Onze variant werkten wij verder uit tot een ruimere omgeving rond het te bouwen station in een enkel- en dubbelspoor-variant.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onze variant werkten wij verder uit tot een ruimere omgeving rond het te bouwen station in een enkel- en dubbelspoor-variant."

Transcriptie

1 Informatieoverzicht van de burgerwerkgroep Naar u verzonden op 7 juli 2015: Hieronder ons vervolg. Berichten in de pers: In enkele bladen is aandacht besteed aan ons persbericht. Ons bericht werd in de Groene Hart Koerier integraal afgedrukt. Het Leids Dagblad besteedde aandacht en het Witte Weekblad interviewde Harry en Henk op 16 juni op locatie. Vervolgens schreef het Witte Weekblad haar eigen stuk (Zo simpel kan het zijn). Onze variant werkten wij verder uit tot een ruimere omgeving rond het te bouwen station in een enkel- en dubbelspoor-variant. Contact met Fietsersbond: Wij hadden inmiddels een gesprek met Henk van der Zanden van de Fietsersbond. Onze indruk is dat de Fietsersbond op een verkeerd been is terecht gekomen. De aansluiting van het fietspad vanaf de onderdoorgang onder de Gemeneweg op de Stationweg zou veel te steil zijn. Dit is aan tafel en op locatie gezamenlijk geïnspecteerd en vastgesteld dat daarvan juist geen sprake is. Wij waren het eens dat onze variant 1A door de ongelijkvloerse kruising tussen spoor en fietspad en met de onderdoorgang onder de Gemeneweg maximale veiligheid biedt aan deze kwetsbaarste verkeersdeelnemers. Inmiddels hebben wij morgenavond een afspraak met Frits Nijhoff van de Fietsersbond. Hij schuift dan bij ons aan tafel. Inmiddels beschikt hij voor zijn voorbereiding over alle van belang zijnde stukken van onze variant. Presentatie raadsfracties: Wij bezochten inmiddels de fracties van de VVD, SGP, Nieuw Elan, Rijn Gouwe Lokaal, SP, Groen Links, CDA, PvdA en Chisten Unie. Wij hebben daar onze variant, uitgebreid gepresenteerd en toegelicht. De fractie van D66 had geen behoefte aan verdere informatie. Beter Alphen en Groene Hart Democraat reageerden niet op ons aanbod. Wij zijn hiermee gestart op maandag 15 juni en hebben deze rondgang gisteren, maandag 6 juli, afgerond. Variantenvergelijking, vervolg medio september: Op dit moment is een gesprek gepland met Provincie, ProRail en gemeente op 2 september. De planning is dat dan de vergelijking van alle varianten gereed is. Ons is toegezegd dat wij uiterlijk 26 augustus het vergelijkingsrapport ter bestudering ontvangen. Bij verder nieuws wordt u verder op de hoogte gebracht. Namens de Burgerwerkgroep een hartelijke groet van Henk Molenaar.

2 Naar u verzonden : Het vervolg op de RTG van is dat wij, Ben, Harry, Dirk en ik, ons hebben gebogen over een persbericht. Dit persbericht hebben wij met jullie gedeeld. U allen reageerde op de inhoud. Het eindresultaat treft u hierbij aan. Wij hebben het AD (Groene Hart-editie), Leids Dagblad, Groene Hartkoerier en Alphens Nieuwsblad verzocht het stuk te plaatsen. Dat zal vermoedelijk deze week plaatshebben. Het persbericht zonden wij tevens naar alle raadsleden en in cc naar wethouder Hoekstra. Daarnaast hadden wij contact met de Fietsersbond. Vertegenwoordigers van deze bond spraken in de RTG op 21 mei jl. hun waardering uit over onze veilige variant 1A zeggende 'wij waren niet op dat idee gekomen', doelende op de ongelijkvloerse kruising van het fietspad van de Gemeneweg met het spoor in onze 1Avariant. Donderdag 28 mei was er een overleg van de Fietsersbond met vertegenwoordigers van de gemeente en de Provincie. Zij berichten ons dat zij na dat gesprek toch meegaan met de voorkeursvariant (4) van de gemeente / Provincie, dus met de gelijkvloerse kruising van het fietspad van de Gemeneweg (in de slinger) met het spoor. Wij begrijpen deze zienswijze van de Fietsersbond niet, enerzijds omdat een ongelijkvloerse kruising voor de gebruikers van het fietspad (zeer kwetsbare verkeersdeelnemers) qua veiligheid ver uitsteekt boven een gelijkvloerse kruising, anderzijds omdat de Bestuursovereenkomst tussen de voormalige gemeente Rijnwoude en de Provincie Zuid Holland zwaar geweld wordt aangedaan. Dit moet je toch niet willen...? Los van het standpunt van de fietsersbond vinden wij het belangrijk met hen goede contacten te hebben. Daarom zullen wij met hen een nadere afspraak proberen te maken. Het persbericht klik in aan de mail. Als wij weer wat te melden hebben horen jullie van ons. Namens de Burgerwerkgroep een hartelijke groet van Henk Molenaar.

3 Naar u verzonden : Gisteren dan dé dag! Even ter herinnering: december 2014: Gemeente toonde in de RTG toen één variant, waarbij over de ligging van het fietspad een keuze kon worden gemaakt. Of hoog over het spoor óf parallel aan de Gemeneweg, met een slinger door het toekomstige Westvaartpark, daarna gelijkvloers over het spoor, onder vermelding dat het tunneltje onder het spoor technisch vrijwel onmogelijk was (oorzaak gasleiding). Nu is deze optie in de presentatie van ProRail optie 4 (hun voorkeursvariant). Nu blijkt tevens dat in december er nog drie varianten (1, 2 en 3) bestonden, welke toen niet werden getoond. Ben en Henk presenteerden toen hun opties (de ongelijkvloerse kruising tussen spoor en alle verkeer werd later onze voorkeur). De laatste maanden hebben wij een plan B ontwikkeld voor het geval onze ongelijkvloerse kruising geen op kans zou maken. Dat is nu variant 1A geworden. Het is nu duidelijk dat onze ongelijkvloerse optie niet is onderzocht. Ondanks dat is duidelijk dat realisatie weinig tot geen kans maakt omdat het Bestuursakkoord tussen Provincie en de voormalige gemeente Rijnwoude alleen de ongelijkvloerse kruising voor het langzame verkeer benoemt. 21 mei, ochtend: Ons overleg met de Projectleiders van Provincie, ProRail en gemeente: Ben heeft namens ons onze onvrede over het proces, in niet mis te verstane woorden, verwoord. Daarna werd ons een presentatie getoond, welke ook 's avonds in de RTG zou worden getoond. Ik klik een beknopte puntsgewijze samenvatting van de presentatie aan deze mail, zodat jullie een beeld hebben van ons overleg en de presentatie. De presentatie van ProRail bevat onder meer variant 1. Hierbij blijft de spoorovergang op de huidige plaats en komt het station net ten oosten van de overweg. Deze variant blijkt deels op onze variant 1A. Het verschil tussen 1 en 1A is dat wij in 1A de toerit tot het tunneltje onder het spoor slimmer aanleggen en voorts de passage van de Gemeneweg ten noorden van de overweg niet over de weg en spoor aanleggen doch de verbinding maken via een tunnel onder de Gemeneweg die aansluit op de Stationsweg en het perron (zie ook aangeklikte schets). De varianten 2 en 3 zijn minder interessant. In de middaguren hebben wij onze puntsgewijze samenvatting en de schets van 1A naar alle raadsleden, griffie en wethouder g d. 21 mei avond RTG / expertmeeting: Een behoorlijk aantal Rijnwoudenaren present. Tijdens de RTG werd de presentatie getoond. Onze variant 1A is in de presentatie opgenomen.

