Monkey Shoulder (-, 40%) Korte informatie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Monkey Shoulder (-, 40%) Korte informatie"

Transcriptie

1 Monkey Shoulder (-, 40%) Monkey Shoulder Blended Malt Scotch Whisky is een geesteskind van David Stewart, Malt Master van de Glenfiddich, Balvenie en Monkey Shoulder distilleerderijen. Sinds 1887 wordt er door William Grant & Sons, de eigenaar van deze distilleerderijen hier whisky gestookt. Met de lancerering van de Monkey Shoulder Blended Malt Scotch Whisky, heeft David Stuart een geheel nieuw, modern en onvervalst product ontwikkeld. Door uitsluitend gebruik te maken van single malt Scotch whisky, en absoluut zonder grain whisky toe te voegen, heeft hij een nieuwe stijl "triple malt" gemaakt. Volgens vele experts is hij daarin volledig geslaagd. Jim Murray geeft zelfs 93 punten aan deze Monkey Shoulder Blended Malt Scotch Whisky in zijn nieuwe Whisky Bible Het bekende blad Whisky magazine schrijft: "this is an outstanding new whisky". Ook de bekendste en toon aangevende bartenders over de gehele wereld waren verrast en hebben veel nieuwe whisky cocktails ontworpen met de Monkey Shoulder Blended Malt Scotch Whisky als basis. Vroeger keerde men bij de Balvenie distilleerderij nog het geëeste graan wat op de moutvloer verspreid lag. Om de 6 uur moest het door mannen, gebruikmakend van een houten schep gekeerd worden. Dit was zwaar werk en men had regelmatig last van spierblessures aan de schouder door het draaien. Deze blessure werd als een "Monkey Shoulder" aangeduid. De naam van de nieuwe whisky is van deze blessure benaming afkomstig. David Stewart heeft voor de samenstelling van de Monkey Shoulder Blended Malt Scotch Whisky 27 vaten geselecteerd van de Glenfiddich, Balvenie en Kininvie distilleerderijen. Elk vat met zijn eigen smaak en identiteit, die de zo bijzondere kenmerken aan deze blended malt whisky geven. Deze distilleerderijen bevinden zich alle drie op het uitgestrekte terrein van William Grant & Sons in het plaatsje Dufftown in de Speyside. De drie apen op de hals van de fles stellen ieder afzonderlijk deze drie distilleerderijen voor, waar de maltwhisky van afkomstig is, om deze mooie triple malt Monkey Shoulder Blended Malt Scotch Whisky te vervaardigen. Kleur: donker goud. Neus: licht en complex, mooie vanille tonen, bloemig, mout, zacht en lichte aroma's van honing en sinaasappel fruit. Smaak: zacht en rond, zoetige, frisse moutige aroma's, vanille, suikerriet, jam en een lange afdronk met olieachtige moutigheid, overgaand in zoetere aroma's

2 Rosebank - Connoisseurs Choice - Gordon & MacPhail (18 yrs, 46%) De Rosebank distilleerderij werd in 1840 opgericht door James Rankin en is gelegen in het plaatsje Falkirk in de Lowlands aan de oevers van het kanaal de Forth and Clyde. Rosebank werd nog verbouwd in 1864 en sinds 1993 is de distilleerderij gesloten. Speciale bottelingen van de oude voorraden mogen door de Independent Bottlers nog gebotteld worden Zoals ook deze bijzondere 18 jaar oude Gordon & MacPhail botteling, gestookt in 1991 en gebotteld in De whisky heeft gerijpt in een refill sherry en American casks. In de distilleerderij van Rosebank staan nog één wash still en twee spirit stills. Deze bijzondere Lowland had (en heeft) een zeer goede reputatie. De hoge kwaliteit van Rosebank werd mede bepaald door de 3-voudige distillatie. Hoewel licht en elegant van karakter kon Rosebank zich altijd moeiteloos meten met de beste Schotse malt whisky's. Het water haalde men uit het reservoir van de Carrow Valley. Men gebruikte refill, sherry- en bourbon vaten. De bottelingen van Rosebank malt whisky zijn zomerse goudkleurige malts. Rosebank distillery is niet open voor bezoek. Het restaurant wat er nu gevestigd is, is gewoon voor het publiek geopend. Kleur: strogeel. Neus: zoete tonen van geroosterde mout, citrus met geroosterde cacao tonen vermengd met aroma s van bloemen, gedroogd gras en fruit (kersen en aardbeien), dan wat kruidige tonen van het cederhout en gemalen peperkorrels. Smaak: licht en fris, iets drogend met tonen van geparfumeerde bloemen (rozen en anjers). De zoete moutige tonen zijn nog steeds aanwezig, dan tonen van zoethout en gedroogd gras. De afdronk is gemiddeld lang, iets zoetig met terugkerende bloemige en grassige tonen en wat drogend.

3 Glen Elgin - The Ultimate Single Malt Scotch Whisky Selection (12 yrs, 46%) In de streek waar de rivier de Lossie het maltwhisky stadje Elgin binnenstroomt, bevinden zich binnen een straal van enkele kilometers niet minder dan acht distilleerderijen. De Glen Elgin distilleerderij lag vroeger aan de spoorlijn die tussen de plaatsen Rothes en Elgin liep. De naam Glen komt uit het Gaelic en betekent "vallei" en Elgin is de naam van het stadje. De naam Glen Elgin is dus vertaald de "vallei van Elgin". De malt van Glen Elgin geeft het juiste karakter weer van de malts uit de Elgin regio, vol van geurigheid en zoetigheid. Deze speciale Glen Elgin botteling van The Ultimate Single Malt Scotch Whisky Collection heeft gerijpt op een virgin bourbon barrel, (fust nr.2333), gestookt op 2 juni 1996 en gebotteld 30 juli De malt heeft een natural colour en is non chillfiltered. De Glen Elgin distilleerderij werd gebouwd in 1898, maar na het instorten van de whisky handel ging de distilleerderij pas in 1901 in productie. Na vele sluitingen door crises en oorlogen, werd de distilleerderij in 1964 geheel verbouwd. Er staan nu in het stillhouse drie wash stills en drie spirit stills, die op stoom worden verhit. Voor de vergisting staan er zes washbacks. Er worden bijna uitsluitend refill vaten voor de rijping van de new spirit gebruikt. Het water voor de bereiding van de malt haalt men via een pijpleiding uit de nabij gelegen bronnen van de Millbuies Loch. Het water voor de condensors komt uit een meer, dat kunstmatig aangelegd is. De malt van de Glen Elgin distilleerderij is een klassieke Speyside malt, die het beste als after-dinner malt tot zijn recht komt. Alle flessen uit de serie van The Ultimate zijn non chillfiltered, genummerd, niet bijgekleurd, single barrel en minimaal afgebotteld op 46% om zo de pure smaak van het geselecteerde vat in uw glas te laten komen. Op iedere fles vindt u de datum van distillatie, de botteldatum en het vat nummer. Dit is een fraaie Glen Elgin met lichte en fruitige aroma s en duidelijke invloeden van het hout. Kleur: goud. Neus: lichte aroma s van vanille, peer en eikenhout. Smaak: fruitige aroma s (peer) met tonen van boter, snoepjes (met smaak van ananas), hout en een licht pepertje. De afdronk is middellang en de terugkerende tonen van het fruit gaan geleidelijk over naar lichte bittere tonen van het hout.

