JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL"

Transcriptie

1 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang nr. 006 September Oktober 2015 Kantoor van afgifte : Beersel Erkenningsnummer P808407

2

3 3/32 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE 4 KAPOENEN 15 KABOUTERS 17 WELPEN 19 JONGGIVERS 22 GIVERS 25 JIN 28 FOTO S 30 RECLAME 31

4 4/32 groepsleidingswoordje Groepsleidingswoordje Beste ouder, beste nieuwe ouder, beste Ket, De vakantie is voor de meesten voorbij, maar niet getreurd: wij zijn weer van de partij voor een tof scoutsjaar! In Rochefort heeft iedereen (hopelijk) weer een topkamp beleefd. We hebben alvast leuke herinneringen die voor altijd in ons geheugen zullen blijven, hopelijk jullie ook! Volgend jaar gaan we de buurt van Paliseul wat onveiliger maken... En dan nu de praktische kant van dit maandblad. Achtereenvolgens komen volgende zaken aan bod: 1. September = probeermaand 2. Hoe inschrijven? 3. Welk uniform heeft mijn kind nodig? 4. Overgang (=startdag van het nieuwe jaar) 5. Algemene afspraken 6. Groepsweekend La Fresnaye oktober 1. September = probeermaand In september is iedereen welkom om eens te komen proeven van de scouts. Tot tweemaal toe is uw kind verzekerd voor mogelijke ongevallen, ook al is hij of zij nog niet ingeschreven. Aan de anciens : neem gerust de buurjongen of het buurmeisje mee of je beste vriendje van de klas en toon hen hoe leuk de scouts wel is! Contacteer gerust de takleiding voor meer informatie of om te verwittigen dat uw kind graag eens komt meedoen.

5 5/32 groepsleidingswoordje Op deze dagen zal er een vergadering zijn (zie bij de takken verderop voor de specifieke uren): - 6 september: geen - 13 september: vergadering - 20 september: vergadering - 27 september: vergadering 2. Hoe inschrijven? Voor een volledige inschrijving zijn drie zaken van belang: 1. het inschrijvingsformulier. Voor zowel oude als nieuwe leden vragen we een inschrijvingsformulier. Dit kan gedownload worden van de website Voor de oude leden: als er geen gegevens zijn gewijzigd ten opzichte van vorig jaar kan gewoon het vakje nee worden aangevinkt bovenaan het inschrijvingsformulier. Indien u verhuisd bent of uw kind is van school veranderd of er komt er eentje extra naar de scouts, kan u dat aanduiden. Aan de nieuwe leden vragen we wel het inschrijvingsformulier volledig in te vullen. 2. individuele steekkaart: dit is nieuw sinds vorig jaar en is voor de leden die dit al ingevuld hebben in orde. De individuele steekkaart lijst de belangrijkste medische gegevens op, alsook een reeks additionele aandachtspunten per kind. Deze dient éénmalig ingevuld te worden en jaarlijks herbekeken.

6 6/32 groepsleidingswoordje Inschrijvingsformulieren en individuele steekkaarten zijn te vinden op en kunnen worden opgestuurd naar of ingevuld worden op de overgang. Het kan ook met de post en dit naar Scouts Ukkel Esp Opwijk 3. de betaling van het lidgeld. Details van de betaling zijn ook te vinden op het inschrijvingsformulier. De betaling van het lidgeld gebeurt liefst via overschrijving, cash betalingen worden enkel in uitzonderlijke gevallen aanvaard. Lidgeld te storten op BE met vermelding van familienaam + naam van het/de kind(eren). Hoeveel? 1 kind: 50 2 kinderen: 80 3 kinderen: kinderen: kinderen: 170 Indien u in een financieel moeilijke situatie zit, kan u genieten van verminderd lidgeld. Voor meer informatie kan u contact opnemen met de groepsleiding. 3. Welk uniform heeft mijn kind nodig? In de regel bestaat het uniform uit het scoutshemd de scoutsdas een groene broek. De scoutsdas kan aangekocht worden via de scouts zelf (op de overgang), het scoutshemd dient aangekocht te worden via de scoutsshop ( De dichtstbijzijnde winkels zijn Aalst en Leuven.

7 7/32 groepsleidingswoordje Het is wel mogelijk om het aangekochte uniform op te laten sturen naar Brussel via de dienst - uitleg op de site van Hopper of op de scoutssite. Meer info ook op de overgang, waar we zullen trachten om een paar pashemden te hebben. De kapoenen moeten geen scoutshemd aandoen, voor hen volstaat de scoutsdas. 4. Overgang Op zondag 4 oktober 2015 is het overgang; dit is de startdag van het nieuwe scoutsjaar. Op deze dag worden alle administratieve vragen beantwoord op vlak van inschrijvingen en betalingen. Ook wordt er informatie gegeven over de uniformen en de afspraken met betrekking tot de vergaderingen tijdens het jaar. Op de overgang willen we aan de nieuwe leden ook direct een visitekaartje afgeven van wat scouts inhoudt. Daarom is deze dag gevuld met typische scoutsactiviteiten, zoals het namiddagspel en de afsluitende overslide. Het verloop van de dag ziet er als volgt uit: 12u Iedereen is welkom in de Paul Stroobantlaan 43, 1180 Ukkel. Hier zijn het materiaalkot gelegen.

8 8/32 groepsleidingswoordje 12u-13u30 In dit anderhalf uur is het mogelijk om al uw vragen af te vuren op de (groeps)leiding in verband met inschrijvingen, afspraken, uniformen enz. Ook zullen de verloren voorwerpen uitgestald worden. U kan hier ook het inschrijvingsformulier invullen indien dit nog niet gebeurd is. Van zodra al uw persoonlijke onduidelijkheden zijn opgeklaard, mag u beschikken en terugkomen voor deel II van de dag (vanaf 16u30). Tijdens dit moment zal er eveneens randanimatie voorzien zijn voor de leden. 13u30-14u Eetmoment: de ketten kunnen nu hun boterhammetjes opeten. 14u-16u30 Spel: we spelen kort maar krachtig het Grote Overgangsspel, met alle takken samen. Deel II 16u30 Vanaf nu bent u (=de ouders) weer welkom en kan u aansluiten bij het vervolg van de activiteiten. We spreken af bovenaan de helling in het Wolvendaelpark (in het midden van het park). Dit park ligt naast de Wolvendaellaan te Ukkel:

9 9/32 groepsleidingswoordje Dit is het hoogtepunt van de dag, de traditionele overslide, waarbij de leden die van tak veranderen letterlijk overglijden op een ingezeept plastic zeil. Kleren die vuil mogen worden zijn een must!! 17u30 Eindformatie: de dag wordt nog eens overlopen, de leiders die stoppen worden uitgewuifd en de informatie voor de volgende weken wordt nog eens herhaald. 18u Einde van de overgang, iedereen kan moe en voldaan huiswaarts keren.