4 Deze hebben wij zelf toegelicht. Het bleek dat het overgrote deel van de raadsleden, in elk geval de voormalige Rijnwoudse, onze stukken prima tot zich hadden genomen. De raadsleden toonden waardering voor de door ons bedachte 1A. Resultaat is nu dat ook 1A in de variantenstudie 1A wordt opgenomen. Het resultaat daarvan volgt tzt. Provincie, ProRail en wethouder bleven overigens supporter van hun voorkeursvariant. Wij blijven derhalve 'op het vinkentouw'. Na de vergadering radio Alphen te woord gestaan. Bij vervolgontwikkelingen houden we jullie uiteraard op de hoogte. Hartelijke groet van Ben, Dirk, Harry en Henk.

5 Naar u verzonden : In aansluiting op mijn vorige mail ( ) hier een vervolgrapportage Ik eindigde het vorige bericht dat de bijeenkomst van 17 maart met Provincie en Prorail niet doorging ivm nieuwe ontwikkelingen. Nu het vervolg. Wij hebben in de periode tot nu met de Projectleider van de Provincie enkele malen mailcontact gehad. Dit mondde uit in een nieuwe afspraak op 29 april. Wij zouden weer de beloofde informatie toegezonden krijgen. Echter de wederom toegezegde informatie ontvingen wij niet. De reden was nog steeds 'nieuwe ontwikkelingen' welke nog niet te communiceren waren. In de tussentijd hebben wij een gesprek gehad met een stationsbeheerder van de NS. De NS is in het onderwerp, station Hazerswoude - Koudekerk nog niet bij het proces betrokken. Wel geeft deze stationsbeheerder aan dat de NS zeker zal in het kader van veiligheid zal gaan benadrukken het belang van een ongelijkvloerse kruising tussen Gemeneweg en spoor. Nu nadert de datum van weer een nieuwe afspraak met Provincie en Prorail op het gemeentehuis en wel op 21 mei 's-morgens. In de avonduren op die dag is er het nieuwe Ronde Tafel Gesprek / expertmeeting waar de Provincie en Prorail uitleg gaan geven over de stand van zaken en dus ook wat de nieuwe ontwikkelingen zijn. 's Morgens spreken wij dus vooraf met hen. Daarvóór is wederom toegezegd dat wij de stukken krijgen. Wij zijn benieuwd wat ons wordt toegezonden en welke toelichting wij die ochtend zullen krijgen. Nu is dat nog gissen. Ondertussen heeft de wethouder zijn woorden van eerder herhaald: 'station komt', zonder verdere toelichting. De 21e mei om uur is het nieuwe Rondetafelgesprek, in de raadzaal met dan de 'presentatie station Hazerswoude-Koudekerk' door Provincie en Prorail en natuurlijk wat de nieuwe ontwikkelingen zijn. Kom en luister die avond. Afhankelijk van de voorlichting die wij 's morgens ontvangen zullen ook wij mogelijk weer een inbreng doen. Wij verwachten dat de bijeenkomsten op 21 mei wel doorgang zullen vinden. Kortom, wij bereiden ons grondig voor en rekenen op ieders support en aanwezigheid op de 21e mei om uur in de raadzaal in Alphen. Tot dan!! Hartelijke groet van Ben, Harry, Dirk en Henk.

6 Naar u verzonden : Hier een vervolg over onze activiteiten op mijn mail sinds 18 februari (hieronder). Raad : 's Morgens een stuk in het AD Groene Hart Editie. Die dag had de raadsvergadering plaats (een aantal van onze groep was present). Rond de middaguren die dag is onze brief via de raadsgriffie aan alle raadsleden toegezonden. Met name de fracties van Groen Links en PvdA hebben het onderwerp actief opgepakt. Henk Goes (tevens voorzitter van de agendacommissie) van de PvdA heeft de Raad opgeroepen een nieuw Ronde Tafel Gesprek / expertmeeting te organiseren om het onderwerp opnieuw en grondiger te behandelen. In die RTG kunnen dan ook inwoners van zich laten horen. Tevens zouden dan ook Prorail en de Provincie worden uitgenodigd om hun planvorming toe te lichten. Goes stelde voor, zoals wij in onze brief opriepen, het ingekomen stuk (Besluit B&W en de brief aan de gedeputeerde) NIET voor kennisgeving aan te nemen. Een enkele fractie sputterde tegen en een aantal andere fracties zwegen. Uiteindelijk nam de Raad het ingekomen stuk NIET voor kennisgeving aan. Het onderwerp werd 'uit de lijst van ingekomen stukken geschoten'. Goes kreeg als voorzitter van de agendacommissie, de vrijheid om de nieuwe RTG / expertmeeting te organiseren. De wethouder zegde toe dat de raad de beschikking zou krijgen over de variantenstudie en de afwegingen mbt ons voorstel (de ongelijkvloerse kruising). Gepland gesprek 17 maart 2015: Wij, Ben, Harry en ik hadden op 17 maart (morgen dus) een afspraak op het gemeentehuis onder meer met de projectleider van de Provincie. Vóór deze bijeenkomst zouden ook wij de variantenstudie en de afwegingen over ons voorstel ontvangen. Dat duurde en duurde... tot vorige week vrijdag de 13e. Toen kregen wij een mailbericht van de projectleider van de Provincie dat hij de afspraak voor de 18e maart annuleerde. De reden daarvoor was dat er nieuwe ontwikkelingen zijn die het vervolgtraject beïnvloeden. Overigens schrijft hij ook dat hij graag met ons in gesprek wil blijven als de nieuwe ontwikkelingen in de planvorming worden meegenomen. Hij gaat ons volgende week een datumvoorstel doen voor een nieuwe afspraak (over 3-4 weken). Gevolg hiervan is dat de informatiebijeenkomst voor de inwoners en wellicht ook de nieuwe RTG in tijd worden opgeschoven. Er zijn ons geen inhoudelijke mededelingen gedaan waaruit de 'nieuwe ontwikkelingen' zouden bestaan. Dat blijft dus nog even buiten ons beeld, maar van 'nieuwe ontwikkelingen' mogen wij toch op zijn minst mutatie verwachten op het huidige plan, zoals dat gepresenteerd is. Het zal de komende weken vermoedelijk stil zijn. Wij staan echter permanent paraat.