4 Glenrothes - Vintage 1998 (12 yrs, 43%) De Glenrothes distilleerderij is gevestigd ten zuiden van de plaats Rothes. De Burn of Rothes, die zijn oorsprong in de Mannoch-heuvels vindt, stroomt dwars door het terrein van de distilleerderij. "Rothes" betekent vrij vertaald "ontmoeting van het water". De Burn of Rothes "ontmoet" ten noordoosten van de plaats Rothes "het water" van de rivier de Spey. Deze nieuwe Glenrothes Vintage 1998 is de opvolger van de Vintage 1991 en Het is de eerste van de nieuwe jaargangen die uitdrukkelijk zijn opgeslagen in de warehouses om als Vintage gebotteld te worden. Dit is ook tevens de eerste botteling van Gordon Motion als nieuwe Malt Master bij Glenrothes. Glenrothes geeft de plaats aan waar de distilleerderij gebouwd is, nl. in het dal van de Burn of Rothes. De distilleerderij is gebouwd in Op 15 mei 1922 ging gallon whisky verloren door een brand in warehouse No 1. In 1989 werd het stillhouse geheel vernieuwd en het aantal stills uitgebreid, waarna er in 1989 nog twee stills bij kwamen. Er staan nu vijf wash stills en vijf spirit stills in het stillhouse van Glenrothes, de twintig washbacks zijn van Oregon pine gemaakt. Voor de rijping gebruikt men zowel refill vaten als ex bourbon- en sherry vaten. Voor het herstellen van de vaten heeft men een eigen kuiperij. Rondom de distilleerderij liggen oude landerijen van de Brauchhill farm. Op deze landerijen liggen vier bronnen, die eigendom van de distilleerderij zijn. Van de bron met de naam The Lady's Well betrekt men via een pijpleiding het brouwwater. Om de condensors te koelen pompt men het water uit het riviertje de Dounie Burn. De zeer geliefde malt van Glenrothes komt als single malt in een doorzichtig buikflesje met een met de hand geschreven smal etiketje met jaartal. Kleur: helder goud. Neus: rijke kruidige tonen met aroma s van vanille, stroop en lemongrass. Smaak: zachte, rijpe aroma s van zoete vanille, tropische fruit (ananas, mango) met een hint van kaneel. De afdronk is lang met aroma s van banaan, terugkerende vanille aroma s en aangename kruidigheid met de klassieke Glenrothes vanillestokjes tonen.

5 Ancnoc - (16 yrs, 43%) De distilleerderij van Knockdhu is ten zuidoosten van de Knock Hill gelegen en ten noordoosten van de rivier de IsLa in het gebied van Aberdeenshire. De naam wordt als "nokdoe" uitgesproken. De naam is van de heuvel "Knock Hill" afkomstig en ook van een boerderij in de buurt met de naam Knock. Knockdhu is afkomstig uit het Oud Schots en betekent "zwarte heuvel". De whisky die ook afkomstig is van deze distilleerderij en als single malt verkocht wordt, heet An Cnoc. Deze naam heeft dezelfde betekenis maar komt uit het Gaelic. In 1892 kocht John Morrison het landgoed Knock en ook de op het land gelegen boerderij met dezelfde naam. Na de verkoop werd er op het zuidelijk deel van het landgoed een waterbron gevonden. Morrison liet dit water bij een bedrijf in Edinburgh onderzoeken. Dit bedrijf was eigendom van D.C.L. en toen bleek dat het water van zeer goede kwaliteit was voor de productie van whisky wilde D.C.L. een distilleerderij op het landgoed Knock Farm beginnen. Ook belangrijk voor deze keuze was de ligging aan de "Great North of Scotland" spoorlijn tussen Aberdeen en Elgin. John Morrison verkocht het landgoed in 1983 en D.C.L. begon direct met de bouw van de Knockdhu distilleerderij en deze distilleerderij was tevens de enige distilleerderij die D.C.L. zelf ooit in eigen beheer bouwde. In oktober 1984 begon de productie. De warehouses werden in de winter van 1898 en 1899 gebouwd. In die jaren werkte er zelfs 19 personen op de distilleerderij. Knockdhu werd in die tijd dan ook als model distilleerderij gezien. De enige sluitingen waren die tijdens de oorlogsjaren door gebrek aan graan. In de tweede wereldoorlog waren er in de gebouwen van de distilleerderij soldaten van het Indiaanse leger gestationneerd, die in de Knock Hills oefenden. In 1940 werd de distilleerderij op het elektriciteitsnet aangesloten in 1950 werd het mashhouse verbouwd en in 1964 het stillhouse. De stills werden in 1968 vernieuwd en de moutvloeren werden in het jaar 1968 verwijderd. In 1972 werden de stills van kolen gestookt naar stoom omgebouwd. De Knocdhu distilleerderij werd in mei 1983 gesloten. Inver House kocht in 1985 de distilleerderij en na een grondige renovatie werd Knocdhu weer in 1989 in gebruik genomen. In het stillhouse staat nu slechts één wash still en één spirit still, die beide met stoom worden verhit. De zes washbacks zijn van larikshout gemaakt. De voor de rijping gebruikte vaten zijn refill- en soms wat nieuwe bourbon vaten. Het water voor de bereiding van de whisky haalt men uit zes verschillende bronnen, die in de Knock Hill ontspringen. Voor het koelwater gebruikt men het water uit de langsstromende beekjes, die door regenwater uit de bergen gevoed worden. Er wordt slechts 5% als single malt gebotteld. In 1994 veranderde men de naam van deze malt Knocdhu geheten in An Cnoc om zodoende verwarring te voorkomen met de malt van de Knockandu distilleerderij. De single maltwhisky van An Cnoc heeft een constante en evenwichtige kwaliteit, de smaak wordt gemarkeerd door tonen van bier en gistcellen, die door de gisting samengesmolten zijn. Huisstijl: Romig en fruitig. kleur: goud. Geur: intens, citroen, zacht en zoete vanille. Smaak: licht, beetje kruidig, toffee. Afdronk: lang en blijvend.

6 Balvenie - Rum Cask finish 17 years old (17 yrs, 43%) David Stewart, The Balvenie Malt Master heeft weer voor een speciale uitgave een unieke en gelimiteerde single malt ontwikkelt: De Balvenie Rum Cask 17 years old. Hij heeft de beste Balvenie Single Malts uitgekozen, die eerst jarenlang op bourbon vaten hebben gerijpt. The Balvenie Rum Cask 17 Years Old heeft eerst gerijpt in deze traditionele eikenhouten vaten, waarna de whisky een tweede periode van rijping heeft ondergaan in rum vaten, die zo n km hebben afgelegd vanuit Jamaica naar Schotland. De lange rijping in de traditionele eikenhouten vaten geeft aan The Balvenie Rum Cask 17 Years Old het lichte vanille aroma wat zo kenmerkend is voor de Balvenie whisky s, terwijl de lagering in rum vaten een toevoeging geeft van de rijke en kruidige aroma s. Het resultaat geeft direct de aroma s weer van het warme klimaat van de tropen, intens bloemig en fruitig met een prachtige zoete smaak met subtiele kruiden. David Stewart laat er geen twijfel over bestaan dat deze gelimiteerde uitgave een heel aparte en aangename verrassing voor de whiskyliefhebber zal zijn. Dit is de tweede keer dat The Balvenie Distillery geëxperimenteerd heeeft met het rijpen van The Balvenie maltwhisky in rum vaten. De zoete en intense smaak van deze 17 jaar oude Balvenie is een zeer fraai en aangenaam resultaat van deze rijping. The Balvenie distilleerderij, in 1892 gebouwd door William Grant, ligt ten noorden van de plaats Dufftown vlakbij Glenfiddich. De naam wordt ontleend aan het dichtbij liggende Balvenie Castle. Dit kasteel werd in de 13e eeuw door de MacGregor Clan gebouwd. "Bal" betekent thuis of boerderij, maar de betekenis van "venie" is onbekend. Balvenie is een van de meest traditionele distilleerderijen van Schotland. De Founders Reserve is een klassieke Speyside, gerijpt op bourbon vaten 90% en sherry vaten 10%, rokerig, met citrus en een wat honing. William Grant kocht tijdens het bouwen in 1893 tweedehands wash - en spirit stills van Lagavulin en Glen Albyn. Dit deed hij niet om geld uit te sparen maar hij wilde stills hebben, die hadden bewezen dat ze geschikt waren voor het produceren van goede whisky. Er staan nu negen stills, vier wash stills en vijf spirit stills, deze stills hebben een zeer lange nek en worden met stoom gestookt. Bij Balvenie gebruikt men voor de vergisting tien washbacks, allen gemaakt van Oregon pine. Een bijzonderheid is, dat men bij The Balvenie nog eigen moutvloeren gebruikt. Op deze vloeren wordt zo'n 15% voor eigen productie geproduceerd. Voor de malt bereiding gebruikt men water uit de Robbie Dubh-bronnen. En voor het koelen van de condensors wordt water uit de rivier de Fiddich gepompt. Voor de rijping van de malt gebruikt men bij Balvenie het meest bourbonvaten. Kleur: mooi vol amber. Geur: fris met aroma s van vanille, bloemen (lavendel) en fruit (kokosnoot, sinaasappelschillen) en iets vettig (olie van pinda s). Smaak: rijk en warme tropische aroma s van vanille, rijp fruit en bloemige en lichte kruidige tonen. De afdronk is zacht, lang met terugkerende aangename vanille tonen en aroma s van bloemen, vers fruit en lichte kruidigheid.