10 10/32 groepsleidingswoordje Samenvattend; wat moet u uw kind meegeven of zelf meenemen op de overgang? - Kleren aangepast aan het weer en die vuil mogen worden - Middageten - Een vieruurtje - Drinken - Voor de ouders van nieuwe leden: wat geld voor 5. Algemene eventuele afspraken aankoop van scoutsdas ( 10) en kentekens (max 2/kenteken) Nog enkele afspraken: - Inschrijvingsformulieren worden voorzien 5. Algemene afspraken Nederlandstalige identiteit Al onze communicatie gebeurt in het Nederlands en ook de voertaal op de vergaderingen is steeds het Nederlands. We doen dit om de groepssfeer te bevorderen en uit respect. Dank U wel om daar rekening mee te houden! Verwittigen Bij ons geldt de afspraak dat de leiding (tijdig!) verwittigd dient te worden wanneer je eens niet kan komen. Op die manier heeft de leiding altijd een overzicht van het aantal kinderen dat het op een vergadering moet verwachten en kan het de activiteiten beter plannen, naargelang de opkomst. Uiteraard zal de leiding ook steeds via mail/telefoon tijdig verwittigen indien er, door omstandigheden, geen vergadering is.

11 11/32 Hoe verwittigen? Via groepsleidingswoordje Of eens bellen/sms en uiteraard. 6. Groepweekend La Fresnaye Oktober Al twee jaar op rij was het een enorm leuk weekend, daarom dachten we: Hey, waarom geen derde keer?. Informatie over het thema volgt later Praktische informatie Aankomst: Vrijdag 23 oktober tussen 19u30 en 20u30 Vertrek: Zondag 25 oktober tussen 14u30 en 15u00 Waar? Prins Boudewijnlaan 1653 Dworp (!Opgepast: De gps geeft een foutieve route... Gelieve, nadat u de autosnelweg verlaten heeft, het plannetje en de wegbeschrijving hieronder te volgen!) Kostprijs? 25 euro per persoon. (Het heeft geen nut om meer geld mee te nemen want eekhoorns zijn alleen om te kopen met nootjes.)

12 12/32 groepsleidingswoordje Wat moet zeker mee? - Warme kledij (bestendig tegen kou, wind en regen) - Laarzen of botinnen (geen overbodige luxe, er kan modder liggen op de centrale plaats) - Slaapgerief: we slapen binnen, dus ook niet te warme slaapzak! (luchtmatras, slaapzak, pyjama, ) - Zaklamp - Wasgerief - Verkleding in thema (Doe eens zot!) Wat mag ik niet meenemen? - Gsm, mp3 en andere technologische snufjes - Kilo s snoep - Zakmessen (niet nodig tijdens het weekend) - Andere dingen die niet bij de scouts horen Vragen of problemen? Via mail: scoutsukkel@gmail.com Telefonisch: Groepsleiding William Van Rossum: 0479/ Arno Roose: 0473/ Organisatoren weekend Alissa Vandegehuchte: Sören Sempels : Wegbeschrijving(zie plannetje hieronder) Autosnelweg E19 Brussel-Parijs Neem afrit nr. 20 Huizingen Sla links af, over de brug, richting Dworp-Alsemberg Volg de baan tot aan de Ford Garage (±2km) op uw rechterkant. Sla direct rechtsaf, in de Krabbosstraat Neem op de Krabbosstraat de 4e straat rechts (het bos in) Volg de pijltjes naar Sachemerie = onze verblijfplaats

13 13/32 groepsleidingswoordje Dit is het belangrijkste voor de eerste twee maanden. Aan de oude leden een leuk begin gewenst in je vernieuwde tak en aan de nieuwe leden een warm welkom gewenst in je nieuwe scoutsgroep! Een stevige linker, William Van Rossum: 0479/ Arno Roose : 0473/ scoutsukkel@gmail.com

14 14/32 groepsleidingswoordje Woordje van de takken

15 15/32 Kapoenen Kapoenen Dag Kapoentjes!! Het was een heel leuk kamp! Wij hebben ons goed geamuseerd, hopelijk jullie ook ;) In September begint de scouts opnieuw (eindelijk!!). September: 6 september : GEEN Spijtig genoeg is er vandaag geen scouts, de leiding is nog aan het uitrusten van de examens. 13 september: Halve (14u-17u30) (Dekenijstraat 100) In September komen er vaak nieuwe kapoentjes de scouts uitproberen dus gaan we vandaag kennismakingsspelletjes doen! Wij hebben speciaal originele spelletjes bedacht hiervoor! 20 september: Halve (14u-17u30) (Dekenijstraat 100) Vandaag gaan we ons verdiepen in de Disney-wereld! Wie is hier de beste Disney-kenner? We gaan jullie klassiekers is uittesten en wie weet zingt leiding Léa ook een liedje? We verwachten jullie met velen!! 27 september: Halve (14u-17u30) (Dekenijstraat 100) Gisteren heeft Amanda Jones ons gebeld Zij organiseert het super bekend festival: Jones! Ze heeft ons hulp nodig om de artiesten bijeen te sprokkelen. We gaan vandaag de hele wereld afreizen om artiesten te vinden die willen optreden op haar festival en natuurlijk hun instrumenten! Oktober: 4 Oktober : Overgang!! Voor meer informatie over deze dag moet je zeker in het groepsleidingswoordje kijken!

16 16/32 Kapoenen 11 Oktober: Geen scouts Die nieuwe leiding is al te moe, maar niet bang zijn want volgende week zijn ze terug! 18 Oktober: Halve (14u-17u30) (Dekenijstraat 100) We weten niet wat jullie gaan doen want dat beslist jullie nieuwe leiding ;) Oktober: GROEPSWEEKEND Dit wordt zeeeeer leuk, allemaal komen! Voor meer info, zie groepsleidingswoordje! Dikke kusjes, jullie leiding Fiona: 04/ Elena: 04/ Lisa: Lea :

17 17/32 Kabouters Kabouters Dag liefste kaboutertjes, Zijn jullie al een beetje bekomen van het suuuuperleuke kamp? Wij zeker wel, en daarom is het tijd om er opnieuw in te vliegen! September staat weer voor de deur, en dat betekent niet alleen terug naar school (IIIEEEUUUWWW) maar ook terug naar de scouts, JOEPIIIIIEEEEE!! Als je mensen kent die graag naar de scouts zouden komen, neem ze mee! September is de ideale maand om de scouts te leren kennen. September Zondag 6 september: Geen Vandaag nog geen scouts. Iedereen zal nog een beetje moeten bekomen van de eerste schooldagen. Volgende week zijn we weer van de partij! Zondag 13 september: Halve 14u-17u45 (Dekenijstraat 100) Eindelijk, we zijn terug van weggeweest! Het is weer tijd om leuke spelletjes te spelen op zondag. Vergeet je vriendjes en vriendinnetjes niet uit te nodigen. Zondag 20 september: Halve 14u-17u45 (Dekenijstraat 100) Vandaag gaan we kennismakingsspelletjes spelen om iedereen een beetje beter te leren kennen. Vergeet niet dat het nog steeds probeermaand is en dat iedereen dus welkom is. Zondag 27 september: Halve 14u-17u45 (Dekenijstraat 100) Vandaag is het de laatste vergadering met de huidige leidingsploeg. Mis dit zeker niet!