7 Zo zijn jullie weer op de hoogte. Als er verder inhoudelijk nieuws is horen jullie natuurlijk nader. Hartelijk groet van Ben, Harry en Henk.

8 Naar u verzonden Na de 29e januari hebben enkelen van ons zich nogal wat inspanningen getroost mbt het onderwerp Station Hazerswoude-Koudekerk. Dit resulteerde in een perfecte hoogtemeting van het N11-viaduct, de hoogte spooroverweg in de Gemeneweg en de hoogte van het waterpeil, door Ben, Harry en Hans. Onze conclusie was dat de ongelijkvloerse kruising (meest veilig), waar wij op de 29e januari over spraken, wel mogelijk was. Deze variant bleef daardoor ons uitgangspunt. Voorts zijn wij er van overtuigd dat een fietstunnel onder het spoor net ten westen van de Gemeneweg wel degelijk mogelijk is. De gastransportleiding ligt er wel, maar met een slimme aanleg is het wel degelijk mogelijk. Daarna is getracht een gesprek te arrangeren met Provinciale Projectleider, Prorail en de gemeente. De aanleiding was mede dat de Projectleider van de Provincie zijn toezegging om contact op te nemen met Ben en Henk, niet was nagekomen. Voorts namen wij kennis van het Besluit van B&W dat melding maakt over het aanleggen van het parallelle fietspad langs de nieuwe westelijke slinger in de Gemeneweg met de gelijkvloerse kruising over het spoor. Tevens bleek B&W aan het College van Gedeputeerde Staten een brief te hebben verzonden waarin B&W melding maakt van de voorkeur van de Raad (feitelijk raadscommissie) voor het parallelle fietspad (uitgesproken bij de RTG op 11 december 2014). Het Besluit van B&W en de brief aan GS staan nu morgenavond op de agenda van de gemeenteraad om deze stukken voor kennisgeving aan te nemen. Er zijn raadsleden die vrezen van dit beschouwd wordt als een raadsbesluit. Wij vinden dat de Raad zichzelf dan klem zet, indien het later de plannen toch zou willen muteren. Daarom had vanmiddag een uitgebreid gesprek plaats op het gemeentehuis met de ambtelijke organisatie. De Projectleider van de Provincie ontbrak. Overigens wil deze op korte termijn wel met ons aan tafel. Prorail blijkt gewoon niet naar dergelijke gesprekken te komen en deel te nemen. Zij tekenen stations en leggen deze aan. Vanmiddag getracht een scala aan antwoorden te verzamelen met name waarom onze variant in de ogen van de plannenmakers NIET KANSRIJK wordt geacht. Dat is niet gelukt. Wij willen graag de variantenstudie lezen. Het is nog steeds niet bekend of onze ongelijkvloerse variant serieus is bekeken en welke argumenten leidden tot het eerder genoemde oordeel 'niet kansrijk'. Erg onbevredigend. Wij hielden hiermee op voorhand rekening. Om die reden hebben wij een brief geconcipieerd welke morgenochtend via de griffie aan alle raadsleden wordt verzonden. Wij doen daarin een klemmend beroep op de raadsleden het besluit van B&W met de brief aan GS NIET voor kennisgeving aan te nemen. De brief klik ik aan. Na het gesprek op het gemeentehuis waren wij te gast bij het Algemeen Dagblad, Groene Hart Alphen.

9 Aan een journalist hebben wij ons onderwerp toegelicht. Dit zal resulteren in een stuk in deze krant van morgen 19 februari Morgen is er de Raadsvergadering met het ingekomen stuk op de agenda. De raad vangt aan om uur in het gemeentehuis in Alphen. Wij gaan er natuurlijk heen, maar hopen dat wij daar allen zullen zijn om aan te horen wat de Raad er mee doet. Wij weten dat er op zijn minst vragen gesteld gaan worden. Maw, komt allen!! Wij hopen elkaar morgenavond om uur te treffen. Tot morgen! Groet van Ben, Harry en Henk.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302.

TOELICHTING op het Besluitformulier - Voorstel met registratienummer 2015/2302. Openbaar Besluit Projectmanagement Registratienummer : 2015/2321 Datum : 16 januari 2015 Opgesteld door : J.A. Pierik Onderwerp: Uitspreken voorkeur variant treinstation Hazerswoude-Koudekerk TOELICHTING

Nadere informatie

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4

Treinhalte HwKk. Varianten 1A en 4 Treinhalte HwKk Varianten 1A en 4 Bestuursovereenkomst Provincie ZH - Rijnwoude Spoorverdubbeling met 4 treinen /per richting/per uur op werkdagen tot 20.00u Ambitie niveau station is niveau R-Net Prov.