7 Scapa - 16 years old (16 yrs, 40%) De Scapa distilleerderij is de op een na noordelijkst gelegen distilleerderij van Schotland en ligt op een van de Orkney eilanden, die alleen per pont te bereiken zijn vanaf de plaats Stromness. Van Stromness gaat de weg richting Kirkwall, de hoofdstad van de Orkneys. Zo'n anderhalve kilometer voor de hoofdstad Kirkwall aan de inham de Scapa Flow baai ligt de distilleerderij. Hier mondt ook de Lingro Burn in uit, die langs de distilleerderij stroomt. De naam Scapa komt dus van de Scapa Flow, het water dat ten zuiden van de Orkney eilanden ligt. In 1885 werd de distilleerderij door J.T. Townsend opgericht. Door zijn inbreng als ervaren whiskydistillateur uit de Speyside, was de nieuwe Scapa distilleerderij een van de modernste van die tijd. Deze verrassende, subtiele en nieuwe Scapa 16 jaar heeft gerijpt op bourbon vaten en opent een nieuwe wereld met deze niet geturfde en mystieke van een eiland afkomstig maltwhisky met de zachte kenmerkende aroma s van de Speyside en de lichtdrogend ziltige tonen in de afdronk, waar men niet omheen kan. Tijdens de jaren van 1934 tot 1936 werd er op Scapa niet geproduceerd, daarna werd de distilleerderij verkocht aan de Bloch Brothers. Deze broers gingen failliet en in 1954 werd Scapa aan Ballantines (Allied Distillers) verkocht. De distilleerderij werd in 1959 verbouwd, waarbij de moutvloeren werden verwijderd en in 1978 werd de distilleerderij weer grondig gerenoveerd men bleef tot 1993 nog stoken. Daarna is de productie stopgezet en is de distilleerderij gesloten. In het stillhouse staan nog één wash still en een spirit still. De hals van de wash still is afwijkend van vorm, deze is recht gebouwd als een kolom. Deze stills worden de Lomond stills genoemd en ze zijn voorzien van een purifier. De beide stills worden met stoom verwarmd. De vergisting van de wort vindt plaats in acht washbacks die van roestvrij staal gemaakt zijn. De new spirit wordt gerijpt op refill en bourbonvaten. Voor het brouwen gebruikt men helder grondwater dat ten noorden van de Orquil Farm omhoog komt. Dit water pompt men via een pijpleiding naar de distilleerderij. Het koelwater voor de condensors wordt uit de Lingro Burn gepomt. Sinds kort is deze 16 jaar oude Scapa single maltwhisky verkrijgbaar. Het is een klassieke, coastal style malt. Dit is een prachtige botteling van een Distilleerderij met zoveel historische achtergrond. Een fraaie expressie van het leven op de eilanden, waar de waarden van vriendschap en verbondenheid boven alle het andere gaan. Kleur: oud goud. Neus: bijna fluweelzachte aroma s van clementines en heide honing, die zich ontwikkelen op fruit van mirabellen met lichte tonen van frisse zeewind en iets plantaardig. Smaak: zeer zacht, rijk met aroma s van zachte gember en gestoofde appels, dan tonen van heerlijk snoepgoed en vanille, gekonfijte ananas en confiture. Het amerikaans eikenhout geeft de aangename aroma s van het cocosnoot met de tonen van vernis. De afdronk is lang en drogend, een echte eiland maltwhisky met z n ziltige en lichte tonen van jodium met heel lichte toon van cacaopoeder. De eerste rijping op het amerikaans eikenhout geeft nog het typische drogende karakter van dit witte amerikaans eikenhout.

8 Fascadale - Batch 2 - Adelphi (10 yrs, 46%) Adelphi, als distilleerderij opgericht in 1826, is nu in Schotland een van de meest gewaardeerde Independent Bottlers van zeldzame en bijzondere Single maltwhisky's. In 1993 deed een achterkleinzoon van Archibald Walker, door de oprichting van een firma als Independent Bottler met de naam Adelphi, de oude naam weer herleven. Jamie was vastbesloten om absoluut geen consessies te doen bij het kopen van Single maltwhisky's. Hij koos voor kwaliteit en niet voor volume en liet dit ook vastleggen toen hij in 2004 Adelphi verkocht aan nieuwe eigenaren, die hun sporen (en ook hun ouders) in de whiskyhandel al verdiend hadden. De grote whiskykenner Charles McLean adviseert Adelphi welke vaten er gebotteld moeten worden. Tot op de dag van vandaag hebben zij die belofte waargemaakt, door uitsluitend de beste kwaliteit Single maltwhisky's op de markt te brengen. Adelphi voegt nooit kleur aan de whisky toe en gebruikt ook geen chill-filtering bij het bottelen van de malts zoals ook niet bij deze unieke Fascadale botteling van de Talisker distilleerderij, batch nr. 2. Er zijn 3746 flessen gebotteld. Gelegen aan de westkust van Schotland, is Ardnamurchan een lang, smal schiereiland langs de oevers van Loch Sunart en markeert het meest westelijke puntje van het Britse vasteland. De naam is afgeleid van het Iers A 'Mhorbhairn, wat Sea-Gap betekent. De bevolking van het gehele schiereiland telt zo n 2000 inwoners. De whisky Fascadale (Talisker) is vernoemd naar het plaatsje Fascadale, gelegen op de noord-west punt van het eiland Ardnamurchan. Talisker, opgericht in 1830, is gelegen op het eiland Skye. Dit grootste eiland van Schotland is sinds kort verbonden met een brug naar het vasteland. De distilleerderij van Talisker is de enige distilleerderij op het eiland. De naam Talisker komt van de boerderij met die naam, iets westelijker gelegen. Na vele sluitingen door overnames en faillissementen werd er in 1988 bij de distilleerderij een bezoekerscentrum gebouwd. Niet onbelangrijk aangezien het eiland een groot aantal toeristen trekt. In 1969 ging het hele stillhouse in vlammen op en na verbouwingen (de stills werden exact nagemaakt) wordt het productieproces sinds 1970 via de computer gestuurd. In het stillhouse van Talisker staan nu twee wash stills en drie spirit stills, die met stoom verhit worden. De zes washbacks zijn gemaakt van larikshout. De mout komt van het vasteland en voor de rijping van de malt worden refill bourbonen sherryvaten gebruikt. Het water, dat zeer turfhoudend is en een grote invloed op de smaak van de malt heeft, komt van de heuvel "Cnoc nan Speireag" genaamd. Het regenwater stroomt via een beek vanaf de heuvel langs de distilleerderij. Deze enige malt van het eiland Skye heeft al vele liefhebbers die het explosieve en complexe karakter van de whisky op waarde schatten: The golden spirit of Skye. Kleur: licht goud. Neus: aroma s van witte peper, gerookt spek en lichte ziltigheid. Smaak: tonen van maïsmeel koeken, met ziltige aroma s en een flinke dosis rode peper en zoethout. De afdronk is tamelijk lang met terugkerende tonen van de witte peper en ziltige aroma s.