18 18/32 Oktober: Kabouters Zondag 4 oktober: Hele: overgang. Paul Stroobantlaan 43 (kapoenenlokaal) Ben je benieuwd naar de leidingsploeg voor het komende jaar? Zeker komen! Meer info te vinden in het groepsleidingswoordje. Zondag 11 oktober: Geen Oooh spijtig, we zijn nog te moe van al dat glijden... Zondag 18 oktober: Halve 14u-17u45 (Dekenijstraat 100) Die nieuwe leidingsploeg heeft een spel voorbereid. 23 oktober 25 oktober: Groepsweekend. Meer info hierover vind je vooraan in het groepsleidingswoordje. Groetjes en tot snel, De kabouterleiding. Pauline (Van Beurden): Christina: Pauline (Mauclet) (in het buitenland) Victoria (in het buitenland kabouters@scoutsukkel.be

19 19/32 welpen Welpen Yo Welpen, Hudo, hudo, je krijgt het niet kado. We werken hier met WC-papier, hudo hudo. Ons zalige lied van ons megasupercoole kamp dat helaas gedaan is. Vonden jullie het leuk? Wij alvast wel! Wij vonden het ook een superleuk jaar met jullie. Er is een nieuw scoutsjaar aangebroken en helaas, zullen de 3 e jaars naar de Jonggivers gaan. Snif snif! En misschien wordt jullie leiding ook vervangen. Niet getreurd, we hebben nog één maand te gaan en dan de overgang. SPANNEND! Jullie komen toch nog voor de laatste maand? Neem ook vriendjes mee! Ingerukt marsh! September 6 september: GEEN Schooljaar is net begonnen. Het is helaas geen scouts vandaag maar we gunnen jullie wat rust om de eerste schoolweek wat te laten bezinken. Tot de volgende! 13 september: HALVE (14:00-17:45) Vandaag wordt het een spannende dag. Twee kampen. Twee teams. En heel veel kaartjes. Wat denken jullie? STRATEGO uiteraard! Maak jullie borst al nat. Het belooft een spannende en leuke namiddag te worden!

20 20/32 welpen 20 september: HALVE (14:00-17:45) We zijn in het jaar Niets doen we nog zelf zoals pannekoeken maken, het huis stofzuigen enzovoort. Hiervoor hebben we robots. Die robots komen er niet zomaar. Ze moeten natuurlijk gebouwd worden. Wil je weten hoe? Kom dan zeker naar de vergadering! 27 september: HALVE (14:00-17:45) De drugs zijn in het land. Dat is illegaal! We moeten ervoor zorgen dat we ze wegwerken! Het zal een zware dag worden, want de boeven laten zich niet zo makkelijk doen! Train goed en kom maar naar de vergadering! Oktober 4 oktober: HELE Overgang OVERGAAAAAAAAAANG! Vandaag gaan we afscheid nemen van de derdejaars. Snik Snik! Het belooft wel een superleuke dag te worden! Meer info: zie het groepleidingswoordje 11 oktober: GEEN Phieuw! Het was een zware dag vorige week he?! Ook voor ons. Dus daarom gunnen wij jullie een weekje rust (ook voor ons ;) ) 18 oktober: HALVE (14:00-17:45) De nieuwe leiding zorgt voor een supermegacool spel. Zeker komen!! oktober: GROEPSWEEKEND Traditie bij onze scouts: elk jaar rond dezelfde periode gaan we op groepsweekend. Da s toch kei leuk?! Meer info vinden jullie in het groepsleiding woordje.

21 21/32 welpen Dit was het voor de eerste twee maanden van het nieuwe scoutsjaar. Vergeet niet: perfect uniform! Scoutsgroet! (groet) Baloe (Arnaud): Kaa (Darshan) Akela (Naomi): Bagheera (Karel): of:

22 22/32 jonggivers Jonggivers Whassup Jong-Givers! Hier zijn we dan met de planning voor de komende twee maand. Hopelijk hebben jullie even hard genoten van het kamp als wij! We missen jullie nu al hoor! SEPTEMBER Zondag 6 september: GEEN Sorry meisjes en jongens, de leiding geniet nog even van een verlengde vakantie! Zondag 13 september: Halve Haanstraat! Beo die moet op een rommelmarkt al haar spullen gaan verkopen door de verhuis naar haar appartement Wij gaan haar helpen, RUILSPEL! Zondag 20 september: Halve (14u- Haanstraat! Wij hopen dat jullie je het kamp nog een beetje herinneren? Vandaag spelen we ons aanvalsspel af! Scoor veel punten tijdens de 1 tegen allen en verover het grootste gebied! Zondag 27 september: Halve Haanstraat! Vandaag zullen we ons lokaal klaarmaken voor de volgende leiders Trek vuile kleren aan en neem een (dikke) verfborstel mee!

23 23/32 OKTOBER jonggivers Zondag 4 oktober: OVERGANG!! Het is zover. Vandaag zullen jullie weten wie jullie al dan niet, nieuwe leidingsploeg is! Zijn jullie even benieuwd als ons? Ga dan snel het groepswoordje lezen voor meer informatie! Zondag 11 oktober: GEEN De overgang was zwaar! Jullie nieuwe leiding heeft tijd nodig om de volgende vergaderingen in elkaar te steken. Wij zijn er zeker van dat het iets superduperleuks zal worden! Zondag 18 oktober: Halve Haanstraat Jullie eerste vergadering met je nieuwe leidingsploeg! Spannend! Zij zullen een cool spel met jullie spelen! Vrijdag 23 oktober t.e.m. zondag 25 oktober: GROEPSWEEKEND! Lees snel het groepswoordje voor meer informatie!

24 24/32 jonggivers Verwittig alstublieft steeds als je niet komt, dit is respectvol tegenover ons. We show respect, so show us respect! Kom steeds in uniform! See you soon! Beo (Tessa): Schroefhoorngeit (Alissa): Gierzwaluw (Oscar): Arthur:

25 25/32 Givers Givers Dag allerliefste en tofste Givers, Wij hebben ons super geamuseerd op kamp, en daarvoor bedanken we jullie! Hopelijk vonden jullie het ook een super leuk kamp. September is een proefmaand, dus vrienden van jullie die eens willen proberen, zijn altijd welkom. September : 06 september Geen Leiding is nog op vakantie en jullie moeten nog al jullie boeken op orde plaatsen en kaften :D Dus zien we jullie volgende week! 13 september Halve 14u-18u Na een maand zonder scouts is het tijd om er weer in te vliegen! Wij hebben jullie gemist! Hopelijk zien we jullie allemaal terug vandaag. 20 september Halve 14u-18u Vandaag is het AUTOLOZE ZONDAG! Openbaar vervoer is inderdaad vandaag gratis; Maar probeer toch allen een alternatief vervoersmiddel mee te nemen. Dit kan gaan van rolschaatsen tot een driewieler tot een tandem. 27 september Halve 14u-18u Afscheidvergadering: Dit is de laatste vergadering met de derde jaars samen, en misschien ook met jullie leiding. Dus we gaan er een vergadering van maken om niet te vergeten. Maar dit kan enkel indien iedereen komt!