Nadere informatie

Veiligheid voorop! Nabeschouwing van de Burgerwerkgroep op het ontwerpproces van het station Hazerswoude-Koudekerk

Veiligheid voorop! Nabeschouwing van de Burgerwerkgroep op het ontwerpproces van het station Hazerswoude-Koudekerk Station Hazerswoude-Koudekerk Burgerwerkgroep Station Hazerswoude-Koudekerk Veiligheid voorop! Nabeschouwing van de Burgerwerkgroep op het ontwerpproces van het station Hazerswoude-Koudekerk Jelke Bethlehem,

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD

BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD BESLUITENLIJST VERGADERING VHL-BERAAD Datum vergadering: woensdag 17 januari 2018 Locatie vergadering: Tijdstip: Voorzitter: Secretaris: Raadzaal, Stadhuis Vianen 19.30 uur A.F. Bonthuis, wnd. burgemeester

Nadere informatie

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n)

ŠL Gemeente Nuenen. Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk Bijlage(n) 4154184 DIVJŝTAN l6f ŠL Gemeente Nuenen VERZONDEN 2 3 FEB. 2017 Provincie Noord Brabant College van Gedeputeerde Staten Postbus 90151 5200 MC 's-hertogenbosch Jan van Schijnveltlaan 2 Postbus 10.000, 5670

Nadere informatie

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw,

Noordstra, lepie. Kampen <rn.kampen84@upcmail.nl> Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Geachte heer, mevrouw, Noordstra, lepie Van: Kampen Verzonden: vrijdag 21 maart 2014 20:56 Aan: Statengriffie provinsje Fryslân Onderwerp: Brief aan Statenfracties betreffende tunnel Hurdegaryp, Bijlagen:

Nadere informatie

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk

Statenvoorstel. Snelfietsroute Leiden-Katwijk Statenvoorstel Vergadering Januari 2018 Nummer 7066 Onderwerp Snelfietsroute Leiden-Katwijk Vergaderdatum GS: 19 december 2017 Portefeuillehouder: Vermeulen, F Uiterlijke beslistermijn: 31 januari 2018

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013

Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Besluitenlijst van de vergadering van de Statencommissie Verkeer en Milieu van 9 januari 2013 Agendapunt Voorstel Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, de heer De Vree,

Nadere informatie

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis

RAADSCOMMISSIE BESTUUR & LEEFBAARHEID. Dinsdag 13 maart 2007 om uur in de raadzaal van het Stadhuis Aan de leden, Leiden, 6 maart 2007 Namens het Presidium nodig ik u uit voor een vergadering van de raadscommissie Bestuur & Leefbaarheid op Dinsdag 13 maart 2007 om 19.30 uur in de raadzaal van het Stadhuis

Nadere informatie

Geachte leden van de statengriffie,

Geachte leden van de statengriffie, Onze welgemeende excuses voor de verwarring maar helaas is in de laatste versie van de brief aan de Provinciale Staten zoals eerder vandaag gestuurd een naam van een collega Raadslid overschreven. Voor

Nadere informatie

D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten

D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten 150111 D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten 1. Documenten 150111 D66 Klaasen VRAAG Fietsknelpunten Pag. 2 150111.1 D66 Klaasen VRAAG bijlage antwoorden hellingbaan fietstunne.. Pag. 4 150111.2 D66 Klaasen

Nadere informatie

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen

VERGADERING. van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD. Datum: woensdag 1 februari Raadzaal, Stadhuis, Vianen VERGADERING van het VIJFHEERENLANDEN-BERAAD Datum: woensdag 1 februari 2017 Tijdstip: Locatie: 19.30 uur Raadzaal, Stadhuis, Vianen Voorzitter: A.F. (André) Bonthuis, waarnemend burgemeester gemeente Zederik

Nadere informatie

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond

Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Aan de griffier van de gemeenteraad Postbus 900 6040 AX Roermond Roermond, 2 mei 2014 Betreft: schriftelijke vragen conform art. 43 RvO m.b.t. verkeerschaos Roermond Voor wat betreft een volledige inleiding,

Nadere informatie

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30

De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 De Ronde 20-01-2009 Aanvang: 20:30 Tijd Molendijkzaal 0.01 20:30 Bestemmingsplan Buitengebied Oost Rondetafelgesprek met gemeenteraad Leusden Het ontwerpbestemmingsplan Buitengebied Oost heeft ter inzage

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Ingek. 0 1 FEB. 201?

Ingek. 0 1 FEB. 201? Kern, Marijn Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: 2017/10607 D66 Nederweert GRIF dinsdag 7 februari 2017 10:58 _staten Uitkomst raadpleging N266 door D66 Nederweert Persbericht

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 6 april 2016 Agendapunt Besluit / toezegging Actie 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop-van Leussen, opent

Nadere informatie

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019

Sector/stafafdeling: Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Gt:MH NHJ ïl I. Sector/stafafdeling: Portefeuillehouder: Wethouder Van der Kooi Ter behandeling in de vergadering van: de commissie Samenleving d.d. 3 april 2019 de Raad d.d. 26 maart 2019 Onderwerp: Uitvoeringsnotitie

Nadere informatie

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015

Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 Verslag Ondernemersavond 22 januari 2015 1 Ondernemersavond 22 januari 2015 Munnikkenhof Grijpskerke Geachte ondernemer, Hartelijk dank voor uw aanwezigheid op de ondernemersavond op 22 januari j.l. Zoals

Nadere informatie

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven.

Uitnodiging. 1) Opening. 2) Mededelingen Mw. Gooijer heeft gemeld afwezig te zijn en haar reactie vooraf door te geven. Griffie Torenhove kamer 7.19 Martinus Nijhofflaan 2 Delft Behandeld door Anja van den Berg Telefoon 015 260 2416 Fax - afmvdberg@delft.nl Aan Werkgroep enquêteverzoek Telefoon 14015 Fax 015 260 24 29 Internet

Nadere informatie

Oplegnotitie quick scan Spoorbrugtracé

Oplegnotitie quick scan Spoorbrugtracé Oplegnotitie quick scan Spoorbrugtracé Maastricht, 16 september 2015 Inhoudsopgave 1. Samenvatting... 3 2. Het proces rondom de tracékeuze... 4 3. De aanleiding... 5 4. De aanpak... 5 5. De resultaten

Nadere informatie

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen

Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen Informatiebijeenkomst HOV Aangepaste Nota Voorkeursmaatregelen 6 november 2017 Programma 19.00 uur Welkom & programma Jan Kreuger 19.05 uur Wethouder Klaas Jan van der Bent 19.15 uur 2015 tot nu - proces

Nadere informatie

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie?

c. Wanneer is de westvariant voor het eerst ter tafel gebracht en door wie? Vragen artikel 39 RvO over de evaluatie participatie project tunnel spoorkruising Maarsbergen Gesteld door de raadsleden T.D.J. (Dorien) Schults, S. (Sybe) Streekstra en P.C. (Peter) van der Zee 23 november

Nadere informatie

Raadsmededeling - Openbaar

Raadsmededeling - Openbaar Raadsmededeling - Openbaar Nummer : 49/2014 Datum : 31 maart 2014 B&W datum : 1 april 2014 Portefeuillehouder : J. Teeuwsen/T. Kok Onderwerp : Schriftelijke vragen PP inzake stand van zaken MKB REVA rapport