9 Lagavulin - Lg1 - Elements of Islay (-, 56,8%) De Lagavulin distilleerderij ligt op de zuidelijke kust van het beroemde whiskyproducerende eiland Islay. Deze eerste Lg1 voor de Elements of Islay is afkomstig van een distilleerderij op de zuidelijke kust (lagavulin), uitgezocht door de Independent Bottler, Single Malts of England. De whisky is op full proof 56.8% - gebotteld onder het toeziend oog van Charles Maclean. De whisky wordt gebotteld op fraaie 50 cl. flesjes. Het kasteel Dunyveg bewaakt de doorgang naar Lagavulin Bay. Dit was de vesting van de "Lords of the Isles", die eeuwen geleden regeerde over de zeeën langs de westkust van Schotland, en die vreemdelingen buiten hielden. Tegenwoordig is het kasteel een prachtige ruïne, en zijn de eilanders veel gastvrijer. Bezoekers uit alle hoeken van de wereld komen op bedevaartstocht naar de distilleerderij en de zeven anderen op dit eiland die nog in werking zijn.de naam Lagavulin komt uit het Gaelic van "Laggan Mhouillin" en betekent " Het ondiepe dal waar de molen staat". De distilleerderij is opgericht in Sinds 2000 wordt het continue productieproces met de computer gestuurd. Er zijn twee wash en twee spirit stills, die de vorm van een peer hebben, en op stoom gestookt worden. De tien washbacks zijn van larikshout. De new spirit rijpt uitsluitend op bourbon vaten. Voor de bereiding van de malt gebruikt men water uit een meertje Loch Sholum geheten. Het regenwater uit de bergen stroomt over de turf- en heidegronden in het meertje en wordt via een pijpleiding naar de distilleerderij gevoerd. Lagavulin is met zijn 16 jaar een grootse malt van Islay en heeft alles in zich wat dit eiland zo beroemd heeft gemaakt: turf, zeewier, hout, fruit en bovenal complexiteit. Wellicht het beste wat Schotland te bieden heeft. De productie van de Lagavulin malt stijgt elk jaar nog en wat niet als single malt verkocht wordt gebruikt men voor de blend van de White Horse whisky. Kleur: diepgoud. Geur: eerst tonen van haver, heerlijke aroma s van de zee dan tonen van kolen en aroma s van zalm die op het gehemelte losbarsten en zeer verwarmend zijn. Smaak: volle aroma s van turf, hout en ziltig, met een lange afdronk met terugkerende tonen van het turf, kruiden en zeewier.

10 Blackadder Smoking Islay 15 jaar, 0,7L, 57,0% Blackadder werd recent (1995) opgericht door Robin Tucek, een Brit van Tsjechische afkomst maar woonachtig in Zweden. Hij werd bijgestaan door John Lamond van de Malt Whisky Association. Beide zijn auteurs van de bestseller The Malt Whisky File. Voor de naam inspireerde Tucek zich op de 14e eeuwse bisschop John Blackadder. Alle vaten worden door Tucek zelf geselecteerd en worden als single casks gebotteld. Blackadder gaat er bovendien prat op dat al z n bottelingen unchill-filtered en ongekleurd zijn. De reeks Raw Cask whisky s op vatsterkte worden zelfs helemaal niet gefilterd. Daar durven dus af en toe nog wat vatresten in te drijven, al dan niet door de heren van Blackadder achteraf toegevoegd om het autenticiteitsgehalte nog wat op te krikken. Het gebruik van wit glas maakt dan weer dat whiskyliefhebbers de natuurlijke kleur van de whisky kunnen waarnemen. Blackadder won al enkele prijzen op de Malt Maniac Awards. Neus: Smaak: Afdronk: Narokende turf, zoete mout Zwaar geturfde malt, jeneverbes, rook Lang, houttonen, iets bitter, gebrande amandelen

Wolfburn 3y, 46. proefnotities:

Wolfburn 3y, 46. proefnotities: Wolfburn 3y, 46 proefnotities: Neus: Zoet, vol en rond. Flink wat vanille, wit fruit (peren, maar vooral appels) gevolgd door een groene toets (asperges en een takje munt), maar ook iets van stoepkrijt.

Nadere informatie

Wat is oud? Wat is nieuw?

Wat is oud? Wat is nieuw? Wat is oud? Wat is nieuw? 13-04-2015 Ardmore Ardmore Traditional heeft in 2010 nog bij de World Whisky Awars de gouden medaille in de wacht gesleept, en terecht want het is een prachtige whisky! Prachtige

Nadere informatie

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry

Eilan Gillan. Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry 16 mei 2014 Eilan Gillan Speyside Gedistilleerd 2007 Gebotteld 2013 Alcoholpercentage 43% Leeftijd NAS Vattype Sherry De man achter Eilan Gillan is Oliver Blanc, de eigenaar van de cognac distileerderij

Nadere informatie

Whisky maken. Mouten Brouwen Distilleren Rijpen Bottelen

Whisky maken. Mouten Brouwen Distilleren Rijpen Bottelen Whisky maken Mouten Brouwen Distilleren Rijpen Bottelen Mouten Gerst wordt tijdens het mouten vochtig gemaakt, waardoor het ontkiemt. Bij het ontkiemen worden suikers aangemaakt, die in het verdere distilleerproces

Nadere informatie

Single Highland Whisky Co-operative

Single Highland Whisky Co-operative 27 mei 2016 Single Highland Whisky Co-operative Highlands Alcoholpercentage 40% Leeftijd 12y Working with Whyte & Mackay's master blender, Richard Paterson, the retail chain has selected the Highland single

Nadere informatie

Island hopping

Island hopping Island hopping 10-04-2017 Agenda 8 mei: Proeverij 13/14 mei: Motoruitje 16 juni: Whisky met eten, 45,- leden en 50 introducee. 17 september: Club uitje 9 oktober: Proeverij 13 november: Proeverij SMWS

Nadere informatie

SCHOTSE WHISKY SINGLE MALT

SCHOTSE WHISKY SINGLE MALT SCHOTSE WHISKY SINGLE MALT Highlands & Islands Oban Speyside Balvenie, Macallan, Glenlivet, Glenfiddich, Singleton, Aberlour Lowlands Glenkinchie Islay Laphroigh, Lagavulin Highlands & Islands Gelegen

Nadere informatie

McDonald's Traditional Ben Nevis

McDonald's Traditional Ben Nevis 30 mei 2013 McDonald's Traditional Ben Nevis Een speciale botteling van Ben Nevis ter gelegenheid van hun 185 jarig bestaan. Men heeft getracht om de McDonald s Traditional Ben Nevis, een populaire whisky

Nadere informatie

AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK, 40% Neus: fruitig, sinaasappel en citroen Smaak: kokos, citroenschil en perzik Ongeturfd

AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK, 40% Neus: fruitig, sinaasappel en citroen Smaak: kokos, citroenschil en perzik Ongeturfd AUCHENTOSHAN AMERICAN OAK, 40% Neus: fruitig, sinaasappel en citroen Smaak: kokos, citroenschil en perzik Ongeturfd AUCHENTOSHAN THREE WOOD, 43% Neus: delikaat, bloemig en rokerig Smaak: zacht, zoet, honing

Nadere informatie

: Classic Speyside. Voor meer informatie: De Benriach range kent een gevarieerd aantal jaargangen en stijlen:

: Classic Speyside. Voor meer informatie:   De Benriach range kent een gevarieerd aantal jaargangen en stijlen: Introductie Sinds kort is De Monnik Dranken distributeur voor Nederland van de Schotse The Benriach Whisky. De Benriach distilleerderij werd opgericht in 1898 en is na een paar jaar in andere handen te

Nadere informatie

Distillers Edition Nieuw! % Inhoud Prijs

Distillers Edition Nieuw! % Inhoud Prijs April 2012 Whisky s Distillers Edition Nieuw! % Inhoud Prijs De Distillers Edition van The Classic Malts geeft een nieuwe dimensie van smaak aan de Single Malt whisky's. Voor deze speciale botteling worden

Nadere informatie

W H I S K Y K A A R T

W H I S K Y K A A R T WHISKYKAART Highlands: Oban, Aberlour Islay: Laphroigh, Lagavullin Lowlands: Glenkinchie, Auchentoshan Speyside: The Balvenie, Bushmills, Singleton, Glennfidich Orkney: Highland Park Sky: Talisker Hebrides

Nadere informatie

Whisky The Scotch Whisky Blended whisky Single malt whisky Er zijn vier whiskygroepen

Whisky The Scotch Whisky Blended whisky Single malt whisky Er zijn vier whiskygroepen hisky (of whiskey) is een sterke drank die gemaakt wordt van gemout graan, waarbij malt whisky gedistilleerd wordt van gemoute gerst in een potketel en grain whisky ook van andere graansoorten (voornamelijk

Nadere informatie

Festival pareltjes

Festival pareltjes Festival pareltjes 09-03-2015 AGENDA 2015 13 april 2015 Proeverij 21-26 mei 2015 Schotland reis 29 mei 2015 Whisky met eten Notities Festival feitjes Bijna 2700 bezoekers, 9 masterclasses tot de nok toe