26 26/32 Oktober: Givers 04 oktober OVERGANG OVERGANG!! Het wordt spannend! Meer info vinden jullie in het groepsleidingswoordje. 11 oktober Geen Aangezien jullie nog moeten bekomen van de grote schok van de overgang en jullie nieuwe leiding zullen we jullie nog even met rust laten. 18 oktober Halve 14u-18u Eerste vergadering met jullie nieuwe leiding, zij zullen waarschijnlijk kennismakingspelletjes spelen ofzo of andere spelletjes. Ze zullen jullie dit wel laten weten. Het zal waarschijnlijk toch niet zo leuk zijn als vorig jaar oktober GROEPSWEEKEND Meer info vinden jullie in het groepsleiding woordje. Jullie leiding. Sören Sempels: Marion Van Beurden: Katrien De Decker: Lucie Walravens:

27 27/32 Givers

28 28/32 Jin Jin Het was een fantastisch jaar en een nog fantastischer kamp! Wat we zeker wel kunnen stellen, is dat het een thema-vol kamp was ;) Thema avontuur, thema cultuur, thema stad, thema chillen, thema warm, thema crisis, thema rijk, thema cheddar, thema ziekenhuis, thema liften, thema hike Voor mij was het alvast een kamp om niet te vergeten, ik hoop voor jullie ook ;) Maar helaas jullie kunnen niet eeuwig Jin blijven, nog even en jullie worden leiding! Maar dit gaat zeker en vast even leuk zijn! :D In september zijn jullie nog 1 maandje Jin, dus we gaan nog een kleine reünie doen om ons jinjaar mooi af te sluiten, met de befaamde macaroni met eigen bouillon ;) September Voor de reünie ga ik een doodle maken, zodat dan iedereen kan aanduiden wanneer het beste zou passen, want het zou natuurlijk zonde zijn moest er iemand van jullie niet kunnen bijzijn! Dus hou FB in het oog, daarop zullen we verder afspreken! Oktober 4 Oktober : OVERGANG Jawel vandaag is het zover! Jullie worden leiding!! Voor alle info ivm waar, om hoe laat, dagverloop etc zie groepsleidingswoordje! 11 Oktober : GEEN 18 Oktober : HALVE Aan alle oude jin, jullie staan nu elk bij jullie eigen tak leiding te wezen, dus veel succes!!! Aan alle nieuwe jin, welkom bij de jin en veel succes dit jaar!!

29 29/32 Jin Oktober: GROEPSWEEKEND Joepie groepsweekend! Zie groepsleidingswoordje voor alle info! Groetjes!! Koelan (0498/ )

30 30/32 Foto s Foto s

31 31/32 Reclame Reclame

32 DIT BOEKJE WORDT U AANGEBODEN DOOR DE SCOUTS JAN BREYDEL EN DE GIDSEN EKWATOR. ONS GROEPSBLAD RICHT ZICH TOT LEDEN, OUDERS EN OUDLEDEN. LOKALEN Kapoenen: Dekenijstraat 100, 1180 Ukkel Kabouters: Dekenijstraat 100, 1180 Ukkel Welpen: Baron van Hammestraat 20, 1180 Ukkel JongGivers: Haanstraat 22, 1180 Ukkel GiVers: Dekenijstraat 100, 1180 Ukkel Jin: Dekenijstraat 100, 1180 Ukkel (Groeps)leidingslokaal: Dekenijstraat 100, 1180 Ukkel Verantwoordelijke uitgever: Scouts Ukkel Dekenijstraat Ukkel

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL Belgique België P.B. - B.P 1300 Leuven Philips BC30966 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2014-2015 nr. 4 Mei - Juni 2015 Kantoor van afgifte: 3000 Leuven Erkenningsnummer

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2018-2019 nr. 001 September Oktober 2018 Kantoor van afgifte : Beersel Erkenningsnummer P808407 2/32 inhoud MAANDSCHORS 1

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2015-2016 nr. 006 September Oktober 2016 Kantoor van afgifte : Beersel Erkenningsnummer P808407 2/32 inhoud MAANDSCHORS 1

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. Jaargang 2014-2015 nr. 2 Januari februari 2015

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. Jaargang 2014-2015 nr. 2 Januari februari 2015 Belgique België P.B. - B.P 1300 Leuven Philips BC30966 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2014-2015 nr. 2 Januari februari 2015 Kantoor van afgifte: 3000 Leuven

Nadere informatie

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!!

www.77ste.be Wij vliegen er met veel goesting in en verwelkomen jullie graag op onze eerste activiteit, de jaarmarkt!! Liefste leden en ouders, Een nieuw scoutsjaar staat weer voor de deur. Wellicht is er enorm genoten van een verlof met temperatuurstijgingen en -dalingen, maar de leden hebben vooral genoten van het fantastische

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Paretter oktober Beste leden en ouders, Ons groepskamp is achter de rug en de volledige leidingsploeg en fourageteam hebben zich enorm geamuseerd, hopelijk was dit voor de kinderen een even leuke ervaring!

Nadere informatie

MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave

MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2018-2019 nr. 002 November December 2018 2/28 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE 3 KAPOENEN 11 KABOUTERS 13 WELPEN 135 JONGGIVERS 18 GIVERS 21 RECLAME

Nadere informatie

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven!

6 april organiseren wij ook onze enige echte Skoetequiz. Vergeet jullie dus zeker niet in te schrijven! Paretter Maart Beste leden en ouders, De maand maart is aangebroken en dat betekent ook dat we bijna op groepsweekend gaan. Hier nog eens de belangrijkste informatie: Dit zal van 8 tot 10 maart plaatsvinden

Nadere informatie

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen

scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen September scouts zaterdag spelen scoutshemd das kapoenen kabouters welpen jonggidsen jongverkenners gidsen verkenners jin overgang tent kennismaking kamp plezier In september start het nieuwe scoutsjaar

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. Jaargang nr. 006 September Oktober 2014

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. Jaargang nr. 006 September Oktober 2014 Belgique België P.B. - B.P 1300 Leuven Philips BC30966 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2013-2014 nr. 006 September Oktober 2014 Kantoor van afgifte : 3000

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2017-2018 nr. 001 September Oktober 2017 Kantoor van afgifte : Elsene Erkenningsnummer P808407 2/30 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE

Nadere informatie

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten,

Groepspraatje. Dag ouders en sympathisanten, Groepspraatje Dag ouders en sympathisanten, Het scoutsjaar is nu wel echt begonnen, november is al de derde maand. Dit wil zeggen dan de leiding helemaal gerodeerd is, zowat alle leden ingeschreven zijn,

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2015-2016 nr. 3 Maart - April 2016 Kantoor van afgifte: Beersel Erkenningsnummer P808407 2/24 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar. Hopelijk wordt het ook de beste maand van het jaar. Goed opletten voor

Nadere informatie

Scouts Ukkel presenteert

Scouts Ukkel presenteert Belgique België P.B. - B.P 1300 Leuven Philips BC30966 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL Scouts Ukkel presenteert Groepsfeest Oosterse Dromen zaterdag 14 maart De Moelie Linkebeek MAANDSCHORS 2-maandelijkse

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2015-2016 nr. 001 November December 2015 Kantoor van afgifte : Beersel Erkenningsnummer P808407 2/28 inhoud MAANDSCHORS 1

Nadere informatie

Woordje van de grol. Beste leden en ouders,

Woordje van de grol. Beste leden en ouders, Woordje van de grol Beste leden en ouders, De kampen van 2017 zijn weer achter de rug en we vonden het allemaal superleuk! We hadden graag nog eens de leidingsploeg en de fouriers willen bedanken voor

Nadere informatie

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes!