Nadere informatie

Voorstel aan Stadsregioraad nr

Voorstel aan Stadsregioraad nr Voorstel aan Stadsregioraad nr. 2010.001 datum 1 december 2009 portefeuillehouder(s) J. Walraven beleidsterrein(en) Openbaar vervoer onderwerp Realisatie station Westervoort samenvatting voorstel De ambitie

Nadere informatie

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018

Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Twenterand Nr. 66170 29 maart 2018 Reglement op de raadsdebatten van de gemeente Twenterand 2018 De raad van de gemeente Twenterand; gezien het voorstel van

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [ ]Akkoordstukken -- [X]Openbaar [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vragen ex art 46 RvO CDA-Spoorverdubbeling Deventer-Olst 1- Notagegevens Notanummer 2016-000589 Datum 07-04-2016 Programma: 05 Ruimtelijke ontwikkeling Portefeuillehouder

Nadere informatie

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017

Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Presidium Besluiten-/afsprakenlijst van de vergadering van het Presidium d.d. 6 april 2017 Aanwezig: dhr. G. Beukema (voorzitter), dhr. O. Rijkens (griffier) en de leden dhr. H. Lameijer (Fractie 2014),

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2009 2010 32 417 Kabinetsformatie 2010 Nr. 2 BRIEF VAN DE INFORMATEUR Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Hierbij zend ik u, daartoe

Nadere informatie

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing

N207 Passage Leimuiden. Samenwerken aan een gedragen oplossing N207 Passage Leimuiden Samenwerken aan een gedragen oplossing Inhoud presentatie Corridorstudie N207 en maatregelen N207 N207 Passage Leimuiden Proces Varianten, verkeerseffecten Varianten, technische

Nadere informatie

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT

COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 29 mei 2012 nummer: 2012_BW_00060 Onderwerp Beslispunten inzake RijnlandRoute en RijnGouweLijn vergadering AB Holland Rijnland

Nadere informatie

Juridisch recht van de inwoners of morele plicht van de gemeente?

Juridisch recht van de inwoners of morele plicht van de gemeente? Secretariaat: 3 e Zandwijkje 6 7913 VP Hollandscheveld Telefoon: 0529 342159 E-mail: vriekie@planet.nl Aan de gemeenteraad van Hoogeveen (cc: college van burgemeester en wethouders van Hoogeveen) Geachte

Nadere informatie

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken

Vragen en antwoorden over de motiemarkt. Praktische zaken Vragen en antwoorden over de motiemarkt De gemeenteraad van Beuningen organiseert weer een motiemarkt op donderdagavond 5 oktober. Voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden)

Nadere informatie

Hilversum. De Vereniging Vrienden van 't Gooi t.a.v. het bestuur Postbus BB HUIZEN. Geacht bestuur,

Hilversum. De Vereniging Vrienden van 't Gooi t.a.v. het bestuur Postbus BB HUIZEN. Geacht bestuur, De Vereniging Vrienden van 't Gooi t.a.v. het bestuur Postbus 1080 1270 BB HUIZEN POSTBUS 9900 1201 GM HILVERSUM AFDELING BELEIDSONTWIKKELING BEZOEKADRES: OUDE ENGHWEG 23 DATUM 30 juni 2014 ONS KENMERK

Nadere informatie

13raad

13raad Agendapunt commissie: Steller telefoonnummer email Joyce van Doremalen 3417 jdo@valkenswaard.nl Agendapunt kenmerk datum raadsvergadering Onderwerp Winkeltijdenverordening. aan de gemeenteraad A. Samenvatting

Nadere informatie

Nummer : 37 Onderwerp : Vernieuwen vergaderstructuur gemeenteraad Bijlage(n) : 3

Nummer : 37 Onderwerp : Vernieuwen vergaderstructuur gemeenteraad Bijlage(n) : 3 Voorstel aan : Gemeenteraad van 18 december 2006 Behandeling in : Commissies Grondgebiedszaken en Algemeen Bestuursbeleid en Samenlevingszaken en Middelen van 6 december 2006 Nummer : 37 Onderwerp : Vernieuwen

Nadere informatie

Commissie voor Ecologie en Handhaving

Commissie voor Ecologie en Handhaving Griffie Commissie voor Ecologie en Handhaving Datum commissievergadering : 1 februari 2013 Document nummer : 3340603 Behandelend ambtenaar : J.W.H.M. Dankers Directie/bureau : Staten Griffie : EH-0226

Nadere informatie

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop

Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Nieuwsbrief nr 4 april 2019 Deze nieuwsbrief informeert u over de Programmatische Aanpak Gouwe Provincie en gemeente Alphen werken samen aan fietsveiligheid hefbrug Boskoop Provincie Zuid-Holland en gemeente

Nadere informatie

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden,

Leden van Provinciale Staten. Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid. Geachte Statenleden, Leden van Provinciale Staten Postadres Provinciehuis Postbus 90602 2509 LP Den Haag T 070-441 66 11 www.zuid-holland.nl Onderwerp Stand van zaken en proces besluitvorming Planstudie N207 Zuid Datum 10

Nadere informatie

Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11)

Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11) Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11) Samenvatting Ontwerpnota 3 mei 2015 Voorontwerp Ongelijkvloerse Kruising Burg. Smeetsweg (spoor/n11) Samenvatting Ontwerpnota Samenvatting

Nadere informatie

Notitie raadsvragen in soorten en maten

Notitie raadsvragen in soorten en maten Notitie raadsvragen in soorten en maten Aanleiding Het komt regelmatig voor dat raadsleden een vraag willen stellen aan het college. Over een voorstel dat het college aan de raad doet. Over een artikel

Nadere informatie

Besluitenlijst RAADSVERGADERING

Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst RAADSVERGADERING Besluitenlijst openbare vergadering van de raad van de gemeente Brummen op donderdag 26 maart 2015 om 20.40 uur in het gemeentehuis van Brummen AGENDA BESLUIT 1. Opening

Nadere informatie

Bijlage 1: Overzicht besluitvorming Ombouw Amstelveenlijn (OAVL)

Bijlage 1: Overzicht besluitvorming Ombouw Amstelveenlijn (OAVL) Bijlage 1: Overzicht besluitvorming Ombouw Amstelveenlijn (OAVL) Datum Vergadering Onderwerp 14 december 2010 Stand van zaken OAVL - Bestuurlijke Voortgangsrapportage Amstelveenlijn d.d. 12/10/2010 - Bijlage

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 maart Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 maart Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief informatief Naam voorstel 14003217 Brief GS van 25 februari 2014 over opstelling en gezamenlijke ondertekening intentieverklaring nieuwbouwlocatie Admiraal de Ruyterziekenhuis

Nadere informatie

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 maart 2016, nummer

Gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 8 maart 2016, nummer .~... :.semeente DéVenbar RAADSBESLUIT Onderwerp Bestemmingsplan Onderdoorgang spoor Oostriklaan Voorstelnummer 2016-154 Raadstafel d.d. 6 april 2016 Raadsvergadering 20 april 2016 De raad van de gemeente

Nadere informatie

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis.