Nadere informatie

Special Blends 10-03-2014

Special Blends 10-03-2014 Special Blends 10-03-2014 AGENDA 2014 14 april Proefavond 16 mei Eten met whisky 24/25 mei BNC uitje naar Texel De data na de zomer worden in een later stadium bekend gemaakt. De voorbereidende werkzaamheden

Nadere informatie

Vertikale proeverij

Vertikale proeverij Vertikale proeverij 06-03-2017 Kraakman s Wijnhandel *anno 1804* Ruim twee eeuwen en zes generaties Kraakman, gespecialiseerd in wijn, vooral uit de klassieke wijnlanden. Royale sortering oude Ports, veel

Nadere informatie

Highland Malt Speyside CAPERDONICH (1899-1901) (1965 also see Glen Grant

Highland Malt Speyside CAPERDONICH (1899-1901) (1965 also see Glen Grant Highland Malt Speyside CAPERDONICH (1899-1901) (1965 also see Glen Grant Rothes, Morayshire. Licentiehouder: The Glenlivet & Glen Grant Distilleries Limited. De produktiemaatschappij van The Glenlivet

Nadere informatie

Standaard versus NAS

Standaard versus NAS Standaard versus NAS 14-11-2016 NAS (No Age Statement) No Age Statement betekent simpelweg dat er geen leeftijdsaanduiding staat vermeld op het label van de fles. Volgens de Schotse wet moet een whisky

Nadere informatie

Ontdek de geheimen van BenRiach Single Malt Scotch Whisky!

Ontdek de geheimen van BenRiach Single Malt Scotch Whisky! Al sinds 1898 produceert de BenRiach Distillery op haar eigen bescheiden manier Single Malt Scotch Whisky van hoge kwaliteit. Deze whisky werd alleen op kleine schaal gedronken door een aantal fijnproevers,

Nadere informatie

Whisky AMERIKA. William Larue Weller Small Batch 'Wheated' 12 yrs (61

Whisky AMERIKA. William Larue Weller Small Batch 'Wheated' 12 yrs (61 Whisky AMERIKA William Larue Weller Small Batch 'Wheated' 12 yrs (61 61,70% 70%) 21.0 Bourbon of the Year & Second Finest Whisky in the World (Jim Murray). Voordat een whisky bourbon mag heten zijn er

Nadere informatie

SMOKE AND PEAT. SBWC tasting nummer 2 april 2018

SMOKE AND PEAT. SBWC tasting nummer 2 april 2018 SMOKE AND PEAT SBWC tasting nummer 2 april 2018 Bestuursmededelingen: Alle leden kúnnen toegang vragen tot de Facebook groep van de SBWC De penningmeester(s) vragen leden voor de kascommissie 2017 (naast

Nadere informatie

ONTDEK DE SMAAKCOMBINATIES VAN CLASSIC MALTS & REYPENAER KAAS

ONTDEK DE SMAAKCOMBINATIES VAN CLASSIC MALTS & REYPENAER KAAS ONTDEK DE SMAAKCOMBINATIES VAN CLASSIC MALTS & REYPENAER KAAS Oban Distillers Edition Ardbeg 10 Yr Old Laphroaig 10 Yr Old Caol Ila 12 Yr Old SMOKY Talisker Storm Lagavulin 16 Yr Old Lagavulin Distillers

Nadere informatie

Een plezier om te. geven of krijgen. Château La Bernède Grand Poujeaux 2012 A.O.P. Moulis-en-Médoc

Een plezier om te. geven of krijgen. Château La Bernède Grand Poujeaux 2012 A.O.P. Moulis-en-Médoc Sfeeropener meestal human touch, vult sfeerbeeld aan Een plezier om te geven of krijgen Een wijn van topkwaliteit, een pousse-café om u tegen te zeggen, een gin om helemaal mee te zijn met de hype Stuk

Nadere informatie

Whisky The basics. 29 mei 2009

Whisky The basics. 29 mei 2009 Whisky The basics 29 mei 2009 Inhoud van presentatie De geschiedenis van whisky Productie van single malt whisky Whisky gebieden van de wereld Whisky trivia Geschatte duur: 20 minuten De geschiedenis van

Nadere informatie

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50

Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Huiswijnen wit Urmeneta, Sauvignon Blanc Central Valley, Chili Glas 4,- Fles 19,50 Een typisch Chileense Sauvignon. Hij is milddroog, makkelijk en zit vol exotische aroma s van onder andere passievrucht.

Nadere informatie

Internet Proeverij 18-11-2013

Internet Proeverij 18-11-2013 Internet Proeverij 18-11-2013 AGENDA 2013 14 december: Feestavond met muziek, loterij enzovoort, in de SOOS Luttik Oudorp. Let op, op verzoek van veel leden is het dit jaar op een zaterdag! 12 januari:

Nadere informatie

Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje

Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje Scottish Blended: De Drie Dorstige Herten House Blend 43% 3.80 Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje Black Bottle 40% 3.80 smokey blended Scotch Loch Lomond

Nadere informatie

SCHOTSE WHISKY SINGLE MALT

SCHOTSE WHISKY SINGLE MALT Speyside SCHOTSE WHISKY SINGLE MALT Highlands & Islands Oban Speyside Balvenie, Macallan, Cragganmore, Glenlivet, Glenfiddich, Singleton, Aberlour Lowlands Glenkinchie Islay Laphroigh, Lagavulin Eigenlijk

Nadere informatie

Wij schenken gedistilleerd in 0.50cl Scottish Blended: Single malt whisky Frankrijk (Bretagne):

Wij schenken gedistilleerd in 0.50cl Scottish Blended: Single malt whisky Frankrijk (Bretagne): Wij schenken gedistilleerd in 0.50cl Scottish Blended: De Drie Dorstige Herten House Blend 43% 3.40 Hoog percentage Speyside Malt. Een neus van fruit vanille en bijenwas, een warme zachte smaak van perzik,

Nadere informatie

NIEUW in NEDERLAND DON Q RUM

NIEUW in NEDERLAND DON Q RUM NIEUW in NEDERLAND DON Q RUM 10 redenen om DON Q op te nemen in uw assortiment! 1. Alle rum wordt op Puerto Rico gefermenteerd, gedistilleerd en gelagerd. 2. Geen toevoeging van suikers of caramel om aan

Nadere informatie

T a s t i n g i n f o r m a t i e b e h o r e n d b i j d e p r o e v e r i j e n v a n w w w. w h i s k y - t a s t i n g s. n l

T a s t i n g i n f o r m a t i e b e h o r e n d b i j d e p r o e v e r i j e n v a n w w w. w h i s k y - t a s t i n g s. n l Geschiedenis W H I S K Y Woord: uisge beatha ( levenswater ) uisgebaugh verbasterd tot whisky Oorspong: (evt. eerst: mesopotamie) N-Afrika/Arabische cultuur zendelingen Ierland Schotland Schrijfwijze:

Nadere informatie

De levensboom. Biologisch vegetarisch natuurvoedingsrestaurant. Van harte welkom! Wijn & Digestief

De levensboom. Biologisch vegetarisch natuurvoedingsrestaurant. Van harte welkom! Wijn & Digestief De levensboom Biologisch vegetarisch natuurvoedingsrestaurant Van harte welkom! Wijn & Digestief Wit Casablanca Valley Elemental Chardonnay, Fairtrade, Chili 2013 21,50 Druiven: Chardonnay ** Zachte, fijne

Nadere informatie

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ

MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Spanje, Cava Brut Conde de Caralt 32,50 ROSÉ WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Frizzante San Giorgio 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig, lichte

Nadere informatie

Brand in St. Georges

Brand in St. Georges Juli 2010 Juridische besherming in China Schotse whisky krijgt in China juridische bescherming tegen namaak. De Chinese overheid is pro om een geografische aanduiding van oorsprong in te voeren om zo een

Nadere informatie

Agenda. 27 mei Whisky met eten, 45,- leden en 50 introducé;

Agenda. 27 mei Whisky met eten, 45,- leden en 50 introducé; 07-03-2016 18 april Blinde Proeverij; Agenda 27 mei Whisky met eten, 45,- leden en 50 introducé; September Oktober Proeverij (onderwerp nog niet bekend); Proeverij (onderwerp nog niet bekend); November

Nadere informatie

Er zijn verschillende soorten whisky te benoemen, die elk hun eigen kenmerken hebben.

