juli 2012. Alleen de gewijzigde

Nadere informatie