Praktische zaken. Waar wordt de ideeënmarkt gehouden? De ideeënmarkt wordt gehouden in de hal van het gemeentehuis. Vragen en antwoorden over de ideeënmarkt De raad van Beuningen organiseert deze ideeënmarkt voor het eerst, dus voor alle duidelijkheid hebben we een aantal mogelijke vragen (met antwoorden) voor u op

Nadere informatie

BIJLAGEN. Coalitieakkoord DGP PvdA - GroenLinks

BIJLAGEN. Coalitieakkoord DGP PvdA - GroenLinks BIJLAGEN Coalitieakkoord DGP PvdA - GroenLinks Coalitieakkoord 2018-2022 DGP-PvdA-GroenLinks 2 Bijlage 1a: Kort verslag van de besprekingen in de informatieronde Mook, 27 maart 2018. PvdA: Lee Tonnaer

Nadere informatie

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn

OV SAAL MLT. Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn OV SAAL MLT Openbaar Vervoer Schiphol- Amsterdam Almere Lelystad Middellange Termijn Presentatie Klankbordgroep Cees de Vries regiodirecteur ProRail Inhoud: OV SAAL MLT in context Toelichting verkende

Nadere informatie

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017

Besluitenlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 enlijst van commissie Fysieke Leefomgeving 24 oktober 2017 Agendadeel 1 Opening, mededelingen en vaststellen agenda De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. 2 Vaststellen besluitenlijst adviescommissie

Nadere informatie

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011

Rapport. Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011 Rapport Rapport over een klacht betreffende de raad en het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hellendoorn. Datum: 11 oktober 2011 Rapportnummer: 2011/301 2 Klacht Verzoekers klagen

Nadere informatie

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST

Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST Gemeenteraadsvergadering Neerijnen BESLUITENLIJST (14592\...) Datum : donderdag 24 mei 2012 Tijd : 19.30 uur Plaats : raadzaal gemeentehuis Neerijnen Aanwezig : mevrouw P. van Kuilenburg (GBN), de heer

Nadere informatie

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20901 2500 EX Den Haag De voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Rijnstraat 8 2515 XP Den Haag Postbus 20901 2500 EX Den Haag T 070-456 0000

Nadere informatie

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon

Aanmelden voor het spreekrecht publiek kan bij de secretaris van het VHL-Beraad: telefoon Agenda Vijfheerenlanden-Beraad Opmerking: De agenda voor de openbare vergadering van het VHL-Beraad van 29 maart 2017 (met bijbehorende stukken) zal door de griffiers geplaatst worden in de Raadsinformatiesystemen

Nadere informatie

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL

PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL PROCEDUREBLAD BEHANDELING RAADSVOORSTEL HET COLLEGE VERZOEKT U DIT RAADSVOORSTEL TE BEHANDELEN ONDERWERP : De Raad op Pad in Broekland ZAAKNUMMER : 3398-2016 B&W VERGADERING : 17 mei 2016 AGENDACOMMISSIE

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief

Raadsinformatiebrief documentnr.: INT/C/16/25616 zaaknr.: Z/C/16/32727 Raadsinformatiebrief Onderwerp : Verlichting fietspad Cuijk-Beers Aard : Beantwoording schriftelijke vragen Datum indiening : 4 juli 2016 Fractie : CDA

Nadere informatie

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017

BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 BESLUITENLIJST van de vergadering van burgemeester en wethouders van 7 februari 2017 Aanwezig: P.M., voorzitter drs. V.H. Kloos drs. P.F. J.P. Nagengast MBA mw. E.C. Konijn-Vermaas mw. A.J.A. van de Ven

Nadere informatie

09UIT

09UIT gemeente Schiedam Aan de leden van de gemeenteraad van Schiedam Y.J. Haan Wethouder voor Bouwen, Wonen, Milieu, Dierenwelzijn, Verkeer en Vervoer 3100 EA Schiedam Stadskantoor Stadserf 1 3112 DZ Schiedam

Nadere informatie

10.0. Voordracht benoeming griffier

10.0. Voordracht benoeming griffier 10.0. Voordracht benoeming griffier Inhoudsopgave 10.0. Voordracht benoeming griffier... 2 Raadsvoorstel voordracht benoeming griffier... 3 10.0. Voordracht benoeming griffier 10.0. Voordracht benoeming

Nadere informatie

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland,

Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus AB LELYSTAD. Geachte leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland, gemeente Leden van de Provinciale Staten Provincie Flevoland Postbus 55 8200 AB LELYSTAD Uw brief van Onderwerp resultaten Stuurgroep Standpuntbepaling Provinciale Herindeling Uw kenmerk Bijlagen 1 Ons

Nadere informatie

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008

: MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Agenda commissie Aan de leden van de commissie Algemene Bestuurlijke Aangelegenheden van de gemeente S t r i j e n Kenmerk Onderwerp : MB/ : Agenda vergadering Strijen, 29 mei 2008 Geachte commissieleden,

Nadere informatie

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU).

Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer Scheurwater (SGPenCU). enlijst van de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland d.d. 31 mei 2017 1. Regeling van Werkzaamheden Er zijn berichten van verhindering ontvangen van de heer Struijlaard (50Plus) en de heer

Nadere informatie

ZAAK-/PROJECTNR AFDELING/TEAM. DATUM VERZONDEN P. van Oosten

ZAAK-/PROJECTNR AFDELING/TEAM. DATUM VERZONDEN P. van Oosten GRIFFIE Aan de leden van de Raad GEMEENTE WESTLAND Postadres: Postbus 1 50 2670 AD NAALDWIJK Bezoekadres: Stokdijkkade 2 2671 GW NAALDWIJK T14 0174 F(0174) 673 600 Egriffie@gemeentewestland n I www.gemeentewestland.nl

Nadere informatie

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n

V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n V e r s l a g A r e n a b i j e e n k o m s t V i s i e l a n d e l i j k g e b i e d I J s s e l s t e i n Datum: 04-09-2018 A a n w e z i g e n Er is een gevarieerd gezelschap van circa 80 personen.