Er zijn verschillende soorten whisky te benoemen, die elk hun eigen kenmerken hebben. Van Uisge Beatha, dat Schots Gaelic is voor Water of Life, is de naam whisky afgeleidt. De correcte uitspraak is ooskeh bayuh, alhoewel de meningen daarover op de verschillende sites nogal uiteen lopen.

Nadere informatie

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25

MOUSSEREND ROSÉ 4,25 21,25 WIJNKAART MOUSSEREND Italië, Prosecco Pronol Frizzante 4,75 23,75 Deze licht mousserende wijn is gemaakt van de Prosecco en de Frizzante druif. GEUR Fruitige met wat tonen van witte bloemen. SMAAK Fruitig,

Nadere informatie

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel.

Productiegebied Uit de Coffele wijngaarden gelegen in het heuvelachtige gebied van de Soave Classico, 200 tot 320 m boven de zeespiegel. Azienda Agricola COFFELE Soave Veneto Soave Spumante Brut DOC Droge wijn, met een frisse structuur, volhardend, evenwichtig, met een aangename amandel nasmaak. Een voluptueuze en sierlijke interpretatie

Nadere informatie

Bier en whisky. gepresenteerd door. Hans Glandorf

Bier en whisky. gepresenteerd door. Hans Glandorf Bier en whisky gepresenteerd door Hans Glandorf 17-10-2016 Over Hans Glandorf `Als ik zweet, zweet ik bier! Mijn voorliefde voor speciaal kwam op 16 jarige leeftijd. Daarvoor dronk ik met vriendjes koude

Nadere informatie

THEEKAART BRASSERIE HET MOLENHUYS

THEEKAART BRASSERIE HET MOLENHUYS THEEKAART BRASSERIE HET MOLENHUYS Groene thee Groene thee is een niet-gefermenteerde thee. Na de oogst worden de bladeren kort verhit en gedroogd. Groene thee bevat looizuur, vitamine C en het antioxidant

Nadere informatie

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen

Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Wijnkaart Logis Hotel de Brabantse Biesbosch Huiswijnen Naturalys Chardonnay Deze frisse sappige biologisch chardonnay heeft mooie tonen van tropisch fruit. Naturalys Rosé Deze frisse biologische wijn

Nadere informatie

Proefdoos: Toscaanse top wijnen

Proefdoos: Toscaanse top wijnen Proefdoos: Toscaanse top wijnen 2009 Pianirossi Sidus DOC De CEO van Tod's & Hogan is de eigenaar van dit domein. Een middelzware fruitige wijn is de beste typering. Veel fruit, sap met mooie tonen van

Nadere informatie

The Golden Bull s Huiswijnen

The Golden Bull s Huiswijnen Wijnkaart The Golden Bull s Huiswijnen De huiswijnen van The Golden Bull zijn zorgvuldig geselecteerd in combinatie met uw topsteak. Glas Fles Astica Merlot Malbec 4.95 24.50 Astica Chardonnay 4.95 24.50

Nadere informatie

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc.

Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. Een ongefilterd fris trappistenwitbier met citrusachtige geur. De droge lichtzurige smaak zorgt voor een verfijnderd karakter. Alc. 5,5% 3,00 Een sprankelend trappistenbier van hoge gisting. Licht moutig

Nadere informatie

Presentatie. Paul Houben

Presentatie. Paul Houben Port proeverij Presentatie Paul Houben Wijngebieden langs de Douro Douro wijn Dourovallei beschut tegen Atlantische winden Arme grond: leisteen, graniet met zand Klimaat: bergen beschermen wijnranken,

Nadere informatie

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be

Biertypes. Alles over bier SCHWARZBIER STOUT. horecasupport.be Alles over bier Biertypes HET ASSORTIMENT BIEREN IN DE MARKT GROEIT. NAAST TYPES EN SMAKEN IS ER ONDERSCHEID TUSSEN ONDERGISTEND EN BOVENGISTEND BIER. BEKENDSTE ONDERGISTEND BIER (GEBROUWEN BIJ LAGE TEMPERATUREN)

Nadere informatie

Glenmorangie. Maart 2010

Glenmorangie. Maart 2010 Maart 2010 Glenmorangie Glenmorangie is niet langer de meeste geliefde single malt whisky in Schotland en heeft na 13 jaar de titel moeten afstaan aan Glenfiddich. Volgens de medewerkers van Glenfiddich

Nadere informatie

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn:

CLASICO. Viña Ventisquero Syrah Lijn: Druivenras: Herkomst: Proefnotitie: Viña Ventisquero Chardonnay. Lijn: Produktblad 1 van 61 Viña Ventisquero De wijngaard Ventisquero is het resultaat van een nieuwe uitdaging van Agrosuper, de grootste producent van verse voedingsmiddelen in Chili. Enthousiast over het idee

Nadere informatie

CAVA FRANCESC RICART BRUT

CAVA FRANCESC RICART BRUT CAVA FRANCESC RICART BRUT Francesc Ricart Brut is gemaakt volgens de traditionele methode met de typische cava-druiven Xarel-lo, Macabeo en Parellada. Deze cava heeft 14 maanden gerijpt op fles, maar behoudt

Nadere informatie

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij

Ons Carusobier is een volmoutbier van hoge gisting, gebrouwen door de Scheldebrouwerij BIERKAART Bieren van t vat pilsener 25 cl alc. 5,0 % vol. 2,10 pilsener 50 cl alc. 5.0 % vol. 3,90 Up 22 cl alc. 5,5 % vol 2,20 Hoppen Blond van Jopen alc. 6,8% vol. 3,30 Ons eigen bier 2,60 Ons Carusobier

Nadere informatie

Whisky lijst % inh. incl.btw

Whisky lijst % inh. incl.btw WHISKY - BLENDED Ballantines 40 100 cl 27.90 Ballantines 12j. 40 70 cl 31.90 Black & White 40 100 cl 24.71 Chivas 40 70 cl 33.44 Chivas 18j. 40 70 cl 59.44 Famous Grouse 40 100 cl 27.15 Grants Scotch 40

Nadere informatie

Huiswijn Wit en Rood

Huiswijn Wit en Rood Huiswijn Wit en Rood (Italie) Een heerlijke huiswijn, in de mond proef je een lichte aroma van klein rood en zwart fruit, specerijen en tijm. De aanzet is vol, gevolgd door een lange, zwoele afdronk. Lekker

Nadere informatie

HeerenkameR. Whiskeybar Nunspeet

HeerenkameR. Whiskeybar Nunspeet HeerenkameR Whiskeybar Nunspeet St ij l i n ga st v r ij h e i d Whisky Zolang er mensen zijn, is er gedistilleerd. De Griekse wijsgeer Aristoteles beschreef in 322 voor Christus al een heel eenvoudig

Nadere informatie

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco

Tenuta Iuzzolini Ciro Calabria. Ciro Bianco. Productiegebied. Calabria, provincie Crotone, Ciro Marina Timpa Bianca. Druiven: Greco Bianco Ciro Bianco Druiven: Greco Bianco Vinificatie: na handmatige oogst (eind september) zachte pressing, fermentatie bij gecontroleerde temperatuur, rijping in stalen vaten, één maand op fles bij gecontroleerde

Nadere informatie

Whisky lijst WHISKY - BLENDED HIGHLAND MALTS. % inh. incl.btw

Whisky lijst WHISKY - BLENDED HIGHLAND MALTS. % inh. incl.btw WHISKY - BLENDED Ballantines Blend 40 100 cl 27.90 Ballantines 12j. 40 70 cl 31.90 Black & White 40 100 cl 24.71 Chivas 40 70 cl 33.44 Chivas 18j. 40 70 cl 59.44 Famous Grouse 40 100 cl 27.15 Grants Scotch

Nadere informatie

Presentatie SOPHIE PLUIM

Presentatie SOPHIE PLUIM AUSTRALIAN VALLEY WINES Presentatie SOPHIE PLUIM http://www.australianvalleywines.nl/nl/ AUSTRALIE WIJNLAND MET DIVERSITEIT Australië is het wijnsucces van de afgelopen decennia. Niet alleen in kwantiteit,