Louise van Cleemput 0474/ Guust Goussaert 0470/ Hallo kapoentjes! Louise van Cleemput 0474/ 56 77 64 Guust Goussaert 0470/ 35 98 74 kapoenen@scoutstielt.be Hallo kapoentjes! De vakantie is voorbij, maar niet getreurd want dat wil zeggen dat het nieuwe scoutsjaar bijna

Nadere informatie

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw.

Hopper is de winkel van Scouts en Gidsen Vlaanderen vzw. Hallo iedereen, De laatste maandschors van dit scoutsjaar is aangebroken. Niet getreurd, na deze maandschors is er natuurlijk nog ons fantastisch kamp! Hierbij geven we nog enkele belangrijke mededelingen

Nadere informatie

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje:

Traditioneel zijn er tijdens de maand juni groepsvergaderingen, omdat er veel leiding moet studeren. Hier alle vergaderingen op een rijtje: Belangrijke data: 16 juni: Familievergadering 23 juni: Tocht naar zee 30 juni: Inladen camion wouters 13 juli: Uitladen camion wouters 15 juli: Inladen camion jonggivers 31 juli: Uitladen camion jonggivers

Nadere informatie

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg

7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag. 14 mei: Vandaag geen bosspel in de Lilse. 21 mei: Jullie worden allemaal. 28 mei: Spijtig genoeg 7 mei: Vandaag gaan we weer een hele namiddag kei hard buiten spelen want het is sport en spel! Jippie!! Alle kapoentjes worden om 2 uur aan het lokaal verwacht om de allerleukste spelletjes te spelen.

Nadere informatie

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen?

Wat kunnen jullie doen om ons te helpen? Paretter Maart Woordje van de grol Beste ouders, Het scoutsjaar vliegt weer voorbij en we komen steeds dichter bij de zomervakantie en ons groepskamp in Stavelot! - Kamp kleine takken 21-28 juli 2018 -

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave. Jaargang nr. 006 September Oktober 2012

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave. Jaargang nr. 006 September Oktober 2012 Belgique België P.B. - B.P 1300 Leuven Philips BC30966 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2011-2012 nr. 006 September Oktober 2012 Kantoor van afgifte : 3000

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden, ouders, sympathisanten De eerst maand van het jaar is weeral voorbijgevlogen, januari was weer een topmaand weer enkele extra leden voor de jongste

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG 31 oktober, 1 & 2 november: TAKWEEKEND jogi s September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie

Nadere informatie

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s!

t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! Maandblad Scouts en Gidsen Mgr. Bermijn Sint-Pauwels Jaargang 37, Nummer 1 t Oekedoeleken Oktober 2015 Beste Bermino s! De maand oktober belooft een drukke maand te worden! We beginnen zoals jullie weten

Nadere informatie

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder!

Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! Groepspraatje Meer nieuws in de pitter van Mei Kapoenen Lieve Kapoentjes, Hier zijn we weer met een leuke maand vol met spelletjes! Benieuwd? Lees dan snel verder! April betekent eindelijk mooi weer en

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste ouders, leden en sympathisanten, De maand februari was een groot succes want begin februari hadden we nog een deeltje van het fantastische techniekenweekend.

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en sympathisanten, Groepspraatje Lise Stijn Twee maanden zijn er al voorbij in dit scoutsjaar, wat vliegt de tijd toch voorbij als je je amuseert. De herfst is gearriveerd en het wordt voelbaar

Nadere informatie

MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL Jaargang 2018-2019 nr. 002 Maart-April 2019 2/24 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE 3 KAPOENEN 8 KABOUTERS 11 WELPEN

Nadere informatie

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem

Jaargang 62 DEN TOTEM. Ons programmaboekje van de maand. JUNI Scouting Wijnegem Jaargang 62 DEN TOTEM Ons programmaboekje van de maand. JUNI 2018 Scouting Wijnegem Voorwoord Juni JEEEEEJ, de laatste maand van school!!! Maar tegelijk ook jammer, want dat is ook de laatste maand van

Nadere informatie

SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2017-2018 nr. 4 Mei - Juni 2018 Kantoor van afgifte: Elsene Erkenningsnummer P808407 2/28 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE

Nadere informatie

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat:

We herinneren jullie er graag aan dat al de info omtrent het kamp te vinden is in de kampparetter die op onze website staat: Paretter juni Beste ouders, Nu de inschrijvingen achter de rug zijn is het uitkijken naar het kamp!! We hopen dat al onze leden de smaak te pakken hebben na een spetterend takweekend en dat hun zin om

Nadere informatie

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat.

3. Doe steeds je scoutsdas aan om naar te scouts te komen! Let er ook op dat jouw naam hierop staat. Kapoenen Hellooaa liefste Kapoentjes, Het eerste Kimmeke en het kapoenenweekend zitten er weeral op. Maar niet getreurd, het volgende Kimmeke staat al klaar voor jullie. Om het jaar in goede banen te kunnen

Nadere informatie

De Kapoenen seintoren 1

De Kapoenen seintoren 1 De Kapoenen seintoren 1 Liefste kapoenen en beste ouders, De vakantie is weer voorbij. Het school is weer begonnen. Het is dus hoog tijd voor weer eens wat ontspanning in het weekend. Dit jaar moeten we

Nadere informatie

Paretter februari 2019

Paretter februari 2019 Paretter februari 2019 Hallo iedereen, De eerste maand van 2019 zit er alweer op. Dit betekent dat ook de examens voorbij zijn en dat de vergaderingen weer op zondagnamiddag zullen plaatsvinden. Traditioneel

Nadere informatie

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das.

- Kapoenen: t-shirt (Scouts en Gidsen Vlaanderen), das (Scouts Beersel) - Kawellen, jonggivers, givers en jins: scoutsbroek/-rok, scoutshemd en das. PARETTER NOVEMBER Beste leden en ouders, De eerste scoutsmaand is weer voorbijgevlogen en hopelijk heeft iedereen de smaak te pakken! De leiding vond het alvast zeer leuk om oude bekenden en nieuwe gezichten

Nadere informatie

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 20 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 20 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2015 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert

Hopduveltjes Meldert Hopduveltjes Meldert Scouts en gidsen vlaanderen Jaargang 35 nummer 1 V.U. Uitgever: Gijsbrecht Raes Voorwoord Drie, twee, één START! Hopla, bij deze zijn we weer vertrokken, een nieuw scoutsjaar is aangebroken!

Nadere informatie

MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave

MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2018-2019 nr. 003 Januari Februari 2019 2/24 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE 3 KAPOENEN 7 KABOUTERS 10 WELPEN 102 JONGGIVERS 14 GIVERS 18 RECLAME

Nadere informatie

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding!