Nadere informatie

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014

Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Concept-Besluitenlijst raad 11 december 2014 Omschrijving van het voorstel Besluit 1 Opening en mededelingen Burg van den Bosch en mevrouw Rachak zijn verlaat. Plv voorzitter de heer Metz vervangt de raadsvoorzitter.

Nadere informatie

Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming.

Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming. BEHANDELMEMO Van: Aan: agendacommissie raadsleden en steunfractieleden Huis van de Stad Status: Deelnemers: Doel: Toelichting: Bespreking ter voorbereiding op debat en/of besluitvorming. Raadsleden/steunfractieleden

Nadere informatie

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel

Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Verzoek aan provincie om bijdrage aanlegkosten Dorpensingel Programma Mobiliteit BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Bij de behandeling van de Zomernota

Nadere informatie

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN

EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN EINDVERSLAG INSPRAAKPROCEDURE EN VOOROVERLEG VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJVENTERREIN BRUCHTERWEG NIEUWE HAVEN AFDELING RUIMTE EN ECONOMIE CLUSTER RUIMTE MEI 2012 2 INHOUD: I. OVERZICHT GEVOLGDE PROCEDURE

Nadere informatie

Datum : 1 juni 2016 Onderwerp : Opmerkingen 2e ontwerpatelier/werksessie station Hazerswoude-Rijndijk

Datum : 1 juni 2016 Onderwerp : Opmerkingen 2e ontwerpatelier/werksessie station Hazerswoude-Rijndijk MEMO Datum : 1 juni 2016 Onderwerp : Opmerkingen 2e ontwerpatelier/werksessie station Hazerswoude-Rijndijk Variant 1A: Fietsveiligheid/fietstunnel - Voorbeelden van spiraal bij de Stierenbrug in Leiderdorp,

Nadere informatie

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg

tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg tunnel spoorwegovergang Paterswoldseweg Waarom zijn er plannen voor een tunnel voor alle verkeer bij de spoorwegovergang Paterswoldseweg? Wat zijn deze plannen? En wat voor gevolgen heeft dit voor uw buurt?

Nadere informatie

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld.

2. Vaststelling agenda. De agenda wordt ongewijzigd vastgesteld. * Besluitenlijst raadsvergadering van 30 maart 2017. De heer G. Polinder, raadslid namens de SGP-fractie, is afwezig. Nr. ONDERWERP BESLISSING/TOEZEGGINGEN 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant

Raadsvoorstel Registratienr: [ 38024] Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Agendapuntnummer: Aantal bijlagen: -- Onderwerp Conceptbegroting Gemeenschappelijke Regeling Belastingsamenwerking West-Brabant Voorgesteld besluit 1. Aan het Algemeen Bestuur van de Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017

Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 Besluitenlijst procedurevergadering Statencommissie Verkeer en Milieu van 25 oktober 2017 1 a) Opening en mededelingen De voorzitter, mevrouw Oosterop - van Leussen, opent de procedurevergadering om 14.00

Nadere informatie

Betreft: Nieuwsbrief. 10 februari 2016. Beste dorpsgenoot,

Betreft: Nieuwsbrief. 10 februari 2016. Beste dorpsgenoot, Betreft: Nieuwsbrief 10 februari 2016 Beste dorpsgenoot, Weet je nog vorig jaar? Op Bevrijdingsdag een ontbijt op de dijk, onze sit-in op de Nieuwsteeg en het hoogtepunt de mars op Geldermalsen waarbij

Nadere informatie

De motie is bedoeld als steunbetuiging voor het met sluiting bedreigde onderzoeksinstituut NIOZ in Yerseke.

De motie is bedoeld als steunbetuiging voor het met sluiting bedreigde onderzoeksinstituut NIOZ in Yerseke. Inge Neijman-Vonck Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Joost de Jong maandag 22 juni 2015 10:23 Post FW: Motie "Behoud NIOZ Yerseke" Motie NIOZ Yerseke - kennisgeving gemeenten en provincie.pdf;

Nadere informatie

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente

Raadsvoorstel Besluitvormend. Wij stellen voor: Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden. de raad van de gemeente Raadsvoorstel Besluitvormend Integrale notitie 'Veiligheid stationsgebieden aan: de raad van de gemeente zaaknummer: Z-17-018336 datum voorstel: 9 augustus 2017 datum collegevergadering: 29 augustus 2017

Nadere informatie

1. Kennisnemen van Vaststelling door College van Definitief Ontwerp voor verbouwing Gemeentehuis Gooise Meren

1. Kennisnemen van Vaststelling door College van Definitief Ontwerp voor verbouwing Gemeentehuis Gooise Meren Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 7 juni 2016 68975 Openbaar De heer J.

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad

Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad 1 gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.RZOP8.OOZ Initiatiefvoorstel Beter debatteren in commissie en raad Samenvatting Door GroenLinks is in een motie aan de deelnemers van de debattraining

Nadere informatie

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium

Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Reglement van orde voor de raad, verordening op de raadscommissies en huishoudelijk reglement van het presidium Inleiding In het presidium van 31 maart 2016 is afgesproken dat de voorstellen m.b.t.: Reglement

Nadere informatie

Beantwoording schriftelijke vraag voortgang belastingbetaling in termijnen

Beantwoording schriftelijke vraag voortgang belastingbetaling in termijnen Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Beantwoording schriftelijke vraag voortgang belastingbetaling in termijnen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H. Tiemens Samenvatting Op 9 oktober

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Coevorden. Jaarverslag 2008

Rekenkamercommissie Coevorden. Jaarverslag 2008 Rekenkamercommissie Coevorden Jaarverslag 2008 Gemeente Coevorden Rekenkamercommissie Postbus 2 7740 AA Coevorden T (0524) 598 598 E rekenkamer@coevorden.nl I www.coevorden.nl/rekenkamer Inhoudsopgave

Nadere informatie

Praat met de Gemeenteraad

Praat met de Gemeenteraad Praat met de Gemeenteraad Griffie, januari 2016 Zakboekje voor inwoners en instellingen Inhoudsopgave Voorwoord...3 De gemeenteraad...4 De werkwijze...4 Het Beeld - rondetafelgesprekken...5 Het Debat debatraad...5

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten

Raadsvoorstel. Gemeente Mook en Middelaar M M Samenvatting. Voorstel om te besluiten Agenda puntnummer : Documentnummer : Raadsvergadering d.d. : Raadscommissie Commissie d. d. Programma Onderwerp Portefeuillehouder : Bijlagen 111111111111111111111111111 001111110110111111111101111 M M16005293

Nadere informatie

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen.