Nadere informatie

Gin & Tonic - Rum - Vodka

Gin & Tonic - Rum - Vodka Discover our spirits: Gin & Tonic - Rum - Vodka Boek_16.indd 1 27/05/16 12:22 They say alcohol will not solve your problems... Then again, neither will milk. Boek_16.indd 2 27/05/16 12:22 Inhoudstafel

Nadere informatie

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc

CARTA VIEJA. : Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc Heldergele kleur met groene reflecties. Frisse, schone en intense neus. Witte bessen, verse kruiden en limoenaroma's worden benadrukt, met asperges en minerale tonen. Grote balans en textuur

Nadere informatie

eikenhout. Iets rokerig, zwarte peper met een fijne kruidigheid Na lagering op eikenhout volgt een tweede rijping op sherryvaten

eikenhout. Iets rokerig, zwarte peper met een fijne kruidigheid Na lagering op eikenhout volgt een tweede rijping op sherryvaten Scottish Blended: De Drie Dorstige Herten House Blend 43% 4.00 Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje Big Peat 46% 6.00 Islay blended malt van Coal Ila,

Nadere informatie

Cragganmore 12 Years Old,40% Zeer miskende whisky. Zeer zacht en subtiel pallet, maar zo breed. Ideaal om mee te starten.

Cragganmore 12 Years Old,40% Zeer miskende whisky. Zeer zacht en subtiel pallet, maar zo breed. Ideaal om mee te starten. Lichte whisky s & starters Dit zijn whisky s die zeer subtiel van smaak: een ideaal mondwarmertje om de papillen te trainen. Glenkinchie 10 Years Old,43% Editie van Glenkinchie van voor 2008, nu vervangen

Nadere informatie

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH

HEERLIJK ARGENTIJNS CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH Malbec, Syrah, Merlot Luján de Cujo, Mendoza CORTE RESERVADO MALBEC/SYRAH : Stevige en toch ook zachte wijn met veel rood fruit, een mild pepertje en van de Malbec herkenbare kracht in smaak en afdronk

Nadere informatie

Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje

Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje Scottish Blended: De Drie Dorstige Herten House Blend 43% 4.00 Een neus van fruit, vanille en bijenwas, perzik, pruim en kruiden en een fruitig zoetje Black Bottle 40% 3.80 smokey blended Scotch Loch Lomond

Nadere informatie

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen.

Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Hallo Irene Scipio, Het heeft even geduurd maar hier heb ik wat informatie over de type wijnen die, denk ik, bij jou wel in de spaak vallen. Ik heb niet specifiek merknamen genoemd maar meer landen, streken

Nadere informatie

Onze bieren. Flesbieren

Onze bieren. Flesbieren Geen 18, geen alcohol Flesbieren Kriek Max (3.5%) Helder, donkerrood kriekbier van spontane gisting met een zoet en fruitig aroma en een fruitig zoet-zuur palet door toevoeging van 25% natuurlijke kriekensappen.

Nadere informatie

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E

D E S S E RT W I J N. Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L D E RT J E D E S S E RT W I J N M I G U E L T O R R E S, M O S C A T E L O R O F L O R A L I S S PA I N Een zachte, zoete dessert- en kaaswijn met de zonnige smaak van rozijnen. G L A S 4, - T G E H E I M E K E L

Nadere informatie

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich

Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich Onze huiswijnen komen overwegend uit Central Valley, Chili. Een gebied dat zich mag verheugen in duidelijke seizoenswisselingen: in de zomer warm en droog, in de winter koud en regenachtig. Het lijkt onbelangrijk,

Nadere informatie

The Golden Bull s Huiswijnen

The Golden Bull s Huiswijnen Wijnkaart The Golden Bull s Huiswijnen De huiswijnen van The Golden Bull zijn zorgvuldig geselecteerd in combinatie met uw topsteak Glas Fles Astica Merlot Malbec 4.50 21.50 Astica Chardonnay 4.50 21.50

Nadere informatie

Huiswijn. La Croisade. La Croisade

Huiswijn. La Croisade. La Croisade Huiswijn La Croisade Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne, Frankrijk Zowel geur als smaak zijn fris en fruitig. Passiefruit, perzik en kruisbes voeren de boventoon, met zachte zuren in de afdronk. Per karaf

Nadere informatie

Digitale Wijnnieuwsbrief

Digitale Wijnnieuwsbrief Digitale, BQ products, Juli 2012 In deze editie Mouton Cadet Reserve Graves Blanc p.3 Mouton Cadet Reserve Graves Rouge p.4 Mouton Cadet Reserve Saint Medoc p.5 Mouton Cadet Reserve Saint Emilion p.6 Mouton

Nadere informatie

Huiswijnen (ook per glas te bestellen)

Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Wijnkaart Huiswijnen (ook per glas te bestellen) Opta Wit Dão Vinho Branco 2015 20,50 Sappige, droge witte wijn uit de Dão regio. Deze wijn is gemaakt van de Encruzado, Malvasia Fina en Cerceal Branco.

Nadere informatie

9.50 47.50 Een zachte frisse en kruidige wijn, met een lange afdronk en tonen van grapefruit

9.50 47.50 Een zachte frisse en kruidige wijn, met een lange afdronk en tonen van grapefruit Ti n t o H ui s WIT Callia Alta - Pinot Grigio - Argentinië Een zachte frisse en kruidige wijn, met een lange afdronk en tonen van grapefruit Callia Alta - Chardonnay - Argentinië Een volle romige Chardonnay,

Nadere informatie

Acties geldig van 22 oktober t/m 4 november. ALLE WHISKY S GRATIS BEZORGD, met t gemak van gall.nl WWhD22 GG DM wk43-44.indd :32

Acties geldig van 22 oktober t/m 4 november. ALLE WHISKY S GRATIS BEZORGD, met t gemak van gall.nl WWhD22 GG DM wk43-44.indd :32 v Acties geldig van 22 oktober t/m 4 november ALLE WHISKY S GRATIS BEZORGD, met t gemak van gall.nl 2183794 WWhD22 GG DM wk43-44.indd 1 24-09-18 14:32 Beste whisky liefhebber, Het zijn weer Wilde Whisky

Nadere informatie

BODEGAS NEKEAS DO NAVARRA ESPANA

BODEGAS NEKEAS DO NAVARRA ESPANA DO NAVARRA ESPANA Bodegas Nekeas is gevestigd in het plaatsje Añorbe/Navarra, grenzend ten noorden van Rioja. De Bodega is genoemd naar de heuvel NEKEAS, waarop de wijngaarden en kelders zich bevinden.

Nadere informatie

prijswinnende franse wijnen. Exclusieve aanbiedingen voor jou als kaarthouder IWC. Aanbevolen

prijswinnende franse wijnen. Exclusieve aanbiedingen voor jou als kaarthouder IWC. Aanbevolen IWC Aanbevolen Wine Advocate 90 punten De acties zijn geldig van 1 t/m 14 mei 2017 prijswinnende franse wijnen 8.39 5.99 11.29 8.99 Exclusieve aanbiedingen voor jou als kaarthouder 2171879 GG DM MDD10

Nadere informatie

Luigi Bosca Chardonnay Luján de Cujo, Mendoza, Argentinië Chardonnay 2014

Luigi Bosca Chardonnay Luján de Cujo, Mendoza, Argentinië Chardonnay 2014 Luigi Bosca Luján de Cujo, Mendoza, Argentinië Fruitige, goudgele wijn. Beschaafde vanilletoon, licht eikenhout en een volle, tikje boterige smaak. Fles 24,95 Wild Rock Pania Hawke's Bay, Nieuw-Zeeland

Nadere informatie

Catalogus whisky Huis Verloo januari 2009 Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud!

Catalogus whisky Huis Verloo januari 2009 Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud! Catalogus whisky Huis Verloo januari 2009 Prijzen en beschikbaarheid onder voorbehoud! Sinds enkele maanden hebben wij ons aanbod whisky s en andere dranken zeer gevoelig uitgebreid. Hieronder vindt u

Nadere informatie

Informatie brochure 2018

Informatie brochure 2018 Informatie brochure 2018 Inhoudsopgave - Vieno - Assortiment - Witte Vien0 s - Rose Vien0 s - Rode Vien0 s - Dessert Vien0 s - Product informatie - Prijzen - Contactinformatie 1 2 3 5 6 7 8 9 9 Vien0 is

Nadere informatie

Juli In memoriam, Guy Boyen. Independent Bottlers

Juli In memoriam, Guy Boyen. Independent Bottlers Juli 2008 In memoriam, Guy Boyen Op 19 juli om kwart voor zeven s ochtends heeft Guy Boyen, na een lange en dappere strijd, het tijdelijke met het eeuwige gewisseld. Ons medeleven gaat uit naar de familie.