Wij hebben er alvast suuuuuuper veel zin in! Nu trommelgeroffel voor jullie nieuwe leiding! SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER OKTOBER SEPTEMBER- OKTOBER Het is weer zo ver! Het nieuwe scoutsjaar begint weer! WOEHOEEW!! Een nieuw jaar met veel spelen, vuil worden en veel vriendjes. Wij hebben er alvast

Nadere informatie

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding

Eikeltje mei 2016. Een stevige linker, De groepsleiding Eikeltje mei 2016 De voorlaatste maand van het scoutsjaar is alweer aangebroken, de leiding is er weer helemaal klaar voor om nog 2 maanden alles te geven na een zeer ontspannend ontspanningsweekend! Op

Nadere informatie

Groepspraatje Lise Stijn

Groepspraatje Lise Stijn Groepspraatje Lise Stijn Beste ouders en leden, De maand november is alweer voorbij gevlogen! Tijd om de leukste momenten op een rijtje te zetten. De kapoenen trokken op ontdekkingstocht doorheen Brussel

Nadere informatie

DAT WAS HET ALWEER VOOR DEZE MAAND! KUSJES EN KNUFFELS

DAT WAS HET ALWEER VOOR DEZE MAAND! KUSJES EN KNUFFELS Eikeltje November Beste ouders ( en leden uiteraard), Het leven is in de herfst pas goed, als je elkaar de das omdoet! (lees: weer of geen weer, dassen aan en naar de scouts toe gaan) De leiding is er

Nadere informatie

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels

Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI. V.U. Ward Sels Tweemaandelijks tijdschrift (niet in de zomermaanden) Jaargang 57 nummer 5 MEI - JUNI V.U. Ward Sels Voorwoord Hallo allemaal Het einde van het scoutsjaar is weer in zicht, nog twee maanden te gaan. Zoals

Nadere informatie

Hallo allemaal. Dit was het voor de maand februari, groetjes van de groepsleiding! Kobe, Antoon, Charlotte en Lotte

Hallo allemaal. Dit was het voor de maand februari, groetjes van de groepsleiding! Kobe, Antoon, Charlotte en Lotte Februari 2016 Hallo allemaal De eerste maand van het nieuwe jaar is voorbijgevlogen. Hopelijk hebben jullie allemaal genoten van het uitslapen op zondag want vanaf februari zij het terug zondagvergaderingen!

Nadere informatie

Data. Belangrijke data

Data. Belangrijke data Inhoudstabel Belangrijke data 2 Uniform 3 Klipklap voor de kapoenen 4 Klipklap voor de kabouters 6 Klipklap voor de welpen 9 Klipklap voor de jonggidsen 11 Klipklap voor de jongverkenners 13 Klipklap voor

Nadere informatie

SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2016-2017 nr. 4 Mei - Juni 2017 Kantoor van afgifte: Elsene Erkenningsnummer P808407 2/25 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE

Nadere informatie

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T:

Sint-Janske. September. Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp. Groepsnummer: 03306G T: Adres: Sparrenlaan 9a, 9140 Steendorp Groepsnummer: 03306G T: 0470 41 92 60 0471 10 64 19 E: robinpiessens@hotmail.com bryssinck.larissa@hotmail.com Sint-Janske September 2017 Voorwoord september 2017

Nadere informatie

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015

P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout. jaargang 30 nummer 1 September 2015 P608595 Afgiftekantoor 2300 Turnhout V.U. Reinanke Dupont Steenweg op Oosthoven 278 2300 Turnhout jaargang 30 nummer 1 September 2015 Allerliefst Akaberen, Voor dit gloednieuwe scoutsjaar staat er na de

Nadere informatie

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag

Kapoenen. 7 April: aarde vs aliens. 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel. 28 april: slapen in het lokaal. 21 april: kapoenendag Kapoenen 7 April: aarde vs aliens 14 april: het mega-graaf-zot-cool verfspel Vannacht is er een vreemd voertuig geland op de aarde. We hebben alle kapoenen nodig om op ontdekkingsjacht te gaan! Jullie

Nadere informatie

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april

Vele knuffels van Chico, Toto, Pablo, Pico, Kerrie en Kobi! Vrijdag 4 april APRIL Vrijdag 4 april Om alvast even te wennen tegen het kamp mogen jullie blijven slapen in ons kapoenen lokaal. Jullie worden om 19.00 u aan het lokaal verwacht met een slaapzak, een matje/veldbed, toiletgrief

Nadere informatie

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang:

gidsen ninove Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: Programma september inschrijvingen zijn zondag 25 september en zondag 2 oktober gidsen ninove Afgifte: 9400 Ninove Jaargang: 2016-2017 Erkenningsnummer: P917073 Verschijnt driemaandelijks Maart April Mei

Nadere informatie

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem

V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Tijdschrift van Gidsen Tervuren Nr 3 MAART - ARPIL 2013 V.U.: Elien Bellon, Kleine Keiberg 45, 3080 Vossem Aandacht! Aandacht! Aandacht! o Ouders voor ouders Als jullie uniformen hebben liggen die te klein

Nadere informatie

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers

Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en. aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Het was weer een topper van een groepsweekend! Bedankt voor jullie enthousiasme en aanwezigheid! Scouteske groetjes, jullie leiding, jins en fouriers Maart 2016 Hallo allemaal Februari hebben we in schoonheid

Nadere informatie

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders

Beste ouders. Indien u toch nog met vragen zit, kan u contact opnemen via groepsploeg@gmail.com. Beste ouders Agenda: 6-8/11: Leidingsweekend Tak van dienst: 24/10: Verkenners 31/10: JIN Het Schilderhofke Jaargang: 2015-2016 Redactie: Eline Debrock Mail: groepsleiding@schilderhof.be Website: www.schilderhof.be

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. Jaargang nr. 001 November December 2014

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. Jaargang nr. 001 November December 2014 Belgique België P.B. - B.P 1300 Leuven Philips BC30966 JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2014-2015 nr. 001 November December 2014 Kantoor van afgifte : 3000

Nadere informatie

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten

Editoriaaltje. Beste ouders, leden en sympathisanten Inhoudstabel Editoriaaltje 2 Hoe inschrijven? 3 Belangrijke data 4 Uniform 5 Groepsweekend 7 Klipklap voor de kapoenen 8 Klipklap voor de kabouters 10 Klipklap voor de welpen 13 Klipklap voor de jonggidsen

Nadere informatie

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober

Belangrijke data: 21 september: OVERGANG. September-oktober Belangrijke data: 21 september: OVERGANG September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September 2014 De zomervakantie is weer bijna voorbij, september staat voor

Nadere informatie

Belangrijke data: 24 september: Overgang 13,14 & 15 oktober: Takweekend Kapoenen 27, 28 & 29 oktober: Takweekend Wouters, Givers.