Gelet op: - Artikelen 7 en 9 van de Wegenwet op grond waarvan de gemeenteraad bevoegd is een onttrekkingsbesluit te nemen. Besluit tot definitieve onttrekking aan de openbaarheid van de (voormalige) spoorwegovergang Bakhuisdreef (tussen Bakhuisdreef en Kapelweg/Voorstraat) in Boxtel. Het voorliggende besluit tot de definitieve

Nadere informatie

Bestuursvoorstel: B&W Registratienr: [ 38354] Behandeld door: Portefeuillehouder: Agendanummer: secretaris. steller. gereed voor agenda college

Bestuursvoorstel: B&W Registratienr: [ 38354] Behandeld door: Portefeuillehouder: Agendanummer: secretaris. steller. gereed voor agenda college Behandeld door: Portefeuillehouder: Agendanummer: Auteur : S. Nieuwesteeg Directie/Afd : VGEP/EZ Telefoon : 5293753 Datum : 22-06-2011 1 e : Weth. Arbouw 2 e : Weth. Meeuwis 3 e : 4 e : Besluit d.d. Conform

Nadere informatie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie

Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Op zoek naar de rol van de raadsgriffie Door: Simone van den Hurk en David Kok Uit het onderzoek hoe gemeenten sociale media gebruiken, blijkt dat raadsleden veel gebruik maken van sociale media. De vraag

Nadere informatie

Besluitenlijst Provinciale Staten

Besluitenlijst Provinciale Staten Besluitenlijst Provinciale Staten Middelburg 26 mei 2015 Nummer: 15007743 Besluitenlijst van de openbare vergadering van de provinciale staten van Zeeland, gehouden op 26 mei 2015 van 09.40 tot 18.43 uur,

Nadere informatie

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners

Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners Nieuwe raad met een open blik! Anders vergaderen, anders omgaan met elkaar en met onze inwoners 1 Waarom veranderen? We willen dualer debatteren We willen korter/ efficiënter vergaderen We willen meer

Nadere informatie

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend

Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend VOORSTEL OPSCHRIFT Vergadering van 31 maart 2015 Besluit nummer: 2015_BW_00258 Onderwerp: Raadsmededeling over: Aanbesteding gemeentelijke publicaties en afhandeling motie - Besluitvormend Beknopte samenvatting:

Nadere informatie

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015

AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 AFSPRAKENLIJST PRESIDIUM 20 APRIL 2015 Aanwezig de leden: Tevens aanwezig: Afwezig: Rollingswier (voorzitter), De Boer (GroenLinks), Gilissen (VVD), Schipper (SP), Van Waveren (CDA), Haage (PvdA), Bos

Nadere informatie

Agenda Commissie Economie

Agenda Commissie Economie Agenda Commissie Economie Datum: 08-09-2017 Tijd: 13:30-16:00 Locatie: Statenzaal Voorzitter: Dhr. Ton Veraart Toelichting: Gewijzigde Agenda 17016804 Punt Omschrijving 01 Opening en mededelingen De voorzitter

Nadere informatie

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4

Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Raadscommissie KDK/4675 i.1574 Agendapunt 4 Van 3 februari 2015 Besluiten c.q. afsprakenlijst Voorzitter: Griffier: Leden: College van B & W: dhr. R. Zwijgers (CDA) mevr. A. Goslings de heren A. de Bruin

Nadere informatie

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer

Ter besluitvorming door het college. Collegevoorstel Openbaar. Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé. BW-nummer Openbaar Onderwerp RijnWaalpad westelijk tracé Programma / Programmanummer Mobiliteit / 1072 BW-nummer Portefeuillehouder H. Beerten Samenvatting In 2010 is het besluit genomen tot aanleg van het RijnWaalpad,

Nadere informatie

Nieuwkoop. Zienswijze notitie Breedband. Geacht college,

Nieuwkoop. Zienswijze notitie Breedband. Geacht college, Nieuwkoop Zienswijze notitie Breedband Geacht college, Op 5 december 2014 ontvingen wij van u een brief over breedband Nieuwkoop. Hierin vraagt u ons, onze visie op breedband internet kenbaar te maken

Nadere informatie

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn:

Deel A Het Debat. Aanwezige woordvoerders zijn: gemeente Hardinxveld-Giessendam Datum raadsvergadering: 26 maart 2015 (Het Debat en Het Besluit) Agendapuntnummer: 3 (Het Debat) en 10 (Het Besluit) Concept-besluitenlijst van Het Debat en Het Besluit

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad,

RAADSVOORSTEL. Raadsvergadering. Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik. Aan de raad, RAADSVOORSTEL Raadsvergadering Nummer 15 februari 2018 18-003 Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Aan de raad, Onderwerp Realisatie carpool- en P&R terrein station Bunnik Gevraagde

Nadere informatie

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA

Dhr. S. Nieuwkoop (gemeentesecretaris) wethouders drs. P.W.J. Hoek, F.J.A. Hommel, mr. G.J. Harmsen, Wethouder C.L. van Dis MBA BESLUITEN- EN ACTIELIJST GEMEENTERAADSVERGADERING Datum vergadering Aanwezig: Voorzitter: Griffier: College: Afwezig: 2 november 2017 Mw. G. Boelhouwers-Stigter, Ing R.M.M.J. Duijm, A.C. Fase, H. Geluk,

Nadere informatie

M.H.J.C. Nienhuis Van Doremaele Verkenner. Gemeenteraad van Ridderkerk Koningsplein 1 Ridderkerk. Zaltbommel, 23 november 2012

M.H.J.C. Nienhuis Van Doremaele Verkenner. Gemeenteraad van Ridderkerk Koningsplein 1 Ridderkerk. Zaltbommel, 23 november 2012 M.H.J.C. Nienhuis Van Doremaele Verkenner Gemeenteraad van Ridderkerk Koningsplein 1 Ridderkerk Zaltbommel, 23 november 2012 Geachte leden van de gemeenteraad, Op 16 oktober jongstleden gaf u mij opdracht

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

De Raad 29-11-2005 Aanvang: 18:00

De Raad 29-11-2005 Aanvang: 18:00 De Raad 29-11-2005 Aanvang: 18:00 Tijd Raadzaal 1.02 Molendijkzaal 0.01 B&W-kamer 1.25 Extra locatie 18:00 Tijd. voorbereidend intern overleg Projectgroep Veilig op Straat (VOS); presentatie Hotspots Herbouwvarianten

Nadere informatie