Nadere informatie

Domaine La Meulière. Chablis Une exploitation Haute Valeur Environnementale

Domaine La Meulière. Chablis Une exploitation Haute Valeur Environnementale 2018-11-17 Chablis Domaine La Meulière Une exploitation Haute Valeur Environnementale Jos Daenekindt bracht Vincent Laroche mee van domaine La Meulière, Chablis. Met zijn broer Nicolas als wijnmaker runt

Nadere informatie

Bestellen en meer info Maarten van den Akker

Bestellen en meer info Maarten van den Akker Inhoud Over Meer Bubbels Meer Bubbels is ontstaan vanuit het credo; er moeten Meer Bubbels gedronken worden. Daarom importeren wij zorgvuldig geselecteerde champagnes direct van kleine makers en hanteren

Nadere informatie

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen

speciaalbier De Volmolen Genieten van een lekker We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles, vraag ernaar! Café-Zaal-Camping De Volmolen samengesteld door Genieten van een lekker speciaalbier De Volmolen Café-Zaal-Camping De Volmolen Volmolen 4, 5561 VH Riethoven www.devolmolen.nl We hebben regelmatig wisselende bieren van tap en fles,

Nadere informatie

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog

ARTIKELFICHE. Löwengang Chardonnay. Jaartal medium-vol, krachtig, droog Löwengang Chardonnay Jaartal 2014 medium-vol, krachtig, droog 100% chardonnay De Chardonnay Löwengang heeft een briljante, goudkleurige kleur. Complexe aroma's van rijp tropisch fruit, vanille, geroosterde

Nadere informatie

Geldgewin belangrijker dan Geschiedenis

Geldgewin belangrijker dan Geschiedenis Juli 2009 Geldgewin belangrijker dan Geschiedenis DIAGEO kondigt de sluiting van Johnnie Walker in Kilmarnock aan. In een uiteenzetting voor hun medewerkers laat Diageo weten dat de Port Dundas distilleerderij

Nadere informatie

Montepulciano d Abruzzo

Montepulciano d Abruzzo Montepulciano d Abruzzo Rosso di Montepulciano Montepulciano d Abruzzo Plaats Montepulciano Druif Vino Nobile di Montepulciano Rosso Piceno Superiore Wijn 1 Wijn 1: Tesoruccio Montepulciano d'abruzzo

Nadere informatie

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC

CIABOT BERTON La Morra Piemonte. Langhe Favorita Alissa DOC CIABOT BERTON La Morra Piemonte Langhe Favorita Alissa DOC De wijngaarden in Canale, Roero, een heuvelachtig gebied (250 m boven de zeespiegel), naar het oosten gepositioneerd. 100 % Favorita 2000 flessen/jaar

Nadere informatie

Chileense huis wijnen

Chileense huis wijnen Wijnkaart Chileense huis wijnen Pionero Viña Morande Chardonnay In deze droge witte wijn proeft u aroma's van fris fruit zoals perzik, peer, citrus en meloen. Smaaktype: soepel, aromatisch met houtrijping.

Nadere informatie

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo :

VINTAE DE BARDOS Romántica Verdejo : Romántica Verdejo : Romántica Verdejo wordt gemaakt in het hart van Rueda. Dit is een wijn met een intens aroma van fruit met kruidige notities, zijn frisheid en elegantie munten uit. Prijs/st : 75cl.:

Nadere informatie

Gomez Cruzado Rioja Spanje A CENTURY-OLD HOUSE UNDER RENOVATION

Gomez Cruzado Rioja Spanje A CENTURY-OLD HOUSE UNDER RENOVATION Rioja Spanje A CENTURY-OLD HOUSE UNDER RENOVATION Bodegas Gomez Cruzado werd opgericht in 1886, door Angel Gomez Cruzado. Hij besloot zijn wijngaarden aan te planten op de hellingen rond Haro het hart

Nadere informatie

Inhoudsopgave. - Vieno - Assortiment - Witte Vieno s - Rose Vieno s - Rode Vieno s - Dessert Vieno s - Prijzen - Contactinformatie

Inhoudsopgave. - Vieno - Assortiment - Witte Vieno s - Rose Vieno s - Rode Vieno s - Dessert Vieno s - Prijzen - Contactinformatie Informatie brochure Vieno 2017 Inhoudsopgave - Vieno - Assortiment - Witte Vieno s - Rose Vieno s - Rode Vieno s - Dessert Vieno s - Prijzen - Contactinformatie 1 2 3 5 6 7 8 8 Vieno is hét nieuwe alcoholvrije

Nadere informatie

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen

Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen Proefdoos: Italiaanse klasse wijnen 2011 Damilano Barbera d'asti DOCG 100% Barbera uit wijngaarden in Casorzo, gelegen in de heuvels van Monferrato in de provincie Asti. Uit dit specifieke gebied komen

Nadere informatie

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar

Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar Dinsdag 6 november 2012: Libanese wijn Chateau Musar PROEFNOTITIES Deze degustatie wordt gegeven door onze voorzitter die ons een mooi overzicht zal geven van dit Libanees wijnhuis. Er waren slechts 9

Nadere informatie

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco

HUISWIJN. Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Prosecco Frizzante Druivensoort: Prosecco HUISWIJN Onze huiswijnen zijn afkomstig uit Zuid Afrika, Frankrijk en Duitsland: Glas Fles Drostdy-Hof Chenin Blanc 3,50 17,50 Klosterhof Bereich Bernkastel 3,50 17,50 Rosé d Anjou Couperin 3,50 17,50

Nadere informatie

O r i g i n e Se l e c t i o n

O r i g i n e Se l e c t i o n O r i g i n e Se l e c t i o n Origine-chocolade Origine-chocolade staat voor chocolade vervaardigd uit cacaobonen afkomstig uit één enkel land, soms zelfs uit één enkele regio. De typische omgeving, de

Nadere informatie

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië

Prosecco 'll Vino dei Poeti' Prosecco rosé 'll Vino dei Poeti' Moët Ice Imperial 32,95. Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië Prosecco 'll Vino dei Poeti' Dis+lleria Bo2ega, Veneto, Italië 32,95 In de geur zacht steenfruit en een lichte hint van amandelen. Verfrissend frui+g droog,. Mooie fijne mousse. Prosecco rosé 'll Vino

Nadere informatie

Veranderingen aan de top

Veranderingen aan de top April 2010 Veranderingen aan de top Springbank liet weten dat Gaven McLachlan op 01/08/2010 de nieuwe manager zal worden van Springbank en Glengyle. Gaven McLachlan is 36 jaar oud en geboren op Campbeltown

Nadere informatie

Van harte welkom bij Eethuis de Voscheheugte

Van harte welkom bij Eethuis de Voscheheugte Van harte welkom bij Eethuis de Voscheheugte Laat u in het Drentse Mantinge verwennen door de creatieve kookkunsten van de keukenbrigade. Steekwoorden zijn klassiek, biologisch en (veelal) streekgebonden.

Nadere informatie

VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER.

VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER. VERSLAG DEGUSTATIE CHATEAUNEUF-DU-PAPE OP 11 APRIL 2017 DOOR ONZE VOORZITTER. Jaarlijks geeft onze voorzitter een degustatie met als thema : Bordeaux 10 jaar oud! Daar 2007 in de Bordeaux een moeilijk

Nadere informatie

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002

ARCHONTIKO: Mandilaria-Grenache Rouge. Fles: 75cl ( per 6 ) Alcohol: 12% Jaar: 2002 GriekseProducten Cair ARCHONTIKO: MandilariaGrenache Rouge Rood Fles: 75cl ( per 6 ) Jaar: 2002 Rode wijn van diverse wijnstoksoorten: Cabernet Sauvignon, Grenache rood, Agiorgitiko en Xinomayro met een

Nadere informatie