Belangrijke data: 24 september: Overgang 13,14 & 15 oktober: Takweekend Kapoenen 27, 28 & 29 oktober: Takweekend Wouters, Givers. Belangrijke data: 24 september: Overgang 13,14 & 15 oktober: Takweekend Kapoenen 27, 28 & 29 oktober: Takweekend Wouters, Givers September-oktober Xaverius-St.Rita A21/46G September 2017 Dag beste ouders,

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste scouts, sympathisanten, kortom mensen allemaal, We zijn aangekomen aan de laatste maand van ons scoutsjaar en hopelijk wordt dat ook de beste maand van

Nadere informatie

kajogijinneke %@=5@/;;/0=3983 '1=CBA +3AB;/::3 A3>B3;03@ =9B=03@ <=D3;03@ *) :/7@3 *3@03@19 @7393<2@334 -=3@A3:

kajogijinneke %@=5@/;;/0=3983 '1=CBA +3AB;/::3 A3>B3;03@ =9B=03@ <=D3;03@ *) :/7@3 *3@03@19 @7393<2@334 -=3@A3: kajogijinneke Woordje van de groepsleiding Nieuwe regeling Belangrijke data Informatie groepsweekend Het uniform Kapoenenleiding Wouterleiding Jonggiverleiding Giverleiding Jinleiding Jins Programma

Nadere informatie

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta

De Kapoenen. Contact: Belangrijke data: Praktische afspraken: Liefste kapoentjes en beste ouders, Gigi, Toto, Kerri, Kora, Telde en Rasta De Kapoenen Liefste kapoentjes en beste ouders, Hopelijk vonden jullie ook een super tof 1 e trimester en hebben jullie zoals de leiding al heel veel zin in het 2 de semester. Deze keer gaan we ook super

Nadere informatie

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal.

Scouts & Gidsen Wommelgem Kapoenen. Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Juni 2017 Op zondag 4/6 spelen we waterspelletjes. Breng reservekledij mee en een handdoek. Gewone uren aan het lokaal. Jullie leiding zit in de examenperiode en daarom gaan we op vrijdag 9/6 een relaxvergadering

Nadere informatie

Het scoutsblad Mei 1

Het scoutsblad Mei 1 Het scoutsblad Mei 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Voorwoord... 3 Praktische informatie... 4 Leeftijden... 5 Speelhoekje... 6 Kleurplaat... 6 Zoek de verschillen... 7 Maandbrief kapoenen... 9 ZATERDAG

Nadere informatie

Belangrijke data: 25 september: Overgang 2 oktober: Infomoment ouders 28, 29 en 30 oktober: Wouterweekend. September-Oktober

Belangrijke data: 25 september: Overgang 2 oktober: Infomoment ouders 28, 29 en 30 oktober: Wouterweekend. September-Oktober Belangrijke data: 25 september: Overgang 2 oktober: Infomoment ouders 28, 29 en 30 oktober: Wouterweekend September-Oktober Xaverius-St.Rita A21/46G Dag beste ouders, leden en sypathisanten, September

Nadere informatie

GIDSEN SEPTEMBER 2018

GIDSEN SEPTEMBER 2018 GIDSEN SEPTEMBER 2018 VOORWOORD Lieve Vincies, lieve ouders en sympathisanten, Joepie joepie joepie! Er staat een nieuw scoutsjaar voor de deur! We hebben een nieuwe leidingsploeg, die helemaal klaar is

Nadere informatie

Lauren Lambrecht, Camille Verheyden & Remko Dehertogh

Lauren Lambrecht, Camille Verheyden & Remko Dehertogh Paretter April Beste leden en ouders, Het groepsweekend van vorige maand zit er spijtig genoeg op. We hebben er met de leiding even hard van genoten als de kinderen zelf! Gelukkig kunnen we nu allemaal

Nadere informatie

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE

C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE A C T I V O J U N I S C O U T S W V B WWW.SCOUTSWVB.BE Omdat het bijna vakantie is, hier alvast een leuke woordzoeker voor jullie! Kunnen jullie hierin Wally vinden? :D Omdat we bijna gaan zwemmen, hier

Nadere informatie

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!!

April. Clorisse. Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Belangrijke data: 30 april & 1 mei: Croqueslag 30 april: Jeneveravond!!!Zaterdag 16 april: Wouterdag!!! Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs April Xaverius-St.Rita A21/46G April

Nadere informatie

Groetjes, Leiding van de jongste takken

Groetjes, Leiding van de jongste takken Agenda: 12/11 Jongste takken activiteit 18/02 Ardennentocht 18/07/2017-28/07/2017 Kamp Tak van dienst: 22/10 Verkenners 29/10 Jin 05/11 Kapoenen (verkenners) Het Schilderhofke Jaargang: 2016-2017 Redactie:

Nadere informatie

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers!

Tijl De Bruyne: 0498/ Laurent Debruyne: 0474/ Dag jonggivers! Tijl De Bruyne: 0498/49 76 28 Laurent Debruyne: 0474/95 08 01 E-mail: jonggivers@scoutstielt.be Dag jonggivers! Nu de vakantie op zijn einde begint te lopen en iedereen bekomen is van ons fantastisch kamp,

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015

Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Z!P SEPTEMBER-OKTOBER 2015 Beste (toekomstige) scoutsvrienden, Allereerst willen wij, de leiding, jullie allemaal hartelijk welkom heten op ons mosselfeest! De volgende tekst is vooral bedoeld voor diegenen

Nadere informatie

Belangrijke data voor de maand oktober:

Belangrijke data voor de maand oktober: Beste ouder(s) en leden, September is als eerste scoutsmaand vliegensvlug voorbij gevlogen, nu staat oktober reeds voor de deur! Wat heeft oktober allemaal te bieden? Belangrijke data voor de maand oktober:

Nadere informatie

jaargang september

jaargang september Belgie - Belgique P.B. 2560 Nijlen 1 P708748 1 SPARTIKIJN jaargang 2017-2018 september www.scoutsnijlen.be v.u. : vzw Spartikijn Broechemsesteenweg 219a, 2560 Nijlen Kapoenen Zondag 3 september Helaas

Nadere informatie

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL

JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2015-2016 nr. 4 Mei - Juni 2016 Kantoor van afgifte: Beersel Erkenningsnummer P808407 2/24 inhoud MAANDSCHORS 1 GROEPSLEIDINGSWOORDJE

Nadere informatie

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen

Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Hopduveltjes Meldert Scouts en Gidsen Vlaanderen Jaargang 41 nummer 1 Voorwoord Vijf, vier, drie, twee, één, KNAL! Het startschot voor het nieuwe scoutsjaar is gegeven! De hele leiding heeft samen de batterijen

Nadere informatie

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!!

We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!! VOORWOORD We zijn alweer bij de laatste scoutsmaand aanbeland. Wat is het jaar weer voorbijgevlogen Gelukkig staan er nog 4 leuke kampen in het vizier!!! Aangezien de leiding en de leden volop in de examens

Nadere informatie

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee

35 ste O.L.Vr. Ster der Zee 35 ste O.L.Vr. Ster der Zee Groepsnieuws 35 Beste leden maar natuurlijk ook de ouders, De lente is begonnen. Dus vanaf nu is het altijd mooi weer, tenzij je natuurlijk in België woont, daarom vergeet deze

Nadere informatie

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be

APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. APRIL 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste iedereen, De maand april is aangebroken, daar kunnen we niet omheen. Het belooft een zeer drukke maand

Nadere informatie

Samen springen we het nieuwe jaar tegemoet! Scouts en Gidsen Ukkel wenst u een spetterend 2018 toe!

Samen springen we het nieuwe jaar tegemoet! Scouts en Gidsen Ukkel wenst u een spetterend 2018 toe! SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL Samen springen we het nieuwe jaar tegemoet! Scouts en Gidsen Ukkel wenst u een spetterend 2018 toe! MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2017-2018 nr. 3

Nadere informatie

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!!

Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! Hoera! We kunnen er weer invliegen!!! 35 ste jaargang: 2015-2016 Afgiftekantoor: 2440 Geel Maand: september 2015 Nummer: 1 P409906 Zaterdag 3 oktober: Pecho Party @ de Waai Afzendadres en VU Elien Verbiest

Nadere informatie

Dag scouters. Een Stevige Linker!!

Dag scouters. Een Stevige Linker!! Dag scouters De lente komt alweer volop binnengedraafd en daar zijn we zeer blij mee. De maand mei heeft weer heel wat voor ons in petto. Een boel verlengde weekends die voor de meesten een scoutig kleurtje

Nadere informatie

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten

Groepspraatje. Beste leden, ouders en symphatisanten Groepspraatje Beste leden, ouders en symphatisanten Eerst en vooral wilt heel de leidingsploeg van Mooibos- Lievens U een fantastsich en spetterend 2012 wensen en dat u goed gevierd heeft. Ik kan u al

Nadere informatie

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December

Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe. Clorisse. vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs. December Belangrijke data: 10 januari: Nieuwjaarsontbijt OP Baloe Clorisse vormingen en diensten voor kinderopvang en onderwijs December Xaverius-St.Rita A21/46G Januari 2015 Beste ouders, leden, vrienden en sympathisanten,

Nadere informatie

Beste ouders & welpen,

Beste ouders & welpen, Beste ouders & welpen, Met een bijna volledig vernieuwde welpenleiding kijken we uit naar de start van het nieuwe scoutsjaar. In deze semesterplanning vinden jullie het nodige om goed aan het scoutsjaar

Nadere informatie

Belangrijke data: 24, 25 en 26 februari: Groepsweekend 5 maart: Geen vergadering Zaterdag 18 & zondag 26 maart: Paaseierenverkoop.

Belangrijke data: 24, 25 en 26 februari: Groepsweekend 5 maart: Geen vergadering Zaterdag 18 & zondag 26 maart: Paaseierenverkoop. Belangrijke data: 24, 25 en 26 februari: Groepsweekend 5 maart: Geen vergadering Zaterdag 18 & zondag 26 maart: Paaseierenverkoop Maart Maart 2017 Beste ouders, leden en sympathisanten De derde maand van

Nadere informatie

SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave

SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS. 2-maandelijkse uitgave SCOUTS JAN BREYDEL & GIDSEN EKWATOR UKKEL MAANDSCHORS 2-maandelijkse uitgave Jaargang 2018-2019 nr. 4 Mei - Juni 2019 2/29 inhoud GROEPSLEIDINGSWOORDJE 3 KAPOENEN 111 KABOUTERS 15 WELPEN 188 JONGGIVERS

Nadere informatie

Beste ouders, Beste kapoentjes,

Beste ouders, Beste kapoentjes, Beste ouders, Beste kapoentjes, Het nieuwe scoutsjaar staat weer voor de deur en wij, als leiding, kijken er heel erg naar uit om er samen met jullie een super scoutsjaar van te maken, jullie hopelijk

Nadere informatie

Beste leden en ouders,

Beste leden en ouders, Beste leden en ouders, Het schooljaar loopt stilaan op zijn einde, de vakantie komt om het hoekje piepen en begin augustus is er natuurlijk weer ons spetterende zomerkamp! Onze leiding is al maandenlang

Nadere informatie

Dit deel is leeg! KAPOENEN

Dit deel is leeg! KAPOENEN KAPOENEN Dag kapoenen, voor we op kamp vertrekken gaan we nog 1 keer afspreken op zondag! Dit op zondag 30 juni. Wij verwachten jullie om 2u (niet 2u30) aan het domein van huizingen!!! Hier gaan wij ons

Nadere informatie

Infobrochure voor nieuwe leden

Infobrochure voor nieuwe leden Infobrochure voor nieuwe leden Inleiding Beste ouder, Door Scouts Jobertus! Sommigen van jullie hebben vroeger nog in een scouts gezeten, voor anderen is de inschrijving van hun kind de eerste kennismaking

Nadere informatie

Belangrijke data: 3 maart : Géén vergadering 8, 9, & 10: Groepsweekend 24 & 30 maart: Paaseierenverkoop Wouters 30 maart: Quiz OPBaloe.

Belangrijke data: 3 maart : Géén vergadering 8, 9, & 10: Groepsweekend 24 & 30 maart: Paaseierenverkoop Wouters 30 maart: Quiz OPBaloe. Belangrijke data: 3 maart : Géén vergadering 8, 9, & 10: Groepsweekend 24 & 30 maart: Paaseierenverkoop Wouters 30 maart: Quiz OPBaloe Maart Maart 2019 Beste ouders, leden en sympathisanten De derde maand

Nadere informatie

Weekendkrantje. 18 20 september 2015

Weekendkrantje. 18 20 september 2015 Weekendkrantje 18 20 september 2015 Wij zijn ongelooflijk blij dat jullie hebben gekozen om met ons op weekend te gaan! We gaan er alvast een spetterende tweedaagse van maken! Diegenen die nog nooit zijn

Nadere informatie

SEPTEMBER-OKTOBER 2014

SEPTEMBER-OKTOBER 2014 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere G.Bergmannlaan 115 1050 Brussel - Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. SEPTEMBER-OKTOBER 2014 http://www.reynaert-beatrijs.be Beste totemlezers,

Nadere informatie

Infoboekje. Kapoenen

Infoboekje. Kapoenen Infoboekje Kapoenen 2017-2018 Hallo, Jow, goedendag, friepfroepsmurk, blabliebloeblie kapoenen!!!! (en mama s en papa s ook een beetje) We zijn klaar om erin te vliegen dit jaar! In dit boekje vinden jullie

Nadere informatie

NOVEMBER 2014. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien.

NOVEMBER 2014. Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. NOVEMBER 2014 Verantwoordelijke uitgever: Edmond Jonckheere // Groepsnr.: B1212G Niet op de openbare weg gooien. Beste totemlezer(s), De tijd vliegt nu eenmaal: na een vlekkeloze start van dit scoutsjaar

Nadere informatie

Belangrijke data: 3 maart: geen vergadering maart: Groepsweekend. Februari

Belangrijke data: 3 maart: geen vergadering maart: Groepsweekend. Februari Belangrijke data: 3 maart: geen vergadering 8-9-10 maart: Groepsweekend Februari Februari 2019 Beste ouders, leden en sympathisanten De examens zijn voorbij voor de studenten van onze leidingsploeg. Dit

Nadere informatie